1 PDR 3 Számítógéphez csatlakoztatható digitális diktafon. Használati útmutató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1 PDR 3 Számítógéphez csatlakoztatható digitális diktafon. Használati útmutató"

Átírás

1 1 PDR 3 Számítógéphez csatlakoztatható digitális diktafon Használati útmutató Kérjük ellenőrizze a csomag teljes tartalmát, a diktafon, fülhallgató, külső mikrofon, csuklópánt, különböző kábelek, telefon adapter*, elem, CD meglétét. * más típusoknál Kijelzőn megjelenő ikonok: Termékjellemzők - LCD kijelző /ikonok segítik az eligazodást - 4 / 8 / 16 órányi felvétel PDR / 480 / Max. 198 hangüzenet - SP/LP mód választása - 2 dossziés - Billentyűzár (tartási) funkció - Óra - Ébresztőóra - VOX - Többszörös hangjelzés / időpontokra figyelmeztet - 3 jegyű programozható belépő kód a bizalmas üzenetek hozzáféréséhez - Azonnali üzenet felvétel / visszajátszás / szünet / ugrás / ismétlés - Hangüzenet melléklet - Gyorskeresés - Választott vagy minden üzenet törlése - Új üzenet védelme - Hang file átvitel a dossziék között - Állítható hangerő - Elem töltésszint jelző - Memória kapacitás jelző - Külső fejhallgató / mikrofon csatlakozó - Ideális méret - Számítógépes kapcsolat A diktafon részei (A magyarázó ábrákat az angol nyelvű használati útmutatóban találja.) 1 beépített mikrofon 12 törlés gomb 2 külső mikrofon csatlakozó 13 - >> előretekerés 3 power gomb 14 dosszié választó gomb 4 számítógépes csatlakozó 15 SET gomb 5 külső fülhallgató csatlakozó 16 - hangszóró 6 felvételt jelző fény /LED 17 hangerő növelés + 7 LCD kijelző ablaka 18 hangerő csökkentés > lejátszó / gördítő gomb 19 HOLD / tartás gomb 9 - << hátrafelé tekerés 20 csipesz

2 leállás / stop gomb 21 elemtartó fedele 11 REC / felvétel gomb 22 újraindító gomb A kijelzőn látható jelek - A dosszié - B dosszié - számítógépes kapcsolat - időzítő - ébresztő - visszajátszó hangszóró - védett jelszó - új, olvasatlan üzenet - elem töltésszint - VOX felvétel - szabványos lejátszás - hosszú lejátszás állapotjelző: - felvétel vagy lejátszás vagy - felvétel és lejátszás az üzenet alatt - készenléti üzemmód és memória jelző / üres, félig teli, memória megtelt - hónap - nap - idő Elemek behelyezése Csúsztassa és emelje le az elemtartó fedelét, majd helyezzen 2 darab LR03 AAA alkáli elemet a készülékbe, ügyelve a megfelelő polaritásra. Tegye vissza a fedelet. Cseréljen elemet, ha a jelző üresen villog. Megjegyzés: Ne használjon mangán elemeket, továbbá vegyesen régi és újakat, különböző típusokat vagy újratölthető, de különböző kapacitásúakat. Az elemcserét 3 percen belül végezze el, ezt követően az adott idő és dátum beállítás elveszhet, s újra be kell állítania. Viszont a felvett üzenetek megőrződnek. Amennyiben a diktafont hosszabb ideig nem használja, távolítsa el az elemeket, megelőzve az esetleges kifolyást. Be- / Kikapcsolás Bekapcsoláshoz tartsa nyomva power gombot, míg hangjelzést hall és a kijelzőn megjeleni a dátum és idő. Kikapcsoláshoz tartsa nyomva power gombot, míg hangjelzést hall és a kijelző elsötétül. Megjegyzés: Az egység automatikusan kikapcsol ha készenléti üzemmódban csak 60 mp a elem töltöttségi tartalék. Időbeállítás 1. Amikor a diktafon készenléti módban van, nyomja meg SET gombot és használja Stop gombot Time date-hez történő legördítéshez. 2. Nyomja meg >> gombot, ekkor a hónap számjegyei villognak. 3. Nyomja meg >/stop gombokat kiválasztáshoz. 4. Nyomja meg >> gombot, ekkor átvált hónapról napra. 5. Ismételje meg a 3.és 4. lépéseket óra és perc beállításához. 6. Amennyiben 12 órás beosztást választ, azt am / pm ikon is jelzi órás számoláshoz nyomja meg >/stop gombokat annyiszor, míg az óra számjegyek 00 -t mutatnak. 8. >> vagy << gombokkal léphet más, módosítani kívánt beállításokhoz. 9. Megerősítéshez nyomja meg SET vagy >> gombot míg a kijelzőn a választott idő látható.

