Üdvözöljük a Vodafone MobilTárca szolgáltatásánál!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Üdvözöljük a Vodafone MobilTárca szolgáltatásánál!"

Átírás

1 Üdvözöljük a Vodafone MobilTárca szolgáltatásánál! Köszönjük, hogy a Vodafone NFC alapú mobilfizetési és törzsvásárlói szolgáltatásának kipróbálása mellett döntött - higgye el, nem fog csalódni, a Vodafone kényelmesebbé teszi hétköznapjait! A próbaidőszak alatt mobiltelefonjával egyszerűen fizethet a MasterCard PayPass POStermináloknál illetve egyes üzletekben SuperShop hűségpontjait is telefonjára gyűjtheti. Mindezt a Vodafone új MobilTárca szolgáltatása teszi lehetővé. A kizárólag Vodafone előfizetők számára fejlesztett alkalmazás képes az OTP bank által kiadott mobil NFC bankkártyát és a SuperShop pontgyűjtő hűségkártyát kezelni, illetve Vodafone alkalmazottak esetén még Vodafone belépőkártyaként is használható. Felhívjuk figyelmét, hogy a MobilTárca applikáció mind pénzügyi, mind személyes adatai kezelését is végzi, ezért kiemelten ajánljuk, hogy olvassa át a hozzá készült Felhasználói útmutatót. Az 5.fejezet tartalmazza mindazon fontos információkat, amelyekről feltétlen tájékozódnia szükséges mielőtt elkezdené használni a szolgáltatást és részt venne a tesztben. Köszönjük, hogy a Vodafone-t választotta és kipróbálja legújabb alkalmazásunkat. A következő oldalon megtalálod az MobilTárca szolgáltatás leírását. Vodafone NFC - ügyes, egyszerű, biztonságos

2 MobilTárca felhasználói útmutató: 1: NFC funkció aktiválása, MobilTárca letöltése és telepítése Az NFC funkció be kell, hogy legyen kapcsolva a készüléken. Ez a Beállítások, Vezeték nélküli hálózatok/kapcsolatok menüpontban tehető meg. Ha az alkalmazást még nem telepítette okostelefonjára, úgy az alábbi linkről töltheti le: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.any.srs.wallet.vodafone.mote.prod Vagy ha nem telefonján olvassa ezt az oldalt, szkennelje be ezt a QR kódot:

3 A MobilTárca letöltése és telepítése után, olvassa el az alábbi tudnivalókat az alkalmazás beállításához és a kínált funkciók optimális kihasználásához. 2: MobilTárca regisztráció A legmagasabb szintű biztonság érdekében, használat előtt a MobilTárca alkalmazást regisztrálni szükséges. Nyissa meg a Vodafone MobilTárca alkalmazást, olvassa el a rövid üdvözlő, tájékoztató üzenetet, és a továbblépéshez fogadja el a tesztidőszakra szóló felhasználási feltételeket. Az alkalmazás automatikusan megpróbálja a SIM kártyáról kiolvasni a mobiltelefonszámát, és ezt megjeleníti az első mezőben. Ha a telefonszám nem jelenik meg automatikusan, kérjük billentyűzze be. A következő lépésben adja meg a MobilTárca alkalmazást és annak tartalmát védeni hivatott jelszót. A jelszót minden egyes alkalommal be kell majd írnia, ha használni kívánja a MobilTárcát - tehát olyan jelszót válasszon, ami biztonságos, de az Ön számára könnyen megjegyezhető!

4 A jelszó legalább 4, legfeljebb 12 karakter hosszúságú lehet. Javasoljuk, hogy a jelszó vegyesen tartalmazzon betűket és számokat egyaránt. Írja be a választott jelszót az első mezőbe, majd megerősítésként ismét írja be a második mezőbe is. A MobilTárca alkalmazás ezt követően kapcsolatba lép a biztonsági központtal, ellenőrzi, hogy a megadott telefontípus és telefonszám érvényes-e, és Ön jogosult-e a igénybevételére. A folyamat részeként a rendszer SMS-ben regisztrációs kódot küld a telefonra. Az alkalmazás a kódot automatikusan átveszi az SMS-ből, és a megfelelő mezőbe beilleszti. Most kattintson a regisztrálás gombra, és már tovább is léphet az MobilTárca beállításainak megadásához. 3: A MobilTárca beállítása Noha a regisztráció során az imént már megadta jelszavát, az MobilTárca indításához ismét meg kell adnia jelszót - ne feledje, minden alkalommal szükség lesz a jelszó megadására, ha az alkalmazásba be kíván lépni.

