BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÓJA. A biztonsági adatlap kidolgozásáért felelős:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÓJA. A biztonsági adatlap kidolgozásáért felelős:"

Átírás

1 Felülvizsgálat dátuma: AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÓJA 1/ A termék neve: A készítmény felhasználása: Motorolaj Kiszerelés mérete: Forgalmazó: Statoil Poland Sp. z o.o. Tomasz Piergies ul. Lublanska Kraków, Polska Tel: Sürgősségi telefon: Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: Svenska Statoil AB Box Nynäshamn Sweden Tel: A biztonsági adatlap kidolgozásáért felelős: Milan Kopp smkp@statoil.com Marie-Louise Linderoth smle@statoil.com 2. A VESZÉLY AZONOSÍTÁSA Az anyag nincs osztályba sorolva. Az ember egészségét érintő hatás: A bőrrel való hosszantartó vagy ismétlődő érintkezés piros foltokat, viszketést, irritációt, ekcémát/bőrrepedést és olajpattanásokat okozhat. A káros hatások a használt olajban megerősödhetnek. A környezetet érintő hatás: Az olajcseppek általában károsak a környezetre. 3. ÖSSZETÉTEL/AZ ALKOTÓRÉSZEKRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓ A következőket tartalmazza: Erősen finomított ásványolaj = Csoportos megnevezésű alapolaj, nem részletezett CAS/EINECS szám: / ; / ; / ; / ; / DMSO<3% (IP 346) vagy Csoportos megnevezésű gázolaj, nem részletezett / vagy Erősen finomított alapolaj / ; / Concawe-nek megfelel. %: CAS-szám: EK-szám: Kémiai név: Veszélyesség szerinti osztályozás: Megj.: > Erősen finomított ásványi olaj - L Nafta (ásványolaj), hidrogénnel Xn;R65 R66 P kezelt nehéz Hidrokarbil amin R52 Megj.: L:DMSO-tartalom < 3% P:Benzen < 0,1%

2 2/ 6 4. ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁSI INTÉZKEDÉSEK Az áldozatot azonnal vigye el a színhelyről. Amennyiben a különleges kezelésre nézve bizonytalanság áll fenn, az általános elsősegélynyújtást mindig meg kell adni tüneti kezelés formájában. Belégzés: Menjen friss levegőre és maradjon nyugalomban. Vízzel öblögesse az orrot és a szájat. Hosszan tartó torokirritáció vagy köhögés esetén: Forduljon orvosi segítségért és vigye magával ezeket az utasításokat. Bőrrel való érintkezés: Azonnal távolítsa el a szennyezett ruhát és mossa le a bőrt vízzel és szappannal. Ha bárminemű kellemetlenség folytatódik, gondoskodjon orvosi ellátásról. Olyan anyag, amely nagy nyomás alatt behatolt a bőr alá, veszélyes helyzetet okoz, ilyen esetben AZONNALI kórházi kezelésre van szükség. Szemmel való érintkezés: Öblögesse vízzel. Forduljon orvoshoz, ha a kellemetlenség folytatódik. Bevétel: Ne idézzen elő hányást. Hívjon orvosi segítséget. 5. TŰZVÉDELMI INTÉZKEDÉSEK Oltóanyag: Oltásnál használjon habot, széndioxidot, száraz port vagy vizpermetet. Oltásnál ne használjon vizet. Különleges veszélyek: Hevítés közben az anyag gyúlékony gőzöket fejleszthet. Égés közben izgató gázok keletkezhetnek. Tökéletlen égés folyamán szénmonoxid (CO) keletkezhet. Zárt területen keletkezett tüzet csak erre kiképzett személyzet olthatja el. Locsolja le vízzel a hőnek kitelt tartályokat és távolítsa el a tartályt, a tűz helyéről ha ez nem jár kockázattal. A tűzoltószemélyzet védekezési eszközei: Viseljen megfelelő légzés védő készüléket. 6. INTÉZKEDÉSEK BALESET ESETÉN Egyéni biztonsági intézkedések: A hulladékot lássa el jelzéssel. A személyes védelemmel kapcsolatban lásd a 8. pontot. Környezetvédelmi óvintézkedések: Kerülje a lefolyóba való ürítést. Csatornába/vízi környezetbe való ürítés esetén értesítse a helyi hatóságokat. Eltakarítás módjai: A kiömlött folyadékot itassa fel homokkal vagy földdel. Az elfolyott anyagot ronggyal vagy olajat abszorbeáló anyaggal gyűjtse össze. Csatornába/vízi környezetbe való ürítés esetén értesítse a helyi hatóságokat. A hulladékeltávolításra vonatkozóan lásd a 13. pontot. Víz: Kösse le a hulladékanyagot és a lehető legnagyobb mértékben nyerje vissza. Kisebb mennyiségeket megfelelő abszorbenseket használva vissza lehet nyerni.

