Üdvözöljük a Vodafone MobilTárca szolgáltatásánál!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Üdvözöljük a Vodafone MobilTárca szolgáltatásánál!"

Átírás

1 Üdvözöljük a Vodafone MobilTárca szolgáltatásánál! Köszönjük, hogy a Vodafone NFC alapú mobilfizetési és törzsvásárlói szolgáltatásának kipróbálása mellett döntött - higgye el, nem fog csalódni, a Vodafone kényelmesebbé teszi hétköznapjait! A próbaidőszak alatt mobiltelefonjával egyszerűen fizethet a MasterCard PayPass POStermináloknál illetve egyes üzletekben SuperShop hűségpontjait is telefonjára gyűjtheti. Mindezt a Vodafone új MobilTárca szolgáltatása teszi lehetővé. A kizárólag Vodafone előfizetők számára fejlesztett alkalmazás képes az OTP bank által kiadott mobil NFC bankkártyát és a SuperShop pontgyűjtő hűségkártyát kezelni, illetve Vodafone alkalmazottak esetén még Vodafone belépőkártyaként is használható. Felhívjuk figyelmét, hogy a MobilTárca applikáció mind pénzügyi, mind személyes adatai kezelését is végzi, ezért kiemelten ajánljuk, hogy olvassa át a hozzá készült Felhasználói útmutatót. Az 5.fejezet tartalmazza mindazon fontos információkat, amelyekről feltétlen tájékozódnia szükséges mielőtt elkezdené használni a szolgáltatást és részt venne a tesztben. Köszönjük, hogy a Vodafone-t választotta és kipróbálja legújabb alkalmazásunkat. A következő oldalon megtalálod az MobilTárca szolgáltatás leírását. Vodafone NFC - ügyes, egyszerű, biztonságos

2 MobilTárca felhasználói útmutató: 1: NFC funkció aktiválása, MobilTárca letöltése és telepítése Az NFC funkció be kell, hogy legyen kapcsolva a készüléken. Ez a Beállítások, Vezeték nélküli hálózatok/kapcsolatok menüpontban tehető meg. Ha az alkalmazást még nem telepítette okostelefonjára, úgy az alábbi linkről töltheti le: Vagy ha nem telefonján olvassa ezt az oldalt, szkennelje be ezt a QR kódot:

3 A MobilTárca letöltése és telepítése után, olvassa el az alábbi tudnivalókat az alkalmazás beállításához és a kínált funkciók optimális kihasználásához. 2: MobilTárca regisztráció A legmagasabb szintű biztonság érdekében, használat előtt a MobilTárca alkalmazást regisztrálni szükséges. Nyissa meg a Vodafone MobilTárca alkalmazást, olvassa el a rövid üdvözlő, tájékoztató üzenetet, és a továbblépéshez fogadja el a tesztidőszakra szóló felhasználási feltételeket. Az alkalmazás automatikusan megpróbálja a SIM kártyáról kiolvasni a mobiltelefonszámát, és ezt megjeleníti az első mezőben. Ha a telefonszám nem jelenik meg automatikusan, kérjük billentyűzze be. A következő lépésben adja meg a MobilTárca alkalmazást és annak tartalmát védeni hivatott jelszót. A jelszót minden egyes alkalommal be kell majd írnia, ha használni kívánja a MobilTárcát - tehát olyan jelszót válasszon, ami biztonságos, de az Ön számára könnyen megjegyezhető!

4 A jelszó legalább 4, legfeljebb 12 karakter hosszúságú lehet. Javasoljuk, hogy a jelszó vegyesen tartalmazzon betűket és számokat egyaránt. Írja be a választott jelszót az első mezőbe, majd megerősítésként ismét írja be a második mezőbe is. A MobilTárca alkalmazás ezt követően kapcsolatba lép a biztonsági központtal, ellenőrzi, hogy a megadott telefontípus és telefonszám érvényes-e, és Ön jogosult-e a igénybevételére. A folyamat részeként a rendszer SMS-ben regisztrációs kódot küld a telefonra. Az alkalmazás a kódot automatikusan átveszi az SMS-ből, és a megfelelő mezőbe beilleszti. Most kattintson a regisztrálás gombra, és már tovább is léphet az MobilTárca beállításainak megadásához. 3: A MobilTárca beállítása Noha a regisztráció során az imént már megadta jelszavát, az MobilTárca indításához ismét meg kell adnia jelszót - ne feledje, minden alkalommal szükség lesz a jelszó megadására, ha az alkalmazásba be kíván lépni.

5 Indítás után a MobilTárca mindig a főképernyővel jelentkezik, amelyen négy ikon található: 1. Bankkártyák 2. Törzsvásárolói kártyák 3. Belépőkártyák 4. Egyéb Megjegyzés: Ha az alkalmazást nem zárja be, csak az Android operációs rendszer multitask funkciójának használatával átlép egy másik alkalmazásba és 30 másodpercen belül visszalép, az alkalmazás az utoljára megnyitott képernyővel jelentkezik be. Egyéb esetekben a MobilTárca mindig a főképernyővel jelentkezik. A négy fő kategória ismertetését, beállítását és használatát az alábbiakban részletezzük.

6 3a: Bankkártya: Ahhoz, hogy mobiltelefonjával fizetni tudjon, a MobilTárca első használatakor le kell töltenie OTP bankos kártyáját. Ha a kártyája még nem tölthető le, akkor mindaddig, amíg a bank nem teszi lehetővé a kártya letöltését, csak egy tájékoztató szöveget fog látni. Ha már több mint 48 órája megrendelte NFC bankkártyáját az online bankon keresztül, vegye fel a kapcsolatot az OTP-vel és érdeklődjön a kártya státuszáról. OTP HelpDesk: 06-1/20/30/

7 A legtöbb ügyfél esetén a bankkártya már a MobilTárca letöltését és első alkalommal történő megnyitását követően elérhető. Ha a bankkártya elérhető, a képernyő tetején egy halvány bankkártyakép lesz látható. A kártya letöltéséhez kattintson a letöltés ikonra a bankkártyakép jobb oldalán. Bankkártyájának letöltéséhez meg kell adnia biztonsági kódját születési dátumával az alábbi formátumban: ÉÉÉÉHHNN. ami megegyezik É=Év H=Hónap N=Nap Gratulálunk! Telefonját mostantól bankkártyaként is használhatja.

8 Az első letöltést követően, biztonsági okokból a bankkártya ki van kapcsolva. Az első fizetés előtt a kártya státuszát az Ki/Be gomb segítségével Be -re kell állítania. A mobilbankkártya rendszeres használatához az MobilTárca két beállítási lehetőséget kínál:

9 1: Automatikus (mindig fizetésre készen) Az forintos összeghatárt meg nem haladó vásárláskor elég a mobiltelefont a fizetési terminálhoz érinteni. Nem szükséges külön megnyitni a MobilTárca alkalmazást, sőt, a legtöbb készüléknél még a képernyőt sem kell aktiválni. Az forintot meghaladó, nagyobb értékű vásárlás esetén az eljárás a fentivel megegyezik, de ez esetben a fizetési terminálon meg kell adnia a PIN kódot is. Ehhez ellenőrizze, hogy a MobilTárca és a bankkártya egyaránt bekapcsolt ( Be ) állásban van.

