Ifjúsági Európa Bajnokság Gdansk, Gdynia

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ifjúsági Európa Bajnokság 2014.0914 24. Gdansk, Gdynia"

Átírás

1 Ifjúsági Európa Bajnokság Gdansk, Gdynia

2 A válogatott közös munkájának megkezdése előtt az utolsó edzőtáborban Kecskeméten motorikus felmérést végeztünk, aminek alapján a játékosok két hetes egyéni programot kaptak. Ennek célja volt, hogy a munkát ne teljesen az alapokról kelljen kezdeni, hanem megfelelő állóképességi szintre kerüljenek a játékosok és erre építve könnyebben tudjuk a terhelést adagolni számukra. Nehezítető körülmény volt számunkra, az általunk kijelölt keretből Fekete Dávid és Ligetvári Patrik a junior válogatott felkészülésén illetve Ligetvári az ezt követő Európa bajnokságon vett részt, a veszprémi játékosok (Rózsavölgyi Gergő, Füzi Dániel, Fekete Dávid, Nemes Richárd, Ligetvári Patrik, Schmid Péter) a törökországi ISF világbajnokságon szerepeltek. Ezáltal mindösszesen csak 4(!) nap pihenő állt a rendelkezésükre a bajnokság a válogatott felkészülése közötti időszakban. Ez pedig meglátszott fizikai, egészségügyi állapotukon. Az első héten hat hozott sérülést kellett kezelnie Székely Zoltán masszőrnek. Ez hátráltatta a kondicionális munka elvégzését. Mindenképpen meg kell említenünk, hogy a keret kijelölésénél problémáink akadtak, hiszen a selejtezőhöz képest nem számíthattunk a keresztszalag szakadást szenvedett Fiar Dánielre, ezen felül Szakács György, Vizi Benjamin, Fenyővári Boldizsár nem vállalta a válogatott szereplést. Felkészülési időszak I. hét , Balatonboglár Létszám: 18 fő Edzésszám: 13 edzés Időszak fő feladata: alapozás, egyéni kondicionális képességek fejlesztése A szövetség jóvoltából 20 fővel kezdhettük meg a munkát. Váltakozva napi kettő - három foglalkozással indítottunk, amely magában foglalt reggeli futást, súlyemelést illetve délutáni termi edzést. Ezt a programot egészítettük ki regenerációs és úszó edzésekkel. Az elvégzendő munkát nehezítette a fárad, fásult játékosok egy szintre hozása többi társukkal, a sérült játékosok kezelése. A heti programot a helyszínen módosítani kellett a hat sérült játékos miatt. (Juhász Ádám, Árpási Patrik, Füzi Dániel, Nemes Richárd, Mikita Bence, Fekete Dávid)

3 II. hét , Szigetszentmiklós Létszám: 20 fő Edzésszám: 10 edzés, 2 edzőmérkőzés Időszak fő feladata: alapozás, komplex vegyes felkészülés A sérültek állapota javult, csatlakozott a csapathoz Kovács Márk (strandkézilabda Európa bajnokságon vett részt) és Rózsavölgyi Gergő is (junior válogatottal edzett). A programban szerepelt 2 edzőmérkőzés is azonban csak az első mérkőzést játszottuk le a Besiktas serdülő csapat ellen, a második kommunikációs problémák miatt elmaradt, így egymás közt játszottunk. Előzetesen a Besiktas felnőtt csapata ellen készültünk, ezért nem szolgált megfelelő terheléssel és szakmai konzekvenciákkal a mérkőzés. Rózsavölgyi Gergőnél porckorongsérv gyanúja merült fel, elkezdte a kezeléseket és a gyógytornát Mezei Csaba segítségével. Bartók Donát kivált a felkészülésből könyöksérülése miatt. Edzőmérkőzés: Magyarország Besiktas serdülő (21-12) III. hét , Balmazújváros Létszám: 19 fő Edzésszám: 10 edzés, 2 edzőmérkőzés Időszak fő feladata: komplex vegyes felkészülés, technika és taktika versenyhelyzetben történő alkalmazása A sérülések és Ligetvári Patrik ügyében történt egyeztetés következtében nem született keretszűkítés, továbbra is azonos létszámmal készültünk. Az erre a hétre tervezett Spanyolországi tornán részvételünket anyagi nehézségek miatt lemondták. Így a Balmazújváros felnőtt csapata beugróként nagyon hasznosan segítette felkészülésünket, amit ezúton is köszönünk. Megjelentek edzéseinken a programunkban szereplő egyéni képzések, technikai elemek gyakorlása, taktikai terv kialakítása. Az edzőmérkőzéseken egyértelműen kiderült, hogy középső belső védők megtalálása jelentheti a kulcsot a védekezésünkben, ezért is szorgalmaztuk Ligetvári Patrik szerepeltetését csapatunkba. Tóth Attila rendkívül jó benyomást tett az első edzőmérkőzésen azonban izomsérülést szenvedett így az Ő játékától a továbbiakban el kellett tekintenünk.

4 Edzőmérkőzés: Balmazújváros NB I felnőtt - Magyarország (16-16) Balmazújváros NB I felnőtt - Magyarország (17-15) IV. hét , Dabas Létszám: 18 fő Edzésszám: 10 edzés, 4 edzőmérkőzés Időszak fő feladata: egyéni kondicionális képességek fejlesztése, csapat taktika és az egyéni technikai repertoár tökéletesítése, kialakítása Dabason a felkészülés utolsó fázisába léptünk, törekedtünk a megfelelő személyek megfelelő pozíciókra történő beépítésére, a csapatrészek összehangolására és modelleztük az Európa bajnokságon ránk váró sorozatterhelést is. A Macedónia ellen vívott barátságos mérkőzéseken feladatul adtuk és gyakoroltattuk az edzésen tanultakat. Kiemelt fontossággal a védekezés, nyitott és zárt formációi és az ebből következő lerohanásokat. Az oroszokkal lejátszott mérkőzéseken igyekeztünk redukálni a kapott gólok számát és továbbra is a fő hangsúly a védekezésre helyeződött, különböző formációit sulykoltuk. Így próbáltuk az 5:1- es és a 4:2- es védekezést is begyakorolni. Támadásban a páros kapcsolatok mellett a nyitott védekezési rendszerek elleni mozgásokat és azok lebontásait maximális gyorsaságon kértük számon a játékosoktól. Edzőmérkőzés: Magyarország Macedónia (21-17) Magyarország Macedónia (9-8) Magyarország Oroszország (17-12) Magyarország Oroszország (19-18) Keretszűkítésnél figyelembe vettük az edzés és mérkőzés teljesítményt illetve a csapatba való beépülést, ezt alátámasztva statisztikai elemzést végeztünk. Végül fájó szívvel Török Ádám (NEKA), Boros Tamás (Tatabánya), Kovács Márk (MKB MVM Veszprém) került a tartalék keretbe.

5 V. hét , Dabas Létszám: 16 fő Edzésszám: 4 edzés, 1 edzőmérkőzés Időszak fő feladata: frissítés, speciális taktikai felkészülés Az utolsó héten már a finomhangolás, csúcsforma elérése, a gyorsaság a pontosság és a frekvencia megtartása volt a feladatunk immár az utazó kerettel. Igyekeztünk átvenni minden olyan taktikai elemet, amelyet a mérkőzésen alkalmazni tudtunk és speciálisan készültünk a nyitó mérkőzésre Horvátország ellen. Videó elemzést, teljes és vágott anyag megtekintése után gyakoroltuk a stratégiai tervet. Utolsó edzőmérkőzésünket a Dabas NB I B s felnőtt csapatával vívtuk, modellezve a horvát válogatottat. Ezt megelőzően játékvezetői szempontból is próbáltunk készülni a nemzetközi mérkőzésekre. A Dobrovits Dr. Tájok kettős tartott előadást a csapatnak, mely rendkívül hasznosan, jól sikerült, az itt elmondottak visszaköszöntek az Európa bajnokságon is. Az edzőmérkőzésen nyújtott gyengébb teljesítményt hasznosítani tudtuk a felkészülés során, plusz motivációt jelentett a játékosok számára. Dabas Magyarország (14-13)

6 Gdynia Európa bajnokság Utazó keret Kapusok: Pásztor Imre Rózsavölgyi Gergő (Pick Szeged) (MKB-MVM Veszprém) Jobbszélsők: Urbán Egon Varjú Martin (Pick Szeged) (MKB-MVM Veszprém) Jobbátlövő: Bartók Donát (Grundfos Tatabánya) Irányítók: Juhász Ádám Mikita Bence Schmid Péter (Grundfos Tatabánya) (NEKA) (MKB-MVM Veszprém) Beállók: Füzi Dániel Nemes Richárd (MKB-MVM Veszprém) (Balatonfüred) Balátlövők: Győri Mátyás Gábor Marcell Ligetvári Patrik Szilágyi Dávid (Balatonfüred), (MKB-MVM Veszprém- azóta Grundfos Tatabánya) (MKB-MVM Veszprém) (Békés) Balszélsők: Deák Máté Fekete Dávid (PLER), (MKB-MVM Veszprém)

