Bán Zsigmond Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda. Tiszafüred

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Bán Zsigmond Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda. Tiszafüred"

Átírás

1 Bán Zsigmond Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda Tiszafüred Munkaterv

2 1. Pedagógiai folyamatok Tervezés A es tanév éves munkatervének az elkészítése az előző tanév értékelésére, tapasztalataira építve a nevelőtestület bevonásával történik, az intézmény munkatársainak felkészítése a feladatra időben megtörténik. Az éves munkaterv összhangban van a stratégiai dokumentumokkal és a munkaközösségek terveivel. A 2016/2017-es tanévben az alábbi munkaközösségek és munkacsoportok működnek az intézményben: Munkacsoportok Alsó tagozat Felső tagozat Művészeti munkaközösség Környezetvédelmi munkacsoport Diákönkormányzat Munkacsoport-vezetők Szőkéné Szövetes Etelka Orosz Zsuzsanna Gyarmati Viktória Jeczó Renáta Jeczó Renáta Tűz-és balesetvédelmi, munkavédelmi felelős Tóth Józsefné Gyermek-és ifjúságvédelmi felelős Alapelv intézményünkben, hogy a nevelőtestület minden tagja valamelyik szakmai munkaközösség tevékeny tagja kell, hogy legyen. A folyamatban való működés biztosításának érdekében - lehetőség szerint - javasolt a munkaközösség tagjainak stabilitása. A szakmai munkaközösségek között szoros tartalmi kapcsolat van, melyet az intézményi célok és feladatok indokolnak. Munkaközösségeink évi tevékenységében meghatározó lesz a külső tanfelügyeleti szakmai ellenőrzésekre és a pedagógusok előmeneteli rendszerének alapját képező minősítési rendszer bevezetésére történő tudatos felkészülés. A munkaközösségek delegált tagjai amennyiben arra lehetőség adódik - részt vesznek a munkaközösségi feladatok ellátását segítő külső szakmai továbbképzéseken, konferenciákon és egyéb szakmai rendezvényeken. A munkaközösség- vezetőkkel szembeni általános elvárás: -Törekvés a munkaközösségi tagok személyes szakmai igényeinek megismerésére -Feladatok megosztása a munkaközösség tagjaival A munkaközösségi tagokkal szembeni általános elvárás: -Hatékony feladatvállalás a munkaközösségben -Szakmai információ munkaközösség között áramlás biztosítása a közvetlen munkatársak és a -A munkaközösségi tagok feladata a megfelelő információ átadás egymásnak és más munkaközösségek tagjainak, a munkatársaknak / szóban vagy írásban /. -A munkaközösség tagjai munkájuk során érthetően és pedagógiai céljaiknak megfelelően kommunikálnak.

3 A munkaközösségi feladatok ellátásához - az aktuális téma és feladat szerint - az alábbi eszközök és információk szükségesek: -Az intézmény működését szabályozó dokumentumok (SZMSZ, PP, Házirend, Munkatervek) -Oktatási Hivatal: Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez - Kiegészítés az Oktatási Hivatal által kidolgozott Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez felhasználói dokumentáció értelmezéséhez. -Oktatási Hivatal: Országos tanfelügyelet. Kézikönyv általános iskolák, művészeti iskolák számára / Tanfelügyeleti és önértékelési kézikönyv - Az intézményi önértékelési csoport szabályzata, programja, munkaterve A 2016/2017-es TANÉV RENDJE Első tanítási napja: szeptember 1. (csütörtök), Utolsó tanítási napja: június 15. (szerda). A tanítási év első féléve január 22-ig tart. Értesítés a tanulók félévi előmeneteléről: január 29-ig A tanítási napok száma: 181 nap Szünetek időtartama: Az őszi szünet október 29-tól november 06-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap október 28. (csütörtök), a szünet utáni első tanítási nap november 07. (hétfő). A téli szünet december 22-től január 01-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap december 21. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap január 03. (kedd). A tavaszi szünet március 24-től március 29-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap március 23. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap március 30. (szerda). A szorgalmi időben a nevelőtestület döntése alapján öt tanítás nélküli napot szervezünk: Téma Időpont Felelős 1. III. református országos április 7. Igazgató, Orosz Zsuzsanna tanulmányi verseny / matematika, angol / 2. Igazgatói szünet december igazgató 3. Gyermeknap, sportnap június 16. DÖK, Jeczó Renáta Megvalósítás Az intézmény éves terveinek (éves munkaterv, éves intézkedési tervek, munkaközösségi tervek, a pedagógiai munka, tervezési dokumentumai, stb.)

4 gyakorlati megvalósítása a pedagógusok, a munkaközösségek és a diákönkormányzat bevonásával történik. Az intézmény nevelési-oktatási céljai határozzák meg a módszerek, eljárások kiválasztását, alkalmazását. Az intézményi pedagógiai folyamatok (például tanévre, tanulócsoportra tervezett egymásra épülő tevékenységek) a személyiség- és közösségfejlesztést, az elvárt tanulási eredmények elérését, a szülők, tanulók és munkatársak elégedettségét és a fenntartói elvárások teljesülését szolgálják. Az éves tervek és beszámolók egymásra épülnek. A tanév végi beszámolók megállapításai alapján történt a es tanév tervezése. A teljes pedagógiai folyamat követhető a tanmenetekben, a naplókban, valamint a tanulói produktumokban, szakmai beszámolókban. Ellenőrzés A tanév feladatainak ( hagyományok, ünnepek, versenyek, óralátogatások, dokumentumelemzések stb.) megvalósulása megjelenik az év végi beszámolókban, melynek ellenőrzése a tanév során, melynek felelősei a szűkebb és a bővebb iskolavezetés. A tanulási eredményeket az intézmény an követi, elemzi, szükség esetén korrekciót hajt végre. Év végi tanulmányi vizsgák április-június. Értékelés Az intézményi önértékelést az intézmény munkacsoportot szervezi és végzi az éves munkaterve alapján. Az intézményben folyó nevelési-oktatási munka alapjaként a tanulók adottságainak, képességeinek megismerésére vonatkozó mérési rendszer működik. 2. Személyiség- és közösségfejlesztés A figyelem középpontjában a tanulók kulcskompetenciáinak fejlesztése áll. A pedagógusok módszertani kultúrája kiterjed a személyes és szociális képességek fejlesztésére. Az intézmény vezetése és érintett pedagógusa információkkal rendelkezik minden tanuló szociális helyzetéről. A kiemelt figyelmet igénylő tanulók mindegyikénél rendelkeznek a pedagógusok megfelelő információkkal, és alkalmazzák azokat a nevelő, fejlesztő és oktató munkájukban. Az intézmény támogató rendszert működtet: - Felzárkóztatást célzó egyéni foglalkozást szervezünk. - Szükség esetén kapcsolatot tartunk fenn szakmai támogató hálózattal. Az intézmény pedagógusai az intézmény pedagógiai programjával összhangban alkalmaznak korszerű nevelési oktatási módszereket, eljárásokat, technikákat használják a tanulás tanításának módszertanát. A tanulók közötti, valamint a tanulók és pedagógusok közötti kapcsolatok jók.

5 Az intézmény gondoskodik a pedagógusok, valamint a tanulók közötti információcseréről és együttműködésről. Az intézmény közösségi programokat szervez, melynek egyik szervezője a diákönkormányzat. A szülők a megfelelő kereteken belül részt vesznek a közösségfejlesztésben. Kiemelt céljaink és feladataink: Elsődleges cél: A gyermekek mindenekfelett álló érdekeinek tiszteletben tartásával a nyugodt, és kiegyensúlyozott légkör biztosítása. Törvényes és színvonalas intézményműködés biztosítása. A célok elérését támogató kiemelt feladataink: Felkészülés a külső tanfelügyeleti szakmai ellenőrzésekre és a pedagógusok előmeneteli rendszerének alapját képező minősítési rendszer bevezetésére. Az intézményvezetés felelőssége a nevelőtestület felkészítése a tanfelügyeleti ellenőrzésre, az intézményi önértékelő csoport jogkövető tevékenységének biztosítása. A pedagógusok felelőssége abban áll, hogy az oktatási-nevelési tevékenység és óra és foglalkozáslátogatás, és az azt követő interjú, valamint a dokumentumellenőrzés során úgy a belső, mint a külső ellenőrzésnél felkészültségüket, pedagógiai kompetenciájukat, hivatásszeretetüket bizonyítsák, hiszen az egész intézményről alkotott kép az egyes pedagógusok és a vezetés összteljesítményét mutatja. Mind a belső, mind pedig a külső szakmai ellenőrzések során annak feltárása folyik, milyen módon és mértékben jelennek meg a pedagógus munkájában az alábbi szakmai tartalmak: Az intézményi önértékelés (teljesítményértékelés), valamint minősítővizsgán és a minősítési eljárás során a pedagógusnak a mesterségbeli tudásáról kell számot adnia a pedagóguskompetenciák a 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelete szerint: 1. Szakmai feladatok, szaktudományos, szaktárgyi, tantervi tudás 2. Pedagógiai folyamatok, tevékenységek tervezése és a megvalósításukhoz kapcsolódó önreflexiók 3. A tanulás támogatása 4. A tanuló személyiségének fejlesztése, az egyéni bánásmód érvényesülése, a hátrányos helyzetű, sajátos nevelési igényű vagy beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermek, tanuló többi gyermekkel, tanulóval együtt történő sikeres neveléséhez, oktatásához szükséges megfelelő módszertani felkészültség

6 5. A tanulói csoportok, közösségek alakulásának segítése, fejlesztése, esélyteremtés, nyitottság a különböző társadalmi-kulturális sokféleségre, integrációs tevékenység, osztályfőnöki tevékenység. 6. Pedagógiai folyamatok és a tanulók személyiségfejlődésének értékelése, elemzése 7. Kommunikáció és szakmai együttműködés, problémamegoldás 8. Elkötelezettség és szakmai felelősségvállalás a szakmai fejlődésért. A tanév alapfeladatai: A pedagógiai programban megfogalmazott célok és feladatok közül az idei tanévben meghatározónak tartjuk: Az alapkészségek hatékony, stabil és módszeres megalapozása, a 6. évfolyam végére való kialakítása. A kompetencia alapú oktatásrendszer továbbfejlesztésére törekszünk. Előtérbe helyezzük a módszereiben komplex, a tanulók képességeinek megfelelő oktatást. A hatékony, kooperatív tanítási/tanulási módszerek elsajátíttatása és az önművelés igényének kialakítása kiemelt feladat. A szövegértés fejlesztése tanórákon és tanórán kívül. Az olvasási és írástechnika fejlesztése. Az olvasás iránti érdeklődés fokozása. Aktív részvétel a rendhagyó könyvtári órákon a Könyvtári munkaterv alapján. A tanulók kommunikációs képességeinek sokoldalú fejlesztése. Beszédfejlesztés: a helyes, kulturált, választékos kifejezőképesség kialakítására törekvés. Az idegen nyelvek oktatásában a kreativitást igénylő kommunikatív nyelvoktatás fejlesztése. A tehetséges tanulók fejlesztése, képességeik, készségeik kibontakoztatásával. Lehetőség teremtése tehetségük bemutatására, versenyeztetésre. A képességhiányos tanulók kiszűrése, felzárkóztatásuk megszervezése. A különleges gondozást igénylő tanulókkal, a magatartási problémával, rendelkező tanulókkal való egyéni bánásmód alkalmazása. Az integrált oktatás az oktatásügy reformjának része. A pedagógusok továbbképzésének iránya a hátrányos helyzetű tanulókkal való foglalkozás, oktatásuk, nevelésük hatékonyabb módszertani eljárásainak megismerése és gyakorlatban való alkalmazása. Kiemelt nevelési célkitűzésünk az egészséges életmód alapjainak megismertetése és gyakoroltatása. Az egészséges életmód, magatartás és szokásrendszer kialakításában a mindennapos testedzés lehetőségének kihasználása, egészségnevelő vonásainak erősítése. A környezettudatos magatartás kialakítása. A környezet értékeinek megismerése, megbecsülése, védelme. Szemléletformálás a lakóhely és lakókörnyezet

7 megismertetése, megóvása, értékek teremtése és megbecsülése vonatkozásában. A hulladékgyűjtési akciók szorgalmazása, folytatása a Környezeti nevelés munkaterve alapján. Az egész napos iskolai oktatás a tanulói önállóság, a kötelességtudat erősítése, a társas kapcsolatok kialakításának színtere. Eredményessége a gyerekek választásának teret adó, oldott légkörű, közvetlen nevelési módszereket alkalmazó munkával fokozható. A tanulók szabadidős tevékenységének értelmes eltöltésére szoktatás. Az előző évek eredményes délutáni szervezett szabadidős projektek folytatása. A hatékony és sokoldalú ismeretszerzés biztosítása a foglalkozások által. A művészeti szabadfoglalkozások maximális kihasználására motiválás. Kiemelt nevelési feladat a verbális és fizikai erőszak megelőzése. A normatudatos magatartás kialakítása és fejlesztése a cél. A családi neveltségi hiányok pótlása, az iskolai fegyelmi helyzet javítása. A beilleszkedési- és magatartászavarral küzdő tanulók egyéni bánásmóddal való fejlesztése, beilleszkedésük segítése. Az általános iskola első évfolyamára a szülő a meghirdetett időpontban köteles gyermekét az illetékes vagy a választott iskolába beíratni. Az eredményes beiskolázás a jövőben is nagy jelentőséggel bír mindannyiunk számára. Iskolánk hagyományaival, eredményeivel, nevelő-oktató munkánk célkitűzéseivel minél szélesebb körben kell megismertetni a leendő iskolahasználókat. Keresni kell ennek további lehetőségeit. Az elmúlt évek tapasztalata alapján erre a foglalkozásaink mellett a tavaszi nyíltnap alkalmas. A középfokú iskolai felvételi mint mindig, az EMMI rendelet melléklete szerint történik. A szülők és tanulók felkészítése az osztályfőnökök segítségével an, a határidőket betartva, a tanulók érdeklődésének, képességének megfelelően történik. 3. Eredmények Az intézmény pedagógiai programjának egyik prioritása a tanulás-tanítás eredményessége. Tanulmányi versenyek, vetélkedők, pályázatok szervezésében fontos, hogy a tanulók vállalják a megmérettetést, tanuljanak meg sportszerűen versenyezni, elismerni mások eredményeit, öntevékeny munkával gyarapítani ismereteiket. Az országos méréseken való részvétel. Megnevezés Időpont Felelős DIFER-mérés október alsós munkaközösség OKÉV-mérés idegen nyelvi május 17. intézményvezető-helyettes, nyelv szakos kollégák

8 OKÉV-mérés matematika, május 24. Szőkéné Szövetes Etelka szövegértés NETFIT június 01-ig testnevelő kollégák A gyermekek fizikai állapotát felmérő egészségügyi vizsgálatok minden tanév alapfeladata. 4. Belső kapcsolatok, együttműködés, kommunikáció A pedagógusok szakmai csoportjai maguk alakítják ki működési körüket, önálló munkaterv szerint dolgoznak. A munkatervüket az intézményi célok figyelembe vételével határozzák meg. A munkaközösségek bevonásával történik a pedagógiai folyamatok megvalósításának ellenőrzése, értékelése. Az intézményben rendszeres, szervezett a belső továbbképzés támogatása és hatékony az információáramlás és a kommunikáció. Az intézmény él az információátadás szóbeli, digitális és papíralapú eszközeivel. Az intézmény munkatársai számára biztosított a munkájukhoz szükséges információkhoz és ismeretekhez való hozzáférés. Iskolai életünkről, eredményeinkről an tájékozódhatnak a munkatársaink, a szülők, a külső partnereink az intézmény rendezvényein, az intézmény honlapján valamint a helyi televízióban. Az értekezletek összehívása célszerűségi alapon történik, résztvevői a témában érdekeltek. A munka értékelésével és elismerésével kapcsolatos információk szóban vagy írásban an eljutnak a munkatársakhoz. Értekezleteink a feladatok megbeszélését, a problémák tisztázását, a munka értékelését, a kölcsönös tájékoztatást és továbbképzést szolgálják. Célja, hogy a pedagógusok rendszeresen kifejthessék szakmai álláspontjukat, véleményüket. A megbeszélések, értekezletek vezetése hatékony, szakszerű kommunikáción alapul a vezetőség részéről. A pedagógusokat az őket érintő, a munkájukhoz szükséges jogszabály-változásokról an tájékoztatja. NEVELŐTESTÜLETI ÉRTEKEZLETEK Felelős Alakuló értekezlet Félévi értekezlet Tanévet előkészítő szervezési feladatok megbeszélése, munkatervi kérdések. A tanév rendjének ismertetése. a tanulmányi- magatartás és szorgalmi helyzet elemzése, értékelése augusztus január 25. intézményvezető mk. vezető

9 Tanévzáró értekezlet - a 8. osztályosok beiskolázási tapasztalatai - pályaválasztási felelős- - a hátrányos helyzetű és a halmozottan hátrányos helyzetű tanulóink helyzete, az integrációs és képesség kibontakoztató tevékenységek számbavétele A 2016/2017-es tanév értékelése, elemzése. - Az önértékelési csoportvezető beszámolója - a beszámolók vitája, javaslatok, kiegészítés június 22. intézményvezető NEVELÉSI ÉRTEKEZLETEK, TOVÁBBKÉPZÉSEK Őszi Belső továbbképzés: KIP intézményvezető Tavaszi Osztályozó vezetői megbeszélések Aktuális változások a következő tanévben-felkészülés a 2017/2018- as tanévre, tanfelügyeleti rendszer, minősítési eljárás KONFERENCIÁK Tanulmányi, magatartási munka január értékelése június 8. MUNKAÉRTEKEZLETEK aktuális feladatok megbeszélése és hetente kedd az eltelt időszak értékelése intézményvezető intézményvezetés intézményvezetés Tantestületi értekezlet aktuális feladatok megbeszélése és az eltelt időszak értékelése havonta intézményvezetés Munkatársi áhítat Munkaközösségi megbeszélések aktuális feladatok megbeszélése, döntések előkészítése a munkatervben foglaltak alapján havonta havonta intézményi lelkész mk. vez. A nemzeti múlt és nemzeti kultúra megismerését, fejlesztését kívánjuk erősíteni az intézményi rendezvények, megemlékezések szervezésével, valamint a városi, megyei, országos rendezvényeken való részvétellel.

10 Iskolai ünnepélyek, megemlékezések, rendezvények Tanévnyitó ünnepély augusztus órakor iskolavezetés Ballagás június évfolyam, Orosz Zsuzsanna Megemlékezés az aradi október 06. Takécsné Paksi Mária vértanúkról Október 23. emlékére megemlékezés az 1956-os forradalomról Mesetár- óvodai közös október 21. Takécsné Paksi Mária november 24. társastánc tanszak Gyarmati Viktória rendezvény Adventi gyertyagyújtás november 25. intézményvezetés Közös karácsonyi ünnepség december 16. pedagógusok Farsang február 10. DÖK Megemlékezés az 1848/49- es forradalom és szabadságharcról március 14. Kolozsvári Imréné Nyílt nap március 22. leendő elsős tanítók Áldozó csütörtök május 25. fenntartó osztály-tanulmányi kirándulások osztályfőnökök-szaktanárok Tanévzáró ünnepély június évfolyamok 5., Az intézmény külső kapcsolatai Az intézmény pedagógiai programjával összhangban a vezetés irányításával megtörténik a külső partnerek azonosítása, köztük a kulcsfontosságú partnerek kijelölése. A külső partnerek köre ismert az intézmény munkavállalói számára. Az intézmény a helyben szokásos módon tájékoztatja külső partereit (az információátadás szóbeli, digitális vagy papíralapú). A partnerek tájékoztatását és véleményezési lehetőségeinek biztosítását an felülvizsgálják, visszacsatolják és fejlesztik. Az intézményi külső partnereinkkel való kommunikáció és program egyeztetés az éves Partneri kapcsolatok munkaterv alapján történik, mely munkaterv ismert az intézmény munkatársai számára. A tanév végén értékeljük az éves munkát, ahol közösen elkészítjük a külső partneri beszámolót. A szülők tájékoztatására nagy figyelmet fordítunk. Biztosítjuk, hogy a szülők minden olyan tervről, intézkedésről tudomást szerezzenek, amely gyermekük iskolai életében fontos, illetve anyagi vonatkozásban érinti őket.

11 A rendszeres kapcsolattartás és formái: - Szülői értekezlet: szeptember, február, május - Szülők közössége: Tájékoztatás az iskola oktatási-nevelési munkájáról, az iskolai működés feltételeiről, az előző tanév eredményeiről. Felelős: intézményvezetés, alapítvány kuratóriuma, SZMK tagjai október és február hónapban A szülők véleményének, javaslatának figyelembe vétele minden törvény által előírt esetben. Felelős: SZMK, DÖK. intézményvezető 6., A pedagógiai munka feltétele A JOGSZABÁLYI HÁTTÉR évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről A évi CXC. törvény végrehajtási rendeletei: 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról 229/2012. VIII.28.) Korm. Rendelet a nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról 32/2012. (X. 8.) EMMI rendelet a Sajátos nevelési igényű tanulók iskolai oktatásának irányelve kiadásáról. 1. melléklet a 32/2012. (X. 8.) EMMI rendelethez évi XXXI. törvény a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról Oktatási Hivatal: Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez Kiegészítés az Oktatási Hivatal által kidolgozott Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez felhasználói dokumentáció értelmezéséhez. Oktatási hivatal: Országos tanfelügyelet. Kézikönyv általános iskolák, alapfokú művészeti iskolák számára, Tanfelügyeleti és önértékelési kézikönyv A Bán Zsigmond Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda szabályozó dokumentumai. Tárgyi, infrastrukturális feltételek Az intézmény rendszeresen felméri a pedagógiai program megvalósításához szükséges infrastruktúra meglétét, jelzi a hiányokat a fenntartó felé. A pedagógiai program környezeti nevelésről szóló fejezetében rögzített elvek és szempontok szerint tervezi és valósítja meg a megfelelő tárgyi környezet kialakítását. A környezetvédelmi szempontok megvalósulását an ellenőrzi. Az intézmény az IKT eszközeit rendszeresen alkalmazza a nevelő-oktató munkájában, az eszközök kihasználtsága, tanórán való alkalmazásuk nyomon követhető.

12 Személyi feltételek Az intézmény rendszeresen felméri a szükségleteket, reális képpel rendelkezik a nevelő-oktató munka humánerőforrás szükségletéről. A humánerőforrás szükségletben bekövetkező hiányt, a felmerült problémákat idejében jelzi a fenntartó számára. A pedagógiai munka megszervezésében, a feladatok elosztásában a szakértelem és az egyenletes terhelés kiemelt hangsúlyt kap. A pedagógusok végzettsége, képzettsége megfelel a nevelő, oktató munka feltételeinek, az intézmény deklarált céljainak. A vezetők felkészültek a pedagógiai munka irányításának, ellenőrzésének feladataira. A 2016/2017-es tanévben a következő osztályok működnek az iskolában. osztály osztályfőnök/osztálytanító osztályfőnökhelyettes 1. a Szőkéné Szövetes Etelka 1. b Berkesné Szabó Márta 2. a Jóvérné Fehér Edit 2. b Kozák Ilona Kalózné Kiss Judit 3. a Gyöngyné Czikora Annamária 3. b Jeczó Renáta Szabó Dóra 4. a Molnárné Plaskó Csilla Királyné Halmai Csilla 4. b Kovács Zoltán 5. a Kolozsvári Imréné Orosz Zsuzsanna 5. b 6. a Nagy Lőrinc Baranyiné Óvári Katalin 6. b Takácsné Paksi Mária 7. o Orosz Zsuzsanna Takácsné Paksi Mária 8. o Kovácsné Göblyös Márta

