Megalakulás előtt Nyitott Porta hálózat alapító dokumentumainak véglegesítése. IV. Nyitott Porta műhelytalálkozó április 7.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Megalakulás előtt Nyitott Porta hálózat alapító dokumentumainak véglegesítése. IV. Nyitott Porta műhelytalálkozó április 7."

Átírás

1 Megalakulás előtt Nyitott Porta hálózat alapító dokumentumainak véglegesítése IV. Nyitott Porta műhelytalálkozó április 7. Zalaszentgrót

2 Előzmények év Megfogalmazódik a Nyitott Porta program koncepciója a helyi élelmiszerrendszer elemzés során május A LEADER stratégia 115 millió Ft forrást különít el a Nyitott Porta hálózat fejlesztésére szeptember 22. I. Műhelytalálkozó október 11. Tanulmányút az Őrségben október 25. II. Műhelytalálkozó december 1. III. műhelytalálkozó

3 A Hálózat alapító dokumentumai A III. műhelytalálkozón felkért munkacsoport 3 alkalommal ülésezett a dokumentumok kidolgozása érdekében. A dokumentumok véleményezésre megküldésre kerültek minden érintettnek. A Hálózat alap dokumentumai: Karta (Együttműködési megállapodás) Ügyrend

4 A Hálózatról (a dokumentumok alapján) Neve: Zala Termálvölgye Nyitott Porta Hálózat. A Hálózat a Zala Termálvölgye akciócsoport egész területét lefedő helyi termék, helyi szolgáltatás témájú együttműködés. A Hálózat célja, hogy olyan közösségi kezdeményezésű fejlesztéseket valósítson meg, amelyek a Hálózat tagjainak egységes és rendezett megjelenést kölcsönöznek, valamint szolgálják a helyi termékek, szolgáltatások népszerűsítését, a szemléletformálást, a helyi értékek megőrzését és a helyi gazdaság fejlődését. Közös kommunikációjában és egyéni fejlesztéseiben is segíti a helyi értékek, emberek megkülönböztetését a tömegtermeléstől.

5 A Hálózat feladatának tekinti az alábbiakat: Bizalomra épülő, egymást tiszteletben tartó együttműködés kialakítása. Minőségi helyi termékek előállítása, bemutatása, kóstoltatása, értékesítése, minőségi szolgáltatások nyújtása. Szemléletformálás, egészséges életmódra ösztönzés. A zalai táj szépségének, egyediségének bemutatása, gazdálkodás harmóniában a természettel. A helyi értékek megőrzése, fenntartható hasznosítása, a hagyományok ápolása. A meglévő sokszínűség megőrzése, az arra való építés. Innováció beépítése az attraktivitás fokozása, de az alapvető értékek megőrzése mentén.

6 A Hálózat települései: Alibánfa Almásháza Batyk Döbröce Dötk Kallósd Kehidakustány Kemendollár Kisgörbő Kisvásárhely Ligetfalva Mihályfa Nagygörbő Óhíd Pakod Pókaszepetk Sénye Sümegcsehi Szalapa Tekenye Tilaj Türje Vindornyaszőlős Zalabér Zalacsány Zalaszentgrót Zalaszentiván Zalaszentlászló Zalaszentlőrinc Zalavég

7 A Hálózat tagjai: Gazda Helyi termék előállító Agroturisztikai szolgáltató

8 A Zala Termálvölgye Egyesületen belül Felügyelő Bizottság Elnökség Közgyűlés Munkaszervezet Nyitott Porta hálózat A Hálózat nem önálló jogi személy A Zala Termálvölgye Egyesületen belüli szerveződés (egyfajta tagozat), ún. szakmai hálózat Önállóan szervezi szakmai programját, maga állapítja meg ügyrendjét Egyes döntéseknél az Egyesület jóváhagyása szükséges A szakmai munka továbbfejlesztése érdekében lehetőség a későbbi kiválásra az Egyesületből.

9 Hálózati tagok kötelezettségei: Csak az lehet / maradhat hálózati tag, aki betartja a hálózat szabályait. Különösen a kötelezettségvállalásokat. 1. Egyetért a hálózat céljaival és betartja a közösen kidolgozott együttműködési szabályokat.

10 2. Rendszeresen vendégeket fogad gazdaságában illetve a szolgáltatása helyén (a továbbiakban: Portáján). Évi minimum 12 alkalommal előre meghirdetett nyitvatartási illetve vendégfogadási napok Ebből min. 6 alkalommal Előzetes bejelentkezés nélkül. Minimum létszám ill. minimum fogyasztás kikötése nélkül. A többi esetben lehet korlátozás Pl. vezetett túránál létszámkorlát. Kézműves foglalkozásnál részvételi díj.

11 2. Rendszeresen vendégeket fogad gazdaságában illetve a szolgáltatása helyén (a továbbiakban: Portáján). A meghirdetett nyitvatartási illetve vendégfogadási napokat kötelezően közzé kell tenni a Hálózat csatornáin. (lehetőleg 1 hónappal korábban) Közvetlenül feltölteni honlapra VAGY megküldeni az Egyesület munkatársainak

12 3. Gondoskodik a látogatóbarát fogadtatásról.

13 KÖTELEZŐ! Vendégmosdó (WC és kézmosó) Esővédett hely (a vendégek fogadására)

14 KÖTELEZŐ! Információs anyagok kihelyezése Saját honlap vagy facebook oldal

15 KÖTELEZŐ! Saját termék értékesítése VAGY más hálózati tag termékének értékesítése

16 4. Hiteles információt ad termékeiről, szolgáltatásairól. 5. Betartja a releváns hatósági előírásokat, jogszabályokat. 6. Ajánlja a többi hálózati tagot vendégeinek. 7. Aktívan részt vesz a Hálózat programjaiban.

17 8. Részt vesz a Hálózat marketing tevékenységeiben. Például: Használja a közös arculati elemeket. Adatot szolgáltat közös kiadványhoz. Kisfilm készítése esetén fogadja a forgató csoportot. Kihelyezi a közös szóróanyagokat.

18 9. Egyesületi tagságot tart fenn a Zala Termálvölgye Egyesületben. 10. Befizeti az előírt hálózati hozzájárulásokat. A kötelező hozzájárulás tervezett éves összege: évben Ft, évben Ft, évben Ft, évben Ft. A befizetett összeg kizárólag a Hálózat szakmai munkájának támogatása érdekében kerül felhasználásra.

19 Hálózati tagok jogai: A Hálózati Tanács ülésen szavazati és tanácskozási joggal részt venni, felszólalni, indítványokat és a napirendi pontokra javaslatot tenni, véleményt nyilvánítani a Hálózat, a szakmai vezetőség tevékenységéről, felvilágosítást kérni a Hálózat működéséről. A Hálózat tagja a szakmai vezetőség tagjának megválasztható. A Hálózat tagja részt vehet a Hálózat által szervezett rendezvényeken, programokon, marketing akciókban, élhet a tagságot megillető kedvezményekkel.

