1/2011. (VIII. 11.) számú IFKKOT határozat Döntés az Intézményi Férıhely Kiváltást Koordináló Országos Testület ügyrendjének elfogadásáról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1/2011. (VIII. 11.) számú IFKKOT határozat Döntés az Intézményi Férıhely Kiváltást Koordináló Országos Testület ügyrendjének elfogadásáról"

Átírás

1 1/2011. (VIII. 11.) számú IFKKOT határozat Döntés az Intézményi Férıhely Kiváltást Koordináló Országos Testület ügyrendjének elfogadásáról 1./ Az Intézményi Férıhely Kiváltást Koordináló Országos Testület (a továbbiakban: IFKKOT) az elé terjesztett Ügyrendet megtárgyalta és a következı módosításokat javasolja átvezetni a dokumentumban: - a 3. pont egészüljön ki azzal, hogy a Testület kialakítja belsı és külsı kommunikációs eljárásrendjét, mely az Ügyrend mellékletét fogja képezni, - valamint szintén a 3. pontban kerüljenek rögzítésre az összeférhetetlenséggel kapcsolatos szabályok, - a 4.6. pont kerüljön törlésre, mivel ezek a tartalmak fentebb, már rögzítésre kerültek. 2./ Az IFKKOT a módosított Ügyrendet elektronikus szavazás útján fogadja el legkésıbb szeptember 1-ig. A szavazás során az Ügyrend 3.15 pontja az irányadó.

2 2/2011. (VIII. 11.) számú IFKKOT határozat Döntés az Intézményi Férıhely Kiváltást Koordináló Testület ügyrendjének elfogadásáról Az IFKKOT 1/2011. (VIII. 11.) számú határozata 2. pontja értelmében a Testület a módosított Ügyrendet elektronikus szavazás útján elfogadta. (igen: 9; nem: 0; tartózkodott: 0)

3 3/2011. (IX.08.) számú IFKKOT határozat Döntés az Intézményi Férıhely Kiváltást Koordináló Országos Testület ügyrendjének módosításáról 1./ Az IFKKOT az elé terjesztett módosított Ügyrendet megtárgyalta és a Testület bıvítésére vonatkozó módosításokat elfogadta. Az Ügyrend 2.1. pontjában részletezett Testületi tagok felsorolása kibıvült: - 3 fı fogyatékos embereket képviselı érdekképviseleti szervezetek (2 fı helyett)- 1 fı egyházi szociális intézmény fenntartók (bekerül) A Testületnek összesen 11 tagja van (zárómondat bekerül a szövegbe). (igen: 9; nem: 0; tartózkodott: 0)

4 4/2011. (IX.13.) számú IFKKOT határozat Döntés a Stratégia alapelveinek gyakorlati megvalósításával kapcsolatos kérdésekrıl 1./ Az IFKKOT döntése alapján - a Kormányhatározattal összhangban - a TIOP felhívásra pályázat nem nyújtható be a Testület támogató nyilatkozata nélkül. (igen: 10; nem: 0; tartózkodott: 0) 2./ Az IFKKOT döntése alapján a javasolt pályázati futamidı 24 hónap. (igen: 10; nem: 0; tartózkodott: 0) 3./ Az IFKKOT döntése alapján a pályázati útmutatóban szerepel, hogy a pályázónak április 30-ig kell benyújtania a Testület részére a pályázatot, a Testület június 15-ig ad visszajelzést a pályázó részére. (igen: 10; nem: 0; tartózkodott: 0) 4./ Az IFKKOT javaslatot tesz arra, hogy pszichiátriai- és szenvedélybetegeket képviselı szakértıkkel, szakmai szereplıkkel, érdekvédelmi, illetve szolgáltatói oldalt képviselı személyekkel kerüljön kibıvítésre a Testület. (igen: 10; nem: 0; tartózkodott: 0) 5./ Az IFKKOT az ülését elnapolja szeptember 21-én, 13:30 percre. (igen: 10; nem: 0; tartózkodott: 0)

5 5/2011. (IX.21.) számú IFKKOT határozat Döntés a Testület elnökének helyettesítésérıl 1./ Az IFKKOT döntése alapján Szauer Csilla elnök és Rubovszky László alelnök távolléte esetén - az elnök meghatalmazása birtokában - Szentkatolnay Miklós látja el az elnöki teendıket. (igen: 8; nem: 0; tartózkodott: 0)

6 6/2011. (IX.21.) számú IFKKOT határozat Döntés a Stratégia alapelveinek gyakorlati megvalósításával kapcsolatos kérdésekrıl 1./ Az IFKKOT döntése alapján az értékelési szempontsor elsı pontja változatlan marad. (igen: 8; nem: 0; tartózkodott: 0) 2./ Az IFKKOT döntése alapján az értékelési szempontsor 2. pontja az alábbiakkal egészül ki: a pályázati kiírásban rögzítésre kerül, hogy a támogatott lakhatási szolgáltatásoknak minél szélesebb földrajzi területen és eltérı közigazgatási területeken kell létrejönnie, annak indoklásával; az érintett társasház/településrész (utca) lakosságszámának max. 10%-a lehet az intézmény férıhelyszáma valamint; a lakások esetében azok nem lehetnek közvetlen szomszédságban. (igen: 8; nem: 0; tartózkodott: 0) 3./ Az IFKKOT az értékelési szempontsort, a 2. pont kiegészítéseivel elfogadja. (igen: 8; nem: 0; tartózkodott: 0)

7 7/2011. (IX.21.) számú IFKKOT határozat Döntés a Társaság a Szabadságjogokért megkeresésére vonatkozóan 1./ Az IFKKOT a Társaság a Szabadságjogokért részére megküldendı levél tartalmát elfogadja. (igen: 8; nem: 0; tartózkodott: 0)

8 8/2011. (X.13.) számú IFKKOT határozat Döntés a Testület október 13-án megtárgyalandó napirendi pontjairól 1./ Az IFKKOT az alábbi napirendi pontok megtárgyalását fogadja el: 1. Módosított munkaterv 2. Fogalomtár véglegesítése 3. A Stratégia megvalósítását segítı kiadvány (igen: 9; nem: 0; tartózkodott: 0)

9 9/2011. (X.13.) számú IFKKOT határozat Döntés a Testület módosított munkatervérıl 1./ Az IFKKOT a módosított munkatervet elfogadja. (igen: 9; nem: 0; tartózkodott: 0)

10 10/2011. (X.13.) számú IFKKOT határozat Döntés a Testület által elkészített fogalomtárról 1./ Az IFKKOT a fogalomtárat a jegyzıkönyvben foglalt módosításokkal elfogadja. (igen: 9; nem: 0; tartózkodott: 0)

11 11/2011. (X.13.) számú IFKKOT határozat Döntés a Stratégia megvalósítását elısegítı kiadványról 1./ Az IFKKOT elfogadja a szerkesztıbizottság tagjait (Kovács Melinda, Dr. Radványi Katalin, Pordán Ákos, Szauer Csilla, Formanek Tamás) valamint a kiadvány tartalmát (elıszó, stratégia, kormányhatározat, fogalomtár, nemzetközi ajánlás, a testület mőködése). (igen: 9; nem: 0; tartózkodott: 0)

12 12/2011. (XI.17.) számú IFKKOT határozat Döntés a Stratégia megvalósítását elısegítı kiadvány tartalmáról 1./ Az IFKKOT elfogadja a szerkesztıbizottság által javasolt tartalmat. (igen: 9; nem: 0; tartózkodott: 0)

13 13/2011. (XI.17.) számú IFKKOT határozat Döntés a civil szervezetek Testületi munkába való bevonásáról 1./ Az IFKKOT elfogadja a helyettes államtitkár asszony részére tett megerısítı javaslatot a Testület 3 taggal való bıvítésérıl (pszichiátriai betegek érdekvédelmi szervezetének képviselıje, szociális felsıoktatás képviselıje, civil képviselet) (igen: 8, nem: 0; tartózkodott: 0)

14 14/2011. (XI.17.) számú IFKKOT határozat Döntés a Szociális Ágazati Portálra felkerülı tartalmakról 1./ Az IFKKOT felkéri a titkárt, Formanek Tamást, hogy az alábbi tartalmak Szociális Ágazati Portálon történı megjelenésérıl azonnali hatállyal gondoskodjon: a mőködéshez kapcsolódó dokumentumok, a Testület tagjainak listája és szakmai önéletrajzai, egyéb dokumentumok. (igen: 8; nem: 0; tartózkodott: 0)

15 15/2011. (XI.23.) számú IFKKOT határozat Döntés a TIOP 3.4.1/A pályázat társadalmi egyeztetésre bocsátott anyagáról 1./ Az IFKKOT a jegyzıkönyvben szereplı módosító javaslatokat elfogadja. (igen: 8; nem: 0; tartózkodott: 0)

16 16/2011. (XI.28.) számú IFKKOT határozat írásbeli szavazás Döntés a TIOP 3.4.1/A pályázatra vonatkozóan az Irányító Hatóság részére megfogalmazott levélrıl 1./ Az IFKKOT az elnök által megfogalmazott levelet illetve a levél mellékletét képezı módosított pályázati kiírást elfogadja. (igen: 11; nem: 0; tartózkodott: 0)

17 17/2011. (XII.7.) számú IFKKOT határozat Tájékoztatás a TIOP 3.4.1/A pályázati kiírás társadalmi egyeztetésének eredményérıl 1./ Az IFKKOT a tájékoztatást elfogadja. (igen: 8; nem: 0; tartózkodott: 0)

18 18/2011. (XII.7.) számú IFKKOT határozat Döntés a Stratégiát népszerősítı kiadvánnyal kapcsolatos feladatokról 1./ Az IFKKOT két kiadvány javaslatot juttat el a pályáztató felé. Az elsı kiadvány tartalma: köszöntık, stratégia, kormányhatározat és megvalósulása, összefoglaló a TIOP konstrukcióról, TÁMOP mentor programja, Testület mőködése, Európai Uniós tanulmány a kiváltásról. A második kiadvány tartalma megegyezik a 12/2011. (XI.17.) számú IFKKOT határozatban foglalt tartalommal. (igen: 8, nem: 0; tartózkodott: 0)

19 19/2012. (I. 25.) számú IFKKOT határozat Döntés a Testület ügyrendjének módosításáról Az IFKKOT az 1. sz. mellékletben szereplı módosított Ügyrendjét elfogadja. (igen: 9; nem: 0; tartózkodott: 0)

20 20/2012. (I. 25.) számú IFKKOT határozat Döntés a Stratégiát népszerősítı kiadvány tartalmáról Az IFKKOT a Stratégiát népszerősítı kiadványt a határozat melléklete szerint elfogadja az alábbi kiegészítésekkel: a kiadvány 52. oldalán a Testület bemutatásakor a bıvülés okán a tagok száma módosításra kerül a Kézenfogva Alapítvány feltüntetése, mint az FSZK konzorciumi partnere, a Mentorhálózat, avagy az intézményi férıhely kiváltás szakmai támogatása címő alfejezetben a szerzık nevesítésre kerülnek (igen: 11; nem: 0; tartózkodott: 0)

21 21/2012. (I. 25.) számú IFKKOT határozat Döntés a TÁMOP kiemelt projekt keretében megvalósuló mentorhálózat mőködésérıl szóló tájékoztatóról. Az IFKKOT a tájékoztatást meghallgatta. A Testület döntést hozott a KIM illetékes képviselıjének februári testületi ülésre történı meghívásáról. (igen: 11; nem: 0; tartózkodott: 0)

