Új kor új iskola TÁMOP / Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, a Lilla Téri Általános Iskola

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Új kor új iskola TÁMOP 3.1.4-12/2-2012-0775. Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, a Lilla Téri Általános Iskola"

Átírás

1 Új kor új iskola Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, a Lilla Téri Általános Iskola TÁMOP /

2 Bevezető Iskolánk a Lilla Téri Általános Iskola Lilla Téri Elementary School a TÁMOP /2 Innovatív iskolák fejlesztésére kiírt pályázaton Ft-ot nyert. A következő célokat tűztük ki a pályázati kiírásnak megfelelően: intézményünk pedagógiai- módszertani megújulása, a magasabb színvonalú oktatás érdekében a pedagógusaink szakmai fejlődésének elősegítése szaktárgyi továbbképzések megvalósításával, a diákok egészséges életmódra nevelése, egészségtudatos, szemléletformáló iskolai nevelés elterjesztése a tanulók testi- lelki- szellemi állapotának, egészségvédelmének és egészségfejlesztésének érdekében, a környezettudatos szemlélet kialakítását megcélzó iskolai szabadidős tevékenységek ösztönzése, a gazdasági kultúra, a vállalkozói készségek fejlesztése, a munkaerő- piaci helytállást, alkalmazkodást megalapozó programok alkalmazása az iskolában, az aktív állampolgárság készségeinek fejlesztése, a nevelés-oktatás hozzájárulása a nemzeti és európai identitás kialakulásához, a helyi társadalmi szervezetekkel való együttműködés, partnerség, kapcsolat kialakítása nevelési-oktatási feladatok megvalósításában, digitális, sport- és egyéb taneszközök intézményi szintű fejlesztése, elősegítve az iskoláskorú gyerekek készség- és képességfejlesztését, kreativitásuk fejlesztését, valamint a testmozgás iránti igény felkeltését. Ezen célok elérése érdekében szakköröket, fejlesztő foglalkozásokat szerveztünk diákjainknak. Egészségnapokat, hagyománnyá tehető rendezvényeket, nyelvi témaheteket rendeztünk. Nyári táborokban fejlesztették nyelvtudásukat tanulóink, valamint síelhettek. Ezen tevékenységeket a pályázat anyagilag és eszközök beszerzésével is támogatta.

3 Kiemelt területek megvalósulása I. Idegen nyelv Angol nyelvi témahét : Animals november Az angol munkaközösségen kívül a többi munkaközösség is kivette a részét a munkából. A délutáni vetélkedőkön kívül a tanórákba is beépítették a témahét anyagát, és izgalmas projektmunkákra adtak ki felhívást. Tanulóink lelkesen dolgozták végig a hetet. A témahét zárórendezvénye a Budakeszi Vadaspark gazdag programkínálata alapján összeállított program volt. Angol nyelvi témahét: SHAKESPEARE S WORLD szeptember Shakespeare világát, a reneszánsz kort, annak művészetét, történelmét és irodalmát választottuk témául. A nyelvi hét a felső tagozatosokat vonta be a közös tevékenységekbe.: Az ötödik évfolyam feladata ppt elkészítése a Globe színházról. A hatodik évfolyam számára poszterkészítő versenyt hirdettünk (a reneszánsz kortól, Shakespeare életrajzáig, műveiig, a kor divatjáig bármit lehetett választani). Hetedikeseink már Shakespeare nagy tragédiájával, a Rómeó és Júliával ismerkedtek meg. Számos előkészítő foglalkozás után egy totó megoldásával bizonyították ismereteiket a műről. A nyolcadik évfolyam programjain a gyerekeknek lehetőségük volt a darabok filmfeldolgozásaival, illetve a reneszánsz zenével megismerkedni Nyelvi témahetünk rendezvénysorozatát a budapesti Csokonai Művelődési Központban G. B. Shaw Pygmalion című művének megtekintésével zártuk. Az előadás nagy sikert aratott diákjaink körében.

4 Angol nyelvi táborok: Iskolánk nyári táborai mindig szorosan kapcsolódnak az iskolában folyó angol-magyar két tanítási nyelvű képzéshez. A korai nyelvoktatás lehetőségeit kihasználva igyekszünk minden lehetőséget felkínálni tanulóinknak, hogy angol nyelvi kommunikációs képességeiket hatékonyan tudják fejleszteni életkori sajátosságaiknak megfelelően. Mindkét tábor esetében olyan helyszínt választottunk, ahol a kellemes környezet, motiváló helyszín, inspiráló közeg és megfelelő tárgyi feltételek (közösségi hely) is rendelkezésünkre állt. Nyári angol-kézműves tabor Balatonfüred, július 5-8. Az egész éves kemény munka jutalmaként szerveztük táborunkat, amit egy közösen kitalált témakör (indiánok) köré építettünk fel. A gyerekek konkrét élethelyzetekben próbálhatták ki idegen nyelvű kommunikációs képességeiket, fejleszthették önbizalmukat. A jó hangulatot tovább erősítette a kellemes balatoni környezet Nyári angol-kézműves tábor Siófok, június 29- július 2. A délelőtti és délutáni angol és kézműves foglalkozások témája a cowboyok élete köré szerveződött. Ezek mellett tanulóink kikapcsolódásképp meglátogatták a budapesti Libegőt illetve a Zamárdi kalandparkot, és természetesen lehetőségük nyílt megmártózni a Balatonban is. A programok és a foglalkozások sikerrel zárultak, tanulóink életre szóló élményekkel gazdagodtak. Halloween-party november 24. Iskolánk egyik legkedveltebb programja a Halloween-party. A rendezvény vezérmotívuma a Halloween-jelmez, melyet nemcsak a tanulók, de a pedagógusok is szívesen magukra öltöttek. A jelmezes felvonulás után az osztályok egy Halloween vacsorán vettek részt, majd angol nyelvű versenyeken mérték össze tudásukat.

5 Megyei angol nyelvhasználati és nyelvhelyességi verseny 2014.majus 16 A versenyre 306 diák nevezett be Debrecen és a megye iskoláiból. A gyerekek szeretik megmérettetni tudásukat. Élvezték a kreatív, játékos feladatokat a jó hangulatú versenyen. II:Informatika A pályázat keretein belül két informatikai szakkör tartottunk. Informatika szakkör (alsó tagozatos gyerekekkel) A szakkör elsődleges célja a tanulók informatikai ismereteinek bővítése, az informatika megszerettetése volt. A diákok a szövegszerkesztési és alapfokú programozási ismeretek elsajátításán túl megtanulták a prezentáció-készítés lehetőségeit valamint megismerték az Internet helyes használatát. Digitális tartalmak szakkör (felső tagozatos gyerekekkel) A szakkörön tartandó tananyag az ECDL (European Computer Driving Licence Európai Számítógép-használói Jogosítvány, az informatikai tudás nemzetközileg elfogadott bizonyítványa) törzsanyaga. Összesen 12 csoportban, csoportonként fő gyermek részvételével, (összesen 200 fő) 24 alkalommal, alkalmanként 3*45 perces órával zajlott az oktatás. A foglalkozások egy korszerűen felszerelt informatikai teremben folytak, ami vonzóvá tette számukra a képzést, ezért szívesen látogatták a szakköri foglalkozásokat.

6 III. Sport Sportágválasztó rendezvények: Tanulóink figyelmét az egészséges életmódra és a mozgás fontosságára hívtuk fel. Célunk volt, hogy minél többféle sportággal ismerkedjenek meg a gyerekek. Iskolánk alsó és felső tagozatos diákjai vettek részt ezeken a rendezvényeken június 1. Debreceni Sportcentrum - Oláh Gábor u.5. A programon a gyerekeknek lehetőségük volt szakedzők irányításával sportágakkal megismerkedni, valamint szakedzők segítségével kipróbálni azokat. Az eseményt sportbemutatók is színesítették. A program alatt osztályaink forgószínpadszerűen a következő sportágakkal ismerkedtek meg: cselgáncs, labdarúgás, kosárlabda, kézilabda, tollaslabda, atlétika. Sportágválasztó Debreceni Egyetem Tornacsarnok november 30. Tanulóink nyolc sportággal ismerkedtek meg: vívás, tenisz, atlétika, karate, ökölvívás, kézilabda, kosárlabda, floorball. A sportágakat szakedzők és segítőik segítségével próbálhatták ki. Több tanulónk a szakedzők által tartott bemutatót követően önállóan kereste fel az edzéseket. A rendezvény nagy sikert aratott diákokjaink körében.