7 Repülővel utaztunk a délutáni órákban már a mérkőzés helyszínén tréningeztünk, illetve elméleti felkészítést tartottunk. Sajnos a szállodában nem figyeltek az elhelyezésünkre, míg a többi csapat egy szinten volt elszállásolva addig mi 13 szobát kaptunk 8 különböző szinten. Ez sajnos a későbbiekben sem változott ezért konkrét napi program kiosztásával igyekeztünk áthidalni a kommunikációs hibalehetőségeket. Mérkőzések Horvátország-Magyarország (9-19) A felkészülés során úgy időzítettük a formát, hogy tudtuk, a csoportmérkőzések lesznek a súlyozottak számunkra. Hiszen a továbbjutás szempontjából nehezebb összecsapások vártak ránk, és a horvát edző nyilatkozatában is az állt, hogy az egymás elleni mérkőzésen dől el a továbbjutás kérdése. A mérkőzést hatalmas hőfokon kezdve kiváló védekezéssel és stabil kapusteljesítménnyel sikerült a vártnál nagyobb különbséget kiharcolni a félidő végére. Ezt tovább növelve nagyarányú győzelmet arattunk melynek elengedhetetlen feltétele volt sok ütközés és fault, a keresztmozgások széttördelése, magas számú labdaszerzés és az ezekből szerzett könnyű gólok. Mindenki játéklehetőséget kapott, élt is vele, így tartalékolhattunk a francia mérkőzésre Magyarország-Franciaország (19-15) Az első összecsapások után világossá vált, hogy a csoportból a továbbjutás mellett a középdöntőbe vitt pontokról dönt az összecsapás. Nyitott védekezés ellen készültünk, igyekeztünk a közeli zónában orientálni a támadásaink befejezését. A kezdeti kapkodás mindkét csapatot jellemezte ezt követően precízebben szervezett akciókból beállósaink eredményesek voltak. A második félidőben a tagozott védelem ellen jó egyéni villanások eredményeztek gólt, különösen Győri, Juhász, Ligetvári oldotta meg az 1-1 elleni szituációkat. Ezzel elbizonytalanodtak a franciák és emberhátrányos védekezésünk illetve remekül védő kapusaink ellen sem sikerült gólt szerezni. Így abszolút bravúros, meglepetés győzelmet arattunk és maximális pontszámmal érkeztünk a középdöntőbe. Románia-Magyarország (13-21) Első feladatunk az volt, hogy rendet tegyünk a fejekben, a taktikai mellett a mentális, lelki felkészítést sulykoltuk. Nem szerettük volna, ha az előző eredmények következtében fellazulna a koncentráció és félvállról vennék játékosaink a mérkőzést. Sokat cserélve az addig kevesebb játéklehetőséget kapó személyek tűzben tartásával magabiztosan győztünk. Sajnos Győri Mátyás szenvedett sérülést, azonban 2-3 nap kihagyást jósolva engedték haza a kórházból.

8 Középdöntő mérkőzések Magyarország-Németország (16-9) A középdöntő első mérkőzésén a szintén veretlen Németország ellen léptünk pályára. Ebben a szakaszban már túlteljesítettük a kitűzött célt, teher nélkül játszhattunk. A pihenőnapon regeneráltunk, a két sérült játékosnál hatott az orvosi stáb által javasolt terápia, nem volt szükség cserére. A felkészülésünket a csoport mérkőzésekre alapoztuk. Tudtuk, hogy nagyon tudatosan, szervezetten játszó ellenféllel találkozunk akinek erőssége a védelme és a kontrajátéka. A mérkőzés során a németek ragadták magukhoz a kezdeményezést, a mi hibáinkból vezettek. A félidő közepén átszerveztük a csapatot, támadójátékunkat a belső védők külső oldalára koncentráltuk, ezeken a területeken az elzárások segítségével létszámfölényt alakítottunk ki és átlövésekből is eredményesek tudtunk lenni. Ez erőt adott a védelem megszilárdulásához, leolvastuk a németek programjátékát, 8-0 szériával átvettük a vezetést. Ez olyan lelki erőt adott a csapatnak, aminek segítségével ellenfelünket megroppantva alacsony gólon tartva jutottunk a legjobb négy közé. Lengyelország-Magyarország (13-15) A mérkőzés számunkra tét nélküli volt, hiszen eldőlt a továbbjutásunk, a kérdés az volt, hogy kivel játszunk a másik ágon. A házigazdák számára azonban a helyosztó múlott rajta. Sajnos a kisebb holtpont jött csapatunk játékában, támadásaink pontatlanok voltak, elkapkodtuk a befejezéseket. A második félidőre feljavult a csapat játéka és a nyitott védelemben labdákat szereztünk, fordítottunk már nem adtuk vissza a lehetőséget a keményen játszó hazaiaknak. Elődöntő Magyarország-Dánia (13-10) A fáradság érződött csapatunkon, hiszen sokkal erősebb csapatokkal mérkőztünk ellenfelünknél. Izgalmas mérkőzésen amint védekezésben sikerült a bal átlövő- irányító beálló kapcsolatot semlegesíteni, úgy a nőtt a különbség. Stratégiai tervünk szerint a jobb oldali átlövő oldalán zártabb védekezéssel, sáncolással, az ellenkező oldalon pedig ütközésekkel tördeltük a dánok játékát. A két beálló játék ellen jó sánctevékenységünk és helyezkedésünk után kiismerhetővé vált ellenfelünk és ezekből kikényszerített lövéseket védték kapusaink. Ez segítette döntőbe jutásunkat.

9 Döntő Magyarország-Franciaország (16-18) A döntőre nem alkalmaztunk speciális felkészülést ugyanúgy készültünk mint előtte, sokkal inkább mentálisan szerettük volna a szituáció okozta érezhető stresszt oldani. Ám így is látszott játékosainkon bizonyítani szeretnének, izgatottan ismerkedtek az új helyzettel. Tudtuk, ilyen kiváló együttest csak magas koncentrációval és fegyelemmel lehet kétszer legyőzni egy ilyen tornán. Az első mérkőzéshez képest változtattak védekezésükön, sokkal inkább 5:1 mint 3:2:1 es területvédekezést alkalmaztak amiben rendkívül jól vették fel az embereket. Céljuk az volt, hogy elvágják a csapatrészek közötti kapcsolatok lehetőségét és 1-1 elleni játékra késztessenek bennünket. A mérkőzés 47. percéig sikerült ezt megoldanunk illetve tartanunk, azonban lélektanilag visszavetett a három kihagyott hétméteres illetve a védelem váltáshibáiból fakadó gólok. Sajnos éppen lecsúsztunk, a lövőkéz felöl a belső védőink nem fogadták kellőképpen a támadókat emiatt nem működött a kapus sánc kapcsolat sem. A végjátékban rengeteg technikai hibát követtünk el aminek következtében labdákat ajándékoztunk ellenfelünknek. Itt már egyéni játék volt nem tudtuk megoldani a folyamatos, sokmozgásos játékot, labda nélkül nem helyezkedtünk,labdával pedig megvártuk az ütközéseket,beállónk pedig nem helyezkedtek segítő pozícióba. Az utolsó percekben mégis faragtunk a hátrányból és tisztességes mérkőzésen tartásunkat bizonyítva szenvedtünk vereséget csoportellenfelünktől. Összegzés A sorozat egészét tekintve elmondható, hogy a nemzetközi védekezési trend a nyitott területvédekezés irányába tolódott azonban a mi 6:0 s védelmünk tudott magas szinten működni a rendkívül dinamikusan cselező, beálló által jól támogatott támadók ellen. A felkészülés alatt a váltásokból eredő hibákat kiküszöböltük, visszafelé is jól helyezkedtek belső védőink. Ütközéseink és labdaszerzéseink száma nőtt és sánctevékenységünk feljavult. A kapusaink számára igyekeztünk lövő sávokat kialakítani ü, hogy a védésük tudatosabb és hatékonyabb lehessen. Problémaként jelentkezett középső belső védőink számának hiánya, hiszen Őket nem tudtuk cserélni vagy csak nagyon kis ideig. Mindenképpen szükségünk lenne legalább két középen is védekezni tudó emberre, akik magasságban és testsúlyban is felveszik a versenyt a nemzetközi elittel. Nyitott védekezést kisebb időtartamok alatt alkalmaztunk melynek célja az ellenfél játékának beszűkítése volt, ez többnyire sikeresen működött. Lerohanásainkat befolyásolta kettős védő támadó cserénk azonban voltak mérkőzések ahol különösen a második szándékú lerohanásaink sikeresek voltak. Támadásban alkalmazott rendszerink lényege, hogy kreatív játékosaink érvényesüljenek a döntési szabadságfok a kezükben volt ezáltal játékosaink kiismerhetetlenné váltak. Jól működtek az átlövő - beálló kapcsolataink, irányító átlövő páros kapcsolatok. Mindenképpen szükségünk lenne még magas szinten játszó átlövőkre, jobb oldalra különösen. Érezhető volt Győri, Juhász, Ligetvári előnye a többiekkel szemben a felnőtt csapatokban kapott lehetőségek alapján. Ezt kiválóan tudták kamatoztatni saját korosztályukban. Javulnunk kell még a stresszhelyzet kezelésében illetőleg ahhoz, hogy a nemzetközi élmezőnyben meg tudjuk tartani pozíciónkat mindenképpen szükséges további játékosok beépítése, versenyhelyzet kialakítása magasság és súlyhátrányunk kompenzálása érdekében. A szakmai munkát nehezítette egy felmerülő jelenség, amit a többi ország szövetségi szinten szabályoz. Csapatunkat körülvevő hozzátartozók nehezebben tudják függetleníteni magukat a csapat szervezetétől és biztosan

