EA SPORTS FIFA PlayStation Vita RENDSZER játék kézikönyv 1

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "EA SPORTS FIFA PlayStation Vita RENDSZER játék kézikönyv 1"

Átírás

1 EA SPORTS FIFA PlayStation Vita RENDSZER játék kézikönyv 1 Teljes irányítás 10 a játék beállítása 37 Játékmenet 38 játékmódok 41 PlayStation Network 46 Virtual Pro (Virtuális profi) 47 Customise (Testreszabás) 48 Team Management (Csapatkezelés) 49 Practice Arena (Gyakorlóaréna) 51

2 EGÉSZSÉGÜGYI FIGYELMEZTETÉS Mindig jól megvilágított környezetben játsszon. Rendszeresen tartson szünetet, óránként legalább 15 percet. Ne folytassa a játékot, ha szédülést, hányingert, kimerültséget vagy fejfájást érez. Egyesek érzékenyek a villogó vagy vibráló fényekre, illetve bizonyos geometriai formákra és mintázatokra. Előfordulhat, hogy a nem diagnosztizált epilepsziás betegek televíziózás vagy játék közben rohamot kapnak. Ha Ön epilepsziás, videojátékok használata előtt forduljon orvosához. Azonnal forduljon orvoshoz akkor is, ha a következők bármelyikét tapasztalja játék közben: látászavar, izomrángás, egyéb akaratlan mozgás, eszméletvesztés, zavarodottság és/vagy görcsök. ELŐVIGYÁZATOSSÁGI INTÉZKEDÉSEK* A PlayStation Vita kártya a PS Vita rendszerhez készült szoftvert tartalmaz. Soha ne használja a PS Vita kártyát más rendszeren, mert tönkreteheti. A helyes használat érdekében olvassa el alaposan a PS Vita rendszer használati útmutatóját. A PS Vita kártyát mindig megfelelően helyezze be a rendszerbe. A PS Vita kártya fulladásveszélyt okozhat. A PS Vita kártyákat a kisgyermekek véletlenül lenyelhetik, ezért tárolja őket kisgyermekek által nem elérhető helyen. Ne érintse meg kézzel vagy fémtárgyakkal a PS Vita kártya érintkezőit. A PS Vita kártyát ne hajlítsa meg, és ne tegye ki más módon erős fizikai behatásoknak. A PS Vita kártyát óvja a folyadékokkal való érintkezéstől. Soha ne szerelje szét vagy módosítsa a PS Vita kártyát. A PS Vita kártyát ne hagyja hőforrások közelében, közvetlen napfényben, illetve túlzottan párás helyen.

3 FONTOS: A PS Vita kártyán lévő adatok a következő esetekben elveszhetnek vagy megsérülhetnek: Ha a PS Vita kártya adatainak beolvasása vagy írása közben a PS Vita kártyát eltávolítják a PS Vita rendszerből, illetve ha a PS Vita rendszert ilyenkor kapcsolják ki. Ha a PS Vita kártyát olyan helyen használják, ahol statikus elektromosság vagy elektromos zaj érheti. Adatvesztés vagy adatsérülés esetén az adatok helyreállítására nincs mód. Javasolt az adatok rendszeres biztonsági mentése. *Csak a PS Vita kártyákra vonatkozik. SZOFTVERKALÓZKODÁS A PS Vita rendszer és a PS Vita kártya használatát szoftverlicenc szabályozza. A PS Vita rendszer és a PS Vita kártya olyan védelmi mechanizmusokat tartalmaznak, melyeknek célja, hogy megakadályozzák a játékkártyán található, szerzői joggal védett tartalmak jogosulatlan másolását. A bejegyzett védjegyek jogosulatlan használatát és a szerzői joggal védett tartalmak jogosulatlan másolását (ezen mechanizmusok megkerülésével vagy más módon) a törvény tiltja. Ha illegálisan másolt termékekkel vagy a védelmi mechanizmusok megkerülésére használt módszerekkel kapcsolatos információkat szeretne bejelenteni, küldjön t az címre, vagy hívja a helyi telefonos ügyfélszolgálatot a jelen kézikönyv hátlapján található számon.

4 RENDSZERSZOFTVER-FRISSÍTÉSEK A PS Vita rendszer rendszerszoftverének frissítéséről az eu.playstation.com webhelyen vagy a PS Vita rendszer használati útmutatójában olvashat bővebben. A képernyőn megjelenő utasítások követésével frissítheti a PS Vita rendszer szoftverét. A frissítés megkezdése előtt ellenőrizze a frissítési adatok verziószámát. Frissítés közben soha ne húzza ki az AC-adaptert. Frissítés közben ne kapcsolja ki a tápellátást és ne távolítsa el a PS Vita kártyát. A frissítés befejezése előtt ne szakítsa meg a folyamatot, mert ezzel megrongálhatja a PS Vita rendszert. A FRISSÍTÉS SIKERESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE Válassza a Settings (Beállítások) lehetőséget a Home Screen (Kezdőképernyő) felületén, majd válassza a System (Rendszer) opciót. Válassza a System Information (Rendszeradatok) elemet: ha a System Software (Rendszerszoftver) verziószáma megegyezik a frissítési adatok verziószámával, akkor a frissítés sikeres volt.

5 AZ EGYSÉGES EURÓPAI JÁTÉKINFORMÁCIÓS RENDSZER (PEGI) KORHATÁR- BESOROLÁSI RENDSZERE A PEGI szerinti korhatár-besorolás a játék csomagolásán látható. A PEGI korhatár-besorolási rendszer a gyermekeket és a tinédzsereket védi a korcsoportjuk számára nem megfelelő tartalmakkal szemben. A rendszer lehetővé teszi a szülők és a gyermekek számára játékokat vásárlók számára, hogy megbízható információk alapján válasszák ki a játékosok korcsoportjának megfelelő tartalmakat. FIGYELEM: A korhatár-besorolásnak nincs köze a játék nehézségéhez. A három részből álló korhatár-besorolási jelölés első része az életkort jelző ikon:

6 A besorolás második része egy vagy több leíró kifejezést tartalmazhat a játék tartalmának típusával kapcsolatban. A játék korhatár-besorolása a tartalom intenzitását tükrözi. A leírók a következők: További információk a webhelyen. Egyes játékok a PEGI Online logót is tartalmazhatják. Ezt a logót csak olyan online játékszolgáltatók használhatják, akik vállalták bizonyos előírások betartását, többek között a gyermekek védelmét az online játékokban. További információk a webhelyen.

