A nem lakossági villamos energia értékesítési folyamat lépései

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A nem lakossági villamos energia értékesítési folyamat lépései"

Átírás

1

2 A nem lakossági villamos energia értékesítési folyamat lépései

3 A villamos energia piaci környezet A piac fel van osztva, az uralkodó egyetemes szolgáltatók minden eszközzel hátráltatják az átalakulást. Ellenérdekeltek! Ettől függetlenül a nagyobb felhasználók egy része már évek óta a szabadpiacról vételez. A közepesek és a kicsik most jönnek! Ebben az évben az áttörés elindult.

4 Új szereplők jelentek meg a piacon Sok kereskedő igyekszik a KKV-k piacára. Ez kb ezer kisebb-nagyobb vállalkozást jelent. Az új szolgáltatók csak kedvezőbb feltételeket kínálva tudnak piacot nyerni. Természetesen a nagy szolgáltatók se szeretnének piacot veszíteni. Ők is tovább bővítenék meglévő ügyfélkörüket. Elindult egy verseny a fogyasztókért!

5 Most még lehet jó lapokat húzni! A KKV-nak még jelenleg is csak %-a van kint a szabadpiacon. A maradék % még mindig egyetemes szolgáltatásban vételez, rossz árakon. A már piacon lévőknek most kell az év végéig megújítaniuk a jövő évre a szerződésüket. Ezeknek a vállalkozásoknak kb.3/4-e még nem kötötte meg a szerződését a következő évre. A többiek ugyan bármikor válthatnak, de őket is ilyenkor ostromolják a leginkább ajánlatokkal.

6 Ebből nem szabad kimaradni! Ebben az időszakban sokkal könnyebb összehozni egy jó csomagot. Ne felejtsük el, hogy több kisebb fogyasztó jobban fizet, mint egy nagy kwh fogyasztás kwh fogyasztás Ft jutalék Ft jutalék Most pár hét alatt meg lehet keresni a jövő évi rendszeres jutalékot. Nézzük mit kell ezért tenni!

7 Egészen leegyszerűsítve! Először is eldönteni, hogy szeretnék-e ezzel a lehetőséggel élni. Aztán regisztrálni magamat egy ismerősömön keresztül az értékesítői hálózatba. Számba venni azokat a vállalkozó ismerőseimet, akik fogyasztanak villamos energiát. Megkeresni és megkérdezni őket, hogy szeretnének-e olcsóbban hozzájutni. Amennyiben igen, akkor a következőkben bemutatott folyamat lépéseit végig vinni.

8 A folyamat lépései Erről készült egy összefoglaló útmutató. 1. Felhatalmazó levél kérése a központtól 2. Ügyfél megkeresése, tájékoztatása (ÁSZF alapján) 3. Megbízási szerződés aláíratása 4. Meghatalmazás Szolgáltató-váltáshoz 5. Adatlap kitöltése 6. Villamos energia számlák másolatának begyűjtése 7. Aktuális szolgáltatási szerződésbe betekintés, másolat 8. Várható fogyasztásról nyilatkozat (esetenként)

9 1. Legyen felhatalmazó leveled! Minden munkatársnak, aki foglalkozni szeretne a nem lakossági villamos energia közvetítéssel, rendelkeznie kell a DOME Energy és az MBS által kiadott Felhatalmazó levél-lel. Figyelem! Felhatalmazó levélre csak érvényes regisztrációval rendelkező munkatárs jogosult! Az info@mbsystem.hu címre küld meg a kérésed, e- mailben megküldjük a felhatalmazást, amit kinyomtathatsz és munkád során viheted magaddal, szükség esetén felmutathatod.

10 2. A lehetséges ügyfél megkeresése és tájékoztatása (ÁSZF alapján!) A KKV döntéshozójával ismertesd a tevékenységünk lényegét: szolgáltatásunkkal akár jelentős villamos energia költség megtakarítást is realizálhat. Megbízási szándék esetén tájékoztasd az ügyfelet az Általános Szerződési Feltételekről, amelyből egy példányt adj is át számára. Fizetési kötelezettsége csak akkor keletkezik, ha az elért megtakarítás kwh alatt legalább 7%, felette legalább 5%. Ha az ügyfél ennek ellenére sem a rajtunk keresztül történő szerződéskötést választja, fizetnie akkor is kell, hiszen mi a munkánkat elvégeztük.

11 3. Megbízási szerződés aláíratása A szerződést 2 példányban hiánytalanul töltsd ki! A szerződés V. pontjának kitöltéséhez az ÁSZF VII. bekezdés (Megbízott díjazása) díjtáblázatot használd, ahol a vállalkozás előző évi Mértékadó Éves Fogyasztását vesszük alapul. Itt a minket megillető rész a fogyasztás mértékében a megtakarításból 20%, 25%, vagy 30%. Írd be az elszámolás alapját képező bázis árat is. Bázis ár: Általános esetben, ha ajánlattal még nem rendelkezik, akkor a fogyasztó utolsó áramszámlájáról írható be ide az aktuális egységár.

12 Megbízási szerződés Ha már rendelkezik az ügyfél mástól kereskedői ajánlattal, akkor ide az abban szereplő KÁT költséget is tartalmazó áramdíjat kell feltüntetni. Feltétlenül töltsd ki a 2. oldal lap alján található mezőket az adataiddal, mert ez alapján tudjuk hozzád kötni az ügyletet. A keltezést és a megbízó társaság képviseletére jogosult aláírását követően a példányok a DOME Energy-hez küldendő csomag első dokumentumai.

13 4. Meghatalmazás Szolgáltató-váltáshoz Ezt a nyomtatványt is értelemszerűen töltsd ki. Figyeljünk az adatok helyességére, mert hiba esetén gyakran beleköt a régi kereskedő, és emiatt késhet a szolgáltató váltás. Mindenképpen egyeznie kell a számlán szereplő fogyasztó nevének és a Meghatalmazónak! A megbízó társaság képviseletére jogosult személy aláírását követően ez a DOME Energy-hez küldendő csomag második dokumentuma.

14 5. Adatlap Minden *-gal megjelölt mezőjét töltsd ki a számlák alapján. Beleértve a lap alján található mezőket az adataiddal, mert ez alapján tudjuk hozzád kötni az ügyletet. A keltezést és az aláírásodat követően ez lesz a DOME Energy-hez küldendő csomag harmadik dokumentuma.

15 6. Villamos energia számlák Kérj az utolsó három hónap villamos energia számláiról másolatot. Esetenként szükség lehet hosszabb időszak (1 év) számlázására, de ezt jelezni fogjuk a kereskedő kérése alapján. A számlamásolatok a DOME Energy-hez küldendő csomag negyedik dokumentumai.