3 3/ 6 7. KEZELÉS ÉS TÁROLÁS Kezelés: A vegyi anyagokkal kapcsolatos helyes higiéniai gyakorlatot be kell tartani. Kerülje az olaj gőzének belégzését és az anyag szembe vagy bőrre kerülését. Kerülje az olajjal, főleg használt olajjal való hosszantartó és ismétlődő érintkezést. Műszaki óvintézkedések: Az olajpermetképződést a legminimálisabbra csökkentő munkamódszereket kell használni. Műszaki óvintézkedések: A meleg olajjal való munka alatt gépi szellőztetésre lehet szükség. Műszaki óvintézkedések tárolásnál: Megfelelően tárolja, hogy az elfolyást és az olajpárák keletkezését elkerülje. Tárolási feltételek: Legjobb lefedve tartani. A tartályokat tárolja oldalaikra fektetve, úgy hogy a töltő nyilás a folyadék szintje alatt legyen. 8. AZ EXPOZÍCIÓ ELLENŐRZÉSE/EGYÉNI VÉDELEM Műszaki intézkedések: Biztosítson megfelelő szellőztetést. Tartsa be a szakmai veszélyezettség határait és csökkentse a lehető minimálisra a párák és az olajpermet belégzésének kockázatát. Kézvédelem: Szórás veszélye esetén: Viseljen védőkesztyűt. Viton vagy nitril védőkesztyű használnálata ajánlott. Szemvédelem: Szórás veszélye esetén: Viseljen védőszemüveget/álarcot. Bőrvédelem: Szórás veszélye esetén: Használjon olyan védőruhát, amelyen az olaj nem hatol át. Higiéniai óvintézkedések: A vegyi anyagokkal kapcsolatos helyes higiéniai gyakorlatot be kell tartani. Az olajat mindig szappannal és vízzel vagy bőrtisztító szerrel távolítsa el, soha ne használjon szerves oldószereket. Ne használja az olajjal beszennyezett ruhát vagy cipőt, ne tegye zsebbe az olajjal átitatódott törlőruhát. 9. FIZIKAI ÉS KÉMIAI TULAJDONSÁGOK Külső megjelenés: Szag: Olvadási pont: Gyulladáspont: Relativ sűrűség: Oldhatóság: Egyéb adatok: világosbarna folyadék oldószerek szaga nem kapható >100 C ASTM D 92 ~871 kg/m3 ASTM D 4052 (15 C) Oldódik -ban/ben: Szerves oldószerek. Oldhatatlan vízben. Viszkozitás: ~ 45 mm2/s (40 C) ASTM D 445

4 4/ STABILITÁS ÉS REAKCIÓKÉSZSÉG Stabilitás: Állandó a normál hőmérsékleti körülmények között. Kerülendő állapotok/anyagok: Erős oxidáló szerek. Veszélyes bomlási termékek: Melegítés vagy tűz esetén szénmonoxid, széndioxid és alacsonymolekuláris szénhidrátok keletkezkethetnek. 11. TOXIKOLÓGIAI INFORMÁCIÓK Belégzés: A termék melegítésekor keletkező olajpermet vagy gőz belégzése irritálja a légutakat és köhögést idéz elő. Bőrre jutás: Olyan anyag, amely nagy nyomás alatt a bőr alá behatol, a bőr alatt komoly sejtkárosodást/sejtpusztulást okozhat. A bőrrel való hosszantartó vagy ismétlődő érintkezés piros foltokat, viszketést, irritációt, ekcémát/bőrrepedést és olajpattanásokat okozhat. Erősen toxikus mennyiségekben sem szívódik fel a bőrön keresztül. Szembe jutás: Átmeneti szemi irritációt okozhat. Lenyelés: Kisebb mértékű akut mérgező hatás, de lenyelést és hányást követő belégzés komoly, esetleg végzetes kimenetelű vegyi tüdőgyulladást okozhat. Különleges hatások: A használt olaj káros szennyeződéseket tartalmazhat. A használt olajjal való hosszantartó vagy ismétlődő érintkezés súlyos bőrmegbetegedéseket pl. bőrgyulladást okozhat. 12. ÖKOLÓGIAI INFORMÁCIÓK Mobilitás: A termék vízben oldhatatlan és a víz felszínén fog terjedni. Lebonthatóság: Potenciálisan képes lebomlani, de a környezetben hosszabb ideig fennmarad. Ökotoxicitás: Vízi szervezetekre nem ártalmas. Várható LC/EC50 érték > 100 mg/l Biológiai felhalmozó képesség: A termék olyan anyagokat tartalmaz, amelyeknél fennáll a biológiai felhalmozódás lehetősége. (log Pow >3) Egyéb kedvezőtlen hatás: Esetleges olaj filmréteg a szervezetek fizikai károsodását idézheti elő, és zavarhatja a levegő/víz vagy víz/levegő közötti közvetítő zónában az oxigénszállítást. NB: A fenti információ a következőre vonatkozik: Lúgos folyadékok.

5 5/ ÁRTALMATLANÍTÁSI SZEMPONTOK A hulladék anyag veszélyes hulladékként osztályozandó. A hulladékot és a visszamaradt anyagot a helyi hatósági előírásoknak megfelelően kell megsemmisíteni. Hulladék maradékok formájában: EHK szerinti kód: Szennyezett csomagolás: Engedélyezett eszközökkel való megsemmisítés ajánlott. 14. SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK A termék nem szerepel a veszélyes áruk szállításáról szóló nemzetközi szabályokban vagy közősség szabályaiban (IMGD, ICAO/IATA, ADR/RID). 15. SZABÁLYOZÁSI INFORMÁCIÓK Cimkézés: A gyártónak a vegyi összetételre vonatkozó tájékoztatása szerint az anyag osztályozása nem kötelező, de a következő cimkézéssel el kell látni: Biztonsági adatlap foglalkozásszerű felhasználók kérésére rendelkezésre áll. Nemzeti szabályok: Az Európai Parlament és a Tanács 1907/2006/EK rendelete ( december 18.) a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról (REACH), az Európai Vegyianyag-ügynökség létrehozásáról, az 1999/45/EK irányelv módosításáról, valamint a 793/93/EGK tanácsi rendelet, az 1488/94/EK bizottsági rendelet, a 76/769/EGK tanácsi irányelv, a 91/155/EGK, a 93/67/EGK, a 93/105/EK és a 2000/21/EK bizottsági irányelv hatályon kívül helyezéséről, változásokkal. Az egészségügyi miniszter 44/2000 (XXI. 27.) EüM rendelete a veszélyes anyagokkal és a veszélyes készítményekkel kapcsolatos egyes eljárások, illetve tevékenységek részletes szabályairol, változásokkal. 16/2001. (VII. 18.) KöM rendelet a hulladékok jegyzékéről.

6 6/ EGYÉB INFORMÁCIÓK A használó legyen kiképezve a szabályos munkafolyamatban, ismerje a jelen utasitásokat. Alkalmazható rendelkezés. A nyersanyag szállítójától kapott tájékoztatás. 6/05 sz. CONCAWE-jelentés, Nyersolaj Alkotórészek Osztályozása és Cimkézése az EU Veszélyes Anyagokra vonatkozó Irányelve Szerint. Mélységre vonatkozó műszaki tájékoztatóra vonatkozóan lásd a jelen anyagra vonatkozó Műszaki Adatlapot és egyéb műszaki dokumentumokat. A használt olaj kezelésére vonatkozó előirásokat illetően forduljon a helyi hatóságokhoz. Egészsége érdekében kerülje az olaj bőrrel való hosszabb, ismétlődő érintkezését. Bőrre kerülést követően mossa le szappannal és bő vizzel. A bíztonsági adatok listájának az alábbi részei módosításokat vagy új tételeket tartalmaznak: 2, 3. Az anyag veszélyességére vonatkozó figyelmeztető szöveg: R52 Ártalmas a vízi szervezetekre. R65 R66 Lenyelve ártalmas, aspiráció (idegen anyagnak a légutakba beszívása) esetén tüdőkárosodást okozhat. Ismételt expozíció a bőr kiszáradását vagy megrepedezését okozhatja. Ezen az adatlapon szereplő tájékoztatás a jelenleg érvényes adatainkat tartalmazza és megbizható, amennyiben a anyagot az előirt feltételek mellett valamint a csomagoláson és/vagy a műszaki tájékoztatóban részletezettek szerint használják. Az anyag más módon, más anyaggal kombinált vagy más folyamatban való használata a felhasználó saját felelőségére történik. Kidolgozta a DHI - Centre for Environment and Toxicology, Agern Allé 5, DK-2970 Hørsholm, Denmark.

BIZTONSÁGI ADATLAP. A biztonsági adatlap kidolgozásáért felelős: Marie-Louise Linderoth: smle@statoil.com

BIZTONSÁGI ADATLAP. A biztonsági adatlap kidolgozásáért felelős: Marie-Louise Linderoth: smle@statoil.com Felülvizsgálat dátuma: 2009-10-29 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÓJA 1/5 2009-10-29 A termék neve: A készítmény felhasználása: Láncolaj Kiszerelés mérete: Forgalmazó: Statoil

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Charlotte extra erős hajzselé 500 ml

BIZTONSÁGI ADATLAP. Charlotte extra erős hajzselé 500 ml BIZTONSÁGI ADATLAP Charlotte extra erős hajzselé 500 ml 1./ A készítmény és a társaság azonosítása A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Charlotte extra erős hajzselé 500 ml TERMÉK SZÁM (AZONOSÍTÓ): LE16-00166 A KÉSZÍTMÉNY

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 26962-53 Water, Ultra Pure APA Standard 1 Hardness

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 26962-53 Water, Ultra Pure APA Standard 1 Hardness Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító CAS-szám: 7732-18-5 EK-szám: 213-791-2 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP KERDI-COLL Flüssigkomponente

BIZTONSÁGI ADATLAP KERDI-COLL Flüssigkomponente Utolsó módosítás dátuma 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi név 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP DOMESTOS FEHÉRÍTŐ, FEHÉRÍTŐ ÉS FERTŐTLENÍTŐ HATÁSÚ TISZTÍTÓSZER

BIZTONSÁGI ADATLAP DOMESTOS FEHÉRÍTŐ, FEHÉRÍTŐ ÉS FERTŐTLENÍTŐ HATÁSÚ TISZTÍTÓSZER BIZTONSÁGI ADATLAP DOMESTOS FEHÉRÍTŐ, FEHÉRÍTŐ ÉS FERTŐTLENÍTŐ HATÁSÚ TISZTÍTÓSZER 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A KÉSZÍTMÉNY NEVE TERMÉKSZÁM 8183808/25.05.05 A KÉSZÍTMÉNY

Részletesebben

MESTER Zsindely Ragasztó és Tömítő

MESTER Zsindely Ragasztó és Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP DOMESTOS 5x HOSSZABB FERTŐTLENÍTŐ HATÁSÚ TISZTÍTÓSZER ZÖLD

BIZTONSÁGI ADATLAP DOMESTOS 5x HOSSZABB FERTŐTLENÍTŐ HATÁSÚ TISZTÍTÓSZER ZÖLD BIZTONSÁGI ADATLAP DOMESTOS 5x HOSSZABB FERTŐTLENÍTŐ HATÁSÚ TISZTÍTÓSZER ZÖLD 1.VEGYI ANYAG NEVE A KÉSZÍTMÉNY NEVE Domestos 5X hosszabb fertőtlenítő hatású tisztítószer Zöld TERMÉKSZÁM 8329728/10.04.2007

Részletesebben

Kiadás: 2010. 11. 07. Oldalszám: 1/5 Felülvizsgálat: 2010. 11. 13. Változatszám: 2

Kiadás: 2010. 11. 07. Oldalszám: 1/5 Felülvizsgálat: 2010. 11. 13. Változatszám: 2 Kiadás: 2010. 11. 07. Oldalszám: 1/5 1. A keverék és a társaság azonosítása 1.1. A keverék azonosítása: égetett alumíniumoxid kerámiák 1.2. A keverék felhasználása: szigetelőcső, gyújtógyertya szigetelő,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP CIF POWER CREAM KONYHAI TISZTITÓSZER

BIZTONSÁGI ADATLAP CIF POWER CREAM KONYHAI TISZTITÓSZER Készítés dátuma: 2013.09.06. BIZTONSÁGI ADATLAP Cif Power Cream Konyhai 1.VEGYI ANYAG NEVE BIZTONSÁGI ADATLAP CIF POWER CREAM KONYHAI TISZTITÓSZER A Készitmény Neve A Készitmény Felhasználása Gyártó Forgalmazó

Részletesebben

: ERDAL SHOE CREAM BLACK 75ML SK1

: ERDAL SHOE CREAM BLACK 75ML SK1 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Azonosító szám : 60901 Az anyag/készítmény felhasználása : Ápoló szer Társaság : Erdal Ges.m.b.H. Neualmerstrasse

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP DOMESTOS CITRUS WC-RÚD ILLATGÉLLEL 3 IN 1 UTÁNTÖLTŐ

BIZTONSÁGI ADATLAP DOMESTOS CITRUS WC-RÚD ILLATGÉLLEL 3 IN 1 UTÁNTÖLTŐ BIZTONSÁGI ADATLAP DOMESTOS CITRUS WC-RÚD ILLATGÉLLEL 3 IN 1 UTÁNTÖLTŐ 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A KÉSZÍTMÉNY NEVE TERMÉKSZÁM A KÉSZÍTMÉNY FELHASZNÁLÁSA FORGALMAZÓ SÜRGŐSSÉGI

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP CIF ACTIVE CREAM SÚROLÓSZER

BIZTONSÁGI ADATLAP CIF ACTIVE CREAM SÚROLÓSZER BIZTONSÁGI ADATLAP CIF ACTIVE CREAM SÚROLÓSZER 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A KÉSZÍTMÉNY NEVE TERMÉKSZÁM 81309/06.11.03; 8176019; 8187116 A KÉSZÍTMÉNY FELHASZNÁLÁSA Folyékony

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP FLÓRASZEPT OTTHON FERTŐTLENÍTŐ HATÁSÚ FOLYÉKONY TISZTÍTÓSZER

BIZTONSÁGI ADATLAP FLÓRASZEPT OTTHON FERTŐTLENÍTŐ HATÁSÚ FOLYÉKONY TISZTÍTÓSZER BIZTONSÁGI ADATLAP FLÓRASZEPT OTTHON FERTŐTLENÍTŐ HATÁSÚ FOLYÉKONY TISZTÍTÓSZER 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A KÉSZÍTMÉNY NEVE fertőtlenítő hatású folyékony tisztítószer

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP DOMESTOS ZÉRÓ VIZKŐ WC-VIZKŐOLDÓ GÉL PINK

BIZTONSÁGI ADATLAP DOMESTOS ZÉRÓ VIZKŐ WC-VIZKŐOLDÓ GÉL PINK 1.VEGYI ANYAG NEVE A KÉSZITMÉNY NEVE BIZTONSÁGI ADATLAP DOMESTOS ZÉRÓ VIZKŐ WC-VIZKŐOLDÓ GÉL PINK TERMÉKSZÁM 8314329/1/19.02.07 A KÉSZITMÉNY FELHASZNÁLÁSA FORGALMAZÓ SÜRGŐSSÉGI TELEFON KISZERELÉS WC vizkőoldó

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP DOMESTOS FEHÉRITŐ, FEHÉRITŐ ÉS FERTŐTLENITŐ HATÁSÚ TISZTITÓSZER

BIZTONSÁGI ADATLAP DOMESTOS FEHÉRITŐ, FEHÉRITŐ ÉS FERTŐTLENITŐ HATÁSÚ TISZTITÓSZER BIZTONSÁGI ADATLAP DOMESTOS FEHÉRITŐ, FEHÉRITŐ ÉS FERTŐTLENITŐ HATÁSÚ TISZTITÓSZER 1.VEGYI ANYAG NEVE A KÉSZITMÉNY NEVE TERMÉKSZÁM 8183808/25.05.05 A KÉSZITMÉNY FELHASZNÁLÁSA FORGALMAZÓ SÜRGŐSSÉGI TELEFON

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP DOMESTOS FEHÉRÍTŐ ÉS FERTŐTLENÍTŐ POR

BIZTONSÁGI ADATLAP DOMESTOS FEHÉRÍTŐ ÉS FERTŐTLENÍTŐ POR BIZTONSÁGI ADATLAP DOMESTOS FEHÉRÍTŐ ÉS FERTŐTLENÍTŐ POR 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY NEVE ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÓJA A KÉSZÍTMÉNY NEVE TERMÉKSZÁM 8279015/2/27.04.2007 A KÉSZÍTMÉNY FELHASZNÁLÁSA Fehérítő

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 25609-15 A-1 Medium MPN Tubes

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 25609-15 A-1 Medium MPN Tubes Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP CIF VIZKŐOLDÓ

BIZTONSÁGI ADATLAP CIF VIZKŐOLDÓ BIZTONSÁGI ADATLAP CIF VIZKŐOLDÓ 1.VEGYI ANYAG NEVE A KÉSZITMÉNY NEVE TERMÉKSZÁM 8177626/31.05.05 A KÉSZITMÉNY FELHASZNÁLÁSA Általános tisztitószer FORGALMAZÓ Unilever Magyarország Kft. 1138 Budapest Váci

Részletesebben

Az ETTSZ (Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat) éjjel-nappal hívható száma: +36 80 201 199

Az ETTSZ (Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat) éjjel-nappal hívható száma: +36 80 201 199 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A TERMÉK ÉS A GYÁRTÓ VÁLLALAT ADATAI Termék neve Cikkszám Alkalmazási terület Husqvarna kétütemű motorolaj HP (nagy teljesítményű) 5449752-01 (1 L.), 5449752-02 (10 L.), 5310092-76

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK, 31. cikk szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK, 31. cikk szerint FG629-368 Wet N Black 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék neve FG629-368 Wet N Black 1.2. Az

Részletesebben

: ERDAL LEATHER LOTION 500ML SK1

: ERDAL LEATHER LOTION 500ML SK1 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Azonosító szám : 64639 Az anyag/készítmény felhasználása : Ápoló szer Társaság : Erdal Ges.m.b.H. Neualmerstrasse

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 113.m602.121

BIZTONSÁGI ADATLAP. 113.m602.121 BIZTONSÁGI ADATLAP 113.m62.121 1 of 5 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék neve Vállalat 113.m62.121 CMS Sarl 2 Les Longées R.N. 89 3323 ABZAC FRANCE info@cmsapplications.com

Részletesebben

MESTER Fix Építési Ragasztó

MESTER Fix Építési Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2015/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. június 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1/7 Felülvizsgálat dátuma: 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1/7 Felülvizsgálat dátuma: 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1/7 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Cat. No. 40300002 CAS-szám: 19125-99-6 EK-szám: 242-828-7 REACH Reg. Szám: - Kiszerelés mérete: 20 g 1.2. Az

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtó

Részletesebben

MESTER Fix Építési Ragasztó

MESTER Fix Építési Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PESGUARD-B

BIZTONSÁGI ADATLAP PESGUARD-B BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtószer A készítmény megnevezése: Gyártó és

Részletesebben

Forgalmazó cég neve: Tremco illbruck Kft Budapest Mogyoródi út 32. (+36-1)

Forgalmazó cég neve: Tremco illbruck Kft Budapest Mogyoródi út 32. (+36-1) BIZTONSÁGI ADATLAP Felhasználási terület: ragasztó 1. A KÉSZÍTMÉNY/ANYAG NEVE ÉS A CÉGEK ADATAI A termék/anyag neve: FESTIX OT13 ragasztó Gyártó cég neve: Tremco illbruck s.r.o. Uvalska 737/34 100 00 Prága

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1/8 Felülvizsgálat dátuma: 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1/8 Felülvizsgálat dátuma: 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1/8 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Kiszerelés mérete: Cat. No. 40600369, 40600370, 40600371, 40600372, 40600373, 40600374, 40600375, 40600376, 40600377,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PESGUARD-B

BIZTONSÁGI ADATLAP PESGUARD-B BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtószer A készítmény megnevezése: Gyártó és

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Ha az anyag a bőrre kerül, víz és szappan val/vel bőven azonnal le kell mosni.

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Ha az anyag a bőrre kerül, víz és szappan val/vel bőven azonnal le kell mosni. Oldal 1 -től 5 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója Az anyag vagy a készítmény azonosítása Anyag-csoport : A vállalat megnevezése 14191 Társaság : FINO GmbH Cím : Mangelsfeld 18

Részletesebben

Kémiai jellemzők: felületaktív anyagok és ártalmatlan összetevők keveréke Ártalmas összetevők:

Kémiai jellemzők: felületaktív anyagok és ártalmatlan összetevők keveréke Ártalmas összetevők: Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint 1. Az anyag/készítmény/vállalat azonosítása Termék: Regisztrációs szám: Felhasználás: Azonosított felhasználás: CLFBUBBLE5L besorolás szappanbuborék készítés Gyártó/szállító:

Részletesebben

MESTER Mennyezetlap és Díszléc Ragasztó

MESTER Mennyezetlap és Díszléc Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2015/1 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015.03.20 Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1.1. MEGNEVEZÉS: CHAIN OIL IN SPRAY (LÁNCKENŐ OLAJ SPRAY KISZELÉSBEN)

BIZTONSÁGI ADATLAP 1.1. MEGNEVEZÉS: CHAIN OIL IN SPRAY (LÁNCKENŐ OLAJ SPRAY KISZELÉSBEN) BIZTONSÁGI ADATLAP Termék: CHAIN LUBE SPRAY (LÁNCKENŐ-SPRAY) 1. TERMÉK AZONOSÍTÁSA A 2001/58/EC EU direktívának megfelelően. 1.1. MEGNEVEZÉS: CHAIN OIL IN SPRAY (LÁNCKENŐ OLAJ SPRAY KISZELÉSBEN) 1.2. BESZÁLLÍTÓ

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1/9 Felülvizsgálat: 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1/9 Felülvizsgálat: 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1/9 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Kiszerelés mérete: Cat. No. 40600015, 40600016, 40600017, 40600018, 40600019, 40600020, 40600023, 40600024, 40600025,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK, 31. cikk szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 197/26/EK, 31. cikk szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék neve 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

LABOHIT. Biztonsági adatlap. Viaszdrót. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója. 2. A veszély azonosítása

LABOHIT. Biztonsági adatlap. Viaszdrót. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója. 2. A veszély azonosítása Oldal 1 -től 5 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója Az anyag vagy a készítmény azonosítása A vállalat megnevezése Társaság: Cím: Város: LH3727 / LH3728 / LH3729 / LH3730 FINO GmbH

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP DOMESTOS LEFOLYÓTISZTÍTÓ

BIZTONSÁGI ADATLAP DOMESTOS LEFOLYÓTISZTÍTÓ BIZTONSÁGI ADATLAP DOMESTOS LEFOLYÓTISZTÍTÓ 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A KÉSZÍTMÉNY NEVE TERMÉKSZÁM 7603082/20.09.04. A KÉSZÍTMÉNY FELHASZNÁLÁSA FORGALMAZÓ SÜRGŐSSÉGI

Részletesebben

PROTECT Háztartási rovarirtó permet

PROTECT Háztartási rovarirtó permet BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: Rovarirtó permetezőszer A készítmény megnevezése:

Részletesebben

Biztonsági adatlapot

Biztonsági adatlapot Oldal 1 -tól 5 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállakozás azonosítása Az anyag vagy a készítmény azonosítása Az anyag/készítmény felhasználása tisztítószer Társaság/vállalkozás azonosítása Társaság

Részletesebben

SILICONATE K. Biztonsági Adatlap Network 65 Business Park Hapton, Burnley Lancashire. BB11 5TH

SILICONATE K. Biztonsági Adatlap Network 65 Business Park Hapton, Burnley Lancashire. BB11 5TH SILICONATE K Biztonsági Adatlap 2009.02.24 1. TERMÉK ÉS GYÁRTÓ AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosítása Termék neve: SILICONATE K 1.2 Gyártó azonosítása Gyártó neve: Gyártó címe: Wykamol Group Limited Unit 3,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint. Octenisept. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása:

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint. Octenisept. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Octenisept Nyomtatás dátuma: 2009. 06. 15. Módosítás/revízió: 2009. 11. 10. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP CIF POWER CREAM SUPER UNIVERZÁLIS TISZTÍTÓSZER

BIZTONSÁGI ADATLAP CIF POWER CREAM SUPER UNIVERZÁLIS TISZTÍTÓSZER BIZTONSÁGI ADATLAP CIF POWER CREAM SUPER UNIVERZÁLIS TISZTÍTÓSZER 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A KÉSZÍTMÉNY NEVE TERMÉKSZÁM 8196816/17.11.05 A KÉSZÍTMÉNY FELHASZNÁLÁSA FORGALMAZÓ

Részletesebben

MESTER Karosszéria Akril Tömítő

MESTER Karosszéria Akril Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2015/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. június 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Forgalmazó: Felelős személy: SANA lábápoló spray láb ápolása, frissítése Florin Vegyipari és Kereskedelmi Zrt.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. MUSKILL kenhető légyirtószer 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE:

BIZTONSÁGI ADATLAP. MUSKILL kenhető légyirtószer 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: BIZTONSÁGI ADATLAP MUSKILL kenhető légyirtószer 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: A készítmény típusa: légyirtószer A készítmény megnevezése: MUSKILL kenhető légyirtószer Gyártó és forgalmazó: METATOX Peszticid Gyártó

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A termék nem rendelkezik DSD/DPD alatti besorolással. Az anyag nem azonosított PBT anyagként.

BIZTONSÁGI ADATLAP. A termék nem rendelkezik DSD/DPD alatti besorolással. Az anyag nem azonosított PBT anyagként. Oldalszám: 1 Összeállítás dátuma: 27/02/2012 Verziószám: 1 1. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék neve: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP B 5 CS

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP B 5 CS BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: mikrokapszulázott rovarirtó koncentrátum A készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK, 31. cikk szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 197/26/EK, 31. cikk szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék neve 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonságtechnikai adatlap Készült az 1907/2006/EK rendeletnek megfelelően. Kiállítás dátuma: 2010.09.30. Felülvizsgálat időpontja: 2010.11.03.

Biztonságtechnikai adatlap Készült az 1907/2006/EK rendeletnek megfelelően. Kiállítás dátuma: 2010.09.30. Felülvizsgálat időpontja: 2010.11.03. Biztonságtechnikai adatlap Készült az 1907/2006/EK rendeletnek megfelelően. Kiállítás dátuma: 2010.09.30. Felülvizsgálat időpontja: 2010.11.03. 1. verzió ARRIXACA ABLAKTISZTÍTÓ 750 ML SZÓRÓFEJES 1, AZ

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Termék neve ÖKO-FLEX VÉKONY VAKOLT dörzsölt/kapart hatású dekoratív vakolat Felhasználása Falazat dekoratív védelme.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Termék neve ÖKO-FLEX VÉKONY VAKOLT dörzsölt/kapart hatású dekoratív vakolat Felhasználása Falazat dekoratív védelme. BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte 2010. 11.29. 1. Termék neve ÖKO-FLEX VÉKONY VAKOLT dörzsölt/kapart hatású dekoratív vakolat 1.1. Felhasználása Falazat dekoratív védelme. 1.2. Gyártó/forgalmazó 2336.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK, 31. cikk szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 197/26/EK, 31. cikk szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék neve 1.3. A biztonsági adatlap szállítójának adatai Vállalat

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN-BH 10 EC ROVARNÖVEKEDÉS-GÁTLÓ KONCENTRÁTUM

BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN-BH 10 EC ROVARNÖVEKEDÉS-GÁTLÓ KONCENTRÁTUM BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP ROVARNÖVEKEDÉS-GÁTLÓ KONCENTRÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtószer A

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP-B 2,5 WP

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP-B 2,5 WP BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtószer A készítmény megnevezése: Gyártja:

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP-B 2,5 WP. Vészhelyzet információ: Tel: (36-1) 43-20-400, (36-80) 20-11-99

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP-B 2,5 WP. Vészhelyzet információ: Tel: (36-1) 43-20-400, (36-80) 20-11-99 BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtószer A készítmény megnevezése: Gyártja:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Page 1 of 5. EC-Szám: Nem releváns

Biztonsági adatlap. Page 1 of 5. EC-Szám: Nem releváns 1: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 A termék azonosítása Kereskedelmi megnevezés: ECO Soap A termék száma: #60080 EC-Szám: Nem releváns CAS-Szám: Nem releváns 1.2 Az anyag megfelelő

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. L2065 Silica Standard Solution

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. L2065 Silica Standard Solution Oldal 1 tól/től 6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP MOSQUITOX 1 ULV SZÚNYOGIRTÓ SZER. folyadék. A készítmény megnevezése: MOSQUITOX 1 ULV szúnyogirtó szer

BIZTONSÁGI ADATLAP MOSQUITOX 1 ULV SZÚNYOGIRTÓ SZER. folyadék. A készítmény megnevezése: MOSQUITOX 1 ULV szúnyogirtó szer BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP MOSQUITOX 1 ULV SZÚNYOGIRTÓ SZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: Rovarirtószer. Ultra

Részletesebben

MESTER Falazat és Beton Javító

MESTER Falazat és Beton Javító (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2016/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2016. március 30. Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BÁBOLNA BIOENVIRONMENTAL CENTRE LTD. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN 50 LML. szúnyoglárvairtó koncentrátum. Kiadás dátuma: 2013.05.22.

BÁBOLNA BIOENVIRONMENTAL CENTRE LTD. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN 50 LML. szúnyoglárvairtó koncentrátum. Kiadás dátuma: 2013.05.22. ENVIRONMENTAL CENTRE LTD. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN 50 LML szúnyoglárvairtó koncentrátum Kiadás dátuma: 2013.05.22. Verzió: 1 1. SZAKASZ A keverék és a vállalkozás azonosítása 1.1 A keverék

Részletesebben

: FROSCH SODA KITCHEN CLEANER 500ML SO1

: FROSCH SODA KITCHEN CLEANER 500ML SO1 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Azonosító szám : 64286 Az anyag/készítmény felhasználása : Tisztítószer Társaság : Erdal Ges.m.b.H. Neualmerstrasse

Részletesebben

Raid Élelmiszer Moly Monitorozó Csapda

Raid Élelmiszer Moly Monitorozó Csapda 1. szakasz AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSATermék tájékoztató 1.1 Termékazonosító : 1.2 Az anyag vagy keverék : Feromonos csapda megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

MESTER Sokoldalú Átlátszó Ragasztó

MESTER Sokoldalú Átlátszó Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 7 Verziószám: 2015/02 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. június 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FINOHIT FH6566 / FH6568 / FH6569

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FINOHIT FH6566 / FH6568 / FH6569 Oldal 1 -től 5 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása Az anyag vagy a készítmény azonosítása A vállalat/vállalkozás azonosítása Társaság: Cím: Város: FH6566 / FH6568 / FH6569 FINO

Részletesebben

COOPEX-B TETŰIRTÓ POROZÓSZER

COOPEX-B TETŰIRTÓ POROZÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP COOPEX-B TETŰIRTÓ POROZÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: használatra kész, ember

Részletesebben

PROTECT-B PUMPÁS KULLANCS- ÉS SZÚNYOGRIASZTÓ AEROSZOL

PROTECT-B PUMPÁS KULLANCS- ÉS SZÚNYOGRIASZTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B PUMPÁS KULLANCS- ÉS SZÚNYOGRIASZTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtó

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2012.11.10. Verzió: 1 Oldal: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Aszkorbinsav Vitamin C, L(+)-Aszkorbinsav,

Részletesebben

BRUNOEPL IWP. Biztonsági Adatlap Network 65 Business Park Hapton, Burnley Lancashire. BB11 5TH

BRUNOEPL IWP. Biztonsági Adatlap Network 65 Business Park Hapton, Burnley Lancashire. BB11 5TH BRUNOPEL IWP Biztonsági Adatlap 2011.05.18 1. TERMÉK ÉS GYÁRTÓ AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosítása Termék neve: BRUNOEPL IWP 1.2 Gyártó azonosítása Gyártó neve: Gyártó címe: Wykamol Group Limited Unit 3,

Részletesebben

6. Intézkedések véletlen környezetbe engedés esetén:

6. Intézkedések véletlen környezetbe engedés esetén: Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Kiadás dátuma: 2008. 10. 01. Módosítás/revízió: 2010. 10. 13. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név: Proby Akril

Részletesebben

PROTECT -B HÁZTARTÁSI POROZÓSZER

PROTECT -B HÁZTARTÁSI POROZÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT -B HÁZTARTÁSI POROZÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: A készítmény típusa: inszekticid tartalmú

Részletesebben

: LONGLIFE DIAMOND 10L D/H/SK/CZ

: LONGLIFE DIAMOND 10L D/H/SK/CZ 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Azonosító szám : 61500 Az anyag/keverék felhasználása : Ápoló szer Kizárólag szakmai felhasználó részére. Szállító

Részletesebben

1.1 Termékazonosító Termék neve : ISOGEL AGAROSE IEF PLATES PH 3-10 Anyag szám : 56015

1.1 Termékazonosító Termék neve : ISOGEL AGAROSE IEF PLATES PH 3-10 Anyag szám : 56015 BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006 számú Rendelet (EK) szerint Verzió 2.1 / HU ISOGEL AGAROSE IEF PLATES PH 3-10 Utolsó felülvizsgálat 2015.05.30. Nyomtatva 2015.11.04. 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A

Részletesebben

Biztonsági adatlapot

Biztonsági adatlapot Oldal 1 -tól 5 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállakozás azonosítása Az anyag vagy a készítmény azonosítása Az anyag/készítmény felhasználása tisztítószer Társaság/vállalkozás azonosítása Társaság

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. NOVOPED tetűirtó hajszesz 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/-VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP. NOVOPED tetűirtó hajszesz 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/-VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA METATOX Peszticid Gyártó és Forgalmazó Kft. Tel/fax: 36-66/371-168 E-mail cím: info@metatox.hu BIZTONSÁGI ADATLAP NOVOPED tetűirtó hajszesz 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/-VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az EEC 91/155-ös direktívájával egyetértésben

BIZTONSÁGI ADATLAP az EEC 91/155-ös direktívájával egyetértésben 1. TIKKURILA Dátum: 2003. 05. 02. BIZTONSÁGI ADATLAP az EEC 91/155-ös direktívájával egyetértésben 1. A TERMÉK MEGHATÁROZÁSA / ÉS GYÁRTÓJA 1.1 A termékre vonatkozó információ A termék neve: SIROPLAST 2,

Részletesebben

PROTECT SZÚNYOGIRTÓ FOLYADÉK

PROTECT SZÚNYOGIRTÓ FOLYADÉK BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT SZÚNYOGIRTÓ FOLYADÉK (PROTECT elektromos párologtató készülékhez) 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 PRF Laptop 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 PRF Laptop 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító 1.1.1 Termék kereskedelmi neve 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP CIF ACTIVE CREAM SÚROLÓSZER

BIZTONSÁGI ADATLAP CIF ACTIVE CREAM SÚROLÓSZER 1.VEGYI ANYAG NEVE BIZTONSÁGI ADATLAP CIF ACTIVE CREAM SÚROLÓSZER A Készitmény Neve Cif Active Cream súrolószer Termékszám 81309/06.11.03; 8176019; 8187116 A Készitmény Felhasználása Folyékony súrolószer

Részletesebben

: FROSCH CITRUS DISH LOTION 750ML SO1

: FROSCH CITRUS DISH LOTION 750ML SO1 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Azonosító szám : 61716 Az anyag/készítmény felhasználása : Tisztítószer Társaság : Erdal Ges.m.b.H. Neualmerstrasse

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT B HANGYAIRTÓ POROZÓ 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE 2. ÖSSZETÉTEL

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT B HANGYAIRTÓ POROZÓ 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE 2. ÖSSZETÉTEL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT B HANGYAIRTÓ POROZÓ 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: A készítmény megnevezése:

Részletesebben

PROTECT SZÚNYOG ÉS KULLANCS RIASZTÓ AEROSZOL (PUMPÁS)

PROTECT SZÚNYOG ÉS KULLANCS RIASZTÓ AEROSZOL (PUMPÁS) BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT SZÚNYOG ÉS KULLANCS RIASZTÓ AEROSZOL (PUMPÁS) 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa:

Részletesebben

Kiállítás dátuma: 10/11/2005 Nyomtatás dátuma: 2009.02.18.

Kiállítás dátuma: 10/11/2005 Nyomtatás dátuma: 2009.02.18. BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 1. Az anyag / készítmény megjelölése és a cégjelzés 1.1 A termék kereskedelmi megnevezése: Adhesor carbofine 1.2 Termék alkalmazhatósága Alábélelő amalgam és kompozittömésekhez,

Részletesebben

A 453/2010 EK, a 1907/2006 EK (REACH) és a 1272/2008 EK rendeletek (CLP- GHS) szerint. 1. Anyagmegnevezés, gyártó és forgalmazó megnevezése

A 453/2010 EK, a 1907/2006 EK (REACH) és a 1272/2008 EK rendeletek (CLP- GHS) szerint. 1. Anyagmegnevezés, gyártó és forgalmazó megnevezése Biztonsági adatlap A 453/2010 EK, a 1907/2006 EK (REACH) és a 1272/2008 EK rendeletek (CLP- GHS) szerint. A készítés dátuma: 2017. június 23. 1. Anyagmegnevezés, gyártó és forgalmazó megnevezése Termék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A termék nem rendelkezik DSD/DPD alatti besorolással. A termék nem rendelkezik CLP alatti besorolással.

BIZTONSÁGI ADATLAP. A termék nem rendelkezik DSD/DPD alatti besorolással. A termék nem rendelkezik CLP alatti besorolással. Oldalszám: 1 Összeállítás dátuma: 2011-04-04 Verziószám: 1 1. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék neve: Termékkód: FHRK140 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP A javított kiadás száma : 0

ANYAGBIZTONSÁGI ADATLAP A javított kiadás száma : 0 Oldal : 1 / 5 SZAKASZ 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés : Foodmax Grease Clear 2 Képlet : A bizottság 453/2010/EU rendelete (2010. május

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK, 31. cikk szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 107/2006/EK, 31. cikk szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék neve 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK, 31. cikk szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/200/EK, 31. cikk szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék neve 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK- ISO 11014-1 szerint

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK- ISO 11014-1 szerint Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK- ISO 11014-1 szerint BA száma: 63216 Kiállítás kelte: 1999 Átdolgozva: 2004.szeptember Felülvizsgálva: 11.03.2009 1. Anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE A készítmény típusa: A készítmény megnevezése: Gyártó és forgalmazó: rovarirtó aeroszol

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. FRESSH CITROM ILLATÚ WC-gél 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP. FRESSH CITROM ILLATÚ WC-gél 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP FRESSH CITROM ILLATÚ WC-gél 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: WC-gél A készítmény megnevezése:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/112/EGK) ATTRAFALL

BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/112/EGK) ATTRAFALL BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/112/EGK) ATTRAFALL 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT NEVE 1.1 Az anyag vagy készítmény azonosítása: Kereskedelmi név: Azonosítási szám: Attrafall OTH 5146/2001.

Részletesebben

: art.no /-356/-357/-358 Skin Protection Set Pro-Tec G290

: art.no /-356/-357/-358 Skin Protection Set Pro-Tec G290 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Termék neve ÖKO-FLEX UNIVERZÁLIS MÉLYALAPOZÓ 1.1. Felhasználása Falazat dekoratív védelme.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Termék neve ÖKO-FLEX UNIVERZÁLIS MÉLYALAPOZÓ 1.1. Felhasználása Falazat dekoratív védelme. 1 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte 2010.11.29. 1. Termék neve ÖKO-FLEX UNIVERZÁLIS MÉLYALAPOZÓ 1.1. Felhasználása Falazat dekoratív védelme. 1.2. Gyártó/forgalmazó PEAKSTON Kft. 2336 Dunavarsány Bajai

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Kevo Gel

BIZTONSÁGI ADATLAP Kevo Gel BIZTONSÁGI ADATLAP Kevo Gel 1. AZONOSÍTÁS/FORGALMAZÓ: Termék megnevezése: Kevo Gel Forgalmazó: 2. ÖSSZETEVŐK 2M Beauty Kft. H-1056 Budapest, Belgrád rkp.26 Tel: 361-318-1808 Fax: 361-483-1005 www.2mbeauty.hu;

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1/8 Felülvizsgálat dátuma: 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA. Cat. No ,

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1/8 Felülvizsgálat dátuma: 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA. Cat. No , 1/8 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Kiszerelés mérete: Cat. No. 40100057, 40100058 1 kg, 7,5 kg 1.2. Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai,

Részletesebben

MESTER Dekor Ragasztó

MESTER Dekor Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP REPLISET-F1, -F5, -T1, -T3, -GF1, -GT1. 1/7 Felülvizsgálat dátuma:

BIZTONSÁGI ADATLAP REPLISET-F1, -F5, -T1, -T3, -GF1, -GT1. 1/7 Felülvizsgálat dátuma: 1/7 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Kiszerelés mérete: Cat. No. 40900050, 40900051, 40900052, 40900053, 40900069, 40900047, 40900068, 40900046, 40900071,

Részletesebben

THERMOTEK Extra erős ragasztó és simítótapasz

THERMOTEK Extra erős ragasztó és simítótapasz BIZTONSÁGI ADATLAP TRILAK Festékgyártó KFT. Kiállítás kelte: 2007-06-06 Módosítás kelte: 2008-05-30 1. A készítmény és a vállalkozás azonosítása A készítmény felhasználása: ragasztó és simítótapasz Gyártó

Részletesebben

BIOPREN-BM 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM

BIOPREN-BM 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN-BM 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE rovarlárva

Részletesebben