A címer, zászló, valamint a polgármesteri jelkép leírása

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A címer, zászló, valamint a polgármesteri jelkép leírása"

Átírás

1 Tiszaújváros Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2015 (IV.30.) önkormányzati rendelete Az egyes önkormányzati jelképekről, Tiszaújváros nevének felvételéről és azok használatáról Tiszaújváros Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: A címer, zászló, valamint a polgármesteri jelkép leírása 1. A város címere 1. A város címere kör alakú, ezüst alapon több főrészből álló jelkép. A címer fő részei: címertalp, címerkép, címertartó, rangjelző korona, jelmondat (Devise). 2. Címertalp A város címere a díszfoglalat alsó részében a Tisza folyó jelképes hullám ábrázolásával kezdődik és négy ezüst csíkozódásra osztódik. Ezek a folyó fontosságát, nagyságát, valamint az őt tápláló négy folyót Bodrog, Sajó, Körös, Maros jelképezik. A háttérben látható hármashalom Szent István kora óta a Magyarországra utalás egyértelmű heraldikai ábrázolása. 3. Címerkép (egyszerűsített címer) Pajzs alakú, négy mezőre osztott. A felső vörös mező közepén aranyszínű főnix madár található, amely a kisarjadó új életet, az örök megújulást jelképezi. Az alsó három részre osztott mező jelentése a történelmi múltra utal. A két oldalt vágott kék mezőben, ezüstszínű kardot tartó kar Tiszaszederkény középkori pecsétjéből való, a hajdúk vitézségére, bátorságára, fontos hadiszerepére utal. A kék szín a Tisza és a Sajó folyót jelképezi. Az alsó, vörös mezőben a fatörzsből kihajló kétágú aranylevél Lorántffy Zsuzsanna jelképe, a Lorántffy családhoz való kötődést fejezi ki. 4. Címertartó A címerképet tartja, illetve mellette áll a két aranyszínű, kétfarkú oroszlán, melyek Borsod megye ősi választott jelképei. Ezek az oroszlánok a megye védelmében és az új város védelmezésére kimeresztett karmukkal vérük ontására is képesek, s egyben kiemelik a hármashalom közepéből az új magyar várost. 5. Rangjelző korona Egyszerű nemesi rangkorona tíz gyöngyszemmel öt piros, öt kék színű mely a városi előjogot, a várost, a várossá válást, mint adományt jelképezi. 6. Jelmondat A címer felső részén a korona felett kék színű szalagon a felirat a város nevét tartalmazza.

2 2. A város zászlója (1) A város zászlója világoskék színű, téglalap alakú, melyet arany szegély, illetve arany rojt, valamint a zászló közepén a város címere díszít. A címer magassága a zászló magasságának fele. A zászló anyaga selyem, mérete 120 x 200 cm. (2) A város zászlójából egy eredeti darab készül, melyet a Városházán kell őrizni. E zászló a város zászlója. (3) A város zászlójából további példányokat a polgármester engedélyével lehet előállítani. 3. Polgármesteri jelkép A polgármesteri jelkép aranyozott láncon a város címerét ábrázoló 10 cm átmérőjű aranyozott ezüst medál. Az egyes önkormányzati jelképek használatának köre 4. A rendelet hatálya kiterjed Tiszaújváros közigazgatási területén az állandó lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező természetes személyekre és a székhellyel, telephellyel rendelkező jogi személyekre. 5. (1) A város címerét és egyszerűsített címerét csak, mint a városra utaló és díszítő jelképet lehet használni.

3 (2) A város címerét - engedély nélkül - utaló és díszítő jelképként kizárólag az alábbi esetekben lehet használni: a) a Városháza, az önkormányzat szervei, valamint intézményei épületein és tanácskozó termeiben, a város honlapján, b) a Képviselő-testület és annak bizottságai vagy a Polgármesteri Hivatal által kiadott kiadványokban, felhívásokban, előterjesztéseken, terveken, c) a Képviselő-testület és annak bizottságai, választott tisztségviselői által kiadott díszokleveleken, emléklapokon, emlékplaketteken, jelvényeken, d) az önkormányzat nemzetközi kapcsolataiban és idegenforgalmi propagandájában, e) a Képviselő-testület és annak bizottságai, a választott tisztségviselői, a jegyző, az osztályok részére készített levélpapíron, valamint az önkormányzati képviselők, a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak névkártyáin, a képviselők e minőségben végzett tevékenysége során. (3) A közterület-felügyelők a város címerét engedély nélkül, az egyenruhájuk bal felső karján viselhetik. 6. (1) Kizárólag engedéllyel lehet a város címerét, egyszerűsített címerét utaló vagy díszítő jelképként használni vagy alkalmazni az alábbi esetekben: a) a városban működő intézmények és társadalmi szervezetek által kiadott és az intézmény, illetve a társadalmi szervezet életét, történelmét, fejlődését bemutató kiadványokon, b) bármilyen a várost érintő nem önkormányzati kiadványokon, c) a városban rendezett jelentősebb kulturális és szakmai rendezvényeken, nemzetközi és országos méretű sportrendezvényeken, bajnokságokon, d) a városra utaló ajándék- és emléktárgyakon, e) Tiszaújváros Város Önkormányzata gazdasági társaságainak, intézményeinek rendezvényein, egyes járművein, f) az a)-e) pontokban nem említett egyéb esetekben. (2) A város címerének, egyszerűsített címerének használata során mindenki köteles megőrizni annak tekintélyét és méltóságát.

4 (3) Nem lehet a város címerét, egyszerűsített címerét védjegyként felhasználni, illetőleg ilyen célra engedélyt kiadni. (4) Nem használhatja a város címerét tevékenysége során, valamint szimbólumrendszerében, kiadványain, szórólapjain, más reklámhordozóin a) politikai szervezet, b) olyan szervezet, amely Tiszaújváros Város Önkormányzata Képviselő-testületé-ben képviselteti magát. 7. (1) A város zászlója engedély nélkül használható: a) a Városháza, az önkormányzat és szervei, intézményei épületén, tanácskozó termeiben, a választott tisztségviselők irodájában, a képviselő-testületi üléseken, b) a Városháza előtti árbocon felvonva, az állami és nemzeti ünnepeken, az önkormányzat rendezvényein és ünnepségein, c) a város életében jelentős helyi önkormányzati események alkalmával, d) a középületek és közterületek fellobogózásáról szóló rendeletben meghatározott esetekben. (2) Kizárólag engedéllyel lehet a város zászlóját használni: a) a város életében jelentős helyi, országos vagy nemzetközi nem önkormányzati rendezésű események alkalmával, b) megkülönböztetésül több település részvételével tartott rendezvényeken, c) az önkormányzat gazdasági társaságai, intézményei rendezvényein, d) az (1) bekezdésben nem említett egyéb esetekben. (3) A város zászlajának használata során mindenki köteles megőrizni annak tekintélyét és méltóságát.

5 8. (1) A polgármesteri jelkép amennyiben a polgármester szükségesnek tartja viselhető: a) a város jeles ünnepein, b) a Képviselő-testület ünnepi ülései alkalmával, c) a város bel- és külföldi kapcsolattartásai során, nemzetközi megállapodás, testvérvárosi kapcsolatok okmányainak aláírásakor, d) a város életében kiemelkedő események alkalmával, e) több település részvételével tartott rendezvényeken a városon kívül is. (2) A polgármesteri jelkép viselésére az alpolgármester is jogosult, amennyiben a polgármestert helyettesítve jár el. Az egyes önkormányzati jelképek használatának rendje 9. (1) A város címerét az 1. -ban meghatározott teljes vagy egyszerűsített formájában, hiteles alakban, az ábrázolás hűségének, színeinek, arányainak megtartása mellett szabad ábrázolni, előállítani, alkalmazni és felhasználni. (2) A város címerét, egyszerűsített címerét külön engedéllyel csak olyan mértékig szabad kicsinyíteni, hogy az ne sértse a hiteles ábrázolást. (3) Nyomdai termékeknél külön engedéllyel indokolt esetben a város címere, egyszerűsített címere fekete-fehér színben is használható. (4) Indokolt esetben engedélyezhető továbbá, hogy a címert, egyszerűsített címert a tárgy anyagának színében (fém, bőr) készítsék el és használják fel. (5) A címer elemei az (1) bekezdésben foglaltak kivételével önállóan nem alkalmazhatók. (6) A város zászlója, mint utaló és díszítő jelkép a középületek, illetve közterületek fellobogózása során történő használata alkalmával az időjárás viszontagságait jobban tűrő - az állami zászló anyagával és méretével megegyező - anyagból is készülhet, továbbá e zászlókon - a címer kivételével - az arany szegély és az arany rojt használata sem kötelező.

6 Az egyes önkormányzati jelképek használatának engedélyezése 10. (1) Az egyes önkormányzati jelképek fenti rendelkezések szerinti felhasználását, alkalmazását vagy forgalomba hozatal céljából történő előállítását a polgármester engedélyezi. (2) A kiadott engedély érvényessége szólhat: a) egyszeri esetre (rendezvényre, alkalomra), b) meghatározott időpontig történő felhasználásra, c) meghatározott mennyiségű címerrel díszített termék, emléktárgy, jelvény, kiadvány előállítására, d) visszavonásig történő felhasználásra, alkalmazásra. (3) A polgármester az engedély kiadását indokolással megtagadhatja. (4) Az engedélyezési eljárás során a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény (a továbbiakban: Ket.) rendelkezései az irányadók. 11. Az engedély iránti kérelemnek tartalmaznia kell: a) a kérelmező (felhasználó) megnevezését, címét, illetve székhelyét, b) az egyes önkormányzati jelkép felhasználásának célját, c) az előállítandó termék, kiadvány mennyiségét, d) a terjesztés, illetőleg a forgalomba hozatal módját, e) az önkormányzati jelkép használatának időtartamát,

7 f) az önkormányzati jelkép felhasználásáért felelős személy nevét és beosztását. 12. Az önkormányzati jelkép használatáról szóló engedélynek tartalmaznia kell: a) a jogosult megnevezését, címét, illetve székhelyét, b) az engedélyezett felhasználási cél megjelölését, c) az engedély érvényességének határidejét, d) előállítás esetén az engedélyezett termék, kiadvány mennyiségét, e) a terjesztés, illetőleg a forgalomba hozatal módjával kapcsolatos esetleges kikötéseket, f) a felhasználással kapcsolatos egyéb kikötéseket. 13. (1) Az önkormányzati jelkép használatát, alkalmazását vagy előállítását nem lehet engedélyezni, a kiadott engedélyt pedig vissza kell vonni, ha a használat vagy a forgalomba hozatal módja vagy körülményei a várost vagy a város lakosságának jogait vagy jogos érdekeit sérti. (2) A kiadott engedélyt vissza lehet vonni, ha a felhasználó az e rendeletben vagy a részére kiadott engedélyben meghatározott feltételeket, előírásokat megsérti, illetőleg a megállapított határidőre kötelezettségének nem tesz eleget. (3) Az önkormányzati jelképnek az emléktárgyakon, érméken, jelvényeken, más tárgyakon és kiadványokon történő felhasználásához az e rendelet alapján kiadott engedély nem mentesíti a kérelmezőt a jogszabályok által a termék, jelvény, kiadvány tervezésére, előállítására, forgalomba hozatalára előírt egyéb engedélyek, hozzájárulások megszerzése alól.

8 A Tiszaújváros név használatáról 14. (1) Azon természetes és jogi személyek, akik (amelyek) a) megnevezésükben, b) emblémán, jelvényen, kiadványon, dísz- vagy emléktárgyon vagy egyéb terméken Tiszaújváros település nevét használni kívánják, engedélyt kötelesek kérni. (2) A Tiszaújváros nevet vagy annak bármely toldalékos formáját (a további akban együtt: Tiszaújváros név) az (1) bekezdésben meghatározott személyek és szervezetek az ott megjelölt célra engedéllyel vehetik fel vagy használhatják (a továbbiakban együtt: névhasználat). (3) Nem engedélyköteles a) az a névhasználat, amely jogszabályon alapul, b) az önkormányzat által alapított gazdasági társaságok, intézmények, egyéb szervezetek névhasználata, c) a közösségi közlekedési eszköz állomása, megállóhelye nevének feltüntetésével megvalósuló névhasználat. (4) A névhasználat engedélyezésével kapcsolatos eljárás díjmentes. (5) A névhasználat engedélyezésével kapcsolatos elsőfokú hatáskört a polgármester gyakorolja. (6) Az engedélyezési eljárás során a Ket. rendelkezései az irányadók. (7) A névhasználat iránti kérelmet írásban, illetékmentesen a polgármesterhez kell benyújtani. (8) A kérelemnek tartalmaznia kell: a) a kérelmező (felhasználó) megnevezését, címét, illetve székhelyét, b) a kérelmező tevékenységi körét, c) a kérelmezett névhasználat időtartamát, d) a kérelmezett névhasználat célját,

9 e) a kérelmezett névhasználat módját, ennek keretében a megnevezés teljes szövegét, amennyiben a kérelmező a Tiszaújváros nevet az (1) bekezdés a) pontjában meghatározott célból kívánja használni. (9) A kérelemhez mellékletként csatolni kell: a) a szervezet létesítő okiratának eredeti vagy másolati példányát, amennyiben a kérelmező nem természetes személy, b) az embléma, jelvény, kiadvány, dísz- vagy emléktárgy, egyéb termék színes tervét a tényleges méret és a nagyítás vagy kicsinyítés léptékének feltüntetésével amennyiben a kérelmező a Tiszaújváros nevet az (1) bekezdés b) pontjában meghatározott célból kívánja használni. (10) A névhasználat csak akkor engedélyezhető, ha a kérelmező a) természetes személy lakó- vagy tartózkodási helye, nem természetes személy székhelye, telephelye, vagy fióktelepe Tiszaújváros közigazgatási területén található, vagy b) tevékenysége, működése jellemző módon Tiszaújvároshoz kötődik. (11) A névhasználat engedélyezését meg kell tagadni, amennyiben: a) a névhasználat célja, módja vagy körülményei aa) jogszabályba ütköznek, ab) bizonyíthatóan az önkormányzat, vagy a település lakosságának jogait, jogos érdekeit sértik vagy veszélyeztetik, vagy egyéb ok miatt méltatlanok, ac) közrendbe, közerkölcsbe ütközik, b) a kérelmezett névhasználat a kérelem elbírálását megelőzően más részére már engedélyezett névhasználattól nem különbözik, c) ugyanazon vagy hasonló tevékenység gyakorlásához más kérelmező már engedélyt kapott, vagy a nevet már jogszerűen használja, d) olyan kérelmező kéri, akitől a névhasználat jogát a döntésre jogosult megvonta. (12) A névhasználat az irányadó jogszabályokra, más hatósági engedélyekre is figyelemmel a) határozatlan, vagy határozott időre, illetve feltétel bekövetkeztéig, b) a tevékenység folytatásának, vagy a kérelmező működésének idejére, c) egy vagy több alkalomra engedélyezhető.

10 (13) A névhasználati engedélyben a használat módjára nézve feltételek, kikötések, egyéb előírások is megállapíthatók. (14) A névhasználati engedély tartalmazza: a) a jogosult megnevezését, címét, illetve székhelyét, b) a névhasználat időtartamát, c) a névhasználat célját, d) a névhasználat módját, e) a névhasználat díjmentességére történő utalást, f) az engedély visszavonhatóságára történő figyelmeztetést és lehetséges okait, g) a névhasználattal kapcsolatos esetleges feltételeket, kikötéseket, előírásokat. (15) Tiszaújváros nevének használata során mindenki köteles megőrizni annak tekintélyét és méltóságát. (16) A névhasználati engedélyt vissza kell vonni, amennyiben a) a kérelmező aa) a névhasználatot az engedélyben foglaltaktól eltérő módon vagy célra folytatja, ab) az engedélyben meghatározott, a névhasználattal kapcsolatos feltételeket, kikötéseket, egyéb előírásokat megszegi, b) a (11) bekezdés a) pontjában meghatározott okok az engedély kiadását követően következnek be. (17) Az engedély nélkül folytatott névhasználatot meg kell tiltani. Záró rendelkezések Ez a rendelet május 1-jén lép hatályba. 2. A városi címer, zászló és Tiszaújváros nevének használatára a rendelet hatályba lépését megelőzően feljogosítottaknak engedély iránti kérelem benyújtása nem kötelező.

11 3. Tiszaújváros Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2013. (VI.05.) önkormányzati rendelet 2. melléklete a következő 25. ponttal egészül ki: 25. dönt a címer, a zászló, a polgármesteri jelkép és Tiszaújváros név használatának engedélyezéséről.. 4. Tiszaújváros Város Önkormányzata Képviselő-testületének a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 19/2013. (VII.05.) önkormányzati rendelet 4. -a helyébe a következő rendelkezés lép: Közösségi együttélés szabályait sértő magatartást tanúsít az, aki a város címerét, zászlaját, a polgármesteri jelképet és Tiszaújváros nevét engedély nélkül, engedélytől eltérően, vagy annak méltóságát sértő módon használja, a város címerét, zászlaját, a polgármesteri jelképet engedély nélkül, vagy attól eltérően, nem hiteles alakban előállítja vagy hozza forgalomba.. 5. Hatályát veszti Tiszaújváros Önkormányzat Képviselő-testületének az egyes önkormányzati jelképekről és azok használatáról szóló 32/2000. (X.13.) rendelete. Dr. Juhos Szabolcs s. k. Bráz György s. k. jegyző polgármester

Szomor Községi Önkormányzat. 9/1994.(IX.29.) számú rendelete a község címerének és zászlajának megállapításáról és használatának rendjéről.

Szomor Községi Önkormányzat. 9/1994.(IX.29.) számú rendelete a község címerének és zászlajának megállapításáról és használatának rendjéről. Szomor Községi Önkormányzat 9/1994.(IX.29.) számú rendelete a község címerének és zászlajának megállapításáról és használatának rendjéről. Szomor község címere: A községi címer és zászló leírása 1. Kék

Részletesebben

A városi címer és zászló leírása Szombathely Megyei Jogú Város zászlója: téglalap alakú, kék színű, rajta Szombathely címerével.

A városi címer és zászló leírása Szombathely Megyei Jogú Város zászlója: téglalap alakú, kék színű, rajta Szombathely címerével. Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 8/1991. (V.23.) önkormányzati rendelete a város címerének és zászlójának megállapításáról és használatának rendjéről A városi címer és zászló leírása

Részletesebben

ÖLBŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK

ÖLBŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÖLBŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 10/1998.(IX.21.) sz. rendelete a község címerének és zászlajának megállapításáról és használatának rendjéről A községi címer és zászló leírása 1. Ölbő község címere A címer

Részletesebben

Kántorjánosi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015.(I.28.) önkormányzati rendelete Kántorjánosi Község jelképeiről és használatuk rendjéről

Kántorjánosi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015.(I.28.) önkormányzati rendelete Kántorjánosi Község jelképeiről és használatuk rendjéről Kántorjánosi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015.(I.28.) önkormányzati rendelete Kántorjánosi Község jelképeiről és használatuk rendjéről KÁNTORJÁNOSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

Önkormányzat Képviselő-testületének 11/1999. (V.25.) önkormányzati rendelete Mezőberény város címere és zászlója használatáról

Önkormányzat Képviselő-testületének 11/1999. (V.25.) önkormányzati rendelete Mezőberény város címere és zászlója használatáról Önkormányzat Képviselő-testületének 11/1999. (V.25.) önkormányzati rendelete Mezőberény város címere és zászlója használatáról Mezőberény Város Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében,

Részletesebben

I. Fejezet. A címer leírása

I. Fejezet. A címer leírása Kacsóta Községi Önkormányzat 12/2009. (XI. 9.) KT rendelete Kacsóta Község jelképeinek használati rendjéről Kacsóta Községi Önkormányzat Képviselõ-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2015. (VI. 4.) önkormányzati rendelete a Pécel név, valamint a Pécel Város Önkormányzata jelképeinek használatáról Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

A címer, a zászló és a pecsét leírása

A címer, a zászló és a pecsét leírása Fertőrákos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/l999./VI.l./K.t. r e n d e l e t e Fertőrákos Község címeréről, zászlójáról, lobogójáról, pecsétjéről és ezek használatáról. 1. A helyi önkormányzatokról

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2/1998.(I. 27.) számú R E N D E L E T E

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2/1998.(I. 27.) számú R E N D E L E T E MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/1998.(I. 27.) számú R E N D E L E T E Marcali Város jelképeinek megállapításáról és használatának rendjéről Marcali Város Képviselőtestülete a helyi

Részletesebben

Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő testülete 19/2015.(VIII.17.) önkormányzati rendelete Kozármisleny településnév használatáról

Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő testülete 19/2015.(VIII.17.) önkormányzati rendelete Kozármisleny településnév használatáról Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő testülete 19/2015.(VIII.17.) önkormányzati rendelete Kozármisleny településnév használatáról Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet személyi hatálya 2. 1

1. A rendelet célja. 2. A rendelet személyi hatálya 2. 1 Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2011. (XI. 2) önkormányzati rendelete a Pécel név, valamint az Önkormányzat jelképeinek használatáról Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

1. Az Önkormányzat jelképei, mint a település történelmi múltjára utaló díszítő szimbólumok a címer, a zászló és a Romtemplom.

1. Az Önkormányzat jelképei, mint a település történelmi múltjára utaló díszítő szimbólumok a címer, a zászló és a Romtemplom. Zsámbék Város Képviselő-testületének 10/2006. (VI.28.) Ö.K. számú R E N D E L E T E * Zsámbék Város címerérő1, zászlajáról, jelképeiről és ezek használatáról Zsámbék Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2014. (III.6.) önkormányzati rendelete az önkormányzat jelképeiről és azok használatáról

Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2014. (III.6.) önkormányzati rendelete az önkormányzat jelképeiről és azok használatáról Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2014. (III.6.) önkormányzati rendelete az önkormányzat jelképeiről és azok használatáról Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2015. (VI. 4.) önkormányzati rendelete a Pécel név, valamint a Pécel Város Önkormányzata jelképeinek használatáról (egységes szerkezetbe foglalva. 2017.

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 36/2005. (XI.3.) R E N D E L E T E. Mátészalka Város jelképeiről és használatuk rendjéről

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 36/2005. (XI.3.) R E N D E L E T E. Mátészalka Város jelképeiről és használatuk rendjéről MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 36/2005. (XI.3.) R E N D E L E T E Mátészalka Város jelképeiről és használatuk rendjéről (egységes szerkezetben a 16/2009.(XI.2.) és a 11/2012.(V.29.)

Részletesebben

Jákfa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/1997. (IX. 12.) számú rendelete JÁKFA község címeréről, zászlajáról és azok használatáról

Jákfa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/1997. (IX. 12.) számú rendelete JÁKFA község címeréről, zászlajáról és azok használatáról Jákfa község címere: Jákfa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/1997. (IX. 12.) számú rendelete JÁKFA község címeréről, zászlajáról és azok használatáról I. rész Jákfa Község címerének leírása

Részletesebben

Általános rendelkezések I. fejezet A város címere

Általános rendelkezések I. fejezet A város címere Rácalmás Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete a város önkormányzata jelképeinek alkotásáról és használatának szabályozásáról Rácalmás Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Heves Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2004.(III.5.) önkormányzati rendelete Heves város címeréről, zászlajáról és díszpecsétjéről.

Heves Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2004.(III.5.) önkormányzati rendelete Heves város címeréről, zászlajáról és díszpecsétjéről. Heves Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2004.(III.5.) önkormányzati rendelete Heves város címeréről, zászlajáról és díszpecsétjéről Heves Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2012.(IV.27.) önkormányzati rendelete

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2012.(IV.27.) önkormányzati rendelete Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2012.(IV.27.) önkormányzati rendelete A Biatorbágy névhasználat szabályairól, valamint Biatorbágy Város címeréről, zászlajáról és azok használatáról

Részletesebben

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 4/1992. (II. 11.) önkormányzati rendelete Az Eger város nevének, címerének és zászlajának használatáról

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 4/1992. (II. 11.) önkormányzati rendelete Az Eger város nevének, címerének és zászlajának használatáról Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 4/1992. (II. 11.) önkormányzati rendelete Az Eger város nevének, címerének és zászlajának használatáról Módosította: 33/2006. (IX.01.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

TATABÁNYA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 32/2012. (V.25.), 25/2010. (XI.26.), 19/2008. (VI.23.), 45/2005. (X.31.), 27/2005. (VIII.31.), 20/2001. (VI.

TATABÁNYA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 32/2012. (V.25.), 25/2010. (XI.26.), 19/2008. (VI.23.), 45/2005. (X.31.), 27/2005. (VIII.31.), 20/2001. (VI. TATABÁNYA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 32/2012. (V.25.), 25/2010. (XI.26.), 19/2008. (VI.23.), 45/2005. (X.31.), 27/2005. (VIII.31.), 20/2001. (VI.21.), 44/2000. (XII.14.), 32/2000. (VI.22.), 26/2000.

Részletesebben

Dunakeszi Város Képviselő-testületének 11/1991.(X. 10) sz. Önkormányzati rendelete A város jelképeiről és azok használatáról. I.

Dunakeszi Város Képviselő-testületének 11/1991.(X. 10) sz. Önkormányzati rendelete A város jelképeiről és azok használatáról. I. Dunakeszi Város Képviselő-testületének 11/1991.(X. 10) sz. Önkormányzati rendelete A város jelképeiről és azok használatáról Dunakeszi Város Képviselő-testülete a lakosság akaratán alapulóan e rendelettel

Részletesebben

I. Fejezet. A címer leírása

I. Fejezet. A címer leírása Jánoshida Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2015 (II.26.) önkormányzati rendelete Jánoshida község címerének és zászlajának létesítéséről és használatának rendjéről Jánoshida község Önkormányzatának

Részletesebben

A rendelet célja. 1. A rendelet célja, hogy meghatározza a község címerét és zászlaját, valamint szabályozza annak jogszerű használatát.

A rendelet célja. 1. A rendelet célja, hogy meghatározza a község címerét és zászlaját, valamint szabályozza annak jogszerű használatát. Ócsárd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2018. (V.15.) számú önkormányzati rendelete a helyi címer és zászló alapításáról és használatának rendjéről Ócsárd Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Csólyospálos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2005.(VII.1.) rendelete a helyi címer zászló alapításáról és használatának rendjéről.

Csólyospálos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2005.(VII.1.) rendelete a helyi címer zászló alapításáról és használatának rendjéről. Csólyospálos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2005.(VII.1.) rendelete a helyi címer zászló alapításáról és használatának rendjéről. (8/2012.(V.31.) rendelettel módosítva) (Egységes szerkezetbe

Részletesebben

Kemeneshőgyész község Képviselő-testületének 2./2001.(I.29.) Kt. számú rendelete a. kemeneshőgyészi címerről és zászlóról, valamint azok használatáról

Kemeneshőgyész község Képviselő-testületének 2./2001.(I.29.) Kt. számú rendelete a. kemeneshőgyészi címerről és zászlóról, valamint azok használatáról Kemeneshőgyész község Képviselő-testületének 2./2001.(I.29.) Kt. számú rendelete a kemeneshőgyészi címerről és zászlóról, valamint azok használatáról A címer és a zászló leírása 1.. (1)A címer: Haránt

Részletesebben

Az önkormányzat jelképei. Az önkormányzat jelképei, mint a település történelmi múltjára utaló díszítő szimbólumok: a címer és a zászló.

Az önkormányzat jelképei. Az önkormányzat jelképei, mint a település történelmi múltjára utaló díszítő szimbólumok: a címer és a zászló. Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 27/2009. (XII.18.) rendelete Nagyhalász címeréről, zászlójáról, nevéről és azok használatának rendjéről Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

RÁBAHÍDVÉG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 9/2000. (VII.07.) szám. r e n d e l e t e RÁBAHÍDVÉG. község címer és zászló alapításáról és használatáról

RÁBAHÍDVÉG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 9/2000. (VII.07.) szám. r e n d e l e t e RÁBAHÍDVÉG. község címer és zászló alapításáról és használatáról RÁBAHÍDVÉG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/2000. (VII.07.) szám r e n d e l e t e RÁBAHÍDVÉG község címer és zászló alapításáról és használatáról Rábahídvég község Önkormányzat az 1990. évi LXV. Törvény 1..

Részletesebben

BEVEZETŐ. Első rész. Nemesrempehollós község címerének megállapításáról és használatáról. A címer leírása. 1.. A címer használata 2..

BEVEZETŐ. Első rész. Nemesrempehollós község címerének megállapításáról és használatáról. A címer leírása. 1.. A címer használata 2.. Nemesrempehollós Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/1994. (VIII.18.) sz. rendelete a község címeréről, zászlajáról és azok használatának rendjéről BEVEZETŐ Nemesrempehollós község 1937-ben egyesült

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének 26/2016. (VI. 21.) önkormányzati rendelete a városi önkormányzati jelképekről és a Szekszárd név használatáról * a módosításokkal egységes szerkezetben

Részletesebben

Gyermely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014. (VII.10.) önkormányzati rendelete az önkormányzati jelképekről

Gyermely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014. (VII.10.) önkormányzati rendelete az önkormányzati jelképekről Gyermely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014. (VII.10.) önkormányzati rendelete az önkormányzati jelképekről Gyermely Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

HODÁSZ NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10 / (IV.28.) önkormányzati rendelete

HODÁSZ NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10 / (IV.28.) önkormányzati rendelete HODÁSZ NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10 / 2016. (IV.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzati címer, zászló és a településnév használatának rendjéről Hodász Nagyközségi Önkormányzat

Részletesebben

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/1991.(VIII. 12.) számú rendelete egységes szerkezetben a 13/2009.(X.27.) számú rendelettel

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/1991.(VIII. 12.) számú rendelete egységes szerkezetben a 13/2009.(X.27.) számú rendelettel SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/1991.(VIII. 12.) számú rendelete egységes szerkezetben a 13/2009.(X.27.) számú rendelettel a városi címer és zászló alkotásának és használatának rendjéről.

Részletesebben

M Á S O L A T Vác Város Önkormányzat 49/2013. (X.18.) sz. rendelete Vác város címerének és zászlójának, valamint a Vác név használatának rendjéről

M Á S O L A T Vác Város Önkormányzat 49/2013. (X.18.) sz. rendelete Vác város címerének és zászlójának, valamint a Vác név használatának rendjéről M Á S O L A T Vác Város Önkormányzat 49/2013. (X.18.) sz. rendelete Vác város címerének és zászlójának, valamint a Vác név használatának rendjéről Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

I. fejezet a város címerének és zászlójának használatáról. Gödöllő Város címere 1.

I. fejezet a város címerének és zászlójának használatáról. Gödöllő Város címere 1. Gödöllő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2011 (IV.21.) önkormányzati rendelete és az ezt módosító 16/2012.(V.10.) sz., 31/2012.(XII.17.) valamint a 15/2013.(IV.22.) önkormányzati rendeletekkel

Részletesebben

Szentmártonkáta Nagyközség Önkormányzata. 7/2015. (V.4.) önkormányzati rendelete a nagyközség címeréről és zászlójáról.

Szentmártonkáta Nagyközség Önkormányzata. 7/2015. (V.4.) önkormányzati rendelete a nagyközség címeréről és zászlójáról. Szentmártonkáta Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2015 (V.4.) Szentmártonkáta Nagyközség Önkormányzata 7/2015. (V.4.) önkormányzati rendelete a nagyközség címeréről és zászlójáról Szentmártonkáta

Részletesebben

I. fejezet. Az önkormányzat jelképei. (2)Vácrátót Község Önkormányzatának jelképe a címer, a zászló és a pecsét. II. fejezet

I. fejezet. Az önkormányzat jelképei. (2)Vácrátót Község Önkormányzatának jelképe a címer, a zászló és a pecsét. II. fejezet Vácrátót Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2015. (V.18.) önkormányzati rendelete az önkormányzati jelképek és a településnév használatának rendjéről Vácrátót Önkormányzata (a továbbiakban: önkormányzat)

Részletesebben

OLASZFA Község Önkormányzatának 6/l994./VII.28./ számú rendelete a község címerének és zászlajának alkotásáról és használatának rendjéről

OLASZFA Község Önkormányzatának 6/l994./VII.28./ számú rendelete a község címerének és zászlajának alkotásáról és használatának rendjéről OLASZFA Község Önkormányzatának 6/l994./VII.28./ számú rendelete a község címerének és zászlajának alkotásáról és használatának rendjéről Településeink ősi szép szokása, hogy történelmi múltunk és jelenünk

Részletesebben

I. fejezet A község címerének leírása és használata 1..

I. fejezet A község címerének leírása és használata 1.. Nemeske Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2000.(IX.15.) sz. önkormánvzati rendelete a község jelképeiről és a jelképek használatáról. Nemeske Község Önkormányzatának Képviselö-testülete a

Részletesebben

SZÁSZBEREK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT. 7/2000.(VIII.14.) sz. rendelete. a település jelképeiről és a jelképek használatáról I. FEJEZET.

SZÁSZBEREK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT. 7/2000.(VIII.14.) sz. rendelete. a település jelképeiről és a jelképek használatáról I. FEJEZET. SZÁSZBEREK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 7/2000.(VIII.14.) sz. rendelete a település jelképeiről és a jelképek használatáról Szászberek Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló többszörösen

Részletesebben

Helyi joganyagok - Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületé 2. oldal 5. (1) A címert el kell helyezni a Budapest Főváros XVI. K

Helyi joganyagok - Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületé 2. oldal 5. (1) A címert el kell helyezni a Budapest Főváros XVI. K Helyi joganyagok - Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületé 1. oldal Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2004. (VII. 23.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Vácduka község Önkormányzatának 6/1998. /V.1./ sz. rendelete a helyi címer és zászló alapításáról és használatának rendjéről. (egységes szerkezetben)

Vácduka község Önkormányzatának 6/1998. /V.1./ sz. rendelete a helyi címer és zászló alapításáról és használatának rendjéről. (egységes szerkezetben) Vácduka község Önkormányzatának 6/1998. /V.1./ sz. rendelete a helyi címer és zászló alapításáról és használatának rendjéről (egységes szerkezetben) 1. Vácduka Község Önkormányzat képviselő testülete az

Részletesebben

JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT. 4/2002. (III. 15.) rendelete. Jászladány nagyközség jelképeiről és a jelképek használatáról

JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT. 4/2002. (III. 15.) rendelete. Jászladány nagyközség jelképeiről és a jelképek használatáról JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4/2002. (III. 15.) rendelete Jászladány nagyközség jelképeiről és a jelképek használatáról (egységes szerkezetben) 1 Jászladány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

9/2000.(VIII.14.) számú önkormányzati rendelet. Madocsa község jelképeinek megállapításáról, használatának rendjéről

9/2000.(VIII.14.) számú önkormányzati rendelet. Madocsa község jelképeinek megállapításáról, használatának rendjéről 9/2000.(VIII.14.) számú önkormányzati rendelet Madocsa község jelképeinek megállapításáról, használatának rendjéről Madocsa Községi Önkormányzat képviselő-testülete az 1990. évi LXV.tv.1.. (6) bekezdés

Részletesebben

Preambulum. A címer leírása

Preambulum. A címer leírása Vácduka Község Önkormányzat Képviselő-Testülete Vácduka község Önkormányzatának 6/1998. /V.1./ sz. rendelete a helyi címer és zászló alapításáról és használatának rendjéről 1. Vácduka Község Önkormányzat

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/1991. (X. 31.) rendelete az önkormányzati címer és zászló használatáról*

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/1991. (X. 31.) rendelete az önkormányzati címer és zászló használatáról* PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/1991. (X. 31.) rendelete az önkormányzati címer és zászló használatáról* Püspökladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Marcalgergelyi község Önkormányzatának címere 1..

Marcalgergelyi község Önkormányzatának címere 1.. Marcalgergelyi község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2001.(VI.8.) rendelete A község jelképeinek megállapításáról, és használatának rendjéről 1 A 7/2004. (IV.27.); 7/2005.(X.29.); 10/2009. (IX.16.)

Részletesebben

Gyékényes Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2003. (XI. 26.) Ökr. számú rendelete

Gyékényes Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2003. (XI. 26.) Ökr. számú rendelete Gyékényes Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2003. (XI. 26.) Ökr. számú rendelete A helyi címer és zászló alapításáról és használatának rendjéről Gyékényes Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete. 7/1994. (VIII. 20.) számú R E N D E L E T E

Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete. 7/1994. (VIII. 20.) számú R E N D E L E T E Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 7/1994. (VIII. 20.) számú R E N D E L E T E a helyi címer és zászló alapításáról és használatának rendjéről Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBEN

EGYSÉGES SZERKEZETBEN Egységes szerkezetbe foglalva: 2015. április 30. napján Hatályos: 2015. április 18-tól Egységes szerkezetbe foglalta: Serfőző Rozália Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának 1 50/1997.

Részletesebben

1. Az önkormányzat jelképei. 1. Az önkormányzat jelképei, mint a település történelmi múltjára utaló díszítő szimbólumok: a címer és a zászló.

1. Az önkormányzat jelképei. 1. Az önkormányzat jelképei, mint a település történelmi múltjára utaló díszítő szimbólumok: a címer és a zászló. Mindszentkálla Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013.(XI.20.) önkormányzati rendelete az önkormányzati jelképekről és a településnév használatának rendjéről Mindszentkálla Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Jánossomorja Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2016. (X. 28.) önkormányzati rendelete Jánossomorja város jelképeiről és azok használatáról

Jánossomorja Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2016. (X. 28.) önkormányzati rendelete Jánossomorja város jelképeiről és azok használatáról Jánossomorja Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2016. (X. 28.) önkormányzati rendelete Jánossomorja város jelképeiről és azok használatáról Jánossomorja Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT. 4/2002. (III. 15.) rendelete. Jászladány nagyközség jelképeiről és a jelképek használatáról

JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT. 4/2002. (III. 15.) rendelete. Jászladány nagyközség jelképeiről és a jelképek használatáról JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4/2002. (III. 15.) rendelete Jászladány nagyközség jelképeiről és a jelképek használatáról Jászladány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

A 18/2008.(XI.25.) Önkormányzati rendelettel és a 7/2012.(V. 25.) Önkormányzati rendelettel módosítva EGYSÉGES SZERKEZETBEN

A 18/2008.(XI.25.) Önkormányzati rendelettel és a 7/2012.(V. 25.) Önkormányzati rendelettel módosítva EGYSÉGES SZERKEZETBEN CSOMÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2007.(II. 06.) Önkormányzati rendelete Csomád Község címerének és zászlajának alkotásáról és használatáról, valamint az épületek fellobogózásáról A 18/2008.(XI.25.)

Részletesebben

Tekenye Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 11/2015. (IX. 15.) számú önkormányzati rendelete

Tekenye Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 11/2015. (IX. 15.) számú önkormányzati rendelete Tekenye Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (IX. 15.) számú önkormányzati rendelete az önkormányzat jelképeinek alkotásáról és használatának szabályozásáról Tekenye Község Önkormányzata

Részletesebben

EGERARACSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2016./III.09./ önkormányzati rendelete

EGERARACSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2016./III.09./ önkormányzati rendelete EGERARACSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2016./III.09./ önkormányzati rendelete a helyi címer és zászló alapításáról és használatának rendjéről Egeraracsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 4/1991. (IV. 22.) SZÁMÚ RENDELETE. A VÁROSI CÍMER ÉS ZÁSZLÓ ALKOTÁSÁRÓL ÉS HASZNÁLATÁRÓL* (Egységes szerkezetben ) I.

PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 4/1991. (IV. 22.) SZÁMÚ RENDELETE. A VÁROSI CÍMER ÉS ZÁSZLÓ ALKOTÁSÁRÓL ÉS HASZNÁLATÁRÓL* (Egységes szerkezetben ) I. PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 4/1991. (IV. 22.) SZÁMÚ RENDELETE A VÁROSI CÍMER ÉS ZÁSZLÓ ALKOTÁSÁRÓL ÉS HASZNÁLATÁRÓL* (Egységes szerkezetben ) Paks Város Önkormányzata címert alkot. A város címere: I. FEJEZET

Részletesebben

Kolontár Község Önkormányzata Képviselőtestületének. 13/2000. (VI.16.) rendelete 1 A HELYI CÍMER ÉS ZÁSZLÓ ALAPÍTÁSÁRÓL, HASZNÁLATUK RENDJÉRŐL

Kolontár Község Önkormányzata Képviselőtestületének. 13/2000. (VI.16.) rendelete 1 A HELYI CÍMER ÉS ZÁSZLÓ ALAPÍTÁSÁRÓL, HASZNÁLATUK RENDJÉRŐL 1 Kolontár Község Önkormányzata Képviselőtestületének 13/2000. (VI.16.) rendelete 1 A HELYI CÍMER ÉS ZÁSZLÓ ALAPÍTÁSÁRÓL, HASZNÁLATUK RENDJÉRŐL Kolontár Község Önkormányzat Képviselőtestülete "a helyi

Részletesebben

TARTALOM I. FEJEZET: A VÁROS CÍMERÉNEK ÉS ZÁSZLÓJÁNAK LEÍRÁSA. 2 II. FEJEZET: A CÍMER HASZNÁLATÁNAK FELTÉTELEI. 2 III. 4 IV. 4 ZÁRADÉK.

TARTALOM I. FEJEZET: A VÁROS CÍMERÉNEK ÉS ZÁSZLÓJÁNAK LEÍRÁSA. 2 II. FEJEZET: A CÍMER HASZNÁLATÁNAK FELTÉTELEI. 2 III. 4 IV. 4 ZÁRADÉK. TARTALOM I. FEJEZET: A VÁROS CÍMERÉNEK ÉS ZÁSZLÓJÁNAK LEÍRÁSA... 2 II. FEJEZET: A CÍMER HASZNÁLATÁNAK FELTÉTELEI... 2 III. FEJEZET: A ZÁSZLÓ HASZNÁLATÁNAK FELTÉTELEI... 4 IV. FEJEZET: VEGYES RENDELKEZÉSEK...

Részletesebben

Vajszló Nagyközség képviselőtestülete 4/1998. ( II. 11.) sz. rendelete. A címer, zászló használatáról. I. fejezet 1..

Vajszló Nagyközség képviselőtestülete 4/1998. ( II. 11.) sz. rendelete. A címer, zászló használatáról. I. fejezet 1.. Vajszló Nagyközség képviselőtestülete 4/1998. ( II. 11.) sz. rendelete A címer, zászló használatáról. I. fejezet 1.. A címer leírása Álló, háromszögű pajzs ezüst mezejében domború ívvel határolt zöld pajzsláb.

Részletesebben

b) a város intézményei által kiadott, a várossal és az intézménnyel kapcsolatos történeti, ismeretterjesztő kiadványokon; c) a város kulturális és

b) a város intézményei által kiadott, a várossal és az intézménnyel kapcsolatos történeti, ismeretterjesztő kiadványokon; c) a város kulturális és Aszód Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2015. ( II.6.) önkormányzati rendelete a helyi címer, zászló, az egyéb városi jelképek és a városnév használatának rendjéről Aszód Város Önkormányzatának

Részletesebben

DARVAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/1991.(XI.18.).DÖR SZÁMÚ RENDELETE DARVAS KÖZSÉG CÍMERÉNEK, ÉS ZÁSZLÓJÁNAK HASZNÁLATÁRÓL

DARVAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/1991.(XI.18.).DÖR SZÁMÚ RENDELETE DARVAS KÖZSÉG CÍMERÉNEK, ÉS ZÁSZLÓJÁNAK HASZNÁLATÁRÓL DARVAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/1991.(XI.18.).DÖR SZÁMÚ RENDELETE DARVAS KÖZSÉG CÍMERÉNEK, ÉS ZÁSZLÓJÁNAK HASZNÁLATÁRÓL Darvas község Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Nemesvámos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2013. (IX.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat jelképeiről

Nemesvámos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2013. (IX.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat jelképeiről Nemesvámos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2013. (IX.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat jelképeiről Nemesvámos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

1. Az önkormányzat jelképei. Az önkormányzat jelképei: a címer és a zászló. 2. A címer

1. Az önkormányzat jelképei. Az önkormányzat jelképei: a címer és a zászló. 2. A címer Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2014. (IV.10.) önkormányzati rendelete az önkormányzat címeréről, zászlajáról és használatuk rendjéről Beleg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Vanyola Község Önkormányzati Képviselő-testületének 9/2005. (IX. 12.) rendelete az önkormányzat jelképeiről és a jelképek használatáról

Vanyola Község Önkormányzati Képviselő-testületének 9/2005. (IX. 12.) rendelete az önkormányzat jelképeiről és a jelképek használatáról Vanyola Község Önkormányzati Képviselő-testületének 9/2005. (IX. 12.) rendelete az önkormányzat jelképeiről és a jelképek használatáról Vanyola Község Önkormányzati Képviselő-testülete (a továbbiakban

Részletesebben

Keszü község Önkormányzata Képviselőtestülete. 4/2005(IV.25.).sz. rendelete. az önkormányzati jelképek alkotásáról és használatának szabályairól

Keszü község Önkormányzata Képviselőtestülete. 4/2005(IV.25.).sz. rendelete. az önkormányzati jelképek alkotásáról és használatának szabályairól Keszü község Önkormányzata Képviselőtestülete 4/2005(IV.25.).sz. rendelete az önkormányzati jelképek alkotásáról és használatának szabályairól Keszü község Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban:

Részletesebben

Budafok-Tétény Budapest XXII. kerületi Önkormányzat képviselő-testületének. 10/2013. (IV.22.) önkormányzati rendelete[1]

Budafok-Tétény Budapest XXII. kerületi Önkormányzat képviselő-testületének. 10/2013. (IV.22.) önkormányzati rendelete[1] 10/2013. (IV.22.) - az önkormányzati jelképekről, valamint a kerület történelmi városrészei nevének felvételéről és használatáról az önkormányzati jelképekről, valamint a kerület történelmi városrészei

Részletesebben

2) A Kispest címerével ellátott körpecsét az önkormányzat hivatalos pecsétje.

2) A Kispest címerével ellátott körpecsét az önkormányzat hivatalos pecsétje. Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzat Képviselő-testületének a Kispest címer, a Kispest zászló és a Kispest név használatának rendjéről szóló 4/2011. (II.22.) sz. rendelettel módosított és kiegészített

Részletesebben

Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 19/2015. (IX. 25.) önkormányzati rendelete

Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 19/2015. (IX. 25.) önkormányzati rendelete Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2015. (IX. 25.) önkormányzati rendelete a helyi címerről, zászlóról, logóról és a Csömör név használatáról Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Az Önkormányzat jelképei. 1. Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata jelképei: a) Csepel címere, valamint b) Csepel zászlaja és lobogója.

Az Önkormányzat jelképei. 1. Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata jelképei: a) Csepel címere, valamint b) Csepel zászlaja és lobogója. Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete /2011. ( ) önkormányzati rendelete Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata jelképeiről Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Biharnagybajom Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2004. (IV. 30.) rendelete. az Önkormányzat jelképeiről és a jelképek használatáról

Biharnagybajom Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2004. (IV. 30.) rendelete. az Önkormányzat jelképeiről és a jelképek használatáról Biharnagybajom Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2004. (IV. 30.) rendelete az Önkormányzat jelképeiről és a jelképek használatáról Biharnagybajom Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

I. fejezet. A város címere. (1) A város címerének leírása:

I. fejezet. A város címere. (1) A város címerének leírása: Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2014. (XI.28.) önkormányzati rendelete a város önkormányzata jelképeinek alkotásáról és használatának szabályozásáról Hajdúhadház Város Önkormányzata

Részletesebben

Módosító rendelet: 25/2011. (X.21.) sz. rendelet

Módosító rendelet: 25/2011. (X.21.) sz. rendelet Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2011. (V.20.) önkormányzati rendelete a város címeréről, zászlójáról és azok használatáról (egységes szerkezetben) Módosító rendelet: 25/2011. (X.21.)

Részletesebben

Szentes Város Tanácsának 1/1989. /IX.25./ számú rendelete Szentes város címerének és zászlajának megalkotásáról és használatának szabályozásáról

Szentes Város Tanácsának 1/1989. /IX.25./ számú rendelete Szentes város címerének és zászlajának megalkotásáról és használatának szabályozásáról Szentes Város Tanácsának 1/1989. /IX.25./ számú rendelete Szentes város címerének és zászlajának megalkotásáról és használatának szabályozásáról Módosította: 1/1990./XII.7./KT, 16/1993./IX.24./KT, 23/2005.

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 16/1991. (VII. 3.) önkormányzati rendelete

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 16/1991. (VII. 3.) önkormányzati rendelete Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 16/1991. (VII. 3.) önkormányzati rendelete Egységesítve 2013. szeptember 30-án. Hatályos 2013. október 15-től. a város jelképeinek megállapításáról és használatának

Részletesebben

I. Fejezet. Szentgotthárd város címerének leírása és a címer használata. 1..

I. Fejezet. Szentgotthárd város címerének leírása és a címer használata. 1.. Szentgotthárd Város Önkormányzatának 3/1992. (IV.24.)ÖKT. rendelete a városi címer, zászló 1 és a Szentgotthárd név használatáról Módosította: a 8/2000. (II.24.) ÖKT. rendelet, a 22/2006. (IV.28.)ÖKT.

Részletesebben

Jászapáti Városi Önkormányzat 21/2009.(X.1.) rendelete

Jászapáti Városi Önkormányzat 21/2009.(X.1.) rendelete Jászapáti Városi Önkormányzat 21/2009.(X.1.) rendelete Jászapáti Város címerének és zászlajának használata rendjéről (Egységes szerkezetbe foglalva 2014. november 21.) Jászapáti Városi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

A címer leírása. Sisakdísz: jobbra fordult, magyaros vörös ruhás kar természetes színben, amit három arany búzakalászt tart.

A címer leírása. Sisakdísz: jobbra fordult, magyaros vörös ruhás kar természetes színben, amit három arany búzakalászt tart. Kistarcsa Önkormányzat Képviselő-testületének 17/1997. (XII.17.) önkormányzati rendelete Kistarcsa település címerének és zászlajának megalkotásáról a címer és zászló használatáról Kistarcsa Város Önkormányzatának

Részletesebben

Alsószentiván Község Önkormányzat 19/2009. (XI. 10.) RENDELETE. a község jelképeiről és azok használatáról, a közterületek fellobogózásáról

Alsószentiván Község Önkormányzat 19/2009. (XI. 10.) RENDELETE. a község jelképeiről és azok használatáról, a közterületek fellobogózásáról Alsószentiván Község Önkormányzat 19/2009. (XI. 10.) RENDELETE a község jelképeiről és azok használatáról, a közterületek fellobogózásáról Alsószentiván Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

JÁSZSZENTÁNDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KEPVISELOTESTULÉTENEK. 1. szakasz

JÁSZSZENTÁNDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KEPVISELOTESTULÉTENEK. 1. szakasz JÁSZSZENTÁNDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KEPVISELOTESTULÉTENEK 1991. évi 15sz.. önkormányzati RENDELETE ( egységes szerkezetben) Jászszentadrás község címerének és zászlajának létesítéséről Jászszentandrás

Részletesebben

Az Önkormányzat jelképei 1.. Az Önkormányzat jelképei, mint a település történelmi múltjára utaló díszítő szimbólumok: a címer és a zászló.

Az Önkormányzat jelképei 1.. Az Önkormányzat jelképei, mint a település történelmi múltjára utaló díszítő szimbólumok: a címer és a zászló. Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének../2014. ( ) önkormányzati rendelete a helyi címer és zászló alapításáról és használatának rendjéről, valamint az Abony városnév használatáról Abony Város

Részletesebben

Módosította: 1/1990./XII.7./KT, 16/1993./IX.24./KT, 23/2005. (XI.01.) ÖR, 13/2012. (V.11.), 1.. A címer leírása

Módosította: 1/1990./XII.7./KT, 16/1993./IX.24./KT, 23/2005. (XI.01.) ÖR, 13/2012. (V.11.), 1.. A címer leírása Szentes Város Tanácsának 1/1989./IX.25./ számú r e n d e l e t e Szentes város címerének és zászlajának megalkotásáról és használatának szabályozásáról Módosította: 1/1990./XII.7./KT, 16/1993./IX.24./KT,

Részletesebben

HAJDÚBÖSZÖRMÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. az önkormányzati jelképek használatáról szóló

HAJDÚBÖSZÖRMÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. az önkormányzati jelképek használatáról szóló HAJDÚBÖSZÖRMÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK az önkormányzati jelképek használatáról szóló 41/2005 (IX.29.) Önk. rendelettel módosított 10/2003. (III.27.) Önk. számú r e n d e l e t e Hajdúböszörmény Város Önkormányzata

Részletesebben

A rendelet célja. (2)Az Önkormányzat jelképei a címer, a zászló és a jelmondat (a továbbiakban együtt: jelképek).

A rendelet célja. (2)Az Önkormányzat jelképei a címer, a zászló és a jelmondat (a továbbiakban együtt: jelképek). 210/2014. Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének./2014. (.) önkormányzati rendelete a helyi önkormányzat jelképeiről valamint a Ferencváros név használatáról Budapest

Részletesebben

Az önkormányzat jelképei. 1. Az önkormányzat jelképei, mint a település történelmi múltjára utaló díszítő szimbólumok: a címer és a zászló.

Az önkormányzat jelképei. 1. Az önkormányzat jelképei, mint a település történelmi múltjára utaló díszítő szimbólumok: a címer és a zászló. Ceglédi Városi Önkormányzata Képviselő-testületének a város nevének 1, címerének és zászlójának használatáról 2 szóló 27/2001. (IX. 20.) Ök. rendelete a 8/2008. (III. 31.), a 15/2009. (IV. 30.) KT. rendelet,

Részletesebben

IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 7/2006. /III. 31./KT. r e n d e l e t e. - a helyi címer és zászló alapításáról és használatának rendjéről -

IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 7/2006. /III. 31./KT. r e n d e l e t e. - a helyi címer és zászló alapításáról és használatának rendjéről - IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 7/2006. /III. 31./KT. r e n d e l e t e - a helyi címer és zászló alapításáról és használatának rendjéről - Az önkormányzat jelképei 1.. Az Önkormányzat jelképei, mint

Részletesebben

Szőc Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2016. (VI.3.) önkormányzati rendelete a helyi címer és zászló alapításáról és használatuk rendjéről

Szőc Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2016. (VI.3.) önkormányzati rendelete a helyi címer és zászló alapításáról és használatuk rendjéről Szőc Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2016. (VI.3.) önkormányzati rendelete a helyi címer és zászló alapításáról és használatuk rendjéről Szőc 2016 A hirdetőtáblára kifüggesztve: 2016. június

Részletesebben

Lőrinci Város Önkormányzata Képviselő-tesületének 1/2004. (I.22.) önkormányzati RENDELETE

Lőrinci Város Önkormányzata Képviselő-tesületének 1/2004. (I.22.) önkormányzati RENDELETE 1 Lőrinci Város Önkormányzata Képviselő-tesületének 1/2004. (I.22.) önkormányzati RENDELETE A települési címer és zászló alkotásáról, engedélyezéséről és módjáról Lőrinci Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

VÉSZTŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2006. (I. 31.) számú R E N D E L E T E Vésztő város jelképeiről

VÉSZTŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2006. (I. 31.) számú R E N D E L E T E Vésztő város jelképeiről VÉSZTŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2006. (I. 31.) számú R E N D E L E T E Vésztő város jelképeiről Vésztő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló

Részletesebben

(2) A Kispest címerével ellátott körpecsét az önkormányzat hivatalos pecsétje.

(2) A Kispest címerével ellátott körpecsét az önkormányzat hivatalos pecsétje. Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzat Képviselő-testületének a Kispest címer, a Kispest zászló és a Kispest név használatának rendjéről szóló 16/2012. (V.18.), 4/2011. (II.22.) önkormányzati

Részletesebben

ONGA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 9/1995.(V.22.) R E N D E L E T E a községi címer és zászló használatáról

ONGA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 9/1995.(V.22.) R E N D E L E T E a községi címer és zászló használatáról ONGA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/1995.(V.22.) R E N D E L E T E a községi címer és zászló használatáról (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege) Onga Község Önkormányzata az 1990. évi LXV.

Részletesebben

Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2014. (VIII. 1.) önkormányzati rendelete a helyi címer és zászló alapításáról és használatának rendjéről Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

NYÍRMADA NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 5/2000./VII. 05./ ÖK. számú. R e n d e l e t e. Nyírmada Nagyközség címerének megalkotásáról.

NYÍRMADA NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 5/2000./VII. 05./ ÖK. számú. R e n d e l e t e. Nyírmada Nagyközség címerének megalkotásáról. NYÍRMADA NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2000./VII. 05./ ÖK. számú R e n d e l e t e Nyírmada Nagyközség címerének megalkotásáról. Nyírmada Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2004 (IV.30.) rendelete

Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2004 (IV.30.) rendelete Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2004 (IV.30.) rendelete Kiskunmajsa város nevének használatáról, címeréről, zászlójáról, és emblémájáról ( Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Részletesebben

A CÍMER HASZNÁLATÁNAK KÖRE ÉS MÓDJA

A CÍMER HASZNÁLATÁNAK KÖRE ÉS MÓDJA Bácsbokod Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2015 (IV.29.) önkormányzati rendelete Bácsbokod Nagyközség Önkormányzatának jelképeiről Bácsbokod Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

1. Az önkormányzat jelképei

1. Az önkormányzat jelképei Cegléd Város Önkormányzata Képviselő-testületének a város nevének, címerének és zászlójának használatáról 1 szóló 27/2001. (IX. 20.) Ök. rendelete a 8/2008. (III. 31.), a 15/2009. (IV. 30.) KT. rendelet,

Részletesebben

Lengyeltóti Város Képviselő-testülete. 6/1992.(V.28.) rendelete

Lengyeltóti Város Képviselő-testülete. 6/1992.(V.28.) rendelete Lengyeltóti Város Képviselő-testülete 6/1992.(V.28.) rendelete Lengyeltóti Város jelképeiről és a jelképek használatáról (egységes szerkezetben a módositására kiadott 19/2009.(IX.25.), 16/2012.(V.31.)

Részletesebben

Veresegyház Város Önkormányzat Képviselő-testületének../2012. (III. 21. ) ÖR. sz. rendelete

Veresegyház Város Önkormányzat Képviselő-testületének../2012. (III. 21. ) ÖR. sz. rendelete Veresegyház Város Önkormányzat Képviselő-testületének../2012. (III. 21. ) ÖR. sz. rendelete Veresegyház Város címerének, zászlójának és a város nevének használatáról Veresegyház Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Az önkormányzat jelképei

Az önkormányzat jelképei Hollókő Község Önkormányzat Képviselő-testületének6/2005. (XI.08.) számú rendelete Hollókő község címeréről, zászlójáról és a község nevének felvételéről és használatának rendjéről Hollókő Község Önkormányzat

Részletesebben

Gellénháza község Képviselőtestületének. a 13/2005.(IX.19.) számú rendelettel módosított. 6/1994.(XII.5.) számú rendelete

Gellénháza község Képviselőtestületének. a 13/2005.(IX.19.) számú rendelettel módosított. 6/1994.(XII.5.) számú rendelete Gellénháza község Képviselőtestületének a 13/2005.(IX.19.) számú rendelettel módosított 6/1994.(XII.5.) számú rendelete a község címeréről, zászlójáról és pecsétjéről, azok használatáról.- (egységes szerkezetben)

Részletesebben