16 7. Aktuális szolgáltatási szerződés Aktuális szolgáltatási szerződéssel azok az ügyfelek mindenképpen rendelkeznek, akik már kint vannak a szabad piacon. A szerződés felmondhatósága miatt van szükség rá. Sok esetben az egyetemes szolgáltatásban lévőknek nincs ilyen szerződésük, még hagyomány alapján a régi közüzemi szolgáltatás folytatásaként szolgáltatnak nekik. Amennyiben az ügyfél rendelkezik aktuális szolgáltatási szerződéssel, lehetőség szerint ezt is mellékeld a többi dokumentumhoz, így ez lehet a csomag ötödik eleme.

17 8. Fogyasztási adatok Nem jellemző, de előfordulhat, hogy új fogyasztóról van szó, akinek nincsenek előző időszakból adatai, ezért mindenképpen szükség lesz valami fogyasztási adatra, amit meg kell adnia. Illetve olyan fogyasztó esetén, aki már most tudja, hogy az előző időszak forgalmához képest eltérés várható. Amennyiben ez áll fenn, akkor kérjük jelezzétek a várható eltérést és annak mértékét az adatlapon a Mértékadó éves fogyasztás alatti Megjegyzés sorban.

18 Elküldendő dokumentumok A. Megbízási szerződés B. Meghatalmazás Szolgáltató-váltáshoz C. Adatlap D. Villamos energia számlák E. Aktuális szolgáltatási szerződés F. Várható fogyasztás

19 Még egyszer! Tehát az előbbiekben felsorolt nyomtatványokat és segédanyagokat (a-f) kell egy csomagban, hiánytalanul elpostázni a következő címre: Dome Energy Kft Budapest, Lajos u Gyorsabb ügyintézés érdekében az említett anyagokat ben is elküldheted. Ebben az esetben az alábbi két címre továbbítsd: info@domeenergy.hu és info@mbsystem.hu. Az ben elküldött anyagok felgyorsítják az ügymenetet, de ettől függetlenül minden esetben postán is szükséges elküldeni az említett anyagokat.

20 Ajánlat ismertetése A fentiek hiánytalan kézhezvételét követően, jellemzően 5 munkanapon belül, megküldjük számodra a Villamos Energiakereskedelmi Ajánlatot és Ajánlat elfogadó nyilatkozatot. Az első oldalon találod az általunk elért legjobb kereskedői ajánlat adatait. Az ajánlott ár és a megbízási szerződésben feltüntetett bázis ár alapján tájékoztathatod az ügyfelet az elért megtakarítás mértékéről. Ha a megtakarítás eléri a megbízási szerződésben és az ÁSZF-ben vállalt kötelezettséget, akkor az ügyfélnek szerződéskötési kötelezettsége keletkezett. Ha kell de csak szükség esetén hívd fel a döntéshozó figyelmét, hogy mindenképpen fizetési kötelezettsége van felénk, mert sikeresen elvégeztük a munkánkat.

21 Ajánlat-elfogadás A fentiek szerinti Ajánlat elfogadó nyilatkozatot írasd alá a vállalkozás képviseletre jogosult vezetőjével. És lehetőleg két munkanapon belül juttasd el az DOME Energy-hez (Dome Energy Kft Budapest, Lajos u )

22 Kereskedelmi szerződés megküldése Kereskedőtől függően, jellemzően 5 munkanapon belül megküldjük számodra a VILLAMOS ENERGIA ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS-t. Ezt írasd alá a vállalkozás képviseletre jogosult vezetőjével és lehetőleg két munkanapon belül juttasd el az DOME Energy-hez (Dome Energy Kft Budapest, Lajos u )

23 És várd a fejleményeket! Amennyiben az ügyfélnek nincs tartozása a jelenlegi szolgáltatója felé, akkor a Villamos Energia Adásvételi Szerződés visszaküldésével befejeződött a feladatod. Ezután negyedévente folyamatosan számíthatsz a fogyasztás utáni juttatásra. Sikeres munkát kívánunk!

Vállalkozások Energiatudatosságáért MET-PMKIK közös rendezvény 2014. október. Egyetemes piac, szabadpiac; kereskedőváltás; megtakarítási lehetőségek

Vállalkozások Energiatudatosságáért MET-PMKIK közös rendezvény 2014. október. Egyetemes piac, szabadpiac; kereskedőváltás; megtakarítási lehetőségek Magyar Energetikai Társaság Vállalkozások Energiatudatosságáért MET-PMKIK közös rendezvény 2014. október Egyetemes piac, szabadpiac; kereskedőváltás; megtakarítási lehetőségek Dr. Kovács Norbert Dr. Sándor

Részletesebben

Vállalkozások Energiatudatosságáért. MET-PMKIK közös rendezvénysorozata. 2014. október

Vállalkozások Energiatudatosságáért. MET-PMKIK közös rendezvénysorozata. 2014. október Magyar Energetikai Társaság Vállalkozások Energiatudatosságáért MET-PMKIK közös rendezvénysorozata 2014. október Magyar Energetikai Társaság Kereskedelmi és ipari ingatlanok belső villamosenergia ellátásának

Részletesebben

Energia menedzsment megbízási szerződés

Energia menedzsment megbízási szerződés Energia menedzsment megbízási szerződés mely létrejött egyrészről a székhely: cégjegyzékszám: adószám: képviseletében:.. Társaság,..... mint megbízó - a továbbiakban Megbízó - - másrészről a Get-Energy

Részletesebben

Otthon Melege Program Háztartási nagygépek (mosógép) energia megtakarítást eredményező cseréje alprogram Pályázat kódszáma: MGCS/15

Otthon Melege Program Háztartási nagygépek (mosógép) energia megtakarítást eredményező cseréje alprogram Pályázat kódszáma: MGCS/15 Otthon Melege Program Háztartási nagygépek (mosógép) energia megtakarítást eredményező cseréje alprogram Pályázat kódszáma: MGCS/15 KERESKEDŐI REGISZTRÁCIÓVAL KAPCSOLATOS FONTOS TUDNIVALÓK A Kereskedők

Részletesebben

Energia menedzsment megbízási szerződés. mely létrejött egyrészről a székhely: cégjegyzékszám: adószám: képviseletében:

Energia menedzsment megbízási szerződés. mely létrejött egyrészről a székhely: cégjegyzékszám: adószám: képviseletében: Energia menedzsment megbízási szerződés mely létrejött egyrészről a székhely: cégjegyzékszám: adószám: képviseletében:.. Társaság,..... mint megbízó - a továbbiakban Megbízó - másrészről a Get Energy Kft.,

Részletesebben

K I V O N A T. Javaslat energiamenedzsment megbízási szerződés aláírására

K I V O N A T. Javaslat energiamenedzsment megbízási szerződés aláírására BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 35/2010 K I V O N A T Készült: Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 14-én megtartott rendes nyilvános ülésén készült

Részletesebben

Magyar Telekom Nyrt.