7 Sportágválasztó június 12. SZUSZ Park A project harmadik sportágválasztó rendezvényét a SZUSZ-parkban valósítottuk meg. Az eseményen a tanulók a nap nyitásaként zenés aerobic átmozgatáson vettek részt. A nap további sporteseményei voltak pl.: strandröplabda, strandfoci, vívás. Természetesen a nap zárásaként nem maradhatott el a strandolás, mely az egyik legnépszerűbb program volt a gyerekek körében. Sportágválasztó szeptember 4. Debreceni Aquaticum és debreceni strandfürdő A sportnap célja: A vizes sportok, a mozgás megszerettetése, a rendszeres testmozgás beépítése mindennapi életünkbe. Az egészséges életmód betartásával a betegségek megelőzése. A diákok forgószínpadszerűen ismerkedtek meg és próbálhatták ki a vizes sportokat: strandröplabda, strandfoci, kincskereső, fürdőzés, lábtengó, úszás, matrac- és sorverseny, játszóház. Fakultatív program volt: csúszdázás, falmászás, jacuzzi, örvény. Sítábor I., II február ; február 27-március 2. Helyszín: Mátraszentimre Az egészséges életmódra nevelés egyik kiemelkedő része a sport, a mozgás megszerettetése a gyerekekkel. A pályázatnak köszönhetően két turnusban 50 tanuló tanulhatott meg síelni, s tölthetett el ingyen néhány napot egy kihívásokkal, vetélkedőkkel tarkított táborban. A gyerekek nagyon jól érezték magukat és boldogan meséltek a tábori élményeikről.

8 Kerékpártúra I november 23. Debrecen-Józsa A túra célja: Kerékpárral való biztonságos közlekedés és a KRESZ szabályainak elsajátíttatása. Környezettudatos, mozgásgazdag életmóddal való megismerkedés. Debrecen és környéke természeti értékeinek bemutatása. Útvonal: Lilla Téri Általános Iskola Agrárgazdaság kft Debrecen-Józsa Távolság: 14 km A túrán szinte végig kiépített kerékpárutat, illetve kis forgalmú utat használtunk. Kerékpártúra II május 31. Második alkalommal szervezett biciklitúránk célja a sport megszerettetése, a KRESZ szabályainak elmélyítése volt. A program megvalósításában nagy segítséget jelentettek a pályázatunk eszközbeszerzésének kapcsán vásárolt kerékpárok. Ennek köszönhetően hátrányos helyzetű, kerékpárral nem rendelkező gyerekek is részt vehettek a nagy sikerű programon. A második biciklitúrán tanulóink Debrecenben, a Nagyerdőn tettek meg pihenők közbeiktatásával kb. 15 km-es távot. A több órás programon a gyerekek ebédet és tízórait kaptak.

9 IV. Egészséges-és környzettudatos életmódra nevelés Dohányzás-megelőzési program A program célja az általános iskolás korú gyermekek egészségének védelme. A megvalósítás során lehetőség nyílt az egészséges, nemdohányzó életforma népszerűsítésére a gyermekek dohányzással kapcsolatos attitűdjeinek formálásával. A dohányzás megelőzési programmal az életkornak megfelelő szinten, játékos formában is alakítottuk a gyermekek dohányzással kapcsolatos attitűdjét. Az OEFI szakemberei egy olyan látványban figyelemfelkeltő, és interaktivitásban témaorientáló eszközt alkottak, amely nagy hatással volt a gyerekekre. Ez az eszköz a hordozható érintőképernyős számítógép (HÉSZ). Családi életre nevelés Ezek a foglalkozások igen sokrétűek, s az élet minden területét érintik, ezért a 2012/2013-as tanév végén a tanulók számára meghirdetett nyári táborban kezdtük meg a program megvalósítását. Az érdeklődés nagy volt, sokan jelentkeztek tanulóink közül, hiszen ennek a témának a feldolgozását kiemelt fontosságúnak ítélték a szülők is. A kéthetes tábort követően a következő tanévben is folytatódott a munka. A természetvédelem, a gondoskodás, az önismeret, illem alapjaival is megismerkedtek játékos, közös tevékenységekben tanulóink.

10 Fitt Majális-Egészségnap május 24. Debrecen, Vág u.9. Tanulóink figyelmét az egészséges táplálkozásra, életmódra és a mozgás fontosságára hívtuk fel. Diákjainknak rajzversenyt rendeztünk. A munkákból kiállítás készült, a legszebb, legötletesebb képeket díjaztuk. A Majális délelőttjén az alsó tagozatosok főzőiskolában salátákat készítettek. A felsősöknek filmvetítést szerveztünk az egészséges táplálkozásról, a dohányzás káros hatásairól. Délután osztályok közötti vetélkedőn adtak számot megszerzett tudásukról. Az iskola udvarán sportversenyek is folytak: kapura rúgás, ugrókötelezés, sorverseny. A legügyesebb csapatok oklevelet és ajándékot kaptak. Rendezvényünket ételkóstolóval zártuk. Egészségnap november 30. Debrecen, Vág u. 9. Az egészségnap során tanulóink figyelmét az egészséges táplálkozásra, életmódra és a mozgás fontosságára hívtuk fel. A program négy helyszínen zajlott: Ételbemutató, zöldség-gyümölcs szobrászat, filmvetítés és vetélkedő színesítette a rendezvényt. Ezen a programon az ismeretszerzésen túl az volt a célunk, hogy az esemény közben ki is próbálhassanak mindent tanulóink. Így volt közös salátakészítés, zöldségszobrászat verseny, melyen minden osztály több szobrot alkotott. Az egészséges életmódot népszerűsítő filmvetítést követően a témához kapcsolódó TOTÓT töltöttek ki a csapatok. Legnépszerűbb program az ételkóstolás s az ételszobrászkodás volt. Az eseményhez több szülő is csatlakozott, s lelkesen vettek részt vetélkedőinken.

11 Egészségnap május 12. SZUSZ Park A SZUSZ Park megfelelő helyszínt nyújtott a pályázat harmadik egészségnapjának lebonyolításához. Az eseményt a következő programok színesítették: - zenés aerobik, - újraélesztési gyakorlat a projekt keretében beszerzett AMBU baba segítségével, - zajszint mérés, érdekes feladatmegoldások, - TOTÓ - egészséges ételek készítése (saláta) - ételkóstolás Egészségnap szeptember 19. Paripa Csárda Szervezett programjaink egyik legsikeresebbike volt a szeptemberében megvalósított 4. egészségnap. A gazdag programkínálat, a kellemes környezet és a kora őszi időjárás is hozzájárult az esemény sikerességéhez. A gyerekek korosztályuknak megfelelő programok közül válogathattak: - zumba bemutató - közös zumbázás - természetjárás környezetvédő szakember segítségével - lovaskocsikázás - sportvetélkedők - egészséges életmód, egészséges ételek előadás - ételbemutató - ételkóstolás A gyerekek megismerkedhettek a házilag készült, tartósítószermentes ételkészítés hagyományaival. Erdei iskolák Az erdei iskolai program szorosan kapcsolódik tanulóink környezeti-, művészeti- és testi neveléséhez, valamint felbecsülhetetlen értéke van a közösség formálódásában is. Ez az oktatási forma élményszerű tanulást tesz lehetővé. A természetben szerzett ismeretek, élmények maradandóbbak, jobban motiválják a tanulókat.

12 Erdei iskola Pálháza december 4-7. A pályázat keretében erdei iskolában vettünk részt 25 harmadik osztályos tanulóval, az Északi-középhegységben található, Aggteleki Nemzeti Park részét képező Pálházán. Rendkívül tartalmas, élményekben gazdag négy napot töltöttünk együtt gyönyörű időben, gyönyörű környezetben, sporttal, játékkal, a túrázással, szabadidős foglalkozásokkal. Erdei iskola - Hortobágy május Tanulóink megismerték a Hortobágy történelmét, földrajzát, élővilágát, legjellemzőbb állatfajait, növényeit. Bepillantást nyertek a puszták világába, a pásztorok életébe. Ízelítőt kaptak a Hortobágy kulturális életéből, népi viseletéből, étkezési szokásaiból, a helyi mesterségekről. Komplex közlekedési ismeretek oktatása (alsós) I.: május 30. A rendezvényen szakemberek segítségével KRESZoktatáson és gyakorlati képzésen vettek részt alsó tagozatos tanulóink. Rendkívül érdekes feladatként valamennyi tanulónk kipróbálhatta reflexeit: oktató segítségével önállóan fékeztek le egy autót. Továbbá filmvetítéssel egybekötött KRESZ oktatáson vehettek részt, kerékpáros akadálypályával, szimulációs feladatokkal ismerkedhettek tanulóink.