10 nagyobb terhet lehetne levenni az edzők válláról amennyiben egységes álláspont kerülne kialakításra. Csapatunk eredményességét legmeghatározóbb módon befolyásolta kohéziónk, közösség ereje. Családias, egymásért küzdő, harcoló társasággal dolgozhattunk mely olyan tartással és becsvággyal rendelkezett, ami előre vitte a közösséget a nehezebb pillanatokban a pályán és azon kívül is. Ezen sokat dolgoztunk viszont a játékosok nyitottak, fogadóképesek voltak, plusz energiát adott a célok elérésében. Bízunk benne ez továbbra is így lesz és tudunk közösen dolgozni az elkövetkezendő időkben és tudjuk bizonyítani nem véletlen siker ez a korosztály számára. Elengedhetetlenül fontos, hogy ezután a siker után a gárda mindenáron együtt maradjon, megfelelő menedzselést, versenyeztetést kapjon. Hiszen az aktuális felnőtt válogatott gerincét az ebben a korosztályban kiemelkedő sikert elérő generáció adja. A jelenlegi csapat pedig még három és fél évig dolgozhat együtt és érhet el sikereket. Játékos értékelés Kiváló: Pásztor Imre, Rózsavölgyi Gergő, Juhász Ádám, Győri Mátyás, Ligetvári Patrik Jók: Fekete Dávid, Schmid Péter, Gábor Marcell, Nemes Richárd, Füzi Dániel, Varjú Martin Közepes: Deák Máté, Bartók Donát, Mikita Bence, Szilágyi Dávid, Urbán Egon Kapusok: Pásztor Imre: Rendkívül agilis, elhivatott, vezéregyéniség. Csapatkapitány helyettesként kiválóan irányítja a többieket, hallgatnak is rá. Kapcsolata kapustársával példaértékű, közösségformáló erejük vitathatatlan. Jól teljesített, hatékonysága a ziccer és büntetővédések területén kiemelkedő. A távoli lövéseknél hamar elsüllyed, további fejlődése érdekében súlyvesztés és a felső zónákba érkező lövések védésében kell fejlődnie. Rózsavölgyi Gergő: Rá is érvényes amit tárásnál említettünk, közösségi ember a csapat kulcsfigurája. Rendkívül elhivatott és szorgalmas, lelki felkészítése nagyon fontos a kiegyensúlyozottságához. Meg kell tanulnia kezelnie azokat a helyzeteket amikor kevésbé teljesít jól. Átlövések védésében jeleskedett, így pont kiegészítették egymást barátjával. További karrierje szempontjából egészségét rendbe kell tenni, mert a szakvélemény alapján két éves sérülése nincsen kikezelve. Összességében elmondható a két kapusunk a legstabilabb pontja csapatunknak.

11 Mezőnyjátékosok: Fekete Dávid A legtechnikásabb játékos posztján nemcsak Magyarországon, de nemzetközi viszonylatban is, azonban szertelensége miatt nem tud kiteljesedni. Edzéseken kellene sulykolni, miként értékesítse helyzeteit, hogyan is kezelje saját magát. Jó szívű, jó lelkű, tudatos játékos. Hatalmas érték, amint legyőzi saját magát ki fog jönni belőle a tehetség téthelyzetben is. Deák Máté Kevesebb szerepet kapott, sérült is volt a verseny alatt. Ugróereje kiváló, a helyzetkihasználásban és védekezésben fejlődnie kell. Tisztában volt helyzetével, a csapat érdekei alá rendelte magát, ezzel pedig sokat lendített rajtunk. További fejlődése érdekében megfelelő képzésre van szüksége úgy támadásban mint védekezésben. Ligetvári Patrik Január óta nem készült velünk azonban a közösség gyorsan befogadta. Bebizonyította, hogy lelki ereje hatalmas, magánéleti gondjait jól kezelte, az Európa bajnokság alatt rövid időn belül feldolgozta. Védő munkája, sánctevékenysége kiemelkedő csapatunk vezére volt. Támadó lábmunkáját gyorsítania kell, lövő technikáját csiszolnia kell. Több játéklehetőséget kell kapnia támadásban technikailag képezhető. Győri Mátyás Az Európa bajnokság egyik felfedezettje a nemzetközi szakma számára. Gyors, kreatív, jó lövő erővel rendelkezik, cselező készsége átlag feletti. Védekezésben kell fejlődnie, több ütközést vállalni és főleg a beálló elleni védőjátékban is javulhat. A magyar kézilabda egyik következő nagy alakja lehet, reméljük idén is kap lehetőséget klubjában a felnőttek között. Fejlődését az NB I felnőtt szolgálná egyértelműen. Gábor Marcell Korosztályánál két évvel fiatalabb, sérülésből érkezett a felkészülésre. Védekezése sokat javult, kapcsolata Ligetvárival kiváló. Lábmunkája fejlesztésre szorul és az egy egy elleni játékban javulni a kell. Testalkatánál fogva többet kellene vállalkoznia felugrásból. Juhász Ádám Nem véletlenül lett az MVP. Játékintelligenciája átlag feletti, szervezőkészsége és egyéni technikai kvalitásai kiválóak. Az ellenfelek szó szerint féltek Tőle. Mindenképpen erősödni kell és védekezésben is többet kell gyakorolnia küldő belső védő pozícióban, technikailag a talajról végrehajtott lövéseket tökéletesítheti. Vezér volt a pályán kívül is, társai számára példaértékű, tudatos viselkedése felnőtt szintű. További fejlődéséhez minél több játéklehetőségre lenne szüksége felnőtt szinten. Schmid Péter Fizikailag erősebb játékot jól szervező játékos, ügyesen irányít, jól tör be. Beállóval az összjátéka klubjából ered. Gyorsaságát és mozdulatgyorsaságát tovább kell fejleszteni különben társai lehagyják. Ő volt az, aki cserejátékosként a padról beállva meccsről meccsre jobb teljesítményt tudott nyújtani, fejlődött.

12 Mikita Bence Technikás, jól cselező, szervező játékos. Tömeget kell szerezni különben nemzetközi szinten nem tud megragadni. Nyitott védelem ellen jól alkalmazható, zártabb formáció esetén irányít, osztogat, beállóval jó kapcsolata. Jól lát a pályán. Bartók Donát Erős felépítésű, gyors lövései vannak. Védekezésben sokat fejlődött az elmúlt időszakban. Jól cselez, lövő kézzel ellen még többet kellene próbálkoznia, mert így könnyebben kiismerhetővé válik. Talajról magas szinten lő, a lövések pontosságán javítani kell. Személyisége megosztó, nagy türelem kell hozzá, részéről pedig minél több alázat. Nála visszatérő probléma, hogy gyakran szívesebben hallgatna édesapjára, mint edzőire. Viszont ezen változtatnia kell, hagynia kell felnőni, értékes játékos lehet. Szilágy Dávid Jó felépítésű, szorgalmas, gyorsan felvette a számára magasabb ritmust. Részfeladatokat kapott azokat jól megoldotta. Lövő ereje jó, páros kapcsolatokban jól mozog. Le kellene vetkőznie gátlásait, védekezésben több test - test elleni kontaktust vállalnia, bátrabban játszani. Sokszor labdaleütésből indul. Előrelépéséhez szükséges stabil NB I B felnőtt játéklehetőség vagy pedig NB I utánpótlás és mellette még felnőtt csapat. Ezen dőlhet el jövője. Varjú Martin Technikás, temperamentumos, bátor játékos. Jól indul, változatosan lő. Fegyelmezettséget kell tanuljon és védekezésben jobban kell helyezkedni, vállalni az ütközéseket. Hajlamos rá, hogy elvigye a hév, ezen kell változtatnia. Ugróerő és erőfejlesztés javasolt. Urbán Egon Gyors, egyénileg is bátran vállalkozik. Hullámzóan teljesített, néha nagyon szép és váratlan dolgokat csinál aztán hirtelen gyermeteg hibákat követ el. Lövő repertoárját szélesíteni kell, kondicionális képességet fejleszteni számára elengedhetetlen. Lövő erején, technikáján (lóg a könyöke ) javítania kell. Munkájához nagyobb alázat szükséges. Füzi Dániel Dinamikus mozgása segíti védekezésben. Harcos, nem félti magát, állandóan keresi az ütközések lehetőségét. Jól megjátszható. Vannak helyzetek mikor ebben kell megfontoltabbnak lennie. Oldalzárások megtartásában és a helyzetek kihasználásban koncentráltabbnak kell legyen. Nemes Richárd Jó lövő technikája, ügyesen mozog üres területekre. Alkata, felépítése jó, zárások tartásában kell fejlődni, (ne szaladgáljon a falban), jobban segítse a belső emberek munkáját. Védekezése mindenképpen fejlesztésre szorul, ilyen adottságokkal nagy luxus, ha cserélni kell. Kiváló játékos lehet belőle.