Magyar Telekom Nyrt. Magyar Telekom Nyrt. ELSZÁMOLÁS ÉS SZÁMLÁZÁS SZABÁLYAI A DIKTÁLÁS ALAPÚ SZÁMLÁZÁST VÁLASZTÓ FÖLDGÁZ FELHASZNÁLÓK ESETÉBEN 2011. szeptember 1. TARTALOMJEGYZÉK 1. ELŐZMÉNYEK... 3 2. ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK...

Részletesebben

4. Az E.ON KLUB Ügyféllel munkaviszonyban, megbízási jogviszonyban vagy tagsági viszonyban álló lakossági felhasználóval köthető szerződés tartalma

4. Az E.ON KLUB Ügyféllel munkaviszonyban, megbízási jogviszonyban vagy tagsági viszonyban álló lakossági felhasználóval köthető szerződés tartalma LAKOSSÁGI VERSENYPIACI EGYSÉGÁRAK AZ E.ON ENERGIAKERESKEDELMI KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK 1. A függelék hatálya A jelen függelékben foglaltak azon

Részletesebben

Bizományi szerződésminta

Bizományi szerződésminta Bizományi szerződésminta Amely létrejött Megbízó : Bizományos: Név: Név: Capmaci Kft. Cím: Cím: 1032 Budapest, Bécsi út 181. E-mail cím: E-mail cím: capmaci@capmaci.hu Tel.: Tel.: 06 30 401 77 81 Adószám:

Részletesebben

1. A kereskedőváltás folyamata

1. A kereskedőváltás folyamata 1. A kereskedőváltás folyamata A villamos energiát versenypiacon vételező felhasználók szabadon dönthetnek arról, hogy melyik kereskedőtől vásárolják meg a működésükhöz szükséges villamos energiát. A felhasználók

Részletesebben

FOGYASZTÓI PANASZ (JEGYZŐKÖNYV)

FOGYASZTÓI PANASZ (JEGYZŐKÖNYV) 1. sz. melléklet PÉNZÜGYI INTÉZMÉNY ADATAI: Név: FOGYASZTÓI PANASZ (JEGYZŐKÖNYV) Cím: PANASZOS ADATAI: Név*: Lakcím/Székhely/Levelezési cím*: Telefon: Képviselő neve**: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező

Részletesebben

FOGYASZTÓI PANASZ (JEGYZŐKÖNYV)

FOGYASZTÓI PANASZ (JEGYZŐKÖNYV) 1. sz. melléklet PÉNZÜGYI INTÉZMÉNY ADATAI: FOGYASZTÓI PANASZ (JEGYZŐKÖNYV) Cím: PANASZOS ADATAI: Név*: Lakcím/Székhely/Levelezési cím*: Telefon: Képviselő neve**: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező

Részletesebben

2. melléklet A HATÁROZOTT IDEJŰ VILLAMOS ENERGIA ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS. Amely létrejött, egyrészről

2. melléklet A HATÁROZOTT IDEJŰ VILLAMOS ENERGIA ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS. Amely létrejött, egyrészről 2. melléklet A HATÁROZOTT IDEJŰ VILLAMOS ENERGIA ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS Amely létrejött, egyrészről ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. Székhelye: 1055 Budapest, Honvéd utca 20/A Cégjegyzékszáma: Cg. 01-10-045985

Részletesebben

Rezsimegtakarítás modul a Társasház-Érték 2009 rendszerben

Rezsimegtakarítás modul a Társasház-Érték 2009 rendszerben Rezsimegtakarítás modul a Társasház-Érték 2009 rendszerben Tartalomjegyzék Vonatkozó jogszabályok... 2 Rezsimegtakarítás modul... 3 Bejövő számla iktatása... 3 Rezsicsökkentésről szóló havi hirdetmény...

Részletesebben

PAS számlázó szoftver Használati útmutató

PAS számlázó szoftver Használati útmutató PAS számlázó szoftver Használati útmutató 1 Bevezetés 1.1.1 A PAS számlázó szoftver (a továbbiakban számlázó ) a magyar jogszabályoknak megfelelő számla kibocsátására alkalmas, interneten keresztül használható

Részletesebben

Kérjük, kitöltés előtt figyelmesen olvassa el az alábbi információkat!

Kérjük, kitöltés előtt figyelmesen olvassa el az alábbi információkat! Pénzügyi és szakmai beszámoló és útmutató Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2008. évi Egészségügyi célú feladatok támogatása előirányzatból nyújtott támogatás felhasználásáról Támogatott szervezet

Részletesebben

F.4. számú függelék. Szolgáltatási tevékenységek árszabása és számlázása

F.4. számú függelék. Szolgáltatási tevékenységek árszabása és számlázása F.4. számú függelék Szolgáltatási tevékenységek árszabása és számlázása Hatályos: 2015.07.07. 1/5. oldal GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. Igazgatói utasítás Tárgy:

Részletesebben

TUDNIVALÓK. az Adatváltozás bejelentési adatlap egyéni vállalkozók részére nyomtatvány-garnitúra kitöltéséhez

TUDNIVALÓK. az Adatváltozás bejelentési adatlap egyéni vállalkozók részére nyomtatvány-garnitúra kitöltéséhez TUDNIVALÓK az Adatváltozás bejelentési adatlap egyéni vállalkozók részére nyomtatvány-garnitúra kitöltéséhez A nyomtatvány-garnitúra törzslapból és pótlapokból áll. A törzslap kitöltése minden esetben

Részletesebben

HATÁROZOTT IDEJŰ VILLAMOS ENERGIA ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS

HATÁROZOTT IDEJŰ VILLAMOS ENERGIA ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS 2. melléklet A HATÁROZOTT IDEJŰ VILLAMOS ENERGIA ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS Amely létrejött, egyrészről ALTEO Energiakereskedő Zrt. Székhelye: 1131 Budapest, Babér u. 1-5. Cégjegyzékszáma: Cg. 01-10-047253 Adószáma:

Részletesebben

AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ AZ MKB BANK ZRT. FAKTORING SZOLGÁLTATÁSAIHOZ

AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ AZ MKB BANK ZRT. FAKTORING SZOLGÁLTATÁSAIHOZ AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ AZ MKB BANK ZRT. FAKTORING SZOLGÁLTATÁSAIHOZ AJÁNLATKÉRŐI / SZÁLLÍTÓI ADATLAP I. Szállító azonosító adatok A vállalkozás neve: Adószám: - - Ügyintéző neve: E-mail címe: Telefonszáma:

Részletesebben

Kicsiben is megéri! Hogyan váltsunk villamosenergia-kereskedőt? - Önkormányzati konferencia Balatonfüred. 2011.11.04-