13 Szervezeti feltételek Az intézmény alkalmazotti közösségének munkájára, együttműködésére a magas szintű belső igényesség, hatékonyság jellemző. Az intézmények munkatársai a továbbképzések tapasztalatait megosztják egymással, belső továbbképzési konzultációs programokat szerveznek. Az intézmény rendelkezik Továbbképzési programmal, melynek elkészítése a munkatársak bevonásával, az intézményi szükségletek és az egyéni életpálya figyelembe vételével történt. A hétéves továbbképzési ciklus keretében az akkreditált továbbképzések 2015 szeptemberétől folytatódnak. A továbbképzéseket a törvényi előírások figyelembe vételével szervezzük a Továbbképzési program és a Beiskolázási terv szerint. A továbbképzések körében előnyt élveznek az új Nemzeti köznevelési törvény megvalósításával kapcsolatos képzések. A szervezett továbbképzések körébe tartoznak a házi bemutató órák, nyílt órák, az iskolai és más intézmények munkaközösségi foglalkozások. A nevelési és tanulási problémával bíró, a magatartási, beilleszkedési zavarral küzdő tanulók fejlesztő foglalkozáson vesznek részt a szakértői véleményben foglaltak figyelembe vételével - egyéni fejlesztési terv alapján. Az intézmény számára fontosak a hagyományai, azok megjelennek az intézmény alapdokumentumaiban, tetten érhetők a szervezet működésében, és a nevelő-oktató munka részét képezik. 7., A Nemzeti alaptantervben megfogalmazott elvárásoknak és a pedagógiai programban megfogalmazott intézményi céloknak való megfelelés Az intézmény pedagógiai programja koherens a Nemzeti alaptantervvel. A Pedagógiai program a jogszabályi és tartalmi elvárásokkal összhangban fogalmazza meg az intézmény sajátos nevelési-oktatási feladatait, céljait. 1. Az intézményi mérés-értékelés fejezetéből nevelőtestületi határozattal elfogadott mérés-értékelés rendszer alkalmazása 2. Az intézmény hagyományainak erősítése 3. Az intézmény törvényességi és szakmai ellenőrzésének előkészítése a belső ellenőrzés erősítésével. 4. Az új tanfelügyeleti rendszer bevezetésével és a minősítések elkezdésével kapcsolatos szakmai segítségnyújtás az önértékelési csoport segítségnyújtásával 5. Kiemelten kell odafigyelni az egységes nevelési eljárásokra, követelményekre a gyermekekkel szemben az iskola rendjének megtartása érdekében. b, Osztályfőnöki teendők összehangolása. Az osztályfőnöki munka erősítése. Az osztályban tanító pedagógusok egységes szemlélete. c, Az ügyeleti munkarend egységes szemlélete. a. Az ebédeltetés rendjének és a délutáni foglalkozások rendjének egységes megtartása. b. Kiemelt figyelmet kell szentelni a gyermekvédelmi munkára, a gyermek érdekében az azonnali intézkedésre. Hiányzások, jelzés a hatóság, illetve a családsegítő szolgálat felé. (Az osztályfőnök szerepének megnövekedése)

14 c. A szülővel való bánásmód és az intézményről szóló külső kommunikáció összehangolása 6. Kiemelt figyelmet kell fordítani a gyermeki, tanulói balesetvédelemre, a testnevelés foglalkozások előtt és után az öltözők rendjére, a szünetekben a balesetmentes játékra, az ügyeleti rend megszilárdítására. Az ügyeletes pedagógus, ha valami indokolt ok miatt nem tud ügyelni, mindig állítson felnőtt ügyeletet maga helyett! 7. Kiemelt figyelmet kell szentelni az intézmény épületének, és berendezéseinek megóvására és rendben tartására. Minden rongálást, intézkedés kövessen! 8. Fejlesztő foglalkozások biztosítása az SNI-s és a BTMN-es gyermekek számára, valamint logopédus biztosítása. 9. Az intézmény belső ellenőrzésének erősítése. 10. Nyomon követés: az elballagó nyolcadikosokat érintően 11. Az ügyviteli munka rendjének és színvonalának erősítése (a szabályzat szerint) Záradék A munkatervet a nevelőtestület egyhangúlag elfogadta. Tiszafüred, augusztus Ozsváth János

15 Bán Zsigmond Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda Tiszafüred Diákönkormányzat munkaterve a 2016 / 2017-es tanévre A diákönkormányzatnak az iskola életében kiemelt szerepe van. Jó működése kihat a tanárdiák viszony alakulására, a tanulók öntevékenységének gyorsabb kibontakozására, életük iskolán belüli és azon kívüli alakulására. A diákönkormányzat ülésein minden osztályból az osztály által választott képviselők vesznek részt, akik tájékoztatják az osztályközösséget az ott elhangzott témákról és a meghozott döntésekről. Ezek a képviselők képviselik az osztály véleményét a diákokat érintő kérdésekben. Tagjait a 4-8. osztályközösség delegálja, osztályonként minimum 2 tanulót. A diákönkormányzat tanári segítséggel működik, melynek első sorban az a feladata, tevékenységükkel színesítik a nevelőmunkát. A diákönkormányzat véleményt nyilváníthat, javaslattal élhet a nevelési-oktatási intézmény működésével és a tanulókkal kapcsolatos valamennyi kérdésben. A diákönkormányzat feladata, hogy új ötletekkel, javaslatokkal tegye színesebbé az iskola életét és vegyen részt különböző programok, akciók megszervezésében. Részt vesznek az iskolai dokumentumok véleményezésében, mellyel gyakorolhatják a demokratikus jogaikat. A

16 tanévet akkor tekinthetjük sikeresnek, ha a hagyományos rendezvények, iskolánkban szokássá vált programok mellett új elemekkel is gazdagíthatjuk a mindennapokat. Augusztus Az iskola életében történő változások megismertetése és elfogadása. Új tisztségviselők megválasztása: A DÖK régi elnökének elbúcsúztatása, az új elnök megszavazása. Szeptember Október A Diákönkormányzat alakuló ülése. A DÖK munkaterv elfogadása, megvitatása, programjavaslatok, felelősök kijelölése. Az iskolai munkaterv megismerése és elfogadása. Házirend megismertetése. Szeptember 23. Takarítási világnap osztályonkénti program Tisztasági plakát készítése: Iskolánk tisztaságának megóvása címmel, és a tisztasági verseny elindítása Folyosók, épületek dekorálása- ősz. Október 4-e, az állatok világnapja alkalmából rajzpályázat meghirdetése, kiállítás szervezése hónap végén. Október 6-a, megemlékezés az aradi vértanukról. Október 23-a, nemzeti ünnep megemlékezése. Takarékossági világnap: október utolsó munkanapja (perselykészítés, szórólapgyűjtés, plakátkészítés) Aktuális problémák megbeszélése. November Szabadidős, tanórán kívüli foglalkozások megszervezése, lebonyolításának segítése. Az iskolai épületek folyosóinak díszítése, adventi készülődés. Ne vásárolj semmit nap népszerűsítése Környezetvédelmi program segítése: Parkosítás, szemétszedés, szelektív hulladékgyűjtés (pet-palack, papír, használt elem) Mézeskalács készítő verseny kihirdetése

17 December Téli madárvédelem, madáretetők elhelyezése az iskola udvarán. Mikulás - osztályprogram Mézeskalács készítő verseny lebonyolítása, kiállítás megszervezése Adventi gyertyagyújtás Karácsonyi műsorok Félév előtti tanulási gondok áttekintése, megbeszélése. Január Február Március Április Az első félév munkájának értékelése. A második félév feladatainak megbeszélése. Farsangi előkészületek, termek, folyosók díszítése. Aktuális problémák megbeszélése. Farsangra készülünk, plakátkészítés. Tombolaárusítás. Tisztasági verseny részeredmény hirdetése. Aktuális problémák megbeszélése. Március 15-i ünnepség lebonyolításában való részvétel. A levelezős és tanulmányi versenyek figyelemmel kísérése. Aktuális problémák megbeszélése. Költészet napja alkalmából házi versmondó verseny szervezése, kihirdetése, lebonyolítása. Föld napja alkalmából rajzverseny szervezése, kihirdetése, lebonyolítása. Európa madarai, növényvilága képek gyűjtése, kiállítás szervezése Virágültetés. Húsvéti készülődés, folyosódíszítés. Aktuális problémák megbeszélése.

18 Május Tanulmányi kirándulások DÖK nap, Gyereknap szervezése, programok javaslatainak felvetése, elfogadása. Aktuális problémák megbeszélése. Június Pedagógusnapi köszöntés június első vasárnapja DÖK nap, Gyerek nap lebonyolítása. Éves munka értékelése. A tanév lezárása. Tiszafüred, szeptember 1. Jeczó Renáta Diákönkormányzatot segítő pedagógus

19 HITÉLETI, MISSZIÓI ESEMÉNYNAPTÁR "Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem" - ígéri Isten (Zsoltárok 32,8) Ebben a tanévben is kérjük Isten segítségét, vezetését minden munkánkban; gazdag áldását minden alkalomra, rendezvényre. Várjuk tanítását, üzenetét, amit megélünk, amiről beszélünk, bizonyságot teszünk. SZEPTEMBER Esemény Időpont Felelős Tanévnyitó istentiszteleten ~ elsős diákok verses szolgálata; augusztus 28. Takácsné Paksi Mária, tanítónők ~ az elsős tanító nénik imádsága; ~ az elsősök fogadalomtétele Tantermek igékkel való díszítése A főépület, az új épület faliújsága, a folyósok díszítése igékkel Közös áhítat 1-8.o. a templomban ~ a diákok is bekapcsolódnak az áhítat szolgálatába: imádság szeptember első felében minden hétfő reggel 8.00 óra tanítók, osztályfőnökök, Áhítatok az osztálytermekben minden reggel 8.00 óra, Intézményi bibliaóra havonta egy alkalom

20 Kiscsoportos beszélgetések, imaközösség az intézményben Családokkal való kapcsolattartás, családlátogatás a Teremtés hete A szelídek öröksége ~ reggeli áhítatok témája; beszélgetés szeptember 25-október 2. OKTÓBER Esemény Időpont Felelős Közös áhítat 1-8.o. a templomban minden hétfő reggel 8.00 óra ~ a diákok is bekapcsolódnak az áhítat szolgálatába: imádság Áhítatok az osztálytermekben minden reggel 8.00 óra, Intézményi bibliaóra havonta egy alkalom Kiscsoportos beszélgetések, imaközösség az intézményben Családokkal való kapcsolattartás,családlátogatás A főépület, az új épület faliújsága rajzok, aranymondások, feladatlapok Szeresd felebarátodat, mint magadat. - A fehér bot napja ~ beszélgetés ~ faliújság Filmnézés vallásos témájú, beszélgetés október 15. havonta egy alkalom, osztályfőnökök

21 Játékdélután keresztyén társasjátékok Látogatás Platán Nyugdíjas Otthonba 2.a. Reformáció ünnepe ~ reggeli áhítatok ~ ünnepi műsor havonta egy alkalom október október végén, tanítónők November Esemény Időpont Felelős Közös áhítat 5-8.o. a gyülekezeti teremben minden hétfő reggel 8.00 óra ~ a diákok is bekapcsolódnak az áhítat szolgálatába: imádság Közös áhítat 1-4.o. a gyülekezeti teremben minden kedd reggel 8.00 óra ~ a diákok is bekapcsolódnak az áhítat szolgálatába: imádság Áhítatok az osztálytermekben minden reggel 8.00 óra Intézményi bibliaóra havonta egy alkalom Kiscsoportos beszélgetések, imaközösség az intézményben Családokkal való kapcsolattartás,családlátogatás A főépület, az új épület faliújsága rajzok, aranymondások, feladatlapok Filmnézés vallásos témájú, beszélgetés Játékdélután keresztyén társasjátékok havonta egy alkalom havonta egy alkalom, osztályfőnökök Szavaló- és zsoltáréneklő Kunhegyesi vers november osztályfőnökök,

22 Református Iskolában Gyertyagyújtás ünnepe az iskola előtt felállított karácsonyfánál ~ áhítat, énekek, versek november Takácsné Paksi Mária, Fegyvernekiné Varga Erzsébet, Kolozsvári Imréné, Liszka Noémi Adventi ünnepi műsor november osztályfőnök, DECEMBER Esemény Időpont Felelős Közös áhítat 5-8.o. a gyülekezeti teremben minden hétfő reggel 8.00 óra ~ a diákok is bekapcsolódnak az áhítat szolgálatába: imádság Közös áhítat 1-4.o. a gyülekezeti teremben minden kedd reggel 8.00 óra ~ a diákok is bekapcsolódnak az áhítat szolgálatába: imádság Áhítatok az osztálytermekben minden reggel 8.00 óra, Intézményi bibliaóra havonta egy alkalom Kiscsoportos beszélgetések, imaközösség az intézményben Családokkal való kapcsolattartás,családlátogatás A főépület, az új épület faliújsága rajzok, aranymondások, feladatlapok /karácsonyi ünnepkör/ Szeresd felebarátodat, mint magadat. - fogyatékos emberek nemzetközi napja ~ beszélgetés ~ találkozás fogyatékos emberekkel ~ faliújság december 3., osztályfőnökök