5 Indítás után a MobilTárca mindig a főképernyővel jelentkezik, amelyen négy ikon található: 1. Bankkártyák 2. Törzsvásárolói kártyák 3. Belépőkártyák 4. Egyéb Megjegyzés: Ha az alkalmazást nem zárja be, csak az Android operációs rendszer multitask funkciójának használatával átlép egy másik alkalmazásba és 30 másodpercen belül visszalép, az alkalmazás az utoljára megnyitott képernyővel jelentkezik be. Egyéb esetekben a MobilTárca mindig a főképernyővel jelentkezik. A négy fő kategória ismertetését, beállítását és használatát az alábbiakban részletezzük.

6 3a: Bankkártya: Ahhoz, hogy mobiltelefonjával fizetni tudjon, a MobilTárca első használatakor le kell töltenie OTP bankos kártyáját. Ha a kártyája még nem tölthető le, akkor mindaddig, amíg a bank nem teszi lehetővé a kártya letöltését, csak egy tájékoztató szöveget fog látni. Ha már több mint 48 órája megrendelte NFC bankkártyáját az online bankon keresztül, vegye fel a kapcsolatot az OTP-vel és érdeklődjön a kártya státuszáról. OTP HelpDesk: 06-1/20/30/

7 A legtöbb ügyfél esetén a bankkártya már a MobilTárca letöltését és első alkalommal történő megnyitását követően elérhető. Ha a bankkártya elérhető, a képernyő tetején egy halvány bankkártyakép lesz látható. A kártya letöltéséhez kattintson a letöltés ikonra a bankkártyakép jobb oldalán. Bankkártyájának letöltéséhez meg kell adnia biztonsági kódját születési dátumával az alábbi formátumban: ÉÉÉÉHHNN. ami megegyezik É=Év H=Hónap N=Nap Gratulálunk! Telefonját mostantól bankkártyaként is használhatja.

8 Az első letöltést követően, biztonsági okokból a bankkártya ki van kapcsolva. Az első fizetés előtt a kártya státuszát az Ki/Be gomb segítségével Be -re kell állítania. A mobilbankkártya rendszeres használatához az MobilTárca két beállítási lehetőséget kínál:

9 1: Automatikus (mindig fizetésre készen) Az forintos összeghatárt meg nem haladó vásárláskor elég a mobiltelefont a fizetési terminálhoz érinteni. Nem szükséges külön megnyitni a MobilTárca alkalmazást, sőt, a legtöbb készüléknél még a képernyőt sem kell aktiválni. Az forintot meghaladó, nagyobb értékű vásárlás esetén az eljárás a fentivel megegyezik, de ez esetben a fizetési terminálon meg kell adnia a PIN kódot is. Ehhez ellenőrizze, hogy a MobilTárca és a bankkártya egyaránt bekapcsolt ( Be ) állásban van.

10 2: Kézi (fizetéshez a MobilTárca megnyitása és a Fizetés gombra kattintás szükséges) Összeghatártól függetlenül minden tranzakciónál meg kell nyitni a MobilTárca alkalmazást, belépni a bankkártya menübe, és rákattintani a Fizetés gombra. Ezt követően 30 másodpercünk van a fizetésre. A PIN-kód tekintetében ugyanazok a banki szabályok érvényesek forintos összeghatárig nem szükséges PIN-kód, forint felett pedig a terminálnál meg kell adnunk a PIN-kódot.

11 Ehhez ellenőrizze, hogy a MobilTárca és a bankkártya egyaránt Be állásban van.

12 Megjegyzés: A még magasabb biztonság érdekében a Vodafone MobilTárca alkalmazásban egy Be/Ki gomb található, amely a MobilTárcánkban található összes kártya státuszát egyszerre tudja tiltani vagy engedélyezni. A gomb a főképernyőn, a négy ikon felett található. Ha a kapcsoló Ki állásban van, a MobilTárcában található egyik kártya sem használható. A fenti Automatikus és Manuális módok is csak akkor működnek, ha a kapcsoló Be ON állásban van.

13 A fizetésen felül a MobilTárca további szolgáltatásokat és információkat is biztosít. A további szolgáltatások menübe a kártya képre kattintva léphet.