7 SZÜLŐI FELÜGYELET A PS Vita rendszert beállíthatja úgy, hogy megakadályozza az olyan játékok elindítását, amelyek a PS Vita rendszert használó gyermek számára nem megfelelőek. A szülői felügyeletet akkor érdemes használnia, ha a PS Vita rendszert használó gyermeke még túl fiatal ahhoz, hogy játsszon ezzel a játékkal vagy a PS Vita rendszeren vásárolt egyéb játékokkal. A termék korhatár-besorolása a csomagoláson látható. A PS Vita rendszer alapértelmezett szülő felügyeleti szintje a 9-es. A PS Vita rendszer szülői felügyeleti szintjét az elérhető 11 szint közül választhatja ki, hogy a gyermekek számára megakadályozza a korcsoportjuknak nem megfelelő tartalmak elérését. A termék régióbeli korhatár-besorolása és a PS Vita rendszer szülői felügyeleti szintjei közötti összefüggés a következő: SZÜLŐI FELÜGYELETI SZINT KORHATÁR-BESOROLÁS

8 Ha például gyermeke 11 éves, a 12 éveseknek és idősebbeknek szóló tartalmak elérését kell megakadályoznia. Ehhez állítsa a PS Vita rendszer szülő felügyeleti szintjét 3-ra. Minél alacsonyabb a szülői felügyeleti szint, annál erősebb a korlátozás. A szülői felügyeleti szint az idősebb játékosok számára bármikor módosítható. Ritka esetekben a termék szülői felügyeleti szintje korlátozóbb (alacsonyabb) lehet, mint az adott országban a korhatárbesorolásra általában vonatkozó szint. Ennek az az oka, hogy a különböző országokban a korhatár-besorolási rendszerek eltérőek. Előfordulhat tehát, hogy a játék használatához módosítania kel a PS Vita rendszer szülői felügyeleti szintjét. A szülői felügyeleti szint beállításáról az eu.playstation.com/psvita/support/manuals címen olvashat bővebben. SZABÁLYOZÁSI INFORMÁCIÓK* A termék gyártója a Sony Computer Entertainment Inc., Konan, Minato-ku Tokyo, , Japán. Az elektromágneses összeférhetőség (EMC) és a termékbiztonság meghatalmazott európai képviselője a Sony Deutschland GmbH, Hedelfinger Strasse 61, Stuttgart, Németország. *Csak a PS Vita kártyákra vonatkozik.

9 Ha például gyermeke 11 éves, a 12 éveseknek és idősebbeknek szóló tartalmak elérését kell megakadályoznia. Ehhez állítsa a PS Vita rendszer szülő felügyeleti szintjét 3-ra. Minél alacsonyabb a szülői felügyeleti szint, annál erősebb a korlátozás. A szülői felügyeleti szint az idősebb játékosok számára bármikor módosítható. Ritka esetekben a termék szülői felügyeleti szintje korlátozóbb (alacsonyabb) lehet, mint az adott országban a korhatárbesorolásra általában vonatkozó szint. Ennek az az oka, hogy a különböző országokban a korhatár-besorolási rendszerek eltérőek. Előfordulhat tehát, hogy a játék használatához módosítania kel a PS Vita rendszer szülői felügyeleti szintjét. A szülői felügyeleti szint beállításáról az eu.playstation.com/psvita/support/manuals címen olvashat bővebben. SZABÁLYOZÁSI INFORMÁCIÓK* A termék gyártója a Sony Computer Entertainment Inc., Konan, Minato-ku Tokyo, , Japán. Az elektromágneses összeférhetőség (EMC) és a termékbiztonság meghatalmazott európai képviselője a Sony Deutschland GmbH, Hedelfinger Strasse 61, Stuttgart, Németország. *Csak a PS Vita kártyákra vonatkozik.

10 10 Megjegyzés: A kézikönyv vezérlési beállításai a Klasszikus vezérlőkonfigurációra vonatkoznak. Miután profilodat létrehoztad, válaszd a CUSTOMISE > SETTINGS > CONTROL SETTINGS (Testreszabás > Beállítások > Vezérlés beállításai) opciókat a vezérlőbeállítások testreszabásához. Támadás Játékos mozgatása/kocogás Futás Labda megállítása/hárítás Labda megállítása, kapu felé fordulás Testcsel (labda megkapásakor) Csapattárs futásra küldése Labdavezetés Bal kar > gomb (hosszan) Bal kar (felengedés) + > gomb Bal kar (felengedés) + < gomb < gomb (hosszan) < gomb (kétszer röviden)

11 11 Profi labdakezelés Iramvezérlés (labda birtokában) Labda megtolása Trükk módosító < gomb (hosszan) + > gomb (hosszan) <-gomb (hosszan) Jobb kar Jobb kar + < gomb (nyomva tart) Edzőtipp: Fedezés testtel A labda testtel fedezéséhez emberfogás során engedd fel a bal kart, és tartsd lenyomva a > gombot. Játékosod igyekszik az ellenfél és a labda közt maradni, hogy távol tartsa őket egymástól.

12 12 Lövés/Kapáslövés/Fejes Célzott/helyezett lövés Nyesett lövés Lövőcsel (az ellenfél térfelén) Lövés A gomb < gomb + A gomb < gomb + > gomb + A gomb A gomb (hosszan), majd S gomb Átadás/átívelés irányának megválasztása Rövid passz/fejes (hosszan nyomva a távolabbi játékosnak megy) Ívelt passz (hosszan a távolság meghatározásához) Passzolás Bal kar S gomb F gomb

13 13 Átlövés (hosszan nyomva a távolabbi játékosnak megy) Pattogó átemelés Ívelt átlövés (hosszan nyomva a távolabbi játékosnak megy) Átadás és felfutás Elfutás indítása átadásból Ívelt lövőcsel D gomb > gomb + F gomb < gomb + D gomb < gomb + S gomb < gomb + S gomb (kétszer röviden) F gomb (hosszan), majd S gomb

14 14 Edzői tipp: Átadás és felfutás Kényszerítős passzhoz nyomd meg az S gombot, miközben a < gombot nyomva tartod, hogy játékosod egy közeli csapattársnak adja a labdát. Engedd fel a < gombot, és mozdíts a bal karon, hogy a játékos tovább fusson. Ezután nyomd meg az S gombot (lapos passz), a D gombot (átlövés), az F gombot (ívelt passz), vagy a < gombot + a D gombot (ívelt átlövés): ezekkel rögtön visszaadhatod a labdát, tökéletesen időzítve, hogy az ellenfél meg ne szerezhesse a labdát. Első érintés (labda megkapásakor) Passz/lövés visszavonása Szabad mozgás Labdavezérlés Jobb kar (hosszan nyomva messzebbre megy) < gomb + > gomb < gomb (hosszan) + > gomb (hosszan)

