J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Karakószörcsök község képviselő-testületének április 15-én 18 óra 30 perctől megtartott testületi üléséről.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Karakószörcsök község képviselő-testületének 2013. április 15-én 18 óra 30 perctől megtartott testületi üléséről."

Átírás

1 Községi Képviselő-testület Karakószörcsök Szám: 373-3/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Karakószörcsök község képviselő-testületének április 15-én 18 óra 30 perctől megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Karakószörcsök Jelen vannak: Szabóné Piriti Márta polgármester Nagy István alpolgármester Gőczéné Acsai Mónika Margit képviselő Tomor Árpád képviselő Zabóné Bolla Antónia képviselő Tanácskozási joggal meghívott: Kissné Kiss Zsuzsanna körjegyző Szabóné Piriti Márta polgármester köszöntötte a megjelenteket, megállapította, hogy a megválasztott képviselők közül 5 fő jelen van, a testület határozatképes. Jegyzőkönyv hitelesítőknek felkérte Tomor Árpád képviselőt és Zabóné Bolla Antónia képviselőt. Javasolta, hogy a képviselő-testület az alábbi napirendet tárgyalja meg: Napirend: 1.) Karakószörcsök sportfejlesztési koncepciójának elfogadása 2.) Közbiztonság növelését szolgáló fejlesztésre pályázat benyújtása 3.) Közművelődési érdekeltségnövelő pályázat 4.) Sporttal kapcsolatos feladatok, kötelezettségek, sportra fordítandó összeg elfogadása A képviselők 5 igen szavazattal fogadták el a napirendi pontokat. 1. Napirend: Karakószörcsök sportfejlesztési koncepciójának elfogadása

2 2 Szabóné Piriti Márta polgármester elmondta, hogy Karakószörcsök Önkormányzatának nincs jelenleg elfogadott sportfejlesztési koncepciója, ám azt szükségesnek tartja. Valamennyi sporttal kapcsolatos pályázat alapvető feltétele az, hogy az Önkormányzat rendelkezzen sportfejlesztési koncepcióval, illetve sportrendelettel. A napirendhez kérdés, hozzászólás nem hangzott el. A polgármester döntési javaslata a következő volt: Karakószörcsök község Képviselő-testülete az Önkormányzat Középtávú Testnevelési és Sportfejlesztési Koncepcióját a mellékeltek szerint fogadja el. Felkéri a polgármestert, hogy annak megvalósítását segítse elő. Felelős: Szabóné Piriti Márta Határidő: folyamatos A képviselő-testület 5 igen szavazattal hozta meg döntését. 19/2013.(IV. 15.) képviselő-testületi határozat Karakószörcsök község Képviselő-testülete az Önkormányzat Középtávú Testnevelési és Sportfejlesztési Koncepcióját a mellékeltek szerint fogadja el. Felkéri a polgármestert, hogy annak megvalósítását segítse elő. Felelős: Szabóné Piriti Márta polgármester Határidő: folyamatos 2. Napirend: Közbiztonság növelését szolgáló fejlesztésre pályázat benyújtása Szabóné Piriti Márta polgármester elmondta, hogy a belügyminiszter 8/2013. (III. 29.) BM rendelete szerint lehetőség van pályázatot benyújtani sportlétesítmény felújítására, valamint közbiztonság növelését szolgáló fejlesztésre. Tavaly már adtak be pályázatot a közbiztonság növelésére, de az sajnos nem nyert. Ebben a Polgárőr épület felújítása is szerepelt, melyre aztán később az MVH-hoz is pályáztak, annak még nincs eredménye. Ha elutasító döntést kapnának, célszerű volna most újra megpróbálni a BM-nél. Úgy gondolja, hogy az épület felújítása rendkívül fontos lenne. Elmondja továbbá, hogy a Sportöltöző vizesblokkja nagyon elhasználódott, folyamatosan kisebb javításokra szorul. Lefolyózása meg már először is rosszul készült el, emiatt nagyobb igénybe vétel esetén eldugul, a szennyvíz nem folyik le. Véleménye szerint ennek felújítása nagyon időszerű. Ezzel egyidejűleg javasolja a feltöredezett lépcső megjavítását, s akkor már egy akadálymentes bejárat készítését is, valamint az épület külső vakolását, színezését. Azoknak az önkormányzatoknak, akik nem részesültek adósságkonszolidációban, 100 %-os támogatást nyújtanak, ráadásul előfinanszírozással. Nagy István alpolgármester kifejtette, hogy a vizesblokk felújítása valóban nagyon sürgős feladat, hiszen tavasztól késő őszig folyamatos az igénybevétele, rengeteg vendégjátékos is használja, nem csoda hogy ennyi év után tönkrement. Ráadásul a lefolyórendszere szerinte is ésszerűtlenül lett megoldva. Ugyanakkor a Polgárőr épület felújítását még szükségesebbnek látja. Amennyiben van lehetőség mindkét felújításra, javasolja, hogy a pályázatot két célra adják be.

3 3 Zabóné Bolla Antónia képviselő elmondja, hogy ilyen pályázati lehetőséget nem szabad kihagyni, azzal mindenképpen élni kell. Szerinte is a Polgárőr épület felújítása a sürgősebb, de ha lehetőség van rá a sportöltözőt is újítsák fel. Az öltöző lépcsője is már-már balesetveszélyes, azt is fontos volna felújítni. Szabóné Piriti Márta polgármester elmondta, hogy váratlanul jutott eszébe az, hogy vajon a sportöltözőt megépítése után bejegyeztették-e a Földhivatalnál. Mert ha nem, akkor a pályázathoz benyújtott tulajdoni lapon csak annyi fog szerepelni, hogy sportpálya, holott a felújítandó ingatlanról kellene tulajdoni lapot benyújtani. A képviselők jogosnak tartották a felvetést, és a polgármestert arra kérték, hogy ennek mielőbb nézzen utána. Egyhangúlag kinyilvánították, hogy ha a sportöltöző nem szerepel a földhivatali nyilvántartásban, akkor a Polgárőr és Tűzoltó Egyesület által bérelt épület felújítását és a térfigyelő-kamerarendszer kiépítését valósítják meg. A döntési javaslat a következő volt: Karakószörcsök község képviselő-testülete pályázatot nyújt be a belügyminiszter 8/2013. (III. 29.) BM rendelete alapján önkormányzati fejlesztési támogatás igénybevétele céljából közbiztonság növelését szolgáló fejlesztésre. A térfigyelő kamera rendszer kiépítésének és a Polgárőr épület villamos hálózata felújításának bekerülési költsége Ft, melyhez az Önkormányzat mivel az nem részesült sem törlesztési célú támogatásban, sem pedig adósságkonszolidációban 100 % támogatást igényel és 0 % saját forrást biztosít. Az önkormányzat vállalja, hogy a beruházás megvalósításának keretében, az építéshez kapcsolódó támogatási összeg 5%-ának mértékéig határozott idejű közfoglalkoztatási jogviszony keretében közfoglalkoztatottat alkalmaz. Felkéri a polgármestert, hogy a pályázat benyújtásáról gondoskodjon. Felelős: Szabóné Piriti Márta polgármester Határidő: május 2. A képviselő-testület 5 igenszavazattal hozta meg döntését. 20/2013.(IV. 15.) képviselő-testületi határozat Karakószörcsök község képviselő-testülete pályázatot nyújt be a belügyminiszter 8/2013. (III. 29.) BM rendelete alapján önkormányzati fejlesztési támogatás igénybevétele céljából közbiztonság növelését szolgáló fejlesztésre. A térfigyelő kamera rendszer kiépítésének és a Polgárőr épület villamos hálózata felújításának bekerülési költsége Ft, melyhez az Önkormányzat mivel az nem részesült sem törlesztési célú támogatásban, sem pedig adósságkonszolidációban 100 % támogatást igényel és 0 % saját forrást biztosít. Az önkormányzat vállalja, hogy a beruházás megvalósításának keretében, az építéshez kapcsolódó támogatási összeg 5%-ának mértékéig határozott idejű közfoglalkoztatási jogviszony keretében közfoglalkoztatottat alkalmaz. Felkéri a polgármestert, hogy a pályázat benyújtásáról gondoskodjon. Felelős: Szabóné Piriti Márta polgármester Határidő: május 2.