14 Fizetés most: Amint azt fent említettük, ezt a funkciót akkor kell használnia, ha a bankkártya vagy a MobilTárca státuszát kikapcsoltra ( ki ) állította. A gombra kattintva a képernyőn visszaszámlálás jelenik meg. Ekkor 30 másodperce van arra, hogy telefonját a terminálhoz érintve fizetési tranzakciót hajtson végre. A 30 másodperc leteltével a telefon az előző képernyőhöz tér vissza, a kártya státusza pedig ismét kikapcsolt lesz.

15 Bankkártya adatok: Itt találhatók a bankkártya adatai, többek közt a tulajdonos neve, a bankkártya száma és lejárata. Biztonsági okokból a teljes adatsor nem látható, egyes karakterek helyén csillag szerepel - az összes információ megtekintéséhez meg kell adnia a bankkártya PIN-kódját. Ez a PIN-kód megegyezik a vásárláskor beírandó PIN-kóddal.

16 Korábbi tranzakciók listája: Itt megtekintheti a mobiltelefonról indított utolsó 10 tranzakció listáját. A listában azok a tranzakciók is szerepelnek, amelyeket valamilyen okból a terminál elfogadott, de a bank visszautasított. A lista a tranzakciók időpontját és összegét mutatja. A tranzakciós listába való belépéshez meg kell adnia a bankkártya PIN-kódját. Ez a PIN-kód megegyezik a vásárláskor beírandó PIN-kóddal.

17 Egyenleg lekérdezés: Itt lekérheti bankkártya egyenlegét. Ehhez meg kell adnia a bankkártya PIN-kódját. Ez a PIN-kód megegyezik a vásárláskor beírandó PIN-kóddal.

18 További használati információk: Minden tranzakció után (tehát sikeres és elutasított tranzakció esetén is) megjelenik egy információs képernyő, amelyen látható a tranzakció összege és státusza. Ha fizetéskor a telefon képernyője nincs bekapcsolva, a telefon rezgéssel jelzi a tranzakció megtörténtét,illetve a képernyőzár következő feloldásakor látni fogjuk az értesítő üzenetet is.

19 3b: Pontgyűjtő kártya: Telefonját SuperShop pontgyűjtő kártyaként csak akkor tudja használni, ha SuperShop NFC pontgyűjtő kártyát igényel és tölt le. Ha már van fizikai SuperShop kártyája, csak kattintson a Kártyaigénylés gombra, ami megnyitja a telefon böngészőjében a regisztrációs oldalt. Itt válassza ki, hogy Ön már rendelkezik SuperShop kártyával, írja be a kártyaszámát és jelszavát, és nyomja meg a Bejelentkezés gombot. Ha még nincs jelszava, kattintson a Regisztrációra. Az igénylés elküldése után a SuperShop egy munkanapon belül elkészíti kártyája mobil verzióját, és automatikusan elküldi MobilTárcájába. A rendszer értesítést küld, ha a kártya letölthető. Ha még nincsen plasztik SuperShop kártyája, szintén kattintson a Kártyaigénylés gombra, ami megnyitja a telefon böngészőjében a regisztrációs oldalt. Itt válassza ki, hogy Ön új SuperShop ügyfél, és igényeljen plasztik kártyájával együtt SuperShop NFC kártyát. Az igénylés elküldése után a SuperShop elkészíti kártyája mobil verzióját, és egy munkanapon belül automatikusan letölthetővé teszi MobilTárcájában. A rendszer értesítést küld, ha a kártya letölthető.

20 Ha már több mint 1 munkanapja megrendelte SuperShop kártyáját, vegye fel a kapcsolatot a SuperShoppal, és érdeklődjön a kártya státuszáról. Telefon: Ha a pontgyűjtő kártya már letölthető, a képernyő tetején egy halvány kártyakép lesz látható. A kártya letöltéséhez kattintson a letöltés ikonra a kártyakép jobb oldalán. Gratulálunk! használhatja. Telefonját mostantól SuperShop pontok gyűjtésére és beváltására is

21 Amint azt a bankkártyáról szóló részben ismertettük, ezután már beállíthatja pontgyűjtő kártyájának rendszeres használatára vonatkozó preferenciáit. A pontgyűjtő kártyára is beállítható a fent leírt Automatikus és Kézi mód, valamint a letöltött kártya melletti Be/Ki gomb.

22 A pontgyűjtésen és pontbeváltáson felül a MobilTárca további szolgáltatásokat és információkat is biztosít. A további szolgáltatások menübe a kártya képre kattintva léphet.

23

24 Használat most: Amint azt a bankkártyáról szóló részben leírtuk, ezt a funkciót akkor kell használnia, ha a pontgyűjtő kártya státusza kikapcsolt ( Ki ). A használat gombra kattintva egy visszaszámlálás jelenik meg a képernyőn. Ekkor 30 másodperce van arra, hogy telefonját a terminálhoz érintve SuperShop pontokat gyűjtsön vagy váltson be. A 30 másodperc leteltével a telefon az előző képernyőhöz tér vissza, a kártya státusza pedig ismét kikapcsolt ( Ki ) lesz. Pontgyűjtőkártya adatok: Itt találhatók a pontgyűjtőkártya adatai: a kártyabirtokos neve és a kártya száma Korábbi tranzakciók listája: Az itt található gombra kattintva a SuperShop weboldala nyílik meg, ahol a regisztrált adatainkkal belépve megtekintheti a legutóbbi 50 SuperShop tranzakcióját. A gomb egy külső weboldalra mutat, a szolgáltatás nem része az MobilTárca alkalmazásnak.

25 Egyenleg lekérdezés: Az itt található gombra kattintva a SuperShop weboldala nyílik meg, ahol a regisztrált adatávalbelépve megtekintheti SuperShop pontegyenlegét. A gomb egy külső weboldalra mutat, a szolgáltatás nem része a MobilTárca alkalmazásnak.

26 SuperShop elfogadóhelyek: Ide kattintva az alkalmazás egy külső linken keresztül egy weboldalt nyit meg, ahol rákereshet a közelben levő SuperShop elfogadóhelyekre. Ez egy külső link és nem az MobilTárca alkalmazáshoz tartozó szolgáltatás.

27 3c: Belépőkártya Megjegyzés: Ez a funkció kizárólag a Vodafone MCC dolgozói számára elérhető. A MobilTárca első regisztrálását követően a kártya automatikusan elkészül, és 24 órán belül letölthető. Az első használat előtt le kell töltenie Vodafone belépőkártyájának online verzióját.mindaddig, amíg kártyája még nem tölthető le, csak egy tájékoztató szöveget fog látni. Ha már több mint 24 óra telt el a regisztráció óta, keresse közvetlenül az NFC csapatot. Ha a belépőkártya elérhető, a képernyő tetején egy halvány kártya lesz látható. A kártya letöltéséhez kattintson a letöltés ikonra a kártyakép jobb oldalán. Gratulálunk! Telefonját mostantól belépőkártyaként is használhatja. A belépőkártya alapértelmezés szerinti beállítása Be. A pontgyűjtő és bankkártyától eltérően a belépőkártya külön nem kapcsolható ki és be. Azonban, ha amobiltárca alkalmazást KI állásba állítja, ez a belépőkártyát is érinti, és ilyen esetben az sem használható. A MobilTárca lehetővé teszi a belépést a Vodafone MCC területére, és a képernyőn saját fényképét is megjelenítheti, és SAP ID-ként használhatja. Ennek megtekintéséhez kattintson a kártya ikonra, majd az Adatok gombra. 3d: Egyéb kártyák Ebben a menüben találhatók az egyéb kártyák és szolgáltatások, amelyek elérhetőek. Az indításnál látható egy információs képernyő, példákkal arra, hogy a jövőben milyen további szolgáltatásokra lehet számítani amobiltárca-en belül. A próbaidőszak során a szolgáltatások köre reményeink szerint tovább bővül, és együttműködést tudunk kialakítani minél több NFC technológiában érdekelt társasággal.