3 3 Ébresztés beállítása 1. Készenléti módban van nyomja meg SET gombot és használja Stop gombot Alarm-hoz történő legördítéshez. 2. Nyomja meg >> gombot (de)/aktiváláshoz. 3. Nyomja meg > gombot, ekkor a villogó ikon OFF-ról ON-ra vált. 4. Nyomja meg >> gombot, ekkor az idő megjelenik és villog a kijelzőn. 5. Nyomja meg > és stop gombot az ébresztési idő módosításához. 6. Nyomja meg >> gombot az ébresztési idő beállításához, ekkor ikon látható a kijelzőn. 7. Az egység 30 mp-ig sípol a beállított időpontban. Stop gombbal leállíthatja. 8. Az ébresztés deaktiválásához ismételje meg 1-3. lépéseket. Majd válassza OFF-t. 9. ikon eltűnik a kijelzőről. Megjegyzés: Az egység készenléti üzemmódba kerül bekapcsolás után vagy 60 mp múlva üzenet felvételtől / lejátszástól számítva. Manuálisan: stop gombbal üzenet felvétel / lejátszás után. Alapműveletek Üzenetfelvétel A készülék 99 üzenet felvételére képes az egyes dossziékban ( és ). Az újonnan felvett üzenetet automatikusan utolsó mellékletként csatolja; a felvétel megkezdéséhez nem kell a korábbi üzenet végét keresnie. Alapértelmezett hangforrás: mikrofon. 1. Nyomja meg File gombot vagy dosszié kiválasztásához. 2. REC megnyomásával kezdje meg a felvételt. 3. Stop gombbal leállíthatja a felvételt. Üzenet szüneteltetése felvétel közben: 1. Nyomja meg > gombot megszakításhoz. 2. Pause villog a kijelzőn. 3. Nyomja meg újra > gombot a felvétel folytatásához. Felvett üzenet védelme jelszóval: 1. Válassza ki az üzenet számát vagy közvetlenül felvétel után nyomja meg SET gombot. Lock off megjelenik a kijelzőn. 2. Nyomja meg >> gombot, ekkor OFF villog. 3. Nyomja meg > gombot ON-ra kapcsoláshoz. 4. Nyomja meg >> gombot a változtatás megerősítéséhez. A védett üzenet lejátszásához jelszóra van szükség. Ld. később. Felvétel hozzáadása korábban felvett üzenethez: Felvétel hozzáadása visszajátszott üzenethez lehetséges. 1. Üzenet visszajátszása közben nyomja meg REC gombot egy mp-re. 2. Stop gombbal leállíthatja a felvételt. A hozzáadott felvétel az aktuális üzenet után kerül s annak részeként tekintendő. Felvételi időre ill. mikrofon érzékenységre vonatkozó információkat ld. később. Megjegyzések: -Amennyiben a memória megtelt, a hangfelvétel automatikusan leáll és F villog a kijelzőn (full). A felvétel folytatásához először törölnie kell néhány korábbi üzenetet. -Amennyiben REC gombot megnyomja miközben a memória megtelt, MEM FULL felirat látható. A felvétel folytatásához törölnie kell néhány üzenetet. - Amennyiben REC gombot megnyomja miután 99 felvett üzenete van, FOLDER FULL felirat látható. A felvétel folytatásához válasszon másik dossziét vagy töröljön néhány üzenetet.

4 4 Zavaró hangokat is rögzíthet a készülék, ha keze vagy ujjai véletlen horzsolják az egységet felvétel közben. Hátralévő szabad felvételi idő: A felhasználható időtartam kijelzéséhez nyomja meg stop gombot készenléti üzemmódban. Az angol nyelvű útmutatóban szereplő magyarázó ábra jelentése: Hátralévő idő (Remaining Time- RT) 1 óra, 28 perc és 8 mp SP módban. LP módban is ellenőrizheti, miután a készüléket LP módba átkapcsolja. Átkapcsolást ld. később. Üzenetek visszajátszása: Korábban rögzített üzenet esetében kezdje 1. lépéstől. Épp csak befejezett felvétel esetében a 3.-tól. 1. File gombbal válasszon dossziét ( vagy ). 2. Lépjen a meghallgatni kívánt üzenet számára >> vagy << gombok ismételt megnyomásával. 3. Lejátszáshoz nyomja meg > gombot. 4. Leállításhoz stop gombot. 5. ikonnal jelzett üzenet jelentése: új és még olvasatlan. 6. Jelszóval védett üzenet lejátszása esetén villog a kijelzőn. Adja meg a helyes jelszót >/ stop és>> gombokkal. Gyorskeresés: Gyorskereső funkció segíti a keresett üzenet könnyebb kiválasztását; minden üzenet első 5 mp-t hallhatja. 1. File gombbal válasszon dossziét ( vagy ). 2. Tartsa nyomva > gombot 2 mp-ig míg Scan felirat megjelenik a kijelzőn. Üzenet szüneteltetése visszajátszás alatt: 1. Nyomja meg > gombot, Pause villog a kijelzőn. 2. Nyomja meg újra > gombot a lejátszás folytatásához. Üzenet ismétlése: 1. Tartsa nyomva > gombot 2 mp-ig míg Repeat felirat megjelenik a kijelzőn. 2. Az ismételt lejátszást stop gombbal állíthatja le. Egyéni meghallgatáshoz: csatlakoztassa a fülhallgatót. Ekkor a beépített hangszóró automatikusan szétkapcsol. Üzenettörlés: -Minden üzenet törlése a dossziéban 1. File gombbal válasszon dossziét ( vagy ). 2. Erase gombbal lejátszó módban törölhet üzenetet. 3. Erase all felirat villog a kijelzőn. 4. Erase gomb újbóli megnyomásával minden üzenet törlődik a dossziéból. 5. Amennyiben mégsem szeretné a törlést végrehajtani, még a 4. lépés előtt stop gombbal leállíthatja a folyamatot. -Üzenetek törlése egyenként 1. File gombbal válasszon dossziét ( vagy ). 2. > gombbal lejátszhatja az üzenetet, >>/<< gombokkal lépegessen a törölni kívánt üzenetre 3. Nyomja meg Erase gombot míg az üzenet játszódik. 4. Erase this villog a kijelzőn s az első 5 mp az üzenetből 10-szer lejátszódik. 5. Nyomja meg Erase gombot törléshez. 6. Amennyiben mégsem szeretné a törlést végrehajtani, még a 5. lépés előtt stop gombbal leállíthatja a folyamatot.

5 5 Fenti két módon törölhet üzenetet. Amennyiben a törlés megtörtént, nem tudja visszahívni az üzeneteket. Üzenet törlésével a megmaradt üzenet előrehozott és újraszámozott lesz. Magasabb szintű műveletek Üzenet áthelyezése másik dossziéba: 1. File gombbal válasszon dossziét ( vagy ). 2. >>/<< gombokkal ugorjon az áthelyezni kívánt üzenetre. 3. Nyomja meg SET gombot, majd lépjen >/stop gombokkal a opcióra. 4. >> gombbal elvégezheti az áthelyezést. 5. Amennyiben mégsem szeretné az áthelyezést elvégezni, még a 4. lépés előtt SET gombbal leállíthatja a folyamatot. Megjegyzés: Az áthelyezés nem másolást jelent. Ahonnan áthelyezi az üzenetet, onnan kitörlődik. Az áthelyezett üzenet hozzáadódik a másik dosszié utolsó felvett üzenete utáni helyre. Üzenet visszajátszása adott időpontban, hangjelzéssel: 1. File és >>/<< gombokkal válassza ki a kívánt üzenetet. 2. Nyomja meg SET gombot és lépjen opcióra. 3. >> majd >/stop végül >> gombbal válassza funkciót. 4. >/stop és >> gombokkal állítsa be a hangjelzés tervezett dátum és időpontját. 5. A beprogramozott időben hangjelzést hall és felirat villog a kijelzőn. Nyomja meg stop gombot a hangjelzés alatt, ekkor elkezdődik az üzenet lejátszása. Jelszóval védett üzenetek: A készülék 3 jegyű programozható biztonsági kóddal is rendelkezik, mely a magán üzenetek védelmét szolgálja. Az alapbeállítás. Ajánlott ezt a kódot megváltoztatni amennyiben magán üzeneteket is szeretne tárolni. Saját jelszó beállítása / változtatása: 1. Készenléti üzemmódban nyomja meg SET gombot és >/stop gombbal lépjen opcióra. 2. Nyomja meg >> gombot, és villogó látható a kijelzőn. 3. Használja >/stop és >> gombokat a jelszóbeállításhoz ill. változtatáshoz. HOLD / Tartás funkció a véletlen műveletek megelőzésére: Csúsztassa a HOLD kapcsolót a nyíl irányába. felirat látható a kijelzőn bármelyik gombot is nyomja meg. A funkció törléséhez csúsztassa vissza a kapcsolót az ellenkező irányba. Amennyiben készüléke üzemmódban automatikusan kikapcsolt, csak úgy tudja újra bekapcsolni, ha megszünteti a HOLD üzemmódot. VOX hangra induló felvétel: Felesleges felvételek elkerülése céljából, továbbá azonnali hang hiányából következő- felvétel leállás érdekében használja a VOX funkciót. Ezáltal biztosíthatja a maximális felvételi időkihasználtságot és tárolási szintet. 1. Készenléti üzemmódban nyomja meg SET gombot, majd stop gombbal lépjen menübe. 2. >> gombbal ON(be) / OFF (ki) közül választhat. 3. > és stop gombbal válassza a kívánt módot. 4. >> gombbal erősítse meg a váltást. VOX üzemmódban szünetel a felvétel ha a készülék nem észlel hangot 2 mp-ig. Ekkor várakozás felirat villog a kijelzőn. A felvétel újbóli hangészleléskor indul.

6 6 Felvétel külső audio eszközre: 1. Az audio kábel kisebbik végét csatlakoztassa a diktafon fülhallgató dugaszába míg a másik végét az audio eszköz mikrofon vagy AUX csatlakozójába. 2. Nyomja meg a külső eszköz REC gombját és a diktafon play gombját a felvétel megkezdéséhez. Előfordulhat hogy másik kábelt kell vásárolnia, ha a csomagban lévő nem illeszkedik megfelelően a társ- eszköz dugaszába. Menü beállítások Készenléti üzemmódból SET gombbal léhet a menübe. >/stop gombbal választhat menüpontot.>> válasszon funkciót, >/stop gombokkal változtathat a beálljtásokon, végül megerősítés ismét >> gombbal. Mode - Felvételi mód beállítása. SP jobb hangzás, LP-hosszabb felvételre ajánlott. Source - Egyéb egységek választása, mint pl. beépített vagy külső mikrofon (Mic), line-in kábel (Line). Sense - Mikrofon érzékenység; Hi és LO kapcsoló. Hi /magas: gyűléseken vagy csendes környezetben ideális. Lo /alacsony: diktáláskor ill. zajos környezetben ajánlott. Conti - Folyamatos visszajátszási lehetőség, kapcsoló ON és OFF között. VOX, Alarm, Time Date, Password - Ld. korábban. Timer / időzítő - Óra / perc beállítás. Az egység hangjelzést ad a beállított időpontban, melyet stop gombbal leállíthat. Számítógépes kapcsolat A csomagban található szoftverrel letöltheti üzeneteit számítógépére is s a lejátszást is biztosítja. Rendszerkövetelmények: - Pentium vagy annál gyorsabb - Windows 98 / 98SE / ME / 2000 / XP - CD meghajtó - Több mint 5 MB szabad tárhely a winchesteren - Hang blaster kompatibilitás - Soros csatlakozó Szoftver telepítése: 1. Helyezze a CD-t a meghajtóba. A telepítési szövegbox (PC Link Install Shield Wizard) megjelenik a képernyőn. 2. Telepítéshez kövesse a képernyőn látható lépéseket. Amennyiben a menü nem jelenik meg automatikusan a CD behelyezése után, tegye a következőket: 1. Kattintson Start gombra, válassza Run on start menüpontot. 2. Gépelje be: <CD-ROM drive letter>:\setup. 3. Nyomja meg OK gombot vagy Enter-t a billentyűzeten. A telepítő menü megjelenik. 4. Telepítéshez kövesse a képernyőn látható lépéseket.

7 7 Diktafon csatlakoztatása a számítógéphez: 1. A csatlakoztatáshoz használja a csomagban található PC link kábelt. 2. A diktafon automatikusan bekapcsol ha kikapcsolt állapotban volt és PCLink látható a kijelzőn. 3. A program futtatásához kattintson: Start>Programs>DVR>PC Link-re. 4. A program ablak megjelenik Válassza a csatlakozást gombot Minden felvett üzenet megjelenik a jobb oldali ablakrészben. Válassza ki a dossziét és az üzenetet, melyet szeretne számítógépére letölteni, majd kattintson a balra mutató nyílra.

8 8 Megjegyzés: Letöltéshez a jelszóval védett üzenetek előzetes feloldása szükséges. Ezután a számítógép tömörített adatként tárolja az üzenetet. MX48 formátum LQ / LP felvétel esetében, MX128 a HQ / SP változatkor. Módosíthatja az adatfile nevét, helyét, melyet alapértelmezettként DVR PC-Link tárhelyre ment a rendszer. Amennyiben szeretné az üzenetet lejátszani számítógépén, először szükséges kicsomagolnia. Válassza ki a felvételt, kattintson Decompress gombra, ekkor.wav formátumba menti az üzenetet. Módosíthatja az adatfile nevét és a könyvtárat. Lejátszáshoz lépjen a kívánt felvételre és kattintson Play opcióra.

9 9 Az adat.wav formátumból visszacsomagolható MX48 ill. MX128 formátumba és a diktafonra feltöltheti. Válassza ki az adott wave file-t, kattintson Compress gombra és végezze az alábbiak szerint: 4.8 K MX48-ra, 12.8 K MX128-ra. Válassza ki a csomagolt üzenetet, melyet szeretne diktafonjára feltölteni, majd kattintson a jobbra mutató nyílra. Megjegyzés: Az üzenet a felvettek után kerül, újraszámozva. Initialize gomb használata: minden régi üzenetet törölhet a diktafonról, kivéve a még nem olvasottakat ill. a jelszóval védetteket. Folytatáshoz válassza Yes-t. Kiegészítő információk: Biztonság: Ne működtesse a készüléket vezetés vagy kerékpározás közben ill. bármely más motoros járművön. Használat: A terméket ne tegye ki közvetlen hő hatásának. Amennyiben idegen anyag / folyadék kerül az egységbe, vegye ki az elemeket, további használat előtt forduljon szakemberhez. Zajokról: Mellékzörejt hallhat ha a készülék áramforráshoz, fluoreszkáló lámpához, mobiltelefonhoz közel helyezkedik el felvétel vagy lejátszás során. Hasonló kísérheti a felvételt, ha pl. ujjai dörzsölik az egységet felvétel során. Karbantartás: A készüléket külsőleg, enyhén nedves ruhával tisztítsa. Ne használjon alkoholt s egyéb oldószereket. Az egységben lévő mágnes védelme érdekében mágnes- kódos eszközeit /pl. hitelkártyák/ tárolja távol a diktafontól. Egyéb: Az esetleges adatvesztés elkerülése végett, javasoljuk az üzenet tartalék másolat mentését a számítógépen. Bár a készülék kiemelkedően a felhasználók kényelmét figyelembe véve lett kifejlesztve, a működés során váratlan helyzetek adódhatnak. A gyártó cég nem vállal felelősséget semmilyen következményért, mely az adatvesztésből adódik.

10 10 Hibaelhárítás: Tünet A kijelző nem kapcsol be. Az egység nem rögzíti a felvételt. A hangszóró néma. A felvétel szintje gyenge. Mellékzörej a felvételben. A készülék nem megfelelően működik. Műszaki tulajdonságok: Megoldás Ellenőrizze az elemek polaritását. Cserélje ki a lemerült elemeket. Ellenőrizze vajon HOLD funkció aktivált-e. A memória megtelt. Válasszon másik dossziét. Amennyiben mindkettő megtelt, töröljön néhány üzenetet vagy mentse át számítógépére. A fülhallgató csatlakoztatva van. Vagy a hangerő némára véve. A mikrofont tegye közelebb a hangforráshoz. A mikrofon érzékenységet állítsa "Hi"-ra. Ujjával valószínűleg hozzáért az egységhez. Vegye ki az elemeket, majd helyezze be újra. Hegyes eszközzel (pl.tű) nyomja meg Reset gombot. A felvett üzenetek megőrződnek, de a gyári beállítások lépnek érvénybe. Felvételi idő: PDR PDR PDR SP mód 85 perc 170 perc 340 perc LP mód 220 perc 440 perc 880 perc Memória 8 MB 16 MB 32 MB Felvételek max. száma: 2*99 üzenet Áramforrás: 2 db AAA alkaline LR03 elem Elemek élettartama: Kb. 9 óra folyamatos felvétel esetén vagy 8 óra folyamatos lejátszáshoz (hangszóró közepes hangerővel) Számítógépes követelmény: RAM min. 32 MB Méret: 105 * 30 * 18 mm Súly: 37 gramm elemek nélkül

11 11 ConCorde digitális diktafon Használati útmutató

Modell szám: VR-50 diktafon HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Digitális diktafon és Digitális audio lejátszó

Modell szám: VR-50 diktafon HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Digitális diktafon és Digitális audio lejátszó Modell szám: VR-50 diktafon HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Digitális diktafon és Digitális audio lejátszó Tartalom Termékjellemzők. 2 Alkatrészek beazonosítása és gombok...3 Főmenü a kijelzőn... 4 Elem behelyezése......5

Részletesebben

HANGRÖGZÍTŐ DIKTAFON DP-311 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HANGRÖGZÍTŐ DIKTAFON DP-311 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HANGRÖGZÍTŐ DIKTAFON DP-11 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Regisztrálja termékét a www.olympus.eu/register-product honlapon és élvezze az Olympus-tól kapott további előnyöket! 2 Bevezetés Köszönjük, hogy az Olympus

Részletesebben

KPD674 4cs. H.264 DVR

KPD674 4cs. H.264 DVR Bozsák Tamás KPD674 4cs. H.264 DVR Felhasználói kézikönyv Ver.: 0.98 Firmware: 1025-1011-1011-1012 Video Viewer: 0.1.6.7 Használat előtt olvassa el a kézikönyvet és őrizze meg a későbbiekre! Biztonsági

Részletesebben

Kezelési útmutató. Nagyfelbontású digitális vevőegységhez. Opticum HD x405p műholdvevő

Kezelési útmutató. Nagyfelbontású digitális vevőegységhez. Opticum HD x405p műholdvevő Nagyfelbontású digitális vevőegységhez Opticum HD x405p műholdvevő Feldolgozás dátuma: 2012.03 (1.07.3965 készülék szoftver alapján W.V) Tartalomjegyzék BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK 4 1. Környezetvédelem 5 2.

Részletesebben

xtab-100 Tablet PC Használati utasítás

xtab-100 Tablet PC Használati utasítás xtab-100 Tablet PC Használati utasítás Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 2 BEVEZETÉS... 4 I - KEZDETI LÉPÉSEK... 4 Biztonsági figyelmeztetések... 4 Kijelző tisztítása... 5 A Tablet tisztítása... 5 Jellemzők...

Részletesebben

TechSon S20xx DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTŐ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ 4/8/16 CSATORNÁS VER S2-1.2

TechSon S20xx DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTŐ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ 4/8/16 CSATORNÁS VER S2-1.2 TechSon S20xx DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTŐ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ 4/8/16 CSATORNÁS VER S2-1.2 Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a digitális videórögzítőt. A digitális videórögzítő használata előtt olvassa el

Részletesebben

5.2 Csatornaváltás és Kedvenc csatornák kezelése. 5.3 Hangerő szabályozás. 5.4 Információs sáv. 5.5 Nyelv kiválasztása

5.2 Csatornaváltás és Kedvenc csatornák kezelése. 5.3 Hangerő szabályozás. 5.4 Információs sáv. 5.5 Nyelv kiválasztása Használati utasítás Intek HDPV-C12CX HD digitális vevőkészülék 1 Tartalomjegyzék 1. Biztonsági előírások 5.2 Csatornaváltás és Kedvenc csatornák kezelése 7.3.3 Csatorna zárolása 2. Általános jellemzők

Részletesebben

STB-868. MPEG-2/4 H.264 SD/HD DVB-T vevőegység, FullHD Multimédia lejátszó. Használati útmutató

STB-868. MPEG-2/4 H.264 SD/HD DVB-T vevőegység, FullHD Multimédia lejátszó. Használati útmutató STB-868 MPEG-2/4 H.264 SD/HD DVB-T vevőegység, FullHD Multimédia lejátszó Használati útmutató Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 2 1.1 Biztonsági figyelmeztetések... 2 1.2 A doboz tartalma... 3 2. Alapvető

Részletesebben

xtab-50 GPS Használati utasítás

xtab-50 GPS Használati utasítás xtab-50 GPS Használati utasítás 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Megjelenés... 1 2. Használatba vétel... 2 2.1 Az akkumulátor töltése... 2 2.2 A készülék rögzítése a tartókarral... 2 2.3 A memóriakártya használata...

Részletesebben

Owner s Guide Brugervejledning Bedienungsanleitung Gebruikershandleiding Guía del usuario Käyttöohje Notice d utilisation Manuale di istruzioni

Owner s Guide Brugervejledning Bedienungsanleitung Gebruikershandleiding Guía del usuario Käyttöohje Notice d utilisation Manuale di istruzioni Owner s Guide Brugervejledning Bedienungsanleitung Gebruikershandleiding Guía del usuario Käyttöohje Notice d utilisation Manuale di istruzioni Kezelési útmutató Instrukcja obsługi Manual do proprietário

Részletesebben

GameCamera. Vadfigyelő kamera. HU Használati útmutató

GameCamera. Vadfigyelő kamera. HU Használati útmutató GameCamera Vadfigyelő kamera HU Használati útmutató Általános információk Használati útmutató Figyelmesen olvassa el a használati útmutatót. Csak a használati útmutatónak megfelelő módon használja ezt

Részletesebben

DCR-PC1000E. Kezelési útmutató. Digitális videokamera. Felvétel/ lejátszás. Mielőtt hozzákezdene. A menü használata. Másolás/Szerkesztés

DCR-PC1000E. Kezelési útmutató. Digitális videokamera. Felvétel/ lejátszás. Mielőtt hozzákezdene. A menü használata. Másolás/Szerkesztés 2-591-679-11 (1) Digitális videokamera Mielőtt hozzákezdene 7 Kezelési útmutató H Felvétel/ lejátszás 20 A menü használata 36 DCR-PC1000E Másolás/Szerkesztés Számítógép használata 63 73 Hibaelhárítás 86

Részletesebben

Intek HDPV-C20CXM Felhasználói útmutató

Intek HDPV-C20CXM Felhasználói útmutató Intek HDPV-C20CXM Felhasználói útmutató Biztonsági előírások Biztonsági előírások A készülék biztonságos működtetése érdekében, kérjük olvassa el figyelmesen az alábbi biztonsági előírásokat. 2 FIGYELEM

Részletesebben

A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700

A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700 A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 2 2. Az alkalmazás letöltése, belépés és regisztráció:... 2 3. A kamerakezelő

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Áttekintés. Átdolgozott dizájn Az egyedi kialakításnak köszönhetően kézbe simuló forma.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Áttekintés. Átdolgozott dizájn Az egyedi kialakításnak köszönhetően kézbe simuló forma. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Az MP3 a médialejátszók új generációja. Támogatja az MP2, MP3, WMA és WAV fájlok lejátszását. Magas színvonal, megbízhatóság és átdolgozott dizájn jellemzi. Áttekintés Átdolgozott dizájn

Részletesebben

DCR-HC36E/HC44E/HC46E/ HC94E/HC96E

DCR-HC36E/HC44E/HC46E/ HC94E/HC96E 2-659-814-92(1) Digital Video Camera Recorder A kamera használati útmutatója Návod na používanie SK DCR-HC36E/HC44E/HC46E/ HC94E/HC96E 2006 Sony Corporation Először ezt olvassa el Mielőtt használatba venné

Részletesebben

UPC Direct Használati útmutató Philips DSX 6010 beltéri egység

UPC Direct Használati útmutató Philips DSX 6010 beltéri egység UPC Direct Használati útmutató Philips DSX 6010 beltéri egység A kézirat lezárva: 2011. 04. 05. Tartalom A digitális mûholdvevô (DSR) Felhasználói kézikönyve...72 A rendszer...72 1 Üzembe helyezés Kicsomagolás...73

Részletesebben

Mele HMC-35HD használati utasítás készítette: www.multimediaplayers.eu TARTALOM

Mele HMC-35HD használati utasítás készítette: www.multimediaplayers.eu TARTALOM 1 Mele HMC-35HD használati utasítás készítette: www.multimediaplayers.eu TARTALOM 1. Bevezetés 2. A doboz tartalma 3. Figyelmeztetések 3.1 Üzemeltetés 3.2 Energia ellátás 3.3 Rádió interferencia/kompatibilitás

Részletesebben

Nokia C7 00 - Felhasználói kézikönyv

Nokia C7 00 - Felhasználói kézikönyv Nokia C7 00 - Felhasználói kézikönyv 2.0. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 6 Használatbavétel 8 A készülék gombjai és részei 8 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 10 Memóriakártya behelyezése

Részletesebben

Használati Útmutató dipix

Használati Útmutató dipix Használati Útmutató dipix Fontos védelmi tudnivalók és figyelmeztetések Elektromos biztonság Minden telepítési lépésnek és műveletnek meg kell felelnie a helyi elektromos biztonsági előírásoknak. Szállítási

Részletesebben

SZ-15/DZ-100. Kezelési útmutató DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP

SZ-15/DZ-100. Kezelési útmutató DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP SZ-15/DZ-100 Kezelési útmutató Köszönjük, hogy az Olympus digitális fényképezőgépet választotta. Kérjük, mielőtt elkezdené használni új fényképezőgépét, olvassa el figyelmesen ezt

Részletesebben

Gigaset AS200/AS200A/AS300

Gigaset AS200/AS200A/AS300 Gigaset AS200/AS200A/AS300 A mobilegység rövid áttekintése 1 Akkumulátor töltöttségi szintje 2 Üzenetrögzítő szimbólum (csak AS200A/AS300A esetén) 3 Kijelzőgombok 4 Üzenetek gomb Villog: új üzenet érkezett

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Lakossági 4-utas kazettás készülékhez. LÉGKONDÍCIONÁLÓ (SPLIT Típusú) RAS-M16SMUV-E RAS-M16SMUCV-E.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Lakossági 4-utas kazettás készülékhez. LÉGKONDÍCIONÁLÓ (SPLIT Típusú) RAS-M16SMUV-E RAS-M16SMUCV-E. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Lakossági 4-utas kazettás készülékhez LÉGKONDÍCIONÁLÓ (SPLIT Típusú) Beltéri Egység Hõszivattyús Modell Csak hûtõ Modell Mennyezeti panel RAS-M10SMUV-E RAS-M10SMUCV-E RB-B11MC(W)E RAS-M13SMUV-E

Részletesebben

OFFMANAUTO CM707. HU Használati utasítás... 17-21

OFFMANAUTO CM707. HU Használati utasítás... 17-21 1 2 3 4 5 6 7 OFFMANAUTO CM707 HU Használati utasítás... 17-21 1 CM707 - HASZNÁLATI UTASÍTÁS HU Leírás A Honeywell CM707 egy olyan programozható helyiséghőmérséklet szabályozó, ami a fűtési rendszert hatékonyan

Részletesebben

T-Home Sat TV-vevôegység. kezelési útmutatója

T-Home Sat TV-vevôegység. kezelési útmutatója T-Home Sat TV-vevôegység kezelési útmutatója Általános bemutatás Ez egy új generációs mûholdvevô készülék, amely beépített merevlemezzel rendelkezik. A kifejlesztett technológiai újításoknak köszönhetôen

Részletesebben

SANAN SA-2104 4 CSATORNÁS DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTŐ TELEPÍTŐI ÉS FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

SANAN SA-2104 4 CSATORNÁS DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTŐ TELEPÍTŐI ÉS FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SANAN SA-2104 4 CSATORNÁS DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTŐ TELEPÍTŐI ÉS FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET: TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ II. FEJEZET: BEKAPCSOLÁS III. FEJEZET: TÁVIRÁNYÍTÓ IV. FEJEZET: VEZÉRLÉS

Részletesebben

DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP. Használati útmutató

DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP. Használati útmutató DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP Használati útmutató Védjegyekkel kapcsolatos megjegyzések A Microsoft, a Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation bejegyzett védjegyei vagy védjegyei az Amerikai Egyesült

Részletesebben

2. A szállítás tartalma: 3. Szimbólumok. 4. Biztonsági tudnivalók. 1. Rendeltetés. "UBC278CLT" asztali szkenner. Rend. sz.

2. A szállítás tartalma: 3. Szimbólumok. 4. Biztonsági tudnivalók. 1. Rendeltetés. UBC278CLT asztali szkenner. Rend. sz. Csak száraz beltéri helyiségben működhet. Nedvességgel való érintkezés okvetlenül kerülendő. Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 02 50 "UBC278CLT" asztali szkenner Rend. sz.: 93

Részletesebben

Elemek. A készülék használata a Kontroll Center -rel

Elemek. A készülék használata a Kontroll Center -rel Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 Kameleon 10 univerzális távirányító Rend.sz: 352021 A készülék jellemzői A KAMELEON 10 könnyen kezelhető, univerzális távirányító. A felhasználóbarát

Részletesebben

DRY PRECISION 100 Higrosztát

DRY PRECISION 100 Higrosztát DRY PRECISION 100 Higrosztát HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TERMÉK SPECIFIKÁCIÓ Ez a sokat tudó eszköz a párátlanítók vezeték nélküli vezérléséhez használható. A higrosztát a következő funkciókat látja el: Pontos

Részletesebben