Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2001/01/10

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 140802 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2001/01/10"

Átírás

1 Oldal: A készítmény és a gyártó/szállító azonosító adatai: A termékre vonatkozó adatok Kereskedelmi megnevezés: StoCryl V 400 Cikkszám: 1727 Gyártó/szállító: Sto AG Ehrenbachstraße 1 D Stühlingen Telefon : (49) Telefax : (49) Felvilágosítás: Abteilung VIQ Qualitätssicherung Telefon : (49) vagy (49) Felvilágosítás sürgős esetben: Telefon : (49) Forgalmazó/importáló: Sto Építőanyag Kft, H-2330 Dunaharaszti, Jedlik Á. u. 17.; Telefon.: (+36) ; Telefax: (+36) Összetétel Kémiai jellemzés Leírás: Vizes műgyanta-diszperzió alapú kültéri festék A termékben előforduló veszélyes anyagok: Veszélyes anyag CAS-szám Megnevezés/R-mondatok Koncentráció tartomány % klór-2-metil-2H-izotiazol-3-on és 0,10 0,50 2-metil-2H-izotiazol-3-on (3:1)reakciós elegye C 20/21/ Veszélyesség szerinti besorolás Veszély megjelölése: Nem megjelölés-köteles Osztályozási rendszer : A készítmények osztályozása a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendeletnek megfelelő, kiegészítve azonban a szakirodalom és a gyártó cég adataival. 04. Elsősegélynyújtás Általános tudnivalók: Mérgezési tünetek fellépése esetén vagy kétes esetben orvoshoz kell fordulni. Eszméletlen állapotban nem szabad semmit beadni szájon át. Belélegzés esetén: Friss levegőt kell biztosítani, panaszok esetén orvoshoz kell fordulni. Bőrrel történő érintkezés esetén: Azonnal le kell mosni vízzel és szappannal, és alaposan le kell öblíteni. Oldószert vagy hígítót alkalmazni tilos!

2 Oldal: 2 Szembe jutás esetén: A szemet nyitott szemhéjjal, folyóvízzel több percen keresztül ki kell öblíteni, és orvoshoz kell fordulni. Lenyelés esetén: A sérültet nyugodt helyzetben kell tartani, nem szabad hánytatni. Azonnal orvoshoz kell fordulni. 05. Tűzveszélyesség Megfelelő oltóanyagok: A tűzoltást a környezettől függően kell végezni. Rendes körülmények között nem éghető. 06. Óvintézkedés baleset esetén: Személyi óvintézkedések: Be kell tartani az óvó rendszabályokat (lásd: 7. és 8. fejezet). Környezetvédelmi intézkedések: Nem szabad a csatorna-rendszerbe vagy vizekbe juttatni. Folyók, tavak vagy csatorna-rendszerek szennyeződése esetén a helyi rendelkezéseknek megfelelően értesíteni kell az illetékes hatóságokat. A megtisztításhoz/felszedéshez szükséges eljárások: A szabadba jutott anyagot felitatásra alkalmas anyaggal ( pl. homokkal, fűrészporral, kovafölddel vagy vermikulittal ) körül kell határolni, és ártalmatlanítás céljából, a helyi rendelkezéseknek megfelelően, az erre a célra szolgáló edénybe kell gyűjteni. 07. Kezelés és tárolás Kezelés: A biztonságos kezelésre vonatkozó utasítások: Gondoskodni kell a munkahely jó szellőzéséről/elszívásáról. A tűz és robbanás elleni védelemre vonatkozó utasítások: Nincs szükség különleges intézkedésekre. Tárolás: Követelmények a raktárhelyiségekkel és a tároló edényekkel szemben: A nyitott edényt gondosan le kell zárni és állítva kell tárolni, a kicsorgás megakadályozására. Az edényt szorosan lezárva kell tartani. Együtt-tárolási szabályok: Nem szükségesek. További raktározási feltételek: Mindig az eredeti edénynek megfelelő edényben kell tárolni. A címkén olvasható utasításokat be kell tartani. Óvni kell a fagytól. 08. Az egészséget nem veszélyeztető munkavégzés feltételei Kiegészítő utasítások a műszaki berendezések kialakításához: Nincs szükség külön intézkedésekre. Összetevők a munkahelyre vonatkozó, ellenőrzendő határértékekkel: CAS-szám Az anyag megnevezése Mód Érték Egység A termék nem tartalmaz jelentős mennyiségű, munkahelyre vonatkozó, ellenőrzendő határértékkel rendelkező összetevőt. Kiegészítő utasítások: Alapként a gyártáskor érvényes listák szolgáltak.

3 Oldal: 3 Személyi/egyéni védőfelszerelés: Általános óvó és higiéniai rendszabályok: Be kell tartani a vegyi anyagok kezelésére vonatkozó általános előírásokat. Munkaszünetek előtt és a munka végén kezet kell mosni. Légzőszervek védelme: Ha az oldószer-koncentráció meghaladja a MAK-értékeket, egy erre a célra engedélyezett légzésvédő készüléket kell viselni. Kézvédelem: Kézmosás után a bőr elvesztett zsiradékát zsírt tartalmazó bőrápoló krémmel kell pótolni. Testvédelem: Bőrfelülettel történő érintkezés után a bőrt alaposan le kell mosni és be kell krémezni. 09. Fizikai és kémiai tulajdonságok Megjelenés Forma: folyadék Szín: fehér Szag: enyhe, jellegzetes Állapotváltozás Érték/tartomány Egység Módszer Olvadáspont/Olvadási tartomány: Nincs meghatározva Forráspont / forrási tartomány: C Lobbanáspont: 100 C Öngyulladás: A termék nem öngyulladó. Robbanásveszély: A termék nem robbanásveszélyes. Sűrűség: 1,25 g/cm3 Oldhatóság / keverhetőség vízzel: Részben keverhető ph-érték: 20 C-on 8-9,5 Viszkozitás: dinamikai: 20 C-on 450 mpa.s 10. Stabilitás és reakció-készség Hőbomlás / elkerülendő körülmények: A tárolási és kezelési előírások betartása mellett stabil. (lásd 7. fejezet. Kerülendő anyagok: Rendeltetésszerű használat esetén nincsenek.

