Tartalomjegyzék. Tartalomjegyzék

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tartalomjegyzék. Tartalomjegyzék"

Átírás

1

2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 2 Tartalomjegyzék Mire számíthatsz?... 5 Alapfogalmak tisztázása... 6 Bemelegítés... 9 Nyújtás Errata Naplózás Ha kérdésed van Otthoni alapozó edzésterv: 1 hét hét, 1. nap hét, 2. nap hét, 3. nap hét, 4. nap Otthoni alapozó edzésterv: 2 hét hét, 1. nap hét, 2. nap hét, 3. nap hét, 4. nap Otthoni alapozó edzésterv: 3 hét hét, 1. nap hét, 2. nap hét, 3. nap hét, 4. nap Otthoni alapozó edzésterv: 4 hét hét, 1. nap hét, 2. nap hét, 3. nap... 39

3 Tartalomjegyzék 4. hét, 4. nap

4

5 5 Mire számíthatsz? Ha ezt az edzéstervet rendelted, akkor nyilvánvalóan régóta nem végzel rendszeres mozgást. Fontos, hogy még egyszer tisztázzam: ez nem az a program, amitıl igazán fogyni fogsz (bár amennyiben megfelelı étkezéssel párosítod, nem marad el a fogyás sem). Ez a program pusztán felkészíti a testedet arra, hogy komolyabb terhelésnek tehesd ki a késıbbiekben. Hogy mi lesz ez a komolyabb terhelés? Az a célodtól függ: Az izomnövelı / alakváltó (azaz súlyzós) edzés való neked, ha Ha szebb izmokat szeretnél (és nagyobb izomtömeget, még ha csak néhány kiló izomtömegrıl is beszélünk). Ez fogja meghatározni igazából az alakodat. Szép izomzat nélkül még a sovány ember is inkább kórosan soványnak tőnik. Az izomzata pedig nem kellemesen szép lesz, hanem kissé anorexiára emlékeztetıen szálkás. Ha 15 kiló feletti súlyfelesleggel rendelkezel. Ekkor ugyanis túl nagy rajtad a súlyfelesleg, hogy azokat a zsírégetı gyakorlatokat elvégezd, amelyek az anyagcserédet hivatottak maximálisan felpörgetni. Az ízületeid biztosan nem fogják bírni, de az izmaidnak, az inaidnak és a szív- és érrendszerednek is túlságosan nagy lenne a terhelés, hogy biztonságosan elkezdhesd az edzéstervet. Ilyenkor legjobb, ha az izmaidat kezded építeni, amivel fokozhatod az alapanyagcserédet miközben erısíted az inakat, az ízületeket anélkül, hogy ártalmasan túlterhelnéd ıket. Ez igaz kortól és nemtıl függetlenül. Ha tömegnövelésre vágysz. Ez esetben nyilván nem kérdés, hogy az egyetlen neked való edzésterv az izomépítı és alakformáló edzés. A zsírégetı edzés való neked, ha A tömegnövelés közben felszedett kilókból szeretnéd leadni a ballasztot, vagyis azt, ami nem izomként, hanem zsírként jött fel rád. Sajnos a valamilyen mértékő zsírosodás elkerülhetetlen a tömegnövelés alatt. Az arányára persze lehet figyelni, de mindenképpen zsírt is fogsz felszedni. Ezt a zsírt tudod leadni egy-egy intenzív zsírégetı edzésciklussal. Ha kilónál kevesebb súlyfelesleged van, és fogyni szeretnél. Ezek a gyakorlatok keményen megterhelik a szív és érrendszeredet, ezért valamilyen szintő erıállóképességet feltételeznek. A zsírégetı edzéssel úgy tudod felpörgetni az anyagcserédet, hogy nem is annyira az edzés alatt elégetett kalória fog számítani, hanem az az extra kalória, amit az edzés után a szervezeted még órán át folyamatosan égetni fog!

6 Ha szálkásítani akarsz, vagy ha már csak az utolsó néhány kilóval szenvedsz. Ha ez a célod, nincs jobb megoldás számodra, mint a zsírégetı edzéstervek követése. 6 A késıbbiekrıl tehát ez alapján érdemes döntened. Addig is, az otthoni alapozó edzéseket heti négy alkalommal kell elvégezned. Ez azt jelenti, hogy egyszer egy héten két edzésnapod lesz egymás után. A többi edzésnapod után mindig van egy pihenınapod is. A pihenınapokon folytasd az 5 perces napi edzéstervek végrehajtását is, amit a program legelején kaptál! A te esetedben természetesen a napi 5 perces súlyzós edzés javasolt, de a fenti pontok alapján természetesen dönthetsz másképp is. Alapfogalmak tisztázása Hogy ezt az otthoni alapozó edzéstervet a lehetı leggördülékenyebben tudd használni, elıször néhány alapfogalmat és az edzéstervekben használt jelöléseket tisztáznunk kell. Ezek a következık: Gyakorlat...Gyakorlat alatt mindig az adott feladatot értjük, aminek a helyes elvégzését a videók között tekintheted meg. Mivel az otthoni alapozó gyakorlatok között kevés olyan van, ami különleges figyelmet igényel, ezért itt a gyakorlatok túlnyomó többsége nem külön-külön, hanem egyben, úgynevezett komplexek formájában lesz megtekinthetı, ahol egymás után összefőzve találod majd meg a gyakorlatokat. Többnyire ezek a gyakorlatok annyira magától értetıdıek, hogy az Otthoni Alapozó Edzéstervet a videóval együtt is végezheted. Sıt, javasolt is a videóval együtt végezned a gyakorlatokat. Az edzéstervben a gyakorlat megnevezése mellett megtalálod, hogy az adott gyakorlat mely izomcsoportokat mozgatja meg. Ismétlésszám (lassú / gyors)...az ismétlésszám mindig az a szám, amennyiszer egy adott gyakorlatot, egymás után pihenés nélkül el kell végezned. Az ben az ismétlésszám mindig a napi edzéstervet leíró táblázat széria-, ismétlésszám (lassú / gyors), idı oszlopában van megadva. A gyakorlatok többségének ez az ismétlésszám a következı formátumban van feltőntetve: X / Y (ahol az X is és az Y is egy számot jelent). Az elsı szám (azaz példánkban az X) mindig azt mondja meg, hogy a videóban hallható zene ütemére mennyiszer kell a gyakorlatot lassan (azaz ütemenként egyszer) elvégezni. A perjel utáni szám pedig (azaz példánkban az Y) azt mondja meg, hogy mennyiszer kell a gyakorlatot gyorsan, dupla sebességgel (azaz ütemenként kétszer) elvégezni.

7 Néhány gyakorlat viszont X Y formátumban van megadva. Ez esetben az ismétlésszám mindig a jel utáni szám lesz. Tehát ha egy gyakorlatnál az edzéstervben azt látod, hogy 1 10, akkor azt a gyakorlatot tízszer kell egymás után pihenés nélkül elvégezned. Az elsı szám pedig mindig a szériaszám. Az ilyen gyakorlatok nem részei a videó komplexeknek, ezeket külön, önállóan kell elvégezned. (Lásd még szériaszám és [komplexek]). 7 Szériaszám...A szériaszám azt fogja neked megmondani, hogy hányszor kell ismételned a teljes ismétlésszámos blokkot pihenıkkel közbeiktatva. Ha tehát az edzéstervben egy gyakorlatnál azt látod, hogy 2 10, akkor az elsı szám fogja megmondani neked a szériaszámot. A 2 10 azt jelenti, hogy elvégzed a gyakorlatot tízszer egymás után, pihenés nélkül, majd pihenhetsz pontosan annyit, amennyit a napi edzéstervedben a szériák közötti szünetek instrukciónál látsz, és másodszor is elvégzed a gyakorlatot tízszer egymás után, pihenés nélkül. Ha 3 10-et látnál, akkor még egyszer pihennél ezek után, és újra tízszer egymás után elvégzed a gyakorlatot. Az otthoni alapozó edzéstervekben általában nincs szériaszám, kivéve néhány gyakorlatot, amit legtöbbször vagy az edzésed elején vagy az edzésed végén végzel el, a videótól függetlenül. (Lásd még ismétlésszám, kör, körök javasolt száma). Szériák közötti szünet...ez lesz az az idımennyiség, amennyit pihenhetsz a szériák között. Tehát ha ez mondjuk ez 15 másodperc és az ismétlés és széria szám 2 10, akkor elvégzed a gyakorlatot tízszer egymás után, pihenés nélkül, majd pihensz 15 másodpercet, és újra elvégzed a gyakorlatot tízszer egymás után pihenés nélkül. Az otthoni alapozó edzéstervekben ez a szám mindig 30 másodperc. Gyakorlatok közötti szünet...ez fogja neked megmondani, hogy mennyit pihenhetsz az egyes gyakorlatok között. Tehát amikor az egyik gyakorlat összes szériájával már végeztél, ennyi idıt tölthetsz pihenéssel mielıtt a következı gyakorlatba belefognál. Az otthoni alapozó edzéstervekben, szemben például az izomépítıs és alakformálós (azaz súlyzós) edzéstervekkel, nincs pihenıidı. Viszont a zsírégetı edzéstervekkel ellentétben itt az intenzitás inkább az izommunkában lesz fontos, azaz a gyakorlatoknál mindig feszítsd azt az izmot, amit éppen dolgoztatsz. Ha jól csinálod, le fogsz izzadni az edzés végére.

