István. Harasztÿ. Hazám-díjat kapott Édeske. Békés karácsonyt kívánunk minden kedves olvasónknak! Interjú a 12. oldalon

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "István. Harasztÿ. Hazám-díjat kapott Édeske. Békés karácsonyt kívánunk minden kedves olvasónknak! Interjú a 12. oldalon. 2013."

Átírás

1 XVIII. évfolyam 10. szám december Békés karácsonyt kívánunk minden kedves olvasónknak! Harasztÿ István Hazám-díjat kapott Édeske Interjú a 12. oldalon 4. oldal Vinczek György Kész a Puskás konyha Már a Puskás iskola konyhája is megújult annak érdekében, hogy a kispesti gyerekek jobb minőségű ételt kaphassanak. 5. oldal Gajda Péter Stabil a költségvetés Rendkívüli ülésen határoztak a képviselők arról, hogy korábbi döntésükkel ellentétben mégsem adják el a kerület OTP-részvényeit.

2 2 hirdetés KISPESTI MAGAZIN

3 KISPESTI MAGAZIN közélet 3 HÓNAP -TÁR SZABÓ DÁVID írása Elemlámpa van nálad? Elemlámpa, ásványvíz, néhány szem kockacukor van nálad? kérdezte viccesen egy barátom a feleségétől. A szeretett hitves nem túlélő táborozásra indult, csupán a barátnőjéhez metróval Újpestre. Bár barátom poénnak szánta megjegyzését, néhány másodpercre elgondolkodtak annak tartalmán. Lehet, hogy nem is annyira vicces ez? Hiszen metróvezetők a napokban mesélték el az Indexnek, hogy szupergány van a 3-as metrón, szinte mindennaposak a leállások, a kisebb nagyobb elfüstölések. Ez azt jelenti, hogy nap mint nap életveszélyben utazunk? És ráadásul még fizetünk is érte, és nem is keveset. A főpolgármester háromszázezer példányban megjelenő szuper kiadványában is bevallja, hogy még ebben a ciklusban hozzá kell nyúlni a 3-as metróhoz, aki szerint nem politikai, hanem lelkiismereti ügyről van szó. De szerinte egyáltalán nem lesz forrás új szerelvényekre a következő időszakban. Püff neki. De nem számított ritka eseménynek az sem, hogy az utasok navigálták a tesztüzem alatt nem járó M2 metrót pótló autóbuszok vezetőit, hogy merre menjenek, mert azoknak fogalmuk sem volt, miként juthatnak el a célállomásokra. És csak a véletlennek volt köszönhető, hogy a napokban nem ütközött össze két vonat Vác és Verőce állomások között. Alig háromszáz méter választotta el egymástól a két vonatot, amelyek szemben haladtak egymással ugyanazon a sínen. És nem ez volt az egyetlen mostanában. Szeptember végén Kelenföld és Háros között a biztonsági berendezés hibája miatt csupán száz méteren múlt a tragédia. De Vas megyében nem is oly régen a szabad jelzés ellenére, nyitott sorompó mellett a gépkocsi orra előtt száguldott el a menetrend szerinti gyors. Hátborzongató. Az észak-pesti agglomerációból vasúton Pestre közlekedők pedig már automatikusan jóval korábban indulnak munkába, mert napi rendszerességgel garantáltak a vezetéklopások és a rongálások a vasútvonalak mentén, ezt kalkulálják be a hoszszabb utazási időbe. Valószínűleg nem volt szívbajos az a sofőr sem, aki a Dózsa György úti metrómegállóhoz vezető aluljáróban hagyta az autóját. Hogy hogyan jutott le oda? Mi sem természetesebb, hogy a kerekesszékeseknek és a babakocsival közlekedő kismamáknak kialakított lejárón, és a kutya sem szólt neki érte. Mostanában sajnos sok minden olyan abszurd, mint az elemlámpa, a ásványvíz és néhány szem kockacukor a női retikülben a Kispest-Újpest közötti metróutazás túléléséhez.

4 4 helyi hírek KÖZTERÜLET KISPESTI MAGAZIN Idén is gondoltak az ágazatban dolgozókra Pihenőnapot kaptak ajándékba Jöhet a Helikocka A Nemzeti Kulturális Alap 4,5 millió forinttal támogatja azt a közterületi alkotást, a Helikocka fantázianevű térinstallációt, amelyet legkésőbb augusztus elejéig kell elkészítenie a Kispesti Helikon Kulturális Egyesületnek. A Nemzeti Kulturális Alap felhívására, amelyben köztéri alkotások létrehozását támogatják, szeptember végén nyújtott be pályázatot az önkormányzat. A pályázat célja az Üllői út - Simonyi Zsigmond utca sarkán (az újságos pavilon mögötti területen) egy térinstalláció létrehozása, amelyen kispesti művészek alkotásai lesznek. Ezek pedig a város történetéhez kapcsolódnak, Kispesthez kötődő személyek, illetve épületek történetét, a helyi jellegzetességeket fogják bemutatni. A pályázat a Kispesti Helikon Kulturális Egyesület közreműködésével készült el, a civil szervezet 12 művésze az egyesület elnöke, Skoda Éva vezetésével vett részt a térinstalláció előzetes megtervezésében. A Helikockát legkésőbb augusztus elejéig kell elkészíteni. A szociális területen dolgozókat köszöntötték A szociális munka napján ünnepeltek a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat munkatársai a Wekerlei Gondozási Központban. Ezen a napon azokat köszöntik, akik mások emberi méltóságáért dolgoznak és segítenek a rászorulókon. A nehéz és áldozatos munkát 1997 óta ünneplik a világon idézte fel a nap történetét köszöntőjében a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat vezetője. Balázs Piroska a szeretet katonáinak nevezte munkatársait és a szociális terület más dolgozóit, akik segítik a rászoruló kispestieket. A vezetőnő arról is beszélt, hogy a jogszabályi változások következtében a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás ami a legnehezebb feladata a szolgálatnak most kevesebb állami támogatást kap. Azt is elmondta, hogy 2014-ben 2 millió forinttal lesz kevesebb a költségvetés. Vinczek György alpolgármester azt mondta, az ünnep arra is jó, hogy legalább ilyenkor a figyelem középpontjába kerüljenek a szociális dolgozók és az ellátottak is. Hangsúlyozta a személyes kapcsolat jelentőségét a munkában és azt, mennyire fontos az anyagi és a társadalmi megbecsülése ennek a szolgálatnak. Egy Weöres Sándor-idézettel zárta mondandóját, majd virággal köszönte meg a dolgozóknak a fáradságos munkát. A virág mellé az ismert humorista, Ayala ( civilben Illés István rendőr őrnagy) adott műsort a munkatársaknak. Az intézmény is megajándékozta dolgozóit: a Csárdáskirálynő című CD-s könyvet kapták, majd az intézményvezető bejelentette a második ajándékot is: mivel jutalmazásra nincs lehetőség, a munkatársak két pihenőnapot kapnak, amelyet jövő márciusig vehetnek ki.

5 KISPESTI MAGAZIN helyi hírek 5 Gajda Péter polgármester helyetteseivel. Novemberben kétszer is üléseztek OTP ügyben. Megmarad a családi ezüst Zárt ülésen tárgyalta a testület az önkormányzat tulajdonában lévő OTP-részvények értékesítésére vonatkozó határozat visszavonásáról. Mint azt korábban megírtuk a képviselő-testület határozatot hozott arról, hogy az árfolyamárak kedvező alakulásától függően Kispest Önkormányzata értékesítse a tulajdonában lévő több mint 44 ezer darab OTP-részvényt. Erre akkor az OTP-részvények árfolyamának kedvező alakulása és a kerület apadó fejlesztési forrásai miatt Kispest Önkormányzata fejlesztési céljainak megvalósításai miatt lett volna szükség. Aztán kiderült, hogy az OTP-részvények árfolyama nem érte el azt a szintet, amin a testület határozott azok értékesítéséről. Információink szerint november folyamán azért javasolta a testületi többséget adó Fidesz frakció az alacsonyabb áron történő értékesítést, mert mindenképpen forrást szerettek volna találni az általuk javasolt fejlesztési célokhoz. Ezt akkor Rendkívüli ülésen visszavonta a testület azt a korábban hozott határozatát, amely szerint az árfolyamárak kedvező alakulásától függően Kispest Önkormányzata értékesíti a tulajdonában lévő több mint 44 ezer darab OTP-részvényt. sem a polgármester, sem az MSZP frakció nem támogatta. Most úgy tűnik sikerült kompromisszumos megoldással előállni, s ennek köszönhetően az eladásról szóló javaslatot visszavonták, így a kerület családi ezüstjeként emlegett OTPrészvénycsomag Kispest tulajdonában maradhat. Gajda Péter polgármester üdvözölte a testület döntését, és az ülés után kérdésünkre elmondta: a város költségvetése stabil és kiegyensúlyozott, reményei szerint az év végére sem kerül mínuszba, és a jövő évet is így tudja kezdeni az önkormányzat. A fejlesztési terveket pedig saját forrásból az OTP-részvények eladása nélkül oldja meg a városrész. Módosította a képviselő-testület évi költségvetésről szóló önkormányzati rendeletét. E szerint az ebben a költségvetési évben elinduló és már folyamatban lévő uniós pályázatokból megvalósuló fejlesztések önrésze, illetve a saját forrásból fedezett felújítások, fejlesztések finanszírozása költségvetési maradványból lehetséges függetlenül attól, hogy a maradvány működési vagy fejlesztési oldalon keletkezett.

6 6 helyi hírek ZÖLD KISPEST KISPESTI MAGAZIN Gyermek fotósok képei a Városházán Az önkormányzat környezetvédelmi bizottsága májusban hirdetett fotópályázatot kerületi általános iskolák felső tagozatos tanulóinak azzal a céllal, hogy a gyerekek a fényképezőgép lencséjén keresztül is megfigyeljék környezetüket, megismerjék az állatés növényvilágot, és mindez ösztönözze őket a természeti és az épített környezet megóvására, védelmére. A legjobb fotókból készült kiállítás év végéig látható a polgármesteri hivatalban. ÖNKÉNTESEK Bevetésre készek a Puskás iskola konyhájának új eszközei Főzésre kész a Puskás konyhája Sikeres véradás Kilencvennyolc jelentkezőből 85-en sikeresen adhattak vért a Kispesti Véradók Egyesülete évzáró önkéntes véradásán a napokban a Tudásházban. A következő akciót február végén tartják. A véradók a napokban nem csupán vérükkel járultak hozzá az életmentéshez. Egy beteg kispesti gyermeknek is segítettek: 100 ezer forintot ajánlottak fel a Kispesti Rászorultak Megsegítésére Közalapítványnak, hogy sikerüljön megvásárolni egy a gyerek számára létfontosságú légzésjavító készüléket tudtuk meg Somogyi Lászlóné elnöktől. Megkezdődhet a próbaüzem a felújított főzőkonyhában a Puskás iskolában. Ez a konyha a második a sorban, amelyet a kerület közétkeztetését ellátó szolgáltató, a Pensio Kft. az önkormányzattal kötött megállapodás keretében újít fel. A műszaki átadás utáni utolsó önkormányzati bejáráson Vinczek György és Ékes Gábor alpolgármesterek, valamint Mihály András, a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke vettek részt. A most átadásra kész, csaknem 400 négyzetméteres konyha felújítása során kicserélték a nyílászárókat, a falban futó vezetékeket, valamint új burkolat került a falakra és a padlóra. A főzéshez szükséges eszközöket vagy kicserélték, vagy felújították, korszerűsítették mondta a munkálatokat koordináló önkormányzati cég, a Vagyonkezelő, Műszaki Szervezet műszaki csoportvezetője Dudás László. A szakember kiemelte: hamarosan újabb két konyha felújítására kerül sor, hiszen a tervek szerint 2014 szeptemberére kész lesz az Eötvös iskola konyhája, 2015 februárjában pedig a Bolyaié is. Vinczek György a bejáráson emlékeztette a résztvevőket, hogy az önkormányzattal kötött megállapodás értelmében a Pensio Kft. négy kispesti iskolai konyhát újít fel közel 230 millió forintért annak érdekében, hogy jó minőségű és változatos ételek kerüljenek a gyerekek tányérjára. Ezen a konyhán naponta csaknem 2500 ebéd készül, amelyet 10 munkatárs készít, akiket a Pensio Kft. alkalmaz majd mondta Vargáné Achátz Zsuzsanna, a cég szakmai igazgatója.

7 KISPESTI MAGAZIN helyi hírek 7 Megszépülnek a vizesblokkok TÁMOGATÁS Megújulnak az Eötvös öltözői Tüzelôvel is segít a városháza Most még kiábrándító a látvány az Eötvös iskola földszintjén Ugyancsak leromlott állapotban vannak az Eötvös iskola tornaöltözői. Az elmúlt időszakban, amit lehetett, azt az iskola saját erőből megtette, de most már nem elég a napi karbantartás, komolyabb felújításra van szükség mondta Dufek János, az iskola testnevelő tanára az intézménybe az elmúlt hetekbe ellátogató önkormányzati vezetőknek. A testnevelő szerint ilyen körülmények között a gyerekek nem szívesen tisztálkodnak a testnevelési órák után, és a pedagógusok sem kényszeríthetik őket, pedig nagyon fontos lenne, hogy mozgás után mindenki meg tudjon zuhanyozni, mosakodni. Azóta elkészült a tornaöltözők felújításának költségvetése és terve, amelyet elfogadott az önkormányzat fejlesztési bizottsága, így megkezdődhet a munka tudtuk meg a városháza kommunikációs vezetőjétől, aki szerint a most elfogadott több mint nyolc millió forint elegendő lesz arra, hogy tiszta és szép öltözőket, zuhanyozókat alakítsanak ki a gyerekeknek.jelenleg a munkák szakmai előkészítése zajlik, majd a pályáztatás és a nyertes kivitelező kiválasztása után, várhatóan december végén vagy január elején kezdhetik meg az Eötvös Iskola vizesblokkjának, öltözőjének átfogó felújítását. Információink szerint, idén még több hasonló óvodai Az önkormányzat fejlesztési bizottsága már rábólintott arra, hogy mielőbb kezdődjön meg a tornaöltözők felújítása az Eötvös iskolában. A munkák tervezett költsége több mint nyolc millió forint. és iskola rekonstrukcióról dönthet a kerület vezetése, köszönhetően annak, hogy a munkák költésgvetési fedezetét várhatóan szintén jóváhagyja a kerületi vezetőkből álló fejlesztési bizottság. Gajda Péter polgármester és Vinczek György alpolgármester közösen vitte be az első adag téli tüzelőt a Kossuth Lajos utcai házba. Idén tizenöt rászoruló kispesti családnak segít az önkormányzat: összesen mintegy 30 köbméter tűzifát és papírhulladékból készített téglát (papír pellet) kapnak a háztartások. A polgármester elmondta, a fát vásárolta a kerület, a papírtéglákat pedig a Közpark Kft. gyártotta azzal a géppel, amelyet néhány éve azért vásárolt az önkormányzat, hogy a hivatalban és az intézményeknél kidobásra ítélt papírhulladékból elszállítás helyett tüzelő készülhessen a leginkább rászorulóknak. Vinczek György elmondta, a tüzelő nagyjából egy hónapra elegendő, de bízik benne, hogy a tél beálltával ez is nagy segítség azoknak, akik az önkormányzat támogatására szorulnak. A kiválasztott családokat rászorultságtól függően az önkormányzat szociális irodájának munkatársai javasolták tette hozzá.

8 8 helyi hírek KISPESTI MAGAZIN TISZTELGÉS Puskásra emlékeztek Családtagjai, az önkormányzat vezetői és képviselői, ismerősei, volt csapattársai, a Budapesti Honvéd FC tagjai, a Puskás Futball Akadémia hallgatói, valamint a Kispesti Puskás Ferenc Általános Iskola közössége tisztelgett Puskás Ferenc, Kispest díszpolgára és a Nemzet Sportolója halálának 7-dik évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen a Puskás iskolában. A megemlékezésen elsőként Puskás Éva, Puskás Ferenc testvére helyezett el koszorút a Kispest díszpolgáráról elnevezett általános iskolában a világhírű labdarúgó szobra előtt. A kispesti civil szervezetek vezetôi vettek részt a tréningen Sikeres pályázatírókat képeztek Elindult az a pályázatíró és készségfejlesztő tréning, amelyet a Kispesten működő civil szervezeteknek szervezett a kerületi önkormányzat az Északi Támpont Egyesülettel közösen. A háromnapos foglakozás fő célja, hogy a kerületben működő civilek vezetői elsajátítsák a pályázatírás fortélyait és hatékonyabban tudjanak különböző, általuk indított projekteket sikerre vinni. A képzést a Kispesti önkormányzat anyagilag is támogatja, de a civil szervezetek is fizetnek a tanfolyamért. A most elindult tréningen több mint tíz kispesti civil szervezet vett részt. Gajda Péter, a kerület polgármestere köszöntőjében jelentette be azt a jó hírt is, hogy a Helikon Kulturális Egyesülettel közösen a Nemzeti Kulturális Alapnál megpályázott közterületi installáció elkészítésére közel ötmillió forintot nyert Kispest. Az új kispesti művészek által megálmodott alkotás az Üllői út és a Simonyi utca találkozásánál kerül majd bemutatásra. Fesztiválzenekar a Bolyaiban A Budapesti Fesztiválzenekar partneriskolai programja keretében ellátogatott a kispesti Bolyai iskolába. A programban lehetőség nyílt a művészekkel való személyes találkozásra, a hangszerekkel való ismerkedésre. A november végi találkozóra természetesen nem a teljes zenekar, hanem kilenc zenész látogatott el az iskolába. Hangszerkóstoló című előadásukon megismertették a gyerekeket a szimfonikus zenekar felépítésével, hangszercsoportjaival, hangszereiket egyenként is megszólaltatva, bemutatva. Az egyik elsős kislány már az előadás alatt kezében tarthatta Fischer Iván karmesterpálcáját, de az igazi meglepetés a végén következett: a gyerekek kézbe vehették, megszólaltathatták a féltett hangszereket. Decemberben újabb lehetőség vár az iskola tanulóira: ellátogathatnak a zenekar egyik próbájára.

9 KISPESTI MAGAZIN helyi hírek 9 Ismét a gyerekeké a megújult játszótér Alig egy hónap alatt elkészült a Csokonai utca és a Simonyi Zsigmond utca közötti közterületi játszótér felújítása és bővítése. Az újjávarázsolt játszótér az egészen kicsiktől a 12 éves korosztályig kínál játék- és kikapcsolódási lehetőséget. A beruházás mintegy 10 millió forintba került. Szalagvágás folyamatosan figyelik a kerületi játszóterek állapotát, javítják a hibákat és ügyelnek a rendre, de a januártól működő Kispesti Rendészeti Központnak is feladata lesz a játszóterek figyelése tette hozzá. A gyerekek örömmel vették birtokba a megújult teret Képviselôk az átadón Az önkormányzat az előző ciklusban kezdte el azt a leromlott játszóterek felújítását célzó rekonstrukciós programot, amelynek keretében most éppen az Ötvenhatosok terének felújítása zajlik. A most elkészült játszótérre mintegy 10 millió forintot költöttek mondta ünnepi köszöntőjében Gajda Péter polgármester. A játszóterek biztonságáról többféle módon is gondoskodik az önkormányzat. A jövő évi tervek között szerepel térfigyelő kamera felszerelése a közelben, a Közpark munkatársai pedig A környék lakóinak nevében Kárpáti Pál köszönte meg a megújult játszóteret, amely, mint mondta, növeli az itt élők komfortérzetét. A Csokonai utca és a Simonyi Zsigmond utca közötti lakótelepi játszótéren november elején kezdődött a munka. A tér területe nőtt, három új játékot is beépítettek, növényeket telepítettek, új padokat, hulladékgyűjtőket, ivókutat helyeztek ki. Az új terület is gyöngykavics burkolatot kapott, járdát építettek, amely a két bejáratot köti össze, és bekerítették a teljes játszóteret. A léckerítés felállítását, valamint a padok és a napvitorla tartó beszerelését az önkormányzat cége, a Közpark Kft. végezte, minden más munkát a felújítást és bővítést a beruházó Tündérkert 97 Kft. A játszótérátadón Gajda Péter polgármester, Burány Sándor országgyűlési képviselő, Vinczek György alpolgármester, Fekete László és Bogó Józsefné önkormányzati képviselők, Márkus Edit, a Zöldprogram Iroda vezetője, Hunya Richárd, a Közpark Kft. és Löffler László, a Tündérkert Kft. vezetője vett részt.

10 10 helyi hírek KISPESTI MAGAZIN ISKOLÁINK Ady hét az Ady-ban Tizenharmadik alkalommal rendezte meg a hagyományos Ady-hetet a Kispesti Ady Endre Általános Iskola. A hagyományos Ady-hét emlékműsorral és koszorúzással kezdődött, majd az alsósoknak sportnapot, a felsősöknek pedig tízpróbát tartottak. Kedden az alsósok nyolcpróbája következett, a felsősök pedig irodalmi kávéházba mehettek. Szerdán múzeumlátogatásra vitték a diákokat, csütörtökön pedig az egészség és a környezetvédelem jegyében tartottak programokat. Pénteken bállal zár a programsorozat. ÉVFORDULÓ Minden kispesti újszülött kap ilyen kezdôkészletet az önkormányzattól Babacsomag a legifjabbaknak Judit nénit köszöntötték Csokoládétortával, virággal és a miniszterelnök emléklapjával köszöntötte a 90 éves Jerabek Lászlónét születésnapján Vinczek György alpolgármester. Jerabek Lászlóné november 29-én született Túrkevén, ott is járt iskolába. Az iskola elvégzése után a zsinórgyárban dolgozott. Negyven éve költözött Kispestre. Évente mintegy hatszáz baba születik a kerületben tudtuk meg azon a rendezvényen, ahol az első csomagokat átadta át a városháza vezetése a Kerületi Védőnői Szolgálat munkatársainak, akik első alkalommal 250 Babacsomagot osztanak majd ki. Az átadón az is kiderült, hogy az egységcsomag tartalma változhat: a kismamák visszajelzései, illetve kereskedelmi cégek felajánlásai alapján a jövőben további ajándékok kerülhetnek bele, még több örömet okozva a szülőknek és gyermekeiknek. Babacsomaggal lepi meg az önkormányzat azokat a kisbabákat, akiket Kispestre hozott a gólya, vagy családjukkal csecsemőként kerültek a városba. Az első 250 csomag már megérkezett a Kerületi Védőnői Szolgálathoz. A Babacsomagokat decembertől adják a védőnők. Kispesti baba anyukájával A csomagban lévő kiadvány a Védőnői Szolgálattal és az önkormányzat Szociális és Gyermekvédelmi Irodájával egyeztetve készült, így az abban szereplő információk összhangban állnak a védőnői tájékoztatókkal.

11 KISPESTI MAGAZIN helyi hírek 11 Idén lesz lehetőség a pluszpénz kifizetésére Segítség a kis bérű ELSIMERÉS közalkalmazottaknak Átadták a Kispest Sportjáért díjat A szakszervezetek és a városháza vezetôi egyeztettek Még a karácsonyi ünnepek előtt bruttó 25 ezer forint egyszeri béren kívüli juttatást kapnak fejenként a kispesti önkormányzat fenntartásában lévő intézményekben (oktatás, egészségügyi, szociális) dolgozó közalkalmazottak. A jövő évi költségvetés tervezése közben, és a februári elfogadás előtt ezen a fórumon is vártuk a kerületben lévő reprezentatív szakszervezetek észrevételeit és javaslatait, mit kéne még az önkormányzat költségvetésébe beépíteni mondta el lapunknak az érdekegyeztető fórum után Gajda Péter polgármester, aki a találkozón megnyugtatta a szakszervezeti vezetőket, hogy az önkormányzat a továbbiakban sem kíván bérjellegű juttatásokat, meglévő státuszokat elvenni. A város költségvetése stabil és kiegyensúlyozott, reményei szerint az év végére sem kerül mínuszban, és a jövő évet is így tudja kezdeni az önkormányzat. A szakszervezeti képviselők örömmel fogadták a bejelentést, amely szerint még a karácsonyi ünnepek előtt bruttó 25 ezer forint egyszeri béren kívüli juttatást kapnak fejenként a kispesti önkormányzat fenntartásában lévő intézményekben (oktatás, egészségügyi, szociális) dolgozó közalkalmazottak, szak és technikai dolgozók. Külön üdvözölték, hogy azok a pedagógiai munkát segítő iskolai, óvodai és bölcsődei dolgozók is kapnak juttatást, akiknek ugyancsak alacsony a bérük, akiknek nagy gondot okoz a megélhetés. Erre az önkormányzat csaknem 37 millió forintot különített el költségvetésében. De jó hírként érte a szakszervezeteket, hogy ha a képviselő-testület rábólint, akkor a költségvetésben 5 ezer forintról 8 ezerre tervezi emelni az önkormányzat az étkezési jegyben adott béren kívüli juttatást. Győri Ágnes kézilabdázó, Balázs Imre kick-box edző, Geleta Károly, a Kispesti Uszoda volt igazgatója, Györkő Viktor testnevelő tanár és Kalocsay Ferenc karate edző vehette át idén a Kispest Sportjáért-díjat a Városházán. Köszöntőjében Gajda Péter polgármester emlékeztetett rá, hogy a Kispest Sportjáért-díj első adományozásának a Kispesti Athlétikai Club (KAC) centenáriuma adta az apropóját 2009-ben. A klubra és későbbi jogutódjára, a Honvédra méltán lehet büszke Kispest, csakúgy, mint más sportágak ugyancsak kiváló sportolóira, akik már megkapták ezt a díjat. A polgármester hangsúlyozta, fontos, hogy a kiváló sportolók, sportvezetők példaképként álljanak a kispestiek előtt, mert a sport ne öncélú tevékenység, hanem kiemelkedően fontos az egészség megőrzése a betegségek megleőzése során, ezért közérdek hangsúlyozta a város első embere. Idén öten vehették át az elismerést Gajda Péter polgármestertől és Mihály Andrástól, a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnökétől.

12 12 interjú KISPESTI MAGAZIN Harasztÿ István Hazám-díjat kapott Édeske Először is gratulálunk a Hazám-díjhoz! Ez az első olyan díjam, amit azoktól kaptam, akikkel egy úton haladok, akiket szeretek, ezért is vagyok rá nagyon büszke! Magyarországon senki nincs, akinek megvan a Kassák- és a Hazámdíja is. Ami ebben különös, hogy a Kassák Lajos-díj (1975) az akkori ellenzék, a Hazám-díj pedig a mai ellenzék elismerése. De van nekem Munkácsy- (1988) és Kossuth-díjam (2000) is. A Kossuth-díjat még a Fidesztől kaptam, igaz, hogy Göncz Árpád köztársasági elnöktől vehettem át. A XXI.század Társaság Hazám-díját idén többek között Fischer Iván zeneszerző, karmester, Kornai János közgazdász és Marton Éva operaénekes mellett a kispesti kinetikus szobrász- és festőművész Harasztÿ István, Édeske kapta. A kitüntetés apropóján a műteremmel szorosan egybenőtt otthonában látogattuk meg az áradó szeretetéről is közismert művészt, aki kendőzetlenül őszintén beszél mindig magáról és a napi politikáról. Aprólékos precizitással mutatja meg műhelyének zegzugait, rejtett kincseit, nagy becsben tartott magángyűjteményét. Egy alkotása a Kispesti Városháza aulájában állandóan látható. Ilyen nevű művész Kispesten nincs mondták egyszer Évának, a feleségemnek. Kiállítási lehetőséget még úgy sem kaphattam, ha fizettem volna a helyért. Aktívan figyeli a napi politikai életet, mindenről van véleménye, ami művein is leplezetlenül látszik. Vannak barátaim, akik azt mondják nekem, hogyan tudtam így megváltozni? Pedig ez nem igaz, nem én változtam. Annak idején mindenki tudta rólam, hogy ellenzéki vagyok, és az elmúlt nyolc évet leszámítva egész életemben az is voltam. Kispesten engem hosszú évekig letagadtak, ilyen nevű művész Kispesten nincs mondták egyszer Évának, a feleségemnek. Kiállítási lehetőséget még úgy sem kaphattam, ha fizettem volna a helyért,

13 KISPESTI MAGAZIN interjú 13 még kibérelni sem engedték a kiállítótermet. Aczél György ugyan nem haragudott rám, de különösebben nem voltam a szíve csücske. Mi a Kádár-rendszer végén ösztöndíjjal egy évet Nyugat-Berlinben éltünk. Onnan jöttünk haza boldogan, tervekkel teli, hogy rendszerváltás lesz Magyarországon. De hamar kiderült, hogy bizony ez nem az, amire mindenki vágyott. Mostanság pedig annyi tüske van bennem, hogy inkább festek, mert az hamarabb elkészül, mint egy szobor. Nem győzöm csinálni azokat a képeket, amelyekben kifejezem, hogy mennyire helytelen és mennyire rossz az, amiben most élünk. (Ez évi albuma Új munkáim 2013 a túlélés évében címet kapta. A Szerk.) Remélem, hamarosan lesz kedvem és időm újra szobrokat is csinálni. Honnan a becenév, Édeske? 1969-ben szakkört vezettem a Kispesti Ifjúgárda Művelődési Házban, amikor kiállítást szerveztek az Angyalföldön a Kassák Művelődési Házban, ahová engem is meghívtak. A megnyitón csupa ismeretlen arcokat láttam, mindenki mondott nekem valami szépet, biztatót, én meg valami kedveset akartam nekik válaszolni, de mivel nem ismertem őket, ezért hol Édeskémnek, Aranyoskámnak, meg mindenfélének szólítottam őket. Mígnem egyszer valaki engem is úgy szólított meg, hogy Édeske drága! Ennek hamar híre ment, a drága lekopott, az Édeske meg maradt. Oly annyira, hogy egy másik alkalommal a Mozgás '70 kiállítás megnyitóján a kiállítók neveinek felsorolásakor Németh Lajos művészettörténész engem spontán módon Édeske Istvánnak mutatott be, a jelenlévők legnagyobb örömére. És a két pont az ipszilonon? Anyám szerint, aki nagyon büszke volt a származására, ez a két pont a kétszeres nemesi rangra utal. De az egyszerű magyarázata, amit mi a feleségemmel inkább valószínűsítünk, hogy a t után az y -t, így lehetett legkönnyebben megkülönböztetni a ty -től. Az anyám, a nagyapám és az apám is így írta, ez maradt rám, én is így tanultam meg leírni a nevemet. Igaz, hogy a hotdog magyarországi meghonosításában aktívan közreműködött? Amikor a Dél-pesti Vendéglátóipari Vállalatnál dolgoztam, ahol az egyik közvetlen főnököm Boross Péter, a későbbi miniszterelnök, akkor találták ki, hogy Magyarországon meg kellene honosítani a hotdogot. Egy olyan eszköz tervezése volt a feladatom, amellyel a hotdog kiflit fel lehet melegíteni. Így született meg az a fűtőszálas, tehénszarvhoz is hasonlítható tüske, amit szinte mindenki ismer és amellyel a magyar görbe kifli is megmelegíthető. A siker sem maradt el, mert először a Boráros téren, majd még húsz helyen kezdték el árulni a magyar hotdogot. Újításért pedig nekem akkoriban járt vagy húsz ezer forint és egy plakett oklevéllel emlékbe. Az akció időtartama:

14 14 közélet KISPESTI MAGAZIN Kormányváltók szövetségben Bajnai Gordon és Burány Sándor Mint arról korábban már beszámoltam Önöknek, szűkebb közösségem, a szocialisták támogatását elnyerve Kőbánya-Kispest képviselőjelöltje lettem. Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető, Bajnai Gordon, Az Együtt-PM szövetség vezetője és Horváth Csaba fővárosi frakcióvezető a szélesebb nyilvánosság előtt bemutatta az összefogás budapesti jelöltjeit. Tapasztalt, a változásra kész és képes csapat vállalkozott arra, hogy fordítson a budapestiek életén, az országgyűlésben méltó képviselete legyen a fővárosban élő 2 millió honfitársunknak. Tegyünk együtt a változásért! Kőbánya és Kispest lakói is méltóbb életre, nyugalomra, biztonságra vágynak. Nem kérdés, hogy mindenek előtt több munkahelyet kell létesíteni a vállalkozások érdemi támogatásával. A lakótelepeken élők jogos igénye, hogy újraindítsuk a panelprogramot, hogy minél előbb érdemi, akár 40 százalékos rezsicsökkentést érjünk el. Az otthonosság megteremtése érdekében iskoláinkat, orvosi rendelőinket uniós pénzből fejlesztjük. Nem feledkezem meg a közbiztonság növeléséről sem, ezért egyre több térfigyelő kamerát fogunk kihelyezni. Rendbe tesszük a többek között a kőbányai városközpontot, az elővárosi vasútállomást. Felújítjuk végre az Éles sarok környékét. Több játszóteret alakítunk ki a lakótelepeken. Terveim között, hogy Kispesten rendezett parkolási viszonyokat teremtsünk a KÖKI és a Kossuth téri piac környékén. Beszéljük meg! Arra törekszem, hogy minél többször és minél több választómmal találkozhassak a jövőben. Beszéljük meg, miben szeretnének Önök változást a saját életükben és a közéletben. Hiszem, hogy úgy, mint eddig, közösen most is képesek leszünk megoldani a problémáinkat, és elérjük a változást.

15 KISPESTI MAGAZIN vélemények 15 AZ OLVASÓ ÍRJA Tisztelt Szerkesztőség! Mi a Kós téren lakunk. Gyerekeimmel gyakran sétálunk a tér körüli járdán. A napokban a Kós tér egyik házának tetejéről egy cserép esett le az útra kb. 1 méterre tőlünk. Még belegondolni is rossz, mi történhetett volna, ha egy kicsit előbb érkezünk oda. Tudom, hogy ez a lakóközösségre, közös képviselőre tartozik, Önök nem tudnak nekem ebben segíteni, csak szerettem volna felhívni a figyelmet arra, hogy jó, ha az ember óvatosan sétál olyan helyen, ahol öregebbek a házak, rossz a homlokzati vakolat, mert bizony könnyen balesetet szenvedhet. A környékbeliek azt mondták, hogy sajnos nem ez első eset. A Kós tér más házainak tetőszerkezetét korábban már ácsok is átnézték és fixálták a mozgó cserepeket. A nyáron például a közeli vízköpő körül hullott le az összes vakolat a járdára, de szeles időben nem egy cserép repült le már a tetőszerkezetről. Üdvözlettel: Kedves Kispesti Magazin! név és cím a szerkesztőségben Elkészült a főváros azon új rendelete, amely a szabálysértési törvény módosítása nyomán meghatározza azokat a területeket, ahol a belvárosban tilos lesz a hajléktalanoknak életvitelszerűen tartózkodni. Ebből sajnos az következik, hogy a hajléktalanok, akik nem tudnak, vagy nem is akarnak hajléktalanszállóra menni, kiszorulnak a külső kerületekbe, így ide Kispestre is. Ez pedig senkinek sem jó, se a hajléktalanoknak, sem pedig a kispestieknek. A múltkoriban azt láttam, hogy az Üllői út, Simonyi Zsigmond utca környékén lévő bekerített nagy területre, ahol egyszer talán majd Lidl áruház épül, egy idős hajléktalan elkezdte behordani a zsákjait, először csak egyet, aztán szépen sorban a többit is. Alig néhány nap alatt szép menynyiségű lomot hordott oda össze. De például a KöKivel szemközti nagy parkban is már hetek óta áll egy zöld sátor, biztosan nem a telek őre lakik benne! Jön a tél, mi lesz velük? Üdvözlettel: Kedves Olvasónk! Sándor Lászlóné Levelében valós problémát feszeget. Kispest nincs felkészülve arra, ha ide sok hajléktalan érkezne. A meglévő ellátórendszer, amelyet a kerületi önkormányzat támogatásával és együttműködésével a Vöröskereszt helyi szervezete és a Misszió Alapítvány gondoskodik a kispesti hajléktalanokról. Arra persze a helyi szervezeteknek már nincs kapacitása, és csak a szolgáltatások színvonalának rovására tudja az ide érkezőket is ellátni. A tapasztalat pedig az, hogy például a sokak által is jól ismert Gyorsforgalmi út melletti erdőben élők zöme nem is kispesti. Mivel jön a tél, ezért az ellátó szervezetek azt kérik, ha valaki krízis helyzetben lévő hajléktalant lát vagy a Menhely Alapítványt hívja a as telefonszámon, vagy jelentse be a Magyar Vöröskereszt Dél-pesti szervezeténél a kispesti Báthory u. 39. szám alatt a telefonszámon. Üdvözlettel: a Szerk. A POLGÁR- MESTER GAJDA PÉTER írása Furcsa éven lehetünk túl Ilyenkor év végén számot vet az ember azzal, hogy miként alakult az adott esztendő, milyen sikerek, esetleges kudarcok tarkították az óévet. Ezzel én is így vagyok, amikor visszatekintek a kispesti önkormányzat és a kerület idei évére. Sok olyan változással kellett szembe néznünk az év elején, amelyekről ma is azt gondolom, hogy egyáltalán nem szolgálták az itt élők érdekeit. A minden áron való központosítás, államosítás hatásait ma már egy év távlatából érezzük. Ennek tükrében továbbra is állítom, hogy jobb lett volna, ha a kormány nem fog neki ezeknek az ügyeknek. Teljesen haszontalan és értelmetlen lépés volt a járási hivatalok felállítása. Súlyos adóforintokat szórt el az állam ezekre a teljesen felesleges új hivatalokra, ráadásul úgy, hogy év közben többször bebizonyosodott, hogy a szolgáltatás színvonala a rá költött pénz ellenére nemhogy javult volna, de bosszantóan rosszabb lett. Hányszor kellett hallgatnunk a szitkozódó ügyfeleket, akik az okmányirodára panaszkodtak a rengetek várakozás miatt úgy, hogy közben tudtuk, korábban, amíg az önkormányzathoz és nem a központi hatalomhoz tartoztak, erre nem volt példa. Milyen felfordulást hozott iskoláink életébe az államosítás, teljesen értelmetlenül. Az iskolák nyakába ültettek egy újabb szervezetet, a tankerületi igazgatóságot, jó sok állami alkalmazottal, akik probléma esetén legtöbbször csak a karjukat tudják széttárni... persze nem ők tehetnek erről, hanem azok, akik igennel szavaztak a Klebelsberg Kunó Intézményfenntartó Központ létrehozására. Az egész tanév a pedagógusok és a szülők panaszairól szólt, meg nem érkezett könyvekről, nem létező fizetésemelésről, szervezetlenségről. Összegzésképpen azért azt elmondhatjuk, hogy a fentiektől eltekintve egyelőre nagyobb katasztrófa nélkül élte túl a kerület mindkét átalakítást. Persze hál' Istennek nem csak bosszúság jutott erre az évre, de volt jó néhány ügy, aminek örülhettünk. Kétségtelen, hogy az idei költségvetési helyzettől kicsit jobban féltem, mint kellett volna, s el kell ismernem, a kerület a kormány adósságkonszolidációjából sikerrel jött ki. A testületi tagokkal megfogalmazott közös erőfeszítéseink is eredményt hoztak a különböző hazai és uniós pályázatok során. Ezért aztán idén is volt minek örülnünk a megvalósult fejlesztések során, legyen szó, akár uszoda korszerűsítésről, parkrekonstrukcióról, sportpálya vagy játszótérépítésről, iskolai- óvodai fejlesztésekről. Van persze még mit tennünk az önkormányzati ciklus utolsó évében is. Én azon leszek, hogy azokat az ígéreteket meg tudjuk valósítani, amellyel 2010-ben a választók elé álltam. Továbbra is várjuk leveleiket az címre!

16 16 mozaik KISPESTI MAGAZIN FIATALOKNAK A hidegben is Kincses-sziget Még a kissé hűvösre forduló téli időjárás sem tudta kedvét venni azoknak az ifjú kincskeresőknek, akik november végén, András napján vevőként vagy eladóként ott voltak a második Kincses Sziget Gyerek Bolhapiac rendezvényen a Városház téren. A szervezők szerint még az elsőnél is nagyobb volt az érdeklődés, csaknem negyven gyermek-árus kínálta portékáját. A nagy sikerre való tekintettel, január közepén újra lesz bolhapiac, de most a várható zordabb időjárás miatt fedett helyen, a Városháza nagytermében. EMLÉKEZÉS Idén sokat költött a kerület a Kispesti Uszodára Úszással ünnepelt szülinap Bozsik nap a Bozsikban A róla elnevezett stadionban álló emléktáblája előtt családtagjai, barátai, ismerősei és tisztelői Bozsik József emléke előtt hajtottak fejet a Kecskemét elleni 1:1-es döntetlenre végződött mérkőzésen. A félidő utáni szünetben Tarnai Richárd és Vinczek György emlékezett az Aranycsapat és a Honvéd legendás labdarúgójára. Iskolák közötti úszóversennyel ünnepelték a kispestiek a negyedszázados Kispesti Uszodát. A jeles sportversenyen több mint 600 általános iskolás, szülő és pedagógus vett részt. A jubileumi kupát a Kós iskola nyerte. Tóth András igazgató köszöntőjében felidézte a 25 éves uszoda történetét, arról beszélt, hogy az elmúlt negyedszázad alatt több ezer kispesti gyermek tanult meg itt úszni, sokan naponta használják mozgásra, sportolásra, felfrissülésre. Elmondta, az uszoda a 25 év alatt Kispest legfontosabb sportlétesítményévé vált, a jellegzetes épület is egyedi, összetéveszthetetlen. Az igazgató örömmel jelentette be: nyáron egy külső medence építését is elkezdhette tervezni a létesítmény, így a már bezárt Hattyú Strand után újra lehet vízpartja Kispestnek. Az uszoda az elmúlt időszakban sok változáson ment keresztül, hiszen kicserélték a gépházat, korszerű, jól szigetelő ablakokat szereltek fel, megújultak a lelátók és a rajtkövek, nyár óta pedig Magyarországon egyedülálló módon napkollektorok segítik a medence fűtését, és a csatornába engedett szennyvíz hőjét újra hasznosítják. Az egész napos programon a versenyszámok között rövid vízilabda és szinkronúszó bemutatót láthatott a versenyzőkből és szurkolókból álló több mint ezer fős közönség. Az úszóversenyen összesen több mint 600 alsó és felső tagozatos diák, pedagógus és szülő ugrott a medencébe: az iskolák közötti versenyt végül a Kós iskola nyerte meg a második Pannónia és a harmadik Bolyai előtt. A felső tagozatos úszóknak Gajda Péter, Burány Sándor és Vinczek Görgy adta át a díjakat és érmeket. Az 1-2. osztályosok Ékes Gábortól, Földesi Gyulától és Gergely Istvántól, a 3-4. osztályosok és a pedagógusok, illetve a szülők György Istvántól, Güttler Károlytól és Mihály Andrástól vehették át az érmeket.

17 KISPESTI MAGAZIN mozaik 17

18 18 mozaik KISPESTI MAGAZIN Karácsonyi díszben Kispest A kispesti önkormányzat idén is ünnepélyes keretek között kapcsolta fel a kerület ünnepi díszkivilágítását. Most is egyszerre gyúltak fel a fények a Templom, a Kossuth, a Városház és a Kós Károly téren, valamint új helyszínként az Atatürk parkban. Sok száz kispesti, kicsik és nagyok jöttek el a Templom térre, hogy részt vegyenek a hagyományos lampionos felvonuláson és hogy jelen legyenek a város karácsonyi fényeinek bekapcsolásán. A vidám menet innen átsétált a Kossuth térre, átvitte az ünnepi fényeket, ahol családias hangulatban sok gyermek és felnőtt társaságában meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját.

19 KISPESTI MAGAZIN mozaik 19 BEMUTATjuk Lepsényi Boglárka Tanítónő, a magyar női lábtenisz válogatott tagja Az elmúlt hetekben nagy volt az öröm a Puskás iskolában, ahol a gyerekek és a pedagógusok egyaránt büszkén mesélték mindenfelé: az iskolájukban tíz esztendeje tanító Lepsényi Boglárka a november között, a Kassán megrendezett Női és Junior Lábtenisz Európa Bajnokságon, amelyen 10 ország nemzeti csapatai vettek részt, a magyar női csapat tagjaként rendkívül eredményesen szerepelt. Az egyéni versenyszámot megnyerte, s ezzel megszerezte második Európa-bajnoki címét. De ezzel még nem volt vége a sikereknek, hiszen párosban Körösi Evelinnel és Hering Dominikával szintén első helyen végzett, hármasban pedig - Aszódi Dianával közösen - bronzérmet szereztek. Így két arannyal és egy bronzéremmel megkapták a legjobb női csapatnak járó különdíjat is. Ez hatalmas előrelépés a magyar női lábteniszben, hiszen 2002 első VB-s szereplésem óta most sikerült először megverni a nemzetközi mezőny legjobbjait: a cseheket és a szlovákokat! kommentálja minapi sikereiket. Lepsényi Boglárka gyerekként a sporttagozatos általános iskolában ugyan még kézilabdázott, és talán kapóra jött neki, hogy térdproblémái akadtak, így csak a kézilabdakapuban talált magának helyet, amit ugyan szívesen csinált, de jobban izgatta a kispályás foci, így gimnazistaként már lábbal pattogtatta a labdát. Egy véletlennek köszönheti, hogy Esztergomban az édesapjával és két lánytestvérével a focipálya melletti betonos teniszpályán kifeszített háló felett csakúgy lábtengóztak egyet, amikor is a szomszéd pályán játszók felhívták a figyelmét arra, hogy ezt a sportágat lehet ám szabályok szerint is játszani, csak akkor már lábtenisz a neve. Nyaranta rendszeresen a Balaton parton dolgozott a család 1-2 hónapot, és amikor csak tehették, szabad idejükben a Lepsényi-lányok elkápráztatták játékukkal a parton pihenőket, és bizony rendre jobban játszottak, mint a fiúk. Innen már egyenes volt az út a Lábtenisz Szövetséghez, ahol annak vezetői is fantáziát láttak Lepsényi Boglárkában, bár a magyarországi feltételek ebben a sportágban ugyancsak mostohák például a cseh és a szlovák viszonyokhoz képest ban bekövetkezett a fordulat, gyökeresen megváltozott az élete, bővültek lehetőségei, támogatóra talált: miatta és érte lábtenisz szakosztály alakult a Kinizsi Honvédban Szentendrén, ahol rendszeres edzéslehetőséget kapott. Az eredmények sem maradtak el. Lepsényi Boglárka mára már háromszoros világ- és kétszeres Európa bajnok egyéniben, illetve idén egyszeres EB bajnok párosban. Az érlelődő sikerek mellett Lepsényi Boglárka legnagyobb bánata, hogy más országokhoz képest nálunk nem népszerű ez a sportág. Szerényen, de büszkén vallja: az én sikerem, amit én elértem ebben a sportágban, azért nagy dolog, mert olyan nemzetek fölé nőttem fel teljesen saját erőből és ösztönös játékból, ahol rendszeres és szabályos edzésvezetés a jellemző, számos klub és komoly versenyeztetési rendszer működik, valamint a hazánkban lévő igazolt játékosok számához képest jóval többen űzik ezt a sportágat. Talán, ha egyszer az iskolákban is akad majd olyan testnevelő tanár, aki kedvet csinál ehhez a nagyon látványos, ámde tiszta szabályok szerint játszható játékhoz, akkor mi is többen leszünk.

20 20 közérdekü KISPESTI MAGAZIN Képviselői fogadóórák Gajda Péter polgármester fogadónapja: előzetes telefonos bejelentkezés alapján folyamatosan ( ). Polgármesteri Hivatal, Városház tér Vinczek György (3. sz. választókörzet) alpolgármester fogadónapja: Minden hónap második szerda óra, telefonos egyeztetés alapján Polgármesteri Hivatal, Városház tér Valamint minden hónap negyedik csütörtök óráig, Vass Lajos Általános Iskola, Csokonai u. 9. Ékes Gábor (8. sz. választókörzet) alpolgármester fogadónapja: Telefonon történő egyeztetés alapján, , Minden hónap második szerda óra. Valamint minden hónap első szerda óráig, Wekerlei Társaskör Egyesület, Kós Károly tér 10. Tóthné Szabó Éva alpolgármester fogadónapja: Telefonon történő egyeztetés alapján, Minden hónap második szerda óra dr. Kiss Anna jegyző fogadónapja: Előzetes bejelentkezés alapján a as telefonszámon. A Városháza épületében A épület I. em sz. választókörzet Fekete Márk (Fidesz-KDNP) Fidesz- iroda, Ady Endre út 91. Minden hónap első hétfő óra. 2. sz. választókörzet Bogó Józsefné (MSZP) MSZP Iroda (Kossuth L. u. 50.) Folyamatosan, előzetes telefonbejelentkezés alapján. Tel.: sz. választókörzet Vidra Zoltán (Fidesz-KDNP) Zalaegerszeg u Telefonon történő egyeztetés alapján a es számon. Minden hónap második hétfő óra. 5. sz. választókörzet Kránitz Krisztián (MSZP) Telefonon történő egyeztetés szerint folyamatos sz. választókörzet Tóthné Szabó Éva (Fidesz-KDNP) Fidesz-iroda, Ady Endre út sz. választókörzet Lackner Csaba (MSZP) Telefonon történő egyeztetés szerint folyamatos sz. választókörzet Lazányi Ferenc (Fidesz-KDNP) Wekerlei Társaskör Egyesület Minden hónap első szerda, óra Kós Károly tér sz. választókörzet Szathury Kolos (Fidesz-KDNP) Telefonon történő egyeztetés alapján, sz. választókörzet Marsalné Kovács Judit (Fidesz-KDNP) Fidesz-iroda, Ady Endre út 91. Minden hónap harmadik szerda óra. 12. sz. választókörzet Mihály András (Fidesz-KDNP) Mézeskalács Óvoda Kelet u Minden hónap negyedik kedd 17 19óra. Listás képviselő dr. Lélfai Koppány (Fidesz-KDNP) Telefonos egyeztetés alapján, melyre a es telefonszámon lehet jelentkezni. Listás képviselő: Fekete László (MSZP) Polgármesteri Hivatal Minden hónap első hétfő óra Listás képviselő Szujkó Szilvia (MSZP) MSZP székház (Kossuth L. u. 50.) Minden hónap első péntek 17 óra előzetes bejelentkezés. Listás képviselő Gerháth Csaba (Független) Polgármesteri Hivatal Minden héten hétfőn óra, ha munkanapra esik. Listás képviselő Lázár Tamás (Jobbik) Polgármesteri Hivatal A ép. II. 71. Telefonon történő egyeztetés alapján, Ügyfélfogadás a Városházán Polgármesteri Hivatal Tel.: H: K: zárva Sz: Cs: zárva P: Egyéni vállalkozói igazolványok ügyintézése ugyanekkor. Ügyfélszolgálati Iroda H: K: Sz: Cs: P: Körzeti Hivatal, Okmányiroda H: K: zárva Sz: Cs: P: Ebédidő: minden nyitva tartási nap ig EGÉSZSÉGÜGY Felnőtt 24 órás orvosi ügyelet 1195 Bp., Petőfi u. 49., tel.: Gyermekorvosi ügyelet 1089 Bp., Üllői út 86., Heim Pál Gyermekkórház, tel.: (éjszaka, hétvége és ünnepnapok) Kispesti Egészségügyi Intézet 1195 Budapest, Ady Endre út , tel.: Yamamoto Rehabilitáció Intézet 1196 Budapest, Petőfi u. 79., tel.:

Nyugodt, stabil folytatás, folyamatos fejlődés

Nyugodt, stabil folytatás, folyamatos fejlődés Nyugodt, stabil folytatás, folyamatos fejlődés A kerület több pártja és civil szervezete az október 12-i önkormányzati választásra azért fogott ös sze, hogy folytathassuk a 2006-ban megkezdett munkát.

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére 10220-1/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2010. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

Tisztelt Képviselő- Testület!

Tisztelt Képviselő- Testület! Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság Tárgy: Beszámoló a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság 2011. évi munkájáról Tisztelt Képviselő-

Részletesebben

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ 1/162-1/2015/I. Ea: Varga Erika Tárgy: Czirbus Gábor alpolgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról, eseményekről.

Részletesebben

Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett Önkéntesek Hete alkalmából pályázatot nyújtott be Alapítványunk az Önkéntes Központ Alapítványhoz.

Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett Önkéntesek Hete alkalmából pályázatot nyújtott be Alapítványunk az Önkéntes Központ Alapítványhoz. A Csabacsűdi játszótér felújítása az Önkéntesek Hete keretében című projekt megvalósulása Csabacsűdön Pályázó: Tiszta Környezetünkért Alapítvány Csabacsűd Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 3. A Vajda Péter DSE-vel közösen iskolai sportnapot szerveztünk a sportiskolás tanulóknak.

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 3. A Vajda Péter DSE-vel közösen iskolai sportnapot szerveztünk a sportiskolás tanulóknak. SPORTISKOLAI SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2013. JANUÁR 1-ÁPRILIS 30. SZAKMAI BESZÁMOLÓ 1. Az iskola folyamatos kapcsolatot tart a MOB Sportiskolai Program Pedagógiai Munkacsoportjával illetve a sportiskolai módszertani

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság Tisztelt Képviselő-testület! Tárgy: Beszámoló a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Irodája által szervezett 2008. évi sportversenyekről

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Polgármester Tárgy: Jelentés lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Tisztelt Képviselő-testület! A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról az alábbiakat jelentem: Folyószámla-hitelkeret módosítása

Részletesebben

Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat (Cím) 1195 Budapest, Városház tér 18-20.) 2010. évi közbeszerzési terv I. sz.

Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat (Cím) 1195 Budapest, Városház tér 18-20.) 2010. évi közbeszerzési terv I. sz. Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat (Cím) 1195 Budapest, Városház tér 18-20.) 2010. évi közbeszerzési terv I. sz. módosítás A közbeszerzés tárgya és mennyisége CPV kód Irányadó eljárásrend

Részletesebben

A legnagyobb tanári művészet, hogy az alkotás és felismerés örömét ébresszék. /A. Einstein/

A legnagyobb tanári művészet, hogy az alkotás és felismerés örömét ébresszék. /A. Einstein/ DÉR NAPOK RENDEZVÉNYSOROZAT Mottó: A legnagyobb tanári művészet, hogy az alkotás és felismerés örömét ébresszék. /A. Einstein/ Iskolánk 2003-ban vette fel Dér István festőművész (1937 1993) nevét. A település

Részletesebben

Előterjesztés a képviselő-testület részére

Előterjesztés a képviselő-testület részére Polgármester Előterjesztés a képviselő-testület részére Tárgy: Javaslat a módosított, illetve egységes szerkezetű alapító okiratának elfogadására. Tisztelt képviselő-testület! A testület 2012. április

Részletesebben

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2014-2015-ös tanévre

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2014-2015-ös tanévre Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2014-2015-ös tanévre Készítette: apigyö képviselő-testülete és Oláhné Horváth Ildikó apigyö patronálója Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 3. A Vajda Péter DSE-vel közösen az alábbi rendezvényeket szerveztük a sportiskolás tanulóknak:

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 3. A Vajda Péter DSE-vel közösen az alábbi rendezvényeket szerveztük a sportiskolás tanulóknak: SPORTISKOLAI SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2012. SZEPTEMBER 1-DECEMBER 31. SZAKMAI BESZÁMOLÓ 1. Az iskola folyamatos kapcsolatot tart a MOB Sportiskolai Program Pedagógiai Munkacsoportjával illetve a sportiskolai

Részletesebben

Méltó születésnapi ajándék

Méltó születésnapi ajándék Szeged gazdálkodásának egyre nagyobb hányadát teszik ki azok az állami és uniós pályázatok, melyeket teljes egészében a város fejlesztésére fordítanak. Az idén 32 milliárd forintot fektetnek be a város

Részletesebben

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. KIVONAT Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot

Részletesebben

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2012-2013-as tanévre

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2012-2013-as tanévre ADY ENDRE ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS PESTERZSÉBETI PEDAGÓGIAI INTÉZET 1204 Budapest, Ady Endre u. 98. Tel/fax: 284-01-38; Tel.: 421-07-71 Email: pepe20@pepint.sulinet.hu Honlap: www.pepint.hu Pesterzsébeti Ifjúsági

Részletesebben

Módosító indítványok a Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat 2015. évi költségvetési javaslatához

Módosító indítványok a Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat 2015. évi költségvetési javaslatához 1. 2. 3. 4. Módosító indítványok a Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat 2015. évi költségvetési javaslatához Javaslattevő Javaslat tartalma Javaslat összege Forrás megjelölés Megjegyzés GPB Szász

Részletesebben

A tanév rendje. A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2016. január 29. (péntek) Téli szünet: 2015. december 21 2015. december 31.

A tanév rendje. A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2016. január 29. (péntek) Téli szünet: 2015. december 21 2015. december 31. A tanév rendje 1. Tanítási napok és szünetek A tanév első napja: 2015. szeptember 1. (kedd) A tanév első féléve: 2016. január 22. (péntek) A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2016. január 29. (péntek)

Részletesebben

MEGHÍVÓ Monor Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

MEGHÍVÓ Monor Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Monor Város Alpolgármestere 2200 Monor, Kossuth Lajos utca 78-80. Telefon: 06/29/612-310 Szám: 27-83-15/2014 MEGHÍVÓ Monor Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. SZEPTEMBER 25-ÉN CSÜTÖRTÖKÖN

Részletesebben

DIÁKSPORT RENDEZVÉNYEK

DIÁKSPORT RENDEZVÉNYEK DIÁKSPORT RENDEZVÉNYEK Óbuda-Békásmegyeren 2010-2011. tanév II. félév Pedagógiai Szolgáltató Intézet 2011. június 6. DIÁKSPORT RENDEZVÉNYEK Óbuda-Békásmegyeren 2010-2011. tanév II. félév. Tartalom 1. Általános

Részletesebben

Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója.

Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója. Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója. 2012. január: Iskolai csoportedzések, István Király ált iskola, minden hétfő 14 órától Gyolcsos Ferenc vezetésével 15 fő. Táncsics Mihály Általános iskola kedd

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 1 Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660 Pf.: 76. fax: 592-676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2011-2012-es tanévre

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2011-2012-es tanévre ADY ENDRE ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS PESTERZSÉBETI PEDAGÓGIAI INTÉZET 1204 Budapest, Ady Endre u. 98. Tel/fax: 284-01-38; Tel.: 421-07-71 Email: pepe20@pepint.sulinet.hu Honlap: www.pepint.hu Pesterzsébeti Ifjúsági

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság Tárgy: Oktatási intézmények vezetőinek megbízása Készítette: Nagy Péter humánszolgáltatási igazgató Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének. 2013. évi M U N K A T E R V E

Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének. 2013. évi M U N K A T E R V E Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének 2013. évi M U N K A T E R V E 2013. január 30. (szerda) 15 óra 2.) Javaslat a városi rendezvények, ünnepségek előkészítésére vonatkozó elképzelések pontosítására,

Részletesebben

Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat 2015. február 25-i határozatai

Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat 2015. február 25-i határozatai Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat 2015. február 25-i határozatai 1/2015. (II.25.) SZKT határozat 3 igen, 0 nem és 0 fő tartózkodott A Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat Képviselő-testülete ülésének jegyzőkönyv

Részletesebben

Előirányzat. 1. Szabályozott bevételek. 2. Polgármesteri Hivatal saját bevételei:

Előirányzat. 1. Szabályozott bevételek. 2. Polgármesteri Hivatal saját bevételei: Ezer Ft-ban 1. Szabályozott bevételek 1.1 Normatív állami hozzájárulás 1.2 SZJA részesedés 1.3 Helyi iparűzési adó 1.4 Idegenforgalmi adó 1.5 Adópótlék és bírság bevétel ( Fővárosi Önkormányzattól) 1.6

Részletesebben

KOLOZSVÁR UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA. Programterv 2015/2016-os tanév 1155 BUDAPEST, KOLOZSVÁR U. 1.

KOLOZSVÁR UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA. Programterv 2015/2016-os tanév 1155 BUDAPEST, KOLOZSVÁR U. 1. KOLOZSVÁR UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA 1155 BUDAPEST, KOLOZSVÁR U. 1. Tel./Fax: 419-2413 ; 416-0437 e-mail: titkarsag@kolozsvariskola.hu Programterv 2015/2016-os tanév Szorgalmi idő: 2015. IX. 1.(kedd)- 2016.

Részletesebben

Kaskantyú, Hunyadi J. u. 16

Kaskantyú, Hunyadi J. u. 16 Kaskantyú Községi Önkormányzat Képviselő - Testülete 8/2013. Test. ül. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kaskantyú Községi Önkormányzat képviselő - testületének 2015. június 14.-én (péntek) napján 8 00 órai

Részletesebben

A L S Ó N E M E S A P Á T I. Község ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. június 28-ai ny i l v á n o s ülésének. j e g y z ő k ö n y v e

A L S Ó N E M E S A P Á T I. Község ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. június 28-ai ny i l v á n o s ülésének. j e g y z ő k ö n y v e A L S Ó N E M E S A P Á T I Község ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. június 28-ai ny i l v á n o s ülésének j e g y z ő k ö n y v e Szám: 149-7/2013/ANA. Tartalom: HATÁROZATOK KÓD 60/2013.(VI.28.)

Részletesebben

13/2000. (VI.16.) rendelete. Berhida Önkormányzat által alapított kitüntetõ címekrõl, díjakról

13/2000. (VI.16.) rendelete. Berhida Önkormányzat által alapított kitüntetõ címekrõl, díjakról BERHIDA VÁROS 1 ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELÕ-TESTÜLETÉNEK 13/2000. (VI.16.) rendelete Berhida Önkormányzat által alapított kitüntetõ címekrõl, díjakról Berhida Város Önkormányzata Képviselõ-testülete a módosított

Részletesebben

2013. ÉVI MUNKATERVE

2013. ÉVI MUNKATERVE NAGYMAROS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 222/2012. (XI. 26.) számú határozatával elfogadott 2013. ÉVI MUNKATERVE Nagymaros Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. évi munkatervét az

Részletesebben

Kedves Olvasó! Megvalósult fejlesztések, beruházások: ami a fényképes beszámolóból kimaradt

Kedves Olvasó! Megvalósult fejlesztések, beruházások: ami a fényképes beszámolóból kimaradt Kedves Olvasó! Évek óta rendszeressé vált, hogy a Hajdúhegyi Hírekben ismertettem Önnel a városrész önkormányzati képviselõjeként végzett munkámat. Beszámoltam az elkészült fejlesztésekrõl és a megvalósításra

Részletesebben

Maroslele Község Polgármesterétől

Maroslele Község Polgármesterétől Maroslele Község Polgármesterétől 6921 Maroslele, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 62/256 033 E-mail: marosleleph@vnet.hu Maroslele Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Maroslele Tárgy: Polgármesteri tájékoztató

Részletesebben

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június Hírlevél Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház 2014. január-június Gyerekházunk napi szinten 9-13. h áll a családok rendelkezésére. A napi foglalkozásokon túl folyamatos programokkal a jeles napok megünneplésével

Részletesebben

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2009-2010-es tanévre

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2009-2010-es tanévre Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2009-2010-es tanévre Készítette: a PIGYÖ képviselő-testülete és Oláhné Horváth Ildikó a Pigyö patronálója Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat

Részletesebben

Hirdetés leadásának dátuma: 2015.08.25.

Hirdetés leadásának dátuma: 2015.08.25. Főbérlő nélküli, bútorozott lakásban 1 szoba 2 fiú részére kiadó. Bérleti díj: 25 000 Ft/hó/fő+rezsi Kiadja: Németh Otília Telefon: 70/94-71-352 Megjegyzés: Egyetemhez közel Hirdetés leadásának dátuma:

Részletesebben

MIHÁLYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 8/2013./IV.30./ önkormányzati rendelete. a sportról

MIHÁLYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 8/2013./IV.30./ önkormányzati rendelete. a sportról MIHÁLYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 8/2013./IV.30./ önkormányzati rendelete a sportról Mihályháza Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a kötelező és az önként vállalt önkormányzati

Részletesebben

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER 8. osztályok 1. (hétfő) 7.45 ELSŐ TANÍTÁSI NAP 8. (hétfő) 17.00 Szülői értekezlet alsó tagozat 11. (csütörtök) 16.30 Szülői Munkaközösségi értekezlet 15.

Részletesebben

A kerékpározás népszerűsítése a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégiumban (KEOP-6.2.0/A/09-2009-0032)

A kerékpározás népszerűsítése a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégiumban (KEOP-6.2.0/A/09-2009-0032) A kerékpározás népszerűsítése a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégiumban (KEOP-6.2.0/A/09-2009-0032) Kedvezményezett: Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium A projekt

Részletesebben

Vecsés Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselő-testülete

Vecsés Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselő-testülete Vecsés Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselő-testülete Szám: 5/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Vecsés Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 30-án

Részletesebben

Rákosmente földútjainak burkolattal történô ellátása KMOP 2.1.1./B 09 2009 0032

Rákosmente földútjainak burkolattal történô ellátása KMOP 2.1.1./B 09 2009 0032 Rákosmenti közlekedési és útfelújítási program EXPRESSZ PROGRAM 8 újabb utat épített Rákosmente Önkormányzata Rákosmente földútjainak burkolattal történô ellátása KMOP.1.1./B 09 009 003 Az Európai Unió

Részletesebben

(A bizottság a határozatot 10 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal, 0 tartózkodás mellett elfogadta)

(A bizottság a határozatot 10 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal, 0 tartózkodás mellett elfogadta) Nyári tábori pályázat 2009 határozatok 155/2009 (V.11.) KOSIE Biz.h. A Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság úgy határoz, hogy a 2009. évre a nyári táborozás támogatására

Részletesebben

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 5/2015. sz. jegyzőkönyve. a 2015. március 4 én megtartott ülésről

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 5/2015. sz. jegyzőkönyve. a 2015. március 4 én megtartott ülésről NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2015. sz. jegyzőkönyve a 2015. március 4 én megtartott ülésről 1 Jegyzőkönyv Készült: Nemti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. március

Részletesebben

Tájékoztató. a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról

Tájékoztató. a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról Tájékoztató a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról Kedves leendő első osztályosok, Tisztelt Szülők! Hamarosan első osztályba kell íratniuk

Részletesebben

Tárnoki Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Mű ködési Szabályzata

Tárnoki Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Mű ködési Szabályzata 181/2014.(XII.11.) sz. önk. határozat melléklete Tárnoki Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Mű ködési Szabályzata Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Képviselő -testülete (a továbbiakban: alapító) Magyarország

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2014. május 26.-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2014. május 26.-i ülésére ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. május 26.-i ülésére Tárgy: Kis Óvoda hasznosítási lehetősége Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés tartalma: határozati javaslat

Részletesebben

1000-32/2008. 268/2008. sz. határozat

1000-32/2008. 268/2008. sz. határozat Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 1000-32/2008. 268/2008. sz. határozat J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. július 30-i rendkívüli

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTERE. Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést tárgyalja meg és hozza meg döntését!

ALPOLGÁRMESTERE. Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést tárgyalja meg és hozza meg döntését! BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KER. ALPOLGÁRMESTERE ÖNKORMÁNYZATÁNAK Tisztelt Képviselő-testület! Tárgy: Javaslat a Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális szolgáltatásokról,

Részletesebben

A 2011/2012. tanév lezárása a beszámolók tükrében

A 2011/2012. tanév lezárása a beszámolók tükrében A 2011/2012. tanév lezárása a beszámolók tükrében Pest Megyei Intézményfenntartó Központ Tanévnyitó értekezlete 2012. augusztus 23. Beszámoló Nehézségek A tanévet indító fenntartó elvárásai nem voltak

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2012. (IX. 07.) önkormányzati rendelete az önkormányzati kitüntetésekről és elismerő címekről Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2014. december 8-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2014. december 8-i ülésére Tárgy: Békés Város Képviselő-testületének 2015. I. félévi munkaterve Előkészítette: Tárnok Lászlóné jegyző Dr. Uhrin Anna aljegyző Véleményező Valamennyi bizottság bizottság: Sorszám: III/10 Döntéshozatal

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Vincze András jegyző, Jakabné Beke Gyöngyi irodavezető, Kovács Lászlóné irodavezető, Ludman Lajos TVG Kft.

JEGYZŐKÖNYV. Vincze András jegyző, Jakabné Beke Gyöngyi irodavezető, Kovács Lászlóné irodavezető, Ludman Lajos TVG Kft. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2014. április 23-án de. 7,30 órakor a Nádudvari Polgármesteri Hivatalban a Városi Önkormányzat képviselő-testületének rendkívüli ülése alkalmából. Jelen vannak: Beke Imre polgármester

Részletesebben

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 1. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 1. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 1. napján megtartott rendkívüli -testületi üléséről Hozott döntések: Határozat száma 18/2014.(IV.01.) önkormányzati határozat 19/2014.(IV.01.)

Részletesebben

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 11-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 11-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. KIVONAT Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 11-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Közművelődési, oktatási, sport, ifjúságpolitikai és egészségügyi bizottság Tárgy: intézményvezetői pályázatok elbírálása Mellékletek: 1. sz. melléklet: szakértői vélemény Vass Katalin 2. sz. melléklet:

Részletesebben

JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. 20/2009. (VI.28.) sz. r e n d e l e t e

JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. 20/2009. (VI.28.) sz. r e n d e l e t e JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 20/2009. (VI.28.) sz. r e n d e l e t e a képviselő-testület által odaítélhető díjak adományozásáról, és a közszférában tevékenykedők elismeréséről (módosításokkal egységes

Részletesebben

Négy település példás egysége

Négy település példás egysége Négyéves mandátumuk lejártához közelítve arról érdeklődtünk néhány szegedi önkormányzati képviselőtől, miben fejlődött, változott a körzetük, s milyen tervekkel néznek a jövőbe. Arra ügyeltünk, hogy különböző

Részletesebben

Téglás Városi Önkormányzat 10/2002. (V. 30.) TÖ. számú rendelete az önkormányzat által adományozható címekről és kitüntetésekről

Téglás Városi Önkormányzat 10/2002. (V. 30.) TÖ. számú rendelete az önkormányzat által adományozható címekről és kitüntetésekről Téglás Városi Önkormányzat 10/2002. (V. 30.) TÖ. számú rendelete az önkormányzat által adományozható címekről és kitüntetésekről A 10/2012. (IV. 26.) önkormányzati rendelet módosításával (*) egységes szerkezetbe

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S ZIRC VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2007. május 21-i ülésére Tárgy: 2007. évi Díszpolgári cím és Pro Urbe Emlékérem kitüntetési javaslatokat véleményező előkészítő bizottság

Részletesebben

I. Előirányzat módosítás

I. Előirányzat módosítás INDOKOLÁS a Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának a 2014. évi költségvetéséről szóló 3/2014. (II. 4.) önkormányzai rendelete módosítását az Önkormányzat számlájára beérkezett bevételek,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület 2015. december 18-i nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület 2015. december 18-i nyilvános ülésére 8. NAPIREND Ügyiratszám: 1/566-9/2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő testület 2015. december 18-i nyilvános ülésére Tárgy: Előkészítette: Megtárgyalja: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő testületének 2016.

Részletesebben

FORGATÓKÖNYV. Helyszín: Tata (vidék: kistelepülés) Vaszary János Általános Iskola (tantermei, tornaterme, udvara) önálló működésű intézmény

FORGATÓKÖNYV. Helyszín: Tata (vidék: kistelepülés) Vaszary János Általános Iskola (tantermei, tornaterme, udvara) önálló működésű intézmény FORGATÓKÖNYV KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT FEJLESZTÉSI ÉS PROJEKTIGAZGATÓSÁG 1051 Budapest, Nádor u. 32. www.klik.gov.hu Iskolánk idén ünnepli 110. évfordulóját, ennek alkalmából egy egész élménynapot

Részletesebben

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára A Kozák téri Közösségi Ház és a kiállító tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, barátait Nagy Előd festő- és éremművész, valamint fia Nagy Botond fotós kiállításának megnyitójára 2012. november

Részletesebben

A 2009. november 3-án a plébános úr kíséretében megtartott helyszíni szemlén a következő tényeket állapítottuk meg:

A 2009. november 3-án a plébános úr kíséretében megtartott helyszíni szemlén a következő tényeket állapítottuk meg: *tu, -< < - «' s \. kerület Kőbányai Budapest Főváros X. kerület ' vi',.' ^tpviseló'-tcsrület ülése. -- Kőbányai Önkormányzat At^l33^30/ 2S)OPí. Polgármestere Budapcsí, Tárgy: A Kőbányai Szent György plébániatemplom

Részletesebben

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 26-i nyílt üléséről

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 26-i nyílt üléséről Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. JT/3-18/2015 Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 26-i nyílt üléséről Napirend:

Részletesebben

2010. március 17. MEGÚJULÓ WEKERLE MELLÉKLET

2010. március 17. MEGÚJULÓ WEKERLE MELLÉKLET 2010. március 17. MEGÚJULÓ WEKERLE MELLÉKLET 1 2 MEGÚJULÓ WEKERLE MELLÉKLET MEGÚJULÓ WEKERLE MELLÉKLET 3 Hol tart most a projekt? A beruházás Február elején elkezdődött a Kós Károly tér felújítása. Első

Részletesebben

Városzöldítő Majális 2008. május 25-én Budapesten, az Erzsébet téren, a Gödör klub területén

Városzöldítő Majális 2008. május 25-én Budapesten, az Erzsébet téren, a Gödör klub területén Városzöldítő Majális 2008. május 25-én Budapesten, az Erzsébet téren, a Gödör klub területén A Levegő Munkacsoport pályázatot indított annak érdekében, hogy Budapest belső kerületeiben megnöveljék az egy

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 1608-2/2013. ; 1607-3/2013. 2. a.) a helyi Polgárőrség B E S Z

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. június 29-i üléséről 72-76/2009. (06. 29.) ÖK. sz. határozat 1 Készült: Ceglédbercel Község Önkormányzatának 2009. június

Részletesebben

1. A képzés kezdésének pontos időpontja, helyszíne: 2003. július 16-21. Dunapataj Szelidi tó Kastély u. 15.

1. A képzés kezdésének pontos időpontja, helyszíne: 2003. július 16-21. Dunapataj Szelidi tó Kastély u. 15. Szakmai beszámoló a kerületi kortárssegítő képzésről 1. A képzés kezdésének pontos időpontja, helyszíne: 2003. július 16-21. Dunapataj Szelidi tó Kastély u. 15. 2. A képzés további időpontjai és helyszíne:

Részletesebben

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége:

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: 2010. január 14. a Sátoraljaújhelyi Városvédő és Szépítő Egyesülettel, az Eötvös József Klubbal közösen megemlékezést

Részletesebben

Rétság Városi Sport Egyesület

Rétság Városi Sport Egyesület - Rétság Városi Sport Egyesület - Részlet az alapszabályból: A Rétság Városi Sport Egyesület az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény alapján önállóan m köd társadalmi szervezet. Az egyesület a

Részletesebben

2015. szept. 4. XII. évf. 36. hét Érv.: szept. 4.-szept. 18-ig

2015. szept. 4. XII. évf. 36. hét Érv.: szept. 4.-szept. 18-ig 2015. szept. 4. XII. évf. 36. hét Érv.: szept. 4.-szept. 18-ig 2 3 4 APróHIrdETÉSEK: Adás-vétel Kukoricán nevelt, vágni való csirke kapható a baromfikeltetőnél! Pomáz, Bethlen G. u. 1/A. Tel.: 06-26/325-869

Részletesebben

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli -testületi üléséről Hozott döntések: Határozat száma 35/2014.(VII.23.) önkormányzati határozat 36/2014.(VII.23.)

Részletesebben

)) 9?,, l "t. t, Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Apolgármestere. I. Tartalmi összefoglaló

)) 9?,, l t. t, Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Apolgármestere. I. Tartalmi összefoglaló -------------------------------- Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Apolgármestere )) 9?,, l "t. t, ~..,:J szamu e o erjesz es Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kőbányai Janikovszky

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Polgármester Tárgy: Jelentés lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Tisztelt Képviselő-testület! A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról az alábbiakat jelentem: A Zoltán u. 42. sz. alatti

Részletesebben

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. május 12-I RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. május 12-I RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. május 12-I RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozatok: 40/2015. (V.12.) 41/2015. (V. 12.) 42/2015. (V. 12.) 43/2015. (V. 12.) 44/2015. (V.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: D- 20-2/2014. Oroszi Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8458 Oroszi, Szabadság u. 27. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Oroszi Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. február 27 -én 16

Részletesebben

Adventi ünnepkör alsó tagozatban

Adventi ünnepkör alsó tagozatban JÓ GYAKORLAT Adventi ünnepkör alsó tagozatban 1 Bevezetés Minden ember számára az egyik legszebb ünnep a karácsonyvárás. Lelki megtisztulással, izgalommal, örömteli készülődéssel telik ez az időszak a

Részletesebben

Fizika. Környezetismeret. Városi Angol Verseny

Fizika. Környezetismeret. Városi Angol Verseny Fizika 2014. április 8-án Hidy Gábor 8.c osztályos tanulónk részt vett az Eötvös Lóránd Fizikai Társulat által szervezett Öveges József Fizikaverseny megyei fordulóján és továbbjutott az országos döntőbe.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8481. Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Szám: 317-1/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

A «Tíz év egy csónakban, Nr.2013-5154/001-001» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében

A «Tíz év egy csónakban, Nr.2013-5154/001-001» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében EURÓPA A POLGÁROKÉRT A «Tíz év egy csónakban, Nr.2013-5154/001-001» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében Az 1. alprogram, 1.1. pályázati típusra vonatkozóan

Részletesebben

Tisztelt Aljegyző Asszony!

Tisztelt Aljegyző Asszony! Felsőpakony Nagyközség Polgármesteri Hivatala 2363 Felsőpakony Petőfi S. u. 9. Itsz.: III 243 / 2015. Ügyintéző: Matisz Zsolt kuratóriumi elnök Langné Malecz Andrea aljegyző részére Tárgy: beszámoló az

Részletesebben

I. Szitás Róbert 18.000 gr,

I. Szitás Róbert 18.000 gr, Általános iskolás horgászaink részt vettek május 11-én az általános iskolák közötti horgászversenyen, amit a szegedi Herman Ottó HE. rendezett. A résztvevő csapat tagjai: Cseh Dániel, Csuhaj András 6.osztály,

Részletesebben

Győri. Ágnes. A kézilabdázás fellegvára lesz Kispest? Interjú a 12. oldalon. 2014. január

Győri. Ágnes. A kézilabdázás fellegvára lesz Kispest? Interjú a 12. oldalon. 2014. január XIX. évfolyam 1. szám 2014. január Győri Ágnes A kézilabdázás fellegvára lesz Kispest? Interjú a 12. oldalon 7. oldal Vinczek György Kampány a tragéiák ellen Idén 80 szénmonoxid-mérő készüléket ad ingyen

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS Hónap Február Rendezvény megnevezése 08. Katolikus bál 15. KISZE báb égetés Alapítványi Ház Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Alapítvány 20/283-2013 15. Ovis farsang 22. Zenés farsangi

Részletesebben

Katafa Község Helyi Esélyegyenlőségi programjának megtárgyalása.

Katafa Község Helyi Esélyegyenlőségi programjának megtárgyalása. 1 Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Katafa 23-13/2013. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Katafa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2013. július 4-én (kedden) 8.30 órakor a Katafa,

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Közművelődési, oktatási, sport, ifjúságpolitikai és egészségügyi bizottság Tisztelt Képviselő-testület! Tárgy: Fogorvosi praxis átadása Melléklet: megbízási szerződés tervezet Készítette: Nagy Péter humánszolgáltatási

Részletesebben

(2015. évi előzetes tervezet)

(2015. évi előzetes tervezet) (2015. évi előzetes tervezet) JANUÁR január 31. U21-es kispályás torna Nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola Nagykőrösi Kinizsi FC FEBRUÁR február 1. U16-os kispályás kupa Nagykőrösi Kossuth Lajos

Részletesebben

K I V O N A T. A káresemény megnevezése: Dunaföldvár, Baross u. 64. szám előtti közterületen történt (3742/1 hrsz) pinceleszakadás

K I V O N A T. A káresemény megnevezése: Dunaföldvár, Baross u. 64. szám előtti közterületen történt (3742/1 hrsz) pinceleszakadás 67/2011.(III.29.) KT. Dunaföldvár Város Képviselő-testülete úgy határozott, hogy a vis maior tartalék címen támogatási igényt nyújt be a Belügyminisztériumhoz. A káresemény megnevezése: Dunaföldvár, Baross

Részletesebben

A képviselő-testület nyilvános ülésen hozott határozatainak nyilvántartása (2010-2012.)

A képviselő-testület nyilvános ülésen hozott határozatainak nyilvántartása (2010-2012.) A képviselő-testület nyilvános ülésen hozott határozatainak nyilvántartása (2010-2012.) Szám Tárgy 2010 1/2010. (I. 29.) Jegyzőkönyv hitelesítő 2/2010. (I. 29.) Gyepmesteri Társuláshoz való csatlakozás-

Részletesebben

12/2013. sz. jegyzőkönyv

12/2013. sz. jegyzőkönyv 12/2013. sz. jegyzőkönyv Készült: Alsózsolca Város Polgármesteri Hivatalban megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésről, mely 2013. június 17-én 16 órakor kezdődött. Jelen vannak: Zsiros Sándorné

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Az Egyesület tevékenységének bemutatása

Szakmai beszámoló. Az Egyesület tevékenységének bemutatása Szakmai beszámoló Községi Sportegyesület Iváncsa 2454 Iváncsa, Arany J. u. 1. Az Egyesület elnöke: Baki Imre Az Egyesület vezetősége: Nagy András (szakosztály vezető), Lestár István (technikai vezető),

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a kispesti önkormányzat képviselő-testületének 2011. május 17-én 8 óra 30 perces kezdettel a polgármesteri hivatal nagytermében (Bp. XIX., Városház tér 18. I. em. 41.) megtartott

Részletesebben

További információk és részletes versenykiírások hamarosan https://www.facebook.com/pages/es%c3%a9lyegyenl%c5%91s%c3%a9gisportnap/293850744104746

További információk és részletes versenykiírások hamarosan https://www.facebook.com/pages/es%c3%a9lyegyenl%c5%91s%c3%a9gisportnap/293850744104746 1 MEGHÍVÓ ESÉLYEGYENLŐSÉGI SPORTVÁLASZTÓ NAP A BAKONY ÉS BALATON KELETI KAPUJA KÖZHASZNÚ EGYESÜLET SZERVEZÉSÉBEN 2014. MÁJUS 25. BALATONFŰZFŐ VÁROSI STADION, BALATON USZODA 2014. május 9-én pénteken 16

Részletesebben

Az Egri Városi Sportiskola nevében köszöntöm a sportszakmai fórum résztvevőit!

Az Egri Városi Sportiskola nevében köszöntöm a sportszakmai fórum résztvevőit! Az Egri Városi Sportiskola nevében köszöntöm a sportszakmai fórum résztvevőit! A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze. /Szent-Györgyi Albert/ AZ EGRI VÁROSI

Részletesebben

Melléklet. ISK munkaterv 2014/ 2015. tanévre

Melléklet. ISK munkaterv 2014/ 2015. tanévre Melléklet ISK munkaterv 2014/ 2015. tanévre Iskolai Diáksportkörünk elsődleges feladata, hogy minden tanulónk részére biztosítsa a lehetőséget a sportolásra. Ezt több iskolai sportolási lehetőség keretén

Részletesebben

Ennek kapcsán 1992. november 24 én megalakult az Országos Baleset megelőzési Bizottság, majd sora egymás után a megyei és

Ennek kapcsán 1992. november 24 én megalakult az Országos Baleset megelőzési Bizottság, majd sora egymás után a megyei és Veszprém, 2013. április 17. Gradvolt Szilveszter r. őrnagy Pécs VBB. Titkára I. Pécs Városi Baleset megelőzési Bizottság bemutatása Aközlekedésről szóló 1988. évi I. tv. a közlekedési propaganda tevékenységet

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5.

MEGHÍVÓ. Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5. MEGHÍVÓ Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5. 2011. június 2. csütörtök 18.00 óra A Dunavarsányi Napok rendezvénysorozat nyitóünnepsége, az Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Év végi Hangversenye

Részletesebben