4 Oldal: 4 Veszélyes bomlástermékek: Veszélyes bomlástermékek nem ismeretesek. 11. Toxikológiai adatok Akut toxicitás: Elsődleges izgató hatás: A bőrön: Nincs izgató hatás. A szemen: Nincs izgató hatás. Érzékenység: Túlérzékenységet okozó hatás nem ismeretes. Tapasztalat embereken: A termék konzerválás céljából izotiazolinon-származékokon alapuló hatóanyag-kombinációt tartalmaz. Mint ahogyan az a kozmetikai iparból ismert, az izotiazolin-allergiában szenvedő embereken allergiás tünetek jelentkezhetnek. Ez az előzőleg túlérzékenyített embereknél bőr-érzékenység és/vagy légzési nehézségek formájában a javasolt alkalmazási mennyiség betartása ellenére is felléphet (< 50 ppm izotiazolinon) Kiegészítő toxikológiai adatok: A termék a készítményekre vonatkozó EG általános besorolási irányelvek számítási eljárásának legutolsó megszövegezése szerint nem megjelölés-köteles. 12. Ökotoxicitás További ökológiai adatok: Általános adatok: A terméket nem szabad a csatorna-rendszerbe juttatni. Figyelembe kell venni a biztonsági adatlap 15. pontja szerinti vízveszélyeztetési osztályt. 13. Hulladékkezelés, ártalmatlanítás Termék: Ajánlás: A vakolat-/festék-maradékokat hagyni kell beszáradni vagy cement-tartalmú kötőanyaggal be kell sűríteni és a hatósági előírások betartása mellett az ipari hulladékokkal együtt kell eltávolítani. A meg nem kötött anyagot az ajánlott hulladékkóddal kell eltávolítani. Európai hulladékkatalógus 08 BEVONATOK (FESTÉKEK, LAKKOK, ZOMÁNC), TÖMÍTŐMASSZÁK ÉS NYOMDAFESTÉKEK ELŐÁLLÍTÁSÁBÓL, ELKÉSZÍTÉSÉBŐL, TERJESZTÉSÉBŐL ÉS ALKALMAZÁSÁBÓL (HZVA) ADÓDÓ HULLADÉKOK HZVA-ból adódó hulladékok és festékek és lakkok eltávolítása Vizes műgyanta-diszperzió alapú festék- és lakkhulladékok. Hulladékkód az ÖNORM S 2100/2101 szerint: Egyéb festék-, lakk- és mázolóanyag-tartalmú hulladékok. Hulladékkód a 16/2001 (VII.18.) KöM rend. szerint: Tisztítatlan göngyölegek: Ajánlás:

5 Oldal: 5 A kiürített csomagoló eszközök hulladékgyűjtő rendszereken keresztül újra értékesíthetők. Hulladékkód a 16/2001 (VII.18.) KöM rend. szerint: EWC (veszélyes anyagokat maradékként tartalmazó vagy azokkal szennyezett csomagolási hulladékok) 14. Szállításra vonatkozó előírások Szárazföldi szállítás ADR/RID és GGVS/GGVE (határátlépő/belföldi): ADR/RID-GGVS/E osztály: Tengeri szállítás IMDG/GGVSee: IMDG/GGVSee-osztály: Légi szállítás ICAO-TI és IATA-DGR: ICAO/IATA-osztály: 15. Szabályozási információk EWG-irányelvek, ill. 44/2000 (XII.27) EüM rendelet szerinti megjelölés: Nem megjelölés-köteles. Nemzeti előírások: Osztályozás VbF szerint: - Műszaki útmutató, levegő Osztály Részarány %-ban III 0,1 Vízveszélyeztetési osztály: WGK 1 (VwVwS szerint): enyhén veszélyezteti a vizeket. önbesorolás Egyéb adatok: Termékkód festékekre és lakkokra / GIS-KÓD: M-DF02F Diszperziós festékek, vízzel hígítható BAGT-szám: Egyéb: Ennek a biztonsági adatlapnak az adatai ismereteink jelenlegi állásának felelnek meg, és kielégítik a vonatkozó hazai jogszabályok, valamint az EU irányelvek előírásait. A felhasználás mindenkori munkakörülményeit azonban nem áll módunkban ellenőrizni, ezért a munkavégzés során az előírások betartásáért a felhasználó felel. Az ebben a biztonsági adatlapban szereplő adatok kizárólag termékünk biztonsági követelményeit írják le, nem mérvadók a termék egyéb tulajdonságai tekintetében. Az adatlapot kiállító szerv: Abteilung VIQR / Sto AG Stühlingen Kapcsolattartó partner: festék, vakolat: Frau Volz Telefon : (49) műgyantabevonatok: Herr Dr. Hammerschmitt Telefon : (49) vagy Frau Nowotny Telefon : (49)

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 131001 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2002/01/07

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 131001 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2002/01/07 Oldal: 1 131001 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2002/01/07 01. A készítmény és a gyártó/szállító azonosító adatai: A termékre vonatkozó adatok Kereskedelmi megnevezés: StoTex Classic Malervlies Cikkszám:

Részletesebben

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 265300 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2000/02/08

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 265300 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2000/02/08 Oldal: 1 01. A készítmény és a gyártó/szállító azonosító adatai: A termékre vonatkozó adatok Kereskedelmi megnevezés: StoSilent Vlies Cikkszám: 0913 Gyártó/szállító: Sto AG Ehrenbachstraße 1 D 79 780 Stühlingen

