EA SPORTS FIFA PlayStation Vita RENDSZER játék kézikönyv 1

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "EA SPORTS FIFA PlayStation Vita RENDSZER játék kézikönyv 1"

Átírás

1 EA SPORTS FIFA PlayStation Vita RENDSZER játék kézikönyv 1 Teljes irányítás 10 a játék beállítása 37 Játékmenet 38 játékmódok 41 PlayStation Network 46 Virtual Pro (Virtuális profi) 47 Customise (Testreszabás) 48 Team Management (Csapatkezelés) 49 Practice Arena (Gyakorlóaréna) 51

2 EGÉSZSÉGÜGYI FIGYELMEZTETÉS Mindig jól megvilágított környezetben játsszon. Rendszeresen tartson szünetet, óránként legalább 15 percet. Ne folytassa a játékot, ha szédülést, hányingert, kimerültséget vagy fejfájást érez. Egyesek érzékenyek a villogó vagy vibráló fényekre, illetve bizonyos geometriai formákra és mintázatokra. Előfordulhat, hogy a nem diagnosztizált epilepsziás betegek televíziózás vagy játék közben rohamot kapnak. Ha Ön epilepsziás, videojátékok használata előtt forduljon orvosához. Azonnal forduljon orvoshoz akkor is, ha a következők bármelyikét tapasztalja játék közben: látászavar, izomrángás, egyéb akaratlan mozgás, eszméletvesztés, zavarodottság és/vagy görcsök. ELŐVIGYÁZATOSSÁGI INTÉZKEDÉSEK* A PlayStation Vita kártya a PS Vita rendszerhez készült szoftvert tartalmaz. Soha ne használja a PS Vita kártyát más rendszeren, mert tönkreteheti. A helyes használat érdekében olvassa el alaposan a PS Vita rendszer használati útmutatóját. A PS Vita kártyát mindig megfelelően helyezze be a rendszerbe. A PS Vita kártya fulladásveszélyt okozhat. A PS Vita kártyákat a kisgyermekek véletlenül lenyelhetik, ezért tárolja őket kisgyermekek által nem elérhető helyen. Ne érintse meg kézzel vagy fémtárgyakkal a PS Vita kártya érintkezőit. A PS Vita kártyát ne hajlítsa meg, és ne tegye ki más módon erős fizikai behatásoknak. A PS Vita kártyát óvja a folyadékokkal való érintkezéstől. Soha ne szerelje szét vagy módosítsa a PS Vita kártyát. A PS Vita kártyát ne hagyja hőforrások közelében, közvetlen napfényben, illetve túlzottan párás helyen.

3 FONTOS: A PS Vita kártyán lévő adatok a következő esetekben elveszhetnek vagy megsérülhetnek: Ha a PS Vita kártya adatainak beolvasása vagy írása közben a PS Vita kártyát eltávolítják a PS Vita rendszerből, illetve ha a PS Vita rendszert ilyenkor kapcsolják ki. Ha a PS Vita kártyát olyan helyen használják, ahol statikus elektromosság vagy elektromos zaj érheti. Adatvesztés vagy adatsérülés esetén az adatok helyreállítására nincs mód. Javasolt az adatok rendszeres biztonsági mentése. *Csak a PS Vita kártyákra vonatkozik. SZOFTVERKALÓZKODÁS A PS Vita rendszer és a PS Vita kártya használatát szoftverlicenc szabályozza. A PS Vita rendszer és a PS Vita kártya olyan védelmi mechanizmusokat tartalmaznak, melyeknek célja, hogy megakadályozzák a játékkártyán található, szerzői joggal védett tartalmak jogosulatlan másolását. A bejegyzett védjegyek jogosulatlan használatát és a szerzői joggal védett tartalmak jogosulatlan másolását (ezen mechanizmusok megkerülésével vagy más módon) a törvény tiltja. Ha illegálisan másolt termékekkel vagy a védelmi mechanizmusok megkerülésére használt módszerekkel kapcsolatos információkat szeretne bejelenteni, küldjön t az címre, vagy hívja a helyi telefonos ügyfélszolgálatot a jelen kézikönyv hátlapján található számon.

4 RENDSZERSZOFTVER-FRISSÍTÉSEK A PS Vita rendszer rendszerszoftverének frissítéséről az eu.playstation.com webhelyen vagy a PS Vita rendszer használati útmutatójában olvashat bővebben. A képernyőn megjelenő utasítások követésével frissítheti a PS Vita rendszer szoftverét. A frissítés megkezdése előtt ellenőrizze a frissítési adatok verziószámát. Frissítés közben soha ne húzza ki az AC-adaptert. Frissítés közben ne kapcsolja ki a tápellátást és ne távolítsa el a PS Vita kártyát. A frissítés befejezése előtt ne szakítsa meg a folyamatot, mert ezzel megrongálhatja a PS Vita rendszert. A FRISSÍTÉS SIKERESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE Válassza a Settings (Beállítások) lehetőséget a Home Screen (Kezdőképernyő) felületén, majd válassza a System (Rendszer) opciót. Válassza a System Information (Rendszeradatok) elemet: ha a System Software (Rendszerszoftver) verziószáma megegyezik a frissítési adatok verziószámával, akkor a frissítés sikeres volt.

5 AZ EGYSÉGES EURÓPAI JÁTÉKINFORMÁCIÓS RENDSZER (PEGI) KORHATÁR- BESOROLÁSI RENDSZERE A PEGI szerinti korhatár-besorolás a játék csomagolásán látható. A PEGI korhatár-besorolási rendszer a gyermekeket és a tinédzsereket védi a korcsoportjuk számára nem megfelelő tartalmakkal szemben. A rendszer lehetővé teszi a szülők és a gyermekek számára játékokat vásárlók számára, hogy megbízható információk alapján válasszák ki a játékosok korcsoportjának megfelelő tartalmakat. FIGYELEM: A korhatár-besorolásnak nincs köze a játék nehézségéhez. A három részből álló korhatár-besorolási jelölés első része az életkort jelző ikon:

6 A besorolás második része egy vagy több leíró kifejezést tartalmazhat a játék tartalmának típusával kapcsolatban. A játék korhatár-besorolása a tartalom intenzitását tükrözi. A leírók a következők: További információk a webhelyen. Egyes játékok a PEGI Online logót is tartalmazhatják. Ezt a logót csak olyan online játékszolgáltatók használhatják, akik vállalták bizonyos előírások betartását, többek között a gyermekek védelmét az online játékokban. További információk a webhelyen.

7 SZÜLŐI FELÜGYELET A PS Vita rendszert beállíthatja úgy, hogy megakadályozza az olyan játékok elindítását, amelyek a PS Vita rendszert használó gyermek számára nem megfelelőek. A szülői felügyeletet akkor érdemes használnia, ha a PS Vita rendszert használó gyermeke még túl fiatal ahhoz, hogy játsszon ezzel a játékkal vagy a PS Vita rendszeren vásárolt egyéb játékokkal. A termék korhatár-besorolása a csomagoláson látható. A PS Vita rendszer alapértelmezett szülő felügyeleti szintje a 9-es. A PS Vita rendszer szülői felügyeleti szintjét az elérhető 11 szint közül választhatja ki, hogy a gyermekek számára megakadályozza a korcsoportjuknak nem megfelelő tartalmak elérését. A termék régióbeli korhatár-besorolása és a PS Vita rendszer szülői felügyeleti szintjei közötti összefüggés a következő: SZÜLŐI FELÜGYELETI SZINT KORHATÁR-BESOROLÁS

8 Ha például gyermeke 11 éves, a 12 éveseknek és idősebbeknek szóló tartalmak elérését kell megakadályoznia. Ehhez állítsa a PS Vita rendszer szülő felügyeleti szintjét 3-ra. Minél alacsonyabb a szülői felügyeleti szint, annál erősebb a korlátozás. A szülői felügyeleti szint az idősebb játékosok számára bármikor módosítható. Ritka esetekben a termék szülői felügyeleti szintje korlátozóbb (alacsonyabb) lehet, mint az adott országban a korhatárbesorolásra általában vonatkozó szint. Ennek az az oka, hogy a különböző országokban a korhatár-besorolási rendszerek eltérőek. Előfordulhat tehát, hogy a játék használatához módosítania kel a PS Vita rendszer szülői felügyeleti szintjét. A szülői felügyeleti szint beállításáról az eu.playstation.com/psvita/support/manuals címen olvashat bővebben. SZABÁLYOZÁSI INFORMÁCIÓK* A termék gyártója a Sony Computer Entertainment Inc., Konan, Minato-ku Tokyo, , Japán. Az elektromágneses összeférhetőség (EMC) és a termékbiztonság meghatalmazott európai képviselője a Sony Deutschland GmbH, Hedelfinger Strasse 61, Stuttgart, Németország. *Csak a PS Vita kártyákra vonatkozik.

9 Ha például gyermeke 11 éves, a 12 éveseknek és idősebbeknek szóló tartalmak elérését kell megakadályoznia. Ehhez állítsa a PS Vita rendszer szülő felügyeleti szintjét 3-ra. Minél alacsonyabb a szülői felügyeleti szint, annál erősebb a korlátozás. A szülői felügyeleti szint az idősebb játékosok számára bármikor módosítható. Ritka esetekben a termék szülői felügyeleti szintje korlátozóbb (alacsonyabb) lehet, mint az adott országban a korhatárbesorolásra általában vonatkozó szint. Ennek az az oka, hogy a különböző országokban a korhatár-besorolási rendszerek eltérőek. Előfordulhat tehát, hogy a játék használatához módosítania kel a PS Vita rendszer szülői felügyeleti szintjét. A szülői felügyeleti szint beállításáról az eu.playstation.com/psvita/support/manuals címen olvashat bővebben. SZABÁLYOZÁSI INFORMÁCIÓK* A termék gyártója a Sony Computer Entertainment Inc., Konan, Minato-ku Tokyo, , Japán. Az elektromágneses összeférhetőség (EMC) és a termékbiztonság meghatalmazott európai képviselője a Sony Deutschland GmbH, Hedelfinger Strasse 61, Stuttgart, Németország. *Csak a PS Vita kártyákra vonatkozik.

10 10 Megjegyzés: A kézikönyv vezérlési beállításai a Klasszikus vezérlőkonfigurációra vonatkoznak. Miután profilodat létrehoztad, válaszd a CUSTOMISE > SETTINGS > CONTROL SETTINGS (Testreszabás > Beállítások > Vezérlés beállításai) opciókat a vezérlőbeállítások testreszabásához. Támadás Játékos mozgatása/kocogás Futás Labda megállítása/hárítás Labda megállítása, kapu felé fordulás Testcsel (labda megkapásakor) Csapattárs futásra küldése Labdavezetés Bal kar > gomb (hosszan) Bal kar (felengedés) + > gomb Bal kar (felengedés) + < gomb < gomb (hosszan) < gomb (kétszer röviden)

11 11 Profi labdakezelés Iramvezérlés (labda birtokában) Labda megtolása Trükk módosító < gomb (hosszan) + > gomb (hosszan) <-gomb (hosszan) Jobb kar Jobb kar + < gomb (nyomva tart) Edzőtipp: Fedezés testtel A labda testtel fedezéséhez emberfogás során engedd fel a bal kart, és tartsd lenyomva a > gombot. Játékosod igyekszik az ellenfél és a labda közt maradni, hogy távol tartsa őket egymástól.

12 12 Lövés/Kapáslövés/Fejes Célzott/helyezett lövés Nyesett lövés Lövőcsel (az ellenfél térfelén) Lövés A gomb < gomb + A gomb < gomb + > gomb + A gomb A gomb (hosszan), majd S gomb Átadás/átívelés irányának megválasztása Rövid passz/fejes (hosszan nyomva a távolabbi játékosnak megy) Ívelt passz (hosszan a távolság meghatározásához) Passzolás Bal kar S gomb F gomb

13 13 Átlövés (hosszan nyomva a távolabbi játékosnak megy) Pattogó átemelés Ívelt átlövés (hosszan nyomva a távolabbi játékosnak megy) Átadás és felfutás Elfutás indítása átadásból Ívelt lövőcsel D gomb > gomb + F gomb < gomb + D gomb < gomb + S gomb < gomb + S gomb (kétszer röviden) F gomb (hosszan), majd S gomb

14 14 Edzői tipp: Átadás és felfutás Kényszerítős passzhoz nyomd meg az S gombot, miközben a < gombot nyomva tartod, hogy játékosod egy közeli csapattársnak adja a labdát. Engedd fel a < gombot, és mozdíts a bal karon, hogy a játékos tovább fusson. Ezután nyomd meg az S gombot (lapos passz), a D gombot (átlövés), az F gombot (ívelt passz), vagy a < gombot + a D gombot (ívelt átlövés): ezekkel rögtön visszaadhatod a labdát, tökéletesen időzítve, hogy az ellenfél meg ne szerezhesse a labdát. Első érintés (labda megkapásakor) Passz/lövés visszavonása Szabad mozgás Labdavezérlés Jobb kar (hosszan nyomva messzebbre megy) < gomb + > gomb < gomb (hosszan) + > gomb (hosszan)

15 15 Beadás (lenyomva a távolság meghatározásához) Alacsony beadás (beadási zónában) Lapos beadás (beadási zónában) Korai beadás (beadási zónán kívül) Korai lapos beadás (beadási zónán kívül) Korai lapos átadás (átadási zónán kívül) Beadás F gomb F gomb (kétszer röviden) F gomb (három pöccintés) < gomb + F gomb < gomb + F gomb (kétszer röviden) < gomb + F gomb (háromszor röviden)

16 16 Trükkök Tartsd nyomva a < gombot, és mozgasd a bal kart vagy a jobb kart (attól függően, milyen lábas a játékos) az alábbi trükkök végrehajtásához. MEGJEGYZÉS: Az alábbi vezérlési beállítások feltételezik, hogy az irányított játékos függőlegesen felfelé mozog, és játékosod irányától függően módosítandók. Testcsel Átlépés Átlépés visszafelé Labdapörgetés Jobb kar Z (pöccintés)/ jobb kar X (pöccintés) Jobb kar C, Z/jobb kar C, X Jobb kar Z, C/jobb kar X, C Jobb kar Z (hosszan)/jobb kar X (hosszan)

17 17 Visszahúzás (csak állva) Sarkazás Felpördítés Rulett-kerék Mozdulj balra, indulj jobbra Mozdulj jobbra, indulj balra Saroktól sarokig Egyszerű ollózás Profi ollózás Bal kar V (pöccintés) Jobb kar C (pöccintés), V sarkazás Jobb kar C (pöccintés), C, C felfelé Jobb kar V, Z, C, X/ jobb kar V, X, C, Z Jobb kar Z, V, X Jobb kar X, V, Z Jobb kar C (pöccintés), V Jobb kar V (pöccintés), C, C Jobb kar V (pöccintés), C (hosszan), C (pöccintés)

18 18 Balra dől, de jobbra megy Jobbra dől, de balra megy Elastico (megfelelően magas képzettséggel) Visszahúzást mímel, balra el (csak állva) Visszahúzást mímel, jobbra el (csak állva) Sarokház (csak futva) Lepördülés (csak állva) Hókusz-pókusz Tripla Elastico Jobb kar Z, V, X Jobb kar X, V, Z Jobb kar X, V, Z Bal kar V, X, V, Z Bal kar V, Z, V, X Jobb kar O, O/jobb kar U, U Jobb kar O, O/jobb kar U, U Jobb kar V, Z, V, X Jobb kar V, X, V, Z

19 19 Labda meghúzása és továbbítása (csak futva) Kiemelés (csak állva) Fordulás és pördülés Színlelt meghúzás (csak állva) Színlelt Rabona (csak futva) Jobb kar X (hosszan), C (pöccintés)/ jobb kar Z (hosszan), C (pöccintés) Jobb kar C (pöccintés), C, V Jobb kar C (pöccintés), Z (pöccintés)/ jobb kar C (pöccintés), X (pöccintés) Jobb kar Z (hosszan), X (pöccintés)/ jobb kar X (hosszan), Z (pöccintés) F gomb/a gomb, majd S gomb + bal kar V

20 20 Zsonglőrködés (csak állva) Kiemelés hátrafelé Kiemelés Lábkörzés Elastico a levegőben Felpördítés lövéshez T. Lábkörzés > gomb (röviden) Bal kar V (hosszan) Bal kar Z (hosszan)/bal kar X (hosszan) Jobb kar óramutató járásával megegyező/ ellentétes irányban Jobb kar X (pöccintés), Z (pöccintés) Bal kar C (hosszan) Jobb kar óramutató járásával ellentétes irányban, C (pöccintés) MEGJEGYZÉS: Az EA SPORTS FIFA játékosai a fent felsoroltaknál sokkal több trükköt és kunsztot tudnak! Lépj pályára, és kezdj kísérletezni, aztán használd is fel új képességeidet!

21 21 Védekezés Védekezés Játékos mozgatása Bal kar Játékosváltás < gomb (röviden, felengedésre) Irányított játékos váltása Jobb kar Futás > gomb (hosszan) Nyomás S gomb (hosszan) 2. védő nyomás A gomb (hosszan)

22 22 Becsúszó szerelés Lezárás Lezárás futva Védekező szerelés F gomb < gomb (hosszan) < gomb (hosszan) + > gomb (hosszan) < gomb (hosszan) + S gomb (hosszan)

23 23 Edzőtipp: Védekező szerelés és lezárás futva Ha ellenfeled gyorsan mozog, tartsd nyomva a < gombot, és nyomd meg a > gombot, hogy a védő sebességét hozzáigazítsd, és az felkészülhessen a szerelésre. Ha nem akarod, hogy becsúszó szerelést kíséreljen meg, tartsd nyomva a < gombot, és nyomd meg az S gombot a szoros emberfogáshoz. Játékosod az ellenfél nyomában marad, de nem próbálkozik szereléssel. Ha az ellenfél labdakezelési hibát vét, engedd fel a < gombot, hogy hátvéded kihasználja az alkalmat. Kirohanás Mozgatás/Célzott rúgás vagy dobás Dobás (a labda birtokában) Kapus védekezés D gomb (hosszan) Bal kar S (hosszan, hogy a távolabbi játékoshoz érjen)

24 24 Kirúgás (a labda birtokában) Labda ledobása (a labdát birtokában) A gomb/f gomb D gomb Kapus védekezés Célzás Lövés (lenyomva tartva növekszik a lövés ereje) Nyesett passz (hosszan az erő megnöveléséhez) Labda csavarása (rúgás előkészítésekor) Lövő játékos cseréje Legurító hívása Közvetlen szabadrúgás Bal kar A gomb F gomb Bal kar > gomb < gomb

25 25 Legurító lő Legurító passzol Sorfal felugrása (csak védelemben) Sorfal mozgatása (csak védelemben) Támadórúgás (csak védelemben) < gomb + A gomb < gomb + S gomb D gomb < gomb/> gomb S gomb

26 26 Edzői tipp: Emelés és csavarás A lövés magasabbra megy, ha nagyobb erőt viszel bele (de ne legyen túl erős), közben pedig a bal kar mozgatásával csavarhatod oldalra, felfelé vagy visszafelé. A függőleges csavarással a labda gyorsabban lefelé csapódik (pl. ha túl van a sorfalon). Célzás Nyesett passz (hosszan az erő megnöveléséhez) Lapos passz Góllövés Bal kar F gomb S gomb

27 27 Bedobás Bedobás célzása Bal kar Rövid dobás (a legközelebbi játékosnak) S gomb Kézi rövid bedobás (amerre a játékos néz) D gomb Hosszú dobás F gomb Fogadó váltása < gomb

28 28 Nyesett passz (hosszan az erő megnöveléséhez) Magas beadás csavarással (nekirugaszkodáskor) Alacsony beadás Lapos beadás Rövid szöglet kérése Szöglet F gomb Bal kar F gomb (kétszer röviden) F gomb (három pöccintés) < gomb

29 29 Célzott lövés Erős lövés Célzott/helyezett lövés Nyesett lövés Vetődés (csak kapusnál) Mozgás a gólvonal mentén (csak kapusnál) 11-es Bal kar (megtartva a hosszabb célzáshoz bármely irányba) A gomb < gomb + A gomb < gomb + > gomb + A gomb Jobb kar Bal kar

30 30 Edzőtipp: Büntetők Célzás: Játékosaid alapértelmezésben a kapu közepére céloznak. A lövésre való rákészülés során a bal karral módosíthatod az irányzékot, mely a kapun belül bárhová eshet. Minél hosszabb ideig tolod a bal kart a választott irányba, annál távolabbra kerül az irányzék a kapu középvonalától. Vigyázz, meddig tartod nyomva a bal kart: ha túl hamar engeded fel, a lövés nem lesz elég helyezett, ha túl későn, játékosod akár el is vétheti a kaput. Hárítás: Ha jó előre elhatározod, merre mozduljon, kapusod messzebbre juthat az adott irányba, és kifoghatja a sarkokba tartó labdákat is. Csak tudd, hogy ha túlságosan eltávolodik jobbra vagy balra, a középre irányzott lövéseket nem sok esélye van hárítani. Ha úgy ítéled, a lövés nem erős, hanem helyezett lesz, megpróbálhatsz zsigerből reagálni rá oly módon, hogy a jobb kart a lövés irányába tolod.

31 31 Be A Pro: Goalkeeper (Légy profi: kapus) Támadó játék labda nélkül Passz kérés/jelentkezés S gomb Átlövés javaslat D gomb Beadás javaslat F gomb Rálövés javaslat A gomb Kamerafókusz váltogatása SELECT gomb

32 32 Tizenhatos védelme Vetődés Jobb kar/bal kar S gomb (hosszan) Automatikus helyezkedés < gomb (hosszan) Lassított mozgás a labdával szemben Bal kar + < gomb Kirohanás/Öklözés D gomb (hosszan) Lábra menés F gomb Ráérző védés < gomb + > gomb 2. védő ráállítás A gomb (hosszan) Kamerafókusz váltogatása SELECT gomb Futás > gomb

33 33 Edzői tipp: Be a Goalkeeper (Légy kapus) Tapasztald ki a Save Assistance (hárítási segédlet) beállítások (Assisted, Semi-Assisted, Manual: könnyített, részben könnyített, kézi) hatásait, hogy kiválaszthasd a technikai tudásodnak és játékstílusodnak leginkább megfelelőt! Érintővezérlés Az érintővezérléssel lőhetsz kapura, elvégezheted a szabadrúgásokat, a bedobásokat és a szögleteket. Passzoláshoz és hátvédek közti gyorsváltáshoz is használhatod. Lövés Gyors kapura lövéshez érintsd meg a kaput a képernyőn (érintőképernyő). Minél hosszabb az érintés, annál erősebb lesz a lövés.

34 34 A lejjebb lévő érintőfelületet is használhatod ugyanerre. Ebben az esetben vedd úgy, hogy a felület a kapu, és ott érintsd meg, ahová lőni akarsz. A célindikátor pontja a lövés erősségének megfelelően változtatja színét. A lövés után a célkereszt formájú találatjelző mutatja, hová érkezett a labda ahhoz képest, ahová szántad. Ne feledd, hogy a labdavezetés irányán és sebességén kívül a védő által gyakorolt nyomás is hatást gyakorol a lövés pontosságára. MEGJEGYZÉS: Az érintővezérlés használatakor a képernyő felső részének közepén fehér ikon jelzi, ha ujjaidat az érintőfelületen felejted. Az alsó érintőfelülettel lőni csak a pálya utolsó harmadában, az ellenfél kapujának előterében tudsz, és csak akkor, ha ujjaid épp nem takarják azt.

35 35 Szabadrúgások Szabadrúgáshoz állítsd a kamerát a majdani lövés irányába, majd gyorsan húzd végig az ujjadat az érintőképernyőn! Az első érintés pillanatában játékosod nekikészül a szabadrúgásnak. A színes csík mutatja, hol tart vele éppen. A lövés ívét és szögét az érintőképernyőre rajzolt ujjmozdulat határozza meg. Ne feledd: egy jobblábas játékos mindig hatékonyabban csavar balra, mint jobbra. A ballábas játékosra épp az ellenkezője igaz. A hátsó érintőfelületen elég azt a pontot megérintened, ahová a labdát szánod. Közvetlenül a kapura célozhatsz vele, de ha van sorfal, használd inkább az érintőképernyőt, amin csavarni és ívelni is lehet. Bedobások Érintsd meg azt a helyet, ahová a labdát dobni szeretnéd! Ha játékosod rendelkezik a Long Throw-in (Hosszú bedobás) vagy a Giant Throw-in (Mérföldes bedobás) képességgel, messzebbre dobhatja a labdát a többinél.

36 36 Büntetők Használd az érintőképernyőt tökéletes büntetőrúgások végrehajtásához! Figyeld a Composure Meter (Rákészülés) kijelzőt, és érintsd meg, mikor a zöld tartományban jár, hogy a lövés a lehető legpontosabb legyen. Ezután érintsd meg a helyet, ahová a labdát szánod. Az érintés időtartama határozza meg az erősséget, amit a Shot Power Meter (Lövés erőmérő) skálán tudsz nyomon követni. Szögletrúgások Szögletrúgás alkalmával érintsd meg azt a játékostársat, akinek a labdát szánod. Beíveléshez növeld az érintés időtartamát. Passzok Érintsd meg a játékost, vagy a pályának azt a pontját, akinek/ahová a labdát szánod! Magas labdához növeld az érintés időtartamát. Felszabadító rúgáshoz növeld még tovább az időtartamot.

37 a játék beállítása 37 Hátvédváltás Védekezésben adódhatnak helyzetek, mikor gyorsan kell váltanod a játékosok között. Ehhez elég megérintened azt, akit irányítani szeretnél. Mielőtt pályára lépnél, hozz létre magadnak EA/Origin fiókot, hogy maradéktalanul kiélvezhesd az EA SPORTS FIFA tartalmát. EA SPORTS FIFA profil Válaszd ki képességszintedet, kedvenc vezérlőbeállításodat és kedvenc csapatodat! EA/Origin fiók EA/Origin fiókod létrehozásához írd be valós címedet és jelszavadat a címképernyőn, mikor a program erre kér. A felhasználónév és a jelszó ahhoz kell, hogy hozzáférj az EA játékainak online komponenséhez, és a játékspecifikus tartalmakhoz az easports.com webhelyen.

38 Játékmenet 38 Játékképernyő Pontok Meccsóra Irányított játékos Állóképesség/ Erőnlét szint Radar

39 Játékmenet 39 Mentés és betöltés Mielőtt kilépsz egy játékmódból (vagy menüből, melyben változtatásokat eszközöltél), ne felejtsd elmenteni előrehaladásodat, különben minden nem mentett információ elvész. A Load (Töltés) képernyőt a legtöbb játékmódból elérheted, így bármikor betölthetsz fájlokat. MEGJEGYZÉS: Az EA SPORTS FIFA automatikusan menti a játékállást. Kick-Off (Kezdőrúgás) mód Válaszd az EXHIBITION MATCH (Barátságos meccs) opciót, ha alapértelmezett beállításokkal akarsz meccset játszani ezeken a CUSTOMISE > SETTINGS > GAME SETTINGS (Testreszabás > Beállítások > Játékbeállítások) útvonalon változtathatsz, vagy a BE A PRO: GOALKEEPER ill. BE A PRO: PLAYER (Légy profi: kapus ill. Légy profi: játékos) opciókat, ha egyetlen játékossal nyomulnál inkább.

40 Játékmenet 40 Be a Pro: Goalkeeper (Légy profi: kapus) Játssz kapusként, és éld át a mérkőzések izgalmát csapatod utolsó védvonalaként, szemtől szemben a mohó csatárokkal! Csapattársaidat kedvedre szólíthatod, ha a labda épp nincs játékban ha támadás közeleg, csak az indikátort figyeld!

41 játékmódok 41 Career Mode (Karrier mód) Minden játékosnak, még a legjobbnak is, véget ér egyszer a pályafutása. A Karrier módban három szerepkörben, játékosként, játékos-menedzserként és menedzserként is átélheted a játék izgalmát. Indulhatsz játékosként, hogy belenőhess a másik két szerepkörbe, de lehetsz mindjárt játékos-menedzser és menedzser is. Játékosod teljesítményéről mindhárom szerepben a világ labdarúgó-társadalma mond ítéletet. Player Career (Játékoskarrier) Bújj egy sikerre éhes profi futballista bőrébe, és tedd próbára magad bajnokságok kupamérkőzések és nemzetközi rangadók során át! Játszhatsz valódi játékossal, kreált játékossal vagy virtuális profival. Ügyelj minden megmozdulásodra a pályán, hogy nagy ígéretből igazi futball-legendává válhass!

42 játékmódok 42 Player Manager Career (Játékos-menedzseri karrier) A játékos-menedzserek a pályán és azon kívül is kézben tarthatják az eseményeket, ha sikerül egyensúlyt teremteniük labdarúgói ambícióik és menedzseri teljesítményük között. Játszhatod kreált játékossal vagy virtuális profiddal. Játékosodnak a csapat összeállítása mellett a felállással, a játékstílussal, a felkészítéssel és a tehetséggondozással is törődnie kell... már amikor épp nincs a pályán. Manager Career (Menedzseri karrier) A menedzser dolga a lehető legjobb csapatot kiállítani minden mérkőzésre, és gondoskodnia arról, hogy az az adott ellenféllel szemben leghatékonyabb taktikát alkalmazza. Játszhatod kreált játékossal vagy virtuális profiddal. Menedzsered tartja kézben a csapat pénzügyeit, neki kell egyensúlyban tartania a költségvetést, intéznie az igazolásokat, lefolytatnia a tárgyalásokat és megkötnie a szerződéseket. Nyerj rangos kupameccseket és állj helyt csapatoddal a bajnokságban, hogy a klubvezetés elégedett legyen!

43 játékmódok 43 Menedzser tippek Ellenőrizd az összeállítást szimulált mérkőzés előtt! A végeredmény egyetlen játékoson is megfordulhat. Használd a keresési opciókat, hogy megtaláld a legmegfelelőbb játékosokat csapatod számára, de ne hagyd figyelmen kívül az árukat sem! Vedd figyelembe a pályaedződ teljesítményértékeléseit is! Ezek lehetővé teszik menedzsered számára, hogy eldönthesse, mely labdarúgóknak érdemes a legtöbb játékidőt biztosítania. Figyeld Player Level/Manager Reputation (játékosszint/menedzseri elismertség) értékeid alakulását az idény során! Ezek tükrözik megítélésedet a klubvezetés szemében, és ezek fényében kapsz új ajánlatokat az egyes idények végén.

44 játékmódok 44 Tournaments (Kupatornák) A labdarúgás izgalmát és szépségét a játékosok és a futballrajongók számára egyaránt a kupatornák testesítik meg Az EA SPORTS FIFA játékban több mint 50 kupatorna közül lehet választani. Válaszd ki az országot, majd a kupát, melyben indulni szeretnél, ezt követően a csapatot vagy csapatokat, melyeket irányítani fogsz.

45 játékmódok 45 Create Tournament (Kupatorna létrehozása) Hozd létre saját kupatornádat! Válassz a LEAGUE (Liga), KNOCKOUT (Kieséses) vagy GROUP & KNOCKOUT (Csoport- és kieséses) opciók közül, majd állítsd be az induló csapatok számát és azt, magad akarod-e kiválasztani őket, vagy a programra bízod, hogy az üres helyeket betöltse. Ha elégedett vagy beállításaiddal, mentsd el a tornát, majd vágj bele, hogy kiderüljön, képes vagy-e megnyerni. MEGJEGYZÉS: További lehetőségekért kapcsold BE az Advanced Settings (Haladó beállítások) opciót. Az alapbeállítások elvégzését követően az Advanced Settings képernyőre kerülsz. Itt finomhangolhatod a torna szabályait, és megadhatod az AutoFill funkció paramétereit.

46 PlayStation Network 46 AZ ONLINE FUNKCIÓK ELÉRÉSÉHEZ EA ONLINE REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES. A REGISZTRÁCIÓ FELTÉTELE A BETÖLTÖTT 13. ÉLETÉV. AZ EA ONLINE ADATVÉDELMI ELVEI ÉS FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEI: A HONLAPON 30 NAPPAL KORÁBBAN KÖZZÉTETT TÁJÉKOZTATÁS UTÁN AZ EA VISSZAVONHATJA AZ ONLINE SZOLGÁLTATÁSOKAT. AZ EA TOVÁBBI TARTALMAKAT ÉS/VAGY FRISSÍTÉSEKET BOCSÁTHAT A FELHASZNÁLÓK RENDELKEZÉSÉRE INGYENESEN, AMENNYIBEN ÉS AMIKOR AZOK ELÉRHETŐVÉ VÁLNAK. MEGJEGYZÉS: Az online játék megkezdéséhez el kell fogadnod az EA adatvédelmi irányelveit és szolgáltatási feltételeit. E dokumentumokat az első játékba való belépés előtt kell megismerned és elfogadnod. Elutasításukkal kizárod magad az EA SPORTS FIFA online komponensének használatából. Friends Leagues (Baráti bajnokságok) Hozz létre online bajnokságot magadnak és akár 31 barátodnak! Játssz a saját szabályaid szerint a világ bármely részén élő játékosok ellen!

47 Virtual Pro (Virtuális profi) 47 Lépj pályára kezdő játékosként az EA SPORTS FIFA Virtual Pro (Virtuális profi) módjában! Karrieredet és hírnevedet az alapoktól építheted fel. Határozd meg virtuális profid értékeit, majd lépj vele pályára, és tedd szupersztárrá! Virtuális profidat bármely játékmódban Career (Karrier) és Kick-Off (Kezdőrúgás) módban is használhatod. Használd virtuális profidat minél hatékonyabban; nyerj díjakat, növeld értékeidet és válj igazi futballcsillaggá!

48 Customise (Testreszabás) 48 Arena Options (Aréna opciók) Angliában, Rooney-ként szeretnél gyakorolni a nagyszerű Howard ellen? Az Arena Options menüben beállíthatod, mely játékost vagy kapust, illetve melyik stadiont szeretnéd használni Arena módban.

49 Team Management (Csapatkezelés) 49 Egyéni taktika A Team Management (Csapatkezelés) képernyő CUSTOM TACTICS (Egyéni taktikák) opciójával testre szabhatod csapatod védő és támadó játékát. Tekintsd meg alapértelmezett taktikájukat; az S gombbal megjeleníthetsz más taktikákat (ellentámadás, nagy nyomás, birtoklás és hosszú labda), valamint saját testre szabott taktikáidat is (lásd alább). Ezek egyikét kiválaszthatod alapértelmezett taktikának, ha kijelölöd, és megnyomod az S gombot. Új taktikát úgy hozhatsz létre, ha választasz egyet sablonnak, és a csúszókapcsolókkal átalakítod annak egyes részeit. Nyomd meg a A gombot vagy az F gombot az új taktika elmentéséhez a kiválasztott helyre, és nyomd meg az S gombot a megerősítéshez. Gyors taktikák Menet közben úgy alkalmazhatod az egyes taktikákat, ha hozzárendeled őket az iránygombokhoz. Ehhez válaszd a QUICK TACTICS (Gyors taktikák) menüpontot a Team Management (Csapatkezelés) képernyőn, a segítségével válassz irányt, majd nyomd meg a S gombot! Végül válaszd ki új taktikádat, és nyomd meg ismét az S gombot, így hozzárendeled azt a választott irányhoz.

50 Team Management (Csapatkezelés) 50 MEGJEGYZÉS: Testreszabott taktikáidat barátaiddal, de akár az egész FIFA közösséggel is megoszthatod, ha a Player Hub (Játékosközpont) képernyőn megnyomod a < gombot, kiválasztod a Shared Tactics (Magosztott taktikák) opciót, és követed a megjelenő utasításokat. MEGJEGYZÉS: Ha alapértelmezett vezérlőkiosztásod az iránygombokat a játékos mozgatására használja, a bal karral kell kiválasztani a Gyors taktikákat. Felállások A taktika megválasztása után elkezdheted a csapatfelállások és játékosszerepek finomhangolását a FORMATIONS (Alakzatok) menüpont választásával az illető csapat Team Management (Csapatkezelés) képernyőjén. Először válassz egy felállást, és nyomd meg az F gombot a szerkesztéshez. Ezután válassz egy játékost a kijelölt felállásból, és nyomd meg az S gombot. Végül döntsd el, a játék mely aspektusát szeretnéd változtatni (alappozíció, aktivitás vagy helyezkedés), és kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat! MEGJEGYZÉS: a csapat mentalitását menet közben az iránygombokkal változtathatod. Nyomd meg a Z gombot, hogy játékosaid jobban figyeljenek a védekezésre, vagy az X gombot, hogy sűrűbben támadjanak.

51 Practice Arena (Gyakorlóaréna) 51 Az EA SPORTS FIFA gyakorlóarénája az a hely, ahol csiszolhatod képességeidet, mielőtt mérkőzésbe kezdesz. Itt gyakorolhatod a kapuralövést, a védést és a labda játékba hozásának módozatait. A gyakorlóaréna alapértelmezésben egyetlen ellenféllel állít szembe, így addig vezetheted a labdát, amíg akarod és akkor lőhetsz kapura, amikor kedved tartja. Gyakorolhatod a cseleket, kikísérletezheted a kapura lövés ideális szögét, és kitapasztalhatod a gyengéidet. Ez ideális alkalom az érintővezérléssel való gyakorlásra is. Azt is meghatározhatod, hány támadó- és védőjátékos legyen a pályán a gyakorlómérkőzés során. Válaszd a SET PIECES (Pontrúgások) opciót a szabadrúgások, büntetők, bedobások és szögletrúgások gyakorlásához. Ha a valódi meccs nyomása nélkül szeretnéd csiszolni képességeidet, válaszd a PRACTICE MATCH (Gyakorlómeccs) opciót a Practice Arena (Gyakorlóaréna) menüből. Nincs gólszámlálás, nincs meccsóra, addig játszol, amíg neked tetszik. MEGJEGYZÉS: Nyomd meg a SELECT gombot az Arenában a Practice Arena menü eléréséhez!

Vezérlés: Alapszintű támadás... 3

Vezérlés: Alapszintű támadás... 3 Tartalom Vezérlés: Alapszintű támadás Vezérlés: Alapszintű támadás... 3 Vezérlés: Alapszintű védekezés... 4 Street Ball vezérlők...5 Alap kunsztok...6 Spéci kunsztok...8 Irány az utca (Hit the Streets)...12

Részletesebben

Kézikönyv HSM_FS_M_HU_v_.indd 2 HSM_FS_M_HU_v_.indd 2 2/16/11 10:13 PM 2/16/11 10:13 PM

Kézikönyv HSM_FS_M_HU_v_.indd 2 HSM_FS_M_HU_v_.indd 2 2/16/11 10:13 PM 2/16/11 10:13 PM HSM_FS_M_HU_v_.indd 1 Kézikönyv HSM_FS_M_HU_v_.indd 2 Rendszerkövetelmények Microsoft Windows Vista / XP SP3 1,5 GHz Intel Pentium 4 osztály, vagy hasonló AMD Athlon processzor 512 MB RAM 3 GB szabad merevlemez-terület

Részletesebben

Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Desktop 11

Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Desktop 11 Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Desktop 11 NOVELL GYORSKALAUZ KÁRTYA A SUSE Linux Enterprise Desktop 11 új verziójának telepítéséhez a következő műveletsorokat kell végrehajtani. A jelen dokumentum áttekintést

Részletesebben

Offline Electronic League FIFA13 Versenyszabályzat

Offline Electronic League FIFA13 Versenyszabályzat Offline Electronic League FIFA13 Versenyszabályzat Az Offline Electronic League FIFA13 Versenyszabályzata az admin gárda által létrehozva, követve a rangos FIFA világbajnokságok (World Cyber Games, Electronic

Részletesebben

Fontos egészségügyi figyelmeztetés: Fotoszenzitív epilepsziás roham

Fontos egészségügyi figyelmeztetés: Fotoszenzitív epilepsziás roham FIGYELMEZTETÉS Mielőtt használnád ezt a játékot, olvasd el az Xbox 360 konzol, a Kinect érzékelő és a többi kiegészítő kézikönyvét, és ismerkedj meg a fontos biztonsági és egészségügyi tudnivalókkal. www.xbox.com/support.

Részletesebben

Teljes irányítás. Támadás alapok. S gomb F gomb D gomb A gomb Q gomb + A gomb E gomb + A gomb A gomb, S gomb F gomb, S gomb.

Teljes irányítás. Támadás alapok. S gomb F gomb D gomb A gomb Q gomb + A gomb E gomb + A gomb A gomb, S gomb F gomb, S gomb. Tartalom Teljes irányítás... 3 Az első lépések... 10 Mérkőzés lejátszása... 12 Offline játékmódok... 16 Online játék... 21 Segítségre van szükséged?... 24 2 Teljes irányítás Classic (Klasszikus) Rövid

Részletesebben

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató Bejelentkezés A CitiDirect BE SM futtatásának minimális rendszerkövetelményei megegyeznek a CitiDirect Online Banking rendszer követelményeivel. Kérjük, kattintson

Részletesebben

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardware telepítése. Telepítés Windows 2000-re és XP-re

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardware telepítése. Telepítés Windows 2000-re és XP-re PU007V2 Sweex 1 portos párhuzamos és 2 portos soros PCI kártya A termék bemutatása Szélsőséges hőmérséklettől óvja a PU007V2 kártyát. Ne tegye ki közvetlen napsugárzásnak, és ne helyezze fűtőszerkezetek

Részletesebben

Kamera. Hálózati kupolakamera. Gyors üzemelési útmutató. magyar

Kamera. Hálózati kupolakamera. Gyors üzemelési útmutató. magyar Kamera Hálózati kupolakamera Gyors üzemelési útmutató UD.6L020B305A0EU magyar Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: DS-2CD42F-(I), DS-2CD424F-(I), DS-2CD432F-(I), DS-2CD42FWD-(I), DS-2CD432FWD-(I),

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

UEFA B TOVÁBBKÉPZÉS (Gyakorlati anyag) 2014.02.12. Tiszaújváros. Oktatási lépések, kulcspontok bemutatása 1:1, 2:1, 4:2 elleni kis játékokon keresztül

UEFA B TOVÁBBKÉPZÉS (Gyakorlati anyag) 2014.02.12. Tiszaújváros. Oktatási lépések, kulcspontok bemutatása 1:1, 2:1, 4:2 elleni kis játékokon keresztül Cél: UEFA B TOVÁBBKÉPZÉS (Gyakorlati anyag) 2014.02.12. Tiszaújváros Oktatási lépések, kulcspontok bemutatása 1:1, 2:1, 4:2 elleni kis játékokon keresztül (Korosztály: 12 év Létszám: 12+2 fő Bemutató ideje:

Részletesebben

Sony Ericsson X8 (Xperia) (RoadSync) beállítása Virtualoso email levelezésre

Sony Ericsson X8 (Xperia) (RoadSync) beállítása Virtualoso email levelezésre Sony Ericsson X8 (Xperia) (RoadSync) beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével állíthatja be a Virtualoso email levelezést Sony Ericsson X8 készülékre. Az alkalmazás beállítását

Részletesebben

Gyors üzembe helyezési kézikönyv

Gyors üzembe helyezési kézikönyv Netis vezeték nélküli, kétsávos router Gyors üzembe helyezési kézikönyv WF2471/WF2471D A csomagolás tartalma (Két sávos router, hálózati adapter, ethernet kábel, kézikönyv) 1. Csatlakozás 1. Kapcsolja

Részletesebben

Használati utasítás.

Használati utasítás. Lotus Notes Naptár Windows telefonra Használati utasítás. Írta: Varga Róbert 1 http://www.robertwpapps.uw.hu Bevezetés: Ezt az alkalmazást a fejlesztő saját használatra írta a teljesség igénye nélkül.

Részletesebben

Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Server 11

Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Server 11 Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Server 11 NOVELL GYORSKALAUZ KÁRTYA A SUSE Linux Enterprise 11 új verziójának telepítéséhez a következő műveletsorokat kell végrehajtani. A jelen dokumentum áttekintést

Részletesebben

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez Bevezetés A Memeo Instant Backup egyszerű biztonsági másolási megoldás, mely nagy segítséget nyújt a bonyolult digitális világban. A Memeo Instant Backup automatikus módon, folyamatosan biztonsági másolatot

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú, router

Netis vezeték nélküli, N típusú, router Netis vezeték nélküli, N típusú, router Gyors üzembe helyezési kézikönyv Típusok: WF-2409/WF2409/WF2409D A csomagolás tartalma (Vezeték nélküli, N típusú, router, hálózati adapter, ethernet kábel, kézikönyv,

Részletesebben

Vodafone Mobile Connect telepítése

Vodafone Mobile Connect telepítése Vodafone Mobile Connect telepítése Kérjük ne csatlakoztassa a Vodafone Mobile Connect eszközt a Mac számítógépéhez. Ha esetleg már csatlakoztatta az adatkártyát vagy a modemet a Mac számítógépéhez, akkor

Részletesebben

UEFA B TOVÁBBKÉPZÉS (Gyakorlati anyag) 2014.02.05. Szombathely. Oktatási lépések, kulcspontok bemutatása 1:1, 2:1, 4:2 elleni kis játékokon keresztül

UEFA B TOVÁBBKÉPZÉS (Gyakorlati anyag) 2014.02.05. Szombathely. Oktatási lépések, kulcspontok bemutatása 1:1, 2:1, 4:2 elleni kis játékokon keresztül Cél: UEFA B TOVÁBBKÉPZÉS (Gyakorlati anyag) 2014.02.05. Szombathely Oktatási lépések, kulcspontok bemutatása 1:1, 2:1, 4:2 elleni kis játékokon keresztül (Korosztály: 12 év Létszám: 12+2 fő Bemutató ideje:

Részletesebben

Kamera. Hálózati kupolakamera. Gyors üzemelési útmutató magyar

Kamera. Hálózati kupolakamera. Gyors üzemelési útmutató magyar Kamera Hálózati kupolakamera Gyors üzemelési útmutató magyar Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: DS-2CD4312F-(I)(Z)(H)(S), DS-2CD4312FWD-(I)(Z)(H)(S), DS-2CD4324F-(I)(Z)(H)(S), DS-2CD4332FWD-(I)(Z)(H)(S)

Részletesebben

Kenguru és Gyermek Kupa. Védekezési és támadási megkötések U11 Kenguru és U12 Gyermek korosztályokban

Kenguru és Gyermek Kupa. Védekezési és támadási megkötések U11 Kenguru és U12 Gyermek korosztályokban MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE Kenguru és Gyermek Kupa Védekezési és támadási megkötések U11 Kenguru és U12 Gyermek korosztályokban MEGTÁRGYALTA ÉS ELFOGADTA AZ MKOSZ Szakmai és Utánpótlás Bizottsága

Részletesebben

Szakmai elvek U11-U15

Szakmai elvek U11-U15 MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE Szakmai elvek U11-U15 MEGTÁRGYALTA ÉS ELFOGADTA AZ MKOSZ Szakmai és Utánpótlás Bizottsága 2014. oldal 1 Védekezési és támadási alapelvek U11-U15 korosztályokban

Részletesebben

Virtualoso Meeting Telefonkonferencia Használati Útmutató Belépés a Virtualoso Portal felületére

Virtualoso Meeting Telefonkonferencia Használati Útmutató Belépés a Virtualoso Portal felületére Virtualoso Meeting Telefonkonferencia Használati Útmutató Belépés a Virtualoso Portal felületére Az alábbi oldalakon szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a Virtualoso Meeting szolgáltatás Telefonkonferencia

Részletesebben

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardver telepítése. PU013 Sweex 1 portos párhuzamos és 2 portos soros PCI kártya

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardver telepítése. PU013 Sweex 1 portos párhuzamos és 2 portos soros PCI kártya PU013 Sweex 1 portos párhuzamos és 2 portos soros PCI kártya A termék bemutatása Szélsőséges hőmérséklettől óvja a PU013 kártyát. Ne tegye ki közvetlen napsugárzásnak, és ne helyezze fűtőszerkezetek közelébe.

Részletesebben

Alpha1 PRO Okoseszköz Applikáció. Használati Útmutató

Alpha1 PRO Okoseszköz Applikáció. Használati Útmutató Alpha1 PRO Okoseszköz Applikáció Használati Útmutató 1. UBTECH felhasználó A UBTECH felhasználó azonosítód bármelyik termékünk esetében érvényes és használható. Az Alpha1 Applikációba történő belépéskor

Részletesebben

Gyors telepítési kézikönyv

Gyors telepítési kézikönyv netis Vezeték nélküli, N router Gyors telepítési kézikönyv 1. A csomagolás tartalma (Vezeték nélküli,n Router, Hálózati adapter, Ethernet kábel, Kézikönyv) * A kézikönyv, az összes, Netis, 150Mbps/300Mbps

Részletesebben

Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre

Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszeûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Nokia N8 készülékre. A készülék integrált e-mail

Részletesebben

Szabály játékok. Szerep játékok. 5:5 (kapussal) 5:5 3:3 5:3 3:3. 5:5 (kapussal) 3:3 Ügyességi 5:5. 3 m 3 m. feladatok, játékok

Szabály játékok. Szerep játékok. 5:5 (kapussal) 5:5 3:3 5:3 3:3. 5:5 (kapussal) 3:3 Ügyességi 5:5. 3 m 3 m. feladatok, játékok U9 3 m 3 m U7 5:5 (kapussal) 5:5 3:3 Szabály játékok 5:3 x x x x Labda nélküli koordináció célbarúgással Szerep játékok 3:3 x x x x 5:5 x x x x 5:5 (kapussal) 3:3 Ügyességi feladatok, játékok U7: 5-6 évesek

Részletesebben

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató EPSON Digitális fényképezőgép / Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató Minden jog fenntartva. Jelen kézikönyv a SEIKO EPSON CORPORATION előzetes írásbeli engedélye nélkül sem részben sem egészben nem

Részletesebben

Bluetooth Software frissítés leírása Android eszköz használata esetén IVE-W530BT

Bluetooth Software frissítés leírása Android eszköz használata esetén IVE-W530BT Bluetooth Software frissítés leírása Android eszköz használata esetén IVE-W530BT Ez a kézikönyv leírja a szükséges lépéseket az IVE-W530BT Bluetooth firmware frissítéséről. Olvassa el az összes figyelmeztetést

Részletesebben

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardver telepítése. PU011 Sweex 1 portos párhuzamos PCI expressz kártya

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardver telepítése. PU011 Sweex 1 portos párhuzamos PCI expressz kártya PU011 Sweex 1 portos párhuzamos PCI expressz kártya A termék bemutatása Szélsőséges hőmérséklettől óvja a PU011 kártyát. Ne tegye ki közvetlen napsugárzásnak, és ne helyezze fűtőszerkezetek közelébe. A

Részletesebben

Tartalom. PC irányítási információ. Főmenü 12 JátékmeneT 13. Teljes irányítás. Beállítás 11

Tartalom. PC irányítási információ. Főmenü 12 JátékmeneT 13. Teljes irányítás. Beállítás 11 Tartalom Teljes irányítás 2 Beállítás 11 Főmenü 12 JátékmeneT 13 Teljes irányítás PC irányítási információ A FIFA 14 PC változata számos vezérlő használatát támogatja. A legjobb játékélményhez a Logitech

Részletesebben

Mobil Partner telepítési és használati útmutató

Mobil Partner telepítési és használati útmutató Mobil Partner telepítési és használati útmutató Tartalom Kezdeti lépések... 2 Telepítés... 2 A program indítása... 6 Mobile Partner funkciói... 7 Művelet menü... 7 Kapcsolat... 7 Statisztika... 8 SMS funkciók...

Részletesebben

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Hikvision IP kamera Gyorsindítási útmutató 3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Megjegyzés: A kezelő tudomásul veszi, hogy a kamera internetes vezérlése hálózati biztonsági kockázatokkal

Részletesebben

Kamera. Hálózati kocka kamera. Gyors üzemelési útmutató magyar. Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD.

Kamera. Hálózati kocka kamera. Gyors üzemelési útmutató magyar. Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD. Kamera Hálózati kocka kamera Gyors üzemelési útmutató magyar Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD.6L0201B1273A01EU 1 Szabályozó információ EU megfelelőségi nyilatkozat Ez a termék

Részletesebben

Tartalom. Teljes irányítás 3 Beállítás 10 Főmenü 11 JátékmeneT 12 Segítségre van szükséged? 22

Tartalom. Teljes irányítás 3 Beállítás 10 Főmenü 11 JátékmeneT 12 Segítségre van szükséged? 22 Tartalom Teljes irányítás 3 Beállítás 10 Főmenü 11 JátékmeneT 12 Segítségre van szükséged? 22 2 Teljes irányítás Menj a SZEMÉLYRE SZABÁS > BEÁLLÍTÁSOK > IRÁNYÍTÁS oldalra, hogy változtass a beállításokon.

Részletesebben

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Eee Pad TF201 modellhez

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Eee Pad TF201 modellhez Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Eee Pad TF201 modellhez Fájlok kezelése... 2 Hogyan érhetem el a microsd kártyán, SD kártyán és az USB eszközön tárolt adataimat?... 2 Hogyan tudom átmásolni a kívánt

Részletesebben

A GroupWise WebAccess Alapillesztőfelület

A GroupWise WebAccess Alapillesztőfelület GroupWise WebAccess Alap-illesztőfelület gyorskalauz 8 Novell GroupWise WebAccess Alapillesztőfelület Gyorskalauz www.novell.com A GroupWise WebAccess Alapillesztőfelület használata Miután a rendszergazda

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A router webes felületen történő beüzemelése... 2 4. Hibaelhárítás...

Részletesebben

Csavarda mobil áruház

Csavarda mobil áruház Csavarda mobil áruház Használati útmutató Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarda mobil áruház alkalmazást, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. TARTALOMJEGYZÉK 1. Letöltés 2. oldal 2.

Részletesebben

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso levelezésre

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso  levelezésre Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszerûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Samsung GT-S7230 készülékre.

Részletesebben

MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG EDZŐKÉPZŐ KÖZPONT UEFA Elite Youth A

MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG EDZŐKÉPZŐ KÖZPONT UEFA Elite Youth A MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG EDZŐKÉPZŐ KÖZPONT UEFA Elite Youth A A játék szervezése és a védekezés megszervezése a középső harmadban 4-3-3-as játékrendszerben Készítette: Németh Károly Németh Antal Varga

Részletesebben

Kövesd ezeket a lépéseket, és elkezdheted az online mérkőzések lejátszását. Már láthatod, ez könnyű, szórakoztató, izgalmas.

Kövesd ezeket a lépéseket, és elkezdheted az online mérkőzések lejátszását. Már láthatod, ez könnyű, szórakoztató, izgalmas. HOGYAN TÖRTÉNIK AZ ONLINE JÁTÉK? Kövesd ezeket a lépéseket, és elkezdheted az online mérkőzések lejátszását. Már láthatod, ez könnyű, szórakoztató, izgalmas. 0. CÍMERED ÉS SZÍNEID SZEMÉLYRE SZABÁSA Valamennyi

Részletesebben

Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Server 11 SP1. Gyorskalauz. Köszönti az SUSE Linux Enterprise Server! Minimális rendszerkövetelmények

Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Server 11 SP1. Gyorskalauz. Köszönti az SUSE Linux Enterprise Server! Minimális rendszerkövetelmények Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Server 11 SP1 Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Server 11 SP1 NOVELL GYORSKALAUZ KÁRTYA A SUSE Linux Enterprise Server új, 11 SP1 verziójának telepítéséhez a következő

Részletesebben

Gyakorló szabályismereti felmérő (2016-7)

Gyakorló szabályismereti felmérő (2016-7) Gyakorló szabályismereti felmérő () 1. A mérkőzés félidei szünetében egy játékos helyet cserél a kapussal a játékvezető tájékoztatása nélkül. Az új kapus kezével megakadályoz egy gólt és a labda szögletre

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WIFI ADAPTER

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WIFI ADAPTER KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WIFI ADAPTER Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat! HD-WIFI-2016_160920 1 FIGYELEM! A berendezést

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

Protection Service for Business. Az első lépések Android-készülékeken

Protection Service for Business. Az első lépések Android-készülékeken Protection Service for Business Az első lépések Android-készülékeken Protection Service for Business az első lépések Ez az útmutató ismerteti a PSB Mobile Security telepítését és konfigurálását Android-eszközökön.

Részletesebben

Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv

Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv Tartalomjegyzék 1. Symbian rendszer...2 1.1 Funkciók és követelmények...2 1.2 Telepítés és használat...2 2. Windows Mobile rendszer...6 2.1

Részletesebben

Rövid leírás a Make Your Mark szoftver használatához

Rövid leírás a Make Your Mark szoftver használatához Rövid leírás a Make Your Mark szoftver használatához Ahhoz, hogy egy gyors példán keresztül bemutassunk, a program működését, egy Plytex címkét hozunk létre. Először létre kell hozni egy címkét, majd kinyomtatni

Részletesebben

Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre.

Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre. Letöltés - Firmware-frissítés - Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre. A fényképezőgép Firmwareverziójának

Részletesebben

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Modell szám: DL4201 Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A modem webes felületen történő beüzemelése...

Részletesebben

Szállítói útmutató: Felhasználói profil frissítése a MOL ebidding (elektronikus ajánlatkérési) rendszerben

Szállítói útmutató: Felhasználói profil frissítése a MOL ebidding (elektronikus ajánlatkérési) rendszerben Szállítói útmutató: Felhasználói profil frissítése a MOL ebidding (elektronikus ajánlatkérési) rendszerben Bejelentkezési oldalak a felhasználói profil frissítéséhez a MOL-csoport értesítőben található

Részletesebben

Telenor Magyarország MS Office 365 telepítési útmutató

Telenor Magyarország MS Office 365 telepítési útmutató Telenor Magyarország MS Office 365 telepítési útmutató Tartalomjegyzék 1 MEGJEGYZÉS a.hu domainnel regisztrált ÜGYFELEK számára... 2 2 Bejelentkezés az O365 fiókba... 3 2.1 Az adminisztrátor felhasználói

Részletesebben

Projektmenedzsment tréning

Projektmenedzsment tréning Projektmenedzsment tréning Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál ÁROP-1.A.2/B-2008-0020 2010.10.20. Tematika Projektek Projektcsapat összeállítása

Részletesebben

Nokia Mobile Holder CR-123 & Easy Mount HH-22 - Felhasználói kézikönyv

Nokia Mobile Holder CR-123 & Easy Mount HH-22 - Felhasználói kézikönyv Nokia Mobile Holder CR-123 & Easy Mount HH-22 - Felhasználói kézikönyv 1.1. kiadás 2 Az autós mobiltartó A Nokia CR-123 mobiltartó & HH-22 rögzítőeszköz segítségével mindig egyszerűen elérheti telefonját.

Részletesebben

Mio Technology Limited www.mio-tech.be C510, C710. Gyors használati utasítás a Mio Map v3 programhoz. Magyar

Mio Technology Limited www.mio-tech.be C510, C710. Gyors használati utasítás a Mio Map v3 programhoz. Magyar Mio Technology Limited www.mio-tech.be C510, C710 Gyors használati utasítás a Mio Map v3 programhoz Magyar 2 A Fő menü Amikor a Mio Map elindul, a fő menü jelenik meg. Innen lehet elérni a Mio Map minden

Részletesebben

Versenykiírás és program

Versenykiírás és program Versenykiírás és program A torna helyszíne: Dabas, Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola József Attila u. 107 Rendező: Dabas-Gyón FC A torna időpontjai: 2015. február 8. és március 1. Korosztályok: U-7 /2008/

Részletesebben

UEFA A. SK STURM GRAZ KLUBLÁTOGATÁS 2010. május Készítette: Artner Tamás

UEFA A. SK STURM GRAZ KLUBLÁTOGATÁS 2010. május Készítette: Artner Tamás SK STURM GRAZ KLUBLÁTOGATÁS 2010. május Készítette: Artner Tamás A SZAKMAI MUNKA ELKÜLÖNÜLÉSE EGY BAJNOKI ÉVBEN 1. Felkészülési időszak 2. Versenyidőszak 3. Téli szünet 4. Átmeneti időszak 5. Versenyidőszak

Részletesebben

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez.

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Működési feltételek A felhasználói útmutató ios V7.0.4 verziószámú operációs rendszer felhasználásával készült. Az applikáció telepítése 1. Az App

Részletesebben

JÁTÉKSZABÁLY KEZDŐ JÁTSZMA

JÁTÉKSZABÁLY KEZDŐ JÁTSZMA Marsha J. Falco JÁTÉKSZABÁLY A játék célja hogy 3 kártyából álló SET-eket találjunk meg az asztalra lehelyezett 12 kártyából. Minden kártyának 4 tulajdonsága van, amik a következők: FORMA: ovális, hullámos,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL Budapest, 2013. november 08. 1. CÉLKITŰZÉS A fő cél, hogy az OL Munkaidő Rendszerből kinyert jelenlét

Részletesebben

Sportfoglalkozás-labdarúgás munkaterv

Sportfoglalkozás-labdarúgás munkaterv és a Sportfoglalkozás-labdarúgás munkaterv Fiúk lányok 2x39 óra Pádár Béla és a Munkaterv Óraszám Cél, fejlesztés Tananyag, tartalom Követelmények 1. Sportágjellemző mozgásformák gyakorlása Egyéni labdás

Részletesebben

TARTALOM TELJES IRÁNYÍTÁS... 3 ÚJDONSÁGOK A FIFA 16-BAN.. 9 A JÁTÉK MEGKEZDÉSE... 10 FŐMENÜ... 12

TARTALOM TELJES IRÁNYÍTÁS... 3 ÚJDONSÁGOK A FIFA 16-BAN.. 9 A JÁTÉK MEGKEZDÉSE... 10 FŐMENÜ... 12 TARTALOM TELJES IRÁNYÍTÁS.... 3 ÚJDONSÁGOK A FIFA 16-BAN.. 9 A JÁTÉK MEGKEZDÉSE... 10 FŐMENÜ.... 12 AZ ALAPOK MEGTANULÁSA.. 14 JÁTÉKMENET.... 16 SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED?.... 26 2 TELJES IRÁNYÍTÁS VEZÉRLÉS

Részletesebben

TARTALOM TELJES IRÁNYÍTÁS

TARTALOM TELJES IRÁNYÍTÁS TARTALOM TELJES IRÁNYÍTÁS 2 ÚJDONSÁGOK A FIFA 16-BAN 11 A JÁTÉK MEGKEZDÉSE 12 TELJES IRÁNYÍTÁS FŐMENÜ 14 JÁTÉKMENET 16 PC-IRÁNYÍTÁSI INFORMÁCIÓ A FIFA 16 PC-változata számos vezérlő használatát támogatja.

Részletesebben

CitiManager: Migrációs gyors útmutató kártyabirtokosok részére

CitiManager: Migrációs gyors útmutató kártyabirtokosok részére Ez a Gyors útmutató az alábbiakban segít: 1. Regisztráció a CitiManager portálra a) Csak már meglévő online kivonatos kártyabirtokosok részére b) Csak papír alapú kivonatos kártyabirtokosok részére 2.

Részletesebben

Strandkézilabda alapjai játékvezetés szempontjából

Strandkézilabda alapjai játékvezetés szempontjából Strandkézilabda alapjai játékvezetés szempontjából Szabályismertetés röviden (miben más ) Bonifert Ferenc 2014. május Miben más? Játéktér Játékosok száma Speciális körülmények Sorsolás Játékidő Kezdés

Részletesebben

SAP DocuSign Aláírási Útmutató

SAP DocuSign Aláírási Útmutató SAP DocuSign Aláírási Útmutató Tartalomjegyzék 1. SAP DocuSign Aláírási Útmutató... 2 2. E-mail értesítés fogadása... 2 3. A Dokumentum aláírása... 3 4. További opciók... 4 4.1 Befejezés később... 4 4.2

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A MUSIC DÍJCSOMAG ÉS A MUSIC OPCIÓ MEGRENDELÉSÉHEZ, ILLETVE AKTIVÁLÁSÁHOZ

ÚTMUTATÓ A MUSIC DÍJCSOMAG ÉS A MUSIC OPCIÓ MEGRENDELÉSÉHEZ, ILLETVE AKTIVÁLÁSÁHOZ ÚTMUTATÓ A MUSIC DÍJCSOMAG ÉS A MUSIC OPCIÓ MEGRENDELÉSÉHEZ, ILLETVE AKTIVÁLÁSÁHOZ A Magyar Telekom által kínált Music díjcsomagok és Music opció hozzáférést biztosítanak a Spotify Premium zeneszolgáltatáshoz,

Részletesebben

SP-1101W Quick Installation Guide

SP-1101W Quick Installation Guide SP-1101W Quick Installation Guide 06-2014 / v1.2 1 I. Termékinformációk... 3 I-1. A csomag tartalma... 3 I-2. Elülső panel... 3 I-3. LED állapota... 4 I-4. Kapcsoló-státusz gomb... 4 I-5. Termékcímke...

Részletesebben

TARTALOM TELJES IRÁNYÍTÁS PC IRÁNYÍTÁSI INFORMÁCIÓ BILLENTYŰZET + EGÉR TELJES IRÁNYÍTÁS...2 JÁTÉKMENET...10 FŐMENÜ...12

TARTALOM TELJES IRÁNYÍTÁS PC IRÁNYÍTÁSI INFORMÁCIÓ BILLENTYŰZET + EGÉR TELJES IRÁNYÍTÁS...2 JÁTÉKMENET...10 FŐMENÜ...12 TARTALOM TELJES IRÁNYÍTÁS...2 JÁTÉKMENET...10 FŐMENÜ...12 JÁTÉKMENET...14 SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED?...23 TELJES IRÁNYÍTÁS PC IRÁNYÍTÁSI INFORMÁCIÓ A FIFA 15 PC változata számos vezérlő használatát támogatja.

Részletesebben

www.testiny.hu Mark-X Használati utasítás

www.testiny.hu Mark-X Használati utasítás Mark-X Használati utasítás Kérjük, hogy a készülék használata előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást. Az Alcovisor Mark X digitális alkoholszonda elektrokémiai érzékelőt használva határozza

Részletesebben

16/8/4 CSATORNÁS Real Time MPEG-4DVR. 16/8/4 CSATORNÁS beépített DVD-RW íróval vagy CD-RW íróval

16/8/4 CSATORNÁS Real Time MPEG-4DVR. 16/8/4 CSATORNÁS beépített DVD-RW íróval vagy CD-RW íróval AVC78X QUICK START 1 GYORS INDÍTÁS 16/8/4 CSATORNÁS Real Time MPEG-4DVR 4 CSATORNÁS 16/8/4 CSATORNÁS 16/8/4 CSATORNÁS beépített DVD-RW íróval vagy CD-RW íróval 1. Győződjön meg arról, hogy a csomag tartalmazza

Részletesebben

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató A Windows 8.1 telepítése és frissítése A BIOS, illetve alkalmazások és illesztőprogramok frissítése, valamint a Windows Update futtatása A telepítés típusának

Részletesebben

Norton Family. 1. lépés: Felhasználói fiók beállítása gyermeke számára

Norton Family. 1. lépés: Felhasználói fiók beállítása gyermeke számára Norton Family TM Getting Started 1. lépés: Felhasználói fiók beállítása gyermeke számára A Norton Family használatához először szokásos felhasználói fiókokat kell létrehozni a gyereknek minden általa használt

Részletesebben

Foscam. FosBaby és C1 light beállítási segédlet. Okostelefon segítségével

Foscam. FosBaby és C1 light beállítási segédlet. Okostelefon segítségével Foscam FosBaby és C1 light beállítási segédlet Okostelefon segítségével 1. Csatlakoztassuk a csomagolásban található microusb kábel egyik végét az adapterhez, másik végét a hőmérséklet érzékelőhöz majd

Részletesebben

Kezdeti lépések NSZ-GS7. Hálózati médialejátszó

Kezdeti lépések NSZ-GS7. Hálózati médialejátszó Kezdeti lépések HU Hálózati médialejátszó NSZ-GS7 A képernyőkön megjelenő képek, a működtetés és a műszaki adatok előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. Kezdeti lépések: ON/STANDBY A lejátszó be-

Részletesebben

GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ Készítette A jelen dokumentum tartalma szerzői jogi védelem alatt áll, a mű felhasználói jogai a -t illetik. A dokumentumot az Ügyfél korlátlan számban

Részletesebben

Geotechnika II. (NGB-SE005-2) Geo5 használat

Geotechnika II. (NGB-SE005-2) Geo5 használat Geotechnika II. (NGB-SE005-2) Geo5 használat A Geo5 szoftvert (1. házi feladathoz opcióként, 2. házi feladathoz kötelezően) online felületen keresztül, távoli asztal kapcsolattal lehet használni. Az ehhez

Részletesebben

TaRTalom. Kick off (KEZdőrúgás) 21. (KépESSégjátékok) 23. Játékmenet 15

TaRTalom. Kick off (KEZdőrúgás) 21. (KépESSégjátékok) 23. Játékmenet 15 TaRTalom TeljES irányítás 5 A FIFA idei újdonságai 13 A játék első indítása 14 Játékmenet 15 The JouRNEy (az utazás) 17 FIFA UltimaTE Team (FUT) 18 Kick off (KEZdőrúgás) 21 CaREER (KarriERMÓd) 21 Skill

Részletesebben

A mérkőzés megkezdése előtt a játékvezető a két csapatkapitány jelenlétében sorsol. A nyerő csapat térfelet, vagy kezdést választ!

A mérkőzés megkezdése előtt a játékvezető a két csapatkapitány jelenlétében sorsol. A nyerő csapat térfelet, vagy kezdést választ! Kispályás labdarúgó bajnokság 5+1-es játékszabálya I. szabály: A labda A labda gömb alakú, külső bevonata bőrből, vagy más engedélyezett anyagból készül. Semmiféle olyan anyagot nem tartalmazhat, amely

Részletesebben

I. ELTE Egyetemi-Főiskolai Dolgozók Foci és Kosárlabda Kupája /versenyszabályzat/

I. ELTE Egyetemi-Főiskolai Dolgozók Foci és Kosárlabda Kupája /versenyszabályzat/ I. ELTE Egyetemi-Főiskolai Dolgozók Foci és Kosárlabda Kupája /versenyszabályzat/ Szakmai együttműködő partnereink: Magyar Olimpiai Bizottság Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség Budapesti - Egyetemi

Részletesebben

BAMBOO GESTURE GUIDE ÚTMUTATÓ A BAMBOO PAD HASZNÁLATA

BAMBOO GESTURE GUIDE ÚTMUTATÓ A BAMBOO PAD HASZNÁLATA 1 BAMBOO GESTURE GUIDE ÚTMUTATÓ A BAMBOO PAD HASZNÁLATA Az érintésérzékelő Wacom termékek úgy vannak kialakítva, hogy azok használata fokozzák munkája színvonalát. A Bamboo Pad ujjal való vezérlése lehetőséget

Részletesebben

Kamera. Hálózati Bullet kamera. Gyors üzemelési útmutató magyar. Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD.

Kamera. Hálózati Bullet kamera. Gyors üzemelési útmutató magyar. Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD. Kamera Hálózati Bullet kamera Gyors üzemelési útmutató magyar Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD.6L001B170A01EU 0 Szabályozó információ EU megfelelőségi nyilatkozat Ez a termék

Részletesebben

Ismerkedés a PadFone 2 készülékkel

Ismerkedés a PadFone 2 készülékkel Gyors útmutató E7674 Első kiadás Copyright 2012 ASUSTeK COMPUTER INC. Minden jog fenntartva. Az ASUSTeK COMPUTER INC. ( ASUS ) előzetes írásos engedélye nélkül ennek a kiadványnak, illetve a benne leírt

Részletesebben

Megrendelés menete. 1. Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő terméket!

Megrendelés menete. 1. Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő terméket! Megrendelés menete 1. Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő terméket! 2. A megvásárolni kívánt terméket helyezze a kosárba! ( Kosárba kifejezésre kattintva.) 3. Amennyiben szeretne további terméket kosárba

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 3060 Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK ELEM CSERÉJE... 3 A KÉSZÜLÉK FELÉPÍTÉSE... 3 A KIJELZŐ FELÉPÍTÉSE... 3 MŰSZAKI JELLEMZŐK... 4 LÉZERES CÉLZÓ BEKAPCSOLÁSA... 4 MÉRÉSI TÁVOLSÁG...

Részletesebben

Tartalom A FIFA idei újdonságai 3 Teljes irányítás 3 A játék első indítása 11 JátékmeneT 12 The Journey (Az utazás) 14 FIFA UlTImATe Team (FUT) 15

Tartalom A FIFA idei újdonságai 3 Teljes irányítás 3 A játék első indítása 11 JátékmeneT 12 The Journey (Az utazás) 14 FIFA UlTImATe Team (FUT) 15 Tartalom A FIFA idei újdonságai 3 Teljes irányítás 3 A játék első indítása 11 JátékmeneT 12 The Journey (Az utazás) 14 FIFA UlTImATe Team (FUT) 15 Kezdőrúgás 18 Career (karriermód) 18 Skill Games (Képességjátékok)

Részletesebben

Logon megrendelő felület

Logon megrendelő felület Szilárd, megbízható alapokon. Logon megrendelő felület Felhasználói kézikönyv Holcim Magyarország Kft. Cement Logisztika 2014 Holcim Country Company Name 1 Tartalomjegyzék Bevezetés 3 1. Bejelentkezés

Részletesebben

ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén

ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén 1. A 18/2005. IHM rendelet melléklete alapján össze kell állítani a közérdekű adatokat 2. Az elkészített dokumentumok feltöltése a központi honlapra:

Részletesebben

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése Telepítő fájl letöltése honlapunkról A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése A honlapunkon (www.novitax.hu) található telepítő fájlt (novitax2007-setup.exe) le kell tölteni a számítógép egy

Részletesebben

Kamera. Hálózati kupolakamera. Gyors üzemelési útmutató magyar. Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD.

Kamera. Hálózati kupolakamera. Gyors üzemelési útmutató magyar. Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD. Kamera Hálózati kupolakamera Gyors üzemelési útmutató magyar Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD.6L0201B1255A01EU 1 Szabályozó információ EU megfelelőségi nyilatkozat Ez a termék

Részletesebben

Memóriamodulok Felhasználói útmutató

Memóriamodulok Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

QLink Universal SOFTPHONE - TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

QLink Universal SOFTPHONE - TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ QLink Universal SOFTPHONE - TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ iphone android android windows phone www.quaestel.hu Köszönjük, hogy kipróbálja telefonszolgáltatásunkat! A továbbiakban segítséget kívánunk nyújtani készüléke

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv SA-1389A Hálózati IP Kamera Felhasználói Kézikönyv 1. LED Jelzések 1. Hálózat jelző LED 2. Riasztás LED 3. Felvételt jelző LED 4. Riasztó élesítés LED 5. Infravörös vevő LED LED jelzés funkciók és jelentések:

Részletesebben

Regisztrációs és felhasználói beállítások www.d-lab.hu

Regisztrációs és felhasználói beállítások www.d-lab.hu Determination Laboratory Consulting Kft. Adószám: 11708379-2-02 Cg.: 02-09-075186 Baranya H-7771 Palkonya Fő utca 109. www.d-lab.hu info@d-lab.hu Mobitel: +36 30 445 8932 Regisztrációs és felhasználói

Részletesebben

POLAR WEBSYNC POLARGOFIT.COM FELHASZNÁLÓKNAK

POLAR WEBSYNC POLARGOFIT.COM FELHASZNÁLÓKNAK POLAR WEBSYNC POLARGOFIT.COM FELHASZNÁLÓKNAK A Polar WebSync 2.2 (vagy újabb) szoftver és a Polar FlowLink adatátviteli egység lehetővé teszi a Polar Active aktivitásmérők és a polargofit.com webes szolgáltatás

Részletesebben

Apró Windows Explorer trükkök

Apró Windows Explorer trükkök Apró Windows Explorer trükkök A Windows Vista új felhasználói felülete számos olyan rejtett extrát tartogat, melyek első ránézésre egyáltalán nem szembeötlőek, sőt akár hosszabb ideig tartó használat során

Részletesebben

CGS Civil 3D Extensions 2012 telepítése

CGS Civil 3D Extensions 2012 telepítése CGS Civil 3D Extensions 2012 telepítése Indítsuk el a telepítést a setup_2012_hun_xx 1 bit_vyy 2.exe fájlra való kattintással. A megjelenő telepítő varázsló lapon olvassuk el az információkat, majd kattintsunk

Részletesebben

Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS

Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS Thermosunis Indoor Wirefree RTS Thermosunis beltéri vezeték nélküli érzékelő RTS Sunis Indoor Wirefree RTS Sunis beltéri vezeték nélküli érzékelő

Részletesebben