4 4 3. Napirend: Közművelődési érdekeltségnövelő pályázat Szabóné Piriti Márta polgármester tájékoztatja a képviselőket, hogy a március 25-ig benyújtott érdekeltségnövelő pályázatra hiánypótlás érkezett, mely szerint a költségvetésben nincs nevesítve, hogy a vállalt saját forrás erre a célra került betervezésre. A hiánypótlást nem muszáj rendeletmódosítással teljesíteni, elegendő, ha határozatban kinyilvánítjuk, hogy a költségvetés mely tervezett kiadása tartalmazza a saját forrás összegét. Döntési javaslata a következő volt: Karakószörcsök község képviselő-testülete kinyilvánítja, hogy évi költségvetési rendeletében a közművelődési szakfeladaton belül anyagbeszerzésre tervezett Ft összeg tartalmazza a közművelődési érdekeltségnövelő támogatásra benyújtott pályázat saját forrás összegét. Felkéri a polgármestert, hogy a pályázatra megküldött hiánypótlási felhívásnak tegyen eleget. Felelős: Szabóné Piriti Márta polgármester Határidő: április 16. A képviselők 5 igen szavazattal hozták meg döntésüket: 21/2013.(IV.15.) képviselő-testületi határozat: Karakószörcsök község képviselő-testülete kinyilvánítja, hogy évi költségvetési rendeletében a közművelődési szakfeladaton belül anyagbeszerzésre tervezett Ft összeg tartalmazza a közművelődési érdekeltségnövelő támogatásra benyújtott pályázat saját forrás összegét. Felkéri a polgármestert, hogy a pályázatra megküldött hiánypótlási felhívásnak tegyen eleget. Felelős: Szabóné Piriti Márta polgármester Határidő: április Napirend: Sporttal kapcsolatos feladatok, kötelezettségek, sportra fordítandó összeg elfogadása Szabóné Piriti Márta polgármester elmondta, hogy szintén a sportpályázatok feltétele a sportrendelet megalkotása, illetve tízezer fő lakosságszám alatt elegendő a képviselő-testület határozata, amely tartalmazza a sporttal kapcsolatos részletes feladatokat, kötelezettségeket, valamint a sportra fordítandó összeget. Kéri a képviselőket, fogalmazzanak meg elképzeléseket, feladatokat, melyek megvalósítása szükséges ahhoz, hogy a sporttevékenység zökkenőmentesen, eredményesen működjön a településen.

5 5 A képviselők részéről több javaslat, hozzászólás is elhangzott, majd ezt követően 5 igen szavazattal hozták meg döntésüket: 22/2013.(IV. 15.) képviselő-testületi határozat Karakószörcsök község Képviselő-testülete a sporttal kapcsolatos feladatokat, kötelezettségeket, a sportra fordítandó összeget az alábbiak szerint határozza meg: Az Önkormányzat elsődleges célkitűzése a településen élő minden korosztály számára a tömeg- illetve a szabadidősport lehetőségeinek színvonalas biztosítása, hozzájárulva ezzel a lakosság számára az egészségesebb életmód feltételeinek megteremtéséhez. Ezáltal feladatunk a sportolásra alkalmas helyiségek, épületek biztosítása a lehető legtöbb sportág megvalósításához, valamint az idősebb korosztály számára is a sportolási lehetőségek megteremtése és hosszú távú biztosítása. Az önkormányzat kötelezettsége, hogy a tulajdonában lévő sportlétesítmények alap funkcióját megtartsa, üzemeltetésüket biztosítsa, az üzemeltetés rendjét szabályozza, a sportlétesítmények állagát megóvja és lehetőség szerinti fejlessze. Kötelezettsége, hogy a rendelkezésre álló eszközökkel támogassa a helyi sportéletet annak érdekében, hogy minél többfajta sportolási lehetőség álljon a fiatalok a felnőtt és az idős korosztály rendelkezésére. A településen működő sportegyesület működését az Önkormányzat minden évben támogassa. Az Önkormányzat saját költségvetéséből a sportra fordítandó összeget évben Ft összegben határozza meg. Felkéri a polgármestert, hogy a meghatározott feladatok, kötelezettségek megvalósulásáról gondoskodjon. Felelős: Szabóné Piriti Márta polgármester Határidő: folyamatos A napirendek megtárgyalását követően a polgármester tájékoztatta a képviselőket, hogy erre az évre startmunka céljára több mint 1 millió forint támogatást ítéltek meg. Megkérte a maximálisan kérhető támogatási előleget 70 %-ot, melynek első részletét Ft-ot már át is utaltak. Amint erről az elszámolás megtörténik, a második részletet is utalni fogják. Így könnyebb lesz megvalósítani a vállalt munkát, mintha az Önkormányzatnak kellett volna megelőlegezni. Tájékoztatta a képviselőket arról is, hogy a házi segítségnyújtás az evangélikus egyháznál május 2-ától indul. Az előkészítő munkák folynak, az egyház dolgozói meglátogatták az időseket, felmérték az igényeket, probléma az idősek körében sem merült fel. Elmondta azt is, hogy szeretne a pihenőparkba az elszáradt 13 db tuja helyett vásárolni. A képviselők a tájékoztatást tudomásul vették.