8 Kör...Minden nap változó számú gyakorlatból áll az adott napi edzésterved. Ezek a gyakorlatok bizonyos sorrendben következnek egymás után. A kör ezeknek a gyakorlatoknak a megadott sorrendben és a megadott széria és ismétlésszámban történı egyszeri elvégzése. Tegyük fel, hogy az edzéstervben szerepel három gyakorlat. Az elsı két gyakorlatnál 1 10-es széria és ismétlésszám van megadva, a harmadiknál pedig 1 1 p (azaz egyszer egy percig kell végezned a gyakorlatot folyamatosan). Ez esetben akkor csináltál meg egy kört, ha az elsı két gyakorlatból megcsináltad az 1 10-es széria és ismétlésszámot, valamint a harmadik gyakorlatot végezted folyamatosan 1 percen keresztül. 8 Körök javasolt száma...ennyi kört kell elvégezned a napi edzéstervbıl. Másképp szólva, a napi edzéstervben látható feladatokat a feladatok sorrendjében és a megadott széria és ismétlésszámmal ennyiszer kell egymás után elvégezned. Ö....Ezt a megjelölést ott találhatod meg, ahol fel van tüntetve, hogy az adott gyakorlat milyen izomcsoportot mozgat meg. A jelölés jelentése: összetett gyakorlat. Ez valójában egy olyan gyakorlat, amely egyszerre több izomcsoportot is teljes értékően átmozgat....komplex. Ez a jelölés azt jelenti, hogy az adott gyakorlat egy úgynevezett komplex gyakorlat. Ez tulajdonképpen nem is egy gyakorlat, hanem több gyakorlat speciális sorrendben összefőzve. A komplex gyakorlatoknál általában nem is találsz semmit a széria, ismétlésszám / idı oszlopban, csak egy oldalról lefelé mutató nyilacskát ( ). Ez annyit tesz, hogy az adott komplexre vonatkozó speciális utasításokat az egyes részfeladatoknál találod. A komplex alatt ugyanis (enyhén behúzott bekezdésekkel) megtalálod a komplexhez tartozó részfeladatokat. Azoknál a részfeladatoknál lesz leírva, hogy milyen gyakorlatot kell elvégezned és pontosan milyen sorrendben. Ha a gyakorlatot nem találod meg a videók között, akkor mindenképpen érdemes végignézned egyszer a komplex videóját (azt biztosan meg fogod találni), mert ott látni fogod, hogy hogyan is kell ezt az adott komplexet elvégezni. Az otthoni alapozó edzésben a komplexek speciális szerepet töltenek be. Itt ugyanis szemben az izomépítı és alakformáló, valamint a zsírégetı edzéstervekkel a gyakorlatok annyira egyszerőek, hogy videóra is végezhetık. Javaslom, hogy nézd a videót, és közben csináld velem a gyakorlatokat....kétoldalas gyakorlat. Ez az balra és jobbra mutató nyilacska azt jelenti, hogy az adott gyakorlatot mindkét oldaladra külön el kell végezned. A

9 széria-, ismétlésszám (lassú / gyors), idı instrukció pedig csak az egyik oldalra értendı, tehát ugyanolyan széria és ismétlésszámmal vagy ugyanolyan idıtartamban a másik oldaladra is el kell végezned. Mivel azonban az otthoni alapozó edzéstervek úgy lettek kitalálva, hogy a videót nézed és azzal együtt végzed el a gyakorlatokat, ezzel nem is kell foglalkoznod, hiszen ott minden pontosan be van neked mutatva. A jel azért van mégis benne, hogy ha úgy döntenél, hogy ezeket a gyakorlatokat önállóan, a saját zenédre végzed el, akkor ne felejtsd el ıket megcsinálni a másik oldalra sem. 9...Otthon is végezhetı súlyzós gyakorlat. Ahol ezt az ikont látod, azt a gyakorlatot súlyzóval kell elvégezned. Ha van otthoni súlyzókészleted, akkor használd bátran! Ha nincs, akkor se keseredj el! Használj kézi súlyzó helyett vízzel töltött palackokat. A vízzel töltött mőanyag palackok nagyjából annyi kilósak, amennyi liter víz kerül beléjük. Tehát egy ½ literes vízzel töltött palack fél kilós, egy 1 literes egy kilós, egy 1½ literes másfél kilós, és egy 2 literes kétkilós. Igazából ez a négy méret elég ahhoz, hogy a súlyzós gyakorlatokat megcsináld. De ha valamiért a gyakorlatok elvégzése után nincs izomlázad, csak válts palackot és kész. Kezd fél literessel! És persze bármikor beszerezhetsz egy súlyzós készletet is, ha már nagyon megy a dolog, és nagyon megszeretted a mozgást. Az otthoni alapozó edzésnél a második és a harmadik héten az elsı két heti gyakorlatok ismétlıdnek, de akkor már súlyzóval nehezített formában kell ıket végrehajtanod! Bemelegítés Nem szeretnék errıl hosszasan írni, de ez a bemelegítés és a nyújtás sokkal fontosabb, mint ahogy azt gondolnád. Sokan nem szeretik a bemelegítést és nem is tartják fontosnak. Szóval nézzük miért is fontos igazán ez a két dolog. Az izomban végbemenı oxidáció gyakorlatilag az égés egyik formája. Emiatt, ha munkába veszünk egy izmot, akkor annak területén a hımérséklet megemelkedik, és a megemelkedett hımérséklet mellett nagyobb erıkifejtésre lesz képes az izom. A bemelegítés oxigénben dús vért szállít a kívánt területre, megemeli a vérnyomást és fokozza a pulzust. Ennek köszönhetıen maximálissá válik a test oxigénellátása, ráadásul a megdolgozott izmokból könnyebben eltőnik a felhalmozódott melléktermék. A helyesen bemelegített test jobban felkészül a nehéz edzésre és kevésbé sérülékeny. Az otthoni alapozó edzéstervekben ennek azért van jelentısége, mert a tested nincs hozzászokva a

10 terheléshez, amit adni kezdesz neki. Éppen ezért fontos, hogy a szív- és érrendszeredet, valamint az aktív és a passzív mozgatórendszeredet felkészítsd a terhelésre. Ha rendesen bemelegítesz, akkor nagyobb teljesítményre lesz képes az izom, és hatásosabb lesz az edzés. 10 Nyújtás Az edzések során a nyújtásra fordítunk a legkevesebb hangsúlyt. Ha a nyújtás szót meghalljuk, nem gondolunk olyan fogalmakra, mint erı, gyorsaság, atlétikusság, vonzó megjelenés. Pedig a nyújtás nemcsak egyszerően jót tesz és ellazít, hanem növeli a hajlékonyságot, ily módon megnı az izmok és ízületek mozgástere, csökkenti a sérülésveszélyt, valamint hatékony a hátpanaszok megelızésében is. A nyújtás elınyeit is csak röviden taglalnám. Kétféleképpen nyújthatsz: egyrészt az egyes gyakorlatok után, másrészt az edzés után. Az otthoni alapozó edzésnél szemben az izomépítı és alakformáló edzéssel csak az utóbbira van lehetıség, hiszen a gyakorlatok elvégzése folyamatos. Javaslom, hogy végezd el az edzés végén a nyújtás komplexet egy az egyben. A lenyújtott izomban kevésbé fogsz izomlázat érezni, kevésbé lesz kötött az izomzatod (gondolom, nem szeretnél túlságosan merev lenni bár ez a veszély azért az alapozó edzés folyamán annyira nem fenyeget, hiszen itt nem fogsz igazán izmot építeni), hajlékonyabb és mozgékonyabb leszel, és jobb lesz a teljesítıképességed a következı edzésen, vagyis növeli a fejlıdési potenciálodat. Ráadásul kellemes érzést is biztosít edzés után. Megjegyzés: minél idısebb vagy, annál több idıt érdemes szánni a nyújtási gyakorlatokra, mert a szervezet veszít a rugalmasságából. Errata Sajnos a 2. hét 2. napja alámondás nélkül szerepel. Szeretném azt mondani, hogy ez valami zseniális húzás része, de a helyzet az, hogy amikor leforgattuk, még nem tudtuk, hogy utólag fogom minden videóra rámondani az instrukciókat vagy inkább közben kellene. Amíg újraforgatjuk az adott napot, kérlek, olvasd el az útmutatót, és csak utána csináld a gyakorlatokat a videó segítségével! A gyakorlatok helyes végrehajtása: Hasprés...Feküdj hanyatt, a talpad a talajon enyhén terpeszben tartva, tarkón a kéz. Lassan emeld fel törzsedet, úgy hogy a lapockák elemelkedjenek kb. 3-5 centire a talajtól, miközben a hát alsó része a talajon marad. Tartsd meg 1 másodpercig, majd ereszd vissza. Ismételd többször a