23 Karácsonyi ünnepkör iskolai vetélkedő december folyamán Adventi ünnepi műsor december osztályfőnök, Adventi ünnepi műsor december osztályfőnök, Immánuel Velünk az Isten ~ karácsony örömhírét hirdető műsorok a tornateremben Ünnepelünk a Platán Nyugdíjas Otthon lakóival - karácsony ünnepi műsor december december Takácsné Paksi Mária, Liszka Noémi, tanítók, osztályfőnökök osztályfőnök, JANUÁR Esemény Időpont Felelős Közös áhítat 5-8.o. a gyülekezeti teremben minden hétfő reggel 8.00 óra ~ a diákok is bekapcsolódnak az áhítat szolgálatába: imádság Közös áhítat 1-4.o. a gyülekezeti teremben minden kedd reggel 8.00 óra ~ a diákok is bekapcsolódnak az áhítat szolgálatába: imádság Áhítatok az osztálytermekben minden reggel 8.00 óra Intézményi bibliaóra havonta egy alkalom Kiscsoportos beszélgetések, imaközösség az intézményben Családokkal való kapcsolattartás,családlátogatás A főépület, az új épület faliújsága rajzok, aranymondások, feladatlapok

24 Filmnézés vallásos témájú, beszélgetés Játékdélután keresztyén társasjátékok Indul a hittanvetélkedő ~ feladatlapok, bibliai történetek, aranymondások Adománygyűjtés sütemények készítése, eladása - diákok Beszélgetés, közös éneklés, imádkozás a Platán Nyugdíjas Otthonban havonta egy alkalom havonta egy alkalom január a hónap folyamán január, osztályfőnökök, osztályfőnökök FEBRUÁR Esemény Időpont Felelős Közös áhítat 5-8.o. a gyülekezeti teremben minden hétfő reggel 8.00 óra ~ a diákok is bekapcsolódnak az áhítat szolgálatába: imádság Közös áhítat 1-4.o. a gyülekezeti teremben minden kedd reggel 8.00 óra ~ a diákok is bekapcsolódnak az áhítat szolgálatába: imádság Áhítatok az osztálytermekben minden reggel 8.00 óra Intézményi bibliaóra havonta egy alkalom Kiscsoportos beszélgetések, imaközösség az intézményben Családokkal való kapcsolattartás,családlátogatás A főépület, az új épület faliújsága rajzok, aranymondások, feladatlapok Filmnézés vallásos témájú, beszélgetés Játékdélután keresztyén társasjátékok a hónap folyamán havonta egy alkalom havonta egy alkalom, osztályfőnökök

25 Hittanvetélkedő ~ feladatlapok, bibliai történetek, aranymondások Látogatás Platán Nyugdíjas Otthonba 2.b november, tanítónők MÁRCIUS Esemény Időpont Felelős Közös áhítat 5-8.o. a gyülekezeti teremben minden hétfő reggel 8.00 óra ~ a diákok is bekapcsolódnak az áhítat szolgálatába: imádság Közös áhítat 1-4.o. a gyülekezeti teremben minden kedd reggel 8.00 óra ~ a diákok is bekapcsolódnak az áhítat szolgálatába: imádság Áhítatok az osztálytermekben minden reggel 8.00 óra Intézményi bibliaóra havonta egy alkalom Kiscsoportos beszélgetések, imaközösség az intézményben Családokkal való kapcsolattartás,családlátogatás A főépület, az új épület faliújsága rajzok, aranymondások, feladatlapok Filmnézés vallásos témájú, beszélgetés Játékdélután keresztyén társasjátékok Hittanvetélkedő ~ feladatlapok, bibliai történetek, aranymondások havonta egy alkalom havonta egy alkalom, osztályfőnökök

26 Látogatás Platán Nyugdíjas Otthonba 3.a november, tanítónők ÁPRILIS Esemény Időpont Felelős Közös áhítat 1-8.o. a templomban minden hétfő reggel 8.00 óra ~ a diákok is bekapcsolódnak az áhítat szolgálatába: imádság Áhítatok az osztálytermekben minden reggel 8.00 óra Intézményi bibliaóra havonta egy alkalom Kiscsoportos beszélgetések, imaközösség az intézményben Családokkal való kapcsolattartás,családlátogatás A főépület, az új épület faliújsága rajzok, aranymondások, feladatlapok Filmnézés vallásos témájú, beszélgetés Játékdélután keresztyén társasjátékok Húsvéti ünnepkör iskolai vetélkedő Hittanvetélkedő ~ feladatlapok, bibliai történetek, aranymondások A Föld napja ~ vigyázzunk a Földre, amelyet Isten teremtett / vetélkedő/ ~ faliújság a hónap folyamán havonta egy alkalom havonta egy alkalom április folyamán április 22., osztályfőnökök Egyházi ének és zene napja április

27 ~ 1-5. osztály közös alkalma - ebédlő Ünnepelünk a Platán Nyugdíjas Otthon lakóival - húsvéti ünnepi műsor április osztályfőnök, MÁJUS Esemény Időpont Felelős Közös áhítat 1-8.o. a templomban minden hétfő reggel 8.00 óra ~ a diákok is bekapcsolódnak az áhítat szolgálatába: imádság Áhítatok az osztálytermekben minden reggel 8.00 óra Intézményi bibliaóra havonta egy alkalom Kiscsoportos beszélgetések, imaközösség az intézményben Családokkal való kapcsolattartás,családlátogatás A főépület, az új épület faliújsága rajzok, aranymondások, feladatlapok Filmnézés vallásos témájú, beszélgetés Játékdélután keresztyén társasjátékok Pünkösdi ünnepkör iskolai vetélkedő Hittanvetélkedő ~ feladatlapok, bibliai történetek, aranymondások Az édesanyák köszöntése ~ ünnepi műsor a hónap folyamán havonta egy alkalom havonta egy alkalom május folyamán május, osztályfőnökök Fegyvernekiné Varga Erzsébet Iskolai hittanverseny május

28 ~ bibliai történetek, aranymondások, rajzok Látogatás a Platán Nyugdíjas Otthonba 4.a május, tanítónők Szeretethíd május tanítók, osztályfőnökök, Pedagógusok köszöntése május JÚNIUS Esemény Időpont Felelős Közös áhítat 1-8.o. a templomban ~ a diákok is bekapcsolódnak az áhítat szolgálatába: imádság minden hétfő reggel 8.00 óra Áhítatok az osztálytermekben minden reggel 8.00 óra Intézményi bibliaóra havonta egy alkalom Kiscsoportos beszélgetések, imaközösség az intézményben Családokkal való kapcsolattartás,családlátogatás A főépület, az új épület faliújsága rajzok, aranymondások, feladatlapok Hittanvetélkedő ~ feladatlapok, bibliai történetek, aranymondások Hittanvetélkedő záróalkalma, szeretetvendégség június Ballagás, évzáró június / szombat/ Takácsné Paksi Mária További alkalmak:

29 ~ Családi istentiszteletek ~ Csoportos keresztelések ~ Hittanversenyek ~ Hittanfesztivál ~ Hittanos kirándulások Nekem olyan jó Isten közelsége (Zsoltárok 73,28 Tiszafüred, szeptember 6 Ildikó vallástanár lelkész

30 Környezeti nevelési munkaterv Megvalósítási időszak: szeptember június 15. Szeptembertől : Energia-járőr szolgálat működtetése (világítás, vizes blokkok, ajtó-ablakok ellenőrzése) Az iskolaudvar zöld felületének gondozása Beltéri növények ápolása Szabadtéri sportpályák működtetése Személyes terek kialakítása a diákok számára (öltöző szekrények, osztálytermek, folyosók) Szelektív hulladékgyűjtés az iskolában: papír, műanyagkupakok, veszélyes hulladékok- száraz elemek. Szeptember: saját környezet kialakítása osztályterem cél: együtt a természettel (zöldsarok, szelektív gyűjtés) Szeptember 23.- Takarítási világnap- tisztasági verseny elindítása, szemétszedés kirándulás Október: zöldséges,- virágos kert előkészítés felhasználása, téliesítés egészséges életmód kirándulás Október 4. - Állatok világnapja kreatív alkotások őszi termésekből November: Egészségnap: táplálkozás (reggeli, uzsonna, Mit iszom?, Hányszor eszem?, Fogaim?) Ne vásárolj semmit nap- november utolsó pénteke - plakátkészítés

31 December: ünnep természetes anyag- adventi vásár madáretetés (márciusig) Január: Játékos sportverseny, ovi-suli kupa Február: helyi vizes élőhely megkeresése térképkészítés, megfigyelés (március május) időjárás, növényzet, stb. iskolaudvarról élővilágtérkép készítése Március: Víz világnapja-március 22. A víz nélkülözhetetlen rajzpályázat veteményes kert előkészítése kerékpárral az iskolába Április: Föld napja Öltözzetek zöldbe! Örökbe fogadhat egy növényt! kertrendezés, palántázás Május: Madarak és fák napja Természetvédelmi kiállítás erdő- és madárvédelem- képek, cikkek gyűjtése kiállítás szervezése napfény hatása az élőlényekre Június: Környezetvédelmi világnap Sportnap Osztálykirándulások Tiszafüred, szeptember 1. Készítette: Jeczó Renáta

32 MŰVÉSZETI TAGOZAT MUNKATERVE 2016/2017-es tanév Időpont Esemény, feladat Felelős 4. hét AUGUSZTUS Tantárgyfelosztás elkészítése igh. igh. 4. hét munkaközösségi foglalkozás igh. Munkaterv megbeszélése ig., igh. beiratkozás csoportok kialakítása igh. szaktanárok SZEPTEMBER 1.hét órabeosztás szaktanárok, igh. órarendkészítés igh.. tantervi követelmények

33 eseménynaptár készítése szaktanárok,igh térítési díjak elbírálása a kérelmek alapján határozatok megírása ig. igh. Szeptember 7. első tanítási nap szeptember 30-ig naplók beírása, anyakönyvek elkészítése szaktanárok A1, A2, A3 A4, A5, A6, T7, T8. évfolyamok térítési díj beszedése igh OKTÓBER. Október 01. statisztika ig.h NOVEMBER 1. hét munkaközösségi foglalkozás igh. 2. hét karácsonyi díszek agyagozása, szaktanárok karácsonyi díszek (festés, rajzolás, hajtogatás) 3. hét Mesetár c. óvodai programon fellépés (társastánc tanszak) szaktanárok

34 DECEMBER 3. hét közös gyertyagyújtás szaktanárok karácsonyi ünnepség ig., igh ( társastánc tanszak) Karácsonyi kiállítás ( kerámia, tűzzománc, festészet) szaktanárok I. félévi tanszaki vizsgák JANUÁR 1. hét tanszaki vizsgák ( kerámia szaktanárok tűzzománc, festészet) 3. hét félévi munka értékelése szaktanárok 4. hét bizonyítvány megírása félévi statisztika szaktanárok FEBRUÁR 1 hét félévi bizonyítványok kiosztása szaktanárok félévi statisztika A1,A2, A3,A4, A5, A6, T7, T8

35 2. hét munkaközösségi foglalkozás igh hét farsangi fellépés / társastánc tanszak / szaktanárok MÁRCIUS 1. hét térítési díjak beszedése ig.h. 2. hét bemutatófilm óvodáról, iskoláról média március 15. Most vagy soha szaktanárok 3-4.hét húsvéti előkészületek szaktanárok ÁPRILIS 2. hét óvodások fogadása szaktanárok 3. hét készülődés az év végi vizsgákra szaktanárok MÁJUS 1. hét vizsgarend 3. hét vizsgaremekek kiállítása (képző- és iparművészet) 4. hét vizsgaelőadás (társastánc) Az A 6. évfolyam alapvizsgája JÚNIUS 1. hét munkaközösségi foglalkozás igh. 2. hét bizonyítványosztás

36 szaktanárok 3. hét statisztika, szaktanárok év végi értékelés elkészítés szaktanárok,igh. FELADATAINK A TANÉVBEN Kiemelkedő feladat ebben a tanévben is az A 6. évfolyam alapvizsgája. Országos, megyei, városi versenyek figyelemmel kísérése, Versenyekre való felkészítés, Folyamatos kiállítás a gyermekek munkáiból, Részvétel a helyi, városi rendezvényeken, Hatékony szakmai munka, Szakmai folyóiratok böngészése, Szakmai tudás frissen tartása és fejlesztése, Állandó kapcsolattartás a művésztanárok között, Az adminisztráció pontos vezetése. Tiszafüred, szeptember 1. Gyarmati Viktória munkaközösség-vezető A művészeti tagozat munkatervét a munkaközösség és a nevelőtestület a augusztus -i ülésén elfogadta.