6 6 Nagy István alpolgármester javasolta, hogy az önkormányzati területeket fel kellene ajánlani valakinek művelésre. Ez ügyben a képviselők döntést nem hoztak. Miután több hozzászólás nem volt a polgármester az ülést 19 óra 25 perckor bezárta. Kmf. Szabóné Piriti Márta polgármester Kissné Kiss Zsuzsanna jegyző címzetes főjegyző Tomor Árpád jegyzőkönyv hitelesítő Zabóné Bolla Antónia jegyzőkönyv hitelesítő

7 Karakószörcsök Község Önkormányzata Középtávú Testnevelési és Sportfejlesztési Koncepciója

8 2 TARTALOMJEGYZÉK I. Bevezető 3. II. Karakószörcsök község bemutatása 4. III. Helyzetelemzés Sportlétesítmények Szabadidősport Versenysport és utánpótlás nevelés Idősek sportolási lehetőségei Lakótelepi Sportegyesület Karakószörcsök 6. IV. Fejlesztési stratégia A lakosság sportolási lehetőségeinek bővítése 2. A testmozgás szerepének növelése minden korosztály számára 3. A települési sportlétesítmények fejlesztése V. Intézkedési Terve Sportlétesítmények fenntartása és fejlesztése 2. Sportegyesület támogatása VI. Összegzés 7. VII. Záró rendelkezés 7.

9 3 I. BEVEZETŐ A testnevelés és a sport a magyar, az európai és az egyetemes kultúra szerves része, a nemzeti egészségvédelem alapvető eszköze, az ifjúság erkölcsi fizikai nevelésének, személyiség fejlődésének nélkülözhetetlen összetevője, a nemzettudat pozitív formálója. Társadalmi célkitűzéseinket csak testileg és lelkileg egészséges, edzett emberekkel valósíthatjuk meg. Kapcsolódó jogszabályok: - Alaptörvény - Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény - Sportról szóló évi I. törvény - Köznevelési törvény A fenti jogszabályi háttér megadja a koncepció megalkotásának alapját, annak szükségességét. Mindezek alapján a koncepció tartalmazza azokat a célkitűzéseket és kapcsolódó feladatokat, melyeket az önkormányzat döntéseiben iránymutatónak tekint a megjelölt időszakban a lehetőségek és anyagi feltételek keretein belül. Az önkormányzat a sport alábbi területeit tekinti át és fogalmazza meg az elérendő célokat: - sportlétesítmények, - diáksport, - szabadidősport, - versenysport, utánpótlás-nevelés, - idősek sportolási lehetőségei, - községi Sportegyesület Karakószörcsök Község Önkormányzata kiemelkedő feladatának tekinti a településen élő lakosság számára a sportolási lehetőségek magas színvonalon történő biztosítását. A település sportéletében legnagyobb szerepet játszó Lakótelepi Sportegyesület anyagi támogatásával, sportrendezvényeinek szervezésében való aktív részvétellel, a sportlétesítmények fenntartásával igyekszik az önkormányzat lehetőségeihez mérten támogatni a helyi sportéletet. A koncepció tartalmazza azokat a célkitűzéseket és a célkitűzésekhez tartozó azon feladatokat, amelyeket az Önkormányzat mindenkori költségvetése adta lehetőségének függvényében döntéseiben a testnevelés és a sport területén iránymutatónak tekint. A koncepció egyik kiemelt célja, hogy a testnevelés és a sport területén működő szervezetek, egyesületek számára tervezhető környezet teremtődjön községünkben. A koncepció elismeri, hogy a testkultúra az egyetemes kultúra része, az egészségvédelem, a rekreáció fontos eszköze, a szabadidő eltöltésének társadalmilag is hasznos módja. A sport jelentős szerepet tölt be az ifjúság erkölcsi nevelésében, fizikai fejlesztésében, a jellem és személyiség formálásában.

10 4 II. KARAKÓSZÖRCSÖK KÖZSÉG BEMUTATÁSA Karakószörcsök Magyarország Dunántúli részén, a Bakony alján, Veszprém megyében található. A Somló és a Ság hely között bújik meg, és a Balaton sincs messze. A 8. számú főút mentén fekvő kis települést átszeli a Budapest-Szombathely vasútvonal. Karakószörcsök népessége a múlt században lassan, de egyenletesen fejlődött egészen ig, 1828-ban 579 fő, 1851-ben 686, 1890-ben 713, 1910-ben pedig 725 lakosát írták össze. Ebben az időben kezdődött meg a mezőgazdasági proletariátus elvándorlása a községből. Ezért, és az alacsony természetes szaporodás miatt erősen megfogyatkozott a lélekszám, 1969-ben már csak 520, 2001-ben 320 fő. Mostanra ez a drasztikus népességfogyás megállt, 2011-ben a lakosságszám 319 fő. Talán a vasúti közlekedésnek köszönhetően településünkön nem jelentős a munkanélküliség. Mezőgazdasággal és állattartással ma már kevesen foglalkoznak és a vállalkozók száma is kevés. Az aktív korú lakosság a közeli városokban talál munkalehetőséget. A településen a 90-es évek elején épült faluház a lakosság szinte minden igényét kiszolgálja. Az épületben található az orvosi rendelő, a fodrász üzlet, a könyvtár, a polgármesteri hivatal, az emagyarország Pont, egy sportolásra is alkalmas előtér, valamint egy - a rendezvények helyszínéül szolgáló nagyterem. Korszerű sportöltözőnk nemcsak a helybeli és a vendég futballisták számára áll nyitva, hanem a szabadtéri rendezvények kiszolgálóhelyéül is szolgál. Néhány éve épült, uniós előírásoknak megfelelő játszótér a településen élő gyermekek számára nyújt kikapcsolódási lehetőséget. A település központjában készülő pihenőpark terveink szerint minden helybeli, hozzánk látogató vendég, turista és átutazó számára biztosít majd kényelmet, kellemes pihenési lehetőséget. III. HELYZETELEMZÉS 1. Sportlétesítmények Füves sportpálya A pálya méretei 110 X 60 m. Kapuk állapota megfelelő, labdafogó néhány éve készült. A pálya egyik oldala megfelelően korláttal ellátott, másik oldalán hiányos, körbekerítése megoldásra vár. A pálya talaja egyenletes, rendszeresen karbantartott. Sportöltöző 10 évvel ezelőtt épült, alapterülete 15 X 8 m. Helyiségei: 2 öltöző (vendég és hazai), valamint mindegyikhez külön-külön tartozó WC-k, zuhanyzók, 1 db bírói öltöző WC-vel zuhanyzóval és egy előtér. Az épület vízvezetékrendszere, külső vakolata és lépcsője felújításra szorul. Röplabdapálya