13 Szeretnénk megköszönni a stábunk áldozatkész munkáját, nagyon sokat dolgoztak és tettek a sikerért! Orvos: Masszőr: Videós: Technikai vezető: Csapatvezető: dr. Balázs Máté Sándor Dániel Marcsek Áron Hargitai Gábor Horváth Gabriella Továbbá a kézilabda szövetség támogatását, hogy biztosították a zavartalan felkészülést és a sikeres szereplést. Veszprém, szeptember 09. Készítette: Gyurka János Szövetségi Edző Kopornyik Zsolt Edző

Szakmai jelentés A Magyar Férfi Serdülő Válogatott felkészüléséről és az ORV-ről

Szakmai jelentés A Magyar Férfi Serdülő Válogatott felkészüléséről és az ORV-ről Szakmai jelentés A Magyar Férfi Serdülő Válogatott felkészüléséről és az ORV-ről - A válogatott tornára való felkészülést 2013. július 29-én kezdtük meg Gyöngyösön. A keretbe 18 játékost hívtunk meg. Illetve

Részletesebben

Férfi U 18-as Válogatott Európa Bajnoki Selejtező Felkészülésének Értékelése

Férfi U 18-as Válogatott Európa Bajnoki Selejtező Felkészülésének Értékelése Férfi U 18-as Válogatott Európa Bajnoki Selejtező Felkészülésének Értékelése Ifjúsági U 18-as Válogatott Európa Bajnoki Selejtező Felkészülése Az ifjúsági válogatott munkáját, mint Szövetségi Kapitány

Részletesebben

U õszi értékelés Készítette: Palotai Nándor, vezetõedzõ

U õszi értékelés Készítette: Palotai Nándor, vezetõedzõ U15 2015-2016. õszi értékelés Készítette: Palotai Nándor, vezetõedzõ Helyezés: 2. Lejátszott mérkõzés: 13 Gyõzelem: 12 Döntetlen: 0 Vereség: 1 Szerzett pont: 36 Gólarány: 81:17 A nyáron olyan csapatot

Részletesebben

UEFA A. SK STURM GRAZ KLUBLÁTOGATÁS 2010. május Készítette: Artner Tamás

UEFA A. SK STURM GRAZ KLUBLÁTOGATÁS 2010. május Készítette: Artner Tamás SK STURM GRAZ KLUBLÁTOGATÁS 2010. május Készítette: Artner Tamás A SZAKMAI MUNKA ELKÜLÖNÜLÉSE EGY BAJNOKI ÉVBEN 1. Felkészülési időszak 2. Versenyidőszak 3. Téli szünet 4. Átmeneti időszak 5. Versenyidőszak

Részletesebben

Szakmai beszámoló. 2012/2013-as idény őszi szezon. TÁPIÓSZECSŐ F.C. U-15 korosztályos utánpótlás labdarúgó csapat. Készítette: Szathmári Márton

Szakmai beszámoló. 2012/2013-as idény őszi szezon. TÁPIÓSZECSŐ F.C. U-15 korosztályos utánpótlás labdarúgó csapat. Készítette: Szathmári Márton Szakmai beszámoló TÁPIÓSZECSŐ F.C. U-15 korosztályos utánpótlás labdarúgó csapat 2012/2013-as idény őszi szezon Készítette: Szathmári Márton korosztályos edző Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Előzmény...

Részletesebben

Fiatal tehetségek beépítése a profi csapatba

Fiatal tehetségek beépítése a profi csapatba Fiatal tehetségek beépítése a profi csapatba Mönks tehetségmodellje Kreativitás ISKOLA TÁRSAK Feladat iránti elkötelezettség Átlagon felüli képességek CSALÁD Játékossá válás GENETIKA EDZŐ KÉPZÉS CSALÁD

Részletesebben

Az U11-es csapat nyerte Kaposváron a "Tavaszi Kupát"

Az U11-es csapat nyerte Kaposváron a Tavaszi Kupát Az U11-es csapat nyerte Kaposváron a "Tavaszi Kupát" U9 1 / 8 Helyszín: Paks Dátum: 2014.05.08. Értékelés: ASE BAJA 4 : 12 A mérkőzés előtti cél az volt, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson, többet-kevesebbet

Részletesebben

Beszámoló. 2013.02.04.-2013.08.10. közöttiidőszakban végzett szakmai munkájáról és a 2013.évi Olimpiai Reménységek Versenyéről.

Beszámoló. 2013.02.04.-2013.08.10. közöttiidőszakban végzett szakmai munkájáról és a 2013.évi Olimpiai Reménységek Versenyéről. Beszámoló a Magyar Női Serdülő Válogatott 2013.02.04.-2013.08.10. közöttiidőszakban végzett szakmai munkájáról és a 2013.évi Olimpiai Reménységek Versenyéről. A keret kialakítása két lépcsőben történt:

Részletesebben

Csapatjáték. felépítés

Csapatjáték. felépítés Csapatjáték felépítés Fontos pontok a labdarúgás oktatásában Mi játékhelyzetekkel futballozunk! Alapelvek - támadásban gólt elérni áttörni az ellenfél védelmén: mozdulattal mélységben széleken területet

Részletesebben

U13 lány Badó László régió Felsőház

U13 lány Badó László régió Felsőház 2017. május 2-7. között számos mérkőzést játszottak a Kesis kézilabdacsapatok. Az U13 leány csapat biztosra vehette volna a bajnoki győzelmet, ám így is nagy eséllyel indulnak a döntő mérkőzéseken. U13

Részletesebben

Rögbi. - 60 m fejlesztése 7.3 mp alatt - 45 mp 2 perc közötti erőkifejtés

Rögbi. - 60 m fejlesztése 7.3 mp alatt - 45 mp 2 perc közötti erőkifejtés Rögbi Évfolyam: 9-10. osztályosok Korosztály: junior II. Cél 1. A versenysport és élsporthoz szükséges testalkati tényezők, élettani összetevők optimális fejlesztésére való törekvés. 2. Terhelési összetevők

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A TÁPIÓSZECSŐI U7, U9 és U11-es KOROSZTÁLYOK 2010. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL. (korosztályos edző)

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A TÁPIÓSZECSŐI U7, U9 és U11-es KOROSZTÁLYOK 2010. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL. (korosztályos edző) SZAKMAI BESZÁMOLÓ A TÁPIÓSZECSŐI U7, U9 és U11-es KOROSZTÁLYOK 2010. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL Tápiószecső, 2011.01.28. Készítette: Tábori Zoltán (korosztályos edző) 1 A Tápiószecső FC legfiatalabb játékosaiból

Részletesebben

Kisjátékok szerepe. Alapjátékok és szerepük a csapatjáték oktatásában

Kisjátékok szerepe. Alapjátékok és szerepük a csapatjáték oktatásában Kisjátékok szerepe Alapjátékok és szerepük a csapatjáték oktatásában Edzés kisjátékok jellemzői célirányos játék szűk térben, szűk időben az ellenfél nyomása alatt játékhelyzet megoldások tömege létszámfölény

Részletesebben

Nem lehet elég korán kezdeni! Ahhoz, hogy megtanuljunk játszani, gyakorolnunk kell!

Nem lehet elég korán kezdeni! Ahhoz, hogy megtanuljunk játszani, gyakorolnunk kell! Nem lehet elég korán kezdeni! Ahhoz, hogy megtanuljunk játszani, gyakorolnunk kell! Az edzéseken fontos a fegyelem. Ha végrehajtjuk az edző kérését, akkor lehetünk egyre ügyesebbek. Pista bácsi megtanít

Részletesebben

A kapusnélküli támadójáték a kézilabdázásban. Dr. Ökrös Csaba Testnevelési Egyetem

A kapusnélküli támadójáték a kézilabdázásban. Dr. Ökrös Csaba Testnevelési Egyetem MAGYAR EDZŐK TÁRSASÁGA Innovációs lehetőségek a versenyeztetésben 2018.04.12. Budapest A kapusnélküli támadójáték a kézilabdázásban Dr. Ökrös Csaba Testnevelési Egyetem Történeti előzmények 1944-től: Állandó

Részletesebben

Követelmények a modern futballban

Követelmények a modern futballban Edzés Tervezés Követelmények a modern futballban A játék olvasása, intelligens helyezkedés, első érintés fontossága Kis terület Magas technikai képzettség,labdabirtoklásnál az ellenfél leszűkíti a területet.