Részletesebben

04. Elsısegélynyújtás Általános tudnivalók: Tünetek fellépésekor vagy kétség esetén orvosi tanácsot kérni.

04. Elsısegélynyújtás Általános tudnivalók: Tünetek fellépésekor vagy kétség esetén orvosi tanácsot kérni. Oldal: 1 01. A készítmény és a gyártó/szállító azonosító adatai: A termékre vonatkozó adatok Kereskedelmi megnevezés: StoColor Jumbosil QS Cikkszám: 0223 Gyártó/szállító: Sto AG Ehrenbachstrasse 1 D 79

Részletesebben

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2002/02/25

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2002/02/25 Oldal: 1 01. A készítmény és a gyártó/szállító azonosító adatai: A termékre vonatkozó adatok Kereskedelmi megnevezés: StoCrete TG 254 Cikkszám: 0724 Gyártó/szállító: Sto AG Ehrenbachstraße 1 D 79 780 Stühlingen

Részletesebben

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 219601 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2002/01/30

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 219601 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2002/01/30 Oldal: 1 01. A készítmény és a gyártó/szállító azonosító adatai: A termékre vonatkozó adatok Kereskedelmi megnevezés: StoPox WB 110 A komponens Cikkszám: 14805001 Gyártó/szállító: Sto AG Ehrenbachstraße

Részletesebben

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 37101 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2001/12/21

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 37101 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2001/12/21 Oldal: 1 01. A készítmény és a gyártó/szállító azonosító adatai: A termékre vonatkozó adatok Kereskedelmi megnevezés: Sto-CristalAqualac Satin Cikkszám: 8447 Gyártó/szállító: Sto AG Ehrenbachstraße 1 D

Részletesebben

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 19605 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2002/11/26

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 19605 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2002/11/26 Oldal: 1 01. A készítmény és a gyártó/szállító azonosító adatai: A termékre vonatkozó adatok Kereskedelmi megnevezés: StoCryl HC 100 Cikkszám: 1636 Az anyag / készítmény alkalmazása: alapozó hidrofobizáló

Részletesebben

02. Összetétel Kémiai jellemzés Leírás: Kőgyapot hőszigetelő lemezek (mesterségesen előállított ásványi rostok)

02. Összetétel Kémiai jellemzés Leírás: Kőgyapot hőszigetelő lemezek (mesterségesen előállított ásványi rostok) Oldal: 1 01. A készítmény és a gyártó/szállító azonosító adatai: A termékre vonatkozó adatok Kereskedelmi megnevezés: Sto-Steinwolleplatte Cikkszám: 2620 Gyártó/szállító: Sto AG Ehrenbachstraße 1 D 79

Részletesebben

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 108405 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2002/09/19

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 108405 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2002/09/19 Oldal: 1 01. A készítmény és a gyártó/szállító azonosító adatai: A termékre vonatkozó adatok Kereskedelmi megnevezés: StoPrim Grundex Cikkszám: 0479 Gyártó/szállító: Sto AG Ehrenbachstraße 1 D 79 780 Stühlingen

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/3 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Fit Test C&B bázis Anyag/készítmény használata Fogászati mintázó anyag

Részletesebben

6. Intézkedések véletlen környezetbe engedés esetén:

6. Intézkedések véletlen környezetbe engedés esetén: Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Kiadás dátuma: 2008. 10. 01. Módosítás/revízió: 2010. 10. 13. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név: Proby Akril

Részletesebben

Biztonsági adatlap (91/155/EGK)

Biztonsági adatlap (91/155/EGK) 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat neve A termék adatai Cikkszám: 433 fekete Gyártó/Szállító: Noris-Color / R+C Zrt. Adatszolgáltató terület: Termékbiztonsági Osztály 2. Összetétel/információk

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM-rendelet szerint Nyomtatás:

BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM-rendelet szerint Nyomtatás: BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM-rendelet szerint Nyomtatás: 1. Anyag-/elkészítési- és cégmegjelölés: A termékkel kapcsolatos adatok: Felhasználási terület: Építmények felújítása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítmény kereskedelmi megnevezése: NB 100 utókezelőszer Gyártó/Forgalmazó: SIKA HUNGÁRIA Kft. Utca/Postafiók:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítmény kereskedelmi megnevezése: BE 22 gyorsító adalékszer Gyártó/Forgalmazó: SIKA HUNGÁRIA Kft. Utca/Postafiók:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 ( XII.27.) EüM rendelet szerint A nyomtatás kelte : Kereskedelmi megnevezés : weber H706 tapadóemulzió H

BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 ( XII.27.) EüM rendelet szerint A nyomtatás kelte : Kereskedelmi megnevezés : weber H706 tapadóemulzió H BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 ( XII.27.) EüM rendelet szerint A nyomtatás kelte : 1. Anyag-/elkészítési- és cégmegjelölés : A termékkel kapcsolatos adatok : tapadóemulzió H Felhasználási

Részletesebben

Oldalszám: 1/5 1 Anyag-/elkészítési- és cégmegjelölés A termékkel kapcsolatos anyagok Gyártó/forgalmazó: MC-BAUCHEMIE KFT. H-8246 Tótvázsony-Kövesgyűrpuszta Pf. 2. Tel./Fax.: +36/ 88 266 105 266 038 Információt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/4 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Rebilda DC bázis Anyag/készítmény használata Csonkfelépítő anyag Gyártó/szállító:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM-rendelet szerint Nyomtatás:

BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM-rendelet szerint Nyomtatás: BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM-rendelet szerint oldalszám: 1. Anyag-/elkészítési- és cégmegjelölés: A termékkel kapcsolatos adatok: Felhasználási terület: Falszárító vakolat weber.san WTA

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Ha az anyag a bőrre kerül, víz és szappan val/vel bőven azonnal le kell mosni.