11 5 A füves sportpálya mellett közvetlenül elhelyezkedő röplabda pálya állapota az elmúlt években sokat romlott, egyenletessé tétele elengedhetetlen. Játszótér Az uniós elvárásoknak is megfelelő játszótér évben épült. Az önkormányzat anyagi lehetőségei akkor 7 játszóeszköz elhelyezését tették lehetővé, azonban a terület alkalmas volna még játszóeszközök telepítésére. A meglévő játszóeszközök karbantartása szükség szerint folyamatos. A játszótér sövénnyel körbekerített. Faluház A faluház földszintjén található előtér 8 x 5 m. Ez a helyiség több funkciót is ellát, igény szerint asztaliteniszezésre használt. A sportot hetente 3 alkalommal űzik a fiatalok. A faluház nagyterme 11 X 10 m. Az Együtt Karakószörcsök Kultúrájáért Egyesület tagjai, valamint a lakosság köréből érdeklődők (bármely korosztály) átlagosan hetente 1 alkalommal használja a helyiséget, mozgásra: tornára, illetve táncra. 2. Szabadidősport A szabadidősport nem eredményorientált, hanem kedvtelésből, az egészség megőrzéséért, helyreállításáért, a mozgás öröméért, kellemes időtöltésként végzett sporttevékenység. Önkormányzatunk célja, hogy a lehető legszélesebb lakossági körnek biztosítsa a rendszeres, könnyen elérhető sportolás lehetőségét. A helyi kulturális Egyesület heti rendszerességgel tart sport tánc foglalkozásokat, melynek formáját, stílusát és erősségét a korosztály igényei szerint saját maguk alakítják. Szinte minden korosztályból igény van az asztaliteniszezésre, melynek szintén a faluház ad helyet. 3.Versenysport és utánpótlás nevelés A helyi labdarúgó csapat Veszprém Megyei Labdarúgó Bajnokság Megyei IV. osztályában szerepel. A Lakótelepi Sportegyesület tagjai jelenleg labdarúgás sportágban versenyeznek, illetve rendszeresen sportolnak. Az utánpótlás nevelés a Kertai Általános Iskolában testnevelési órákon és azokon kívüli foglalkozások alkalmával történik. Hazánkban a futball komoly népszerűségnek örvend, ennek ellenére az utánpótlás biztosítása mégis nagy kihívás. Fontos, hogy a gyerekek színvonalas oktatásban részesüljenek, megfelelő környezetben tudjanak felkészülni egy-egy megmérettetésre. A Sport megkedveltetése kiemelten fontos szerepet tölt be gyermekkorban. Célunk, hogy egyre több gyermeknek lehetőséget adjunk a sportolásra. 4.Idősek sportolási lehetőségei Az idősek, azaz a 65 év felettiek körében igen ritka az aktívan sportoló személy. Többségük életmódbeli, táplálkozási, munkahelyi ártalmak miatt gyenge fizikai állapotban van. Az idősek számára jelenleg nincs állapotuk fejlesztésére alkalmas, rendszeresen igénybe vehető

12 6 sportolási lehetőség. Ugyanakkor a helyi kulturális egyesület tagjai között több 65 év feletti is rendszeresen részt vesz a foglalkozásokon, melyen számukra is elérhető gyakorlatokat végeznek, könnyebb táncokat tanulnak. 5.Lakótelepi Sportegyesület Karakószörcsök Az egyesület 1976-ban alakult, fő sporttevékenysége a labdarúgás. Jelenleg 19 tagja van. Edzéseiket heti rendszerességgel tartják. Az elmúlt év igazi eredményt jelentett számukra: bajnokságot nyertek. IV. FEJLESZTÉSI STATÉGIA 1. A lakosság sportolási lehetőségeinek bővítése Karakószörcsök község Önkormányzata sportkoncepciójának elsődleges célkitűzése a település lakossága számára a tömeg- illetve a szabadidősport lehetőségeinek színvonalas biztosítása, ezáltal is hozzájárulva a lakosok számára az egészségesebb életmód feltételeinek megteremtéséhez. A sportrendezvények megszervezésénél kiemelt figyelmet kell fordítani a speciális igényekre és a célcsoportokra. 2. A testmozgás szerepének növelése valamennyi korosztály számára Az ifjúsági korosztály az aktív sportélettől eltávolodott, a közösségi- és sportprogramok irányában a fiatalok egyre nehezebben mozgósíthatók. Egyéni fejlődésük, egészségük megőrzése érdekében azonban elengedhetetlen a rendszeres testmozgás. A sportéletbe való aktív bekapcsolódásuk előmozdítása különösen nehéz feladat egy kistelepülésen, ahol a lehetőségek korlátozottak, a biztosított sport szolgáltatások fejlesztésére és modernizációjára kevés a lehetőség. Ezen okok miatt kiemelten fontos odafigyelni a település fiatal lakói irányából érkezett igényekre. A mozgás egész életünkben fontos, idősebb korban azonban sok-sok olyan mozgásforma, amely röviddel ezelőtt még magától értetődően és fáradság nélkül működött, megerőltetőnek tűnik. A sport, a mozgás azonban ebben a korban különösen fontos ahhoz, hogy testünket fitten tartsuk. Az önkormányzat kiemelt feladata a településen élő időskorúak életkörülményeinek javítása. A helyi kulturális egyesülettel együttműködve meg kell szervezni az idősebb korosztály számára is a foglalkozásokat, ahol egyszerű testmozgásokkal, tornákkal egyéni és csoportos foglalkozások keretében van lehetőség az egészségmegőrzésre. 3. A települési sportlétesítmények fejlesztése Az önkormányzat célja a tulajdonában lévő sportlétesítmények alap funkciójának megtartása, üzemeltetésük biztosítása, az üzemeltetés rendjének szabályozása, a sportlétesítmények állagának megóvása és lehetőségek szerinti fejlesztése. V. INTÉZKEDÉSI TERV 1. Sportlétesítmények fenntartása, fejlesztése

13 7 Az Önkormányzat felelős a tulajdonában lévő sportvagyon működtetéséért, fejlesztéséért. A tulajdonában levő sportöltöző 10 éve épült, vizesblokkja mégis felújításra szorul. Fűtése nem megoldott. Az épület nem akadály mentesített, lépcsője tönkrement. Fokozatos felújítása elengedhetetlen. A füves sportpálya, a füves röplabdapálya, valamint a játszótér rendszeres karbantartása fontos feladat. 2. Sportegyesület támogatása Az Önkormányzat évente rendszeresen támogatja a sportegyesületet, hogy megfelelő működését biztosítsa. Mindemellett ösztönözni kell a szervezetet a saját bevétele növelésére. VI. ÖSSZEGZÉS Az önkormányzat a rendelkezésre álló eszközökkel támogatja a helyi sportéletet annak érdekében, hogy minél többfajta sportolási lehetőség álljon a fiatalok és a felnőtt korosztály rendelkezésére. Jelen sportfejlesztési koncepció és a benne foglalt intézkedések is bizonyítják az önkormányzat elhivatottságát a sportélet fejlesztése mellett. A koncepció tervezési időszaka évtől 5 évre szól, a felülvizsgálat a tervezési időszakban bármikor kezdeményezhető és módosítható, de március 31. napjáig felül kell vizsgálni a koncepcióban megfogalmazott intézkedéseket. a) VII. ZÁRÓ RENDELKEZÉS Karakószörcsök Község Önkormányzata képviselő-testülete az Önkormányzat Sportfejlesztési koncepcióját a 19/2013. (IV. 15.) határozatával jóváhagyta. A Sportfejlesztési koncepció május 1.napjától hatályos. Karakószörcsök, április 15. Szabóné Piriti Márta polgármester

KARAKÓSZÖRCSÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETE. Szám:16/2011. JEGYZŐKÖNYV

KARAKÓSZÖRCSÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETE. Szám:16/2011. JEGYZŐKÖNYV KARAKÓSZÖRCSÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETE Szám:16/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: Karakószörcsök Község Önkormányzata Képviselő testülete 2011. február 17. napján 16.30 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Csögle község képviselő-testületének 2013. április 29-én 19 órától megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Csögle község képviselő-testületének 2013. április 29-én 19 órától megtartott üléséről. Községi Képviselő-testület Csögle Szám: 229-4/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: Csögle község képviselő-testületének 2013. április 29-én 19 órától megtartott üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Csögle

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Karakószörcsök, Kerta községek képviselő-testületei Szám: 371-6/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Karakószörcsök, Kerta községek képviselő-testületeinek 2013. október 3-án 18 óra 30 perctől megtartott

Részletesebben

Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014. (IV. 11.) önkormányzati rendelete a sportról. 1. A rendelet célja

Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014. (IV. 11.) önkormányzati rendelete a sportról. 1. A rendelet célja Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014. (IV. 11.) önkormányzati rendelete a sportról Segesd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kamond község képviselő-testületének 2013. október 29-én 18 óra 30 perctől megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kamond község képviselő-testületének 2013. október 29-én 18 óra 30 perctől megtartott testületi üléséről. Község képviselő-testület Kamond Szám: 372-14/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kamond község képviselő-testületének 2013. október 29-én 18 óra 30 perctől megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KARAKÓSZÖRCSÖK K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T E Szám:16-14 /2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Karakószörcsök Község Önkormányzata Képviselő testülete 2011. december

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. A jelenléti ív a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. A jelenléti ív a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva. J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÉSZÜLT: Bihartorda Községi Önkormányzat képviselő-testületének a 2012. március 21- én tartott rendkívüli nyílt ülésén. JELEN VANNAK: A jelenléti ív a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva.

Részletesebben

Bag Nagyközségi Önkormányzat. Képviselő-testületének 5/2011. (III.30.) rendelete. az önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatairól

Bag Nagyközségi Önkormányzat. Képviselő-testületének 5/2011. (III.30.) rendelete. az önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatairól Bag Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2011. (III.30.) rendelete az önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatairól Bag Nagyközség Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

2014. évi. 3. szám. Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének február 5-én megtartott rendkívüli üléséről készült

2014. évi. 3. szám. Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének február 5-én megtartott rendkívüli üléséről készült 2014. évi 3. szám Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 5-én megtartott rendkívüli üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V T Á R G Y M U TATÓ Határozat/Rendelet száma

Részletesebben

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. 6/2003. (IV.7.) KT. sz. rendelete

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. 6/2003. (IV.7.) KT. sz. rendelete Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6/2003. (IV.7.) KT. sz. rendelete az önkormányzat testnevelés és sport feladatairól, a helyi testnevelés és sporttevékenység támogatásáról Sarkadkeresztúr

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 16-án megtartott üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 16-án megtartott üléséről Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 16-án megtartott üléséről Mutató: Határozat tárgya: Határozat száma: Old. Besenyszög község oktatási intézményeinek

Részletesebben

Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének. 25/2005.(XII.12.) rendelete a sportról

Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének. 25/2005.(XII.12.) rendelete a sportról Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 25/2005.(XII.12.) rendelete a sportról Kőröshegy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmánya 44/A. (2) bekezdésének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Szám: 317-8/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2013.

Részletesebben

MIHÁLYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 8/2013./IV.30./ önkormányzati rendelete. a sportról

MIHÁLYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 8/2013./IV.30./ önkormányzati rendelete. a sportról MIHÁLYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 8/2013./IV.30./ önkormányzati rendelete a sportról Mihályháza Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a kötelező és az önként vállalt önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csögle község képviselő-testületének 2013. március 18-án 19 órakor megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csögle község képviselő-testületének 2013. március 18-án 19 órakor megtartott üléséről. Községi Képviselő-testület Csögle Szám: 229-3/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csögle község képviselő-testületének 2013. március 18-án 19 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Egeralja község képviselő-testületének október 30-án 18 óra 30 perctől megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Egeralja község képviselő-testületének október 30-án 18 óra 30 perctől megtartott testületi üléséről. Község képviselő-testület Egeralja Szám: 231-12/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: Egeralja község képviselő-testületének 2013. október 30-án 18 óra 30 perctől megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8449 Magyarpolány, Dózsa György utca 6. Tel/Fax: 88/503-820 email: hivatal@magyarpolany.hu Szám: M. /2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Magyarpolány

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Öreglak Községi Önkormányzat Képviselő testületének 2/2004. (I. 30.) számú rendelete a sportról (egységes szerkezetben a módosításra kiadott 13/2009. (IX. 18.) számú rendelettel) Öreglak Község Önkormányzata

Részletesebben

2014. február 11-én tartandó ülésére. Bejelentések

2014. február 11-én tartandó ülésére. Bejelentések Medgyesbodzás Község Önkormányzat Polgármestere Medgyesbodzás, Széchenyi u 38. Előterjesztés Medgyesbodzás Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 2014. február 11-én tartandó ülésére Bejelentések

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 31/2013. (X.31.) és a 29/2018.(VI.27.) Ör-rel módosított

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 31/2013. (X.31.) és a 29/2018.(VI.27.) Ör-rel módosított Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 31/2013. (X.31.) és a 29/2018.(VI.27.) Ör-rel módosított 20/2012. (IV.26.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat által ellátott sporttal kapcsolatos

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET március 8-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET március 8-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 58/2018. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2018. március 8-i ülésére Tárgy: Javaslat a Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T A

T Á R G Y S O R O Z A T A NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLET 2015. április 30-án megtartott testületi ülésének a) jegyzőkönyve b) határozata c) előterjesztése d) tárgysorozata T Á R G Y S O R O Z A T A Napirendi

Részletesebben

Sásd Város Képviselő-testületének 8/2009.(IV:23.) Ökr. számú rendelete a sportról

Sásd Város Képviselő-testületének 8/2009.(IV:23.) Ökr. számú rendelete a sportról Sásd Város Képviselő-testületének 8/2009.(IV:23.) Ökr. számú rendelete a sportról Sásd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a sportról szóló 2004. évi I. törvény 55. (1) bekezdése alapján a kötelező

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Az Önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatai

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Az Önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatai Biharnagybajom Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2011. (II. 21.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat testnevelési és sport feladatainak végrehajtásáról Biharnagybajom Községi Önkormányzat

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. április 23-ai rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. április 23-ai rendkívüli ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2010. (VI.29.) számú rendelete

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2010. (VI.29.) számú rendelete Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2010. (VI.29.) számú rendelete /egységes szerkezetben/ Az Önkormányzat helyi sporttevékenységgel kapcsolatos feladatairól és kötelezettségeiről,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a bizottság 2015. május 26-án megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV a bizottság 2015. május 26-án megtartott üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 7/2015. JEGYZŐKÖNYV a bizottság 2015. május 26-án megtartott üléséről Határozatok száma: 33-38. 1 TARTALOMJEGYZÉK 33/2015.(V.26.) PBH.