22 22/2012. (II. 2.) számú IFKKOT határozat Döntés szakmai munkacsoportok létrehozásáról a Testület munkatervében megfogalmazott feladatokra vonatkozóan Az IFKKOT 5 szakmai munkacsoport létrehozását támogatja az alábbi tagokkal, vezetıkkel és feladatmegvalósítási határidıkkel: 1. Komplex felmérı eszköz kidolgozásáért felelıs munkacsoport: Kézenfogva Alapítvány (Fogyatékosságügyi Munkacsoporttal együttmőködve), FESZT (több taggal), ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar. Munkacsoport vezetıje: Kézenfogva Alapítvány Megvalósítási határidı: február A potenciális pályázók részére a Megvalósíthatósági Tanulmányhoz ajánlás kidolgozásáért felelıs munkacsoport: ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, FESZT, ELTE Társadalomtudományi Kar, Lélekhang és PÉF. Munkacsoport vezetıje: FESZT Megvalósítási határidı: február Dokumentumtár kidolgozásáért felelıs munkacsoport: ELTE Társadalomtudományi Kar, ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar. Munkacsoport vezetıje: ELTE Társadalomtudományi Kar Megvalósítási határidı: március Kommunikációs terv kidolgozásáért felelıs munkacsoport: FESZT, FSZK, NCSSZI, NEFMI Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Fıosztálya. Munkacsoport vezetıje: NEFMI Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Fıosztálya Megvalósítási határidı: március Belsı eljárásrendek kidolgozásáért felelıs munkacsoport: FSZK, ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, FESZT. Munkacsoport vezetıje: FSZK Megvalósítási határidı: április 15. (igen: 8; nem: 0; tartózkodott: 0)

23 23/2012. (II. 2.) számú IFKKOT határozat Döntés Helyettes Államtitkár Asszonynak szóló levélrıl Az IFKKOT támogatja Helyettes Államtitkár Asszony hivatalos levélben történı megkeresését a felmérı eszköz hátterére, a megrendelı céljára, valamint a jogszabályi háttér megismerésére vonatkozóan. A levél elkészítéséért felelıs: Kézenfogva Alapítvány és az érdekvédelmi szereplık. Határidı: február 3. (igen: 8; nem: 0; tartózkodott: 0)

24 24/2012. (III.2.) számú IFKKOT határozat Döntés az Intézményi Férıhely Kiváltást Koordináló Országos Testület ügyrendjének módosításáról Az IFKKOT az 1. sz. mellékletben szereplı módosított Ügyrendet megtárgyalta és elfogadta. Az Ügyrend 2.1. pontjában részletezett Testületi tagok felsorolása kibıvült: - 1 fı Civil Mőhely delegáltja. A Testületnek összesen 14 tagja van (zárómondat bekerül a szövegbe). Az Ügyrend 2. pontja kibıvült továbbá a Testületi tagság megszőnésére vonatkozó ponttal. Az Ügyrend 5. pontjában meghatározott titkársági feladatokat a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlıségéért Közalapítvány által kijelölt személy látja el a jövıben. Az Ügyrend 5.2. pontja ennek megfelelıen módosult. (igen: 11; nem: 0; tartózkodott: 0)

25 25/2012. (IV.25.) számú IFKKOT határozat Döntés az Intézményi Férıhely Kiváltást Koordináló Országos Testület által a TIOP A-11/1 Bentlakásos intézmények kiváltása címő pályázati konstrukcióban benyújtásra kerülı Megvalósíthatósági Tanulmányok elızetes értékelési eljárásrendjérıl A Testület az elıterjesztés mellékletében megjelenı eljárásrendet megtárgyalta és elfogadta. A Testület felkéri az IFKKOT titkárát, hogy gondoskodjon az eljárásrend portálon való megjelenésérıl. (igen: 10; nem: 0; tartózkodott: 0)

26 26/2012. (IV.25.) számú IFKKOT határozat Döntés a Fogyatékos személyek számára ápolást-gondozást nyújtó szociális intézményi férıhelyek kiváltása AJÁNLÁSOK a lakók felkészítésének tervezéséhez címő ajánlásról A Testület az elıterjesztés mellékletében megjelenı ajánlást megtárgyalta és elfogadta. A Testület felkéri az IFKKOT titkárát, hogy gondoskodjon az ajánlás portálon való megjelenésérıl. (igen: 10; nem: 0; tartózkodott: 0)

27 27/2012. (IV.25.) számú IFKKOT határozat Tájékoztatás a TÁMOP /1 A fizikai és info-kommunikációs akadálymentesítés szakmai tudásának kialakítása címő kiemelt projekt a kiváltást érintı mentorhálózat elıkészítésének elırehaladásáról A Testület a tájékoztatást megtárgyalta és elfogadta. (igen: 10; nem: 0; tartózkodott: 0)

28 28/2012. (IV.25.) számú IFKKOT határozat Döntés a TIOP A-11/1 Bentlakásos intézmények kiváltása címő pályázati konstrukcióval kapcsolatban felmerülı rehabilitációs szakmérnöki kérdésekrıl A Testület az elıterjesztésben szereplı kérdéseket megtárgyalta. A Testület a lakócentrumok kialakítására vonatkozóan nem kíván ajánlást kiadni, az útmutatóban szereplı meghatározást ajánlja a pályázók figyelmébe. (igen: 8; nem: 0; tartózkodott: 2)

29 29/2012. (IV.25.) számú IFKKOT határozat Döntés munkacsoportok létrehozásáról a leendı pályázók munkáját segítı Testületi ajánlások kidolgozására A Testület az alábbi munkacsoportok létrehozásáról hozott döntést: 1. Ajánlás a képzésekhez Munkacsoport vezetı: Kézenfogva Alapítvány Munkacsoport tagok: NCSSZI, FESZT Határidı: május Ajánlás a komplex felméréshez kapcsolódóan Munkacsoport vezetı: Kézenfogva Alapítvány Munkacsoport tagok: ELTE, FESZT Határidı: május Szervezetfejlesztés, szupervízió munkacsoport Munkacsoport vezetı: FSZK NKft. Határidı: június 30. (igen: 10; nem: 0; tartózkodott: 0)

30 30/2012. (V.30.) számú IFKKOT határozat Döntés a Szervezetfejlesztésre vonatkozó ajánlásról A Testület a Szervezetfejlesztésre vonatkozó ajánlást elfogadja. (igen: 9, nem: 0, tartózkodott: 0)

31 31/2012. (V.30.) számú IFKKOT határozat Döntés a Szupervízióra vonatkozó ajánlásról A Testület a Szupervízióra vonatkozó ajánlást a jegyzıkönyvben foglalt kiegészítésekkel elfogadja. (igen: 9, nem: 0, tartózkodott: 0)

32 32/2012. (V.30.) számú IFKKOT határozat Döntés a Komplex támogatási szükségletmérı adatlapok értékelése vonatkozó ajánlásról A Testület a Komplex támogatási szükségletmérı adatlapok értékelésére vonatkozó ajánlást elfogadja. (igen: 9, nem: 0, tartózkodott: 0)

33 33/2012. (VII.4.) számú IFKKOT határozat Döntés a TIOP-3.4.1A-11/1 Bentlakásos intézmények kiváltása címő pályázati konstrukcióra benyújtott pályázatainak értékelésébe bevont szakértıkrıl illetve a bíráló teamek kialakításáról, eljárásrendi dokumentumokról 1/ A Testület az elıterjesztés mellékletét képezı dokumentumokat 10 igen szavazattal elfogadja és az eljárásrend 8. pontját módosítja. Ez alapján a Testület döntésérıl a közremőködı szervezet számára is kell értesítést küldenie a Titkárnak. (igen: 10, nem: 0, tartózkodott: 0) 2/ A Testület a helyszíni látogatásokra vonatkozóan az alábbi értékelı párokat jelöli ki: 1. Bélapátfalva: Pordán Ákos, FESZT 2. Berzence: Szıke Zsolt, Andráczi-Tóth Vera 3. Szentes: Zsótér Ágnes, Radványi Katalin 4. Kalocsa: FESZT, Szauer Csilla 5. Szakoly: FESZT, Szauer Csilla 6. Mérk: Zsótér Ágnes, Rubovszky László 7. Nyírbéltek: Szıke Zsolt, Andráczi-Tóth Vera (igen: 10, nem: 0, tartózkodott: 0)

34 34/2012. (VII.4.) számú IFKKOT határozat Döntés az Intézményi Férıhely Kiváltást Koordináló Országos Testület ügyrendjének módosításáról A Testület a módosított ügyrendet elfogadja. (igen: 10, nem: 0, tartózkodott: 0)

35 35/2012. (VIII. 8.) számú IFKKOT határozat Döntés a Kalocsa Város Önkormányzata Értelmi Fogyatékosok Otthonának kiváltásáról szóló Megvalósítási Tanulmányról 1/ A Kalocsa Város Önkormányzata által a TIOP A-11/1 kódszámú pályázati felhívásra beadott Kalocsa Város Önkormányzata Értelmi fogyatékosok otthonának kiváltása címő megvalósíthatósági tanulmányt a Testület megvitatta. A dokumentumot jelen formájában nem tartja elfogadhatónak, hanem átdolgozásra javasolja a Pályázónak a következı szempontok figyelembevételével: o o o o o o o o a Pályázó igyekezzen a modern, emberi jogi modellre épülı fogyatékosügyi szaktudást érvényesíteni a tervezésben és a megvalósításban: A teljes ellátásra szoruló 10 fı, sajnos semmilyen tevékenységet nem tud végezni. szakmai megközelítés újragondolását fontolja meg; a Pályázó fontolja meg a dokumentumban jelenleg szereplı lakhatási formák összetételének megváltoztatását, különös tekintettel arra, hogy van-e lehetıség a lakócentrumi elhelyezés helyett több lakóotthon és/vagy lakás kialakítására; Amennyiben a lakók állapota az ellátási formák tanulmányban leírt módon történı kialakítását indokolja, akkor annak alátámasztása és részletes indoklása egyértelmő, konkrét módon kerüljön megjelenítésre a tanulmányban; a Pályázó fontolja meg a szolgáltatási struktúra felépítését és kiépítését, az új szolgáltatások repertoárjának és rendszerének részletes ismertetését építse be a tanulmányba; a Pályázó törekedjen a foglalkoztatás repertoárjának bıvítésére, a terápiás lehetıségek mellett a szociális és a védett foglalkoztatás lehetıségeinek átgondolása és ismertetése javasolt; szükséges lenne az új, laposabb szervezeti struktúra, a létszámkeretek, a szükséges szolgáltatási órák számának átgondolása az egyes lakhatási formákban, és a kiegészítı szolgáltatásokban, valamint ezek ismertetése a tanulmányban, figyelemmel a szociális igaztatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. tv a szerinti támogatott lakhatás szabályaira (lakhatás és napközbeni szociális szolgáltatás tere eltérı infrastruktúrában valósíthatók meg); a Pályázó a Testület Szociális Ágazati Portálon megjelentetett Ajánlásainak megfelelıen gondolja újra és mutassa be dolgozók és a lakók felkészítésének tervét; a Pályázó törekedjen a helyi kapcsolatok feltérképezésére, különös tekintettel a helyi érdekvédelmi szervezetek és szakmai szervezetek megismerésére, a fejlesztésbe való bevonására; fontolja meg a meglévı, elsısorban a bentlakásos szociális intézményeket magában foglaló kapcsolati háló gazdagítását, valamint ezen információkat részletesen mutassa be a tanulmányban. a Pályázó az átdolgozás során érvényesítse a Kiváltási Stratégiában és a Pályázati Útmutatóban foglalt szakmai iránymutatásokat, különös tekintettel a lakhatás és a foglakoztatás, az egészségügyi szolgáltatások helyszínének szétválasztása tekintetében.

36 o A lakók felkészítésének tervezéséhez vegyék figyelembe az Intézményi Férıhely Kiváltást Koordináló Országos Testület "A lakók felkészítése" címő dokumentumban megfogalmazott ajánlásait. Részesítsék elınyben a tréningszerő, gyakorlati tapasztalati tanuláson alapuló módszereket és (amennyiben lehetséges) a felkészítesbe igyekezzenek külsı partnereket is bevonni. 2/ A Testület felhatalmazza a Testület titkárát, hogy a döntésrıl tájékoztassa a Pályázót, a Szociálpolitikáért Felelıs Helyettes Államtitkárt és az Irányító Hatóságot. (igen: 10, nem: 0, tartózkodott: 0)

37 36/2012. (VIII. 8.) számú IFKKOT határozat Döntés a szakolyi Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Ápoló-Gondozó Otthonának kiváltásáról szóló Megvalósítási Tanulmányról 1/ A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat által a TIOP A-11/1 kódszámú pályázati felhívásra beadott A szakolyi Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Ápoló-Gondozó Otthonának kiváltása címő megvalósíthatósági tanulmányt a Testület megvitatta. A dokumentumot jelen formájában nem tartja elfogadhatónak, hanem átdolgozásra javasolja a Pályázónak a következı szempontok figyelembevételével: o o o a Pályázó fontolja meg a dokumentumban jelenleg szereplı lakhatási formák összetételének megváltoztatását, különös tekintettel arra, hogy van-e lehetıség a lakócentrumi elhelyezés helyett több lakóotthon és/vagy lakás kialakítására. Amennyiben a lakók állapota az ellátási formák tanulmányban leírt módon történı kialakítását indokolja, akkor annak alátámasztása és részletes indoklása egyértelmő, konkrét módon kerüljön megjelenítésre a tanulmányban a Pályázó fontolja meg, hogy a dokumentumban jelenleg szereplı projektmenedzsment összetételét módosítsa annak érdekében, hogy a pályázat szakmai mőködtetése erıteljesebb hangsúlyt kapjon. A lakók felkészítésének tervezéséhez vegyék figyelembe az Intézményi Férıhely Kiváltást Koordináló Országos Testület "A lakók felkészítése" címő dokumentumban megfogalmazott ajánlásait. Részesítsék elınyben a tréningszerő, gyakorlati tapasztalati tanuláson alapuló módszereket és (amennyiben lehetséges) a felkészítesbe igyekezzenek külsı partnereket is bevonni. 2/ A Testület felhatalmazza a Testület titkárát, hogy a döntésrıl tájékoztassa a Pályázót, a Szociálpolitikáért Felelıs Helyettes Államtitkárt és az Irányító Hatóságot. (igen: 10, nem: 0, tartózkodott: 0)

38 37/2012. (VIII. 8.) számú IFKKOT határozat Döntés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Intézményfenntartó Központ nyírbélteki intézményének kiváltásáról szóló Megvalósítási Tanulmányról 1/ A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Intézményfenntartó Központ által a TIOP A-11/1 kódszámú pályázati felhívásra beadott megvalósíthatósági tanulmányt a Testület megvitatta. A dokumentumot jelen formájában nem tartja elfogadhatónak, hanem átdolgozásra javasolja a Pályázónak a következı szempontok figyelembevételével: o o o o o a Pályázó fontolja meg a dokumentumban jelenleg szereplı lakhatási formák összetételének megváltoztatását, különös tekintettel arra, hogy van-e lehetıség a lakócentrumi elhelyezés helyett több lakóotthon és/vagy lakás kialakítására; Amennyiben a komplex támogatási szükségletfelmérés eredménye alapján a lakók állapota az ellátási formák tanulmányban leírt módon történı kialakítását indokolja, akkor annak alátámasztása és részletes indoklása egyértelmő, konkrét módon kerüljön megjelenítésre a tanulmányban; a Pályázó az átdolgozás során érvényesítse a Kiváltási Stratégiában és a Pályázati Útmutatóban foglalt szakmai iránymutatásokat, különös tekintettel a lakhatás és a foglakoztatás, az egészségügyi szolgáltatások helyszínének szétválasztása tekintetében. Szükséges a tanulmány tartalmi kiegészítése (pénzügyi és fenntarthatósági elemzések, az új helyszín kiválasztásának és elhelyezési terveinek magyarázata, közösségi szolgáltatások, életminıség-javító tervek, foglalkoztatási tervek, elképzelések, valamint az új struktúra indoklásának szempontjából). Átgondolást igényel a veszélyeztetı magatartást mutató személyek ilyen nagy létszámban egy helyen történı megjelenése. A lakók felkészítésének tervezéséhez vegyék figyelembe az Intézményi Férıhely Kiváltást Koordináló Országos Testület "A lakók felkészítése" címő dokumentumban megfogalmazott ajánlásait. Részesítsék elınyben a tréningszerő, gyakorlati tapasztalati tanuláson alapuló módszereket és (amennyiben lehetséges) a felkészítesbe igyekezzenek külsı partnereket is bevonni. 2/ A Testület felhatalmazza a Testület titkárát, hogy a döntésrıl tájékoztassa a Pályázót, a Szociálpolitikáért Felelıs Helyettes Államtitkárt és az Irányító Hatóságot. (igen: 11, nem: 0, tartózkodott: 0)

39 38/2012. (VIII. 8.) számú IFKKOT határozat Döntés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Intézményfenntartó Központ mérki intézményének kiváltásáról szóló Megvalósítási Tanulmányról 1/ A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Intézményfenntartó Központ által a TIOP A-11/1 kódszámú pályázati felhívásra beadott megvalósíthatósági tanulmányt a Testület megvitatta. A dokumentumot jelen formájában nem tartja elfogadhatónak, hanem átdolgozásra javasolja a Pályázónak a következı szempontok figyelembevételével: o o o o o a Pályázó fontolja meg a dokumentumban jelenleg szereplı lakhatási formák összetételének megváltoztatását, különös tekintettel arra, hogy van-e lehetıség a lakócentrumi elhelyezés helyett több lakóotthon és/vagy lakás kialakítására; Amennyiben a komplex támogatási szükségletfelmérés eredménye alapján a lakók állapota az ellátási formák tanulmányban leírt módon történı kialakítását indokolja, akkor annak alátámasztása és részletes indoklása egyértelmő, konkrét módon kerüljön megjelenítésre a tanulmányban; a Pályázó az átdolgozás során érvényesítse a Kiváltási Stratégiában és a Pályázati Útmutatóban foglalt szakmai iránymutatásokat Átgondolást vagy alaposabb indoklást igényel a 120 férıhely egy településre való kiváltása Szükséges a tanulmány tartalmi kiegészítése (pénzügyi és fenntarthatósági elemzések, az új helyszín kiválasztásának és elhelyezési terveinek magyarázata, közösségi szolgáltatások, életminıség-javító tervek, foglalkoztatási tervek, elképzelések, humánpolitikai elképzelések valamint az új struktúra indoklásának szempontjából). A lakók felkészítésének tervezéséhez vegyék figyelembe az Intézményi Férıhely Kiváltást Koordináló Országos Testület "A lakók felkészítése" címő dokumentumban megfogalmazott ajánlásait. Részesítsék elınyben a tréningszerő, gyakorlati tapasztalati tanuláson alapuló módszereket és (amennyiben lehetséges) a felkészítesbe igyekezzenek külsı partnereket is bevonni. 2/ A Testület felhatalmazza a Testület titkárát, hogy a döntésrıl tájékoztassa a Pályázót, a Szociálpolitikáért Felelıs Helyettes Államtitkárt és az Irányító Hatóságot. (igen: 11, nem: 0, tartózkodott: 0)

40 39/2012. (VIII. 8.) számú IFKKOT határozat Döntés a Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központ szentesi intézményének kiváltásáról szóló Megvalósítási Tanulmányról 1/ A Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központ által a TIOP A-11/1 kódszámú pályázati felhívásra beadott megvalósíthatósági tanulmányt a Testület megvitatta. A dokumentumot jelen formájában nem tartja elfogadhatónak, hanem átdolgozásra javasolja a Pályázónak a következı szempontok figyelembevételével: o o o a Pályázó fontolja meg a dokumentumban jelenleg szereplı lakhatási formák összetételének megváltoztatását, különös tekintettel arra, hogy van-e lehetıség a lakócentrumi elhelyezés helyett több lakóotthon és/vagy lakás kialakítására; Amennyiben a komplex támogatási szükségletfelmérés eredménye alapján a lakók állapota az ellátási formák tanulmányban leírt módon történı kialakítását indokolja, akkor annak alátámasztása és részletes indoklása egyértelmő, konkrét módon kerüljön megjelenítésre a tanulmányban; a Pályázó az átdolgozás során érvényesítse a Kiváltási Stratégiában és a Pályázati Útmutatóban foglalt szakmai iránymutatásokat, különös tekintettel a lakócentrumokra, lakóotthonokra vonatkozó elıírásokra, Javasoljuk az egyik településre tervezett férıhelyek városi környezetben történı elhelyezését o Megfontolásra javasoljuk mindkét településen megvalósítani a lakók foglalkoztatását. o A tanulmányban szükséges nagyobb hangsúlyt fektetni a megvalósítást követı fenntarthatóság, költséghatékonyság bemutatására. o A tanulmányban szükséges bemutatni a megvalósításra vonatkozó humánpolitikai tervet, amely tartalmazza a szakmai és a technikai állomány létszámát. o A lakók felkészítésének tervezéséhez vegyék figyelembe az Intézményi Férıhely Kiváltást Koordináló Országos Testület "A lakók felkészítése" címő dokumentumban megfogalmazott ajánlásait. Részesítsék elınyben a tréningszerő, gyakorlati tapasztalati tanuláson alapuló módszereket és (amennyiben lehetséges) a felkészítesbe igyekezzenek külsı partnereket is bevonni. 2/ A Testület felhatalmazza a Testület titkárát, hogy a döntésrıl tájékoztassa a Pályázót, a Szociálpolitikáért Felelıs Helyettes Államtitkárt és az Irányító Hatóságot. (igen: 11, nem: 0, tartózkodott: 0)

41 40/2012. (VIII. 8.) számú IFKKOT határozat Döntés a Somogy Megyei Intézményfenntartó Központ által fenntartott Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthon Berzence kiváltásáról szóló Megvalósítási Tanulmányról 1/ A Somogy Megyei Intézményfenntartó Központ által a TIOP A-11/1 kódszámú pályázati felhívásra beadott megvalósíthatósági tanulmányt a Testület megvitatta. A dokumentumot jelen formájában nem tartja elfogadhatónak, hanem átdolgozásra javasolja a Pályázónak a következı szempontok figyelembevételével: o o o o A helyszíni látogatás során bemutatásra került, hogy a tervezett szolgáltatások köre túlmutat a jelenleg nyújtott szolgáltatásokon, ezért fontos, hogy a Szociális Szolgáltató Központban tervezett szolgáltatások részletesebben jelenjenek meg a megvalósíthatósági tanulmányban. A komplex szükségletfelmérés tapasztalatainak beépítése szükséges. Kerüljön kifejtésre, hogy mennyire igazodnak a várólistán lévık szükségleteihez a kialakítandó lakhatási és szociális szolgáltatások. Az átdolgozott megvalósíthatósági tanulmányban a humán erıforrás stratégia bemutatásánál vázolja fel, hogy a rendelkezésére álló emberi erıforrásokkal hogyan fog gazdálkodni, kinek mi lesz a jövıben a feladata, milyen elıkészületek szupervízió például elızték meg a folyamatot. A lakhatási szolgáltatás elemeinél felhívjuk a pályázó figyelmét a következıkre: - a lakás/lakóotthon/lakócentrum esetében 1 szobában maximum 2 fı elhelyezése lehetséges, a szoba minimum 8 m 2 -es - a lakócentrum apartman lakásokból, a lakóotthon szobákból áll, - a lakócentrumban egy vagy két ágyas lakásokban történhet a lakók elhelyezése úgy, hogy minden lakáshoz saját fürdıszoba és étkezésre alkalmas hely tartozik - a lakások esetében nem javasolt a bentlakó személyeken kívül más személy esetleges elhelyezése o Kérjük, hogy az igénybevevık a településen meglévı egészségügyi és közszolgáltatásokat vegyék igénybe, ne jelenjenek meg ezek a szolgáltatások a lakhatási elemekben. o o Kérjük a módosított megvalósíthatósági tanulmányban részletesen indokolni és megfelelıen alátámasztani a 25 fı idısügyi szolgáltatásba való áthelyezését, illetve kérjük annak bemutatását, hogy ezen személyek milyen szolgáltatásokban fognak részesülni. Kérjük, hogy a lakócentrum tervezésekor a létszámot 30 fıhöz igazítani szíveskedjenek. o Átgondolást igényel a veszélyeztetı magatartást mutató személyek ilyen nagy létszámban egy helyen történı megjelenése, javasolt helyette speciálisan kialakított lakóotthon megvalósítása. o o Az átdolgozott megvalósíthatósági tanulmányban szükséges részletesen bemutatni és indokolni a kamerarendszerre, jelzırendszerre vonatkozó terveket. A lakók felkészítésének tervezéséhez vegyék figyelembe az Intézményi Férıhely Kiváltást Koordináló Országos Testület "A lakók felkészítése" címő dokumentumban megfogalmazott ajánlásait. Részesítsék elınyben a tréningszerő, gyakorlati

42 tapasztalati tanuláson alapuló módszereket és (amennyiben lehetséges) a felkészítesbe igyekezzenek külsı partnereket is bevonni. 2/ A Testület felhatalmazza a Testület titkárát, hogy a döntésrıl tájékoztassa a Pályázót, a Szociálpolitikáért Felelıs Helyettes Államtitkárt és az Irányító Hatóságot. (igen: 10, nem: 0, tartózkodott: 1)

43 41/2012. (VIII. 8.) számú IFKKOT határozat Döntés a Heves Megyei Intézményfenntartó Központ által fenntartott Bélapátfalvai Idısek, Fogyatékosok Otthona és Módszertani Intézete kiváltásáról szóló Megvalósítási Tanulmányról 1/ A Heves Megyei Intézményfenntartó Központ által a TIOP A-11/1 kódszámú pályázati felhívásra beadott megvalósíthatósági tanulmányt a Testület megvitatta. A dokumentumot jelen formájában nem tartja elfogadhatónak, hanem átdolgozásra javasolja a Pályázónak a következı szempontok figyelembevételével: o A lakhatási szolgáltatás elemeinél felhívjuk a pályázó figyelmét a következıkre: o a lakás/lakóotthon/lakócentrum esetében 1 szobában maximum 2 fı elhelyezése lehetséges, a szoba minimum 8 m 2 -es o a lakócentrum apartman lakásokból, a lakóotthon szobákból áll, o a lakócentrumban egy vagy két ágyas lakásokban történhet a lakók elhelyezése úgy, hogy minden lakáshoz saját fürdıszoba és étkezésre alkalmas hely tartozik o a lakások esetében nem javasolt a bentlakó személyeken kívül más személy esetleges elhelyezése o A megvalósíthatósági tanulmányban kérjük részletesen indokolni és alátámasztani a 40 fı idısügyi ellátásba kerülését, illetve kérjük annak bemutatását, hogy ezen személyek milyen szolgáltatásokban fognak részesülni. o o o o A Megvalósíthatósági tanulmány I Lakókörnyezet felkészítése fejezettel kapcsolatban javasoljuk, hogy a lakókörnyezet bevonása nem szükséges, hogy direkt formában történjen, csupán annyi ismerkedésre, bemutatkozásra kell törekedni, ami egy átlagos költözésnél is szerepet játszik, semmivel sem többet. Az ismerkedés, bemutatkozás formájának mindenképpen illeszkednie kell az odaköltözni vágyó lakók igényeihez. A tanulmányban említett kérdıívezés, mely a lakókörnyezet véleményét méri fel a témában, a csekély kérdıívszámot tekintve nem reprezentatív, így nem vonhatóak le belıle mély következtetések. Emiatt javasoljuk, hogy ne kerüljön bele a Megvalósíthatósági tanulmányba. a Pályázó fontolja meg a dokumentumban jelenleg szereplı lakhatási formák összetételének megváltoztatását, különös tekintettel arra, hogy van-e lehetıség a lakócentrumi elhelyezés helyett több lakóotthon és/vagy lakás kialakítására; Amennyiben a komplex támogatási szükségletfelmérés eredménye alapján a lakók állapota az ellátási formák tanulmányban leírt módon történı kialakítását indokolja, akkor annak alátámasztása és részletes indoklása egyértelmő, konkrét módon kerüljön megjelenítésre a tanulmányban; A tanulmány I Az új szervezeti felépítés bemutatása pontja szemlélteti a szervezeti ábrát, amirıl hiányoznak a segítı szakemberek, habár egy késıbbi táblázat tartalmazza a foglalkoztatott munkatársak létszámát. A pályázó minden lakhatási forma esetében (összevonva) 4 vezetıvel számol. Így a hierarchia nem laposodik, sıt maximálisan fenntartja a nagyintézményi állapotot, amire ezúton is felhívjuk a pályázó figyelmét. o Javaslatunk, hogy ne lakóegység vezetıkben, hanem esetfelelısökben, esetmenedzserekben gondolkodjanak.

44 o o o o o Javasoljuk, hogy a támogatási szükséglet felmérés kiértékelését tartalmazó excel táblákat a Megvalósíthatósági tanulmány mellékleteként csatolják be. Ehhez szükségesnek véljük, hogy egy szöveges összefoglaló is kerüljön mellé. A kitagolás egyik legfontosabb eleme, azok a kiegészítı szolgáltatások biztosítása a lakók részére, amik a valódi szükségletek kielégítését segítik. Így a Megvalósíthatósági tanulmányban részletesen ki kell fejteni a már meglévı (támogató szolgálat) és tervezendı szolgáltatások lehetıségeit. Itt nagyon fontos lenne kitérni arra, hogy pontosan milyen igényekre adnak adekvát választ a szolgáltatások. A kiegészítı szolgáltatásokra való igényfelmérések nem készültek el a lakók körében, emiatt javasoljuk, hogy ezt végezzék el és tüntessék fel a Megvalósíthatósági tanulmányban. A külsı foglalkoztatás akkreditációja a tervek között szerepel, ez nagyon pozitív a kitagolás tekintetében. A jelenlegi foglalkoztatás véleményünk szerint nagyon jól mőködik, hangsúlyos az intézmény életében és mindenképpen fontos a jövıre vonatkozóan is fejleszteni, építeni. A lakók felkészítése egy, már kidolgozott tematika alapján történik, a szakemberek elmondása szerint már el is kezdıdött. Erre egy közel 50 oldalas tematikát dolgoztak ki, amit feltétlenül csatolni szükséges mellékletként a tanulmányhoz. A szabadidı szervezés és egyéb foglalkozások tekintetében felhívjuk a figyelmet, hogy mindenképpen tekintettel kell lenni arra, hogy itt már nem csoportokban, hanem egyénekben gondolkodunk és a kötelezı szabadidıs tevékenységeken való részvétellel se tartsák fenn az intézményi érzetet. o A tervezési folyamatba a lakók bevonása már most megtörtént. Errıl dokumentációval, illetve leírással nem rendelkeznek. Javaslat: a Megvalósíthatósági tanulmány térjen ki pontosan ennek mikéntjére, illetve arra, hogy a kitagolás teljes ideje alatt, hogy vonják be a lakókat, hogyan történik a tájékoztatás, illetve a kiköltözés után hogyan nyílik lehetıségük az észrevételeiket közvetíteni. o A társadalmi tudatformálás szintén nagy felelısség a nyertes pályázón, így pl. publikációkra és egy ún. Akkreditált mőhelysorozatra gondoltak, ami jó ötlet (a teljes folyamatot a nyilvánosság elé tárnák, betekintés a nehézségekbe-sikerekbe egyaránt), de a tanulmányban nem említik. Javasoljuk, hogy ezt mindenképpen fejtsék ki a tanulmányban is, hogy hogyan, miként tervezik. o Javasolt a megvalósíthatósági tanulmányban bemutatni továbbá az alábbi témákat: helyi támogatói háló, rugalmas munkaidı, folyamat visszafordíthatósága. o A lakók felkészítésének tervezéséhez vegyék figyelembe az Intézményi Férıhely Kiváltást Koordináló Országos Testület "A lakók felkészítése" címő dokumentumban megfogalmazott ajánlásait. Részesítsék elınyben a tréningszerő, gyakorlati tapasztalati tanuláson alapuló módszereket és (amennyiben lehetséges) a felkészítesbe igyekezzenek külsı partnereket is bevonni. 2/ A Testület felhatalmazza a Testület titkárát, hogy a döntésrıl tájékoztassa a Pályázót, a Szociálpolitikáért Felelıs Helyettes Államtitkárt és az Irányító Hatóságot. (igen: 8, nem: 1, tartózkodott: 2)

45 42/2012. (VIII. 8.) számú IFKKOT határozat Döntés a megvalósíthatósági tanulmányokra vonatkozó értékelési dokumentumokba való betekintésrıl 1./ A Testület döntése szerint az értékelési dokumentumok az FSZK székhelyén nyomtatott formátumban megtekinthetık. (igen: 10, nem: 0, tartózkodott: 0)

46 43/2012. (IX. 5.) számú IFKKOT határozat Döntés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Intézményfenntartó Központ által benyújtott méltányossági kérelemrıl 1./ A Testület támogatja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Intézményfenntartó Központ által benyújtott méltányossági kérelmet és hozzájárul a benyújtási határidı meghosszabbításához. (igen: 1, nem: 9, tartózkodott: 1)

47 44/2012. (IX. 5.) számú IFKKOT határozat Döntés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Intézményfenntartó Központ által benyújtott átdolgozott megvalósíthatósági tanulmányokról 1./ A Testület a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Intézményfenntartó Központ által benyújtott megvalósíthatósági tanulmányokra (Mérk, Nyírbéltek) elutasító nyilatkozatot bocsát ki. (igen: 11, nem: 0, tartózkodott: 0)

48 45/2012. (IX. 5.) számú IFKKOT határozat Döntés a Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központ által benyújtott átdolgozott megvalósíthatósági tanulmányról 1./ A Testület a Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központ által benyújtott megvalósíthatósági tanulmányra (Szentes) támogató nyilatkozatot bocsát ki. (igen: 9, nem: 1, tartózkodott: 1)

49 46/2012. (IX. 5.) számú IFKKOT határozat Döntés a Somogy Megyei Intézményfenntartó Központ által benyújtott átdolgozott megvalósíthatósági tanulmányról 1./ A Testület a Somogy Megyei Intézményfenntartó Központ által benyújtott megvalósíthatósági tanulmányra (Berzence) támogató nyilatkozatot bocsát ki. (igen: 9, nem: 1, tartózkodott: 1)

50 47/2012. (IX. 5.) számú IFKKOT határozat Döntés a Heves Megyei Intézményfenntartó Központ által benyújtott átdolgozott megvalósíthatósági tanulmányról 1./ A Testület a Heves Megyei Intézményfenntartó Központ által benyújtott megvalósíthatósági tanulmányra (Bélapátfalva) támogató nyilatkozatot bocsát ki. (igen: 7, nem: 1, tartózkodott: 3)

51 48/2012. (IX. 5.) számú IFKKOT határozat Döntés a Kalocsa Város Önkormányzat által benyújtott átdolgozott megvalósíthatósági tanulmányról 1./ A Testület a Kalocsa Város Önkormányzat által benyújtott megvalósíthatósági tanulmányra (Kalocsa) támogató nyilatkozatot bocsát ki. (igen: 0, nem: 4, tartózkodott: 5)

52 49/2012. (IX. 5.) számú IFKKOT határozat Döntés a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat által benyújtott átdolgozott megvalósíthatósági tanulmányról 1./ A Testület a Szent Lukács Szeretetotthon által benyújtott megvalósíthatósági tanulmányra (Szakoly) támogató nyilatkozatot bocsát ki. (igen: 7, nem: 1, tartózkodott: 1)

53 50/2012. (IX. 26.) számú IFKKOT határozat Döntés levél megírásáról Helyettes Államtitkár Asszony részére a fenntartói kérdésekkel kapcsolatban A Testület a fenntartókat érintı kérdésekkel kapcsolatban levélben fordul Helyettes Államtitkár Asszonyhoz. A levél elıkészítését a Titkárság teszi meg, ezt követıen a Testület tagjai írásban jeleznek vissza a levéltervezetre. (igen: 8 fı, nem: 1 fı, tartózkodás: 0 fı)

54 51/2012. (IX. 26.) számú IFKKOT határozat Döntés szakmai anyag megírásáról a megvalósíthatósági tanulmányok értékelési tapasztalatai alapján A Testület a megvalósíthatósági tanulmányok értékelésének tapasztalataira illetve a következı idıszakra adott javaslatokra vonatkozó szakmai anyag létrehozásával egyetért. (igen: 8 fı, nem: 0 fı, tartózkodás: 0 fı)

55 52/2012. (IX. 26.) számú IFKKOT határozat Döntés a Kalocsa Város Önkormányzata által benyújtott felülvizsgálati kérelemrıl A Testület elutasítja Kalocsa Város Önkormányzatának felülvizsgálati kérelmét, hivatkozva az eljárásrendre, illetve szakmai szempontokra, ugyanakkor elkötelezıdik a potenciális pályázók támogatása mellett. (igen: 8 fı, nem: 0 fı, tartózkodás: 0 fı)

56 Mellékletek 2/2011. (VIII. 11.) számú IFKKOT határozat melléklete Az Intézményi Férıhely Kiváltást Koordináló Országos Testület ügyrendje 1257/2011. (VII. 21.) Korm. határozat a fogyatékos személyek számára ápolást-gondozást nyújtó szociális intézményi férıhelyek kiváltásának stratégiájáról és a végrehajtásával kapcsolatos kormányzati feladatokról 2. pontjában rendelkezik az Intézményi Férıhely Kiváltást Koordináló Országos Testületet létrehozásáról a Stratégiában meghatározott feladatok koordinálása céljából 1. Az Intézményi Férıhely Kiváltást Koordináló Országos Testület feladatai Az Intézményi Férıhely Kiváltást Koordináló Országos Testület (a továbbiakban: Testület) feladatai: a. A Testület koordinálja az 1257/2011. (VII. 21.) Korm. határozat értelmében az ápolást gondozást nyújtó szociális intézményi férıhelyek kiváltását a Stratégia célkitőzéseinek megvalósulása mentén; b. biztosítja a stratégia végrehajtásának teljes körő átláthatóságát; c augusztusban megkezdıdı TIOP pályázat Pályázat Elıkészítı Munkacsoportjának munkáját segíti a megfelelı pályázati kiírás megalkotásában; d. a pályázat beadása elıtt a Testületnek megküldött megvalósíthatósági tanulmányokat áttekinti, véleményezi és jóváhagyja; e. véleményezi a pályázatok esetében megfogalmazott átalakulás után fennmaradó infrastruktúra hasznosításának koncepcióját; f. véleményezi a Stratégiában meghatározott komplex, szociális és foglalkoztatási, pedagógiai, gyógypedagógiai és pszichológiai szükségletek felmérı módszerének és a különbözı szolgáltatások finanszírozásának szakmai koncepcióját; g. véleményezi a Stratégiában meghatározott támogatott lakhatás szakmai tartalmát, személyi, tárgyi és finanszírozási feltételeit meghatározó jogszabálytervezeteket; h. véleményezi a képzési tematikákat és a képzési anyagokat; i. koordinálja és véleményezi a mentorhálózat kiépítését; j. felülvizsgálja az alapszolgáltatások kapacitásait és javaslatot tesz azokra; k. a Stratégia három éves ütemezésekben történı megvalósítását tartalmazó Cselekvési Tervét véleményezi és jóváhagyja. 2. Az Intézményi Férıhely Kiváltást Koordináló Országos Testület összetétele

57 2.1. A Testület tagjai A Testület tagjait a szakterületért felelıs helyettes államtitkár kéri fel az alábbiak szerint: a) 2 fı Nemzeti Erıforrás Minisztérium b) 2 fı szociális háttérintézmények c) 2 fı fogyatékos embereket képviselı érdekképviseleti szervezetek d) 1 fı gyógypedagógiai felsıoktatási intézmények e) 1 fı állami szociális intézmény fenntartók f) 1 fı nem állami szociális intézmény fenntartók A Testület valamennyi tagja egy szavazattal rendelkezik. Az ülésen tanácskozási joggal résztvevık nem rendelkeznek szavazati joggal. 3. Az Intézményi Férıhely Kiváltást Koordináló Országos Testület mőködési rendje 3.1. A Testület elnöke és helyettes elnöke a Nemzeti Erıforrás Minisztérium javaslatára a tagok által megválasztott tag A Testületi tagok javaslatai alapján a titkár elkészíti a Testület éves munkatervét. A munkatervet a Testület hagyja jóvá A Testület szükség szerint, de legalább negyedévente tart ülést. A munkatervben foglalt ülések mellett az elnök, illetve bármelyik tag kérelmére annak a titkárhoz való beérkezésétıl számított legkésıbb tizenöt napon belül össze kell hívni a Testület ülését A Testület üléseit az elnök, akadályoztatása esetén az elnök helyettes hívja össze A Testület üléseire a meghívót, valamint a tervezett napirendi pont szerinti anyagokat a Testület titkára a munkarend alapján az ülés megkezdése elıtt legalább két nappal elektronikus formában küldi meg. A tagok a javaslataikat és a hozzájuk kapcsolódó anyagaikat elektronikus formában, az aláírást igénylı dokumentumokat írott formában is megküldik a titkárnak az elıírt határidıre. A napirendet a Testület titkára az éves munkatervnek megfelelıen, és a hozzá beérkezett napirendi javaslatok alapján állítja össze és küldi meg a tagoknak A Testület üléseit az elnök, illetve akadályoztatása esetén az elnök helyettes vezeti A Testületi ülés akkor határozatképes, ha azon a tagok több mint a fele jelen van.

58 3.8. A Testület tagja távolmaradása esetén a szavazati jog biztosítása érdekében gondoskodik helyettesítésérıl. Ez esetben a tag az ülés elıtt elektronikus levélben tájékoztatást küld a titkárnak a helyettesítés tényérıl, az általa felkért személy meghatalmazását elektronikus úton megküldi. A Testület ülésén a helyettesítést végzı személy a meghatalmazását köteles bemutatni A Testület tagja nem vehet részt az ülés azon részén, amelyben olyan megvalósíthatósági tanulmány, koncepció, szakmai anyag kerül megvitatásra, ahol a Testület tagja a) tanácsadói szolgáltatást nyújtott, b) az érdekelt szervezettel munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban áll, c) az érdekelt szervezet vezetı tisztségviselıje, vagy felügyelı bizottságának tagja d) az érdekelt szervezet tagja, vagy abban közvetlen vagy közvetett tulajdoni részesedéssel rendelkezik A Testület titkára tanácskozási joggal vesz részt a Testület ülésein A Testület ülései nem nyilvánosak, az ülésrıl kép- és hangfelvétel csak a Testület elnökének engedélyével készíthetı A Testület kialakítja belsı és külsı kommunikációs rendjét. A Kommunikációs Terv az Ügyrend 1. számú mellékletét képezi A Testület állásfoglalásait szótöbbséggel hozott határozatával alakítja ki. Szavazategyenlıség esetében az elnök, távolléte esetén az elnök helyettes szavazata dönt A határozatképtelenség miatt megismételt ülést 8 napon belül változatlan napirenddel kell összehívni. A Testület a megismételt ülésen a jelenlévı tagok számától függetlenül határozatképes. A meghívó kiküldésére a 3.5. pontban foglaltak irányadóak Szükséges és indokolt esetekben a Testület ülésén kívül, írásbeli eljárás útján is határozatot hozhat. Írásbeli határozathozatal esetén határozati javaslatot a szavazati joggal rendelkezı bizottsági tagok tehetnek. A testületi tag határozati javaslatát elektronikus levélben juttatja el a titkárnak. A javaslatot a Testület titkára elektronikus úton továbbítja a tagok részére. A javaslat tagok részére történı megküldését követı 5 munkanapon belül a tagok közölhetik esetleges fenntartásaikat, illetve módosító indítványaikat. E határidı lejártát követıen módosítási javaslatok hiányában a javaslatot úgy kell tekinteni, hogy azzal mindenki egyetértett. A Testület azon tagját, aki a levélben meghatározott határidın belül nem tiltakozik, vagy nem közli a szavazástól való távolmaradás szándékát, úgy kell tekinteni, mint aki hallgatólagosan egyetért a javaslattal. Eredménytelennek minısül és határozathozatal nélkül zárul az írásbeli eljárás, ha a Testület elnöke, elnök helyettese, valamely tagja a határozat rendes ülésen történı megtárgyalását javasolja. A határozatnak Testületi ülésen történı megtárgyalására tett javaslatot egyben napirendi javaslatnak

59 kell tekinteni. Az írásbeli eljárás során történı döntéshozatalra egyebekben a határozathozatal általános szabályai vonatkoznak A Testület üléseirıl jegyzıkönyv készül, amelynek írásba foglalásáról a titkár 8 napon belül gondoskodik A jegyzıkönyv tartalmazza az ülés helyét, idejét, napirendjét, a határozatképességre vonatkozó utalást, az ülés menetét, a felszólalások lényegét, valamint a szavazati arányt A jegyzıkönyvet az elnök és a jegyzıkönyvvezetı írja alá és egy, a Testület elnöke által az ülésen felkért jelenlévı tag hitelesíti. A jegyzıkönyvet a Testület ülésének valamennyi tagja és résztvevı részére meg kell küldeni A Testület által meghozott határozatokat folyamatos sorszámozással kell ellátni A mőködési rendben meghatározott határidık esetében, amennyiben a határidı szabad-, vagy munkaszüneti napra esik, határidıként a naptári napot követı elsı munkanap értendı. 4. Az Intézményi Férıhely Kiváltást Koordináló Országos Testület elnökének feladatai 4.1. képviseli a Testületet; 4.2. összehívja és vezeti a Testület üléseit; 4.3. az ülés alatt gondoskodik az ügyrend betartásáról; 4.4. gondoskodik a döntési javaslatok megszövegezésérıl; 4.5. meghatározott feladatok ellátására szakértıket kérhet fel, akik tanácskozási joggal vesznek részt a Testület ülésén; 5. Az Intézményi Férıhely Kiváltást Koordináló Országos Testület Titkára 5.1. A Testület feladataival és mőködésével kapcsolatos szervezési és adminisztratív teendıket a Testület Titkára látja el A Testület titkára a Nemzeti Erıforrás Minisztérium Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Fıosztálya fogyatékosügyi szakreferense a. folyamatos kapcsolatot tart a Testület tagjaival b. elıkészíti a Testület üléseit;

60 c. gondoskodik a Testület határozatainak nyilvántartásáról, d. jegyzıkönyvet készít az ülésekrıl. 6. Az Intézményi Férıhely Kiváltást Koordináló Országos Testület mőködésének pénzügyi feltételei 6.1. A Testület mőködési költségeirıl a Nemzeti Erıforrás Minisztérium saját költségvetési elıirányzata terhére gondoskodik A Testület tagjait díjazás nem illeti meg, a tagok és a tanácskozási joggal rendelkezı felkért szakértık azonban a költségek felmerülésétıl számított harminc napon belül írásban kérhetik a titkártól a Testület ülésén való részvétellel kapcsolatos úti és dologi költség megtérítését. 7. Hatálybalépés 7.1. Jelen ügyrend elfogadásához és módosításához a tagok egyszerő szótöbbséggel hozott határozata szükséges, és az elfogadása napján lép hatályba. Budapest, augusztus... Intézményi Férıhely Kiváltást Koordináló Országos Testület elnöke

61 7/2011. (IX.21.) számú IFKKOT határozat melléklete Nemzeti Erıforrás Minisztérium Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelıs Államtitkárság Iktatószám: /2011-SZOCSZOLG Dr. Dénes Balázs Elnök úr részére Társaság a Szabadságjogokért Budapest Víg u Tárgy: az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testülettel kapcsolatos kérdések Tisztelt Elnök Úr! szeptember 7-én kelt levelére, melyet Szauer Csillának, az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület elnökének is megküldött, a következő tájékoztatást adom: 1. A Testület hivatalos postacíme: NEFMI Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület Formanek Tamás IFKKOT titkár 1055 Budapest, Szalay utca Honlap: A honlap fejlesztés alatt áll. 2. A Testület tagjainak névsora: 1. Szauer Csilla IFKKOT elnök Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány ügyvezető igazgató 2. Rubovszky László IFKKOT elnökhelyettes, ÉTA Országos Szövetség elnöke 3. Dr. Andráczi-Tóth Veronika Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztálya, főosztályvezető 4. Dr. Szőke László Nemzeti Erőforrás Minisztérium Fogyatékosságügyi Főosztály, főosztályvezető 5. Korinek Lívia Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, igazgató helyettes 6. Pordán Ákos Kézenfogva Alapítvány, ügyvezető 7. Gyene Piroska Fogyatékos Emberek Szövetségeinek Tanácsa, elnök 8. Wisinger János Országos Fogyatékosügyi Tanács tagja

1/2011. (VIII. 11.) számú IFKKOT határozat Döntés az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület ügyrendjének elfogadásáról

1/2011. (VIII. 11.) számú IFKKOT határozat Döntés az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület ügyrendjének elfogadásáról 1/2011. (VIII. 11.) számú IFKKOT határozat Döntés az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület ügyrendjének elfogadásáról 1./ Az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület

Részletesebben

az egészségügyi szakmai vizsgaelnöki pályázatok Bíráló Bizottságának ügyrendjérıl

az egészségügyi szakmai vizsgaelnöki pályázatok Bíráló Bizottságának ügyrendjérıl A Nemzeti Erıforrás Minisztérium közleménye az egészségügyi szakmai vizsgaelnöki pályázatok Bíráló Bizottságának ügyrendjérıl hatályos: 2012.04.06 - Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatalról

Részletesebben

A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÁLLAMIGAZGATÁSI KOLLÉGIUM Ü G Y R E N D J E

A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÁLLAMIGAZGATÁSI KOLLÉGIUM Ü G Y R E N D J E A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÁLLAMIGAZGATÁSI KOLLÉGIUM Ü G Y R E N D J E A fıvárosi, megyei közigazgatási hivatalokról szóló 214/2010. (VII. 9.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 19. (1) bekezdésének

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT-OT

SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT-OT Szeged Megyei Jogú Város Idısügyi Tanácsa (továbbiakban: IT) figyelemmel a létrehozása óta eltelt idı tapasztalataira, a korábbi és 2003-ban elfogadott Szervezeti és Mőködési Szabályzatát visszavonja és

Részletesebben

A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Ügyrendje

A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Ügyrendje A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Ügyrendje (Az Ügyrendet a Tanács 7/2012.(IV.24.) számú határozatával fogadta el) A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi

Részletesebben

A STANDARD ELİKÉSZÍTİ TESTÜLET MŐKÖDÉSI RENDJE módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

A STANDARD ELİKÉSZÍTİ TESTÜLET MŐKÖDÉSI RENDJE módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva A STANDARD ELİKÉSZÍTİ TESTÜLET MŐKÖDÉSI RENDJE módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva A Standard Elıkészítı Testület (a továbbiakban: Testület) létrehozásáról és mőködtetésérıl a magyar számviteli

Részletesebben

Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás HATÁROZAT ... ...

Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás HATÁROZAT ... ... Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás...... HATÁROZAT Szám: 7/2009. (III.16.) BTT határozat Tárgy: A Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás Társulási Tanács Közbeszerzési szabályzatának elfogadása A Bakonyi

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS SZÁMVITELI BIZOTTSÁG SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

AZ ORSZÁGOS SZÁMVITELI BIZOTTSÁG SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva AZ ORSZÁGOS SZÁMVITELI BIZOTTSÁG SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az Országos Számviteli Bizottság (a továbbiakban: OSZB) létrehozásáról és mőködtetésérıl

Részletesebben

A Stratégia rendszerének bemutatása

A Stratégia rendszerének bemutatása A Stratégia rendszerének bemutatása Csicsely Ágnes Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztály A Stratégia elkészítésének indokai a) Jogszabályi kötelezettség A fogyatékos

Részletesebben

A testületi szerv döntéshozatalának eljárási szabályai:

A testületi szerv döntéshozatalának eljárási szabályai: 2. Tevékenységre, mőködésre vonatkozó adatok Közzétételi egység: Döntéshozatal, ülések A testületi szerv döntéshozatalának eljárási szabályai: A képviselı-testület döntéshozatalának eljárási szabályait

Részletesebben

INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY- KIVÁLTÁST KOORDINÁLÓ ORSZÁGOS TESTÜLET IFKKOT HÍRLEVÉL. 2013. december V. szám. Megrendezték az Első Országos Mentortalálkozót

INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY- KIVÁLTÁST KOORDINÁLÓ ORSZÁGOS TESTÜLET IFKKOT HÍRLEVÉL. 2013. december V. szám. Megrendezték az Első Országos Mentortalálkozót INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY- KIVÁLTÁST KOORDINÁLÓ ORSZÁGOS TESTÜLET IFKKOT HÍRLEVÉL 2013. december V. szám Megrendezték az Első Országos Mentortalálkozót A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit

Részletesebben

VAS MEGYEI SZAKKÉPZÉS-SZERVEZÉSI TÁRSULÁS TANÁCSADÓ TESTÜLETE SZÁMÁRA

VAS MEGYEI SZAKKÉPZÉS-SZERVEZÉSI TÁRSULÁS TANÁCSADÓ TESTÜLETE SZÁMÁRA Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás ÜGYREND VAS MEGYEI SZAKKÉPZÉS-SZERVEZÉSI TÁRSULÁS TANÁCSADÓ TESTÜLETE SZÁMÁRA 8 / 2006. (III.23.) OM rendelet 20. -a alapján A Tanácsadó Testület szavazati joggal

Részletesebben

Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottságának Ügyrendje

Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottságának Ügyrendje Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottságának Ügyrendje Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SOSZÁMA: 204. MELLÉKLET: -1 db TÁRGY: Javaslat az Egészségügyi Gondnokság vezetıi állására pályázat kiírására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

A Bizottság, feladata ellátása érdekében: 1.1. Elfogadja ügyrendjét. 1.2. A pályázatokat értékeli, rangsorolja, és dönt a pályázatok támogatásáról.

A Bizottság, feladata ellátása érdekében: 1.1. Elfogadja ügyrendjét. 1.2. A pályázatokat értékeli, rangsorolja, és dönt a pályázatok támogatásáról. A Magyar Természetvédık Szövetsége EU alapok, te érted? címő pályázati felhívása bíráló bizottságának ügyrendje Az EU alapok, te érted? Bíráló és Elfogadó Bizottsága (a továbbiakban: Bizottság) a Magyar

Részletesebben

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának 2011. szeptember 20. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának 2011. szeptember 20. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl 59/2011. (IX. 20.) CsKTT. 16-5633-4/2011 Tárgy: Csanytelek, Baross Gábor u. 2. sz. alatti ingatlan használatba vétele Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa megtárgyalta Csanytelek, Baross

Részletesebben

SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁS A KÖZÖTTI FEJLESZTÉSI IDŐSZAKBAN

SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁS A KÖZÖTTI FEJLESZTÉSI IDŐSZAKBAN SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁS A 2014-2020 KÖZÖTTI FEJLESZTÉSI IDŐSZAKBAN SZAKMAI KERETEK Tanuljunk a korábbi 2007-13-as periódus problémáiból (aszinkronitás a támogatások, tevékenységek között,

Részletesebben

A támogatott lakhatás jogszabályi keretei

A támogatott lakhatás jogszabályi keretei A támogatott lakhatás jogszabályi keretei Csicsely Ágnes Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztálya Stratégia a fogyatékos személyek számára ápolást-gondozást

Részletesebben

INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY- KIVÁLTÁST KOORDINÁLÓ ORSZÁGOS TESTÜLET IFKKOT HÍRLEVÉL. 2014. január I. szám MEGHÍVÓ

INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY- KIVÁLTÁST KOORDINÁLÓ ORSZÁGOS TESTÜLET IFKKOT HÍRLEVÉL. 2014. január I. szám MEGHÍVÓ INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY- KIVÁLTÁST KOORDINÁLÓ ORSZÁGOS TESTÜLET IFKKOT HÍRLEVÉL 2014. január I. szám MEGHÍVÓ Az Intézményi Férőhely Kiváltást Koordináló Országos Testület és az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai

Részletesebben

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-ai ülésére

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-ai ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Elnöke Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. április 28-ai ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról

Részletesebben

10/2013. (VII.22.) önkormányzati rendelete. az Önkormányzat által államháztartáson kívülre nyújtott támogatásokról

10/2013. (VII.22.) önkormányzati rendelete. az Önkormányzat által államháztartáson kívülre nyújtott támogatásokról Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 10/2013. (VII.22.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat által államháztartáson kívülre nyújtott támogatásokról Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testülete a Magyar

Részletesebben

.../2009. ( ) számú önkormányzati rendelete. a Budapesti Ifjúsági Tanács létrehozásáról

.../2009. ( ) számú önkormányzati rendelete. a Budapesti Ifjúsági Tanács létrehozásáról Budapest Fıváros Közgyőlésének.../2009. ( ) számú önkormányzati rendelete a Budapesti Ifjúsági Tanács létrehozásáról A Fıvárosi Közgyőlés a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1),

Részletesebben

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK OKTÓBER 13-I ÜLÉSÉRE NÉPJÓLÉTI ÉS SPORT BIZOTTSÁG

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK OKTÓBER 13-I ÜLÉSÉRE NÉPJÓLÉTI ÉS SPORT BIZOTTSÁG IKTATÓSZÁM: 07-7/991/2011. TÁRGY: AZ ÉLETMINİSÉG-FEJLESZTİ SZOLGÁLTATÁSOK INTÉZ- MÉNY SZOCIÁLIS ELLÁTÁSA- INAK BIZTOSÍTÁSÁRA KÖZ- BESZERZÉSI ELJÁRÁS INDÍ- TÁSA MELLÉKLET: 1 DB E LİTERJESZ T É S PÉCS MEGYEI

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 4/2012. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozat száma: 39-41. TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 39/2012.(IV.10.)

Részletesebben

A MAGYAR SZÁMVITELI STANDARDJAVASLATOK KIALAKÍTÁSÁNAK RÉSZLETES ELJÁRÁSI RENDJE módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

A MAGYAR SZÁMVITELI STANDARDJAVASLATOK KIALAKÍTÁSÁNAK RÉSZLETES ELJÁRÁSI RENDJE módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva A MAGYAR SZÁMVITELI STANDARDJAVASLATOK KIALAKÍTÁSÁNAK RÉSZLETES ELJÁRÁSI RENDJE módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva 1. (1) A magyar számviteli standardokról, azok értelmezéseirıl és a kapcsolódó

Részletesebben

Szociális és Egészségügyi Iroda

Szociális és Egészségügyi Iroda Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Iroda 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1., Pf.: 85. Tel.: 06 (32) 311-057 Ikt.szám: 47246/2005. J a v a s l a t a három éves szociális

Részletesebben

30. számú melléklet. Útmutató a kapacitásváltozásokkal kapcsolatos eljárásokról. a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett

30. számú melléklet. Útmutató a kapacitásváltozásokkal kapcsolatos eljárásokról. a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett 30. számú melléklet Útmutató a kapacitásváltozásokkal kapcsolatos eljárásokról a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett Korszerő regionális onkológiai hálózat kialakítása címő

Részletesebben

HAJDÚNÁNÁS VÁROS BŐNMEGELİZÉSI TANÁCSÁNAK. Szervezeti és Mőködési Szabályzata. (tervezet)

HAJDÚNÁNÁS VÁROS BŐNMEGELİZÉSI TANÁCSÁNAK. Szervezeti és Mőködési Szabályzata. (tervezet) HAJDÚNÁNÁS VÁROS BŐNMEGELİZÉSI TANÁCSÁNAK Szervezeti és Mőködési Szabályzata (tervezet) Bőnmegelızési Tanács Szervezeti és Mőködési Szabályzata A rendırségrıl szóló 1994. évi XXXIV. törvény 10. (1) bekezdése

Részletesebben

Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Kollégium Ügyrendje

Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Kollégium Ügyrendje Szám: 04-37-21/2009. Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Kollégium Ügyrendje 2 Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Kollégium ÜGYRENDJE I. Általános rendelkezések 1.. A Kollégium megnevezése,

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek Közmővelıdési Megállapodás

Részletesebben

- Szervezeti felépítés, hatáskörök és felelısségek (beleértve az irányító- és a kis projekt

- Szervezeti felépítés, hatáskörök és felelısségek (beleértve az irányító- és a kis projekt 3. Melléklet: A Svájci-Magyar Együttmőködési Program keretében mőködı Pályázati Alapok, a Projekt Elıkészítési Alap, a Technikai Segítségnyújtás Alap, és az Ösztöndíj Alap Szabályzata és Eljárásrendje

Részletesebben

KIVONAT. Mely készült Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának április 09-én megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl.

KIVONAT. Mely készült Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának április 09-én megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl. április 09-én megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl 15/2009. (IV.09.) CsKTT. 16-5911-1/2009. Tárgy: Közbeszerzési szabályzat módosítása Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Tanácsa megtárgyalta a Társulás

Részletesebben

Halmay György bizottsági elnök

Halmay György bizottsági elnök V e s z p r é m M e g y e i J o g ú V á r o s Önkormányzata Közgyőlésének Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottsága J e g y z ı k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének

Részletesebben

Pomáz Város Önkormányzatának Szabályzata a településfejlesztéssel és településrendezéssel összefüggı partnerségi egyeztetés általános szabályairól

Pomáz Város Önkormányzatának Szabályzata a településfejlesztéssel és településrendezéssel összefüggı partnerségi egyeztetés általános szabályairól A 36/2013. (IV. 23.) önkormányzati határozat melléklete Pomáz Város Önkormányzatának Szabályzata a településfejlesztéssel és településrendezéssel összefüggı partnerségi egyeztetés általános szabályairól

Részletesebben

INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁST KOORDINÁLÓ ORSZÁGOS TESTÜLET JEGYZŐKÖNY

INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁST KOORDINÁLÓ ORSZÁGOS TESTÜLET JEGYZŐKÖNY INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁST KOORDINÁLÓ ORSZÁGOS TESTÜLET Iktatószám 3/2011. (IX.13.) jegyzőkönyv JEGYZŐKÖNY Készült: 2011. szeptember 13-án a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban (1054 Budapest Akadémia

Részletesebben

Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány. Kuratórium Ügyrendje

Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány. Kuratórium Ügyrendje Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány Kuratórium Ügyrendje TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 2. A KURATÓRIUM ÖSSZETÉTELE... 3 3. A KURATÓRIUM TAGJAINAK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI... 3 4.

Részletesebben

A PTE TTK Fizikai Intézetének Szervezeti és Mőködési Szabályzata

A PTE TTK Fizikai Intézetének Szervezeti és Mőködési Szabályzata A PTE TTK Fizikai Intézetének Szervezeti és Mőködési Szabályzata 1. A Fizikai Intézet 1.1. Az Intézet neve: Pécsi Tudományegyetem Fizikai Intézete Angolul: Institute of Physics of Pécs 1.2. Az Intézet

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÁGAZATI KONZULTÁCIÓ 2018 MEGÚJULÁS FELKÉSZÜLTSÉG MINŐSÉG

SZOCIÁLIS ÁGAZATI KONZULTÁCIÓ 2018 MEGÚJULÁS FELKÉSZÜLTSÉG MINŐSÉG SZOCIÁLIS ÁGAZATI KONZULTÁCIÓ 2018 MEGÚJULÁS FELKÉSZÜLTSÉG MINŐSÉG A Fogyatékosságügyi Országos Szakmai Kollégium bemutatása Pordán Ákos SZAKMAI KOLLÉGIUMOK A Szociálpolitikai Tanács az emberi erőforrások

Részletesebben

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat Szám: IV.535-3/2010. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2010. december 10-én (pénteken) 9 00 órakor a Polgármesteri Hivatal II. emeleti mőszaki tárgyalójában megtartott ü l é s

Részletesebben

ÚTKERESÉS SEGÍTİ SZOLGÁLAT ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MŐKÖDÉSÉNEK SZABÁLYZATA

ÚTKERESÉS SEGÍTİ SZOLGÁLAT ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MŐKÖDÉSÉNEK SZABÁLYZATA ÚTKERESÉS SEGÍTİ SZOLGÁLAT ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MŐKÖDÉSÉNEK SZABÁLYZATA 2 Útkeresés Segítı Szolgálat Székhelye: Dunaújváros Bartók B. út 6/B A szabályzat kiterjed intézmény keretében mőködı ellátásokra

Részletesebben

A Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület ALAPSZABÁLYA

A Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület ALAPSZABÁLYA A Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület ALAPSZABÁLYA 1. Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület (a továbbiakban: egyesület). 2. Székhelye: 3422

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S Elıterjesztés sorszáma: 72. MELLÉKLET: - TÁRGY: Javaslat A fogyatékos emberek egyenlı esélyő hozzáférésének biztosítása a szociális ágazatban program keretében pályázat benyújtására E L İ T E R J E S Z

Részletesebben

Szekszárd-Szedres-Medina Óvodafenntartó Társulás Társulási Tanácsának december 17-i ülésére

Szekszárd-Szedres-Medina Óvodafenntartó Társulás Társulási Tanácsának december 17-i ülésére Elıterjesztés sorszáma: 18. Melléklet: 1 db ELİTERJESZTÉS Szekszárd-Szedres-Medina Óvodafenntartó Társulás Társulási Tanácsának 2014. december 17-i ülésére Tárgy: Szekszárd-Szedres-Medina Óvodafenntartó

Részletesebben

K i v o n a t a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyőlésének október 28-ai ülésén hozott határozataiból:

K i v o n a t a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyőlésének október 28-ai ülésén hozott határozataiból: K i v o n a t a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyőlésének 2011. október 28-ai ülésén hozott határozataiból: 245/2011. (X. 28.) MÖK határozat A Hajdú Bihar Megyei Önkormányzat Közgyőlése a 2011. október

Részletesebben

HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA A Társulási Tanácsa a közbeszerzésekrıl szóló 2003. évi CXXIX. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 6. (1) bekezdése alapján közbeszerzési szabályzatát

Részletesebben

A MAGYAR AKTUÁRIUS TÁRSASÁG SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA Érvényes: május 24-tıl

A MAGYAR AKTUÁRIUS TÁRSASÁG SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA Érvényes: május 24-tıl A MAGYAR AKTUÁRIUS TÁRSASÁG SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA Érvényes: 2002. május 24-tıl 1. SZAVAZÁSI KÉRDÉSEK Szavazati joggal a Magyar Aktuárius Társaság (továbbiakban Társaság vagy MAT) tagjai és

Részletesebben

KÉPZİI FELHÍVÁS. Tárgy Ifjúsággal és ifjúságszakmában foglalkozó képzık szemináriuma

KÉPZİI FELHÍVÁS. Tárgy Ifjúsággal és ifjúságszakmában foglalkozó képzık szemináriuma KÉPZİI FELHÍVÁS Tárgy Ifjúsággal és ifjúságszakmában foglalkozó képzık szemináriuma Kiíró NCSSZI Fiatalok Lendületben Programiroda és M. S Concord Tanácsadó és Szolgáltató Bt. Határidı 2013. április 15.

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. április 19-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Halmi

Részletesebben

A pályázat 100%-os intenzitású, keretében a gazdasági társaság 10.396.936 Forint összegő vissza nem térítendı támogatást igényelt.

A pályázat 100%-os intenzitású, keretében a gazdasági társaság 10.396.936 Forint összegő vissza nem térítendı támogatást igényelt. Javaslat a SIDINFO Nonprofit Kft. által benyújtott TÁMOP-1.4.1-12/1 kódszámú, Hátrányos helyzető célcsoportok foglalkoztatásának támogatása a nonprofit szervezetek foglalkoztatási kapacitásának erısítésével

Részletesebben

Az egyesület alapszabályának adattartalma

Az egyesület alapszabályának adattartalma 41. melléklet a 11/2012. (II. 29.) KIM rendelethez Az egyesület alapszabályának adattartalma 1. Kötelezı rendelkezések az általános rendelkezések körében: 1.1. az egyesület neve 1.2. az egyesület székhelye

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS ÉSZAK-KELET PEST ÉS NÓGRÁD MEGYEI REGIONÁLIS HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI ÉS KÖRNYZETVÉDELMI ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1. A Társulás megnevezése A Társulás teljes neve: 2. A Társulás

Részletesebben

Regionális Operatív Program keretében benyújtandó pályázathoz szükséges elızetes döntések

Regionális Operatív Program keretében benyújtandó pályázathoz szükséges elızetes döntések 78. sz. elıterjesztés Egyszerő szótöbbség Elıterjesztés Tolna Város Önkormányzatának Képviselı-testülete 2008. március 27-i ülése VI. napirendi pontjához: Regionális Operatív Program keretében benyújtandó

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének november 28-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének november 28-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/218-31/2011. JEGYZİKÖNYV 2011. november 28-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácsterme 8130 Enying, Kossuth u. 26. Méreg János alpolgármester,

Részletesebben

AZ ERASMUS+ PROGRAM ÉRTÉKELŐ BIZOTTSÁGÁNAK ELJÁRÁSI RENDJE

AZ ERASMUS+ PROGRAM ÉRTÉKELŐ BIZOTTSÁGÁNAK ELJÁRÁSI RENDJE AZ ERASMUS+ PROGRAM ÉRTÉKELŐ BIZOTTSÁGÁNAK ELJÁRÁSI RENDJE Az Európai Bizottság által az Erasmus+ Program keretében a Nemzeti Irodák részére kiadott Kézikönyv (NA Guide) alapján, a pályázati döntés előkészítése

Részletesebben

Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Szám: IV. 167-9/2013. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselı-testülete 2013. november 4-én (hétfın) 10 óra 15 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ. ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. március 27-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA:

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ. ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. március 27-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. március 27-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Grassalkovich

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Idősügyi Tanácsának Ügyrendje. egységes szerkezetben. Általános rendelkezések

Pécs Megyei Jogú Város Idősügyi Tanácsának Ügyrendje. egységes szerkezetben. Általános rendelkezések Szám:07-7/588-6/2016. Pécs Megyei Jogú Város Idősügyi Tanácsának Ügyrendje egységes szerkezetben I. Általános rendelkezések Szervezet neve: Pécs Megyei Jogú Város Idősügyi Tanács (a továbbiakban: Idősügyi

Részletesebben

HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA

HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA H ATÁROZA TOK HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA 2007. FEBRUÁR 27-ÉN MEGTARTOTT ÜLÉSÉN 11/2007. (II. 27.) Tkt határozat: Tárgy: Napirendi pontok elfogadása 1./ A Homokháti Kistérség Többcélú Társulása

Részletesebben

A DEBRECENI EGYETEM KONZISZTÓRIUMÁNAK MŰKÖDÉSI RENDJE

A DEBRECENI EGYETEM KONZISZTÓRIUMÁNAK MŰKÖDÉSI RENDJE A DEBRECENI EGYETEM KONZISZTÓRIUMÁNAK MŰKÖDÉSI RENDJE Debrecen 2016. február 9. Tartalomjegyzék 1. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK... 2 2. A KONZISZTÓRIUM MŰKÖDÉSÉRE VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK... 2 3. A KONZISZTÓRIUM

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2012. június 12.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2012. június 12. Ügyszám: 114-28/2012. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl 2012. június 12. Nyirád 2012 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község

Részletesebben

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat Szám: IV.535/2010. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2010. október 13-án (szerdán) 15 00 órakor a Polgármesteri Hivatal II. emeleti mőszaki tárgyalójában megtartott alakuló ülésérıl.

Részletesebben

Elıterjesztés az Oktatási és Kulturális Bizottság november 10-i ülésére

Elıterjesztés az Oktatási és Kulturális Bizottság november 10-i ülésére Ügyszám: 07-7/1059/2010. Ügyintézı: dr. Gáspár Jenı Tárgy: Pályázati kiírás a Pannon Filharmonikusok-Pécs magasabb vezetıi munkakörének ellátására Elıterjesztés az Oktatási és Kulturális Bizottság 2010.

