Elektromos cigaretta JC257 - Joycare

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Elektromos cigaretta JC257 - Joycare"

Átírás

1 Elektromos cigaretta JC257 - Joycare Mi az előnye más elektromos cigaretta készítményekkel szemben? Nem tartalmaz nikotint! Az SGS kutató laboratórium és Olaszországban a Pharma Progress Analitikai Laboratórium által bevizsgált és minősített elektromos cigaretta nikotin nélkül. Bevizsgált elektromos cigaretta nikotin nélkül! Számunkra a legfontosabb, hogy egészséget megőrző termékeket kínáljunk vásárlóinknak. Ezért fontos az e cigaretta tekintetében, hogy két nagyobb klinikai laboratórium által is bevizsgált és minősített a termék. Hogy a dohányzás káros hatásaitól ne kelljen később szenvednie elektromos cigaretta, e-cigi. Elektromos cigaretta: nikotin mentesen! Szemben a többi elektronikus cigaretta készítménnyel, a Joycare e cigaretta nem tartalmaz addikciót okozó, mérgező nikotint! Egészségesebb cigaretta?

2 A Joycare elektromos cigaretta bőséges párát bocsát ki a cigaretta füst helyett, ami lehetővé teszi, hogy számos olyan helyen is használják, ahol a hagyományos cigaretta tiltott. Az elektromos cigaretta készítményt nyugodt lelkiismerettel bárhol használhatja anélkül, hogy ezzel az egészségét károsítaná: irodában, étteremben, zárt térben, buszmegállóban. Az e-cigi vívmányával nincs többé passzív dohányzás. Nem füstöl más orra alá, mégis \"rágyújthat\" : e-cigi, elektronikus cigaretta Az elektromos cigaretta lehetővé teszi a dohányosok számára, hogy hódoljanak szenvedélyüknek anélkül, hogy károsítanák saját vagy környezetük egészségét. A Joycare elektromos cigaretta költségtakarékos, könnyített, bő füstű (pára) e-cigaretta. Az e cigaretta a füst változatlan élvezetét és ízét kínálja anélkül, hogy káros anyagokat termelne. Az elektromos cigi úgy néz ki, olyan tapintású, és olyan ízű, mint egy cigaretta tűz, légszennyezés, kátrány és passzív dohányzás nélkül. Ez az e cigaretta találmánya. Bárhol használható. Nem tartalmaz az e-cigi egészségre káros anyagokat: kátrányt vagy nikotint. Használata során nem lesz büdös, nem keletkezik hamu. Az e-cigi nem ciki. Használjon inkább elektromos cigaretta készítményt! Hiszen: - az elektromos cigaretta nem ég, nem füstöl, így nem károsítja saját és környezete egészségét - az e cigaretta élethűen utánozza az eredeti cigaretta ízét, így meghagyja a dohányzás élményét - az elektromos cigi nem tartalmaz káros anyagot: kátrányt, nikotint - az elektronikus cigaretta vásárlására lényegesen kevesebbet költ, mintha dohányozna - az ecigi használatakor nem keletkezik kellemetlen szag, hamu Elektromos cigi, e-cigaretta dohányzás helyett, nikotin nélkül! Az elektromos cigaretta, elektronikus cigaretta valóban elektromos, tölthető elemmel működik. Az elektromos cigaretta nem ég, nem füstöl, hanem párát bocsát ki, ami rendkívül hasonlít mind külsőre, mind érzésre, a valódi cigaretta káros füstjére, csak nem káros.