10 2: Kézi (fizetéshez a MobilTárca megnyitása és a Fizetés gombra kattintás szükséges) Összeghatártól függetlenül minden tranzakciónál meg kell nyitni a MobilTárca alkalmazást, belépni a bankkártya menübe, és rákattintani a Fizetés gombra. Ezt követően 30 másodpercünk van a fizetésre. A PIN-kód tekintetében ugyanazok a banki szabályok érvényesek forintos összeghatárig nem szükséges PIN-kód, forint felett pedig a terminálnál meg kell adnunk a PIN-kódot.

11 Ehhez ellenőrizze, hogy a MobilTárca és a bankkártya egyaránt Be állásban van.

12 Megjegyzés: A még magasabb biztonság érdekében a Vodafone MobilTárca alkalmazásban egy Be/Ki gomb található, amely a MobilTárcánkban található összes kártya státuszát egyszerre tudja tiltani vagy engedélyezni. A gomb a főképernyőn, a négy ikon felett található. Ha a kapcsoló Ki állásban van, a MobilTárcában található egyik kártya sem használható. A fenti Automatikus és Manuális módok is csak akkor működnek, ha a kapcsoló Be ON állásban van.

13 A fizetésen felül a MobilTárca további szolgáltatásokat és információkat is biztosít. A további szolgáltatások menübe a kártya képre kattintva léphet.

14 Fizetés most: Amint azt fent említettük, ezt a funkciót akkor kell használnia, ha a bankkártya vagy a MobilTárca státuszát kikapcsoltra ( ki ) állította. A gombra kattintva a képernyőn visszaszámlálás jelenik meg. Ekkor 30 másodperce van arra, hogy telefonját a terminálhoz érintve fizetési tranzakciót hajtson végre. A 30 másodperc leteltével a telefon az előző képernyőhöz tér vissza, a kártya státusza pedig ismét kikapcsolt lesz.

15 Bankkártya adatok: Itt találhatók a bankkártya adatai, többek közt a tulajdonos neve, a bankkártya száma és lejárata. Biztonsági okokból a teljes adatsor nem látható, egyes karakterek helyén csillag szerepel - az összes információ megtekintéséhez meg kell adnia a bankkártya PIN-kódját. Ez a PIN-kód megegyezik a vásárláskor beírandó PIN-kóddal.

16 Korábbi tranzakciók listája: Itt megtekintheti a mobiltelefonról indított utolsó 10 tranzakció listáját. A listában azok a tranzakciók is szerepelnek, amelyeket valamilyen okból a terminál elfogadott, de a bank visszautasított. A lista a tranzakciók időpontját és összegét mutatja. A tranzakciós listába való belépéshez meg kell adnia a bankkártya PIN-kódját. Ez a PIN-kód megegyezik a vásárláskor beírandó PIN-kóddal.

17 Egyenleg lekérdezés: Itt lekérheti bankkártya egyenlegét. Ehhez meg kell adnia a bankkártya PIN-kódját. Ez a PIN-kód megegyezik a vásárláskor beírandó PIN-kóddal.

18 További használati információk: Minden tranzakció után (tehát sikeres és elutasított tranzakció esetén is) megjelenik egy információs képernyő, amelyen látható a tranzakció összege és státusza. Ha fizetéskor a telefon képernyője nincs bekapcsolva, a telefon rezgéssel jelzi a tranzakció megtörténtét,illetve a képernyőzár következő feloldásakor látni fogjuk az értesítő üzenetet is.

19 3b: Pontgyűjtő kártya: Telefonját SuperShop pontgyűjtő kártyaként csak akkor tudja használni, ha SuperShop NFC pontgyűjtő kártyát igényel és tölt le. Ha már van fizikai SuperShop kártyája, csak kattintson a Kártyaigénylés gombra, ami megnyitja a telefon böngészőjében a regisztrációs oldalt. Itt válassza ki, hogy Ön már rendelkezik SuperShop kártyával, írja be a kártyaszámát és jelszavát, és nyomja meg a Bejelentkezés gombot. Ha még nincs jelszava, kattintson a Regisztrációra. Az igénylés elküldése után a SuperShop egy munkanapon belül elkészíti kártyája mobil verzióját, és automatikusan elküldi MobilTárcájába. A rendszer értesítést küld, ha a kártya letölthető. Ha még nincsen plasztik SuperShop kártyája, szintén kattintson a Kártyaigénylés gombra, ami megnyitja a telefon böngészőjében a regisztrációs oldalt. Itt válassza ki, hogy Ön új SuperShop ügyfél, és igényeljen plasztik kártyájával együtt SuperShop NFC kártyát. Az igénylés elküldése után a SuperShop elkészíti kártyája mobil verzióját, és egy munkanapon belül automatikusan letölthetővé teszi MobilTárcájában. A rendszer értesítést küld, ha a kártya letölthető.

20 Ha már több mint 1 munkanapja megrendelte SuperShop kártyáját, vegye fel a kapcsolatot a SuperShoppal, és érdeklődjön a kártya státuszáról. Telefon: ugyfelszolgalat@supershop.hu Ha a pontgyűjtő kártya már letölthető, a képernyő tetején egy halvány kártyakép lesz látható. A kártya letöltéséhez kattintson a letöltés ikonra a kártyakép jobb oldalán. Gratulálunk! használhatja. Telefonját mostantól SuperShop pontok gyűjtésére és beváltására is

21 Amint azt a bankkártyáról szóló részben ismertettük, ezután már beállíthatja pontgyűjtő kártyájának rendszeres használatára vonatkozó preferenciáit. A pontgyűjtő kártyára is beállítható a fent leírt Automatikus és Kézi mód, valamint a letöltött kártya melletti Be/Ki gomb.

22 A pontgyűjtésen és pontbeváltáson felül a MobilTárca további szolgáltatásokat és információkat is biztosít. A további szolgáltatások menübe a kártya képre kattintva léphet.

23

24 Használat most: Amint azt a bankkártyáról szóló részben leírtuk, ezt a funkciót akkor kell használnia, ha a pontgyűjtő kártya státusza kikapcsolt ( Ki ). A használat gombra kattintva egy visszaszámlálás jelenik meg a képernyőn. Ekkor 30 másodperce van arra, hogy telefonját a terminálhoz érintve SuperShop pontokat gyűjtsön vagy váltson be. A 30 másodperc leteltével a telefon az előző képernyőhöz tér vissza, a kártya státusza pedig ismét kikapcsolt ( Ki ) lesz. Pontgyűjtőkártya adatok: Itt találhatók a pontgyűjtőkártya adatai: a kártyabirtokos neve és a kártya száma Korábbi tranzakciók listája: Az itt található gombra kattintva a SuperShop weboldala nyílik meg, ahol a regisztrált adatainkkal belépve megtekintheti a legutóbbi 50 SuperShop tranzakcióját. A gomb egy külső weboldalra mutat, a szolgáltatás nem része az MobilTárca alkalmazásnak.

25 Egyenleg lekérdezés: Az itt található gombra kattintva a SuperShop weboldala nyílik meg, ahol a regisztrált adatávalbelépve megtekintheti SuperShop pontegyenlegét. A gomb egy külső weboldalra mutat, a szolgáltatás nem része a MobilTárca alkalmazásnak.

26 SuperShop elfogadóhelyek: Ide kattintva az alkalmazás egy külső linken keresztül egy weboldalt nyit meg, ahol rákereshet a közelben levő SuperShop elfogadóhelyekre. Ez egy külső link és nem az MobilTárca alkalmazáshoz tartozó szolgáltatás.

27 3c: Belépőkártya Megjegyzés: Ez a funkció kizárólag a Vodafone MCC dolgozói számára elérhető. A MobilTárca első regisztrálását követően a kártya automatikusan elkészül, és 24 órán belül letölthető. Az első használat előtt le kell töltenie Vodafone belépőkártyájának online verzióját.mindaddig, amíg kártyája még nem tölthető le, csak egy tájékoztató szöveget fog látni. Ha már több mint 24 óra telt el a regisztráció óta, keresse közvetlenül az NFC csapatot. Ha a belépőkártya elérhető, a képernyő tetején egy halvány kártya lesz látható. A kártya letöltéséhez kattintson a letöltés ikonra a kártyakép jobb oldalán. Gratulálunk! Telefonját mostantól belépőkártyaként is használhatja. A belépőkártya alapértelmezés szerinti beállítása Be. A pontgyűjtő és bankkártyától eltérően a belépőkártya külön nem kapcsolható ki és be. Azonban, ha amobiltárca alkalmazást KI állásba állítja, ez a belépőkártyát is érinti, és ilyen esetben az sem használható. A MobilTárca lehetővé teszi a belépést a Vodafone MCC területére, és a képernyőn saját fényképét is megjelenítheti, és SAP ID-ként használhatja. Ennek megtekintéséhez kattintson a kártya ikonra, majd az Adatok gombra. 3d: Egyéb kártyák Ebben a menüben találhatók az egyéb kártyák és szolgáltatások, amelyek elérhetőek. Az indításnál látható egy információs képernyő, példákkal arra, hogy a jövőben milyen további szolgáltatásokra lehet számítani amobiltárca-en belül. A próbaidőszak során a szolgáltatások köre reményeink szerint tovább bővül, és együttműködést tudunk kialakítani minél több NFC technológiában érdekelt társasággal.

28 4: Beállítás és további információk A négy főképernyőn kívül a MobilTárca egy információs képernyővel és beállítások képernyővel rendelkezik. A beállítások képernyőn tudja megváltoztatni az MobilTárcahoz beállított jelszavát. Csak kattintson a Módosítás gombra, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. Az információs képernyő sok hasznos információt tartalmaz a próbaverzióról, és a támogatás vagy segítségkérés esetére vonatkozó elérhetőségekről. 5: További használati információk: A mobil bankkártyára ugyanazok a szabályok és feltételek érvényesek, mint a fizikai bankkártyára. Az forintos összeghatárt meg nem haladó tranzakciókhoz nem szükséges a PIN-kód megadása a fizetési terminálon. Az forintos összeghatárt meghaladó tranzakciókhoz a fizetési terminálon PIN-kód megadása szükséges. Ha a telefon ki van kapcsolva, de van benne akkumulátor, a bankkártya továbbra is használható. Mobil NFC tranzakció végrehajtásához minden alkalommal a telefonja hátoldalát tartsa az olvasó elé! Mobil NFC tranzakció végrehajtásához az olvasó és a készüléke közötti ideális távolság kevesebb, mint 1 cm. Mobil NFC tranzakció végrehajtásához a telefonját tartsa az olvasó elé - általában legalább 3mp-ig. A sikeres tranzakcióról a terminál hang és/vagy vizuális jelzést ( 4 lámpa felvillan) is ad! Amennyiben túl gyorsan elveszi a telefont a terminál elől, a tranzakció sikertelen lehet! Amennyiben MobilTárcája bekapcsolt állapotban volt mielőtt telefonját kikapcsolta vagy az lemerült, és a készülék akkumulátorát nem távolította el, mobil NFC-s bankkártyáját továbbra is tudja használni. Amennyiben az akkumulátort eltávolította a készülékből vagy MobilTárcája ki volt kapcsolva, úgy az nem fog működni. Amennyiben már rendelkezel az számládhoz kapcsolódóan kibocsátott bankkártyával, úgy Mobil Paypass kártyád PIN kódja megegyezik az adott számlához kibocsátott utolsó kártyád PIN kódjával. Kérjük vedd figyelembe, hogy minden az adott számlához

29 kapcsolódóan kibocsátott kártya számít. (pl. amennyiben társtulajdonos vagy az adott számlán és a társtulajdonos számára került kibocsátásra az utolsó kártya, úgy mobil PayPass kártyád annak a kártyának a PIN kódját fogja örökölni) Mobil PayPass kártyád PIN kódját nem tudod megváltoztatni! Amennyiben megváltoztatod az ugyanazon számlához tartozó plasztik kártyád PIN kódját, az nincsen hatással mobil PayPass kártyád PIN kódjára, az nem változik meg! Amennyiben elfelejtetted a mobil PayPass kártyádhoz tartozó PIN kódodat, úgy a MobilTárca kereskedelmi teszt ideje alatt azt kizárólag SIM kártya csere és új bankkártya igénylése és kibocsátása után tudjuk pótolni. Kérjük, hogy az nfc.hu@vodafone.com mail címen jelezd, amennyiben elfelejtetted a mobil PayPass kártyádhoz tartozó PIN kódodat és felvesszük veled a kapcsolatot! Amennyiben SuperShop társkártyával rendelkezik, úgy a tesztidőszakban nincs lehetősége arra, hogy annak NFC-s verzióját megrendelje. Ebben az esetben vagy új kártyát igényel, vagy a SuperShop ügyfélszolgálatán kér információt a további lehetőségeket illetően. A tesztidőszakban a MobilTárca applikáció frissülni fog, melynek az alábbi típusai lehetnek: kötelező és nem kötelező frissítésű. Amennyiben az előbbivel találkozik, úgy elengedhetetlen, hogy letöltse az alkalmazás legújabb verzióját annak érdekében, hogy azt meg tudja nyitni. Törekszünk arra, hogy optimalizáljuk a kötelező frissítések számát a tesztidőszak alatt. Amennyiben egy nem kötelező frissítésű verzió kerül kibocsátásra, úgy annak letöltése nem szükséges ahhoz, hogy be tudjon lépni MobilTárcájába. Minden frissítés a PlayStore-on keresztül elérhető követve a megszokott Google Play applikáció frissítési folyamatot. Javasoljuk, hogy vagy engedélyezze az automatikus frissítéseket vagy rendszeresen ellenőrizze, hogy van-e elérhető frissítés a PlayStore Saját alkalmazásaim funkcióján keresztül. Amennyiben a fentiek szerint frissítette MobilTárcáját, az applikáció újra installálódik (az eltárolt kártyaadatok érintetlenül maradnak!). Ezt követően a MobilTárcába való belépéshez csak meg kell adnia jelszavát. Amennyiben bármilyen hibaüzenetet kap ezen folyamat során, kérjük annak számát jegyezze le, hogy a megfelelő ügyfélszolgálati csatornán annak megfelelően tudjanak Önnek segíteni. Amennyiben elfelejtette MobilTárcája jelszavát, úgy lakossági ügyfelek esetén a 1270-es, nagyvállalati ügyfelek estén a 1788-as telefonszám felhívásával, a telefonszámához tartozó ügyfélbiztonsági kódjával történő azonosítás után kérheti MobilTárcája blokkolásának feloldását. Ezt követően egy új jelszót kell majd magának beállítania.

30 Amennyiben a telefonod elveszett vagy ellopták mindenképpen keresd meg a Vodafone t a megszokott elérhetőségek valamelyikén, hogy a készülékedet és a SIM kártyádat blokkolni tudjuk. Ahhoz, hogy a bankkártyádat is letiltsd, kérjük mindenképpen keresd meg az OTP Bankot is! 6: Ügyfélszolgálati elérhetőségeink Amennyiben bármilyen kérdésed lenne a Vodafone-hoz: Lakossági ügyfélként kérjük hívd a belföldi hálózatból díjmentesen hívható es számot (menüpont 1 5 0). Üzleti ügyfélként kéjük hívd a belföldi hálózatból díjmentesen hívható1788-as számot. Amennyiben bármilyen kérdésed van megkereshetsz bennünket ben is, az NFCteszteles@vodafone.hu címen. Amennyiben bármilyen kérdésed lenne az OTP-hez: Kérjük hívd az OTP ügyfélszolgálatát a számon. Amennyiben bármilyen kérdésed lenne a SuperShop-hoz: Kérjük, hívd a SuperShop ügyfélszolgálatát a számon, vagy küldj -t az ugyfelszolgalat@supershop.hu címre.

31 A mobiltárca használatra kész.. A MobilTárca készen áll a használatra. Köszönjük, hogy a Vodafone-t választotta és kipróbálja legújabb alkalmazásunkat. Számítunk visszajelzésére és véleményére, hogy a közeljövőben tökéletesíthessük és elindíthassuk a MobilTárca teljes, piaci verzióját. Vodafone NFC - ügyes, egyszerű, biztonságos.

ÜGYFÉL-TÁJÉKOZTATÓ ÉS HASZNÁLATI

ÜGYFÉL-TÁJÉKOZTATÓ ÉS HASZNÁLATI ÜGYFÉL-TÁJÉKOZTATÓ ÉS HASZNÁLATI Tisztelt MobilTárca Ügyfelünk! ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy részt vesz a tesztben és tapasztalataival Ön is hozzájárul a kereskedelmi szolgáltatás fejlesztéséhez. Célunk, hogy

Részletesebben

1. Mire használható a ViCA (Virtuális Chipkártya Alkalmazás)?

1. Mire használható a ViCA (Virtuális Chipkártya Alkalmazás)? 1. Mire használható a ViCA (Virtuális Chipkártya Alkalmazás)? A ViCA egy Android/iOS okostelefonon/táblagépen futó innovatív jelszógeneráló alkalmazás. A ViCA-val bejelentkezését tudja jóváhagyni/elutasítani,

Részletesebben

Útmutató parkolás indításához és leállításához

Útmutató parkolás indításához és leállításához Útmutató parkolás indításához és leállításához Parkolást ezután is az eddig megszokott felületeken lehet indítani: 1. hangautomata hívásával: +36-1-9999-798-as telefonszámon, követve az automata utasításait,

Részletesebben

ViCA. Virtuális Chipkártya Alkalmazás

ViCA. Virtuális Chipkártya Alkalmazás ViCA Virtuális Chipkártya Alkalmazás Mire használható a ViCA? A ViCA egy Android és ios platformokat támogató okostelefonokon és táblagépeken futó, innovatív személyhitelesítő alkalmazás, amellyel a felhasználó

Részletesebben

Alkalmazotti/partneri regisztráció gyorshivatkozási kártyája

Alkalmazotti/partneri regisztráció gyorshivatkozási kártyája Alkalmazotti/partneri regisztráció gyorshivatkozási kártyája Frissítve 2017. márciusban Tartalom Regisztráció... 2 E-mail-címének aktiválása... 9 Mobiltelefonszámának aktiválása... 9 Elfelejtette a felhasználói

Részletesebben

Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban

Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban Ahhoz, hogy bármilyen ios-t használó eszközt tudjunk, rendeltetésszerűen használni szükségünk van egy úgynevezett Apple ID-re. Ennek segítségével jogosultságot

Részletesebben

CitiManager: Migrációs gyors útmutató kártyabirtokosok részére

CitiManager: Migrációs gyors útmutató kártyabirtokosok részére Ez a Gyors útmutató az alábbiakban segít: 1. Regisztráció a CitiManager portálra a) Csak már meglévő online kivonatos kártyabirtokosok részére b) Csak papír alapú kivonatos kártyabirtokosok részére 2.

Részletesebben

PAYU Hungary Kft. PayU Mobil fizetés

PAYU Hungary Kft. PayU Mobil fizetés PAYU Hungary Kft. PayU Mobil fizetés Felhasználói Dokumentáció 2014.01.08. Tartalomjegyzék Tájékoztató a PayU Mobil fizetési módról... 3 Az alkalmazás aktiválása... 3 Bankkártya regisztráció folyamata...

Részletesebben

Használati útmutató az Üzleti e-pack kedvezmény igénybevételéhez

Használati útmutató az Üzleti e-pack kedvezmény igénybevételéhez Használati útmutató az Üzleti e-pack kedvezmény igénybevételéhez 1 Az Üzleti e-pack kedvezmény együttes igénybevételi feltételei: elektronikus számlaküldés igénylése (Távszámla, Telemátrix e-számla) számla

Részletesebben

mobiltárca SZolGálTaTáS

mobiltárca SZolGálTaTáS mobiltárca SZolGálTaTáS használati ÚTMuTaTó Tartalom MobilTárca 3 Mi a MobilTárca? 3 Igénybevételi feltételek 3 A MobilTárca szolgáltatás beállítása 4 A MobilTárca aktiválása 5 A MobilTárca PIN kód beállítása

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Tartalom MKB Pay mobilalkalmazás telepítése Regisztráció az MKB Pay mobilalkalmazásba Fizikai bankkártya virtualizálása kártyaadatok megadásával Azonnali kártyavirtualizáció SMS

Részletesebben

CJB1JM0LCAPA. Rövid használati utasítás

CJB1JM0LCAPA. Rövid használati utasítás CJB1JM0LCAPA Rövid használati utasítás Az óra bemutatása Hangszóró Töltőport Be-/kikapcsoló gomb Tartsa lenyomva 3 másodpercig a be-/kikapcsoláshoz. Tartsa lenyomva 10 másodpercig a kényszerített újraindításhoz.

Részletesebben

Vodafone ReadyPay. Használati útmutató

Vodafone ReadyPay. Használati útmutató Vodafone ReadyPay Használati útmutató 1 - Párosítás Bluetooth-on keresztül, első beállítások 2 - Fizetés 3 - Menüpontok Párosítás Bluetooth-on keresztül, első beállítások Az első lépés Megjegyzés: A ReadyPay

Részletesebben

1. Hogyan tölthetem le a Tesco Clubcard mobilapplikációt mobilkészülékre?

1. Hogyan tölthetem le a Tesco Clubcard mobilapplikációt mobilkészülékre? 1. Hogyan tölthetem le a Tesco Clubcard mobilapplikációt mobilkészülékre? A 2.0.0 és az ennél frissebb verziójú alkalmazás kizárólag Android és ios operációs rendszerre érhető el! A régebbi verzió Windows

Részletesebben

Citibank Online Internet Banking Használati útmutató

Citibank Online Internet Banking Használati útmutató Citibank Online Internet Banking Használati útmutató Bevezető A Citibank Online Internet Banking segítségével a nap 24 órájában, biztonságosan intézheti pénzügyeit, hiszen számos banki szolgáltatás elérhető

Részletesebben

TaxiLike használati bemutató Taxitársaságok és Taxisofőrök részére

TaxiLike használati bemutató Taxitársaságok és Taxisofőrök részére TaxiLike használati bemutató Taxitársaságok és Taxisofőrök részére 2012 09 03 Tartalom I. TaxiLike rövid bemutatás II. Első lépések Taxitársaság és Taxisofőrök részére III. TaxiLike Driver használata munka

Részletesebben

epos - Felhasználói leírás (MOBIL egyenleg feltöltés, Web áruházban történő vásárlás)

epos - Felhasználói leírás (MOBIL egyenleg feltöltés, Web áruházban történő vásárlás) epos - Felhasználói leírás (MOBIL egyenleg feltöltés, Web áruházban történő vásárlás) Verzió: 2.1.0 Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. epos - MOBIL egyenleg feltöltés... 4 2.1. Az epos MOBIL egyenleg

Részletesebben

epos - MOBIL egyenleg feltöltés Felhasználói leírás

epos - MOBIL egyenleg feltöltés Felhasználói leírás epos - MOBIL egyenleg feltöltés Felhasználói leírás Verzió: 2.0.1 Oldal: 1 / 12 Tartalomjegyzék I. Bevezetés 3 II. Az epos MOBIL egyenleg feltöltés lépései 4 III. ÁFÁ-s számla igénylés 9 IV. Ügyfélszolgálat

Részletesebben

AP Wilson Kártyabirtokos használati útmutató

AP Wilson Kártyabirtokos használati útmutató AP Wilson Kártyabirtokos használati útmutató www.apwilson.com RHA_APW Kártyabirtokos használati útmutató_20160916 1 Tartalom 1 Plasztikkártya... 3 1.1 Belépés... 3 1.2 Kártyaaktiválás... 4 1.3. Főmenü

Részletesebben

Segédlet online felület használatához

Segédlet online felület használatához Gyors áttekintés oldal oldal oldal 5. oldal Első lépések Keresse fel a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Kártya/Ügyintézés Aktiválás és belépés Adja meg kártyaszámának utolsó 8 számjegyét.

Részletesebben

Használati útmutató a NÚSZ Zrt. e-ügyfélszolgálat portál kezeléséhez

Használati útmutató a NÚSZ Zrt. e-ügyfélszolgálat portál kezeléséhez Használati útmutató a NÚSZ Zrt. e-ügyfélszolgálat portál kezeléséhez A NÚSZ Zrt., mint Szolgáltató az ematrica.nemzetiutdij.hu címen e-ügyfélszolgálati portált működtet. A portál szolgáltatásait a Felhasználó

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Program indítása:... 3 3. A program üzemmódjai:... 4 4. Számlaegyenleg lekérdezése:... 4 5. Számlakivonatok

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. TESTNEVELÉSI EGYETEM GYAKORLÓ SPORTISKOLAI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Regisztráció...

Részletesebben

Útmutató az Elektronikus fizetési meghagyás használatához

Útmutató az Elektronikus fizetési meghagyás használatához Útmutató az Elektronikus fizetési meghagyás használatához Fizetési meghagyás online igénylése 1(13) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A MOKK E-Fizetési meghagyás kezelésének

Részletesebben

SCnet Vásárlói Applikáció. Felhasználói kézikönyv

SCnet Vásárlói Applikáció. Felhasználói kézikönyv SCnet Vásárlói Applikáció Felhasználói kézikönyv 1 1 Vásárlói Applikáció Leírás... 3 2 Alkalmazás letöltése... 3 2.1 Android mobilalkalmazás letöltése... 3 2.2 ios mobilalkalmazás letöltése... 3 3 Az alkalmazás

Részletesebben

Tisztelt Tulajdonosok!

Tisztelt Tulajdonosok! Tisztelt Tulajdonosok! A társasház honlapja a www.tarsashazi-manager.hu oldalon elindult, feltöltése, fejlesztése folyamatosan folyik. A honlap használatához regisztrálniuk kell a tulajdonosoknak. A regisztráció

Részletesebben

F-Secure biztonsági megoldás Az első lépések Android-készülékeken

F-Secure biztonsági megoldás Az első lépések Android-készülékeken F-Secure biztonsági megoldás Az első lépések Android-készülékeken F-Secure telepítése mobil eszközre. Telenor elektronikus levélben eljuttatta az F-Secure biztonsági megoldás mobilra telepíthető verziójának

Részletesebben

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete 1. Pályázati útmutató megtekintése és a szükséges regisztráció elkészítése a pályázati útmutató által említett pályázati portálon:

Részletesebben

Műszaki online hibabejelentő kézikönyv

Műszaki online hibabejelentő kézikönyv Műszaki online hibabejelentő kézikönyv Verzió 1. 2017.november. 06. 1 Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció... 4 3. Műszaki hibabejelentés.... 10 4. Bejelentkezés... 11 5. Bejelentkezés után... 12

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Felhasználói kézikönyv IX. kötet BEJEGYZÉSEK LEKÉRDEZÉSE Magyar Államkincstár Betekintési jogosultsággal rendelkező felhasználók számára 2014.12.10.

Részletesebben

Apple ID létrehozása bankkártya adatok nélkül

Apple ID létrehozása bankkártya adatok nélkül www.helpynet.com Kérdésed van? Írj nekünk! info@helpynet.com Apple ID létrehozása bankkártya adatok nélkül Apple ID ahhoz szükséges, hogy bármilyen Apple készülékre appokat tudjunk letölteni, ez tulajdonképpen

Részletesebben

Felhasználói Leírás v.2.00

Felhasználói Leírás v.2.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v.2.00 Bakonyvidéke Takarékszövetkezet 1. Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Program indítása:... 3 A program üzemmódjai:... 4 Számlaegyenleg lekérdezése:...

Részletesebben

Segédlet online felület használatához

Segédlet online felület használatához Gyors áttekintés oldal oldal oldal 5. oldal Első lépések Keresse fel a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Kártya/Ügyintézés Aktiválás és belépés Adja meg kártyaszámának utolsó 8 számjegyét.

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. MiniDriver Manager

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. BUDAPESTI NÉMET ISKOLA WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Nyelv Választás... 3 Regisztráció... 4 Bejelentkezés...

Részletesebben

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( )

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( ) Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz (1.1.0.3) Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1. Telepítés...3 2. Eltávolítás...4 Program használata...5 1. Kezdeti beállítások...5 2. Licenc megadása...6

Részletesebben

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete 1. Pályázati útmutató megtekintése és a szükséges regisztráció elkészítése a pályázati útmutató által említett pályázati portálon:

Részletesebben

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán https://www.otpportalok.hu Készítette: Konyicsák Zoltán Tartalom 1 Néhány szó az OTP Portálok programról... 3 1.1 Az OTP Portálok bevezetésének célja... 3 2 Belépés az OTP Portálok oldalra... 4 2.1 A bejelentkezéshez

Részletesebben

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ Kedves Látogató! Jelen tájékoztatóban összefoglaljuk a Tisztaszoftver Program keretén belül az arra jogosultak számára ingyenesen

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ TARTALOMJEGYZÉK 1. BELÉPÉS A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI RENDSZERBE... 3 2. A MOBIL BROKER HASZNÁLATA... 3 3. MOBIL BROKER IPHONE ALKALMAZÁS...

Részletesebben

Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat

Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat KÉZIKÖNYV Online ügyfélszolgálat Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Budai Egészségközpontban immár online ügyfélszolgálaton keresztül is módja van egészségügyi ellátással

Részletesebben

EU LOGIN KÉZIKÖNYV. Tartalom

EU LOGIN KÉZIKÖNYV. Tartalom EU LOGIN KÉZIKÖNYV Az EU Login az Európai Bizottság megújult felhasználó-azonosítási rendszere, amely a korábbi ECAS rendszert váltja fel. Az EU Login lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen

Részletesebben

Belépés a Budapesti Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési rendszerébe

Belépés a Budapesti Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési rendszerébe Belépés a Budapesti Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési rendszerébe Rendszerkövetelmények: Operációs rendszer: amennyiben Ön Windows 7 operációs rendszerrel szeretné a programot használni, kérjük,

Részletesebben

OTP Portálok. Felhasználói útmutató magánszemélyek részére. OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató

OTP Portálok. Felhasználói útmutató magánszemélyek részére. OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató OTP Portálok Felhasználói útmutató magánszemélyek részére 2017 Készítette: Konyicsák Zoltán 1. Néhány szó az OTP Portálok programról Az OTP Portálok honlapon az OTP Pénztárszolgáltató Zrt., az OTP Nyugdíjpénztár,

Részletesebben

SCnet Eladói Applikáció. Felhasználói kézikönyv

SCnet Eladói Applikáció. Felhasználói kézikönyv SCnet Eladói Applikáció Felhasználói kézikönyv 1 1 Tartalomjegyzék 1 Tartalomjegyzék... 2 2 Eladói Applikáció Leírás... 3 3 Alkalmazás letöltése... 3 3.1 Android mobilalkalmazás letöltése... 3 3.2 ios

Részletesebben

Gyakran Ismételt Kérdések

Gyakran Ismételt Kérdések Hogyan tudok vásárolni az Erzsébet-utalvány Plusz kártyámmal? Az első használat előtt aktiválja kártyáját a www.erzsebetutalvanyplusz.hu weboldalon, vagy a kártyája hátoldalán található 06 1 224 1616-os

Részletesebben

Felhasználói útmutató Tartalom

Felhasználói útmutató Tartalom Felhasználói útmutató EUREST KFT. SEMMELWEIS EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM 2-12. ÉVFOLYAM NAPKÖZIS GYERMEKEK MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATA Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2

Részletesebben

Segédlet kártya rendeléséhez

Segédlet kártya rendeléséhez Gyors áttekintés oldal oldal I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek/ Kártyát rendelek/rendelek menüpontra. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára

Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára Windows XP, Vista, Windows 7 és Windows 8 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető...

Részletesebben

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató Bejelentkezés A CitiDirect BE SM futtatásának minimális rendszerkövetelményei megegyeznek a CitiDirect Online Banking rendszer követelményeivel. Kérjük, kattintson

Részletesebben

MOBILTELEFONON keresztüli internet telefonálás

MOBILTELEFONON keresztüli internet telefonálás MOBILTELEFONON keresztüli internet telefonálás A FRING egy olyan alkalmazás, aminek segítségével hívásokat tud kezdeményezni a FONIO, az internet telefon szolgáltatást felhasználva. Igen költségkímélő,

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ TARTALOMJEGYZÉK 1. BELÉPÉS A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI RENDSZERBE... 3 2. A MOBIL BROKER HASZNÁLATA... 4 3. MOBIL BROKER IPHONE ALKALMAZÁS...

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0

Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0 Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0 www.kekkh.gov.hu Státusz: Verzió Cím Dátum SzerzőFolyamatban Változások Verzió Dátum Vállalat Verzió: 1.0 Szerző: Lénárd Norbert

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról Az Informatikai Igazgatóság minden aktív egyetemi hallgató és munkaviszonnyal rendelkező egyetemi dolgozó részére úgynevezett proxy

Részletesebben

Felhasználói útmutató EUREST KFT. SEMMELWEIS EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM,

Felhasználói útmutató EUREST KFT. SEMMELWEIS EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM, Felhasználói útmutató EUREST KFT. SEMMELWEIS EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM, NEM NAPKÖZIS GYERMEKEK MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATA Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Regisztráció...

Részletesebben

Regisztrációs útmutató a Közokos- a BME Közoktatási Vezető Képzésének Online Oktatási Rendszeréhez 2014. Őszi beíratkozott hallgatók részére

Regisztrációs útmutató a Közokos- a BME Közoktatási Vezető Képzésének Online Oktatási Rendszeréhez 2014. Őszi beíratkozott hallgatók részére Regisztrációs útmutató a Közokos- a BME Közoktatási Vezető Képzésének Online Oktatási Rendszeréhez 2014. Őszi beíratkozott hallgatók részére FONTOS: A dokumentáció a 2014. Őszi Czimmer I. László gyors

Részletesebben

1. Nyissa meg a honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés

1. Nyissa meg a   honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek gombra. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Részletesebben

NSR TAO rendszer használatához kiadott tanúsítvány megújításának lépései

NSR TAO rendszer használatához kiadott tanúsítvány megújításának lépései NSR TAO rendszer használatához kiadott tanúsítvány megújításának lépései Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 operációs rendszeren 1(7) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról 1. MicroSigner alkalmazás igénylése A tagi hozzájárulás nyilatkozatok TIR-ben történő elektronikus aláírása a két módon lehetséges: 1. MicroSigner

Részletesebben

Új jelszó beállítása. Új jelszó beállítása az IFA rendszerhez. BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL 2.0 verzió

Új jelszó beállítása. Új jelszó beállítása az IFA rendszerhez. BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL 2.0 verzió Új jelszó beállítása Új jelszó beállítása az IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL 2.0 verzió 2018. 03. 01. TARTALOMJEGYZÉK 1 Áttekintés...

Részletesebben

A K&H e-bank és mobilbank még egyszerűbb kezeléséhez összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, kérjük olvassa át a válaszokat.

A K&H e-bank és mobilbank még egyszerűbb kezeléséhez összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, kérjük olvassa át a válaszokat. K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu Kedves Ügyfelünk! A K&H e-bank és mobilbank még egyszerűbb kezeléséhez

Részletesebben

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület Felhasználói Kézikönyv Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület 1. Bejelentkezés A szuloifelulet.kello.hu címen lehet bejelentkezni a rendszerbe. A rendszer kétféle bejelentkezést tesz lehetővé:

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK REGISZTRÁCIÓ Regisztrációra akkor van szükség, ha még nem volt nálunk semmilyen

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Titkositott.email - Thunderbird levelező www.titkositott.email 2 Bevezető Thunderbird levelező beállítása A felhasználói kézikönyv abban segít, hogy a titkositott.email weboldalon

Részletesebben

Megrendelés menete. 1. Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő terméket!

Megrendelés menete. 1. Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő terméket! Megrendelés menete 1. Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő terméket! 2. A megvásárolni kívánt terméket helyezze a kosárba! ( Kosárba kifejezésre kattintva.) 3. Amennyiben szeretne további terméket kosárba

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez ÚTMUTATÓ az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez Amennyiben Ön már rendelkezik az Akadémiai Adattárba szóló regisztrációval, a pályázat benyújtásához

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Protection Service for Business. Az első lépések Android-készülékeken

Protection Service for Business. Az első lépések Android-készülékeken Protection Service for Business Az első lépések Android-készülékeken Protection Service for Business az első lépések Ez az útmutató ismerteti a PSB Mobile Security telepítését és konfigurálását Android-eszközökön.

Részletesebben

1 Rendszerkövetelmények

1 Rendszerkövetelmények 1 Rendszerkövetelmények 1.1 Operációs rendszer Az i-deal2 ajánlatadó alkalmazás a Microsoft.Net és Click Once technológiáin alapul. Ezek használatához legalább Microsoft Windows XP SP2 (Szervízcsomag 2),

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú elektronikus aláírás használatáról

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú elektronikus aláírás használatáról TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú elektronikus aláírás használatáról 1. MicroSigner alkalmazásra történő átállás ismertetése A Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (Szövetség) 2016. december 1-jével

Részletesebben

Segédlet utalvány rendeléséhez

Segédlet utalvány rendeléséhez Gyors áttekintés oldal oldal I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek/ Kártyát rendelek/rendelek menüpontra. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

Belépési útmutató a MIAG weboldalra

Belépési útmutató a MIAG weboldalra Belépési útmutató a MIAG weboldalra www.miag.com Classification level: Public MEMBER OF METRO GROUP 1 Tartalom 1. Fontos tudnivaló p. 3 2. Bejelentkezés a www.miag.com weboldalra p. 4-5 3. E-mail cím regisztrálása

Részletesebben

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 3.1 ELSŐ FUTTATÁS 5 3.2 TULAJDONOSI ADATLAP 6 3.3 REGISZTRÁLÁS 6 3.4 AKTIVÁLÁS 6 3.5 MÉRÉS 7 3.5.1 ÜGYFÉL

Részletesebben

1. Regisztráció. Kedves Jelentkező!

1. Regisztráció. Kedves Jelentkező! Kedves Jelentkező! Üdvözöljük az EFOP-1.2.6-VEKOP-17-2017-00001 azonosítószámú Családbarát ország megnevezésű kiemelt projekt Képzési Rendszerében. Az alábbi felhasználói segédletet azért készítettük,

Részletesebben

Kapcsolja össze sütőjét a jövővel. Telepítési útmutató

Kapcsolja össze sütőjét a jövővel. Telepítési útmutató Kapcsolja össze sütőjét a jövővel. Telepítési útmutató Üdvözöljük hálózatba kötött otthonában! Gratulálunk új intelligens háztartási készülékéhez. A Home Connect teljesen új perspektívába helyezi mindennapi

Részletesebben

NSR TAO rendszer használatához kiadott tanúsítvány megújításának lépései

NSR TAO rendszer használatához kiadott tanúsítvány megújításának lépései NSR TAO rendszer használatához kiadott tanúsítvány megújításának lépései Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 operációs rendszeren 1(8) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3.

Részletesebben

Sege dlet az ovodasupport.magiszter.net bejelento rendszer haszna lata hoz

Sege dlet az ovodasupport.magiszter.net bejelento rendszer haszna lata hoz Sege dlet az ovodasupport.magiszter.net bejelento rendszer haszna lata hoz Tartalom Hogyan léphetek be?... 2 Hogyan kell hibát bejelenteni?... 2 Hogyan igazodhatok el a bejelentett hibajegyek között?...

