Gyakorlati vizsgatevékenység os tanév tavaszi vizsgaidőszak. Vendéglátó-üzletvezető

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Gyakorlati vizsgatevékenység 2015-2016-os tanév tavaszi vizsgaidőszak. Vendéglátó-üzletvezető 35 811 02"

Átírás

1 Gyakorlati vizsgatevékenység os tanév tavaszi vizsgaidőszak Vendéglátó-üzletvezető Gyakorlati vizsgatevékenység időtartama: 120 perc 1. tétel A) Árubeszerzés, megrendelés összeállítása Ön egy vendéglő üzletvezetője, mondja el a most felvett üzletvezető helyettesének, hogy Ön milyen szempontokat vesz figyelembe az árubeszerzés szervezésénél, hogyan értékeli a szállítókat, beszéljen neki a különböző szállítási szerződésekről és azok tartalmáról és a szállítás bizonylatairól. Mutassa meg a szállítólevél kitöltését adott adatok ismeretében. B) Belső ellenőrzés Belső ellenőrzése keretében a kalkulációt ellenőrzi. Milyen szabályok szerint történhet az anyaghányad-nyilvántartás, a receptúra kialakítása és az étel árképzés? Készítse el megadott adatok alapján egy 10 adagos étel kalkulációs lapját! 2. Tétel A) Vételezés összeállítása Ön egy étterem üzletvezetője, mondja el az üzletébe beosztott tanulóknak az áruvételezés folyamatát. Mutassa be egy éppen most érkező turistacsoport étel előrendelése alapján a nyersanyag vételezés szabályait, megadott számítási adatokkal, bizonylattal alátámasztva. B) Belső ellenőrzés Belső ellenőrzése keretében üzletének készletmozgását ellenőrzi. Milyen szabályok szerint történhet az átlagkészlet meghatározása és a forgási sebesség kimutatása. Készítse el megadott adatok alapján üzletének árubeszerzési értékét és készletgazdálkodási adatait, illetve tervezze meg a következő időszak adatait!

2 os tanév tavaszi vizsgaidőszak 2 3. Tétel A) Vendégpanaszok kezelése (szóban tett) Ön a Lilaakác étterem üzletvezetőjeként dolgozik. Mondja el a pályakezdő alkalmazottainak a vendégpanaszok kezelésének általános szabályait, mutassa be az egyes vendégtípusokat, azok jellemzőit. Az üzletbe éppen belépő vendégről az elsődleges jegyek alapján állapítsa meg annak jellemző tulajdonságait. Mondja el, hogyan kezelné a szóban kapott vendégpanasszal kapcsolatos szituációt. B) Munkaidő-beosztás készítése Mint üzletvezetőnek egyik legfontosabb feladata az alkalmazottak számának meghatározása. Milyen szempontokat vesz figyelembe a létszám megállapításához? Miként veszi figyelembe tervezésénél a pihenőidőt, a szabadságot, az esetlegesen előforduló kieső betegnapokat? Az étteremben dolgozó 6 fő szakács részére készítsen lépcsőzetes munkakezdéssel munkaidő beosztást! 4. Tétel A) Vendégpanaszok kezelése (írásban tett) Ön egy étterem üzletvezetője. Az utóbbi időben azt vette észre, hogy egyre több vendég elégedetlen és tesz észrevételt, egyre gyakrabban írásban is. Elhatározta, hogy kidolgozza üzletére azokat a standardokat, amelyek az üzemeltetést szabályozza. Az írásbeli panaszok közül az egyik levélben érkezett, melynek egy példányát a vendég a Fogyasztóvédelmi Hatóságnak is elküldött, a másik esetben panaszát a vendég a vásárlók könyvébe írta. Ismertesse, hogy a panaszok kapcsán, mint üzletvezetőnek milyen feladatai vannak! B) Munkaidő-beosztás készítése A főszezonra új dolgozót vesznek fel üzletükbe. Ismertesse vele a munkaviszony létesítésének feltételeit, munkaszerződés formáit, kötelező tartalmi elemeit, a próbaidő lehetőségét. Ön üzletvezetőként ellenőrizze a helyettese által készített munka-időbeosztást és az adott héten kitöltött jelenléti ívet!

3 os tanév tavaszi vizsgaidőszak 3 5. Tétel A) Munkamegbeszélés tartása Ön egy neves belvárosi magyar étterem vezetője. A hét minden napján vagy Ön, vagy valamelyik helyettese reggel 7 órakor a különböző részlegek vezetőinek megbeszélést tart, melyen értékelik az előző napot, megbeszélik az aznapi teendőket, és átgondolják a következő napi feladatokat. B) Üzleti ételválaszték összeállítása Ön egy 50 vendég férőhelyes magyar étterem üzletvezetője. Mint üzletvezető gondolja végig, melyek üzletének ételválasztékát leginkább befolyásoló tényezői. Milyen szempontok alapján alakítaná a választék szélességét és mélységét? Állítsa össze vendéglátó-ipari üzletének ételválasztékát. 6. Tétel A) Dolgozók elszámoltatása Új pultos munkatársat vettek fel a Conga bárba. A helyi szokásokkal való megismertetés után, magyarázza el neki a standolás szükségszerűségét, majd azzal bízza meg új kollégáját, hogy a nap végén töltse ki a standívet néhány ital kapcsán. A dolgozó rendelkezésére bocsátja az előző napi összesítőt, és az itallap egy részletét. Ellenőrizze le, hogy új munkatársa helyesen töltött- e ki a standívet! A hibákat sorolja fel tételesen! A számszaki hibákat támassza alá számítással is! B) Üzleti italválaszték összeállítása Idegenforgalmi szempontból frekventált helyen működő vendéglátó egység vezetőjének kérésére alakítsa át az üzletben addig használt itallapot. Az üzlet ön által átalakított italválasztékának megjelenítését készítse el, és a vizsgabizottság részére történő bemutatás során szóban indokolja meg az itallapon alkalmazott változtatásait. 7. Tétel A) Dolgozók elszámoltatása Ön egy vendéglátó egység leendő üzletvezetője most találkozik először alkalmazottaival. Mondja el nekik elképzelését a leltározás fontosságáról, menetéről és a leltárfelelősségről. Üzletében elvégezték az éves vagyonmegállapító leltárt. Ismertesse az elszámoltatás bizonylatait, majd állapítsa meg a raktár leltáreredményét!

4 os tanév tavaszi vizsgaidőszak 4 B) Üzleti ételválaszték összeállítása Adjon tanácsot munkatársainak, milyen szempontok alapján célszerű összeállítani az étlapot. Beszéljen arról is, hogy milyen étlapfajtákat lehetne üzletükben bevezetni és, hogy melyek az étlap tartalmi és formai követelményei. Az Állandó étlapjuk betétlapjaként készítsen el egy hetes promóciós séf ajánlatot Ön által kiválasztott tavaszi, kora nyári időszakra. 8. Tétel A) Munkamegbeszélés tartása Ismertesse a vezetői érvelés jellemzőit, a kompromisszum kötés előnyeit, és egy értekezlet megtartásának jellemző hibáit! Ön egy étterem vezetője. Minden hétfőn Ön, vagy valamelyik helyettese reggel 8 órakor a különböző részlegek vezetőinek megbeszélést tart, melyen értékelik az előző hetet, megbeszélik az aktuális heti teendőket, és átgondolják a következő heti feladatokat. B) Üzleti italválaszték összeállítása Mint üzletvezető, arról ad tájékoztatást, hogy milyen szempontok szerint célszerű összeállítani az itallapot. Beszéljen arról is, hogy melyek a borlap összeállításának legfontosabb szempontjai! Ismertesse a borok felszolgálásához szükséges eszközöket is, illetve az italok fogyasztási hőmérsékletét. Készítsen el egy borlapot, ami a mellékelt itallappal harmonizáljon. A borlap kifejezetten magyarországi áruválasztékot jelenítsen meg. 9. Tétel A) Leltározás Ön a Lilaakác étterem üzletvezetője. Új üzletvezető-helyettest vettek fel. Feladata, hogy új kollégáját tájékoztassa arról, hogy melyek a leltárfelvétellel kapcsolatos előírások és melyek a leltárkiértékelés szabályai. Mondja el neki a vagyonmegállapítóleltározás folyamatát és ismertesse vele a leltározás során alkalmazott bizonylatokat! Leltározza le az italraktárban található italokat! Töltse ki a leltárfelvételi ívet! B) Ügyviteli utasítás kiadása Az étterem üzletvezetőjeként Ön tudja, hogy az üzleti munka előfeltétele a bizonylati fegyelem betartása. Mit értünk bizonylati fegyelem alatt, hogyan történik a bizonylatok szabályos kiállítása és javítása? Hogyan csoportosítaná az üzlet bizonylatait? Milyen szabályok vonatkoznak a bizonylatok megőrzésére? A megadott adatok alapján ellenőrizze a vendég részére elkészített számlát!

5 os tanév tavaszi vizsgaidőszak Tétel A) Leltározás Ön a Lilaakác étterem üzletvezetőjeként dolgozik. A leltárszabályzat előírása alapján, a leltározás megszervezése az Ön feladata. A leltározás módszeréről és formájáról ön dönt. Tájékoztassa munkatársait, hogy leltárhiány esetén milyen mértékű anyagi és erkölcsi felelősségük van! Adjon ki leltározási utasítást, leltározás megkezdése előtt készítsen jegyzőkönyvet! B) Ügyviteli utasítás készítése Mint az étterem üzletvezetője mutassa be melyek üzletének legfontosabb ügyviteli feladatai? Mondja el az üzleti levelezésre vonatkozó legfontosabb szabályokat, az üzleti levelek általánosan elfogadott szerkezetét! Írjon egy felszólító típusú levelet egyik beszállítójának, akivel az utóbbi időben beszállítási problémái voltak! Készítsen egy ügyviteli utasítást arra vonatkozóan, hogyan kívánja áttekinthetőbbé tenni az üzlet nagyszámú levelezését! 11. Tétel A) Számlázás, számlaellenőrzés Ön a Márka étterem üzletvezetője, jól ismeri a vendégfogyasztás fizetési módjait és bizonylatait. Üzletében most tértek át a gépi számla kiállítására. Mint üzletvezetőnek a feladata, hogy betanítsa érintett munkatársait a gépi számla kiállítására. Ismertesse velük, hogy a számla kiállítása kapcsán mire figyeljenek és térjen ki a számla átnyújtás szabályaira is. B) Rendezvény felvétele Üzletük alkalmas különböző rendezvények lebonyolítására. Tájékoztasson arról, hogy az üzlet számára milyen előnyökkel jár, ha rendszeresen vállalják, a rendezvények megszervezését. A rendezvények felvételénél mit mérlegelnek. Az alább részletezett információk szerinti 80 fős rendezvény lebonyolítására kérnek az Önök üzletétől árajánlatot. 12. Tétel A) Számlázás, számlaellenőrzés Ön a Stílus étterem üzletvezetője. Az üzletükbe beosztott tanulókkal megtanítják a kézi számla készítésre vonatkozó ismereteket is. Ismertesse velük a számlázással és fizetéssel kapcsolatos szabályokat. Térjen ki a bizonylatadás fontosságára, magyarázza el nekik mit jelent a szigorú számadási kötelezettség alá vont nyomtatvány. A megadott adatok alapján készítse el a számlát a vendég részére!

6 os tanév tavaszi vizsgaidőszak 6 B) Rendezvény felvétel Az étterem alkalmas különböző rendezvények lebonyolítására. A rendezvények szervezéséhez milyen tárgyi és személyi feltételekkel rendelkeznek. Röviden mutassa be egy-egy rendezvény szervezésének folyamatát. A választék összeállítás szempontjait. A megadott információk ismeretében rögzítse a rendezvény tételeit, majd készítse el a felvett rendezvény részére összeállított ajánlatát. 13. Tétel A) Élelmiszerbiztonsági ellenőrzés Ön egy étterem üzletvezetője, tájékoztassa az üzletébe beosztott tanulókat arról, hogy milyen káros anyagok fordulhatnak elő az élelmiszerekben. Ismertesse nekik az élelmiszerromlás, az ételmérgezés, és az ételfertőzés lényegét. Mondja el azt is, hogyan érhető el a biztonságos ételkészítés és forgalmazás folyamata. Dolgozzon ki egy belső élelmiszerbiztonsági utasítást dolgozói számára, amelyben meghatározza alkalmazottai feladatát és felelősségét. B) Forgatókönyv készítés Vendéglátó egységükben a Blument-Hal Hotel Budapestben sikeresen szervezik a rendezvényeket. Mondja el, hogy a sikeres szervezéshez miként járul hozzá a rendezvény alapos előkészítése, és azon belül is a forgatókönyv pontos elkészítése. Beszéljen arról is, hogy a forgatókönyvnek milyen fajtái vannak, és hogy milyen követelményeket támasztanak a forgatókönyvvel szemben. Állítson össze egy forgatókönyvet a vendégek részére a megadott rendezvény tételek alapján. 14. Tétel A) Élelmiszerbiztonsági ellenőrzés Ön egy szálloda étterem üzletvezetője, adjon tájékoztatást arról, hogy ellenőrzése során a húselőkészítés, az ételkészítés (főzés), melegen- és hidegen tartás valamint a felszolgálási tevékenységeknél, milyen élelmiszerbiztonsági előírások betartására figyel. Mondja el azt is, hogy az ételminta szabályos letétele hogyan történik. Üzletében hűtést igénylő ételek kiszállítására most kerül sor először, dolgozzon ki hozzá HACCP tervet. B) Forgatókönyv készítés Vendéglátó egységükben a Blument-Hal Hotel Budapestben sikeresen szervezik a rendezvényeket. Adjon tájékoztatást arról, hogy melyek a forgatókönyv készítésének lépései, és a lebonyolítók részére készített forgatókönyvnek milyen a felépítése, szerkezete. Állítson össze egy forgatókönyvet a értékesítés részére a megadott rendezvény tételek alapján.

7 os tanév tavaszi vizsgaidőszak Tétel A) Higiéniai ellenőrzés Ön egy vendéglátó üzlet vezetője. Üzletében beosztott tanulóknak beszéljen az egészségi alkalmasság követelményeiről és a személyi higiénia feltételeiről. Tájékoztatásában térjen ki a munka- és védőruha használatára illetve a dolgozók helyes higiéniai magatartására. Dolgozzon ki egy utasítást a kéz tisztántartására és megfelelő ápolására vonatkozóan a termelés területén dolgozók részére. B) Diszpozíció készítése Önnek, mint üzletvezetőnek fel kell készülnie a rendezvény lebonyolítására. Az előkészületek egyik fontos lépése a diszpozíció elkészítése. Tájékoztasson arról, hogy mi a diszpozíció célja, miért van rá szükség, mit tartalmaz, kik kapják? Megadott információ alapján a konyhafőnök számára készítse el egy rendezvény diszpozícióját! 16. Tétel A) Higiéniai ellenőrzés Ön egy vendéglátó üzlet vezetője. Az újonnan belépő dolgozói részére ismertesse az üzletében alkalmazott higiéniás szabályokat, különös tekintettel a helyiségek tisztántartására, a gépek berendezések felszerelések tisztítási-fertőtlenítési tevékenységére. Térjen ki a hulladékok gyűjtésének, kezelésének szabályaira is. Dolgozzon ki egy tervet, melynek betartásával hatékonyan lehet védekezni a kártevőkkel (rovarok, rágcsálók) szemben. B) Diszpozíció készítése Önnek, mint üzletvezetőnek fel kell készülnie a rendezvény lebonyolítására. Az előkészületek fontos lépései a forgatókönyv készítés, a diszpozíció elkészítése és a Mise en Place meghatározása is. Tájékoztasson arról, hogy milyen kapcsolat van ezen előkészítő tevékenységek között. Elterjedt munkaszervezési módszer a check-list használata, mondja el a szerepét. Megadott információ alapján a Teremfőnök számára készítse el egy rendezvény diszpozícióját! 17. Tétel A) Minőségügyi ellenőrzés Ön egy étterem üzletvezetője. Minőségügyi ellenőrzése során az áruforgalmi folyamat egyik területét ellenőrzi. Mondja el, hogyan zajlik üzletében az áruátvétel, milyen feladatok vannak az áruátvétel után. Milyen bizonylatot használnak a szállítás, az átvétel és árukiadás során. Készítsen kármegállapítási jegyzőkönyvet a szállító hibájából adódó mennyiségi hiányra.

8 os tanév tavaszi vizsgaidőszak 8 B) Marketing tevékenység az üzletben Egy vendéglátóipari vállalkozás, melynek Ön a vezetője, 15 éves jubileumát ünnepli ebben a hónapban. Kávékülönlegességeket és cukrászati készítményeket kínálnak igényesen kialakított kávézóikban. Ráadásul a fővárosi 3 meglévő üzlet mellett most nyitják 4. üzletüket a Balaton partján. 18. Tétel A) Minőségügyi ellenőrzés Ön egy étterem üzletvezetője. Minőségügyi ellenőrzése során az áruforgalmi folyamat egyik területét ellenőrzi. Mondja el a vendéglátó termékek előállításával, az ételkészítéssel kapcsolatos szabályokat. Beszéljen a helyiségek kialakítására vonatkozó előírásokról is. Készítsen feljegyzést a vendéglátásban leggyakrabban előforduló hibákról, és adjon megoldást az elkerülésükhöz. B) Marketing tevékenység az üzletben Ön egy gasztronómiai kiállításon szeretné bemutatni kimondottan halételekre specializálódott éttermét, mely Balatonfüreden található. Készítsen egy bemutató anyagot (kb. 5 oldal terjedelemben Word dokumentumba szerkesztve, vagy más Ön által ismert program segítségével pl. Publisher) étterméről, melyet a kiállítás résztvevői magukkal vihetnek. A kész munkát nyomtassa ki! Megoldását indokolja. 19. Tétel A) Munka díjazása, bérgazdálkodás Ön, mint a Rendezvényház vezetője új munkatársat alkalmaz. Milyen szempontokat vesz figyelembe a munkabér megállapításánál, és a munka díjazásának melyik formáját alkalmazza? Ismertesse a munkabér, kereset és jövedelem kapcsolatát! Mutassa be a munkáltatót terhelő járulékokat, a munkavállalót terhelő levonásokat és azok mértékét! Számítsa ki a megadott adatok alapján a dolgozó nettó havi jövedelmét, valamint munkaadó bérköltségét a közterhekkel együtt! B) Marketing tevékenység az üzletben Ön az Oktogon Rendezvényház vezetője. Piaci részesedésük és forgalmuk növekedése érdekében most új szegmensben gondolkodnak: legény- és leánybúcsúkat szeretnének szervezni. Az új program értékesítésének előkészítése kapcsán, piaci felmérést, elemzést végez. Összegyűjti az ajánlatok megtételéhez szükséges sokféle információkat is. Nagy hangsúlyt helyez a program reklámozására, a kellő tájékoztatásra, melyhez most tervezzen egy prospektust a megadott feltételekkel.

9 os tanév tavaszi vizsgaidőszak Tétel A) Beruházás, hiteltörlesztési terv készítése Üzletvezetőként vállalkozása bővítését tervezi, azaz új berendezéseket kíván beszerezni a konyha számára, melyet csak hitel igénybevételével tud finanszírozni. A megvalósítás előkészítéséhez kapcsolódóan fontos fogalmakat és azok csoportosításaikat (beruházás, tárgyi eszközök, amortizáció), valamint fontos mutatókat (megtérülési idő, hozam %) kell áttekintenie. Készítsen hiteltörlesztési tervet és végezze el a kért kimutatásokat a megadott adatok ismeretében. B) Vendéglátó üzlet létrehozása Barátjával egy vendéglátó üzletet, nevezetesen egy szendvicsbárt terveznek nyitni, melyben speciálisan kialakított salátaszigettel szeretnének kedvezni a vegetáriánus táplálkozás kedvelőinek. Mondja el barátjának az üzlet alapításának fontosabb lépéseit, azt, hogy az indításhoz megvalósíthatósági tanulmányra vagy üzleti tervre van- e szükség és, hogy mely hatóságoktól kell engedélyt szerezni a tevékenység végzéséhez. Komoly reklámtevékenységet kívánnak kifejteni egy szórólap elkészítésével, melyhez a szükséges információt az alábbiakban ismerheti meg.

2014-2015-ös tanév tavaszi vizsgaidőszak Komplex vendéglátó-üzletvezető vizsga Gyakorlati tételek

2014-2015-ös tanév tavaszi vizsgaidőszak Komplex vendéglátó-üzletvezető vizsga Gyakorlati tételek 2014-2015-ös tanév tavaszi vizsgaidőszak Komplex vendéglátó-üzletvezető vizsga Gyakorlati tételek 1. tétel A) Árubeszerzés, megrendelés összeállítása Ön egy vendéglő üzletvezetője, mondja el a most felvett

Részletesebben

b) Állapítsa meg a raktár leltáreredményét a következő adatok alapján, értékelje a kapott eredményt!

b) Állapítsa meg a raktár leltáreredményét a következő adatok alapján, értékelje a kapott eredményt! 1464-06 ELŐKÉSZÍTÉS 1464-06/1 GAZDÁLKODÁSI SZÁMÍTÁSOK, VESZTESÉGSZÁMÍTÁS, KAPACITÁSSZÁMÍTÁS 1. a) Ön egy vendéglő vezetője. Kérem, mutassa be, hogy üzletében az árubeszerzéskor milyen források állnak rendelkezésére,

Részletesebben

A 236. sorszámú Vendéglátó-üzletvezető megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye

A 236. sorszámú Vendéglátó-üzletvezető megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye A 236. sorszámú Vendéglátó-üzletvezető megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.2. A szakképesítés-ráépülés azonosító száma:

Részletesebben

1428-06 BIZTONSÁGVÉDELMI ÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI FELADATOK VÉGZÉSE

1428-06 BIZTONSÁGVÉDELMI ÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI FELADATOK VÉGZÉSE 1428-06 BIZTONSÁGVÉDELMI ÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI FELADATOK VÉGZÉSE 1428-06/1 AZ ÉLELMEZÉSI ÜZEMRE VONATKOZÓ MUNKAVÉDELMI, ÉRINTÉSVÉDELMI, BALESET- ÉS TŰZVÉDELMI, VALAMINT A MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSRA VONATKOZÓ

Részletesebben

Szakács 4 Szakács Gyorséttermi- és ételeladó Szakács Vendéglős 4 Vendéglős 4 2/42

Szakács 4 Szakács Gyorséttermi- és ételeladó Szakács Vendéglős 4 Vendéglős 4 2/42 A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

1470-06/2 A VÁLLALKOZÁS MŰKÖDTETÉSÉNEK ISMERTETÉSE, A VENDÉGLÁTÁS SPECIÁLIS TEENDŐINEK ISMERTETÉSE

1470-06/2 A VÁLLALKOZÁS MŰKÖDTETÉSÉNEK ISMERTETÉSE, A VENDÉGLÁTÁS SPECIÁLIS TEENDŐINEK ISMERTETÉSE 1470-06 VENDÉGLÁTÁSI TEVÉKENYSÉGEK GYAKORLÁSA 1470-06/2 A VÁLLALKOZÁS MŰKÖDTETÉSÉNEK ISMERTETÉSE, A VENDÉGLÁTÁS SPECIÁLIS TEENDŐINEK ISMERTETÉSE A szóbeli feladatokat a szaktanárok által összeállított

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Pincér szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 811 03 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai és értékelése

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Pincér szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 811 03 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai és értékelése

Részletesebben

PINCÉR OKJ: 34 811 03 HELYI TANTERV

PINCÉR OKJ: 34 811 03 HELYI TANTERV PÉCSI KERESKEDELMI, IDEGENFORGALMI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 7623 PÉCS, RÉT U. 10. :72/518-190 TELEFAX:72/512-749 http://kivisz.hu E-MAIL: INFO@KIVISZ.HU PINCÉR OKJ: 34 811 03 HELYI

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Vendéglátásszervező-vendéglős szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 54 11 01 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma:

Részletesebben

Vendéglős Vendéglős

Vendéglős Vendéglős A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

b.) Ismertesse az idegenforgalom és a szálláshely szolgáltatás területén működő vállalkozási formákat!

b.) Ismertesse az idegenforgalom és a szálláshely szolgáltatás területén működő vállalkozási formákat! 1.) Vendégfogadós szakmai ismeretek 1.) a.) Beszéljen a nemzetközi és magyar szállodaipar történetéről! Milyen jelentőségük van a kereskedelmi szálláshelyeknek a turizmus lebonyolításában! b.) Ismertesse

Részletesebben

NYK + KN = ZK + KCS. 1. Leltárfelvétel. Leltározással kapcsolatos döntések:

NYK + KN = ZK + KCS. 1. Leltárfelvétel. Leltározással kapcsolatos döntések: Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 1464-06 Előkészítés Vizsgarészhez rendelt vizsgafeladat megnevezése: 1464-06/1 Gazdálkodási számítások, veszteségszámítás, kapacitásszámítás

Részletesebben

6.21. Szállodai vendéglátás Hotel F&B gazdálkodás. 1.Szállodai vendéglátás sajátosságai. 2. Vendéglátás közvetlen személyi költségek F&B Payroll

6.21. Szállodai vendéglátás Hotel F&B gazdálkodás. 1.Szállodai vendéglátás sajátosságai. 2. Vendéglátás közvetlen személyi költségek F&B Payroll 1 6.21. Szállodai vendéglátás Hotel F&B gazdálkodás 1.Szállodai vendéglátás sajátosságai F&B Features 2. Vendéglátás közvetlen személyi költségek F&B Payroll 3. Szállodai vendéglátás költségei F&B Costs

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 1428-06/1 Az élelmezési üzemre vonatkozó munkavédelmi, érintésvédelmi, baleset- és tűzvédelmi, valamint

Részletesebben

52 811 01 0000 00 00 Élelmezésvezető Élelmezésvezető 33 811 03 1000 00 00 Szakács Szakács 52 811 02 0000 00 00 Vendéglős Vendéglős

52 811 01 0000 00 00 Élelmezésvezető Élelmezésvezető 33 811 03 1000 00 00 Szakács Szakács 52 811 02 0000 00 00 Vendéglős Vendéglős A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Tantárgyi követelmény Szakközépiskola 11/A/V évfolyam

Tantárgyi követelmény Szakközépiskola 11/A/V évfolyam Tantárgyi követelmény Szakközépiskola 11/A/V évfolyam 2018/2019 TARTALOMJEGYZÉK 1. Angol... 3 2. Foglalkoztatás I-II.... 4 3. Jogszabályok a vendéglátásban... 5 4. Felszolgálási alapok... 6 1. ANGOL Gasztronómia

Részletesebben

Pincér Pincér

Pincér Pincér A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA 2020 IDEGENNYELVŰ ÜGYVITELI ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ SZÓBELI VIZSGA MINTAFELADATOK ÉS ÉRTÉKELÉSÜK

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA 2020 IDEGENNYELVŰ ÜGYVITELI ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ SZÓBELI VIZSGA MINTAFELADATOK ÉS ÉRTÉKELÉSÜK IDEGENNYELVŰ ÜGYVITELI ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ SZÓBELI VIZSGA MINTAFELADATOK ÉS ÉRTÉKELÉSÜK 1. MINTATÉTEL A) Határozza meg a gazdálkodás körébe tartozó fogalmakat: gazdálkodás, termelés és technológia, vállalati

Részletesebben

Pincér. Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 1470-06 Vendéglátási tevékenységek gyakorlása

Pincér. Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 1470-06 Vendéglátási tevékenységek gyakorlása Pincér Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 1470-06 Vendéglátási tevékenységek gyakorlása Vizsgarészhez rendelt vizsgafeladat megnevezése: 1470-06/2 A vállalkozás működtetésének

Részletesebben

1. Vendéglátó gazdálkodási ismeretek tantárgy szóbeli vizsgatételei

1. Vendéglátó gazdálkodási ismeretek tantárgy szóbeli vizsgatételei 1. Vendéglátó gazdálkodási ismeretek tantárgy szóbeli vizsgatételei 1. a/ Ismertesse a vendéglátó vállalkozások gazdálkodási tevékenységének lényegét, a gazdálkodás alapelveit! b/ Határozza meg a hitelek

Részletesebben

J-SZP/10 szakács Írásbeli: 1429-06/1. Szóbeli 1428-06/1. Szóbeli 1464-06/1. Előkészítés Szóbeli 1464-06/2. Előkészítés Szóbeli

J-SZP/10 szakács Írásbeli: 1429-06/1. Szóbeli 1428-06/1. Szóbeli 1464-06/1. Előkészítés Szóbeli 1464-06/2. Előkészítés Szóbeli J-SZP/10 szakács Írásbeli: 1429-06/1. Ügyviteli tevékenységek végzése Szóbeli 1428-06/1. Biztonságvédelmi és minőség-biztosítási feladatok végzése Szóbeli 1464-06/1. Előkészítés Gazdálkodási számítások,

Részletesebben

A 272. sorszámú Fogadós megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2.

A 272. sorszámú Fogadós megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2. A 272. sorszámú Fogadós megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 811 06 1.2. Szakképesítés megnevezése: Fogadós 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN

Részletesebben

Bajai Szakképzési Centrum Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Bajai Szakképzési Centrum Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Bajai Szakképzési Centrum Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Tartalom 34 811 01 CUKRÁSZ... 1 34 811 04 SZAKÁCS... 2 34 811 03 PINCÉR... 3 34 341 01 ELADÓ...

Részletesebben

Vendéglős Vendéglős

Vendéglős Vendéglős A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

21/2007. (V.21.) SZMM rendelet A szakmai program alapját képező központi program SZMM Közlemény

21/2007. (V.21.) SZMM rendelet A szakmai program alapját képező központi program SZMM Közlemény A Széchenyi István Szakképző Iskola Szakmai Programja VENDÉGLŐS 8. A képzés szerkezete 8.1. i óraterv Az 52 811 02 0000 00 00 azonosító számú, VENDÉGLŐS szakképesítés tantárgyi óraterve Érvényes a 2008-2009.

Részletesebben

52 811 01 0000 00 00 Élelmezésvezető Élelmezésvezető 33 811 03 1000 00 00 Szakács Szakács 52 811 02 0000 00 00 Vendéglős Vendéglős

52 811 01 0000 00 00 Élelmezésvezető Élelmezésvezető 33 811 03 1000 00 00 Szakács Szakács 52 811 02 0000 00 00 Vendéglős Vendéglős A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

55 812 01 0010 55 02 Vendéglátó szakmenedzser Vendéglátó és idegenforgalmi szakmenedzser

55 812 01 0010 55 02 Vendéglátó szakmenedzser Vendéglátó és idegenforgalmi szakmenedzser /2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA. SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT 32/2011. (VIII.25.) NGM rendelet alapján. "A" feladat

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA. SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT 32/2011. (VIII.25.) NGM rendelet alapján. A feladat MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT 32/2011. (VIII.25.) NGM rendelet alapján "A" feladat Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 31 341 01 0010 31 03 Műszakicikk

Részletesebben

Szakács. Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 1428-06 Biztonságvédelmi és minőségbiztosítási feladatok végzése

Szakács. Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 1428-06 Biztonságvédelmi és minőségbiztosítási feladatok végzése Szakács Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 1428-06 Biztonságvédelmi és minőségbiztosítási feladatok végzése Vizsgarészhez rendelt vizsgafeladat megnevezése: 1428-06/1 Az élelmezési

Részletesebben

Vendéglátó üzletek elszámoltatása: A vendéglátásban az elszámoltatás munkaterületenként történik: RAKTÁR elszámoltatása

Vendéglátó üzletek elszámoltatása: A vendéglátásban az elszámoltatás munkaterületenként történik: RAKTÁR elszámoltatása Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 1464-06 Előkészítés Vizsgarészhez rendelt vizsgafeladat megnevezése: 1464-06/1 Gazdálkodási számítások, veszteségszámítás, kapacitásszámítás

Részletesebben

Ismertesse az üzleti terv készítésének szempontjait, és a főbb fejezetek tartalmát! Mi a jelentősége a jelenérték számításnak?

Ismertesse az üzleti terv készítésének szempontjait, és a főbb fejezetek tartalmát! Mi a jelentősége a jelenérték számításnak? 1. tétel: Ismertesse az üzleti terv készítésének szempontjait, és a főbb fejezetek tartalmát! Mi a jelentősége a jelenérték számításnak? 2. tétel: 3. tétel: Milyen érdekegyeztetési fórumokat ismer? Mit

Részletesebben

Leltárérték meghatározás, standolás

Leltárérték meghatározás, standolás Leltár meghatározás, standolás TÉMAKÖR TARTALMA - Leltár meghatározása - Standolás - LELTÁRÉRTÉK MEGHATÁROZÁSA A leltározás utolsó szakaszában történik meg a leltáreredmény meghatározása, amikor a mennyiségben

Részletesebben

KÉPZÉSI PROGRAM PINCÉR OKJ azonosító: 34 811 03

KÉPZÉSI PROGRAM PINCÉR OKJ azonosító: 34 811 03 KÉPZÉSI PROGRAM PINCÉR OKJ azonosító: 34 811 03 Szolnok 2015 1 KÉPZÉSI PROGRAM A képzési program Megnevezése Pincér OKJ azonosító 34 811 03 A képzés során megszerezhető kompetenciák az üzemeltetéssel kapcsolatos

Részletesebben

Üzemi gyakorlathoz ajánlott tematika 2/14.E Vendéglátásszervező-vendéglős Értékesítés gyakorlata

Üzemi gyakorlathoz ajánlott tematika 2/14.E Vendéglátásszervező-vendéglős Értékesítés gyakorlata Üzemi hoz ajánlott tematika 2/14.E Vendéglátásszervező-vendéglős Értékesítés a 2016/2017. tanév Zalaegerszeg, 2016. szeptember 1. Készítette:. szaktanár 0 Tankönyv: Dr. Dunszt Károly, Oriskó Ferenc, Ónódi

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓIPARI ISMERETEK ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA II. A VIZSGA LEÍRÁSA

VENDÉGLÁTÓIPARI ISMERETEK ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA II. A VIZSGA LEÍRÁSA VENDÉGLÁTÓIPARI ISMERETEK ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA II. A VIZSGA LEÍRÁSA A vizsga részei Középszint Emelt szint 120 perc 15 perc 180 perc 20 perc 100 pont 50 pont 100 pont 50 pont A vizsgán használható

Részletesebben

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2363-06 Jogi-, kereskedelmi és vállalkozási ismeretek követelménymodul szóbeli vizsgafeladatok

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2363-06 Jogi-, kereskedelmi és vállalkozási ismeretek követelménymodul szóbeli vizsgafeladatok 1. feladat Barátja megkéri, adjon segítséget egyéni vállalkozása beindításához. Tájékoztassa barátját az egyéni vállalkozás beindításával kapcsolatos tudnivalókról! - az egyéni vállalkozásokra vonatkozó

Részletesebben

A azonosító számú Gazdálkodás megnevezésű szakmai követelménymodulhoz tartozó Szakmai számítások tantárgy

A azonosító számú Gazdálkodás megnevezésű szakmai követelménymodulhoz tartozó Szakmai számítások tantárgy A 10045-12 azonosító számú Gazdálkodás megnevezésű szakmai követelménymodulhoz tartozó Szakmai számítások tantárgy 1 1. A 10045-12 azonosító számú, Gazdálkodás megnevezésű szakmai követelménymodulhoz tartozó

Részletesebben

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI ELJÁRÁS MELLÉKELT. Tanmenet

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI ELJÁRÁS MELLÉKELT. Tanmenet MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI ELJÁRÁS MELLÉKELT Tanmenet Azonosító: Változatszám: 1 Érvényesség kezdete: Oldal/összes: 1/8 ME-2.1.(1) 2013. 09. 01. Fájlnév: Kétéves_pincér_gyak_2013-14.[10 P és R] (az iskola hosszú

Részletesebben

KERESKEDELMI ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA MINTAFELADATOK FELADATLAP

KERESKEDELMI ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA MINTAFELADATOK FELADATLAP KERESKEDELMI ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA MINTAFELADATOK FELADATLAP Jövedelmezőség 1. Jövedelmezőség tervezése 19 pont Egy papír-írószerbolt 2018. évi árbevétele 85 000 ezer Ft. Az üzlet 24%-os

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ SZAKKÖZÉPISKOLAI KÉPZÉSEINK Bajai SzC Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

TÁJÉKOZTATÓ SZAKKÖZÉPISKOLAI KÉPZÉSEINK Bajai SzC Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Tartalom TÁJÉKOZTATÓ Bajai SzC Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 34 341 01 Eladó... 1 34 811 01 Cukrász... 3 34 811 03 Pincér... 4 34 811 04 Szakács... 5

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ-IDEGENFORGALMI ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK A) KOMPETENCIÁK. 1. Vendéglátó és turizmus alapismeretek

VENDÉGLÁTÓ-IDEGENFORGALMI ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK A) KOMPETENCIÁK. 1. Vendéglátó és turizmus alapismeretek VENDÉGLÁTÓ-IDEGENFORGALMI ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK A) KOMPETENCIÁK A középszintű érettségi vizsgán a számon kérhető témakörök megegyeznek a kerettantervek témaköreire és fogalmaira vonatkozó

Részletesebben

INCZÉDY GYÖRGY SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM 54 345 01 LOGISZTIKAI ÜGYINTÉZŐ SZAKKÉPESÍTÉS TANMENET

INCZÉDY GYÖRGY SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM 54 345 01 LOGISZTIKAI ÜGYINTÉZŐ SZAKKÉPESÍTÉS TANMENET INCZÉDY GYÖRGY SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM 54 345 01 LOGISZTIKAI ÜGYINTÉZŐ SZAKKÉPESÍTÉS TANMENET KÖVETELMÉNYMODUL 11508-12 Az áruforgalom tervezése, irányítása, elemzése Az üzleti tevékenység

Részletesebben

Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium TANMENET. 10044-12 Élelmiszer, fogyasztóvédelem modul

Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium TANMENET. 10044-12 Élelmiszer, fogyasztóvédelem modul Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium TANMENET a 10044-12 Élelmiszer, fogyasztóvédelem modul általános élelmiszerismeretek, fogyasztóvédelem tantárgyból a TÁMOP-2.2.5.A-12/1-2012-0038

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 35 811 02 Vendéglátó-üzletvezető Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja fel a

Részletesebben

52 811 02 0000 00 00 Vendéglős Vendéglős 52 811 02 0100 31 01 Étkezdés Vendéglős 52 811 02 0100 31 02 Vendéglátó eladó Vendéglős

52 811 02 0000 00 00 Vendéglős Vendéglős 52 811 02 0100 31 01 Étkezdés Vendéglős 52 811 02 0100 31 02 Vendéglátó eladó Vendéglős A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA. Országos Szakmai Tanulmányi Verseny. Elődöntő KOMPLEX ÍRÁSBELI FELADATSOR

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA. Országos Szakmai Tanulmányi Verseny. Elődöntő KOMPLEX ÍRÁSBELI FELADATSOR MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA Országos Szakmai Tanulmányi Verseny Elődöntő KOMPLEX ÍRÁSBELI FELADATSOR Szakképesítés: SZVK rendelet száma: Komplex írásbeli: Egy vendéglátó üzlet gazdálkodási adatainak

Részletesebben

Vendéglős Vendéglős Étkezdés Vendéglős Vendéglátó eladó Vendéglős

Vendéglős Vendéglős Étkezdés Vendéglős Vendéglátó eladó Vendéglős A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Kereskedelmi és vállalkozási ismeretek

Kereskedelmi és vállalkozási ismeretek 2 Kereskedelmi és vállalkozási ismeretek 1. A szükségletek fogalma, csoportosítása A szükségletek és a gazdálkodás kapcsolata 2. A kereslet fogalma, a keresletet befolyásoló tényezők A kínálat fogalma,

Részletesebben

Élelmiszerismeret. 1. Milyen veszélyforrást jelentenek a mikroorganizmusok a vendéglátó üzletekre? Hogyan védekezhetünk ellenük? Mi a HACCP lényege?

Élelmiszerismeret. 1. Milyen veszélyforrást jelentenek a mikroorganizmusok a vendéglátó üzletekre? Hogyan védekezhetünk ellenük? Mi a HACCP lényege? 2 Élelmiszerismeret 1. Milyen veszélyforrást jelentenek a mikroorganizmusok a vendéglátó üzletekre? Hogyan védekezhetünk ellenük? Mi a HACCP lényege? 2. A vendégnek sajttálat szolgál fel. Mutassa be a

Részletesebben

33 811 01 0000 00 00 Cukrász Cukrász

33 811 01 0000 00 00 Cukrász Cukrász A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

A tételhez használható segédeszközöket a vizsgaszervező biztosítja.

A tételhez használható segédeszközöket a vizsgaszervező biztosítja. A vizsgafeladat ismertetése: A szóbeli vizsgatevékenység tételsora a következő témaköröket tartalmazza: Vendéglátó vállalkozások lényege és jellemzői, élelmianyag és italismeret, különböző kávékészítési,

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Egészségügyi kártevőirtó szakmunkás szakképesítés Vállalkozási alapismeretek modul. 1.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Egészségügyi kártevőirtó szakmunkás szakképesítés Vállalkozási alapismeretek modul. 1. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI ELJÁRÁS MELLÉKELT. Tanmenet

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI ELJÁRÁS MELLÉKELT. Tanmenet MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI ELJÁRÁS MELLÉKELT Tanmenet Azonosító: Változatszám: 1 Érvényesség kezdete: Oldal/összes: 1/5 ME-2.1.(1) 2013. 09. 06. Fájlnév: PINCER_gyakorlat_3_evesnek 10 K_évfolyam(2013_2014) (az

Részletesebben

Foglalkozási napló. Kereskedő

Foglalkozási napló. Kereskedő Foglalkozási ló a 20 /20. tanévre Kereskedő (OKJ száma: 5 31 01) szakma gyakorlati oktatásához 13. évfolyam A ló vezetéséért felelős: A ló megnyitásának dátuma: A ló lezárásának dátuma: Tanuló Gondviselő

Részletesebben

Élelmezésvezető Élelmezésvezető Szakács Szakács Vendéglős Vendéglős

Élelmezésvezető Élelmezésvezető Szakács Szakács Vendéglős Vendéglős A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység

NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL. Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI HIVATAL Komplex szakmai vizsga Gyakorlati vizsgatevékenység Részszakképesítés száma, megnevezése: 31 341 04 Raktáros Vizsgafeladat megnevezése: Raktározási feladatok

Részletesebben

Kozmetikus mester Szépségszalon működtetése (Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése)

Kozmetikus mester Szépségszalon működtetése (Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése) Kozmetikus mester (Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése) 015-09/1 Munka- és környezetvédelem, közegészségügyi szabályok (Vizsgarészhez rendelt vizsgafeladat száma és megnevezése)

Részletesebben

Leltár: Leltározás: Leltározás részei:

Leltár: Leltározás: Leltározás részei: Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 1464-06 Előkészítés Vizsgarészhez rendelt vizsgafeladat megnevezése: 1464-06/1 Gazdálkodási számítások, veszteségszámítás, kapacitásszámítás

Részletesebben

A azonosító számú Felszolgálás megnevezésű szakmai követelménymodulhoz tartozó Felszolgálás tantárgy

A azonosító számú Felszolgálás megnevezésű szakmai követelménymodulhoz tartozó Felszolgálás tantárgy A 10074-12 azonosító számú Felszolgálás megnevezésű szakmai követelménymodulhoz tartozó Felszolgálás tantárgy 1. A 10074-12 azonosító számú, Felszolgálás megnevezésű szakmai követelménymodulhoz tartozó

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a Vendéglátó és szálloda szakirány hallgatói részére a záróvizsga szakmai tárgyait átfogó komplex szóbeli témakörökről

TÁJÉKOZTATÓ a Vendéglátó és szálloda szakirány hallgatói részére a záróvizsga szakmai tárgyait átfogó komplex szóbeli témakörökről TÁJÉKOZTATÓ a Vendéglátó és szálloda szakirány hallgatói részére a záróvizsga szakmai tárgyait átfogó komplex szóbeli témakörökről A komplex szóbeli témakörökben az alábbi tantárgyak illetve ismeretkörök

Részletesebben

Versenyző kódja: 25 32/2011. (VIII. 25.) NGM rendelet 31 341 01 0010 31 03-2013 MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA. Szakma Kiváló Tanulója Verseny

Versenyző kódja: 25 32/2011. (VIII. 25.) NGM rendelet 31 341 01 0010 31 03-2013 MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA. Szakma Kiváló Tanulója Verseny 31 341 01 0010 31 03-2013 MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA Szakma Kiváló Tanulója Verseny Elődöntő ÍRÁSBELI FELADAT Szakképesítés: 31 341 01 0010 31 03 SZVK rendelet száma: 32/2011. (VIII. 25.) NGM rendelet

Részletesebben

A javítási-értékelési útmutatótól eltérő helyes megoldásokat is el kell fogadni.

A javítási-értékelési útmutatótól eltérő helyes megoldásokat is el kell fogadni. A 27/2012. (VIII.27.) NGM rendelet (a 25/2014. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése: 35 811 02 Vendéglátó-üzletvezető

Részletesebben

1. Leltár. Leltár: Leltározás:

1. Leltár. Leltár: Leltározás: Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 1464-06 Előkészítés Vizsgarészhez rendelt vizsgafeladat megnevezése: 1464-06/1 Gazdálkodási számítások, veszteségszámítás, kapacitásszámítás

Részletesebben

1496-06/3 KOMPLEX ISMERETEK SZÁMONKÉRÉSE KÖZPONTI TÉTELEK ALAPJÁN (HACCP, HIGIÉNIA, ÉRTÉKESÍTŐ TEVÉKENYSÉG, VENDÉGISMERET STB.

1496-06/3 KOMPLEX ISMERETEK SZÁMONKÉRÉSE KÖZPONTI TÉTELEK ALAPJÁN (HACCP, HIGIÉNIA, ÉRTÉKESÍTŐ TEVÉKENYSÉG, VENDÉGISMERET STB. 1496-06 ÉTKEZDÉS-VENDÉGLÁTÓ ELADÓ SZAKMAI ISMERET 1496-06/3 KOMPLEX ISMERETEK SZÁMONKÉRÉSE KÖZPONTI TÉTELEK ALAPJÁN (HACCP, HIGIÉNIA, ÉRTÉKESÍTŐ TEVÉKENYSÉG, VENDÉGISMERET STB. TÉMAKÖRÖKBEN) Idegen nyelvi

Részletesebben

KERESKEDELEM ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA MINTAFELADATOK I. FELADATLAP

KERESKEDELEM ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA MINTAFELADATOK I. FELADATLAP KERESKEDELEM ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA MINTAFELADATOK I. FELADATLAP I. Szöveges feladatok A feladatok az Irodatechnikai eszközök használata, iratkezelés, üzleti levelezés technikája, tartalma,

Részletesebben

A szóbeli vizsgához a képzőintézménynek számítógépről kell gondoskodnia.

A szóbeli vizsgához a képzőintézménynek számítógépről kell gondoskodnia. Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

Szállodai vendéglátás bevétel-gazdálkodása Hotel F&B. 1. Miért vendéglátás? 2. Szállodai vendéglátás Szállodai vendéglátás

Szállodai vendéglátás bevétel-gazdálkodása Hotel F&B. 1. Miért vendéglátás? 2. Szállodai vendéglátás Szállodai vendéglátás 12. Szállodai vendéglátás bevétel-gazdálkodása Hotel F&B 1 1. Miért vendéglátás? 2. Szállodai vendéglátás Szállodai vendéglátás 3. Szállodai vendéglátás árbevételi terve Vendéglátás bevétel 4. Szállodai

Részletesebben

A szállítólevél. A szállítólevél a szállítmány hivatalos kísérő okmánya, mely az áru átvételének igazolására. A szállítólevél adattartalma:

A szállítólevél. A szállítólevél a szállítmány hivatalos kísérő okmánya, mely az áru átvételének igazolására. A szállítólevél adattartalma: A szállítólevél A szállítólevél a szállítmány hivatalos kísérő okmánya, mely az áru átvételének igazolására szolgál. bizonylat nem elegendő az ellenérték kifizetésére ezt kizárólag a számla alapján fizetjük

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a vendéglátás-szálloda szakirány hallgatói részére a záróvizsga szakmai tárgyait átfogó komplex szóbeli témakörökről

TÁJÉKOZTATÓ a vendéglátás-szálloda szakirány hallgatói részére a záróvizsga szakmai tárgyait átfogó komplex szóbeli témakörökről TÁJÉKOZTATÓ a vendéglátás-szálloda szakirány hallgatói részére a záróvizsga szakmai tárgyait átfogó komplex szóbeli témakörökről A komplex szóbeli témakörökben az alábbi tantárgyak, illetve ismeretkörök

Részletesebben

33 811 02 1000 00 00 Pincér Pincér

33 811 02 1000 00 00 Pincér Pincér A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA. SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT 32/2011. (VIII.25.) NGM rendelet alapján. C feladat

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA. SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT 32/2011. (VIII.25.) NGM rendelet alapján. C feladat MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA SZINTVIZSGA SZAKMAI GYAKORLATI FELADAT 32/2011. (VIII.25.) NGM rendelet alapján C feladat Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 31 341 01 0010 31 03 Műszakicikk

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Egészségügyi kártevőirtó szakmunkás szakképesítés. 2451-06 Vállalkozási alapismeretek modul. 1.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Egészségügyi kártevőirtó szakmunkás szakképesítés. 2451-06 Vállalkozási alapismeretek modul. 1. Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

Elszámoltatás. TÉMAKÖR TARTALMA - Az elszámoltatás általános menete - Raktár elszámoltatás - Termelés elszámoltatás - Értékesítés elszámoltatás

Elszámoltatás. TÉMAKÖR TARTALMA - Az elszámoltatás általános menete - Raktár elszámoltatás - Termelés elszámoltatás - Értékesítés elszámoltatás Elszámoltatás TÉMAKÖR TARTALMA - Az elszámoltatás általános menete - Raktár elszámoltatás - Termelés elszámoltatás - Értékesítés elszámoltatás Az elszámoltatás során a leltár szerinti és a könyv szerinti

Részletesebben

1. Szállodai vendéglátás sajátosságai. 2. Vendéglátás közvetlen személyi költségei. 4. Szállodai vendéglátás vezetői döntései

1. Szállodai vendéglátás sajátosságai. 2. Vendéglátás közvetlen személyi költségei. 4. Szállodai vendéglátás vezetői döntései 22. Szállodai vendéglátás Hotel F&B Operation 1 1. Szállodai vendéglátás sajátosságai 2. Vendéglátás közvetlen személyi költségei 3. Szállodai vendéglátás költségei 4. Szállodai vendéglátás vezetői döntései

Részletesebben

Vizsgázó neve: Gyógyszertári asszisztens adminisztratív és ügyviteli feladatai. 45 perc (felkészülési idő 30 perc, válaszadási idő 15 perc)

Vizsgázó neve: Gyógyszertári asszisztens adminisztratív és ügyviteli feladatai. 45 perc (felkészülési idő 30 perc, válaszadási idő 15 perc) Modul száma, : 2. vizsgafeladat. Elméleti felidézése. Szóbeli Áruátvételt végez 1. Feladat: Áru érkezett a gyógyszertárba (többek között: Acidum benzoicum, Acidum salicylicum, Acidum sorbicum). Az áruátvétel

Részletesebben

VENDÉGLÁTÁS-IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK A) KOMPETENCIÁK. 1. Vendéglátó és turizmus alapismeretek

VENDÉGLÁTÁS-IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK A) KOMPETENCIÁK. 1. Vendéglátó és turizmus alapismeretek VENDÉGLÁTÁS-IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK A) KOMPETENCIÁK Ezek a témakörök a Vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek szakmai előkészítő tantárgy érettségivizsgakövetelményeinek

Részletesebben

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI ELJÁRÁS MELLÉKELT. Tanmenet

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI ELJÁRÁS MELLÉKELT. Tanmenet MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI ELJÁRÁS MELLÉKELT Tanenet Azonosító: Változatszá: 1 Érvényesség kezdete: Oldal/összes: 1/9 ME-2.1.(1) 2013. 09. 01. Fájlnév: Hároéves_pincér_gyak_201 3-14.(3) (az iskola hosszú bélyegzője)

Részletesebben

Elméleti feladatok gyakorlás a munkaforma szerint. 1. Adminisztráció: 2 perc 2. Ismétlés: 20 perc

Elméleti feladatok gyakorlás a munkaforma szerint. 1. Adminisztráció: 2 perc 2. Ismétlés: 20 perc Osztály 10A. Tantárgy Üzleti tevékenység tervezése gyakorlat Téma: A készletek elemzésének tervezésének, valamint a leltáreredmény mutatószámai Tanítási egység Összefoglalás Az óra száma 18 Az óra típusa

Részletesebben

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM 1-11/1 Szóbeli vizsgatevékenység Szóbeli vizsgatevékenység időtartama: perc A 0/007. (V. 1.) SZMM rendelet 3. 1. bekezdésében foglaltak alapján a szakmai vizsga szóbeli tételeit

Részletesebben

A 198. sorszámú Szakács megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2.

A 198. sorszámú Szakács megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2. A 198. sorszámú Szakács megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 811 04 1.2. Szakképesítés megnevezése:

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ-IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA VENDÉGLÁTÁS-IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK

VENDÉGLÁTÓ-IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA VENDÉGLÁTÁS-IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK VENDÉGLÁTÓ-IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA VENDÉGLÁTÁS-IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK A) KOMPETENCIÁK Ezek a témakörök a Vendéglátás-idegenforgalom

Részletesebben

Szállodai vendéglátás bevételgazdálkodása Hotel F&B 1. Miért vendéglátás? 2. Szállodai vendéglátás Szállodai vendéglátás

Szállodai vendéglátás bevételgazdálkodása Hotel F&B 1. Miért vendéglátás? 2. Szállodai vendéglátás Szállodai vendéglátás 1 3.9. Szállodai vendéglátás bevételgazdálkodása Hotel F&B 1. Miért vendéglátás? 2. Szállodai vendéglátás Szállodai vendéglátás 3. Szállodai vendéglátás árbevételi terve Vendéglátás bevétel 4. Szállodai

Részletesebben

52 811 02 0000 00 00 Vendéglős Vendéglős

52 811 02 0000 00 00 Vendéglős Vendéglős A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Gyógyszertári asszisztens szakképesítés. 2399-06 Gyógyszertári asszisztens adminisztratív és ügyviteli feladatai modul

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Gyógyszertári asszisztens szakképesítés. 2399-06 Gyógyszertári asszisztens adminisztratív és ügyviteli feladatai modul Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő

Részletesebben

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2443-06 Ortopédiai menedzsment követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2443-06 Ortopédiai menedzsment követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat: Kollégáival vállalkozást szeretne indítani. El kell dönteni, hogy a vállalkozási formák és a működési szabályok ismeretében, milyen cég alapítására van lehetőségük. A kérdés eldöntése érdekében

Részletesebben

2. tétel: 3. tétel: 4. tétel:

2. tétel: 3. tétel: 4. tétel: 1. tétel: Ismertesse az egyéni és a társas vállalkozások tevékenységének megkezdéséhez szükséges dokumentumokat és azok főbb tartalmi elemeit! Cége versenytárgyalást kíván kiírni. Sorolja fel az előkészítés

Részletesebben

A KÉSZLETNAGYSÁG MEGÁLLAPÍTÁSÁNAK 6. TÉTEL

A KÉSZLETNAGYSÁG MEGÁLLAPÍTÁSÁNAK 6. TÉTEL A KÉSZLETNAGYSÁG MEGÁLLAPÍTÁSÁNAK SZEREPE ÉS MÓDJAI 6. TÉTEL Készletezés I. Az árukészlet az az árumennyiség, mely a forgalom lebonyolításához nélkülözhetetlen. A készletgazdálkodásra azért van szükség,

Részletesebben

Pincér 18. Vendéglátás-turisztika

Pincér 18. Vendéglátás-turisztika Vendéglátás-turisztika szakmacsoport A pincér szakképesítés adatai A szakképesítés OKJ azonosító száma A szakképesítés megnevezése A szakmacsoport száma és megnevezése Szakképzési évfolyamok száma 34 811

Részletesebben

1464-06/2 ÉLELMI ANYAGOK JELLEMZŐI, FELHASZNÁLÁSI LEHETŐSÉGEIK

1464-06/2 ÉLELMI ANYAGOK JELLEMZŐI, FELHASZNÁLÁSI LEHETŐSÉGEIK 1464-06 ELŐKÉSZÍTÉS 1464-06/2 ÉLELMI ANYAGOK JELLEMZŐI, FELHASZNÁLÁSI LEHETŐSÉGEIK Idegen nyelvi kompetenciák felmérése: Az egyes feladatok mellé segédanyagként annak tartalmához kötődő mintegy 400-500

Részletesebben

A 21. sorszámú Boltvezető megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 21. sorszámú Boltvezető megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 21. sorszámú Boltvezető megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés-ráépülés azonosító száma: 35 341 01 1.2.

Részletesebben

33 811 02 1000 00 00 Pincér Pincér

33 811 02 1000 00 00 Pincér Pincér A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

A javítási-értékelési útmutatótól eltérő helyes megoldásokat is el kell fogadni.

A javítási-értékelési útmutatótól eltérő helyes megoldásokat is el kell fogadni. A 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet a 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 811 01 Vendéglátásszervező

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Gyógyszertári asszisztens szakképesítés. 2399-06 Gyógyszertári asszisztens adminisztratív és ügyviteli feladatai modul

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Gyógyszertári asszisztens szakképesítés. 2399-06 Gyógyszertári asszisztens adminisztratív és ügyviteli feladatai modul Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

Élelmezésvezető Élelmezésvezető Szakács Szakács Vendéglős Vendéglős

Élelmezésvezető Élelmezésvezető Szakács Szakács Vendéglős Vendéglős A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ SZAKMENEDZSER VIZSGAFELADATOK

VENDÉGLÁTÓ SZAKMENEDZSER VIZSGAFELADATOK VENDÉGLÁTÓ SZAKMENEDZSER VIZSGAFELADATOK (Összevont dokumentumok a BGF GKZ VSZM hallgatói számára) TARTALOM: 2413-06/1 A vendéglátó áruforgalmi és szolgáltató tevékenység egyes részleteinek elemző bemutatása

Részletesebben

VENDÉGLÁTÁSSZERVEZŐ OKJ

VENDÉGLÁTÁSSZERVEZŐ OKJ VENDÉGLÁTÁSSZERVEZŐ OKJ 54-811-01 1. A szakképesítés munkaterületének rövid leírása: A Vendéglátásszervező a vendéglátásban vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatokat ellátó szakember, aki magas szintű,

Részletesebben

Pincér Pincér Vendéglős Vendéglős

Pincér Pincér Vendéglős Vendéglős vállalkozás működtetésének ismertetése, a vendéglátás speciális teendőinek ismertetése 10/07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység SZOCIÁLIS ÉS MUNKÜGYI MINISZTÉRIUM Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 2413-06/1 vendéglátó áruforgalmi és szolgáltató tevékenység egyes részleteinek elemzı bemutatása Szóbeli

Részletesebben

52 811 02 0000 00 00 Vendéglős Vendéglős

52 811 02 0000 00 00 Vendéglős Vendéglős A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben