NYÍLT ÜLÉSE 17. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK (2017. NOVEMBER 28.)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "NYÍLT ÜLÉSE 17. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK (2017. NOVEMBER 28.)"

Átírás

1 NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 17. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2017. NOVEMBER 28.) Rendelet: 12/ /2017. (XII.4.) Ör. Határozat: 98/ /2017 Kt. hat. Határozat: 112/ /2017. Kt. hat

2 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének november 28-án 17,30 órakor megtartott üléséről. Jelen vannak: Pénzváltó István polgármester, Túri István, Vas Ildikó, Kállai- Szappanos Renáta, Forgó Istvánné és Hajagos Antal képviselők. Távol van: Tormási Zoltán alpolgármester. Tanácskozási joggal jelen van: Zayzon Jenőné jegyző. Kocsor Gáborné vezető pénzügyi-főtanácsos. Pénzváltó István polgármester: Köszönti a Képviselő-testület nyílt ülésén megjelent képviselőket. Megállapítja, hogy a képviselő-testület nyílt ülése határozatképes, mivel a megválasztott képviselők, polgármester (7) fő közül (6) fő az ülésen megjelent. A Képviselő-testület ülését megnyitja. Javasolja a Képviselő-testületnek a következő napirendi pont elfogadását: N a p i r e n d : 1.) Szociális célú tűzifa támogatás szabályairól szóló rendelet Előterjesztő: Zayzon Jenőné jegyző 2.) A filmforgatási célú közterület-használat szabályairól szóló rendelet Előterjesztő: Zayzon Jenőné jegyző 3.) A lakáscélú igények helyi támogatásáról szóló rendelet Előterjesztő: Zayzon Jenőné jegyző 4.) A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás létrehozásáról szóló Társulási Megállapodás módosítása Előterjesztő: Pénzváltó István polgármester 5.) A foglakoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése Nyárlőrinci óvoda bővítésére, átépítésére és bölcsődei férőhely létesítésére című konstrukcióhoz kapcsolódó kommunikációs tevékenység ellátása Előterjesztő: Pénzváltó István polgármester 6.) Zárt ülés 7.) Egyebek Nyárlőrinc Község képviselő-testülete 6 (hat) igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő napirendet fogadta el: Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 98/2017. (XI.28.) normatív határozata Napirendi pontok elfogadása 2.

3 H A T Á R O Z A T 1.) Szociális célú tűzifa támogatás szabályairól szóló rendelet Előterjesztő: Zayzon Jenőné jegyző 2.) A filmforgatási célú közterület-használat szabályairól szóló rendelet Előterjesztő: Zayzon Jenőné jegyző 3.) A lakáscélú igények helyi támogatásáról szóló rendelet Előterjesztő: Zayzon Jenőné jegyző 4.) A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás létrehozásáról szóló Társulási Megállapodás módosítása Előterjesztő: Pénzváltó István polgármester 5.) A foglakoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése Nyárlőrinci óvoda bővítésére, átépítésére és bölcsődei férőhely létesítésére című konstrukcióhoz kapcsolódó kommunikációs tevékenység ellátása Előterjesztő: Pénzváltó István polgármester 6.) Zárt ülés 7.) Egyebek 1.) Szociális célú tűzifa támogatás szabályairól szóló rendelet Pénzváltó István polgármester: Feléri Zayzon Jenőné jegyzőt, hogy tegye meg előterjesztését. Zayzon Jenőné jegyző: A képviselő-testület tagjai az előterjesztést megkapták. Az önkormányzat szociális célú tüzelőanyag vásárlására pályázatot nyújtott be és 138 m 3 kemény tűzifában részesült. A támogatás feltételeit az önkormányzatnak rendeletben kell meghatároznia. A rendelet célja, hogy a településen élő szociálisan rászorulók részére segítséget nyújtson lakásuk fával történő téli fűtéséhez. A rendeletben szabályozva van, hogy ki és milyen feltételekkel kaphat szociális célú tűzifát. A kérelmek beadási határideje január 31. A támogatás mértéke háztartásonként 2 m 3. A rendelet tervezet szerint a támogatás odaítéléséről az Egészségügyi és Szociális Bizottság döntene. Pénzváltó István polgármester: Véleménye szerint a január vége elég késői határidő, két alkalommal kellene elbírálni a kérelmeket. A benyújtási határidő január 15. legyen Túri István képviselő: Az elmúlt évben a katolikus egyház is segített tűzifával a rászorulóknak, de ebben az évben erre nem lesz lehetőség. Tavaly is több család fordult az egyházhoz segítségért már az ünnepek előtt. Amennyiben rászorulnak és a feltételeknek megfelelnek, kéri hogy az egészségügyi bizottság vegye figyelembe az elbírálásnál azokat, akik a tavalyi évben az egyháztól kaptak támogatást. Támogatja a határidő január 15-re történő módosítását. 3.

4 Forgó Istvánné egészségügyi és szociális bizottság elnöke: Szintén tudja támogatni a polgármester módosító javaslatát a kérelmek beérkezési határidejét illetőn, mely január 15. Pénzváltó István polgármester: Javasolja a képviselő-testületnek a módosítással együtt a szociális célú tűzifa támogatásról szóló rendelet elfogadását. Nyárlőrinc Község képviselő-testülete 6 (hat) igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő rendeletet alkotta: Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2017. (XII.4.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás szabályairól 2.) A filmforgatási célú közterület-használat szabályairól szóló rendelet *** Pénzváltó István polgármester: Feléri Zayzon Jenőné jegyzőt, hogy tegye meg előterjesztését. Zayzon Jenőné jegyző: A testületi tagok a napirendi ponthoz kapcsolódó előterjesztést megkapták. A rendelet módosítását jogszabályi változások indokolják. Tekintettel a rendeletet érintő - bár többnyire a jogalkotási alakiságnak megfelelősége érdekében tett - nagyszámú módosításra, a hatályos ÖR. módosítása helyett egy új rendelet megalkotása vált indokolttá. A kérdést a pénzügyi bizottság is megtárgyalta, kéri az állásfoglalásukat. Túri István pénzügyi bizottság elnöke: A pénzügyi bizottság javasolta a rendelet elfogadását. Pénzváltó István polgármester: Javasolja a képviselő-testületnek az előterjesztés szerint a filmforgatási célú közterület-használat szabályairól szóló rendelet elfogadását. Nyárlőrinc Község képviselő-testülete 6 (hat) igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő rendeletet alkotta: Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2017. (XII.4.) önkormányzati rendelete a filmforgatási célú közterület-használat szabályairól *** 3.) A lakáscélú igények helyi támogatásáról szóló rendelet 4.

5 Pénzváltó István polgármester: Feléri Zayzon Jenőné jegyzőt, hogy a napirendi ponthoz kapcsolódó előterjesztését tegye meg. Zayzon Jenőné jegyző: A testület tagjai az előterjesztést megkapták. Ebben az esetben is jogszabályi változás miatt kellett módosítani a rendeletet. Egyrészt az Ötv. az Mötv. hatálybalépését követően hatályon kívül helyezésre került. Másrészt a 12/2001. (I.31.) Korm. rendelet 23. -a biztosított jogkört a Képviselő-testület számára a lakáscélú igények helyi támogatásának rendjét szabályozta. Az Alkotmánybíróság azonban határozatával hatályon kívül helyezte a Rendelet át. Tekintettel arra, hogy a rendelet bevezető részét módosítani nem lehet, új rendeletet kellet alkotni. Túri István pénzügyi bizottság elnöke: A pénzügyi bizottság ülésén javaslatot tett a támogatás felső határának 1 millió forintra történő megemelésére, mely javaslatot a bizottság támogatta. Forgó Istvánné egészségügyi és szociális bizottság elnöke: Egyetért a módosító javaslattal. Pénzváltó István polgármester: Javasolja a képviselő-testületnek a módosítással együtt a lakáscélú igények helyi támogatásáról szóló rendelet elfogadását. Nyárlőrinc Község képviselő-testülete 6 (hat) igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő rendeletet alkotta: Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2017. (XII.4.) önkormányzati rendelete a lakáscélú igények helyi támogatásáról *** 4.) A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás létrehozásáról szóló Társulási Megállapodás módosítása Pénzváltó István polgármester: A képviselő-testület korábbi ülésén döntött, hogy a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társuláshoz fog csatlakozni, és ennek keretén belül történik majd a hulladék elszállítása a községből. Az ezzel kapcsolatos Társulási Megállapodást módosítani szükséges miután több település is csatlakozni kíván a társuláshoz. Javasolja a képviselő-testületnek a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás létrehozásáról szóló Társulási Megállapodás I. számú módosítását a határozat melléklete szerinti tartalommal elfogadni és javasolja, hogy hatalmazza fel Pénzváltó István polgármestert annak aláírására. Felelős: Pénzváltó István polgármester. 5.

6 Nyárlőrinc Község képviselő-testülete 6 (hat) igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: 99/2017. (XI.28.) Kt. határozat Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás létrehozásáról szóló Társulási Megállapodás módosítása H A T Á R O Z A T Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzváltó István polgármester előterjesztését megtárgyalta és a következő határozatot hozta: A Képviselő-testület a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás létrehozásáról szóló Társulási Megállapodás I. számú módosítását a határozat melléklete szerinti tartalommal elfogadja és felhatalmazza Pénzváltó István polgármestert annak aláírására. Felelős: Pénzváltó István polgármester Határidő: azonnal Melléklet a 99/2017. (XI.28.) Kt. határozathoz A DUNA-TISZA KÖZI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁSÁNAK amely létrejött I. SZÁMÚ MÓDOSÍTÁSA Ágasegyháza Község Önkormányzata, Akasztó Község Önkormányzata, Albertirsa Város Önkormányzata, Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata, Apaj Község Önkormányzata, Áporka Község Önkormányzata, Apostag Község Önkormányzata, Ballószög Község Önkormányzata, Bénye Község Önkormányzata, Bugyi Nagyközség Önkormányzata, Cegléd Város Önkormányzata, Ceglédbercel Község Önkormányzata, Csemő Község Önkormányzata, Csengőd Község Önkormányzata, Csévharaszt Község Önkormányzata, Dánszentmiklós Község Önkormányzata, Délegyháza Község Önkormányzata, Dömsöd Nagyközség Önkormányzata, Dunaegyháza Község Önkormányzata, Dunatetétlen Község Önkormányzata, Dunavecse Város Önkormányzata, Ecser Nagyközség Önkormányzata, Farmos Község Önkormányzata, Felsőlajos Község Önkormányzata, Felsőpakony Község Önkormányzata, Fülöpháza Község Önkormányzata, Fülöpszállás Község Önkormányzata, Gomba Község Önkormányzata, Gyömrő Város Önkormányzata, Harta Nagyközség Önkormányzata, Helvécia Nagyközség Önkormányzata, Izsák Város Önkormányzata, Jakabszállás Község Önkormányzata, Kakucs Község Önkormányzata, Kaskantyú Község Önkormányzata, Káva Község Önkormányzata, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, Kerekegyháza Város Önkormányzata, Kiskunlacháza Nagyközség 6.

7 Önkormányzata, Kocsér Község Önkormányzata, Kóka Község Önkormányzata, Kunadacs Község Önkormányzata, Kunbaracs Község Önkormányzata, Kunpeszér Község Önkormányzata, Kunszentmiklós Város Önkormányzata, Ladánybene Község Önkormányzata, Lajosmizse Város Önkormányzata, Lakitelek Nagyközség Önkormányzata, Lórév Község Önkormányzata, Maglód Város Önkormányzata, Majosháza Község Önkormányzata, Makád Község Önkormányzata, Mende Község Önkormányzata, Mikebuda Község Önkormányzata, Monor Város Önkormányzata, Monorierdő Község Önkormányzata, Nagykáta Város Önkormányzata, Nagykőrös Város Önkormányzata, Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzata, Nyárlőrinc Község Önkormányzata, Nyársapát Község Önkormányzata, Ócsa Város Önkormányzata, Orgovány Nagyközség Önkormányzata, Örkény Város Önkormányzata, Páhi Község Önkormányzata, Pánd Község Önkormányzata, Pécel Város Önkormányzata, Péteri Község Önkormányzata, Pilis Város Önkormányzata, Ráckeve Város Önkormányzata, Solt Város Önkormányzata, Soltszentimre Község Önkormányzata, Sülysáp Város Önkormányzata, Szabadszállás Város Önkormányzata, Szalkszentmárton Község Önkormányzata, Szentkirály Község Önkormányzata, Szentlőrinckáta Község Önkormányzata, Szentmártonkáta Nagyközség Önkormányzata, Szigetbecse Község Önkormányzata, Szigetcsép Község Önkormányzata, Szigetszentmárton Község Önkormányzata, Szigetújfalu Község Önkormányzata, Tabdi Község Önkormányzata, Taksony Nagyközség Önkormányzata, Tápióbicske Község Önkormányzata, Tápiógyörgye Község Önkormányzata, Tápióság Község Önkormányzata, Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata, Tápiószele Város Önkormányzata, Tápiószentmárton Nagyközség Önkormányzata, Tápiószőlős Község Önkormányzata, Tass Község Önkormányzata, Tiszakécske Város Önkormányzata, Tóalmás Község Önkormányzata, Törtel Község Önkormányzata, Újsolt Község Önkormányzata, Újszilvás Község Önkormányzata, Úri Község Önkormányzata, Üllő Város Önkormányzata, Városföld Község Önkormányzata, Vasad Község Önkormányzata, mint a Duna-Tisza Közi Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás (a továbbiakban: Társulás) tagjai (a továbbiakban: Tagok) a Tagok között szeptember 29.-én létrejött Társulási Megállapodást az alábbiak szerint módosítják. I. Előzmények 1. Újszilvás Község Önkormányzata 54/2017. (VII.19.) számú határozatával, Gyömrő Város Önkormányzata 215/2017. (IX.29.) Kt. határozatával, Farmos Község Önkormányzata 117/2017. (X.30.) számú határozatával, Pánd Nagyközség Önkormányzata 107/2017.(X.30.) számú határozatával döntött arról, hogy a Társuláshoz kíván csatlakozni. A Társulási Megállapodás XI./3. pontja szerint a Társuláshoz más önkormányzatok amennyiben a hulladékgazdálkodással kapcsolatos feladataikat a Társulási megállapodásban foglalt integrált regionális hulladékgazdálkodási rendszer keretein belül kívánják megoldani bármikor csatlakozhatnak és a Társulási Tanácshoz intézett írásos csatlakozási kérelmet nyújthatnak be. A Társulás Társulási Tanácsa a csatlakozási szándékot 15/2017. (XI.14.) Tt. határozatával támogatta. 2. Felsőlajos Község Önkormányzata kezdeményezte, hogy a Társulási Tanácsban a jövőben képviseletét Lajosmizse Város Önkormányzata képviselője lássa el. 3. A Társulási Tanács tagjai kezdeményezték, hogy a Társulás alelnökeinek a száma és a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság tagjainak a száma 1-1 fővel emelkedjen. II. A Társulási Megállapodás módosítása Az Előzményekben rögzítettek alapján Tagok a Társulási Megállapodást az alábbiak szerint módosítják. 7.

8 1. A Tagok a Társulási Megállapodás II/2. pontjában foglalt táblázatot az alábbi négy sorral egészítik ki: (2. A Tagok neve székhelye, képviselője) Tag önkormányzat neve Farmos Község Önkormányzata Gyömrő Város Önkormányzata Pánd Község Önkormányzata Újszilvás Község Önkormányzata Székhelye polgármester neve 2765 Farmos Fő tér 1. Horváth László 2230 Gyömrő Fő tér 1. Dr. Mezey Attila 2214 Pánd Fő út 84. Lázók József 2768 Újszilvás, Szent István u. 6 Dr. Petrányi Csaba 2. A Tagok a Társulási Megállapodás IX./1.3. pontját az alábbiakra módosítják: 1.3. A Társulási Tanács tagjai sorából elnököt és 4 alelnököt választ. A Társulást az elnök képviseli. Az elnök és alelnökök megbízatása legfeljebb az önkormányzati tisztségük megszűnéséig vagy delegálásuk visszavonásáig tart. 3. A Tagok a Társulási Megállapodás IX/3.1. pontját az alábbiakra módosítják: 3.1. A Tagok megállapodnak abban, hogy a tanács tagjaiból 4 főből álló Pénzügyi Ellenőrző Bizottságot (a továbbiakban: PEB) hoznak létre. 4. A Tagok a Társulási Megállapodás 1. mellékletét képező A Tagok lakosságszáma, szavazatszáma és szavazati aránya című táblázatot jelen megállapodás 1. mellékletére módosítják. 5. A Tagok a Társulási Megállapodás 2. mellékletét képező A Társulási Tanács egyes tagjait jelölő társulási tagok listája című táblázatot jelen megállapodás 2. mellékletére módosítják. 6. A Társuláshoz való jelen megállapodás szerinti csatlakozás dátuma: február 1., azzal, hogy a Társulás által a KEHOP konstrukcióra benyújtandó, komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése a Duna-Tisza közi régióban, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre elnevezésű pályázati felhívásra benyújtandó támogatási kérelem összeállítása során, továbbá a Duna-Tisza közi Nagytérség Szilárdhulladék Gazdálkodási Konzorciuma hulladékgazdálkodási közszolgáltatás megszervezésével összefüggő vagyonkezelési és szervezési feladatainak további gyakorlásával összefüggő döntéselőkészítő munka során a jelen megállapodás módosítással csatlakozó önkormányzatokat a Társulás vegye figyelembe. 7. A Társulási Megállapodás módosítással nem érintett rendelkezései, változatlan tartalommal hatályban maradnak. 1. melléklet A Tagok lakosságszáma, szavazatszáma és szavazati aránya, 8.

9 Tag neve Lakosságszám/, szavazatszám % 1. Ágasegyháza Község Önkormányzata ,34 % 2. Akasztó Község Önkormányzata ,57 % 3. Albertirsa Város Önkormányzata ,10 % 4. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata ,87 % 5. Apaj Község Önkormányzata ,21 % 6. Áporka Község Önkormányzata ,20 % 7. Apostag Község Önkormányzata ,34 % 8. Ballószög Község Önkormányzata ,59 % 9. Bénye Község Önkormányzata ,20 % 10. Bugyi Nagyközség Önkormányzata ,88 % 11. Cegléd Város Önkormányzata ,20 % 12. Ceglédbercel Község Önkormányzata ,72 % 13. Csemő Község Önkormányzata ,75 % 14. Csengőd Község Önkormányzata ,36 % 15. Csévharaszt Község Önkormányzata ,33 % 16. Dánszentmiklós Község Önkormányzata ,51 % 17. Délegyháza Község Önkormányzata ,64 % 18. Dömsöd Nagyközség Önkormányzata ,00 % 19. Dunaegyháza Község Önkormányzata ,25 % 20. Dunatetétlen Község Önkormányzata 599 0,10 % 21. Dunavecse Város Önkormányzata ,67 % 22. Ecser Nagyközség Önkormányzata ,63 % 23. Farmos Község Önkormányzata ,60 % 24. Felsőlajos Község Önkormányzata 939 0,16 % 25. Felsőpakony Község Önkormányzata ,58 % 26. Fülöpháza Község Önkormányzata 916 0,15 % 27. Fülöpszállás Község Önkormányzata ,39 % 28. Gomba Község Önkormányzata ,49 % 29. Gyömrő Város Önkormányzata ,83 % 30. Harta Nagyközség Önkormányzata ,59 % 31. Helvécia Nagyközség Önkormányzata ,79 % 32. Izsák Város Önkormányzata ,99 % 33. Jakabszállás Község Önkormányzata ,45 % 34. Kakucs Község Önkormányzata ,50 % 35. Kaskantyú Község Önkormányzata ,17 % 36. Káva Község Önkormányzata 639 0,11 % 37. Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata ,67 % 38. Kerekegyháza Város Önkormányzata ,10 % 39. Kiskunlacháza Nagyközség Önkormányzata ,49 % 40. Kocsér Község Önkormányzata ,30 % 41. Kóka Község Önkormányzata ,74 % 42. Kunadacs Község Önkormányzata ,26 % 43. Kunbaracs Község Önkormányzata 649 0,11 % 44. Kunpeszér Község Önkormányzata 703 0,12 % 9.

10 45. Kunszentmiklós Város Önkormányzata ,41 % 46. Ladánybene Község Önkormányzata ,29 % 47. Lajosmizse Város Önkormányzata ,97 % 48. Lakitelek Nagyközség Önkormányzata ,78 % 49. Lórév Község Önkormányzata 319 0,05 % 50. Maglód Város Önkormányzata ,04 % 51. Majosháza Község Önkormányzata ,27 % 52. Makád Község Önkormányzata ,20 % 53. Mende Község Önkormányzata ,70 % 54. Mikebuda Község Önkormányzata 734 0,12 % 55. Monor Város Önkormányzata ,03 % 56. Monorierdő Község Önkormányzata ,75 % 57. Nagykáta Város Önkormányzata ,12 % 58. Nagykőrös Város Önkormányzata ,00 % 59. Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzata ,62 % 60. Nyárlőrinc Község Önkormányzata ,38 % 61. Nyársapát Község Önkormányzata ,36 % 62. Ócsa Város Önkormányzata ,59 % 63. Orgovány Nagyközség Önkormányzata ,57 % 64. Örkény Város Önkormányzata ,81 % 65. Páhi Község Önkormányzata ,21 % 66. Pánd Nagyközség Önkormányzata ,34 % 67. Pécel Város Önkormányzata ,63 % 68. Péteri Község Önkormányzata ,37 % 69. Pilis Város Önkormányzata ,95 % 70. Ráckeve Város Önkormányzata ,68 % 71. Solt Város Önkormányzata ,11 % 72. Soltszentimre Község Önkormányzata ,22 % 73. Sülysáp Város Önkormányzata ,37 % 74. Szabadszállás Város Önkormányzata ,07 % 75. Szalkszentmárton Község Önkormányzata ,47 % 76. Szentkirály Község Önkormányzata ,32 % 77. Szentlőrinckáta Község Önkormányzata ,32 % 78. Szentmártonkáta Nagyközség Önkormányzata ,83 % 79. Szigetbecse Község Önkormányzata ,23 % 80. Szigetcsép Község Önkormányzata ,40 % 81. Szigetszentmárton Község Önkormányzata ,37 % 82. Szigetújfalu Község Önkormányzata ,36 % 83. Tabdi Község Önkormányzata ,19 % 84. Taksony Nagyközség Önkormányzata ,05 % 85. Tápióbicske Község Önkormányzata ,61 % 86. Tápiógyörgye Község Önkormányzata ,59 % 87. Tápióság Község Önkormányzata ,45 % 88. Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata ,04 % 89. Tápiószele Város Önkormányzata ,04 % 90. Tápiószentmárton Nagyközség Önkormányzata ,91 % 10.

11 91. Tápiószőlős Község Önkormányzata ,51 % 92. Tass Község Önkormányzata ,50 % 93. Tiszakécske Város Önkormányzata ,91 % 94. Tóalmás Község Önkormányzata ,57 % 95. Törtel Község Önkormányzata ,71 % 96. Újsolt Község Önkormányzata 213 0,04 % 97. Újszilvás Község Önkormányzata ,46 % 98. Úri Község Önkormányzata ,42 % 99. Üllő Város Önkormányzata ,95 % 100. Városföld Község Önkormányzata ,37 % 101. Vasad Község Önkormányzata ,33 %,,, *Az Mötv (3) bekezdése alapján a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választása évének január 1-jei lakosságszáma alapján kell meghatározni 2. melléklet A Társulási Tanács egyes tagjait jelölő társulási tagok listája, a Társulási Tanács tagjai és mandátumszáma Tag neve Lakosságszám szavazatszám % A Társulási Tanács 1. tagját jelölő társulási tag Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata ,67 A Társulási Tanács 1. tagja, dr. Szeberényi Gyula Tamás Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere szavazatainak ,67 száma A Társulási Tanács 2. tagját jelölő társulási tagok Ágasegyháza Község Önkormányzata ,34 Ballószög Község Önkormányzata ,59 Fülöpháza Község Önkormányzata 916 0,15 Helvécia Nagyközség Önkormányzata ,79 Jakabszállás Község Önkormányzata ,45 A Társulási Tanács 2. tagja, Nagyné Balogh Csilla, Fülöpháza község polgármestere szavazatainak száma ,32 A Társulási Tanács 3. tagját jelölő társulási tagok Felsőlajos Község Önkormányzata 939 0,16 Kerekegyháza Város Önkormányzata ,10 Kunbaracs Község Önkormányzata 649 0,11 Ladánybene Község Önkormányzata ,29 Lajosmizse Város Önkormányzata ,97 Nyárlőrinc Község Önkormányzata ,38 Orgovány Nagyközség Önkormányzata ,57 Városföld Község Önkormányzata ,37 A Társulási Tanács 3. tagja, Basky András, Lajosmizse város polgármestere szavazatainak száma ,95 A Társulási Tanács 4. tagját jelölő társulási tagok Kocsér Község Önkormányzata ,30 Lakitelek Nagyközség Önkormányzata ,78 Nagykőrös Város Önkormányzata ,00 11.

12 Nyársapát Község Önkormányzata ,36 Szentkirály Község Önkormányzata ,32 Tiszakécske Város Önkormányzata ,91 A Társulási Tanács 4. tagja, Tóth János, Tiszakécske város polgármestere szavazatainak száma ,66 A Társulási Tanács 5. tagját jelölő társulási tagok Akasztó Község Önkormányzata ,57 Csengőd Község Önkormányzata ,36 Dunatetétlen Község Önkormányzata 599 0,10 Fülöpszállás Község Önkormányzata ,39 Harta Nagyközség Önkormányzata ,59 Izsák Város Önkormányzata ,99 Kaskantyú Község Önkormányzata ,17 Páhi Község Önkormányzata ,21 Solt Város Önkormányzata ,11 Soltszentimre Község Önkormányzata ,22 Tabdi Község Önkormányzata ,19 Újsolt Község Önkormányzata 213 0,04 A Társulási Tanács 5. tagja, Kalmár Pál, Solt város polgármestere szavazatainak száma ,93 A Társulási Tanács 6. tagját jelölő társulási tagok 0,00 Apostag Község Önkormányzata ,34 Dunaegyháza Község Önkormányzata ,25 Dunavecse Város Önkormányzata ,67 Kunadacs Község Önkormányzata ,26 Kunpeszér Község Önkormányzata 703 0,12 Kunszentmiklós Város Önkormányzata ,41 Szabadszállás Város Önkormányzata ,07 Szalkszentmárton Község Önkormányzata ,47 Tass Község Önkormányzata ,50 A Társulási Tanács 6. tagja, Lesi Árpád, Kunszentmiklós város polgármestere szavazatainak száma ,10 A Társulási Tanács 7. tagját jelölő társulási tagok 0,00 Albertirsa Város Önkormányzata ,10 Cegléd Város Önkormányzata ,20 Ceglédbercel Község Önkormányzata ,72 Csemő Község Önkormányzata ,75 Dánszentmiklós Község Önkormányzata ,51 Mikebuda Község Önkormányzata 734 0,12 Újszilvás Község Önkormányzata ,46 A Társulási Tanács 7. tagja, Takáts László, Cegléd város polgármestere szavazatainak száma ,87 A Társulási Tanács 8. tagját jelölő társulási tagok 0,00 Farmos Község Önkormányzata ,60 Szentlőrinckáta Község Önkormányzata ,32 Tápióbicske Község Önkormányzata ,61 12.

13 Tápiógyörgye Község Önkormányzata ,59 Tápióság Község Önkormányzata ,45 Tápiószele Város Önkormányzata ,04 Tápiószentmárton Nagyközség Önkormányzata ,91 Tápiószőlős Község Önkormányzata ,51 Törtel Község Önkormányzata ,71 A Társulási Tanács 8. tagja, Kovács Ferenc, Tápiószele város polgármestere szavazatainak száma ,75 A Társulási Tanács 9. tagját jelölő társulási tagok 0,00 Kóka Község Önkormányzata ,74 Mende Község Önkormányzata ,70 Nagykáta Város Önkormányzata ,12 Sülysáp Város Önkormányzata ,37 Szentmártonkáta Nagyközség Önkormányzata ,83 Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata ,04 Tóalmás Község Önkormányzata ,57 Úri Község Önkormányzata ,42 A Társulási Tanács 9. tagja, Dorner Gábor, Nagykáta város polgármestere szavazatainak száma ,79 A Társulási Tanács 10. tagját jelölő társulási tagok 0,00 Bénye Község Önkormányzata ,20 Csévharaszt Község Önkormányzata ,33 Felsőpakony Község Önkormányzata ,58 Gomba Község Önkormányzata ,49 Káva Község Önkormányzata 639 0,11 Monor Város Önkormányzata ,03 Monorierdő Község Önkormányzata ,75 Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzata ,62 Pánd Nagyközség Önkormányzata ,34 Péteri Község Önkormányzata ,37 Pilis Város Önkormányzata ,95 Vasad Község Önkormányzata ,33 A Társulási Tanács 10. tagja, Dr. Zsombok László polgármester szavazatainak száma ,11 A Társulási Tanács 11. tagját jelölő társulási tagok 0,00 Ecser Nagyközség Önkormányzata ,63 Gyömrő Város Önkormányzata ,83 Maglód Város Önkormányzata ,04 Pécel Város Önkormányzata ,63 Üllő Város Önkormányzata ,95 A Társulási Tanács 11. tagja, Szőllősi Ferenc Attila, Pécel város polgármestere szavazatainak száma ,07 A Társulási Tanács 12. tagját jelölő társulási tagok 0,00 Apaj Község Önkormányzata ,21 Áporka Község Önkormányzata ,20 Dömsöd Nagyközség Önkormányzata ,00 13.

14 Kiskunlacháza Nagyközség Önkormányzata ,49 Lórév Község Önkormányzata 319 0,05 Makád Község Önkormányzata ,20 Ráckeve Város Önkormányzata ,68 Szigetbecse Község Önkormányzata ,23 Szigetcsép Község Önkormányzata ,40 Szigetszentmárton Község Önkormányzata ,37 Szigetújfalu Község Önkormányzata ,36 Délegyháza Község Önkormányzata ,64 Majosháza Község Önkormányzata ,27 A Társulási Tanács 12. tagja, Bencze István, Dömsöd nagyközség polgármestere szavazatainak száma ,09 A Társulási Tanács 13. tagját jelölő társulási tagok 0,00 Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata ,87 Bugyi Nagyközség Önkormányzata ,88 Kakucs Község Önkormányzata ,50 Ócsa Város Önkormányzata ,59 Örkény Város Önkormányzata ,81 Taksony Nagyközség Önkormányzata ,05 A Társulási Tanács 13. tagja, Vincze József, Alsónémedi nagyközség polgármestere szavazatainak száma ,70 Összes szavazatszám *** 5.) A foglakoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése Nyárlőrinci óvoda bővítésére, átépítésére és bölcsődei férőhely létesítésére című konstrukcióhoz kapcsolódó kommunikációs tevékenység ellátása Pénzváltó István polgármester: Az óvoda felújításával és bölcsőde kialakításával kapcsolatos kommunikációs tevékenység ellátására ajánlattételi felhívást tettünk közzé három ajánlattevő a Majsa Lapnyomda Bt., a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a Druk-Ker Kft. részére. Határidőre két ajánlattevő tette meg ajánlatát. A Majsa Lapnyomda Bt. bruttó ,- Ft-os míg a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat bruttó ,- Ft-os árajánlatot tett. Javasolja a képviselőtestületnek az alacsonyabb árajánlatot adó Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat ajánlatának elfogadását. Javasolja a képviselő-testületnek A foglakoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése Nyárlőrinci óvoda bővítésére, átépítésére és bölcsődei férőhely létesítésére című konstrukcióhoz kapcsolódó kommunikációs tevékenység ellátásával bruttó ,- Ft összegű árajánlata alapján a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat megbízását. Javasolja a képviselő-testületnek, hogy hatalmazza fel a polgármestert 14.

15 a szerződés aláírására a jegyző ellenjegyzése mellett. Felelős: Pénzváltó István polgármester. Nyárlőrinc Község képviselő-testülete 6 (hat) igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: 100/2017. (XI.28.) Kt. határozat A foglakoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése Nyárlőrinci óvoda bővítésére, átépítésére és bölcsődei férőhely létesítésére című konstrukcióhoz kapcsolódó kommunikációs tevékenység ellátása H A T Á R O Z A T Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testülete A foglakoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése Nyárlőrinci óvoda bővítésére, átépítésére és bölcsődei férőhely létesítésére című konstrukcióhoz kapcsolódó kommunikációs tevékenység ellátásával bruttó ,- Ft összegű árajánlata alapján a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzatot bízza meg. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására a jegyző ellenjegyzése mellett. Felelős: Pénzváltó István polgármester Pénzváltó István polgármester: A nyílt ülést berekesztette és zárt ülést rendelt el. A nyílt ülés 18,45 órakor folytatódik. Pénzváltó István polgármester: Felkéri Zayzon Jenőné jegyzőt, hogy ismertesse a zárt ülés eredményét. Zayzon Jenőné jegyző: A zárt ülésen az első napirendi pontban a Nyárlőrincért Kitüntető Díj odaítéléséről döntött a képviselő-testület. A testület egy személy kitüntető díjban való részesítéséről döntött, mely kitüntető díj ,- Ft anyagi elismeréssel jár, és a Falukarácsony ünnepségén kerül átadásra A második napirendi pontban a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatok elbírálására került sor. Az ösztöndíjra összesen 9 személy nyújtott be A típusú pályázatot, és minden pályázó ,- Ft támogatásban részesült. 7.) Egyebek 15.

16 7.1.) Zayzon Jenőné jegyző: A Támogatói szolgálat, mely a speciális iskolába szállította a gyermekeket a környékről a nyár folyamán megszűnt. A Nyárlőrincről bejáró egy gyermeket eddig az önkormányzat szállította be Kecskemétre. Tiszakécske Város Önkormányzata felvállalta ezt a feladatot oly módon, hogy vásárolt egy kisbuszt, mellyel szállítani lehet a gyermekeket Lakitelek, Szentkirály, Nyárlőrinc és Tiszakécske közigazgatási területéről. Tiszakécske Önkormányzata külön önálló szakmai egységként kívánja működtetni, amelyhez a költségvetésében biztosítja a személyi és tárgyi feltételekhez szükséges pénzeszközt. Ahhoz, hogy a normatíva igénylést Tiszakécske Önkormányzat lebonyolítsa, az érintett önkormányzatokkal, nevezetesen Lakitelek, Szentkirály és Nyárlőrinc települések önkormányzataival a támogató szolgáltatás ellátásával kapcsolatban ellátási szerződést vagy megállapodást kell kötni. A kérdést az egészségügyi és szociális bizottság is megtárgyalta, kéri az állásfoglalásukat. Forgó Istvánné egészségügyi és szociális bizottság elnöke: A bizottság javasolta a Megállapodás megkötését. Pénzváltó István polgármester: Javasolja a képviselő-testületnek, hogy a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. törvény 90. (4) bekezdésében foglaltak alapján Megállapodást kössön Tiszakécske Város Önkormányzatával a támogató szolgáltatás ellátásának biztosítására. Javasolja, hogy a képviselő-testület hatalmazza fel a polgármestert a Megállapodás aláírására. Felelős: Pénzváltó István polgármester. Nyárlőrinc Község képviselő-testülete 6 (hat) igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: 112/2017. (XI.28.) Kt. határozat Ellátási szerződés megkötése támogatói szolgálattal kapcsolatban H A T Á R O Z A T Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. törvény 90. (4) bekezdésében foglaltak alapján Megállapodást köt Tiszakécske Város Önkormányzatával a támogató szolgáltatás ellátásának biztosítására. A Képviselő-testület felhatalmazza Pénzváltó István polgármestert a Megállapodás aláírására. Felelős: Pénzváltó István polgármester Határidő: december 1. Melléklet a 112/2017. (XI.28.) Kt. határozathoz 16.

17 MEGÁLLAPODÁS-TERVEZET Mely létrejött egyrészről Tiszakécske Város Önkormányzata (Tiszakécske, Kőrösi u. 2. adószám: , képviseli Tóth János polgármester), másrészről Nyárlőrinc Község Önkormányzata (Nyárlőrinc, Dózsa Gy. u.34., adószám: , képviseli Pénzváltó István polgármester) között Nyárlőrinc Község közigazgatási területén a támogató szolgáltatás feladatainak ellátása érdekében a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. törvény (továbbiakban: Sztv.) 90. (4) bekezdésében foglaltak alapján az alulírott napon és helyen az alábbi feltételek mellett: 1. Tiszakécske Város Önkormányzata az Egyesített Szociális Intézmény és Egészségügyi Központ intézménye útján a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. törvény 65/C -ban meghatározottak szerint támogató szolgáltatás ellátását biztosító hatályos működési engedéllyel rendelkező intézményt is működtet. 2. Jelen szerződéssel Tiszakécske Város Önkormányzata vállalja, hogy a támogató szolgáltatást Nyárlőrinc község közigazgatási területén, Nyárlőrinc község lakosainak, az általa fenntartott Egyesített Szociális Intézmény és Egészségügyi Központ útján biztosítja, amely rendelkezik a feladatellátásához szükséges személyi és tárgyi feltételekkel. A szolgáltatás nyújtásához Nyárlőrinc Község Önkormányzata gondoskodik a lakosság számára nyitva álló helyiség folyamatos biztosításáról. A felek megállapodnak továbbá abban is, hogy Tiszakécske Város Önkormányzata a szolgáltatást mindkét település lakosainak ugyanolyan színvonalon és feltételekkel biztosítja Jelen szerződésben megnevezett feladatellátásban érintett dolgozók felett a munkáltatói jogokat az Egyesített Szociális Intézmény és Egészségügyi Központ (6060 Tiszakécske, Vörösmarty u. 11.) intézményvezetője gyakorolja Foglalkoztatási jogviszony csak a mindenkor hatályos jogszabályokban meghatározott képesítési követelményeknek megfelelő végzettségű dolgozóval létesíthető A szolgáltatási feladatok megvalósítása érdekében alkalmazott szakdolgozók feladatait, munkaköri kötelezettségeit a vonatkozó jogszabályi előírások alapján a munkáltatói jog gyakorlója írásban, személyre szabottan határozza meg. 4. Jelen szerződés a megállapodó felek jóváhagyásával lép hatályba és határozatlan ideig szól. 5. Tiszakécske Város Önkormányzata nyilatkozik, hogy jelen szerződésben meghatározott szolgáltatás ellátására vonatkozó jogszabályok rendelkezéseit, a szakmai követelményeket, a nyilvántartási kötelezettségeket, valamint az adatkezelés és adatvédelem szabályait ismeri, és azokat az általa fenntartott intézmény vezetője, és valamennyi szakdolgozója tekintetében teljes körűen betartja, illetve betartatja. 6. A támogató szolgáltatás térítési díjának megállapítására, valamint a szolgáltatás igénybevételére vonatkozó helyi rendelet megalkotására a Nyárlőrinc községben élő igénylők vonatkozásában is Tiszakécske Város Önkormányzatának Képviselőtestülete jogosult azzal a feltétellel, hogy a rendeletalkotás előtt legalább 15 nappal az előterjesztés megküldésével tájékoztatja Nyárlőrinc község önkormányzatát. 7. A megállapodó önkormányzatok közül - Magyarország adott évi központi költségvetéséről szóló törvényben előírtak alapján Tiszakécske Város 17.

18 Önkormányzata igényli az ellátás után járó támogatásokat a Magyar Államkincstártól. Amennyiben Nyárlőrinc Önkormányzata jogosult a leigénylésre, úgy a kapott összeg 100%-át köteles Tiszakécske Város Önkormányzatának továbbutalni. 8. Tiszakécske Város Önkormányzata az Egyesített Szociális Intézmény és Egészségügyi Központ útján a feladatok ellátásáról a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. törvényben foglaltak szerint minden tárgyévet követő év április 30. napjáig értékelést, beszámolót készít az érintett önkormányzatok részére. A megállapodásban szereplő szolgáltatás működési engedélyével kapcsolatos adminisztratív, könyvelési, és személyügyi feladatokat Tiszakécske Város Polgármesteri Hivatala végzi. 9. Tiszakécske Város Önkormányzata nyilatkozik, hogy az Egyesített Szociális Intézmény és Egészségügyi Központ útján az ellátás során az Szt.-ben meghatározott tájékoztatási és értesítési kötelezettségének eleget tesz. 10. Az intézményi ellátással kapcsolatos panaszokat az Egyesített Szociális Intézmény és Egészségügyi Központ az Szt. rendelkezései szerint köteles megvizsgálni. Amennyiben az ellátással kapcsolatos panasz érkezik bármely Önkormányzathoz, azt kivizsgálás céljából megküldi az Egyesített Szociális Intézmény és Egészségügyi Központ részére, amely a panaszt megvizsgálja, és a vizsgálat eredményéről az Önkormányzatot 15 napon belül tájékoztatja. Amennyiben a panasztevő nem ért egyet az intézmény által megtett intézkedéssel 8 napon belül a fenntartó Tiszakécske Város Önkormányzatának képviselő-testületéhez fordulhat. 11. Az Egyesített Szociális Intézmény és Egészségügyi Központ köteles a jogszabályban előírt adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni, illetve az Önkormányzat kötelező adatszolgáltatásának segítése érdekében a statisztikai adatgyűjtéshez szükséges adatokat az Önkormányzat rendelkezésére bocsátani. 12. Jelen szerződés 2., illetve 6-7. pontjainak megszegése esetén a másik fél a szerződést azonnali hatállyal felmondhatja. Amennyiben a másik félnek a szerződésszegésből eredően kára keletkezik, úgy a szerződésszegő fél köteles a szerződésszegéssel okozott kárt teljes mértékben megtéríteni. 13. Nyárlőrinc Község Önkormányzata részéről a szerződés azonnali hatályú felmondásának helye van akkor is, ha az ellátásra vonatkozó működési engedélyt bármilyen ok miatt a működést engedélyező szerv visszavonja. 14. Jelen szerződést rendes felmondással kizárólag írásban és az indok megjelölésével bármelyik fél 2 hónapos felmondási idővel felmondhatja. 15. Az esetlegesen felmerülő jogvitákkal kapcsolatosan a felek a hatáskörtől függően kikötik a Kecskeméti Járásbíróság kizárólagos illetékességét. 16. Jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyvről szóló évi V. törvény, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. törvény, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló évi XXXI. törvény vonatkozó rendelkezései az irányadók. 17. Ezen szerződést a felek, mint akaratukkal mindenben megegyezőt jóváhagyólag aláírták. *** 18.

19 7.2.) Pénzváltó István polgármester: Maspex Olympos Kft. elkezdte a munkálatokat a csapadékvíz és tisztított szennyvíz elvezetésére. Ahhoz, hogy a vasút alatti szakaszon átfúrhassanak szükség van egy három oldalú megállapodásra a Maspex Olympos Kft., a MÁV Zrt. és az Önkormányzat között, miután a MÁV Zrt. a vasútnál lévő 47m2 nagyságú területet az önkormányzat részére adja át. Ezzel egy időben az Önkormányzat és a Maspex Olympos Kft. kétoldalú megállapodást köt egymással melyben lefektetik, hogy az Olympos Kft. vállal minden nemű anyagi és adatszolgáltatási kötelezettséget és felelősséget a beruházással kapcsolatosan. Pénzváltó István polgármester: Javasolja a képviselő-testületnek a háromoldalú és a kétoldalú megállapodás elfogadását. Felelős: Pénzváltó István polgármester. Nyárlőrinc Község képviselő-testülete 6 (hat) igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: 113/2017. (XI.28.) Kt. határozat Maspex Olympos Kft- vel szerződés megkötése amely létrejött egyrészről H A T Á R O Z A T 1.) Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testülete háromoldalú megállapodást köt a Maspex Olympos Kft-vel és a MÁV Zrt-vel a csapadékvíz és tisztított szennyvízelvezetés beruházásával kapcsolatosan a mellékelt Megállapodás szerint. 2.) A Képviselő-testület kétoldalú megállapodást köt a Maspex Olympos Kft-vel a melléklet szerint melyben a Maspex Olympos Kft. a beruházással kapcsolatos minden nemű anyagi és adatszolgáltatási kötelezettséget és felelősséget vállal. Felelős: Pénzváltó István polgármester 1. sz. melléklet a 113/2017. (XI.28.) Kt. határozathoz KÁRTALANÍTÁSI MEGÁLLAPODÁS KÖZÉRDEKBŐL TÖRTÉNŐ VÍZILÉTESÍTMÉNY LÉTESÍTÉSÉHEZ MÁV Magyar Államvasutak Zártkörűen Működő Részvénytársaság rövidített elnevezése : MÁV Zrt. székhely : 1087 Budapest, Könyves Kálmán krt ; cégjegyzéket vezető bíróság : Fővárosi Törvényszék Cégbírósága; cégjegyzékszám : ; statisztikai számjele : ; adószám : ; számlavezető pénzintézet : UniCredit Bank Hungary Zrt.; pénzforgalmi jelzőszám : ; képviseli : Dudás Zoltán vagyonkezelési és gazdálkodási igazgató és Szőnyi Zoltán ingatlanrendezés és területszerzés vezető; mint az ingatlanok vagyonkezelője (a továbbiakban: MÁV Zrt.) 19.

20 másrészről MASPEX OLYMPOS Üdítőital Gyártó Korlátolt Felelősségű Társaság rövidített elnevezése : MASPEX OLYMPOS KFt.; székhely : 6032 Nyárlőrinc, Fő u. 1.; cégjegyzéket vezető bíróság : Kecskeméti törvényszék Cégbírósága; cégjegyzékszám : ; statisztikai számjele : ; adószám : ; számlavezető pénzintézet : ING Bank N.V. Magyarországi Fióktelepe; pénzforgalmi jelzőszám : ; képviseli : Marek Bucior ügyvezető; dr. Tavaszi Roland cégvezető; mint kérelmező (a továbbiakban: Kérelmező), harmadrészről Nyárlőrinc Község Önkormányzata székhely : 6032 Nyárlőrinc, Dózsa György utca 34. Törzskönyvi azonosító : statisztikai számjele : adószám : számlavezető pénzintézet : pénzforgalmi jelzőszám : képviseli: Pénzváltó István polgármester; mint Önkormányzat (továbbiakban: Önkormányzat) a továbbiakban együtt: Felek között alulírott napon és helyen, az alábbi feltételekkel Preambulum A./ A Felek előtt ismert, hogy a Kérelmező Maspex Olympos Kft. Telephelybővítés Csapadékvíz, Kommunális Szennyvíz, Technológia Szennyvíz Elvezetés megnevezésű beruházás keretében technológiai szennyvízelvezető csatorna megvalósítását tervezi. B./ A Felek előtt ismert, hogy a Kérelmezőnek a tervezett létesítmény megvalósításához érvényes jogcímmel szükséges rendelkeznie a beruházásban szereplő ingatlanok használatára. Felek az ingatlanok használatának szabályozása, valamint a technológiai szennyvízelvezető csatorna tulajdonjogának meghatározása érdekében kártalanítási megállapodást (a továbbiakban: Megállapodás) kötnek az alábbiak szerint. 1. A tervezett beruházás és az azzal érintett Ingatlanok, valamint a kártalanítás 1.1./ A Magyar Állam tulajdonában és a MÁV Zrt. vagyonkezelésében állnak a Nyárlőrinc 02/6 helyrajzi szám alatti, külterület fekvésű, szántó megnevezésű, 0 ha 1918 m² területű valamint a Nyárlőrinc 02/1 helyrajzi szám alatti, külterület fekvésű, közforgalmú vasút megnevezésű, 2 ha 5102 m² területű ingatlanok (továbbiakban: Ingatlanok). A MÁV Zrt. nyilvántartása alapján az Ingatlanok a 145 vonalszámú Szolnok - Kecskemét vasútvonalon találhatóak, mely nem tartozik a nemzeti vagyonról szóló évi CXCVI. törvény (a továbbiakban: Nvtv.) 1. mellékletének B) pontjában meghatározott országos törzshálózati vasúti pályák közé. 20.

21 Az Ingatlanok a Kincstári Vagyoni Igazgatóság és a MÁV Rt. között szeptember 7. napján létrejött Vagyonkezelési Szerződésben és/vagy az Ingatlanok az MNV Zrt, a MÁV Zrt. és a NIF Zrt. által megkötésre került, év december hó 18. napján hatályba lépett Vagyonrendezési, Vagyonátadási és Vagyonkezelésbe adási szerződésben szerepelnek. A közhiteles ingatlan-nyilvántartásban a MÁV Zrt. vagyonkezelő jogállású, ezért a nemzeti vagyonról szóló évi CXCVI. törvény 11. (8) bekezdése alapján az Ingatlanok tekintetében a tulajdonosi jogokat a MÁV Zrt. jogosult és köteles gyakorolni. 1.2./ A Felek megállapítják, hogy az Kérelmező megbízásából a BENKÓ Mérnöki,mint tervező által év szeptember hónapban elkészített Maspex Olympos Kft. Telephelybővítés Csapadékvíz, Kommunális Szennyvíz, Technológia Szennyvíz Elvezetés megnevezésű, K-002/2016 tervszámú engedélyezési tervdokumentáció szerint a technológiai szennyvízelvezető csatorna (a továbbiakban: Létesítmény) terhelni kívánt 47 m2 (a továbbiakban: Terhelt terület) területű ingatlanrész értékcsökkenésére és használatának szabályozására vonatkozóan jelen kártalanítási megállapodást kötik. 1.3./ A Létesítmény és annak biztonsági övezete tervezetten 47 m2 területnagyságot foglal el az Ingatlanokból. Az Ingatlanok érintettségének figyelembevételével a Felek az Ingatlanok igénybevétele folytán a használatban történő korlátozásra tekintettel, egyszeri kártalanítás jogcímén Ft + ÁFA, azaz ötvenkilencezer forint + ÁFA kártalanítási összeg Kérelmező általi megfizetésében állapodnak meg, mely az alábbiak szerint oszlik meg az MNV Zrt. és a MÁV Zrt. között: / Az MNV Zrt.-t megillető kártalanítási összeg Ft + ÁFA, azaz kilencezer forint + ÁFA / A MÁV Zrt.-t megillető kártalanítási összeg Ft + ÁFA, azaz ötvenezer forint + ÁFA / Jelen Megállapodás aláírásával a Kérelmező kötelezettséget vállal arra, hogy az / pontban rögzített kártalanítási összeget az MNV Zrt. által kibocsátott számla kiállításától számított 15 napon belül köteles az MNV Zrt. Magyar Államkincstárnál vezetett Egyéb bevételek elnevezésű, számú bankszámlájára teljesíteni. A kártalanítás összegéről a számlát az MNV Zrt. jelen Megállapodás aláírását követően állítja ki és küldi meg a Kérelmező részére. Késedelmes fizetés esetén az MNV Zrt. a fizetési esedékességet követő naptól a pénzügyi teljesítés napjáig a Polgári Törvénykönyvről szóló évi V. törvény (a továbbiakban: Ptk. ) 6:155. (1) bekezdésében meghatározott mértékű késedelmi kamat felszámítására jogosult / Jelen Megállapodás aláírásával a Kérelmező kötelezettséget vállal arra, hogy az / pontban meghatározott kártalanítási összeget jelen Megállapodás hatálybalépését követő 15 napon belül átutalja a MÁV Zrt. UniCredit Bank Hungary Zrt.-nél vezetett számú bankszámlájára. A kártalanítás összegéről a MÁV Zrt. számlát állít ki, amelynek teljesítési időpontja megegyezik a Megállapodás aláírásának napjával / A Felek megállapodnak, hogy késedelmes fizetés esetén MÁV Zrt. a fizetési esedékességet követő naptól a pénzügyi teljesítés napjáig a késedelemmel érintett naptári félév első napján irányadó jegybanki alapkamat 8 százalékponttal növelt összegének megfelelő mértékű késedelmi kamat felszámítására jogosult a Polgári Törvénykönyvről szóló évi V. törvényben (a továbbiakban: Ptk.) meghatározott feltételekkel. A MÁV Zrt. számlája azon a napon számít pénzügyileg teljesítettnek, amikor a kártalanítás összegét a MÁV Zrt. bankszámláján a MÁV Zrt. számlavezető pénzintézete jóváírta, vagy azt jóvá kellett volna írnia. 21.

22 Felek megállapodnak, hogy a jelen Megállapodás alapján fennálló tartozás megfizetésére irányuló írásbeli felszólítás az elévülést megszakítja. Késedelmes teljesítés esetén a Kérelmező írásban történő felszólítását illetve a felszólításban megjelölt határidő eredménytelen elteltét követően, a kártalanítási összeg meg nem fizetése esetén a MÁV Zrt. jogosult jelen Megállapodástól elállni. Az ezzel kapcsolatban felmerülő valamennyi költséget a Kérelmező köteles viselni. 1.4./ MÁV Zrt.-vel szembeni bármilyen követelés engedményezése (ide értve annak faktorálását is), illetve MÁV Zrt.-vel szembeni bármilyen követelésen zálogjog alapítása csak a MÁV Zrt. előzetes írásos jóváhagyásával lehetséges. A MÁV Zrt. írásos jóváhagyása nélküli engedményezéssel, zálogjog alapítással a Kérelmező, illetve az Önkormányzat szerződésszegést követ el a MÁV Zrt.-vel szemben, melynek alapján a Kérelmező kártérítési felelősség terheli. 1.5./ Amennyiben az engedélyezési tervdokumentációhoz képest a kivitelezés során a Létesítmény nyomvonala, és ezzel együtt a Terhelt terület megváltozik, úgy a Felek a kifizetett kártalanítási összeg figyelembe vételével elszámolnak egymással. A Felek a Kérelmező által megfizetett kártalanítási összeg és ténylegesen terhelt terület alapján fizetendő kártalanítási összeg különbözetének kifizetéséről külön megállapodásban rendelkeznek azzal, hogy amennyiben a MÁV Zrt.-nek keletkezik ily módon visszafizetési kötelezettsége, azután a MÁV Zrt. nem köteles kamatot fizetni. A Kérelmező és az Önkormányzat jelen Megállapodás aláírásával kötelezettséget vállal arra, hogy amennyiben a Létesítmény megépülését követően a valós és jelen Megállapodásban rögzített területmérték eltér, haladéktalanul kezdeményezi jelen Megállapodás ilyen irányú módosítását a MÁV Zrt.-nél. 1.6./ Az 1.2. pontban körülírt Létesítmény építésének meghiúsulását a Kérelmező írásban köteles bejelenteni a MÁV Zrt.-nek, és jogosult visszakérni a megfizetett kártalanítási összeget. A bejelentést követően a MÁV Zrt. 30 napon belül köteles visszautalni a részére megfizetett kártalanítási összeget a Kérelmező jelen Megállapodásban megjelölt számlaszámára. A Megállapodás szerint befizetett kártalanítási összeg után a MÁV Zrt. nem fizet kamatot. 2. Az Ingatlanok használata 2.1./ A MÁV Zrt. jelen megállapodás aláírásával hozzájárul ahhoz, hogy a Kérelmező az Ingatlanokon a jelen megállapodás 1.3./ pontjában meghatározott kártalanítási összeg megfizetését, valamint a szükséges hozzájárulások, engedélyek beszerzését, valamint azok jogerőre emelkedését követően az 1.2. pontban meghatározott tervdokumentáció alapján a Létesítményt elhelyezze a szükséges hatósági engedélyekben, valamint jelen Megállapodásban foglaltak betartása mellett. A MÁV Zrt. jelen Megállapodás aláírásával hozzájárul ahhoz, hogy a Kérelmező, illetve az Önkormányzat a Terhelt területen a Létesítményt üzemeltesse, annak karbantartását, javítását, cseréjét elvégezze, a Terhelt területet a jelen Megállapodás szerinti célnak megfelelően használja. 2.2./ A kivitelezési, ellenőrzési, felújítási, karbantartási munkákat megkezdésük előtt 8 munkanappal, az azonnali hiba- és kárelhárítási munkákat a hiba és káresemény jelentkezésekor a MÁV Zrt. Pályavasúti Területi Igazgatóság Szeged (6720 Szeged, Tisza Lajos krt ) részére be kell jelenteni. 2.3./ A Felek rögzítik, hogy vezetékjog Önkormányzat javára történő alapítására kerül sor, akként, hogy az ingatlan-nyilvántartási bejegyzéséhez a MÁV Zrt. a kártalanítási összeg megfizetését követően külön megállapodásban járul hozzá. 22.

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület november 28-án tartandó ülésére

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület november 28-án tartandó ülésére Izsák Város Polgármesterétől. E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2017. november 28-án tartandó ülésére Tárgy: A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás

Részletesebben

3. A Duna Tisza közi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás társulási megállapodásának módosítása december 14.

3. A Duna Tisza közi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás társulási megállapodásának módosítása december 14. ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2017. december 14-ei ülésére 3. napirend Tárgya: Előadó: Melléklet: A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás társulási

Részletesebben

RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSE. 20. számú jegyzőkönyve (2013. AUGUSZTUS 30.) Határozatok: 122/2013. 123/2013. Kt. hat.

RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSE. 20. számú jegyzőkönyve (2013. AUGUSZTUS 30.) Határozatok: 122/2013. 123/2013. Kt. hat. Nyárlőrinc Község Képviselő-testületének RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSE 20. számú jegyzőkönyve (2013. AUGUSZTUS 30.) Határozatok: 122/2013. 123/2013. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Község Önkormányzat

Részletesebben

Állam tulajdoni hányada. Állami AK. Állami terület. Megye Település Fekvés hrsz Alrészlet Művelési ág

Állam tulajdoni hányada. Állami AK. Állami terület. Megye Település Fekvés hrsz Alrészlet Művelési ág Megye Település Fekvés hrsz Alrészlet Művelési ág Állam tulajdoni hányada Állami terület Pest Abony külterület 0106/56 a szántó 21990/1043 8,9153 198,53 Pest Abony külterület 0106/56 b legelő 21990/1043

Részletesebben

Állam tulajdoni. Állami terület

Állam tulajdoni. Állami terület Pest Abony kül 0106/56 a szántó 21990/104 8,9153 198,53 Pest Abony kül 0106/56 b legelő 21990/104 1,7519 21,37 Pest Abony kül 0171/9 legelő 553/44641 110,2090 446,41 Pest Abony kül 0171/9 legelő 553/44641

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE. 3. számú jegyzőkönyve (2012. ÁPRILIS 3.) Határozatok: 17/ /2012. Kt. hat.

NYÍLT ÜLÉSE. 3. számú jegyzőkönyve (2012. ÁPRILIS 3.) Határozatok: 17/ /2012. Kt. hat. Nyárlőrinc Község Képviselő-testületének NYÍLT ÜLÉSE 3. számú jegyzőkönyve (2012. ÁPRILIS 3.) Határozatok: 17/2012. - 19/2012. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 13. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2014. SZEPTEMBER 30.) Határozatok: 102/ /2014. Kt. hat.

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 13. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2014. SZEPTEMBER 30.) Határozatok: 102/ /2014. Kt. hat. NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 13. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2014. SZEPTEMBER 30.) Határozatok: 102/2014. 106/2014. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Község Önkormányzat

Részletesebben

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 14. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2017. SZEPTEMBER 21.) Határozat: 76/ /2017. Kt. hat.

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 14. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2017. SZEPTEMBER 21.) Határozat: 76/ /2017. Kt. hat. NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 14. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2017. SZEPTEMBER 21.) Határozat: 76/2017. - 86/2017. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Községi Önkormányzat

Részletesebben

Előterjesztés 8. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i ülésére

Előterjesztés 8. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i ülésére Előterjesztés 8. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. január 26-i ülésére Tárgy: I. A Főplébánia Karitász Alapítvány 2016. évről szóló szakmai beszámolójának elfogadása II. Feladat-ellátási

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE 10. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK (2014. AUGUSZTUS 28.)

NYÍLT ÜLÉSE 10. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK (2014. AUGUSZTUS 28.) NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 10. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2014. AUGUSZTUS 28.) Rendelet: 6/2014. 7/2014. (IX.3.) Ör. Határozatok: 84/2014. 87/2014. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült:

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE. 10. számú jegyzőkönyve (2011. SZEPTEMBER 28.) Határozatok: 95/ /2011. Kt. hat.

NYÍLT ÜLÉSE. 10. számú jegyzőkönyve (2011. SZEPTEMBER 28.) Határozatok: 95/ /2011. Kt. hat. Nyárlőrinc Község Képviselő-testületének NYÍLT ÜLÉSE 10. számú jegyzőkönyve (2011. SZEPTEMBER 28.) Határozatok: 95/2011. 98/2011. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Község Önkormányzat

Részletesebben

Előterjesztés 5. Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i ülésére

Előterjesztés 5. Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i ülésére Előterjesztés 5. Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. január 26-i ülésére Tárgy: I. A Főplébánia Karitász Alapítvány 2016. évről szóló szakmai beszámolójának elfogadása II. Feladat-ellátási

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE 3. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK (2015. FEBRUÁR 25.)

NYÍLT ÜLÉSE 3. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK (2015. FEBRUÁR 25.) NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 3. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2015. FEBRUÁR 25.) Rendelet: 4/2015. (II.27.) Határozat: 13/2015 14/2015. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc

Részletesebben

TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁS A DUNA-TISZA KÖZI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS LÉTREHOZÁSÁRÓL

TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁS A DUNA-TISZA KÖZI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS LÉTREHOZÁSÁRÓL TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁS A DUNA-TISZA KÖZI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS LÉTREHOZÁSÁRÓL PREAMBULUM 1. A jelen megállapodásban felsorolt helyi önkormányzatok képviselő-testületei

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE 3. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK (2018. ÁPRILIS 26.)

NYÍLT ÜLÉSE 3. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK (2018. ÁPRILIS 26.) NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 3. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2018. ÁPRILIS 26.) Határozat: 11/2018. - 14/2018. Kt. hat. Határozat: 17/2018. - 26/2018. Kt. hat J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtással összefüggő kérdésekről

ELŐTERJESZTÉS. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtással összefüggő kérdésekről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/144 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt Egészségügyi

Részletesebben

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 9. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2015. AUGUSZTUS 17.) Határozat: 58/ /2015. Kt. hat.

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 9. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2015. AUGUSZTUS 17.) Határozat: 58/ /2015. Kt. hat. NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 9. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2015. AUGUSZTUS 17.) Határozat: 58/2015 60/2015. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Pest megyei települések ABC sorrendben

Pest megyei települések ABC sorrendben Közép-magyarországi 1 / 7 Pest megyei települések ABC sorrendben Pest megye lakónépessége: 1 229 880 fı Pest megye területe: 6 390,72 km 2 Pest megye átlagos népsőrősége: 192 fı/km 2 Pest megye településeinek

Részletesebben

Cégkivonat. Cégkivonat. Page 1 of7. 1.Cégformátói független adatok. https://cert.e-cegjegyzek.hu/imonline 2014.01.28.

Cégkivonat. Cégkivonat. Page 1 of7. 1.Cégformátói független adatok. https://cert.e-cegjegyzek.hu/imonline 2014.01.28. Page 1 of7, Közigazgatási és Igazságagyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Cégkivonat... A Cg.03-09-109888 cégjegyzékszámú

Részletesebben

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás évre szóló ellátási szerződéséről

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás évre szóló ellátási szerződéséről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A jelzőrendszeres házi

Részletesebben

ÁNTSZ Ceglédi Kistérségi Intézete. Kistérség Település megnevezése Lakosok száma Ceglédi Kistérség Abony

ÁNTSZ Ceglédi Kistérségi Intézete. Kistérség Település megnevezése Lakosok száma Ceglédi Kistérség Abony ÁNTSZ Ceglédi Kistérségi Intézete Ceglédi Kistérség Abony 15 679 fő Albertirsa 11 280 fő Cegléd 38 055 fő Ceglédbercel 4 583 fő Csemő 4 186 fő Dánszentmiklós 2 728 fő Jászkarajenő 2 992 fő Kocsér 1 990

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 407-11/2014.ikt.sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2014.szeptember 10-én (szerdán) 14 00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános üléséről R E N D E

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE. 21. számú jegyzőkönyve (2013. SZEPTEMBER 3.) Határozatok: 124/2013. 1272013. Kt. hat.

NYÍLT ÜLÉSE. 21. számú jegyzőkönyve (2013. SZEPTEMBER 3.) Határozatok: 124/2013. 1272013. Kt. hat. Nyárlőrinc Község Képviselő-testületének NYÍLT ÜLÉSE 21. számú jegyzőkönyve (2013. SZEPTEMBER 3.) Határozatok: 124/2013. 1272013. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Község Önkormányzat

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE. 11. számú jegyzőkönyve (2011. OKTÓBER 4.) Határozatok: 99/2011. 100/2011. Kt. hat.

NYÍLT ÜLÉSE. 11. számú jegyzőkönyve (2011. OKTÓBER 4.) Határozatok: 99/2011. 100/2011. Kt. hat. Nyárlőrinc Község Képviselő-testületének NYÍLT ÜLÉSE 11. számú jegyzőkönyve (2011. OKTÓBER 4.) Határozatok: 99/2011. 100/2011. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás évre szóló ellátásiszerződéséről

ELŐTERJESZTÉS. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás évre szóló ellátásiszerződéséről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/144, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6. /2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. október 24-én (szerdán) 16: 00 órakor tartott

Részletesebben

XII/a. Településlista a Közép-Magyarországi régió mikrovállalkozásnak minősülő pályázói esetében

XII/a. Településlista a Közép-Magyarországi régió mikrovállalkozásnak minősülő pályázói esetében XII/a. lista a Közép-Magyarországi régió mikrovállalkozásnak minősülő pályázói esetében Nem kedvezményezett kistérségekben: Alsónémedi Biatorbágy Budajenő Budakalász Budakeszi Budaörs Budapest Csobánka

Részletesebben

éven belüli kölcsön felvételéről

éven belüli kölcsön felvételéről E LŐTERJESZTÉS éven belüli kölcsön felvételéről Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 19-i rendkívüli ülésére. Előterjesztők: Stayer László polgármester Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

SÜRGŐSSÉGI ELŐTERJESZTÉS

SÜRGŐSSÉGI ELŐTERJESZTÉS S02. Hulladékgazdálkodási közszolgáltatással kapcsolatos döntések meghozatala II SÜRGŐSSÉGI ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. augusztus 17-ei ülésére S02. napirend Tárgya:

Részletesebben

Pest megyei települések listája

Pest megyei települések listája 1 Abony 15 679 fő ÁNTSZ Ceglédi i Intézete Ceglédi 2 Acsa 1 501 fő ÁNTSZ Váci,Szobi,Dunakeszi i Intézete Váci 3 Albertirsa 11 280 fő ÁNTSZ Ceglédi i Intézete Ceglédi 4 Alsónémedi 4 829 fő ÁNTSZ Dabasi-,Gyáli

Részletesebben

Pest megye összes településének térképe egy helyen - TÉRKÉPNET - térkép útvonaltervező időjárás

Pest megye összes településének térképe egy helyen - TÉRKÉPNET - térkép útvonaltervező időjárás Pest megye összes településének térképe egy helyen! - Pest megye településeinek térképei, útvonaltervezővel. Pest megyei online műholdas térképek. - Pest megye Magyarország középső részén található. Északról

Részletesebben

Budapest és Pest megye

Budapest és Pest megye Abony Acsa Albertirsa Alsónémedi Apaj Áporka Aszód Bag Bénye Bernecebaráti Biatorbágy Budajenő Budakalász Budakeszi Budaörs Budapest és Pest megye Kizárólag gyermekegészségügyi ellátást végző szolgáltató

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. Határozat száma: 68/2017.(VIII.22.) 69/2017.(VIII.22.) 70/2017.(VIII.22.)

Részletesebben

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 6. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2017. MÁJUS 16.) Határozat: 40/ /2017. Kt. hat.

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 6. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2017. MÁJUS 16.) Határozat: 40/ /2017. Kt. hat. NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 6. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2017. MÁJUS 16.) Határozat: 40/2017. - 45/2017. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

0100 általános belgyógyászat Farmos általános belgyógyászat Kóka általános belgyógyászat Nagykáta

0100 általános belgyógyászat Farmos általános belgyógyászat Kóka általános belgyógyászat Nagykáta 1 / 6 Szakorvosi Rendelőintézet Nagykáta Szakmakód Szakma megnevezése Ellátott település KSH azonosító Kerületek megosztása (irányítószám) 0100 általános belgyógyászat Farmos 09122-0100 általános belgyógyászat

Részletesebben

2. J e g y z ő k ö n y v

2. J e g y z ő k ö n y v Farmos Község 1. Önkormányzat 2. J e g y z ő k ö n y v 2. Készült: Farmos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 20-án 17.00 órai kezdettel tartott rendkívüli ülésén. Jelen vannak: Boros

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE 7. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK (2017. MÁJUS 25.)

NYÍLT ÜLÉSE 7. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK (2017. MÁJUS 25.) NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 7. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2017. MÁJUS 25.) Rendeletek: 3/2017. 5/2017. (V.26.) Ör. rendelet Határozat: 46/2017. - 56/2017. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y

Részletesebben

Új Szöveges dokumentum

Új Szöveges dokumentum BÉRLETI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Miskolci Egyetem (székhelye: 3515 Miskolc, Egyetemváros; képviseli: Dr. Patkó Gyula rektor) - mint bérbeadó, a továbbiakban bérbeadó, másrészről a Bartók

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. november 22-én megtartott képviselő-testületi ülésén meghozott DÖNTÉSEK

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE. 6. számú jegyzőkönyve (2013. MÁRCIUS 5.) Rendelet: 3/2013. (III.08.) Határozatok: 37/2013. 38/2013. Kt. hat

NYÍLT ÜLÉSE. 6. számú jegyzőkönyve (2013. MÁRCIUS 5.) Rendelet: 3/2013. (III.08.) Határozatok: 37/2013. 38/2013. Kt. hat Nyárlőrinc Község Képviselő-testületének NYÍLT ÜLÉSE 6. számú jegyzőkönyve (2013. MÁRCIUS 5.) Rendelet: 3/2013. (III.08.) Határozatok: 37/2013. 38/2013. Kt. hat J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc

Részletesebben

RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSE

RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSE NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSE 7. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2015. JÚNIUS 22.) Határozat: 44/2015 47/2015. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Községi Önkormányzat

Részletesebben

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás évre szóló ellátási szerződéséről

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás évre szóló ellátási szerződéséről Város Polgármestere 2051, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

Részletesebben

TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2012. július 25-én megtartott rendkívüli ülésének

TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2012. július 25-én megtartott rendkívüli ülésének Szám: 337-14/2012. TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E 2012. július 25-én megtartott rendkívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Tartalom: 80/2012.(VII.25.) számú képviselő-testületi

Részletesebben

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2014. április 10-i ülésére

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2014. április 10-i ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660 Pf.: 76. fax: 592-676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület április 26-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület április 26-i ülésére HALIMBA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8452 HALIMBA, Petőfi S. u. 16. (88) 237-003 fax (88) 237-003 Ügyszám:11/441/2016. Tárgy: Közös önkormányzati hivatal létrehozása tárgyában kötött megállapodás

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Boldog Gizella Alapítvánnyal kötendő megállapodásokról

ELŐTERJESZTÉS A Boldog Gizella Alapítvánnyal kötendő megállapodásokról ELŐTERJESZTÉS A Boldog Gizella Alapítvánnyal kötendő megállapodásokról Biatorbágy Város önkormányzat Képviselő-testülete a 127/2013. (IX.26.) önkormányzati határozatával döntött a Boldog Gizella Alapítvánnyal

Részletesebben

amely létrejött egyrészről MÁV Magyar Államvasutak Zártkörűen Működő Részvénytársaság

amely létrejött egyrészről MÁV Magyar Államvasutak Zártkörűen Működő Részvénytársaság KÁRTALANÍTÁSI MEGÁLLAPODÁS KÖZÉRDEKBŐL TÖRTÉNŐ ELEKTRONIKUS HÍRKÖZLÉSI ÉPÍTMÉNY LÉTESÍTÉSÉHEZ ( Magyar Állam tulajdonban és a MÁV Zrt. vagyonkezelésében álló ingatlan vonatkozásában hírközlési építmény

Részletesebben

RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSE

RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSE Nyárlőrinc Község Képviselő-testületének RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSE 16. számú jegyzőkönyve (2010. NOVEMBER 22.) Határozatok: 127/2010-128 /2010. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Község Önkormányzat

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE. 14. számú jegyzőkönyve (2011. DECEMBER 19.) Határozatok: 133/2011. 135/2011. Kt. hat.

NYÍLT ÜLÉSE. 14. számú jegyzőkönyve (2011. DECEMBER 19.) Határozatok: 133/2011. 135/2011. Kt. hat. Nyárlőrinc Község Képviselő-testületének NYÍLT ÜLÉSE 14. számú jegyzőkönyve (2011. DECEMBER 19.) Határozatok: 133/2011. 135/2011. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Község Önkormányzat

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE 14. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK (2014. OKTÓBER 8.)

NYÍLT ÜLÉSE 14. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK (2014. OKTÓBER 8.) NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 14. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2014. OKTÓBER 8.) Rendelet: 9/2014.(X.13.) Határozatok: 107/2014. 113/2014. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc

Részletesebben

RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSE. 18. számú jegyzőkönyve (2013. JÚLIUS 30.) Határozatok: 115/2013. 118/2013. Kt. hat.

RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSE. 18. számú jegyzőkönyve (2013. JÚLIUS 30.) Határozatok: 115/2013. 118/2013. Kt. hat. Nyárlőrinc Község Képviselő-testületének RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSE 18. számú jegyzőkönyve (2013. JÚLIUS 30.) Határozatok: 115/2013. 118/2013. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Község Önkormányzat

Részletesebben

J a v a s l a t. családi bölcsődék fenntartójával megkötött ellátási szerződés átruházására

J a v a s l a t. családi bölcsődék fenntartójával megkötött ellátási szerződés átruházására Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Ikt.szám: 13200-1/2019. J a v a s l a t családi bölcsődék fenntartójával megkötött ellátási szerződés átruházására Tisztelt Közgyűlés! A gyermekek védelméről

Részletesebben

Vasútegészségügyi Szolgáltató Közhasznú Társaság általános belgyógyászat Budapest VI. kerület

Vasútegészségügyi Szolgáltató Közhasznú Társaság általános belgyógyászat Budapest VI. kerület 1 / 5 Vasútegészségügyi Szolgáltató Közhasznú Társaság Szakmakód Szakma megnevezése Ellátott település KSH azonosító Kerületek megosztása (irányítószám) 0100 általános belgyógyászat Budapest VI. kerület

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Képviselő-testülete 3-6/2014 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 30 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTER. J a v a s l a t. a Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskolaalapítvánnyal kötött ellátási szerződés módosítására

ALPOLGÁRMESTER. J a v a s l a t. a Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskolaalapítvánnyal kötött ellátási szerződés módosítására BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA ALPOLGÁRMESTER J a v a s l a t a Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskolaalapítvánnyal kötött ellátási szerződés módosítására Készítette: Lombos Antal ágazatvezető

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 786-3/2018 Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere JAVASLAT TOP-6.9.1-15-ST1-2016-00001 azonosító számú projekthez tartozó Mozgáskorlátozottak Egymást Segítők Egyesülete kölcsönszerződésének

Részletesebben

Az előterjesztés száma: 66/2017.

Az előterjesztés száma: 66/2017. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges, az előterjesztés nyilvános ülésen tárgyalható! Az előterjesztés száma: 66/2017. Decs nagyközség képviselő-testületének 2017. április 19.

Részletesebben

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 28-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat az Üllői

Részletesebben

az Alsó- Tisza-menti Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa 2013. július 12. napján tartandó ülésére Tisztelt Társulási Tanács!

az Alsó- Tisza-menti Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa 2013. július 12. napján tartandó ülésére Tisztelt Társulási Tanács! Alsó- Tisza-menti Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa E l n ö k é t ő l 6647 Csanytelek, Volentér János tér 2 Tel.: 63 / 578 510 Fax: 63 / 578-517, e-mail: atmot@csanytelek.hu 19/2013. E l ő t e r

Részletesebben

136/2016. (IX.29.) Kt. határozat

136/2016. (IX.29.) Kt. határozat 136/2016. (IX.29.) Kt. határozat Nagyszentjános Község Önkormányzat Képviselő-testülete a 2016. szeptember 29-i testületi ülés napirendi pontjait az alábbiak szerint fogadja el: 1. A Közösen érted Nagyszentjános

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása. Kétviselő-testületi döntés alapján közlekedésfejlesztési pályázatot nyújtottunk be.

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása. Kétviselő-testületi döntés alapján közlekedésfejlesztési pályázatot nyújtottunk be. RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Mária Előterjesztő: Hegedűs

Részletesebben

Előterjesztés a Gazdasági Bizottság részére a Budapest X. kerület, Liget u. 1/c I. 16. szám alatti ingatlan értékesítéséről

Előterjesztés a Gazdasági Bizottság részére a Budapest X. kerület, Liget u. 1/c I. 16. szám alatti ingatlan értékesítéséről Budapest Főváros X. kerület Alpolgármestere j(; t. Előterjesztés a Gazdasági Bizottság részére a Budapest X. kerület, Liget u. 1/c I. 16. szám alatti ingatlan értékesítéséről I. Tartalmi összefoglaló Budapest

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés februári ülésére. Tárgy: A megyei közoktatási fejlesztési terv 6.sz. mellékletének módosítása

ELŐTERJESZTÉS. a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés februári ülésére. Tárgy: A megyei közoktatási fejlesztési terv 6.sz. mellékletének módosítása ELŐTERJESZTÉS a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2006. februári ülésére Tárgy: A megyei közoktatási fejlesztési terv 6.sz. mellékletének módosítása Az előterjesztést készítette: Farkasné Péter Ágnes vezető

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE. 17. számú jegyzőkönyve (2010. NOVEMBER 29.) Határozatok: 129/2010-131/2010. Kt. hat Határozatok: 133/2010. Kt. hat.

NYÍLT ÜLÉSE. 17. számú jegyzőkönyve (2010. NOVEMBER 29.) Határozatok: 129/2010-131/2010. Kt. hat Határozatok: 133/2010. Kt. hat. Nyárlőrinc Község Képviselő-testületének NYÍLT ÜLÉSE 17. számú jegyzőkönyve (2010. NOVEMBER 29.) Határozatok: 129/2010-131/2010. Kt. hat Határozatok: 133/2010. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kisrécse Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én 17. 00 órakor megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Közös Önkormányzati Hivatal helyiségébe,

Részletesebben

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete április 21-i rendkívüli ülésén a következő határozatot hozta:

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete április 21-i rendkívüli ülésén a következő határozatot hozta: Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi G. u. 39. Tel.: (88) 592 660 Fax: (88) 592-676 e-mail: varpalota@varpalota.hu Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás ellátásának biztosításáról

ELŐTERJESZTÉS. a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás ellátásának biztosításáról Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt Egészségügyi és Szociális Bizottság! ELŐTERJESZTÉS a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás ellátásának biztosításáról A Budaörs Kistérség Többcélú Társulása (továbbiakban:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Együttműködési Megállapodás a Boldog Gizella Alapítvánnyal

ELŐTERJESZTÉS. Együttműködési Megállapodás a Boldog Gizella Alapítvánnyal ELŐTERJESZTÉS Együttműködési Megállapodás a Boldog Gizella Alapítvánnyal Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testülete több éve működik együtt a Boldog Gizella Alapítvánnyal annak érdekében, hogy

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8477 TÜSKEVÁR Szám: 125-36/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 15-én (kedden) 9,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

KIVONAT. 2. felhatalmazza elnökét a határozat mellékletét képező ellátási szerződés aláírására.

KIVONAT. 2. felhatalmazza elnökét a határozat mellékletét képező ellátási szerződés aláírására. KIVONAT a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2010. december 16-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 5-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 5-én megtartott rendkívüli üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. március 5-én megtartott rendkívüli üléséről Határozat Tárgya: száma: 13/2018. (III.5.) Zagyvakörnyéki Települési Szilárdhulladék-gazdálkodás

Részletesebben

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2014. szeptember 10. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 206. december 3-án megtartott nyilvános, rendkívüli testületi üléséről. Az ülés helye: Községháza (Bakonykúti, Szabadság

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. december 10-i ülésére Tárgy: A Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezetével kötendő ellátási szerződés jóváhagyása Előadó:

Részletesebben

Előterjesztés. A Czuczor Gergely Tagiskola közüzemi számláival kapcsolatos támogatásról

Előterjesztés. A Czuczor Gergely Tagiskola közüzemi számláival kapcsolatos támogatásról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés A Czuczor Gergely

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. szeptember 26. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660 Pf.: 76. fax: 592-676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2014. február 14. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Gazdasági Bizottság 2011. augusztus 23 -i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Gazdasági Bizottság 2011. augusztus 23 -i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-505/2011. ELŐTERJESZTÉS a Gazdasági Bizottság 2011. augusztus 23 -i ülésére Tárgy: Bp. IX. ker. Fővám tér 11-12. sz. alatti Kulturális

Részletesebben

Székhely: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5. Törzskönyvi azonosítószám:

Székhely: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5. Törzskönyvi azonosítószám: HIRDETMÉNY NEMZETI FÖLDLPB TRTOZÓ FÖLDRÉSZLETEK NYILVÁNOS PÁLYÁZTTÁS, ILLETVE ÁRVERÉS MELLŐZÉSÉVEL TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉNEK 2015/III. SZÁMÚ ÜTEMÉRE VONTKOZÓN mint tulajdonos nevében és képviseletében eljáró

Részletesebben

Ásotthalom Község Polgármesterétől 9/2008

Ásotthalom Község Polgármesterétől 9/2008 Ásotthalom Község étől 9/2008 Témafelelős: Dr. Karsai Éva Ikt. szám: 1328/2008. Véleményező Bizottság: SZISB Tárgy: A Közösségi Pszichiátriai ellátás társulásban történő ellátására vonatkozó Együttműködési

Részletesebben

3./ A Képviselő-testület megbízza a polgármestert a további teendők ellátásával.

3./ A Képviselő-testület megbízza a polgármestert a további teendők ellátásával. 352/2013. (VI.19.) Tárgy: Központi Ügyelet Feladat Ellátására kötött megállapodás felülvizsgálata Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület) megtárgyalta Bődi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 27-i ülésére Tárgy: A Zirc, Kossuth u. 18. szám alatti 996/3/C helyrajzi számú garázs ingatlan bérleti úton történő

Részletesebben

RENDKÍVÜLI KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS FÖLDES, 2012. DECEMBER 19.

RENDKÍVÜLI KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS FÖLDES, 2012. DECEMBER 19. FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 460-10/2012. 4. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez LOTUS QUICK

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 30-i rendes ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 30-i rendes ülésére Ikt.szám: 5673-1/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 30-i rendes ülésére Tárgy: Háziorvosi feladat-ellátási szerződés felmondása Előterjesztő:

Részletesebben

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. október 27-i ülésére. Tárgy: A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ajánlata közfoglalkoztatásra

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. október 27-i ülésére. Tárgy: A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ajánlata közfoglalkoztatásra 12.075/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. október 27-i ülésére Tárgy: A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ajánlata közfoglalkoztatásra Az előterjesztést készítette:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 22-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 22-i ülésére 1845-1/2017. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. február 22-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Tűzoltó Köztestület önkormányzati tűzoltóságként történő működtetésével

Részletesebben

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. Beszámoló a Dr. Vass Miklós Alapítvány számára megállapított támogatás felhasználásáról

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. Beszámoló a Dr. Vass Miklós Alapítvány számára megállapított támogatás felhasználásáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Beszámoló a Dr. Vass Miklós

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére.

JEGYZŐKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére. JEGYZŐKÖNYV Készült: Sáregres Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. október 24-én 15.00 órai kezdettel a Községháza tanácstermében tartott üléséről. Jelen vannak: Tiringer Mária polgármester

Részletesebben

1. sz. melléklet MEGÁLLAPODÁS

1. sz. melléklet MEGÁLLAPODÁS MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata (2800 Tatabánya, Fő tér 6., bankszámlaszám: OTP Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága 11740009-15384481-00000000, adószám:

Részletesebben

ENGEDMÉNYEZÉSI SZERZŐDÉS

ENGEDMÉNYEZÉSI SZERZŐDÉS SZT-. ENGEDMÉNYEZÉSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről Pér Község Önkormányzata mint engedményező (cím: 9099 Pér, Szent Imre utca 1.; törzsszám: 727837; adószáma: 15727835-2-08; képviseletében eljár:

Részletesebben

Város Polgármestere. Előterjesztés

Város Polgármestere. Előterjesztés Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés A támogatása óvoda építésére,

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2013. szeptember 20-i ülése 6. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2013. szeptember 20-i ülése 6. számú napirendi pontja 1 Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2013. szeptember 20-i ülése 6. számú napirendi pontja Javaslat haszonélvezeti jog alapításáról szóló szerződés jóváhagyására Előadó: dr. Puskás

Részletesebben

Tárgy: Az Eperjes és Nagytőke Község Önkormányzataival kötendő óvodai feladatellátási

Tárgy: Az Eperjes és Nagytőke Község Önkormányzataival kötendő óvodai feladatellátási Szentes Város Jegyzőjétől 6600Szentes, Kossuth tér 6. Iktatószám: P-1570/2013 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szentes Tisztelt Képviselő-testület! Tárgy: Az Eperjes

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Boldog Gizella Alapítvánnyal kötendő 2017/2018 évi együttműködési megállapodásról

ELŐTERJESZTÉS. A Boldog Gizella Alapítvánnyal kötendő 2017/2018 évi együttműködési megállapodásról ELŐTERJESZTÉS A Boldog Gizella Alapítvánnyal kötendő 2017/2018 évi együttműködési megállapodásról Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testülete több éve működik együtt a Boldog Gizella Alapítvánnyal

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1 TELEFON +36 84 504100 FAX:+36 84 504 103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Siófok, 2016. március 7... Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. Pf. 78. Tel.: 95/323-555, Fax.:95/ 320-230 e-mail: onkormanyzat@sarvar.hu ELŐTERJESZTÉS a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2017. március 29-i ülésére

Részletesebben

Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. ikt.szám:../2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nagyacsád község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 29.-én 19 óra

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE 10. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK (2016. NOVEMBER 7.)

NYÍLT ÜLÉSE 10. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK (2016. NOVEMBER 7.) NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 10. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2016. NOVEMBER 7.) Határozat: 97/2016. - 100/2016. Kt. hat. Határozat: 105/2016. 106/2016. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült:

Részletesebben