Részletesebben

MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG. Férfi Junior Válogatott felkészülése és selejtező mérkőzései. Kovács Péter Szövetségi Kapitány

MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG. Férfi Junior Válogatott felkészülése és selejtező mérkőzései. Kovács Péter Szövetségi Kapitány MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG Férfi Junior Válogatott felkészülése és selejtező mérkőzései Kovács Péter Szövetségi Kapitány A férfi junior válogatott(1992-93) a Világbajnoki selejtezőre való felkészülése

Részletesebben

EMELJÜK A SZINTET 3 Felkészülés, tervezés a 2.osztályban. Mihalecz István FC Ajka UEFA Pro

EMELJÜK A SZINTET 3 Felkészülés, tervezés a 2.osztályban. Mihalecz István FC Ajka UEFA Pro EMELJÜK A SZINTET 3 Felkészülés, tervezés a 2.osztályban Mihalecz István FC Ajka UEFA Pro Mit akarsz játszatni!? Minél többet birtokolni a labdát Oda korcsolyázom ahol a korong lesz és nem oda ahol éppen

Részletesebben

Játékrendszerek

Játékrendszerek Játékrendszerek 2. 1-4-2-2 Alapfogalmak: Felállási forma: játékosok alapvető elhelyezkedése a pályán Játékrendszer: játékmagatartás ami a felállási formából indul ki Játékstratégia: játékstílus, játékelképzelés,

Részletesebben

UEFA B TOVÁBBKÉPZÉS (Gyakorlati anyag) 2014.02.05. Szombathely. Oktatási lépések, kulcspontok bemutatása 1:1, 2:1, 4:2 elleni kis játékokon keresztül

UEFA B TOVÁBBKÉPZÉS (Gyakorlati anyag) 2014.02.05. Szombathely. Oktatási lépések, kulcspontok bemutatása 1:1, 2:1, 4:2 elleni kis játékokon keresztül Cél: UEFA B TOVÁBBKÉPZÉS (Gyakorlati anyag) 2014.02.05. Szombathely Oktatási lépések, kulcspontok bemutatása 1:1, 2:1, 4:2 elleni kis játékokon keresztül (Korosztály: 12 év Létszám: 12+2 fő Bemutató ideje:

Részletesebben

Kézilabda. történő teljesítése 65 mp történ teljesítése. sorozatterhelések közben is. kiinduló helyzetekből 20 m-es Helyes futótechnika távon

Kézilabda. történő teljesítése 65 mp történ teljesítése. sorozatterhelések közben is. kiinduló helyzetekből 20 m-es Helyes futótechnika távon Évfolyam: 5-8. Kézilabda Korosztály: Cél A korosztálynak megfelelő kondicionális képességek kialakítása. A hozott kézilabdás mozgásminták megerősítése, ill. felülvizsgálata alapján jó technikai alapok

Részletesebben

Szakmai tanulmányút Barcelona,

Szakmai tanulmányút Barcelona, Szakmai tanulmányút Barcelona, 2016. 04. 13-17. Résztvevők: Lóczi István Hódmezővásárhelyi Akadémia szakmai igazgató UEFA "PRO" Koleszár György B.A.Z. megye szakmai igazgató UEFA "A" ELIT YOUTH A Lengyel

Részletesebben

2010 Tavasz U-19. Tavaszi szezont a 7. helyről vártuk, de látótávon belül volt dobogó elérése, ezért bízva egy sikeres tavaszban megcéloztuk azt.

2010 Tavasz U-19. Tavaszi szezont a 7. helyről vártuk, de látótávon belül volt dobogó elérése, ezért bízva egy sikeres tavaszban megcéloztuk azt. 2010 Tavasz U-19 Január utolsó hetében kezdtük a felkészülést, melyre egy teremtornával hangoltunk Cegléden. A csapat az 5. helyen végzett, bemelegítésnek jó volt. A következő héten kezdődött az igazi

Részletesebben

2. EliteSport Nemzetközi Tavaszi Kézilabda Torna Balatonfüred 2019

2. EliteSport Nemzetközi Tavaszi Kézilabda Torna Balatonfüred 2019 2. EliteSport Nemzetközi Tavaszi Kézilabda Torna Balatonfüred 2019 A verseny időpontja: 2019. április 19-22. (4 játéknap) A verseny helyszíne: Balatonfüred és Alsóőrs sportcsarnokai (4 sportcsarnok) A

Részletesebben

Optimális keretfeltételek/ kísérő intézkedések

Optimális keretfeltételek/ kísérő intézkedések Optimális keretfeltételek/ kísérő intézkedések támogató stáb táplálék kiegészítők kompressziós ruházat hűtőmellények kapucnis felső ellenőrzés / diagnosztika Kolumbiában Optimális keretfeltételek/ kísérő

Részletesebben

Módszer a tanítás művészete

Módszer a tanítás művészete Módszer a tanítás művészete Oktatási - képzési célok: Életkor: 5-7 8-9 10-11 12-13 14-15 16-17 18-19 20-21 Játék megszerettetése Játékérettség kialakítása. Mérkőzés érettség kialakítása. Bajnokság érettség

Részletesebben

2008-as korosztály szülői értekezlet éves korosztály

2008-as korosztály szülői értekezlet éves korosztály 2008-as korosztály szülői értekezlet 10-11 éves korosztály Életkori sajátosságok Fogékonyabbak, és jobban képezhetők Csoportba és csapatba történtő beilleszkedés zökkenőmentes Koncentráltak a hosszabb

Részletesebben

Utánpótlásnevelés az FC Barcelonánál Felépítés módszerek. Albert Puig FC. Barcelona Ifjúsági divizió Szakmai Igazgató

Utánpótlásnevelés az FC Barcelonánál Felépítés módszerek. Albert Puig FC. Barcelona Ifjúsági divizió Szakmai Igazgató Utánpótlásnevelés az FC Barcelonánál Felépítés módszerek Albert Puig FC. Barcelona Ifjúsági divizió Szakmai Igazgató A BARCELONA KÉPZÉS FILOZÓFIA ALAPJAI Nevelés Értékek Tanulás Tisztelet A BARCELONA FILOZÓFIA

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképző Központ. Tervezés az utánpótlásban, amatőr csapatnál

Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképző Központ. Tervezés az utánpótlásban, amatőr csapatnál Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképző Központ Tervezés az utánpótlásban, amatőr csapatnál Tervezés U9 U15 Nyár ősz Téli szünet Megismerkedés, képességek felmérés os keret kiválasztása Célkitűzések Feladatok

Részletesebben

10-11 éves korosztály

10-11 éves korosztály 10-11 éves korosztály Képzési célok U11: a játék megszerettetése játékérettség a játékszemlélet fejlesztése tanulás játékokkal koordináció,ügyesség fejlesztése játékhelyzetek oktatása, a mérkőzés alaptényezőinek

Részletesebben

Tananyag Követelmény Megjegyzés KÉPESSÉGFEJLESZTÉS Futások: kitartó futások. valamint a szökdelések váltott lábú szökdelések

Tananyag Követelmény Megjegyzés KÉPESSÉGFEJLESZTÉS Futások: kitartó futások. valamint a szökdelések váltott lábú szökdelések Évfolyam: 9-12. Korosztály: serdülő- ifjúsági Cél A fizikai képességfejlesztés által felkészülés a felnőtt korosztály elvárásaira A felnőtt mezőnyre való felkészülés jegyében a technikai és taktikai elemek

Részletesebben

UEFA A KONDICIONÁLIS KÉPESSÉGEK FEJLESZTÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI A FUTBALLBAN

UEFA A KONDICIONÁLIS KÉPESSÉGEK FEJLESZTÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI A FUTBALLBAN KONDICIONÁLIS KÉPESSÉGEK FEJLESZTÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI A FUTBALLBAN A kondicionális képességek fejlesztése állandó vita témát szolgáltat a csapatok felkészítése során. Van, aki a tiszta futásokkal kialakított,

Részletesebben

FK Csíkszereda tanulmányút

FK Csíkszereda tanulmányút FK Csíkszereda tanulmányút Barcelona, 2016. 02. 8-15. Résztvevők: Szondy Zoltán Bíró Albin Dusinszki Zoltán 1.nap- edzéslátogatás a CF. Damm U8-U11 korosztályainál Vall d'hebron Blokkokban való munka,

Részletesebben

Vízilabda záróvizsga kérdések

Vízilabda záróvizsga kérdések Vízilabda záróvizsga kérdések 1. Támadás-indítás (játékban): - lehetőségei - jelentősége - labdakérés fontossága - labdakiadás fontossága Támadás-indítás megakadályozásának praktikus lehetőségei (játékban):

Részletesebben

Dabasi. helyzet. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál.

Dabasi. helyzet. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa III. évfolyam. 3. szám A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. Csapataink, játékosaink Teremtornák 2018 U11 A torna

Részletesebben

A magyar kötöttfogású birkózó válogatott kialakítása és felkészítési programjának tervezete a évi októberi budapesti világbajnokságra

A magyar kötöttfogású birkózó válogatott kialakítása és felkészítési programjának tervezete a évi októberi budapesti világbajnokságra A magyar kötöttfogású birkózó válogatott kialakítása és felkészítési programjának tervezete a 2018. évi októberi budapesti világbajnokságra Készítette: az MBSZ 2017. december 8-i elnökségi ülésére Sike

Részletesebben

Dabasi. helyzet. Bajnokcsapat! A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3.