Részletesebben

I. rész. Általános rendelkezések, alapelvek 1.

I. rész. Általános rendelkezések, alapelvek 1. Hatályos: 2009. január 30. Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 42/2004.(V.26.) rendelete az Önkormányzat sportfeladatairól és a sporttevékenység támogatásáról (módosításokkal egységes

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Adorjánháza, Csögle, Egeralja községek képviselő-testületei Szám: 989/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Adorjánháza, Csögle, Egeralja községek képviselő-testületeinek 2013. április 29-én 17 óra 30

Részletesebben

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete április 29- i nyílt ülésének jegyzőkönyve

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete április 29- i nyílt ülésének jegyzőkönyve 7/2013. Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. április 29- i nyílt ülésének jegyzőkönyve Tartalmazza: 9/2013. (V.2.) önkormányzati rendeletet az önkormányzat 2012. évi költségvetésének végrehajtásáról

Részletesebben

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, József Attila u. 19. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2014. február 10.-i ülésének J E G Y Z Ő

Részletesebben

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2016. (VI.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sportfeladatairól

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2016. (VI.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sportfeladatairól Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2016. (VI.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sportfeladatairól Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatának

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 14 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2013. január 28-án megtartott soron kívüli ülésén. Az ülés helye: A községháza nagyterme. Jelen vannak: mellékelt

Részletesebben

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI ÉS GAZDASÁGFEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGA március 13-án 8.00 órakor megtartott ülésének

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI ÉS GAZDASÁGFEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGA március 13-án 8.00 órakor megtartott ülésének 1 Ikt.szám: 589-4/2014. MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI ÉS GAZDASÁGFEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGA 2014. március 13-án 8.00 órakor megtartott ülésének 4. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y

Részletesebben

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének június 14-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének június 14-én tartott nyilvános üléséről. 1-7/2017. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2017. június 14-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi ülés helye: Bősárkányi Közös Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 11/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mérges Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2009. november 12-én 17. 00 órakor a mérgesi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Mikekarácsonyfa. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év április hó 18. napján. megtartott nyilvános üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Mikekarácsonyfa. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év április hó 18. napján. megtartott nyilvános üléséről JEGYZŐKÖNYV Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2016. év április hó 18. napján megtartott nyilvános üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 11/2016.(IV.18.) Rendeletek: Sorszáma (kihirdetés

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. augusztus 06. napján megtartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. augusztus 06. napján megtartott ülésén. Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3596 Szakáld, Aradi út. 4. Jegyzőkönyv Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. augusztus 06. napján megtartott ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

Sand Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2009.(IV.03.) számú képviselő-testület rendelete a sportról

Sand Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2009.(IV.03.) számú képviselő-testület rendelete a sportról Sand Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2009.(IV.03.) számú képviselő-testület rendelete a sportról Sand Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az egyetemes emberi kultúra és a nemzeti kultúra

Részletesebben

Jánoshida Község Sportfejlesztési Koncepciója

Jánoshida Község Sportfejlesztési Koncepciója Jánoshida Község Sportfejlesztési Koncepciója 2009-2014 Tartalomjegyzék I. Bevezető 3. old. II. Helyzetelemzés 4. old. III. Fejlesztési Stratégia 9. old. IV. Intézkedési Terv 10. old. V. Összegzés 12.

Részletesebben

Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu

Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu Szám: Svh/62-6/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30- án ( kedden ) 16,30 órakor tartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Községháza. Jelen vannak: Fischer

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola Község Önkormányzata Képviselő-testülete március 9-én 18 órakor megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola Község Önkormányzata Képviselő-testülete március 9-én 18 órakor megtartott nyilvános üléséről. Önkormányzati Képviselő-testület V A N Y O L A Szám: 5/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült Vanyola Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2016. március 9-én 18 órakor megtartott nyilvános üléséről. J

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Tanácskozási joggal meghívottak: dr. Üveges István polgármester Szarka Tamás jegyző Orosz Ferenc alpolgármester

JEGYZŐKÖNYV. Tanácskozási joggal meghívottak: dr. Üveges István polgármester Szarka Tamás jegyző Orosz Ferenc alpolgármester ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLET PÉZÜGYI BIZOTTSÁGA Arnót, Petőfi S.u. 120. e-mail: arnot@arnot.hu Szám: 7/2016 JEGYZŐKÖNYV Készült: Arnót község Önkormányzati Képviselő-testület Pénzügyi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 42 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2013. március 11- én megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: A községháza nagyterme. Jelen vannak: mellékelt

Részletesebben

ALSÓNEMESAPÁTI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. április 29-ei nyilvános ülésének. j e g y z ő k ö n y v e HATÁROZATOK

ALSÓNEMESAPÁTI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. április 29-ei nyilvános ülésének. j e g y z ő k ö n y v e HATÁROZATOK ALSÓNEMESAPÁTI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. április 29-ei nyilvános ülésének j e g y z ő k ö n y v e Szám: 152-3/2013. HATÁROZATOK Tartalom: KÓD 8/2013.(IV.29.) határozat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 209 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. augusztus 29- én megtartott soron kívüli ülésén. Az ülés helye: A községháza nagyterme. Jelen vannak: mellékelt

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Kamond község képviselő-testületének 2013. augusztus 27-én 18 óra 30 perctől megtartott testületi üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Kamond község képviselő-testületének 2013. augusztus 27-én 18 óra 30 perctől megtartott testületi üléséről. Községi Képviselő-testület Kamond Szám: 372-11/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kamond község képviselő-testületének 2013. augusztus 27-én 18 óra 30 perctől megtartott testületi üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 5-én tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 5-én tartott nyílt üléséről 170/2/2014. Z A L A megye P Á K A Község Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 5-én tartott nyílt üléséről Rendeletek: 2/2014.(II.28.) önkormányzati