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Ha az anyag a bőrre kerül, víz és szappan val/vel bőven azonnal le kell mosni. Oldal 1 -től 5 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója Az anyag vagy a készítmény azonosítása Anyag-csoport : A vállalat megnevezése 14191 Társaság : FINO GmbH Cím : Mangelsfeld 18

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM rendelet szerint A nyomtatás kelte:. Kereskedelmi megnevezés :

BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM rendelet szerint A nyomtatás kelte:. Kereskedelmi megnevezés : BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM rendelet szerint. Kereskedelmi megnevezés : 1. Anyag-/elkészítési- és cégmegjelölés: A termékkel kapcsolatos adatok: Felhasználási terület: tapadásfokozó

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 91/155 EGK Irányelv és a 44/2000. (XII. 27.) EüM. Rendelet, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján.

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 91/155 EGK Irányelv és a 44/2000. (XII. 27.) EüM. Rendelet, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján. 1 BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 91/155 EGK Irányelv és a 44/2000. (XII. 27.) EüM. Rendelet, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján. A kiállítás kelte: 2006. június 7. Felülvizsgálva: 2008. augusztus

Részletesebben

: ERDAL SHOE CREAM BLACK 75ML SK1

: ERDAL SHOE CREAM BLACK 75ML SK1 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Azonosító szám : 60901 Az anyag/készítmény felhasználása : Ápoló szer Társaság : Erdal Ges.m.b.H. Neualmerstrasse

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Electrolyte CDM_506271

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Electrolyte CDM_506271 Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Rövidítés: Elektrolyt CDM 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

Kereskedelmi megnevezés: weber.col flex H csempe-és burkolólap ragasztó Felhasználási terület: por alakú, rugalmas csemperagasztó

Kereskedelmi megnevezés: weber.col flex H csempe-és burkolólap ragasztó Felhasználási terület: por alakú, rugalmas csemperagasztó BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM-rendelet szerint Nyomtatás: 2004. 10.26. Kereskedelmi megnevezés: weber.col flex H rugalmas csempe-és burkolólap ragasztó 1. Anyag-/elkészítési-

Részletesebben

Satina Gold Kozmetikai Kft.

Satina Gold Kozmetikai Kft. 1. Termék neve Oldal:1/5 Kereskedelmi elnevezés: Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon/Fax: Sürgősségi telefon: Blue stone illatosított pissoir szagtalanító tabletta Satina Gold Kozmetikai Kft., +36/62-241-239

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/3 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Structur Premium bázis Anyag/készítmény használata Ideiglenes Korona

Részletesebben

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Oldal:1/5 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon/Fax:: Sürgősségi telefon: Monolit Trade Kft. 6800 Hódmezővásárhely, Garzó Imre utca 3. +36/62-241-239 Egészségügyi

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FINOHIT FH6566 / FH6568 / FH6569

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FINOHIT FH6566 / FH6568 / FH6569 Oldal 1 -től 5 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása Az anyag vagy a készítmény azonosítása A vállalat/vállalkozás azonosítása Társaság: Cím: Város: FH6566 / FH6568 / FH6569 FINO

Részletesebben

LABOHIT. Biztonsági adatlap. Viaszdrót. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója. 2. A veszély azonosítása

LABOHIT. Biztonsági adatlap. Viaszdrót. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója. 2. A veszély azonosítása Oldal 1 -től 5 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója Az anyag vagy a készítmény azonosítása A vállalat megnevezése Társaság: Cím: Város: LH3727 / LH3728 / LH3729 / LH3730 FINO GmbH

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 26962-53 Water, Ultra Pure APA Standard 1 Hardness

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 26962-53 Water, Ultra Pure APA Standard 1 Hardness Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító CAS-szám: 7732-18-5 EK-szám: 213-791-2 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

MESTER Mennyezetlap és Díszléc Ragasztó

MESTER Mennyezetlap és Díszléc Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2015/1 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015.03.20 Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

COOPEX B TETŰIRTÓ POROZÓSZER

COOPEX B TETŰIRTÓ POROZÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP COOPEX B TETŰIRTÓ POROZÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: használatra kész, ember

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az EEC 91/155-ös direktívájával egyetértésben

BIZTONSÁGI ADATLAP az EEC 91/155-ös direktívájával egyetértésben 1. TIKKURILA Dátum: 2003. 05. 02. BIZTONSÁGI ADATLAP az EEC 91/155-ös direktívájával egyetértésben 1. A TERMÉK MEGHATÁROZÁSA / ÉS GYÁRTÓJA 1.1 A termékre vonatkozó információ A termék neve: SIROPLAST 2,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Az anyag a 67/548/EEC és a 1272/2008EK rendelet szerint veszélyességi osztályba nincs besorolva.

BIZTONSÁGI ADATLAP. Az anyag a 67/548/EEC és a 1272/2008EK rendelet szerint veszélyességi osztályba nincs besorolva. BIZTONSÁGI ADATLAP A készítés kelte: 2011. február 05. 1907/2006/EK rendeletnek megfelelő Biztonsági Adatlap 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Kereskedelmi megnevezés: GLICERIN

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP BITU MASTER hideg kátyúzó keverék

BIZTONSÁGI ADATLAP BITU MASTER hideg kátyúzó keverék Készült: 2018.04.03 Nyomtatás dátuma: 2018.04.03 Kereskedelmi név: BITU MASTER hidegaszfalt 01. Anyag/készítmény és a vállalat azonosítása Kereskedelmi név: BITU MASTER 8, BITU MASTER 11 hideg kátyúzó

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok: Cikkszám: 125-031121 Anyag/készítmény használata: Nyomdafesték Gyártó/szállító: Torda Ink AB Åkerlund & Rausings

Részletesebben

B I Z T O N S ÁG I AD ATLAP

B I Z T O N S ÁG I AD ATLAP 1. ANYAG-/ELŐKÉSZÍTÉSI ÉS CÉGMEGNEVEZÉS 1.1 Ytong vékonyágyazatú falazóhabarcs 1.2 Regisztrációs száma:okbi/821/2001 1.3 Az anyagok/készítmények felhasználása: Épületek pórusbeton falazatainak vékonyágyazatú

Részletesebben

Biztonsági adatlap 44/2000 EÜM (XII. 27.) szerint

Biztonsági adatlap 44/2000 EÜM (XII. 27.) szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Bitumenréteg felhordás Gyártó/szállító: MC-Bauchemie Kft. Epitöanyagiparl

Részletesebben

Felhasználási terület: Folyékony alapozó csemperagsztókhoz, porózus, erősen nedvszívó felületekhez

Felhasználási terület: Folyékony alapozó csemperagsztókhoz, porózus, erősen nedvszívó felületekhez BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM-rendelet szerint 1. Anyag-/elkészítési- és cégmegjelölés: A termékkel kapcsolatos adatok: Felhasználási terület: Folyékony alapozó csemperagsztókhoz,

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint Oldal: 1 / 6 1. Termék elnevezése / előállító vállalat adatai 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos adatok: Iparág: Szerszámkészítés Legfőbb felhasználása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 91/155/EWG - ISO 11014-1 szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 91/155/EWG - ISO 11014-1 szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 91/155/EWG - ISO 11014-1 szerint Kiállítás kelte: 2002.április 1. A készítmény neve BREF WC-tisztító Tropic-mint Gyártó Forgalmazó Henkel Magyarország Körösladányi Gyára Vásártér 2 H-5516

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Dalma padlófelmosó Készült az 1907/2006 EK /REACH/ és az 1272/2008 EK rendelet szerint 5.

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Dalma padlófelmosó Készült az 1907/2006 EK /REACH/ és az 1272/2008 EK rendelet szerint 5. 1. Termék neve 1.1.Kereskedelmi név: Dalma padlófelmosó 1.2. A termék felhasználása: Kő, linóleum padló felmosására 1.3.Gyártó és forgalmazó Satina Gold Kozmetikai Kft Kft. Cím: 6800 Hódmezővásárhely,

Részletesebben

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján 1 Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása Adatok a termékről Kereskedelmi név: PINGO autósampon BIO 1L, P002709 Gyártó/ Beszállító HUNOLD Schmierstoffe GmbH Freisinger Straße 25-27 D-85386 Eching

Részletesebben

COOPEX-B TETŰIRTÓ POROZÓSZER

COOPEX-B TETŰIRTÓ POROZÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP COOPEX-B TETŰIRTÓ POROZÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: használatra kész, ember

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Fluoride Standard 1mg/l_1010382

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Fluoride Standard 1mg/l_1010382 Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági Adatlap. Pallos Permetezőszer adalékanyag

Biztonsági Adatlap. Pallos Permetezőszer adalékanyag Biztonsági Adatlap. 1. A készítmény neve: Pallos Permetezőszer adalékanyag Gyártó cég neve: Forgalmazó (exportáló) cég neve: 2. Összetétel a) Nitrosol 40 % Ammónium nitrát 30 % Karbamid vizes oldata b)

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. REVCO Magyarország Kft. 2310. Szigetszentmiklós, Leshegy út 5. telefon: 36-24-525-525 fax: 36-24-525-526

BIZTONSÁGI ADATLAP. REVCO Magyarország Kft. 2310. Szigetszentmiklós, Leshegy út 5. telefon: 36-24-525-525 fax: 36-24-525-526 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2007. 04. 25. Érvényesség: visszavonásig 1. Készítmény neve: REVCO WOOD LINE FALAZÚR ALAPOZÓ Gyártó/forgalmazó cég neve: címe: REVCO Magyarország Kft. 2310. Szigetszentmiklós,

Részletesebben

H Hódmezõvásárhely Garzó I. u. 3.

H Hódmezõvásárhely Garzó I. u. 3. Dátum: 2008.04.16 Oldal:1/5 Verzió: 2 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó és forgalmazó cég: Monolite Trade Kft. Cím: 6800 Hódmezõvásárhely, Garzó Imre utca 3. Telefon: 62/ 241-239 Fax: 62/ 242-238

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 25609-15 A-1 Medium MPN Tubes

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 25609-15 A-1 Medium MPN Tubes Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Deutsch Átdolgozás kelte : 09.11.2010 Verzió (Felülvizsgálat) : 4.0.1 (4.0.0) Nyomtatás kelte : 08.09.2011. Bostik GmbH. 33829 Borgholzhausen

Deutsch Átdolgozás kelte : 09.11.2010 Verzió (Felülvizsgálat) : 4.0.1 (4.0.0) Nyomtatás kelte : 08.09.2011. Bostik GmbH. 33829 Borgholzhausen 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása Butil tömítoanyag profil alakban Illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap az EWG 91/155 szerint

Biztonsági adatlap az EWG 91/155 szerint Biztonsági adatlap az EWG 91/155 szerint 1. Anyag- és cégmegnevezés Átdolgozva: 2001 03.02 - Adatok a termékrol - Kereskedelmi név: MURAPLAST (EMFIPLAST) - Cikkszám: X0203 A - Gyártó/szállító: EMFI S.

Részletesebben

H Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I u 3 Dátum: 20080716 Oldal:1/5 Verzió: 2 1 Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: Veszély esetén hívható: WONDERCLEAN ZSÍRTALANÍTÓ

Részletesebben

Név: Poli-Farbe Vegyipari Kft. Cím: 6235 Bócsa, III. ker. 2. Tel.: 78 453 130 Fax: 78 453 014

Név: Poli-Farbe Vegyipari Kft. Cím: 6235 Bócsa, III. ker. 2. Tel.: 78 453 130 Fax: 78 453 014 Kiállítás kelte: 2004.12.13. 1. oldal, összesen: 6 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE 1.1.A készítmény neve: 1.2. Gyártó Név: Poli-Farbe Vegyipari Kft. Cím: 6235 Bócsa, III. ker. 2. Tel.: 78 453 130 Fax: 78 453 014

Részletesebben

Biztonsági adatlap az 1907 / 2006 / EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap az 1907 / 2006 / EK rendelet szerint 01 Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítása Kereskedelmi név Geberit AquaClean tisztítófolyadék (cikkszám 242.546.00.1) Az anyag / készítmény felhasználása Tisztítószer a Geberit AquaClean

Részletesebben

FRESSSH ALPESI RÉT, PARFÜM, KERTI VIRÁG ILLATÚ LÉGFRISSÍTŐ AEROSZOL

FRESSSH ALPESI RÉT, PARFÜM, KERTI VIRÁG ILLATÚ LÉGFRISSÍTŐ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP FRESSSH ALPESI RÉT, PARFÜM, KERTI VIRÁG ILLATÚ LÉGFRISSÍTŐ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A

Részletesebben

2.1.2 Veszélyes alkotóelemek CAS Megnevezés R-S Betüjel 1 Polyurethandimethacrylat 10 25% 2

2.1.2 Veszélyes alkotóelemek CAS Megnevezés R-S Betüjel 1 Polyurethandimethacrylat 10 25% 2 Crown Resin Oldal: 1 1. Anyag és cég megnevezése 1.1 Termék adatai Kereskedelmi név Crown Resin ideiglenes koronaanyag Cikkszám 24-23206, 23216, 23212 1.2 Gyártó adatai 1.2.1. Név Kentzler-Kaschner Dental

Részletesebben

Biztonsági adatlap 44/2000 EÜM (XII. 27.) szerint

Biztonsági adatlap 44/2000 EÜM (XII. 27.) szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Vastag bitumenréteg felhordás Gyártó/szállító: MC-Bauchemie Kft.

Részletesebben

Südharzer Gips/ gyártó BIZTONSÁGI ADATLAP ÁTDOLGOZVA: Oldal:1/5

Südharzer Gips/ gyártó BIZTONSÁGI ADATLAP ÁTDOLGOZVA: Oldal:1/5 Oldal:1/5 1. A TERMÉK MEGNEVEZÉSE / GYÁRTÓ 1.1. A termék neve: Keramod 125 modellgipsz 1.2. Gyártó: SÜDHARZER GIPSWERK GmbH 99755 Ellrich Segélykérés: 036332-890 1.3. Forgalmazó: Széria-Trans Kft 1116.

Részletesebben

Tájékoztató Szolgálat ( ETTSZ ) H 1096 Budapest Nagyvárad tér 2. Telefon : 06-1-476-6464 06-80-201-199

Tájékoztató Szolgálat ( ETTSZ ) H 1096 Budapest Nagyvárad tér 2. Telefon : 06-1-476-6464 06-80-201-199 BIZTONSÁGI ADATLAP 163. 1907/2006 EU / REACH szabvány szerint Átdolgozás dátuma: 2005. június 8. 1. Készítmény neve: Lemeztisztító SC Gyártó cég neve: Huber GmbH Junkersring 15 D-53844 Troisdorf Telefon:

Részletesebben

SKF BIZTONSÁGI ADATLAP LHFP 150 ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP

SKF BIZTONSÁGI ADATLAP LHFP 150 ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP SKF BIZTONSÁGI ADATLAP LHFP 150 ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP Utolsó módosítás: 2005.05.30. 1. AZ ANYAG ÉS A VÁLLALAT MEGNEVEZÉSE TERMÉKNÉV: LHFP 150 ALKALMAZÁS: SKF olaj Gyártó/importőr: SKF Maintenance Products

Részletesebben

Termelési adatok. 3. Veszélyesség szerinti besorolás Lásd a 11. és 12. fejezetet

Termelési adatok. 3. Veszélyesség szerinti besorolás Lásd a 11. és 12. fejezetet Biztonsági adatlap Felülvizsgálat dátuma: 2005.08.01. Oldal: 1/5 *1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése A termék adatai Üzleti megnevezés Trocal Futura Termelési adatok Gyártó/Forgalmazó: SIKA

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/4 A nyomtatás kelte 06.03.2013 Verziószám 5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: Meron AC por Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

PROTECT -B HÁZTARTÁSI POROZÓSZER

PROTECT -B HÁZTARTÁSI POROZÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT -B HÁZTARTÁSI POROZÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: A készítmény típusa: inszekticid tartalmú

Részletesebben

PROTECT Háztartási rovarirtó permet

PROTECT Háztartási rovarirtó permet BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: Rovarirtó permetezőszer A készítmény megnevezése:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtó

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM-rendelet szerint Nyomtatás: 2005.július 04.

BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM-rendelet szerint Nyomtatás: 2005.július 04. BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM-rendelet szerint 1. Anyag-/elkészítési- és cégmegjelölés : A termékkel kapcsolatos adatok: Felhasználási terület: feldolgozásra kész, penészgombák

Részletesebben

Probau Színeskő vakolat Átdolgozás kelte 2013.06.20. Változat: 1.0.0 Nyomtatás kelte: 2013.06.20. BAHAG AG. D 68167 Mannheim

Probau Színeskő vakolat Átdolgozás kelte 2013.06.20. Változat: 1.0.0 Nyomtatás kelte: 2013.06.20. BAHAG AG. D 68167 Mannheim 1. Az anyag, ill. a keverék és a vállalat megnevezése 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék fontos, azonosított felhasználásai és nem javasolt felhasználások Bevonatok és festékek. 1.3 Részletek

Részletesebben

Biztonságtechnikai adatlap (veszélyes készítményekhez)

Biztonságtechnikai adatlap (veszélyes készítményekhez) Biztonságtechnikai adatlap (veszélyes készítményekhez) A kiállítás kelte: 1., A készítmény neve: SLR 600 savas felület tisztító Gyártó cég neve: Werner & Mertz Prof.Vertriebs GmbH Címe: Utca / Postafiók

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Termék neve ÖKO-FLEX VÉKONY VAKOLT dörzsölt/kapart hatású dekoratív vakolat Felhasználása Falazat dekoratív védelme.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Termék neve ÖKO-FLEX VÉKONY VAKOLT dörzsölt/kapart hatású dekoratív vakolat Felhasználása Falazat dekoratív védelme. BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte 2010. 11.29. 1. Termék neve ÖKO-FLEX VÉKONY VAKOLT dörzsölt/kapart hatású dekoratív vakolat 1.1. Felhasználása Falazat dekoratív védelme. 1.2. Gyártó/forgalmazó 2336.

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP B 5 CS

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP B 5 CS BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: mikrokapszulázott rovarirtó koncentrátum A készítmény

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1 / 5 Folyékony szappan-gazdaságos. BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményhez a 44/2000.(XII.27.) EüM rendelet szerint)

HungaroChemicals Kft. 1 / 5 Folyékony szappan-gazdaságos. BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményhez a 44/2000.(XII.27.) EüM rendelet szerint) HungaroChemicals Kft. 1 / 5 Folyékony szappan-gazdaságos BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményhez a 44/2000.(XII.27.) EüM rendelet szerint) A kiállítás kelte: 2004.05.17. 1.) Készítmény neve: Folyékony

Részletesebben

Biztonsági adatlap 44/2000 EÜM (XII. 27.) szerint

Biztonsági adatlap 44/2000 EÜM (XII. 27.) szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Készhabarcs Gyártó/szállító: MC-Bauchemie Kft. Epitöanyagiparl és

Részletesebben

Biztonsági adatlap az 1907/2006 EK rendelet szerint. Felhasználás: Hidegburkolásnál csempe és járólap ragasztóként. Gyártó/forgalmazó:

Biztonsági adatlap az 1907/2006 EK rendelet szerint. Felhasználás: Hidegburkolásnál csempe és járólap ragasztóként. Gyártó/forgalmazó: Oldalszám: 1/5 1 A készítmény és a vállalat azonosítása Felhasználás: Hidegburkolásnál csempe és járólap ragasztóként. Gyártó/forgalmazó: MC-BAUCHEMIE KFT. 1117 Budapest Hengermalom u. 47/A Fióktelep H-8246

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítmény kereskedelmi megnevezése: IBS impregnálószer Gyártó/Forgalmazó: SIKA HUNGÁRIA Kft. Utca/Postafiók:

Részletesebben

Knauf West/ gyártó BIZTONSÁGI ADATLAP ÁTDOLGOZVA: Oldal:1/5

Knauf West/ gyártó BIZTONSÁGI ADATLAP ÁTDOLGOZVA: Oldal:1/5 Oldal:1/5 1. A TERMÉK MEGNEVEZÉSE / GYÁRTÓ 1.1. A termék neve: Modellgipsz 1.2. Gyártó: Knauf Westdeutsche Gipswerke Kft. D-87313 Iphofen Pf.: 10 Információkérés: 09323-31281 Segélyinformáció: Toxikológiai

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. DPD 3 Pill_501321

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. DPD 3 Pill_501321 Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT B HANGYAIRTÓ POROZÓ 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE 2. ÖSSZETÉTEL

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT B HANGYAIRTÓ POROZÓ 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE 2. ÖSSZETÉTEL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT B HANGYAIRTÓ POROZÓ 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: A készítmény megnevezése:

Részletesebben

Segédanyag. Nem ismeretesek

Segédanyag. Nem ismeretesek 1. AZ ANYAG ILL. KEVERÉK ÉS A GYÁRTÓ AZONOSÍTÓ ADATAI 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges ill. nem javasolt felhasználási területei Segédanyag Az alkalmazás ajánlott korlátozásai ek

Részletesebben

Lafarge Romcim/ gyártó BIZTONSÁGI ADATLAP ÁTDOLGOZVA: Oldal:1/5

Lafarge Romcim/ gyártó BIZTONSÁGI ADATLAP ÁTDOLGOZVA: Oldal:1/5 Oldal:1/5 1. A TERMÉK MEGNEVEZÉSE / GYÁRTÓ 1.1. A termék neve: Stukatúrgipsz 1.2. Gyártó: Lafarge Romcim Sucursala Aghires, Str. Fabricii nr. 281. Tel.: 094/393205, Fax.: 094/713205 1.3. Forgalmazó: Széria-Trans

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint Oldal: 1 / 6 1. Termék elnevezése / előállító vállalat adatai 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos adatok: Iparág: Szerszámkészítés és műanyag megmunkálás

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint. Octenisept. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása:

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint. Octenisept. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Octenisept Nyomtatás dátuma: 2009. 06. 15. Módosítás/revízió: 2009. 11. 10. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név:

Részletesebben

Kiadás: 2010. 11. 07. Oldalszám: 1/5 Felülvizsgálat: 2010. 11. 13. Változatszám: 2

Kiadás: 2010. 11. 07. Oldalszám: 1/5 Felülvizsgálat: 2010. 11. 13. Változatszám: 2 Kiadás: 2010. 11. 07. Oldalszám: 1/5 1. A keverék és a társaság azonosítása 1.1. A keverék azonosítása: égetett alumíniumoxid kerámiák 1.2. A keverék felhasználása: szigetelőcső, gyújtógyertya szigetelő,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN-BM 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM

BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN-BM 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN-BM 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtószer

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint TEROSTAT VII 8 MM oldal 1 / 5 Biztonsági adatlap (SDB) száma: 75655 Felülvizsgálat ideje: 10.01.2011 Nyomtatás ideje: 11.01.2011 Termékazonosító: TEROSTAT VII

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítmény kereskedelmi megnevezése: NB 21 utókezelőszer Gyártó/Forgalmazó: SIKA HUNGÁRIA Kft. Utca/Postafiók:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/EEC) BIOBAC-B 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/EEC) BIOBAC-B 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/EEC) BIOBAC-B 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.1 Készítmény neve: ZWALUW MONTAGEFIX-W 1.2. A termékfelhasználása: Oldószermentes építőipari ragasztó. Importáló/forgalmazó cég

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.1 Készítmény neve: ZWALUW MONTAGEFIX-W 1.2. A termékfelhasználása: Oldószermentes építőipari ragasztó. Importáló/forgalmazó cég BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2009. 01. 05. 1.1 Készítmény neve: ZWALUW MONTAGEFIX-W 1.2. A termékfelhasználása: Oldószermentes építőipari ragasztó 1.3 Gyártó cég neve: Den Braven Sealants BV címe:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Buffer ph 7_1001389-791437-506253-506258-150536

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Buffer ph 7_1001389-791437-506253-506258-150536 Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék kereskedelmi neve 1001389; 791437; 506253; 150536 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP TRIFENDER

BIZTONSÁGI ADATLAP TRIFENDER Budapest 2007. október 11. készítmény neve: 1. A készítmény neve: Gyártó cég neve: Biovéd 2005 Kft. 9923 Kemestaródfa, Kemesmáli út 23. telefon: 20/951-81-51, fax: 20/460-41-99 email: bioved@bioved.hu

Részletesebben

Gutenberg straße 13 D- 63477 Tel.: 00496109605060 Fax: 00496109605061. 1152 Budapest, Telek u.7-9. Tel.: 306-1410 Fax: 306-1403

Gutenberg straße 13 D- 63477 Tel.: 00496109605060 Fax: 00496109605061. 1152 Budapest, Telek u.7-9. Tel.: 306-1410 Fax: 306-1403 12280/20 SunChemical ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP Kiadványszám: 5 A kiadvány kelte: 2004.08.13. Oldal: 1/5 Tárgy: MSDS 1. A készítmény és a társaság megnevezése A termék megnevezése, illetőleg kódszáma: Sunfount

Részletesebben

Csak ipari felhasználók/szakemberek részére. Sto AG Minőségbiztosítási osztály TIQ. Telefon: +49 (0)7744 57-1794 p.hammerschmitt@stoeu.

Csak ipari felhasználók/szakemberek részére. Sto AG Minőségbiztosítási osztály TIQ. Telefon: +49 (0)7744 57-1794 p.hammerschmitt@stoeu. az 1907/2006/ EK irányelv szerint Rev.-Nr. 1.2 Átdolgozva: 2012.05.02. 1. AZ ANYAG ILL. KEVERÉk ÉS A GYÁRTÓ AZONOSÍTÓ ADATAI 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges ill. nem javasolt felhasználási

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítmény kereskedelmi megnevezése: FM 31 folyósító adalékszer Gyártó/Forgalmazó: SIKA HUNGÁRIA Kft. Utca/Postafiók:

Részletesebben

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK, 31. cikk szerint 1. Anyag- és cégmegnevezés A termékkel kapcsolatos adatok: Kereskedelmi név: EMFIBOIS 860 Cikkszám: 0860/00 Anyag használata: Gyártó/szállító: Forgalmazó: Adatszolgáltató hely: Termékbiztonsági osztály

Részletesebben

Partner a fogászatban

Partner a fogászatban Partner a fogászatban Eclipse, All Resins (Bázislemez, Setup és Contour Resin) Oldal: 1 1. Anyag és cég megnevezése 1.1 Termék adatai Kereskedelmi név Eclipse, All Resins (Bázislemez, Setup és Contour

Részletesebben

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Oldal:1/5 1. Termék neve 1.1.Kereskedelmi elnevezés: súrolópor 1.2.Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon:Fax: +36/62-242-238 1.3.Sürgősségi telefon: Monolit Trade Kft. 6800 Hódmezővásárhely, Garzó Imre

Részletesebben

THERMOTEK Extra erős ragasztó és simítótapasz

THERMOTEK Extra erős ragasztó és simítótapasz BIZTONSÁGI ADATLAP TRILAK Festékgyártó KFT. Kiállítás kelte: 2007-06-06 Módosítás kelte: 2008-05-30 1. A készítmény és a vállalkozás azonosítása A készítmény felhasználása: ragasztó és simítótapasz Gyártó

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 91/155/EWG - ISO 11014-1 szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 91/155/EWG - ISO 11014-1 szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 91/155/EWG - ISO 11014-1 szerint Kiállítva: 2004. november Módosítva: 2005 június 2006 augusztus 1. A készítmény és a vállalat azonosítása A készítmény azonosítása Ajánlott felhasználás

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Chlorine Dioxide Pill No.2_1039733

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Chlorine Dioxide Pill No.2_1039733 Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Decontaman Liquid (Tisztító-dezodoráló)

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Decontaman Liquid (Tisztító-dezodoráló) 1/5. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 1997. 10. 28. Módosítás: 2012.06.27. 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: (Tisztító-dezodoráló) Gyártó cég neve: Dr. Schumacher GmbH Postfach 1162,

Részletesebben