20 Hálózati tagság keletkezése - Alapítók 1. lépés Aki még nem tag, kezdeményezni kell a belépést a Zala Termálvölgye Egyesületbe. (az Elnökség hagyja jóvá a belépést a következő ülésén) 2. lépés A májusi Nyitott Porta Hálózat alapításkor jelen kell lenni, alá kell írni a Kartát. (Figyelni kell arra, hogy aki pályázni szeretne, azzal a szervezettel legyen alapító tag, amelyikkel pályázni fog.) 2.2 lépés Egyedi és hálózati projektek tervezése, megvalósítása, hálózati találkozók stb. 3. lépés június 30-ig teljesíteni kell a Hálózat követelményrendszerét (pályázattal vagy anélkül) tavaszán első felmérő, szemrevételező helyszíni szemle. Feljegyzés készül a szükséges változtatásokról, fejlesztésekről június 30-ig második jóváhagyó helyszíni szemle (az első látogatás feljegyzése alapján). A jóváhagyásról a szakmai vezetőség javaslata alapján a Hálózati Tanács dönt (2018. június 30-ig). 4. lépés A Nyitott Porták megnyitják a kapuikat legkorábban július 1-től

21 Új tagok belépése (Alapítás utáni belépés) 1. lépés Aki még nem tag, kezdeményezni kell a belépést a Zala Termálvölgye Egyesületbe. (az Elnökség hagyja jóvá a belépést a következő ülésén) 2. lépés Az átmeneti időszakban tanácskozási joggal vehet részt a Hálózat munkájában. (Pl. Hálózati Tanács ülésein nem szavazhat stb.) 3. lépés Teljesíteni kell a Hálózat követelményrendszerét (pályázattal vagy anélkül) a hálózati taggá váláshoz. Legkorábban tavaszán első felmérő, szemrevételező helyszíni szemle. Feljegyzés készül a szükséges változtatásokról, fejlesztésekről. Második jóváhagyó helyszíni szemle (az első látogatás feljegyzése alapján). A jóváhagyásról a szakmai vezetőség javaslata alapján a Hálózati Tanács dönt. 4. lépés Az új tag is megnyitja a kapuját a Hálózat részeként (legkorábban július 1-től).

22 Hálózati tagság megszűnése Kötelezettségek megszegése esetén kizárás. Önkéntesen bármikor ki lehet lépni. DE! Aki pályázatot nyújt be, a kötelező fenntartási időszak végéig nem léphet ki!

23 Döntéshozatal módja A Hálózattal kapcsolatban a döntéseket a hálózati tagok, azaz a Hálózati Tanács hozza. Bizonyos döntésekhez szükség van az Egyesület elnökségének, közgyűlésének jóváhagyására. Az operatív feladatokat az ún. szakmai vezetőség látja el. 5 fős testület. Tagjai: 3 fő választott hálózati tag + az Egyesület elnöke és munkaszervezet vezetője. Az átmeneti időszakban (a tervek szerint június 30-ig) az Alapító tagok hozzák a döntéseket. Fajsúlyos döntéseknél (pl. Ügyrend változtatása) az alapító tagok 60%-ának egyetértése szükséges.

24 LEADER pályázat a porták fejlesztésére eurónak megfelelő forintösszeg 5 évre (kb Ft) egyösszegű átalány formájában, két részletben. Az első részlet (75%) a megvalósítás elején, a második részlet (25%) a megvalósítás függvényében legkorábban 24 hónapot követően. [VAGY! 5 millió Ft vissza nem térítendő támogatás hagyományos elszámolással (60 ill. 70%-os támogatási arány). IH döntés alapján] A vendégfogadáshoz kapcsolódó fejlesztések megvalósítása: építés, eszközbeszerzés, marketing stb.

25 Hálózati együttműködési projektek LEADER kiírás a hálózathoz kapcsolódó fejlesztésekre. 30,7 millió Ft keret. Fejlesztési témák: Hálózati tagok egységes, rendezett megjelenése. Helyi termékek, szolgáltatások népszerűsítése, szemléletformálás. Helyi értékek megőrzése. Helyi gazdaság fejlesztése. Elszámolható kiadások: rendezvény, képzés, tanácsadás, eszközbeszerzés, immateriális beruházások, marketing stb. Egyéb pályázatok Pl. Horvát-Magyar határmenti projekt keretében arculati kézikönyv, mobil applikáció

26 Összefoglalva Minden potenciális hálózati tagot kérjük, hogy lépjen be a Zala Termálvölgye Egyesületbe! Minden potenciális hálózati tagot kérjük, hogy vegyen részt az alapító eseményen és írja alá az együttműködési megállapodást, a Kartát! (Csak az válik alapító taggá, aki az alapításkor aláírja a Kartát!)

27 Köszönöm a figyelmet! Szabó Tibor Zala Termálvölgye Egyesület H-8790 Zalaszentgrót, Dózsa Gy. u info@zalatermalvolgye.hu

Nyitott Porták fejlesztése pályázati lehetőség a LEADER programban szeptember 22. Zalaszentgrót

Nyitott Porták fejlesztése pályázati lehetőség a LEADER programban szeptember 22. Zalaszentgrót Nyitott Porták fejlesztése pályázati lehetőség a LEADER programban 2016. szeptember 22. Zalaszentgrót Zalavég Batyk Türje Szalapa Kisvásárhely Pókaszepetk Kemendollár Zalaszentlőrinc Zalaszentiván Alibánfa

Részletesebben

Helyi termelőket támogató tervezett program a LEADER-ben február 10. Zalaszentgrót

Helyi termelőket támogató tervezett program a LEADER-ben február 10. Zalaszentgrót Helyi termelőket támogató tervezett program a LEADER-ben 2016. február 10. Zalaszentgrót 2007-2013 2014-2020 Tervezői Csoport ülés LEADER HFS tervezése Polgármesterek műhelybeszélgetése Fórum az újonnan

Részletesebben

Zala Termálvölgye Nyitott Porta Hálózat Ügyrend

Zala Termálvölgye Nyitott Porta Hálózat Ügyrend Zala Termálvölgye Nyitott Porta Hálózat Ügyrend Preambulum: A Zalaszentgrót környéki gazdák, helyi termék előállítók illetve agroturisztikai szolgáltatók 2017. május 18-án egy együttműködési megállapodás,

Részletesebben

A helyi élelmiszerrendszer fejlesztés lehetőségei a Zala Termálvölgye Egyesület térségében október 27. Budapest