Kicsiben is megéri! Hogyan váltsunk villamosenergia-kereskedőt? - Önkormányzati konferencia Balatonfüred. 2011.11.04- Kicsiben is megéri! Hogyan váltsunk villamosenergia-kereskedőt? - Önkormányzati konferencia Balatonfüred. 2011.11.04- MVM Partner Energiakereskedelmi ZRt. A villamos energiáról Az energia színe : fekete,

Részletesebben

Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara BESZERZÉSI ÉS VERSENYEZTETÉSI SZABÁLYZATA

Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara BESZERZÉSI ÉS VERSENYEZTETÉSI SZABÁLYZATA Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara BESZERZÉSI ÉS VERSENYEZTETÉSI SZABÁLYZATA 1. A SZABÁLYZAT CÉLJA A Szabályzat célja a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi

Részletesebben

Ajánlattételi felhívás

Ajánlattételi felhívás Ajánlattételi felhívás egyszerű eljárás lefolytatására a Kbt. 299 (1) bekezdés b) pontja alapján tárgyalás tartásával I. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma (e-mail): Tel: 458-4500/4924

Részletesebben

Csoportos villamos energia közbeszerzés tapasztalatai - Tájékoztató

Csoportos villamos energia közbeszerzés tapasztalatai - Tájékoztató Sourcing Hungary Szolgáltató Kft. Csoportos villamos energia közbeszerzés tapasztalatai - Tájékoztató Trendek, piaci információk Készítette: Sourcing Hungary Kft. Dátum: Budapest, 2016. november 22. SOURCING

Részletesebben

ÚTMUTATÓ ÉS GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK (GYIK) K (ZBR-PANEL-09) monitoring szolgáltatási kötelezettségéhez

ÚTMUTATÓ ÉS GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK (GYIK) K (ZBR-PANEL-09) monitoring szolgáltatási kötelezettségéhez ÚTMUTATÓ ÉS GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK (GYIK) monitoring szolgáltatási kötelezettségéhez 1. A monitoring kötelezettség szabályozása 1.1 Pályázati Útmutató IX/5/d: Energia-megtakarítás ellenőrzése, a monitoring

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 1. oldal / 6 ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Általános tudnivalók: A Brooklyn Divat Webáruházban (továbbiakban: webáruház), kizárólag a www.brooklyndivat.hu webcímen keresztül lehet vásárolni. Ezen címen

Részletesebben

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Útmutató Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Tartalomjegyzék I. Fontos tudnivalók... 3 II. Belépés a felületre... 3 III. E-ügyintézés... 4 1. Bizonylatkitöltés

Részletesebben

PANASZKEZELÉS. Az alábbiakban összefoglaljuk a természetes személyek és a nem természetes személyek által igénybe vehető panaszbejelentés rendjét.

PANASZKEZELÉS. Az alábbiakban összefoglaljuk a természetes személyek és a nem természetes személyek által igénybe vehető panaszbejelentés rendjét. PANASZKEZELÉS A BaranyaCredit Zrt. egyik elsődleges célja Ügyfelei magas színvonalú kiszolgálása. A legjobb szándékunk ellenére is előfordulhat, hogy olyan problémával találkozik, melyet munkatársaink

Részletesebben

FOGYASZTÓI PANASZ (JEGYZŐKÖNYV)

FOGYASZTÓI PANASZ (JEGYZŐKÖNYV) 1. sz. melléklet PÉNZÜGYI INTÉZMÉNY ADATAI: FOGYASZTÓI PANASZ (JEGYZŐKÖNYV) Cím: PANASZOS ADATAI: Név*: Lakcím/Székhely/Levelezési cím*: Telefon: Képviselő neve**: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező

Részletesebben

1. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT

1. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT 1. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata által bonyolított Startmunka Programhoz kapcsolódó nagyértékű gépek beszerzése

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata által bonyolított Startmunka Programhoz kapcsolódó nagyértékű gépek beszerzése 4. számú melléklet AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata által bonyolított Startmunka Programhoz kapcsolódó nagyértékű gépek beszerzése AZ AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS JOG(SZABÁLY)I ALAPJA:

Részletesebben

M.9. számú melléklet. Az egyetemes szolgáltatásra vonatkozó igénybejelentők tartalma. Törölt: Törölt: február.

M.9. számú melléklet. Az egyetemes szolgáltatásra vonatkozó igénybejelentők tartalma. Törölt: Törölt: február. EDF DÉMÁSZ Zrt. Egyetemes Szolgáltatói Üzletszabályzat M.9. számú melléklete M.9. számú melléklet Az egyetemes szolgáltatásra vonatkozó igénybejelentők tartalma Törölt: 2014. Törölt: február Törölt: 15-től

Részletesebben

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA K U T A T Á S I PÁ LYÁ Z A T O K F Ő O S Z T Á LY A ÚTMUTATÓ az MTA támogatott kutatócsoportok létesítésére meghirdetett pályázathoz Az MTA támogatott kutatócsoportok

Részletesebben

VI (0:00) CET (24:00) CET

VI (0:00) CET (24:00) CET Villamos energia szállítása a Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzata és Intézményei részére a 2016. január 1. (0:00) CET - 2016. december 31. (24:00) CET időszakra vonatkozóan - tájékoztató

Részletesebben

Az egyetemes szolgáltatásra jogosult felhasználót ellátó villamosenergia-kereskedő

Az egyetemes szolgáltatásra jogosult felhasználót ellátó villamosenergia-kereskedő A villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 273/2007. (X. 19.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Vhr.) fontosabb, a fogyasztókat érintő módosításai

Részletesebben

NEA működési támogatások (2014)

NEA működési támogatások (2014) NEA működési támogatások (2014) Budapest, 2013. november www.emet.gov.hu Nemzeti Együttműködési Alap Civil szervezetek működési célú támogatása NEA-14-M Alapvető információk Alapkezelő: Emberi Erőforrás

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata által bonyolított Startmunka Programhoz kapcsolódó építőanyagok beszerzése

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata által bonyolított Startmunka Programhoz kapcsolódó építőanyagok beszerzése AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata által bonyolított Startmunka Programhoz kapcsolódó építőanyagok beszerzése AZ AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS JOG(SZABÁLY)I ALAPJA: Jelen Ajánlattételi

Részletesebben

AJÁNLATI FELHÍVÁS. Mentőszolgálat és orvosi ellátás biztosítása. versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. 15/V-285/11.

AJÁNLATI FELHÍVÁS. Mentőszolgálat és orvosi ellátás biztosítása. versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. 15/V-285/11. Mentőszolgálat és orvosi ellátás biztosítása versenyeztetési eljárás Eljárás száma: BKV Zrt. AJÁNLATI FELHÍVÁS Budapest, 2011. augusztus 1. AJÁNLATI FELHÍVÁS Ajánlati felhívás Ajánlatkérő neve: Budapesti

Részletesebben

Hazai társfinanszírozási támogatási szerződés megkötésének folyamata Catomio Andrea, VÁTI Nonprofit Kft. Nyugat-dunántúli Területi Iroda Információs

Hazai társfinanszírozási támogatási szerződés megkötésének folyamata Catomio Andrea, VÁTI Nonprofit Kft. Nyugat-dunántúli Területi Iroda Információs Hazai társfinanszírozási támogatási szerződés megkötésének folyamata Catomio Andrea, VÁTI Nonprofit Kft. Nyugat-dunántúli Területi Iroda Információs nap magyar partnerek részére Pécs, 2011.június 23. Tartalom

Részletesebben

Sourcing Hungary Szolgáltató Kft. AJÁNLATA. a Pilis Város Önkormányzata részére

Sourcing Hungary Szolgáltató Kft. AJÁNLATA. a Pilis Város Önkormányzata részére SOURCING HUNGARY KFT Sourcing Hungary Szolgáltató Kft. AJÁNLATA a Pilis Város Önkormányzata részére Közintézmények Energiahatékonysági Feladatellátására Készítette: Sourcing Hungary Kft. Budapest, 2017.

Részletesebben

1. lépés: www.acneuro.com. Kattints ide!!

1. lépés: www.acneuro.com. Kattints ide!! REGISZTRÁCIÓ 1. lépés: www.acneuro.com 2. lépés: 3. lépés: Bejentkezés írd be az ACN csoportazonosítódat! és jelszavadat! 4. lépés: Saját Üzletem 5. lépés: Üzleti Dokumentumok 6. lépés: Képviselők Jelentkezési

Részletesebben

FOGYASZTÓI PANASZ (JEGYZŐKÖNYV)

FOGYASZTÓI PANASZ (JEGYZŐKÖNYV) 1. sz. melléklet PÉNZÜGYI INTÉZMÉNY ADATAI: FOGYASZTÓI PANASZ (JEGYZŐKÖNYV) Cím: PANASZOS ADATAI: Név*: Lakcím/Székhely/Levelezési cím*: Telefon: Képviselő neve**: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező

Részletesebben

SEGÍTÜNK! Döntsön megfontoltan! Tájékoztató az energiaés közműszolgáltatókról

SEGÍTÜNK! Döntsön megfontoltan! Tájékoztató az energiaés közműszolgáltatókról www.mekh.hu PANASZA VAN? SEGÍTÜNK! Döntsön megfontoltan! Tájékoztató az energiaés közműszolgáltatókról V. Miben segít a kiadvány? A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) küldetése, hogy

Részletesebben

SZERZŐDÉS Villamos energia beszerzés szakmai támogatása Sourcing szerződésszám: 2014/

SZERZŐDÉS Villamos energia beszerzés szakmai támogatása Sourcing szerződésszám: 2014/ SZERZŐDÉS Villamos energia beszerzés szakmai támogatása Sourcing szerződésszám: 2014/ amely létrejött egyrészről Kerekegyháza Város Önkormányzata (Székhely: 6041 Kerekegyháza, Fő u. 47/a., adószám: 15724595-2-03,

Részletesebben

Jogcímkód: Általános tudnivalók

Jogcímkód: Általános tudnivalók KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A juh és kecske állatállomány elektronikus jelölése kapcsán a 79/2011. (VIII. 3.) VM rendelet alapján benyújtott támogatási kérelem kitöltéséhez Jogcímkód: 6.127.08.01 Általános tudnivalók

Részletesebben

E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BEJELENTKEZÉS NÉLKÜL KIZÁRÓLAG MAGÁNSZEMÉLYEK / EGYÉNI VÁLLALKOZÓK KÜLDHETIK BE AZ ŰRLAPOKAT. Ebben az esetben az űrlapra írt névnek teljesen azonosnak kell lennie az

Részletesebben

Hazai társfinanszírozási támogatási szerződés megkötésének folyamata

Hazai társfinanszírozási támogatási szerződés megkötésének folyamata Hazai társfinanszírozási támogatási szerződés megkötésének folyamata Rába Anikó, VÁTI Nonprofit Kft. Nyugat-magyarországi Ellenőrzési Osztály Partneri szeminárium magyar partnerek részére Pécs, 2013.02.13

Részletesebben

Kitöltési útmutató a 09VAMO Állandó meghatalmazás bejelentésére szolgáló nyomtatványhoz

Kitöltési útmutató a 09VAMO Állandó meghatalmazás bejelentésére szolgáló nyomtatványhoz Kitöltési útmutató a 09VAMO Állandó meghatalmazás bejelentésére szolgáló nyomtatványhoz Az állami adóhatóság előtti eljárásban az adózónak lehetősége van arra, hogy ügyében helyette képviselője, meghatalmazottja

Részletesebben

M.9. számú melléklet. Az egyetemes szolgáltatásra vonatkozó igénybejelentők tartalma

M.9. számú melléklet. Az egyetemes szolgáltatásra vonatkozó igénybejelentők tartalma Egyetemes Szolgáltatói Üzletszabályzat M.9. számú melléklete M.9. számú melléklet Az egyetemes szolgáltatásra vonatkozó igénybejelentők tartalma Egyetemes Villamos Energia Szolgáltatói Üzletszabályzat

Részletesebben

LŐRINCI POLGÁRMESTERI HIVATAL JEGYZŐ

LŐRINCI POLGÁRMESTERI HIVATAL JEGYZŐ LŐRINCI POLGÁRMESTERI HIVATAL JEGYZŐ 3021 LŐRINCI, SZABADSÁG TÉR 26. TEL.: (37) 388-155 FAX: (37) 388-464 VILLÁMPOSTA: jegyzo@lorinci.hu Nyomtatvány az önkormányzati adóhatóság előtti képviselet ellátására

Részletesebben

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink!

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink! HÍRLEVÉL Tisztelt Ügyfeleink! Örömmel tájékoztatjuk a 2008 májusában elkészült fejlesztéseinkről. A mellékelt dokumentumban megtalálja a változtatások rövid összefoglalóját, míg a hozzá tartozó használati

Részletesebben

Versenyeztetési eljárás. Ajánlati felhívás. Eljárás száma: V-015/1-VJSZ/2012 Eljárás címe: Különböző típusú gömbcsuklók beszerzése

Versenyeztetési eljárás. Ajánlati felhívás. Eljárás száma: V-015/1-VJSZ/2012 Eljárás címe: Különböző típusú gömbcsuklók beszerzése Versenyeztetési eljárás Ajánlati felhívás Eljárás száma: V-015/1-VJSZ/2012 Eljárás címe: Különböző típusú gömbcsuklók beszerzése Budapest, 2012. november 14. AJÁNLATI FELHÍVÁS Ajánlatkérő neve: BKV Vasúti

Részletesebben

SZÁMLÁZÓ. Bejelentés számlázó programok és online számlázó rendszerek használatba vételéről és használatból történő kivonásáról