Részletesebben

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 6-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 6-án tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-4/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. március 6-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8496. NAGYPIRIT Szám: 237-10/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nagypirit Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. november 21-én (csütörtökön) 16,00 órai kezdettel

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a bizottság május 26-án megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV a bizottság május 26-án megtartott üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 6/2016. JEGYZŐKÖNYV a bizottság 2016. május 26-án megtartott üléséről Határozatok száma: 27-32. 1 TARTALOMJEGYZÉK 27/2016.(V.26.) PBH.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 25 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2015. február 18-án megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: Jelen vannak: A községháza nagyterme mellékelt jelenléti

Részletesebben

TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 50/2009. (III.19.) Kt. sz. határozata

TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 50/2009. (III.19.) Kt. sz. határozata TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 50/2009. (III.19.) Kt. sz. határozata a városi sportlétesítmények Használati Szabályzatának jóváhagyásáról Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Szám: 175-5/2015. BÉB. Önkormányzat Képviselő-testületének május 18. napján 18 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

Szám: 175-5/2015. BÉB. Önkormányzat Képviselő-testületének május 18. napján 18 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: 175-5/2015. BÉB Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 18. napján 18 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve 2 Önkormányzat Képviselő-testülete 8565 Béb, Kossuth u.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Borszörcsök Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8479 Borszörcsök, Petőfi u. 198. Szám: 80-11/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Borszörcsök Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2013. szeptember

Részletesebben

2012. május 3-án MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL

2012. május 3-án MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL 3-9/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V PETRIVENTE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2012. május 3-án Határozatok: MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL Sorszáma: Kódja 35/2012. (V.03.) F5 36/2012. (V.03.) F4 37/2012.

Részletesebben

MÁTRATERENYE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

MÁTRATERENYE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA MÁTRATERENYE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA (2015-2019) Elfogadva /2015. (VI.4) számú Képviselő-testületi határozattal 1 1. BEVEZETÉS A helyi önkormányzatok sporttal kapcsolatos feladatait

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8481. Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Szám: 386-11/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. N a p i r e n d. Határozat határideje 45/2012.(III.30.) Az iskolai utánpótlás sport infrastruktúra-fejlesztés, felújítás

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. N a p i r e n d. Határozat határideje 45/2012.(III.30.) Az iskolai utánpótlás sport infrastruktúra-fejlesztés, felújítás Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, IV. Béla u. 1. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2012. március 30-i ülésének J E G Y Z Ő K Ö N

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Ülés ideje: 2014. február 27.) nyílt ülés

J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Ülés ideje: 2014. február 27.) nyílt ülés Erdőkürt Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt Kossuth út 51. Tel. 32/479-179 Fax:/32/782-909 E-mail: hivatal@erdokurt.hu 4. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Ülés ideje: 2014. február 27.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: D- 20-2/2014. Oroszi Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8458 Oroszi, Szabadság u. 27. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Oroszi Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. február 27 -én 16

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Adorjánháza, Csögle, Egeralja községek képviselő-testületei Szám: 989-2/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Adorjánháza, Csögle, Egeralja községek képviselő-testületeinek 2013. október 3-án 17 órától

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén. Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3596 Szakáld, Aradi út. 4. Jegyzőkönyv Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 83 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2014. június 23-án megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: Jelen vannak: A községháza nagyterme mellékelt jelenléti

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 40-32/2010. 1. Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2010. április 21-én 18,05 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 21- én megtartott közmeghallgatásról.

Jegyzőkönyv. Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 21- én megtartott közmeghallgatásról. 183/15/2013. Zala Megye Kányavár Jegyzőkönyv Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 21- én megtartott közmeghallgatásról. Rendelet: 10/2013.(XII.1.)önkormányzati rendelet szociális

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év június hó 17. napján. megtartott nyilvános üléséről. Határozatok: Sorszama.

JEGYZŐKÖNYV. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év június hó 17. napján. megtartott nyilvános üléséről. Határozatok: Sorszama. JEGYZŐKÖNYV Bari a h i d a Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2016. év június hó 17. napján megtartott nyilvános üléséről Határozatok: Sorszama Kódja 23/201 ő.fvi. 17.) Rendeletek: Sorszáma (kihirdetés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KORONCÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE 9113 KORONCÓ, RÁKÓCZI U. 48. 1-6/2014 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Koroncó Község Önkormányzat Képviselő-testületének a Polgármesteri Hivatal nagytermében

Részletesebben

NAPIREND: 2. Civil szervezetek évi támogatásáról készült beszámoló elfogadása. 3. Civil szervezetek évi támogatási kérelmeinek elfogadása

NAPIREND: 2. Civil szervezetek évi támogatásáról készült beszámoló elfogadása. 3. Civil szervezetek évi támogatási kérelmeinek elfogadása LOVAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA LOVAS Szám: 2ált/29-6/2018 JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: Lovas Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. április 11-én, 8 órakor megtartott nyílt üléséről. ÜLÉS HELYE: JELEN VANNAK:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 61/2014. (VI. 19.) Kt. határozat

Jegyzőkönyv. 61/2014. (VI. 19.) Kt. határozat Jegyzőkönyv Készült: Gamás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 19-én, 13:30 órai kezdettel, a gamási Önkormányzat tanácstermében megtartott soron következő Képviselő-testületi üléséről.

Részletesebben

NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET. 2014.február 11. megtartott rendkívüli testületi ülésének

NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET. 2014.február 11. megtartott rendkívüli testületi ülésének NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2014.február 11. megtartott rendkívüli testületi ülésének a.,) jegyzőkönyve b.,) határozata c.,) előterjesztése d.,) tárgysorozata TÁRGYSOROZATA 1., /Nyírgelse

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Karakószörcsök község képviselő-testületének július 9-én 18 órától megtartott testületi üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Karakószörcsök község képviselő-testületének július 9-én 18 órától megtartott testületi üléséről. Községi Képviselő-testület Karakószörcsök Szám: 373-6/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Karakószörcsök község képviselő-testületének 2013. július 9-én 18 órától megtartott testületi üléséről. Az ülés

Részletesebben

Rimóc Község Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Rimóc Község Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Rimóc Község Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2013. augusztus 1.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Rimóc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 1-én 18.00

Részletesebben

Jakabszállás. Települési projektgyűjtő adatlap a Kistérségi Sport-és szabadidős stratégiához 2009-2013.

Jakabszállás. Települési projektgyűjtő adatlap a Kistérségi Sport-és szabadidős stratégiához 2009-2013. Jakabszállás elérhetősége 2 : I. Jakabszállás Községi Lovas Sportpálya teljes körű fejlesztése, kiépítése Jakabszállási Lovas Sportegyesület Konfár János elnök 20/54-111-66 - Jakabszállás és vonzáskörzete

Részletesebben

MEGTARTOTT TESTÜLETI ÜLÉSÉRŐL

MEGTARTOTT TESTÜLETI ÜLÉSÉRŐL 1-21/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V PETRIVENTE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2010. december 28. napján MEGTARTOTT TESTÜLETI ÜLÉSÉRŐL Határozatok: Sorszáma: Kódja 98/2010. (XII.28.) Z1 99/2010.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2015. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 14-17. TARTALOMJEGYZÉK OK: 14/2015.(III.25.)

