1 PDR 3 Számítógéphez csatlakoztatható digitális diktafon. Használati útmutató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1 PDR 3 Számítógéphez csatlakoztatható digitális diktafon. Használati útmutató"

Átírás

1 1 PDR 3 Számítógéphez csatlakoztatható digitális diktafon Használati útmutató Kérjük ellenőrizze a csomag teljes tartalmát, a diktafon, fülhallgató, külső mikrofon, csuklópánt, különböző kábelek, telefon adapter*, elem, CD meglétét. * más típusoknál Kijelzőn megjelenő ikonok: Termékjellemzők - LCD kijelző /ikonok segítik az eligazodást - 4 / 8 / 16 órányi felvétel PDR / 480 / Max. 198 hangüzenet - SP/LP mód választása - 2 dossziés - Billentyűzár (tartási) funkció - Óra - Ébresztőóra - VOX - Többszörös hangjelzés / időpontokra figyelmeztet - 3 jegyű programozható belépő kód a bizalmas üzenetek hozzáféréséhez - Azonnali üzenet felvétel / visszajátszás / szünet / ugrás / ismétlés - Hangüzenet melléklet - Gyorskeresés - Választott vagy minden üzenet törlése - Új üzenet védelme - Hang file átvitel a dossziék között - Állítható hangerő - Elem töltésszint jelző - Memória kapacitás jelző - Külső fejhallgató / mikrofon csatlakozó - Ideális méret - Számítógépes kapcsolat A diktafon részei (A magyarázó ábrákat az angol nyelvű használati útmutatóban találja.) 1 beépített mikrofon 12 törlés gomb 2 külső mikrofon csatlakozó 13 - >> előretekerés 3 power gomb 14 dosszié választó gomb 4 számítógépes csatlakozó 15 SET gomb 5 külső fülhallgató csatlakozó 16 - hangszóró 6 felvételt jelző fény /LED 17 hangerő növelés + 7 LCD kijelző ablaka 18 hangerő csökkentés > lejátszó / gördítő gomb 19 HOLD / tartás gomb 9 - << hátrafelé tekerés 20 csipesz

2 leállás / stop gomb 21 elemtartó fedele 11 REC / felvétel gomb 22 újraindító gomb A kijelzőn látható jelek - A dosszié - B dosszié - számítógépes kapcsolat - időzítő - ébresztő - visszajátszó hangszóró - védett jelszó - új, olvasatlan üzenet - elem töltésszint - VOX felvétel - szabványos lejátszás - hosszú lejátszás állapotjelző: - felvétel vagy lejátszás vagy - felvétel és lejátszás az üzenet alatt - készenléti üzemmód és memória jelző / üres, félig teli, memória megtelt - hónap - nap - idő Elemek behelyezése Csúsztassa és emelje le az elemtartó fedelét, majd helyezzen 2 darab LR03 AAA alkáli elemet a készülékbe, ügyelve a megfelelő polaritásra. Tegye vissza a fedelet. Cseréljen elemet, ha a jelző üresen villog. Megjegyzés: Ne használjon mangán elemeket, továbbá vegyesen régi és újakat, különböző típusokat vagy újratölthető, de különböző kapacitásúakat. Az elemcserét 3 percen belül végezze el, ezt követően az adott idő és dátum beállítás elveszhet, s újra be kell állítania. Viszont a felvett üzenetek megőrződnek. Amennyiben a diktafont hosszabb ideig nem használja, távolítsa el az elemeket, megelőzve az esetleges kifolyást. Be- / Kikapcsolás Bekapcsoláshoz tartsa nyomva power gombot, míg hangjelzést hall és a kijelzőn megjeleni a dátum és idő. Kikapcsoláshoz tartsa nyomva power gombot, míg hangjelzést hall és a kijelző elsötétül. Megjegyzés: Az egység automatikusan kikapcsol ha készenléti üzemmódban csak 60 mp a elem töltöttségi tartalék. Időbeállítás 1. Amikor a diktafon készenléti módban van, nyomja meg SET gombot és használja Stop gombot Time date-hez történő legördítéshez. 2. Nyomja meg >> gombot, ekkor a hónap számjegyei villognak. 3. Nyomja meg >/stop gombokat kiválasztáshoz. 4. Nyomja meg >> gombot, ekkor átvált hónapról napra. 5. Ismételje meg a 3.és 4. lépéseket óra és perc beállításához. 6. Amennyiben 12 órás beosztást választ, azt am / pm ikon is jelzi órás számoláshoz nyomja meg >/stop gombokat annyiszor, míg az óra számjegyek 00 -t mutatnak. 8. >> vagy << gombokkal léphet más, módosítani kívánt beállításokhoz. 9. Megerősítéshez nyomja meg SET vagy >> gombot míg a kijelzőn a választott idő látható.

3 3 Ébresztés beállítása 1. Készenléti módban van nyomja meg SET gombot és használja Stop gombot Alarm-hoz történő legördítéshez. 2. Nyomja meg >> gombot (de)/aktiváláshoz. 3. Nyomja meg > gombot, ekkor a villogó ikon OFF-ról ON-ra vált. 4. Nyomja meg >> gombot, ekkor az idő megjelenik és villog a kijelzőn. 5. Nyomja meg > és stop gombot az ébresztési idő módosításához. 6. Nyomja meg >> gombot az ébresztési idő beállításához, ekkor ikon látható a kijelzőn. 7. Az egység 30 mp-ig sípol a beállított időpontban. Stop gombbal leállíthatja. 8. Az ébresztés deaktiválásához ismételje meg 1-3. lépéseket. Majd válassza OFF-t. 9. ikon eltűnik a kijelzőről. Megjegyzés: Az egység készenléti üzemmódba kerül bekapcsolás után vagy 60 mp múlva üzenet felvételtől / lejátszástól számítva. Manuálisan: stop gombbal üzenet felvétel / lejátszás után. Alapműveletek Üzenetfelvétel A készülék 99 üzenet felvételére képes az egyes dossziékban ( és ). Az újonnan felvett üzenetet automatikusan utolsó mellékletként csatolja; a felvétel megkezdéséhez nem kell a korábbi üzenet végét keresnie. Alapértelmezett hangforrás: mikrofon. 1. Nyomja meg File gombot vagy dosszié kiválasztásához. 2. REC megnyomásával kezdje meg a felvételt. 3. Stop gombbal leállíthatja a felvételt. Üzenet szüneteltetése felvétel közben: 1. Nyomja meg > gombot megszakításhoz. 2. Pause villog a kijelzőn. 3. Nyomja meg újra > gombot a felvétel folytatásához. Felvett üzenet védelme jelszóval: 1. Válassza ki az üzenet számát vagy közvetlenül felvétel után nyomja meg SET gombot. Lock off megjelenik a kijelzőn. 2. Nyomja meg >> gombot, ekkor OFF villog. 3. Nyomja meg > gombot ON-ra kapcsoláshoz. 4. Nyomja meg >> gombot a változtatás megerősítéséhez. A védett üzenet lejátszásához jelszóra van szükség. Ld. később. Felvétel hozzáadása korábban felvett üzenethez: Felvétel hozzáadása visszajátszott üzenethez lehetséges. 1. Üzenet visszajátszása közben nyomja meg REC gombot egy mp-re. 2. Stop gombbal leállíthatja a felvételt. A hozzáadott felvétel az aktuális üzenet után kerül s annak részeként tekintendő. Felvételi időre ill. mikrofon érzékenységre vonatkozó információkat ld. később. Megjegyzések: -Amennyiben a memória megtelt, a hangfelvétel automatikusan leáll és F villog a kijelzőn (full). A felvétel folytatásához először törölnie kell néhány korábbi üzenetet. -Amennyiben REC gombot megnyomja miközben a memória megtelt, MEM FULL felirat látható. A felvétel folytatásához törölnie kell néhány üzenetet. - Amennyiben REC gombot megnyomja miután 99 felvett üzenete van, FOLDER FULL felirat látható. A felvétel folytatásához válasszon másik dossziét vagy töröljön néhány üzenetet.

4 4 Zavaró hangokat is rögzíthet a készülék, ha keze vagy ujjai véletlen horzsolják az egységet felvétel közben. Hátralévő szabad felvételi idő: A felhasználható időtartam kijelzéséhez nyomja meg stop gombot készenléti üzemmódban. Az angol nyelvű útmutatóban szereplő magyarázó ábra jelentése: Hátralévő idő (Remaining Time- RT) 1 óra, 28 perc és 8 mp SP módban. LP módban is ellenőrizheti, miután a készüléket LP módba átkapcsolja. Átkapcsolást ld. később. Üzenetek visszajátszása: Korábban rögzített üzenet esetében kezdje 1. lépéstől. Épp csak befejezett felvétel esetében a 3.-tól. 1. File gombbal válasszon dossziét ( vagy ). 2. Lépjen a meghallgatni kívánt üzenet számára >> vagy << gombok ismételt megnyomásával. 3. Lejátszáshoz nyomja meg > gombot. 4. Leállításhoz stop gombot. 5. ikonnal jelzett üzenet jelentése: új és még olvasatlan. 6. Jelszóval védett üzenet lejátszása esetén villog a kijelzőn. Adja meg a helyes jelszót >/ stop és>> gombokkal. Gyorskeresés: Gyorskereső funkció segíti a keresett üzenet könnyebb kiválasztását; minden üzenet első 5 mp-t hallhatja. 1. File gombbal válasszon dossziét ( vagy ). 2. Tartsa nyomva > gombot 2 mp-ig míg Scan felirat megjelenik a kijelzőn. Üzenet szüneteltetése visszajátszás alatt: 1. Nyomja meg > gombot, Pause villog a kijelzőn. 2. Nyomja meg újra > gombot a lejátszás folytatásához. Üzenet ismétlése: 1. Tartsa nyomva > gombot 2 mp-ig míg Repeat felirat megjelenik a kijelzőn. 2. Az ismételt lejátszást stop gombbal állíthatja le. Egyéni meghallgatáshoz: csatlakoztassa a fülhallgatót. Ekkor a beépített hangszóró automatikusan szétkapcsol. Üzenettörlés: -Minden üzenet törlése a dossziéban 1. File gombbal válasszon dossziét ( vagy ). 2. Erase gombbal lejátszó módban törölhet üzenetet. 3. Erase all felirat villog a kijelzőn. 4. Erase gomb újbóli megnyomásával minden üzenet törlődik a dossziéból. 5. Amennyiben mégsem szeretné a törlést végrehajtani, még a 4. lépés előtt stop gombbal leállíthatja a folyamatot. -Üzenetek törlése egyenként 1. File gombbal válasszon dossziét ( vagy ). 2. > gombbal lejátszhatja az üzenetet, >>/<< gombokkal lépegessen a törölni kívánt üzenetre 3. Nyomja meg Erase gombot míg az üzenet játszódik. 4. Erase this villog a kijelzőn s az első 5 mp az üzenetből 10-szer lejátszódik. 5. Nyomja meg Erase gombot törléshez. 6. Amennyiben mégsem szeretné a törlést végrehajtani, még a 5. lépés előtt stop gombbal leállíthatja a folyamatot.

5 5 Fenti két módon törölhet üzenetet. Amennyiben a törlés megtörtént, nem tudja visszahívni az üzeneteket. Üzenet törlésével a megmaradt üzenet előrehozott és újraszámozott lesz. Magasabb szintű műveletek Üzenet áthelyezése másik dossziéba: 1. File gombbal válasszon dossziét ( vagy ). 2. >>/<< gombokkal ugorjon az áthelyezni kívánt üzenetre. 3. Nyomja meg SET gombot, majd lépjen >/stop gombokkal a opcióra. 4. >> gombbal elvégezheti az áthelyezést. 5. Amennyiben mégsem szeretné az áthelyezést elvégezni, még a 4. lépés előtt SET gombbal leállíthatja a folyamatot. Megjegyzés: Az áthelyezés nem másolást jelent. Ahonnan áthelyezi az üzenetet, onnan kitörlődik. Az áthelyezett üzenet hozzáadódik a másik dosszié utolsó felvett üzenete utáni helyre. Üzenet visszajátszása adott időpontban, hangjelzéssel: 1. File és >>/<< gombokkal válassza ki a kívánt üzenetet. 2. Nyomja meg SET gombot és lépjen opcióra. 3. >> majd >/stop végül >> gombbal válassza funkciót. 4. >/stop és >> gombokkal állítsa be a hangjelzés tervezett dátum és időpontját. 5. A beprogramozott időben hangjelzést hall és felirat villog a kijelzőn. Nyomja meg stop gombot a hangjelzés alatt, ekkor elkezdődik az üzenet lejátszása. Jelszóval védett üzenetek: A készülék 3 jegyű programozható biztonsági kóddal is rendelkezik, mely a magán üzenetek védelmét szolgálja. Az alapbeállítás. Ajánlott ezt a kódot megváltoztatni amennyiben magán üzeneteket is szeretne tárolni. Saját jelszó beállítása / változtatása: 1. Készenléti üzemmódban nyomja meg SET gombot és >/stop gombbal lépjen opcióra. 2. Nyomja meg >> gombot, és villogó látható a kijelzőn. 3. Használja >/stop és >> gombokat a jelszóbeállításhoz ill. változtatáshoz. HOLD / Tartás funkció a véletlen műveletek megelőzésére: Csúsztassa a HOLD kapcsolót a nyíl irányába. felirat látható a kijelzőn bármelyik gombot is nyomja meg. A funkció törléséhez csúsztassa vissza a kapcsolót az ellenkező irányba. Amennyiben készüléke üzemmódban automatikusan kikapcsolt, csak úgy tudja újra bekapcsolni, ha megszünteti a HOLD üzemmódot. VOX hangra induló felvétel: Felesleges felvételek elkerülése céljából, továbbá azonnali hang hiányából következő- felvétel leállás érdekében használja a VOX funkciót. Ezáltal biztosíthatja a maximális felvételi időkihasználtságot és tárolási szintet. 1. Készenléti üzemmódban nyomja meg SET gombot, majd stop gombbal lépjen menübe. 2. >> gombbal ON(be) / OFF (ki) közül választhat. 3. > és stop gombbal válassza a kívánt módot. 4. >> gombbal erősítse meg a váltást. VOX üzemmódban szünetel a felvétel ha a készülék nem észlel hangot 2 mp-ig. Ekkor várakozás felirat villog a kijelzőn. A felvétel újbóli hangészleléskor indul.