13 Komplex közlekedési ismeretek oktatása (felsős) I.: május 27. A felsős tanulók közlekedési ismereteinek bővítésére első alkalommal május 27-én került sor. Ez alkalommal a DKV telephelyére látogatottak el tanulóink. A programon a DKV szakemberei segítségével információt kaphattak Debrecen múlbéli és jelenlegi közlekedéséről, továbbá a debreceni közlekedés történelméről. További programok a Salétrom utcai telephelyen: - Új villamos remíz megtekintése; villamos közlekedés Debrecenben, - Troliüzem látogatás, - Nosztalgia villamosok megtekintése; a DKV múltja. Komplex közlekedési ismeretek oktatása II.: szeptember 12. A program célja: A tanulók ismerjék meg Debrecen tömegközlekedési eszközeit. Ismerjenek meg több környezetbarát közlekedési formát, amely segít az egészséges életmód kialakításában és fenntartásában. Felelősségtudatos és szabálykövető magatartással segítsék a biztonságos közlekedést. Tanulóink szívesen, aktívan, nagy lelkesedéssel vettek részt a tevékenységekben. A közlekedés szabályait ismerték meg rendőr segítségével. A szabályok betartásának fontosságát rendezvényünk is erősítette bennük. Játékos formában hasznos ismeretekkel gazdagodtak, miközben jól érezték magukat. A rendezvényen megvalósult programok: - Autóbusszal, Zsuzsi-vasútttal való utazás - KRESZ-vetélkedő - Játékos közlekedés gyalogosan - Filmvetítés a Zsuzsi-vasút történetéről - KRESZ-táblák készítése, elsősegélynyújtás játékosan - DKV vetélkedő: puzzle, TOTÓ, menetrend használata - Rejtvényfejtés - Ismerkedés a rendőrautóval, felszereléssel

14 Lovaglás: október 1.- november 20. Nagyon sok gyerek vágya teljesült, amikor a lovaglás beindult a pályázat keretén belül. A gyerekek izgatottan várták a foglakozásokat. Az első alkalommal megismerkedtek a Lovarda rendjével, lovakkal. A tanulók tudásuknak megfelelően futószáron vagy szabadszáron végezték a gyakorlatokat. A lovaglás mellett elméleti oktatásban is részesültek, illetve megtanulták a lóápolást, fel-, és leszerelést. Az oktatás végére a gyerekek érzelmileg is kötődtek a lovakhoz. Hálájukat egy kis csemegével ki is fejezték. A kislovasok számára maradandó élményt jelentett a lovaglás, s a továbbiakban is szeretnének a lovak közelében maradni, lovagolni. V. Hagyománnyá tehető rendezvények Diákbál ; A Diákbál minden évben fontos eseménye iskolánk életének. A projektnek köszönhetően minden tanulónkat vacsorával, programokkal, gazdag műsorral várhattuk a rendezvényen. A projekt egyik legnépszerűbb rendezvényén iskolánk szinte teljes diáksága részt vett. A rendezvény célja a közösségformálás, a pedagógusokkal közös élményszerzés, a fesztelen, jó hangulatú közös este eltöltése. A zenés gyülekezőt követően színes -táncosokkal, zenével tarkítottműsort nézhettek meg a gyerekek. pedig közös tánc és tombolahúzás fokozta a hangulatot. A pedagógusok által készített báli dekoráció megfelelő környezetet biztosított a rendezvénynek. A vacsorát követően

15 VI. Szakkörök Népismeret szakkör Hagyományos lakhelyeink makett készítés A szakkörön olyan témákról beszélgettünk, amelyek a tanulókat különösen érdekelték. Témáink a magyar hagyományok, a cigányság kultúrája, az angol és az amerikai szokások. Meglepően nagy háttértudással rendelkeztek a témákkal kapcsolatban. Örömmel és lelkesedéssel díszítették az iskola udvarán a májusfákat, állítottak össze papír maketteket, ültettek növényeket. Fűben-fában orvosság növényültetés

16 Helytörténeti szakkör A foglalkozásokon megismerkedtek a gyerekek Debrecen gazdag kulturális, irodalmi, történeti hagyományaival és szülővárosunk természeti értékeivel. Az irodalmi, történeti emlékhelyekre séták, kirándulások keretében látogattunk el. Előzetesen gyűjtőmunkával, feladatokkal, összefoglalókkal készültünk. Rövid megemlékezésekre is sor került. A foglalkozások jó hangulatban zajlottak, élményszerűek voltak. Városunk történetének megismerésével gazdagodtak irodalmi, történelmi, helytörténeti, természetismereti ismereteik. Gazdasági szakkör A gazdasági szakkör felső tanulóink körében zajlott. A foglalkozások célja a tudatos vásárlói magatartás kialakítása, gazdasági és pénzügyi ismeretek bővítése, közgazdasági ismeretek elsajátítása. Elsősegélynyújtás VII. Pedagógus továbbképzések A foglalkozásokon iskolánk valamennyi felsős tanulója részt vet. A külsős szakember segítségével lebonyolított órákon egészségügyi ismereteiket bővítették a gyerekek, megismerkedtek az újra élesztés technikájával a pályázat keretén belül vásárolt AMBU baba használatával. Az Új kor, új iskola pályázat lehetővé tette, hogy a tantestületünkből sok pedagógus vegyen részt szakmai, módszertani és életviteli továbbképzéseken. Korábbi ismereteiket felfrissíthették és új ismereteket szerezhettek. Az alábbi képzéseken vettek részt kollégáink: - Elsősegély nyújtási ismeretek pedagógusoknak:. 30 fő - Mindennapos testnevelés és sport a gyakorlatban, a testi és lelki egészségre nevelés hétköznapi technikái az óvodától a középiskoláig 14 fő - Személyiségfejlesztés és önismeret pedagógusoknak, a stressztűrő-képesség növelése a kiégés (burnout) elkerülése érdekében 6 fő

17 - Modern módszertan, komplex kísérleti, kutatási minták valamint gyakorlatok bemutatása az új nemzeti alaptanterv célkitűzései alapján - biológia, földrajz, környezettan, környezetismeret, természetismeret tantárgyat tanító pedagógusok részére 8 fő - Az egészségnevelés lehetőségei a közoktatási intézményekben. - Családpedagógia I. 6 fő - Egészségnevelés lehetőségei a közoktatási intézményekben 16 fő - Pedagógusok felkészítése a nevelési-oktatási intézményi közösségi szolgálat szervezésére és koordinálására 4 fő - Környezettudatos életmódra nevelés 11 fő - Múzeumok a köznevelés szolgálatában az élményszerű tanítás, drámapedagógia, kooperatív csoportmunka és a projektmódszer jegyében 6 fő - A mediáció gyakorlati módszertana a köznevelésben dolgozók részére, a professzionális vitarendezés, kommunikáció és hatékony együtt működés érdekében 2 fő VIII. Tanulói gondolatok a pályázatról Örülünk, hogy megnyertük ezt a pályázatot, mert így sok jó dologhoz jutott az iskolánk, és remek programokon vettünk részt. T.-B. Á. 8.b Nekem az összes program tetszett. Minden rendezvény érdekes, izgalmas volt. Gy. D. 5. b Nem tudtam részt venni az összes programon, de amin ott voltam, azokat nagyon élveztem, akár eleredt az eső, akár fújt a szél, akár sütött a nap. B. L. 7.b Nekem a hármashegyaljai kirándulás tetszett a legjobban a közlekedési napon, mert a Zsuzsi vonattal utazhattunk, és az nagyon jó móka volt. Az erdőt is nagyon szerettem, és főleg azt, hogy ilyen szép helyen az osztályommal együtt lehettem. Egy rendőrautót is megnéztünk közelről! K. D. 2.b A legjobban az egészségnapokat szerettem. Finomakat, egészséges dolgokat ettünk és ittunk strandolás közben, és aztán egy nagyon szép csárdában az erdő közepén, ahol még lovasszekereztünk is. L. M. 2.b Én minden programot élveztem, de ha választanom kell, a kirándulásokat a legjobban. Jó lenne, ha ez a pályázat még sokáig tartana. Sz. B. 2.b Olyan sok minden történt, hogy fel sem tudjuk sorolni, de arra emlékszünk, hogy rengeteget nevettünk, jól szórakoztunk, tanultunk is. Az is jó volt, hogy nem kellett ezekért fizetni.:-) V. B. 3.b

18 Sz. H. 3.b Köszönjük az összes alkalmat! Nagyon jól éreztük magunkat! A Halloween party a rémespókos vacsival, a diákbál és az állatkert volt a legszuperebb. S. V. 3.b K. G. 3.b B. E. 3.b Aquaticum!!!Klassz volt együtt csúszdázni az osztálytársaimmal. Emellett szereztem a többi programonis! Cs. L. 4.a sok élményt Nagy kaland volt, amikor a közlekedési napon beülhettünk egy autóba. Mi fékeztünk és szimulátorokkal játszhattunk! Izgalmas volt! S. Sz. 4.b Az állatos héten olyan volt, mintha az iskola állatkertté változott volna, mert mindenki behozhatta és bemutathatta a házi kedvencét. Nekem ez tetszett a legjobban, de a többi program is nagyon érdekes volt. Majdnem mindegyiken részt vettem! P. Zs. 4.b Szerintem nagyon jól telt el ez a két év, amíg a pályázatunk tartott. Rengeteg szórakoztató programon vettünk részt ingyen. Csakhogy néhány példát említsek: sítábor, balatoni nyári tábor, sport- és egészségnapok, szakkörök, vetélkedők stb. Nagyon sok eszközt is kaptunk, amik színesebbé teszik a tanulást. V. B. 8.b A kedvenceim azok közül, amiket az iskola kapott: a trambulinok. Minden nap használjuk! Sz. E. 8.b Nekem nagyon tetszett ez a pályázat, nagyon tetszenek az új számítógépek is. T. L. 6. b Én az egészségnapon éreztem a legjobban magam. Nagyon sok és jó program volt ott. Ittunk gyümölcslevet, ettünk lepcsánkát és sok gyümölcsöt. Zumbáztunk és játszottunk. M. G. 6.b Mivel nem szeretnék kimaradni semmiből sem, a lehető legtöbb programon részt vettem Minden programról vannak felejthetetlen emlékeim: az egészségnapon a szekerezés tetszett a legjobban, a lovagláson pedig az ügetés. E. L. 7.b Akik már sokat lovagoltak, azok nagyon ügyesek, mert már vágtáznak. Nekem minden nagyon tetszett K. V. 7.b