3 Szerencsés és hasznos eszköz az e-cigaretta, hiszen azért került forgalomba és egyre népszerűbb pozícióba, hogy a dohányosok ki tudják váltani ezzel az eszközzel veszélyes szenvedélyüket és óvni tudják egészségüket, ha nem tudnak lemondani a dohányzás káros szokásáról. Az elektromos cigaretta nem tartalmaz egészségre káros anyagokat, szemben a valódi cigaretta készítményével, melyben több száz káros vegyület található meg. Az elektromos cigaretta részei: 1. Elektromos cigaretta patron: olyan inhaláló készülék, amely ízesített és porlasztható folyadékot tartalmaz. A folyadék semmilyen káros anyagot nem tartalmaz. Az elektromos cigaretta filterek eldobhatóak, és mindegyikük kb. 220 szippantásra elegendő. 2. E-cigaretta: Porlasztója, ami összeköti a szűrőt az elemmel, és a cigaretta egy olyan fontos alkotórésze, amely a folyadékot gőzzé alakítja át 300 oc hőmérsékleten. 3. E cigi: Feltölthető lítium eleme működteti a porlasztót, amely vízgőzt fejleszt az elektromos cigaretta belsejében. Az elülső részen van egy piros LED (működésjelző fény), amely bekapcsol, ha az elektromos cigi használatban van. Az elem 300-szor tölthető föl, a töltésidő kb 2-3 óra (az első töltés 4-5 órát igényel). Jó tanácsok az Elektromos cigaretta használatához, élettartalmának meghosszabbítására - az e cigaretta akkumulátora első lépésben 5-6 óra folyamatos töltést igényel - a további töltések során csak addig hagyja hálózat alatt, amíg az elektronikus cigaretta eleje (parázs rész) világít - csak akkor töltse az akkumulátort, ha villog az ecigi eleje, ez jelzi a lemerültséget - aprókat szippantson az elektromos cigaretta patron ból szippantást követően hagyja pihenni az akkumulátort másodpercig - patron cserénél mindig ellenőrizze a porlasztó telítettségét. Cserélje át az ízesített filtert az eredetileg a cigarettán lévő kupakra, használja rövid ideig ezzel a tartozékkal a cigarettát, ha ebben a formában már nem jön füst, a porlasztó kitisztult, átcserélheti az új filtert. Az elektromos cigaretta csomagjának tartalma:

4 -1db elektronikus cigaretta -1db USB csatlakozó elektromos cigi csatlakozó -1db hálózati adapter e-cigi adapter -1db autós e-cigi töltő e-cigaretta töltő -20db e-cigaretta filter(10db dohány-10db mentol ízű) Ha az elektromos cigaretta készülékét fel akarja tölteni, egyszerűen csavarja rá az USB csatlakozó elemére, és csatlakoztassa közvetlenül egy számítógép USB nyílásába, vagy a fali töltőre (ha hálózatról akarja tölteni), vagy az autó szivargyújtó töltőjére (ha az autóból töltené föl). Szeretnénk felhívni a figyelmet a dohányzás káros hatásaira, ezért a továbbiakban részletesen tájékozódhat ebben a témában. Amiről eddig talán nem is tudott... A dohányzás, cigaretta káros hatásai kontra e cigaretta. Számadatok: A cigaretta dohányfüstjének kb. az 1/3-át szívja be a dohányos, ezt kb. harmadrészben tudja megszűrni a füstszűrő, vagyis a cigaretta füst 1/9-e jut a dohányosba és 2/3-át juttatja a környezetének dohányzás közben. (Az 1/9-nél ez az érték persze több, mivel az aktív dohányos egyben passzív dohányos is, tehát a környezetbe jutó 2/3-ból is belélegzik még valamennyit a cigaretta füstjéből.) Az e-cigaretta, elektromos cigi ezzel szemben semmilyen káros füstanyagot nem áraszt. A cigaretta égése, a dohányzás során a környezetbe jutó füst nagy része két szívás között keletkező un. mellékfüst, ekkor tökéletlenebb égés megy végbe, és ezért rákkeltő anyag tartalma nagyobb, mint a főfüsté. Fontos még tudni, hogy a cigaretta a vége felé egyre inkább erősödik, nagyobb lesz a nikotintartalma és töményebben tartalmazza az égéstermékeket, mint az elején. Tehát a zugdohányos kisgyerekek azon szokása, hogy az eldobott cigaretta csikkek utolsó slukkjait elszívják sokkal károsabb, mint ha egy egész cigi szálból szívnának egy-egy slukkot. Ezért fontos megjegyezni, hogy az e-cigi, elektromos cigaretta használata a normál cigaretta használatával szemben akár életet is menthet. A cigaretta dohányfüstjének részei: A cigaretta dohányfüstjét kb anyag alkotja, ebből 40 bizonyítottan rákkeltő. Ezek közül háromról beszélünk részletesen. Az elektromos cigaretta ezzel szemben káros anyagot nem tartalmaz.