Részletesebben

KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1

KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1 KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1 1. Belépés az Online Megrendelői Felületre 1. 1. Lépjen fel a www.erzsebetutalvany.hu weboldalra. 2. A kezdőoldalon válassza az Online megrendelő menüpontot. 3. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

DHL EXPRESS MYBILL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

DHL EXPRESS MYBILL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ DHL EXPRESS MYBILL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Oldalszám 1 / 11 Tartalom 1 A MyBill bemutatása 2 Regisztráció a MyBill-be 3 Bejelentkezés a MyBill-be 4 A MyBill használata a) Számlák - Áttekintés a kiállított

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés súgó. Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései:

Elektronikus ügyintézés súgó. Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései: Elektronikus ügyintézés súgó Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései: 1. Elektronikus ügyintézés kezdeményezése: 1.1 Elektronikus ügyintézés menüpont-, azon belül az Elektronikus ügyintézés

Részletesebben

Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni.

Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni. Használati utasítás 1. Biztonsági figyelmeztetés Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni. Biztonsági kód Az alapértelmezett kód 1122. Ez a kód megakadályozza, hogy más személyek

Részletesebben

Fundamenta ebanking. Felhasználói útmutató

Fundamenta ebanking. Felhasználói útmutató Fundamenta ebanking Felhasználói útmutató 1. Fundamenta ebanking regisztráció (első belépés) Rendszerünkbe való első belépéskor a bejelentkező felületen kattintson az alsó sorban középen található Regisztráció-első

Részletesebben

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Tartalom Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Bö ngé szö s Pérkapu haszna lata Bejelentkezés Jelentkezzen be az Ügyfélkapura felhasználói

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Mobile Online Android és ios szoftver alkalmazáshoz Verzió 1.0 2014.11.28. 1/12 TARTALOMJEGYZÉK 1 Bevezető... 3 2 A Terminál használata... 3 2.1 Az első indítás... 3 2.2 Bejelentkezés...

Részletesebben

Tagi nyilatkozat elektronikus aláírás folyamata MicroSigner alkalmazás használatával

Tagi nyilatkozat elektronikus aláírás folyamata MicroSigner alkalmazás használatával Tagi nyilatkozat elektronikus aláírás folyamata MicroSigner alkalmazás használatával A Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség 2016. december 1-jével bevezette a MicroSigner alkalmazás használatával történő

Részletesebben

Ellenőrző keretprogram (eesztconnect.exe)

Ellenőrző keretprogram (eesztconnect.exe) (eesztconnect.exe) A csatlakozás műszaki megvalósításának ellenőrzése az EESZT működtetője által rendelkezésre bocsájtott ellenőrző keretprogram (eesztconnect.exe) futtatásával, az alkalmazás sikeres futtatását

Részletesebben

7. számú melléklet - Lakossági Bankszámla Hirdetmény

7. számú melléklet - Lakossági Bankszámla Hirdetmény Lakossági Hirdetmény 7. számú melléklet - Lakossági Hirdetmény FHB-Shopline Bankkártya Érvényesség: 2015. szeptember 21. napjától visszavonásig Az FHB Bank Zrt. tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy jelen

Részletesebben

Bit4id Crypto Java Card (Oberthur Cosmo ID-One v7.0) kártya használati útmutatója

Bit4id Crypto Java Card (Oberthur Cosmo ID-One v7.0) kártya használati útmutatója Bit4id Crypto Java Card (Oberthur Cosmo ID-One v7.0) kártya használati útmutatója Tanúsítvány feltöltése és a kártya használata Windows 7, Windows 8 és Windows 10 rendszeren 1(12) Tartalomjegyzék 1. Bevezető...

Részletesebben

Internet bank felhasználói leírás v1.1

Internet bank felhasználói leírás v1.1 Internet bank felhasználói leírás v1.1 Miután az Internet Bank használatára leadta igénylését, 5 munkanapon belül E- mailben megkapja a Csoport, illetve a Felhasználó nevét, SMS-ben pedig az első belépéshez

Részletesebben

DDC online rendelési platform felhasználói kézikönyv

DDC online rendelési platform felhasználói kézikönyv DDC online rendelési platform felhasználói kézikönyv 25. Belépés DDC rendelési felületére történô bejelentkezés felhasználónév és jelszó megadásával lehetséges a príloha nyitóoldalon látható Bejelentkezés

Részletesebben

K&H token tanúsítvány megújítás

K&H token tanúsítvány megújítás K&H token tanúsítvány megújítás felhasználói kézikönyv 2014.10.15. verzió: 1.2 1 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 3 2 Technikai feltételek... 3 3 A tanúsítványok megújításának folyamata Firefox... 6 4 A

Részletesebben

Hozzon létre, illetve kövesse nyomon hibajegyeit. Copyright Tungsten Corporation plc 2018

Hozzon létre, illetve kövesse nyomon hibajegyeit. Copyright Tungsten Corporation plc 2018 Hozzon létre, illetve kövesse nyomon hibajegyeit Üdvözli a Tungsten Network. A videóval útmutatót szeretnénk nyújtani a következőkhöz: támogatási jegy létrehozása, korábban létrehozott támogatási jegyek

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Regisztrálási útmutató

Regisztrálási útmutató Regisztrálási útmutató Az első feladat a FONIO szolgáltatás igénybevételéhez, hogy adatait megadva beregisztrál a weboldalunkon: www.fonio.hu. a. A weboldalunk ( www.fonio.hu ) elindítása után válassza

Részletesebben

A rendszerfejlesztés során új szolgáltatások válnak elérhetővé, amelyeknek részleteiről számlavezető fiókjában érdeklődhet.

A rendszerfejlesztés során új szolgáltatások válnak elérhetővé, amelyeknek részleteiről számlavezető fiókjában érdeklődhet. Tisztelt Ügyfelünk! Takarékszövetkezetünk az Internet Banking szolgáltatásában 2017. november 23-én 15:00 órától rendszerfejlesztést hajt végre, amelynek várható befejezése 2017. november 24. 8:00. A megadott

Részletesebben

Expressz Import rendszer

Expressz Import rendszer Expressz Import rendszer Útmutató a Címzettek részére TNT Expressz Import rendszer A TNT Expressz Import rendszerével a világ 168 országából egyszerűen szervezheti dokumentumai és áruküldeményei felvételét

Részletesebben

Egész életen át tartó tanulás program Az Egész életen át tartó tanulás program koordinációja. ECAS Kézikönyv

Egész életen át tartó tanulás program Az Egész életen át tartó tanulás program koordinációja. ECAS Kézikönyv EURÓPAI BIZOTTSÁG Oktatási és Kulturális Főigazgatóság Egész életen át tartó tanulás program Az Egész életen át tartó tanulás program koordinációja ECAS Kézikönyv Az Európai Bizottság Felhasználó-azonosítási

Részletesebben

Ügyfélkapu. etananyag

Ügyfélkapu. etananyag Ügyfélkapu etananyag 1. Bevezető Az Ügyfélkapu a magyar kormányzat elektronikus azonosító- és ügyfélbeléptető rendszere. Biztosítja, hogy használói a személyazonosság igazolása mellett egyszeri belépéssel

Részletesebben