19 A kedvencem a lovaglás volt, mert még többet tudtam meg a lovakról és a korán kelés sem ártott. H. L. 6.a A nyári angol kézműves tábor nagyon jó volt. Élveztem, hogy a fürdőzés mellett még színdarabot is próbáltunk, képet készítettünk, olvastunk, persze ezt mind angolul. M. D. 5.a Kedvencem a sítábor volt, de nem csak nekem, hanem másoknak is. Sőt vannak olyan társaim is, akik életükben először síeltek. A jó hangulat és a sportolás mindannyiunknak nagy örömöt okozott. J. E. 7.a Nekem a Halloween-party tetszett a legjobban. A jelmezektől tátva maradt a szám, a szókereső és a macskabújócska csak hab volt a tortán. Sz. K. 5.a Hogy mekkora örömet szerzett ez a pályázat a gyerekeknek? Rengeteg programot szerveztek nekünk tanáraink, melyeket nagyon élveztünk. Elmehettünk az Aquaticumba, a SZUSZ Parkba. Megismerhettük a DKV világát, járműveit. Diákbálon vehettünk részt, igazi vacsorával, tánccal. Cs. F. 8.a Szerintem azért voltak jók ezek a programok, mert jól kikapcsolódhattunk. Tudtunk játszani, segíteni egymásnak. Imádom, amikor mindenki nevet, és ezt jó látni. Mi lányok jobban megismertük egymást, és még jobb barátnők lettünk. S. D. 5.b Ez a sok program azért volt jó, hasznos, mert sok gyerek kipróbálhatott olyan dolgokat, amiket lehet soha nem tudott volna megvalósítani. Jó lenne még egyszer részt venni ilyen programokon! Ezek a rendezvények sok gyereknek örömöt okoztak. M. M. 7.a A programok nagyszerűek voltak, mert az iskola a diákokra összpontosított. Színes és érdekes programokon vehettünk részt, amelyeken hasznos ismeretekre tehettünk szert. Az egészségnap volt szerintem a legjobb, mert rengeteg finom és egészséges ételt ehettünk. A SZUSZ Parkban is nagyon jó volt, mert a fürdő és a röplabda mellett az osztályon belüli barátságok is erősödhettek. Az Aquaticum azért tetszett, mert a diákok versenghettek. Nagyon szerencsés az iskola, hogy nyert a pályázaton, és a diákok is szerencsések, hogy ebbe az iskolába járhatnak. T. F. M. 8.a IX. Záró gondolatok

20

INNOVATÍV ISKOLÁK FEJLESZTÉSE TÁMOP /

INNOVATÍV ISKOLÁK FEJLESZTÉSE TÁMOP / BESZÁMOLÓ A PÁLYÁZAT CÉLJA A gazdaság igényeinek megfelelő képzettséggel, képességekkel rendelkező munkavállalók neveléséhez való hozzájárulás. A társadalmi, gazdasági és technológiai változásokra való

Részletesebben

Javaslat Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében kiírt TÁMOP- 3.1.4-12/2 Innovatív iskolák fejlesztése című pályázatban való részvételre

Javaslat Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében kiírt TÁMOP- 3.1.4-12/2 Innovatív iskolák fejlesztése című pályázatban való részvételre Pásztó Városi Önkormányzat Általános Iskolája 3060 Pásztó, Nagymező út 36. 1 124/2012. A határozat elfogadása egyszerű szavazattöbbséget igényel. Javaslat Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében

Részletesebben

A pedagógiai kultúra folyamatos fejlesztését elősegítő tanártovábbképzés megvalósítása

A pedagógiai kultúra folyamatos fejlesztését elősegítő tanártovábbképzés megvalósítása A pedagógiai kultúra folyamatos fejlesztését elősegítő tanártovábbképzés megvalósítása 08.26-28. Képzési terület: természetismeret tárgyú továbbképzés Téma: Környezettudatos életmódra nevelés Képzési terület:

Részletesebben

TÁMOP3.1.4C Móra EGYMI

TÁMOP3.1.4C Móra EGYMI TÁMOP3.1.4C Móra EGYMI Az intézményben tanulásban és értelmileg akadályozott általános iskolai tanulók gyógypedagógiai nevelése-oktatása folyik. A halmozottan hátrányos helyzetű tanulók aránya 47%, hátrányos

Részletesebben

A fenti célok megvalósulását az alábbi kiemelt részcélok támogatják: a magasabb színvonalú oktatás érdekében a pedagógusok szakmai fejlődésének

A fenti célok megvalósulását az alábbi kiemelt részcélok támogatják: a magasabb színvonalú oktatás érdekében a pedagógusok szakmai fejlődésének Innovatív iskolák fejlesztése TÁMOP- 3.1.4-12/2 Innováció a jövő útja 2013.01.01-2014.12.31. A pályázati konstrukció célja: Elősegíti a sikeres munkaerő-piaci alkalmazkodáshoz szükséges készségek, ismeretek

Részletesebben

A változatos és átgondolt programsorozat keretében megszervezésre került:

A változatos és átgondolt programsorozat keretében megszervezésre került: Esélyünk a jövőért TÁMOP 3.1.4:C-14-2015-0667 pályázat megvalósulása A pályázati projekt megvalósulásának ideje: 2015. 05.01-2015. 10.31. A pályázati projekt célcsoportja: a Béke Ligeti Általános Iskola,

Részletesebben

IKTATÓSZÁM: 08-8/585-11/2012. TÁRGY: INNOVATÍV ISKOLÁK FEJLESZTÉSE - TÁMOP /2 PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSA MELLÉKLET:

IKTATÓSZÁM: 08-8/585-11/2012. TÁRGY: INNOVATÍV ISKOLÁK FEJLESZTÉSE - TÁMOP /2 PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSA MELLÉKLET: IKTATÓSZÁM: 08-8/585-11/2012. TÁRGY: INNOVATÍV ISKOLÁK FEJLESZTÉSE - TÁMOP-3.1.4.- 12/2 PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSA MELLÉKLET: E LŐTERJESZTÉS PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSE OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS

Részletesebben

Szakmai összefoglaló a Kompetencia készségek fejlesztése a Gy. Szabó Béla Református Általános Iskolában című projektről

Szakmai összefoglaló a Kompetencia készségek fejlesztése a Gy. Szabó Béla Református Általános Iskolában című projektről Szakmai összefoglaló a Kompetencia készségek fejlesztése a Gy. Szabó Béla Református Általános Iskolában című projektről A Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskola (6400 Kiskunhalas,

Részletesebben

Akkreditált pedagógus továbbképzések

Akkreditált pedagógus továbbképzések Akkreditált pedagógus továbbképzések Megnevezés Alapítási engedély száma Óraszám A csapatépítés gyakorlati módszerei a pedagógus munka során 82/105/2012 30 A differenciált tanulásszervezés lehetőségei

Részletesebben

Beszámoló. 1. A gyerekek legyenek tisztában azzal, hogy az egészség kincs. 2. Ismerjék meg az ásványi anyagok fontosságát és azok fő forrásait.

Beszámoló. 1. A gyerekek legyenek tisztában azzal, hogy az egészség kincs. 2. Ismerjék meg az ásványi anyagok fontosságát és azok fő forrásait. Kárpáti János Általános Iskola és AMI, Gyenesdiás FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT: 2018.04.20. 2018.04.26. Beszámoló I. A témahét résztvevője: A gyenesdiási Kárpáti János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti

Részletesebben

Felsős munkaközösség munkaterve. 2016/2017. tanév

Felsős munkaközösség munkaterve. 2016/2017. tanév Felsős munkaterve 2016/2017. tanév Célok, feladatok A szóbeli kommunikáció erősítése A kommunikációs Az önálló ismeretszerzés képességének Önértékelés, önbecsülés Élmény alapú tanulás, tanítás alkalmazása

Részletesebben

Sport projekt ÚÁMK Általános Iskolája Baja

Sport projekt ÚÁMK Általános Iskolája Baja Újvárosi Általános Művelődési Központ Általános Iskolája Baja Oltványi u. 14. 6500 E-mail: titkarsag@uamk-baja.koznet.hu WEB: http://www.uamk-baja.koznet.hu/ Tel: 79/325-599 Társadalmi Megújulás Operatív

Részletesebben

4. Az egyes évfolyamokon tanított tantárgyak, kötelező és választható tanórai foglalkozások,

4. Az egyes évfolyamokon tanított tantárgyak, kötelező és választható tanórai foglalkozások, 4. Az egyes évfolyamokon tanított tantárgyak, kötelező és választható tanórai foglalkozások, ezek óraszámai 4.1 A műveltségterületek és tantárgyak viszonya: Műveltségi területek / Tantárgyak 1-4. 5. 6.

