BEFEKTETŐI TÁJÉKOZTATÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BEFEKTETŐI TÁJÉKOZTATÓ"

Átírás

1 BEFEKTETŐI TÁJÉKOZTATÓ

2 BALATONFÖLDVÁR Petőfi Sándor u. 13. (Somogy megye) HRSZ: 1737 Megnevezés: kivett üdülőépület, udvar Tulajdonos: Magyar Állam MNV Zrt. rábízott vagyonához tartozó Telek: 4032 m2 villa épület: 434 m2 társalgó, konyha, raktár: 466 m2 Az ingatlan Balatonföldvár magasan fekvő nyugati részén helyezkedik el, a Városközpont közelében (300 m), a Helyi Építési Szabályzat alapján a Településközpont vegyes övezetben. A Balatontól való távolsága körülbelül 500 m, a Budapest-Nagykanizsa vasútvonal az ingatlan és a Balaton között fut. Az ingatlan egy parkos, erdősített magas színvonalú környezetben található, hasonló jellegű üdülőépületek társaságában. Az ingatlanon egy exkluzív villa, valamint konyha+étterem, szolgálati lakás + társalgó, valamint gazdasági épület (raktár, garázs) található. Az ingatlan több éve (~6 év) használaton kívül van, jelenleg gondnokolt. A városon halad át a 7-es számú főút, az M7-es autópályáról az ingatlan percen belül megközelíthető. Villa épület : Dr. Korányi Frigyes nemzetközi hírű belgyógyász professzor várszerű, román stílusban, az 1890-es években épült egykori villája Földvár egyik leglátványosabb épülete ben került falára emléktábla: "Korányi Frigyes dr. professzor ( ) humanista orvos, tudós, hazafi, haladó közéleti férfi, a magyar fürdőügy, a Balaton népszerűsítőjének villája, amelyben 1899-től nyarait töltötte. Az épület négyszintes, pince, földszint, emelet, tetőtérbeépítés. A pincében társalgó, szauna, a földszinten hall és lakosztályok (4 db), terasz, az emeleten és a tetőtérben lakosztályok (7 db) találhatók. A bástya tetején lévő terasz a tetőtérből lépcsőn közelíthető meg. Az épület külső-belső felújítást, korszerűsítést igényel, berendezés nincs. Konyha+étterem, Szolg. lakás+társalgó, raktár, garázs: Hagyományos szerkezetű, földszintes, lapos tetős épületek, melyek feltehetően a es években épültek. Teljes felújítás, korszerűsítés szükséges. Bennük lévő berendezések, konyhai felszerelések elavultak, felújítás, korszerűsítés szükséges. A 7459 hrsz-ú ingatlan teljes közmű ellátottsággal rendelkezik (víz, villany, gáz, csatorna bekötés utcai közmű hálózatról, saját méréssel). Hasznosítás: A XVIII. század végén épült villa Balatonföldvár magas partján található, környezetében régi patinás villák állnak. Az épület tetőteraszáról gyönyörű kilátás nyílik a Balaton Keleti medencéjére, a Tihanyi félszigetre. Az ingatlan jelenleg használaton kívüli. Lehetséges hasznosítása: jelentős korszerűsítéssel kisebb konferenciák, céges rendezvények, továbbképzések lebonyolítására alkalmassá tehető, amelyhez a terület adott. Az ingatlan továbbfejleszthető. Az MNV Zrt. fejlesztési tanulmánytervet készíttetett az ingatlan vonatkozóan, amely az MNV Zrt. Somogy Megyei Területi Irodáján megtekinthető. Az ingatlan kertje gondozott, javarészt örökzöldekkel telepítették be.

3 BALATONLELLE Köztársaság u. 59. sz. (Somogy megye) Cím: 8638 Balatonlelle, Köztársaság u. 59. HRSZ: 5254/5 Megnevezés: kivett üdülőépület, udvar Tulajdonos: Magyar Állam Telekméret: 6589 m2 Épületek, építmények száma: 1 db főépület (szálloda): 1033 m2 1 db szolgálati lakás: 204 m2 1 db csónakház Az ingatlan Balatonlelle központi részén, üdülőházas üdülőövezetben, a Budapest-Nagykanizsa vasútvonal Balaton felöli (északi) oldalán helyezkedik el, a városközponttól keletre, közvetlenül a Balaton parton, a telek teljes szélességében vízparttal rendelkezik. 1-1,2 km-en belül van a városközpont és a központi nagystrand, valamint a hajóállomás. Az ingatlanon szálloda épület, szolgálati lakás-apartman épület, csónaktároló található. Az ingatlan a 7-es számú főútról leágazó vasúti átjárón (távolsága az ingatlantól: 400 m) keresztül közelíthető meg. A városon halad át a 7-es számú főút, valamint a város közvetlen déli oldalán halad az M7-es autópálya. Jelenleg használaton kívül van, gondnokolt (fűnyírás, stb.) Szállodaépület: A szállodaépület 2 emeletes, monolit vasbetonvázas, lapos tetős, hosszfolyosós épület. A földszinten recepció, konyhaétkező, 2 iroda, 1 társalgó, 1 biliárd terem, vizesblokk helyezkedik el. Az első emeleten 10 szoba-előtérben gardróbbal, fürdőszobával, 1 db apartman (2 szoba, előtér, fürdő, wc) található. A második emeleten 12 db szoba-előtérben gardróbbal, fürdőszobával található. Az épület észak-déli tájolású, a szobák erkéllyel a nyugati oldalon, a folyosó, vizesblokkok, lépcső a keleti oldalon találhatók. Szolgálati lakás: A szálloda északi, Balaton felöli oldalán elhelyezkedő, hagyományos szerkezetű, földszintes, sátortetős, téglalap elrendezésű épület. Az épületben egy szolgálati lakás (közlekedők, vizesblokkok, 4 szoba, konyha, raktár), egy egyszobás apartman fürdőszobával, valamint egy műhely helyiség található. Az épületek viszonylag jó műszaki állapotban vannak, felújítás, korszerűsítés, burkolatcserék, felületkezelések szükségesek. Csónaktároló: Acélvázas, alumínium szerkezetű 80 m2 alapterületű épület. Az ingatlan teljes közmű ellátottsággal rendelkezik (víz, villany, gáz, csatorna bekötés utcai közmű hálózatról, saját méréssel). Hasznosítási javaslat: Az ingatlant továbbra is üdülőként célszerű hasznosítani. Értékessé a saját partszakaszi rész teszi.

4 BALATONBOGLÁR Kodály Z. u sz. (Somogy megye) HRSZ: 1514 Megnevezés: kivett üdülőépület, udvar Tulajdonos: Magyar Állam Telekméret: 7031 m2 Épület: szálloda 1.: 1807 m2, szálloda 2.: 422 m2 Cím: 8630 Balatonboglár, Kodály Zoltán u HRSZ: 1515 Megnevezés: kivett üdülőépület, udvar Tulajdonos: Magyar Állam Telekméret: 3632 m2 Villa jellegű épület: 403 m2 A két ingatlan Balatonboglár keleti részén, üdülőházas övezetben, Balatonlelle határához közel, a Budapest-Nagykanizsa vasútvonal és a Kodály Zoltán utca Balaton felöli (északi) oldalán helyezkedik el, közvetlenül a Balaton parton, teljes szélességében közvetlen parttal rendelkezik. A két ingatlan egymás melletti, egybe van elkerítve, együtt volt kezelve és hasznosítva. Az ingatlanok a 7-es számú főútról leágazó vasúti átjárón (távolsága az ingatlantól: m) keresztül közelíthető meg. A városon halad át a 7-es számú főút, valamint a város közvetlen déli határában halad az M7-es autópálya. Vasúton a Budapest Nagykanizsa vonalon érhető el. A 1514 hrsz-ú ingatlanon két szálloda épület helyezkedik el. Az utca felöli egy földszintes, és egy emeletes épületszárnyból áll. Az épület lapos tetős, vasbeton monolit vázas, kitöltő falazatos. A földszintes észak-déli tájolású szárnyban található egy szolgálati lakás, konyha, étterem, az emeletes szintén észak-déli tájolású szárnyban 32 db 17 m2-es apartman, melyben szoba, belépő és fürdő található. A szobák a nyugati oldali hosszfolyosóról közelíthetők meg, a keleti oldalon minden szobához loggia tartozik. A két szárnyat a kelet-nyugati tájolású lapos tetős, földszintes társalgó, recepció, előcsarnok rész köti össze. A másik épület az első épület szálloda szárnya mögött a Balaton-parthoz közel helyezkedik el. Szintén monolit vasbetonvázas, kitöltő falazatos, egy emeletes épület, melynek a földszintjén közösségi helyiség (társalgó), emeletén 8 db apartman található (szoba, belépő, fürdő, loggia). A 1515 hrsz-ú ingatlanon egy villa jellegű egyszintes, tetőtérbeépítéses, összetett magas tetős épület helyezkedik el az utca felől, melyben apartmanok találhatók az emeleten és a tetőtérben. A földszinten gazdasági helyiségek, valamint tárolók és szauna található. A villa épület mögött egy lapos tetős, hagyományos szerkezetű részben emeletes épületszárny található, melyben 4 apartman, konditerem, presszó, kazánház helyezkedik el. Közvetlenül a parton az ingatlan észak-nyugati sarkában egy kis kör alakú, lapos tetős halpucoló épület található (15 m2). Az ingatlanok teljes közműellátottsággal rendelkeznek (víz, villany, gáz, csatorna bekötés utcai közmű hálózatról, saját méréssel). Hasznosítás: Az ingatlan használaton kívüli. Kisebb felújítással egy alacsonyabb árfekvésű, idényben működő szállodaként hasznosítható. Értékessé a saját partszakasz teszi. A két ingatlant célszerű együtt hasznosítani.

5 BALATONLELLE Köztársaság u. 13. (Somogy megye) HRSZ: 5121 Megnevezés: kivett üdülőépület, egyéb épület, udvar Tulajdonos: Magyar Állam Telekméret: 1,5329 ha ( m2) Az ingatlan Balatonlelle központi helyén (városközponttól körülbelül m), a Budapest-Nagykanizsa vasútvonal Balaton felöli (északi) oldalán helyezkedik el, közvetlenül a Balaton- parton. Az ingatlan teljes szélességében kb. 48 m közvetlen parttal rendelkezik. Az ingatlan geometriai méretei: téglalap alakú, kb.48 m x 319 m. Az ingatlan Balaton felöli része, kb. 150 m, füves, fákkal viszonylag sűrűn telepített park. Az ingatlan közepén hosszirányban az utcafronttól a partig szilárd burkolatú út halad, kettéosztva az ingatlant. Az ingatlan déli oldalon járdával és közúttal (Köztársaság u.), keleti oldalon egy keskeny partra vezető utcával (Vitorlás köz), nyugati oldalon üdülőépületes telkekkel, északi oldalon a Balatonnal határolt. Az ingatlan a város központi körforgalmából, a kb m-re lévő vasúti átjárón keresztül közelíthető meg. Közvetlen közelében van Balatonlelle központi strandja. A városon halad át a 7-es számú főút, valamint a város közvetlen déli oldalán halad az M7-es autópálya. Jelenleg használaton kívül van, gondnokolt (fűnyírás, stb.) Az ingatlanon lévő épületek a telek déli részén, az utcától kb méterre kezdődnek. Az épületek a 70-es 80-as években készültek, az ingatlan a 2008-as bérbeadás előtt hosszú ideig nem volt hasznosítva, az épületek elhanyagoltak, leromlottak voltak. A bérbeadást követően a bérlő felújítási, korszerűsítési munkákat végzett (közel 15 millió Ft. elfogadott értékben). A Bérleti Szerződés felmondásra került, az ingatlan 2010-ben visszakerült az MNV Zrt-hez. Az ingatlanon történt felújítás, korszerűsítés a bérlő részéről a diák táboroztatás minimális alapfeltételeinek a megteremtésére terjedt ki. A használhatóság, üzemeltetés érdekében teljes körű korszerűsítés és felújítás szükséges. I-es épület (háló ép.): Keleti oldalon, utcától az első épület. Földszintes, kishajlásszögű nyeregtetős, hullámpala fedésű, tégla és faszerkezetű falakkal, alapterülete: 416 m2. Főbb helyiségei: közös társalgó (~85 m2), 4 háló (~58 m2/db), vizesblokk, raktár. Az épületben felújítási, korszerűsítési munkák készültek. II-es épület (háló, konyha+étkező ép.): Nyugati oldalon, utcától az első épület. Földszintes, kishajlásszögű nyeregtetős, hullámpala fedésű, tégla és faszerkezetű falak. Alapterülete 752 m2. Főbb helyiségei: háló rész.: közös társalgó (~85 m2), 4 háló (~58 m2/db), vizesblokk, raktár. Konyha és étkező rész: melegítő konyha, mosogató, raktár (~56 m2), étkező (~220 m2), gazdasági helyiségek (~70 m2). Az épületben felújítási, korszerűsítési munkák készültek. III-as épület (háló ép.) : Keleti oldalon, utcától a harmadik épület földszintes, kishajlásszögű nyeregtetős, hullámpala fedésű, téglafalak. Alapterülete: 481 m2, főbb helyiségei: közös társalgó (~70 m2), 4 háló (~70 m2/db), 2 vizesblokk, 4 gardrob, az épületben felújítási, korszerűsítési munkák készültek. IV-es épület (kazánház, vizesblokk, szolg. lakás): Keleti oldalon, utcától a második épület. Földszintes, lapostetős, hagyományos téglaszerkezetű épület, alapterülete: 468 m2. Főbb részei: szolgálati lakás, konyha, 1,5 szoba, fürdő, kamra (~40 m2), vizesblokkok: férfi, női (~88 m2), kazán, gazdasági rész (~340 m2). Az épületben felújítási, korszerűsítési munkák készültek (külső homlokzat, vizesblokk, szolgálati lakás), de a felújítás nagyrészt csak elkezdődött. Faházak: Nyugati oldalon, a kettes épület után helyezkedik el 5 db 32,10 m2-es, és 1 db 42,90 m2-es faház. Fa szendvics szerkezetű, nyeregtetős, síkpalafedésű épületek. Felújítás, korszerűsítés történt: zuhanyzó, wc került kialakításra, külső kézmosó, meleg vizes bojler került elhelyezésre, külső-belső festés, padlóburkolat csere történt.

6 Az ingatlan teljes közmű ellátottsággal rendelkezik (víz, villany, gáz, csatorna bekötés utcai közmű hálózatról, saját méréssel). Fűtés nincs. Hasznosítási lehetőség: 1. Az ingatlan elhelyezkedéséből és a rajta lévő épületek, építmények adottságaiból adódóan jelenleg gyerekek táboroztatásra, üdültetésére vagy a kerékpáros turizmus keretében turistaszállásként használható, további felújítás, és korszerűsítés után. 2. Az épületek bontásával a terület alkalmas apartmanházak létesítésére. Értékessé a saját partszakasz teszi.

7 SIÓFOK Kodály Zoltán u. 8. sz. (Somogy megye) HRSZ: 2662/43 Megnevezés: kivett táborhely Tulajdonos: Magyar Állam Telekméret: 1,6540 ha ( m2) Épületek, építmények száma: 1 db főépület bontandó 1 db vizesblokk bontandó Az ingatlan Siófok belvárosától 3-3,5 km-re keletre található (Szabadifürdő városrész), a Helyi Építési Szabályzat alapján üdülőházas üdülő övezetben helyezkedik el. A vízparttól egy m-es közterület választja el. Az ingatlan a Beszédes sétány keleti végénél helyezkedik el, a 7-es számú főúttól 250 m-re északra. Közvetlen környezetében exkluzív, nagy értékű apartmanházak és wellness szálloda épült, továbbá új apartmanok építése folyik. Az ingatlan campingként funkcionált, jelenleg több éve (6 év) használaton kívül van. Az ingatlan felszerelése, berendezései és építményei a campingezés, táborozás lehetőségét szolgálták. Az ingatlanon főépület, konyha és étterem, valamint közös vizesblokk és kialakított táborhelyek találhatók. Az ingatlan gondnokolt (fűnyírás, levélgyűjtés stb.). A városon halad át a 7-es számú főút, valamint a város közvetlen déli oldalán halad az M7-es autópálya, melyekről az ingatlan 5-10 percen belül megközelíthető. Az épületek hagyományos, vasbetonvázas, kitöltő falazatos magas tetős épületek. A főépület földszint + tetőtérbeépítéses, melyben recepció, közösségi helyiségek, szobák találhatók. A főépülethez egy földszintes épület csatlakozik déli oldalról, amely konyha és étkező funkciót töltött be. A főépülettől keletre található a közös vizesblokk. Az épületek erősen leromlott állapotban vannak. Teljes felújítást, korszerűsítést igényelnek. Az ingatlanba, épületekbe többször betörtek, rongálás, fosztogatás tapasztalható (ajtók, ablakok betörve, kiszedve, burkolatok, vezetékek megbontva). Az ingatlan teljes közmű ellátottsággal rendelkezik (víz, villany, gáz, csatorna bekötés utcai közmű hálózatról). Mérőórákkal az ingatlan nem rendelkezik, azokat a szolgáltatók leszerelték. Hasznosítás: Az ingatlanon található épültek teljes bontása után építési területként hasznosítható, mivel a terület beékelődik a Siófok aranyparti részén épült luxus lakópark épületei közé. Bár az ingatlannak saját partszakasza nincs, de a telek teljes szélességében kb. 30 méterre található a Balaton.

8 SIÓFOK Deák Ferenc sétány 4. sz. (Somogy megye) HRSZ: 7459 Megnevezés: kivett üdülőépület 2 db, udvar Tulajdonos: Magyar Állam Telekméret: 1,6540 ha ( m2) Épületek területe: 1588 m2 Az ingatlan Siófok belvárosától 2-2,5 km-re, nyugatra található (Balatonszéplak városrész), a Deák Ferenc sétány északi oldalán, a helyi építési szabályzat alapján üdülőházas üdülő övezetben helyezkedik el. Közvetlen parti ingatlan, a telek teljes hosszán vízparttal rendelkezik. Az ingatlanon 1 db fő épület, gazdasági épület, park, sportpályák találhatóak. A városon halad át a 7-es számú főút, valamint Balatonkiliti városrész Északi határában szeli át az M7-es autópálya, melyekről az ingatlan 5-10 percen belül megközelíthető. A szállodaépület hagyományos vasbetonvázas téglaépület, mely két szárnyból áll. Építés ideje: es évek. Az üdülőszárny háromszintes, földszint + kétemeletes, 41 db szobával (szoba + vizesblokk). Az épületszárny középfolyosós (észak-déli irányú), a szobák kelet-nyugati tájolásúak. A gazdasági és kiszolgáló szárny lapos tetős, földszintes, vasbetonvázas kitöltő falazatos szerkezetű épület, melyben konyha, étkező található. A két szárnyat közlekedő, bár, és a recepció köti össze. A gazdasági és kiszolgáló szárny jelentős felújítást igényel. A 7459 hrsz-ú ingatlan teljes közmű ellátottsággal rendelkezik (víz, villany, gáz, csatorna bekötés utcai közmű hálózatról, saját méréssel). Hasznosítás: Az ingatlan használaton kívüli, Siófok úgynevezett. Ezüstparti szakaszán található. Mivel a terület több mint másfél hektár, ezért akár a régi szállóépület meghagyásával, akár a lebontásával minőségi üdülőszálló építhető a területre. Nagy értéket képvisel a saját partszakasz.

9 TASZÁRI REPÜLŐTÉR külterület 037/1 (Somogy megye) HRSZ: 037/1 Megnevezés: kivett repülőtér (117 üzemi épület) Tulajdonos: Magyar Állam Telekméret: 450,8375 ha Az ingatlan a megyeszékhely Kaposvártól 12 km-re keletre, Taszár Község közigazgatási területén helyezkedik el, a községtől észak-keleti irányban, külterületi részen. Az ingatlan észak-déli fekvésű, északról Orci és Zimány, délről Kaposhomok, keletről Baté, nyugatról Taszár községek határolják. Az ingatlan déli oldalán halad a 61-es számú (Dunaföldvár-Nagykanizsa) főút, melyről az ingatlan a dél-keleti sarkában lévő kapun keresztül közvetlenül megközelíthető (1 km). A főkapu szintén a 61-es főútról Taszár községen keresztül közelíthető meg (2 km). Az M7-es autópályát, a 61-es főutat Kaposvár határában keresztező 67-es számú főúton lehet elérni (47 km). Az ingatlanon 117 db üzemi épület (parancsnoki épületek, legénységi szállások, raktárak, földalatti, illetve föld feletti tárolók, irányítótorony, repülőgép fedezékek, stb) található, melyek hagyományos, könnyűszerkezetes, illetve különböző csarnok szerkezetűek. Az ingatlan iparvágánnyal rendelkezik, a Budapest-Gyékényes vasútvonalról leágazva. Két db 2,4 km hosszú beton pálya van, irányuk észak-déli, szélességük 60 m. Az ingatlan mellett az önkormányzatok tulajdonában lévő, szintén üzemen kívüli polgári terminál helyezkedik el. Az ingatlanhoz 34 db egyéb ingatlan tartozik. (Irányítás, kommunikáció, kiszolgálás objektumai.) Az ingatlan gáz, villany, szennyvízelvezetés ellátása közművekről megoldott, a használati vizet két saját fúrt kút (ivóvíz tárolóval) biztosítja. Hasznosítás: Az ingatlan az eredeti funkcióján kívül autó- és motorsport körversenyekre, raktározás céljára, ipartelepítésre alkalmas. Sajnos a 117 db épület eredeti funkcióját már nem lehet visszaadni. A repülőtér az adottságánál fogva alkalmas egy Európa szintű pilóta kiképző központnak is. Bármilyen műszaki mentés szimulálására, vezetéstechnikai gyakorlati képzések megtartására is megfelelő helyszínt biztosíthat.

10 ZAMÁRDI Damjanich u. 1. sz. (Somogy megye) HRSZ: 2058 Megnevezés: kivett üdülőépület, udvar Tulajdonos: Magyar Állam Telekméret: 5038 m2 Épületek, építmények száma: 1 db főépület (Hotel), 1 db apartman ház (2 egység), 1 db apartman ház (8 egység), 1 db irodaház, Munkásszálló (4 szoba) Az ingatlan Zamárdi üdülőházas üdülőövezetében, a központtól körülbelül 400 m-re, a Damjanich utca, Kiss E. utca, és a Kossuth L. utca által behatárolt területen helyezkedik el. A Balatontól való távolsága 140 m. A Balatontól a Kiss E. u. és a m-es parti sáv (strand, éttermek, szállodák) választja el. A vele szemben lévő szabad strand az ingatlanról közvetlenül a Kiss E. utcán áthaladva megközelíthető. Az ingatlan a város központjában lévő vasúti átjárón keresztül a 7-es számú főútról közvetlenül a Kossuth L. utcából érhető el. Az M7-es autópálya a város déli oldalán halad, innen az ingatlan percen belül elérhető. A 2058 hrsz-ú ingatlan nyugati oldalánál helyezkedik el a 2059 hrsz-ú, beépítetlen terület megnevezésű, 648 m2 területű, és a 2056/1 hrsz-ú, beépítetlen terület megnevezésű, 309 m2 területű ingatlan. A három ingatlan egy egységként volt kezelve és bekerítve. A két csatlakozó ingatlan a park és játszótér részét képezi az ingatlanegyüttesnek. Az ingatlan több éve használaton kívül van, jelenleg gondnokolt. Az ingatlanon üdülő vendégek elhelyezésére szolgáló hotel épület, két apartman ház, egy irodaépület, munkásszálló és raktár találhatók. Hotel: Fsz + 2 emeletes hagyományos szerkezetű, lapos tetős épület. A földszinten konyha, étterem, recepció helyezkedik el. Az emeleteken nagyméretű szobák (4-4 db), közös vizesblokkokkal, társalgóval. Jellegéből adódóan az épület gyerekek táboroztatására volt alkalmas (nagyméretű 8-10 fős szobák). Az étterem felett nagyméretű napozóterasz található. Apartman, iroda, munkásszálló: Az ingatlanon lévő két db hagyományos, földszintes, sátortetős családi ház jellegű épület közül az egyik két egységes apartmanként, a másik irodaépületként üzemelt. Az apartman épület földszintes, féltetős, hagyományos épület, nyolc db apartmannal. Az apartmanház keleti oldalán munkásszálló helyezkedik el, 4 db szobával. Az épületek statikailag állékonyak, de több helyen beázások tapasztalhatók. Minden épület felújítást, korszerűsítést igényel. Az ingatlan teljes közmű ellátottsággal rendelkezik (víz, villany, gáz, csatorna bekötés utcai közmű hálózatról, saját méréssel). Vízbekötés vízóránál lekötve. Hasznosítási javaslat: Eredeti funkcióját meghagyva kiválóan alkalmas olyan turista szállás kialakítására, ami a Balaton körüli kerékpáros turizmusban vesz részt, valamint a Zamárdiban tartandó fesztiválokra érkező fiatalok szálláshelyéül is szolgálhat. Az ingatlant viszonylag kis költségráfordítással alkalmassá lehet tenni funkciója ellátására. Fesztiválok idején akár privát kempingként is működhet.

11 DEBRECEN Dósa nádor tér 4. sz. hrsz.:8504 és Dósa nádor tér 5. sz. hrsz.: 8503 (Hajdú-Biharmegye) Helyrajzi szám: 8504 Ingatlan-nyilvántartási megnevezés: kivettkutatóintézet Tulajdonos: Magyar Állam Épület hasznos alapterületei: pince: 122,80m2 földsz.: 222,20m2 emelet: 149,10m2 tetőtér:117,90 m2 Telek területe: 401m2 Az ingatlan 13 m2 nyi területén a Debreceni Hőszolgáltató Zrt.-nek vezetékjoga van. Helyrajzi szám: 8503 Ingatlan-nyilvántartási megnevezés: kivettkutatóintézet Tulajdonos: Magyar Állam Épület hasznos alapterületei: pince: 477,80m2 fsz.: 515,40m2 emelet: 416,30 m2 Telek területe: 1177 m2 A Dósa nádor tér 4. és 5. szám alatti épületeket együtt kell kezelni, hiszen ezek jelenleg is összeépítettek, és az átjárás is biztosított a két épület között. Tekintettel arra, hogy az épületek külön helyrajzi számon helyezkednek el, és azok jellege és szerkezeti felépítése is eltér, így műszaki leírásukat külön kell választani. Általánosságban mindkét ingatlan épületeiről elmondható, hogy leromlott műszaki állapotúak, felújítás nélkül egyik sem használható rendeltetésszerűen. Dósa nádor tér 5.,hrsz: 8503 Az épület az 1950-es évek környékén épült, hagyományos, az akkori elvárásokat teljes mértékben kielégítő technológiával. Az épület egy hosszirányú, az utca vonalával párhuzamos tengelyen lévő folyosóból és az arra felfűzött, mindkét szinten az utcára és a belső udvarra néző irodákból áll. Az épület oszlopsoros főbejárata a Dósa nádor térre néz. Innen a tömegközpontban lévő, mai igényeknek is megfelelő szélességű, kétkarú lépcsővel ellátott lépcsőházba jutunk. Másodlagos bejárat is található az utcafronton, mely jelenleg használaton kívüli. Az épületben lift nincs. A tartószerkezeti felépítését is az utca vonalával párhuzamosan futó nagyméretű téglából épített, 50 cm vastag főfalak jellemzik. A födém szerkezeténekkialakítása nem ismert. A belmagasság mindkét szinten 3,80 m. Az épület nagy része alápincézett. Fedélszerkezete egyszerű, állószékes nyeregtető, szabvány (francia) palafedés héjazattal, mindkét végén tűzfalakkal. Az épület beépítése zártsorú, emiatt lehetett összenyitni a Dósa nádor tér 4. szám alatti épülettel. Az ingatlan egy kb. 500 m2-es - jelenleg kihasználatlan - belső udvart rejt. Dósa nádor tér 4.,hrsz: 8504 Ezen az ingatlanon két épület található, melyből az utcafrontigazdaságosan még felújítható. Az épület fiatalabb, mint a Dósa nádor tér 5. szám alatti, ám állapota leromlottabb. Hagyományos nagyméretű tégla falazattal épült, szintén 50 cm vastagságban. A központi folyosóról nyíló helyiségek jellemzik. A folyosó tengelyvonala egybeesik a Dósa nádor tér 5. szám alatti épület folyosójával. Ez az épület eggyel több szintes, hiszen a tetőtér is beépített. A belmagasság itt is 3,80 m. A két épület földszinti padlóvonala között kb. 40 cm eltérés van, melyet három lépcsőfok beépítésével hidaltak át. Az épület nagy része alápincézett. A födém szerkezetének kialakítása nem ismert. A tetőszerkezete, ereszalj és gerinc magassága, továbbá fesztávolsága idomul a mellette állóéhoz. Fontos kiemelni, hogy ennek az épületnek van kapuátjárója, mely egyirányú gépjármű és kisebb teherforgalom lebonyolítására alkalmas. Az ingatlan hátsó részében, az utcára közel merőleges, földszintes épület állapota a legsúlyosabb. Ennek a falazata nagyméretű tégla, 38 cm vastagságban. Főbejárata a belső udvar felől lehetséges, a kapuátjárón. Az épület részben alápincézett. Fedélszerkezete egyszerű, állószékes nyeregtető, cserép héjazattal.

12 Az összes említett épület villamos energia, földgáz, hidegvíz ellátással és csatornával rendelkezik, melyek külön-külön mérhetők. Informatikai és telekommunikációs kiépítettséggel egyik épület sem rendelkezik. Fejlesztési koncepció Az utcafronti két főépület jelenlegi egybenyitottságával és eleve az irodai munkaállomások kialakítottságával alkalmas lehet modern irodaépületté való átalakításra. A modernizált, az 1950-es évek jegyeivel ellátott irodaépületben összesen több mint 1400 m2 áll rendelkezésre az irodák és a hozzájuk tartozó szociális helyiségek megfelelő kialakítására. Ezek kiegészítéseként a pinceszinteken rendelkezésre álló összesen 600 m2-nyi területen kaphat helyet archiváló vagy raktár. A belső udvar kihasználatlanságát meg lehet szüntetni a Dósa nádor tér 4. sz. alatti (hrsz.: 8504), hátsó - egyébként leromlott állapotú - épület elbontásával. Ezáltal a 8504 hrsz.-ú ingatlan kapuátjáróján keresztül megközelíthető - az így már több mint 500 m2-es belső udvaron - legalább 30 férőhelyes belső parkoló és zöldterület is kialakítható. További lehetőséget nyújt a két épület függetleníthetősége, hiszen így az épületek külön-külön is kiadhatók, működtethetők a belső közös parkolókkal. Övezeti besorolások: mindkét ingatlan településközponti vegyes (Vt) övezeti besorolású területen található. A főépület tetőterében jelenleg is gépészeti tér található. Ezen adottsága, továbbá a szintek belmagassága miatt az épület központi hűtő-fűtő rendszerrel is felszerelhető. Az épületek akadálymentessé alakíthatóak, a főépület használaton kívüli bejáratán keresztül. Az épületek együttes kezelése esetén minimum egy - mozgássérült számára is használható - személyfelvonó kiépítése szükséges.

13 GULÁCS Szabadság utca 31. sz. (Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye) Helyrajzi szám: 230 Épületek, építmények száma: kettő Telekméret: 4612 m2 Az ingatlan műemlék. Az ingatlan Gulácsközpontjában helyezkedik el, falusias környezetben, a Tiszának a Keleti partjától 1,5 km-re és az üdülőövezetnek számító Gergelyiugornyától 12 km-re, Tivadartól mindössze 5 km-re. Az ingatlan a 41-es számú főútról leágazó mellékúton közelíthető meg Vásárosnamény-Gergelyiugornyán és Jándon keresztül. A Községtől Észak-nyugatra elhelyezkedő Vásárosnamény mellett fog elhaladni az M3-as autópálya, aminek befejezése 2014-re várható. Az ingatlanon egylakóház jellegű főépület (tájház) és egy melléképület helyezkedik el. A háromosztatú, gerendavázra épített, mestergerendás tájház az 1700-as években épült a mestergerenda felirata szerint és országos műemlékvédelem alatt áll. A Beregi tájegység építészeti jegyeit hordozza magában az oldaltornác, a mélyen lekontyolt nyeregtető, az esztergált tornácoszlopok és a tornác mellvédje. Az ingatlan kerítésének cseréje folyamatban van és az új kerítés már illeszkedni fog a műemléki ingatlanhoz, ugyanis az első utcafronti kerítés vízszintesen elhelyezett tölgyfapallókból és faragott oszlopfejekkel ellátott tölgyfaoszlopokkal lesz kialakítva, a hátsó udvari kerítés pedig tölgyfaoszlopokra fűzfából fonott vesszőkerítés készül. A melléképület 25 m2 és külső tatarozása szükséges. Az ingatlan közmű csatlakozási lehetőséggel rendelkezik (víz, villany, gáz).

14 NAGYAR Petőfi út 1. sz. (Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye) HRSZ: 3/1 Épületek, építmények száma: kettő Telekméret: m2 Az ingatlan műemlék. Az ingatlan a 41-es számú főútról leágazó mellékúton közelíthető meg Vásárosnamény-Gergelyiugornyán és Tivadaron keresztül, vagy a 491-es főútról, Fehérgyarmatról. A Községtől Észak-nyugatra elhelyezkedő Vásárosnamény mellett fog elhaladni az M3-as autópálya, aminek befejezése 2014-re várható. A közművesített ingatlanon két épület áll. Az egyik a XIX. század derekán épült, körtornácos Kende Kastély, mögötte a még régibb időből származó Luby kúria található, amelyben Kölcsey Ferenc és Petőfi Sándor több alkalommal is vendégeskedett. A klasszicista stílusú 330 m2 alapterületű Kende Kastély utca felőli frontján a négy oszlopos csarnokot háromszögletű oromzat zárja le, és az épületet spalettás ablakok díszítik. A Kende-kúria kertjében álló jellegzetesen barokk kis kastélyt 1780 körül Luby János építtette. Szatmári útjai alkalmával Petőfi Sándor többször is megszállt itt barátjánál, az ügyvéd és politikus Luby Zsigmondnál. A műemlék jellegű, földszintes épületet három oldalról oszlopos tornác veszi körül, bejárata az udvar felől található. A XIX. század végétől magtárként használt épületeket a közelmúltban felújították (belső-külső tatarozás, padlóburkolat csempe és parketta, tetőfedése cserép, központi gázfűtés, teljesen új szaniterek), jelenleg üresen állnak, azonban élőerős őrzéssel, napi 24 órában vannak őrizve. Rendeltetésszerű használatra alkalmasak. Vadászkastélyként is hasznosítható.az épület 180 m2 alapterületű. Az ingatlan teljesen közművesített (víz, villany, gáz).

15 NYÍRBÁTOR Martinovics utca 19. sz. (Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye) HRSZ: 2127 Épületek, építmények száma: három Telekméret: 3170 m2 Volt rendőrségi ingatlan, átadása az MNV Zrt. részére folyamatban. Az ingatlan Nyírbátorközpontjában helyezkedik el. A településen a 471-es számú főút halad keresztül és a főútról leágazó mellékúton közelíthető meg az ingatlan. Az ingatlan közmű csatlakozással rendelkezik (víz, villany, gáz, csatorna).

16 DUNAÚJVÁROS Építők útja 1. (Fejér megye) HRSZ: 178/2 Tulajdonos: Magyar Állam Ingatlan-nyilvántartási megnevezés: kivettszálloda Épületek, építmények száma: egy Épületek összes alapterülete: 8074 m2 Telekméret: 1814m2 A város központjától pár száz méterre délre található, a Vasmű út és az Építők útja kereszteződésében. A környék infrastrukturális ellátottsága kiváló, közlekedési kapcsolatai megfelelőek. Az épület a 70-es évek végén épült házgyári panel szerkezettel. Az épület a mai Dunai Vasmű munkásainak épült munkásszállóként. Az épület később szükségtelenné vált a vasműnek, ezért a Hankook gyár munkásai számára bérelték egy időben. Manapság vegyes használatú, munkásszállóként és hotelként is üzemel. A szintek elrendezése hasonlók. A belső magban a liftek, a lépcsőház, közlekedők és közösségi terek kapnak helyet, a külső részben a szobák és apartmanok helyezkednek el. A földszinten kereskedelmi egységek találhatók, a pinceszinten tárolók és a gépészet foglal helyet. Jelenleg a felső szintek le vannak zárva. Az épület közepes műszaki állapotú, karbantartás, felújítás javasolt. Az ingatlan teljes közműellátottsággal (víz, villany, gáz, csatorna bekötés utcai közmű hálózatról, saját méréssel) rendelkezik.

Kiemelt épületek kép és adatjegyzéke

Kiemelt épületek kép és adatjegyzéke XI. sz. függelék Kiemelt épületek kép és adatjegyzéke A tanulmány a TFC/3/0466/2003. számú MEGVALÓSÍTHATÓSÁGI TANULMÁNY B-A-Z. megye gazdag ipari örökségének idegenforgalmi hasznosítására, az Európai kulturális

Részletesebben

Árkád 2014/4. e'pite'szeti ' - epito''ipari ' ' magazin

Árkád 2014/4. e'pite'szeti ' - epito''ipari ' ' magazin Árkád 2014/4. e'pite'szeti ' - epito''ipari ' ' magazin hirdete's Építô és Szolgáltató Kft. 9028 Gyôr Új utca 51. Telefon/fax: 06/96-337-203 E-mail: info@mikolasek.hu Honlap: www.mikolasek.hu tartalom

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ LEÍRÁS BUDAPEST VIII. KERÜLET JÓZSEFVÁROSI PÁLYAUDVAR, A HOLOKAUSZT GYERMEK- ÁLDOZATAINAK EMLÉKHELYE KERÜLETI SZABÁLYOZÁSI TERVE

ÖSSZEFOGLALÓ LEÍRÁS BUDAPEST VIII. KERÜLET JÓZSEFVÁROSI PÁLYAUDVAR, A HOLOKAUSZT GYERMEK- ÁLDOZATAINAK EMLÉKHELYE KERÜLETI SZABÁLYOZÁSI TERVE MŰ-HELY TERVEZŐ ÉS TANÁCSADÓ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 1065. Bp., VI. Bajcsy-Zsilinszky út. 31. I. POB: 1364 BP 4. PF 245, TEL: (36-1) 312 4570, 312-4573, FAX: (36-1) 312 2598 E MAIL: muhelyrt@muhelyrt.hu BUDAPEST

Részletesebben

III.2. ÉSZAK VÁROSRÉSZ

III.2. ÉSZAK VÁROSRÉSZ III.2. ÉSZAK VÁROSRÉSZ Területi határai Északon, nyugaton és keleten Eger MJV közigazgatási határa, míg délen a Baktai utca, Kisasszony utca, Malom utca, a Tetemvár utca, a Vécsey utca és a Vécseyvölgyi

Részletesebben

ingatlan-katalógus Csak Nálunk! Ingatlan VIDEO! Érdeklődjön irodáinkban! 9900 Ft*

ingatlan-katalógus Csak Nálunk! Ingatlan VIDEO! Érdeklődjön irodáinkban! 9900 Ft* Otthon Centrum ingatlan-katalógus Xi. ker., Budaörs, Törökbálint, Biatorbágy x 2008. nyár Csak Nálunk! Ingatlan VIDEO! Érdeklődjön irodáinkban! 9900 Ft* * Kiemelt szerződés esetén. Az ár nettó ár, az Áfa-t

Részletesebben

a virágzó kertváros Lehetőségek könyve Érd

a virágzó kertváros Lehetőségek könyve Érd Érd a virágzó kertváros Lehetőségek könyve B e f e k t e t é s i P o rt f ó l i ó Érd Érd B e fekteté si P o rt f ó l i ó Lehetőségek könyve Érd Megyei Jogú Város Magyarország Kapcsolat: info@erd.hu 36

Részletesebben

Beruházások 4-19 Szakértői rovatok 20-30 Rekonstrukciók 31-41 PRO ARCHITECTURE ÁRKÁD ÉPÍTÉSZETI-ÉPÍTOIPARI MAGAZIN. 2015/2. www.proarchitecture.

Beruházások 4-19 Szakértői rovatok 20-30 Rekonstrukciók 31-41 PRO ARCHITECTURE ÁRKÁD ÉPÍTÉSZETI-ÉPÍTOIPARI MAGAZIN. 2015/2. www.proarchitecture. Beruházások 4-19 Szakértői rovatok 20-30 Rekonstrukciók 31-41 PRO ARCHITECTURE ÁRKÁD ÉPÍTÉSZETI-ÉPÍTOIPARI MAGAZIN 2015/2. www.proarchitecture.hu Anna Grand Hotel**** Wine & Vital, a balatonfüredi Anna

Részletesebben

beépítési koncepció A Károly körút térfala

beépítési koncepció A Károly körút térfala beépítési koncepció Szimbolikus, és funkcionális értelemben a központi elem egyértelműen a Városháza. A téren belül ennek az épületnek kell méltó, a funkciót kifejező megjelenéssel a középpontban állni.

Részletesebben

2014. április TATA VÁROS KÖZLEKEDÉSÉNEK ENERGIAHATÉKONYSÁGI ELEMZÉSE Esettanulmány Fenntartható közlekedési együttműködés a visegrádi régióban című nemzetközi projekt keretében TATA VÁROS KÖZLEKEDÉSÉNEK

Részletesebben

GÖDÖLLŐ, SZENT ISTVÁN EGYETEM 15, 16, 17, 18 SZ. TERÜLETEI SZT, HÉSZ MÓDOSÍTÁSA

GÖDÖLLŐ, SZENT ISTVÁN EGYETEM 15, 16, 17, 18 SZ. TERÜLETEI SZT, HÉSZ MÓDOSÍTÁSA MŰ-HELY TERVEZŐ ÉS TANÁCSADÓ ZRT 1065. Bp., VI. Bajcsy Zsilinszky út. 31. I. POB: 1368 BP 5. PF 215, TEL: (36-1) 312 4570, 312-4573, FAX: (36-1) 312 2598 E MAIL: muhelyrt@muhelyrt.hu GÖDÖLLŐ, SZENT ISTVÁN

Részletesebben

ALSÓÖRS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE MÓDOSÍTÁS HELYZETELEMZÉS

ALSÓÖRS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE MÓDOSÍTÁS HELYZETELEMZÉS ALSÓÖRS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE MÓDOSÍTÁS HELYZETELEMZÉS VÁROS TEAMPANNON KFT., 2013 Alsóörs településrendezési terve - módosítás Helyzetelemzés ALSÓÖRS KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI

Részletesebben

VÉDETT TEMPLOMOK ÁLLAPOTFELMÉRÉSE A KOPPÁNYVÖLGYI HACS TERÜLETÉN

VÉDETT TEMPLOMOK ÁLLAPOTFELMÉRÉSE A KOPPÁNYVÖLGYI HACS TERÜLETÉN VÉDETT TEMPLOMOK ÁLLAPOTFELMÉRÉSE A KOPPÁNYVÖLGYI HACS TERÜLETÉN Műemlék helyreállítási és rekonstrukciós munkákat megalapozó tanulmány 2010. Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Problémafelvetés, célkitűzés...

Részletesebben

KEREPES ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 107./2007. (VI.28.) SZ. KT. HATÁROZATA A KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉRŐL

KEREPES ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 107./2007. (VI.28.) SZ. KT. HATÁROZATA A KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉRŐL KEREPES ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 107./2007. (VI.28.) SZ. KT. HATÁROZATA A KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉRŐL Kerepes nagyközség Önkormányzatának Képviselő testülete az 1990. évi LXV. tv. szerint,

Részletesebben

RÓZSA[KERT]VÁROS HILD GYÖRGY DOKTORI ÉRTEKEZÉS BUDAPEST 2003.

RÓZSA[KERT]VÁROS HILD GYÖRGY DOKTORI ÉRTEKEZÉS BUDAPEST 2003. RÓZSA[KERT]VÁROS HILD GYÖRGY DOKTORI ÉRTEKEZÉS BUDAPEST 2003. TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK...2 I. AZ ÉRTEKEZÉS TÉMÁJA, CÉLJA...3 II. A TERÜLET FEJLŐDÉSTÖRTÉNETE A KEZDETEKTŐL AZ 1980 AS ÉVEK VÉGÉIG...6

Részletesebben

Integrált Városfejlesztési Stratégia

Integrált Városfejlesztési Stratégia Rácalmás Város Önkormányzata Integrált Városfejlesztési Stratégia I. változat (egyeztetési anyag) Hazai Térségfejlesztő Zrt. 2011. február Tartalom VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ... 4 1. RÁCALMÁS SZEREPE A TELEPÜLÉSHÁLÓZATBAN...

Részletesebben

A BALATONFÖLDVÁRI KISTÉRSÉG KOMPLEX FEJLESZTÉSI PROGRAMJA

A BALATONFÖLDVÁRI KISTÉRSÉG KOMPLEX FEJLESZTÉSI PROGRAMJA A BALATONFÖLDVÁRI KISTÉRSÉG KOMPLEX FEJLESZTÉSI PROGRAMJA 2006-2013 2005. július 1./ A program készítés indokoltsága A Balatonföldvári Kistérség 2003. évben vált külön a Siófoki kistérségtől és lett önálló.

Részletesebben

ŐCSÉNY KÖZSÉG. településfejlesztési koncepciója, 2009. elfogadva114/2009. (IX. 2.) KT számú határozattal

ŐCSÉNY KÖZSÉG. településfejlesztési koncepciója, 2009. elfogadva114/2009. (IX. 2.) KT számú határozattal ŐCSÉNY KÖZSÉG településfejlesztési koncepciója, 2009 elfogadva114/2009. (IX. 2.) KT számú határozattal Vezető tervező: Deák Varga Dénes TT 14-0058/2006 Munkatársak: Tóth Dóra Kata Hajba Csaba T E L E P

Részletesebben

Debrecen fenntartható városi közlekedésfejlesztési. Debrecen M. J. Város Önkormányzata. Tanulmányterv

Debrecen fenntartható városi közlekedésfejlesztési. Debrecen M. J. Város Önkormányzata. Tanulmányterv Megközelíthetőségi szabályozás és parkolás menedzsment vizsgálata Debrecen belvárosában Debrecen M. J. Város Önkormányzata Debrecen fenntartható városi közlekedésfejlesztési terve Tanulmányterv Megközelíthetőségi

Részletesebben

MAGYARORSZÁG MŰEMLÉKJEGYZÉKE NÓGRÁD MEGYE

MAGYARORSZÁG MŰEMLÉKJEGYZÉKE NÓGRÁD MEGYE MAGYARORSZÁG MŰEMLÉKJEGYZÉKE NÓGRÁD MEGYE MAGYARORSZÁG MŰEMLÉKJEGYZÉKE NÓGRÁD MEGYE KULTURÁLIS ÖRÖKSÉGVÉDELMI HIVATAL BUDAPEST 2005 MAGYARORSZÁG MŰEMLÉKJEGYZÉKE Sorozatszerkesztő HARIS ANDREA SOMORJAY

Részletesebben

CSORVÁS VÁROS TELEPÜLÉSI KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAMJA 2011-2016. Készítette: Csorvás Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala

CSORVÁS VÁROS TELEPÜLÉSI KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAMJA 2011-2016. Készítette: Csorvás Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala CSORVÁS VÁROS TELEPÜLÉSI KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAMJA 2011-2016 Készítette: Csorvás Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala Tartalomjegyzék Előszó... 3 Jogszabályi háttér... 4 Bevezetés... 6 Környezeti

Részletesebben

MUNKAANYAG. Előterjesztés

MUNKAANYAG. Előterjesztés Oktatási és Kulturális Minisztérium Előterjesztés Egyes ingatlanok műemlékké, valamint műemléki jelentőségű területté nyilvánításáról, illetve műemléki védettségének megszüntetéséről szóló miniszteri rendelet

Részletesebben

Fehérgyarmat Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (02.21.) Önkormányzati határozatával jóváhagyott FEHÉRGYARMAT

Fehérgyarmat Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (02.21.) Önkormányzati határozatával jóváhagyott FEHÉRGYARMAT Fehérgyarmat Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (02.21.) Önkormányzati határozatával jóváhagyott FEHÉRGYARMAT INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA Tervező: Origó Tervező Iroda Kft. 2013.

Részletesebben

Megvalósíthatósági tanulmány

Megvalósíthatósági tanulmány Megvalósíthatósági tanulmány Keszthely történeti városközpontjának rehabilitációja és a gyalogos közlekedés tér rendszer kiterjesztése a fenntartható fejlődés tükrében Kiemelt Projekt 2007. június Készítette:

Részletesebben

Mórágy Település Környezetvédelmi Programja

Mórágy Település Környezetvédelmi Programja Bevezetés MÓRÁGY TELEPÜLÉS KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAMJA I. FEJEZET - BEVEZETÉS 1. BEVEZETÉS A környezet védelme, a természeti értékek megőrzése, napjainkra a társadalmi gazdasági élet meghatározó részévé

Részletesebben

DOMASZÉK TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

DOMASZÉK TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA Domaszék településrendezési tervei Jóváhagyott tervanyag 2012. április 12. DOMASZÉK TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA Jóváhagyott tervanyag Készítette : Római Atelier Építésziroda Kft. Iroda: 1031 Budapest

Részletesebben

ÉRD MJV HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA

ÉRD MJV HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA ÉRD MJV HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA Az új HÉSZ a korábbi szerkezetet jelentős részben megtartja, azonban a 2007 októberi HÉSZ felülvizsgálatának megfelelő módosítások, a már egyeztetett Településszerkezeti

Részletesebben

Nagymacs szociális városrehabilitációja

Nagymacs szociális városrehabilitációja Nagymacs szociális városrehabilitációja Készítette: Euro-Régió Ház Közhasznú Nonprofit Kft Debrecen, 2012. április Tartalom 1. VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ... 4 2. AZ AKCIÓTERÜLET KIJELÖLÉSE, JOGOSULTSÁG IGAZOLÁSA...

Részletesebben

Hatékony Ház Napok Nyisson Ön is!

Hatékony Ház Napok Nyisson Ön is! Hatékony Ház Napok Nyisson Ön is! www.hatekonyhaz.hu Kampány A kampánnyal kapcsolatos információ Inspiráció Minta Hatékony Házak országszerte Szakmai cikkek A Hatékony Házak szakmai háttere A Hatékony

Részletesebben

SEPA Ipari területek megvalósíthatósági tanulmány SEPA Industrial Areas Feasibility Study

SEPA Ipari területek megvalósíthatósági tanulmány SEPA Industrial Areas Feasibility Study 2011 SEPA Ipari területek megvalósíthatósági tanulmány SEPA Industrial Areas Feasibility Study Közép-Dunántúl Central Transdanubia A tapolcai volt honvédségi ingatlan együttes fenntartható fejlesztési

Részletesebben

Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége. Nyári kiadványa. Nyaralás, pihenés, kikapcsolódás

Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége. Nyári kiadványa. Nyaralás, pihenés, kikapcsolódás Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége Nyári kiadványa Nyaralás, pihenés, kikapcsolódás 2013 Erzsébet-program, a szociális felelősség A Szent Erzsébet-i hagyományokat újragondolva,

Részletesebben