A helyi élelmiszerrendszer fejlesztés lehetőségei a Zala Termálvölgye Egyesület térségében október 27. Budapest A helyi élelmiszerrendszer fejlesztés lehetőségei a Zala Termálvölgye Egyesület térségében 2017. október 27. Budapest 2008-ban alapított civil szervezet Nonprofit vidékfejlesztő szervezet LEADER Helyi

Részletesebben

Helyi termék fejlesztési tapasztalatok a Zala Termálvölgye térségben

Helyi termék fejlesztési tapasztalatok a Zala Termálvölgye térségben Helyi termék fejlesztési tapasztalatok a Zala Termálvölgye térségben Experiențele dobândite de la dezvoltarae produselor locale în regiunea Zala Termálvölgye L expérience de développement des produits

Részletesebben

Projektben részt vevő partnerek bemutatkozása: Zala Termálvölgye Egyesület május 24. Siófok

Projektben részt vevő partnerek bemutatkozása: Zala Termálvölgye Egyesület május 24. Siófok Projektben részt vevő partnerek bemutatkozása: Zala Termálvölgye Egyesület 2017. május 24. Siófok 2008-ban alapított civil szervezet Nonprofit vidékfejlesztő szervezet LEADER Helyi Akciócsoport - címbirtokos

Részletesebben

Összefoglaló a kitöltött kérdőívekről. II. Nyitott Porta műhelytalálkozó október 25. Zalaszentgrót

Összefoglaló a kitöltött kérdőívekről. II. Nyitott Porta műhelytalálkozó október 25. Zalaszentgrót Összefoglaló a kitöltött kérdőívekről II. Nyitott Porta műhelytalálkozó 2016. október 25. Zalaszentgrót Működő nyitott porták a térségben www.zalatermalvolgye.hu www.helyitermek.zalatermalvolgye.hu 26

Részletesebben

A HELYI ÉLELMISZERRENDSZER FEJLESZTÉSI LEHETSÉGEI A ZALA TERMÁLVÖLGYE EGYESÜLET TÉRSÉGÉBEN

A HELYI ÉLELMISZERRENDSZER FEJLESZTÉSI LEHETSÉGEI A ZALA TERMÁLVÖLGYE EGYESÜLET TÉRSÉGÉBEN A HELYI ÉLELMISZERRENDSZER FEJLESZTÉSI LEHETSÉGEI A ZALA TERMÁLVÖLGYE EGYESÜLET TÉRSÉGÉBEN I. Nyitott Porta műhelytalálkozó Kujáni Katalin Olga Az előzményekről ECOSYAL PROJEKT Az indikátorok elemzésének

Részletesebben

Adatlap KMB elérhetőségéhez

Adatlap KMB elérhetőségéhez lap Pálinkás Mihály c. r. törzszászlós 8360, Deák Ferenc utca 31. 0683/312234 Szolgálati mobiltelefonszám 0620/9801973 a hónap első szerdáján 15-16 óra között Takács András c. r. ttörzszászlós 8360, Deák

Részletesebben

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálata Indító megbeszélés. 2011. február 16., Zalacsány

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálata Indító megbeszélés. 2011. február 16., Zalacsány Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálata Indító megbeszélés 2011. február 16., Zalacsány Mi a LEADER program? Vidékfejlesztési módszer Lényege: Egy térség helyi szereplői összefognak, létrehoznak

Részletesebben

Helyi termék fejlesztés a Zala Termálvölgye térségben. 2015. február 11. Budapest Földművelésügyi Minisztérium

Helyi termék fejlesztés a Zala Termálvölgye térségben. 2015. február 11. Budapest Földművelésügyi Minisztérium Helyi termék fejlesztés a Zala Termálvölgye térségben 2015. február 11. Budapest Földművelésügyi Minisztérium Zala Termálvölgye Egyesület 2008-ban alapított vidékfejlesztési célú civil szervezet LEADER

Részletesebben

A ZALAVÍZ ZRt. által üzemeltetett vízművek adatai 2014. év. Kutakból kitermelt víz mennyisége

A ZALAVÍZ ZRt. által üzemeltetett vízművek adatai 2014. év. Kutakból kitermelt víz mennyisége A ZALAVÍZ ZRt. által üzemeltetett vízművek adatai 2014. év A település neve Vízbázisok kapacitása Kutakból kitermelt víz mennyisége Hálózatra bocsátott víz mennyisége Értékesített ivóvíz mennyisége Ivóvízhálózat

Részletesebben

Helyi termék fejlesztés a Zala Termálvölgye térségében

Helyi termék fejlesztés a Zala Termálvölgye térségében Helyi termék fejlesztés a Zala Termálvölgye térségében Helyi termék fejlesztés a gyakorlatban Miért jó a helyi termék? szakmai konferencia- 2013.02.21., Szentgyörgyvár Zala Termálvölgye LEADER Helyi Akciócsoport

Részletesebben

Célterület adatlap. I. Fogalom magyarázat. II. Támogatás vehető igénybe. III. Támogatás mértéke

Célterület adatlap. I. Fogalom magyarázat. II. Támogatás vehető igénybe. III. Támogatás mértéke Célterület adatlap Célterület azonosító: 1 021 723 Helyi Akciócsoport: Zala Termálvölgye Egyesület UMVP intézkedés: Versenyképesség Jogcím: Rendezvény Célterület megnevezése: Szakmai rendezvények támogatása

Részletesebben

ZALA TERMÁLVÖLGYE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

ZALA TERMÁLVÖLGYE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA ZALA TERMÁLVÖLGYE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Egységes szerkezetben (A kiemelt és dőlt betűkkel szedett részek a módosítással érintett szövegrészek) PREAMBULUM A jelen Alapszabályt elfogadó tagok a Polgári

Részletesebben

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület ALAPSZABÁLYA Csobánka, 2012 március 23 2 I) Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Csobánkai Polgárőr Egyesület 2. Székhelye: 2014 Csobánka, Fő út 1. (Csobánka Község

Részletesebben

A ZALAVÍZ ZRt. által üzemeltetett vízművek adatai év. Kutakból kitermelt víz mennyisége

A ZALAVÍZ ZRt. által üzemeltetett vízművek adatai év. Kutakból kitermelt víz mennyisége A ZALAVÍZ ZRt. által üzemeltetett vízművek adatai 2015. év A település neve Vízbázisok kapacitása Kutakból kitermelt víz mennyisége Hálózatra bocsátott víz mennyisége Értékesített ivóvíz mennyisége Ivóvízhálózat

Részletesebben

Vidékfejlesztési program 2014-2020 LEADER. Pályázati tájékoztató fórum Zalaszentgrót, 2015. május 21.