Részletesebben

A Létavértesi Irinyi János Általános Iskola hírei: Erdei iskola

A Létavértesi Irinyi János Általános Iskola hírei: Erdei iskola A Létavértesi Irinyi János Általános Iskola hírei: Erdei iskola Iskolánk harmadikos és hatodikos tanulói szeptember végén idén is erdei iskola projekt keretében természet közelben tanultak öt-öt napig.

Részletesebben

A természetismeret munkaközösség munkaterve

A természetismeret munkaközösség munkaterve A természetismeret munkaközösség munkaterve A munkaközösség tagjai: Stankovicsné Soós Mária biológia-technika szakos nevelő, intézményvezetőhelyettes Csiszár Attila földrajz-testnevelés szakos nevelő Györéné

Részletesebben

Szakkörök igénybevételének lehetősége, mindennapos testedzés lehetősége 2012/2013

Szakkörök igénybevételének lehetősége, mindennapos testedzés lehetősége 2012/2013 Szakkörök igénybevételének lehetősége, mindennapos testedzés lehetősége 2012/2013 A tevékenységi formák kialakításakor, megválasztásakor meghatározó a tanulók érdeklődése. A foglalkozások szervezését igényelheti

Részletesebben

EGÉSZSÉGNAP: TINÓDIS NYÍLT NAP AZ EGÉSZSÉGES REGGELI JEGYÉBEN. beszámoló

EGÉSZSÉGNAP: TINÓDIS NYÍLT NAP AZ EGÉSZSÉGES REGGELI JEGYÉBEN. beszámoló Idő: 2019. január 30. EGÉSZSÉGNAP: TINÓDIS NYÍLT NAP AZ EGÉSZSÉGES REGGELI JEGYÉBEN. beszámoló Helyszín: Egri Ballasi Bálint Általános Iskola Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskolája Célkitűzés:- diákok

Részletesebben

Angol Nyelvi Témahét

Angol Nyelvi Témahét Angol Nyelvi Témahét HALLOWEEN Beszámoló Készítette: Balázsiné Máté Anita és Pintérné Lakatos Klára Iskolánkban, a Lilla Téri Általános iskolában, 2018. október 8-12 között került megrendezésre az idei

Részletesebben

Megyeri Úti Általános Iskola 2019/2020

Megyeri Úti Általános Iskola 2019/2020 Megyeri Úti Általános Iskola 2019/2020 Intézményünket 1914-ben alapították. Megyer és Káposztásmegyer határán, megújult épületeiben várja a gyermekeket. Felvételi körzetünkbe Megyer családi házas övezete

Részletesebben

Hírek. Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Pápai Tankerület LOVÁSZPATONAI BÁNKI DONÁT ÁLTALÁNOS ISKOLA. Sajtóközlemény 1 / 5

Hírek. Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Pápai Tankerület LOVÁSZPATONAI BÁNKI DONÁT ÁLTALÁNOS ISKOLA. Sajtóközlemény 1 / 5 Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Pápai Tankerület LOVÁSZPATONAI BÁNKI DONÁT ÁLTALÁNOS ISKOLA Sajtóközlemény 1 / 5 A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Pápai Tankerület 12.000.000,- Ft európai

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. EFOP Összefogás a gyermekekért Soltvadkerten

SAJTÓKÖZLEMÉNY. EFOP Összefogás a gyermekekért Soltvadkerten SAJTÓKÖZLEMÉNY EFOP-3.3.2-16-2016-00172 Összefogás a gyermekekért Soltvadkerten Kedvezményezett neve: Soltvadkert Város Önkormányzata Támogatási összeg: 23.866.755 Ft Támogatás mértéke: 100 % Támogatási

Részletesebben

Közlekedési ismeretek szakkör. éves munkaterve. a 2013/14-es tanévre. A résztvevő korosztály: 10-11 éves, alsó tagozatos, 4. osztályos gyermekek

Közlekedési ismeretek szakkör. éves munkaterve. a 2013/14-es tanévre. A résztvevő korosztály: 10-11 éves, alsó tagozatos, 4. osztályos gyermekek Közlekedési ismeretek szakkör éves munkaterve a 2013/14-es tanévre A szakkör helyszíne: Hosszúpályi Irinyi József Általános Iskola 4274, Hosszúpályi, Szabadság tér 30. A szakkör elnevezése: Közlekedési

Részletesebben

A HMJVÖ Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Óvoda Jó gyakorlatai: SZÓ-TÁR idegen nyelvi nap

A HMJVÖ Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Óvoda Jó gyakorlatai: SZÓ-TÁR idegen nyelvi nap A HMJVÖ Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Óvoda Jó gyakorlatai: SZÓ-TÁR idegen nyelvi nap A jó gyakorlat célja Az idegen nyelvi nap során a tanulók különböző idegen nyelvi foglalkozásokon, workshopokon

Részletesebben

Hírek FÖLD PROJEKT április

Hírek FÖLD PROJEKT április Hírek 2016. április 18-22. FÖLD PROJEKT A projekt témája: a FÖLD A projekt megvalósításának helyszíne: Monorierdei Fekete István Általános Iskola A projekt időtartama: 2016. április 18-22. A projekt résztvevői:

Részletesebben

Pályázati azonosító: TÁMOP 3.1.4-08/2-2008-0136. Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés-innovatív intézményekben.

Pályázati azonosító: TÁMOP 3.1.4-08/2-2008-0136. Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés-innovatív intézményekben. Pályázati azonosító: TÁMOP 3.1.4-08/2-2008-0136 Pályázat címe: Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés-innovatív intézményekben. Pályázó neve: Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Pályázó címe:

Részletesebben

A mi iskolánk. Iskolánk közel 700 tanuló közössége

A mi iskolánk. Iskolánk közel 700 tanuló közössége A mi iskolánk Iskolánk közel 700 tanuló közössége A mi iskolánk 24 osztályban nemzetiségi nyelvoktató program 6 tanulócsoportban nemzetiségi kétnyelvű oktatás 2 angol nyelvet oktató általános tantervű

Részletesebben

Beszámoló az egészséghét programjairól. Az egészség hét programjának részletes ismertetése

Beszámoló az egészséghét programjairól. Az egészség hét programjának részletes ismertetése Beszámoló az egészséghét programjairól Iskolánkban 2009. október 19-21 között rendeztük meg az egészséghetet. Úgy gondoltuk, hogy mivel sok tanulónk ezen belül a 8 a osztály több tagjának életmódjára jellemező

Részletesebben

Megújulás a kulcsfontosságú területeken! Mindenki más, egyedi és fontos, mindenkihez más út vezet, engedd, hogy megtaláljuk a Hozzád vezetőt!

Megújulás a kulcsfontosságú területeken! Mindenki más, egyedi és fontos, mindenkihez más út vezet, engedd, hogy megtaláljuk a Hozzád vezetőt! Megújulás a kulcsfontosságú területeken! Mindenki más, egyedi és fontos, mindenkihez más út vezet, engedd, hogy megtaláljuk a Hozzád vezetőt! TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0029 Innovatív iskolák fejlesztése Megújulás

Részletesebben

CSENYÁ-ÁMK LADÁNYI ISKOLA TÁMOP-3.2.11/10/1/KMR

CSENYÁ-ÁMK LADÁNYI ISKOLA TÁMOP-3.2.11/10/1/KMR TÁMOP-3.2.11/10/1/KMR Tanulók: 17+1 osztály. 353+11 fő Pedagógusok: 32 álláshely Épület: 1977-ben épült, felújítva: 2003-ban és 2007-ben PROGRAMJAINK: 1. FURULYAOKTATÁS BAKÓ TIBORNÉ 2. ALSÓ TAGOZATOS KÉZMŰVES

Részletesebben

A 2018/2019. tanév rendje

A 2018/2019. tanév rendje A 2018/2019. tanév rendje A tanév, a szorgalmi idő (tanítási év) A 2018/2019. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2018. szeptember 3. (hétfő) és utolsó tanítási napja 2019. június 14. (péntek).

Részletesebben

A témahét célja. A témahét kapcsolódási területei

A témahét célja. A témahét kapcsolódási területei A témahét célja - Az egészséges életmód területeinek megismertetése a tanulókkal - Egészségünk megőrzésének lehetőségei: egészséges táplálkozás, mozgás, egészségre káros szenvedélyek - Étkezési kultúra

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról rendelet alapján az alábbi adatokat tesszük közzé. Intézmény neve: Rábatamási Móra

Részletesebben

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Ebben a tanévben gyermekszervezetünk feladatait nagyrészt az Kultúra és művészetek köré tervezi.