SZÁMLÁZÓ. Bejelentés számlázó programok és online számlázó rendszerek használatba vételéről és használatból történő kivonásáról SZÁMLÁZÓ Bejelentés számlázó programok és online számlázó rendszerek használatba vételéről és használatból történő kivonásáról Számlázó és felvásárlási jegy programok (számítógépes szoftver) használatának

Részletesebben

Segédlet kártya rendeléséhez

Segédlet kártya rendeléséhez Gyors áttekintés oldal oldal I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek/ Kártyát rendelek/rendelek menüpontra. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. HM CURRUS Gödöllői Harcjárműtechnikai ZRt területén lévő büfé üzemeltetésének elnyerésére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. HM CURRUS Gödöllői Harcjárműtechnikai ZRt területén lévő büfé üzemeltetésének elnyerésére PÁLYÁZATI FELHÍVÁS HM CURRUS Gödöllői Harcjárműtechnikai ZRt területén lévő büfé üzemeltetésének elnyerésére Felhívás A HM CURRUS Gödöllői Harcjárműtechnikai ZRt (továbbiakban: CURRUS ZRt.) (2100 Gödöllő,

Részletesebben

ALAPADATOK* * Az alapadatok kitöltésével az egyes összesítők alapadatai automatikusan kitöltődnek

ALAPADATOK* * Az alapadatok kitöltésével az egyes összesítők alapadatai automatikusan kitöltődnek ALAPADATOK* Szerződés száma: Kifizetési kérelem : * Az alapadatok kitöltésével az egyes összesítők alapadatai automatikusan kitöltődnek 1.sz. melléklet 500 Eft alatti támogatástartalmú számlák összesítője

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS 15. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez 30 KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összegezés a részvételi jelentkezések elbírálásáról I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős

Részletesebben

számlamagyarázó 1 2 4 3 5 6 7 8 9 10 11 12

számlamagyarázó 1 2 4 3 5 6 7 8 9 10 11 12 1 2 4 5 6 7 8 9 10 11 12 3 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 1 Vevőkód Az Ön egyedi azonosítója, ügyintézéskor kérjük, erre a számra hivatkozzon. 2 Fizetési azonosító 3 Gyűjtött telephelyek száma 4 Elszámolt

Részletesebben

M.9. számú melléklet Az egyetemes szolgáltatásra vonatkozó igénybejelentők tartalma

M.9. számú melléklet Az egyetemes szolgáltatásra vonatkozó igénybejelentők tartalma Egyetemes Szolgáltatói Üzletszabályzat M.9. számú melléklete M.9. számú melléklet Az egyetemes szolgáltatásra vonatkozó igénybejelentők tartalma Egyetemes Villamos Energia Szolgáltatói Üzletszabályzat

Részletesebben

M E G B Í Z Á S I S Z E R Z Ő D É S É S C S A T L A K O Z Á S I N Y I L A T K O Z A T (KÜLFÖLDI TÁRSAS VÁLALKOZÁSOK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE)

M E G B Í Z Á S I S Z E R Z Ő D É S É S C S A T L A K O Z Á S I N Y I L A T K O Z A T (KÜLFÖLDI TÁRSAS VÁLALKOZÁSOK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE) M E G B Í Z Á S I S Z E R Z Ő D É S É S C S A T L A K O Z Á S I N Y I L A T K O Z A T (KÜLFÖLDI TÁRSAS VÁLALKOZÁSOK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE) mely létrejött egyrészről DHANVANTARI Kereskedelmi és

Részletesebben

Hatályos: április 24-től Készítés időpontja:

Hatályos: április 24-től Készítés időpontja: 5. SZÁMÚ MELLÉKLET A TELENOR MAGYARORSZÁG ZRT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEIHEZ Hatályos: 2018. április 24-től Készítés időpontja: 2018.03.22. SZERZŐDÉSKÖTÉSHEZ, MEGHATALMAZÁSSAL TÖRTÉNŐ ÜGYINTÉZÉSHEZ

Részletesebben

A számlázó szoftverekre vonatkozó szabályok 2017 július 01-től

A számlázó szoftverekre vonatkozó szabályok 2017 július 01-től ÁFA bevallási szabályok 2017. július 01-től változnak az áfa bevallás, összesítő jelentésére vonatkozó szabályai. Addig is, a következő feladatokat célszerű elvégezni, a felkészülés jegyében. 1. A számlázó

Részletesebben

Számlacsomagok Általános Szerződési Feltételei mikro, kis- és középvállalkozások részére

Számlacsomagok Általános Szerződési Feltételei mikro, kis- és középvállalkozások részére Számlacsomagok Általános Szerződési Feltételei mikro, kis- és középvállalkozások részére r Jelen Általános Szerződés Feltételek Közzétételének időpontja: 2014. március 14. Hatályba lépésének időpontja:

Részletesebben

GDF SUEZ. Cége velünk csak megtakaríthat!

GDF SUEZ. Cége velünk csak megtakaríthat! GDF SUEZ Cége velünk csak megtakaríthat! Cége velünk csak megtakaríthat! Időt Pénzt ENERGIÁT Amit biztosan elvárhat tőlünk: földgázt, szakértelmet, egyszerű ügyintézést személyes kapcsolattartó segítségével,

Részletesebben

Ö S S Z E G E Z É S. 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez. I. szakasz: Ajánlatkérő

Ö S S Z E G E Z É S. 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez. I. szakasz: Ajánlatkérő 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez I. szakasz: Ajánlatkérő Ö S S Z E G E Z É S AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt) Hivatalos

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Mária Előterjesztő: Hegedűs

Részletesebben

Bakonyvidéke Takarékszövetkezet

Bakonyvidéke Takarékszövetkezet Bakonyvidéke Takarékszövetkezet 001/2015. számú igazgatósági Hitelkockázat-kezelési Szabályzat K3. számú melléklet Hitelkérelmekhez bekérendő dokumentumok köre Információk / Dokumentumok (Régi ügyfelek

Részletesebben

Csoportos villamos energia közbeszerzés tapasztalatai - Tájékoztató

Csoportos villamos energia közbeszerzés tapasztalatai - Tájékoztató Sourcing Hungary Szolgáltató Kft. Csoportos villamos energia közbeszerzés tapasztalatai - Tájékoztató Trendek, piaci információk Készítette: Sourcing Hungary Kft. Dátum: Budapest, 2018. január 23. SOURCING

Részletesebben

Útmutató a kifizetési kérelem benyújtásához vállalkozások/cégek esetében

Útmutató a kifizetési kérelem benyújtásához vállalkozások/cégek esetében Útmutató a kifizetési kérelem benyújtásához vállalkozások/cégek esetében A támogatói szerződés (VKTSZ) megkötését követően kezdődik el a projekt megvalósítása, aminek alapja, az Pályázó jogainak és kötelezettségeinek

Részletesebben

Nyílt PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Budakalász Város Képviselő-testületének 44/2008 (XII.1) rendelete alapján

Nyílt PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Budakalász Város Képviselő-testületének 44/2008 (XII.1) rendelete alapján Nyílt PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Budakalász Város Képviselő-testületének 44/2008 (XII.1) rendelete alapján A Budakalász, 0184/4 hrsz kivett agyagbánya önkormányzati tulajdonban lévő tó felület értékesítésére KIÍRÓ:

Részletesebben

Univernet fantázianevű internet és adathálózati szolgáltatása

Univernet fantázianevű internet és adathálózati szolgáltatása Lasarm Bt Univernet fantázianevű internet és adathálózati szolgáltatása Általános Szerződési Feltételek 2.sz. melléklet Díjszabás Választható díjcsomagok egységes szerkezetben Készült: 2009. március 31.