Dabasi. helyzet. Bajnokcsapat! A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3. Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa I. évfolyam. 8. szám Bajnokcsapat! A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3. bajnokcsapataink Bajnok

Részletesebben

A foglalkozás feladatai:

A foglalkozás feladatai: Adminisztráció A foglalkozás feladatai: a játék érthetővé tétele a technikai kivitelezés és pontosságának tanítása figyelem és koncentráció fejlesztés csapat, csapatrészek feladatainak oktatása a játék

Részletesebben

PSV AKADÉMIA 2007/2008

PSV AKADÉMIA 2007/2008 PSV AKADÉMIA 2007/2008 ISKOLA ÉS LABDARÚGÁS 1. Főállású tanulási koordinátor 2. LOOT PROJECT 3. GRADES A tanulás és a foci kéz a kézben megy! CÉLOK AZ AKADÉMIÁN Elsődleges cél A PSV számára profi játékosokat

Részletesebben

Jelentés a női csörgőlabda válogatott 10 hetes nyári EB felkészüléséről és. az Eb-n nyújtott teljesítményéről

Jelentés a női csörgőlabda válogatott 10 hetes nyári EB felkészüléséről és. az Eb-n nyújtott teljesítményéről Jelentés a női csörgőlabda válogatott 10 hetes nyári EB felkészüléséről és az Eb-n nyújtott teljesítményéről A csapat a június 27. pénteki utolsó edzése után két hét pihenőre vonult. A két hét alatt meg

Részletesebben

Játékok oktatása. Módszertan

Játékok oktatása. Módszertan Játékok oktatása Módszertan Képzési filozófia A képzési filozófia alapja az, hogy a labdarúgás 2, 3, esetleg 4 játékos együttműködéséből áll a pálya különböző részein. A csapat sikerét a játékosok egyéni

Részletesebben

A felnőtt futball követelményei. Ifi után a felnőttek között. Szombathely, 2011.12.15. Róth Antal

A felnőtt futball követelményei. Ifi után a felnőttek között. Szombathely, 2011.12.15. Róth Antal A felnőtt futball követelményei Ifi után a felnőttek között Szombathely, 2011.12.15. Róth Antal 208 tagállam MÚLT JELEN JÖVŐ Barcs Sándor (1912 2010) 1950-63 MLSZ elnök 1962-78 UEFA alelnök 1980 UEFA tiszteletbeli

Részletesebben

Vízilabda: a vb szele megérintette Budapestet

Vízilabda: a vb szele megérintette Budapestet http://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/302/vizilabda-a-vb-szele-megerintette-budapestet Vízilabda: a vb szele megérintette Budapestet 2017.02.14. 10:20 CET Egy kis ízelítőt kaphatott a budapesti közönség

Részletesebben

Játékok oktatása. Módszertan

Játékok oktatása. Módszertan Játékok oktatása Módszertan Képzési filozófia A képzési filozófia alapja az, hogy a labdarúgás 2, 3, esetleg 4 játékos együttműködéséből áll a pálya különböző részein. A csapat sikerét a játékosok egyéni

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképző Központ. Tervezés, periodizáció

Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképző Központ. Tervezés, periodizáció Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképző Központ Tervezés, periodizáció Követelmények a modern futballban A játék olvasása, intelligens helyezkedés, első érintés fontossága Kis terület Magas technikai képzettség,labdabirtoklásnál

Részletesebben

Phoenix Fireball Sport Egyesület

Phoenix Fireball Sport Egyesület Phoenix Fireball Sport Egyesület Egyesületünk 2005 júliusában alakult meg. Fő célunk, melyet az elkövetkezendő években is szeretnénk képviselni, hogy egy Európa-szerte igen népszerű sportágat, a FLOORBALL*-t

Részletesebben

Két frontos (hazai és nemzetközi) szereplés tervezési nehézségei

Két frontos (hazai és nemzetközi) szereplés tervezési nehézségei Emeljük a szintet konferencia 3. nap Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképző Központ Két frontos (hazai és nemzetközi) szereplés tervezési nehézségei Herczeg András UEFA Pro Az előadás tartalma: Milyen különbségekkel

Részletesebben

UEFA B TOVÁBBKÉPZÉS (Gyakorlati anyag) 2014.02.12. Tiszaújváros. Oktatási lépések, kulcspontok bemutatása 1:1, 2:1, 4:2 elleni kis játékokon keresztül

UEFA B TOVÁBBKÉPZÉS (Gyakorlati anyag) 2014.02.12. Tiszaújváros. Oktatási lépések, kulcspontok bemutatása 1:1, 2:1, 4:2 elleni kis játékokon keresztül Cél: UEFA B TOVÁBBKÉPZÉS (Gyakorlati anyag) 2014.02.12. Tiszaújváros Oktatási lépések, kulcspontok bemutatása 1:1, 2:1, 4:2 elleni kis játékokon keresztül (Korosztály: 12 év Létszám: 12+2 fő Bemutató ideje:

Részletesebben

Labdarúgás Fejlesztési Terv

Labdarúgás Fejlesztési Terv Labdarúgás Fejlesztési Terv A sport összeköt testvériskolai kapcsolat kiépítése a Boglári Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola között TÁMOP -3.3.14.A-12/1-2013-0033 Készítette: Koszics Gábor Pétervására,

Részletesebben

Märcz Tamás: A világbajnokságon nem ismerünk majd lehetetlent

Märcz Tamás: A világbajnokságon nem ismerünk majd lehetetlent https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/235/marcz-tamas-a-vilagbajnoksagon-nem-ismerunk-majd-lehetetlent Märcz Tamás: A világbajnokságon nem ismerünk majd lehetetlent 2016.12.25. 09:40 CET Sydney olimpiai

Részletesebben

Vienna Test System Sportpszichológiai méréssel a sikerért

Vienna Test System Sportpszichológiai méréssel a sikerért Emeljük a szintet Pedagógia és pszichológia a labdarúgásban Vienna Test System Sportpszichológiai méréssel a sikerért Fózer-Selmeci Barbara sport szakpszichológus +36 20 405 72 77 barbara.selmeci@atwork.hu

Részletesebben

Köröstarcsa Labdarúgó Szakosztály évi beszámolója

Köröstarcsa Labdarúgó Szakosztály évi beszámolója Köröstarcsa Labdarúgó Szakosztály 2013-2014. évi beszámolója Szakosztályunkat 2013-2014 évben a nyugodt, kiegyensúlyozott szakmai munka jellemezte. Egy felnőtt csapat és hat utánpótlás csapat versenyeztetését

Részletesebben

IV. RÁBAKÖZ KUPA LÁNY KÉZILABDA TORNA

IV. RÁBAKÖZ KUPA LÁNY KÉZILABDA TORNA 2015. évi versenykiírás 1. A Kupa célja A kézilabdázás megismertetése, megszerettetése és széles körben történő elterjesztése. Rábaköz és környéke lány kézilabda utánpótlás sportélet felpezsdítése. A Kupa

Részletesebben

Beszámoló. és a 2013.évi Dániai EB-ről.

Beszámoló. és a 2013.évi Dániai EB-ről. Beszámoló a Magyar Női U-19-es kézilabda válogatott 2013.Július1- Augusztus 30. közötti időszakban végzett szakmai munkájáról és a 2013.évi Dániai EB-ről. A stáb tagjai: I. Vezető edző: Hajdu János II.

Részletesebben

I. JFC Kupa Jászberény, 2015. augusztus 16. VERSENYKIÍRÁS. I. JFC Kupa. utánpótlás labdarúgótorna

I. JFC Kupa Jászberény, 2015. augusztus 16. VERSENYKIÍRÁS. I. JFC Kupa. utánpótlás labdarúgótorna VERSENYKIÍRÁS I. JFC Kupa utánpótlás labdarúgótorna A TORNA CÉLJA A bajnokságok megkezdése előtt felkészülési lehetőséget biztosítani a meghívott csapatok számára. Célunk az, hogy ezt a tornát évről-évre

Részletesebben

MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG EDZŐKÉPZŐ KÖZPONT UEFA Elite Youth A

MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG EDZŐKÉPZŐ KÖZPONT UEFA Elite Youth A MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG EDZŐKÉPZŐ KÖZPONT UEFA Elite Youth A A játék szervezése és a védekezés megszervezése a középső harmadban 4-3-3-as játékrendszerben Készítette: Németh Károly Németh Antal Varga

Részletesebben

Strandkézilabda alapjai játékvezetés szempontjából

Strandkézilabda alapjai játékvezetés szempontjából Strandkézilabda alapjai játékvezetés szempontjából Szabályismertetés röviden (miben más ) Bonifert Ferenc 2014. május Miben más? Játéktér Játékosok száma Speciális körülmények Sorsolás Játékidő Kezdés

Részletesebben

FC Bayern München - Borussia Dortmund 2: Csapat. Aktivitás: Mario Gomez. Luiz Gustavo. Franck Ribéry. Mario Mandzukic.

FC Bayern München - Borussia Dortmund 2: Csapat. Aktivitás: Mario Gomez. Luiz Gustavo. Franck Ribéry. Mario Mandzukic. Meccs: FC Bayern München Borussia Dortmund :... Csapat Csapat teljesítmény: Passzok Passz (db) Jó passzok aránya: ## Passzolt távolság (jó passzok): 77, m Lapos passzok: 7 db Lapos passz sikeresség: %

Részletesebben

A nemzeti válogatott fejlesztése 1994 es korosztály

A nemzeti válogatott fejlesztése 1994 es korosztály A nemzeti válogatott fejlesztése 1994 es korosztály 94 es korosztályú válogatott csapat GÓLOK Nemzetközi mérkőzések 2009.08.12 17. Liechtensteini Négy Nemzet Torna 2009.08.14.: Liechtenstein Ausztria

Részletesebben

A FELNŐTT MAGYAR KUMITE VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI TERVE

A FELNŐTT MAGYAR KUMITE VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI TERVE 2014. ELŐSZÓ Bátran állíthatjuk, hogy 2013. a magyar karate egyik legsikeresebb éve volt. A korosztályos Európa- és világbajnokságokról rendre 4-5 éremmel térhetett haza csapatunk, a főiskolás Eb-n négyen

Részletesebben

helyzet Dabasi Jól szerepelnek labdarúgó lányaink Az FC Dabas Barcelonában köszöntötte ifj. Mari Zoltánt A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz,

helyzet Dabasi Jól szerepelnek labdarúgó lányaink Az FC Dabas Barcelonában köszöntötte ifj. Mari Zoltánt A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa I. évfolyam. 15. szám Jól szerepelnek labdarúgó lányaink A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. Az FC Dabas Barcelonában

Részletesebben

EGYÉNI TAPASZTALATAIM A MARATONI FELKÉSZÜLÉSRŐL

EGYÉNI TAPASZTALATAIM A MARATONI FELKÉSZÜLÉSRŐL EGYÉNI TAPASZTALATAIM A MARATONI FELKÉSZÜLÉSRŐL BEMUTATKOZÁS CSABAI EDVIN SPORTÁG KENU SZAKÁG MARATON VERSENYSZÁM KENU EGYES ÉS KENU PÁROS EREDMÉNYEK 17 VILÁGBAJNOKI GYŐZELEM MEGSZAKÍTÁS NÉLKÜL 1999 ÉS

Részletesebben

A magyar futball filozófia. Filozófia nélkül nincs törzse a fának, csak ágai és kellenek a gyökerek is!

A magyar futball filozófia. Filozófia nélkül nincs törzse a fának, csak ágai és kellenek a gyökerek is! A magyar futball filozófia Filozófia nélkül nincs törzse a fának, csak ágai és kellenek a gyökerek is! Magyar labdarúgó filozófia Mit akarunk? Hová akarunk eljutni? Milyen a mi filozófiánk? Milyen a labdarúgó

Részletesebben

TECHNIKAI ÉS TAKTIKAI ANALÍZIS FIFA KLUB VILÁGBAJNOKSÁG JAPÁN 2006 DECEMBER 10-17

TECHNIKAI ÉS TAKTIKAI ANALÍZIS FIFA KLUB VILÁGBAJNOKSÁG JAPÁN 2006 DECEMBER 10-17 TECHNIKAI ÉS TAKTIKAI ANALÍZIS FIFA KLUB VILÁGBAJNOKSÁG JAPÁN 2006 DECEMBER 10-17 FIFA Technikai Stáb jelentése Fordította és kijegyzetelte: Bicskei Bertalan MLSZ Edzőképző vezető -1- A TORNA RÉSZTVEVŐI

Részletesebben

Phoenix Fireball Sport Egyesület

Phoenix Fireball Sport Egyesület Phoenix Fireball Sport Egyesület Egyesületünk 2005 júliusában alakult meg. Fő célunk, melyet az elkövetkezendő években is szeretnénk képviselni, hogy egy Európa-szerte igen népszerű sportágat, a FLOORBALL*-t

Részletesebben

Forever Cup Dunaújvárosban

Forever Cup Dunaújvárosban Dunaújváros volt az egyik állomása a Forever Cupa selejtezőjének, melyet a Dunaújváros stadionban rendezett meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. A kupára 16 csapat nevezett be, hogy megnyerje a dunaújvárosi

Részletesebben

Ifi Eb Grenoble 2017

Ifi Eb Grenoble 2017 Ifi Eb Grenoble 2017 Az Ifi Eb-re történő felkészülés 2016 szeptember végén már elkezdődött. A jelöltek nagyobb részének felkészítését Balogh Ákos a Gószövetség elnöke vezette (Köllner Barnabás, Réti Zoltán,

Részletesebben

Pintér: Én is a Fradinak szurkoltam

Pintér: Én is a Fradinak szurkoltam 2014 február 02. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Értéke: 2/5 Mérték Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 Pintér Attila nem tagadja, hogy a Ferencváros élete meghatározó klubja.

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó T Á J É K O Z T A T Ó az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club tevékenységéről Ózd, 2011. április 21. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke Club Előkészítő: Ózdi Súlyemelő és Fitness Ügyvezető

Részletesebben

GRASSROOTS AZ EDZŐ-PEDAGÓGUS

GRASSROOTS AZ EDZŐ-PEDAGÓGUS GRASSROOTS AZ EDZŐ-PEDAGÓGUS AZ EDZŐ-PEDAGÓGUS Azok az emberek, akik részt vesznek a Grassroots tevékenységekben. Edzők, tanárok, közösségi vezetők-szervezők, stb. AZ EDZŐ-PEDAGÓGUS jellemzői Szenvedélyes

Részletesebben

XXXIX. MŰSZAKI FELSŐOKTATÁSI SPORTNAPOK

XXXIX. MŰSZAKI FELSŐOKTATÁSI SPORTNAPOK XXXIX. MŰSZAKI FELSŐOKTATÁSI SPORTNAPOK 2008. OKTÓBER 23-24. DEBRECEN PROGRAM A SPORTNAPOK RÉSZVEVŐI: - DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA - KECSKEMÉTI FŐISKOLA - PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM - BUDAPESTI MÜSZAKI FŐISKOLA

Részletesebben

Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója.

Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója. Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója. 2012. január: Iskolai csoportedzések, István Király ált iskola, minden hétfő 14 órától Gyolcsos Ferenc vezetésével 15 fő. Táncsics Mihály Általános iskola kedd

Részletesebben

Gyermek Kupa Szabályok Versenykiírás 3/b sz. melléklet

Gyermek Kupa Szabályok Versenykiírás 3/b sz. melléklet Nemzetközi Kosárlabda Játékszabályok KIVONAT Gyermek Kupára vonatkozó szabályok módosításokkal A Gyermek Kupa kosárlabda mérkőzéseket az alábbi szabályok szerint kell játszani. A Nemzetközi kosárlabda

Részletesebben

BENU Fiú Gyermek Országos N Bajnokság Kecskeméti Élményfürdő :00. kek

BENU Fiú Gyermek Országos N Bajnokság Kecskeméti Élményfürdő :00. kek Kecskeméti Junior Sport Kft. Időkérések fehér I: 2:06 II: 2:24 III: - IV: 5:52 Igazolási Személyi hibák* NÉV N szám I. II. III. Gólok 022806 Dancsó Donát (X) 1 018556 Szilágyi Edina (X) 2 012681 Tovaj

Részletesebben

A JÁTÉKVEZETŐK ERŐNLÉTI FELKÉSZÍTÉSE

A JÁTÉKVEZETŐK ERŐNLÉTI FELKÉSZÍTÉSE A JÁTÉKVEZETŐK ERŐNLÉTI FELKÉSZÍTÉSE 2011. Készítette: Ábrahám Attila 2 1.) Külső feltételek A labdarúgó játékvezetők fizikai felkészítésének minősége összefügg azzal is, adottak-e a szükséges (strukturális

Részletesebben

Labdajátékok 5-8. évfolyam

Labdajátékok 5-8. évfolyam Labdajátékok 5-8. évfolyam 5-6. évfolyam Cél: - Az 1-4. évfolyamon megszerzett elemi szintű technikai tudás közelítsen a sportági alaptechnikához - A tanulók keringési-, légzési-, és mozgató rendszerének

Részletesebben

Értékelés. Tisztelt Szülık!

Értékelés. Tisztelt Szülık! Tisztelt Szülık! Szeretnénk megköszönni, azoknak a Szülıknek a segítségét, akik a számukra eljuttatott kérdıív kitöltésével segítséget nyújtottak abban, hogy megismerhessük az Angyalföldi Sportiskoláról

Részletesebben

ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY V. KORCSOPORT. Debrecen Balmazújváros május 8 10.

ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY V. KORCSOPORT. Debrecen Balmazújváros május 8 10. ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY Debrecen Balmazújváros 2014. május 8 10. 1 Hely Megye Iskola neve Település Tanár neve 1. Veszprém I. Medgyaszay István Szakképző Iskola, Gimnázium Palotai Nándor Veszprém és

Részletesebben

CÉLJA A LASSÍTÁS ÉS EZZEL BÜNTETŐNÉL KÖNNYEBB GÓLSZERZÉSI LEHETŐSÉG MEGAKADÁLYOZÁSA

CÉLJA A LASSÍTÁS ÉS EZZEL BÜNTETŐNÉL KÖNNYEBB GÓLSZERZÉSI LEHETŐSÉG MEGAKADÁLYOZÁSA A szabályokról Az MVLSZ Játékvezetői Bizottsága a Ligával egyeztetve a szabályok eltérő értelmezésének kizárása, és az egységes játékvezetői szemlélet kialakítása érdekében az alábbi kötelező érvényű iránymutatással

Részletesebben

Dinamo Torpedo Közhasznú Sportegyesület székhely: 1125 Budapest, Kútvölgyi út 69. B/1.

Dinamo Torpedo Közhasznú Sportegyesület székhely: 1125 Budapest, Kútvölgyi út 69. B/1. Dinamo Torpedo Közhasznú Sportegyesület székhely: 1125 Budapest, Kútvölgyi út 69. B/1. Szakmai beszámoló 2012. év Kelt: Budapest, 2013. február 15... Brávácz Balázs játékos-edző Célok Általános célok A

Részletesebben

A 2008-AS LABDARÚGÓ EURÓPA BAJNOKSÁG TANULSÁGAI Szombathely Popovics Sándor

A 2008-AS LABDARÚGÓ EURÓPA BAJNOKSÁG TANULSÁGAI Szombathely Popovics Sándor A 2008-AS LABDARÚGÓ EURÓPA BAJNOKSÁG TANULSÁGAI 2008.09.27. Szombathely Popovics Sándor A Spanyol válogatott, jogosan lett a torna győztese.ez egy jónak mondható torna volt, és a spanyol csapat nyújtotta

Részletesebben

LELÁTÓ. Wwww.keruletufc.hu. Közel a címvédés!

LELÁTÓ. Wwww.keruletufc.hu. Közel a címvédés! LELÁTÓ Wwww.keruletufc.hu A II. Kerület UFC információs magazinja Közel a címvédés! 2015/IV. 41. szám CSAPATAINK 2005/2006-ban születettek Április hónapban folytattuk a munkát amit szezon elején

Részletesebben

JUNIOR VILÁGBAJNOKSÁG BOSZNIA-HERCEGOVINA 2013.07.14-28.

JUNIOR VILÁGBAJNOKSÁG BOSZNIA-HERCEGOVINA 2013.07.14-28. JUNIOR VILÁGBAJNOKSÁG BOSZNIA-HERCEGOVINA 2013.07.14-28. A junior válogatott munkáját, mint Szövetségi Kapitány közvetlenül a világbajnokság felkészülése előtt vettem át Kovács Péter Úrtól. Segítőm Kopornyik

Részletesebben

Előterjesztés Részvétel a évi junior Világbajnokságon

Előterjesztés Részvétel a évi junior Világbajnokságon Előterjesztés Részvétel a 2018. évi junior Világbajnokságon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai alelnök A verseny megnevezése: Junior Világbajnokság A verseny helye: Trnava A verseny ideje: 2018. 09.

Részletesebben

Előterjesztés Részvétel a évi Kadet Európa-bajnokságon

Előterjesztés Részvétel a évi Kadet Európa-bajnokságon Előterjesztés Részvétel a 2016. évi Kadet Európa-bajnokságon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai igazgató Az előterjesztést tárgyalja: az MBSZ 2016. július 6-i Elnökségi ülése A verseny megnevezése: Kadet

Részletesebben

Beszámoló. 2013. évi EB selejtezőjéről

Beszámoló. 2013. évi EB selejtezőjéről Beszámoló a Magyar Női Ifjúsági Válogatott 2013. évi EB selejtezőjéről Az MKSZ felkérésére 2012 novemberében elvállaltam a Magyar Női iifjúsági válogatott felkészítését és versenyeztetését. A jelenlegi

Részletesebben

2014. Brazília Labdarúgó Világbajnokság Tapasztalatok, érdekességek. Szalai László MLSZ Edzőképző Központ igazgató

2014. Brazília Labdarúgó Világbajnokság Tapasztalatok, érdekességek. Szalai László MLSZ Edzőképző Központ igazgató 2014. Brazília Labdarúgó Világbajnokság Tapasztalatok, érdekességek Szalai László igazgató Technikai-taktikai analízis elemzések érdekességek megfigyelhető trendek Játékrendszerek, formációk Játék elképzelés,

Részletesebben

Játékok oktatása. Módszertan

Játékok oktatása. Módszertan Játékok oktatása Módszertan Képzési filozófia A képzési filozófia alapja az, hogy a labdarúgás 2, 3, esetleg 4 játékos együttműködéséből áll a pálya különböző részein. A csapat sikerét a játékosok egyéni

Részletesebben

Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása

Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása http://fina-budapest2017.com/hu/hirek/319/sorsoltak-ime-a-vilagbajnoki-vizilabdatornak-csoportbeosztasa Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása 2017.02.24. 12:28 CET A budapesti

Részletesebben

Előterjesztés Részvétel a évi Kadet Európa-bajnokságon

Előterjesztés Részvétel a évi Kadet Európa-bajnokságon Előterjesztés Részvétel a 2018. évi Kadet Európa-bajnokságon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai alelnök Az előterjesztést tárgyalja: 2018. 04. 20-i Elnökségi Ülés A verseny megnevezése: Kadet Európa-bajnokság

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Szakmai beszámoló a Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület működéséről és terveinek

Részletesebben

2018/2019-ES TANÉV PEST MEGYEI V.-VI. KORCSOPORTOS LEÁNY KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA

2018/2019-ES TANÉV PEST MEGYEI V.-VI. KORCSOPORTOS LEÁNY KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019-ES TANÉV PEST MEGYEI V.-VI. KORCSOPORTOS LEÁNY KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA Kedves Kollégák! Az idei tanévben a visszalépések illetve a határidőn túl nevező csapatok miatt körülményes

Részletesebben

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A 2015. ÉVI FÉRFI ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁSA 2015/2016. ÉVI BAJNOKI SZEZON 1 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 A Magyar Kupa mérkőzéssorozat célja: A Magyar Kupa mérkőzéssorozat

Részletesebben

Játékvezető személyisége

Játékvezető személyisége Játékvezető személyisége Személyiség játék irányítási képesség 2013.05.01. CSLSZ JB továbbképzés Kormányos Gábor 1 Történelmi áttekintés abban a pillanatban, amikor az önfeledt játék átalakult tétmérkőzésekké

Részletesebben

Héraklész programba kinevezett, U23 korcsoportú versenyzők felkészülési terve. 2012. év. Készítette: Bökfi János Szűcs Endre Likercz Attila

Héraklész programba kinevezett, U23 korcsoportú versenyzők felkészülési terve. 2012. év. Készítette: Bökfi János Szűcs Endre Likercz Attila Héraklész programba kinevezett, U23 korcsoportú versenyzők felkészülési terve 2012. év Készítette: Bökfi János Szűcs Endre Likercz Attila Az U23 korú válogatott: Név, születési év Magát Krisztina 1989.

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ a 2010 második félévéről

SZAKMAI BESZÁMOLÓ a 2010 második félévéről SZAKMAI BESZÁMOLÓ a 2010 második félévéről Fejér Megyei Rugby-Football Utánpótlás Műhely Egyesület Velence-tavi Utánpótlás és Női Rögbi 1 Beszámoló a 2010 év második félévéről és 2010/11 bajnoki idény

Részletesebben

A Szekszárdi I. Béla Gimnázium Helyi Tanterve

A Szekszárdi I. Béla Gimnázium Helyi Tanterve A Szekszárdi I. Béla Gimnázium Helyi Tanterve Kosárlabda Köznevelési típusú sportosztály Készítette: a gimnázium testnevelés és sport munkaközössége 2015. 9. osztály 14-15 évesek Cél: A testnevelés és

Részletesebben

KAJAK PÓLÓ FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM 2015

KAJAK PÓLÓ FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM 2015 PROGRAMTERVEK Magyar Kajak-Kenu Szövetség KAJAK PÓLÓ FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM 2015 KAJAK-KENU SPORT SZAKMAI DOKUMENTUMAI Programok felelősei és a dokumentumok készítői: OLIMPIAI CIKLUS: 2012-2016 Rio TERVEZÉSI

Részletesebben

V. RÁBAKÖZ KUPA LÁNY KÉZILABDA TORNA

V. RÁBAKÖZ KUPA LÁNY KÉZILABDA TORNA 2016. évi versenykiírás 1. A Kupa célja A kézilabdázás megismertetése, megszerettetése és széles körben történő elterjesztése. Rábaköz és környéke lány kézilabda utánpótlás sportélet felpezsdítése. A Kupa

Részletesebben

Tájékoztató. a Kerekegyházi Sportegyesület évi működéséről. Készítette:

Tájékoztató. a Kerekegyházi Sportegyesület évi működéséről. Készítette: Kerekegyházi Sportegyesület 6041 Kerekegyháza, Dózsa Gy. u. 145. Tájékoztató a Kerekegyházi Sportegyesület 2011. évi működéséről Készítette: Bognárné Kormos Erika a Kerekegyházi Sportegyesület elnökhelyettese

Részletesebben