11 gyakorlatot. Feljövetelkor kifújod a levegıt, leengedéskor pedig beszívod. 11 Hasprés lábnyújtással (váltva, páros)...feküdj hanyatt, egyik talpa a talajon, a másik lábad pedig nyújtsd fel magas tartásba. A gyakorlat alatt végig tartsd feszesen a tarkódon a kezed. Lassan emeld fel a törzsedet úgy, hogy a lapockák elemelkedjenek kb. 3-5 centi a talajtól, miközben a derekad a talajon marad. Tartsd 1 másodpercig, majd ereszkedj vissza. Ismételd többször a gyakorlatot, majd válts lábat. Utána páros lábemeléssel és lábtartással is megismételheted a gyakorlatot. A lábak változtatásának az erıteljesebb hasizom használata miatt van jelentısége. A jobb láb nyújtásakor a jobb oldali ferdehasizom is bekapcsolódik a munkába. A páros lábnyújtásnál bekapcsoljuk az alsó hasizmokat, és a stabilizáló törzsizmok is jobban részt vesznek a gyakorlat alatt. Hasprés derékszögő lábtartással...a hasprés derékszögben tartott lábakkal gyakorlatnál is az a cél, hogy a stabilizáló törzsizmok, combizom is bekapcsolódjon a gyakorlatba, így több izmot tudunk átmozgatni egy gyakorlattal. Arra figyelj, hogy folyamatosan leszorított deréktartással végezd a feladatot. Feljövetelkor fújd ki, és leereszkedéskor pedig szívd be a levegıt. Felülés törzsfordítással...feküdj hanyatt, talpaidat tartsd a földön. Ülj föl tarkóra tett kézzel (könyökök kifelé néznek), miközben a törzsedet oldalra fordítod. Miközben a törzsedet az egyik oldalra fordítod, a másik könyöködet közelítsd az egyik térdedhez. Vagyis miközben balra fordítod a törzsedet a felülés közben, a jobb könyöködet közelítsd a bal térded felé. Felüléskor ne a kezeddel húzd fel a törzsedet, és a nyakadat se erıltesd. A gyakorlatot ismételd meg a másik oldalra is. Felülés törzsfordítással tenyér érintés a talajon gyakorlatnál azért van jelentısége a tenyér érintésnek, mert akkor biztosan elfordítod a törzsed, nem tudod lecsalni az utat, amit meg kell tenni. Felülés derékszögő hajlított lábemeléssel Feküdj háttal a padlóra, karok nyújtva magas tartásban. Emeld fel az egyik lábad (a térded legyen behajlítva), miközben a törzsed is megemeled (azaz felülsz), és a kezeddel érintsd meg a felemeld lábad szárát a levegıben. Elıször megpróbálhatod lendülettel, de tartsd egyenesen és feszítve a hátad a felülésnél. Késıbb, ahogy erısödik a hasfalad lassíts a mozdulaton és csak a hasizom erejével húzd fel magad! Mindkét lábhoz végezd el a gyakorlatot! Teljes felállás...feküdj hanyatt. A lábaidat enyhén húzd fel, kezdj el felülni. Eközben húzd magad alá a lábaidat és a feneked elıtt tedd le a talpaidat (a

12 lábfejek nézzenek elıre), a kezeidet lendítsd elıre, és anélkül, hogy elveszítenéd az egyensúlyodat vagy letennéd a földre a kezedet, lendületbıl próbálj felállni. Ha elsıre nem tudod megcsinálni elsıként próbálgasd a felülést, késıbb a guggolást is hozzáadva, majd a guggolásból felállást. Ha súlyt veszel a kezedbe például egy fél literes palackot, akkor lehet, hogy könnyebben meg tudod csinálni a gyakorlatot, mert olyan érzést ad, mintha kapaszkodnál valamibe. 12 Negatív hasprés kéztámasszal...négykézláb tartásból indítod a gyakorlatot, enyhén behajlított térdekkel. A térded nem érinti a talajt. Engedd le a térdeidet a talaj felé, úgy hogy még továbbra se érintsd meg a térdeiddel a talajt, majd vissza fel. A térded még a gyakorlat végén is maradjon enyhén hajlított. A gyakorlat végrehajtásakor a hasizmodat kell feszítened. Húzd befelé a hasizmodat a gerincoszlop felé, mintha hasprést végeznél. A hátad maradjon végig feszes. Akkor csinálod jól, ha a hasizom megfeszítésével húzod lefelé a térdeket! Fekvıtámaszból térdhúzás oldalra...egyenes testtartásban nyújtott könyökkel tartsd magadat fekvıtámaszban. A gerinced legyen egyenes. Húzd fel a jobb térdedet az oldalad mellett a mellkasodhoz, majd tedd vissza. A törzsedet végig tartsd egyenesen. A másik oldalra is végezd el a gyakorlatot. A láb felhúzásakor kifújod a levegıt, a visszaengedésekor pedig beszívod. Naplózás Az otthoni alapozó edzéseidet nem kell naplózni. Ezekben még nincsenek olyan speciális gyakorlatok és gyakorlatvégzési technikák, amelyek lehetıvé vagy szükségessé tennék a naplózást, mert az igazi haladást úgysem ezek révén fogod elérni, hanem a téged specifikusan terhelı (pl. zsírégetı vagy izomépítı / alakformáló) edzéstervek végrehajtásakor, amelyeknél már a naplózás is sokkal fontosabb és hasznos is. Az otthoni edzéstervek naplózása éppen ezért roppant egyszerő: elvégezted-e a teljes gyakorlatot, vagy nem végezted el. Ha kérdésed van Ha bármilyen kérdésed van az edzéstervek és az útmutató átböngészése, átolvasása után, ne habozz ıket feltenni a közösségi oldal megfelelı fórumába. Kellemes edzést és gyors eredményeket!

Tartalomjegyzék. Tartalomjegyzék

Tartalomjegyzék. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 2 Tartalomjegyzék... 2... 6 Alapfogalmak tisztázása... 6 Bemelegítés... 11 Nyújtás... 12 Eszközök... 12 Alapozó zsírégetı edzés... 13 Haladó zsírégetı edzés... 14 Naplózás...

Részletesebben

bemelegítés minden 5-10 p 6. far kombi kar/törzsizmok guggolás széles terpesz far/comb 8 / 16 kitörés jobb láb elıl far/comb 8 / 16

bemelegítés minden 5-10 p 6. far kombi kar/törzsizmok guggolás széles terpesz far/comb 8 / 16 kitörés jobb láb elıl far/comb 8 / 16 Otthoni alapozó edzésterv: 2 hét 20 2. hét, 1. nap Szériák közötti szünetek: 30 mp (ahol van szériaszám, és a gyakorlat nem egy komplex része) Gyakorlatok közötti szünetek: 0 mp (folyamatos) Körök javasolt

Részletesebben

30 NAPOS BEMELEGÍTÉS. Összesen 1 percig. Szászhegyessy Zita. SAJÁT TESTSÚLYOS KIHÍVÁS 11. Nap Felsőtest

30 NAPOS BEMELEGÍTÉS. Összesen 1 percig. Szászhegyessy Zita. SAJÁT TESTSÚLYOS KIHÍVÁS 11. Nap Felsőtest BEMELEGÍTÉS vállkörzés előre-hátra karkörzés szökdelés/ lépkedés Összesen 1 percig. 6 Gyakorlat 2 Körben - 15 perc 1. Tenyértámaszban evezés+ hegymászás (45 mp) Széles tenyértámaszban állj meg, hát egyenes

Részletesebben

Szászhegyessy Zita 30 NAPOS. SAJÁT TESTSÚLYOS KIHÍVÁS 2. Nap Felsőtest BEMELEGÍTÉS

Szászhegyessy Zita 30 NAPOS. SAJÁT TESTSÚLYOS KIHÍVÁS 2. Nap Felsőtest BEMELEGÍTÉS BEMELEGÍTÉS ugrókötél ugró kötél nélkül ugrálsz (nagyobb túlsúllyal maradj a járásnál, egyelőre ne terheld feleslegesen az ízületeidet) Karhúzás oldaltartásban vállkörzés sarokhúzás térdhúzás Összesen

Részletesebben

Testedzési program: 1.-6. hét

Testedzési program: 1.-6. hét Testedzési program: 1.-6. hét Az alábbiakban közreadunk egy teljes test megmozgatására alkalmas, kezdőnek szóló edzéstervet. A napi életritmusba rugalmasan beilleszthető, és emellett lehetőséget nyújt

Részletesebben

Híd. Lábemelés. Váll/Fej fölé nyúlás (száraz hátúszás) Bemelegítő gyakorlatok lépés: 2. lépés: 1. lépés: 2. lépés: 1. lépés: 2.

Híd. Lábemelés. Váll/Fej fölé nyúlás (száraz hátúszás) Bemelegítő gyakorlatok lépés: 2. lépés: 1. lépés: 2. lépés: 1. lépés: 2. Bemelegítő gyakorlatok 1 HÁTONFEKVÉSBEN Híd Feküdj hanyatt, a lábadat húzd talpra, a lábfejed legyen majdnem pontosan a térd alatt. Nyomd le a sarkad, és emeld fel a feneked a talajról. Húzd be a hasad,

Részletesebben

STANDARD vonal (kiemelten ajánlott eszközök)

STANDARD vonal (kiemelten ajánlott eszközök) STANDARD vonal (kiemelten ajánlott eszközök) Rendelési szám Eszköz leírása Méret (mm) Nettó ár (Ft) Bruttó ár (Ft) SL116 GYALOGLÓ 1250x600x1600 207 000 Ft 262 890 Ft Végtagok formálására, erősítésére és

Részletesebben

Tartásjavító program, törzsizom erősítő gyakorlatokkal

Tartásjavító program, törzsizom erősítő gyakorlatokkal Tartásjavító program, törzsizom erősítő gyakorlatokkal Ez a fejezet elsősorban azoknak szól, akiknek bár vannak gerinc (nyaki, háti, deréktáji) problémáik, panaszaik, azonban diagnosztizált deformitásuk

Részletesebben

Váll-, hát-, és mellizom fejlesztő gyakorlatok nemcsak kismamáknak

Váll-, hát-, és mellizom fejlesztő gyakorlatok nemcsak kismamáknak Váll-, hát-, és mellizom fejlesztő gyakorlatok nemcsak kismamáknak Nagyon fontos, hogy szülés után erős legyen a váll és hátizmod, mert a gyereket sokat kell majd cipelned, a mellizom gyakorlatok pedig

Részletesebben

EXKLUZÍV ESZKÖZÖK Rendelési szám 7502

EXKLUZÍV ESZKÖZÖK Rendelési szám 7502 EXKLUZÍV ESZKÖZÖK Rendelési 7502 Eszköz leírása Méret (cm) Biztonsági tér (cm) Nettó ár (Ft) Bruttó ár (Ft) LIBEGŐ 160 x 97 x 127 460 x 397 300 000 381 000 Koordináció és egyensúly javítására. Erősíti

Részletesebben

STANDARD vonal (kiemelten ajánlott eszközök)

STANDARD vonal (kiemelten ajánlott eszközök) STANDARD vonal (kiemelten ajánlott eszközök) Rendelési szám Eszköz leírása Méret (mm) SL101 KAR ÉS MELLKAS ERŐSÍTŐ 1600x750x2050 19,1 (4,16 x 4,58 m) 155 440 700 Ft 559 689 Ft Mire jó? Felső végtagok,

Részletesebben

FIZIKAI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM, AZ ÉLVONALBELI TELJESÍTMÉNYHEZ

FIZIKAI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM, AZ ÉLVONALBELI TELJESÍTMÉNYHEZ FIZIKAI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM, AZ ÉLVONALBELI TELJESÍTMÉNYHEZ Időszak: 1. és 2. felkészülési fázis Ízületi mozgékonyság Lazaság - Erő-Állóképesség FIGYELEM Erőfejlesztés, kondicionálás gumiszalag segítségével.

Részletesebben

Termék adatlap Air Walker Rendelési kód: OFC2-01

Termék adatlap Air Walker Rendelési kód: OFC2-01 175,5 cm 349 cm Air Walker Rendelési kód: OFC2-01 399 cm 99 cm Edzéstípus: Vérkeringés, kardio Hatása: Az ízületeket kímélve edzi a teljes láb- és csípőizomzatot. Hasznos eszköze lehet a mozgásszervi rehabilitációnak

Részletesebben

STANDARD vonal (kiemelten ajánlott eszközök)

STANDARD vonal (kiemelten ajánlott eszközök) STANDARD vonal (kiemelten ajánlott eszközök) Rendelési szám Eszköz leírása Méret (mm) Nettó ár (Ft) Bruttó ár (Ft) SL116 GYALOGLÓ 1250x600x1600 207 000 Ft 262 890 Ft Végtagok formálására, erősítésére és

Részletesebben

Tartásjavító gyógytestnevelés gyakorlatok

Tartásjavító gyógytestnevelés gyakorlatok Tartásjavító gyógytestnevelés gyakorlatok A gyakorlatokat a talajon egy tornamatracon végezzük! 1. Medence mobilizálás Kiinduló helyzet: Hanyatt fekvés, térdhajlítás, terpesz talptámasz. Tarkóra tartás.

Részletesebben

Csípőforgás. Módszer: Álljon a gömbre egyenesen, majd végezzen a derekával twist-pörgő mozdulatokat és a karjaival egyensúlyozzon.

Csípőforgás. Módszer: Álljon a gömbre egyenesen, majd végezzen a derekával twist-pörgő mozdulatokat és a karjaival egyensúlyozzon. Csípőforgás Módszer: Álljon a gömbre egyenesen, majd végezzen a derekával twist-pörgő mozdulatokat és a karjaival egyensúlyozzon. Hatás: Erősíti a derekat és a hátizmokat. 2. Nyak-hát nyújtó gyakorlat

Részletesebben

Guggolás* Megosztott guggolás* Guggolás fél lábon. Huszonöt eszményi gyakorlat (A könnyebbeket *-gal jelöltük) lépés: 2. lépés: 1.

Guggolás* Megosztott guggolás* Guggolás fél lábon. Huszonöt eszményi gyakorlat (A könnyebbeket *-gal jelöltük) lépés: 2. lépés: 1. Huszonöt eszményi gyakorlat (A könnyebbeket *-gal jelöltük) 1 1 Guggolás* Megfeszített törzzsel és egyenes háttal engedd a feneked hátra és lefelé, míg majdnem megérinti a mögötted lévő széket. Csípőből

Részletesebben

1. oldal TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B Életmódprogramok megvalósítása Abaúj-Hegyköz lakosainak egészségéért. Hírlevél. Testmozgással az egészségért

1. oldal TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B Életmódprogramok megvalósítása Abaúj-Hegyköz lakosainak egészségéért. Hírlevél. Testmozgással az egészségért 1. oldal TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0037 Életmódprogramok megvalósítása Abaúj-Hegyköz lakosainak egészségéért. Hírlevél Testmozgással az egészségért Hogyan sportoljunk? Gyógytorna program Kiadó: Gönc Város

Részletesebben

http://www.50plusz.hu/praktikak/mozgassor/gerinctorna

http://www.50plusz.hu/praktikak/mozgassor/gerinctorna http://www.50plusz.hu/praktikak/mozgassor/gerinctorna Gerinctorna A gerinctorna segíti a gerinc épségének fenntartását, tehát nemcsak a gerincbántalmak kezelésének, hanem azok megelőzésének fontos eszköze.

Részletesebben

EXKLUZÍV ESZKÖZÖK Rendelési szám

EXKLUZÍV ESZKÖZÖK Rendelési szám EXKLUZÍV ESZKÖZÖK Rendelési Eszköz leírása Méret (cm) Biztonsági tér (cm) Nettó ár (Ft) Bruttó ár (Ft) 7502 LIBEGŐ 160 x 97 x 127 460 x 397 300 000 Ft 381 000 Ft Koordináció és egyensúly javítására. Erősíti

Részletesebben

CIKK SZÁM: 1241 HASZNÁLATI UTASÍTÁS

CIKK SZÁM: 1241 HASZNÁLATI UTASÍTÁS CIKK SZÁM: 1241 HASZNÁLATI UTASÍTÁS TARTALOM FELHASZNÁLÓI FIGYELMEZTETÉS ALKATRÉSZEK LISTÁJA FELÜLNÉZETI RAJZ SZERELÉSE ÚTMUTATÓ HASZNÁLAT ELÖTTI BEMELEGÍTÉS ÉS NYÚJTÁSI TIPPEK NEHÉZSÉG BEÁLLÍTÁSA TRÉNING

Részletesebben

6 hetes futó edzésterv 1. hét 2. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk.

6 hetes futó edzésterv 1. hét 2. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. 1 FONTOS INFÓK OLVASD EL! Először is üdvözöllek a Szupernő futói körében. Tök jó, hogy itt vagy velünk, remélem sok boldog

Részletesebben

Komplex állóképesség javító program

Komplex állóképesség javító program Komplex állóképesség javító program Az állóképesség azt jelenti, hogy izmaink viszonylag hosszútávú, azonos terhelés hatására is megfelelő teljesítményre képesek anélkül, hogy elfáradnának. Ez a fejezet

Részletesebben

6 hetes futó edzésterv 2. hét 1. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk.

6 hetes futó edzésterv 2. hét 1. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. 1 FONTOS INFÓK OLVASD EL! Először is üdvözöllek a Szupernő futói körében. Tök jó, hogy itt vagy velünk, remélem sok boldog

Részletesebben

KRIYA A 10 TEST FELEBRESZTESERE

KRIYA A 10 TEST FELEBRESZTESERE KRIYA A 10 TEST FELEBRESZTESERE Fekudj hanyatt, kezek a combok mellett. Emeld fel a fejed es alabakat 20-25 centire a talajtol, kezek a combok felett, tenyerek egymas fele neznek. Spiccelnek a labfejek,

Részletesebben

Termék adatlap Air Walker Rendelési kód: OFC-02

Termék adatlap Air Walker Rendelési kód: OFC-02 Air Walker Rendelési kód: OFC-02 Edzéstípus: Vérkeringés, kardio Hatása: Az ízületeket kímélve edzi a teljes láb- és csípőizomzatot. Hasznos eszköze lehet a mozgásszervi rehabilitációnak is, hiszen javítja

Részletesebben

Mozgásprogram. testsúlycsökkentéshez

Mozgásprogram. testsúlycsökkentéshez Mozgásprogram testsúlycsökkentéshez Mozgásprogram testsúly csökkentéshez A Földön 310 millió elhízott és további 1,2 millió túlsúlyos ember él. Magyarországon a legutolsó nagyobb szabású országos vizsgálat

Részletesebben

6 hetes futó edzésterv 3. hét 1. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk.

6 hetes futó edzésterv 3. hét 1. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. 1 FONTOS INFÓK OLVASD EL! Először is üdvözöllek a Szupernő futói körében. Tök jó, hogy itt vagy velünk, remélem sok boldog

Részletesebben

6 hetes futó edzésterv 1. hét 3. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk.

6 hetes futó edzésterv 1. hét 3. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. 1 FONTOS INFÓK OLVASD EL! Először is üdvözöllek a Szupernő futói körében. Tök jó, hogy itt vagy velünk, remélem sok boldog

Részletesebben

Ez fontos, ha a fájdalmas helyeken csak átgurulsz, akkor az izomorsó ingerlődik és csak nő a feszültség és a fájdalom!

Ez fontos, ha a fájdalmas helyeken csak átgurulsz, akkor az izomorsó ingerlődik és csak nő a feszültség és a fájdalom! SMR henger protokoll Az SMR (Self Myofascial Release) elsősorban sportolók számára kifejlesztett rendszer, melynek lényege azizompólyákban kialakult feszültségek feloldása, felszabadítása. Ennek eléréséhez

Részletesebben

STEP UP BOARD Cikk szám: 1132 Használati utasítás és ajánlott gyakorlatok

STEP UP BOARD Cikk szám: 1132 Használati utasítás és ajánlott gyakorlatok STEP UP BOARD Cikk szám: 1132 Használati utasítás és ajánlott gyakorlatok Minden amire szüksége lehet egy tökeletes edzéshez! Az Aerobic Step az egyetlen tréningeszköz, amire szüksége lehet. Ideális cardovaszkuláris

Részletesebben

PÁROS NYÚJTÓ GYAKORLATOK

PÁROS NYÚJTÓ GYAKORLATOK PÁROS NYÚJTÓ GYAKORLATOK Törös Károly Utánpótlás szövetségi kapitány Vezetőedző, szövetségi kapitány ex Délfrika Afrika és ex Algéria 2009-2013 1. Kiinduló helyzet: kisterpeszben állva, két kéz a vesetájon

Részletesebben

Személyi edző Fitness & Health Club by Marriott

Személyi edző Fitness & Health Club by Marriott SZABACSI PÉTER Személyi edző Fitness & Health Club by Marriott 2018. DECEMBER SÚLYZÓS VAGY CARDIO EDZÉS? Közeleg az újév, a nagy újrakezdések és nekibuzdulások időszaka. Sokan ilyenkor veszik meg a bérletüket

Részletesebben

Iránytű egy egészségesebb életvitelhez A mozgás szerepe mindennapjainkban

Iránytű egy egészségesebb életvitelhez A mozgás szerepe mindennapjainkban Iránytű egy egészségesebb életvitelhez A mozgás szerepe mindennapjainkban A kiadvány az elnyert TÁMOP-6.1.2/A-09/1-2009-0047 Egészségmegőrzés a Dunanett Kft-nél pályázat részeként készült 2 A Nemzeti Fejlesztési

Részletesebben

EDZŐPAD LW-20. FONTOS: Használat előtt, kérjük olvassa el figyelemmel jelen útmutatót.

EDZŐPAD LW-20. FONTOS: Használat előtt, kérjük olvassa el figyelemmel jelen útmutatót. EDZŐPAD LW-20 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FONTOS: Használat előtt, kérjük olvassa el figyelemmel jelen útmutatót. Örizze meg az útmutatót a késöbbi hivatkozások érdekében. A termék tulajdonságai eltérhetnek az

Részletesebben

3. A tanulók fizikai állapotának mérését szolgáló feladatok, illetve az elért eredményekhez tartozó pontszámok:

3. A tanulók fizikai állapotának mérését szolgáló feladatok, illetve az elért eredményekhez tartozó pontszámok: 1. A tanulók fizikai állapotának mérését a testnevelés tantárgyat tanító nevelők végzik el a testnevelés órákon, tanévenként két alkalommal október, illetve május hónapban. (A felmérés a Hungarofit teszt

Részletesebben

KARDIÓS ALAKFORMÁLÓ EDZÉS

KARDIÓS ALAKFORMÁLÓ EDZÉS KARDIÓS ALAKFORMÁLÓ EDZÉS KINEK AJÁNLJUK? Teljesen kezdőknek, akik jelentős túlsúlytól szeretnének megszabadulni, edzettségi szintjük alacsony, de formálni, alakítani, feszesíteni szeretnék az alakjukat.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EDZŐPAD SPORTMANN LW-21

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EDZŐPAD SPORTMANN LW-21 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EDZŐPAD SPORTMANN LW-21 FONTOS: Használat előtt, kérjük olvassa el figyelemmel jelen útmutatót. Őrizze meg az útmutatót a későbbi hivatkozások érdekében. A termék tulajdonságai eltérhetnek

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Tartalomjegyzék

Tartalomjegyzék. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 2 Tartalomjegyzék... 2 Útmutató... 4 Az étkezési naplók használata... 4 A naplózás alapjai... 4 Naplómezők és jelzések... 4 Ha kérdésed van... 5 Étkezési naplók... 7 Útmutató

Részletesebben

Összefoglaló tartalomjegyzék

Összefoglaló tartalomjegyzék Összefoglaló tartalomjegyzék Bevezetés... 1 I. rész: A pilates alapjai... 5 1. fejezet: Pilates teljesen kezdõknek... 7 2. fejezet: Felkészülni...... 21 3. fejezet: Tanuljuk meg a pilates-abc-t... 31 II.

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Modellszám: PFEVEX2416.0 Sorszám: FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV KÉRDÉSEK? Gyártóként, arra törekszünk, hogy vásárlóink minden igényét kielégítsük. Ha van kérdése, vagy vannak hiányzó, esetleg sérült alkatrészek

Részletesebben

6 hetes futó edzésterv 2. hét 2. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk.

6 hetes futó edzésterv 2. hét 2. edzés. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk. 1 FONTOS INFÓK OLVASD EL! Először is üdvözöllek a Szupernő futói körében. Tök jó, hogy itt vagy velünk, remélem sok boldog

Részletesebben

Érezd jól magad! Stresszoldó technikák győjteménye Balázs Mónika

Érezd jól magad! Stresszoldó technikák győjteménye Balázs Mónika Érezd jól magad! Stresszoldó technikák győjteménye Balázs Mónika http://www.lelekmuhely.hu Gyakorlatok reggel: Vitalizáló légzı gyakorlat ébredés után 1. Akár ülve, akár állva is végezheted ezt a gyakorlatot.

Részletesebben

Tartalom. Figyelmeztetés 6 Ajánlás 7 Ismertető 8

Tartalom. Figyelmeztetés 6 Ajánlás 7 Ismertető 8 Tartalom Figyelmeztetés 6 Ajánlás 7 Ismertető 8 I. ELŐSZÓ 1.1. Gyógytorna létjogosultsága 9 1.2. Gyógytorna kompromisszumokkal vagy zéró gyógytorna 10 1.3. Szakszerű gyógytorna a csípőprotézissel műtött

Részletesebben

A forgalmazott termékeinkrıl információt kaphat a www.langsport.hu weboldalon.

A forgalmazott termékeinkrıl információt kaphat a www.langsport.hu weboldalon. Amennyiben termékünkkel kapcsolatban kérdése, észrevétele van, hívjon minket a 06(20)-574-8389-es telefonszámon, vagy írjon a szerviz@langsport.hu címre. A forgalmazott termékeinkrıl információt kaphat

Részletesebben

Total gym 1000 Kézikönyv az edzéshez

Total gym 1000 Kézikönyv az edzéshez Hogyan használja ezt a kézikönyvet? Total gym 1000 Kézikönyv az edzéshez A Totalgym 1000 edzőprogramja jó módszer a tökéletes alak kidolgozására és megőrzésére. Ezt az edzőgépet használhatja sportolás

Részletesebben

Kardiovaszkuláris tréning

Kardiovaszkuláris tréning Kardiovaszkuláris tréning Kardiovaszkuláris tréning A kardiovaszkuláris tréning jelentése nem más, mint a szív érrendszer edzése, erősítése. Lényege: Olyan aerob (vagyis oxigén felhasználással járó) mozgást

Részletesebben

Változások: A félelem, szorongás a terhesség alatt:

Változások: A félelem, szorongás a terhesség alatt: Várandósok Várandósok Évekig azt tartották, hogy a terhes nőnek kilenc hónapot ágyban kell töltenie. Az orvosok attól féltek, hogy az aerobik, vagy a kocogás árthat a magzatnak, így még a legaktívabb sportolóknak

Részletesebben

Mozogj! De hogyan? Tanácsok Szalka Anditól

Mozogj! De hogyan? Tanácsok Szalka Anditól Mozogj! De hogyan? Tanácsok Szalka Anditól Mozogj, hogy ne csak vékonyabb legyél, de formásabb tested is legyen, és hatásosabb legyen a programod. Andi összefoglalta, milyen általános tanácsai vannak a

Részletesebben

FELKÉSZÜLÉSI JAVASLAT

FELKÉSZÜLÉSI JAVASLAT FELKÉSZÜLÉSI JAVASLAT (fekvőtámasz, felülés, ingafutás, helyből távolugrás, függeszkedés, fekve-nyomás és 2000 méteres futás) Állóképesség fogalma: egy adott fizikai pszichikai teljesítmény jellemző intenzitásának

Részletesebben

Utánpótlás-nevelés: nevelés: az egészséges fejlesztés gyógytornász szakmai szempontjai Moldvay Ildikó Sportági jellemzők Mozgató szervrendszer Axiális aszimmetrikus terhelés Erőközpont: medence Medence

Részletesebben

Slim3 Zsani Peak girl kezdősúly: 54,5 kg

Slim3 Zsani Peak girl kezdősúly: 54,5 kg Slim3 Zsani Peak girl kezdősúly: 54,5 kg Slim3 Peak Zsani edzésterve 2012. július 16- tól Felosztás: 1. Nap Felsőtest+kardió 2. Nap Alsótest+kardió 3. Nap Kardió+has+popsi 4. Nap Felsőtest+kardió 5. Nap

Részletesebben

Otthoni szobabicikli

Otthoni szobabicikli Otthoni szobabicikli 10006711 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást.

Részletesebben

Gerinctorna gyakorlatok. Gyakorlat leírások. Arthuman Központ Tel:

Gerinctorna gyakorlatok. Gyakorlat leírások. Arthuman Központ Tel: Gerinctorna gyakorlatok Gyakorlat leírások Arthuman Központ Tel: +36 30 190 7315 Mi is ez az anyag? Az Arthuman Központ gyógytornászai leginkább egyéni gyógytorna foglalkozások keretében kezelik a mozgásszervi

Részletesebben

BEVEZETÉS ÁLLÓ HELYZET

BEVEZETÉS ÁLLÓ HELYZET BEVEZETÉS 1 Az önedző "istennői" gimnasztikához Ugyanazon ízületnek számos mozgása van. Ha bármelyik mozgás során kattant egy ízület - pl. a csípőízületi gyakorlat során kattant a boka -, az az ízület

Részletesebben

Egyéni edzés. Testedzési utasítások ERŐFEJLESZTŐ FEKPAD

Egyéni edzés. Testedzési utasítások ERŐFEJLESZTŐ FEKPAD Testedzési utasítások ERŐFEJLESZTŐ FEKPAD Tisztelt Vásárló, gratulálunk Önnek, hogy megvásárolta az új ENERGETICS fitnesz berendezést. A testgyakorlások elvégzésekor kellemes szórakozást és sok sikert

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN 10972 Koordinációs párna insportline Dome Plus

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN 10972 Koordinációs párna insportline Dome Plus HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN 10972 Koordinációs párna insportline Dome Plus TARTALOM BEVEZETŐ... 3 CSOMAG TARTALMA... 3 BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ... 3 ELSŐ HASZNÁLAT... 3 TÁROLÁS... 3 GYAKORLATOK... 4 GARANCIÁLIS

Részletesebben

A rövid edzés csodája e-book. Írta: Pappné Benedek Erika Lektorálta: Tőke Szilvia személyi edző 2013.

A rövid edzés csodája e-book. Írta: Pappné Benedek Erika Lektorálta: Tőke Szilvia személyi edző 2013. A rövid edzés csodája e-book Írta: Pappné Benedek Erika Lektorálta: Tőke Szilvia személyi edző 2013. 2 Tartalomjegyzék Előszó 4 Miért fontos a testmozgás? 5 Miért fontosak az izmok? 6 A szakértők által

Részletesebben

SLIM SHAPER. Használati útmutató

SLIM SHAPER. Használati útmutató SLIM SHAPER Használati útmutató hu TARTALOM Fontos biztonsági útmutatások Jellemzők és alkatrészek Bevezető A tornagép összeszerelése Útmutató a tornagyakorlatokhoz Karbantartás és tárolás Teljes fitness

Részletesebben

InSPORTline Vin-bell edzésprogram

InSPORTline Vin-bell edzésprogram InSPORTline Vin-bell edzésprogram Az insortline Vin-bell kiválasztásánál válassza ki az edzési szintjének megfelelő súlyt. Olyan súlyt válasszon, amellyel minden gyakorlatot 10 ismétléseses sorozatban

Részletesebben

Blood Circulatory Massager. Termék száma: 1500

Blood Circulatory Massager. Termék száma: 1500 Blood Circulatory Massager Termék száma: 1500 Kérjük figyelmesen olvassa el a mellékelt leírást mielőtt ezt a terméket használatba venné. A későbbi időkre is tartalmaz információkat, abban az esetben,

Részletesebben

14-469/2/2006. elıterjesztés 1. sz. melléklete. KOMPETENCIAMÉRÉS a fıvárosban

14-469/2/2006. elıterjesztés 1. sz. melléklete. KOMPETENCIAMÉRÉS a fıvárosban KOMPETENCIAMÉRÉS a fıvárosban 2005 1 Tartalom 1. Bevezetés. 3 2. Iskolatípusok szerinti teljesítmények.... 6 2. 1 Szakiskolák 6 2. 2 Szakközépiskolák. 9 2. 3 Gimnáziumok 11 2. 4 Összehasonlítások... 12

Részletesebben

Használati útmutató Mágneses szobakerékpár

Használati útmutató Mágneses szobakerékpár Használati útmutató Mágneses szobakerékpár Jótállás A garancia a gyártási és az anyagbeli hibákra vonatkozik, a megvásárlást követı 2 évig. Ha Ön ez idın belül igényt tart a gép javítására, a gyártó köteles

Részletesebben

Termék azonosító: KF 101. méretek: 88 x 62 x 147 cm

Termék azonosító: KF 101. méretek: 88 x 62 x 147 cm Termék azonosító: KF 101 méretek: 88 x 62 x 147 cm Eszközhasználat célja : Megerősíteni és rugalmasabbá tenni a lábak és a derék ízületekhez kapcsolódó izomzatot. Használat: Mindkét kezével fogja meg a

Részletesebben

L E G T R A I N E R GYVC-008. Használat elõtt figyelmesen olvassa el a tájékoztatót!

L E G T R A I N E R GYVC-008. Használat elõtt figyelmesen olvassa el a tájékoztatót! LEG_TARINER.qxp 2007.08.03. 9:06 Page 1 L E G Használat elõtt figyelmesen olvassa el a tájékoztatót! T R A I N E R GYVC-008 A VIVAMAX Leg Trainerrel Ön otthonában, kényelmesen edzheti lábait és fenekét,

Részletesebben

Fogalmi meghatározás

Fogalmi meghatározás A terhelés összetevıi Készítette: Gondi Noémi Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusk gusképzı Kar 2007.10.04. Fogalmi meghatározás A terhelés az az alkalmazkodás érdekében szervezetre gyakorolt

Részletesebben

Vitalitásnövelı készülék Napsugármatrac Oxigénterápia Tartásjavító ülıpárna

Vitalitásnövelı készülék Napsugármatrac Oxigénterápia Tartásjavító ülıpárna Vitalitásnövelı készülék Napsugármatrac Oxigénterápia Tartásjavító ülıpárna Tájékoztató 2005. Marketing-Mix 7000 Kft. Forgalmazói iroda: Budapest 1026 Fillér u. 47/A Telefon: 225-0777; 457-0777; Mobil:

Részletesebben

Hátmasszírozó. Köztéri eszközök referens: Schindler Anikó Telefon: 06 20/282-3994 E-mail: parkeszkoz@royalkert.hu Web: www.royalkert.

Hátmasszírozó. Köztéri eszközök referens: Schindler Anikó Telefon: 06 20/282-3994 E-mail: parkeszkoz@royalkert.hu Web: www.royalkert. Hátmasszírozó Rendelési szám: SL 111 Hátizmok függőleges és vízszintes irányban történő masszírozására használható, valamint serkenti a véráramlást és nyugtatólag hat az idegrendszerünkre is. Álljon vagy

Részletesebben

Használati útmutató. IN 3379 Koordinációs félgömb insportline GRANDE

Használati útmutató. IN 3379 Koordinációs félgömb insportline GRANDE Használati útmutató IN 3379 Koordinációs félgömb insportline GRANDE Koordinációs félgömb GRANDE felfújható, nyújtó gyakorlatokra, egyensúly javításra alkalmas. Gyors és hatékony. Szórakoztató módja a test

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Modellszám: PFEVEX74910.0 Sorszám: Késıbbi hivatkozás céljából a fenti helyre írja be a sorozatszámot. FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV KÉRDÉSEK? Gyártóként, arra törekszünk, hogy vásárlóink minden igényét kielégítsük.

Részletesebben

Termékek. Az alacsony fekvőtámasz állvány kondieszköz a fekvőtámasz gyakorlatok kombinálásához,

Termékek. Az alacsony fekvőtámasz állvány kondieszköz a fekvőtámasz gyakorlatok kombinálásához, Termékek Alacsony fekvőtámasz állvány Az alacsony fekvőtámasz állvány kondieszköz a fekvőtámasz gyakorlatok kombinálásához, változatosabbá tételéhez nyújt segítséget. A saját testsúlyos edzés egyik legfontosabb

Részletesebben

LR System Life Recomposition Fitness System

LR System Life Recomposition Fitness System LR System Life Recomposition Fitness System Először is szeretném megköszönni, hogy letöltötted az e-bookomat. Másodsorban pedig szeretnék gratulálni, hogy elindultál (vagy folytatod) egy olyan úton, amely

Részletesebben

Használati útmutató. SM256 Szobakerékpár indoor cycling Scud Spin X

Használati útmutató. SM256 Szobakerékpár indoor cycling Scud Spin X Használati útmutató SM256 Szobakerékpár indoor cycling Scud Spin X 1 Biztonsági útmutató 1. Szerelje össze a terméket a kézikönyvben feltüntetett utasításoknak megfelelően. Használjon cnyeregkis eredeti

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. EVOLUTION in fitness. Kedves Vásárlónk!

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. EVOLUTION in fitness. Kedves Vásárlónk! 1 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EVOLUTION in fitness Kedves Vásárlónk! Köszönjük, hogy cégünk, a Herky Sport Kft. által kifejlesztett terméket vásárolta meg, mely forradalmian új rendszerű, gazdaságos és sokoldalú

Részletesebben

BEVEZETÉS A 28 NAPOS PROGRAMBA. by 4% Fitness

BEVEZETÉS A 28 NAPOS PROGRAMBA. by 4% Fitness BEVEZETÉS A 28 NAPOS PROGRAMBA by 4% Fitness A 28 NAPOS PROGRAM KÉT CÉLJA: 28 nap alatt minél jobb formát érj el 28 nap alatt olyan dolgokat tanulj meg az étkezésről, az edzésről és a saját testedről,

Részletesebben

IN 2101 Fitness kiegésítő insportline AirStep

IN 2101 Fitness kiegésítő insportline AirStep IN 2101 Fitness kiegésítő insportline AirStep Egyensúlyjavító félgömb AIR STEP felfújható, kifejezetten nyújtó gyakorlatokra, egyensúly javításra, fitness ill. rehabilitációs gyakorlatok végzésére való.

Részletesebben

EGÉSZSÉGNAP A KRÚDYBAN

EGÉSZSÉGNAP A KRÚDYBAN EGÉSZSÉGNAP A KRÚDYBAN Gerinctorna - Tartásjavító gyakorlatok A gerincoszlopon öt szakaszt különböztetünk meg. A nyaki gerincszakaszt hét nyakcsigolya, a háti gerincszakaszt tizenkét hátcsigolya, az ágyéki

Részletesebben

11.2.1. Nyílt sérülések

11.2.1. Nyílt sérülések 11.2.1. Nyílt sérülések 11.2.1.01. Mely esetben beszélünk nyílt sérülésrıl? a) ha a sérülés ruhátlan testfelületen történik b) ha a csontvég átszakítja az izomzatot c) ha a kültakaró megsérül d) ha kórházi

Részletesebben

STREET WORKOUT ESZKÖZÖK

STREET WORKOUT ESZKÖZÖK STREET WORKOUT ESZKÖZÖK Rendelési SW7601 DUPLA KORLÁT 64 x 254 x 92 20,02 67 800 Ft 86 106 Ft 40 680 Ft Állóképességet és egyensúlyt saját testsúly használatával fejlesztő eszköz, mely a rajta elvégezhető

Részletesebben

1. KETYEGŐ ÓRA 2. MÉRLEG gyakorlat 3. GURULÓ MEDENCE

1. KETYEGŐ ÓRA 2. MÉRLEG gyakorlat 3. GURULÓ MEDENCE ENERGIA MEDICINA GIMNASZTIKAI GYAKORLATOK Dr. Lángfy György www.medandlife.hu info@viofor.hu 1. KETYEGŐ ÓRA 2. MÉRLEG gyakorlat 3. GURULÓ MEDENCE KETYEGŐ ÓRA cél: - csípőízület ki- és be-forgatásának megőrzése

Részletesebben

Használati utasítás. Twist stepper Strong IN 1795 A SZERVIZT ÉS AZ ALKATRÉSZEKET AZ ELADÓ BIZTOSÍTJA!

Használati utasítás. Twist stepper Strong IN 1795 A SZERVIZT ÉS AZ ALKATRÉSZEKET AZ ELADÓ BIZTOSÍTJA! Használati utasítás Twist stepper Strong IN 1795 A SZERVIZT ÉS AZ ALKATRÉSZEKET AZ ELADÓ BIZTOSÍTJA! Insportline Hungary kft., Kossuth Lajos utca 65, 2500 Esztergom tel/fax: +36(06)33 313242, mobil: (0670)2118227

Részletesebben

Hüvelyszárazság? Beszélnünk kell errôl is! A gátizomzat

Hüvelyszárazság? Beszélnünk kell errôl is! A gátizomzat gatizomtorna_belivek_2c 17.1.2008 10:08 Page 1 17 Hüvelyszárazság? Beszélnünk kell errôl is! Hüvelyszárazság, égô érzés, feszülés, viszketés, fájdalmas, örömtelen aktus? Sokkal több nôt érint, mint gondolná!

Részletesebben

A Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola NETFIT mérésének értékelése 2015.

A Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola NETFIT mérésének értékelése 2015. A Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola NETFIT mérésének értékelése 2015. I. A NETFIT tesztjeinek leírásai 1. Testösszetétel és tápláltsági állapot a) Testtömeg-index (BMI: kg/m 2 ) b) Testzsír százalék

Részletesebben

Használati utasítás INSPORTLINE VIOLET vibromasszázsgép

Használati utasítás INSPORTLINE VIOLET vibromasszázsgép Használati utasítás INSPORTLINE VIOLET vibromasszázsgép A SZERVIZT ÉS AZ ALKATRÉSZEKET AZ ELADÓ BIZTOSÍTJA! Insportline Hungary kft., Kossuth Lajos utca 65, 2500 sztergom tel/fax: +36(06)33 3132, mobil:

Részletesebben

Funkcionális élet a mindennapokban. Élj másképp, élj tovább!

Funkcionális élet a mindennapokban. Élj másképp, élj tovább! Funkcionális élet a mindennapokban Élj másképp, élj tovább! Kutasi Kelly- funkcionális edző, Health Ambassador, KELLYS márka alapítója 4 éves korom óta sportolok. Szertorna, balett, atlétika, kosárlabda,

Részletesebben

Arcjóga Arctorna Edzésterv

Arcjóga Arctorna Edzésterv Arcjóga Arctorna EDZÉSTERV Hogyan haladj a gyakorlatokkal? Lépésről lépésre. Gondolj arra, mintha lego kockákból várat építenél. Türelemjáték. Milyen jó lenne, minél gyorsabban egymásba kapcsolni a lego

Részletesebben

Gerinctorna gyakorlatok

Gerinctorna gyakorlatok Gerinctorna gyakorlatok Arthuman Központ www.arthuman.hu Tel: + 36 30 190 7315 Rendelői gyógytorna, McKenzie, Schroth, Terrier, Manuálterápiás kezelések, gyógymasszázs Gerinc betegségek kezelése (Porckorongsérv,

Részletesebben

Ha nincs idıd tanulni

Ha nincs idıd tanulni Ha nincs idıd tanulni Munka és család mellett tanulni nehéz miért várod el mégis magadtól, hogy ezt csak úgy tudd? Egyáltalán nem csoda, hogy nincs idıd a tanulásra. A világ ezer lehetıséget kínál nekünk,

Részletesebben

TARTÁSKORREKCIÓ. (testnevelési tanórákra bontott táblázatos formában)

TARTÁSKORREKCIÓ. (testnevelési tanórákra bontott táblázatos formában) A BIOMECHANIKAILAG HELYES TESTTARTÁS KIALAKÍTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES IZOMERŐ ÉS IZOMNYÚJTHATÓSÁG ELLENŐRZÉSÉT ÉS FEJLESZTÉSÉT ELŐSEGÍTŐ GYAKORLATOK TARTÁSKORREKCIÓ (testnevelési tanórákra bontott táblázatos formában)

Részletesebben

2014, 1. nap 10. hét (január 01 március 09.)

2014, 1. nap 10. hét (január 01 március 09.) 2014, 1. nap 10. hét (január 01 március 09.) 8/68, jan. 08. szerda + Krav Maga edzés (01): 90 p 11/68, jan. 11. szombat Fekvőtámasz (1) 1.2 fekvőtámasz előredőlve: 2x10-8 1.5 teljes fekvőtámasz: 1x4 1.7

Részletesebben

Használati útmutató. Magic gym IN 1797

Használati útmutató. Magic gym IN 1797 Használati útmutató Magic gym IN 1797 A GARANCIÁLIS ÉS GARANCIÁN TÚLI SZERVIZT A FORGALMAZÓ BIZTOSÍTJA: Insportline Hungary Kft. 2500 Esztergom, Kossuth Lajos u. 65. www.insportline.hu A jó erınlét és

Részletesebben

Beszéljünk a nyári uborkaszezonról!

Beszéljünk a nyári uborkaszezonról! Beszéljünk a nyári uborkaszezonról! Sok mikro-és kisvállalkozás tulajdonosának igazi rémálom a nyári idıszak, hiszen beköszönt az utálatos uborkaszezonként emlegetett jelenség, melynek a jellemzıit biztosan

Részletesebben

Keresd a korai specifikus eseményeket! (Jaqui Crooks EFT Master)

Keresd a korai specifikus eseményeket! (Jaqui Crooks EFT Master) Keresd a korai specifikus eseményeket! (Jaqui Crooks EFT Master) Az EFT tafolyamainkon állandóan hangsúlyozzuk, hogy minél specifikusabbak az események, amelyekkel foglalkozunk, annál megbízhatóbbak lesznek

Részletesebben

nagyobb izomtömeget A tömeg növelésének több összetevője van, de a két legfontosabb: Edzés. Táplálkozás. Szénhidrát 50-60%

nagyobb izomtömeget A tömeg növelésének több összetevője van, de a két legfontosabb: Edzés. Táplálkozás. Szénhidrát 50-60% Ha már ízületeinket, izmainkat általános kondicionáló mozgással/tornával felkészítettük, akkor fokozhatjuk a terhelést annak érdekében, hogy nagyobb izomtömeget érhessünk el. A tömeg növelésének több összetevője

Részletesebben

Műtét utáni gyakorlatok

Műtét utáni gyakorlatok Műtét utáni gyakorlatok 1. Korai, műtét utáni fekvőgyakorlatok Ezek a gyakorlatok igen fontosak a lábak keringési rendszerének beindítása és a vérrög kialakulásának elkerülése céljából. Emellett segíti

Részletesebben

1.ábra Az edzés blokkvázlata

1.ábra Az edzés blokkvázlata Előkészítő, rávezető, célgyakorlatok a köríves rúgás gyakoroltatásánál 1.ábra Az edzés blokkvázlata Tervezett edzésprogramom célcsoportjai olyan haladó edzett versenyzők, akik a szereplő technikákban már

Részletesebben

TRX gyakorlatok. (bővített kiadás) Kezdő Középhaladó szint 3-5 napos edzésterv

TRX gyakorlatok. (bővített kiadás) Kezdő Középhaladó szint 3-5 napos edzésterv TRX gyakorlatok (bővített kiadás) Kezdő Középhaladó szint 3-5 napos edzésterv 1 Alapszabályok, hibák elkerülése A kezdetek kezdetén mindenképp óvatosan kezd a gyakorlatokat, főleg első alkalommal az első

Részletesebben

A JÓTÁLLÁSÉRT ÉS A SZERVIZÉRT FELEL:

A JÓTÁLLÁSÉRT ÉS A SZERVIZÉRT FELEL: Használati utasítás A JÓTÁLLÁSÉRT ÉS A SZERVIZÉRT FELEL: Insportlike kft, Kossuth Lajos utca 65, Esztergom www.insportline.hu tel/fax: +36 3331 3242 1 A gép kizárólag otthoni használatra alkalmas. Abban

Részletesebben

TOPFLYERS CHEERLEADING HOME WORKOUT GO HOME & GO HARD

TOPFLYERS CHEERLEADING HOME WORKOUT GO HOME & GO HARD TOPFLYERS CHEERLEADING HOME WORKOUT GO HOME & GO HARD Az itt összeállított program a teljesség igénye nélkül született. A legfontosabb izomcsoportokat helyeztük előtérbe. Mielőtt nekikezdesz a feladatok

Részletesebben