Részletesebben

LESENCETOMAJ TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE LESENCEFALU TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE J E G Y Z Ő K Ö N Y V

LESENCETOMAJ TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE LESENCEFALU TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE J E G Y Z Ő K Ö N Y V LESENCETOMAJ TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE LESENCEFALU TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 640-1/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Lesencetomaj Települési Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: 2015. február 12-én (csütörtök), 17.00 órakor, a Közösségi Házban megtartott munkaterv szerinti üléséről Jelen vannak: Bárány Erzsébet jegyző Bárány Pál, Bocskayné Tóth Katalin,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Felsőegerszeg Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 26. napján tartott testületi üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Felsőegerszeg Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 26. napján tartott testületi üléséről. Jegyzőkönyv Készült Felsőegerszeg Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 26. napján tartott testületi üléséről. Testületi ülés helye: Felsőegerszeg. Faluház 7370 Felsőegerszeg. Fő utca 7. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8481. Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Szám: 317-1/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 15 - én megtartott nyílt ülésről. 45/2015(VI.15.) kt. határozat.

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 15 - én megtartott nyílt ülésről. 45/2015(VI.15.) kt. határozat. 165/6/2015. Zala Megye Ortaháza Jegyzőkönyv Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 15 - én megtartott nyílt ülésről. Határozatok: 40/2015(VI.15.) kt. határozat. 41/2015(VI.15.)

Részletesebben

Ságvár Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8654 Ságvár, Fő u. 16. 84/580-022 Fax: 84/380-256 E-mail: hivatal@sagvar.hu

Ságvár Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8654 Ságvár, Fő u. 16. 84/580-022 Fax: 84/380-256 E-mail: hivatal@sagvar.hu Ságvár Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8654 Ságvár, Fő u. 16. 84/580-022 Fax: 84/380-256 E-mail: hivatal@sagvar.hu Ügyszám: 3984/2012. JEGYZŐKÖNYV mely készült Ságvár község képviselő-testületének

Részletesebben

Készült: Buj község Önkormányzat Képviselőtestületének május 19-én kor megtartott rendkívüli testületi üléséről.

Készült: Buj község Önkormányzat Képviselőtestületének május 19-én kor megtartott rendkívüli testületi üléséről. Készült: Buj község Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. május 19-én 08 00 -kor megtartott rendkívüli testületi üléséről. tárgysorozata: határozata: 37 rendelete: TÁRGYSOROZAT 1. Döntéshozatal közbeszerzésekkel

Részletesebben

U G O D. Önkormányzat Képviselő-testületének június 28. napján 17 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

U G O D. Önkormányzat Képviselő-testületének június 28. napján 17 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: 82-13/2016. U G O D Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. június 28. napján 17 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről készült jegyzőkönyve 2 Önkormányzat Képviselő-testülete 8564 Ugod, Kossuth

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 05-én 15,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 05-én 15,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 05-én 15,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat száma, tárgya: HATÁROZAT

Részletesebben

Csikós Csaba alpolgármester távolmaradása okát előre jelezte.

Csikós Csaba alpolgármester távolmaradása okát előre jelezte. 1 BAZSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8352 BAZSI, FŐ U. 91. T/F: 87/352-201. Szám: 290-61/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2012. december 20-án 18,30 órakor kezdődött rendkívüli nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal és 0 tartózkodás mellett egyhangúlag elfogadta:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal és 0 tartózkodás mellett egyhangúlag elfogadta: Jegyzőkönyv Készült: a 2013. május 2. napján de. 10.00 órakor megkezdett rendkívüli nyílt üléséről a hivatali kirendeltség helyiségében. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László polgármester

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. július 23. napján du. 18.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. az önkormányzat sportrendeletéhez

ELŐTERJESZTÉS. az önkormányzat sportrendeletéhez ELŐTERJESZTÉS az önkormányzat sportrendeletéhez Az alkotmány szerint a Magyar Köztársaság területén élőknek joguk van a lehető legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez. Ez a jog többek között a rendszeres

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2008. (XI.17.) rendelete. a sportról

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2008. (XI.17.) rendelete. a sportról Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2008. (XI.17.) rendelete a sportról Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1)

Részletesebben

50/2004. (XI.18.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete. A sportról

50/2004. (XI.18.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete. A sportról 50/2004. (XI.18.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete A sportról Dabas Város önkormányzatának Képviselő-testülete a sportról szóló 2004. évi I. törvény 55 (6) bekezdése felhatalmazása alapján a kötelező

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2007. november 27. napján 15.30 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal Alagsori terme

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE 3. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK (2018. ÁPRILIS 26.)

NYÍLT ÜLÉSE 3. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK (2018. ÁPRILIS 26.) NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 3. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2018. ÁPRILIS 26.) Határozat: 11/2018. - 14/2018. Kt. hat. Határozat: 17/2018. - 26/2018. Kt. hat J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata képviselő testülete 2013.július 03. napján megtartott rendkívüli ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata képviselő testülete 2013.július 03. napján megtartott rendkívüli ülésén. Szakáld Közésg Önkormányzata Képviselő testülete 3596 Szakáld, Aradi u. 4 Jegyzőkönyv Készült: Szakáld Község Önkormányzata képviselő testülete 2013.július 03. napján megtartott rendkívüli ülésén. Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. a Pusztaszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 29-én megtartott rendes, nyilvános üléséről

JEGYZŐKÖNYV. a Pusztaszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 29-én megtartott rendes, nyilvános üléséről Psz/59/25/2014.ny. JEGYZŐKÖNYV a Pusztaszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 29-én megtartott rendes, nyilvános üléséről 111/2014. (XII.29.) sz. Képviselőtestületi Határozat

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.február 25. napján megtartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.február 25. napján megtartott ülésén. Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3596 Szakáld, Aradi út. 4. Jegyzőkönyv Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.február 25. napján megtartott ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Az ülés helye: Önkormányzati hivatal helyisége ( 8782 Ligetfalva, Petőfi u. 1.)

J e g y z ő k ö n y v. Az ülés helye: Önkormányzati hivatal helyisége ( 8782 Ligetfalva, Petőfi u. 1.) J e g y z ő k ö n y v Készült: Ligetfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. november 27- án 18 óra kezdettel megtartott üléséről. Az ülés helye: Önkormányzati hivatal helyisége ( 8782 Ligetfalva,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. július 28-án 18,00 órakor megtartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. július 28-án 18,00 órakor megtartott rendkívüli üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 152-22/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 02-én 14,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 02-én 14,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről Ikt.szám: 1062-3/2014 JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 02-én 14,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben