1. Utazás, közlekedés

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1. Utazás, közlekedés"

Átírás

1

2 50 olyan kifejezést gyűjtöttem össze és dolgoztam ki (10 kifejezés 5 témakörben), amit ha külföldre mész - akár nyaralni, tanulni vagy élni - elengedhetetlen lesz számodra. Vágjunk is bele! 1. Utazás, közlekedés - Excuse me. Could you tell me how I can get to the bank/hospital/museum/shop/church/etc.? Elnézést. Meg tudná mondani, hogy hogyan jutok el a bankhoz/kórházhoz/múzeumhoz/bolthoz/templomhoz/stb.? - Excuse me. I think I'm lost. Could you tell me where I am? Elnézést. Azt hiszem eltévedtem. Meg tudná mondani, hogy hol vagyok? - Excuse me. Where can I find the nearest bank/hospital/museum/shop/church/etc.? Elnézést. Hol találom a legközelebbi bankot/kórházat/múzeumot/boltot/templomot/stb.? - Which bus/train/tram/ferry/etc. goes to...? Melyik busz/vonat/villamos/komp/ stb. megy... -ba?

3 - When does the bus/train/tram/ferry/etc. leave? Mikor indul a busz/vonat/villamos/komp? - One single/return ticket to..., please. Egy jegyet kérek szépen oda/oda vissza... -ba. - Do I have to change? Át kell szállnom? - Where do I have to get off? Hol kell leszállnom? - How far is the bank/hospital/museum/shop/church/etc. from here? Milyen messze van innen a bank/kórház/múzeum/bolt/templom/stb.?

4 - Where can I park my car? Hol tudok leparkolni?

5 Mi az az 5 szempont, ami miatt a Don t Panic profi online angol tanfolyam nagyon tetszeni fog Neked? 1. forradalmian új, korlátlan és kötetlen bármikor, bárhonnan tanulhatsz bármennyit 2. az élő angolt fogod megtanulni Vas Timitől, a Te személyes és virtuális angoltanárodtól 3. kommunikáció alapú angol tanfolyam: hallgatsz, beszélsz, írsz, fejlesztjük a szókincsed és a nyelvtanod tanári videó magyarázatokkal + a legmodernebb könyvek segítségével tanulhatsz 4. saját tempódban tanulhatsz és emellett maximális tanári támogatást kapsz 5. nem kell órákat töltened utazással és nem kell alkalmazkodnod másokhoz

6 2. Étteremben - A table for 1/2/4/etc. in the smoking / non-smoking area, please. Egy asztalt 1/2/4/stb. főre a dohányzó / nem dohányzó részen, kérem. - I'd like a coke/a mineral water/a juice/etc. Szeretnék egy kólát/ásványvizet/gyümölcslevet/etc. - I'd like sparkling/still mineral water. Szénsavas / buborékmentes vizet kérek szépen. - Do you have any vegetarian dish? Van vegetáriánus ételük? - I'll have a soup/a steak / a chicken / etc. Levest / steaket / csirkét / stb. kérnék. - Can I have the dessert menu, please? Megkaphatnám a desszert étlapot, kérem?

7 - Can I have a spoon / fork / knife / glass / etc., please? Kaphatnék egy kanalat / villát / kést / poharat, kérem? - The food is cold / spoilt. Could you change it, please? Az étel hideg /kihűlt. Ki tudná cserélni, kérem? - Can I have the bill, please? Kérhetném a számlát? - I'd like to pay in cash / by card. Készpénzzel / kártyával szeretnék fizetni.

8 Egyedülálló oktatási módszer a Don t Panicnél Az oktatási módszerünk országos szinten egyedülálló. Nincs még egy olyan online angol nyelvtanfolyam, ahol kötetlenül és korlátlanul tanulhatsz, kényelmesen otthonról úgy, hogy közben minden tanári támogatást megkapsz, és nem egy letölthető online tananyagot, ahol aztán vásárlás után magadra hagynak. A tanfolyam a könyvvel kiegészülve abszolút kommunikáció alapú; hallgatsz, beszélsz, írsz, fejlesztjük a szókincsed és a nyelvtanod. Több száz percnyi letölthető hanganyagot kapsz tőlünk, amit bárhova magaddal vihetsz. A hanganyagok anyanyelvi beszélőkkel lettek rögzítve, hogy Te tényleg az élő angolt tanuld meg. Az élő angolt fogod megtanulni profi oktatótól Ha a Don t Panic-nél tanulsz, akkor Vas Timi lesz a Te személyes és virtuális angoltanárod. Ki ő? Egy profi, anyanyelvi szintű angoltanár fog beköltözni a mindennapjaidba. Timi az élő angolt tanítja, élt kint több angol nyelvterületen (Oxford és Új-Zéland), ott képezte magát, saját nyelviskolája volt, jelen pillanatban is világszerte több ezren tanulnak az ő anyagaival, tanfolyamaival. Eddig több, mint 40 féle nemzetiségű diákot tanított a teljesen kezdőtől az anyanyelvi szintig, 8 év alatt, letanított óra, több mint diák. Itthon nyelvvizsgaguruként is ismert. Még több infó az oktatóról itt!

9 Egyéni tanmenet, saját tempóban haladsz Ha hozzánk jössz tanulni, senki nem fog zavarni. Egyéni tempóban tanul mindenki. Ez miért jó neked? Mert ha gyorsabb vagy az átlagnál, nem húznak vissza. Ha átgondoltabb vagy az átlagnál, senki nem siettet. Ismersz még egy olyan online nyelvtanfolyamot, ahol a csoportos órák árain megkapod a magántanulás szakmai előnyét? Nálunk nem kell alkalmazkodnod a tanárhoz, nem kell függened másoktól, nem tudsz elkésni és százezreket sem kell költened. Nálunk átlagosan 200 forintba kerül egy óra. Az utazást és az unatkozást elfelejtheted, és kellemetlenül sem kell érezned magad mások előtt. Ez az angol tanfolyam Rólad szól!

10 3. A boltban: akár ruhát, akár bármi mást mész vásárolni :) - Excuse me. Do you have this in a smaller / bigger size? Elnézést. Van ebből nagyobb / kisebb méretben? - Where can I find the changing room? Hol találom a próbafülkét? - Do you have this in red/black/blue/ etc.? Van ebből piros/fekete/kék/stb. színben?

11 - I'm looking for a shirt/ bread / newspaper / shoes / etc. Where can I find it? Inget/ kenyeret / újságot / cipőt / stb. keresek. Hol találom? - How much is it? Mennyibe kerül? - I'd like to change / return this. Ki szeretném cserélni ezt. / Vissza szeretném hozni ezt. - Where is the cash desk? Hol van a kassza? - Can I get a bag, please? Kaphatnék egy táskát? - Could you give me the receipt, please? Oda tudná adni a blokkot? - I've changed my mind. I won't take this. Meggondoltam magam. Ezt nem viszem el.

12 4. Hivatalos ügyek intézése Ezen csoportba főként kórházzal és rendőrséggel kapcsolatos kifejezéseket írtam össze. Reméljük nem kerül rá sor, de ha mégis, jól jöhet, ha ismered őket. - I've lost my ID / passport / wallet /etc. Elvesztettem a személyigazolványomat / útlevelemet / pénztárcámat / stb. - I was robbed on High street / on the underground / on the bus / etc. Kiraboltak a High streeten / metróban / buszon / stb. - I was attacked on High street / on the underground / on the bus / etc. Megtámadtak a High streeten / metróban / buszon / stb.

13 - My car was stolen / broken into last night. Ellopták / feltörték az autómat múlt éjjel. - Somebody broke into my house / flat / room. Valaki betört a házamba / lakásomba / szobámba. - My watch / wallet / car key / etc. was stolen yesterday. Ellopták az órám /pénztárcám / kocsikulcsom / stb. tegnap.

14 - I'm not feeling well. I have a cold / sore throat / fever / stomachache / toothache / diarrhoea. // I vomited. Nem érzem jól magam. Megfáztam / fáj a torkom / lázam van / hasfájásom / fogfájásom / hasmenésem. // Hánytam. - Could you give me some pill / tablet / medicine? Tudna adni valami pirulát / tablettát / gyógyszert? - Where is the nearest hospital / pharmacy? Hol van a legközelebbi kórház / gyógyszertár? - I think I broke my leg / arm / finger / etc. Azt hiszem eltörtem a lábam / karom / ujjam / stb.

15 Miből áll a Don t Panic profi online angol nyelvtanfolyam? Azaz mit fogsz kapni? Mindent otthonról, a saját számítógéped mellől tanulhatsz meg, mégsem leszel magadra hagyva, nem kell nélkülöznöd a nyelvtanári segítséget, hiszen a zártkörű hallgatói fórum, a 120 darab konzultációs kredited (beküldhetsz feladatokat, írásokat, fordításokat, stb. javításra) és Skype konzultációk segítségével azonnal választ kapsz minden kérdésedre, ha elakadnál, vagy ha szimplán csak érdeklődnél. Zártkörű Facebook csoportban pedig cseveghetsz a csoporttársaiddal is, vagy épp tanulótársat találhatsz magadnak. Szintenként minimum 120 óra tanulási lehetőséget biztosítunk hallgatóinknak: kezdőtől a felsőfokig, 7 szinten (a szinted segítünk kiválasztani az online, interaktív és ingyenes szintfelmérőnk segítségével) szintenként átlagosan 150 interaktív videó és audio tanári magyarázattal + a modern angol könyveid segítségével úgy tanulsz, mintha egy valódi nyelvórán ülnél, ahol a tanár CSAK Veled tanul az angol tanfolyam angolul folyik és nem magyarul! Tudjuk, ez alap követelmény lenne, de rengeteg tanár magyarul tanítja az angolt. A kezdő szinteken folyamatosan szoktatjuk hozzá a tanulót az angol

16 beszédhez biztosítva a maradéktalan megértést és sikerélményt. Nem kell attól félned, hogy nem érted majd a tanárod. Timi profi és tudja, hogy a különböző szintű hallgatókat hogy kell tanítani. 8 hetes, 8 modulos, 40 leckés tanfolyamok; hetente egy új modul fog érkezni hozzád, valamint 1 éves korlátlan hozzáférés az online tanteremhez, így nem kell attól félned, hogy lemaradsz bármiről is, vagy nem tudod időben befejezni. A tanfolyamot 8 hétre optimalizáltuk, de szintenként 1 éved van arra, hogy kényelmesen elsajátítsd a tananyagokat. ajándék exkluzív tankönyvcsomag értéke Ft nyomtatott formában is megkapsz mindent, hogy még évek múlva is elővehesd és tanulhass belőle. választható modulzáró tesztek részletes tanári kiértékeléssel rendszeres visszacsatolás kapsz tőlünk, hogy lásd mennyit is fejlődtél Mi nem hagyunk magadra! A tesztek nem kötelezőek, viszont ajánljuk őket. havi 2 20 perc Skype-os órát, ahol azt gyakoroljuk, amit Te szeretnél: mi kifejezetten a beszéd gyakorlását ajánljuk, de bármi mást is gyakorolhatunk. saját fejlesztésű online tananyagokat is kapsz szintenként 200 perc letölthető hanganyag

17 100%-os pénzvisszafizetési garancia: Ha úgy érzed, nem azt kaptad, amit vártál, 8 napon belül, indoklás nélkül visszaküldheted a tananyagot és mi visszafizetjük a díját. ingyenes postázás Magyarországon belül (külföldre való postázásról érdeklődj ügyfélszolgálatunkon) Érvényes: ig Itt tudod beváltani:

18 5. Kikapcsolódás Hotel, városnézés, látványosságok - I have a booking under the name of... Van egy foglalásom... néven. - Is breakfast included in the price? A reggeli benne van az árban? - What facilities are there in the hotel? Milyen létesítmények vannak a hotelben? - What programmes could you recommend in the city? Milyen programokat tudna ajánlani a városban? - What is on tonight? Mi van ma műsoron? (akár mozi, színház, vagy bármilyen más szórakoztató műsor)

19 - How much is the entrance fee? Mennyibe kerül a belépő? - Is there a discount for children / students? Van kedvezmény gyerekeknek / diákonak? - What are the landmarks of the city? Mik a város látványosságai? - What is the best restaurant in the city? Mi a város legjobb étterme? - Where are the night clubs? Hol vannak a szórakozóhelyek?

20

Angol-magyar szójegyzék és nyelvtani összefoglaló

Angol-magyar szójegyzék és nyelvtani összefoglaló Intermediate Bel v 7/3/03 11:14 AM Page b 1 the edition Great Clarendon Street, Oxford OX2 6DP Oxford University Press is a department of the University of Oxford. It furthers the University s objective

Részletesebben

Around 5 in the afternoon. Délután 5 óra körül. Kijelentkezés nálunk reggel 10.30-ig van. Check out time is at us 10.30 a.m. But we can deposit your

Around 5 in the afternoon. Délután 5 óra körül. Kijelentkezés nálunk reggel 10.30-ig van. Check out time is at us 10.30 a.m. But we can deposit your Hello! Good morning, good evening!( general greeting Ált. üdvözlés): jó reggelt, jó estét! Do you speak English? Beszél angolul? Tud magyarul? Do you know Hungarian? Only a little. Csak egy keveset. Hányan

Részletesebben

GO! EXKLUZÍV LIKE BIRIZGÁLÓ AJÁNDÉKANYAG. szuper ajándékanyagot kaptál EXKLUZÍV AJÁNDÉKANYAGOD. Tudtad? Jó tanulást! Fekete Gábor. www.nyelvipercek.

GO! EXKLUZÍV LIKE BIRIZGÁLÓ AJÁNDÉKANYAG. szuper ajándékanyagot kaptál EXKLUZÍV AJÁNDÉKANYAGOD. Tudtad? Jó tanulást! Fekete Gábor. www.nyelvipercek. EXKLUZÍV AJÁNDÉKANYAGOD NYELVTANI RENDSZEREZŐ PROGRAM EXKLUZÍV LIKE BIRIZGÁLÓ AJÁNDÉKANYAGOD :) Szia! A Nyelvipercek.hu exkluzív ajándékanyagoddal szuper ajándékanyagot kaptál 1. Nyírd ki az angolodban

Részletesebben

Hogyan tanulhatsz nyelveket

Hogyan tanulhatsz nyelveket Hogyan tanulhatsz nyelveket Ezt az útmutatót az Európa Tanács és az Európai Unió közösen készítette 2001-ben a Nyelvek Európai Éve alkalmából. Az Év sikere nyomán az Európa Tanács szeptember 26-át a Nyelvek

Részletesebben

MODÁLIS SEGÉDIGÉK jelentései

MODÁLIS SEGÉDIGÉK jelentései MODÁLIS SEGÉDIGÉK jelentései A segédige Jelentésárnyalatai Múltban Jövıben Ellentéte Példa MUST HAVE TO* AM / IS / ARE TO MUSTN T NEED* BELSİ KÉNYSZER(muszáj, kell)* VALÓSZÍNŐSÉG (biztosan, valószínőleg)*

Részletesebben

Angol Nyelvvizsga - Középfok Tájékoztató HANGOS NYELVTANULÁS OTTHON

Angol Nyelvvizsga - Középfok Tájékoztató HANGOS NYELVTANULÁS OTTHON Angol Nyelvvizsga - Középfok Tájékoztató HANGOS NYELVTANULÁS OTTHON - Alapfokú angol nyelvtudással rendelkezel? - Szeretnél folyékonyan, bátran beszélni angolul? - Középfokú nyelvvizsgát szeretnél tenni,

Részletesebben

ERDÉLYI MARGIT Kis angol nyelvtan

ERDÉLYI MARGIT Kis angol nyelvtan NNCL1231-4B0v1.0 ERDÉLYI MARGIT Kis angol nyelvtan Kedves Nyelvtanuló! Engedd meg, hogy így ismeretlenül is szeretettel köszöntselek a nyelvtanulók hatalmas, és egyre növekvő táborában. Remélem, nem haragszol

Részletesebben

Nyelvtanulás multimédiás eszközökkel A Rosetta Stone nyelvfejlesztő program hatékonyságának elemzése

Nyelvtanulás multimédiás eszközökkel A Rosetta Stone nyelvfejlesztő program hatékonyságának elemzése Nyelvtanulás multimédiás eszközökkel A Rosetta Stone nyelvfejlesztő program hatékonyságának elemzése T. Kovács * és C. Sik-Lányi * * Pannon Egyetem/ Angol Amerikai Intézet, Veszprém, Magyarország * Pannon

Részletesebben

Helyi tanterv Speciális négyosztályos gimnáziumi képzés 9-12. évfolyam Angol első idegen nyelv (8, 7, 5, 4)

Helyi tanterv Speciális négyosztályos gimnáziumi képzés 9-12. évfolyam Angol első idegen nyelv (8, 7, 5, 4) A kerettantervek kiadásának és jogállásának rendjéről szóló 51/2012. (XII. 21.) számú EMMI rendelet 3. melléklet - Kerettanterv a gimnáziumok 9-12. évfolyamára Helyi tanterv Speciális négyosztályos gimnáziumi

Részletesebben

Dohár Péter. Kis angol nyeltvan

Dohár Péter. Kis angol nyeltvan Dohár Péter Kis angol nyeltvan - 2 - Tartalom Néhány fontos nyelvtani tézis 1. Present Perfect Continuous Tense 2. Present Perfect Tense 3. Present Continuous Tense 4. Present Simple Tense 5. Past Perfect

Részletesebben

Miért pont az Inside Word?

Miért pont az Inside Word? Nyelvtanulás külföldön Általános nyelvtanfolyamok Ifjúsági nyelvi táborok Nyelviskolai tanév Középiskolai tanév Egyetemi tanév Tanár-tréning ösztöndíjjal Tanulás + munka Szaknyelvi tanfolyamok Szakmai

Részletesebben

Külföldi munkavállalási kézikönyv 2014

Külföldi munkavállalási kézikönyv 2014 Külföldi munkavállalási kézikönyv 2014 Kedves Barátunk! A Külfödi munkavállalói kézikönyv azért készült, hogy könnyebbé tegye számodra a külföldi munkavállalást. Segít Neked a munkakeresésben, a szakmai

Részletesebben

Uniwersytet Jagielloński Krakkó/Krakkow

Uniwersytet Jagielloński Krakkó/Krakkow Uniwersytet Jagielloński Krakkó/Krakkow Hallgatói beszámolók Eddigi kiutazók: 2014/15 őszi félév Baricz Márton 2012/13 tavaszi félév Domján Szabolcs Szécsényi Ákos 2011/2012 tavaszi félév Nagy Judit 2011/2012

Részletesebben

2007. december-január ittésmost 3. Kedves Barátaim!

2007. december-január ittésmost 3. Kedves Barátaim! 2007. december-január ittésmost 3 Kedves Barátaim! Ez a lap az újdonságok lapja. Számos eddig nem tapasztalt dologgal találkozhattok. Egy dupla számot tartotok most a kezetekben. Ennek legfőbb oka az,

Részletesebben

A felmérési egység kódja:

A felmérési egység kódja: A felmérési egység lajstromszáma: 0073 ÚMFT Programiroda A felmérési egység adatai A felmérési egység kódja: A kódrészletek jelentése: IdnyAng//50/Ált// Bármely nyelvtudást igénylő szakképesítéscsoportban,

Részletesebben

Hogyan érj el több érdeklődőt és hogyan érd el, hogy TŐLED vásároljanak?

Hogyan érj el több érdeklődőt és hogyan érd el, hogy TŐLED vásároljanak? HÍRLEVÉL TITKOK 1. Hogyan érj el több érdeklődőt és hogyan érd el, hogy TŐLED Ismerd meg az automatizált és célzott email marketing hatékonyságát és érj el látványos növekedést az értékesítésben! Égerházi

Részletesebben

1. Italian people. pasta every day. a) eats b) eating c) eat d) are eating

1. Italian people. pasta every day. a) eats b) eating c) eat d) are eating PART 1: GRAMMAR/NYELVTAN Válaszd ki az egyetlen helyes megoldást! (Minden helyes válasz 1 pontot ér!) 1. Italian people. pasta every day. a) eats b) eating c) eat d) are eating HELYES: C, mivel általános,

Részletesebben

10 000 Ft. Nyári nyelvtanfolyamok. hűsítő árakon. KEDVEZMÉNY június 15-ig! Tel.: 7000-137. június 22., július 06., 20., augusztus 03.

10 000 Ft. Nyári nyelvtanfolyamok. hűsítő árakon. KEDVEZMÉNY június 15-ig! Tel.: 7000-137. június 22., július 06., 20., augusztus 03. Nyári nyelvtanfolyamok június 22., július 06., 20., augusztus 03., 17-től hűsítő árakon klimatizált tantermekben 10 000 Ft KEDVEZMÉNY június 15-ig! Kedvezmény jelentkezés h-p: 9.30-19, szo.: 9-12 óráig

Részletesebben

A MEDGYESSY FERENC GIMNÁZIUM ÉS MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA. Angol nyelv I. RÉSZLETES ÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNY II.

A MEDGYESSY FERENC GIMNÁZIUM ÉS MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA. Angol nyelv I. RÉSZLETES ÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNY II. A MEDGYESSY FERENC GIMNÁZIUM ÉS MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA Angol nyelv I. RÉSZLETES ÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNY II. A VIZSGA LEÍRÁSA OM azonosító: 031202 ANGOL NYELV Az idegen nyelvi érettségi vizsga célja

Részletesebben

Élő idegen nyelv. 1. Távlati célok. 2. Az idegen nyelv helye a közoktatás egészében. 3. Az élő idegen nyelv és a NAT összhangja

Élő idegen nyelv. 1. Távlati célok. 2. Az idegen nyelv helye a közoktatás egészében. 3. Az élő idegen nyelv és a NAT összhangja Élő idegen nyelv Általános és kiemelt fejlesztési feladatok megvalósítása az idegen nyelv tanítása során az általános iskola 1 8. évfolyamán Az Alapelvek egy nyolc évfolyamra kiterjesztett élő idegen nyelvi

Részletesebben

b'f4. számú előterjesztés

b'f4. számú előterjesztés b'f4. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere Előterjeszt és a Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság részére a Széchenyi István Magyar-Német Két tanítási

Részletesebben

Erasmus beszámoló. Spanyolország Tarragona. Ludász Barbara

Erasmus beszámoló. Spanyolország Tarragona. Ludász Barbara Erasmus beszámoló Spanyolország Tarragona 2013/2014 II. félév Ludász Barbara 1 Tartalomjegyzék Erasmus beszámoló... 1 Bemutatkozás... 3 A kezdetek... 4 Oktatás... 6 Spanyol - katalán... 7 Élet az egyetemen

Részletesebben

Utam a perfekt angolhoz. Ha nekem sikerült, neked miért ne sikerülne?

Utam a perfekt angolhoz. Ha nekem sikerült, neked miért ne sikerülne? Utam a perfekt angolhoz Ha nekem sikerült, neked miért ne sikerülne? Előszó Okos ember más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye semmiből. E népi bölcsesség alapján nagyon kevés okos ember van a földön.

Részletesebben

ANGOL NYELV HELYI SZAKTÁRGYI TANTERV (1 8. ÉVFOLYAM) 2010

ANGOL NYELV HELYI SZAKTÁRGYI TANTERV (1 8. ÉVFOLYAM) 2010 1. oldal ANGOL NYELV HELYI SZAKTÁRGYI TANTERV (1 8. ÉVFOLYAM) 2010 Tantárgyi célok és feladatok Az angol nyelv tanulásának megszerettetése, a nyelvtudás nem luxus, hanem a kapcsolatteremtés eszköze Az

Részletesebben

junior tábor élmény külföldön nyelvtudás külföldi szaknyelvi tanfolyam külföldi középiskolai tanév tapasztalat lehetőségek

junior tábor élmény külföldön nyelvtudás külföldi szaknyelvi tanfolyam külföldi középiskolai tanév tapasztalat lehetőségek junior tábor élmény külföldön nyelvtudás külföldi külföldi középiskolai tanév szaknyelvi tanfolyam tapasztalat lehetőségek CÉGVEZETŐI REFERENCIA 1991-ben utaztam ki Kanadába, tanítói végzettséggel az angol

Részletesebben

Szállás turisták számára

Szállás turisták számára Tourist Accommodation bed and breakfast (B&B) boarding house campsite caravan park chalet cruise ship five-star hotel hall of residence/dormitory health resort holiday house motel seaside resort self-catering

Részletesebben

magazın www.felvi.hu A hiteles forrás minden, amit a felsőoktatásról tudni lehet XV. évfolyam, 2. szám 2015. július

magazın www.felvi.hu A hiteles forrás minden, amit a felsőoktatásról tudni lehet XV. évfolyam, 2. szám 2015. július A hiteles forrás minden, amit a felsőoktatásról tudni lehet magazın XV. évfolyam, 2. szám 2015. július MENTŐÖV MENTŐÖV MENTŐÖV MENTŐÖV www.felvi.hu OKTATÁSI AJÁNLATOK AZ EDUCATIO NONPROFIT KFT.-TŐL Pótfelvételivel

Részletesebben

Helyi tanterv-javaslat. angol nyelv. 9 (NYEK)-9-12. évfolyam

Helyi tanterv-javaslat. angol nyelv. 9 (NYEK)-9-12. évfolyam A kerettantervek kiadásának és jogállásának rendjéről szóló 51/2012. (XII. 21.) számú EMMI rendelet 7. melléklet - A miniszter által egyes iskolatípusra, pedagógiai szakaszra, tantárgyra, vagy egyes sajátos

Részletesebben

ERASMUS beszámoló. ECE PARIS - ÉCOLE D INGÉNIEURS Franciaország - Párizs 2013/14. I. félév. Papp Erika

ERASMUS beszámoló. ECE PARIS - ÉCOLE D INGÉNIEURS Franciaország - Párizs 2013/14. I. félév. Papp Erika ERASMUS beszámoló ECE PARIS - ÉCOLE D INGÉNIEURS Franciaország - Párizs 2013/14. I. félév Papp Erika Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Kezdetek... 3 3. Kiutazás... 3 4. Szállás... 4 4.1 Kollégium...

Részletesebben

ANGOL NYELV. Európa Tanács. Érettségi vizsga. C2 Mesterszint C1 Haladó szint B2 Középszint B1 Küszöbszint A2 Alapszint A1 Minimumszint

ANGOL NYELV. Európa Tanács. Érettségi vizsga. C2 Mesterszint C1 Haladó szint B2 Középszint B1 Küszöbszint A2 Alapszint A1 Minimumszint ANGOL NYELV Az idegen nyelvi érettségi vizsga célja a kommunikatív nyelvtudás mérése, azaz annak megállapítása, hogy a vizsgázó képes-e kommunikációs céljait megvalósítani. A vizsga mindkét szinten írásbeli

Részletesebben