28 4: Beállítás és további információk A négy főképernyőn kívül a MobilTárca egy információs képernyővel és beállítások képernyővel rendelkezik. A beállítások képernyőn tudja megváltoztatni az MobilTárcahoz beállított jelszavát. Csak kattintson a Módosítás gombra, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. Az információs képernyő sok hasznos információt tartalmaz a próbaverzióról, és a támogatás vagy segítségkérés esetére vonatkozó elérhetőségekről. 5: További használati információk: A mobil bankkártyára ugyanazok a szabályok és feltételek érvényesek, mint a fizikai bankkártyára. Az forintos összeghatárt meg nem haladó tranzakciókhoz nem szükséges a PIN-kód megadása a fizetési terminálon. Az forintos összeghatárt meghaladó tranzakciókhoz a fizetési terminálon PIN-kód megadása szükséges. Ha a telefon ki van kapcsolva, de van benne akkumulátor, a bankkártya továbbra is használható. Mobil NFC tranzakció végrehajtásához minden alkalommal a telefonja hátoldalát tartsa az olvasó elé! Mobil NFC tranzakció végrehajtásához az olvasó és a készüléke közötti ideális távolság kevesebb, mint 1 cm. Mobil NFC tranzakció végrehajtásához a telefonját tartsa az olvasó elé - általában legalább 3mp-ig. A sikeres tranzakcióról a terminál hang és/vagy vizuális jelzést ( 4 lámpa felvillan) is ad! Amennyiben túl gyorsan elveszi a telefont a terminál elől, a tranzakció sikertelen lehet! Amennyiben MobilTárcája bekapcsolt állapotban volt mielőtt telefonját kikapcsolta vagy az lemerült, és a készülék akkumulátorát nem távolította el, mobil NFC-s bankkártyáját továbbra is tudja használni. Amennyiben az akkumulátort eltávolította a készülékből vagy MobilTárcája ki volt kapcsolva, úgy az nem fog működni. Amennyiben már rendelkezel az számládhoz kapcsolódóan kibocsátott bankkártyával, úgy Mobil Paypass kártyád PIN kódja megegyezik az adott számlához kibocsátott utolsó kártyád PIN kódjával. Kérjük vedd figyelembe, hogy minden az adott számlához

29 kapcsolódóan kibocsátott kártya számít. (pl. amennyiben társtulajdonos vagy az adott számlán és a társtulajdonos számára került kibocsátásra az utolsó kártya, úgy mobil PayPass kártyád annak a kártyának a PIN kódját fogja örökölni) Mobil PayPass kártyád PIN kódját nem tudod megváltoztatni! Amennyiben megváltoztatod az ugyanazon számlához tartozó plasztik kártyád PIN kódját, az nincsen hatással mobil PayPass kártyád PIN kódjára, az nem változik meg! Amennyiben elfelejtetted a mobil PayPass kártyádhoz tartozó PIN kódodat, úgy a MobilTárca kereskedelmi teszt ideje alatt azt kizárólag SIM kártya csere és új bankkártya igénylése és kibocsátása után tudjuk pótolni. Kérjük, hogy az mail címen jelezd, amennyiben elfelejtetted a mobil PayPass kártyádhoz tartozó PIN kódodat és felvesszük veled a kapcsolatot! Amennyiben SuperShop társkártyával rendelkezik, úgy a tesztidőszakban nincs lehetősége arra, hogy annak NFC-s verzióját megrendelje. Ebben az esetben vagy új kártyát igényel, vagy a SuperShop ügyfélszolgálatán kér információt a további lehetőségeket illetően. A tesztidőszakban a MobilTárca applikáció frissülni fog, melynek az alábbi típusai lehetnek: kötelező és nem kötelező frissítésű. Amennyiben az előbbivel találkozik, úgy elengedhetetlen, hogy letöltse az alkalmazás legújabb verzióját annak érdekében, hogy azt meg tudja nyitni. Törekszünk arra, hogy optimalizáljuk a kötelező frissítések számát a tesztidőszak alatt. Amennyiben egy nem kötelező frissítésű verzió kerül kibocsátásra, úgy annak letöltése nem szükséges ahhoz, hogy be tudjon lépni MobilTárcájába. Minden frissítés a PlayStore-on keresztül elérhető követve a megszokott Google Play applikáció frissítési folyamatot. Javasoljuk, hogy vagy engedélyezze az automatikus frissítéseket vagy rendszeresen ellenőrizze, hogy van-e elérhető frissítés a PlayStore Saját alkalmazásaim funkcióján keresztül. Amennyiben a fentiek szerint frissítette MobilTárcáját, az applikáció újra installálódik (az eltárolt kártyaadatok érintetlenül maradnak!). Ezt követően a MobilTárcába való belépéshez csak meg kell adnia jelszavát. Amennyiben bármilyen hibaüzenetet kap ezen folyamat során, kérjük annak számát jegyezze le, hogy a megfelelő ügyfélszolgálati csatornán annak megfelelően tudjanak Önnek segíteni. Amennyiben elfelejtette MobilTárcája jelszavát, úgy lakossági ügyfelek esetén a 1270-es, nagyvállalati ügyfelek estén a 1788-as telefonszám felhívásával, a telefonszámához tartozó ügyfélbiztonsági kódjával történő azonosítás után kérheti MobilTárcája blokkolásának feloldását. Ezt követően egy új jelszót kell majd magának beállítania.

