Alkalmazástechnika Oldalsz. : 2/31. TEGOLA CANADESE S. p. A. Kutatás és Fejlesztés. Kód: DRS2022. Felrakási utasítás Standard tipusú zsindelyhez

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Alkalmazástechnika Oldalsz. : 2/31. TEGOLA CANADESE S. p. A. Kutatás és Fejlesztés. Kód: DRS2022. Felrakási utasítás Standard tipusú zsindelyhez"

Átírás

1 TEGOLA CANADESE Alkalmazástechnika Oldalsz. : 2/31 Felrakási utasítás Standard tipusú zsindelyhez Bevezetés: A bitumenes zsindely egyszerű és korrekt felhelyezésének előfeltétele, hogy a fogadó felület anyaga folytonos, sima, száraz és tiszta legyen. A fogadó felület legyen megfelelően alátámasztott szögelhető fa (száraz deszkázat, vagy rétegelt lemez, stb.), betonaljzat, vagy olyan hasonló anyag, amelyre a bitumenes alátétlemez felrakható. Ez a felület lesz az alap, amelyre a zsindely lánggal melegítve felrakható. A tető kitűzése (lsd. A ábrát) Húzzuk meg az XY egyenest, a legnagyobb lejtés irányára merőlegesen, 19,5 cm-re az eresz vonalától (ez a vonal párhuzamos a gerinccel és általában az eresz vonalával is); Jelöljük ki ezen az egyenesen az A pontot, a tetősík középső szakaszán; Jelöljük ki a B és C pontokat, majd a kicsapózsinórt körzőként használva, legalább 200 cm-es körzőnyílással metsszük ki a D pontot; Húzzunk az AD egyenestől 12,5 cm-re (Z) egy párhuzamost; Az XY egyenestől kiindulva húzzunk vele párhuzamos további vízszintes vonalakat, egymástól 14,5 cm távolságra, egészen a gerinc vonaláig.

2 TEGOLA CANADESE Alkalmazástechnika Oldalsz. : 3/31 Felrakás (lsd A-B) Tegyünk egy csík bitumenes ragasztót az ereszvonalra ( Bitustick) (lsd B ábra); Az indulósorhoz vágjuk le a zsindelyről az osztásokat (14,5 cm). A maradékot szegezzük fel kezdősorként, 12,5 cm-rel (Z) eltolva a középvonalhoz (AD) képest. (lsd A ábra); Az első sor zsindelyt középvonalhoz (AD) illesztve rakjuk fel (C ábra); A második sort 12,5 cm-re eltoljuk az AD egyeneshez képest; Szögelés előtt a zsindelyek alsó, öntapadós részéről távolítsuk el a védőfóliát; Ezzel a módszerrel haladjunk tovább az egész tetőfelületen. A vágás és illesztés munkáját megkönnyítik a zsindelyek felső szélén található jelzések (bevágások).

3 TEGOLA CANADESE Alkalmazástechnika Oldalsz. : 4/31 Szögelés: Tetőfedéshez alkalmas, szélesfejű szegeket használjunk, ezek lehetnek horganyzott, vagy galvanizált kivitelűek, sima, vagy csavart szárral, hosszúságuk legyen arányos az anyagvastagsággal és alkalmazkodjon az aljzat anyagához. Zsindelyenként 5 db szeget használjunk (a D ábrán jelölt pontokon helyezzük el a szegeket) Ügyeljünk arra, hogy az alul lévő zsindelyt is átszögeljük. Megjegyzés: 160%-nál (60 fok) meredekebb tető esetén használjunk 8 db szeget zsindelyenként.

4 Hajlásszög Szögelésre alkalmas minimális hajlásszög: 25% (14 fok) Alpesi tetőknél, illetve ahol a tető mélysége 7 m-nél nagyobb, felrakás előtt tanulmányozzuk a TC TECHNOLÓGIAI SEGÉDLET c. anyagát. Gerinc Az utolsó sor zsindelyt a gerinc vonaláig rakjuk, a túlnyúló részt áthajtjuk a túlsó oldalra. A gerinc fedéséhez szükséges darabokhoz a zsindelyt 4 db-ra vágjuk (lsd E ábra). Az így kapott darabokat meghajlítjuk (hideg időben megfelelő óvatossággal járunk el) és felhelyezzük a gerinc vonalára. A gerincen zsindelyenként 2 db szöggel végezzük a rögzítést, a szöget olyan helyre ütjük, amelyet a következő felrakott zsindely takarni fog. TEGOLA CANADESE Alkalmazástechnika Oldalsz. : 5/31

5 Vápák/Összefolyók A zsindely felrakása előtt célszerű 1 m széles, lánggal hegeszetett bitumenes lemezzel takarni a vápát. A zsindelyt a bitumenes lemezzel védett területen lánggal melegítve kell felrakni. A módszer: a két tetősíkra felrakott zsindelyek keresztezik egymást a vápában, oly módon, hogy a zsindelyek felső sarka legalább 25 cm-re nyúljon túl vápa középvonalán. A vápa középvonalától számított 40 cm-en belül kerüljük a szögek használatát! (lsd F ábra). B módszer: Az elsőnek fedett tetősíkra fekrakott zsindelyek átnyúlnak a vápa középvonalán a másik tetősíkra, oly módon, hogy a zsindelyek felső sarka legalább 25 cm-re nyúljon túl vápa középvonalán. A másik tetősíkra felrakott zsindelyeknek legalább a vápa vonaláig el kell érniük. A két tetősík fedését befejezve, zsinórral kijelöljük a vápa középvonalát, majd e vonal mentén levágjuk a második síkra felrakott zsindelyek túlnyúló részét. Ily módon egyenes vágási vonalat kapunk a vápa középvonalában, amelyet teljes hosszában Bitustick-kel teszünk vízzáróvá. A vápa középvonalától számított 40 cm-en belül kerüljük a szögek használatát! (lsd G ábra).

6 TEGOLA CANADESE Alkalmazástechnika Oldalsz. : 6/31

7 Befejező műveletek A befejező műveletek bádogosmunkáihoz (illesztések, összefolyók, kémények) használhatunk bádogot (rézlemezt, festett fémlemezt, stb) avagy bitumenes lemezeket. A TC termékeinek használata megkönnyíti és egyszerűbbé teszi valamennyi befejező művelet kivitelezését. A TC kiegészítő elemeinek használata, pl. tetőablakok, hóvágók, szellőzők, stb, megkönnyíti a kivitelezési munkát és emeli a kész tető színvonalát. TEGOLA CANADESE Alkalmazástechnika Oldalsz. : 7/31 Felrakási utasítás Traditional tipusú zsindelyhez Bevezetés: A bitumenes zsindely egyszerű és korrekt felhelyezésének előfeltétele, hogy a fogadó felület anyaga folytonos, sima, száraz és tiszta legyen. A fogadó felület legyen megfelelően alátámasztott szögelhető fa (száraz deszkázat, vagy rétegelt lemez, stb.), betonaljzat, vagy olyan hasonló anyag, amelyre a bitumenes alátétlemez felrakható. Ez a felület lesz az alap, amelyre a zsindely lánggal melegítve felrakható. A tető kitűzése (lsd. A ábrát) Húzzuk meg az XY egyenest, a legnagyobb lejtés irányára merőlegesen, 19,5 cm-re az eresz vonalától (ez a vonal párhuzamos a gerinccel és általában az eresz vonalával is); Jelöljük ki ezen az egyenesen az A pontot, a tetősík középső szakaszán; Jelöljük ki a B és C pontokat, majd a kicsapózsinórt körzőként használva, legalább 200 cm-es körzőnyílással metsszük ki a D pontot; Húzzunk az AD egyenestől 50 cm-re (Z) egy párhuzamost; Az XY egyenestől kiindulva húzzunk vele párhuzamos további vízszintes vonalakat, egymástól 14,5 cm távolságra, egészen a gerinc vonaláig.

8 TEGOLA CANADESE Alkalmazástechnika Oldalsz. : 8/31 Felrakás (lsd A-B) Tegyünk egy csík bitumenes ragasztót az ereszvonalra ( Bitustick) (lsd B ábra); Az indulósorhoz vágjuk le a zsindelyről az osztásokat (14,5 cm). A maradékot szegezzük fel kezdősorként, 50 cm-rel (Z) eltolva a középvonalhoz (AD) képest. (lsd A ábra); Az első sor zsindelyt középvonalhoz (AD) illesztve rakjuk fel (C ábra); A második sort 50 cm-re eltoljuk az AD egyeneshez képest; Szögelés előtt a zsindelyek alsó, öntapadós részéről távolítsuk el a védőfóliát; Ezzel a módszerrel haladjunk tovább az egész tetőfelületen. A vágás és illesztés munkáját megkönnyítik a zsindelyek felső szélén található jelzések (bevágások).

9 TEGOLA CANADESE Alkalmazástechnika Oldalsz. : 9/31 Szögelés: Tetőfedéshez alkalmas, szélesfejű szegeket használjunk, ezek lehetnek horganyzott, vagy galvanizált kivitelűek, sima, vagy csavart szárral, hosszúságuk legyen arányos az anyagvastagsággal és alkalmazkodjon az aljzat anyagához. Zsindelyenként 4 db szeget használjunk (a D ábrán jelölt pontokon helyezzük el a szegeket) Ügyeljünk arra, hogy az alul lévő zsindelyt is átszögeljük. Megjegyzés: 160%-nál (60 fok) meredekebb tető esetén használjunk 8 db szeget zsindelyenként.

10 Hajlásszög Szögelésre alkalmas minimális hajlásszög: 30% (17 fok) Alpesi tetőknél, illetve ahol a tető mélysége 7 m-nél nagyobb, felrakás előtt tanulmányozzuk a TC TECHNOLÓGIAI SEGÉDLET c. anyagát. Gerinc Az utolsó sor zsindelyt a gerinc vonaláig rakjuk, a túlnyúló részt áthajtjuk a túlsó oldalra. A gerinc fedéséhez szükséges darabokhoz a zsindelyt 5 db-ra vágjuk (lsd E ábra). Az így kapott darabokat meghajlítjuk (hideg időben megfelelő óvatossággal járunk el) és felhelyezzük a gerinc vonalára. A gerincen zsindelyenként 2 db szöggel végezzük a rögzítést, a szöget olyan helyre ütjük, amelyet a következő felrakott zsindely takarni fog. TEGOLA CANADESE Alkalmazástechnika Oldalsz. : 10/31

11 Vápák/Összefolyók A zsindely felrakása előtt célszerű 1 m széles, lánggal hegeszetett bitumenes lemezzel takarni a vápát. A zsindelyt a bitumenes lemezzel védett területen lánggal melegítve kell felrakni. A módszer: a két tetősíkra felrakott zsindelyek keresztezik egymást a vápában, oly módon, hogy a zsindelyek felső sarka legalább 25 cm-re nyúljon túl vápa középvonalán. A vápa középvonalától számított 40 cm-en belül kerüljük a szögek használatát! (lsd F ábra). B módszer: Az elsőnek fedett tetősíkra fekrakott zsindelyek átnyúlnak a vápa középvonalán a másik tetősíkra, oly módon, hogy a zsindelyek felső sarka legalább 25 cm-re nyúljon túl vápa középvonalán. A másik tetősíkra felrakott zsindelyeknek legalább a vápa vonaláig el kell érniük. A két tetősík fedését befejezve, zsinórral kijelöljük a vápa középvonalát, majd e vonal mentén levágjuk a második síkra felrakott zsindelyek túlnyúló részét. Ily módon egyenes vágási vonalat kapunk a vápa középvonalában, amelyet teljes hosszában Bitustick-kel teszünk vízzáróvá. A vápa középvonalától számított 40 cm-en belül kerüljük a szögek használatát! (lsd G ábra). TEGOLA CANADESE Alkalmazástechnika Oldalsz. : 11/31

12 Befejező műveletek A befejező műveletek bádogosmunkáihoz (illesztések, összefolyók, kémények) használhatunk bádogot (rézlemezt, festett fémlemezt, stb) avagy bitumenes lemezeket. A TC termékeinek használata megkönnyíti és egyszerűbbé teszi valamennyi befejező művelet kivitelezését. A TC kiegészítő elemeinek használata, pl. tetőablakok, hóvágók, szellőzők, stb, megkönnyíti a kivitelezési munkát és emeli a kész tető színvonalát.

TEGOLA CANADESE STANDARD ÉS LIBERTY TÍPUSÚ ZSINDELY FELHELYEZÉSI ÚTMUTATÓJA

TEGOLA CANADESE STANDARD ÉS LIBERTY TÍPUSÚ ZSINDELY FELHELYEZÉSI ÚTMUTATÓJA TEGOLA CANADESE STANDARD ÉS LIBERTY TÍPUSÚ ZSINDELY FELHELYEZÉSI ÚTMUTATÓJA (a Standard típuson bemutatva) Kibocsátotta a TEGOLA UNGARESE KFT. 1037 Budapest, Bécsi út 77-79. Felrakási utasítás Standard

Részletesebben

Gothik zsindely felhelyezési útmutató: A Gothik zsindely fogadószerkezete: A kítűzéses általános ismertetése (lásd az A ábrát és a következő képet)

Gothik zsindely felhelyezési útmutató: A Gothik zsindely fogadószerkezete: A kítűzéses általános ismertetése (lásd az A ábrát és a következő képet) Gothik zsindely felhelyezési útmutató: A Gothik zsindely felhelyezési útmutató csak a Tegola Canadese bitumenes zsindely Alkalmazástechnikai Előírásaival együtt érvényes A Gothik zsindely fogadószerkezete:

Részletesebben

TEGOLA CANADESE GOTHIK TÍPUSÚ ZSINDELY FELHELYEZÉSI ÚTMUTATÓJA

TEGOLA CANADESE GOTHIK TÍPUSÚ ZSINDELY FELHELYEZÉSI ÚTMUTATÓJA TEGOLA CANADESE GOTHIK TÍPUSÚ ZSINDELY FELHELYEZÉSI ÚTMUTATÓJA Kibocsátotta a TEGOLA UNGARESE KFT. 1037 Budapest, Bécsi út 77-79. Felrakási utasítás Gothik típusú zsindelyhez: A Gothik zsindely fogadószerkezete:

Részletesebben

TEGOSOLAR ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓ

TEGOSOLAR ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓ TEGOSOLAR ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓ Alap-tudnivalók A Tegosolar zsindelyek hatékonysága akkor maximális, ha déli tájolásúak. Vagyis válasszuk ki azt, vagy azokat a tetősíkokat, amelyek megfelelnek ennek

Részletesebben

Zsindely felrakási útmutató

Zsindely felrakási útmutató Zsindely felrakási útmutató TARTALOM Általános feltételek Anyagszükséglet Elnevezések Zsindelyigény felmérése Tető-előkészítése Zsindely-felrakás ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK Nem vállalunk felelősséget a zsindely

Részletesebben

CAMBRIDGE XPRESS A világ leggazdaságosabb laminált zsindelye

CAMBRIDGE XPRESS A világ leggazdaságosabb laminált zsindelye A világ leggazdaságosabb laminált zsindelye Cambridge Xpress, fejezze ki egyéniségét Cambridge Xpress Használja ki az -előnyt: Előnyök az Ön számára A világ leggazdaságosabb zsindelye: nagyobb méret (nagyobb

Részletesebben

BARDOLINE zsindely ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓ.