5 Nikotin Tulajdonképpen ez az anyag felelős a cigaretta függőség kialakításáért. Dohányzás során a tüdőbe, onnan a vérbe, majd az agyba jut. A nikotinnak számos hatása van. Hatása eleinte serkentő, majd mintegy kihasználva minden serkentési lehetőséget bénítja az izmokat. Ezért pl. mérgezés során leáll a légzés, mert megbénul a rekeszizom. Ami miatt a dohányosok élnek vele az az agyra kifejtett hatása. Amit észrevesz, aki dohányzik: eleinte enyhe serkentő hatás: éberség, majd gátló hatás, stresszoldás, feszültségcsökkentés. A Joycare elektromos cigaretta nikotinmentes. A nikotin valójában méreg, halálos adagja mg. Nézzük csak: egy cigaretta 2 mg-os nikotintartalmának mondjuk 50 %-a kerül a füstbe, az 1 mg, ennek mondjuk 50%-a felszívódik, az 0.5 mg cigaretta szálanként. Akkor ötven db cigaretta elszívásából már be lehet vinni egy halálos adagot. Vagyis egy erős dohányos a nikotin halálos adagjának többszörösét juttatja be naponta cigaretta szívás közben a szervezetébe. Hogy miért nem hal akkor meg? Egyrészt azért, mert dohányzás közben a szervezete hozzászokik az egyre nagyobb nikotinmennyiséghez, emiatt lesznek majd leszokáskor elvonási tünetei. Másrészt viszont azért nem, mert nem egyszerre juttatja be a szervezetébe ezt a mennyiséget cigaretta szívás közben, így a nikotin egy része már kiürül, mire az új cigi nikotintartalma felszívódik. Elektromos cigaretta: mérgező nikotin nélkül. Nikotin mérgezés tünetei- akár dohányzás miatt: Szédülés, fejfájás, hányás, didergés, verejtékezés, térdremegés, erős izomgyengeség, hasmenés, kezdetben gyér pulzus, magas vérnyomás, szűk pupilla. Súlyos mérgezés esetén eszméletveszés következik be, rángógörcsök jelentkeznek, majd az egyén sokkos állapotba kerül, légzése leáll és bekövetkezik a halál. A nikotin mérgezésnek ellenszere nincs. Hangsúlyozzuk, hogy a Joycare elektromos cigaretta nem tartalmaz nikotint. CO A szénmonoxid a tökéletlen égés során keletkezik. Mérgező gáz. A mérgezés alapja, hogy a vérben az oxigénszállító molekulához, a hemoglobinhoz kötődik. Megakadályozza ezzel a megfelelő oxigénszállítást. CO nem csak dohányzás, cigaretta égés során keletkezik, hanem szinte mindenhol, ahol égési folyamat megy végbe, pl. fűtés, autók kipufogógáza, stb. Ezért a vér szénmonoxid szintje nem csak dohányosok szervezetében emelkedhet, hanem pl. a nagyvárosok lakóiban is. Viszont amíg egy városlakónál a CO - hemoglobin aránya 5 %, addig egy dohányos embernél ez 15 % (a normál érték 0,25-2 % között van) %- os értéknél már megjelennek a mérgezés első tünetei, és 60 %-nál pedig beáll a fulladás. CO mérgezés tünetei- akár dohányzás, cigaretta miatt: Fejfájás, hányinger, szemkáprázás, nagyfokú gyengeség, összeesés. Súlyos mérgezésnél szapora légzés, pulzus, eszméletvesztés, görcsök jelentkeznek, majd beáll a halál. Krónikus mérgezés tünetei (tehát amikor nem egyszerre sok CO-ot lélegzik be az egyén, hanem sokáig egy kicsivel többet, mint a normális, pl.: dohányzás, cigaretta használata): makacs fejfájás, álmatlanság, emlékezetzavar, mozgáskoordinációs problémák. A mérgezés ellenszere az oxigén.

6 Az e-cigaretta nem ég, így nincs keletkező szénmonoxid sem. Kátrány A kátrány a cigaretta égése során keletkező káros anyagok sokaságát jelenti. Ez a cigaretta füst alkotóeleme, tehát a dohányzás során a tüdőbe bejut és ott lerakódik. Ezért ez felelős a cigaretta szívás során a rákkeltő hatásért, de emellett a lerakódott kátrány számos más káros elváltozást is okoz a tüdőben a dohányzás, cigaretta szívás által. Egyes számítások szerint, napi 20 szál cigaretta elszívása során a dohányos ember tüdejében 10 év alatt 2 kg kátrány rakódik le. Az elektromos cigaretta készítményben nincs káros anyag, kátrány sem. Ezért is hangsúlyozzuk az elektromos cigaretta előnyeit. Meggyőződésünk, hogy az e-cigi kedvező azok számára, akik nem akarnak megszabadulni káros szenvedélyüktől, mert az e-cigaretta használata során nem károsítják egészségüket, környezetüket. Az elektromos cigaretta egy egészségesebb dohányzás lehetőségét adhatja. FIGYELMEZTETÉS: Az elektromos cigaretta termék 18 éven felüliek számára készült.