30 Amennyiben a telefonod elveszett vagy ellopták mindenképpen keresd meg a Vodafone t a megszokott elérhetőségek valamelyikén, hogy a készülékedet és a SIM kártyádat blokkolni tudjuk. Ahhoz, hogy a bankkártyádat is letiltsd, kérjük mindenképpen keresd meg az OTP Bankot is! 6: Ügyfélszolgálati elérhetőségeink Amennyiben bármilyen kérdésed lenne a Vodafone-hoz: Lakossági ügyfélként kérjük hívd a belföldi hálózatból díjmentesen hívható es számot (menüpont 1 5 0). Üzleti ügyfélként kéjük hívd a belföldi hálózatból díjmentesen hívható1788-as számot. Amennyiben bármilyen kérdésed van megkereshetsz bennünket ben is, az címen. Amennyiben bármilyen kérdésed lenne az OTP-hez: Kérjük hívd az OTP ügyfélszolgálatát a számon. Amennyiben bármilyen kérdésed lenne a SuperShop-hoz: Kérjük, hívd a SuperShop ügyfélszolgálatát a számon, vagy küldj -t az címre.

31 A mobiltárca használatra kész.. A MobilTárca készen áll a használatra. Köszönjük, hogy a Vodafone-t választotta és kipróbálja legújabb alkalmazásunkat. Számítunk visszajelzésére és véleményére, hogy a közeljövőben tökéletesíthessük és elindíthassuk a MobilTárca teljes, piaci verzióját. Vodafone NFC - ügyes, egyszerű, biztonságos.

ÜGYFÉL-TÁJÉKOZTATÓ ÉS HASZNÁLATI

ÜGYFÉL-TÁJÉKOZTATÓ ÉS HASZNÁLATI ÜGYFÉL-TÁJÉKOZTATÓ ÉS HASZNÁLATI Tisztelt MobilTárca Ügyfelünk! ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy részt vesz a tesztben és tapasztalataival Ön is hozzájárul a kereskedelmi szolgáltatás fejlesztéséhez. Célunk, hogy

Részletesebben

Erste MobilePay Felhasználói kézikönyv

Erste MobilePay Felhasználói kézikönyv Erste MobilePay Felhasználói kézikönyv Tartalom 1. Az Erste MobilePay alkalmazásról... 2 2. Felhasználási feltételek... 3 2.2. Ügyfélkör... 3 3. Az alkalmazás letöltése... 4 3.1. Alkalmazás regisztráció...

Részletesebben

Használati útmutató OTPdirekt szolgáltatás

Használati útmutató OTPdirekt szolgáltatás Használati útmutató OTPdirekt szolgáltatás 1 1. Fejezet OTPdirekt Contact Center, Internet Bank, SmartBank és SMS- Kontroll... 5 1. Általános információk... 5 2. Az OTPdirekt szolgáltatás felhasználói...

Részletesebben

K&H e-bank. felhasználói kézikönyv. legutolsó frissítés dátuma: 2014.07.15.

K&H e-bank. felhasználói kézikönyv. legutolsó frissítés dátuma: 2014.07.15. K&H e-bank felhasználói kézikönyv legutolsó frissítés dátuma: 2014.07.15. 1 Kedves Ügyfelünk! Köszöntjük Önt a K&H e-bank felhasználói között. Jelen felhasználói kézikönyvben röviden bemutatjuk a rendszer

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A BUDAPEST INTERNETBANK SZÁMLAVEZETÉSI SZOLGÁLTATÁSÁHOZ

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A BUDAPEST INTERNETBANK SZÁMLAVEZETÉSI SZOLGÁLTATÁSÁHOZ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A BUDAPEST INTERNETBANK SZÁMLAVEZETÉSI SZOLGÁLTATÁSÁHOZ 2015. május 27. Tartalomjegyzék BEVEZETÉS... 4 HOGYAN HASZNÁLJUK A KÖNYVET?... 4 1. MIT NYÚJT ÖNNEK A BUDAPEST INTERNETBANK...

Részletesebben

PAYU Hungary Kft. PayU Mobil fizetés

PAYU Hungary Kft. PayU Mobil fizetés PAYU Hungary Kft. PayU Mobil fizetés Felhasználói Dokumentáció 2014.01.08. Tartalomjegyzék Tájékoztató a PayU Mobil fizetési módról... 3 Az alkalmazás aktiválása... 3 Bankkártya regisztráció folyamata...

Részletesebben

Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója

Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 és Windows 2003 operációs rendszeren 1(25)

Részletesebben

MOL Nyrt. Termékelőállítás és Kereskedelem H-1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18.

MOL Nyrt. Termékelőállítás és Kereskedelem H-1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18. FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A MOL NYRT. VIRTUÁLIS KÁRTYA KÖZPONT SZOLGÁLTATÁSÁHOZ MOL Nyrt. Termékelőállítás és Kereskedelem H-1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18. - 1 - Tartalomjegyzék 1. Általános

Részletesebben

Gyakran Ismételt Kérdések ibanq2

Gyakran Ismételt Kérdések ibanq2 Gyakran Ismételt Kérdések ibanq2 Tartalom Regisztráció... 4 1./ Milyen adatokra van szükség a regisztrációhoz?... 4 2./ A regisztráció első lépésénél, vállalkozás esetében a saját, vagy a vállalkozás ügyfélszámát

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AZ ERSTE LAKOSSÁGI NETBANK MŰKÖDÉSÉHEZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AZ ERSTE LAKOSSÁGI NETBANK MŰKÖDÉSÉHEZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AZ ERSTE LAKOSSÁGI NETBANK MŰKÖDÉSÉHEZ 1 Tartalomjegyzék Általános fogalmak... 4 Az Erste NetBank elérési címe... 4 Erste NetBank Súgó... 5 I. fejezet - Általános tudnivalók... 5 1.

Részletesebben

A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700

A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700 A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 2 2. Az alkalmazás letöltése, belépés és regisztráció:... 2 3. A kamerakezelő

Részletesebben

BANKSZÁMLÁK ÉS KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK

BANKSZÁMLÁK ÉS KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK BANKSZÁMLÁK ÉS KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK Lakossági tájékoztató kiadvány Készítette a Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete szakértőiből álló Pénzügyi

Részletesebben

Saját számlaszám rögzítése... 29

Saját számlaszám rögzítése... 29 Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 1. Mit nyújt önnek a Budapest Bank Online Befektetési Rendszere?... 4 2. Garantált biztonság az Online Befektetési Rendszer használatakor... 5 Technikai feltételek...5 3.

Részletesebben

A MOKKA szoftver telepítése és használata

A MOKKA szoftver telepítése és használata A MOKKA szoftver telepítése és használata Windows XP, Vista és Windows 7, 8, 8.1 rendszeren Cégbírósági eljárásokban történő felhasználás esetén 1(38) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető...

Részletesebben

Kaspersky Anti-Virus Felhasználói útmutató

Kaspersky Anti-Virus Felhasználói útmutató Kaspersky Anti-Virus Felhasználói útmutató A L K A L M A Z Á S V E R Z I Ó J A : 1 5. 0 Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy termékünket választotta. Reméljük, hogy ez a dokumentum segít a munkájában,

Részletesebben

WebKincstár - Felhasználói Kézikönyv

WebKincstár - Felhasználói Kézikönyv WebKincstár - Felhasználói Kézikönyv 2015.január 01. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. WebKincstár szolgáltatás igénybevételének követelményei... 4 3. Bejelentkezés... 6 3.1. Első bejelentkezés... 7

Részletesebben

Üdvözöljük az Euler Hermes online szolgáltatása, az EOLIS felhasználói között!

Üdvözöljük az Euler Hermes online szolgáltatása, az EOLIS felhasználói között! Bevezető Üdvözöljük az Euler Hermes online szolgáltatása, az EOLIS felhasználói között! Az Euler Hermes lehetőséget biztosít, hogy proaktív módon naprakészen menedzselje a hitelbiztosítási szerződését.

Részletesebben

Nokia Lumia 800 - Felhasználói kézikönyv

Nokia Lumia 800 - Felhasználói kézikönyv Nokia Lumia 800 - Felhasználói kézikönyv 1.0. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 Első lépések 6 A telefon gombjai és részei 6 A vissza, az indítás és a keresés gomb 7 A SIM-kártya behelyezése 8 A telefon

Részletesebben

Vodafone Online Shop Vásárlási Feltételek és Adatvédelmi tájékoztató 2015. március 23-tól változata

Vodafone Online Shop Vásárlási Feltételek és Adatvédelmi tájékoztató 2015. március 23-tól változata Vodafone Online Shop Vásárlási Feltételek és Adatvédelmi tájékoztató 2015. március 23-tól változata A módosított feltételek a hatályba lépés napjától feladott igénybejelentésekre, illetve megrendelésekre

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Legutóbbi változások: A könnyebb használat

Részletesebben

123Szamla.hu Használati Útmutató. Verziószám: 2015/W29 Utolsó frissítés: 2015.07.15. 123szamla.hu info@123szamla.hu 06 30 535 2181

123Szamla.hu Használati Útmutató. Verziószám: 2015/W29 Utolsó frissítés: 2015.07.15. 123szamla.hu info@123szamla.hu 06 30 535 2181 123Szamla.hu Használati Útmutató Verziószám: 2015/W29 Utolsó frissítés: 2015.07.15 Tartalom Szolgáltatói adatok... 4 Kiállítható számlák... 4 Regisztráció... 4 A vállalkozás adatainak beállítása... 5 Logó

Részletesebben

Segítség a hivatali kapu használatához

Segítség a hivatali kapu használatához Segítség a hivatali kapu használatához Készítette: Kopint-Datorg Zrt. Tartalomszolgáltatási Igazgatóság Utolsó módosítás: 2011.06.03. Probléma esetén írásos segítséget az info@magyarorszag.hu e-mail címen,

Részletesebben

Használati leírás. Android alkalmazás

Használati leírás. Android alkalmazás Figyelmeztetés! Ez a kézikönyv információkat tartalmaz a készülék használatával és működésével kapcsolatos megkötésekről. Ezen információk a gyár garancia vállalásával kapcsolatosak. Ezért gondosan tanulmányozza

Részletesebben

A NETELLER-számla használata

A NETELLER-számla használata A NETELLER-számla használata Köszönjük, hogy érdeklődik a NETELLER-számla iránt! Ez az útmutató a NETELLER-számla leghasznosabb és legnépszerűbb funkcióinak használatához nyújt segítséget. Megpróbáltunk

Részletesebben

Nokia Lumia 610 - Felhasználói kézikönyv

Nokia Lumia 610 - Felhasználói kézikönyv Nokia Lumia 610 - Felhasználói kézikönyv 1.0. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 Kezdő lépések 6 A telefon gombjai és részei 6 A vissza, az indítás és a keresés gomb 7 A SIM-kártya behelyezése 8 A

Részletesebben

Segítség a hivatali kapu használatához

Segítség a hivatali kapu használatához Segítség a hivatali kapu használatához Készítette: Kopint-Datorg Zrt. Tartalommenedzsment Üzletág Utolsó módosítás: 2011.01.05. Probléma esetén írásos segítséget az info@magyarorszag.hu e-mail címen, telefonos

Részletesebben

Munkáltatómtól kézhez kaptam EMC kártyámat, szükséges-e aktiválnom?

Munkáltatómtól kézhez kaptam EMC kártyámat, szükséges-e aktiválnom? REGISZTRÁCIÓ Munkáltatómtól kézhez kaptam EMC kártyámat, szükséges-e aktiválnom? A Kártya regisztráció nélkül is használható, azonban a regisztráció növeli a kártyahasználat biztonságát, hiszen a regisztrált

Részletesebben

Nokia C7 00 - Felhasználói kézikönyv

Nokia C7 00 - Felhasználói kézikönyv Nokia C7 00 - Felhasználói kézikönyv 2.0. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 6 Használatbavétel 8 A készülék gombjai és részei 8 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 10 Memóriakártya behelyezése

Részletesebben

2014.01.01-től megkötött szerződések esetén reprezentatív példa

2014.01.01-től megkötött szerződések esetén reprezentatív példa Gyakran feltett kérdések UPC PARTNERKÁRTYÁVAL 2 ELÉRHETŐ KEDVEZMÉNYEK 1) Miért hasznos nekem a upc partnerkártya 2? A upc partnerkártya 2 tudatos használatával Ön éves szinten több ezer forint megtakarítást

Részletesebben

Kaspersky Internet Security Felhasználói útmutató

Kaspersky Internet Security Felhasználói útmutató Kaspersky Internet Security Felhasználói útmutató A L K A L M A Z Á S V E R Z I Ó J A : 1 5. 0 Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy termékünket választotta. Reméljük, hogy ez a dokumentum segít a munkájában,

Részletesebben