15 15 Beadás (lenyomva a távolság meghatározásához) Alacsony beadás (beadási zónában) Lapos beadás (beadási zónában) Korai beadás (beadási zónán kívül) Korai lapos beadás (beadási zónán kívül) Korai lapos átadás (átadási zónán kívül) Beadás F gomb F gomb (kétszer röviden) F gomb (három pöccintés) < gomb + F gomb < gomb + F gomb (kétszer röviden) < gomb + F gomb (háromszor röviden)

16 16 Trükkök Tartsd nyomva a < gombot, és mozgasd a bal kart vagy a jobb kart (attól függően, milyen lábas a játékos) az alábbi trükkök végrehajtásához. MEGJEGYZÉS: Az alábbi vezérlési beállítások feltételezik, hogy az irányított játékos függőlegesen felfelé mozog, és játékosod irányától függően módosítandók. Testcsel Átlépés Átlépés visszafelé Labdapörgetés Jobb kar Z (pöccintés)/ jobb kar X (pöccintés) Jobb kar C, Z/jobb kar C, X Jobb kar Z, C/jobb kar X, C Jobb kar Z (hosszan)/jobb kar X (hosszan)

17 17 Visszahúzás (csak állva) Sarkazás Felpördítés Rulett-kerék Mozdulj balra, indulj jobbra Mozdulj jobbra, indulj balra Saroktól sarokig Egyszerű ollózás Profi ollózás Bal kar V (pöccintés) Jobb kar C (pöccintés), V sarkazás Jobb kar C (pöccintés), C, C felfelé Jobb kar V, Z, C, X/ jobb kar V, X, C, Z Jobb kar Z, V, X Jobb kar X, V, Z Jobb kar C (pöccintés), V Jobb kar V (pöccintés), C, C Jobb kar V (pöccintés), C (hosszan), C (pöccintés)

18 18 Balra dől, de jobbra megy Jobbra dől, de balra megy Elastico (megfelelően magas képzettséggel) Visszahúzást mímel, balra el (csak állva) Visszahúzást mímel, jobbra el (csak állva) Sarokház (csak futva) Lepördülés (csak állva) Hókusz-pókusz Tripla Elastico Jobb kar Z, V, X Jobb kar X, V, Z Jobb kar X, V, Z Bal kar V, X, V, Z Bal kar V, Z, V, X Jobb kar O, O/jobb kar U, U Jobb kar O, O/jobb kar U, U Jobb kar V, Z, V, X Jobb kar V, X, V, Z

19 19 Labda meghúzása és továbbítása (csak futva) Kiemelés (csak állva) Fordulás és pördülés Színlelt meghúzás (csak állva) Színlelt Rabona (csak futva) Jobb kar X (hosszan), C (pöccintés)/ jobb kar Z (hosszan), C (pöccintés) Jobb kar C (pöccintés), C, V Jobb kar C (pöccintés), Z (pöccintés)/ jobb kar C (pöccintés), X (pöccintés) Jobb kar Z (hosszan), X (pöccintés)/ jobb kar X (hosszan), Z (pöccintés) F gomb/a gomb, majd S gomb + bal kar V

20 20 Zsonglőrködés (csak állva) Kiemelés hátrafelé Kiemelés Lábkörzés Elastico a levegőben Felpördítés lövéshez T. Lábkörzés > gomb (röviden) Bal kar V (hosszan) Bal kar Z (hosszan)/bal kar X (hosszan) Jobb kar óramutató járásával megegyező/ ellentétes irányban Jobb kar X (pöccintés), Z (pöccintés) Bal kar C (hosszan) Jobb kar óramutató járásával ellentétes irányban, C (pöccintés) MEGJEGYZÉS: Az EA SPORTS FIFA játékosai a fent felsoroltaknál sokkal több trükköt és kunsztot tudnak! Lépj pályára, és kezdj kísérletezni, aztán használd is fel új képességeidet!

21 21 Védekezés Védekezés Játékos mozgatása Bal kar Játékosváltás < gomb (röviden, felengedésre) Irányított játékos váltása Jobb kar Futás > gomb (hosszan) Nyomás S gomb (hosszan) 2. védő nyomás A gomb (hosszan)

22 22 Becsúszó szerelés Lezárás Lezárás futva Védekező szerelés F gomb < gomb (hosszan) < gomb (hosszan) + > gomb (hosszan) < gomb (hosszan) + S gomb (hosszan)

23 23 Edzőtipp: Védekező szerelés és lezárás futva Ha ellenfeled gyorsan mozog, tartsd nyomva a < gombot, és nyomd meg a > gombot, hogy a védő sebességét hozzáigazítsd, és az felkészülhessen a szerelésre. Ha nem akarod, hogy becsúszó szerelést kíséreljen meg, tartsd nyomva a < gombot, és nyomd meg az S gombot a szoros emberfogáshoz. Játékosod az ellenfél nyomában marad, de nem próbálkozik szereléssel. Ha az ellenfél labdakezelési hibát vét, engedd fel a < gombot, hogy hátvéded kihasználja az alkalmat. Kirohanás Mozgatás/Célzott rúgás vagy dobás Dobás (a labda birtokában) Kapus védekezés D gomb (hosszan) Bal kar S (hosszan, hogy a távolabbi játékoshoz érjen)

24 24 Kirúgás (a labda birtokában) Labda ledobása (a labdát birtokában) A gomb/f gomb D gomb Kapus védekezés Célzás Lövés (lenyomva tartva növekszik a lövés ereje) Nyesett passz (hosszan az erő megnöveléséhez) Labda csavarása (rúgás előkészítésekor) Lövő játékos cseréje Legurító hívása Közvetlen szabadrúgás Bal kar A gomb F gomb Bal kar > gomb < gomb

25 25 Legurító lő Legurító passzol Sorfal felugrása (csak védelemben) Sorfal mozgatása (csak védelemben) Támadórúgás (csak védelemben) < gomb + A gomb < gomb + S gomb D gomb < gomb/> gomb S gomb

26 26 Edzői tipp: Emelés és csavarás A lövés magasabbra megy, ha nagyobb erőt viszel bele (de ne legyen túl erős), közben pedig a bal kar mozgatásával csavarhatod oldalra, felfelé vagy visszafelé. A függőleges csavarással a labda gyorsabban lefelé csapódik (pl. ha túl van a sorfalon). Célzás Nyesett passz (hosszan az erő megnöveléséhez) Lapos passz Góllövés Bal kar F gomb S gomb

