A BIZOTTSÁGOK FELADATA ÉS HATÁSKÖRE 1. A bizottságok általános feladatai

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A BIZOTTSÁGOK FELADATA ÉS HATÁSKÖRE 1. A bizottságok általános feladatai"

Átírás

1 9. sz. melléklet A BIZOTTSÁGOK FELADATA ÉS HATÁSKÖRE 1 I. A bizottságok általános feladatai 1./ A bizottságok meghatározzák a munkatervüket, kidolgozzák működési szabályzatukat. 2./ A bizottságok feladatkörükben előkészítik a megyei közgyűlés döntéseit, szervezik és ellenőrzik a döntések végrehajtását. 3./ Folyamatosan feldolgozzák a működési körükbe tartozó jogszabályokat, önkormányzati rendeleteket, határozatokat, meghatározzák ebből adódó feladataikat. 4./ Feladatkörüket érintő kérdésekben kezdeményezik önkormányzati rendelet megalkotását, közgyűlési határozat meghozatalát. 5./ Részt vesznek a korábbi testületi döntések (rendeletek és határozatok) felülvizsgálatában, indítványozhatják azok módosítását, hatályon kívül helyezését. 6./ Folyamatosan, az aktuális ülésüket követően beszámolnak munkájukról a megyei közgyűlésnek. 7./ Indítványozhatják a közgyűlés rendkívüli ülésének összehívását. 8./ Javaslatot tehetnek a közgyűlés munkatervére, előterjesztés sürgős megtárgyalására. 9./ Feladatkörükben ellenőrzik az önkormányzat hivatalának a közgyűlés döntései előkészítésére, illetőleg végrehajtására irányuló munkáját. Ha a bizottság a hivatal tevékenységében a közgyűlés álláspontjától, céljaitól való eltérést, az önkormányzati érdek sérelmét vagy a szükséges intézkedés elmulasztását észleli, a közgyűlés elnöke intézkedését kezdeményezheti. 10./Más bizottsággal együttműködhetnek, együttes ülést tarthatnak. ÜGYRENDI BIZOTTSÁG II. Az egyes bizottságok sajátos feladatai 1. Közreműködik a Szervezeti és Működési Szabályzat, valamint a Megyei Önkormányzati Hivatal belső szervezeti tagozódásának, működési rendjének (munkarendjének) kidolgozásában, végrehajtásuk ellenőrzésében. Javaslatot tesz e dokumentumok módosítására. Az ezzel kapcsolatos előterjesztések a bizottság állásfoglalásával terjeszthetők a közgyűlés elé. A Közgyűlés és szervei Szervezeti és Működési Szabályzata rendelkezéseinek eltérő értelmezése esetében az Ügyrendi Bizottság állást foglal a kérdésben. 1 A 7/2007.(IV.23.) KR sz. rendelet 2. sz. mellékletével elfogadott szöveg, hatályba lépett a kihirdetése napján.

2 2 2. Véleményezi az önkormányzati rendeleteket. A megyei közgyűlés hatáskörének átruházására irányuló előterjesztés, valamint a köztisztviselők jogállásáról szóló törvénynek a megyei önkormányzati hivatal köztisztviselőire vonatkozó rendelet-tervezete a bizottság állásfoglalásával nyújtható be a megyei közgyűlésnek. 3. Figyelemmel kíséri és véleményezi a megyei önkormányzat által kötött szerződéseket, társulást létesítő megállapodásokat és az önkormányzat jogvitáit. 4. Állást foglal az Önkormányzati törvény ában szabályozott felterjesztési jog gyakorlását megelőzően a konkrét ügyekben. 5. Rendszeres kapcsolatot tart a települési önkormányzatokkal, segíti azok működését. 6. Figyelemmel kíséri a Megyei Önkormányzat működési területén a honvédelem, közbiztonság, polgári védelem, tűzvédelem helyzetét. 7. Véleményezi és előzetesen egyezteti a megyei közgyűlés bizottságai személyi összetételét. 8. Véleményezi a Jász-Nagykun-Szolnok Megyéért Díj és a megyei közgyűlés által alapított díjak adományozására vonatkozó előterjesztéseket, valamint a kitüntetésekre vonatkozó felterjesztéseket. 9. Állást foglal a közgyűlés működését érintő észrevételekről, ügyrendi, jogi és összeférhetetlenségi kérdésekről. Közreműködik megyei népszavazás előkészítésében és lebonyolításában. 10.Vizsgálja és értékeli az interpellációk, közérdekű indítványok, bejelentések intézésének gyakorlatát, azok eredményességét. 11.Folyamatosan figyelemmel kíséri a közgyűlés tagjait megillető jogok, illetve őket terhelő kötelezettségek érvényesülését. 12.A megyei közgyűlés hatáskörébe tartozó személyi kérdésekben előzetesen állást foglal, mely csak a bizottság véleményével terjeszthető a közgyűlés elé. 13.Javaslatot tesz a közgyűlésnek a közgyűlési, bizottsági tagok költségtérítésére, a képviselőcsoportok költségvetési támogatására vonatkozóan. 14.Nyilvántartja és ellenőrzi a megyei közgyűlési tagok vagyonnyilatkozatait. 15.Figyelemmel kíséri a megyei önkormányzat nemzetközi kapcsolatait, a testvérmegyei megállapodásokban foglaltak megvalósulását. Javaslatokat tesz a kapcsolatok továbbfejlesztésére, új együttműködések kialakítására. 16.Tájékozódik a megyei önkormányzat részvételéről a hazai és nemzetközi hálózatokban és interregionális szervezetekben, együttműködésekben. Javaslatokat tesz a kapcsolatok bővítésére, alakítására és pályázatok benyújtására.

3 3 17. Igény szerint segíti a települési önkormányzatok nemzetközi kapcsolatainak kialakítását, fejlesztését. 18. Kapcsolatot tart az európai integrációs feladatokat ellátó különböző szintű (települési, megyei, regionális, nemzeti, nemzetközi) szervezetekkel, intézményekkel. 19. Figyelemmel kíséri a megyei közgyűlés által alapított közalapítványok tevékenységét. Kapcsolatot tart a megyében működő, a megyei önkormányzat kötelező feladatát végző kiemelten közhasznú alapítványokkal és egyesületekkel. 20. Kapcsolatot tart a Megyei Civil Kerekasztallal. PÉNZÜGYI BIZOTTSÁG 1. Véleményezi a megyei önkormányzat szakmai, gazdasági programját, költségvetési koncepcióját, a költségvetésről és a zárszámadásról szóló rendeletet-tervezeteket. 2. Megtárgyalja és véleményezi a költségvetést érintő rendeletet, mely a bizottság állásfoglalásával nyújtható be a közgyűlésnek. 3. Megtárgyalja és véleményezi a költségvetés éves végrehajtásáról (zárszámadás) szóló beszámolót, amely a bizottság állásfoglalásával nyújtható be a közgyűlésnek. 4. Önkormányzati költségvetési szerv alapítására, átszervezésére, megszüntetésére irányuló javaslat a bizottság állásfoglalásával terjeszthető a közgyűlés elé. 5. Javaslatot dolgoz ki a költségvetés általános és céltartalékainak felhasználására. 6. Véleményt nyilvánít az önkormányzati gazdálkodást érintő fejlesztési, működtetési, átszervezési kérdésekben. 7. Különös gondot fordít a kötelező, valamint az önként vállalt önkormányzati feladatok következetes szétválasztására és annak pénzügyi-költségvetési következményeire. 8. A többi bizottságtól érkező pénzügyi kihatású javaslatokat megvizsgálja és annak eredményét a bizottság elnöke a döntést hozó megyei közgyűlés ülésén ismerteti. 9. Ellenőrzi a jóváhagyott költségvetés végrehajtását, a megyei önkormányzati vagyon törvényes, okszerű felhasználását. 10.Véleményt nyilvánít a közgyűlés hatáskörébe tartozó gazdasági kötelezettség-vállalásokat tartalmazó ügyleteknél. 11.Véleményezi a hitel felvételére, a pénzeszközök átcsoportosítására, a pénzmaradvány és a tartalék felhasználására irányuló javaslatokat. 12.Figyelemmel kíséri az önkormányzati intézmények, gazdasági társaságok és egyéb szervezetek pénzügyi gazdálkodását.

4 4 13.A közgyűlés döntése alapján ellenőrzést végez az önkormányzat hivatalánál, intézményeinél, és annak eredményéről, tapasztalatairól tájékoztatást ad a közgyűlésnek. 14.Ellenőrzi a normatív hozzájárulások, cél- és címzett állami támogatások elszámolását. 15.Fegyelmi eljárás megindítására tesz javaslatot, ha ellenőrzése, vizsgálata során súlyos szabálytalanságot tár fel. 16.Közreműködik az önkormányzat vagyonával történő gazdálkodás szabályainak kidolgozásában. 17.Véleményezi a közgyűlés tisztségviselői tekintetében a munkáltatói jogok gyakorlásából adódó pénzügyi vonzatú előterjesztéseket. GAZDASÁGI BIZOTTSÁG 1. Figyelemmel kíséri és elemzi a megye általános társadalmi-gazdasági helyzetét és a területi különbségek alakulását. Javaslatot tesz az elmaradott térségek, települések felzárkóztatására és a versenyképesség növelésére. 2. Közreműködik a megyei gazdasági adottságok, erőforrások feltárásának vizsgálatában, részt vesz az ezek hasznosítását célzó koncepciók, programok, konkrét beruházások, fejlesztések, vállalkozások előkészítésében, létrehozásában, figyelemmel kíséri ezek megvalósulását, működését. 3. Tájékozódik a megye mezőgazdaságának helyzetéről és kapcsolatot tart az ágazat érdekképviseleti és szakmai szervezeteivel. 4. Közreműködik a megyei területfejlesztési koncepció és stratégiai program kialakításában. 5. Koordinálja a megyei területrendezési terv, a megyei környezetvédelmi program és hulladékgazdálkodási terv, a megyei közlekedésfejlesztési koncepció, a megyei turizmusfejlesztési koncepció és stratégiai program kidolgozását, végrehajtását. 6. Értékeli, elemzi a megye infrastrukturális helyzetét, javaslatot tesz konkrét programok, projektek kialakítására. 7. Részt vesz az idegenforgalom országos, regionális, megyei és kistérségi céljai és érdekei összehangolásában, a turisztikai értékek feltárásában, a vonzerők fejlesztésében és hasznosításában. 8. Ellenőrzi a megyei turisztikai marketing tevékenységet. 9. Meghatározza a megye épített és természetes környezete védelme érdekében teendő intézkedéseket és elősegíti az ehhez kapcsolódó programok megvalósítását. Együttműködik a civil és társadalmi szervezetekkel és tudományos szervekkel, intézményekkel. 10.Figyelemmel kíséri a megye energiagazdálkodását és segíti a megújuló energiák hasznosítását. Konkrét javaslatokat dolgoz ki a megyei önkormányzat intézményei energiafelhasználásnak korszerűsítésére, racionalizálására.

5 5 11.Koordinatív szerepet tölt be a központi, regionális szervek és a kistérségi társulások, települések között a térség- és gazdaságfejlesztés terén. 12.Felügyeli a kistérségi társulások, szerveződések szakmai tevékenységéhez az együttműködési megállapodások alapján nyújtott megyei önkormányzati szakmai segítségadást. 13.Figyelemmel kíséri a hazai és Európai Uniós pályázati lehetőségeket, elemzi és értékeli ezek megyei hasznosulását. 14.Összehangolja a gazdasági kamarák, a területfejlesztés, az infrastruktúra-fejlesztés, a turizmus, a fogyasztóvédelem, a környezet- és természetvédelem terén működő állami, szakmai és érdekképviseleti szervezetekkel a kapcsolattartást. 15.Közreműködik a fűtéstechnikai feladatok ellátásának megszervezésében. 16.Véleményezi a gazdasági társaságok, alapítványok létrehozásával, alapítványhoz való csatlakozással, együttműködési megállapodással és közérdekű kötelezettségvállalással kapcsolatos előterjesztéseket. 17.Figyelemmel kíséri a megyei önkormányzat vagyoni helyzetének alakulását, közreműködik az önkormányzat vagyonával történő gazdálkodás szabályainak kidolgozásában, az ezzel kapcsolatos rendelet-tervezet a bizottság állásfoglalásával terjeszthető elő a közgyűlésnek. 18.Megbízott tagja útján ellátja az önkormányzati tulajdon érdekképviseletét gazdasági társaságokban. 19.Javaslatot dolgoz ki a megyei önkormányzat tulajdonát képező ingatlanok, javak, gazdasági egységek hasznosítására, értékesítésére, bérbeadására, vállalkozásokban való részvételre. OKTATÁSI, KULTURÁLIS ÉS VALLÁSÜGYI BIZOTTSÁG 1. Elemzi a megyei önkormányzat működési területén a közoktatás, a közművelődés helyzetét. Erre vonatkozóan javaslatot dolgoz ki. 2. A megyei önkormányzat önként vállalt közfeladatai körében közreműködik a megye kulturális értékeinek védelmében, az alkotó művészek, lakossági művelődés, a tudományos teljesítmény, a megye szellemi-humán értékeinek gyarapításában. 3. Véleményezi a feladatkörébe tartozó oktatási, művelődési intézmények alapítására, tevékenységének módosítására, megszüntetésére irányuló döntéstervezeteket. Ezeket véleményével, állásfoglalásával terjeszti a közgyűlés elé. 4. Szakmai és szakszolgálatokkal segíti a közoktatási intézmények működését. 5. Összehangolja a különböző önkormányzati, térségi érdekek, feladatok és a szakmai igények érvényesítését, az alap- és középiskolai oktatás, a szakképzés, a középfokú beiskolá-

6 6 zás és a kollégiumi ellátás területén. Segítséget nyújt az ágazati jogszabályok végrehajtásában. 6. Kapcsolatot tart a megye felsőoktatási intézményeivel, segíti területi kapcsolatrendszerük fejlesztését. Segíti az egyházakkal, a közoktatási, a tudományos tevékenységet végző szervezetekkel való együttműködést. 7. Közreműködik a több települési önkormányzatot érintő körzeti jellegű közművelődési szolgáltatások szervezésében, segíti az önkormányzatok közötti koordinációt. 8. Elbírálja működési körében a vezetői megbízatásokra vonatkozó pályázatokat, valamint javaslatot tesz az alapítványok kuratóriumi tagjainak megválasztására. 9. Véleményezi a költségvetés tervezetét. 10.Feladatkörében véleményezi a megyei önkormányzati hivatal és az intézmények közgyűlés elé terjesztett beszámolóit, amelyekhez kapcsolódóan határozati javaslatot készít. 11.Ajánlást dolgoz ki a gyermek- és ifjúsági jogok érvényesítésével kapcsolatos feladatokra. 12. Figyelemmel kíséri az ifjúság helyzetét a megyében, a megyei ifjúsági koncepció érvényesülését. Figyelemmel kíséri a megyében működő ifjúsági szervezetek tevékenységét, együttműködik velük. 13. Évenként dönt az Ifjúságbarát Önkormányzat cím adományozásáról, végrehajtja az ezzel kapcsolatos pályázati eljárásból adódó feladatokat. 14. Feladatkörének megfelelően figyelemmel kíséri a megyei közgyűlés által alapított szakmai célú alapítványok tevékenységét. SZOCIÁLIS, EGÉSZSÉGÜGYI, SPORT ÉS ETNIKAI BIZOTTSÁG 1. Tájékozódik a megyei önkormányzat működési területén az egészségügyi, elsősorban a fekvőbeteg-ellátás helyzetéről, erre vonatkozóan javaslatot dolgoz ki. Figyelemmel kíséri a megye népegészségügyi helyzetét, valamint az egészségnevelési feladatok ellátást. 2. Véleményezi a feladatkörébe tartozó egészségügyi intézmények alapítására, tevékenységének módosítására, megszüntetésére irányuló döntéstervezeteket, amelyek a bizottság állásfoglalásával terjeszthetők a közgyűlés elé. 3. Elbírálja működési körében a vezetői megbízatásokra vonatkozó pályázatokat, melyek a bizottság állásfoglalásával terjeszthetők a közgyűlés elé. 4. Véleményezi a megyei önkormányzati hivatal és az intézmények közgyűlés elé terjesztett beszámolóit, amelyekhez kapcsolódóan határozati javaslatot készít. 5. Együttműködik az egészségügyben érintett állami, társadalmi szervekkel. 6. Ellenőrzi a megyei önkormányzati hivatalnál és az intézményeknél a tevékenységi körébe tartozó közgyűlési határozatok végrehajtását.

7 7 7. Feladatkörének megfelelően figyelemmel kíséri a megyei közgyűlés által alapított szakmai célú alapítványok tevékenységét. 8. Elemzi a megyei önkormányzat működési területén a sport helyzetét. Erre vonatkozóan javaslatot dolgoz ki. 9. A megyei önkormányzat önként vállalt közfeladatai körében közreműködik a sport támogatásában. 10. Véleményezi a költségvetés tervezetét. 11.Véleményezi a megyei testnevelési és sportszervezési programokat. Kapcsolatot tart a megye területén működő sportegyesületekkel, szervezetekkel. 12.Elemzi és értékeli a megyében élő kisebbségek társadalmi helyzetét, jogaik érvényesülését. Figyelemmel kíséri a cigány lakosság oktatásának, művelődésének, egészségügyi, szociális ellátásának, foglalkoztatásának, lakáshelyzetének alakulását. 13.Javaslatot tesz a kisebbség helyzetének javítására irányuló döntések meghozatalára, közreműködik végrehajtásának ellenőrzésében. 14.Igény szerint segíti a megyei cigány kisebbségi önkormányzat, az etnikai és kisebbségi szervezetek munkáját, közreműködik területi és helyi rendezvényeik, programjaik szervezésében. 15.Összehangolja az önkormányzati döntéseket és a kisebbségi érdekeket. 16.Koordinálja a kisebbségi feladatok ellátását segítő pénzalapok felhasználását, információt biztosít a települési önkormányzatoknak az ezzel összefüggő országos és megyei pályázati lehetőségekről. 17.Ellátja a kisebbségi törvényből eredő koordinációs feladatokat a megyében, szakmai segítséget nyújt az érintett helyi önkormányzatok ilyen irányú munkájához, az esélyegyenlőtlenséget kiküszöbölő intézkedések megtételéhez. 18.Feladatkörében véleményezi az etnikai, kisebbségi ellátást biztosító intézményekkel kapcsolatos döntéstervezeteket. 19.Véleményezi a feladatkörébe tartozó szociális intézmények alapítására, tevékenységének módosítására, megszüntetésére irányuló döntéstervezeteket, amelyek a bizottság állásfoglalásával terjeszthetők a közgyűlés elé. 20.Elemzi a megye lakosságának szociális helyzetét, illetőleg a szociális ellátottságot. 21.Közreműködik a szakosított szociális ellátás körébe tartozó feladatok megvalósításában, szociális szolgáltatások területi összehangolásában.

8 8 22.Vizsgálja a halmozottan hátrányos helyzetű lakossági rétegek, valamint a fogyatékosok életkörülményeit, - az érdekvédelmi szervezetekkel együttműködve - ezek javítására javaslatot dolgoz ki. 23.Figyelemmel kíséri a munkanélküliségből, foglalkoztatási feszültségekből eredő szociális gondokat, kezdeményezi e területen a fejlesztést célzó programok kidolgozását. 24.Elbírálja működési körében a vezetői megbízásokra vonatkozó pályázatokat, melyek a bizottság állásfoglalásával terjeszthetők a közgyűlés elé. 25.Együttműködik a szociális és a foglalkoztatás-ügyben érintett állami, társadalmi szervekkel. 26. Figyelemmel kíséri és elemzi a gyermek- és ifjúságvédelem helyzetét. Segíti a gyermekés ifjúságvédelem feladatainak ellátásában közreműködő nem önkormányzati szervekkel való kapcsolattartást. 27.Megtárgyalja a megyei fenntartású szociális, valamint a gyermek- és ifjúsági intézmények évenkénti szakmai beszámolóját, értékeli munkájukat. 28. Kapcsolatot tart a Vöröskereszttel, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nyugdíjasok Kulturális és Érdekvédelmi Egyesületével, a Nagycsaládosok Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületével, valamint a megyében működő fogyatékkal élők és egészségkárosodottak érdekvédelmi szervezeteivel. 29. Figyelemmel kíséri az esélyegyenlőségi törvény érvényesülését. 30. Figyelemmel kíséri a nők esélyegyenlőségének érvényesülését. 31. Fellép a hátrányos megkülönböztetéssel és a társadalmi kirekesztéssel szemben. 32. Kapcsolatot tart a Megyei Idősügyi Tanáccsal, amely a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Szociális, Egészségügyi, Sport és Etnikai Bizottságának munkabizottsága, konzultatív, véleményező, javaslattevő testülete. 33. Dönt az Idősügyi Alap felosztásáról. 34. Dönt a Megyei Idősügyi Tanács által odaítélt Idősbarát Önkormányzat cím mellé járó pénzügyi támogatásról. EGYEZTETŐ BIZOTTSÁG 1. Előkészíti a Szolnok Megyei Jogú Város és a megyei közgyűlés közötti együttműködési megállapodásokat. 2. Összehangolja Szolnok Megyei Jogú Város és a megyei közgyűlés gazdasági, terület- és településfejlesztési közös feladatait.

9 9 3. Együttműködik Szolnok Megyei Jogú Város és a megyei közgyűlés megyeszékhelyen működő egészségügyi és kulturális intézményei működtetésében. 4. Koordinálja Szolnok Megyei Jogú Város és a megyei közgyűlés közös, önkormányzati törvényben meghatározott feladatainak végrehajtását. 5. Biztosítja a Szolnok Megyei Jogú Város és a megyei közgyűlés közötti eredményes munkakapcsolatokat.

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁNAK MELLÉKLETEI

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁNAK MELLÉKLETEI A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁNAK MELLÉKLETEI ------------------------------------------------------------------------------------------------- M e l l é

Részletesebben

A bizottságok feladat- és hatáskörének jegyzéke VALAMENNYI BIZOTTSÁG FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE

A bizottságok feladat- és hatáskörének jegyzéke VALAMENNYI BIZOTTSÁG FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE 6. sz. melléklet A bizottságok feladat- és hatáskörének jegyzéke VALAMENNYI BIZOTTSÁG FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE 1. Feladatkörükben előkészítik a közgyűlés döntéseit, véleményezik a döntés-tervezeteket, szervezik

Részletesebben

A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE

A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE 4. melléklet az 1/2013. (II.20.) önkormányzati rendelethez 1 2 3 4 5 6 A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE 1 Módosította: a 11/2013 (VII. 3.) önkormányzati rendelet 4. -a. Hatályos 2013. július

Részletesebben

Felgyő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének kötelező feladat- és hatásköre

Felgyő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének kötelező feladat- és hatásköre [1] [2] [3] [4][5] 1. melléklet 7/2014. (X.27.) önkormányzati rendelethez Felgyő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének kötelező feladat- és hatásköre Kormányzati Funkciók Elnevezés 011130 Önkormányzatok

Részletesebben

A KÖZGYŰLÉS ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGAINAK FELADATAI

A KÖZGYŰLÉS ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGAINAK FELADATAI 1. melléklet a 37/2014 (XII.19.) önkormányzati rendelethez A KÖZGYŰLÉS ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGAINAK FELADATAI 1. JOGI, ÜGYRENDI ÉS KÖZBIZTONSÁGI BIZOTTSÁG 1.1. Véleményezi 1.1.1. az Önkormányzati rendeletek

Részletesebben

A Csömöri Hírmondó 1 példányát a Sinka Istvány Községi Könyvtárban, 1 példányát a Csömöri Polgármesteri Hivatalban kell megőrizni.

A Csömöri Hírmondó 1 példányát a Sinka Istvány Községi Könyvtárban, 1 példányát a Csömöri Polgármesteri Hivatalban kell megőrizni. Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 20 /2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 18/2014.(X.28.) önkormányzati rendelet módosításáról Csömör

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE XX. évfolyam 5. szám 2010. október 15. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA TARTALOM Szám Tárgy Oldal I. SZEMÉLYI RÉSZ 3 II. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK

Részletesebben

3. számú napirendi pont NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE. Ikt. szám: 33-20/2013. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László JAVASLAT

3. számú napirendi pont NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE. Ikt. szám: 33-20/2013. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László JAVASLAT 3. számú napirendi pont NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE Ikt. szám: 33-20/2013. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László JAVASLAT a közgyűlés és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS I. félévi M U N K A T E R V E

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS I. félévi M U N K A T E R V E JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS 2006. I. félévi M U N K A T E R V E 2006. február 17. 1. Előterjesztés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2006. évi költségvetésének és kötelező előirányzatainak

Részletesebben

1. Gazdasági Bizottság

1. Gazdasági Bizottság 2. melléklet a 10 /2013. ( V. 8. ) önkormányzati rendelethez A képviselő-testület egyes bizottságainak feladat- és hatásköréről és átruházott jogköréről 1. Gazdasági Bizottság 1.1. Ellátja az Mötv. és

Részletesebben

A hivatal szervezeti egységeinek felépítése, feladatai

A hivatal szervezeti egységeinek felépítése, feladatai A hivatal szervezeti egységeinek felépítése, feladatai 1.) Jogi, Testületi és Területfejlesztési Főosztály 1.1. előkészíti, egyezteti, véleményezi a közgyűlés elé kerülő előterjesztéseket, elvégzi a testületi

Részletesebben

A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 9/2012. (IV. 26.) számú önkormányzati rendelete

A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 9/2012. (IV. 26.) számú önkormányzati rendelete A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 9/2012. (IV. 26.) számú önkormányzati rendelete a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló - többször módosított - 6/2007.

Részletesebben

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 18/2014. (X. 22.) önkormányzati rendelete

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 18/2014. (X. 22.) önkormányzati rendelete Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2014. (X. 22.) önkormányzati rendelete a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 11/2014. (VIII. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

1. számú melléklet I. PÉNZÜGYI BIZOTTSÁG. Pénzügyi Bizottság feladatkörei:

1. számú melléklet I. PÉNZÜGYI BIZOTTSÁG. Pénzügyi Bizottság feladatkörei: 1. számú melléklet BIZOTTSÁGI, TELEPÜLÉSRÉSZI ÖNKORMÁNYZATI TESTÜLETI FELADATOK, BIZOTTSÁGOKRA, TELEPÜLÉSRÉSZI ÖNKORMÁNYZATI TESTÜLETRE ÉS POLGÁRMESTERRE ÁTRUHÁZOTT HATÁSKÖRÖK Pénzügyi Bizottság feladatkörei:

Részletesebben

A képviselő-testület által átruházott hatáskörök. j e g y z é k e.

A képviselő-testület által átruházott hatáskörök. j e g y z é k e. 1 A -testület által átruházott hatáskörök j e g y z é k e. 1. számú melléklet 7/2015.(V. 04.) rendelethez A -testület: - a települési támogatás (temetkezés költségeihez) - köztemetés megállapítását a p

Részletesebben

Átruházott hatáskörök jegyzéke. A képviselő-testületnek a polgármesterre ruházott hatásköreit:

Átruházott hatáskörök jegyzéke. A képviselő-testületnek a polgármesterre ruházott hatásköreit: Átruházott hatáskörök jegyzéke 2/2018.(III.30.) önkormányzati rendelet 1. melléklete A képviselő-testületnek a polgármesterre ruházott hatásköreit: 1. Munkáltatói jogkör gyakorlása a közalkalmazotti jogviszonyban,

Részletesebben

PÉNZÜGYI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA ÉVI

PÉNZÜGYI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA ÉVI 1 EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 2016. ÉVI MUNKATERVE Edelény Város Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2016. évi Munkatervét

Részletesebben

Szakács Tamás Közigazgatási jog 3 kollokvium 2012.

Szakács Tamás Közigazgatási jog 3 kollokvium 2012. 12.A területfejlesztés és területrendezés jogintézményei és szervei /A területfejlesztés és területrendezés célja és feladata/ Szabályozás: 1996. évi XXI. törvény a területfejlesztésről és a területrendezésről

Részletesebben

AZ ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGOKRA ÁTRUHÁZOTT FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÖK

AZ ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGOKRA ÁTRUHÁZOTT FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÖK 3. melléklet a 10/2013.(III.27.) önkormányzati rendelethez AZ ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGOKRA ÁTRUHÁZOTT FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÖK 1. Köznevelési, Kulturális és Ügyrendi Bizottság 1.1. Az Ügyrendi bizottság dönt: 1.1.1.

Részletesebben

(2) A Rendelet 1. számú melléklete helyébe jelen rendelet 1. számú melléklete lép.

(2) A Rendelet 1. számú melléklete helyébe jelen rendelet 1. számú melléklete lép. Kistelek Városi Önkormányzat képviselő-testületének 6/2015. (III.25.) önkormányzati rendelete A képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 16/2014. (X.21.) önkormányzati

Részletesebben

A Közgyűlés elnökének és bizottságainak saját és átruházott hatásköre. I. A Közgyűlés elnökének saját hatáskörei

A Közgyűlés elnökének és bizottságainak saját és átruházott hatásköre. I. A Közgyűlés elnökének saját hatáskörei 2. melléklet a 12/2014. (XII.15.) önkormányzati rendelethez A Közgyűlés elnökének és bizottságainak saját és átruházott hatásköre I. A Közgyűlés elnökének saját hatáskörei Dönt a megyei Integrált Területi

Részletesebben

2005. február 17. 1. szám. Tartalomjegyzék RENDELET

2005. február 17. 1. szám. Tartalomjegyzék RENDELET 2005. február 17. 1. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 1/2005. (II. 17.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 6/2003. (VI. 16.) Kgy. rendelet

Részletesebben

A BIZOTTSÁGOK FELADATA ÉS HATÁSKÖRE 1. A bizottságok általános feladatai

A BIZOTTSÁGOK FELADATA ÉS HATÁSKÖRE 1. A bizottságok általános feladatai 9. sz. melléklet A BIZOTTSÁGOK FELADATA ÉS HATÁSKÖRE 1 I. A bizottságok általános feladatai 1./ A bizottságok meghatározzák a munkatervüket, kidolgozzák működési szabályzatukat. 2./ A bizottságok feladatkörükben

Részletesebben

(1) A képviselő-testület önálló rendeletben szabályozza a helyi népszavazás kezdeményezéséhez szükséges választópolgárok számát.

(1) A képviselő-testület önálló rendeletben szabályozza a helyi népszavazás kezdeményezéséhez szükséges választópolgárok számát. Jánossomorja Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2017. (XI. 20.) számú rendelete Jánossomorja Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 14/2014. (XI. 12.) rendelet módosításáról

Részletesebben

A Megyei Közgyűlés szervezeti felépítése. a közgyűlés elnöke. Hivatal

A Megyei Közgyűlés szervezeti felépítése. a közgyűlés elnöke. Hivatal 1. melléklet a 15/2010. (XI.18.) önkormányzati rendelethez A Megyei Közgyűlés szervezeti felépítése a közgyűlés elnöke főfoglalkozású alelnök társadalmi megbízatású alelnök Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottság

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 6/2015.(III.27.) Rendelet típusa: módosító Rendelet címe: A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

5. melléklet a./2011. (..) önkormányzati rendelethez A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE

5. melléklet a./2011. (..) önkormányzati rendelethez A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE 5. melléklet a./2011. (..) önkormányzati rendelethez A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE Ügyrendi Bizottság Általános feladatköre: Előkészíti és véleményezi a megyei önkormányzat közgyűlése

Részletesebben

A Közgyűlés elnökének és bizottságainak saját és átruházott hatásköre. I. A Közgyűlés elnökének saját hatáskörei 1

A Közgyűlés elnökének és bizottságainak saját és átruházott hatásköre. I. A Közgyűlés elnökének saját hatáskörei 1 2. melléklet a 12/2014. (XII.15.) önkormányzati rendelethez A Közgyűlés elnökének és bizottságainak saját és átruházott hatásköre I. A Közgyűlés elnökének saját hatáskörei 1 II. A Közgyűlés elnökére átruházott

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS I. félévi M U N K A T E R V E

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS I. félévi M U N K A T E R V E JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS 2011. I. félévi M U N K A T E R V E 2 2011. február 11. 1. Előterjesztés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetésének és kötelező előirányzatainak

Részletesebben

A KÉPVISELŐ-TESTÜLET TANÁCSNOKAI 1

A KÉPVISELŐ-TESTÜLET TANÁCSNOKAI 1 A KÉPVISELŐ-TESTÜLET TANÁCSNOKAI 1 4. számú melléklet Ifjúsági tanácsnok: Integrációs tanácsnok: Környezetvédelmi tanácsnok: Sport tanácsnok: Városüzemeltetési és turisztikai tanácsnok: Koordinációs tanácsnok:

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE 221/2007. (XII. 13.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÉVI MUNKATERVE február 14. (csütörtök) 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetésének megállapítása

Részletesebben

A Közgyűlés elnökének és bizottságainak saját és átruházott hatásköre, a bizottságok összetétele 9. A Közgyűlés elnökére átruházott hatáskörök

A Közgyűlés elnökének és bizottságainak saját és átruházott hatásköre, a bizottságok összetétele 9. A Közgyűlés elnökére átruházott hatáskörök 511 A Közgyűlés elnökének és bizottságainak saját és átruházott hatásköre, a bizottságok összetétele 9 I. A Közgyűlés elnökére átruházott hatáskörök 3. sz. melléklet 1. Gyakorolja a Heves Megyei Önkormányzat

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS I. félévi M U N K A T E R V E

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS I. félévi M U N K A T E R V E JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS 2010. I. félévi M U N K A T E R V E 2 2010. február 5. 1. Előterjesztés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2010. évi költségvetésének és kötelező előirányzatainak

Részletesebben

A Közgyűlés elnökének és bizottságainak saját és átruházott hatásköre. I. A Közgyűlés elnökének saját hatáskörei 1

A Közgyűlés elnökének és bizottságainak saját és átruházott hatásköre. I. A Közgyűlés elnökének saját hatáskörei 1 2. melléklet a 12/2014. (XII.1.) önkormányzati rendelethez A Közgyűlés elnökének és bizottságainak saját és átruházott hatásköre I. A Közgyűlés elnökének saját hatáskörei 1 II. A Közgyűlés elnökére átruházott

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló 202/2012. (VII. 27.) Korm. rendelet módosításáról

ELŐTERJESZTÉS. a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló 202/2012. (VII. 27.) Korm. rendelet módosításáról EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTERE Készült: 2013. április 10-én ELŐTERJESZTÉS a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló 202/2012. (VII. 27.) Korm. rendelet módosításáról 2 Ö S S Z E F O G L A L Ó A

Részletesebben

SZÉCSÉNYI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM

SZÉCSÉNYI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM SZÉCSÉNYI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM Preambulum Az aláíró felek fontos feladatnak tartják a Szécsényi kistérség társadalmi-gazdasági fejlődésének támogatását a humánerőforrás fejlesztésével és a

Részletesebben

AZ ORSZÁGGYŰLÉS FELADATAI

AZ ORSZÁGGYŰLÉS FELADATAI ff r AZ ORSZÁGGYŰLÉS FELADATAI SUB Göttingen 7 215 853 075 2003 A 4374 2002 3 TARTALOM ELŐSZÓ 13 AZ ORSZÁGGYŰLÉS, A TISZTSÉGVISELŐK, A BIZOTTSÁGOK, A KÉPVISELŐCSOPORTOK, A KÉPVISELŐK FELADATAI Az Országgyűlés

Részletesebben

Cserkeszőlő község Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló évi CXII. törvény alapján közzéteendő adatai

Cserkeszőlő község Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló évi CXII. törvény alapján közzéteendő adatai I. Szervezeti, személyi adatok Cserkeszőlő Községi Önkormányzat I.2. A közfeladatot ellátó szerv szervezeti felépítése szervezeti egységek megjelölésével, az egyes szervezeti egységek feladatai Az önkormányzati

Részletesebben

2. számú napirendi pont NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE. Ikt. szám: 50-44/2012. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László JAVASLAT

2. számú napirendi pont NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE. Ikt. szám: 50-44/2012. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László JAVASLAT 2. számú napirendi pont NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE Ikt. szám: 50-44/2012. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László JAVASLAT a közgyűlés és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

Magyar joganyagok - 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás - a Széchenyi Progra 2. oldal c) ellátja a Korm. rendeletben, a Társaság alapító okira

Magyar joganyagok - 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás - a Széchenyi Progra 2. oldal c) ellátja a Korm. rendeletben, a Társaság alapító okira Magyar joganyagok - 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás - a Széchenyi Progra 1. oldal 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás a Széchenyi Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület 2015. december 18-i nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület 2015. december 18-i nyilvános ülésére 8. NAPIREND Ügyiratszám: 1/566-9/2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő testület 2015. december 18-i nyilvános ülésére Tárgy: Előkészítette: Megtárgyalja: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő testületének 2016.

Részletesebben

Az SZMSZ III. Fejezet 11. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

Az SZMSZ III. Fejezet 11. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2015. (III. 12.) rendelete Kisoroszi Község Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2013. (IV.25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

A Főosztály dolgozói:

A Főosztály dolgozói: NÓGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL KOORDINÁCIÓS ÉS SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY Cím: 3100 Salgótarján, Zemlinszky R. út 9 Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36 3100 Salgótarján, Pf: 265. Telefon: 06 (32) 620-756

Részletesebben

Javaslat. a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzata módosításának jóváhagyására

Javaslat. a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzata módosításának jóváhagyására Előterjesztő: Dr. Mengyi Roland a közgyűlés elnöke Készítette: Szervezési és Pénzügyi Osztály Javaslat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzata módosításának

Részletesebben

2. számú függelék. A. Pénzügyi, Településfejlesztési és Ügyrendi Bizottság

2. számú függelék. A. Pénzügyi, Településfejlesztési és Ügyrendi Bizottság 2. számú függelék A. Pénzügyi, Településfejlesztési és Ügyrendi Bizottság 1. A bizottság közreműködik az önkormányzat költségvetési, pénzügyi-ellenőrzési, vagyongazdálkodási, településüzemeltetési, településrendezési

Részletesebben

Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 1/2015. (II.23.) önkormányzati rendelete

Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 1/2015. (II.23.) önkormányzati rendelete Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II.23.) önkormányzati rendelete az önkormányzat által a közművelődési, sport és civil szervezetek részére pályázati úton nyújtott támogatásokat

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület december 16-i nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület december 16-i nyilvános ülésére 10. NAPIREND Ügyiratszám: 1/563-12/2016. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő testület 2016. december 16-i nyilvános ülésére Tárgy: Előkészítette: Megtárgyalja: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő testülete 2017.

Részletesebben

Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2016. (II.11.) határozata a képviselő-testület évi munka- és üléstervéről

Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2016. (II.11.) határozata a képviselő-testület évi munka- és üléstervéről Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2016. (II.11.) határozata a képviselő-testület 2016. évi munka- és üléstervéről I. A munkaprogramból adódó feladatok: 1.) Pályázati lehetőségeket kell

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére Tárgy: A Polgármesteri Hivatal köztisztviselői teljesítmény-követelmények alapját képező 2012. évi célok

Részletesebben

Szám: 02/32-25/2009. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 19-i ülésére

Szám: 02/32-25/2009. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 19-i ülésére Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/32-25/2009. E LŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

92/2016. (IV. 28.) önkormányzati határozat

92/2016. (IV. 28.) önkormányzati határozat 92/2016. (IV. 28.) önkormányzati határozat A 244/2015. (XII. 17.) önkormányzati határozattal elfogadott és a többszörösen módosított Heves Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. évi munkaterve módosítása

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS. 2009. I. félévi M U N K A T E R V E

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS. 2009. I. félévi M U N K A T E R V E JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS 2009. I. félévi M U N K A T E R V E 2 2009. február 20. 1. Előterjesztés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2009. évi költségvetésének és kötelező előirányzatainak

Részletesebben

A képviselő-testület december 13-i ülésre

A képviselő-testület december 13-i ülésre 1 PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. (06-32) 460-753 Fax: (06-32) 460-918 E-mail: forum@paszto.hu Szám: 1-264/2018. Megtárgyalás módja: Döntéshozatal: nyílt ülésen egyszerű szavazattöbbség

Részletesebben

SZOLNOK MEGYEI JOGÚ VÁROS ROMAÜGYI INTEGRÁCIÓS MUNKABIZOTTSÁG ÜGYRENDJE

SZOLNOK MEGYEI JOGÚ VÁROS ROMAÜGYI INTEGRÁCIÓS MUNKABIZOTTSÁG ÜGYRENDJE SZOLNOK MEGYEI JOGÚ VÁROS ROMAÜGYI INTEGRÁCIÓS MUNKABIZOTTSÁG ÜGYRENDJE A Szolnok Megyei Jogú Város Romaügyi Integrációs Munkabizottság (továbbiakban: Bizottság) önálló jogi személyiséggel nem rendelkező

Részletesebben

Előterjesztés Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 28-i munkaterv szerinti ülésére

Előterjesztés Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 28-i munkaterv szerinti ülésére Előterjesztő: Tóthné Pataki Csilla jegyző Előterjesztést készítette: Pappné Molnár Afrodité Előzetesen tárgyalja: Ügyrendi Bizottság Mellékletek:.napirendi pont E - 26. Előterjesztés Nagykovácsi Nagyközség

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet. Titkárság

Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet. Titkárság Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet Titkárság a tevékenységének társadalmi szintű szervezési és koordinatív támogatásával, adatgyűjtéssel és elemzéssel kapcsolatos, valamint az előkészítő és

Részletesebben

4. Az SZMSZ 18. alcíme helyébe a következő rendelkezés lép: 18. A Képviselő-testület bizottsága

4. Az SZMSZ 18. alcíme helyébe a következő rendelkezés lép: 18. A Képviselő-testület bizottsága Devecser Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2017. (X.25.) önkormányzati rendelete Devecser Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2013.(IV.30.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

A bizottságokra átruházott hatáskörök I. PÉNZÜGYI, TULAJDONOSI ÉS VAGYONKEZELŐI BIZOTTSÁG

A bizottságokra átruházott hatáskörök I. PÉNZÜGYI, TULAJDONOSI ÉS VAGYONKEZELŐI BIZOTTSÁG 5. számú melléklet A bizottságokra átruházott hatáskörök I. PÉNZÜGYI, TULAJDONOSI ÉS VAGYONKEZELŐI BIZOTTSÁG 1. Véleményezi: a) az önkormányzati saját bevételi források körét, a részesedés mértékét meghatározó,

Részletesebben

~~~L) Dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző. p l\ ~t\. Faragóné Széles Andrea \ JJ NY REGYHÁZA NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS CÍMZETES FŐJEGYZŐJE

~~~L) Dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző. p l\ ~t\. Faragóné Széles Andrea \ JJ NY REGYHÁZA NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS CÍMZETES FŐJEGYZŐJE ~~~~~~~~~~ NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS CÍMZETES FŐJEGYZŐJE 4400 NYÍREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. Ügyiratszám: JKAB/363-2/2018 Ügyintéző: dr. Berényi Judit ELŐTERJESZTÉS

Részletesebben

1. melléklet a 2/2018.(II.13.) önkormányzati rendelethez ÜGYRENDI BIZOTTSÁG FELADATAI 1.1. A szervezeti és működési szabályzat tervezetét ciklusonként legalább egyszer felülvizsgálja, javaslatot tesz módosítására,

Részletesebben

polgarmester@sarbogard.hu Tel.: 25/520-240, Fax: 25/520-280 Sárbogárd, Hősök tere 2.

polgarmester@sarbogard.hu Tel.: 25/520-240, Fax: 25/520-280 Sárbogárd, Hősök tere 2. 1. A POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ SZERVEZETI TAGOZÓDÁSA, FELADATKÖRE Polgármester: Jegyző: Aljegyző: Dr. Sükösd Tamás polgarmester@sarbogard.hu Tel.: 25/520-240, Fax: 25/520-280 Demeterné Dr. Venicz Anita

Részletesebben

KOORDINÁCIÓS, HUMÁNPOLITIKAI és SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY. 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében:

KOORDINÁCIÓS, HUMÁNPOLITIKAI és SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY. 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében: 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében: a) Ellátja a Megyei Államigazgatási Kollégium működésével kapcsolatos koordinációs és adminisztrációs feladatokat;

Részletesebben

2013. ÉVI MUNKATERVE

2013. ÉVI MUNKATERVE NAGYMAROS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 222/2012. (XI. 26.) számú határozatával elfogadott 2013. ÉVI MUNKATERVE Nagymaros Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. évi munkatervét az

Részletesebben

Városfejlesztési Osztály. Feladat- és hatásköri jegyzék

Városfejlesztési Osztály. Feladat- és hatásköri jegyzék Budapest Főváros XIV. Kerület Zuglói Polgármesteri Hivatal 1145 Budapest, Pétervárad utca 2. Budapest Főváros XIV. Kerület Zuglói Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési Osztály Feladat- és hatásköri jegyzék

Részletesebben

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Jogi, Közbiztonsági, Ügyrendi és Etikai Bizottságának ÜGYRENDJE. Általános rendelkezések

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Jogi, Közbiztonsági, Ügyrendi és Etikai Bizottságának ÜGYRENDJE. Általános rendelkezések 1./ A bizottság jogállása: Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Jogi, Közbiztonsági, Ügyrendi és Etikai Bizottságának ÜGYRENDJE I. Általános rendelkezések A bizottság feladat- és hatáskörét

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzat. 59/2006. (XII.29.) Önk. r e n d e l e t e

Nagykálló Város Önkormányzat. 59/2006. (XII.29.) Önk. r e n d e l e t e Nagykálló Város Önkormányzat 59/2006. (XII.29.) Önk. r e n d e l e t e az önkormányzat közművelődési feladatairól, a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról (a 2/2008. (I.22.) Önk., a 32/2009. (IX.30.)

Részletesebben

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T Szám: 2/2012 BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T Készült: Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 26-án megtartott rendes, nyilvános ülésén készült

Részletesebben

az Önkormányzat művelődési feladatairól, a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról

az Önkormányzat művelődési feladatairól, a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Albertirsa Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 21/1999.(X.29.) rendelete, a 16/2004.(IV.30.), az 5/2009. (III.02.), a 22/2017.(IX.29.) és a 7/2019.(III.29.) önkormányzat rendeletekkel egységes

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE A 253/2011. (XII. 29.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2012. ÉVI MUNKATERVE 2012. február 16. (csütörtök) 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési

Részletesebben

Határidő: folyamatos, illetve december 31. Felelős: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke

Határidő: folyamatos, illetve december 31. Felelős: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke 75/2012. (XII. 20.) MÖK határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a megyei közgyűlés 2013. évi munkatervét a mellékletben foglaltak szerint állapítja meg. Határidő: folyamatos, illetve 2013.

Részletesebben

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 06-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 06-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. KIVONAT Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 06-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot

Részletesebben

A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai

A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai 1. Feladat- és hatáskörök A Kormányhivatal SzMSz-ében a Főosztály részére megállapított, jelen Ügyrendben részletezett feladat- és hatáskörök elosztása

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 9-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 9-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-051, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Értéke cím

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Értéke cím JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS 3/2017.(II.24.) számú önkormányzati rendelettel módosított 4/2012. (III. 30.) KR. sz. rendelete a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés kitüntető címeinek adományozási

Részletesebben

Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Kollégium Ügyrendje

Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Kollégium Ügyrendje Szám: 04-37-21/2009. Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Kollégium Ügyrendje 2 Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Kollégium ÜGYRENDJE I. Általános rendelkezések 1.. A Kollégium megnevezése,

Részletesebben

10. NAPIREND Ügyiratszám: 1/609-14/2014. ELŐTERJESZTÉS. Ughy Jenőné jegyző Önkormányzati és Igazgatási Iroda Farkas Hajnalka önkormányzati ügyintéző

10. NAPIREND Ügyiratszám: 1/609-14/2014. ELŐTERJESZTÉS. Ughy Jenőné jegyző Önkormányzati és Igazgatási Iroda Farkas Hajnalka önkormányzati ügyintéző 10. NAPIREND Ügyiratszám: 1/609-14/2014. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő testület 2014. december 19-i nyilvános ülésére Tárgy: Előkészítette: Megtárgyalja: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő testületének

Részletesebben

Vas Megye Önkormányzata Közgyűlésének évi munkaterve

Vas Megye Önkormányzata Közgyűlésének évi munkaterve Vas Megye Önkormányzata Közgyűlésének 2016. évi munkaterve (Tervezet) I. A Vas Megyei Közgyűlés 2016. évben kiemelt figyelmet fordít: az Integrált Területfejlesztési Program felülvizsgálatára a Területi

Részletesebben

I. Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi, Ellenőrzési és Közbeszerzési Bizottságának saját hatáskörei

I. Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi, Ellenőrzési és Közbeszerzési Bizottságának saját hatáskörei I. Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi, Ellenőrzési és Közbeszerzési Bizottságának saját hatáskörei I.1. Általános saját hatáskörök Kezdeményezheti a polgármester intézkedését,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. február 28-i ülésére Tárgy: A Polgármesteri Hivatal köztisztviselői teljesítmény-követelmények alapját képező 2011. évi célok

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT (egységes szerkezetű)

ALAPÍTÓ OKIRAT (egységes szerkezetű) ALAPÍTÓ OKIRAT (egységes szerkezetű) A Győri Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról szóló 2004. évi CVII. törvény 4. (1) bekezdése,

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Idősügyi Tanácsának Ügyrendje. egységes szerkezetben. Általános rendelkezések

Pécs Megyei Jogú Város Idősügyi Tanácsának Ügyrendje. egységes szerkezetben. Általános rendelkezések Szám:07-7/588-6/2016. Pécs Megyei Jogú Város Idősügyi Tanácsának Ügyrendje egységes szerkezetben I. Általános rendelkezések Szervezet neve: Pécs Megyei Jogú Város Idősügyi Tanács (a továbbiakban: Idősügyi

Részletesebben

2016. február 11. (Miskolc, Megyeháza Díszterme)

2016. február 11. (Miskolc, Megyeháza Díszterme) 2016. február 11. (Miskolc, Megyeháza Díszterme) 1. Javaslat Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Közbiztonságáért Díj adományozására 2. Javaslat Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Tűzbiztonságáért Díj adományozására 3.

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE 57/2013.(XII. 19.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2014. ÉVI MUNKATERVE 2014. január.. (csütörtök) 1. A Veszprém megyei nemzetiségi önkormányzatokkal kötött együttműködési

Részletesebben

A Humán Főosztály főbb feladatai:

A Humán Főosztály főbb feladatai: A Humán Főosztály főbb feladatai: Egészségpolitikai és egészségügyi feladatok - Az egészségügyi alapellátásban gondoskodik a háziorvosi és házi gyermekorvosi, a fogorvosi körzetek kialakításáról. - Gondoskodik

Részletesebben

Gödöllő Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 26/2015. (XI.20.) önkormányzati rendelete

Gödöllő Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 26/2015. (XI.20.) önkormányzati rendelete Gödöllő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2015. (XI.20.) önkormányzati rendelete és az ezt módosító 29/2018.(XII.14.) önkormányzati rendelettel egységes szerkezetbe foglal szövege Gödöllő Város

Részletesebben

Javaslat a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítására

Javaslat a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítására Öttevény Község Polgármesterétől Öttevény, Fő u. 100. 5. napirend Javaslat a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítására Tisztelt Képviselő-testület! A képviselő-testület előtt ismert okok miatt a képviselő-testület

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 95/2018. (V.31.) számú. határozata

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 95/2018. (V.31.) számú. határozata NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 95/2018. (V.31.) számú határozata Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzata megállapításáról szóló 24/2011.(11.10.)

Részletesebben

2. oldal és Működ (2) A Szabályzat 49. (1) bekezdés t) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: (A költségvetésért felelős helyettes államtitkár) t

2. oldal és Működ (2) A Szabályzat 49. (1) bekezdés t) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: (A költségvetésért felelős helyettes államtitkár) t 1. oldal és Működ 7/2016. (VI. 8.) NGM utasítás a Nemzetgazdasági Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2015. (I. 21.) NGM utasítás módosításáról1 A központi államigazgatási szervekről,

Részletesebben

A törvényességi felügyelet szabályozása. Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium

A törvényességi felügyelet szabályozása. Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium A törvényességi felügyelet szabályozása és szakmai irányítása Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium I. A törvényességi felügyelet szabályozása A törvényességi felügyelettel kapcsolatos

Részletesebben

18/2016. (II.25.) önkormányzati határozat

18/2016. (II.25.) önkormányzati határozat 18/2016. (II.25.) önkormányzati határozat A 244/2015. (XII. 17.) önkormányzati határozattal elfogadott és a 9/2016. (I. 21.) önkormányzati rendelettel módosított Heves Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés év II. félévi üléstervére és a év I. félévi ülésterv-tervezetére

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés év II. félévi üléstervére és a év I. félévi ülésterv-tervezetére 62-3/2017/231 Heves Megyei Közgyűlés Helyben Tisztelt Közgyűlés! Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés 2017. év II. félévi üléstervére és a 2018. év I. félévi ülésterv-tervezetére A Közgyűlés és Szervei Szervezeti

Részletesebben

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/2011 (VII. 1.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/2011 (VII. 1.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/2011 (VII. 1.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e AZ ÖNKORMÁNYZAT KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATAIRÓL Komló Város Önkormányzat Képviselő testülete a kulturális

Részletesebben

Változásban az önkormányzati ifjúságügy

Változásban az önkormányzati ifjúságügy Változásban az önkormányzati ifjúságügy Téglásy Kristóf főosztályvezető 2011. október 13. NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Ifjúságügyi Főosztály Tartalom Bevezető Jelenlegi szabályozás ifjúságügyi vonatkozásai

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Értéke cím

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Értéke cím JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS 4/2012. (III. 30.) KR. sz. rendelete a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés kitüntető címeinek adományozási rendjéről A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés a helyi

Részletesebben

A törvényességi felügyelet szabályozása és szakmai irányítása

A törvényességi felügyelet szabályozása és szakmai irányítása A törvényességi felügyelet szabályozása és szakmai irányítása Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium dr. Belányi Márta I. A törvényességi felügyelet szabályozása A törvényességi

Részletesebben

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. /2014.(...) önkormányzati rendelete

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. /2014.(...) önkormányzati rendelete SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2014.(...) önkormányzati rendelete a Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 10/2013. (III.27.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Ásotthalom Község Jegyzőjétől. 1 /2007. Témafelelős: Farkasné Ikt.szám: /2008.

Ásotthalom Község Jegyzőjétől. 1 /2007. Témafelelős: Farkasné Ikt.szám: /2008. Ásotthalom Község Jegyzőjétől 1 /2007. Témafelelős: Farkasné Ikt.szám: /2008. Tárgy: A Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek teljesítményértékeléséhez a 2008. évi önkormányzati célok meghatározása Mell.:

Részletesebben

Előterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés február 26-ai ülésére

Előterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés február 26-ai ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés Elnöke Előterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. február 26-ai ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. évi munkatervének megállapítása

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének február 23-i nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének február 23-i nyilvános ülésére 1. napirendi pont Nyirád Község Önkormányzata Polgármester 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel./fax: 88/235-001; 88/506-070 e-mail: hivatal@nyirad.hu Ügyszám: 133-16/2017. Előterjesztő: Nagy Gábor Előkészítette:

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE 80/2016. (XII. 15.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2017. ÉVI MUNKATERVE 2017. február (csütörtök) 1. Döntés a Dr. Komjáthy László Díj 2017. évi adományozásáról (zárt

Részletesebben