Részletesebben

Tájékoztató. a novaji Gárdonyi Géza Tagiskola. tanévkezdéséről

Tájékoztató. a novaji Gárdonyi Géza Tagiskola. tanévkezdéséről K L I K 0 9 1 0 2 1 N O S Z V A J I F I G E D Y J Á N O S Á L T A L Á N O S I S K O L A ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI IS K O L A GÁRDONYI GÉZA TAGISKO L Á J A 3327 Novaj, Hősök tere 2. és 3327 Novaj, István út

Részletesebben

Természetközeli sporttábor

Természetközeli sporttábor TÁMOP 3.1.4.C-14-2015-0062 Innovatív iskolák fejlesztése 2. ütem Felzárkóztatás a magyar gazdaság versenyképességéért a gyulai szakiskolában Természetközeli sporttábor 2015. 10. 19-21. Természetközeli

Részletesebben

Az iskolánkban futó pályázatok

Az iskolánkban futó pályázatok Az iskolánkban futó pályázatok TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0507 - Innovatív iskolák fejlesztése c. pályázat TÁMOP-3.3.8-12/2-2012-0059 -Esélyegyenlőségialapú fejlesztések támogatása a PetrovayGyörgy Katolikus

Részletesebben

PROGRAMTERV. Ismeretanyag Módszerek Eszközök. Magyarázat szemléltetés játék. Magyarázat, szemléltetés, szituációs játék

PROGRAMTERV. Ismeretanyag Módszerek Eszközök. Magyarázat szemléltetés játék. Magyarázat, szemléltetés, szituációs játék PROGRAMTERV Ismeretanyag Módszerek Eszközök 1. Bevezetés, tervismertetés, foglalkozások célja STOP Közlekedj okosan! 1-3. rész Átkelés az úttesten 2. A gyalogos közlekedéssel összefüggő legfontosabb rendőri

Részletesebben

Iskolánk fenntarthatósági nevelési céljait szolgáló tevékenységének bemutatása a 2016/2017-es tanévben

Iskolánk fenntarthatósági nevelési céljait szolgáló tevékenységének bemutatása a 2016/2017-es tanévben Iskolánk fenntarthatósági nevelési céljait szolgáló tevékenységének bemutatása a 2016/2017-es tanévben Az idei tanévben iskolánk egyik fontos céljának tekintette a tanulóink környezettudatos szemléletének

Részletesebben

JANUÁR 9. HULLADÉK-JÁTSZÓHÁZ SZENTESEN

JANUÁR 9. HULLADÉK-JÁTSZÓHÁZ SZENTESEN JANUÁR 9. Január 9-én a Vörösmarty Mihály Tagintézmény 3.a, 4.a és 5.b osztályos tanulói közös tanulmányi kiránduláson vettek részt. Szentesre látogattak el január 9-én egy országos rendezvényre. A projekt

Részletesebben

Öko projekt. Idén is a háromhetes Öko projektbe építve vettek részt a gyerekek az Egészséghéten és a Fenntarthatóság- környezettudatosság Témahetén.

Öko projekt. Idén is a háromhetes Öko projektbe építve vettek részt a gyerekek az Egészséghéten és a Fenntarthatóság- környezettudatosság Témahetén. Öko projekt Idén is a háromhetes Öko projektbe építve vettek részt a gyerekek az Egészséghéten és a Fenntarthatóság- környezettudatosság Témahetén. Az Egészséghét két napján a gyerekek otthon készített

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete Pályázati azonosító: TÁMOP-3.3.10.B-12-2013-0016. Továbbtanulás erősítő kezdeményezések támogatása pályázati felhívás keretében, Továbbtanulás erősítése a Móricz Zsigmond Iskolában. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A

Részletesebben

Beszámoló. Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola Készítette: Csiki Zsolt

Beszámoló. Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola Készítette: Csiki Zsolt Beszámoló Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola 2015-2016 Készítette: Csiki Zsolt Pályáztunk Intézményünk sikerrel pályázott és a 2016. január 1. - 2018. december 31. közötti időszakra elnyerte

Részletesebben

Az ökoiskolai munkatervünk 2017/2018

Az ökoiskolai munkatervünk 2017/2018 Az munkatervünk 2017/2018 Tevékenységek, feladatok Határidő Felelősök A/ Alapdokumentumok Az iskola pedagógiai programjában, helyi tantervében kiemelten képviseli a fenntarthatóság pedagógiájának törekvéseit.

Részletesebben

Dömsödi Széchenyi István Általános Iskola. Arany János Általános Iskolája

Dömsödi Széchenyi István Általános Iskola. Arany János Általános Iskolája FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT 2018.04.23 04.27. Beszámoló A témahét résztvevője: Iskolánk valamennyi tanulója. 130 fő tanuló 8 osztályból és 8 fő pedagógus valósította meg a témahét programjait. Időtartama:

Részletesebben

A 2016/2017. tanévben az 1. osztályosok tanítói: Juha Gyöngyi és Molnárné Kondrát Mariann

A 2016/2017. tanévben az 1. osztályosok tanítói: Juha Gyöngyi és Molnárné Kondrát Mariann különkiadás A 2016/2017. tanévben az 1. osztályosok tanítói: Juha Gyöngyi és Molnárné Kondrát Mariann Szeretettel várjuk a szülőket tájékoztató szülői értekezletre 2016. jan. 27 - én, szerdán 18 órakor,,

Részletesebben

Brassó Utcai Általános Iskola ökoiskolai munkaterve

Brassó Utcai Általános Iskola ökoiskolai munkaterve Brassó Utcai Általános Iskola ökoiskolai munkaterve 2018/2019. tanév Az ÖKO munkaterv az alábbi dokumentumok alapján készült: az intézményi Pedagógiai Program, melynek része a helyi tanterv az intézmény

Részletesebben

EGÉSZSÉGNEVELÉSI PROGRAM

EGÉSZSÉGNEVELÉSI PROGRAM EGÉSZSÉGNEVELÉSI PROGRAM Szeresd az egészséged, mert ez a jelen. Védd a kisgyermeket, mert ő a jövő. őrizd a szüleid egészségét! merta múlton épül föl a jelen és a jövő. Bárczy Gusztáv 2 Tartalom 1. Egészséges

Részletesebben

Testnevelés és sport munkaközösség munkaterve 2013/2014. tanév

Testnevelés és sport munkaközösség munkaterve 2013/2014. tanév Testnevelés és sport munkaközösség munkaterve 2013/2014. tanév Készítette: Ignácz Krisztina munkaközösség-vezető 2013. szeptember 13. A munkaközösség tagjai: Felső tagozat: Baranyi Katalin Csomor Erika

Részletesebben

Beszámoló a Nemesnádudvar-Érsekhalma Német Nemzetiségi Általános Iskolában végzett nemzetiségi nevelésről-oktatásról

Beszámoló a Nemesnádudvar-Érsekhalma Német Nemzetiségi Általános Iskolában végzett nemzetiségi nevelésről-oktatásról Beszámoló a Nemesnádudvar-Érsekhalma Német Nemzetiségi Általános Iskolában végzett nemzetiségi nevelésről-oktatásról Iskolánk sajátos arculatának hosszú évtizedek óta meghatározó eleme a német nemzetiségi

Részletesebben

Kedvezményezett neve: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (1054 Budapest Akadémia u. 3.) A projekt címe: Az oktatás és nevelés minőségének és

Kedvezményezett neve: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (1054 Budapest Akadémia u. 3.) A projekt címe: Az oktatás és nevelés minőségének és Kedvezményezett neve: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (1054 Budapest Akadémia u. 3.) A projekt címe: Az oktatás és nevelés minőségének és hatékonyságának fejlesztése a Klapka György Szakközép és

Részletesebben

Szakmai ö sszeföglalö a pröjektteve kenyse gekrö l

Szakmai ö sszeföglalö a pröjektteve kenyse gekrö l Szakmai ö sszeföglalö a pröjektteve kenyse gekrö l Készítette: Kiss Albert szakmai vezető 2015. február 28. A című pályázat megvalósításában a Zalabéri Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és

Részletesebben

TÁMOP 3.1.4/08/2 azonosítószámú Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben című pályázat

TÁMOP 3.1.4/08/2 azonosítószámú Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben című pályázat TÁMOP 3.1.4/08/2 azonosítószámú Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben című pályázat A pályázat célja: a sikeres munkaerő - piaci alkalmazkodáshoz szükséges, az egész életen

Részletesebben

Beszámoló. Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola Készítette: Csiki Zsolt

Beszámoló. Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola Készítette: Csiki Zsolt Beszámoló Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola 2016-2017 Készítette: Csiki Zsolt Szeptember Beindítottuk az elemek szelektív hulladékként gyűjtését osztályok szintjén. Környezetünket az őszi

Részletesebben

A természetismeret munkaközösség munkaterve

A természetismeret munkaközösség munkaterve A természetismeret munkaközösség munkaterve A munkaközösség tagjai: Név Tantárgyak Óraszám Stankovicsné Soós Mária biológia-technika 4 Csiszár Attila földrajz-testnevelés 26 Györéné Timár Éva kémia-matematika

Részletesebben

Napközis Munkaközösség Munkaterve. 2013/2014-es tanév. 2013. szeptember 16.