Részletesebben

ÚJDONSÁGOK AZ FLP WEBSHOPBAN

ÚJDONSÁGOK AZ FLP WEBSHOPBAN ÚJDONSÁGOK AZ FLP WEBSHOPBAN Jelszó igénylés E-mail cím változtatás Jelentkezési lap nyomtatás Kosár küldése e-mailben Kosár ajánlása linkkel (FLP360 weboldalra való beillesztés) Meghívó küldése NDP és

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Jogcímkód: 6.122.01.01. Általános tudnivalók

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Jogcímkód: 6.122.01.01. Általános tudnivalók KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2009. évtől nyújtandó támogatás keretében a támogatási összeg 90%-ára vonatkozó kifizetési kérelem kitöltéséhez Jogcímkód: 6.122.01.01 Általános

Részletesebben

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS. Sourcing szerződésszám: 2013/

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS. Sourcing szerződésszám: 2013/ MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS Sourcing szerződésszám: 2013/ amely létrejött egyrészről Kerekegyháza Város Önkormányzata (székhely: 6041 Kerekegyháza, Fő u. 47/a, adószám:, képviseli: Dr. Kelemen Márk polgármester),

Részletesebben

Megtakarítana energia beszerzésén? Elmondjuk hogyan! Rácz Attila energetikai igazgató Get-Energy Magyarország Kft

Megtakarítana energia beszerzésén? Elmondjuk hogyan! Rácz Attila energetikai igazgató Get-Energy Magyarország Kft Megtakarítana energia beszerzésén? Elmondjuk hogyan! Rácz Attila energetikai igazgató Get-Energy Magyarország Kft. 2016.09.26. Elérhetőségeink: Get-Energy Magyarország Kft. www.tarifa24.hu www.getenergy.hu

Részletesebben

epostabox Szolgáltatásismertető Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra

epostabox Szolgáltatásismertető Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra epostabox Szolgáltatásismertető 1. Belépés a rendszerbe Kattintson a Belépés (1) mezőre Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra Jelszó emlékeztető: Az Elfelejtette

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ működési előleg kifizetési kérelem (D0721-01)

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ működési előleg kifizetési kérelem (D0721-01) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ működési előleg kifizetési kérelem (D0721-01) TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK... 3 D0721-01 MŰKÖDÉSI ELŐLEG KIFIZETÉSI KÉRELEM... 5 2 Általános tudnivalók 1. A kérelem formanyomtatványának

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Javasoljuk, hogy a kérelem csomagot tértivevényes ajánlott küldeményként adja postára.

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Javasoljuk, hogy a kérelem csomagot tértivevényes ajánlott küldeményként adja postára. KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A termelői csoportok létrehozásának és működésének támogatása intézkedés kifizetési kérelmének kitöltéséhez 1. A formanyomtatványok kitöltése előtt kérjük, alaposan tanulmányozza át

Részletesebben

A HIRDETMÉNY VISSZAVONÁSÁRÓL, MÓDOSÍTÁSÁRÓL, AZ AJÁNLATTÉTELI, VAGY RÉSZVÉTELI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL, A DOKUMENTÁCIÓ MÓDOSÍTÁSÁRÓL I.

A HIRDETMÉNY VISSZAVONÁSÁRÓL, MÓDOSÍTÁSÁRÓL, AZ AJÁNLATTÉTELI, VAGY RÉSZVÉTELI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL, A DOKUMENTÁCIÓ MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. 5. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzési Hatóság Hivatalos Lapja TÁJÉKOZTATÓ A HIRDETMÉNY VISSZAVONÁSÁRÓL, MÓDOSÍTÁSÁRÓL, AZ AJÁNLATTÉTELI, VAGY RÉSZVÉTELI

Részletesebben

Tájékoztató a kereskedőváltás lépéseiről

Tájékoztató a kereskedőváltás lépéseiről Tájékoztató a kereskedőváltás lépéseiről Köszönjük, hogy a FŐGÁZ-t kívánja választani új földgázkereskedőjének! Engedje meg, hogy a jelenlegi földgáz-kereskedelmi szerződése megszüntetéséhez és a FŐGÁZ-zal

Részletesebben

levelezési cím 2 elérhetőségek

levelezési cím 2 elérhetőségek Alulírott 1 TULAJDONOS TÁRSTULAJDONOS SZÁMLAVÁLTÁSI MEGHATALMAZÁS - azonos pénznemben vezetett fizetési számlák tekintetében természetes személyek részére (2 EREDETI PÉLDÁNYBAN TÖLTENDŐ KI!) név: születési

Részletesebben

FÖLDGÁZ-KERESKEDELMI SZERZŐDÉS

FÖLDGÁZ-KERESKEDELMI SZERZŐDÉS FÖLDGÁZ-KERESKEDELMI SZERZŐDÉS 20 m 3 /h-nál kisebb mérő névleges összteljesítménnyel rendelkező, lakossági fogyasztók részére Szerződés száma:.. Felhasználási hely száma:. Bekötés szám:.... I. Szerződést

Részletesebben

Regisztrált szerelők képzése

Regisztrált szerelők képzése Regisztrált szerelők képzése Nagy László EÜS folyamatgazda Molnár József Regionális Irodavezető E.ON Ügyfélkapcsolati központ 2012. Május. Tartalom Ügyfélszolgálati Kft. 1. Általános tájékoztató ügyintézéshez

Részletesebben

Cím: Vevőkód: Fizetési azonosító:

Cím: Vevőkód: Fizetési azonosító: Számla Eredeti példány A számla példányban készült ( eredeti, másolat) Oldal / IBAN kód: SWIFT kód: Tel: 4/ Munkanapokon: 8.. Fax: / Levelezési cím: 55 Budapest, Pf.: Email: ugyfelszolgalat@mvmp.hu Pénzügyi

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS 19. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez 31 KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összefoglaló tájékoztatás I. szakasz: Ajánlatkérő A Kbt. 113. (1) bekezdés szerinti eljárások esetében. Az érdekelt gazdasági