27 27 Bedobás Bedobás célzása Bal kar Rövid dobás (a legközelebbi játékosnak) S gomb Kézi rövid bedobás (amerre a játékos néz) D gomb Hosszú dobás F gomb Fogadó váltása < gomb

28 28 Nyesett passz (hosszan az erő megnöveléséhez) Magas beadás csavarással (nekirugaszkodáskor) Alacsony beadás Lapos beadás Rövid szöglet kérése Szöglet F gomb Bal kar F gomb (kétszer röviden) F gomb (három pöccintés) < gomb

29 29 Célzott lövés Erős lövés Célzott/helyezett lövés Nyesett lövés Vetődés (csak kapusnál) Mozgás a gólvonal mentén (csak kapusnál) 11-es Bal kar (megtartva a hosszabb célzáshoz bármely irányba) A gomb < gomb + A gomb < gomb + > gomb + A gomb Jobb kar Bal kar

30 30 Edzőtipp: Büntetők Célzás: Játékosaid alapértelmezésben a kapu közepére céloznak. A lövésre való rákészülés során a bal karral módosíthatod az irányzékot, mely a kapun belül bárhová eshet. Minél hosszabb ideig tolod a bal kart a választott irányba, annál távolabbra kerül az irányzék a kapu középvonalától. Vigyázz, meddig tartod nyomva a bal kart: ha túl hamar engeded fel, a lövés nem lesz elég helyezett, ha túl későn, játékosod akár el is vétheti a kaput. Hárítás: Ha jó előre elhatározod, merre mozduljon, kapusod messzebbre juthat az adott irányba, és kifoghatja a sarkokba tartó labdákat is. Csak tudd, hogy ha túlságosan eltávolodik jobbra vagy balra, a középre irányzott lövéseket nem sok esélye van hárítani. Ha úgy ítéled, a lövés nem erős, hanem helyezett lesz, megpróbálhatsz zsigerből reagálni rá oly módon, hogy a jobb kart a lövés irányába tolod.

31 31 Be A Pro: Goalkeeper (Légy profi: kapus) Támadó játék labda nélkül Passz kérés/jelentkezés S gomb Átlövés javaslat D gomb Beadás javaslat F gomb Rálövés javaslat A gomb Kamerafókusz váltogatása SELECT gomb

32 32 Tizenhatos védelme Vetődés Jobb kar/bal kar S gomb (hosszan) Automatikus helyezkedés < gomb (hosszan) Lassított mozgás a labdával szemben Bal kar + < gomb Kirohanás/Öklözés D gomb (hosszan) Lábra menés F gomb Ráérző védés < gomb + > gomb 2. védő ráállítás A gomb (hosszan) Kamerafókusz váltogatása SELECT gomb Futás > gomb

33 33 Edzői tipp: Be a Goalkeeper (Légy kapus) Tapasztald ki a Save Assistance (hárítási segédlet) beállítások (Assisted, Semi-Assisted, Manual: könnyített, részben könnyített, kézi) hatásait, hogy kiválaszthasd a technikai tudásodnak és játékstílusodnak leginkább megfelelőt! Érintővezérlés Az érintővezérléssel lőhetsz kapura, elvégezheted a szabadrúgásokat, a bedobásokat és a szögleteket. Passzoláshoz és hátvédek közti gyorsváltáshoz is használhatod. Lövés Gyors kapura lövéshez érintsd meg a kaput a képernyőn (érintőképernyő). Minél hosszabb az érintés, annál erősebb lesz a lövés.

34 34 A lejjebb lévő érintőfelületet is használhatod ugyanerre. Ebben az esetben vedd úgy, hogy a felület a kapu, és ott érintsd meg, ahová lőni akarsz. A célindikátor pontja a lövés erősségének megfelelően változtatja színét. A lövés után a célkereszt formájú találatjelző mutatja, hová érkezett a labda ahhoz képest, ahová szántad. Ne feledd, hogy a labdavezetés irányán és sebességén kívül a védő által gyakorolt nyomás is hatást gyakorol a lövés pontosságára. MEGJEGYZÉS: Az érintővezérlés használatakor a képernyő felső részének közepén fehér ikon jelzi, ha ujjaidat az érintőfelületen felejted. Az alsó érintőfelülettel lőni csak a pálya utolsó harmadában, az ellenfél kapujának előterében tudsz, és csak akkor, ha ujjaid épp nem takarják azt.

35 35 Szabadrúgások Szabadrúgáshoz állítsd a kamerát a majdani lövés irányába, majd gyorsan húzd végig az ujjadat az érintőképernyőn! Az első érintés pillanatában játékosod nekikészül a szabadrúgásnak. A színes csík mutatja, hol tart vele éppen. A lövés ívét és szögét az érintőképernyőre rajzolt ujjmozdulat határozza meg. Ne feledd: egy jobblábas játékos mindig hatékonyabban csavar balra, mint jobbra. A ballábas játékosra épp az ellenkezője igaz. A hátsó érintőfelületen elég azt a pontot megérintened, ahová a labdát szánod. Közvetlenül a kapura célozhatsz vele, de ha van sorfal, használd inkább az érintőképernyőt, amin csavarni és ívelni is lehet. Bedobások Érintsd meg azt a helyet, ahová a labdát dobni szeretnéd! Ha játékosod rendelkezik a Long Throw-in (Hosszú bedobás) vagy a Giant Throw-in (Mérföldes bedobás) képességgel, messzebbre dobhatja a labdát a többinél.

36 36 Büntetők Használd az érintőképernyőt tökéletes büntetőrúgások végrehajtásához! Figyeld a Composure Meter (Rákészülés) kijelzőt, és érintsd meg, mikor a zöld tartományban jár, hogy a lövés a lehető legpontosabb legyen. Ezután érintsd meg a helyet, ahová a labdát szánod. Az érintés időtartama határozza meg az erősséget, amit a Shot Power Meter (Lövés erőmérő) skálán tudsz nyomon követni. Szögletrúgások Szögletrúgás alkalmával érintsd meg azt a játékostársat, akinek a labdát szánod. Beíveléshez növeld az érintés időtartamát. Passzok Érintsd meg a játékost, vagy a pályának azt a pontját, akinek/ahová a labdát szánod! Magas labdához növeld az érintés időtartamát. Felszabadító rúgáshoz növeld még tovább az időtartamot.

37 a játék beállítása 37 Hátvédváltás Védekezésben adódhatnak helyzetek, mikor gyorsan kell váltanod a játékosok között. Ehhez elég megérintened azt, akit irányítani szeretnél. Mielőtt pályára lépnél, hozz létre magadnak EA/Origin fiókot, hogy maradéktalanul kiélvezhesd az EA SPORTS FIFA tartalmát. EA SPORTS FIFA profil Válaszd ki képességszintedet, kedvenc vezérlőbeállításodat és kedvenc csapatodat! EA/Origin fiók EA/Origin fiókod létrehozásához írd be valós címedet és jelszavadat a címképernyőn, mikor a program erre kér. A felhasználónév és a jelszó ahhoz kell, hogy hozzáférj az EA játékainak online komponenséhez, és a játékspecifikus tartalmakhoz az easports.com webhelyen.

38 Játékmenet 38 Játékképernyő Pontok Meccsóra Irányított játékos Állóképesség/ Erőnlét szint Radar

39 Játékmenet 39 Mentés és betöltés Mielőtt kilépsz egy játékmódból (vagy menüből, melyben változtatásokat eszközöltél), ne felejtsd elmenteni előrehaladásodat, különben minden nem mentett információ elvész. A Load (Töltés) képernyőt a legtöbb játékmódból elérheted, így bármikor betölthetsz fájlokat. MEGJEGYZÉS: Az EA SPORTS FIFA automatikusan menti a játékállást. Kick-Off (Kezdőrúgás) mód Válaszd az EXHIBITION MATCH (Barátságos meccs) opciót, ha alapértelmezett beállításokkal akarsz meccset játszani ezeken a CUSTOMISE > SETTINGS > GAME SETTINGS (Testreszabás > Beállítások > Játékbeállítások) útvonalon változtathatsz, vagy a BE A PRO: GOALKEEPER ill. BE A PRO: PLAYER (Légy profi: kapus ill. Légy profi: játékos) opciókat, ha egyetlen játékossal nyomulnál inkább.

40 Játékmenet 40 Be a Pro: Goalkeeper (Légy profi: kapus) Játssz kapusként, és éld át a mérkőzések izgalmát csapatod utolsó védvonalaként, szemtől szemben a mohó csatárokkal! Csapattársaidat kedvedre szólíthatod, ha a labda épp nincs játékban ha támadás közeleg, csak az indikátort figyeld!

41 játékmódok 41 Career Mode (Karrier mód) Minden játékosnak, még a legjobbnak is, véget ér egyszer a pályafutása. A Karrier módban három szerepkörben, játékosként, játékos-menedzserként és menedzserként is átélheted a játék izgalmát. Indulhatsz játékosként, hogy belenőhess a másik két szerepkörbe, de lehetsz mindjárt játékos-menedzser és menedzser is. Játékosod teljesítményéről mindhárom szerepben a világ labdarúgó-társadalma mond ítéletet. Player Career (Játékoskarrier) Bújj egy sikerre éhes profi futballista bőrébe, és tedd próbára magad bajnokságok kupamérkőzések és nemzetközi rangadók során át! Játszhatsz valódi játékossal, kreált játékossal vagy virtuális profival. Ügyelj minden megmozdulásodra a pályán, hogy nagy ígéretből igazi futball-legendává válhass!

42 játékmódok 42 Player Manager Career (Játékos-menedzseri karrier) A játékos-menedzserek a pályán és azon kívül is kézben tarthatják az eseményeket, ha sikerül egyensúlyt teremteniük labdarúgói ambícióik és menedzseri teljesítményük között. Játszhatod kreált játékossal vagy virtuális profiddal. Játékosodnak a csapat összeállítása mellett a felállással, a játékstílussal, a felkészítéssel és a tehetséggondozással is törődnie kell... már amikor épp nincs a pályán. Manager Career (Menedzseri karrier) A menedzser dolga a lehető legjobb csapatot kiállítani minden mérkőzésre, és gondoskodnia arról, hogy az az adott ellenféllel szemben leghatékonyabb taktikát alkalmazza. Játszhatod kreált játékossal vagy virtuális profiddal. Menedzsered tartja kézben a csapat pénzügyeit, neki kell egyensúlyban tartania a költségvetést, intéznie az igazolásokat, lefolytatnia a tárgyalásokat és megkötnie a szerződéseket. Nyerj rangos kupameccseket és állj helyt csapatoddal a bajnokságban, hogy a klubvezetés elégedett legyen!

43 játékmódok 43 Menedzser tippek Ellenőrizd az összeállítást szimulált mérkőzés előtt! A végeredmény egyetlen játékoson is megfordulhat. Használd a keresési opciókat, hogy megtaláld a legmegfelelőbb játékosokat csapatod számára, de ne hagyd figyelmen kívül az árukat sem! Vedd figyelembe a pályaedződ teljesítményértékeléseit is! Ezek lehetővé teszik menedzsered számára, hogy eldönthesse, mely labdarúgóknak érdemes a legtöbb játékidőt biztosítania. Figyeld Player Level/Manager Reputation (játékosszint/menedzseri elismertség) értékeid alakulását az idény során! Ezek tükrözik megítélésedet a klubvezetés szemében, és ezek fényében kapsz új ajánlatokat az egyes idények végén.

44 játékmódok 44 Tournaments (Kupatornák) A labdarúgás izgalmát és szépségét a játékosok és a futballrajongók számára egyaránt a kupatornák testesítik meg Az EA SPORTS FIFA játékban több mint 50 kupatorna közül lehet választani. Válaszd ki az országot, majd a kupát, melyben indulni szeretnél, ezt követően a csapatot vagy csapatokat, melyeket irányítani fogsz.

45 játékmódok 45 Create Tournament (Kupatorna létrehozása) Hozd létre saját kupatornádat! Válassz a LEAGUE (Liga), KNOCKOUT (Kieséses) vagy GROUP & KNOCKOUT (Csoport- és kieséses) opciók közül, majd állítsd be az induló csapatok számát és azt, magad akarod-e kiválasztani őket, vagy a programra bízod, hogy az üres helyeket betöltse. Ha elégedett vagy beállításaiddal, mentsd el a tornát, majd vágj bele, hogy kiderüljön, képes vagy-e megnyerni. MEGJEGYZÉS: További lehetőségekért kapcsold BE az Advanced Settings (Haladó beállítások) opciót. Az alapbeállítások elvégzését követően az Advanced Settings képernyőre kerülsz. Itt finomhangolhatod a torna szabályait, és megadhatod az AutoFill funkció paramétereit.

46 PlayStation Network 46 AZ ONLINE FUNKCIÓK ELÉRÉSÉHEZ EA ONLINE REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES. A REGISZTRÁCIÓ FELTÉTELE A BETÖLTÖTT 13. ÉLETÉV. AZ EA ONLINE ADATVÉDELMI ELVEI ÉS FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEI: A HONLAPON 30 NAPPAL KORÁBBAN KÖZZÉTETT TÁJÉKOZTATÁS UTÁN AZ EA VISSZAVONHATJA AZ ONLINE SZOLGÁLTATÁSOKAT. AZ EA TOVÁBBI TARTALMAKAT ÉS/VAGY FRISSÍTÉSEKET BOCSÁTHAT A FELHASZNÁLÓK RENDELKEZÉSÉRE INGYENESEN, AMENNYIBEN ÉS AMIKOR AZOK ELÉRHETŐVÉ VÁLNAK. MEGJEGYZÉS: Az online játék megkezdéséhez el kell fogadnod az EA adatvédelmi irányelveit és szolgáltatási feltételeit. E dokumentumokat az első játékba való belépés előtt kell megismerned és elfogadnod. Elutasításukkal kizárod magad az EA SPORTS FIFA online komponensének használatából. Friends Leagues (Baráti bajnokságok) Hozz létre online bajnokságot magadnak és akár 31 barátodnak! Játssz a saját szabályaid szerint a világ bármely részén élő játékosok ellen!

47 Virtual Pro (Virtuális profi) 47 Lépj pályára kezdő játékosként az EA SPORTS FIFA Virtual Pro (Virtuális profi) módjában! Karrieredet és hírnevedet az alapoktól építheted fel. Határozd meg virtuális profid értékeit, majd lépj vele pályára, és tedd szupersztárrá! Virtuális profidat bármely játékmódban Career (Karrier) és Kick-Off (Kezdőrúgás) módban is használhatod. Használd virtuális profidat minél hatékonyabban; nyerj díjakat, növeld értékeidet és válj igazi futballcsillaggá!

48 Customise (Testreszabás) 48 Arena Options (Aréna opciók) Angliában, Rooney-ként szeretnél gyakorolni a nagyszerű Howard ellen? Az Arena Options menüben beállíthatod, mely játékost vagy kapust, illetve melyik stadiont szeretnéd használni Arena módban.

49 Team Management (Csapatkezelés) 49 Egyéni taktika A Team Management (Csapatkezelés) képernyő CUSTOM TACTICS (Egyéni taktikák) opciójával testre szabhatod csapatod védő és támadó játékát. Tekintsd meg alapértelmezett taktikájukat; az S gombbal megjeleníthetsz más taktikákat (ellentámadás, nagy nyomás, birtoklás és hosszú labda), valamint saját testre szabott taktikáidat is (lásd alább). Ezek egyikét kiválaszthatod alapértelmezett taktikának, ha kijelölöd, és megnyomod az S gombot. Új taktikát úgy hozhatsz létre, ha választasz egyet sablonnak, és a csúszókapcsolókkal átalakítod annak egyes részeit. Nyomd meg a A gombot vagy az F gombot az új taktika elmentéséhez a kiválasztott helyre, és nyomd meg az S gombot a megerősítéshez. Gyors taktikák Menet közben úgy alkalmazhatod az egyes taktikákat, ha hozzárendeled őket az iránygombokhoz. Ehhez válaszd a QUICK TACTICS (Gyors taktikák) menüpontot a Team Management (Csapatkezelés) képernyőn, a segítségével válassz irányt, majd nyomd meg a S gombot! Végül válaszd ki új taktikádat, és nyomd meg ismét az S gombot, így hozzárendeled azt a választott irányhoz.

50 Team Management (Csapatkezelés) 50 MEGJEGYZÉS: Testreszabott taktikáidat barátaiddal, de akár az egész FIFA közösséggel is megoszthatod, ha a Player Hub (Játékosközpont) képernyőn megnyomod a < gombot, kiválasztod a Shared Tactics (Magosztott taktikák) opciót, és követed a megjelenő utasításokat. MEGJEGYZÉS: Ha alapértelmezett vezérlőkiosztásod az iránygombokat a játékos mozgatására használja, a bal karral kell kiválasztani a Gyors taktikákat. Felállások A taktika megválasztása után elkezdheted a csapatfelállások és játékosszerepek finomhangolását a FORMATIONS (Alakzatok) menüpont választásával az illető csapat Team Management (Csapatkezelés) képernyőjén. Először válassz egy felállást, és nyomd meg az F gombot a szerkesztéshez. Ezután válassz egy játékost a kijelölt felállásból, és nyomd meg az S gombot. Végül döntsd el, a játék mely aspektusát szeretnéd változtatni (alappozíció, aktivitás vagy helyezkedés), és kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat! MEGJEGYZÉS: a csapat mentalitását menet közben az iránygombokkal változtathatod. Nyomd meg a Z gombot, hogy játékosaid jobban figyeljenek a védekezésre, vagy az X gombot, hogy sűrűbben támadjanak.

51 Practice Arena (Gyakorlóaréna) 51 Az EA SPORTS FIFA gyakorlóarénája az a hely, ahol csiszolhatod képességeidet, mielőtt mérkőzésbe kezdesz. Itt gyakorolhatod a kapuralövést, a védést és a labda játékba hozásának módozatait. A gyakorlóaréna alapértelmezésben egyetlen ellenféllel állít szembe, így addig vezetheted a labdát, amíg akarod és akkor lőhetsz kapura, amikor kedved tartja. Gyakorolhatod a cseleket, kikísérletezheted a kapura lövés ideális szögét, és kitapasztalhatod a gyengéidet. Ez ideális alkalom az érintővezérléssel való gyakorlásra is. Azt is meghatározhatod, hány támadó- és védőjátékos legyen a pályán a gyakorlómérkőzés során. Válaszd a SET PIECES (Pontrúgások) opciót a szabadrúgások, büntetők, bedobások és szögletrúgások gyakorlásához. Ha a valódi meccs nyomása nélkül szeretnéd csiszolni képességeidet, válaszd a PRACTICE MATCH (Gyakorlómeccs) opciót a Practice Arena (Gyakorlóaréna) menüből. Nincs gólszámlálás, nincs meccsóra, addig játszol, amíg neked tetszik. MEGJEGYZÉS: Nyomd meg a SELECT gombot az Arenában a Practice Arena menü eléréséhez!

Fontos egészségügyi figyelmeztetés: Fotoszenzitív epilepsziás roham

Fontos egészségügyi figyelmeztetés: Fotoszenzitív epilepsziás roham FIGYELEM A játék megkezdése előtt olvasd el az Xbox One rendszerhez és kiegészítőihez tartozó kézikönyveket, melyek fontos biztonsági- és egészségügyi információkat tartalmaznak. www.xbox.com/support.

Részletesebben

TARTALOM TELJES IRÁNYÍTÁS...3 A JÁTÉK INDÍTÁSA...9 FŐMENÜ...12 JÁTÉKMENET...13 SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED?...22

TARTALOM TELJES IRÁNYÍTÁS...3 A JÁTÉK INDÍTÁSA...9 FŐMENÜ...12 JÁTÉKMENET...13 SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED?...22 TARTALOM TELJES IRÁNYÍTÁS...3 A JÁTÉK INDÍTÁSA...9 FŐMENÜ...12 JÁTÉKMENET...13 SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED?...22 2 TELJES IRÁNYÍTÁS VEZÉRLÉS MEGJEGYZÉS: A kézikönyv vezérlési beállításai a klasszikus konfigurációt

Részletesebben

TARTALOM VEZÉRLÉS...3 A JÁTÉK INDÍTÁSA...8 AZ ALAPOK MEGTANULÁSA...10 JÁTÉKMÓDOK...14 ONLINE JÁTÉK...22 SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED?...

TARTALOM VEZÉRLÉS...3 A JÁTÉK INDÍTÁSA...8 AZ ALAPOK MEGTANULÁSA...10 JÁTÉKMÓDOK...14 ONLINE JÁTÉK...22 SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED?... TARTALOM VEZÉRLÉS...3 A JÁTÉK INDÍTÁSA...8 AZ ALAPOK MEGTANULÁSA...10 JÁTÉKMÓDOK...14 ONLINE JÁTÉK...22 SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED?...23 2 VEZÉRLÉS MEGJEGYZÉS: A kézikönyv vezérlési beállításai a klasszikus

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia SP C5302/C5303/C5306

Használati útmutató. Xperia SP C5302/C5303/C5306 Használati útmutató Xperia SP C5302/C5303/C5306 Tartalomjegyzék Xperia SP Használati útmutató...6 Első lépések...7 Erről a használati útmutatóról...7 Android mi ez és mire való?...7 Az eszköz áttekintése...7

Részletesebben

Használati útmutató. ST21i/ST21a. tipo

Használati útmutató. ST21i/ST21a. tipo Használati útmutató ST21i/ST21a tipo Tartalomjegyzék Fontos tudnivalók...6 Android mi és miért?...7 Alkalmazások...7 Első lépések...8 Összeszerelés...8 A telefon be- és kikapcsolása...10 Telepítő varázsló...10

Részletesebben

sola Használati útmutató

sola Használati útmutató sola Használati útmutató Tartalomjegyzék Fontos tudnivalók...7 Android mi ez és mire való?...8 Alkalmazások...8 Első lépések...9 Összeszerelés...9 A telefon be- és kikapcsolása...10 Telepítő varázsló...11

Részletesebben

TC7200.20 Wireless Voice Cable Gateway Felhasználói kézikönyv

TC7200.20 Wireless Voice Cable Gateway Felhasználói kézikönyv TC7200.20 Wireless Voice Cable Gateway Felhasználói kézikönyv Oldal 1 / 82 Az eszköz biztonságos használata Biztonsági előírások Ezt a terméket az európai és a helyi biztonsági előírások alapján gyártották,

Részletesebben

Rövid használati útmutató. Üdvözlünk a PlayStation világában! Ezzel a rövid használati útmutatóval könnyen beüzemelheted a PS4 rendszered.

Rövid használati útmutató. Üdvözlünk a PlayStation világában! Ezzel a rövid használati útmutatóval könnyen beüzemelheted a PS4 rendszered. Üdvözlünk a PlayStation világában! Ezzel a rövid használati útmutatóval könnyen beüzemelheted a PS4 rendszered. Rövid használati útmutató Magyar CUH-1004A Az első lépések Csatlakozás a TV-hez. Az alábbi

Részletesebben

Felhasználói és telepítési útmutató

Felhasználói és telepítési útmutató Felhasználói és telepítési útmutató Első telepítés és alapfunkciók Útmutató ahhoz, hogy Ön a legtöbbet hozza ki Invitel IPTV szolgáltatásából Tartalomjegyzék 1. Bevezető 5 2. A távvezérlő használata 9

Részletesebben

ESET SMART SECURITY 5

ESET SMART SECURITY 5 ESET SMART SECURITY 5 Felhasználói útmutató (5.0-s és újabb termékverziókhoz) Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját ESET SMART SECURITY

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MFC-5890CN MFC-6490CW. Verzió 0 HUN

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MFC-5890CN MFC-6490CW. Verzió 0 HUN HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MFC-5890CN MFC-6490CW Verzió 0 HUN Ha fel szeretné hívni a vevőszolgálatot Kérjük, adja meg az alábbi információkat a későbbi beazonosításhoz: Típusszám: MFC-5890CN és MFC-6490CW (karikázza

Részletesebben

HUG9341 Első kiadás December 2014. Típusnév: ASUS_T00N (ASUS Phone), ASUS_T00NP (PadFone Station)

HUG9341 Első kiadás December 2014. Típusnév: ASUS_T00N (ASUS Phone), ASUS_T00NP (PadFone Station) E-kézikönyv HUG9341 Első kiadás December 2014 Típusnév: ASUS_T00N (ASUS Phone), ASUS_T00NP (PadFone Station) Copyright 2014 ASUSTeK COMPUTER INC. Minden jog fenntartva. Az ASUSTeK COMPUTER INC. ( ASUS

Részletesebben

TomTom Start 20-as sorozatú referencia útmutató

TomTom Start 20-as sorozatú referencia útmutató TomTom Start 20-as sorozatú referencia útmutató Tartalom A doboz tartalma 6 A doboz tartalma... 6 Ezt olvassa el először! 7 A készülék autóba szerelése... 7 Bekapcsolás és kikapcsolás... 7 Beállítás...

Részletesebben

A készülék biztonságos és megfelelő használata érdekében kérjük, olvassa el az útmutató Biztonsági információk fejezetét, mielőtt használatba venné a

A készülék biztonságos és megfelelő használata érdekében kérjük, olvassa el az útmutató Biztonsági információk fejezetét, mielőtt használatba venné a A készülék biztonságos és megfelelő használata érdekében kérjük, olvassa el az útmutató Biztonsági információk fejezetét, mielőtt használatba venné a készüléket. Használati útmutató A készülékhez az alábbi

Részletesebben

ESET NOD32 ANTIVIRUS 5

ESET NOD32 ANTIVIRUS 5 ESET NOD32 ANTIVIRUS 5 Felhasználói útmutató (5.0-s és újabb termékverziókhoz) Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját

Részletesebben

NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS

NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS Felhasználói kézikönyv Magyar 2010. június Az áthúzott, kerekes szemétgyűjtő-tartály azt jelenti, hogy az Európai Unión belül a készüléket élettartama végén szelektív gyűjtőhelyre

Részletesebben

UPC Digitális Kábeltv Felhasználói kézikönyv Üzembehelyezési segédlet és használati útmutató

UPC Digitális Kábeltv Felhasználói kézikönyv Üzembehelyezési segédlet és használati útmutató UPC Digitális Kábeltv Felhasználói kézikönyv Üzembehelyezési segédlet és használati útmutató Tartalomjegyzék Bevezetés 7 Biztonsági előírások és környezettel kapcsolatos információk 8 1. UPC Digitális

Részletesebben

Nokia C5 00 - Felhasználói kézikönyv

Nokia C5 00 - Felhasználói kézikönyv Nokia C5 00 - Felhasználói kézikönyv 3.0. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 5 A készülékről 5 Irodai alkalmazások 6 Hálózati szolgáltatások 6 Használatbavétel 7 A készülék gombjai és részei 7 A SIM-kártya

Részletesebben

Biztonsági előírások. HD digitális vevőkészülék a TARR Kft hálózatában való alkalmazásra INTEK HD

Biztonsági előírások. HD digitális vevőkészülék a TARR Kft hálózatában való alkalmazásra INTEK HD Biztonsági előírások Ez a termék megfelel a nemzetközi szabványoknak. A készülék használatbavétele előtt kérjük figyelmesen olvassa el a kezelési utasítást és őrizze azt meg. Tápfeszültség AC 90-250, 50/60Hz

Részletesebben

Mosógép. használati útmutató. képzelje el a lehetőségeket

Mosógép. használati útmutató. képzelje el a lehetőségeket WF1124ZA(C/U) WF1124ZB(C/U) WF1124XA(C/U) WF1124XB(C/U) Mosógép használati útmutató Az útmutató 100%-ban újrahasznosított papírból készult. képzelje el a lehetőségeket Köszönjük, hogy Samsung terméket

Részletesebben

Nokia 3230 Felhasználói útmutató. 9234644 1. kiadás HU

Nokia 3230 Felhasználói útmutató. 9234644 1. kiadás HU Nokia 3230 Felhasználói útmutató 9234644 1. kiadás HU MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT NOKIA CORPORATION kizárólagos felelõsségére kijelenti, hogy az RM-51-es készülék mindenben megfelel az alapvetõ követelményeknek,

Részletesebben

OPERÁCIÓS RENDSZEREK ÉS FÁJLKEZELÉS 1. Operációs rendszerek

OPERÁCIÓS RENDSZEREK ÉS FÁJLKEZELÉS 1. Operációs rendszerek OPERÁCIÓS RENDSZEREK ÉS FÁJLKEZELÉS 1. Operációs rendszerek Hardver, szoftver, operációs rendszer fogalma A hardver a számítógép működését lehetővé tevő elektromos, elektromágneses egységek összessége.

Részletesebben

Tulajdonságok. r em-25/em-15

Tulajdonságok. r em-25/em-15 Használati Utasítás Köszönjük, hogy a Roland EM-25/EM-15 Kreatív Keyboard-ot választotta, amely kísérő automatikás hangszerként kiválóan alkalmas arra, hogy órákon át tartó, tiszta, gondtalan szórakozást

Részletesebben

A NETELLER-számla használata

A NETELLER-számla használata A NETELLER-számla használata Köszönjük, hogy érdeklődik a NETELLER-számla iránt! Ez az útmutató a NETELLER-számla leghasznosabb és legnépszerűbb funkcióinak használatához nyújt segítséget. Megpróbáltunk

Részletesebben

A belső piaci információs rendszer. Az IMI-rendszer beállítása: útmutató az első hatósági felhasználók számára

A belső piaci információs rendszer. Az IMI-rendszer beállítása: útmutató az első hatósági felhasználók számára A belső piaci információs rendszer Az IMI-rendszer beállítása: útmutató az első hatósági felhasználók számára HU A Europe Direct szolgáltatás az Európai Unióval kapcsolatos kérdéseire segít Önnek választ

Részletesebben

DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP. Használati útmutató

DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP. Használati útmutató DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP Használati útmutató Hu Mi hol található? Az információ keresését érdemes az útmutató alábbi fejezeteiben kezdenie: i i i i i Tartalomjegyzék 0 iv xi Keresés funkció, vagy menünév

Részletesebben

Cisco DPC3925 és EPC3925 8x4 DOCSIS 3.0 vezeték nélküli helyi átjáró beágyazott digitális hangcsatolóval Felhasználói útmutató

Cisco DPC3925 és EPC3925 8x4 DOCSIS 3.0 vezeték nélküli helyi átjáró beágyazott digitális hangcsatolóval Felhasználói útmutató Cisco DPC3925 és EPC3925 8x4 DOCSIS 3.0 vezeték nélküli helyi átjáró beágyazott digitális hangcsatolóval Felhasználói útmutató Tartalomjegyzék FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 2 Bevezetés... 13 A doboz tartalma...

Részletesebben

A Windows 7 felfedezése

A Windows 7 felfedezése 1 A Windows 7 felfedezése Ez a fejezet a következőkről szól: Bejelentkezés a Windows 7-be Ismerkedés az asztallal A Start menü használata A Windows-tálca kezelése Ismerkedés a Vezérlőpulttal Információszerzés

Részletesebben

ESET Smart Security. telepítési útmutató

ESET Smart Security. telepítési útmutató ESET Smart Security telepítési útmutató A telepítési útmutatóból megismerheti a szoftver újdonságait, és segítséget kap a telepítéshez. Az egyes funkciókat részletesen a szoftverhez tartozó kézikönyvbôl

Részletesebben

ESET Smart Security. telepítési útmutató. we protect your digital worlds

ESET Smart Security. telepítési útmutató. we protect your digital worlds ESET Smart Security telepítési útmutató we protect your digital worlds 1. ESET Smart Security Az ESET Smart Security egy megbízható, integrált és gyors biztonsági programcsomag, melynek vírus- és kémprogramvédelme

Részletesebben