Napközis Munkaközösség Munkaterve. 2013/2014-es tanév. 2013. szeptember 16. Napközis Munkaközösség Munkaterve 2013/2014-es tanév 2013. szeptember 16. Munkaközösségünk helyzete A Napközis Közösség Munkaterve 2013/2014-es tanév Iskolánkban a szülők igényének megfelelően biztosítjuk

Részletesebben

FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT ÁPRILIS Beszámoló a Fenntarthatósági Témahétről

FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT ÁPRILIS Beszámoló a Fenntarthatósági Témahétről Avastetői Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Miskolc Beszámoló a Fenntarthatósági Témahétről A témahét résztvevője: Avastetői Általáos Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola valamennyi felső tagozatos

Részletesebben

Iskolánk közel 700 tanuló közössége

Iskolánk közel 700 tanuló közössége Iskolánk közel 700 tanuló közössége 24 osztályban nemzetiségi nyelvoktató program, 6 tanulócsoportban nemzetiségi kétnyelvű oktatás, 3 összevont csoportban sajátos nevelési igényű tanulók tanterve szerinti

Részletesebben

TÁMOP A Én is továbbtanulok

TÁMOP A Én is továbbtanulok TÁMOP-3.3.10.A-12-2013-0018 Én is továbbtanulok A pályázat indulása Iskolánk, a Szolnoki Műszaki Szakközép és Szakiskola Pálfy-Vízügyi Tagintézménye 2013-ban pályázott a TÁMOP-3.3.10.A-12-2013 kódszámú

Részletesebben

EFOP Kreatív közösségi iskolák létrehozása élménypedagógiai és projekt módszerekkel

EFOP Kreatív közösségi iskolák létrehozása élménypedagógiai és projekt módszerekkel EFOP-3.3.7-17-2017-00027 Kreatív közösségi iskolák létrehozása élménypedagógiai és projekt módszerekkel A projektben részt vevő intézmények Szandaszőlősi Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola Damjanich

Részletesebben

Tóvárosi Általános Iskola

Tóvárosi Általános Iskola Tóvárosi Általános Iskola 2009/2010-es tanév munkaterve A tantestület 2009. augusztus 31-én tartott értekezletén elfogadta. Pokrovenszki László igazgató 2009/2010-es tanév rendje A tanév 2009. szeptember

Részletesebben

Beiskolázási információk

Beiskolázási információk Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola Teleki-Blanka-Grundschule Beiskolázási információk Ö R Ö K Ö S ÖKOISK LA 2017/2018 A TELEKI Iskolánkban a pedagógiai munka legfőbb célja olyan tartalmas, bensőséges

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete Pályázati azonosító: TÁMOP-3.3.10.B-12-2013-0016. Továbbtanulás erősítő kezdeményezések támogatása pályázati felhívás keretében, Továbbtanulás erősítése a Móricz Zsigmond Iskolában. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról rendelet alapján az alábbi adatokat tesszük közzé. Intézmény neve: Rábatamási Móra

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló rendelet alapján az alábbi adatokat tesszük közzé. Intézmény neve: Besnyői Arany

Részletesebben

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június Hírlevél Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház 2014. január-június Gyerekházunk napi szinten 9-13. h áll a családok rendelkezésére. A napi foglalkozásokon túl folyamatos programokkal a jeles napok megünneplésével

Részletesebben

EFOP Érezd jól magad a bőrödben! Változatos tevékenységformák a Jászai Mari Általános Iskolában SZAKMAI BESZÁMOLÓ

EFOP Érezd jól magad a bőrödben! Változatos tevékenységformák a Jászai Mari Általános Iskolában SZAKMAI BESZÁMOLÓ 1 EFOP-1.3.9-17-2017-00011 Érezd jól magad a bőrödben! Változatos tevékenységformák a Jászai Mari Általános Iskolában SZAKMAI BESZÁMOLÓ Idegen nyelvi klub A megvalósítás időszaka: 2018. 02. 15.-2018. 05.

Részletesebben

Az egyes évfolyamokon tanított tárgyak, kötelező és választható tanórai foglalkozások, ezek óraszámai, az előírt tananyag és követelmények

Az egyes évfolyamokon tanított tárgyak, kötelező és választható tanórai foglalkozások, ezek óraszámai, az előírt tananyag és követelmények HELYI TANTERV Az egyes évfolyamokon tanított tárgyak, kötelező és választható tanórai foglalkozások, ezek óraszámai, az előírt tananyag és követelmények A különböző tantervek bevezetési ütemezése Az osítása

Részletesebben

Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium. Ökoiskola munkaterv 2014/2015.

Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium. Ökoiskola munkaterv 2014/2015. Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium Ökoiskola munkaterv 2014/2015. Készítette: Sümeginé Vitális Éva D e b r e c e n, 2014. szeptember 12. Feladatok tevékenységek határidő felelős A/ Általános elvárások:

Részletesebben

Pillanatképek a Kunmadarasi Általános Iskolából

Pillanatképek a Kunmadarasi Általános Iskolából Pillanatképek a Kunmadarasi Általános Iskolából Augusztus végén a 2018/2019. tanév indításához szükséges feladatok elvégzése után szeptember 3-án a tanévnyitó ünnepséggel hivatalosan is kezdetét vette

Részletesebben

EGÉSZSÉGNAP. 2013. június 12.

EGÉSZSÉGNAP. 2013. június 12. TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0821 Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola pályázata az innovatív iskolák fejlesztése című konstrukcióra EGÉSZSÉGNAP 2013. június 12. TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0821 EGÉSZSÉGNAP

Részletesebben

A Társadalmi Kapcsolatok Bizottság az 58/2018.(IV.16.) TKB határozatával a Köznevelési Alapra beérkezett pályázatokat az alábbiak szerint támogatja:

A Társadalmi Kapcsolatok Bizottság az 58/2018.(IV.16.) TKB határozatával a Köznevelési Alapra beérkezett pályázatokat az alábbiak szerint támogatja: 01. 02. 03. 04. 05. 06. 07. 08. 09. 10. 11. 12. 13. 14. A Társadalmi Kapcsolatok Bizottság az 58.(IV.16.) TKB határozatával a Köznevelési Alapra beérkezett pályázatokat az alábbiak szerint támogatja: Sorszám

Részletesebben

Különös közzétételi lista 2010/2011. tanév

Különös közzétételi lista 2010/2011. tanév Különös közzétételi lista 2010/2011. tanév Személyi feltételek Pedagógus-munkakörben Sorszám A pedagógus végzettsége, szakképzettsége 1. Magyar-orosz-német szakos tanár Szakvizsgázott pedagógus: közoktatási

Részletesebben

PIPACSVIRÁG MAGYAR ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA A LEENDŐ ELSŐSÖK SZÜLEINEK TÁJÉKOZTATÓJA február 17.

PIPACSVIRÁG MAGYAR ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA A LEENDŐ ELSŐSÖK SZÜLEINEK TÁJÉKOZTATÓJA február 17. PIPACSVIRÁG MAGYAR ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA A LEENDŐ ELSŐSÖK SZÜLEINEK TÁJÉKOZTATÓJA 2014. február 17. Az iskola rövid története 2001- Az iskola megnyitja kapuit, négy osztály veszi birtokba

Részletesebben

ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS

ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS Szülők számára tájékoztató Gyermekek számára iskolahívogató foglalkozás Ismerkedés minden tanítóval Hetente, csütörtök 16,30 óra Kertvárosi iskolaválasztó 2017. február 11. Beiratkozás

Részletesebben

A PEDAGÓGIAI PROGRAM ÁTDOLGOZÁSA. Törvényi háttér:

A PEDAGÓGIAI PROGRAM ÁTDOLGOZÁSA. Törvényi háttér: A PEDAGÓGIAI PROGRAM Törvényi háttér: ÁTDOLGOZÁSA 2011. évi CXC törvény a köznevelésről 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról

Részletesebben

Minőségbiztosítás a 2009/2010. tanév felmérésének kiértékelése

Minőségbiztosítás a 2009/2010. tanév felmérésének kiértékelése Minőségbiztosítás a 2009/2010. tanév felmérésének kiértékelése a Gallup Intézet nyilvános, bemért kérdőívei és feldolgozási módszere szerint Tanulói elégedettség kérdőívének kiértékelése Törpe tanulói

Részletesebben

KIS BÁLINT ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA - ÖKOISKOLA PROGRAM - Egészségnap. - témanap beszámoló -

KIS BÁLINT ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA - ÖKOISKOLA PROGRAM - Egészségnap. - témanap beszámoló - KIS BÁLINT ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA - ÖKOISKOLA PROGRAM - Egészségnap - témanap beszámoló - "Ha tudsz egy kézmozdulattal másokon segíteni, miért tartod karjaidat béna lustaságban." (Taitosz) időpontja:

Részletesebben

SZEPTEMBER HAVI ESEMÉNYEK

SZEPTEMBER HAVI ESEMÉNYEK SZEPTEMBER HAVI ESEMÉNYEK Első osztályosok köszöntése-évnyitó Szülői értekezlet o 4. Szülői értekezletek o. 7. Veni Sancte 8. 10. Szülői értekezlet --4.--7.- 8. o Az iskolakertek rendbetétele, szelektív

Részletesebben

BEISKOLÁZÁS 2014/2015

BEISKOLÁZÁS 2014/2015 BEISKOLÁZÁS 2014/2015 Az iskola jellege, célkitűzése: Gimnáziumunkban az általános műveltséget megalapozó, kétszintű érettségi vizsgára, felsőfokú iskolai tanulmányok megkezdésére, valamint a munkába állásra

Részletesebben

MANNA - ZSÁLYALIGET - POGÁNY

MANNA - ZSÁLYALIGET - POGÁNY MANNA - ZSÁLYALIGET - POGÁNY Napok Bentlakásos táboroztatás (6 nap / 5 éjszaka) Gyerekek és pedagógusok Egy turnusba 80 fő tanulót, velük 4 fő kísérőtanárt tud fogadni a Manna 6 fős tantestülete. Vigyázók

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA MARCALVÁROSI KÖZOKTATÁSI KÖZPONT, ÓVODA ÉS ÁLTALÁNOS ISKOLA GYİR, ÖRKÉNY I. U. 4-6. JOGSZABÁLYI HÁTTÉR 32/2008. - XI.24. OKM rendelet 2009 augusztus 31-én lépett életbe a 32/2008.