Mindent a dohányzásról

Mindent a dohányzásról 1 1 2 Mindent a dohányzásról A cigaretta: A cigarettából kijövő füstnek kb. az 1/3-át szívja be a dohányos, ezt kb. harmadrészben tudja megszűrni a füstszűrő, vagyis a füst 1/9-e jut a dohányosba, 2/3-át

Részletesebben

TÉGY. Dohányzás. AZ EGÉSZSÉGEDÉRT! Szemléletformáló életmódprogram a gyulai kistérségben EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI I RODA

TÉGY. Dohányzás. AZ EGÉSZSÉGEDÉRT! Szemléletformáló életmódprogram a gyulai kistérségben EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI I RODA TÉGY TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0058 Egészségügyi Alapellátási Intézmény 5700 Gyula, Béke sgt. 39. Európai Szociális Alap AZ EGÉSZSÉGEDÉRT! Szemléletformáló életmódprogram a gyulai kistérségben EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI

Részletesebben

A dohányzás. Újszegedi Torna Club

A dohányzás. Újszegedi Torna Club Újszegedi Torna Club A dohányzás Az Újszegedi Torna Club Komplex egészségre nevelő és szemléletformáló programja az U12-19 és felnőtt korosztály részére A dohányzás INTERAKTÍV KIÁLLÍTÁS - INFORMÁCIÓS KIADVÁNY

Részletesebben

Minden, amit a személyi inhalátorokról tudni kellene

Minden, amit a személyi inhalátorokról tudni kellene Minden, amit a személyi inhalátorokról tudni kellene Az e-cigi, ami nem robban, nem mérgez jobban, mint a kávé, és nem tartja el az államot még ha illegális is Az utóbbi időben (különösen az Egészségügyért

Részletesebben

a. Káros szenvedélyek

a. Káros szenvedélyek D1 a. Káros szenvedélyek A szenvedély /- idegen szóval addikció /- gyógyszerek, élvezeti szerek pszichés okú szokásszerű, folyamatos fogyasztását jelenti, a függőség fogalmával rokonítható. Bár a köznyelv

Részletesebben

1. RÖVID VAGY HOSSZÚ TÁVÚ HATÁS

1. RÖVID VAGY HOSSZÚ TÁVÚ HATÁS : Iskola neve: Max : 20 1. RÖVID VAGY HOSSZÚ TÁVÚ HATÁS 1. a Válogasd szét az alkohol hatásai közül, melyek a rövid és hosszú távú hatásai az alkoholnak! (10 ) Rövid távú hatások : Hosszú távú hatások:

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. SCH 142 Hálózati szén-monoxid / CO érzékelő és riasztó készülék

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. SCH 142 Hálózati szén-monoxid / CO érzékelő és riasztó készülék HASZNÁLATI UTASÍTÁS SCH 142 Hálózati szénmonoxid / CO érzékelő és riasztó készülék Köszönjük, hogy a STECK SCH142 szénmonoxid érzékelőt választotta. Ez a készülék arra ad lehetőséget, hogy a veszélyes

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. SC-103 Szén-monoxid / CO érzékelő készülék

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. SC-103 Szén-monoxid / CO érzékelő készülék HASZNÁLATI UTASÍTÁS SC103 Szénmonoxid / CO érzékelő készülék Köszönjük, hogy a STECK SC103 szénmonoxid érzékelőt választotta. Ez a készülék arra ad lehetőséget, hogy a veszélyes mennyiségű szénmonoxid

Részletesebben

Káros szenvedélyek és krízis

Káros szenvedélyek és krízis Lajoskomárom Nagyközség Önkormányzata 2014 Káros szenvedélyek és krízis Rajtad múlik! - életmódprogramok az Enyingi kistérségben TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0045 Káros szenvedélyek és krízis 1 Rajtad múlik!