Részletesebben

Hajdú-Bihar Megyei Asztalitenisz Szövetség

Hajdú-Bihar Megyei Asztalitenisz Szövetség Hajdú-Bihar Megyei Asztalitenisz Szövetség BELSİ SZABÁLYZATA 2000. szeptember hó 18. A 2008. október 15. - i változásokkal egységes szerkezetbe foglalat szöveg. 1 BELSİ SZABÁLYZAT A HAJDÚ-BIHAR MEGYEI

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. július 8-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. július 8-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/103-21/2013. JEGYZİKÖNYV 2013. július 8-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal, tanácsterem 8130 Enying, Kossuth u. 26. Pıdör Gyula polgármester,

Részletesebben

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete június 11-i rendkívüli ülésére

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete június 11-i rendkívüli ülésére Tárgy: A Múzeum köz 1. sz. ingatlan értékesítése Sorszám: 5 Elıkészítette: Véleményezı bizottság: Váczi Julianna osztályvezetı Gazdálkodási Osztály Dr. Farkas László jogi munkatárs Pénzügyi Bizottság Döntéshozatal

Részletesebben

hatályos: 2012.02.29 -

hatályos: 2012.02.29 - A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minıség- és Szervezetfejlesztési Intézet Egészségügyi Szakképzı és Továbbképzı Intézet közleménye az egészségügyi szakképzések területén mőködı szaktanácsadói hálózatba

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Iktatószám: I.B.1941-13/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Egészségügyi Bizottsága 2010.12.14-én 14 órakor a Polgármesteri Hivatal I. emeleti Házasságkötı termében megtartott nyílt ülésérıl Jelen

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. július 11-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. július 11-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/38-18/2012. JEGYZİKÖNYV 2012. július 11-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácsterem 8130 Enying, Kossuth u. 26. Pıdör Gyula polgármester,

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2013. február 14.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2013. február 14. Ügyszám: 289-8/2013. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl 2013. február 14. Nyirád 2013 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község

Részletesebben

ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. január 17-i ülésére VÉLEMÉNY, MEGJEGYZÉS:

ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. január 17-i ülésére VÉLEMÉNY, MEGJEGYZÉS: ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. január 17-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Gondozási

Részletesebben

A MAGYAR SZÁMVITELI STANDARD TESTÜLET MŐKÖDÉSI RENDJE módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

A MAGYAR SZÁMVITELI STANDARD TESTÜLET MŐKÖDÉSI RENDJE módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva A MAGYAR SZÁMVITELI STANDARD TESTÜLET MŐKÖDÉSI RENDJE módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva A Magyar Számviteli Standard Testület (a továbbiakban: Testület) létrehozásáról és mőködtetésérıl a magyar

Részletesebben

KÉPZİI FELHÍVÁS. Cím: 1134 Budapest, Tüzér u. 33-35. Tel.: +36 (1) 237-6700 Fax: +36 (1) 237-6760 www.yia.hu www.eurodesk.hu

KÉPZİI FELHÍVÁS. Cím: 1134 Budapest, Tüzér u. 33-35. Tel.: +36 (1) 237-6700 Fax: +36 (1) 237-6760 www.yia.hu www.eurodesk.hu KÉPZİI FELHÍVÁS Tárgy Megérkezés utáni képzés (4 alkalom) Félidıs értékelı találkozó (4 alkalom) (6 hónapnál hosszabb önkéntes szolgálat esetében) Kiíró NCSSZI Fiatalok Lendületben Programiroda és a Konszenzus

Részletesebben

PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ

PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ Mellékletek: - képviselıtestületi határozat - áttekintı térképmásolat - tulajdoni lap másolat 1 Pályázati Felhívás Kadarkút Város Önkormányzata (székhelye:7530. Kadarkút, Petıfi

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 61. MELLÉKLET : 1 db TÁRGY: Beszámoló a Tolna Megyei Területfejlesztési Tanács 2010. évi munkájáról E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE SZERVEZETFEJLESZTÉSI FELMÉRÉS BELSİ ELLENİRZÉS KÉZIRAT

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE SZERVEZETFEJLESZTÉSI FELMÉRÉS BELSİ ELLENİRZÉS KÉZIRAT V I AD O R O K Ö Z I G A Z G A T Á S F E J L E S Z T É S I T A N Á C S A D Ó É S S Z O L G Á L T A T Ó K F T. 82 30 B A L A T O N F Ü R E D, V A J D A J. U. 3 3. +36 (3 0 ) 55 5-9 09 6 A R O P.PA L Y A

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE

A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE Miskolc, 2012. 8.2. számú Egyetemi Szabályzat Hallgatók Előnyben Részesítésével Foglalkozó Bizottság

Részletesebben

a Miskolc Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának 11. számú módosításának jóváhagyására.

a Miskolc Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának 11. számú módosításának jóváhagyására. A 103/2011.(V.19.) KT határozat melléklete a Miskolc Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának 11. számú módosításának jóváhagyására. 1. A Társulási Megállapodás I. fejezetének /Általános

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: Komló Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2013. július 18-i rendkívüli ülésérıl a mellékelt jelenléti ív szerint köszöntötte a megjelenteket. Megállapította,

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE SAJÓSZENTPÉTER VÁROS SAJÓSZENTPÉTER VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének a..) jegyzıkönyve, b.) napirendek: c.) rendeletek: 32., 33. d.) határozatai: 269., 270., 271.,

Részletesebben

A Stratégia szakmai eszköztárának bemutatása Készítette: Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Fıosztálya 1 HISZÜNK ABBAN, HOGY A VÁLTOZÁS ÚJ, KONSTRUKTÍV, ÉS POZITÍV EREDMÉNYT HOZ. 2 12 évvel ezelőtt

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu ELİTERJESZTÉS - a Képviselı-testületnek - az Észak-magyarországi Operatív

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Humán Fıosztály 7601 Pécs, Széchenyi tér 1.

Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Humán Fıosztály 7601 Pécs, Széchenyi tér 1. Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Humán Fıosztály 7601 Pécs, Széchenyi tér 1. Ügyszám: 07-7/669/2011. Ügyintézı: dr. Gáspár Jenı Tárgy: Pályázat kiírása az Integrált Szociális Intézmény igazgatói

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/1/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. január 28-i ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű határozatok

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének október 28-án megtartott ülésérıl.

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének október 28-án megtartott ülésérıl. TÉT VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 9100 Tét, Fı u. 88. 143-16/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2008. október 28-án megtartott ülésérıl. 2 TÉT VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE

Részletesebben

1. sz. melléklet EGYÜTTMŐKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

1. sz. melléklet EGYÜTTMŐKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŐKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 1. sz. melléklet amely létrejött Hajdúdorog Város Önkormányzat Képviselı-testülete, mint az önállóan mőködı és gazdálkodó Hajdúdorog Városi Polgármesteri Hivatal irányító szerve,

Részletesebben

A Dél-alföldi Ifjúsági Szövetség Alapszabálya

A Dél-alföldi Ifjúsági Szövetség Alapszabálya A Dél-alföldi Ifjúsági Szövetség Alapszabálya I. Fejezet I. Általános rendelkezések 1) A szövetség neve: Dél-alföldi Ifjúsági Szövetség (DALI SZ) 2) A szövetség tevékenységét a Magyar Köztársaság területén

Részletesebben

1. Név: Egyetemre, fıiskolára felkészítı Középiskolai Leánykollégium 2. Székhely: 1145 Budapest, Uzsoki u. 34/a

1. Név: Egyetemre, fıiskolára felkészítı Középiskolai Leánykollégium 2. Székhely: 1145 Budapest, Uzsoki u. 34/a 1. 1. Név: Egyetemre, fıiskolára felkészítı Középiskolai Leánykollégium 2. Székhely: 1145 Budapest, Uzsoki u. 34/a 2. a; Egyetemre, fıiskolára felkészítı Középiskolai Leánykollégium tanulóinak érdekképviselete

Részletesebben

SCHNEIDER ELECTRIC S Z A K S Z E R V E Z E T ALAPSZABÁLYA

SCHNEIDER ELECTRIC S Z A K S Z E R V E Z E T ALAPSZABÁLYA SCHNEIDER ELECTRIC S Z A K S Z E R V E Z E T ALAPSZABÁLYA I. Általános meghatározások A szakszervezet neve: Rövidített neve: SCHNEIDER ELECTRIC Szakszervezet Székhelye: SCHNEIDER ELECTRIC Szakszervezet

Részletesebben

BUDAPESTI MŐSZAKI FİISKOLA KOLLÉGIUM

BUDAPESTI MŐSZAKI FİISKOLA KOLLÉGIUM 7. 6. verzió BUDAPESTI MŐSZAKI FİISKOLA KOLLÉGIUM A KOLLÉGIUMI JELENTKEZÉSEK ELBÍRÁLÁSÁNAK ELJÁRÁSI ÉS SZERVEZETI RENDJE Budapest, 2009. február november A Budapesti Mőszaki Fıiskola Szervezeti és Mőködési

Részletesebben

A Bizottságok tagjainak névjegyzéke (SZMSZ 43. (4) bekezdéséhez) Gáspár Edit Mogyorósbánya, Arany J. u. 11.

A Bizottságok tagjainak névjegyzéke (SZMSZ 43. (4) bekezdéséhez) Gáspár Edit Mogyorósbánya, Arany J. u. 11. A Bizottságok tagjainak névjegyzéke (SZMSZ 43. (4) bekezdéséhez) Pénzügyi és Vagyonnyilatkozat nyilvántartó és ellenırzı Bizottság 5 fı Bacsa Ferencné Mogyorósbánya, Petıfi S. u. 50. Kríszeg Csaba Mogyorósbánya,

Részletesebben

A Magyar Corvin-lánc Testület alapszabálya

A Magyar Corvin-lánc Testület alapszabálya A Magyar Corvin-lánc Testület alapszabálya A Magyar Corvin-láncról és a Magyar Corvin-lánc Testületről szóló 86/2012. (IV. 26.) Korm. rendelet 10. (6) bekezdésébe alapján a Magyar Corvin-lánc Testület

Részletesebben

Projektmenedzsment Szervezet Szervezeti és Mőködési Szabályzat

Projektmenedzsment Szervezet Szervezeti és Mőködési Szabályzat SAJÓSZENTPÉTER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Projektmenedzsment Szervezet Szervezeti és Mőködési Szabályzat 2009 Tartalomjegyzék 1. A szervezet feladat- és hatásköre... 3 2. Szervezet felépítése... 4 3. A tagok

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2011. ÁPRILIS 18-ÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI

JEGYZİKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2011. ÁPRILIS 18-ÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI Alap Község Önkormányzata 7011 Alap, Dózsa György utca 31. 25/221-102, 25/220-370 titkar.aphiv@invitel.hu JEGYZİKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2011. ÁPRILIS 18-ÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI

Részletesebben

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának október 26. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának október 26. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl 65/2011. (X. 26.) CsKTT. 16-7726-20/2011 Tárgy: Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Esélyegyenlıségi Helyzetelemzése és Programjának elfogadása A Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa

Részletesebben

T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGY

T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGY ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 99. MELLÉKLET: - db TÁRGY: Beszámoló a "Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának mőködésének átvilágítása és szervezetfejlesztésének megvalósítása" c.

Részletesebben

A Fogyatékosságügyi Tárcaközi Bizottság létrehozásáról szóló kormányhatározat

A Fogyatékosságügyi Tárcaközi Bizottság létrehozásáról szóló kormányhatározat A Fogyatékosságügyi Tárcaközi Bizottság létrehozásáról szóló kormányhatározat Magyarország Kormánya kiemelt figyelmet fordít és felelősséget visel a fogyatékos személyek iránt, és biztosítani kívánja e

Részletesebben

2012. EüK. 10. szám közlemény 1 (hatályos: 2012.06.12 - )

2012. EüK. 10. szám közlemény 1 (hatályos: 2012.06.12 - ) A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minıség- és Szervezetfejlesztési Intézet Egészségügyi Szakképzı és Továbbképzı Intézet közleménye az egészségügyi szakképzések területén mőködı szaktanácsadói hálózatba

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek a 2010. II. félévi

Részletesebben

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI HABILITÁCIÓS SZAKBIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI HABILITÁCIÓS SZAKBIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI HABILITÁCIÓS SZAKBIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE 1. Az Ügyrend hatálya 1. Jelen szabályozás az SZTE Közgazdaságtudományi Habilitációs Szakbizottságának a működésére

Részletesebben