Részletesebben

BABITS MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA

BABITS MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA BABITS MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA 036280 ISKOLAI SPORTKÖR RÉSZLETES SZAKMAI PROGRAMJA 2009. IX. 1. A TANÉV SPORTTAL KAPCSOLATOS KIEMELT FELADATAI Legfontosabb feladatunk, hogy biztosítsunk minél több sportolási

Részletesebben

Művészetek munkaközösség 2017/2018. tanév

Művészetek munkaközösség 2017/2018. tanév Művészetek munkaközösség 2017/2018. tanév Munkaközösségünk tagjai közé vizuális kultúrát, valamint a technika és életvitel tantárgyat tanító pedagógusok tartoznak. Munkaközösségünk tagjai: Munkaközösségünk

Részletesebben

Speciális Tagozat Munkaközösségének. Éves Munkaterve 2015/2016

Speciális Tagozat Munkaközösségének. Éves Munkaterve 2015/2016 Speciális Tagozat Munkaközösségének Éves Munkaterve 2015/2016 Személyi feltételek a tanév kezdéskor: Tagozatunkon a nevelő-oktató munka összevont csoportokban folyik. Tanulóink nagy része enyhe értelmi

Részletesebben

ASCENDE, SUPERIUS A DUNAKESZI KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA, KÖZOKTATÁSI TÍPUSÚ SPORTISKOLA BEMUTATÁSA

ASCENDE, SUPERIUS A DUNAKESZI KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA, KÖZOKTATÁSI TÍPUSÚ SPORTISKOLA BEMUTATÁSA ASCENDE, SUPERIUS A DUNAKESZI KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA, KÖZOKTATÁSI TÍPUSÚ SPORTISKOLA BEMUTATÁSA Sportiskolai kontrolling 2014. április 2. STATISZTIKÁINK 46,5 fő pedagógus, 1 fő adminisztratív

Részletesebben

ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2013-2014

ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2013-2014 ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2013-2014 I.CÉL: A fenntarthatóság pedagógiájában a környezettudatos gondolkodás, életmód kialakítása, elmélyítése, együttműködve a város önkormányzatával, a szülői házzal, társadalmi

Részletesebben

Az iskola nem az élet előszobája, hanem a való élet. Stephen Fry. Szász Endre Általános Iskola és Művészeti Iskola ALSÓ TAGOZATÁNAK MUNKATERVE

Az iskola nem az élet előszobája, hanem a való élet. Stephen Fry. Szász Endre Általános Iskola és Művészeti Iskola ALSÓ TAGOZATÁNAK MUNKATERVE Az iskola nem az élet előszobája, hanem a való élet. Stephen Fry. Szász Endre Általános Iskola és Művészeti Iskola ALSÓ TAGOZATÁNAK MUNKATERVE a 2018/2019-es tanévre Odor Zsuzsanna mkv. 1 A munkaközösség

Részletesebben

Kis Bálint Általános Iskola. Ökomunkaterv. (2012/2013-as tanév) Készítette: Ökomunkacsoport

Kis Bálint Általános Iskola. Ökomunkaterv. (2012/2013-as tanév) Készítette: Ökomunkacsoport Kis Bálint Általános Iskola Ökomunkaterv Készítette: Ökomunkacsoport Szeptember - Osztályok őszi túrái - gyalogtúrák, kerékpártúrák - buszos kirándulások Ökomunkaterv Szeptember 21. Európai Mobilitási

Részletesebben

Helyi tanterv MELLÉKLET. Intézményünk helyi tantervének jogszabályi keretei:

Helyi tanterv MELLÉKLET. Intézményünk helyi tantervének jogszabályi keretei: Intézményünk helyi tantervének jogszabályi keretei: Helyi tanterv MELLÉKLET - 2011.évi CXC törvény nemzeti köznevelésről 6. számú Melléklete - 110/2012.(VI.4.) Kormányrendelet a Nemzeti Alaptanterv kiadásáról,

Részletesebben

ÖKOMUNKATERV 2011/2012. KÉSZÍTETTE: ÖKOMUNKACSOPORT

ÖKOMUNKATERV 2011/2012. KÉSZÍTETTE: ÖKOMUNKACSOPORT ÖKOMUNKATERV 2011/2012. KÉSZÍTETTE: ÖKOMUNKACSOPORT 1 Szeptember: Osztályok őszi túrái - gyalogtúrák, kerékpártúrák - buszos kirándulások \túrák_kirándulások Szeptember 17. Ásványkiállítás - kiállítás

Részletesebben

2011/2012-es tanév rendje

2011/2012-es tanév rendje 2011/2012-es tanév rendje A tanév 2011. szeptember 1-jétől (csütörtök) 2012. június 15-ig (péntek) tart. Az első félév: 2012. január 13-ig (péntek) tart. 2012. január 20-ig (péntek) értesítés az I. félévben

Részletesebben

TANTÁRGYI FEJLESZTÉSEK

TANTÁRGYI FEJLESZTÉSEK TANTÁRGYI FEJLESZTÉSEK Tantárgyi fejlesztések Ha fölgyújtjuk a gyermekben a veleszületett szikrát, azzal mindig olyan magaslatok felé nyitunk utat, amilyenekről álmodni sem mertünk volna. Kristine Barnett

Részletesebben

A tanév helyi rendje

A tanév helyi rendje A tanév helyi rendje 2017/2018. tanév 1. A tanév rendje: 1.2. szorgalmi idő: 2017. szeptember 1-től 2018. június 15-ig a tényleges tanítási napok száma: 180 +6 tanítás nélküli munkanap I. félév: 2018.

Részletesebben

Közzétételi lista. 2014/15-ös tanév. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztáshoz

Közzétételi lista. 2014/15-ös tanév. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztáshoz Közzétételi lista 2014/15-ös tanév Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről, személyi feltételeihez (személyes adatokat nem sértve) kapcsolódó információkról a szülőket tájékoztatni szükséges,

Részletesebben

A TEHETSÉG A TEHETSÉG NEM VÉSZ EL TATÁRSZENTGYÖRGYÖN TÁMOP 3.4.3-08/1-2009-0018

A TEHETSÉG A TEHETSÉG NEM VÉSZ EL TATÁRSZENTGYÖRGYÖN TÁMOP 3.4.3-08/1-2009-0018 A TEHETSÉG Vegyétek észre, ha egy gyermek különleges. Nem azért különleges, mert különb akar lenni, hanem azért, mert nem tud más lenni! (Szabó Magda) A tehetség nem mindig jelentkezik láthatóan, sokszor

Részletesebben

Komplex tehetséggondozó program a szarvasi Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvodában

Komplex tehetséggondozó program a szarvasi Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvodában Komplex tehetséggondozó program a szarvasi Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvodában Az iskola bemutatása Ahol a tehetség kiművelése a lehető legtökéletesebbre, Istenre irányul és ahol az elismerést

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA OKTÓBER 1.

KÖZZÉTÉTELI LISTA OKTÓBER 1. KÖZZÉTÉTELI LISTA 2018. OKTÓBER 1. Aktív pedagógusok munkakör szakképzettség létszám tanító tanító 11 angol műveltségi terület 1 ember- és társadalom műveltségi terület 1 ének műveltségi terület 6 fejlesztő

Részletesebben

Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak.

Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak. Játsszunk együtt! 4. Kedves Nagycsoportos Óvodások! Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak. A részvétel ingyenes!

Részletesebben

Tisztelt Intézményvezető!

Tisztelt Intézményvezető! Tisztelt Intézményvezető! A TÁMOP- 3.1.4.C-14 Innovatív iskolák fejlesztése 2. ütem c. pályázati felhívás keretében lehetőség van innovatív oktatási programok megvalósításra, a programok megvalósításához

Részletesebben

A Egyéb (tanórán kívüli) foglalkozások formái

A Egyéb (tanórán kívüli) foglalkozások formái A napközi otthoni, tanulószobai ellátás, és az egyéb (tanórán kívüli) foglalkozások kérelmezésének rendje a) Általános iskolában a nevelés-oktatást a délelőtti és délutáni tanítási időszakban olyan módon

Részletesebben