37 Bán Zsigmond Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda Partneri kapcsolatok munkaterv Intézményünk a feladatok elvégzése, a gyermekek egészségügyi, gyermekvédelmi és szociális ellátása, valamint a beiskolázás érdekében, és egyéb ügyekben rendszeres kapcsolatot tart fenn más intézményekkel, cégekkel. Intézményünk dolgozói a diákok érdekében önállóan, tudatosan és kezdeményezően együttműködnek a kollégákkal, a szülőkkel, a szakmai partnerekkel, szervezetekkel. Az intézményi folyamatok megvalósítása során megjelenő döntésekbe, döntések előkészítésébe az intézményvezető bevonja az intézmény munkatársait és partnereit, ezt megelőzően személyesen közreműködik az intézmény partneri körének azonosításában. Partner Kapcsolattartó Kapcsolattartás tartalma Tiszafüredi Református Egyházközség Presbitériuma Tiszafüredi Református gyülekezet Szülői munkaközösség Tiszafüredi Bölcsőde Tiszafüredi Óvodák intézményvezető, intézményvezetőhelyettes Intézményvezető, intézmény pedagógusai Intézményvezetés, pedagógusok, munkatársak óvodavezető, óvoda pedagógusai intézményvezető, óvodavezető, óvoda és iskola pedagógusai Az intézmény pedagógiai, szakmai, tárgyi fejlesztése, és a pedagógiai munkájáról, eredményeiről, hiányosságairól való tájékoztatás. Kölcsönös meghívások különböző rendezvényekre. Az intézmény pedagógiai, szakmai, tárgyi fejlesztése, és munkájáról, eredményeiről való tájékoztatás. A gyermekek óvodai beilleszkedésének segítése a bölcsődeóvoda átmenet megkönnyítésével. Különböző rendezvényeken való részvétel. Kapcsolattartás módja Szóbeli és írásbeli kapcsolattartás szóbeli és írásbeli, kölcsönös látogatás Szóbeli és írásbeli kapcsolattartás kölcsönös látogatás, szakmai fórum kölcsönös látogatás, szakmai fórum Időpont alkalomszerűen Nevelési évenként az óvodai jelentkezés előtt, illetve nevelési évenként a beszoktatást követően. alkalomszerűen

38 Tiszafüredi Általános Iskolák Hámori András Szakközépiskola és Szakiskola, Kossuth Lajos Gimnázium, Szakképző Iskola, Általános Iskola, és Kollégium Kiss Pál Múzeum Tiszafüredi Városi Könyvtár és Információs Központ Kovács Pál Művelődési Központ Jász-Nagykun- Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Nevelési tanácsadó, EGYMI intézményvezető, óvodavezető, óvoda és iskola pedagógusai intézményvezető, intézményvezetőhelyettes, 8. osztályos osztályfőnökök intézményvezető, intézményvezetőhelyettes, pedagógusok intézményvezető, intézményvezetőhelyettes, pedagógusok intézményvezető, intézményvezetőhelyettes, pedagógusok az intézmény vezetője, óvodavezető, fejlesztőpedagógus, osztályfőnök A gyermekek iskolai beilleszkedésének segítése az óvodaiskola átmenet megkönnyítésével. Különböző rendezvényeken való részvétel. Utókövetés. Pályaválasztási fórumokon és nyílt napokon való részvétel. Utókövetés. Különböző rendezvényeken való részvétel. Kulturális programok látogatása. Versenyeken való részvétel. Könyvtárlátogatás. Kulturális programok látogatása. Különböző rendezvényeken való részvétel. Kulturális programok látogatása. A gyermek speciális vizsgálata, egyéni fejlesztése, a beiskolázás segítése, valamint tanácsadás nevelési kérdésekben. kölcsönös látogatás, szakmai fórum Látogatás, szóbeli és írásbeli kapcsolattartás Látogatás, szóbeli és írásbeli kapcsolattartás Látogatás, szóbeli és írásbeli kapcsolattartás Látogatás, szóbeli és írásbeli kapcsolattartás Kölcsönös tájékoztatás, konzultáció. alkalomszerűen alkalomszerűen alkalomszerűen alkalomszerűen alkalomszerűen Szükség szerint Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, Tiszafüredi Járási Hivatal Járási Gyámhivatala Gyermekorvosi Rendelő, Védőnői Szolgálat, Kuthy Elek Egészségügyi Intézményvezető, óvodavezető, gyermekvédelmi felelős intézményvezető, intézményvezetőhelyettes A gyermekek veszélyeztetettségének megelőzése és megszüntetése, esélyegyenlőség biztosítása. A gyermekek egészségügyi ellátása (általános belgyógyászati vizsgálat, szemészeti- szóbeli és írásbeli kapcsolattartás Egészségügyi vizsgálat, szűrés. szükség szerint Évente egy alkalommal, védőnői jelenlét szükség szerint.

39 Intézmény Fogászata és hallásvizsgálat, illetve tisztasági vizsgálat). Sportegyesületek Fekete László Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola Az országban működő református óvodákkal, iskolákkal intézményvezető, testnevelés szakos pedagógusok intézményvezető intézményvezető, intézményvezetőhelyettes, óvodavezető A gyermekek, tanulók életkorának megfelelő mozgás és sport lehetőségek kihasználása. Kölcsönös meghívások különböző rendezvényekre. Kölcsönös meghívások különböző rendezvényekre. Versenyeken való részvétel. Részvétel különböző programokon. szóbeli és írásbeli kapcsolattartás szóbeli és írásbeli, kölcsönös látogatás szakmai fórum alkalomszerűen alkalomszerűen alkalomszerűen Tiszafüredi Rendőrkapitányság intézményvezető, intézményvezetőhelyettes Különböző rendezvényeken való részvétel. szóbeli és írásbeli kapcsolattartás alkalomszerűen Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság intézményvezető, intézményvezetőhelyettes Különböző rendezvényeken való részvétel. szóbeli és írásbeli kapcsolattartás alkalomszerűen Az országban működő általános iskolák intézményvezető, intézményvezetőhelyettes Különböző rendezvényeken való részvétel. szóbeli és írásbeli, kölcsönös látogatás szakmai fórum alkalomszerűen ( pl.: Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola) Pedagógustovábbképzések KIP program utókövetés Tiszafüred, szeptember 01.

HITÉLETI, MISSZIÓI ESEMÉNYNAPTÁR

HITÉLETI, MISSZIÓI ESEMÉNYNAPTÁR HITÉLETI, MISSZIÓI ESEMÉNYNAPTÁR 2016-2017 "Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem" - ígéri Isten (Zsoltárok 32,8) Ebben a tanévben is kérjük Isten

Részletesebben

HITÉLETI, MISSZIÓI ESEMÉNYNAPTÁR

HITÉLETI, MISSZIÓI ESEMÉNYNAPTÁR HITÉLETI, MISSZIÓI ESEMÉNYNAPTÁR 2017-2018 "A bölcsesség kezdete az Úrnak félelme, és a Szentnek megismerése ad értelmet." (Példabeszédek könyve 9,10) Ebben a tanévben is kérjük Isten segítségét, vezetését

Részletesebben

BÁN ZSIGMOND RFEORMÁTUS ÁLTALÁMOS ISKOLA,

BÁN ZSIGMOND RFEORMÁTUS ÁLTALÁMOS ISKOLA, BÁN ZSIGMOND RFEORMÁTUS ÁLTALÁMOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS ÓVODA BESZÁMOLÓ TISZAFÜRED 2016-2017. 1., Pedagógiai folyamatok Tervezés A tervek elkészítése a nevelőtestület bevonásával történt,

Részletesebben

Bán Zsigmond Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda. Tiszafüred

Bán Zsigmond Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda. Tiszafüred Bán Zsigmond Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda Tiszafüred Munkaterv 2016-2017 1. Pedagógiai folyamatok Tervezés A 2016-2017-es tanév éves munkatervének az elkészítése az előző

Részletesebben

HITÉLETI, MISSZIÓI ESEMÉNYNAPTÁR

HITÉLETI, MISSZIÓI ESEMÉNYNAPTÁR HITÉLETI, MISSZIÓI ESEMÉNYNAPTÁR 2014-2015 Vezess hűségesen, és taníts engem, mert Te vagy szabadító Istenem, mindig Benned reménykedem. (Zsoltárok 25,5) Ebben a tanévben is kérjük Isten segítségét, vezetését

Részletesebben

HITÉLETI ESEMÉNYNAPTÁR

HITÉLETI ESEMÉNYNAPTÁR HITÉLETI ESEMÉNYNAPTÁR Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Szeresd felebarátodat, mint magadat. (Máté 22, 37.39) Ebben a tanévben is kérjük Isten segítségét,

Részletesebben

Bán Zsigmond Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda. Tiszafüred

Bán Zsigmond Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda. Tiszafüred Bán Zsigmond Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda Tiszafüred Munkaterv 2017-2018 1 1., Pedagógiai folyamatok Tervezés A 2017-2018-as tanév éves munkatervének az elkészítése az

Részletesebben

Önértékelési szabályzat

Önértékelési szabályzat Önértékelési szabályzat Levéli Német Nemzetiségi Általános Iskola 2016 1. Az önértékelés alapja Jogszabályok: 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről (64-65. és a 86-7. ) 20/2012 (VIII. 31.) EMMI

Részletesebben

INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS ÖTÉVES MUNKATERV EGRI DOBÓ ISTVÁN GIMNÁZIUM Eger, Széchenyi u. 19.

INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS ÖTÉVES MUNKATERV EGRI DOBÓ ISTVÁN GIMNÁZIUM Eger, Széchenyi u. 19. INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉS ÖTÉVES MUNKATERV 2015-2020 EGRI DOBÓ ISTVÁN GIMNÁZIUM 3300 Eger, Széchenyi u. 19. 1. Jogszabályi háttér Sorsz. Azonosító Név Rövidítés 1. 2011.CXC:törvény a nemzeti köznevelésről

Részletesebben

Az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium belső önértékelési szabályzata

Az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium belső önértékelési szabályzata Az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium belső önértékelési szabályzata Az önértékelés alapja Jogszabályok: - 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről (64-65. és a 86-87.

Részletesebben

KOLOZSVÁR UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA. Programterv 2015/2016-os tanév 1155 BUDAPEST, KOLOZSVÁR U. 1.

KOLOZSVÁR UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA. Programterv 2015/2016-os tanév 1155 BUDAPEST, KOLOZSVÁR U. 1. KOLOZSVÁR UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA 1155 BUDAPEST, KOLOZSVÁR U. 1. Tel./Fax: 419-2413 ; 416-0437 e-mail: titkarsag@kolozsvariskola.hu Programterv 2015/2016-os tanév Szorgalmi idő: 2015. IX. 1.(kedd)- 2016.

Részletesebben

Önértékelési szabályzat

Önértékelési szabályzat Önértékelési szabályzat A GRÁCIA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÖNÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA 9027 GYŐR, PUSKÁS T. U. 8. 2015. 1. Az önértékelés alapja Jogszabályok: 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről

Részletesebben

2011/2012-es tanév rendje

2011/2012-es tanév rendje 2011/2012-es tanév rendje A tanév 2011. szeptember 1-jétől (csütörtök) 2012. június 15-ig (péntek) tart. Az első félév: 2012. január 13-ig (péntek) tart. 2012. január 20-ig (péntek) értesítés az I. félévben

Részletesebben

Tóvárosi Általános Iskola

Tóvárosi Általános Iskola Tóvárosi Általános Iskola 2009/2010-es tanév munkaterve A tantestület 2009. augusztus 31-én tartott értekezletén elfogadta. Pokrovenszki László igazgató 2009/2010-es tanév rendje A tanév 2009. szeptember

Részletesebben

MUNKATERVI ÜTEMEZÉS Petőfi Sándor Általános Iskolai Tagintézmény

MUNKATERVI ÜTEMEZÉS Petőfi Sándor Általános Iskolai Tagintézmény Püspökladányi Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat Petőfi Sándor Általános Iskolai Tagintézmény 4150 Püspökladány Bajcsy-Zs.u.3-5. MUNKATERVI

Részletesebben

Az intézményi önértékelés és a tanfelügyeleti értékelés eredményei alapján. Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium

Az intézményi önértékelés és a tanfelügyeleti értékelés eredményei alapján. Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium 2017-2022 Az intézményi önértékelés és a tanfelügyeleti értékelés eredményei alapján Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium TERÜLET - 1. Pedagógiai folyamatok Tervezés: Az intézmény vezetése irányítja az intézmény

Részletesebben

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2009/2010

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2009/2010 SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2009/2010 Összeállította: Dr. Sipos Ibolya igazgató A TANÉV RENDJE A 2009/2010. tanévben 183 tanítási nap van. Első tanítási nap: 2009. szeptember

Részletesebben

03. szerda 16:30 Első osztályos szülői értekezlet 1.a osztályfőnök és a tanító néni

03. szerda 16:30 Első osztályos szülői értekezlet 1.a osztályfőnök és a tanító néni (1-e) a nevelési-oktatási intézmény nyitva tartásának rendjét, éves munkaterv alapján a nevelési évben, tanévben tervezett jelentősebb rendezvények, események időpontjait 2014/2015 tanév munkaterve: Szeptember

Részletesebben

Némann Valéria Általános Iskola 5932 Gádoros, Iskola u. 4. MUNKATERV. 2011/2012. tanév

Némann Valéria Általános Iskola 5932 Gádoros, Iskola u. 4. MUNKATERV. 2011/2012. tanév Némann Valéria Általános Iskola 5932 Gádoros, Iskola u. 4. MUNKATERV 2011/2012. tanév 2 I. A 2011/2012. tanév kiemelt feladatai 1. A Közoktatási törvény módosításából adódó feladatok megvalósítása - nem

Részletesebben

A KKZKÁI TOLDI LAKÓTELEPI TAGISKOLA ÖNÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA

A KKZKÁI TOLDI LAKÓTELEPI TAGISKOLA ÖNÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA A KKZKÁI ÖNÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA 1. Az önértékelés alapját képező szabályok Jogszabályok: 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről (64-65. és a 86-7. ) 20/2012 (VIII. 31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási

Részletesebben

Feladatok havi ütemezése. 2018/2019. tanév

Feladatok havi ütemezése. 2018/2019. tanév Feladatok havi ütemezése 2018/2019. tanév SZEPTEMBER Dátum Nap Időpont Esemény Felelős Megjegyzés 3. hétfő 8:00 12:00 Tanévnyitó ünnepély Létszámegyeztetés Dr. Kunné Csobán Ilona osztályfőnökök 4. kedd

Részletesebben

A 2018/2019-es tanév rendje

A 2018/2019-es tanév rendje A 2018/2019-es tanév rendje Szorgalmi idő A 2018/19. tanévben a szorgalmi idő első napja 2018. szeptember 3. (hétfő), utolsó tanítási nap 2018. június 14. (péntek). A tanítási napok száma 181 nap + 6 tanítás

Részletesebben

A 2018/19-ES TANÉV FELADATTERVE

A 2018/19-ES TANÉV FELADATTERVE A tanév rendje: A 2018/19-ES TANÉV FELADATTERVE A 2018/2019. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2018. szeptember 3. (hétfő), az utolsó tanítási napja 2019. június 14. (péntek). Az őszi szünet előtti

Részletesebben

BELSŐ ELLENŐRZÉS ÜTEMTERVE

BELSŐ ELLENŐRZÉS ÜTEMTERVE Patay István Általános Iskola Nyírmada BELSŐ ELLENŐRZÉS ÜTEMTERVE (ÉVES TERVEZÉS) 2017/18-AS TANÉV BELSŐ ELLENŐRZÉS ÜTEMTERVE (1. félév) Helye: Patay István Általános Iskola Nyírmada Honvéd út 36-38. Ütemezés

Részletesebben

Némann Valéria Általános Iskola 5932 Gádoros, Iskola u. 4. MUNKATERV. 2010/2011. tanév

Némann Valéria Általános Iskola 5932 Gádoros, Iskola u. 4. MUNKATERV. 2010/2011. tanév Némann Valéria Általános Iskola 5932 Gádoros, Iskola u. 4. MUNKATERV 2010/2011. tanév 2 I. A 2010/2011. tanév kiemelt feladatai 1. A Közoktatási törvény módosításából adódó feladatok megvalósítása Pedagógiai

Részletesebben

2014/ 2015 M U N K A T E R V E. Sajókeresztúri Eötvös József Általános Iskola. a 2014/2015-ös tanévre

2014/ 2015 M U N K A T E R V E. Sajókeresztúri Eötvös József Általános Iskola. a 2014/2015-ös tanévre 2014/ 2015 Sajókeresztúri Eötvös József Általános Iskola M U N K A T E R V E a 2014/2015-ös tanévre Kollárné Móricz Edina intézményvezető 2014/2015 - 2 - Készítette a munkaközösségek javaslatai alapján:...

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR a 2013/2014-as TANÉVRE

ESEMÉNYNAPTÁR a 2013/2014-as TANÉVRE Kecskeméti Széchenyivárosi Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolája 6000. Kecskemét, Forradalom u. 1. Tel.: 76/488-762 Fax.:76/508-309 E-mail: moraisk@keszeiskola.hu ESEMÉNYNAPTÁR a 2013/2014-as

Részletesebben

2017/2018. A Gulner Iskola helyi tanévi rendje

2017/2018. A Gulner Iskola helyi tanévi rendje 2017/2018. A Gulner Iskola helyi tanévi rendje Nap AUGUSZTUS 16-17. 9 00 Vezetői értekezlet 23. 8 00 Munkaközösségi Alakuló értekezlet megbeszélések 24. 9 00 Javító vizsgák Tantermek rendezése Peringer

Részletesebben

Nagykőrösi Kolping Katolikus Általános Iskola H 2750 Nagykőrös, Mentovich u (1) e)

Nagykőrösi Kolping Katolikus Általános Iskola H 2750 Nagykőrös, Mentovich u (1) e) 23. (1) e) a nevelési-oktatási intézmény nyitva tartásának rendje, és az éves munkaterv alapján a nevelési évben, tanévben tervezett jelentősebb rendezvények, események időpontjai: A hatályos Szervezeti

Részletesebben

Időpont Téma Felelős Augusztus

Időpont Téma Felelős Augusztus Bálint Sándor Tagiskola Eseménynaptár 2017-2018 Időpont Téma Felelős Augusztus 23. Alakuló értekezlet Winkler Andrea 23. Munkaközösségi foglalkozások Munkaközösség-vezetők 24. Javítóvizsga Szaktanárok

Részletesebben

Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás után. Pusztakovácsi Pipitér Óvoda Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve:

Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás után. Pusztakovácsi Pipitér Óvoda Intézmény OM azonosítója: Intézményvezető neve: Intézkedési terv Intézményi tanfelügyeleti látogatás után Intézmény neve: Pusztakovácsi Pipitér Óvoda Intézmény OM azonosítója: 202461 Intézményvezető neve: Bendli Tiborné Intézményvezető oktatási azonosítója:

Részletesebben

Önértékelési szabályzat

Önértékelési szabályzat Önértékelési szabályzat 2017 1. Az önértékelés alapja Jogszabályok: 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről (64-65. és a 86-87. ) 20/2012 (VIII.31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények

Részletesebben

Alsós munkaközösség munkaterve

Alsós munkaközösség munkaterve Alsós munkaközösség munkaterve 2013-2014. Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére

Részletesebben

A NAGYMÁGOCSI HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA 2018/2019-ES TANÉV HELYI RENDJE

A NAGYMÁGOCSI HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA 2018/2019-ES TANÉV HELYI RENDJE A NAGYMÁGOCSI HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA 2018/2019-ES TANÉV HELYI RENDJE AUGUSZTUS Augusztus 08. Tankönyvek érkezése Augusztus 21. Alakuló értekezlet, munkaközösségi foglalkozások ig, mkv-k Augusztus

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR 2012/2013.

ESEMÉNYNAPTÁR 2012/2013. ESEMÉNYNAPTÁR 2012/2013. IDŐPONT ESEMÉNY FELELŐS augusztus 22. 9 óra bejelentkezés tanév rendje személyi változások tárgyi feltételek alakulása pályázatok tantárgyfelosztás pedagógiai program módosítása

Részletesebben

Az iskola nem az élet előszobája, hanem a való élet. Stephen Fry. Szász Endre Általános Iskola és Művészeti Iskola ALSÓ TAGOZATÁNAK MUNKATERVE

Az iskola nem az élet előszobája, hanem a való élet. Stephen Fry. Szász Endre Általános Iskola és Művészeti Iskola ALSÓ TAGOZATÁNAK MUNKATERVE Az iskola nem az élet előszobája, hanem a való élet. Stephen Fry. Szász Endre Általános Iskola és Művészeti Iskola ALSÓ TAGOZATÁNAK MUNKATERVE a 2018/2019-es tanévre Odor Zsuzsanna mkv. 1 A munkaközösség

Részletesebben

A tanév rendje. A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2016. január 29. (péntek) Téli szünet: 2015. december 21 2015. december 31.

A tanév rendje. A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2016. január 29. (péntek) Téli szünet: 2015. december 21 2015. december 31. A tanév rendje 1. Tanítási napok és szünetek A tanév első napja: 2015. szeptember 1. (kedd) A tanév első féléve: 2016. január 22. (péntek) A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2016. január 29. (péntek)

Részletesebben

A Váci Radnóti Miklós Általános Iskola tanév rendje a 2016/2017. tanévre

A Váci Radnóti Miklós Általános Iskola tanév rendje a 2016/2017. tanévre A Váci Radnóti Miklós Általános Iskola tanév rendje a 2016/2017. tanévre A tanév indításával kapcsolatos feladatok: 1. Nevelőtestületi alakuló értekezlet Ideje: 2016. augusztus 22. /hétfő / 9 óra A tankerületi

Részletesebben

Alsó tagozatos munkaközösség munkaterve 2017/2018. tanév

Alsó tagozatos munkaközösség munkaterve 2017/2018. tanév Alsó tagozatos munkaközösség munkaterve 2017/2018. tanév A 2017/2018. tanévben munkaközösségünk tagjai: Cseke Réka, Koszna Anita, Zipszer-Kiss Orsolya, Mészáros Zsuzsanna és. NEVELÉSI CÉLKITŰZÉSEINK -

Részletesebben

Eseménynaptár 2015/2016 tanév Időpont Megnevezés Felelős augusztus augusztus Tanévnyitó értekezlet

Eseménynaptár 2015/2016 tanév Időpont Megnevezés Felelős augusztus augusztus Tanévnyitó értekezlet Eseménynaptár 2015/2016 tanév Időpont Megnevezés Felelős 2015. augusztus 31. 9 00 2015. augusztus 31. 17 00 Tanévnyitó Tanévnyitó ünnepség 2015. szeptember 1. Első Tanítási nap osztályfőnökök 2015. szeptember

Részletesebben

A 2014/2015. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje)

A 2014/2015. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje) IDŐPONTOK 2014. augusztus 21. csütörtök 9 00 ESEMÉNYEK MEGNEVEZÉSE Együttes alakuló értekezlet Tűz és balesetvédelmi oktatás 2014. augusztus 22. péntek 8 00-12 00 Konzultáció (javító- és osztályozó vizsgás

Részletesebben

A tanév rendje. A félévi értesítők kiosztásának határideje: január 23-ig (péntek) Őszi szünet: október

A tanév rendje. A félévi értesítők kiosztásának határideje: január 23-ig (péntek) Őszi szünet: október A tanév rendje 6.1. Tanítási napok és szünetek A tanév első napja: 2014. szeptember 1. (hétfő) A tanév első féléve: 2015. január 16-ig (péntek) A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2015. január

Részletesebben

Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Kinizsi Lakótelepi Tagiskola 7400 Kaposvár, Búzavirág u. 21. OM:033966

Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Kinizsi Lakótelepi Tagiskola 7400 Kaposvár, Búzavirág u. 21. OM:033966 1. A tanév helyi rendje Az iskolai szorgalmi idő Első tanítási nap: 2015. szeptember 01. (kedd) Utolsó tanítási nap: 2016. június 15. (szerda) Ballagás: 2016. június 17. A tanítási napok száma: 181 nap

Részletesebben

Havi munkaterv: augusztus: Nap Óra Program Felelős 22. k. 9:00 Alakuló értekezlet igazgató 23.sz-31.cs. 9:00

Havi munkaterv: augusztus: Nap Óra Program Felelős 22. k. 9:00 Alakuló értekezlet igazgató 23.sz-31.cs. 9:00 Az őszi szünet 2017. október 30-ától 2017. november 3-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap 2017. október 27. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2017. november 6. (hétfő). A téli szünet

Részletesebben

Nappali oktatás: Első tanítási nap: 2009. 09.01. (kedd) Utolsó tanítási nap: 2010. 06. 15. (kedd)

Nappali oktatás: Első tanítási nap: 2009. 09.01. (kedd) Utolsó tanítási nap: 2010. 06. 15. (kedd) IGAZGATÓI UTASÍTÁS A TANÉV RENDJÉRE VONATKOZÓAN: Nappali oktatás: Első tanítási nap: 2009. 09.01. (kedd) Utolsó tanítási nap: 2010. 06. 15. (kedd) Tanítási napok száma: 183 általános iskolában 182 Szakiskolában

Részletesebben

JÁDNI SZAKKÉPZŐ ISKOLA. 2013/2014. tanév munkaterve. Összeállította: Tóth Zoltán Jóváhagyta: tantestület Dátum:

JÁDNI SZAKKÉPZŐ ISKOLA. 2013/2014. tanév munkaterve. Összeállította: Tóth Zoltán Jóváhagyta: tantestület Dátum: JÁDNI SZAKKÉPZŐ ISKOLA 2013/2014. tanév munkaterve Összeállította: Tóth Zoltán Jóváhagyta: tantestület Dátum: 2013.09.02. Bevezetés Az idei lesz az első olyan tanév, amely a köznevelési törvény és a hozzá

Részletesebben

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása 12/2016. (VI. 27.) EMMI rendelet a 2016/2017. tanév rendjéről alapján Dátum Esemény Felelős 2016. Augusztus 24. (szerda) 9:00 óra 26. (péntek); 29. (hétfő)

Részletesebben

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása 12/2016. (VI. 27.) EMMI rendelet a 2016/2017. tanév rendjéről alapján Dátum Esemény Felelős 2016. Augusztus 24. (szerda) 9:00 óra 26. (péntek); 29. (hétfő)

Részletesebben

A Türr István Gimnázium és Kollégium eseményterve a 2017/2018-as tanévben. Augusztus

A Türr István Gimnázium és Kollégium eseményterve a 2017/2018-as tanévben. Augusztus A Türr István Gimnázium és Kollégium eseményterve a 2017/2018-as tanévben Augusztus Augusztus 21. Augusztus 22. Augusztus 22-23 Augusztus 23-29. Augusztus 29. Vezetőségi értekezlet Tantestületi alakuló

Részletesebben

SZEGED ÉS TÉRSÉGE EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉSI PROGRAM

SZEGED ÉS TÉRSÉGE EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉSI PROGRAM SZEGED ÉS TÉRSÉGE EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉSI PROGRAM a 2015/2016. tanévtől a 2019/2020. tanévig tartó önértékelési időszakra A módosításokkal egységes szerkezetben

Részletesebben

Pedagógus vezetői intézményi ÖNÉRTÉKELÉS

Pedagógus vezetői intézményi ÖNÉRTÉKELÉS Pedagógus vezetői intézményi ÖNÉRTÉKELÉS Az első lépések Felhasznált dokumentum: Önértékelési kézikönyv ÁLTALÁNOS ISKOLÁK SZÁMÁRA 2015 (OH) Készítette: Bártfai Lászlóné tanügyigazgatási szakértő, szaktanácsadó

Részletesebben

Ütemterv AUGUSZTUS

Ütemterv AUGUSZTUS Ütemterv 2018. AUGUSZTUS 24. P 25. Szo 26. V 27. H Alakuló értekezlet 9 óra Munkavédelmi oktatás Pótvizsgák 10 óra Tanévnyitó értekezlet 9:00 óra 16:00 Közösségi fórum az 1. osztályos szülőknek, Családi

Részletesebben

A 2015/16-ES TANÉV FELADATTERVE 2015. AUGUSZTUS

A 2015/16-ES TANÉV FELADATTERVE 2015. AUGUSZTUS A 2015/16-ES TANÉV FELADATTERVE 2015. AUGUSZTUS 17. (hétfő) 9:00 alakuló értekezlet 18-31. munkaközösségi szakmai programok, tantermek dekorálása 24-26. DIFER mérés 26. tankönyvek átvétele 27. 7:00 szakmai

Részletesebben

A Váci Radnóti Miklós Általános Iskola tanévi rendje a 2017/2018. tanévre

A Váci Radnóti Miklós Általános Iskola tanévi rendje a 2017/2018. tanévre A Váci Radnóti Miklós Általános Iskola tanévi rendje a 2017/2018. tanévre A tanév indításával kapcsolatos feladatok: 1. Nevelőtestületi alakuló értekezlet ideje: 2017. augusztus 21. /hétfő/ 9 óra A tanévnyitó

Részletesebben

6.1. Tanítási napok és szünetek

6.1. Tanítási napok és szünetek 6. A TANÉV RENDJE 6.1. Tanítási napok és szünetek A tanév első napja: 2016. szeptember 1. (csütörtök) A tanév első féléve: 2017. január 20. (péntek) A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2017. január

Részletesebben

1. Az iskola nyitva tartása, az iskolában tartózkodás rendje

1. Az iskola nyitva tartása, az iskolában tartózkodás rendje 1. Az iskola nyitva tartása, az iskolában tartózkodás rendje Az iskola szorgalmi időben reggel 7 órától a szervezett foglalkozások befejezéséig, de legalább 16 óráig tart nyitva. A felnőttoktatás levelező

Részletesebben

Felsős munkaközösség 2016/2017. évi munkaterve

Felsős munkaközösség 2016/2017. évi munkaterve Szerepi Kelemen János Általános Iskola Szerep Felsős munkaközösség 2016/2017. évi munkaterve Egri Zsuzsanna munkaközösség-vezető A munkaközösség tagja: Osztályfőnökök: 5. osztály: Kucska Erika 6. osztály:

Részletesebben

A 2016/17-ES TANÉV FELADATTERVE

A 2016/17-ES TANÉV FELADATTERVE A 2016/17-ES TANÉV FELADATTERVE AUGUSZTUS 22. alakuló értekezlet 22-23. DIFER mérés 23-31. munkaközösségi szakmai programok, tantermek dekorálása 25. szakmai továbbképzés: Lovasberény 29. tankönyvek átvétele

Részletesebben

GYÓGYPEDAGÓGIAI MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE

GYÓGYPEDAGÓGIAI MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE GYÓGYPEDAGÓGIAI MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2011/2012 Készítette: Jantek Lászlóné mkv. Jóváhagyta: Kiss Péterné ig. Munkaközösség tagjai: Bárányné Szaxon Szilvia Jantek Lászlóné Halász Lászlóné ŐSZI IDŐSZAK:

Részletesebben

MUNKATERVI PROGRAMOK, HAGYOMÁNYAINK, RENDEZVÉNYEINK 2017/2018.

MUNKATERVI PROGRAMOK, HAGYOMÁNYAINK, RENDEZVÉNYEINK 2017/2018. MUNKATERVI PROGRAMOK, HAGYOMÁNYAINK, RENDEZVÉNYEINK 2017/2018. IDŐ MUNKATERVI PROGRAMOK SZERVEZÉSI KOORDINÁTOR VIII. 22. 9:00 VII. 23. 9:00 VIII.22.- 31. VIII. 24. VIII. 28. 8:00-17:00 VIII. 29. 8:00-17:00

Részletesebben

(Szentgyörgyi Albert) 2017/2018. tanév helyi rendje (2017. szeptember augusztus 31.) Készült a 14/2017. (VI. 14.) EMMI rendelet alapján

(Szentgyörgyi Albert) 2017/2018. tanév helyi rendje (2017. szeptember augusztus 31.) Készült a 14/2017. (VI. 14.) EMMI rendelet alapján Kisfaludy Utcai Tagiskola Kaposvár Ahogyan ma tanítunk, olyan lesz a holnap (Szentgyörgyi Albert) 2017/2018. tanév helyi rendje (2017. szeptember 01-2018. augusztus 31.) Készült a 14/2017. (VI. 14.) EMMI

Részletesebben

Programterv. 2016/2017. tanév kiemelt feladatai

Programterv. 2016/2017. tanév kiemelt feladatai Programterv 2016/2017. tanév kiemelt feladatai Szorgalmi idő: 2016. IX. 1.(csütörtök)- 2017. VI.15.(csütörtök) Tanítási napok száma: 182 nap Tanítás nélküli munkanap: 5 nap I. félév: 2017. I. 20-ig tart.

Részletesebben

MUNKATERV. Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. alsós magyar munkaközösség

MUNKATERV. Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. alsós magyar munkaközösség Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. MUNKATERV alsós magyar munkaközösség 2014/2015 Zalaszentgrót, 2014. augusztus 27. Készítette:

Részletesebben

ÖNÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT

ÖNÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT ÖNÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT Érvényes: 2015. 09.24-től A szabályzat és az önértékelés jogi alapja 1. A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC törvény (64-65., 86-87 ) 2. A nevelési- oktatási intézmények

Részletesebben

A tanév helyi rendje 2014/2015.

A tanév helyi rendje 2014/2015. A tanév helyi rendje 2014/2015. AUGUSZTUS 21. 8 00 Vezetői 25. 8 00 Munkaközösségi Alakuló megbeszélések 27. 8 00 i tréning 27. 8 00 Javító vizsgák Tantermek rendezése Peringer Mónika 28. 8 00 Tanév előkészítő

Részletesebben

Önértékelés Pedagógiai módszertani felkészültség Elvárások. Alkalmazott módszerei a tanítás-tanulás eredményességét segítetik.

Önértékelés Pedagógiai módszertani felkészültség Elvárások. Alkalmazott módszerei a tanítás-tanulás eredményességét segítetik. I. Pedagógusra vonatkozó elvárások 1. Pedagógiai módszertani felkészültség Alapos, átfogó és korszerű szaktudományos és szaktárgyi tudással rendelkezik. A szaktárgynak és a tanítási helyzetnek megfelelő,

Részletesebben

NAPTÁRI ÜTEMTERV. 2015/2016-os tanévre. Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnázium és Szakképző Iskola. Augusztus

NAPTÁRI ÜTEMTERV. 2015/2016-os tanévre. Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnázium és Szakképző Iskola. Augusztus NAPTÁRI ÜTEMTERV 2015/2016-os tanévre Augusztus Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnázium és Szakképző Iskola Tantestületi alakuló értekezlet Határidő: augusztus 24. (hétfő) 8.00 óra Helye: Trefort Ágoston

Részletesebben

Tagintézményünk éves programja

Tagintézményünk éves programja Tagintézményünk éves programja Tanítási napok száma: 181 nap DÁTUM TÉMA FELELŐS AUGUSZTUS 23. - 9.00 Alakuló értekezlet tagintézmény-vezető 28. -30. 8.00 Javító- és osztályozóvizsga Barta E. Tóth A. Kiss

Részletesebben

Alakuló értekezlet Munkavédelmi, tűzvédelmi oktatás Munkaközösségi megbeszélések

Alakuló értekezlet Munkavédelmi, tűzvédelmi oktatás Munkaközösségi megbeszélések AUGUSZTUS 21. 8 00 Vezetői értekezlet 26. 8 00 Alakuló értekezlet Munkavédelmi, tűzvédelmi oktatás Munkaközösségi megbeszélések 27. 9 00 Javító vizsgák Tantermek rendezése Peringer Mónika 28-29. Tanév

Részletesebben

A 2018/2019. tanév rendje

A 2018/2019. tanév rendje A 2018/2019. tanév rendje A tanév, a szorgalmi idő (tanítási év) A 2018/2019. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2018. szeptember 3. (hétfő) és utolsó tanítási napja 2019. június 14. (péntek).

Részletesebben

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása 12/2016. (VI. 27.) EMMI rendelet a 2016/2017. tanév rendjéről alapján Dátum Esemény Felelős 2016. Augusztus 24. (szerda) 9:00 óra 26. (péntek); 29. (hétfő)

Részletesebben

Intézkedési terv intézményi tanfelügyeleti látogatás után

Intézkedési terv intézményi tanfelügyeleti látogatás után Intézmény neve: Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: 037326 Intézményvezető neve: Takácsné Tóth Alice Noémi Intézményvezető oktatási azonosítója: 76215132822

Részletesebben

A SZÜLŐK, TANULÓK ÉS A PEDAGÓGUSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK FORMÁI

A SZÜLŐK, TANULÓK ÉS A PEDAGÓGUSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK FORMÁI A SZÜLŐK, TANULÓK ÉS A PEDAGÓGUSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK FORMÁI 1. A tanulókat az iskola életéről, az iskolai munkatervről, illetve az aktuális feladatokról az iskola igazgatója, a diákönkormányzat felelős

Részletesebben

A 2018/2019. tanév rendje, fő feladatai, programja

A 2018/2019. tanév rendje, fő feladatai, programja A 2018/2019. tanév rendje, fő feladatai, programja A tanév rendjét és munkatervét a 13/2018. (VI.14) EMMI rendelet, a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum éves keretmunkaterve és az iskola Pedagógiai Programja

Részletesebben

Programterv. 13/2018. (VI. 14.) EMMI rendelete a 2018/2019. tanév rendjéről - 20/2012. (VIII.31. EMMI r. 3. ) DÁTUM PROGRAM Felelős Megjegyzés

Programterv. 13/2018. (VI. 14.) EMMI rendelete a 2018/2019. tanév rendjéről - 20/2012. (VIII.31. EMMI r. 3. ) DÁTUM PROGRAM Felelős Megjegyzés Programterv 13/2018. (VI. 14.) EMMI rendelete a 2018/2019. tanév rendjéről - 20/2012. (VIII.31. EMMI r. 3. ) DÁTUM PROGRAM Felelős Megjegyzés Augusztus 21. 8 óra Nevelőtestület alakuló értekezlete ig.

Részletesebben

Martonvásári Beethoven Általános Iskola 2016/17. tanév

Martonvásári Beethoven Általános Iskola 2016/17. tanév Martonvásári Beethoven Általános Iskola 2016/17. tanév A tanév célja, rendje, feladatai A tanév kiemelt szakmai feladatai: A pályázatokkal kapcsolatos feladatok: 1. TÁMOP 3.1.4 fenntartása 2. TÁMOP 3.1.7.

Részletesebben

Petőfiszállás 1. oldal, összesen: 7. A Petőfi Sándor Általános Iskola M U N K A T E R V E. a 2012/2013-as tanévre. Petőfiszállás, 2012.

Petőfiszállás 1. oldal, összesen: 7. A Petőfi Sándor Általános Iskola M U N K A T E R V E. a 2012/2013-as tanévre. Petőfiszállás, 2012. A Petőfi Sándor Általános Iskola M U N K A T E R V E a 2012/2013-as tanévre Petőfiszállás, 2012. augusztus A MUNKÁT MEGHATÁROZÓ JOGSZABÁLYOK, DOKUMENTUMOK A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. tv. A közoktatásról

Részletesebben

sz. esemény / téma időpont 1. Névadó ünnepély Félévi értekezlet Tantestületi kirándulás, csapatépítés

sz. esemény / téma időpont 1. Névadó ünnepély Félévi értekezlet Tantestületi kirándulás, csapatépítés A tanítás nélküli munkanapok időpontjai, felhasználása 1. Névadó ünnepély 2017. 10.12. 2. Félévi értekezlet 01.29. 3. Tantestületi kirándulás, csapatépítés 04.04. 4. Tanulmányi kirándulások 05.31. 5. DÖK

Részletesebben

Munkaterv 2013-2014. Kelebia, 2013. szeptember 2. Szádeczki Dezsőné ig.

Munkaterv 2013-2014. Kelebia, 2013. szeptember 2. Szádeczki Dezsőné ig. Munkaterv 2013-2014. Kelebia, 2013. szeptember 2. Szádeczki Dezsőné ig. SZEPTEMBER Kiemelt feladatok Feladatok FELELŐS Szakmai tevékenység Munkaközösségi megbeszélések Munkaközösségek elkészítik a munkaterveket

Részletesebben

Alsós munkaközösség 2016/2017 Munkaterv

Alsós munkaközösség 2016/2017 Munkaterv Alsós munkaközösség 2016/2017 Munkaterv Céljaink a 2016/ tanévben A kulcskompetenciák fejlesztése Közösségformálás Egyéni képességek kibontakoztatása, esélyteremtés Tanulási motiváció erősítése Példamutatás

Részletesebben

A 2013/2014. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje)

A 2013/2014. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje) be. IDŐPONTOK ESEMÉNYEK MEGNEVEZÉSE 2013. augusztus 21. szerda 9 00 Együttes alakuló értekezlet 2013. augusztus 23-24. péntek-szombat TÁMOP 3.1.7 képzés / Hajdúszoboszló 2013. augusztus 23. péntek 9 00

Részletesebben

Berentei Általános Művelődési Központ Iskola intézményegység. A TANÉV RENDJE MUNKA- ÉS FELADATTERV a 2012/2013-es tanévre

Berentei Általános Művelődési Központ Iskola intézményegység. A TANÉV RENDJE MUNKA- ÉS FELADATTERV a 2012/2013-es tanévre Berentei Általános Művelődési Központ Iskola intézményegység A TANÉV RENDJE MUNKA- ÉS FELADATTERV a 2012/2013-es tanévre Berente, 2012. augusztus 21. Jóváhagyta a Berentei Általános Művelődési Központ

Részletesebben

ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2013-2014

ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2013-2014 ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2013-2014 I.CÉL: A fenntarthatóság pedagógiájában a környezettudatos gondolkodás, életmód kialakítása, elmélyítése, együttműködve a város önkormányzatával, a szülői házzal, társadalmi

Részletesebben

Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Béke Általános Iskolájának programtervezete

Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Béke Általános Iskolájának programtervezete Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Béke Általános Iskolájának programtervezete HÓNAP NAP TANÍTÁSI NAP 2017 AUGUSZTUS ESEMÉNYEK (RENDEZVÉNYEK, ÜNNEPÉLYEK) 21. hétfő - Jelentkezés, alakuló

Részletesebben

A 2018/2019. tanév helyi rendje Készült 13/2018. (VI. 14.) EMMI rendelet a 2018/2019. tanév rendjéről alapján SZEPTEMBER

A 2018/2019. tanév helyi rendje Készült 13/2018. (VI. 14.) EMMI rendelet a 2018/2019. tanév rendjéről alapján SZEPTEMBER 1. sz. melléklet: A tanév helyi rendje A 2018/2019. tanév helyi rendje Készült 13/2018. (VI. 14.) EMMI rendelet a 2018/2019. tanév rendjéről alapján Első tanítási nap: 2018. szeptember 3. (hétfő) Utolsó

Részletesebben

MUNKATERV 2016/2017. augusztus 24. szerda. augusztus 24. szerda. munkaértekezlete Fel.: Csordás Krisztina. augusztus szeptember 1.

MUNKATERV 2016/2017. augusztus 24. szerda. augusztus 24. szerda. munkaértekezlete Fel.: Csordás Krisztina. augusztus szeptember 1. MUNKATERV 2016/2017 2016 augusztus 24-26, 29-31. augusztus 24. szerda augusztus 24. szerda augusztus 25-26. szeptember 1. csütörtök szeptember 1. csütörtök szeptember 5. hétfő szeptember 1-7. Takarítás,

Részletesebben

1043 Budapest, Erzsébet u. 31. OM: web: 36(1) ;

1043 Budapest, Erzsébet u. 31. OM: web:  36(1) ; LÁZÁR ERVIN ÁLTALÁNOS ISKOLA 1043 Budapest, Erzsébet u. 31. OM:034862 web: http://www.lazaraltisk.hu/, 36(1)369-3180; e-mail: lazaraltisk@gmail.com A 2016/2017-es tanév munkarendje A 2016/17-es tanév rendje

Részletesebben

A 2017/18-as tanév helyi rendje

A 2017/18-as tanév helyi rendje A 2017/18-as tanév helyi rendje Az első tanítási nap: 2017. szeptember 1. (péntek) Az utolsó tanítási nap: 2018. június 15. (péntek) Tanítási szünetek: Őszi szünet: 2017. október 30-tól november 3-ig tart.

Részletesebben

ARANY JÁNOS GIMNÁZIUMI INTÉZMÉNYEGYSÉG Éves kronológia 2016/17

ARANY JÁNOS GIMNÁZIUMI INTÉZMÉNYEGYSÉG Éves kronológia 2016/17 ARANY JÁNOS GIMNÁZIUMI INTÉZMÉNYEGYSÉG Éves kronológia 2016/17 Augusztus 22-én (hétfő) 8.00 Alakuló értekezlet Helye tanári 23, 24-én 8 óra Javítóvizsga (kedd, szerda) (külön kiírás szerint) 26-án (péntek)

Részletesebben

KECSKEMÉTI BELVÁROSI ZRÍNYI ILONA ÁLTALÁNOS ISKOLA BÉKE ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA as TANÉV (Napokra lebontva tanítási nap)

KECSKEMÉTI BELVÁROSI ZRÍNYI ILONA ÁLTALÁNOS ISKOLA BÉKE ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA as TANÉV (Napokra lebontva tanítási nap) KECSKEMÉTI BELVÁROSI ZRÍNYI ILONA ÁLTALÁNOS ISKOLA BÉKE ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA 201819as TANÉV (Napokra lebontva 181 tanítási nap) HÓNAP NAP TANÍTÁSI NAP 2018 AUGUSZTUS ESEMÉNYEK (RENDEZVÉNYEK, ÜNNEPÉLYEK)

Részletesebben

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben Augusztus Augusztus 21. Augusztus 22-23 Augusztus 24. Augusztus 27-29. Augusztus 27. Augusztus 28. Augusztus 27-30 Augusztus 30.

Részletesebben

Éves programok a 2017/2018. tanévben

Éves programok a 2017/2018. tanévben Éves programok a 2017/2018 tanévben AUGUSZTUS 21. 8 00 Alakuló értekezlet 23-31. Javítóvizsgák 22-31. Adminisztráció, teremdíszítés 25. 8 00 Vezetőségi értekezlet 28. 10 00 Tanévnyitó értekezlet Felelős:

Részletesebben

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben Augusztus Augusztus 21. Vezetőségi értekezlet Augusztus 22-23 Augusztus 24. Augusztus 27-29. Augusztus 27. Augusztus 28. Augusztus

Részletesebben

A 2012/2013. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje)

A 2012/2013. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje) IDŐPONTOK 2012. augusztus 21. kedd 9 00 Alakuló értekezlet 2012. augusztus 22-24. szerda-péntek Gólyatábor ESEMÉNYEK MEGNEVEZÉSE 2012. augusztus 24. péntek 9 00 Konzultáció (javító- és osztályozó vizsgás

Részletesebben

A tanév helyi rendje

A tanév helyi rendje A tanév helyi rendje 2016/2017 Megnevezés Időpont Felelős/program Tanév kezdő napja 2016. szeptember 1. Tanévzáró napja Szorgalmi idő 2016. szeptember 1. Az első félév vége 2017. január 20. Értesítés az

Részletesebben

Tanmenetek leadása a munkaközösség vezetőknek Szülői értekezlet 3. évfolyam

Tanmenetek leadása a munkaközösség vezetőknek Szülői értekezlet 3. évfolyam DÓZSA ÉVES ÜTEMTERV 2015-2016. TANÉV Augusztus 24. H 8 00 Alakuló értekezlet; Bakony Gaszt. tájékoztató 25. K Munkaközösségi foglalkozások mk.vezetők 16 00 Tantestületi kirándulás Töllné H. Erika 26. Sze

Részletesebben

A Nagykőrösi Kolping Katolikus Általános Iskola RENDEZVÉNYTERVE

A Nagykőrösi Kolping Katolikus Általános Iskola RENDEZVÉNYTERVE A Nagykőrösi Kolping Katolikus Általános Iskola RENDEZVÉNYTERVE 2015-2016. Készítette: Zsilka-Fekésházi Zsuzsa 1. 1. Tanévnyitó szentmise, első tanítási nap tantestület Érintettek köre 2. 1. HHH tevékenység

Részletesebben

IPR AKCIÓTERV. IPR alkalmazása tanév. Bárna, szeptember 1. Bárnai Általános Iskola 3126 Bárna, Petőfi út 15. Iksz: 149/130/2015.

IPR AKCIÓTERV. IPR alkalmazása tanév. Bárna, szeptember 1. Bárnai Általános Iskola 3126 Bárna, Petőfi út 15. Iksz: 149/130/2015. Bárnai Általános Iskola 3126 Bárna, Petőfi út 15. Iksz: 149/130/2015. Tárgy : Megrendelés IPR AKCIÓTERV 2015-2016. tanév IPR alkalmazása Bárna, 2015. szeptember 1. I.Helyzetelemzés Gyermekek/tanulók és

Részletesebben

A ös tanév ütemterve

A ös tanév ütemterve Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola 3525 Miskolc, Dayka G. u. 4. Tel.: 46/509-120; Tel./fax: 46/345-830 www.eklg-miskolc.sulinet.hu 2014/2015-ös tanév

Részletesebben

I d ő t e r v A 2014/2015-ös tanévben

I d ő t e r v A 2014/2015-ös tanévben I d ő t e r v A 2014/2015-ös tanévben 6.1 A tanév rendje: 6.1.2. A szorgalmi idő az általános iskolában és a művészeti oktatásban: 2014. szeptember 1. (hétfő) 2015. június 15. (hétfő) Az első tanítási

Részletesebben