Részletesebben

PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉSEK

PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉSEK PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉSEK Dr. Szilágyi Zsolt Miklós Minőségbiztosítási menedzser Tartalom TARTALOM: Alapvetés 6.1-es tábla a projektelemek kategorizálása közbeszerzési szempontból 6.2-es tábla a

Részletesebben

Építésügyi hatósági kérelem

Építésügyi hatósági kérelem Építésügyi hatósági kérelem 1. A kérelmet benyújtó személy adatai Viselt név Születési név Anyja születési neve Születési hely Ország Születési idő Ha nem egyezik meg az állandó lakcímmel Levelezési cím

Részletesebben

4. számú melléklet. Szerződés minták 20 m3/óra alatti felhasználók esetén HATÁROZOTT IDEJŰ FÖLDGÁZ-KERESKEDELMI SZERZŐDÉS. Amely létrejött, egyrészről

4. számú melléklet. Szerződés minták 20 m3/óra alatti felhasználók esetén HATÁROZOTT IDEJŰ FÖLDGÁZ-KERESKEDELMI SZERZŐDÉS. Amely létrejött, egyrészről 4. számú melléklet formázott: Könyv címe, Betűtípus: Book Antiqua, 11,5 pt, Nem Félkövér, Nem Dőlt formázott: Középre zárt Szerződés minták 20 m3/óra alatti felhasználók esetén HATÁROZOTT IDEJŰ FÖLDGÁZ-KERESKEDELMI

Részletesebben

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzat Erzsébet Kórház-Rendelőintézet. Röntgensíkfilmek előhívó és fixáló oldatok Ajánlattételi felhívás

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzat Erzsébet Kórház-Rendelőintézet. Röntgensíkfilmek előhívó és fixáló oldatok Ajánlattételi felhívás Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzat Röntgensíkfilmek előhívó és fixáló oldatok Ajánlattételi felhívás 1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefonszám, telefax szám: Telefonszám: 62/532-222, Telefax

Részletesebben

HUNGARO ENERGY KFT. VILLAMOS ENERGIA KERESKEDŐI ÜZLETSZABÁLYZATA 2015.

HUNGARO ENERGY KFT. VILLAMOS ENERGIA KERESKEDŐI ÜZLETSZABÁLYZATA 2015. HUNGARO ENERGY KFT. VILLAMOS ENERGIA KERESKEDŐI ÜZLETSZABÁLYZATA 2015. 1 TARTALOMJEGYZÉK Preambulum:... 6 1. AZ ÜZLETSZABÁLYZAT TÁRGYA ÉS HATÁLYA:... 6 1.1. Az üzletszabályzat tárgya... 6 1.2. Az üzletszabályzat

Részletesebben

Elektronikus terhelési összesítő

Elektronikus terhelési összesítő Díjbeszedő Holding Zrt. 1117 Budapest, Budafoki út 107 109. Bankszámlaszám: 18203332-06001843-40010025 Jogosult azonosítója: A10805246T001 Telefonos ügyfélszolgálat 06 1 414 5000 Automata mellékvízmérőállás-bejelentés

Részletesebben

Magyar Energia Beszerzési Szövetség Csoportos energia beszerzések lebonyolítása

Magyar Energia Beszerzési Szövetség Csoportos energia beszerzések lebonyolítása Magyar Energia Beszerzési Szövetség Csoportos energia beszerzések lebonyolítása Csatlakozzon és csökkentse energia költségét! Csoportos energia beszerzés lebonyolítása önkormányzatok számára! Sourcing

Részletesebben

Speciális védőruha beszerzés AJÁNLATI FELHÍVÁS. Versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. V-338/13. Budapest, 2014.

Speciális védőruha beszerzés AJÁNLATI FELHÍVÁS. Versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. V-338/13. Budapest, 2014. Speciális védőruha beszerzés Versenyeztetési eljárás Eljárás száma: BKV Zrt. V-338/13 AJÁNLATI FELHÍVÁS Budapest, 2014. Ajánlatkérő neve: AJÁNLATI FELHÍVÁS Ajánlati felhívás Budapesti Közlekedési Zártkörűen

Részletesebben

A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK

A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK 8. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: SZÉPHŐ

Részletesebben

SEGÉDLET. A támogatási év minden év április 1-jétől, következő év március 31-éig tart és négy tárgynegyedévből áll.

SEGÉDLET. A támogatási év minden év április 1-jétől, következő év március 31-éig tart és négy tárgynegyedévből áll. SEGÉDLET a tenyészkoca állatjóléti támogatások igénybevételéhez szükséges N0632 számú Kifizetési kérelem, valamint N0633 számú Tartási hely adatok Kifizetési kérelemhez nyomtatványok helyes kitöltéséhez

Részletesebben

E.ON Szimpla számlamagyarázat

E.ON Szimpla számlamagyarázat Részszámla Elszámolási módszerünk értelmében Önnek egy évben részszámlát és egy elszámoló számlát küldünk. Mivel a versenypiacra való kilépés az elszámolási idôszakot (mérô leolvasás idôpontját) nem módosítja

Részletesebben

HASZNÁLATBAVÉTELI HOZZÁJÁRULÁS-KÉRELEM a megépített házi szennyvízhálózatra (Kérjük, kitöltés előtt olvassa el a Kitöltési útmutatót!

HASZNÁLATBAVÉTELI HOZZÁJÁRULÁS-KÉRELEM a megépített házi szennyvízhálózatra (Kérjük, kitöltés előtt olvassa el a Kitöltési útmutatót! Ügyszám: HASZNÁLATBAVÉTELI HOZZÁJÁRULÁS-KÉRELEM a megépített házi szennyvízhálózatra (Kérjük, kitöltés előtt olvassa el a Kitöltési útmutatót!) 3 1. Ingatlan adatai: Település neve: Irányítószám: Közterület

Részletesebben

2. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót MARCALI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA

2. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót MARCALI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA 2. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben

Ajánlat készítés.

Ajánlat készítés. Kádár Judit Ajánlat készítés http://www.youtube.com/watch?v=spejoump-am Pannónia PROFe ajánlat készítés: A működés zökkenőmentessége érdekében WINDOWS operációs rendszerre rendelkező gépen használjuk a

Részletesebben

12. (1) Ez a törvény a (2) és (3) bekezdésben foglaltak kivételével a kihirdetését követő napon lép hatályba.

12. (1) Ez a törvény a (2) és (3) bekezdésben foglaltak kivételével a kihirdetését követő napon lép hatályba. 2013. évi CLXXXVIII. törvény Hatályos: 2013.11.23-2013.12.30 2013. évi CLXXXVIII. törvény az egységes közszolgáltatói számlaképről 1 Az Országgyűlés összhangban az Alaptörvény fogyasztók érdekeit védő

Részletesebben