ADYLIGETI RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA. KIVONAT AZ ADYLIGETI RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATÁBÓL (2013/2014. tanév)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ADYLIGETI RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA. KIVONAT AZ ADYLIGETI RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATÁBÓL (2013/2014. tanév)"

Átírás

1 ADYLIGETI RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA Levélcím: 1286 Budapest Pf.: 9. Telefon: ; Fax: ; BM telefon: Intézmény-nyilvántartási szám: Intézményakkreditációs lajstromszám: AL-2227 KIVONAT AZ ADYLIGETI RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATÁBÓL (2013/2014. tanév) BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK A. (1) A szakközépiskolába történő felvételhez a jelentkezőnek (pályázónak) felvételi eljárásban, ennek részeként a Szabályzatban meghatározott kedvezményektől és részbeni mentességektől eltekintve felvételi vizsgákon, alkalmassági vizsgálatokon, ellenőrzésen kell részt vennie. (2) A felvételi eljárás célja a rendvédelmi szervek utánpótlási igényei szerinti számban a választott pályára alkalmas és a szakképzésre beiskolázható személyek kiválasztása. B. A Szabályzat hatálya kiterjed a Szakközépiskolára, annak a felvételi eljárásban közreműködő szerveire és személyeire, valamint a felvételüket kérő jelentkezőkre (pályázókra), továbbá a felvételi eljárás előkészítési és végrehajtási feladataira a felvételi eljárás minden helyszínén. A JELENTKEZÉS FELTÉTELEI Lásd a Jelentkezési egységcsomagban lévő 2013/1. számú Tájékoztatót! A JELENTKEZÉS MÓDJA, RENDJE A. (1) Jelentkezni (pályázni) a Felhívás illetve a Tájékoztató alapján, a Jelentkezési Egységcsomagban (továbbiakban: Egységcsomag) található jelentkezési lapon, az előírt dokumentumok (mellékletek) csatolásával a Szakközépiskolában lehet. (2) Az Egységcsomag az Országos Rendőr-főkapitányság honlapjáról, továbbá a rendészeti szakközépiskolák, valamint a megyei (fővárosi) rendőr-főkapitányságok honlapjáról tölthető le.

2 (3) A jelentkezési lapot és a csatolandó mellékleteket az Egységcsomagban található tájékoztató és útmutató alapján kell kitölteni, illetve a szükséges dokumentumokat ezek szerint kell beszerezni. B. A jelentkezési laphoz csatolandó dokumentumok (mellékletek) : a., 1. sz. nyilatkozat, amelyben a jelentkező (pályázó) vállalja, hogy a Szakközépiskola elvégzése után az aktuális utánpótlási, illetve szolgálati igények alapján az ország bármely területén, az országos rendőrfőkapitány által meghatározott szervnél, a végzettségének megfelelő hivatásos beosztásba lép, és 2 évig szolgálatot lát el; b., 2. sz. nyilatkozat, amelyben a jelentkező (pályázó) hozzájárul személyes adatainak kezeléséhez, lakóhelyi- és családi körülményeinek, életvitele kifogástalanságának, továbbá a büntetlen, vagy büntetett előéletére vonatkozó adatoknak a felvételi követelményeknek való megfelelés megállapítása érdekében történő előzetes ellenőrzéséhez; c., saját kezűleg írt és olvashatóan aláírt önéletrajz, melynek terjedelme nem haladhatja meg a 2 (A/4 méretű) oldalt; d., háziorvosi igazolás a fizikai (erőnléti) alkalmassági vizsgálaton való részvételhez; e., alkalmassági kérdőív, melyet a jelentkező tölt ki és ír alá; f., háziorvosi kérdőív, mely a háziorvossal töltendő ki; g., egy évnél nem régebbi tüdőszűrő vizsgálati eredmény, továbbá férfiaknak egy évnél nem régebbi urológiai vizsgálat eredménye, nőknek egy hónapnál nem régebbi nőgyógyászati lelet és egy évnél nem régebbi citológiai vizsgálati eredmény, valamint az egészségi állapottal, illetve korábbi betegségekkel kapcsolatos valamennyi dokumentum, melyeket a rendőr-főkapitányságnál lebonyolításra kerülő orvosi vizsgálatra kell vinni; h., a felvételi adminisztrációs költség befizetését igazoló szelvény (feladóvevény), illetve annak fénymásolata; i., 3 hónapnál nem régebbi hatósági bizonyítvány, január 1-jét követő igénylés esetén hatósági erkölcsi bizonyítvány; j., az érettségi bizonyítvány fénymásolata. Amennyiben a jelentkező (pályázó) a felvételi évében érettségizik, az érettségi vizsga után köteles haladéktalanul - de legkésőbb július 01-ig - érettségi bizonyítványának fénymásolatát eljuttatni a Szakközépiskolába. Amennyiben a megadott határidőre bizonyítványának másolatát nem küldi be az iskolába, a jelentkező a felvételi eljárásból kizárásra kerül. A felvételt nyert pályázónak a beiratkozáskor az eredeti érettségi bizonyítványát be kell mutatnia; k., mindazon dokumentumok fénymásolatai, amelyek igazolják, hogy a jelentkező (pályázó) többletpontra vagy felvételi eljárás alóli (részleges) mentességre jogosult. C. (1) A jelentkezési lap (és mellékletei) benyújtásának határidejét az Országos Rendőrfőkapitányság határozza meg és az évente megjelenő Tájékoztatóban teszi közzé. (2) A határidő után beérkezett jelentkezési kérelmeket a Szakközépiskola elutasítja. D. (1) A jelentkező (pályázó) egyidejűleg csak egy rendészeti szakközépiskolába jelentkezhet.

3 (2) Azt a jelentkezőt, aki több rendészeti szakközépiskolába is jelentkezik attól az időponttól kezdve, amikor a többszörös jelentkezés megállapítást nyert a Szakközépiskola kizárhatja a felvételi eljárásból. (3) A kizárásról a jelentkezőt határozatban - a többi érintett szakközépiskola egyidejű tájékoztatása mellett - az a szakközépiskola értesíti, amely e tényről előbb szerez tudomást. A kizárási határozat ellen fellebbezésnek nincs helye. E. (1) A jelentkező (pályázó) a felvételi adminisztrációs költséget a postahivatalokban díjmentesen kapható belföldi postautalványon köteles befizetni a Szakközépiskola címére. (2) A felvételi adminisztrációs költség nem téríthető vissza. F. (1) Ha a pályázó a jelentkezési határidőig a mentességre vagy többletpontszámra jogosító dokumentumokkal nem rendelkezik, lehetősége van arra, hogy a szakközépiskolai felvételi vizsga alkalmával eredetiben vagy hitelesített másolatban bemutassa, és ezzel egyidejűleg ezek fénymásolatát leadja. A többletpontszámra jogosító dokumentumok a szakközépiskolai felvételi vizsgát követően is, de legkésőbb július 01-ig bemutathatók és fénymásolatuk leadható. (2) A határidő után bemutatott vagy beérkezett dokumentumok alapján a jelentkező (pályázó) már nem jogosult a mentességre, valamint nem kaphat többletpontot. G. A jelentkezési lapot és az előírt csatolandó dokumentumokat (mellékleteket) - a Tájékoztatóban meghatározott időpontig (2013. február 15-ig) - személyesen, vagy ajánlott postai küldeményként lehet eljuttatni a Szakközépiskolába (Tanulmányi Osztályra). H. (1) A Szakközépiskolára beérkezett jelentkezési lapot és mellékleteit a Tanulmányi Osztály formai és tartalmi szempontból haladéktalanul ellenőrzi, és az előforduló hibák kijavítására, az esetleges hiányok pótlására a jelentkezőt (pályázót) - a határidő megjelölésével - írásban felszólítja. (2) Az a jelentkező (pályázó), aki az egyszeri írásbeli felszólításban meghatározott határidőig nem orvosolja a hibákat, illetve nem pótolja a hiányosságokat (pl. nem küldi be az előírt dokumentumokat), továbbá amennyiben a fogyatékosság nem orvosolható (pl. a jelentkező (pályázó) nem felel meg az életkori követelményeknek, vagy nem írja alá az 1. és 2. számú nyilatkozatot, stb.) a jelentkezőt (pályázót) a felvételi eljárásból ki kell zárni. A FELVÉTELI ELJÁRÁS SZAKASZAI A. Az a jelentkező (pályázó), akinek a jelentkezését a Szakközépiskola elfogadta (a jelentkezési feltételeknek megfelel és a jelentkezési anyaga az engedélyezett kivételektől eltekintve teljes), felvételi eljárásban vesz részt. B. A felvételi eljárás szakaszai (részei): a., a rendészeti szakközépiskolában: szakmai irányultságú általános műveltségi (írásbeli) felvételi vizsga (teszt), fizikai-erőnléti alkalmassági (gyakorlati) felvételi vizsga és előzetes felvételi ponthatár meghatározása;

4 b., a pályázó lakóhelye, illetőleg tartózkodási helye szerinti rendőri szervnél: egészségi és pszichológiai alkalmassági vizsgálat, jelentkező ellenőrzése, meghallgatása; c., a rendészeti szakközépiskolában: a végleges felvételi ponthatár meghatározása és a felvételi döntés meghozatala. A sikeresen pályázóknál, a felvételt nyert jelentkezőknél rendészeti szakközépiskolai tanulmányaik idején a Nemzeti Védelmi Szolgálat elvégzi a kifogástalan életvitel ellenőrzését. C. A jelentkező (pályázó) személyazonosságát a felvételi eljárás valamennyi szakaszában személyazonosító igazolványával, vagy útlevelével köteles igazolni. D. (1) A szakmai irányultságú általános műveltségi felvételi vizsgáztatást (továbbiakban: Műveltségi Vizsga) a Szakközépiskola végzi. (2) A Műveltségi Vizsga a jelentkező (pályázó) választott hivatásához kapcsolódó történelmi, társadalmi, igazgatási tájékozottságát, felkészültségét méri fel a szakképzési tanulmányok folytatására alkalmasság megállapítása céljából. (3) A Műveltségi Vizsga a középiskolák első három évfolyamának és a negyedik évfolyam első félévének történelmi, állampolgári és társadalomismereti anyagára épül, ezen kívül a teszt tartalmaz olyan kérdéseket is, amelyek a mindennapos aktuális társadalmi és igazgatási ismeretekben való jártasságról adnak információt. A Műveltségi Vizsga ismeretanyagát, konkrét követelményeit, értékelését a Tájékoztató, illetve az Egységcsomag tartalmazza. E. (1) A fizikai - erőnléti alkalmassági felvételi vizsgáztatást (továbbiakban: Erőnléti Vizsga) a Szakközépiskola végzi. (2) Az Erőnléti Vizsga (gyakorlati felmérés) a jelentkező (pályázó) erőnléti, fizikaikondícionális állapotát, a szervezet teherbíró-képességét méri fel a hivatásos pályára alkalmasság megállapítása céljából. (3) Az Erőnléti Vizsgán az általános erőnléti állapotot és az edzettséget tükröző kondícionális és mozgásos gyakorlatokat kell végrehajtani. A vizsga gyakorlatait, konkrét követelményeit, értékelését a Tájékoztató illetve az Egységcsomag tartalmazza. F. (1) Az egészségi és pszichológiai alkalmassági vizsgálatra (továbbiakban: Egészségi és Pszichológiai Vizsgálat), valamint az ellenőrzésre (továbbiakban: Ellenőrzés) a Szakközépiskola utalja be azt a jelentkezőt, aki a műveltségi vizsga során és a fizikai alkalmassági vizsgálaton megfelelő minősítést kapott és elérte az igazgató által meghatározott előzetes ponthatárt. (2) Az Ellenőrzés magába foglalja a jelentkező (pályázó) bemutatkozó meghallgatását. (3) Az Egészségi és Pszichológiai Vizsgálat a jelentkező (pályázó) aktuális egészségi és pszichológiai állapotát méri fel, a hivatásos pályára alkalmasság megállapítása céljából.

5 (4) Az Egészségi és Pszichológiai Vizsgálat során a vonatkozó egészségügyi és pszichológiai jogszabályok, illetve szakmai szabályok szerinti vizsgálatokat kell elvégezni. A vizsgálat konkrét tartalmát, a minősítési szempontokat a belügyminiszter irányítása alá tartozó szervekre vonatkozó egészségi és pszichológiai alkalmassági követelmények, a jelentkező (pályázó) számára is szükséges információkat a Tájékoztató, illetve az Egységcsomag tartalmazza. G. A végleges felvételi ponthatárt és a felvételi döntést a BM Oktatási, Képzési és Tudományszervezési Főigazgatóság vezetőjével történt egyeztetést követően az Igazgató határozza-, illetve hozza meg. A FELVÉTELI PONTOK SZÁMÍTÁSA, FELVÉTELI TÖBBLETPONTOK, KEDVEZMÉNYEK A. (1) A felvételi eljárásban elért eredményeket pontszámban kell kifejezni. (2) A jelentkező (pályázó) felvételi pontot csak a felvételi eljárás szakközépiskolai szakaszában, a felvételi vizsgák során kaphat. B. (1) A felvételi vizsgák eredményét kifejező pontszám az ún. összpontszám, amely a., a felvételi vizsgákon szerezhető pontokból (ún. szerzett pontok) és b., az esetlegesen kapott többletpontokból (ún. többletpontok), azok számtani összegéből tevődik össze. (2) A felvételi rangsort az összpontszám alapján kell megállapítani. C. A szerzett pontok összértéke maximálisan 225 pont lehet, melyből a jelentkező (pályázó) a Műveltségi Vizsgán maximálisan 100 pontot, továbbá az Erőnléti Vizsgán maximálisan 125 pontot érhet el. D. Többletpontot csak az a jelentkező (pályázó) kaphat, aki különböző korábbi tanulmányai, vagy egyéb tevékenysége alapján erre jogosult, és az erre irányadó jogosultságát határidőn belül igazolni tudja, valamint a műveltségi vizsgán megfelelt és a fizikai alkalmassági vizsgálaton legalább megfelelő minősítést szerzett. Az adható többletpontokkal kapcsolatban lásd a Jelentkezési egységcsomagban lévő 2013/1. számú Tájékoztatót! E. Felvételi kedvezmény: Aki az Országos Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Verseny csapatversenye döntőjének résztvevője volt a felvételi évében, a versenyen végrehajtott fizikai-erőnléti versenyrészen elért egyéni teljesítménye alapján kérésére mentesülhet a fizikaierőnléti vizsga alól. Ezen vizsgarészre megkaphatja a versenyrészen elért pontszámát. A FELVÉTELI ELJÁRÁS MEGSZERVEZÉSE ÉS LEFOLYTATÁSA A. A jelentkezőknek (pályázóknak) a felvételi eljárással kapcsolatos írásos és szóban történő általános tájékoztatásáról, az érintettek időben történő kiértesítéséről, a felvételi okmányok kezeléséről, a felvételi eljárási cselekmények, és eredmények nyilvántartásáról a Szakközépiskola Tanulmányi Osztálya gondoskodik.

6 B. A jelentkezőket (pályázókat) a felvételi eljárás egyes szakaszaiban az adott Bizottság vezetője vagy megbízottja tájékoztatja az ellenőrzés, a vizsgák, illetve vizsgálatok lefolyásának konkrét rendjéről, tartalmáról, az értékelés szempontjairól és a szükséges egyéb tudnivalókról. C. (1) A felvételi eljárás eredményeit a Szakközépiskola Tanulmányi Osztálya dokumentálja, illetve tartja nyilván. (2) A jelentkező (pályázó) felvételi eredményeit felvételi összesítő adatlapon (továbbiakban : Adatlap) kell vezetni és nyilvántartani. D. Az ellenőrzés keretében végzett bemutatkozó meghallgatás, valamint a felvételi vizsgák és vizsgálatok nem nyilvánosak. A bemutatkozó meghallgatásokat, a felvételi vizsgákat és vizsgálatokat a beosztott vizsgáztatókon, felügyelőkön és vizsgálatokat végzőkön kívül csak a BM Oktatási, Képzési és Tudományszervezési Főigazgatóság vezetője, a területi rendvédelmi szerv, az egészségi és pszichológiai alkalmassági vizsgálatot végző szerv vezetője és az Igazgató által feljogosított személyek látogathatják. E. (1) A felvételi eljárás során az egyes szakaszokból a jelentkező (pályázó) csak akkor léphet tovább a felvételi eljárás következő szakaszába, ha az adott szakaszban a felvételi követelményeknek az előírt minimális szinten eleget tett. (2) A Szakközépiskolára az adott évben nem nyerhet felvételt az, aki : a., nem teljesítette a felvételi eljárás egyes vizsgáinak, vizsgálatainak bekerüléshez szükséges valamennyi minimális követelményét; b., a felvételi vizsgák és vizsgálatok, illetve jogorvoslati eljárás végén másodfokon is "nem felelt meg", illetve "nem alkalmas" minősítést kapott; c., az a., és b., alpontokban írt feltételeknek megfelelt, de a felvehető létszámkeretre tekintettel nem érte el a Szakközépiskola végleges felvételi ponthatárát. F. (1) A Műveltségi Vizsga a szakközépiskolai felvételi eljárás egyik része. (2) A Műveltségi Vizsga végrehajtása számítógép használata útján történik, mely során a jelentkezőnek (pályázónak) 50 feleletválasztós kérdést kell megoldania. A vizsgáztatás végrehajtásához a Műveltségi Albizottság ezzel megbízott tagja történelmi és állampolgársági ismeretek témakörből kérdéseket dolgoz ki, melyek a számítógépes rendszer központi adatbázisába feltöltésre kerülnek. A kérdések kidolgozójának, valamint az adatbázis feltöltésében közreműködő(k) személyét nem szabad nyilvánosságra hozni. A számítógépes adatbázisba legalább 300 kérdést kell feltölteni, melyből a számítógép véletlenszerűen generálja a feladatokat. (3) A vizsgán a jelentkező (pályázó) személyazonosságát a behívólevél és a személyazonosító igazolványa, vagy útlevele alapján igazolja. A vizsgát a Műveltségi Albizottság elnöke által kijelölt albizottsági tag(ok) felügyeli(k), aki(k) feladatait és a vizsgáztatás lebonyolítását a Tájékoztató, jelen Szabályzat, valamint a Műveltségi Albizottság elnökének eligazítása alapján végzi. A jelentkező (pályázó) a kérdések megválaszolása során segédeszközt (pl. lexikont) nem használhat.

7 A jelentkező (pályázó) a felvételi eljárás során a műveltségi vizsga elhalasztását, annak végrehajtásának megkezdése előtt egy alkalommal, egészségi okból, írásban kérheti, illetve a Szakközépiskola a vizsgaidőpont vétlen elmulasztása esetén - igazolás ellenében írásos kérelemre későbbi időpontban - a jelentkezőnek (pályázónak) újabb felvételi vizsgalehetőséget (pótvizsga) biztosít. A pótvizsganapon a vizsgáztatás rendje az általános szabályok szerint történik. A jelentkező (pályázó) a megkezdett műveltségi vizsgát csak a számítógép működése során felmerülő a helyszínen az adott időben el nem hárítható technikai hiba esetén ismételheti meg a Felvételi Bizottság elnökének döntése alapján. A jelentkező (pályázó) a helyszínen elhangzott tájékoztatónak megfelelően a saját nevének és születési dátumának beírását követően indíthatja el a tesztet. A kérdések megválaszolására 40 perc áll rendelkezésre. A program a teszt elindítását követően automatikusan visszaszámlál, kijelzi a még felhasználható időt. A feladatsor megoldása során lehetőség van a válaszok javítására, kérdések későbbre halasztására, amelyet a számítógépes program által adott utasításoknak megfelelően, értelemszerűen tehet meg a jelentkező (pályázó). A teszt végén a program által kiadott Befejezés feliratra kattintás után a kérdésekre adott válaszok megváltoztatására, korrigálására, módosítására már nincs lehetőség. A Befejezés feliratra kattintás után a program megadja az elért pontszámot és a százalékos értékelést. Ekkor a jelentkezőnek (pályázónak) a felügyelő tanár felé jeleznie kell a szakmai irányultságú általános műveltségi írásbeli vizsga lezárását. Ezek után nyomtatásra kerül az elért pontszámot tartalmazó értékelőlap. Az értékelőlap nyomtatását követően a Részletek megjelenítése feliratra kattintva a jelentkező (pályázó) megtekintheti a részletes javított tesztlapot (az egyes kérdésekre adott válaszok helyességét). (4) A műveltségi vizsga feladatsora pontértékeléses és kizáró jellegű. Az a jelentkező (pályázó), aki nem érte el a feladatsor hibátlan megoldásáért kapható pontszámnak (100 pontnak) legalább a felét (50 pontot), "nem felelt meg" minősítést kap, a felvételi eljárás további részében nem vehet részt, a Szakközépiskolába nem vehető fel. (5) A Műveltségi Vizsga végrehajtása a szükséges technikai, informatikai háttér meghibásodása esetén papír alapú teszt kitöltésével is történhet, melyről a Műveltségi Albizottság elnöke dönt. A papír alapú feladatlap kitöltésének szabályairól a jelentkezőt (pályázót) a vizsga megkezdése előtt tájékoztatni kell. G. (1) A Műveltségi Vizsga végén a jelentkező (pályázó) a "nem felelt meg" minősítés ellen csak a felvételi eljárás szabályainak megsértése esetén élhet panasszal. (2) A Műveltségi Vizsga papír alapú teszt formájában történő íratása esetén az értékelés ellen javítási, valamint összeadásbeli (számszaki) hiba esetén kiigazítás kérhető. A kiigazítási kérelmet az eredmény kihirdetését követően azonnal, szóban, a Műveltségi Albizottság elnökének kell benyújtani, aki helyben orvosolja a hibát. H. (1) Az Erőnléti Vizsga a szakközépiskolai felvételi eljárás másik része. (2) A vizsga során a Tájékoztatóban meghatározott gyakorlati felméréseket kell végrehajtani.

8 (3) A vizsga (gyakorlati felmérés) konkrét idejét az Igazgató (oktatási helyettese), helyét (helyszínét) az Erőnléti Albizottság elnöke határozza meg. A vizsgán a jelentkező (pályázó) személyazonosságát a behívólevél és a személyazonosító igazolványa, vagy útlevele alapján igazolja. A gyakorlati felmérést (vizsgát) a Erőnléti Albizottság elnöke által kijelölt albizottsági tagok végzik, felügyelik és értékelik. Feladataikat és a vizsgáztatás lebonyolítását a Szabályzat, valamint az Erőnléti Albizottság elnökének szóbeli eligazítása alapján végzik. A jelentkező (pályázó) a vizsga előtt köteles jelenteni, ha bármilyen méltányolható okból (pl. egészségi probléma miatt) nem tudja a gyakorlatokat végrehajtani. Ebben az esetben a jelentkező (pályázó) írásos kérelmére az Igazgató döntése szerint a Szakközépiskola egy alkalommal egy másik vizsganapra újabb felvételi vizsgalehetőséget (pótvizsga) biztosít. A pótvizsgán a gyakorlati felmérés végrehajtásának és értékelésének rendje az általános szabályok szerint történik. A megkezdett vizsga egy másik vizsganapon csak abban az esetben ismételhető meg egy alkalommal, ha a jelentkező (pályázó) a vizsga során bekövetkező sérülése miatt a gyakorlatok végrehajtására alkalmatlanná válik. Ha a vizsgán résztvevő jelentkező az egyes mozgásformák végrehajtása során elért eredményére figyelemmel kéri, a kérdéses mozgásformát az adott fizikai alkalmassági vizsga során egyszer megismételheti, de másik vizsganapra nem hívható be. Mozgásforma ismétlése esetén a végső értékelésbe a másodszorra végrehajtott gyakorlat eredménye kerül beszámításra akkor is, ha az rosszabb mint az első kísérlet eredménye. A gyakorlati felmérés (vizsga) megkezdése előtt minden jelentkező (pályázó) - korábbi azonosítási számának megfelelő - egyéni rajtszámot kap és a balesetek megelőzése, a nagyobb teljesítményszint elérése érdekében a bemelegítést is biztosítani kell. A jelentkező (pályázó) a gyakorlati feladatokat név nélkül az egyénileg kiadott rajtszámmal hajtja végre. A jelentkező (pályázó) egyes gyakorlati feladatainak eredményét tartalmazó értékelő táblázatokra - a későbbi azonosítás céljából - a jelentkező (pályázó) egyéni rajtszámát kell ráírni. Az azonosításra kizárólag a gyakorlati felmérést és az értékelést követően kerülhet sor a Tanulmányi Osztály vezetője által megbízott személy részéről. (4) A gyakorlati feladatok végrehajtásának értékelését a Tájékoztatóban kiadott értékelési útmutató és ponttáblázat alapján, a részpontok feltüntetésével az Erőnléti Albizottság által kialakított egységes követelményeket érvényesítve, a gyakorlati felmérést is végző vizsgáztatók végzik. A vizsgáztató személyek az egyes gyakorlati feladatok eredményeit a jelentkező (pályázó) rajtszáma alapján külön értékelő táblázaton rögzítik. Az értékelési szabályoktól az értékelést végző vizsgáztatók nem térhetnek el. Az értékelést a gyakorlati feladatok végrehajtása után végre kell hajtani. (5) A gyakorlati feladatok megoldása pontértékeléses és kizáró jellegű. A vizsga eredményét az értékelő táblázatok kézi vagy gépi (számítógépes) feldolgozásával az Erőnléti Albizottság elnöke által megbízott személy összesíti. A felvételiző fizikai (erőnléti) alkalmassági vizsgája csak abban az esetben tekinthető teljesítettnek, ha korcsoportjában az egy kötelező és a hat választható gyakorlat közül még négy végrehajtásának értékelése szerint legalább megfelelő minősítést ér el. Megfelelő minősítést akkor kap a jelentkező, ha az összesített

9 pontszáma az öt fizikális számból eléri a 80 pontot, és a gyakorlatok mindegyikét eredményesen végrehajtotta (nincs 0 pontos kísérlete). Az a jelentkező (pályázó), aki a fizikai (erőnléti) felmérés során "nem megfelelő" minősítést kap, a felvételi eljárás további részében nem vehet részt, a Szakközépiskolába nem vehető fel. (6) A gyakorlati feladatok végrehajtásának értékelése után - a pontszámítási vagy összeadási hibán kívül - az értékelésen semmilyen módosítást nem lehet végezni. (7) A vizsga értékelésének szempontjait, a ponttáblázatot a vizsga helyén (helyszínén) közzé kell tenni, a jelentkezőt (pályázót) pedig tájékoztatni kell a vizsgán elért eredményéről. I. Az Erőnléti Vizsga végén a jelentkező (pályázó) az értékelés ellen összeadási hiba esetén kiigazítási kérelmet terjeszthet elő. A "nem felelt meg" minősítés ellen csak a felvételi eljárás szabályainak megsértése esetén élhet a jelentkező (pályázó) panasszal. J. (1) A területi rendvédelmi szerv gondoskodik az egészségi és pszichológiai vizsgálat végrehajtásáról, valamint bemutatkozó meghallgatásra hívja be a jelentkezőt (pályázót). (2) Az egészségi és pszichológiai vizsgálatot a területi rendvédelmi szerv orvosa és pszichológusa a vonatkozó jogszabályok, szakmai szabályok szerint végzi el, és a belügyminiszter irányítása alá tartozó szervekre vonatkozó egészségi és pszichológiai alkalmassági követelmények alapján hozza meg az "alkalmas" illetőleg a "nem alkalmas" minősítést közvetlenül a vizsgálat befejezésekor, s erről egyidejűleg a jelentkezőt (pályázót) is tájékoztatja. K. Az elsőfokú egészségi és pszichológiai alkalmassági vizsgálat "nem alkalmas" minősítése ellen a jelentkező (pályázó) fellebbezést terjeszthet elő. A FELVÉTELI DÖNTÉS MEGHOZATALA A. A Szakközépiskolára - a felvehető létszámkereten belül a Felvételi Bizottság javaslatára az Igazgató döntése alapján - csak az a jelentkező (pályázó) nyerhet felvételt, akinek : a., az összpontszáma eléri, vagy meghaladja a Szakközépiskola végleges felvételi ponthatárát és b., "megfelelt", illetve "alkalmas" minősítést kapott az egyes felvételi vizsgákon és vizsgálatokon, és később sem merült fel kizáró körülmény. B. Pontazonosság esetén a felvételi keretszám figyelembe vételével a jelentkező érettségi jegyeinek magasabb átlageredménye dönt. C. A Szakközépiskola végleges felvételi ponthatárát az egészségi és pszichológiai vizsgálatok után - a felvehető létszámkeret alapján összeállított csökkenőpontos lista segítségével - a Felvételi Bizottság javaslatára az Igazgató állapítja meg és a Tanulmányi Osztály hirdeti ki.

10 D. A felvételi döntés - a felvételi összesítő adatlapon feltüntetett és nyilvántartott, valamint a felvételi eljárás során keletkezett egyéb okmányok, információk, minősítések, továbbá a végleges felvételi ponthatár alapján - az Igazgató hatáskörébe tartozik. E. A szakközépiskola igazgatója a Tájékoztatóban meghatározott időpontig (2013. július augusztus 31-ig) írásban értesíti a jelentkezőt (pályázót) a felvételről, a felvételi ponthatárról és az általa elért eredményről, vagy a felvétel elutasításáról. A felvételt nyert jelentkezők (pályázók) egyidejűleg értesítést kapnak a Szakközépiskolára történő bevonulásról, a beiratkozásról és a tanulmányi szerződéskötéssel kapcsolatos tudnivalókról. FELLEBBEZÉS A FELVÉTELI HATÁROZAT ELLEN A. Az Igazgató elutasító határozata ellen a jelentkező (pályázó) csak törvénysértés vagy a felvételi eljárás szabályainak megsértése esetén fellebbezhet. B. A jelentkezőnek (pályázónak) a fellebbezési kérelmét az elutasító határozat kézhezvételétől számított 15 napon belül, írásban, indokolással ellátva, a BM Oktatási, Képzési és Tudományszervezési Főigazgatóság vezetőjének címezve, a rendészeti szakközépiskolán kell benyújtania. A határidő elmulasztása ellen igazolásnak nincs helye. C. Az Igazgató külön vizsgálat nélkül elutasítja azt a fellebbezést, amely: a., elkésett, b., eljárási szabálysértésre nem utal, c., a Műveltségi Vizsga és az Erőnléti Vizsga pontszámát kifogásolja, d., a másodfokon hozott Pszichológiai és Egészségi Vizsgálatok eredményét kifogásolja, e., a felvételi ponthatár el nem érése miatt keletkezett. D. A benyújtott és külön vizsgálat nélkül el nem utasított fellebbezési kérelmet az Igazgató - a Tanulmányi Osztályon keresztül - álláspontját is megfogalmazva, a felvételi eljárásban keletkezett összes irattal együtt 5 napon belül felterjeszti a BM Oktatási, Képzési és Tudományszervezési Főigazgatóság vezetőjének, aki a fellebbezés elbírálásáról a kérelem megérkezésétől számított 30 napon belül dönt. E. A fellebbezési kérelem elbírálásakor hozott döntésről - a Szakközépiskola Tanulmányi Osztályán keresztül - a fellebbezőt a döntést követő 15 napon belül, de legkésőbb a szakképzés megkezdése előtt egy héttel tájékoztatni kell. F. A másodfokon hozott elutasító határozat ellen további fellebbezésnek nincs helye.

AZ ADYLIGETI RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATA

AZ ADYLIGETI RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATA 1. számú melléklet a számú igazgatói intézkedéshez ADYLIGETI RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA Levélcím: 1286 Budapest Pf.: 9. Telefon: 06-1-391-3548; Fax: 06-1-391-3549; BM telefon: 38-030 E-mail: arszki@arszki.hu

Részletesebben

1. Neve:... neme:... születési neve:... anyja születési neve:... születési helye:...ideje:... év...hó...nap. állampolgársága:... családi állapota:...

1. Neve:... neme:... születési neve:... anyja születési neve:... születési helye:...ideje:... év...hó...nap. állampolgársága:... családi állapota:... Beérkezés időpontja: 2015/2 Szám: JELENTKEZÉSI LAP RENDŐR SZAKKÉPESÍTÉS megszerzésére irányuló képzésre A jelentkezési lapot az érvényes okmányok alapján, olvashatóan, nyomtatott nagybetűvel, írógéppel

Részletesebben

1. Neve:... neme:... anyja születési neve:... TAJ száma: személyi igazolvány száma:...

1. Neve:... neme:... anyja születési neve:... TAJ száma: személyi igazolvány száma:... Beérkezés időpontja: 2016/2 Szám: JELENTKEZÉSI LAP RENDŐR TISZTHELYETTES SZAKKÉPESÍTÉS megszerzésére irányuló képzésre A jelentkezési lapot az érvényes okmányok alapján, olvashatóan, nyomtatott nagybetűvel,

Részletesebben

SZEGEDI RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA

SZEGEDI RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA Szám: 30024-.../2013. SZEGEDI RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA Jóváhagyom! Dr. Bardócz Csaba r. ezredes rendőrségi főtanácsos igazgató A SZEGEDI RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATA Szeged 2013.

Részletesebben

2015/1 T Á J É K O Z T A T Ó

2015/1 T Á J É K O Z T A T Ó 2015/1 T Á J É K O Z T A T Ó a 2015/2016. tanévben induló rendőr szakképzés felvételi követelményeiről és eljárási rendjéről 2 A rendészeti szakközépiskolák államilag elismert, rendőr szakképesítést adó,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a 2008 ban induló rendőr szakképzés felvételi követelményeiről és eljárási rendjéről

TÁJÉKOZTATÓ. a 2008 ban induló rendőr szakképzés felvételi követelményeiről és eljárási rendjéről TÁJÉKOZTATÓ a 2008 ban induló rendőr szakképzés felvételi követelményeiről és eljárási rendjéről A rendészeti szakközépiskolák államilag elismert rendőr szakképesítést adó érettségire épülő kétéves nappali

Részletesebben

2016/1 T Á J É K O Z T A T Ó

2016/1 T Á J É K O Z T A T Ó 2016/1 T Á J É K O Z T A T Ó a 2016/2017. tanévben induló rendőr tiszthelyettes szakképzés felvételi követelményeiről és eljárási rendjéről 2 A rendészeti szakközépiskolák államilag elismert, rendőr tiszthelyettes

Részletesebben

2/2017/1. T Á J É K O Z T A T Ó

2/2017/1. T Á J É K O Z T A T Ó 2/2017/1. T Á J É K O Z T A T Ó a 2017/2018. tanévben induló 54 861 01 Rendőr tiszthelyettes szakképesítés megszerzésére irányuló szakképzés felvételi követelményeiről és eljárási rendjéről 2 A rendészeti

Részletesebben

1,5/2018/1. T Á J É K O Z T A T Ó

1,5/2018/1. T Á J É K O Z T A T Ó 1,5/2018/1. T Á J É K O Z T A T Ó a fegyveres szervek és vagyonvédelem rendészeti ágazati képzésben tanuló és Rendészet ismeretek szakmai érettségi vizsgát tevők számára a 2018/2019. tanévben induló 1,5

Részletesebben

FELVÉTELI SZABÁLYZAT. Azonosító kód: SZ6 Verzió: 4. Dátum: 2012. 09. 07.

FELVÉTELI SZABÁLYZAT. Azonosító kód: SZ6 Verzió: 4. Dátum: 2012. 09. 07. SOLA SCRIPTURA Teológiai Főiskola 1121 Budapest, Remete út. 16/A 1536 Budapest 114. Pf.: 253 E-mail: sola@sola.hu Web: www.sola.hu 06-1/391-01-80; 06-20/379-6260 Intézményi azonosító: FI70788 FELVÉTELI

Részletesebben

SZEGEDI RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA

SZEGEDI RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA Szám: 23024-200/123./2015. SZEGEDI RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA Jóváhagyom! Dr. Bardócz Csaba r. ezredes rendőrségi főtanácsos igazgató A SZEGEDI RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATA Szeged 2015.

Részletesebben

A GÁBOR DÉNES FŐISKOLA FELVÉTELI ÉS ÁTVÉTELI SZABÁLYZATA 1 Érvényes a 2013/2014-es tanévtől

A GÁBOR DÉNES FŐISKOLA FELVÉTELI ÉS ÁTVÉTELI SZABÁLYZATA 1 Érvényes a 2013/2014-es tanévtől A GÁBOR DÉNES FŐISKOLA FELVÉTELI ÉS ÁTVÉTELI SZABÁLYZATA 1 Érvényes a 2013/2014-es tanévtől A Gábor Dénes Főiskola (a továbbiakban: Főiskola) felvételi eljárását a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi

Részletesebben

A SZEGEDI RENDÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM IGAZGATÓJÁNAK

A SZEGEDI RENDÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM IGAZGATÓJÁNAK Szám: 23024- /2019. A SZEGEDI RENDÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM IGAZGATÓJÁNAK../2019. számú Intézkedése A FELVÉTELI SZABÁLYZATRÓL I. A felvételi szabályzat hatálya A felvételi szabályzat hatálya kiterjed a Szegedi

Részletesebben

KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA

KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA A Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskola 201202 KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA a. tanév középfokú beiskolázásához A középfokú iskolába történő jelentkezés rendjét és a felvételi eljárás szabályait

Részletesebben

A MISKOLCI RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATA A 2015. ÉVI FELVÉTELI ELJÁRÁS LEFOLYTATÁSÁRA

A MISKOLCI RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATA A 2015. ÉVI FELVÉTELI ELJÁRÁS LEFOLYTATÁSÁRA MISKOLCI RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA AKKREDITÁLT FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNY OM azonosító: 029328 Nyilvántartási szám: 05-0182-05 Akkreditálási szám: AL-0926 3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 78. Levélcím: 3501

Részletesebben

MISKOLCI RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA

MISKOLCI RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA 1 MISKOLCI RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA Cím: 3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 78., Levélcím: 3501 Miskolc, Pf. 82 Telefon: 46/412-060 Fax: 46/506-965, BM: 31/29-16 OM azonosító: 029328, nyilvántartási szám:

Részletesebben

AZ IBS NEMZETKÖZI ÜZLETI FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATA a július 4-i módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

AZ IBS NEMZETKÖZI ÜZLETI FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATA a július 4-i módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva AZ IBS NEMZETKÖZI ÜZLETI FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATA a 2019. július 4-i módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Jelen Szabályzat a 2019/2020-os tanévre, ill. ezt követő tanévekre jelentkező, illetve

Részletesebben

VAS MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG

VAS MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG VAS MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁS AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG A VAS MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÚTJÁN PÁLYÁZATOT HIRDET: a középfokú oktatási intézmények első, második vagy harmadik

Részletesebben

Amire figyelni kell a felvételizőknek 2013-ban. Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar

Amire figyelni kell a felvételizőknek 2013-ban. Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Amire figyelni kell a felvételizőknek 2013-ban Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar A jelentkezési folyamat A továbbtanulási döntés meghozatala Az aktuális felvételi meghirdetések pontos tanulmányozása

Részletesebben

A GÁBOR DÉNES FŐISKOLA FELVÉTELI ÉS ÁTVÉTELI SZABÁLYZATA 12 Érvényes a 2015/2016-os tanévtől

A GÁBOR DÉNES FŐISKOLA FELVÉTELI ÉS ÁTVÉTELI SZABÁLYZATA 12 Érvényes a 2015/2016-os tanévtől A GÁBOR DÉNES FŐISKOLA FELVÉTELI ÉS ÁTVÉTELI SZABÁLYZATA 12 Érvényes a 2015/2016-os tanévtől A Gábor Dénes Főiskola (a továbbiakban: Főiskola) felvételi eljárását a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011.

Részletesebben

1. Iskolánk OM azonosítója:

1. Iskolánk OM azonosítója: BUDAPESTI KOMPLEX SZAKKÉPZÉSI CENTRUM Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziuma (1041 Budapest, Deák Ferenc u. 40.) OM azonosító: 203032 Intézmény azonosító:051304 ISKOLAKÓD:007 Beiskolázási Tájékoztató 2016/2017.

Részletesebben

A FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE. 1. fejezet

A FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE. 1. fejezet II. RÉSZ A FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE 1. fejezet BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK Személyi hatály 195. (1) A felvételi eljárás rendjének hatálya az Nftv. 40. -ában foglaltak alapján az alapképzésre, az osztatlan képzésre

Részletesebben

A BME 2008/2009. TANÉVRE VONATKOZÓ FELVÉTELI SZABÁLYZATA

A BME 2008/2009. TANÉVRE VONATKOZÓ FELVÉTELI SZABÁLYZATA BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM A BME 2008/2009. TANÉVRE VONATKOZÓ FELVÉTELI SZABÁLYZATA Elfogadta a Szenátus 2007. június 25.-i ülésén A BME felvételi eljárását a felsőoktatásról szóló

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. 15 fő részére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. 15 fő részére PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatot hirdet a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ egységes rendvédelmi moduláris szakképzésében résztvevő roma származású fiatalok

Részletesebben

Felvételi eljárás rendje a 2015/2016-os tanévre

Felvételi eljárás rendje a 2015/2016-os tanévre Felvételi eljárás rendje a 2015/2016-os tanévre Indítandó osztályok, kódok: Magyar-angol két tanítási nyelvű osztály Kód: 01 5 évfolyamos képzés. (nyelvi előkészítő év angol nyelvből + 4 év ) A helyi tanterv

Részletesebben

AZ IBS NEMZETKÖZI ÜZLETI FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATA a május 9-i módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

AZ IBS NEMZETKÖZI ÜZLETI FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATA a május 9-i módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva AZ IBS NEMZETKÖZI ÜZLETI FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATA a 2018. május 9-i módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Jelen Szabályzat a 2018/2019-os tanévre, ill. ezt követő tanévekre jelentkező, illetve

Részletesebben

IV. Országos Rendészeti Tanulmányi Verseny Szabályzata 2007/2008-as tanév

IV. Országos Rendészeti Tanulmányi Verseny Szabályzata 2007/2008-as tanév IV. Országos Rendészeti Tanulmányi Verseny Szabályzata 2007/2008-as tanév VERSENY KATEGÓRIA: EGYÉNI A verseny célja: a belügyi rendészeti tantárgyat tanulók közül a tehetségek kiválasztása és motiválása

Részletesebben

AZ IBS NEMZETKÖZI ÜZLETI FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATA a április 30-i módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

AZ IBS NEMZETKÖZI ÜZLETI FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATA a április 30-i módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva AZ IBS NEMZETKÖZI ÜZLETI FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATA a 2015. április 30-i módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Jelen Szabályzat a 2015/2016-os tanévre, ill. ezt követő tanévekre jelentkező,

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem. Szervezeti és Működési Szabályzatának 7/c. számú melléklete

A Pécsi Tudományegyetem. Szervezeti és Működési Szabályzatának 7/c. számú melléklete A Pécsi Tudományegyetem Szervezeti és Működési Szabályzatának 7/c. számú melléklete A kizárólag külföldi állampolgárok számára hirdetett, idegen nyelven folyó képzések felvételi eljárási rendje a Pécsi

Részletesebben

A FELVÉTELI ELJÁRÁS HELYI RENDJE

A FELVÉTELI ELJÁRÁS HELYI RENDJE A FELVÉTELI ELJÁRÁS HELYI RENDJE Iskolánk a hozzánk jelentkező nyolcadikosok számára a rendes felvételi eljárás keretében felvételi vizsgát tart. A felvételi vizsga részei: - központi írásbeli felvételi

Részletesebben

1. Iskolánk OM azonosítója:

1. Iskolánk OM azonosítója: BUDAPESTI KOMPLEX SZAKKÉPZÉSI CENTRUM Kozma Lajos Faipari Szakközépiskolája (1041 Budapest, Deák Ferenc u. 40.) OM azonosító: 203032 Intézmény azonosító:051304 ISKOLAKÓD:007 Beiskolázási Tájékoztató 2015/2016.

Részletesebben

FELVÉTELI ELJÁRÁS 2019.

FELVÉTELI ELJÁRÁS 2019. FELVÉTELI ELJÁRÁS 2019. A felvételi jelentkezés A jelentkezési sorrend Pontszámítás Határidők Jogorvoslat FELVÉTELI MENETREND Felvételi jelentkezés: 2019.02.15. Hitelesítés: 2019.02.20. E-felvételi ügyintézési

Részletesebben

A SEMMELWEIS EGYETEM S Z A B Á L Y Z A T A

A SEMMELWEIS EGYETEM S Z A B Á L Y Z A T A 43/2005. (VI. 30) ET. A SEMMELWEIS EGYETEM S Z A B Á L Y Z A T A AZ EGÉSZSÉGÜGYI FELSŐFOKÚ SZAKIRÁNYÚ SZAKKÉPZÉSBEN RÉSZTVEVŐK SZÁMÁRA SZERVEZETT KÖZPONTI GYAKORNOKI RENDSZERBEVÉTELI ELJÁRÁSRÓL BUDAPEST

Részletesebben

A Hivatal a honlapján közlemény formájában nyilvánosságra hozza a középfokú iskolák tanulmányi területeinek meghatározási formáját.

A Hivatal a honlapján közlemény formájában nyilvánosságra hozza a középfokú iskolák tanulmányi területeinek meghatározási formáját. 2. melléklet a 13/2018. (VI. 14.) EMMI rendelethez A középfokú iskolai, a kollégiumi, valamint a Köznevelési és a Szakképzési Hídprogramba történő felvételi eljárás lebonyolításának ütemezése a 2018/2019.

Részletesebben

Írta: Administrator november 04. péntek, 08:47 - Módosítás: január 24. csütörtök, 12:47

Írta: Administrator november 04. péntek, 08:47 - Módosítás: január 24. csütörtök, 12:47 A Garabonciás Kommunikációs és Üzleti Szakközépiskola felvételi eljárás lebonyolításának ütemezése az iskolarendszerű szakképzések esetében. 1. Bevezető. Az iskola jelen szabályozás kidolgozásához az Emberi

Részletesebben

2018. EüK. 19. szám EMMI felhívás. hatályos

2018. EüK. 19. szám EMMI felhívás. hatályos Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felhívása az 55 723 01 OKJ azonosítószámú Ápoló szakképesítés-ráépülés Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre a 2018/2019. tanévre 2018. EüK. 19. szám EMMI felhívás hatályos

Részletesebben

A MESTERKÉPZÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSRENDJE A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KARÁN

A MESTERKÉPZÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSRENDJE A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KARÁN A MESTERKÉPZÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSRENDJE A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KARÁN A felsőoktatási felvételi eljárásról szóló 237/2006. (XI. 27.) Korm. rendelet, valamint a Szegedi Tudományegyetem

Részletesebben

Felvételi a középfokú iskolákban a 2015/2016. tanévben

Felvételi a középfokú iskolákban a 2015/2016. tanévben Felvételi a középfokú iskolákban a 2015/2016. tanévben A felvételi eljárás 2 szakasza: 1. Általános felvételi eljárás: 2016. január 16-ától 2016. április 26-áig tart. 2. Rendkívüli felvételi eljárás: 2016.

Részletesebben

DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZAT

DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZAT DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA Dunaújváros 2015 Dunaújvárosi Főiskola Szenátusa által 30-2015/2016. (2015.10.06.) sz. határozattal elfogadva Hatályos: 2015. október 07. napjától 3. kiadás 0. módosítás 3 (8). oldal

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 3232 Mátrafüred, Erdész út 11. www.matra-szakkepzo.sulinet.hu OM azonosító: 027986 Telephely kódja: 004 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2018/2019. TANÉV Mátrafüred, 2018. október 1. Felvételi tájékoztató_2018_mf

Részletesebben

NEMZETI KLÍMAVÉDELMI HATÓSÁG VIZSGASZABÁLYZAT SZEPTEMBER VIZSGASZABÁLYZAT

NEMZETI KLÍMAVÉDELMI HATÓSÁG VIZSGASZABÁLYZAT SZEPTEMBER VIZSGASZABÁLYZAT VIZSGASZABÁLYZAT A fluortartalmú üvegházhatású gázokkal kapcsolatos tevékenységeket végzők képesítésére vonatkozó szabályokról szóló 60/2016. (XII. 28.) NFM rendelet szerint Jelen dokumentum a Nemzeti

Részletesebben

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felhívása Ápoló szakképesítés-ráépülés Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre a 2015/2016.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felhívása Ápoló szakképesítés-ráépülés Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre a 2015/2016. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felhívása Ápoló szakképesítés-ráépülés Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre a 2015/2016. tanévre hatályos: 2015.11.12 - Jelen versenyfelhívás az emberi erőforrások

Részletesebben

A FELVÉTELI ELJÁRÁS IDŐPONTJAI, HATÁRIDŐK

A FELVÉTELI ELJÁRÁS IDŐPONTJAI, HATÁRIDŐK A FELVÉTELI ELJÁRÁS IDŐPONTJAI, HATÁRIDŐK a 2014/2015-ös tanévre jelentkezőknek Október 15. A középiskoláknak meg kell határozniuk tanulmányi területeik belső kódjait (régen: tagozatkód)*. NYÍLT NAPOK

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem. Szervezeti és Működési Szabályzatának 7/c. számú melléklete

A Pécsi Tudományegyetem. Szervezeti és Működési Szabályzatának 7/c. számú melléklete A Pécsi Tudományegyetem Szervezeti és Működési Szabályzatának 7/c. számú melléklete A kizárólag külföldi állampolgárok számára hirdetett, idegen nyelven folyó képzések felvételi eljárási rendje a Pécsi

Részletesebben

A FELVÉTELI ELJÁRÁS IDŐPONTJAI, HATÁRIDŐK

A FELVÉTELI ELJÁRÁS IDŐPONTJAI, HATÁRIDŐK A FELVÉTELI ELJÁRÁS IDŐPONTJAI, HATÁRIDŐK a 2016/2017-es tanévre jelentkezőknek Október 20. A középiskoláknak meg kell határozniuk tanulmányi területeik belső kódjait (régen: tagozatkód)*. A középiskoláknak

Részletesebben

Középiskolai felvételi eljárás tanév

Középiskolai felvételi eljárás tanév Középiskolai felvételi eljárás 2017-2018. tanév 1. Középiskolai felvételi eljárás Legfontosabb dátumok 2018.01.20. (szombat) 10:00 Központi írásbeli felvételi vizsga a kilencedik évfolyamra jelentkezők

Részletesebben

Közbeszerzési Hatóság közleménye

Közbeszerzési Hatóság közleménye Közbeszerzési Hatóság közleménye A Közbeszerzési Hatóság - a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 187. (2) bekezdésének ab) alpontjával, valamint az r) ponttal összhangban

Részletesebben

Tájékoztató a Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium gimnáziumi osztályainak felvételi eljárásáról Az iskola OM azonosítója:

Tájékoztató a Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium gimnáziumi osztályainak felvételi eljárásáról Az iskola OM azonosítója: Tájékoztató a Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium gimnáziumi osztályainak felvételi eljárásáról Az iskola OM azonosítója: 035326 Iskolánk a 2018/2019-es tanévben a következő gimnáziumi

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016/2017-es tanév Készítette: Szenes Éva Mónika igh. Tájékozódás Oktatási Hivatal www.oktatas.hu Az iskola honlapján, illetve osztályfőnökök www.fekete-bp10.sulinet.hu FPI www.fovpi.hu

Részletesebben

Tájékoztató a Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium gimnáziumi osztályainak felvételi eljárásáról Az iskola OM azonosítója:

Tájékoztató a Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium gimnáziumi osztályainak felvételi eljárásáról Az iskola OM azonosítója: Tájékoztató a Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium gimnáziumi osztályainak felvételi eljárásáról Az iskola OM azonosítója: 035326 Iskolánk a 2015/2016-os tanévben a következő gimnáziumi

Részletesebben

Felsőoktatási felvételi eljárás 2017.

Felsőoktatási felvételi eljárás 2017. Felsőoktatási felvételi eljárás 2017. Képzési szerkezet - Többciklusú képzés: Alap, Mester, Doktori - Érettségi utáni lehetőségek: Alapképzés Osztatlan mesterképzés Felsőoktatási szakképzés Felvételi

Részletesebben

A Magyar Honvédség Altiszti Akadémia felvételi tájékoztatója a 2013/2014. tanév iskolarendszerű szakképzésére felvételizők részére

A Magyar Honvédség Altiszti Akadémia felvételi tájékoztatója a 2013/2014. tanév iskolarendszerű szakképzésére felvételizők részére A Magyar Honvédség Altiszti Akadémia felvételi tájékoztatója a 2013/2014. tanév iskolarendszerű szakképzésére felvételizők részére Az oktatási intézmény adatai Név: Magyar Honvédség Altiszti Akadémia (MH

Részletesebben

A 2015/2016. TANÉV FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE - 9. ÉVFOLYAM

A 2015/2016. TANÉV FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE - 9. ÉVFOLYAM A 2015/2016. TANÉV FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE - 9. ÉVFOLYAM Választható tanulmányi területek, ágazatok: 001 gimnázium emelt óraszámú angollal (1 osztály 28 fő) 006 dekoratőr (0,5 osztály 14 fő) 007 divat-

Részletesebben

Tápiószele Város Önkormányzat Képviselő-testülete. 9/2012. (IV.27.) önkormányzati rendelete

Tápiószele Város Önkormányzat Képviselő-testülete. 9/2012. (IV.27.) önkormányzati rendelete Tápiószele Város Önkormányzat Képviselő-testülete 9/2012. (IV.27.) önkormányzati rendelete a középfokú nevelési-oktatási intézményekben tanulók tanulmányi ösztöndíjáról Tápiószele Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

HOGYAN VÁLASSZUNK ISKOLÁT? TUDNIVALÓK ISKOLAVÁLASZTÁS ELŐTT TÁJÉKOZTATÓ ELŐADÁS SZÜLŐKNEK

HOGYAN VÁLASSZUNK ISKOLÁT? TUDNIVALÓK ISKOLAVÁLASZTÁS ELŐTT TÁJÉKOZTATÓ ELŐADÁS SZÜLŐKNEK HOGYAN VÁLASSZUNK ISKOLÁT? TUDNIVALÓK ISKOLAVÁLASZTÁS ELŐTT TÁJÉKOZTATÓ ELŐADÁS SZÜLŐKNEK AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELADATA A TOVÁBBTANULÓK ÉS SZÜLEIK RÉSZLETES, PONTOS TÁJÉKOZTATÁSA. A BEKÜLDENDŐ DOKUMENTUMOK

Részletesebben

Irányszám min. < max. PED magyar és 6 40 < 100 idegen nyelv (5) v. szakmai előkészítő tárgy (3) A N A óvodapedagógus

Irányszám min. < max. PED magyar és 6 40 < 100 idegen nyelv (5) v. szakmai előkészítő tárgy (3) A N A óvodapedagógus ELTE TÓK Intézmény elérhetősége: Cím: 1126 Budapest, Kiss János altb. u. 40. Telefon: (1) 487-8100 Honlap: http://www.tok.elte.hu/to Felvételivel kapcsolatos egyéb elérhetőség: Tanulmányi Osztály I. em.

Részletesebben

Érettségi vizsga 2014.

Érettségi vizsga 2014. Érettségi vizsga 2014. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 4 kötelező és egy választható vizsgatárgy összesen tehát legalább 5 (lehet több is): Magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv, és egy választható.

Részletesebben

Új tagozatok a as tanévben!

Új tagozatok a as tanévben! 1 Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium SAPERE AUDE! MERJ GONDOLKODNI! Új tagozatok a 2017-2018-as tanévben! A tanulók érdeklődésük és felvételi eredményeik alapján kerülhetnek be

Részletesebben

Eljárás rend az általános iskolák 2019/2020. tanév

Eljárás rend az általános iskolák 2019/2020. tanév Eljárás rend az általános iskolák 2019/2020. tanév első évfolyamaira történő beiratkozásra vonatkozóan Az általános iskolai beiratkozás ideje: 2019. április 11. (csütörtök 8.00-19.00) 2019. április 12.

Részletesebben

Felvételi tájékoztató 2010/2011-es tanév

Felvételi tájékoztató 2010/2011-es tanév Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola és Kollégium 4400 Nyíregyháza, Krúdy Gy.u.32. Telefon: (42) 445-332 Fax: (42) 447-545 E-mail: sipkay@chello.hu http://www.sipkay.hu

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat HARMADIK RÉSZ HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER I. FEJEZET FELVÉTELI SZABÁLYZAT 4. SZ. VERZIÓ

Szervezeti és Működési Szabályzat HARMADIK RÉSZ HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER I. FEJEZET FELVÉTELI SZABÁLYZAT 4. SZ. VERZIÓ Szervezeti és Működési Szabályzat HARMADIK RÉSZ HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER I. FEJEZET FELVÉTELI SZABÁLYZAT 4. SZ. VERZIÓ HATÁLYBALÉPÉS NAPJA: 2015. január 15. JÓVÁHAGYTA: DR. AILER PIROSKA REKTOR 2

Részletesebben

- aktív tagja a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara

- aktív tagja a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara 1135 B u d a p e s t, Szegedi út 37-39. Telefon: 00-(36)-1-220-5690 FAX: 00-(36)-1-220-8921. A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara

Részletesebben

A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA KÜLÖNBÖZETI VIZSGASZABÁLYZATA 2008.

A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA KÜLÖNBÖZETI VIZSGASZABÁLYZATA 2008. A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA KÜLÖNBÖZETI VIZSGASZABÁLYZATA 2008. A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA KÜLÖNBÖZETI VIZSGASZABÁLYZATA 2008. A Magyar Könyvvizsgálói Kamara a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a

Részletesebben

Középiskolai felvételi eljárás tanév

Középiskolai felvételi eljárás tanév Középiskolai felvételi eljárás 2016-2017. tanév 1. Középiskolai felvételi eljárás Legfontosabb dátumok 2016.11.15. Az Oktatási Hivatal közzéteszi a nyolcadik évfolyamosok számára központi írásbeli vizsgát

Részletesebben

A FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE

A FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE A FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE HKR II. FEJEZET MEGJEGYZÉS: A PARAGRAFUSOK SZÁMOZÁSA A TELJES HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER SZERINT FOLYAMATOS 18. Általános rendelkezések (1) Jelen fejezet az Ftv. 39-45. -ai,

Részletesebben

TOVÁBBTANULÁS TÁJÉKOZTATÓ A BEISKOLÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

TOVÁBBTANULÁS TÁJÉKOZTATÓ A BEISKOLÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN TOVÁBBTANULÁS TÁJÉKOZTATÓ A BEISKOLÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN 2015. 11. 11. FONTOSABB DÁTUMOK 2015.12.03. Jelentkezési lapok leadása az egységes központi írásbeli felvételi vizsgákra 2015.12.10. Arany János

Részletesebben

Felvételi tájékoztató

Felvételi tájékoztató Felvételi tájékoztató Jelen tájékoztató a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet és a 3/2012. (VI. 8.) EMMI rendelet 3. számú melléklete alapján a Lakatos Menyhért Józsefvárosi Általános Művelődési Központ

Részletesebben

A Rendészettudományi Karon alapképzésben és mesterképzésben meghirdetett szakok és a szakokhoz kapcsolódó felvételi/érettségi követelmények

A Rendészettudományi Karon alapképzésben és mesterképzésben meghirdetett szakok és a szakokhoz kapcsolódó felvételi/érettségi követelmények NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR NKE-RTK Cím: Budapest, Farkasvölgyi u 12. 1121 Telefonszám: 392-3565, 392-3500/19-240 Fax: 392-3562, illetve 19-416 E-mail: tanig@rtf.hu Honlap: www.rtf.hu

Részletesebben

BUDAPEST KORTÁRSTÁNC FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATA augusztus 31-i módosításokkal egységes szerkezetben

BUDAPEST KORTÁRSTÁNC FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATA augusztus 31-i módosításokkal egységes szerkezetben BUDAPEST KORTÁRSTÁNC FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATA 2017. augusztus 31-i módosításokkal egységes szerkezetben Jelen Szabályzat a 2018/2019-es tanévre, ill. ezt követő tanévekre jelentkező, illetve felvételt

Részletesebben

A 2014-es felsőoktatási felvételi eljárás

A 2014-es felsőoktatási felvételi eljárás A 2014-es felsőoktatási felvételi eljárás A jelentkezés rendje Általános tudnivalók A felsőoktatási felvételi tájékoztató megjelenése : 2013. december 16. Esetleges változások( ún. pótkötet) a tájékozatóban

Részletesebben

Felvételi tájékoztató nyolcadikosoknak 2018/2019. tanévre

Felvételi tájékoztató nyolcadikosoknak 2018/2019. tanévre Miskolci Szakképzési Centrum Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 3532 Miskolc, Herman Ottó utca 2. Tel: 46 / 508-252 www.ker-misk.sulinet.hu Felvételi tájékoztató

Részletesebben

hatályos: 2014.10.20 - A szakvizsgára vonatkozó hatályos rendelkezéseket a 16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet tartalmazza.

hatályos: 2014.10.20 - A szakvizsgára vonatkozó hatályos rendelkezéseket a 16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet tartalmazza. A Nemzeti Vizsgabizottság tájékoztatója rendkívüli vizsgaidőszakra szakvizsgákra jelentkezésről és vizsganaptáráról a 2014. december 1. 2015. január 31. közötti vizsgaidőszakra I. Általános tudnivalók

Részletesebben

FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 1 FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2015.02.02. 2015. A felvételi eljárásról Határidők I. Hivatalos kiegészítés: 2015. január 31. Jelentkezési határidő: 2015. február 15. E-felvételi hitelesítés: 2015.

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Az egyes alprogramokra vonatkozó pályázati feltételek és tudnivalók az alprogramokról szóló mellékletekben találhatók meg.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Az egyes alprogramokra vonatkozó pályázati feltételek és tudnivalók az alprogramokról szóló mellékletekben találhatók meg. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Fadd Nagyközség Önkormányzata tanulmányi ösztöndíj pályázatot hirdet roma tanulók/hallgatók részére tanulmányi sikerességük előmozdításának támogatására Fadd Nagyközség Önkormányzata

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ HATODIK és NYOLCADIK OSZTÁLYOS TANULÓKNAK! A Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium felvételi tájékoztatója a 2015/2016-os tanévre a HATÉVFOLYAMOS GIMNÁZIUM

Részletesebben

PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ PÁLYÁZATI FELTÉTELEK A BÍRÓSÁGOK FELVÉTELT HIRDETNEK BÍRÓSÁGI FOGALMAZÓI ÁLLÁSHELYEKRE PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ 2019. augusztus 23. 14 óra 00 perc PÁLYÁZATI FELTÉTELEK Ki pályázhat? cselekvőképes magyar állampolgár aki egyetemi

Részletesebben

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola Cím: H-2400 Dunaújváros, Kőris utca 17. OM azonosító: 200290 Tel / Fax: 06-25-431-890 Web: www.pok.suli.hu E-mail:

Részletesebben

Közbeszerzési, beszerzési és egyéb beszerzési eljárásokkal kapcsolatos kötelezettségek, az eljárások ellenőrzése

Közbeszerzési, beszerzési és egyéb beszerzési eljárásokkal kapcsolatos kötelezettségek, az eljárások ellenőrzése 1 Közbeszerzési, beszerzési és egyéb beszerzési eljárásokkal kapcsolatos kötelezettségek, az eljárások ellenőrzése I. Az eljárás megindítása előtti kötelezettségek: (közvetlen támogatási szerződéshez kapcsolódó

Részletesebben

PALLASZ ATHÉNÉ EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

PALLASZ ATHÉNÉ EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT PALLASZ ATHÉNÉ EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT HARMADIK RÉSZ HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER I. FEJEZET FELVÉTELI SZABÁLYZAT 1. SZ. VERZIÓ HATÁLYBALÉPÉS NAPJA: 2016. július 1. JÓVÁHAGYTA: DR. AILER

Részletesebben

Tanulmányi és vizsgaszabályzat

Tanulmányi és vizsgaszabályzat Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Than Károly Ökoiskolája Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája PANASZKEZELÉSI REND Felnőttképzésben tanulók számára Felnőttképzés 1. A Tanulmányi Szabályzat

Részletesebben

Pályázati felhívás Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj

Pályázati felhívás Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj Pályázati felhívás Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj I. Tájékoztató a 2017/2018. tanévi Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj pályázati felhívásához A köztársasági ösztöndíj neve 2017. februártól a következő,

Részletesebben

Szerb Antal Gimnázium

Szerb Antal Gimnázium Budapest XVI. Kerületi Szerb Antal Gimnázium Budapest, Batthyány Ilona u. 12. Tel.: 4001-814; Fax.: 401-0549 E-mail: szag@szag.hu; OM: 035249 A Budapest XVI. Kerületi Szerb Antal Gimnázium Felvételi Szabályzata

Részletesebben

A Budapest I. Kerületi Szilágyi Erzsébet Gimnázium felvételi tájékoztatója. Tanulmányi területek kódja, neve és leírása:

A Budapest I. Kerületi Szilágyi Erzsébet Gimnázium felvételi tájékoztatója. Tanulmányi területek kódja, neve és leírása: 1 A Budapest I. Kerületi Szilágyi Erzsébet Gimnázium felvételi tájékoztatója Cím: 1016, Budapest, Mészáros utca 5-7. Tel/Fax: 225-7055 OM azonosító: 035219 Intézményvezető: Bajkó Judit Tanulmányi területek

Részletesebben

A Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium felvételt hirdet négy és nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályaiba a 2019/2020-as tanévre az alábbiak szerint

A Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium felvételt hirdet négy és nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályaiba a 2019/2020-as tanévre az alábbiak szerint A Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium felvételt hirdet négy és nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályaiba a 2019/2020-as tanévre az alábbiak szerint A.) Négy évfolyamos gimnázium (Egy osztály általános tantervű)

Részletesebben

A Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium felvételt hirdet négy és nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályaiba a 2020/2021-es tanévre az alábbiak szerint

A Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium felvételt hirdet négy és nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályaiba a 2020/2021-es tanévre az alábbiak szerint A Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium felvételt hirdet négy és nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályaiba a 2020/2021-es tanévre az alábbiak szerint A.) Négy évfolyamos gimnázium (Egy osztály általános tantervű)

Részletesebben

2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53) , (53) fax:(53)

2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53) , (53) fax:(53) Beiskolázási tájékoztató a 2017/2018-as tanévre Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium OM azonosító: 032549 Telephely kódja: 001 2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53)-310-934, (53)-500-525 fax:(53)-500-625 e-mail:

Részletesebben

SEGÍTÜNK A JÓ DÖNTÉSBEN!

SEGÍTÜNK A JÓ DÖNTÉSBEN! SEGÍTÜNK A JÓ DÖNTÉSBEN! Ha ezt olvasod, az első jó döntést már meg is hoztad. Talán még bizonytalan vagy az iskolaválasztást illetően, de lehet, hogy már tudod, milyen irányba akarsz elindulni. Segíteni

Részletesebben

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola Cím: H-2400 Dunaújváros, Kőris utca 17. OM azonosító: 200290 Tel / Fax: 06-25-431-890 Web: www.pok.suli.hu E-mail:

Részletesebben

SZIE-GTK. Intézmény elérhetősége:

SZIE-GTK. Intézmény elérhetősége: SZIEGTK Intézmény elérhetősége: 2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1. Telefon: (28) 522090 Fax: (28) 522040 Email: katona.laszlone@gtk.szie.hu Honlap: http://www.gtk.szie.hu Felvételivel kapcsolatos egyéb elérhetőség:

Részletesebben

A tehetség utat tör Első helyen IGYK

A tehetség utat tör Első helyen IGYK A tehetség utat tör Első helyen IGYK Amire figyelni kell a felvételizőknek 2014-ben Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar A 2014. évi általános eljárás menete, határidők A Felsőoktatási felvételi tájékoztató

Részletesebben

JELENTKEZÉSI ADATLAP bírósági fogalmazói álláshely betöltése iránt benyújtott pályázathoz

JELENTKEZÉSI ADATLAP bírósági fogalmazói álláshely betöltése iránt benyújtott pályázathoz JELENTKEZÉSI ADATLAP bírósági fogalmazói álláshely betöltése iránt benyújtott pályázathoz 1. Pályázó neve 2. Megpályázott bírósági fogalmazói álláshely(ek) bíróságonként, rangsorolva* 1. 2. 3. 3. Pályázó

Részletesebben

PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ PÁLYÁZATI FELTÉTELEK A BÍRÓSÁGOK FELVÉTELT HIRDETNEK BÍRÓSÁGI FOGALMAZÓI ÁLLÁSHELYEKRE PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ 2019. február 26. 16 óra 30 perc PÁLYÁZATI FELTÉTELEK Ki pályázhat? ü cselekvőképes ü magyar állampolgár ü aki egyetemi

Részletesebben

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum. Bolyai János Műszaki Szakközépiskolája és Kollégiuma

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum. Bolyai János Műszaki Szakközépiskolája és Kollégiuma Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Bolyai János Műszaki Szakközépiskolája és Kollégiuma Felvételi tájékoztató 2016/2017 OM azonosító: 203058 Iskolakód: 051402 Telephelykód: 03 Cím: 134 Budapest, Váci

Részletesebben

Szülői értekezlet. A középfokú iskolákba történő jelentkezés rendje és a felvételi eljárás gyakorlati tudnivalói szeptember 9.

Szülői értekezlet. A középfokú iskolákba történő jelentkezés rendje és a felvételi eljárás gyakorlati tudnivalói szeptember 9. Szülői értekezlet A középfokú iskolákba történő jelentkezés rendje és a felvételi eljárás gyakorlati tudnivalói 2014. szeptember 9. 18 óra Pályaválasztási rendezvények Pályaválasztási kiállítás: Vác Sportcsarnok?

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mezőkövesd Város Önkormányzata Ösztöndíj-pályázatot hirdet. című pályázat keretein belül

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mezőkövesd Város Önkormányzata Ösztöndíj-pályázatot hirdet. című pályázat keretein belül PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Mezőkövesd Város Önkormányzata Ösztöndíj-pályázatot hirdet az EFOP-3.9.2-16-2017-00055. Humán kapacitások fejlesztése Bükkábrányban és térségében című pályázat keretein belül a 2018/2019.

Részletesebben

PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ PÁLYÁZATI FELTÉTELEK A BÍRÓSÁGOK FELVÉTELT HIRDETNEK BÍRÓSÁGI FOGALMAZÓI ÁLLÁSHELYEKRE PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ 208. március. 6 óra 30 perc PÁLYÁZATI FELTÉTELEK Ki pályázhat? cselekvőképes magyar állampolgár aki egyetemi állam-

Részletesebben

PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ PÁLYÁZATI FELTÉTELEK A BÍRÓSÁGOK FELVÉTELT HIRDETNEK BÍRÓSÁGI FOGALMAZÓI ÁLLÁSHELYEKRE PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ 208. március. 6 óra 30 perc PÁLYÁZATI FELTÉTELEK Ki pályázhat? cselekvőképes magyar állampolgár aki egyetemi állam-

Részletesebben

Energetikai auditori szakmai vizsga tájékoztató

Energetikai auditori szakmai vizsga tájékoztató Energetikai auditori szakmai vizsga tájékoztató Tisztelt Jelentkező! Jelen tájékoztatásunkat annak érdekében állítottuk össze, hogy az energetikai auditori szakmai vizsgával összefüggő lényeges információkat

Részletesebben

1/2017(11.23) jegyzői utasítás

1/2017(11.23) jegyzői utasítás 1/2017(11.23) jegyzői utasítás A polgármesteri és képviselői vagyonnyilatkozat tétellel, betekintéssel és ellenőrzéssel kapcsolatos eljárási szabályokról 1. A polgármester és az önkormányzati képviselő

Részletesebben

RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLAI JELENTKEZÉSI EGYSÉGCSOMAG

RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLAI JELENTKEZÉSI EGYSÉGCSOMAG RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLAI JELENTKEZÉSI EGYSÉGCSOMAG Tartalma: 2016/1-2016/1/a Tájékoztató 2016/2 Jelentkezési lap 2016/3 Útmutató a jelentkezési egységcsomag kitöltéséhez 2016/4 A rendészeti szakközépiskolák

Részletesebben