Részletesebben

Egészségnap előadásainak anyagai. 1. Az egészséges táplálkozás

Egészségnap előadásainak anyagai. 1. Az egészséges táplálkozás Egészségnap előadásainak anyagai 1. Az egészséges táplálkozás A tökéletesen összeállított étrend biztosítja az emberi szervezet számára elengedhetetlen valamennyi vitamint és ásványi anyagot. Mint ahogyan

Részletesebben

Kovács András dr. - Kiss András dr. Landi Anna dr. Miért ne dohányozzunk?

Kovács András dr. - Kiss András dr. Landi Anna dr. Miért ne dohányozzunk? Kovács András dr. - Kiss András dr. Landi Anna dr. Miért ne dohányozzunk? Tartalom Előszó (Dr. Frenkl Róbert) A dohányzás hatása a légutakra (Dr. Kovács András) A dohányzás története Dohányzási formák

Részletesebben

SZAKDOLGOZAT Vrestyák Adrienn 2010

SZAKDOLGOZAT Vrestyák Adrienn 2010 SZAKDOLGOZAT Vrestyák Adrienn 2010 BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR Kommunikáció és médiatudomány szak Nappali tagozat Public relations és szóvivői szakirány A DOHÁNYZÁS ELLENI

Részletesebben

Az elhelyezkedést és az önálló életvitelt segítő képzési program hajléktalan emberek számára

Az elhelyezkedést és az önálló életvitelt segítő képzési program hajléktalan emberek számára Az elhelyezkedést és az önálló életvitelt segítő képzési program hajléktalan emberek számára Egészség, higiénia, elsősegélynyújtás, szenvedélybetegség 2011. 1 Tartalomjegyzék Bevezetés 3. oldal 1. Az ember

Részletesebben

FÜGGÉS - Szenvedélyek napjainkban -

FÜGGÉS - Szenvedélyek napjainkban - FÜGGÉS - Szenvedélyek napjainkban - FÜGGÉS - Szenvedélyek napjainkban - 1 2 Tartalomjegyzék Előszó 4 Fogalmak 5 Drogok csoportosítása 9 Első figyelmeztető jelek 10 Függőség jelei 11 A kipróbálás mögött

Részletesebben

KÖNNYEBB LETENNI A CIGARETTÁT, HA A DOKTOR IS SEGÍT! Tájékoztató háziorvosok számára. Összeállította: Dr. Vadász Imre

KÖNNYEBB LETENNI A CIGARETTÁT, HA A DOKTOR IS SEGÍT! Tájékoztató háziorvosok számára. Összeállította: Dr. Vadász Imre KÖNNYEBB LETENNI A CIGARETTÁT, HA A DOKTOR IS SEGÍT! Tájékoztató háziorvosok számára Összeállította: Dr. Vadász Imre "A beteg azzal teheti legtöbbet a saját egészségéért, ha abbahagyja a dohányzást. Az

Részletesebben

Használati útmutató és jótállási jegy

Használati útmutató és jótállási jegy CE 1011 Használati útmutató és jótállási jegy BC-200 egy érzékelőlapos, BC-210 kettő érzékelőlapos, BC-230 három érzékelőlapos, BC-230i négy érzékelőlapos, ikerbabákhoz (2) is használható, BC-220i kettő

Részletesebben

Egészség a világban. Elfelejtünk vizet inni és mély levegőket venni! Pedig ez a két dolog alapvető fontosságú jólétünk, egészségünk szempontjából.

Egészség a világban. Elfelejtünk vizet inni és mély levegőket venni! Pedig ez a két dolog alapvető fontosságú jólétünk, egészségünk szempontjából. Egészség a világban Szerző: Dr. Kovács Csaba Szerkesztette: Kiss Zsuzsanna Bevezetés Mai rohanó világunkban, amikor tombol körülöttünk a "technikai forradalom", az emberek hajlamosak azt gondolni, hogy

Részletesebben

TÉLNEK! ÖRÜLJÜNK EGYÜTT A TÉL. Minden kedves Olvasónknak áldott, békés Ünnepeket kívánunk! E G É S Z S É G É S É L E T M Ó D M A G A Z I N

TÉLNEK! ÖRÜLJÜNK EGYÜTT A TÉL. Minden kedves Olvasónknak áldott, békés Ünnepeket kívánunk! E G É S Z S É G É S É L E T M Ó D M A G A Z I N E G É S Z S É G É S É L E T M Ó D M A G A Z I N 4. ÉVFOLYAM / 4. SZÁM 2014 TÉL INGYENES MAGAZIN TÉL Minden kedves Olvasónknak áldott, békés Ünnepeket kívánunk! ÖRÜLJÜNK EGYÜTT A TÉLNEK! Rendeljen otthonából,

Részletesebben

Akkumulátor töltése GS500-as motornál (és általában)

Akkumulátor töltése GS500-as motornál (és általában) Akkumulátor töltése GS500-as motornál (és általában) 1. Vegyük le az ülést 2. A tank elején található az akkumulátor. Kövessük végig a párologtató gumitömlőt és ahol rögzítve van, azt a kis lemezt hajlítsuk

Részletesebben

EGÉSZSÉGTAN AZ ISKOLÁBAN

EGÉSZSÉGTAN AZ ISKOLÁBAN VÖLGYINÉ SEBIK JUDIT EGÉSZSÉGTAN AZ ISKOLÁBAN Óravázlat javaslatok az egészségtan tanításához 2006. Sorozatszerkesztő: Kiss Judit Szerkesztette: Völgyiné Sebik Judit Technikai szerkesztő: Baráthné N. Anikó

Részletesebben

Mi az ÓZON és hogyan hat?

Mi az ÓZON és hogyan hat? Mi az ÓZON és hogyan hat? Az ÓZON egy háromatomos oxigén molekula. Az ÓZON, kémiailag nagyon aktív instabil gáz. Ha baktériummal, vagy szagmolekulával találkozik, azonnal kölcsönhatásba lép azokkal. Ez

Részletesebben

EGÉSZSÉGTAN ÓRAVÁZLATOK 6. osztály Az emberi test változásai

EGÉSZSÉGTAN ÓRAVÁZLATOK 6. osztály Az emberi test változásai Az emberi test változásai Az emberi test felépítése, szerkezete és működése minden ember esetében azonos. Az emberi test négy testtája: fej, nyak, törzs, végtagok. Külső határa a bőr. A szilárdítást a

Részletesebben

Az egészség és táplálkozás 12 pontja. Fogyasztóvédelmi kampány

Az egészség és táplálkozás 12 pontja. Fogyasztóvédelmi kampány Az egészség és táplálkozás 12 pontja Fogyasztóvédelmi kampány A Fogyasztóvédők Országos Egyesületének és a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének Fogyasztók Hónapja kampánya 1. Tudd, hogy

Részletesebben

Conrad Szaküzlet Conrad Vevőszolgálat Szénmonoxid jelzõ/ Carbon Monoxide Alarm

Conrad Szaküzlet Conrad Vevőszolgálat Szénmonoxid jelzõ/ Carbon Monoxide Alarm Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 CO riasztó 11 Szénmonoxid jelzõ/ Carbon Monoxide Alarm Használati

Részletesebben

A dohányzás elleni küzdelem aktualitásai - kétheti hírlevél az egészségmegőrzés szakembereinek. 4. szám, 2006. október 16-31.

A dohányzás elleni küzdelem aktualitásai - kétheti hírlevél az egészségmegőrzés szakembereinek. 4. szám, 2006. október 16-31. A dohányzás elleni küzdelem aktualitásai - kétheti hírlevél az egészségmegőrzés szakembereinek 4. szám, 2006. október 16-31. A hírlevelet szerkeszti: Dr. Szilágyi Tibor, a Magyar Dohányzásellenes Koalíció

Részletesebben

rosszindulatú daganatok például a nyelőcső, a gége és a szájüreg rákjai lényegesen gyakoribbak a sok szeszes italt fogyasztók között.

rosszindulatú daganatok például a nyelőcső, a gége és a szájüreg rákjai lényegesen gyakoribbak a sok szeszes italt fogyasztók között. A drog szó eredeti jelentése: szárított növényi rész. Az utóbbi évtizedekben Magyarországon is elterjedt az angol drog szó, ami olyan anyagot jelent, amely a szervezetbe jutva a központi idegrendszerre

Részletesebben

DC-11/DC-11K Nokia akkucsomag 9212429/2

DC-11/DC-11K Nokia akkucsomag 9212429/2 DC-11/DC-11K Nokia akkucsomag 5 2 4 3 9212429/2 2008-2010 Nokia. Minden jog fenntartva. Bevezetés A DC-11/DC-11K (a továbbiakban: DC-11) Nokia akkucsomaggal egyidejûleg tölthetjük fel két kompatibilis

Részletesebben