BARDOLINE zsindely ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓ. BARDOLINE zsindely ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓ www.onduline.hu TARTALOM Általános feltételek Zsindelyszükséglet kiszámítása Anyagszükséglet A tető előkészítése Fogalmak Zsindely felrakás 9 ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK

Részletesebben

TARTALOM. Általános feltételek 44. Anyagszükséglet 44. Elnevezések 45. Zsindelyigény felmérése 50. Tető előkészítése 51. Zsindely felrakás 53

TARTALOM. Általános feltételek 44. Anyagszükséglet 44. Elnevezések 45. Zsindelyigény felmérése 50. Tető előkészítése 51. Zsindely felrakás 53 H TARTALOM Általános feltételek 44 Anyagszükséglet 44 Elnevezések 4 Zsindelyigény felmérése 0 Tető előkészítése Zsindely felrakás 3 Zsindely felrakási útmutató - - b a 3a 3b 4a I 4a II 0 cm 0 cm 4 cm 30

Részletesebben

TARTALOM. Zsindely felrakási útmutató

TARTALOM. Zsindely felrakási útmutató 15 TARTALOM Zsindely felrakási útmutató 45 Általános feltételek 45 Anyagszükséglet 46 Elnevezések 51 Zsindelyigény felmérése 52 Tető előkészítése 54 Zsindely felrakás 16 ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK Az IKO nem

Részletesebben

Speciális tetőfedések és ács szerkezetei

Speciális tetőfedések és ács szerkezetei Speciális tetőfedések és ács szerkezetei 57 Hajlatképzés A hajlatképzést többnyire a bádogos szerkezetek kiváltására alkalmazzák. Fő jellemzője, hogy kis méretű palákból jobbos vagy balos fedéssel íves

Részletesebben

charbit bitumenes zsindelyfedés 1.o.

charbit bitumenes zsindelyfedés 1.o. charbit bitumenes zsindelyfedés 1.o. Zsindelyformák, hódfarkú zsindely kit zése és kezd sor elhelyezése. 998 990 8 1 000 125 750 125 330 142 52 136 58 84 52 136 330 333 142 191 192 141 333 8 4 190 8 190

Részletesebben

A felrakás előkészítése

A felrakás előkészítése A felrakás előkészítése A felrakás megkezdése előtt a tetőtsegédvonalakkal kell felosztani. A segédvonalak (pl. krétavonalak) vizuális segítséget nyújtanak a zsindelylapok felrakásához, a zsindelylapok

Részletesebben

TARTALOM. Általános feltételek 44. Anyagszükséglet 44. Elnevezések 45. Zsindelyigény felmérése 50. Tető előkészítése 51. Zsindely felrakás 53

TARTALOM. Általános feltételek 44. Anyagszükséglet 44. Elnevezések 45. Zsindelyigény felmérése 50. Tető előkészítése 51. Zsindely felrakás 53 TARTALOM Általános feltételek 44 Anyagszükséglet 44 Elnevezések 45 Zsindelyigény felmérése 50 Tető előkészítése 51 Zsindely felrakás 53 Zsindely felrakási útmutató ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK Az IKO nem vállal

Részletesebben

Beépítési és használati tájékoztató

Beépítési és használati tájékoztató Beépítési és használati tájékoztató Termék megnevezése: - Fornacce Sila Romana Coppo Tipo a Mano Gyártó: Fornace Sila Olaszország Fiorano Modenese ( MO) Olaszország Via Ghiarola Nuova 120. Magyarországon

Részletesebben

TARTALOM. Általános feltételek 44. Anyagszükséglet 44. Elnevezések 45. Zsindelyigény felmérése 50. Tető előkészítése 51. Zsindely felrakás 53

TARTALOM. Általános feltételek 44. Anyagszükséglet 44. Elnevezések 45. Zsindelyigény felmérése 50. Tető előkészítése 51. Zsindely felrakás 53 TARTALOM Általános feltételek 44 Anyagszükséglet 44 Elnevezések 45 Zsindelyigény felmérése 50 Tető előkészítése 51 Zsindely felrakás 53 Zsindely felrakási útmutató ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK Az IKO nem vállal

Részletesebben

Foglalkozási napló. Tetőfedő

Foglalkozási napló. Tetőfedő Foglalkozási ló a 20 /20. tanévre Tetőfedő (OKJ száma: 34 582 15) szakma gyakorlati oktatásához 11. évfolyam A ló vezetéséért felelős: A ló megnyitásának dátuma: A ló lezárásának dátuma: Tanuló Tanulók

Részletesebben

1.2. 1.2. ZSINDELYEK RÖGZÍTÉSE KÜLÖN- ZSINDELYEK RÖGZÍTÉSE KÜLÖN- BÖZŐ TETŐHAJLÁSOK ESETÉN 1.1. RÖGZÍTÉS RÖGZÍTÉS

1.2. 1.2. ZSINDELYEK RÖGZÍTÉSE KÜLÖN- ZSINDELYEK RÖGZÍTÉSE KÜLÖN- BÖZŐ TETŐHAJLÁSOK ESETÉN 1.1. RÖGZÍTÉS RÖGZÍTÉS RÖGZÍTÉS ZSINDELYEK RÖGZÍTÉSE KÜLÖN- BÖZŐ TETŐHAJLÁSOK ESETÉN 1.1. RÖGZÍTÉS ZSINDELYEK RÖGZÍTÉSE KÜLÖN- BÖZŐ TETŐHAJLÁSOK ESETÉN 1.1. 0-10 TETŐHAJLÁS ESETÉN Bitumenes zsindelyfedés (dongaablakok fedésének

Részletesebben

A tető hőszigetelő rendszere. Összeszerelési útmutató

A tető hőszigetelő rendszere. Összeszerelési útmutató A tető hőszigetelő rendszere Összeszerelési útmutató A tető hőszigetelő rendszere Első lépés - Az összeszerelés megkezdése 3 Megjegyzés - A panelek vágása 4 Második lépés - Illesztés és rögzítés 5 Harmadik

Részletesebben

ALKALMAZÁSTECHNIKA. Sansz 2002 E.V. Szimetál E.V.

ALKALMAZÁSTECHNIKA. Sansz 2002 E.V. Szimetál E.V. ALKALMAZÁSTECHNIKA Sansz 2002 E.V. Szimetál E.V. A termék: AMMOR PROFIL poliamid bevonatú, strukturált felületű, színes ötvözött alumínium lemez. Felhasználás: Állókorcos, lécbetétes tetőfedés, homlokzat-burkolat,

Részletesebben

Bádogos szerkezetek. összefoglaló név, ilyen anyag nincs

Bádogos szerkezetek. összefoglaló név, ilyen anyag nincs Bádogos szerkezetek összefoglaló név, ilyen anyag nincs ólomlemez alumínium horganyzott acéllemez bevonatos acéllemez horganylemez, titánzink rézlemez anyagok, méretek régen (és most) tábla lemezvastagság

Részletesebben

34 Téglány vagy négyszögfedések (Rechteck)

34 Téglány vagy négyszögfedések (Rechteck) 34 Téglány vagy négyszögfedések (Rechteck) Kettős téglányfedés A kettős téglányfedés jellemzője, hogy a harmadik sor az elsőre még ráfed és a fedés kötésben történik. Ennél a fedési módnál is alapszabály:

Részletesebben

Alkalmazástechnikai Útmutató. Lapostetõ

Alkalmazástechnikai Útmutató. Lapostetõ Alkalmazástechnikai Útmutató Lapostetõ 2006 Alkalmazástechnikai Útmutató Lapostetõ 2006 ÚJ EGYENES RÉTEGRENDÛ MELEGTETÕ CSOMÓPONTI RÉSZLETEI Attika kialakítása beton aljzat esetén 5% 3 4 4 5 5 6 7 8 min.

Részletesebben

CAMBRIDGE XTREME 9,5 A jövő zsindelye

CAMBRIDGE XTREME 9,5 A jövő zsindelye A jövő zsindelye XTREME TETŐLEJTÉSTŐL RAKHATÓ 9,5 (!) 90 Cambridge Xtreme 9,5, Csillag született _ Xtreme biztonság Egyetlen más zsindely sem biztosít nagyobb ellenállást a szél hajtotta eső és porhó ellen,

Részletesebben

CAMBRIDGE XTREME 9,5 A jövő zsindelye

CAMBRIDGE XTREME 9,5 A jövő zsindelye CAMBRIDGE XTREME 9,5 A jövő zsindelye XTREME TETŐLEJTÉSTŐL RAKHATÓ 9,5 (!) 90 Cambridge Xtreme 9,5, Csillag született CAMBRIDGE XTREME 9,5 Cambridge Xtreme 9,5 _ Xtreme biztonság Egyetlen más zsindely

Részletesebben

trapézlemezek TETŐFEDÉSHEZ ÉS FALBORÍTÁSHOZ

trapézlemezek TETŐFEDÉSHEZ ÉS FALBORÍTÁSHOZ trapézlemezek TETŐFEDÉSHEZ ÉS FALBORÍTÁSHOZ Trapézlemezek tetőfedéshez és falborításhoz 18.135.1080 35.207.1035 45.333.1000 18.76.1064 sinuslemez 46.150.900 sinuslemez Optikai profil 10.100.1100 Lapprofil

Részletesebben

Tetőfedés kerámia cseréppel

Tetőfedés kerámia cseréppel Tetőfedés kerámia cseréppel szakszerű kivitelezés követelményei ( jegyzet) Összeállította: Nemes András okl. építőmérnök TONDACH alkalmazástechnikai szaktanácsadó Készült a Műszaki Ellenőri Tanfolyam résztvevő

Részletesebben

Lindab LPA Scandic cserepeslemez. Lindab Topline. Lindab LPA Scandic cserepeslemez. Szerelési útmutató

Lindab LPA Scandic cserepeslemez. Lindab Topline. Lindab LPA Scandic cserepeslemez. Szerelési útmutató Lindab LPA Scandic cserepeslemez Lindab Topline Lindab LPA Scandic cserepeslemez Szerelési útmutató Lindab LPA Scandic cserepeslemez Az LPA Scandic cserepeslemez bemutatása A Lindab Topline tetőfedő termékcsalád

Részletesebben

BITUMENES BAZALTZÚZALÉKOS ZSINDELYEK A TEGOLÁTÓL

BITUMENES BAZALTZÚZALÉKOS ZSINDELYEK A TEGOLÁTÓL BITUMENES BAZALTZÚZALÉKOS ZSINDELYEK A TEGOLÁTÓL A Tegola tradicionális zsindely gyártó cég a legszélesebb választékkal rendelkezik a magyar piacon. Több mint 25-éves múlttal az egyik legrégebbi márka,

Részletesebben

A tételhez segédeszköz nem használható.

A tételhez segédeszköz nem használható. A vizsgafeladat ismertetése: A központilag összeállított szóbeli vizsga kérdései a 4. szakmai követelmények fejezetben megadott témakörét tartalmazzák. A tételhez segédeszköz nem használható. A feladatsor

Részletesebben

Tetőfelújítás tervezési és kivitelezési ismeretei

Tetőfelújítás tervezési és kivitelezési ismeretei Tetőfelújítás tervezési és kivitelezési ismeretei A tetőszigetelések felújításának alapismeretei Minden tetőfelújítást egy alapos szakértői vizsgálat előzzön meg! A tetőfelújításoknál vizsgálni kell a

Részletesebben

Fedélidomok szerkesztése

Fedélidomok szerkesztése Fedélidomok szerkesztése Az előadás átdolgozott részleteket tartalmaz a következőkből: Gubis Katalin: Ábrázoló geometria Szabó Ferenc: Fedélidom szerkesztés (segédlet) Fedélidom: egy adott épület tetőfelületeinek

Részletesebben

Bitumenes zsindelyfedés az ICOPAL-tól

Bitumenes zsindelyfedés az ICOPAL-tól Icopal Bitumenes zsindely Bitumenes zsindelyfedés az ICOPAL-tól Part of BMI Group 2 Icopal Bitumenes zsindely Érték, amit az idő garantál Bitumenes zsindelyeink hosszantartó időállóságát a zsindely felépítése

Részletesebben

Schöck Tronsole R típus SCHÖCK TRONSOLE

Schöck Tronsole R típus SCHÖCK TRONSOLE Schöck Tronsole típus SCHÖCK TONSOLE Egyenes vagy húzott karú lépcsők fokainak lépéshangszigetelése (felújításhoz vagy utólagos beépítéshez) Schöck Tronsole típus Lépcsőkar: Monolit beton vagy előregyártott

Részletesebben

Termékkatalógus. síkpala tetőre és homlokzatra

Termékkatalógus. síkpala tetőre és homlokzatra TETÔK HOMLOKZATOK BELSŐ TEREK síkpala tetőre és homlokzatra CREATON Hungary Kft. az Eternit termékek kizárólagos hazai forgalmazója 60 Lenti Cserépgyár u. 1. Tel: 06 2 1 66, 67, 6 Fax: 06 2 1 6 email:

Részletesebben

JCP zsindely MŰSZAKI ÚTMUTATÓ

JCP zsindely MŰSZAKI ÚTMUTATÓ JCP zsindely MŰSZAKI ÚTMUTATÓ 03/2002 JCP zsindely MŰSZAKI ÚTMUTATÓ Hagyomány Garantált minœség Hosszú élettartam 1. BEVEZETÃ 1.1 A mıszaki útmutató tárgya, célja, érvényességi területe 6 1.2 Felhasználási

Részletesebben

Vigyázat! Ez egy kényes falburkolat. Soha ne hagyja, hogy ragasztó vagy víz kerüljön a tapéta frontoldalára!

Vigyázat! Ez egy kényes falburkolat. Soha ne hagyja, hogy ragasztó vagy víz kerüljön a tapéta frontoldalára! KAMI-ITO - KAM101 Tapéta felrakási útmutató A Vigyázat! Ez egy kényes falburkolat. Soha ne hagyja, hogy ragasztó vagy víz kerüljön a tapéta frontoldalára! Tapéta felrakási útmutató G SZÁLLÍTMÁNY ÁTVÉTELE

Részletesebben

Alapszerkesztések 2. (Merőlegesek szerkesztése, nevezetes szögek, háromszög három oldalból) Merőleges szerkesztése egyeneshez külső pontból

Alapszerkesztések 2. (Merőlegesek szerkesztése, nevezetes szögek, háromszög három oldalból) Merőleges szerkesztése egyeneshez külső pontból 1 Merőleges szerkesztése egyeneshez külső pontból Egy egyeneshez szerkessz egy adott ponton átmenő merőlegest! 1.Végy fel a síkon egy egyenest 2.Végy fel a síkon egy olyan pontot, amely nem az egyenesen

Részletesebben

Mire van szükség? Kés Mini fûrész Mérôszalag TAKARÉKOSKODJUNK A FÛTÉSSEL SPÓROLJUNK A PÉNZZEL TIPPEK ÉS ÖTLETEK. www.praktiker.hu

Mire van szükség? Kés Mini fûrész Mérôszalag TAKARÉKOSKODJUNK A FÛTÉSSEL SPÓROLJUNK A PÉNZZEL TIPPEK ÉS ÖTLETEK. www.praktiker.hu Mire van szükség? Kés Mini fûrész Mérôszalag TAKARÉKOSKODJUNK A FÛTÉSSEL SPÓROLJUNK A PÉNZZEL TIPPEK ÉS ÖTLETEK www.praktiker.hu Tipp_fuzet_insulation_2_insulation_2 2010.10.06. 11:57 Page 1 TIPPEK ÉS

Részletesebben

TETÕKIEGÉSZÍTÕ RENDSZER

TETÕKIEGÉSZÍTÕ RENDSZER TONDACH Tuning TETÕKIEGÉSZÍTÕ RENDSZER A TONDACH Magyarország Zrt. komplett tetõmegoldásokat kínál, így válik a tetõ egy integrált rendszerré. A TONDACH TUNING néven forgalmazott nem kerámia anyagú kiegészítõk,

Részletesebben

Wallgard 1,3 FELRAKÁSI ÚTMUTATÓ ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK. 2015. október

Wallgard 1,3 FELRAKÁSI ÚTMUTATÓ ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK. 2015. október FELRAKÁSI ÚTMUTATÓ Wallgard 1,3 2015. október ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK Sima, száraz, tiszta és hibátlan beton-, gipsz-, préseltlemez, rétegelt lemez és farostlemez falra rakható fel. A lemez anyagát szilárdan

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK BITUMENES LEMEZ FEDÉSÛ ÚJ MAGASTETÕK OSB LAPOKON, EUROSZIG LEMEZEKKEL

TARTALOMJEGYZÉK BITUMENES LEMEZ FEDÉSÛ ÚJ MAGASTETÕK OSB LAPOKON, EUROSZIG LEMEZEKKEL TARTALOMJEGYZÉK SÍKPALA FEDÉSÛ MAGASTETÕK FELÚJÍTÁSA EUROSZIG LEMEZEKKEL BITUMENES LEMEZ FEDÉSÛ ÚJ MAGASTETÕK OSB LAPOKON, EUROSZIG LEMEZEKKEL HULLÁMPALA FEDÉSÛ MAGASTETÕK FELÚJÍTÁSA POLYMANT HÕSZIGETELÕ

Részletesebben

Összecsukható mini trambulin

Összecsukható mini trambulin CIKK SZÁM: 1254 Összecsukható mini trambulin JYFM38"-DIA96CM JYFM40"-DIA101.6CM JYFM48"-dia121.92CM JYFM48"-DIA121.92CM Kérjük olvassa el az alábbi használati utasítást, mert ez elengedhetetlen részét

Részletesebben

Tetőbiztonsági Rendszerek. Termék katalógus

Tetőbiztonsági Rendszerek. Termék katalógus Tetőbiztonsági Rendszerek Termék katalógus 1 Cégünk a Solar Condens Kft 2016-ban kezdett el foglalkozni tetőbiztonsági rendszerekkel. Azon belül is fő profilunk a tetőn való biztonságos közlekedéshez szükséges

Részletesebben

1.Háromszög szerkesztése három oldalból

1.Háromszög szerkesztése három oldalból 1 Szerkessz háromszöget, ha három oldala: a=3 cm b=4 cm c=5 cm 1.Háromszög szerkesztése három oldalból (Ugye tudod, hogy az a oldallal szemben A csúcs, b oldallal szemben B stb. van!) (homorú, hegyes,

Részletesebben

A tűzfalakkal lezárt nyeregtető feladatához

A tűzfalakkal lezárt nyeregtető feladatához 1 A tűzfalakkal lezárt nyeregtető feladatához Bevezetés Ehhez először tekintsük az 1. ábrát! 1 Itt azt szemlélhetjük, hogy hogyan lehet el - kerülni egy épület tűzfalának eláztatását. A felső ábrarészen

Részletesebben

BauderTHERM Fektetési útmutató

BauderTHERM Fektetési útmutató BauderTHERM Fektetési útmutató BauderTHERM Általános tudnivalók 1 A BauderTHERM lemezek +5 C. alatt, illetve a BauderTHERM DS 1. DUO lemezek +10 C fok alatt nem. tárolhatók és fektethetők!. A lemezeket

Részletesebben

TETÕ HELYETT MONDD: Bramac tetõcserepek Beépítési Útmutató

TETÕ HELYETT MONDD: Bramac tetõcserepek Beépítési Útmutató TETÕ HELYETT MONDD: Bramac tetõcserepek Beépítési Útmutató Bramac tetõcserepek Alpesi Protector, Classic Protector, Cristal tetõcserép Natura Plus, Duna tetõcserép Bramac Adria, Római tetõcserép Bramac

Részletesebben

STANDARD Forma Szin súly kiszerelés Raklap Nettó nagyker ár

STANDARD Forma Szin súly kiszerelés Raklap Nettó nagyker ár Shinglas TÉGLÁNY zsindely ÁRLISTA 2017 Érvényes: 2017.01. 20-tól visszavonásig +36 1 780-7800 STANDARD 3 levelű téglány Vörös 3,00 m 2 126 m 2 1 250 Ft 3 levelű téglány Barna 3,00 m 2 126 m 2 1 250 Ft

Részletesebben

Tapéta felrakási útmutató

Tapéta felrakási útmutató Tapéta felrakási útmutató Útmutató a sua1xx - sua4xx jelzésű termékekhez. SZÁLLÍTMÁNY ÁTVÉTELE Felhelyezés előtt győződjön meg róla, hogy az átvett szállítmány minden darabja ugyanazzal a tételszámmal

Részletesebben

Magasépítéstan alapjai 8. Előadás

Magasépítéstan alapjai 8. Előadás MAGASÉPÍTÉSTAN ALAPJAI Magasépítéstan alapjai 8. Előadás BME MET Előadó: 2014/2015 II. szemeszter egyetemi docens, BME Építőanyagok és Magasépítés Tanszék 8. Előadás - MAGASTETŐK 1. Tetők rendeltetése,

Részletesebben

Anyagszükséglet. Hígító 20 db polctartó

Anyagszükséglet. Hígító 20 db polctartó Függőpolc készítése Nemrég olvasói levelet kaptunk, melyben láncokkal a mennyezetre függesztett polc ötletét vetették fel (Offtopic rovatunkban olvasható). Látványos, de meglehetősen ingatag megoldás.

Részletesebben

Foglalkozási napló. Tetőfedő

Foglalkozási napló. Tetőfedő Foglalkozási ló a 20 /20. tanévre Tetőfedő (OKJ száma: 34 582 15) szakma gyakorlati oktatásához 10. évfolyam A ló vezetéséért felelős: A ló megnyitásának dátuma: A ló lezárásának dátuma: Tanuló Tanulók

Részletesebben

HÓFOGÓ RENDSZEREK. Évi maximális hóréteg vastagsága Magyarországon cm-ben (OMSZ)

HÓFOGÓ RENDSZEREK. Évi maximális hóréteg vastagsága Magyarországon cm-ben (OMSZ) 144 Hófogás HÓFOGÓ RENDSZEREK Télen a 0 C alatti hőmérsékletek hatására a vízcseppek kristályosodnak, így a csapadék hó formájában hullik. A hideg hatására a tetőfedő anyag is megfagy és a hó rátapad a

Részletesebben

Extrém éghajla) hatások elleni HŐvédELEM. Szatmári Zoltán alkalmazástechnikai mérnök- tanácsadó (BACHL) alátéthéjazat

Extrém éghajla) hatások elleni HŐvédELEM. Szatmári Zoltán alkalmazástechnikai mérnök- tanácsadó (BACHL) alátéthéjazat 2013 Extrém éghajla) hatások elleni HŐvédELEM Szélsőséges időjárási körülményeknek ellenálló hőszigetelési rendszer Szatmári Zoltán alkalmazástechnikai mérnök- tanácsadó (BACHL) sz feabad kvő on TARTALOM

Részletesebben

BVMK,IPARI,KERESKEDELMI,ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

BVMK,IPARI,KERESKEDELMI,ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. ÁRLISTA (BRUTTÓ) ÉRVÉNYES 2016.02.15-TŐL 1,oldal BELSŐPEREMES ERESZCSATORNA ÉS TARTOZÉKAI CSATORNATARTÓ,LEFOLYÓ CSŐBILINCSEK SZEGÉLYEK TÁBLA LEMEZEK HORGANYZOTT LEMEZ ALUMINIUM SZÍNES ALUMINIUM TITÁN-ZINK

Részletesebben

Beépítési és használati tájékoztató

Beépítési és használati tájékoztató Beépítési és használati tájékoztató Termék megnevezése: - Fornacce Sila Coppo Tipo a Mano ( Kolostor) Gyártó: Fornace Sila Olaszország Fiorano Modenese ( MO) Olaszország Via Ghiarola Nuova 120. Magyarországon

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Dönthető fali tartó sík képernyős televíziókhoz Maximális terhelhetőség: 50kg(110lbs) MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést!

Részletesebben

tem S H e g e s z t õ 3 8 6 siegmund

tem S H e g e s z t õ 3 8 6 siegmund 386 Lap Lap Basic 1200x800x50 388 Basic 1000x1000x50 390 Basic 1200x1200x50 392 Basic 1500x1000x50 394 Professional 1000x500x100 396 Professional 1000x1000x100 398 Professional 1200x800x100 400 Professional

Részletesebben

Beépítés bitumenes lemez esetén. VELUX lapostetős felülvilágító

Beépítés bitumenes lemez esetén. VELUX lapostetős felülvilágító 264 VELUX lapostetős felülvilágító Beépítés bitumenes lemez esetén A VELUX lapostetős felülvilágító ablakok bitumenes lemezzel fedett tető esetén a lemez rugalmasságának köszönhetően nagyon gyorsan beépíthetők.

Részletesebben

Trapézlemezek szerelési UTASÍTÁSA

Trapézlemezek szerelési UTASÍTÁSA Trapézlemezek szerelési UTASÍTÁSA 1. Az utasítás tárgya. Anyagfajták Az utasítás tárgya a BLACHY és POLMETÁL PRUSZYŃSKI (Pruszyński Lemezek) cég által gyártott trapézlemezek (1. ábra) szerelési irányelvei.

Részletesebben

TETÕHÉJALÁSI MUNKÁK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA

TETÕHÉJALÁSI MUNKÁK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA TETÕHÉJALÁSI MUNKÁK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA CONSTRUCTION TECHNOLOGY of ROOF COVERING BME ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS 2007/2008. ELÕADÓ: KLUJBER RÓBERT FOGALOMTÁR TETÕHÉJALÁS a teljes tetõszerkezeten(magastetõ-ácsszerkezet)

Részletesebben

EGYENES RÉTEGRENDÛ MELEGTETÕK TELJES FELÚJÍTÁSA. Tetõfelújítás

EGYENES RÉTEGRENDÛ MELEGTETÕK TELJES FELÚJÍTÁSA. Tetõfelújítás K TELJES FELÚJÍTÁSA Tetõfelújítás RÉTEGRENDEK 1. Egyenes rétegrendû melegtetõ teljes felújítása filces kiszellõzõ réteg beépítéssel. Egyenes rétegrendû melegtetõ teljes felújítása mechanikai rögzítéssel

Részletesebben

Általános műszaki információk

Általános műszaki információk 6 Általános műszaki információk Tárolás A szállítás után célszerű a héjalást haladéktalanul elvégezni. Ha erre nincs mód, akkor a rakatokat lehetőleg csapadéktól védett helyen kell tárolni. (A szakszerű

Részletesebben

TETŐHÉJALÁSI MUNKÁK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA

TETŐHÉJALÁSI MUNKÁK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA TETŐHÉJALÁSI MUNKÁK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA CONSTRUCTION TECHNOLOGY of ROOF COVERING BME ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS 2007/2008. ELŐADÓ: KLUJBER RÓBERT FOGALOMTÁR TETŐHÉJALÁS a teljes tetőszerkezeten(magastető-ácsszerkezet)

Részletesebben

TETŐHÉJALÁSI MUNKÁK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA BME ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS 2013. ELŐADÓ: KLUJBER RÓBERT

TETŐHÉJALÁSI MUNKÁK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA BME ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS 2013. ELŐADÓ: KLUJBER RÓBERT TETŐHÉJALÁSI MUNKÁK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA BME ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS 2013. ELŐADÓ: KLUJBER RÓBERT FOGALOMTÁR TETŐHÉJALÁS a teljes tetőszerkezeten(magastető-ácsszerkezet) vízzáró réteg elkészítése, mely tartalmazza

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Dönthető i tartó sík képernyős televíziókhoz Maximális terhelhetőség: 30kg(66lbs) MEGJEGYZÉS: Olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt megkezdené az üzembe helyezést és az összeszerelést!

Részletesebben

TEGOLA CANADESE BITUMENES ZSINDELY FEDÉS

TEGOLA CANADESE BITUMENES ZSINDELY FEDÉS ALKALMAZÁSTECHNIKAI ELŐÍRÁSOK TEGOLA CANADESE BITUMENES ZSINDELY FEDÉS Kibocsátotta a TEGOLA UNGARESE KFT. 1037 Budapest, Bécsi út 77-79. TARTALOMJEGYZÉK 1. Az útmutató tárgya, alkalmazási területe, érvényességi

Részletesebben

Fedélszerkezet kivitelezése

Fedélszerkezet kivitelezése Fedélszerkezet kivitelezése Összeállította: Kreinbacher Imre Nemes András - 1 - Fedélszerkezeti elemek gyártás előkészítése Fedélszerkezet kivitelezésének feltétele, hogy a fed élszerkezet alkotó elemeit

Részletesebben

Kéményszerkezetek ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

Kéményszerkezetek ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ Kéményszerkezetek ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ PLEWA Universo Torkolati kúp Kémény fedlap vízorral Szabadon választható kéményfej burkolat Ásványgyapot hőszigetelés Könnyűbeton köpenyelem Samott béléscső belső mázzal

Részletesebben

ÚTMUTATÓ AJTÓKHOZ SZERELÉSI ÉS BEÉPÍTÉSI. FIGYELEM: Ügyeljen testi épségére a beépítés során!

ÚTMUTATÓ AJTÓKHOZ SZERELÉSI ÉS BEÉPÍTÉSI. FIGYELEM: Ügyeljen testi épségére a beépítés során! FIGYELEM: Ügyeljen testi épségére a beépítés során! ELLENŐRIZZE: Az ajtó tokja és a falnyílás közötti hézag 10-15 mm között kell 1. ÖSSZESZERELÉSHEZ SZÜKSÉGES ESZKÖZÖK 1.... vízmérték 2.... állítható kitámasztó

Részletesebben

SÍKPALÁK SÍKPALÁK SÍKPALÁK. További információk:

SÍKPALÁK SÍKPALÁK SÍKPALÁK. További információk: 9 TECHNIKAI ADATOK minden palát stabil állapotban kell rögzíteni a lemez felett szorosan kell felhelyezni. 15 mm pótlólag kell szögelni. 10 mm 5 mm 15 mm A megmunkálni. kell végezni. Az egyszeres fedés

Részletesebben

ASTER motorok. Felszerelési és használati utasítás

ASTER motorok. Felszerelési és használati utasítás 1. oldal ASTER motorok Felszerelési és használati utasítás A leírás fontossági és bonyolultsági sorrendben tartalmazza a készülékre vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket. A gyakorlati lépések képpel

Részletesebben

A készítmény leírása

A készítmény leírása A készítmény leírása Bevezetõ A sablon a postforming lapok eredményes összekapcsolására szolgál. Az áttetsző műanyag szerkezete, az egyes elemek egyértelmű leírása a sablonba vésve, több összefüggő ütköző,

Részletesebben

BVMK,IPARI,KERESKEDELMI,ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

BVMK,IPARI,KERESKEDELMI,ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. ÁRLISTA (BRUTTÓ) 1,oldal BELSŐPEREMES ERESZCSATORNA ÉS TARTOZÉKAI CSATORNATARTÓ,LEFOLYÓ CSŐBILINCSEK SZEGÉLYEK TÁBLA LEMEZEK HORGANYZOTT LEMEZ ALUMINIUM SZÍNES ALUMINIUM TITÁN-ZINK VÖRÖSRÉZ BVMK,IPARI,KERESKEDELMI,ÉS

Részletesebben

PANTANET és FORTINET kerítés

PANTANET és FORTINET kerítés PANTANET és FORTINET kerítés Szerelési útmutató BETAFENCE Sp. z o.o. Kotlarnia 47-246, ul. D bowa 4, Poland tel. +48 77 40 62 200 faks. +48 77 48 25 000 or + 48 77 48 25 007 www.betafence.com Kerítésrendszerek

Részletesebben

Hatszögletű trambulin kapaszkodóval (137 cm)

Hatszögletű trambulin kapaszkodóval (137 cm) Hatszögletű trambulin kapaszkodóval (137 cm) Termék száma: 1112 Biztonsági utasítások A teljes biztonság érdekében mindig ellenőrizze a trambulin részeit, hogy nem e sérültek vagy töröttek az alkatrészek.

Részletesebben

TONDACH TUNING. Rácserõsített tetõfóliák használata

TONDACH TUNING. Rácserõsített tetõfóliák használata Tondach Tuning alátétfóliák Rácserõsített tetõfóliák használata Alátétfólia tetõtérbeépítésnél mindig, padlástérnél por- és hómentes igény esetén szükséges. Az alátétfólia megakadályozza, hogy a héjazat

Részletesebben

Firestone TPO tetőszigetelési rendszerek

Firestone TPO tetőszigetelési rendszerek 1 Annak érdekében, hogy tartós és megbízható tetőszigetelés készülhessen, nem elegendő csak egy jó szigetelőlemezt gyártani. A tapasztalat azt bizonyítja, hogy a szigetelőlemeznek más termékekkel összeférhetőnek

Részletesebben

Twist kerámia tetõcserép

Twist kerámia tetõcserép 0 A cserépcsalád kerámia elemei A cserépfedés nézete TWIST alapcserép TWIST szellőzőcserép TWIST hófogócserép,-0, db / m db / szarufaköz, min. db / 0 m táblázat szerint TWIST jobbos szegőcserép,-,0 db

Részletesebben

Veres György Tűzterjedés és az ellene történő védekezés épített környezetben II.

Veres György Tűzterjedés és az ellene történő védekezés épített környezetben II. Veres György Tűzterjedés és az ellene történő védekezés épített környezetben II. Az első részben a tűzterjedés módjaival és a tűzgátlást biztosító épületszerkezetekkel foglalkoztunk, most a tűzszakaszolás

Részletesebben

Bizonyítvány nyomtatása hibamentesen

Bizonyítvány nyomtatása hibamentesen Bizonyítvány nyomtatása hibamentesen A korábbi gyakorlat A nyomtatásra kerülő bizonyítványokat, pontosabban a lap egy pontját megmértük, a margót ehhez igazítottuk. Hibalehetőségek: - mérés / mérő személy

Részletesebben

Tetőfedő Tetőfedő

Tetőfedő Tetőfedő A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

JUTAECO 0. által forgalomba hozott. Páraáteresztő tetőfólia. Gyártó: Termékek rendeltetése: Termék gyártója: Forgalmazó:

JUTAECO 0. által forgalomba hozott. Páraáteresztő tetőfólia. Gyártó: Termékek rendeltetése: Termék gyártója: Forgalmazó: 020-142-01 JUTECO 0 adl 2013/001 z JUTECO 0 tetőfedési alátétfóliák kéthéjú hidegtetők vízzáró, pikkelyes keményhéjalása (különböző azbesztcementlemez, kiselemes fémlemez és cserépfedések) alá fektethető.háromrétegű

Részletesebben

Közzététel dátuma: 2015.01.23. Iktatószám: 1096/2015 CPV Kód: 45210000-2;45215200-9 Leo Amici 2002 Addiktológiai Alapítvány

Közzététel dátuma: 2015.01.23. Iktatószám: 1096/2015 CPV Kód: 45210000-2;45215200-9 Leo Amici 2002 Addiktológiai Alapítvány Tájékoztató a szerződés módosításáról - A Leo Amici 2002 Addiktológiai Alapítvány által fenntartott komlói Szenvedélybetegek Rehabilitációs Otthona építési (felújítási, bővítési) munkáinak kivitelezése

Részletesebben

BEAKASZTÓ EGYSÉG AZ EASY-SET MEDENCÉKHEZ FELFÚJHATÓ FELSŐ GYŰRŰKKEL. 1. MEGJEGYZÉS: FÉMVÁZAS MEDENCE használata esetében lásd a 8. oldalt.

BEAKASZTÓ EGYSÉG AZ EASY-SET MEDENCÉKHEZ FELFÚJHATÓ FELSŐ GYŰRŰKKEL. 1. MEGJEGYZÉS: FÉMVÁZAS MEDENCE használata esetében lásd a 8. oldalt. BEAKASZTÓ EGYSÉG AZ EASY-SET MEDENCÉKHEZ FELFÚJHATÓ FELSŐ GYŰRŰKKEL. MEGJEGYZÉS: használata esetében lásd a 8. oldalt. Csatlakoztassa a szkimmer tömlőt () a szkimmer () alsó csatlakozójához. Az ábrán látható

Részletesebben

i.spada H 932 Felhasználói Kézikönyv

i.spada H 932 Felhasználói Kézikönyv i.spada H 932 Felhasználói Kézikönyv Fontos biztonsági tanácsok, óvintézkedések Az edzőkerékpárt a maximális biztonság jegyében terveztük és készítettük el. Ettől függetlenül bizonyos biztonsági óvintézkedéseket

Részletesebben

K.Sz-11. GÖDÖLLŐ VÁRKAPITÁNYI LAK FELÚJÍTÁSA ÉS HASZNOSÍTÁSA (2100 Gödöllő, Szabadság út 2. hrsz.: 5870) Építész részletrajzok MEGJEGYZÉSEK:

K.Sz-11. GÖDÖLLŐ VÁRKAPITÁNYI LAK FELÚJÍTÁSA ÉS HASZNOSÍTÁSA (2100 Gödöllő, Szabadság út 2. hrsz.: 5870) Építész részletrajzok MEGJEGYZÉSEK: MEGJEGYZÉSEK: 1. A vállalkozó értesítse a tervezőt, amennyiben valamilyen hiányosságot, eltérést konfliktust fedez fel a terveken, még a munka megkezdése előtt. 2. A méretek a helyszínen ellenőrizendők!

Részletesebben

Füstgáz elvezető rendszerek

Füstgáz elvezető rendszerek Füstgáz elvezető rendszerek 6 720 606 36-00.1O ZW / ZS 23 AE gázkazánhoz JS Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Biztonsági utasítások 2 A szimbólumok magyarázata 2 1Alkalmazás 3 1.1 Általánosságban 3 1.2 Összekapcsolás

Részletesebben

Név Magasság Szintmagasság tető 2,700 koszorú 0,300 térdfal 1,000 födém 0,300 Fsz. alaprajz 2,700 Alap -0,800

Név Magasság Szintmagasság tető 2,700 koszorú 0,300 térdfal 1,000 födém 0,300 Fsz. alaprajz 2,700 Alap -0,800 Építész Informatika Batyu Előveszünk egy Új lapot 1. Szintek beállítása Lenullázzuk!!!!! A táblázat kitöltését az Alap szinten kezdjük az alap alsó síkjának megadásával. (-0,800) Beírni csak a táblázatba

Részletesebben

JÖHET ORKÁN, JÖHET SZÉL! Viharálló RHEINZINK fémlemez fedések

JÖHET ORKÁN, JÖHET SZÉL! Viharálló RHEINZINK fémlemez fedések JÖHET ORKÁN, JÖHET SZÉL! Viharálló RHEINZINK fémlemez fedések Dr. Birghoffer Péter RHEINZINK Hungaria KO. RHEINZINK- FEDÉSEK AMIK MÁR BIZONYÍTOTTÁK SZÉLÁLLÓSÁGUKAT Szabó Ervin Könyvtár épülete, Budapest

Részletesebben

8. Szerelési megoldások FABETON szigetelôlapokkal

8. Szerelési megoldások FABETON szigetelôlapokkal 8. Szerelési megoldások FABETON szigetelôlapokkal 8.1. Szigetelôlapok felszerelése falazatra, födémre A FABETON szigetelôlemezeket mechanikai rögzítéssel, dûbelezéssel erôsítjük a szigetelendô felületre.

Részletesebben

DELTA -FOXX PLUSZ. Különleges védelem az új ragasztási zónáknak köszönhetően. Biztonságos fektetés

DELTA -FOXX PLUSZ. Különleges védelem az új ragasztási zónáknak köszönhetően. Biztonságos fektetés DELTA Értéket véd. Energiát takarít meg. Komfortot teremt. DELTA -FOXX PLUSZ P R É M I U M - M I N Ő S É G Különleges védelem az új ragasztási zónáknak köszönhetően. Ideális vízzáró alátétszigetelés. Vízzáró

Részletesebben

Előremutató tető hőszigetelési megoldások

Előremutató tető hőszigetelési megoldások Előremutató tető hőszigetelési megoldások a hazai és a nemzetközi hőtechnikai követelmények tükrében Szatmári Zoltán - alkalmazástechnikai mérnök-tanácsadó BACHL KFT. TETŐAkadémia 2014 - konferencia 1

Részletesebben

Beépítési útmutató tetőgerinc mentén elhelyezkedő VELUX ablakokhoz

Beépítési útmutató tetőgerinc mentén elhelyezkedő VELUX ablakokhoz Beépítési útmutató tetőgerinc mentén elhelyezkedő VELUX ablakokhoz Tisztelt ügyfelünk! A VELUX tetőgerincrendszer lehetővé teszi a VELUX tetőtéri ablakok gerinc mentén történő beépítését. A beépítéshez

Részletesebben

MAGYARORSZÁG ÁRLISTA 2016 A TETŐ ERŐS, MINT A BIKA! ÁTFOGÓ TERMÉKISMERTETŐ TETŐ & HOMLOKZAT SZAKÉRTŐINEK MINŐSÉG. 1946 óta

MAGYARORSZÁG ÁRLISTA 2016 A TETŐ ERŐS, MINT A BIKA! ÁTFOGÓ TERMÉKISMERTETŐ TETŐ & HOMLOKZAT SZAKÉRTŐINEK MINŐSÉG. 1946 óta MAGYARORSZÁG A TETŐ ERŐS, MINT A BIKA! ÁRLISTA 20 ÁTFOGÓ TERMÉKISMERTETŐ A TETŐ- ÉS HOMLOKZAT SZAKÉRTŐINEK 70 ÉV MINŐSÉG 9 óta TETŐ & HOMLOKZAT WWW.PREFA.COM A TETŐ ERŐS, MINT A BIKA! ÚJ: A PREFA R. CLASSIC

Részletesebben

. Számítsuk ki a megadott szög melletti befogó hosszát.

. Számítsuk ki a megadott szög melletti befogó hosszát. Szögek átváltása fokról radiánra és fordítva 2456. Hány fokosak a következő, radiánban (ívmértékben) megadott szögek? π π π π 2π 5π 3π 4π 7π a) π ; ; ; ; ; b) ; ; ; ;. 2 3 4 8 3 6 4 3 6 2457. Hány fokosak

Részletesebben

10. Tétel Háromszög. Elnevezések: Háromszög Kerülete: a + b + c Területe: (a * m a )/2; (b * m b )/2; (c * m c )/2

10. Tétel Háromszög. Elnevezések: Háromszög Kerülete: a + b + c Területe: (a * m a )/2; (b * m b )/2; (c * m c )/2 10. Tétel Háromszög Tulajdonságok: - Háromszögnek nevezzük a sokszöget, ha 3 oldala, 3 csúcsa és 3 szöge van - A háromszög belső szögeinek összege 180 o - A háromszög külső szögeinek összege 360 o - A

Részletesebben

Válaszfalak és térelhatároló falak

Válaszfalak és térelhatároló falak ellentétben, itt az illesztések a válaszfal ellentétes oldalain ugyanazon a CW profilon egymással szemben is elhelyezkedhetnek. A CW profil a szabad száraival az elsô lap felé néz. A következô lapot a

Részletesebben

TRAPÉZLEMEZ fal- és tető burkolat

TRAPÉZLEMEZ fal- és tető burkolat TRAPÉZLEMEZ fal- és tető burkolat Tetőhajlás (fok) 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 a) Lágyfedés ALKALMAZHATÓ FEDÉSFAJTÁK b) Fém lemezfedés c) Fém szalagfedés d) Szálerősítésű Hullámlemez e) Profilozott fémlemez

Részletesebben

Magastető rendszerek Termékismertető. 2011 júniusi állapot

Magastető rendszerek Termékismertető. 2011 júniusi állapot Magastető rendszerek Termékismertető 0 júniusi állapot E termékismertető megjelenésével minden korábbi kiadás érvényét veszti. A változtatás jogát fenntartjuk. Magastető rendszerek Lapostető rendszerek

Részletesebben