6 6 Felvétel külső audio eszközre: 1. Az audio kábel kisebbik végét csatlakoztassa a diktafon fülhallgató dugaszába míg a másik végét az audio eszköz mikrofon vagy AUX csatlakozójába. 2. Nyomja meg a külső eszköz REC gombját és a diktafon play gombját a felvétel megkezdéséhez. Előfordulhat hogy másik kábelt kell vásárolnia, ha a csomagban lévő nem illeszkedik megfelelően a társ- eszköz dugaszába. Menü beállítások Készenléti üzemmódból SET gombbal léhet a menübe. >/stop gombbal választhat menüpontot.>> válasszon funkciót, >/stop gombokkal változtathat a beálljtásokon, végül megerősítés ismét >> gombbal. Mode - Felvételi mód beállítása. SP jobb hangzás, LP-hosszabb felvételre ajánlott. Source - Egyéb egységek választása, mint pl. beépített vagy külső mikrofon (Mic), line-in kábel (Line). Sense - Mikrofon érzékenység; Hi és LO kapcsoló. Hi /magas: gyűléseken vagy csendes környezetben ideális. Lo /alacsony: diktáláskor ill. zajos környezetben ajánlott. Conti - Folyamatos visszajátszási lehetőség, kapcsoló ON és OFF között. VOX, Alarm, Time Date, Password - Ld. korábban. Timer / időzítő - Óra / perc beállítás. Az egység hangjelzést ad a beállított időpontban, melyet stop gombbal leállíthat. Számítógépes kapcsolat A csomagban található szoftverrel letöltheti üzeneteit számítógépére is s a lejátszást is biztosítja. Rendszerkövetelmények: - Pentium vagy annál gyorsabb - Windows 98 / 98SE / ME / 2000 / XP - CD meghajtó - Több mint 5 MB szabad tárhely a winchesteren - Hang blaster kompatibilitás - Soros csatlakozó Szoftver telepítése: 1. Helyezze a CD-t a meghajtóba. A telepítési szövegbox (PC Link Install Shield Wizard) megjelenik a képernyőn. 2. Telepítéshez kövesse a képernyőn látható lépéseket. Amennyiben a menü nem jelenik meg automatikusan a CD behelyezése után, tegye a következőket: 1. Kattintson Start gombra, válassza Run on start menüpontot. 2. Gépelje be: <CD-ROM drive letter>:\setup. 3. Nyomja meg OK gombot vagy Enter-t a billentyűzeten. A telepítő menü megjelenik. 4. Telepítéshez kövesse a képernyőn látható lépéseket.

7 7 Diktafon csatlakoztatása a számítógéphez: 1. A csatlakoztatáshoz használja a csomagban található PC link kábelt. 2. A diktafon automatikusan bekapcsol ha kikapcsolt állapotban volt és PCLink látható a kijelzőn. 3. A program futtatásához kattintson: Start>Programs>DVR>PC Link-re. 4. A program ablak megjelenik Válassza a csatlakozást gombot Minden felvett üzenet megjelenik a jobb oldali ablakrészben. Válassza ki a dossziét és az üzenetet, melyet szeretne számítógépére letölteni, majd kattintson a balra mutató nyílra.

8 8 Megjegyzés: Letöltéshez a jelszóval védett üzenetek előzetes feloldása szükséges. Ezután a számítógép tömörített adatként tárolja az üzenetet. MX48 formátum LQ / LP felvétel esetében, MX128 a HQ / SP változatkor. Módosíthatja az adatfile nevét, helyét, melyet alapértelmezettként DVR PC-Link tárhelyre ment a rendszer. Amennyiben szeretné az üzenetet lejátszani számítógépén, először szükséges kicsomagolnia. Válassza ki a felvételt, kattintson Decompress gombra, ekkor.wav formátumba menti az üzenetet. Módosíthatja az adatfile nevét és a könyvtárat. Lejátszáshoz lépjen a kívánt felvételre és kattintson Play opcióra.

9 9 Az adat.wav formátumból visszacsomagolható MX48 ill. MX128 formátumba és a diktafonra feltöltheti. Válassza ki az adott wave file-t, kattintson Compress gombra és végezze az alábbiak szerint: 4.8 K MX48-ra, 12.8 K MX128-ra. Válassza ki a csomagolt üzenetet, melyet szeretne diktafonjára feltölteni, majd kattintson a jobbra mutató nyílra. Megjegyzés: Az üzenet a felvettek után kerül, újraszámozva. Initialize gomb használata: minden régi üzenetet törölhet a diktafonról, kivéve a még nem olvasottakat ill. a jelszóval védetteket. Folytatáshoz válassza Yes-t. Kiegészítő információk: Biztonság: Ne működtesse a készüléket vezetés vagy kerékpározás közben ill. bármely más motoros járművön. Használat: A terméket ne tegye ki közvetlen hő hatásának. Amennyiben idegen anyag / folyadék kerül az egységbe, vegye ki az elemeket, további használat előtt forduljon szakemberhez. Zajokról: Mellékzörejt hallhat ha a készülék áramforráshoz, fluoreszkáló lámpához, mobiltelefonhoz közel helyezkedik el felvétel vagy lejátszás során. Hasonló kísérheti a felvételt, ha pl. ujjai dörzsölik az egységet felvétel során. Karbantartás: A készüléket külsőleg, enyhén nedves ruhával tisztítsa. Ne használjon alkoholt s egyéb oldószereket. Az egységben lévő mágnes védelme érdekében mágnes- kódos eszközeit /pl. hitelkártyák/ tárolja távol a diktafontól. Egyéb: Az esetleges adatvesztés elkerülése végett, javasoljuk az üzenet tartalék másolat mentését a számítógépen. Bár a készülék kiemelkedően a felhasználók kényelmét figyelembe véve lett kifejlesztve, a működés során váratlan helyzetek adódhatnak. A gyártó cég nem vállal felelősséget semmilyen következményért, mely az adatvesztésből adódik.

10 10 Hibaelhárítás: Tünet A kijelző nem kapcsol be. Az egység nem rögzíti a felvételt. A hangszóró néma. A felvétel szintje gyenge. Mellékzörej a felvételben. A készülék nem megfelelően működik. Műszaki tulajdonságok: Megoldás Ellenőrizze az elemek polaritását. Cserélje ki a lemerült elemeket. Ellenőrizze vajon HOLD funkció aktivált-e. A memória megtelt. Válasszon másik dossziét. Amennyiben mindkettő megtelt, töröljön néhány üzenetet vagy mentse át számítógépére. A fülhallgató csatlakoztatva van. Vagy a hangerő némára véve. A mikrofont tegye közelebb a hangforráshoz. A mikrofon érzékenységet állítsa "Hi"-ra. Ujjával valószínűleg hozzáért az egységhez. Vegye ki az elemeket, majd helyezze be újra. Hegyes eszközzel (pl.tű) nyomja meg Reset gombot. A felvett üzenetek megőrződnek, de a gyári beállítások lépnek érvénybe. Felvételi idő: PDR PDR PDR SP mód 85 perc 170 perc 340 perc LP mód 220 perc 440 perc 880 perc Memória 8 MB 16 MB 32 MB Felvételek max. száma: 2*99 üzenet Áramforrás: 2 db AAA alkaline LR03 elem Elemek élettartama: Kb. 9 óra folyamatos felvétel esetén vagy 8 óra folyamatos lejátszáshoz (hangszóró közepes hangerővel) Számítógépes követelmény: RAM min. 32 MB Méret: 105 * 30 * 18 mm Súly: 37 gramm elemek nélkül

11 11 ConCorde digitális diktafon Használati útmutató

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések 1. fejezet: Bevezetés A Media Player 100 olyan digitális médialejátszó, amely USB memóriához és kártyaolvasókhoz egyaránt csatlakoztatható. Az otthoni szórakoztatóközpontra csatlakozik, és lehetővé teszi

Részletesebben

D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÁTTEKINTÉS Különleges design Az egyedi kialakításnak köszönhet ően kézbe simuló forma. Támogatott zenei formátumok Támogatott formátumok: MP3, WMA, WAV. USB csatlakozó

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless Felhasználói kézikönyv Audio Baby monitor PNI B6000 wireless A készülék első bekapcsolása vagy használata előtt, kérjük olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat és tartsa meg ezt a kézikönyvet a későbbi

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Áttekintés. Átdolgozott dizájn Az egyedi kialakításnak köszönhetően kézbe simuló forma.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Áttekintés. Átdolgozott dizájn Az egyedi kialakításnak köszönhetően kézbe simuló forma. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Az MP3 a médialejátszók új generációja. Támogatja az MP2, MP3, WMA és WAV fájlok lejátszását. Magas színvonal, megbízhatóság és átdolgozott dizájn jellemzi. Áttekintés Átdolgozott dizájn

Részletesebben

Mini DV Használati útmutató

Mini DV Használati útmutató Mini DV Használati útmutató Készülék leírása 1: Akasztó furat 2: Bekapcsoló 3: Mód 4:Klipsz 5:Micro SD 6:Tartó 7: Mini USB 8: Kamera 9:Felvétel 10: Státusz indikátor 11: Mikrofon Tartozékok 12: Állvány

Részletesebben

16/8/4 CSATORNÁS Real Time MPEG-4DVR. 16/8/4 CSATORNÁS beépített DVD-RW íróval vagy CD-RW íróval

16/8/4 CSATORNÁS Real Time MPEG-4DVR. 16/8/4 CSATORNÁS beépített DVD-RW íróval vagy CD-RW íróval AVC78X QUICK START 1 GYORS INDÍTÁS 16/8/4 CSATORNÁS Real Time MPEG-4DVR 4 CSATORNÁS 16/8/4 CSATORNÁS 16/8/4 CSATORNÁS beépített DVD-RW íróval vagy CD-RW íróval 1. Győződjön meg arról, hogy a csomag tartalmazza

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 844A Digitális Zajszintmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 1 2. Termékjellemzők... 2 3. A készülék felépítése... 2 4. LCD kijelző... 2 5. Műszaki jellemzők... 3 6. A műszer használata...

Részletesebben

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless Használati útmutató jabra.com/movewireless 1. ÜDVÖZÖLJÜK...3 2. A DOBOZ TARTALMA... 4 3. A FEJHALLGATÓ VISELÉSE...5 3.1 A MAGASSÁG BEÁLLÍTÁSA 4. A FEJHALLGATÓ FELTÖLTÉSE... 6 4.1 AKKUMULÁTOR TÖLTÖTTSÉGJELZŐ

Részletesebben

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com Diva 852 ISDN T/A Gyorstelepítési útmutató www.eicon.com Tartalom Bevezetés... 2 Jelzõlámpák... 2 Kábelek csatlakoztatása... 2 Telepítés Windows 98 alatt... 3 Telepítés Windows Me alatt... 4 Telepítés

Részletesebben

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Di1611/Di2011 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Driver Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 A PC szkennelés beállítása 2 Csatlakozás az USB portra 3 A TWAIN meghajtó telepítése 3.1 A TWAIN meghajtó telepítése Plug

Részletesebben

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás I. Töltés a. Az első használat előtt a készülék teljes feltöltése szükséges, a teljes töltési ciklus hozzávetőlegesen 3.5 4 órát vesz igénybe. b.

Részletesebben

Modell szám: VR-50 diktafon HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Digitális diktafon és Digitális audio lejátszó

Modell szám: VR-50 diktafon HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Digitális diktafon és Digitális audio lejátszó Modell szám: VR-50 diktafon HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Digitális diktafon és Digitális audio lejátszó Tartalom Termékjellemzők. 2 Alkatrészek beazonosítása és gombok...3 Főmenü a kijelzőn... 4 Elem behelyezése......5

Részletesebben

Digitális diktafon. Használati útmutató

Digitális diktafon. Használati útmutató Digitális diktafon Használati útmutató 2 Termékjellemzők Könnyű kezelhetőség Kétféle rögzítési mód: SP fájlok WAV formátumban; LP fájlok ASF formátumban. Kristályos kijelző, kék háttérvilágítás. MP3, WMA,

Részletesebben

A csomag a következő elemeket tartalmazza: Ha a fenti elemek bármelyike hiányzik, kérjük, keresse meg viszonteladóját.

A csomag a következő elemeket tartalmazza: Ha a fenti elemek bármelyike hiányzik, kérjük, keresse meg viszonteladóját. A termék a következő operációs rendszerekkel működik: Windows XP, 2000, Me, and 98SE Kezdő lépések DSM-320 Vezeték nélküli Médialejátszó A következőkre lesz szüksége: Windows XP, 2000, Me vagy 98SE, 500MHz-es

Részletesebben

Általános tudnivalók FŐ JELLEMZŐK A KÉSZÜLÉK RÉSZEI

Általános tudnivalók FŐ JELLEMZŐK A KÉSZÜLÉK RÉSZEI fontos adatokról egy biztonsági másolatot készíteni, és elmenteni egy PC-merevlemezen vagy MO-lemezen. Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 OLYMPUS W-10 diktafon digitális

Részletesebben

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ R51ME típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS PULSAR KARÓRÁHOZ (CAL.: W861, REF.: PQ2 )

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS PULSAR KARÓRÁHOZ (CAL.: W861, REF.: PQ2 ) HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS PULSAR KARÓRÁHOZ (CAL.: W861, REF.: PQ2 ) Jellemzők: - pontmátrixos, folyadékkristályos kijelző - idő/dátum - stopper memória funkcióval - visszaszámláló funkció - ébresztő:

Részletesebben

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK...

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK... MEGJEGYZÉS 1. A borítón látható ábra csak tájékoztatásul szolgál, amely eltérhet a vásárolt terméktől. 2. A légkondicionáló működtetése előtt feltétlenül olvassa el az ÓVINTÉZKEDÉSEK című részt. 3. Ez

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók működése...4 4. Belső hívások...4 5. Felhasználói beállítások

Részletesebben

TLKR T6 Használati útmutató

TLKR T6 Használati útmutató TLKR T6 Használati útmutató 1 2 Funkciók 8 PMR-csatorna 121 alkód (38 CTCSS kód, 83 DCS kód) 8 km hatótávolságig* VOX funkció 5 féle választható hívóhang Kijelző háttérvilágítás Fülhallgató aljzat (opcionális

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ - FONTOS TEENDŐK VIDEOKONFERENCIA ELŐTT - A VIDEOKONFERENCIA ÜZEMBE HELYEZÉSE - HÍVÁS KEZDEMÉNYEZÉSE ÉS FOGADÁSA - A KAMERA ÉS A MIKROFON HASZNÁLATA

Részletesebben

h Számítógép h Akkumulátor

h Számítógép h Akkumulátor Köszönjük, hogy IBM ThinkPad G40 sorozatú számítógépet vásárolt. Hasonlítsa összes azt itt felsorolt elemeket a dobozban lévőkkel. Ha valamilyen tétel hiányzik vagy sérült, vegye fel a kapcsolatot a vásárlás

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV CDX-303 Fejbeszélős telefonkészülék 1.Bevezetés Köszönjük a legújabb, hívásazonosító funkcióval ellátott telefonunk megvásárlását. Ez a kézikönyv segít a telefon minél előbbi megismerésében.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ IMMERSION CELSIUS BÚVÁRÓRA

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ IMMERSION CELSIUS BÚVÁRÓRA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ IMMERSION CELSIUS BÚVÁRÓRA IMMERSION CELSIUS 1.0 BEVEZETÉS Köszönjük, hogy megvásárolta az Immersion CELSIUS-t. Ez a modern és kifinomult szerkezet sokkal biztonságosabbá és élvezetesebbé

Részletesebben

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Modell szám: DL4201 Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A modem webes felületen történő beüzemelése...

Részletesebben

Magyar. BT-03i használati útmutató

Magyar. BT-03i használati útmutató BT-03i használati útmutató 1 Tartalomjegyzék Áttekintés Az első lépések Hogyan fogadja a telefonhívásokat Termékleírás 2 1. Áttekintés A B E D F 1-1 Funkció gombok: C A B C D E F Szilikon fülrögzítő Power

Részletesebben

A megfelelőségi nyilatkozat letölthető a www.satel.eu/ce honlapról

A megfelelőségi nyilatkozat letölthető a www.satel.eu/ce honlapról HANGMODUL INT-VG int-vg_hu 12/11 Az INTEGRA és VERSA vezérlőpanelekkel összekapcsolt INT-VG modul lehetővé teszi a hangüzenetküldés funkció végrehajtását (leváltja a CA-64 SM hangszintetizátor bővítőt).

Részletesebben

M o n o R a i n automata mágnesszelep

M o n o R a i n automata mágnesszelep M o n o R a i n automata mágnesszelep Kezelési és beállítási javaslatok 1 belső menettel, vagy ¾ külső menettel Bevezetés Köszönjük, hogy ezt az automata szelepet választotta. Programozás előtt gondosan

Részletesebben

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója 9234594 2. kiadás A Nokia, a Nokia Connecting People és a Pop-Port a Nokia Corporation bejegyzett védjegyei. Copyright 2005 Nokia. Minden jog

Részletesebben

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre Easton420 Automata Telefon hangrögzítő V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre A mellékelt telepítő CD-t helyezze a számítógép lemez olvasó egységbe, várja meg az automatikus indítási képernyőt. Majd válassza

Részletesebben

SJ5000 Felhasználói útmutató

SJ5000 Felhasználói útmutató SJ5000 Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4, B u d a p e s t M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket

Részletesebben

DWL-G122 Vezeték nélküli USB Adapter. CD-ROM (amely tartalmazza a drivereket, a használati útmutatót és a garanciát)

DWL-G122 Vezeték nélküli USB Adapter. CD-ROM (amely tartalmazza a drivereket, a használati útmutatót és a garanciát) A termék a következő operációs rendszerekkel működik: Windows XP, Windows 2000, Windows Me, Windows 98se DWL-G122 AirPlus G Nagysebességű 802.11g USB Vezeték nélküli Adapter Kezdő lépések Legalább az alábbiakkal

Részletesebben

OFFMANAUTO CM707. HU Használati utasítás... 17-21

OFFMANAUTO CM707. HU Használati utasítás... 17-21 1 2 3 4 5 6 7 OFFMANAUTO CM707 HU Használati utasítás... 17-21 1 CM707 - HASZNÁLATI UTASÍTÁS HU Leírás A Honeywell CM707 egy olyan programozható helyiséghőmérséklet szabályozó, ami a fűtési rendszert hatékonyan

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Kiegészítő egység VDT SC6V. VDT-SC6V Leírás v1.0.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Kiegészítő egység VDT SC6V. VDT-SC6V Leírás v1.0.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kiegészítő egység VDT SC6V VDT-SC6V Leírás v1.0.pdf Tartalom 1 Ismertető... 3 2 Kaputábla leírása... 3 3 Rögzítés... 4 4 Kábelezési rajz... 4 5 Konfiguráció... 5 5.1 A

Részletesebben

Rövid használati útmutató a Polycom HDX modell család modelljeihez

Rövid használati útmutató a Polycom HDX modell család modelljeihez Rövid használati útmutató a Polycom HDX modell család modelljeihez A készülék használata nagyon egyszerű: távirányító segítségével a grafikus menüképernyőn keresztül, amelyen akár magyar nyelvű kijelzés

Részletesebben

HD720P Sport Kamera használati útmutató

HD720P Sport Kamera használati útmutató HD720P Sport Kamera használati útmutató Tartalom: Figyelmeztetések 1 Szerkezet 2 Jellemzők 3 Műszaki leírás 4 Útmutató 5 Általános problémák 8 Csomag tartalma 9 Figyelmeztetések 1. Ne használja a kamerát

Részletesebben

CPA 601, CPA 602, CPA 603

CPA 601, CPA 602, CPA 603 CPA 601, CPA 602, CPA 603 Infravörös távvezérlő rendszer Felhasználói kézikönyv Olvassa el a teljes kezelési útmutatót a használatba helyezés előtt! A helytelen használat visszafordíthatatlan károkat okozhat!

Részletesebben

ConCorde Roadcam HD20 Használati útmutató

ConCorde Roadcam HD20 Használati útmutató ConCorde Roadcam HD20 Használati útmutató www.concorde.hu Köszönjük, hogy a ConCorde Roadcam HD20 menetrögzítő készüléket választotta. A termék első használata előtt kérjük, olvassa el a mellékelt használati

Részletesebben

AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ

AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ Használati útmutató AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ Bevezetés Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a kétcsatornás hőmérsékletet mérő készüléket. Szánjon rá néhány percet, hogy elolvassa a használati

Részletesebben

SJ4000 Felhasználói útmutató

SJ4000 Felhasználói útmutató SJ4000 Felhasználói útmutató Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket erősen mágneses tárgyak közelébe, mint például mágnes és elektromos motor. Kerülje az

Részletesebben

TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0

TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0 TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0 Készlet tartalma: M Távirányító D,I 2 /16 Ohmos hangszóró E Vezérlő egység R Infra vevő Csatlakozó pontok F Tápellátás 230V N Tápellátás 230V I Bal hangszóró ( piros vezeték

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10 VDT10 Leírás v1.4.pdf Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM ELSŐ LÉPÉSEK ELSŐ LÉPÉSEK TARTALOM 1. ELSŐ LÉPÉSEK 1. Első ek 02 2. Kijelző 03 3. Gombok 04 4. Működtetés 08 3. 4.

Részletesebben

IC Recorder ICD-PX820

IC Recorder ICD-PX820 4-166-310-61(1) IC Recorder Használati utasítás Üzembe helyezés Alapvető műveletek Egyéb rögzítési műveletek Egyéb lejátszási műveletek Üzenetek szerkesztése A menü funkció A számítógép használata Kiegészítő

Részletesebben

Figyelmeztetés. A gyártó fenntartja a jogot a készülék fejlesztésére, megváltoztatásá- ra, minden külön értesítés nélkül. (A Tablet nem vízálló!

Figyelmeztetés. A gyártó fenntartja a jogot a készülék fejlesztésére, megváltoztatásá- ra, minden külön értesítés nélkül. (A Tablet nem vízálló! Tartalomjegyzék Figyelmeztetés... 1. Gombok és megjelenés... 1.1 Érintőképernyő... 1.2 Bekapcsolás... 1.3 ESC... 1.4 Menü... 1.5 Hangerőszabályozás... 1.6 Fülhallgató kimenet... 1.7 Video kimenet csatlakozó...

Részletesebben

SJ4000 WIFI Felhaszna lo i u tmutato

SJ4000 WIFI Felhaszna lo i u tmutato SJ4000 WIFI Felhaszna lo i u tmutato Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket erősen mágneses tárgyak közelébe, mint például mágnes és elektromos motor. Kerülje

Részletesebben

SJM10 Felhasználói útmutató

SJM10 Felhasználói útmutató SJM10 Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4 B u d a p e s t, M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket

Részletesebben

XTR446 Használati útmutató

XTR446 Használati útmutató XTR446 Használati útmutató A készülék bemutatása Az ön új rádiója: A Motorola XTN446 készülék PMR446 frekvencián működik. Használható bármely országban (a fennálló szabályozásoknak megfelelően), ahol a

Részletesebben

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. A kezdő képernyő...4 4. Alap funkciók működése...4 5. Belső hívások...5

Részletesebben

Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre.

Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre. Letöltés - Firmware-frissítés - Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre. A fényképezőgép Firmwareverziójának

Részletesebben

FM/MW/SW1-7-MINI 9 SÁVOS DIGITÁLIS RÁDIÓ ÉBRESZTŐÓRÁVAL

FM/MW/SW1-7-MINI 9 SÁVOS DIGITÁLIS RÁDIÓ ÉBRESZTŐÓRÁVAL Kezelési útmutató FM/MW/SW1-7-MINI 9 SÁVOS DIGITÁLIS RÁDIÓ ÉBRESZTŐÓRÁVAL VÁZLATOS MEGJELENÉS ÉS RENDELTETÉS 1. Sávkapcsoló 2. Kijelző 3. Órát beállító gomb 4. Tápkijelző 5. Kézi hordszíj 6. Megvilágítás

Részletesebben

WP1 Vezérlő Használati Útmutató

WP1 Vezérlő Használati Útmutató WP1 Vezérlő Használati Útmutató Lásd a kötési diagram. 24Volt 9Volt A vezérlő egy 9V-os Rain Bird szolenoidot működtet. Győződjön meg róla, hogy a szelepeket a vezérlővel összekötő vezeték, kisfeszültségű

Részletesebben

CarCam F140 Autóba szerelhető Full HD videokamera

CarCam F140 Autóba szerelhető Full HD videokamera CarCam F140 Autóba szerelhető Full HD videokamera Használati útmutató Tisztelt felhasználó, Köszönjük, hogy ezt a Full-HD felbontású videókamerát választotta, amely jó szolgálatot tehet Önnek, a gépjárműve

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

hakkumulátor h Számítógép

hakkumulátor h Számítógép Köszönjük, hogy IBM ThinkPad R sorozatú számítógépet vásárolt. Hasonlítsa összes azt itt felsorolt elemeket a dobozban lévőkkel. Ha valamilyen tétel hiányzik vagy sérült, vegye fel a kapcsolatot a vásárlás

Részletesebben

H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó HAUSER. e l e c t r o n i c. DVR-116 Digitális diktafon. Minôségi tanúsítvány

H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó HAUSER. e l e c t r o n i c. DVR-116 Digitális diktafon. Minôségi tanúsítvány H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó HAUSER e l e c t r o n i c DVR-116 Digitális diktafon Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy Hauser gyártmányú eszközt vásárolt. A készülék a legújabb mûszaki fejlesztés

Részletesebben

Disk Station DS509+ Gyors telepítési útmutató

Disk Station DS509+ Gyors telepítési útmutató Disk Station DS509+ Gyors telepítési útmutató BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK Kérjük, hogy használat előtt gondosan olvassa el ezeket a biztonsági utasításokat, és a jövőbeli felhasználás céljából tartsa ezt a kézikönyvet

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 1 5 3, B u d a p e s t B o c s k a i u. 8 Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket erősen mágneses tárgyak

Részletesebben

2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron. Kezelési útmutató

2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron. Kezelési útmutató 2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron Kezelési útmutató Technikai specifikáció: RAM Memória: 1GB Dual Core Cortex A7 1.3GHz processzor 3,5 kapacitív érintőkijelző 320 x 480 px felbontással

Részletesebben

DIGITÁLIS HANGRÖGZÍTŐ VN-7000PC

DIGITÁLIS HANGRÖGZÍTŐ VN-7000PC DIGITÁLIS HANGRÖGZÍTŐ VN-7000PC HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy az Olympus digitális hangrögzítőt választotta. Kérjük, hogy a termék rendeltetésszerű és biztonságos használata érdekében olvassa

Részletesebben

Őrjárat Ellenőrző Proximity Olvasó

Őrjárat Ellenőrző Proximity Olvasó 1. oldal Őrjárat Ellenőrző Proximity Olvasó Patrol II Felhasználói Leírás Roger S.C. 2. oldal Általános jellemzés A Patrol II egy kézben hordozható proximity kártya olvasó készülék. Olvas minden 125 khz

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv Tartalom

Felhasználói kézikönyv Tartalom Felhasználói kézikönyv 2 Az első lépések 4 Kezelőszervek 4 Tartozékok 5 Minimális rendszerkövetelmények 5 Az akkumulátor feltöltése 5 Be- és kikapcsolás 6 LCM-kijelző 7 LED-jelzőfény 7 WEB CAM illesztőprogram

Részletesebben

Rendszerkövetelmények

Rendszerkövetelmények Használati útmutató Tulajdonságok: (1) Felhasználóbarát állomáskeresés TV Expert egyszerűen meghatározható TV lejátszóként, mindegy hogy digitális TV jelről vagy analog TV jelről van szó. A nem felhasználóbarát

Részletesebben

GH200/205 sorozatú Digitális fényképezőgép Használati utasítás

GH200/205 sorozatú Digitális fényképezőgép Használati utasítás GH200/205 sorozatú Digitális fényképezőgép Használati utasítás A fényképezőgép felépítése Elölnézet 1. Zoomvezérlő 2. Exponáló gomb 3. Vaku 4. Főkapcsoló BE/KI 5. Előlapi visszajelző lámpa 6. Objektív

Részletesebben

KX-TG7100HG/KX-TG7102HG

KX-TG7100HG/KX-TG7102HG TG7100_7120HG(hg-hg)_QG.fm Page 1 Friday, May 12, 2006 11:38 AM 1 Csatlakoztatások Bázisállomás Digitális zsinórnélküli telefon Típus KX-TG7100HG/KX-TG7102HG Digitális zsinórnélküli üzenetrögzítős telefon

Részletesebben

15.5.1 Laborgyakorlat: Egy vezeték nélküli NIC beszerelése

15.5.1 Laborgyakorlat: Egy vezeték nélküli NIC beszerelése 15.5.1 Laborgyakorlat: Egy vezeték nélküli NIC beszerelése Bevezetés Nyomtasd ki a laborgyakorlatot, és végezd el a lépéseit! A laborgyakorlat során egy vezeték nélküli hálózati kártya beszerelését és

Részletesebben

FASTNET FTR 250 PVR. Kiegészítés a PVR (felvétel - lejátszás) funkció használatához. www.betacom.hu

FASTNET FTR 250 PVR. Kiegészítés a PVR (felvétel - lejátszás) funkció használatához. www.betacom.hu FASTNET FTR 250 PVR Kiegészítés a PVR (felvétel - lejátszás) funkció használatához A készülék hátlapján található USB csatlakozóra a következő adathordozókat lehet csatlakoztatni a PVR (felvétel lejátszás)

Részletesebben

Rádió/DVD lejátszó. Kezelési útmutató

Rádió/DVD lejátszó. Kezelési útmutató Figyelem Rádió/DVD lejátszó Kezelési útmutató Menet közben ne próbálja konfigurálni a készüléket. Ha gépjárművével napsütésen parkol, a készülék bekapcsolása előtt várja meg, amíg a készülék lehűl. Esős,

Részletesebben

Weierwei Viv 1000 Használati utasítás

Weierwei Viv 1000 Használati utasítás Weierwei Viv 1000 Használati utasítás verzió Robika1001 weierwei v 1000 HU 1 Első Lépések Antenna : Ha összeszereltük a rádiót, ellenőrizzük hogy megfelelően a helyére csatlakoztattuk e az antennát. Rádió

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 3060 Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK ELEM CSERÉJE... 3 A KÉSZÜLÉK FELÉPÍTÉSE... 3 A KIJELZŐ FELÉPÍTÉSE... 3 MŰSZAKI JELLEMZŐK... 4 LÉZERES CÉLZÓ BEKAPCSOLÁSA... 4 MÉRÉSI TÁVOLSÁG...

Részletesebben

Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1/5 Fontos: 2-3 másodperces késéssel reagál a szelep az ON vagy OFF gomb megnyomására energiatakarékosság céljából. Két kézi indítás választható:

Részletesebben

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 1. Csomag tartalma 1. 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 2. A készülék áttekintése 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 HU - 1 1 2 3 4 5 6 7

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter

Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter Gyors üzembe helyezési útmutató WF-2109, WF-2111, WF-2116, WF-2119, WF-2119S, WF-2120, WF-2123, WF-2150, WF-2151, WF-2190, WF-2503 1 A csomag tartalma A csomag,

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések Kezdő lépések 1. Csomag tartalma 1. ekönyv olvasó főegység 2. Tápadapter 3. USB-kábel 4. Rövid használati útmutató 5. Garancialevél 6. Hordozótok 2. A készülék áttekintése 7 ekönyv olvasó HU - 1 1 2 3

Részletesebben

Cégünk a termékfejlesztés jogát fenntartja. A műszaki jellemzőkön előzetes értesítés nélkül is végezhetünk módosításokat.

Cégünk a termékfejlesztés jogát fenntartja. A műszaki jellemzőkön előzetes értesítés nélkül is végezhetünk módosításokat. Tartalom Óvintézkedések Ez az útmutató információkat tartalmaz a fontos biztonsági óvintézkedésekről és a készülék helyes kezeléséről. A készülék használata előtt figyelmesen olvassa el az összes információt,

Részletesebben

DIGITÁLIS HANGRÖGZÍTŐ DS-2400 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DIGITÁLIS HANGRÖGZÍTŐ DS-2400 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS HANGRÖGZÍTŐ DS-00 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy az Olympus digitális hangrögzítőt választotta. Kérjük, hogy a termék rendeltetésszerű és biztonságos használata érdekébenolvassa

Részletesebben

Mikrofon csatlakozó Beépített mikrofon

Mikrofon csatlakozó Beépített mikrofon Conrad Szaküzlet, 1067 Budapest, VI., Teréz krt 23. Tel: 302 3588 Digitális diktafon Megrend. szám: 67 05 33 Kezelési utasítás Kezelő elemek - Áttekintés Felülnézet Mikrofon csatlakozó hüvely Beépített

Részletesebben

Escort-FL/FC TDVR-04. Videó felvevő és lejátszó készülék. Felhasználói leírás a rendszer közvetlen kezeléséhez

Escort-FL/FC TDVR-04. Videó felvevő és lejátszó készülék. Felhasználói leírás a rendszer közvetlen kezeléséhez Escort-FL/FC TDVR-04 Videó felvevő és lejátszó készülék Felhasználói leírás a rendszer közvetlen kezeléséhez Trinus Systems, Inc. 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. A rögzítő bekapcsolása, napi kezdeti lépések 3 2.

Részletesebben

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató EPSON Digitális fényképezőgép / Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató Minden jog fenntartva. Jelen kézikönyv a SEIKO EPSON CORPORATION előzetes írásbeli engedélye nélkül sem részben sem egészben nem

Részletesebben

MA C-180/182/184/188 MP4 lejátszó Felhasználói kézikönyv

MA C-180/182/184/188 MP4 lejátszó Felhasználói kézikönyv MA C-180/182/184/188 MP4 lejátszó Felhasználói kézikönyv 1 Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a hordozható MP4 lejátszót. Kérjük, hogy a lejátszó használata előtt a kézikönyvet figyelmesen olvassa el, és

Részletesebben

Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D

Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D Tartalomjegyzék 1. Hardver telepítése... 1 2. Számítógép beállításai... 2 3. Bejelentkezés... 4 4. Modem beállítások...

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

FX-22. 8 csatornás 2- irányú hordozható rádiókészülék (PMR) VOX

FX-22. 8 csatornás 2- irányú hordozható rádiókészülék (PMR) VOX HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FX-22 8 csatornás 2- irányú hordozható rádiókészülék (PMR) VOX 1 Tartalom Tartalom...2 Bevezetés...3 A csomag tartalma...3 A rádió részei...3 Magyarázó ábra...4 Az akkumulátorok behelyezése...5

Részletesebben

BLUETOOTH HANGFAL. Felhasználói kézikönyv. E-Boda Beat 100

BLUETOOTH HANGFAL. Felhasználói kézikönyv. E-Boda Beat 100 BLUETOOTH HANGFAL Felhasználói kézikönyv E-Boda Beat 100 Bevezető Köszönjük, hogy az E-boda Beat 100 Bluetooth hangfalat választotta. Használhatja ezt a készüléket okos telefonjával vagy tabletjével zenehallgatásra,

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. DT25/D4 Felhasználói és telepítői kézikönyv DT25/D4. VDT25/D4 Leírás v1.0

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. DT25/D4 Felhasználói és telepítői kézikönyv DT25/D4. VDT25/D4 Leírás v1.0 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység DT25/D4 Felhasználói és telepítői kézikönyv DT25/D4 VDT25/D4 Leírás v1.0 Tartalomjegyzék 1.. Monitor és funkciók...3 2.. Monitor felszerelése...3 3.. Főmenü...4

Részletesebben

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv Tartalom A csomag tartalma... 3 Telepítés... 4 A monitor csatlakoztatása a számítógéphez... 4 A monitor csatlakoztatása az áramforráshoz...

Részletesebben

Magyar. BT-02N - Felhasználói útmutató

Magyar. BT-02N - Felhasználói útmutató BT-02N - Felhasználói útmutató 1 Tárgymutató 1. Áttekintés...3 2. A készülék használatba vétele...5 3. A Bluetooth-headset csatlakoztatása...5 4. A Bluetooth-headset használata... 9 5. Műszaki adatok...9

Részletesebben

1. Az előlap bemutatása

1. Az előlap bemutatása AX-T2200 1. Az előlap bemutatása 1, 2, 3, 4. Feszültségválasztó kapcsolók (AC750V/500V/250V/1000V) 5. ellenállás tartomány kiválasztása (RANGE) 6. Főkapcsoló: auto-lock főkapcsoló (POWER) 7. Magasfeszültség

Részletesebben

TA-462S 1.A KÉSZÜLÉ JELLEMZŐI

TA-462S 1.A KÉSZÜLÉ JELLEMZŐI TA-462S 1.A KÉSZÜLÉ JELLEMZŐI 1. Duplex üzemmód : Felvétel és visszajátszási lehetőség egy időben 2. Maximum 60 fsp felvételi sebesség 3. USB kulcson történő rögzítés 4. Állítható képernyő pozíció 5. Videó

Részletesebben

Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz!

Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz! Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz! Telepítés előtt olvassa el ezt a fontos megjegyzést! 1. A VideoCAM ExpressII

Részletesebben

ALKOHOLSZONDA. Az alkoholszonda a kilélegzett levegő vér-alkohol koncentrációjának mérésére szolgál. Az alkoholszonda által

ALKOHOLSZONDA. Az alkoholszonda a kilélegzett levegő vér-alkohol koncentrációjának mérésére szolgál. Az alkoholszonda által ALKOHOLSZONDA Használati útmutató Az első használat előtt olvassa el a használati útmutatót. Az útmutatót őrizze meg. AZ ALKOHOLSZONDA A VÉRBEN LÉVŐ ALKOHOLSZINT TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ MÉRÉSÉRE SZOLGÁL! A

Részletesebben

1. A Windows programok telepítése

1. A Windows programok telepítése 1. A Windows programok telepítése Amennyiben a program egy korábbi példánya már telepítve van a számítógépre, akkor beszélünk frissítésről. Ellenkező esetben a következőkben leírtakat átlépheti és a telepítés

Részletesebben

Magyar. Biztonsági információk. Magyar

Magyar. Biztonsági információk. Magyar Az útmutató tartalma: Biztonsági információk, 29. oldal. Az üzembe helyezéssel kapcsolatos hibaelhárítás, 30. oldal. További információk keresése, 34. oldal. Biztonsági információk A készülékhez csak a

Részletesebben

AKKUMULÁTOR TESZTER 24V 100A RS232

AKKUMULÁTOR TESZTER 24V 100A RS232 AKKUMULÁTOR TESZTER 24V 100A RS232 2 Felhasználás A teszter alkalmas 24V-os indító akkumulátorok indítóképességének vizsgálatára, akkumulátorok 1-20 órás kapacitásának, vagy tartalék tárolóképességének

Részletesebben

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó!

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó! 3Sz-s Kft. 1158 Budapest, Jánoshida utca 15. Tel: (06-1) 416-1835 / Fax: (06-1) 419-9914 E-mail: zk@3szs. hu / Web: http://www. 3szs. hu Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy telepíti az AUTODATA 2007

Részletesebben

Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához

Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához Készítette: Szentgyörgyi Attila Turcsányi Tamás Web: http://www.wyonair.com E-mail: 2008. november 8. TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Rendelési szám: 92P1704

Rendelési szám: 92P1704 Rendelési szám: 92P1704 Köszönjük, hogy IBMThinkPad T sorozatú számítógépet vásárolt. Hasonlítsa összes azt itt felsorolt elemeket a dobozban lévőkkel. Ha valamilyen tétel hiányzik vagy sérült, vegye fel

Részletesebben

- 1 - FUB-26 Használait útmutató

- 1 - FUB-26 Használait útmutató FUB-26 Használait útmutató Tartalom 1.1 Óvintézkedések 1.2 Lejátszó jellemzői 1.3 A termék felépítése. A csomag az alábbiakat tartalmazza: 1.4 PC követelmény 2 Funckiók leírása 2.1 Lejátszó kezelői felületének

Részletesebben