Vidékfejlesztési program 2014-2020 LEADER. Pályázati tájékoztató fórum Zalaszentgrót, 2015. május 21. Vidékfejlesztési program 2014-2020 LEADER Pályázati tájékoztató fórum Zalaszentgrót, 2015. május 21. Az agrár-vidékfejlesztési támogatások új rendszere (alkalmazva mind a KAP I-ben a degressziót, mind

Részletesebben

Közös kertünk: Zala Fenntartható táj(újra)használat a Zalai-dombságban. 2014. május 6. Szepetnek

Közös kertünk: Zala Fenntartható táj(újra)használat a Zalai-dombságban. 2014. május 6. Szepetnek Közös kertünk: Zala Fenntartható táj(újra)használat a Zalai-dombságban 2014. május 6. Szepetnek Zala Termálvölgye Egyesület Vidékfejlesztési célú civil szervezet LEADER Helyi Akciócsoport - címbirtokos

Részletesebben

Zala Termálvölgye Egyesület

Zala Termálvölgye Egyesület Zala Termálvölgye Egyesület LEADER Helyi Akciócsoport 2013. július 19., Zalaszentlászló Zala Termálvölgye Egyesület Vidékfejlesztési célú civil szervezet LEADER Helyi Akciócsoport - címbirtokos szervezet

Részletesebben

LEADER a térségünkben

LEADER a térségünkben I. hírlevél 2011. december LEADER a térségünkben Almásháza, Alsópáhok, Batyk, Cserszegtomaj, Döbröce Dötk, Felsõpáhok, Hévíz, Kallósd, Kehidakustány, Kisgörbõ Kisvásárhely, Ligetfalva, Mihályfa, Nagygörbõ,

Részletesebben

ZALA TERMÁLVÖLGYE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

ZALA TERMÁLVÖLGYE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA ZALA TERMÁLVÖLGYE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA PREAMBULUM A Zala Termálvölgye Egyesület (a továbbiakban: Egyesület) magyar természetes személyek, gazdálkodó szervezetek, civil szervezetek, jogi személyek, jogi

Részletesebben

Helyi termelők számára elérhető pályázati lehetőségek 2014-2020-ban Zalai Nyitott Porták hálózata. 2015. november 5. Zalaszentgrót

Helyi termelők számára elérhető pályázati lehetőségek 2014-2020-ban Zalai Nyitott Porták hálózata. 2015. november 5. Zalaszentgrót Helyi termelők számára elérhető pályázati lehetőségek 2014-2020-ban Zalai Nyitott Porták hálózata 2015. november 5. Zalaszentgrót 2014-2020-as Vidékfejlesztési Program Összeállítás a támogatásokról honlapunkon:

Részletesebben

2013. évi Stratégia felülvizsgálat

2013. évi Stratégia felülvizsgálat 2013. évi Stratégia felülvizsgálat Zala Termálvölgye LEADER Helyi Akciócsoport Tájékoztató fórum 2013. március 21. Zalaszentgrót Zala Termálvölgye Egyesület Vidékfejlesztési célú civil szervezet LEADER

Részletesebben

ÚMVP III., IV. (LEADER) tengely pályázatai 2011. 2011. február 28., Zalaszentgrót HVS felülvizsgálat

ÚMVP III., IV. (LEADER) tengely pályázatai 2011. 2011. február 28., Zalaszentgrót HVS felülvizsgálat ÚMVP III., IV. (LEADER) tengely pályázatai 2011 2011. február 28., Zalaszentgrót HVS felülvizsgálat Zala Termálvölgye Egyesület Vidékfejlesztési célú civil szervezet Területe: 34 település Tagjai: 110

Részletesebben

TELEPÜLÉSI VÍZELLÁTÁS, SZENNYVÍZELVEZETÉS ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÁS 2015

TELEPÜLÉSI VÍZELLÁTÁS, SZENNYVÍZELVEZETÉS ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÁS 2015 KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Telefon: 1/345-6000 Internet: www.ksh.hu Adatszolgáltatóinknak Nyomtatványok Az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény (Stt.) 8. (2) bekezdése alapján

Részletesebben

Fecskeház program bemutatása. I. Fecskeház Konferencia 2013.11.28., Zalaszentgrót

Fecskeház program bemutatása. I. Fecskeház Konferencia 2013.11.28., Zalaszentgrót Fecskeház program bemutatása I. Fecskeház Konferencia 2013.11.28., Zalaszentgrót Zala Termálvölgye Egyesület Vidékfejlesztési célú civil szervezet LEADER Helyi Akciócsoport - címbirtokos szervezet Terület:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Az ülés helye: Önkormányzat hivatali helyisége ( 8782 Zalacsány, Zrínyi u. 6. I. emelet házasságkötő terem)

Jegyzőkönyv. Az ülés helye: Önkormányzat hivatali helyisége ( 8782 Zalacsány, Zrínyi u. 6. I. emelet házasságkötő terem) Jegyzőkönyv Készült: Zalacsány Önkormányzat Képviselő-testületének, Almásháza Önkormányzat Képviselő-testületének, Tilaj Önkormányzat Képviselő-testületének és Ligetfalva Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

ZALA TERMÁLVÖLGYE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

ZALA TERMÁLVÖLGYE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA ZALA TERMÁLVÖLGYE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA PREAMBULUM A Zala Termálvölgye Egyesület (a továbbiakban: Egyesület) magyar természetes személyek, gazdálkodó szervezetek, civil szervezetek, jogi személyek, jogi

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁSOK TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM

PÁLYÁZATI FELHÍVÁSOK TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM PÁLYÁZATI FELHÍVÁSOK TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM 2019. MÁJUS 15. Előadó: Bugyik Andrea HELYI AKCIÓCSOPORT (HACS) BEMUTATÁSA Név: Karcag Városért Helyi Közösség Megalakulás: 2016. év Forma: konzorcium Tagság: 18

Részletesebben

Forrás: Zala Termálvölgye Egyesület Utolsó frissítés: 2014. január 28. Kérelem/pályázat címe

Forrás: Zala Termálvölgye Egyesület Utolsó frissítés: 2014. január 28. Kérelem/pályázat címe 1 Nyertes pályázó szervezet / Községi Közparképítés a 750 éves községben 12 657 743 Ft és fejlesztés (1. 2 Batyk Község Polgármesteri Hivatal melletti játszótér Batyk 3 582 500 Ft és fejlesztés (1. 3 Döbröce

Részletesebben

3. környezetvédelmi tevékenység, az épített környezetünk ökologikusabbá tétele az Egyesület valamennyi tevékenységén keresztül,

3. környezetvédelmi tevékenység, az épített környezetünk ökologikusabbá tétele az Egyesület valamennyi tevékenységén keresztül, ALAPSZABÁLY I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK: 1. A szervezet megnevezése: a./ magyar: Magyar Szalmaépítők Egyesülete b./ nemzetközi: Hungarian Strawbuilders Association 2. A szervezet alapítási éve: 2009. 3.

Részletesebben

Tájékoztató a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálatáról és a 2013. évi LEADER pályázatok benyújtásáról

Tájékoztató a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálatáról és a 2013. évi LEADER pályázatok benyújtásáról Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

Hagyományos gyümölcsösök létrehozásának támogatása a Zala Termálvölgyében

Hagyományos gyümölcsösök létrehozásának támogatása a Zala Termálvölgyében Hagyományos gyümölcsösök létrehozásának támogatása a Zala Termálvölgyében A hagyományos gyümölcsösök lehetséges szerepe a vidéki gazdaságfejlesztésben szakmai konferencia 2012.08.30., Nagygörbő Zala Termálvölgye

Részletesebben

ZALA TERMÁLVÖLGYE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

ZALA TERMÁLVÖLGYE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA ZALA TERMÁLVÖLGYE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Egységes szerkezetben (A kiemelt, áthúzott részek a törlést jelentik, az aláhúzott és dőlt betűkkel szedett részek a módosítással érintett szövegrészek) PREAMBULUM

Részletesebben

ZALA TERMÁLVÖLGYE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

ZALA TERMÁLVÖLGYE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA ZALA TERMÁLVÖLGYE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Egységes szerkezetben (A kiemelt és dőlt betűkkel szedett részek a módosítással érintett szövegrészek) PREAMBULUM A jelen Alapszabályt elfogadó tagok a Polgári

Részletesebben

Szakmai beszámoló 2011

Szakmai beszámoló 2011 Szakmai beszámoló 2011 1 A Zala Termálvölgye Egyesület a LEADER program helyi megvalósítására 2008-ban létrehozott vidékfejlesztési civil szervezet. A LEADER helyi akciócsoport cím birtokosaként legfontosabb

Részletesebben

Hajdúböszörményi Tankerületi Központ Középkerti Általános Iskola 4220 Hajdúböszörmény, Erdély u. 37. Intézményi Tanács

Hajdúböszörményi Tankerületi Központ Középkerti Általános Iskola 4220 Hajdúböszörmény, Erdély u. 37. Intézményi Tanács Intézményi Tanács Köznevelési törvény (2011. évi CXC. törvény) 73. (3) Az iskolában a helyi közösségek érdekeinek képviseletére a szülők, a tanulók, a nevelőtestület, az intézmény székhelye szerinti települési

Részletesebben

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés)

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) I. fejezet Általános rendelkezések 1.) A társadalmi szervezet neve: MAGYAR

Részletesebben

Ipoly-menti Palócok Térségfejlesztő Egyesülete 2699 Szügy, Rákóczi út Tel: 35/

Ipoly-menti Palócok Térségfejlesztő Egyesülete 2699 Szügy, Rákóczi út Tel: 35/ Jegyzőkönyv az IPTE Közgyűléséről Kivonat Helyszín: 2699 Szügy, Kossuth út 6. Művelődési Ház Időpont: 2016. május 31. 14:00 óra Résztvevők köre: 43 fő Napirendi pontok: 1. Új tagok felvétele 2. A 2014-2020-as

Részletesebben

TAGOZATI ALAPSZABÁLY

TAGOZATI ALAPSZABÁLY TAGOZATI ALAPSZABÁLY A Magasépítési Tagozat, mint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) egyesületi formában működő civil szervezet keretében megalakuló Tagozatot, az Alapítók az Alkotmány,

Részletesebben

Szakmai beszámoló 2014

Szakmai beszámoló 2014 Szakmai beszámoló 2014 1 A Zala Termálvölgye a LEADER program helyi megvalósítására 2008-ban létrehozott vidékfejlesztési civil szervezet. A LEADER helyi akciócsoport cím birtokosaként legfontosabb fela

Részletesebben

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat.. MNVH. megyei területi felelős 2015. szeptember Az MNVH célja, feladatai Az MNVH célja: Az MNVH feladata a vidékfejlesztésben érdekelt összes szereplő együttműködési hálózatba

Részletesebben

Megnevezés: Alsószenterzsébet, Jókai út 7. Baglad, Csillag körút 39. Becsehely, Ifjúsági utca 63. Belsősárd, Petőfi utca 18. Bödeháza, Kossuth utca 27

Megnevezés: Alsószenterzsébet, Jókai út 7. Baglad, Csillag körút 39. Becsehely, Ifjúsági utca 63. Belsősárd, Petőfi utca 18. Bödeháza, Kossuth utca 27 Cím Alsópáhok, Fő utca 139 Alsórajk, Petőfi utca 18 Alsószenterzsébet, Jókai út 7 Baglad, Csillag körút 39 Bak, Rózsa utca 37 Balatonmagyaród, Petőfi utca 116 Bánokszentgyörgy, Kossuth út 8 Barlahida,

Részletesebben

Kistelepülési könyvtári szolgáltatást megrendelő települések 2014 ben

Kistelepülési könyvtári szolgáltatást megrendelő települések 2014 ben 1. Alibánfa 441 DFMVK, Zalaegerszeg 668300 2. Almásháza 71 DFMVK, Zalaegerszeg 668300 3. Alsónemesapáti 702 DFMVK, Zalaegerszeg 668300 4. Alsópáhok 1389 Városi Könyvtár, Hévíz 1060076 5. Alsórajk 356 HIVK,

Részletesebben

A ZALA ZÖLD SZÍVE LEADER HACS által meghatározott LEADER kritériumok

A ZALA ZÖLD SZÍVE LEADER HACS által meghatározott LEADER kritériumok A ZALA ZÖLD SZÍVE LEADER HACS által meghatározott LEADER kritériumok A Zala Zöld Szíve HACS által meghatározott LEADER célterületek: A1 Helyi vállalkozások eszköz- és infrastrukturális fejlesztése A2 Helyi

Részletesebben

HELYI FELHÍVÁS. A helyi Felhívás címe: Közösségfejlesztési kulcsprojektek. A helyi felhívás kódszáma: VP

HELYI FELHÍVÁS. A helyi Felhívás címe: Közösségfejlesztési kulcsprojektek. A helyi felhívás kódszáma: VP HELYI FELHÍVÁS A helyi Felhívás címe: Közösségfejlesztési kulcsprojektek A helyi felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-99-6-17 Magyarország Kormányának felhívása a(z) nonprofit szervezetek, egyházi jogi személyek,

Részletesebben

A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA melyet az Egyesület Elnöksége 2012. április 26. napján megtartott ülésén 3./2012.04.26. számú határozatával

Részletesebben

A Laky Ilonka Általános Iskola Intézményi Tanácsának ügyrendje

A Laky Ilonka Általános Iskola Intézményi Tanácsának ügyrendje LAKY ILONKA ÁLTALÁNOS ISKOLA KIK azonosító: 135 006 OM- azonosító: 032 496 2233 Ecser, Rákóczi u. 1-3. Tel/Fax: 06-29- 335-164; e-mail: iskola@ecser.hu A Laky Ilonka Általános Iskola Intézményi Tanácsának

Részletesebben

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2008. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Sportegyesület jogállása Az Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület alakuló közgyűlése

Részletesebben

TÁJKÉP CSATLAKOZÁS UTÁN:

TÁJKÉP CSATLAKOZÁS UTÁN: TÁJKÉP CSATLAKOZÁS UTÁN: az agrár és vidékpolitikák hatása a gazdálkodásra egy zalaszentgróti esettanulmány tanulságai Hétfa Műhely, Budapest 2016. június 9. Megyesi Boldizsár, MTA-TK, Hétfa Kutatóintézet

Részletesebben

A Körösök Völgye Akciócsoport Nonprofit Kft. a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként

A Körösök Völgye Akciócsoport Nonprofit Kft. a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Körösök Völgye Akciócsoport Nonprofit Kft. a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A LEADER kritériumok kiindulási pontjaként tekintett LEADER alapelvek: 1. Területalapú megközelítés

Részletesebben

Green Business Szövetség - Tagdíjrendszer

Green Business Szövetség - Tagdíjrendszer Green Business Szövetség - Tagdíjrendszer A Szövetség tagja lehet bárki, aki a Green Business Szövetség filozófiáját elfogadja és e gondolat a tevékenységében tükröződik. Tagjaink között szívesen látjuk

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

Mátraalmásért Egyesület Alapszabálya

Mátraalmásért Egyesület Alapszabálya Mátraalmásért Egyesület Alapszabálya I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az egyesület neve: Mátraalmásért Egyesület 2. Az egyesület székhelye: 3154 Szuha-Mátraalmás, Bem u. 1. 3. Az Egyesület önkormányzati elven

Részletesebben

KIMUTATÁS a Törvényességi Ellenőrzési és Felügyeleti Osztály területi beosztásáról ÖSSZESÍTÉS

KIMUTATÁS a Törvényességi Ellenőrzési és Felügyeleti Osztály területi beosztásáról ÖSSZESÍTÉS KIMUTATÁS a Törvényességi Ellenőrzési és Felügyeleti Osztály területi beosztásáról ÖSSZESÍTÉS N é v Önkormány zatok száma Kisebbségi önkormányzatok száma Kistérségi Társulások száma Megyei Területfejlesztési

Részletesebben

Szakmai beszámoló 2013

Szakmai beszámoló 2013 Szakmai beszámoló 2013 1 A Zala Termálvölgye a LEADER program helyi megvalósítására 2008-ban létrehozott vidékfejlesztési civil szervezet. A LEADER helyi akciócsoport cím birtokosaként legfontosabb fela

Részletesebben

A MAGYAR KERESKEDELMI és IPARKAMARA Magyar - Török Tagozatának ügyrendje

A MAGYAR KERESKEDELMI és IPARKAMARA Magyar - Török Tagozatának ügyrendje A MAGYAR KERESKEDELMI és IPARKAMARA Magyar - Török Tagozatának ügyrendje A gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. Törvényben valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Alapszabályában szereplő

Részletesebben

Az Egyesületbe felvételüket kérhetik mindazok a természetes és jogi személyek, akik ill. amelyek az Egyesület célkitűzéseit elfogadják.

Az Egyesületbe felvételüket kérhetik mindazok a természetes és jogi személyek, akik ill. amelyek az Egyesület célkitűzéseit elfogadják. MHE tagsági adatok frissítése Kérjük, az alábbi űrlapon frissítse tagsági adatait annak érdekében, hogy könnyebben el tudjuk érni Önt! Frissítem a tagsági adataim Az alapszabályunk III. fejezete: Az Egyesület

Részletesebben

Az országos koncepció és a Pannontáj-Sokoró Natúrpark kapcsolódási pontjai. Székely Rita elnök Pannontáj-Sokoró Közhasznú Egyesület

Az országos koncepció és a Pannontáj-Sokoró Natúrpark kapcsolódási pontjai. Székely Rita elnök Pannontáj-Sokoró Közhasznú Egyesület Az országos koncepció és a Pannontáj-Sokoró Natúrpark kapcsolódási pontjai Székely Rita elnök Pannontáj-Sokoró Közhasznú Egyesület A natúrpark múltja - Sokoró Ökológiai Park Alapítvány kezdeményezése Enyingi

Részletesebben

Körös-völgyi Oázis Egészségturisztikai Egyesület bemutatkozása. Glózik Klára, az Egyesület elnöke

Körös-völgyi Oázis Egészségturisztikai Egyesület bemutatkozása. Glózik Klára, az Egyesület elnöke Körös-völgyi Oázis Egészségturisztikai Egyesület bemutatkozása Glózik Klára, az Egyesület elnöke 2010. augusztus 31-én alakult a Békés Megyei Egészségturisztikai Klaszter hosszú távú működtetésére 14 alapító

Részletesebben

Pilisszentkereszt, szep 5..

Pilisszentkereszt, szep 5.. TRIOLA ÖSSZMŰVÉSZETI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY Pilisszentkereszt, 2014. szep 5.. A TRIOLA Összművészeti Egyesület az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és

Részletesebben

SZENTGÁLI ERDŐBIRTOKOSSÁGI TÁRSULAT ALAPSZABÁLY MÓDOSÍTÁS TERVEZETÉT TERJESZTI ELŐ MÁJUS 12-RE ÖSSZEHÍVOTT KÖZGYŰLÉSÉSÉRE

SZENTGÁLI ERDŐBIRTOKOSSÁGI TÁRSULAT ALAPSZABÁLY MÓDOSÍTÁS TERVEZETÉT TERJESZTI ELŐ MÁJUS 12-RE ÖSSZEHÍVOTT KÖZGYŰLÉSÉSÉRE SZENTGÁLI ERDŐBIRTOKOSSÁGI TÁRSULAT ALAPSZABÁLY MÓDOSÍTÁS TERVEZETÉT TERJESZTI ELŐ A 2018. MÁJUS 12-RE ÖSSZEHÍVOTT KÖZGYŰLÉSÉSÉRE EBT. VEZETŐSÉGE 2018. ÁPRILIS 24. 1 1/1 A közgyűlés hatáskörébe tartozik:

Részletesebben

Helyi Fejlesztési Stratégia Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete február 03.

Helyi Fejlesztési Stratégia Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete február 03. Helyi Fejlesztési Stratégia 2014-2020 2016.február 03. A 2007 2013 as időszak eredményei: Közel 260 db nyertes pályázat, melynek támogatási összege több mint 6 millió euró! Támogatási döntéssel lekötött

Részletesebben

Bábolna 2013. december 10.

Bábolna 2013. december 10. Bábolna 2013. december 10. Új Magyarország Vidékfejlesztési Program 2007-2013 (uniós tervezési időszakhoz igazodva) tengelyek (I., II., III., és IV. LEADER) LEADER Helyi Akciócsoportok kiemelt feladata:

Részletesebben

Alapszabály. I. fejezet. Általános rendelkezések. 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány keretei között.

Alapszabály. I. fejezet. Általános rendelkezések. 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány keretei között. 1. oldal, összesen: 11 Alapszabály I. fejezet Általános rendelkezések 1./ Az Egyesület neve: 2./ Az Egyesület székhelye: 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány

Részletesebben

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata TAGOZATI ALAPSZABÁLY A Mérnöki Vállalkozások Tagozata, mint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) társadalmi szervezet keretében megalakuló Tagozatot, az Alapítók az Alkotmány, a Polgári

Részletesebben

FŰZFŐI IPARTELEP KLUB ALAPSZABÁLYA

FŰZFŐI IPARTELEP KLUB ALAPSZABÁLYA FŰZFŐI IPARTELEP KLUB ALAPSZABÁLYA 2 I. Általános rendelkezések (1) A Klub, Klub neve: Fűzfői Ipartelep Klub (a továbbiakban: Klub). (2) A Klub székhelye: Balatonfűzfő, Munkás tér 2. (3) A Klub önkormányzati

Részletesebben

A Zala zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként:

A Zala zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként: A Zala zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként: A Zala Zöld Szíve HACS által meghatározott LEADER célterületek: A1 Helyi vállalkozások eszköz-

Részletesebben

VP Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások január 19. Zalaszentgrót

VP Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások január 19. Zalaszentgrót VP6-6.4.1-16 Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások 2017. január 19. Zalaszentgrót Fontosabb élő pályázati kiírások (1) VP-3-4.2.1-15 Mezőgazdasági termékek

Részletesebben

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az alapítók ezen okirattal kinyilvánítják, hogy az 1989. évi II. törvény és a 2000. évi CXLV. törvény alapján, határozatlan időre jogi személynek minősülő

Részletesebben

ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE

ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE Nyt. szám: /2012 1. számú példány NYUGÁLLOMÁNYÚ LÉGVÉDELMI TÜZÉREK BAJTÁRSI EGYESÜLETE ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE NAGYOROSZI 2012. 1. BEVEZETŐ (1) A Nyugállományú Légvédelmi Tüzérek Bajtársi Egyesülete

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

Vidék Minősége közösségi és turisztikai kártya kialakítása

Vidék Minősége közösségi és turisztikai kártya kialakítása Vidék Minősége közösségi és turisztikai kártya kialakítása Több, mint turizmus I Mehr, als Tourismus nemzetközi tanácskozás I Internationale Konferenz 2015. február 12. Hegykő, Tornácos Panzió Kártyarendszerek

Részletesebben

KÖZGYŰLÉS ELŐKÉSZÍTÉSE Napirendi pont előterjesztése Dátum:

KÖZGYŰLÉS ELŐKÉSZÍTÉSE Napirendi pont előterjesztése Dátum: KÖZGYŰLÉS ELŐKÉSZÍTÉSE Napirendi pont előterjesztése Dátum: 2013.05.30. Zempléni Tájak Vidékfejlesztési Egyesület közgyűlése részére tájékoztatás a 2013. május hó 30-i ülés 1. napirendi pontjához az 54/2011.

Részletesebben

Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület 2628 Szob, Köztársaság u. 2. / 06-27-370-890 / borzsony.duna@gmail.com / www.borzsonyleader.

Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület 2628 Szob, Köztársaság u. 2. / 06-27-370-890 / borzsony.duna@gmail.com / www.borzsonyleader. Emlékeztető Tárgy: Projektlátogatások ECOSYAL program 2. Időpont: 2014. augusztus 28. Helyszín: Szokolya, IKSZT 2014. áprilisától a Börzsöny Duna Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület bekapcsolódott egy már

Részletesebben

21 Zalakomár térkép - Zalakomár online térképe utcakeresővel 22 Zalaistvánd térkép - Zalaistvánd online térképe utcakeresővel

21 Zalakomár térkép - Zalakomár online térképe utcakeresővel 22 Zalaistvánd térkép - Zalaistvánd online térképe utcakeresővel Zala megye összes településének térképe egy helyen! Zala megye településeinek térképei, útvonaltervezővel. Zala megyei online műholdas térképek. - Zala megye a Dunántúl délnyugati részén terül el. Székhelye

Részletesebben

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY ALAPSZABÁLY 1 1. Általános rendelkezések: A sportegyesület neve: Rábatamási Sportkör Székhelye: 9322 Rábatamási, Rákóczi u. 1. Színe: Sárga-fekete Működési területe: Győr-Moson-Sopron megye A sportegyesület

Részletesebben

SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET 1055 BUDAPEST, Kossuth Lajos tér 6-8. SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Verzió: Készítette: Dátum: 1/9 TARTALOM 1. Általános rendelkezések... 3 2. A. Szakosztály

Részletesebben

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Információbiztonsági Szakosztály EIVOK Szervezeti és Működési Szabályzat

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Információbiztonsági Szakosztály EIVOK Szervezeti és Működési Szabályzat Szervezeti és Működési Szabályzat 1. Általános rendelkezések 1.1. Az : 1.1.1. a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (a továbbiakban HTE) szakosztályként működő szervezeti egysége; 1.1.2. a

Részletesebben

LEADER Intézkedési Terv

LEADER Intézkedési Terv LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Völgy Vidék LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése Helyi termékek, helyi szolgáltatások

Részletesebben

MEE VILLAMOS HÁLÓZAT TERVEZŐ SZERELŐ ÉS ÜZEMELTETŐ SZAKOSZTÁLY

MEE VILLAMOS HÁLÓZAT TERVEZŐ SZERELŐ ÉS ÜZEMELTETŐ SZAKOSZTÁLY A MEE VILLAMOS HÁLÓZAT TERVEZŐ SZERELŐ ÉS ÜZEMELTETŐ SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1/10 TARTALOM 1. Általános rendelkezések... 3 2. A Villamos Hálózat Tervező, Szerelő és Üzemeltető Szakosztály

Részletesebben

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. Magyar-Szlovén Tagozatának. Ügyrendje

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. Magyar-Szlovén Tagozatának. Ügyrendje 92-550-515 / Fax: 92-550-525 ZMKIK. 8900. Zalaegerszeg, Petőfi S.u.24. e-mail: zmkik@zmkik.hu A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Szlovén Tagozatának Ügyrendje 2016. 1 A gazdasági kamarákról szóló

Részletesebben

LEADER Pályázati lehetőségek

LEADER Pályázati lehetőségek LEADER - 2017 Pályázati lehetőségek Helyi termék előállításának, fejlesztésének támogatása - Helyi termék: a LEADER HACS illetékességi területén honos, vagy ott megtermelt, előállított termék, vagy a LEADER

Részletesebben

Közgyűlés tagjai részére tájékoztatás a december hó 15-i ülés 3. napirendi pontjához. Helyi Fejlesztési Stratégia (LEADER)

Közgyűlés tagjai részére tájékoztatás a december hó 15-i ülés 3. napirendi pontjához. Helyi Fejlesztési Stratégia (LEADER) Közgyűlés tagjai részére tájékoztatás a 2015. december hó 15-i ülés 3. napirendi pontjához Helyi Fejlesztési Stratégia (LEADER) 2014-2020 2015.12.15. TÁMOGATÁSI FORRÁS 2014-2020 Darányi Ignác Terv EMVA

Részletesebben

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. Általános rendelkezések 1. A szervezet neve Etyeki Polgárőrség Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Egyesület. 2. A szervezet székhelye:

Részletesebben

Gárdony-Kápolnásnyék-Nadap-Pákozd-Pázmánd-Sukoró-Velence-Vereb-Zichyújfalu

Gárdony-Kápolnásnyék-Nadap-Pákozd-Pázmánd-Sukoró-Velence-Vereb-Zichyújfalu HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIAI FELÜLVIZSGÁLAT (HVS) 2013! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatósága 16/2013. (III.6.) közlemény értelmében elrendelte

Részletesebben

A Mecsekvidék Helyi Közösség Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként

A Mecsekvidék Helyi Közösség Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Mecsekvidék Helyi Közösség Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként Egészséges, környezet-harmonikus életre és környezet-tudatos termelésre való szoktatást és nevelést

Részletesebben

VP Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése

VP Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése VP6-7.2.1-7.4.1.3-17 Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése 2017. február 27. Zalaszentgrót www.palyazat.gov.hu Ki lehet pályázó? a) vidéki térségben

Részletesebben

Feladatellátási hely megnevezése. Kódja Feladatellátási hely települése

Feladatellátási hely megnevezése. Kódja Feladatellátási hely települése I. sz. melléklet: a Zala megyei általános iskolák felvételi körzetei a 2014/2015. tanévre vonatkozóan (,, és városok Lorántffy Zsuzsanna Református Óvoda,, Gimnázium és Kollégium Család és Alapfokú Művészeti

Részletesebben

Helyi Fejlesztési Stratégia (MUNKAANYAG) 1. INTÉZKEDÉS

Helyi Fejlesztési Stratégia (MUNKAANYAG) 1. INTÉZKEDÉS Helyi Fejlesztési Stratégia 2014-2020 (MUNKAANYAG) INTÉZKEDÉSEK 1. INTÉZKEDÉS 1. Intézkedés megnevezése A településeken működő, az ott élők helyben maradását elősegítő szolgáltatások körének bővítése,

Részletesebben

A Zala Termálvölgye Egyesület 2013. évre vonatkozó Költségvetési terve

A Zala Termálvölgye Egyesület 2013. évre vonatkozó Költségvetési terve A Zala Termálvölgye Egyesület 2013. évre vonatkozó Költségvetési terve ELŐZMÉNYEK A Zala Termálvölgye Egyesület 100%-os működési támogatás igénybevételére jogosult az Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési

Részletesebben

LEADER nyertesek köszöntése

LEADER nyertesek köszöntése LEADER nyertesek köszöntése Alsópáhok, 2013. december 11. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa LEADER gazdaságfejlesztés Zala Termálvölgye HVS intézkedések

Részletesebben

LŐRINCI VÁROS SPORT CLUB SPORTEGYESÜLET LVSC ALAPSZABÁLY

LŐRINCI VÁROS SPORT CLUB SPORTEGYESÜLET LVSC ALAPSZABÁLY LŐRINCI VÁROS SPORT CLUB SPORTEGYESÜLET LVSC ALAPSZABÁLY 1. Általános rendelkezések 1.1. Az egyesület neve: Lőrinci Város Sport Club Sportegyesület Rövidített neve: LVSC 1.2. Az egyesület székhelye: 3024

Részletesebben

Pannon Helyi Termék Klaszter:

Pannon Helyi Termék Klaszter: Pannon Helyi Termék Klaszter: örökségvédelem és vidéki gazdaságfejlesztés a Nyugat-Dunántúlon Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Magyar Vidékakadémia: Konferencia a helyi termékekről Hévíz, 2011. február 10.

Részletesebben

Hegyhát ifjúságáért Egyesület. Alapszabálya. 2012. szeptember 12.

Hegyhát ifjúságáért Egyesület. Alapszabálya. 2012. szeptember 12. Hegyhát ifjúságáért Egyesület Alapszabálya ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések: 1. A szervezet neve: Hegyhát Ifjúságáért Egyesület /a továbbiakban Egyesület/ Rövid neve: HI Egyesület Székhelye: 7370

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Kisgörbő Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. február 27-én megtartott üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Kisgörbő Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. február 27-én megtartott üléséről Iktatószám: 235-3/2009. J e g y z ő k ö n y v Kisgörbő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. február 27-én megtartott üléséről Határozatok: 3 db Rendeletek: 3 db Kisgörbő Községi Önkormányzat

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

Helyi márka kialakítása a Bakonyban című projekt bemutatása

Helyi márka kialakítása a Bakonyban című projekt bemutatása Helyi márka kialakítása a Bakonyban című projekt bemutatása Előzmények 2009. évben a NATURAMA SZÖVETSÉG tagjaként FICODER szakkiállításon vettünk részt Sevillában, ahol felkérést kaptunk egy nemzetközi

Részletesebben

az Ipoly-menti Palócok Térségfejlesztő Egyesülete január 1.-március 31. időszak tevékenységéről

az Ipoly-menti Palócok Térségfejlesztő Egyesülete január 1.-március 31. időszak tevékenységéről NEGYEDÉVES BESZÁMOLÓ az Ipoly-menti Palócok Térségfejlesztő Egyesülete 2018. január 1.-március 31. időszak tevékenységéről 1. Kérjük, mutassa be a negyedévben a HFS megvalósításával kapcsolatos tevékenységeket!

Részletesebben