J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete április 18-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. április 18-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből"

Átírás

1 Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2011. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete április 18-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből

2 2 Hosszúhetény Község Képviselő-testülete 4/2011. sz. J e g y z ő k ö n y v Készült: április 18-án a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott képviselő-testületi ülésének jegyzőkönyvéből Jelen vannak: dr. Csörnyei László polgármester Dr. Orbán László Csajkás Géza dr. Herbert Tamás Papp János Sebők János Strung Nándor jegyző képviselők Igazoltan távol: Balázs László képviselő Tanácskozási joggal meghívottak: Bencsikné Takács Márta alpolgármester Dr. Csörnyei László polgármester köszönti a megjelenteket, és megnyitja a képviselő-testület ülését. Megállapítja, hogy a képviselő-testület részéről 7 fő jelen van, így az ülés határozatképes. A képviselő-testület az ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el.

3 3 NAPIREND: I. Tájékoztató a képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról II. III. IV. Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás ügyei Beszámoló a Hosszúhetény Községi Önkormányzat és intézményei évi költségvetésének végrehajtásáról Hosszúhetény Községi Önkormányzat évi költségvetésének végrehajtásáról készített könyvvizsgálói jelentés elfogadása V. Hosszúhetény Községi Önkormányzat évi gazdasági programjának elfogadása VI. VII. VIII. IX. Lakossági tiltakozás a Fatelep felszámolása miatt vásárolt ingatlanok ügyében Előadó: dr. Csörnyei László jegyző A helyi önkormányzat által a gyermekvédelem körében nyújtott pénzbeli és természetbeni ellátásokról, a gyermekek napközbeni ellátásáról és a jegyzői hatáskörben tett gyámhatósági intézkedésekről évben Ásvány Rita 7621 Pécs, Toldi M. u. 6. földvásárlási kérelme Wágnőder István és neje Ormándi u telekhatár-rendezési kérelme X. Helyi védettségű lakóépületek felújítására benyújtott támogatási kérelmek elbírálása XI. XII. XIII. Lieberné Éliás Ágnes Ormándi u. 3. támogatási kérelme A közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról, valamint a települési szilárd hulladék gyűjtésével, elszállításával és ártalom-mentes elhelyezésével kapcsolatos közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről szóló 2/2003.(II.17.) rendelet módosításáról Bejelentések, egyebek

4 4 NAPIRENDEK TÁRGYALÁSA I. Tájékoztató a képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról A képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról szóló tájékoztatóját ismerteti. A napirenddel kapcsolatban kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 6 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta: 53/2011.(IV.18.) sz. képv.test. h a t á r o z a t a polgármester előterjesztésében megtárgyalta a képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról szóló tájékoztatót és azt tudomásul veszi. II. Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás ügyei A Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás Szociális Szolgáltató Központ évi tevékenységéről szóló beszámolóját, az Együttműködési Megállapodás módosítását, valamint a szociális ellátások intézményi térítési díjának módosítását tartalmazó előterjesztéseket ismerteti. Kéri a képviselő-testülettől a határozati javaslatok, valamint a tájékoztató elfogadását. 6 igen szavazattal az alábbi határozatokat hozta: 54/2011.(IV.18.) sz. képv.test. h a t á r o z a t megtárgyalta a Komlói Szociális Szolgáltató Központ évi tevékenységéről szóló beszámolót és azt elfogadja. 55/2011.(IV.18.) sz. képv.test. h a t á r o z a t Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás Együttműködési Megállapodás módosítására tett javaslatokkal egyetért, a módosítást jóváhagyja.

5 5 56/2011.(IV.18.) sz. képv.test. h a t á r o z a t a szociális ellátások intézményi térítési díjának módosítását tudomásul veszi. III. Beszámoló a Hosszúhetény Községi Önkormányzat és intézményei évi költségvetésének végrehajtásáról Az önkormányzat és intézményei évi költségvetésének végrehajtásáról készült előterjesztésben szereplő beszámolót ismerteti a képviselő-testülettel. Egyetért a Pénzügyi, Ellenőrző bizottság véleményével, mely szerint a költségvetés, illetve az önkormányzat gazdálkodása egyensúlyban volt, ezért a beszámolót elfogadásra javasolja. Kéri a képviselő-testülettől az előterjesztésben szereplő, évi belső ellenőrzési ütemterv végrehajtásáról szóló jelentés, valamint a hiányosságok megszüntetésére készített intézkedési terv elfogadását. A képviselő-testület egyhangúan 6 igen szavazattal megalkotja A évi költségvetési zárszámadásról szóló 7/2011.(IV.22.) rendeletét. A képviselő-testület egyhangúan 57/2011.(IV.18.) sz. képv.test. h a t á r o z a t megtárgyalta az önkormányzat és intézményei évi belső ellenőrzéséről szóló éves összefoglaló ellenőrzési jelentést és azt elfogadja, a feltárt hiányok megszüntetésére készített intézkedési tervvel együtt. IV. Hosszúhetény Községi Önkormányzat évi költségvetésének végrehajtásáról készített könyvvizsgálói jelentés elfogadása Az előterjesztésben szereplő, az önkormányzat és intézményei évi egyszerűsített könyvvizsgálatáról készül jelentést ismerteti a képviselő-testülettel. Támogatva a Pénzügyi, Ellenőrző Bizottság véleményét, javasolja a kiegyensúlyozott önkormányzati gazdálkodást alátámasztó könyvvizsgáló jelentés elfogadását.

6 6 58/2011.(IV.18.) sz. képv.test. h a t á r o z a t megtárgyalta az önkormányzat és intézményei évi egyszerűsített pénzügyi beszámolójáról készített független könyvvizsgálói jelentést, és azt elfogadja V. Hosszúhetény Községi Önkormányzat évi gazdasági programjának elfogadása Az önkormányzat évi Gazdasági Programjáról készített előterjesztés, Pénzügyi, Ellenőrző és a Településfejlesztési, Építési, Vízügyi és Környezetvédelmi Bizottság módosító javaslataival átdolgozott formában történő elfogadását kezdeményezi. A Gazdasági Program elfogadása minden választási ciklusban a képviselő-testület törvényi kötelezettsége. A programhoz kapcsolódóan továbbra is indokoltnak és szükségesnek tartja egy önálló településfejlesztési koncepció kidolgozását. Dr. Herbert Tamás képviselő: Szorgalmazza, hogy a település fejlesztési céljainak meghatározásában nagymértékben érvényesüljön a képviselő-testület, bizottságok, civil szervezetek, lakosság véleménye, még abban az esetben is, ha ez a munka külső szakember bevonásával, irányításával kerül kidolgozásra. Mindezt a bizottság költségtakarékosság érdekében javasolta. Csajkás Géza alpolgármester: Kéri, hogy a gazdasági program a bizottsági vélemények és az aktuális információk átdolgozásával, a már megvalósult beruházások kikerülése mellett kerüljön elfogadásra. A napirenddel kapcsolatban egyéb kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 59/2011.(IV.18.) sz. képv.test. h a t á r o z a t megtárgyalta az önkormányzat Gazdasági Programját és azt a Pénzügyi, Ellenőrző Bizottság, valamint a Településfejlesztési, Építési, Vízügyi és Környezetvédelmi Bizottság módosító javaslataival átdolgozva elfogadja.

7 7 VI. Lakossági tiltakozás a Fatelep felszámolása miatt vásárolt ingatlanok ügyében Előadó: dr. Csörnyei László jegyző A Pefőti S. u. 1., a Kossuth L. u és a Fő u hsz. alatti lakások Fatelep felszámolása miatt történő megvásárlása ellen kezdeményezett, közel 200 aláírást tartalmazó lakossági tiltakozást tartalmazó előterjesztést ismerteti. Leirer József a lakosság részéről: Véleménye szerint a jelenleg Fatelepen élő cigányok faluba történő beköltözésekor a szomszédos ingatlanok elértéktelenednek, eladhatatlanná válnak. Ezek az emberek kezelhetetlenek és veszélyesek. A jelenleg szomszédjukban lakó cigány családdal évek óta problémák vannak, melyet a Polgármesteri Hivatal és a Rendőrség folyamatos intézkedései ellenére sem sikerül megoldani. Rendszeresek a lopások, a rendbontások. Amennyiben még egy-két családot erre a környékre költöztetnek, az itt élők helyzete tarthatatlanná válna. Amennyiben a faluba költözés elkerülhetetlen, javasolja, hogy a családok nagyobb szórásban, egymástól távol kerüljenek elhelyezésre. Leirer Olga a lakosság részéről: Elmondja, hogy amennyiben a Kossuth L. és a Petőfi S. utcába is beköltöztetik a tervezett családokat, 25 m-en belül 40 cigány ember kerül elhelyezésre, ami vendégeskedés esetén többszörösére is duzzadhat. Mindez különösen italozás esetén beláthatatlan következményekkel járhat. Ezek az emberek nem ismerik el a törvény előírásait, csak jogaik vannak, kötelességeik nem. Nem ritkán agresszív a viselkedésük, és különösen az egyedülálló, idősebb nőkre nagy veszélyt jelenthetnek. Bencze József a lakosság részéről: Kiemeli, hogy a petíciót aláírók nem a cigányok ellen tiltakoznak, hanem a fatelepi cigányok ellen. Tőlük még a többi cigány is fél, mert közismerten veszélyesek. Cservenka Emilné a lakosság részéről: Kéri, hogy a képviselő-testület az ingatlanok helyének végleges eldöntése után az érintett lakosságot tájékoztassa. Kihangsúlyozza: a Fatelepen élők körülményei feltétlenül megkövetelték, hogy az akkori testület a 100%-os állami támogatottságú pályázatot benyújtsa. Az ingatlanok kiválasztása rendkívül körültekintően, az önkormányzat, a Fatelepi lakosok és a falu lakossága érdekeit is szem előtt tartva történt, a pályázati feltételek, előírások betartása mellett. Az ingatlanok az önkormányzat tulajdonába kerülnek. A pályázati feltételben szereplő 5 év múlva az ingatlanok cserélhetőek.

8 Kiemeli továbbá, hogy a projekt a beköltözéssel nem zárul le. Szakemberek segítségével állandó kontroll mellett segítik a bérlők társadalmi beilleszkedését, munkához jutását, az ingatlanok állagának megóvását. VII. A helyi önkormányzat által a gyermekvédelem körében nyújtott pénzbeli és természetbeni ellátásokról, a gyermekek napközbeni ellátásáról és a jegyzői hatáskörben tett gyámhatósági intézkedésekről évben Dr. Orbán László jegyző: 8 A évi jegyzői hatáskörben tett gyámhatósági intézkedésekről, valamint a Családsegítő Szolgálat és a Gyermekjóléti Szolgálat komlói kistérség által készített beszámolójáról szóló előterjesztést ismerteti. 60/2011.(IV.18.) sz. képv.test. h a t á r o z a t megtárgyalta helyi önkormányzat által évben a gyermekvédelem körében nyújtott pénzbeli és természetbeni ellátásokról, a gyermekek napközbeni ellátásáról és a jegyzői hatáskörben tett gyámhatósági intézkedésekről szóló beszámolót és azt elfogadja. VIII. Ásványi Rita 7621 Pécs, Toldi M. u. 6. földvásárlási kérelme Dr. Orbán László jegyző: Ásványi Rita nagymezői telekvételre irányuló földvásárlási kérelmét, valamint a Településfejlesztési, Építési, Vízügyi és Környezetvédelmi Bizottság javaslatát tartalmazó előterjesztést ismerteti. Strung Nándor bizottság elnök: Elmondja, hogy a bizottsági tagok véleménye a vételár megállapításában nem volt egységes. Javasolja, hogy a képviselő-testület 300 Ft/m 2 árról induljon, 250 Ft/m 2 -ig lehetőséget biztosítva az esetleges egyezkedésre. A napirenddel kapcsolatban egyéb kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 61/2011.(IV.18.) sz. képv.test. h a t á r o z a t Ásványi Rita Pécs, Toldi M. u. 6. hsz. alatti lakos földvásárlási kérelmét elfogadja.

9 9 Az önkormányzat tulajdonában lévő 2.754/2 hrsz-ú földingatlan eladásra jelöli ki. Az eladási árat 300,- Ft/m 2 összegben állapítja meg. IX. Wágnőder István és neje Ormándi u telekhatár-rendezési kérelme Dr. Orbán László jegyző: Javasolja, hogy a képviselő-testület Wágnőder István és neje telekhatár-rendezési kérelmét az előterjesztésben szereplő Településfejlesztési, Építési, Vízügyi és Környezetvédelmi Bizottság által javasolt földcsere mellett fogadja el. 62/2011.(IV.18.) sz. képv.test. h a t á r o z a t Wágnőder István és neje Hosszúhetény, Ormándi u hsz. alatti lakosoknak telekhatárrendezéssel a tulajdonában álló 1111 hrsz-ú földrészletből a rendezési tervben meghatározott 6 m feletti szélességű területrészt földcserével átadja, egyben az Ormándi utca kiszélesítéséhez a szükséges földrészletet átveszi. Az átadásra kerülő és átvételre kerülő rész különbsége kb. 500 m 2, melyet Wágnőder István és neje 100 Ft/m 2 áron megvásárolhat. A telekhatár-rendezés bejegyzés minden költségét a vevő állja. Az önkormányzat jogi képviselője a szerződést elkészíti. X. Helyi védettségű lakóépületek felújítására benyújtott támogatási kérelmek elbírálása Dr. Orbán László jegyző: Gál Gábor és Ságodi Péter helyi védettségű lakóépületek felújítására benyújtott kérelmét ismerteti. A Településfejlesztési, Építési, Vízügyi és Környezetvédelmi Bizottság véleményét ismertetve javasolja, hogy a képviselő-testület a döntést halassza el a májusi ülésre. Mivel az elmúlt 3 évben nem volt támogatási lehetőség, és a védett épületek tulajdonosai vélhetőleg nem értesültek a költségvetés elfogadásáról, ezért a támogatásra árpilis 30-ig írjon ki felhívást a testület.

10 10 63/2011.(IV.18.) sz. képv.test. h a t á r o z a t a helyi védettségű lakóépületek felújítására benyújtott támogatási kérelmekben a döntést a soron következő ülésig elnapolja. A támogatási kérelmek benyújtási határidejét április 30-ig határozza meg. Megbízza a jegyzőt, hogy a döntésről a lakosságot értesítse. Határidő: azonnal. Felelős: dr. Orbán László jegyző. XI. Lieberné Éliás Ágnes Ormándi u. 3. támogatási kérelme Dr. Orbán László jegyző: Lieberné Éliás Ágnes balatoni gitártábor anyagi költségeihez kért ,- Ft támogatási kérelmét ismerteti a képviselő-testülettel. A Pénzügyi, Ellenőrzési Bizottság a kérelem elfogadását javasolta. 64/2011.(IV.18.) sz. képv.test. h a t á r o z a t Lieberné Éliás Ágnes Hosszúhetény, Ormándi u. 3. hsz. alatti lakos gitártábor szervezésének támogatására benyújtott kérelmét elfogadja és a szervezés költségeihez ,- Ft támogatással járul hozzá. XII. A közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról, valamint a települési szilárd hulladék gyűjtésével, elszállításával és ártalom-mentes elhelyezésével kapcsolatos közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről szóló 2/2003.(II.17.) rendelet módosításáról Dr. Orbán László jegyző: A kisújbányai, püspökszentlászlói és szőlőhegyi lakosok szemétszállítási ügyében a márciusi képviselő-testületi ülésen hozott döntés alapján elkészített, közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról, valamint a települési szilárd hulladék gyűjtésével, elszállításával és ártalom-

11 mentes elhelyezésével kapcsolatos közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről szóló rendelet módosítását tartalmazó tervezet elfogadását kéri a képviselő-testülettől. A képviselő-testület egyhangúan 6 igen szavazattal megalkotja 11 A közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról, valamint a települési szilárd hulladék gyűjtésével, elszállításával és ártalom-mentes elhelyezésével kapcsolatos közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről szóló 2/2003.(II.17.) rendeletét módosító 8/2011.(IV.22.) rendeletét. XIII. Bejelentések, egyebek Vadkerti Árpád Emlékverseny Mini-Rallye A Hosszúhetényi SE Autós Szakosztály Mini-Rallye verseny megrendezése ügyében írt tájékoztatóját ismerteti. Kovács Tamás szakosztály-vezető: A képviselői kérdésekre beszámol a verseny tervezett útvonaláról, a forgalomkorlátozás feloldásának óránkénti lehetőségéről, a károk megelőzésének és esetleges megtérítésének módjáról, az érintett lakosság szólólap formájában történő tájékoztatásáról, a rendezők felkészültségéről, a mentős, rendőrségi és polgárőri biztosítás megszervezéséről, és a verseny miatt várható vendéglátói bevételekről. Biztosítási kárigények A Generali Biztosító Szűcs Benjamin és Orsós Ferenc kárigényének elutasítása ügyében küldött leveléről tájékoztatja a képviselő-testületet. Javasolja, hogy amennyiben a jelenlegi és az esetleges későbbi károsultak a biztosító cég elutasítása ellenére is igényt tartanak kártérítésre, az önkormányzattal szemben bírósági úton érvényesítsék érdekeiket. 6 igen szavazattal az alábbi határozatokat hozta: 65/2011.(IV.18.) sz. képv.test. h a t á r o z a t Szűcs Benjamin Komló, Körtvélyes út 8. I/6. hsz. alatti lakos kártérítési igényét elutasítja.

12 12 66/2011.(IV.18.) sz. képv.test. h a t á r o z a t Orsós Ferenc Hosszúhetény, Fatelep 18. hsz. alatti lakos kártérítési igényét elutasítja. 67/2011.(IV.18.) sz. képv.test. h a t á r o z a t az önkormányzat ellen benyújtott kártérítési, illetve kárfelelősségi ügyekben a károsultakkal nem kíván egyezséget kötni. Amennyiben a károsult igényét polgári peres úton érvényesíteni tudja, úgy a kárösszeget megtéríti. Gyermekorvosi körzet kialakítása iránti kérelem Bacskay Krisztina és Kovács Gabriella gyermekorvosi körzeti kialakítására benyújtott kérelmét, valamint a háziorvosok beadvánnyal kapcsolatos válaszát ismerteti. Javasolja, hogy a napirendben a lakossági igények széles körű felmérése, valamint a bizottsági vélemények és a szakhatósági állásfoglalások beérkezése után a májusi testületi ülésen döntsön a képviselő-testület. 68/2011.(IV.18.) sz. képv.test. h a t á r o z a t az önálló gyermekorvosi körzet kialakítására benyújtott kérelem ügyében a döntést a soron következő testületi ülésig elnapolja. Megbízza a polgármestert, hogy a döntéshez szükséges valamennyi rendelkezésre álló OEP finanszírozási és háziorvosi körzet adatot szerezzen be, valamint előterjesztésében a jogszabályi feltételekről is tájékoztassa a képviselő-testületet. Határidő: május 15. Felelős: Dr. Csörnyei László polgármester.

13 13 Komposztálást népszerűsítő mintaprojekt pályázat Elmondja, hogy a KEOP-6.2.0/A/09-11 Fenntarthatóbb életmódot és fogyasztási lehetőségeket népszerűsítő, terjedésüket elősegítő mintaprojektek című, házi és közösségi komposztálásra benyújtható pályázatra a település lakóitól 250 adatlap érkezett be. Ezzel a pályázat összköltsége ,- Ft, melynek 5% önrésze ,- Ft. Az önrész biztosításához kéri a képviselő-testület hozzájárulását. 69/2011.(IV.18.) sz. képv.test. h a t á r o z a t a KEOP-6.2.0/A/ Fenntarthatóbb életmódot és fogyasztási lehetőségeket népszerűsítő, terjedésüket elősegítő mintaprojektek című, házi és közösségi komposztálásra benyújtandó pályázathoz szükséges 5% önrészt ,- Ft összegben a évi költségvetésében biztosítja. Gyermekétkeztetési Alapítvány paprikás-krumpli főző versenye Orbán Éva családsegítő: A budapesti vidámparkban megrendezésre kerülő, Gyermekétkeztetési Alapítvány paprikás-krumpli főző versenyén való részvételhez kéri a képviselő-testület támogatását. Javasolja, hogy a versenyen résztvevő gyerekek és kísérőik vonaton utazzanak, a főzéshez szükséges eszközök szállítását pedig a képviselő-testület vállalja az önkormányzati autó biztosításával. A napirenddel kapcsolatban egyéb kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 70/2011.(IV.18.) sz. képv.test. h a t á r o z a t a hosszúhetényi iskolások Gyermekétkeztetési Alapítvány által meghirdetett budapesti paprikás-krumpli főző versenyére az eszközök szállítását vállalja.

14 Hosszúhetény patak meder rendezés pályázata Schnell Mihály építésügyi tanácsos: 14 Javasolja, hogy a résztvevő tanulók és kísérőik lehetőség szerint vegyék igénybe a kedvezményes vasúti utazást. Hosszúhetényen áthaladó patak egész területét érintő, DDOP pályázat benyújtásához, 5%-os önrész és 4%-os sikerdíj biztosításához kéri a képviselő-testület támogatását. 71/2011.(IV.18.) sz. képv.test. h a t á r o z a t Helyi és térségi jelentőségű vízvédelmi rendszerek fejlesztése címmel, DDOP-5.1.5/B-11. azonosító számon pályázatot nyújt be. A pályázat megírásával a PTI Financing Kft-t bízza meg. A pályázat 5%-os önrészét, valamint a ,- Ft összegű megbízási díjat a évi költségvetéséből biztosítja. ROM pályázat ingatlanvásárlási projektje Elmondja, hogy a ROM-TP-09 pályázat ingatlanvásárlási projektjében szereplő Petőfi S. u. 45. hsz. alatti ház vétele a tulajdonos visszalépése miatt nem valósulhat meg. Az új ingatlan kiválasztása miatt kéri az építésügytől és a pályázatban résztvevőktől a 3 lehetséges ingatlan felülvizsgálatát. 72/2011.(IV.18.) sz. képv.test. h a t á r o z a t a ROM-TP-09 pályázat lakásvásárlási projektjének keretében a Hosszúhetény, Petőfi S. u. 45. hsz. alatti lakóingatlan helyett másik megfelelő lakást kíván megvásárolni. Megbízza a polgármestert, hogy a Hosszúhetény, Fő u. 104., Ormándi u. 27. és az Iskola u. 92. hsz. alatti ingatlanok eladási áráról tudakozódjon, és műszaki állagukat méresse fel. Határidő: azonnal.

15 15 Felelős: dr. Csörnyei László polgármester. Fatelep bontására érkezett árajánlatok Schnell Mihály építésügyi tanácsos: A Fatelep bontására beérkezett árajánlatokat ismerteti a képviselő-testülettel. A ROM Bt 6, Ft, a Kleffler és Társa Bt. 5 millió Ft, az RFC Promotion Kft ,- Ft, a MEGAÉPKER Kft Ft, a Konstruktion Kft eft összegért vállalja az ingatlan elbontását és a törmelékek megsemmisítését vagy elszállítását. 73/2011.(IV.18.) sz. képv.test. h a t á r o z a t a Fatelepi lakosok lebontásával a 2 legjobb ajánlatot tett vállalkozó közül a hulladékkezelési és hasznosítási engedéllyel rendelkezőt bízza meg. Szabó Krisztián földingatlan eladási ügye Szabó Krisztián tulajdonában lévő, 947/6. hrsz-ú földterület 500 Ft/m 2 áron történő megvételéhez kéri a képviselő-testület hozzájárulását. 74/2011.(IV.18.) sz. képv.test. h a t á r o z a t a Szabó Krisztián Pécs, Aidinger J. u. 39. hsz. alatti lakos tulajdonában lévő 947/6. hrsz-ú földingatlant 500 Ft/m 2 áron megvásárolja. Felhatalmazza a polgármestert az adás-vételi szerződés aláírásával.

16 16 Bejelentések: A Püspökszentlászló Barátainak Köre szombati közgyűlésén elhangzottakról, a víz- és szennyvíz-hálózat kiépítésének és a püspöki építkezés során megrongálódott út felújításának lehetőségeiről tájékoztatja a képviselő-testületet. Az Állami Számvevőszék Hosszúhetény Község Önkormányzatát évben megillető normatív hozzájárulások elszámolásának ellenőrzéséről szóló számvevői jelentését ismerteti. Az Idősek Klubja működtetésének szakmai és személyi feltételeiről tájékoztatja a testületet. Az 1 vezetővel és 5 gondozóval működő klub fenntartását az önkormányzat normatíván felül kb ,- Ft/év biztosítása mellett tudja vállalna. Érdemes elgondolkodni a SZOCEG ajánlatán, mely cég normatíva fejében vállalja az üzemeltetést. Javasolja, hogy az újabb megkeresést követően a képviselő-testület egy rendkívüli ülés keretében döntsön a jövő héten a kérdésben. Az Alternatív Energia Rendszerek Kft. napelemes rendszerre adott árajánlatáról számol be. A Püspökszentlászlói Arborétum és Oktatóközpont április 27-én tartandó átadó ünnepségéről tájékoztatja a képviselőket. A köztéri virágosítás megoldására irányuló civil szerveződésről számol be a képviselőtestületnek. A polgári védelmi épületek cseréje, megvásárlása ügyében folytatott tárgyalásról értesíti a testületet. Schnell Mihály építésügyi tanácsos: A Vis maior pályázaton nyert felújítási munkákra eddig beérkezett kivitelezői árajánlatokról tájékoztatja a képviselő-testületet. A Hetényker Bt által benyújtott, a temető gyökértelenítésére beérkezett legkedvezőbb árajánlat elfogadásáról számol be a képviselőknek. Bencsikné Takács Márta alpolgármester: Lakossági megkeresés alapján kezdeményezi a cigány kisebbségi önkormányzat rendezvényeinek széles körben történő meghirdetését. Sebők János képviselő: Intézkedést kér a faluban és Kisújbányán tervezett járdalapok elhelyezése ügyében. Dr. Müller Zsuzsanna újságíró: A Magyar Zarándokút útvonalon érkezett vendégek fogadásáról számol be.

17 17 Derksen Gyöngyi Kisújbánya képviseletében: Kisújbánya közössége egyetért a tervezett zajrendeletben megállapításra kerülő, vasárnap esetén a zajjal járó tevékenységek betiltásával; nem javasolja viszont az állattartási rendelet helyi szabályozását, kivéve esetleg a kutyatenyésztés feltételeit. Kéri a településrészen építkezők részére kaukció megállapítását, amennyiben IFA méretnél nagyobb tehergépjárművel történő szállítást végez a falu főutcáján. A főtérre WEB kamera elhelyezését kezdeményezi, a falu időjárását mutató internetes elérhetőség érdekében. A húsvét vasárnapján megrendezésre kerülő kisújbányai gyermekprogramról tájékoztatja a képviselő-testületet. Intézkedést kér a polgármesteri hivatal által kiküldött szemétdíj tartozások eltörlése ügyében. A Vis maior pályázat során nyert, Kisújbányán megkezdett felújítási munkák felülvizsgálatát kezdeményezi. A Szent Márton útvonal ügyében Kisújbányát május 26-án megrendezésre kerülő sajtótájékoztatóról értesíti a képviselő-testületet. s közerületek tisztítása Több hozzászólás hiányában, az ülést berekeszti. K. m. f. Dr. Csörnyei László polgármester Dr. Orbán László jegyző

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. augusztus 25-i rendkívüli testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. augusztus 25-i rendkívüli testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 9/2014. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. augusztus 25-i rendkívüli testületi üléséről 2 Hosszúhetény

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. január 26-i rendkívüli testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. január 26-i rendkívüli testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2015. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. január 26-i rendkívüli testületi üléséről 2 Hosszúhetény

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 19-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 19-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 12/2011. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 19-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből 2 Hosszúhetény

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. május 2-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. május 2-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2012. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. május 2-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. május 6-i rendkívüli testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. május 6-i rendkívüli testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2013. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. május 6-i rendkívüli testületi üléséről 2 Hosszúhetény

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. május 12-i rendkívüli testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. május 12-i rendkívüli testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2011. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. május 12-i rendkívüli testületi üléséről 2 Hosszúhetény

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. március 5-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. március 5-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2012. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. március 5-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből 2 Hosszúhetény

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. szeptember 18-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. szeptember 18-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 10/2013. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. szeptember 18-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. 2013. január 9-i rendkívüli testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. 2013. január 9-i rendkívüli testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2013. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. január 9-i rendkívüli testületi üléséről 2 Hosszúhetény

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. július 17-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. július 17-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2012. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. július 17-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 30-i testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 30-i testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2015. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 30-i testületi üléséről 2 Hosszúhetény Község Képviselő-testülete

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. február 3-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. február 3-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2014. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. február 3-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből 2 Hosszúhetény

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete június 25-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete június 25-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2012. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. június 25-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. február 16-i testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. február 16-i testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2015. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. február 16-i testületi üléséről 2 Hosszúhetény Község Képviselő-testülete

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. március 25-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. március 25-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2013. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. március 25-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből 2 Hosszúhetény

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kisberény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének december 12-én tartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kisberény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének december 12-én tartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kisberény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. december 12-én tartott üléséről. Jelen vannak:, Horváth Tibor János alpolgármester Németh Sándorné, Bolevácz Zoltán Józsefné

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. szeptember 10-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. szeptember 10-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 9/2012. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. szeptember 10-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből 2 Hosszúhetény

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu Szám: 19/2013. J E G Y Z

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 12-i rendkívüli testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 12-i rendkívüli testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2015. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 12-i rendkívüli testületi üléséről 2 Hosszúhetény

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. október 03. NAPJÁN MEGTARTOTT 17. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. október 03. NAPJÁN MEGTARTOTT 17. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. október 03. NAPJÁN MEGTARTOTT 17. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL TARTALOMJEGYZÉK Kistelek Képviselő-testület 2013. október 03-án tartott nyílt ülésének határozatairól

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. december 15-i testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. december 15-i testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 13/2014. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. december 15-i testületi üléséről 2 Hosszúhetény Község

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. december 16-i testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. december 16-i testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 13/2013. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. december 16-i testületi üléséről 2 Hosszúhetény Község

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. szeptember 12-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. szeptember 12-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 9/2011. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. szeptember 12-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből 2 Hosszúhetény

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott rendes nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott rendes nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott rendes nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 4-8/2015. (II. 16.) számú határozatok. d. rendeletek:-

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak Mester Árpád polgármester, Bencsik János alpolgármester, Horváth Árpád képviselő / 3 fő /

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak Mester Árpád polgármester, Bencsik János alpolgármester, Horváth Árpád képviselő / 3 fő / 1 Tormásliget Község Önkormányzat 8/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tormásliget Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28-án 17.30 órakor megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Kastélyépület

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T A. 1./ A közétkeztetés és az önkormányzat által üzemeltetésre átadott konyha helyzetének áttekintése.

T Á R G Y S O R O Z A T A. 1./ A közétkeztetés és az önkormányzat által üzemeltetésre átadott konyha helyzetének áttekintése. NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLET 2013.február 13.-án megtartott Képviselő-testületi ülésének a.) jegyzőkönyve b.) határozata c.) előterjesztése d.) tárgysorozata T Á R G Y S O R O Z A

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. február 11-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. február 11-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2013. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. február 11-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből 2 Hosszúhetény

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének július 14-én megtartott rendkívüli üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének július 14-én megtartott rendkívüli üléséről Jegyzőkönyv Készült 2010. július 14-én megtartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dénes Kálmánné alpolgármester Cseh János Marton Róbertné Ifj. Paulusz József Szilágyi Gábor

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2014. augusztus 1. ) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. augusztus 1.-én 16.00 órakor

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kisszállás Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 6-i rendkívüli nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Kisszállás Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 6-i rendkívüli nyílt üléséről 1 Kisszállás Község Önkormányzata JEGYZŐKÖNYV Kisszállás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 6-i rendkívüli nyílt üléséről 202/2015.(XI.06.) ÖK Döntés a szennyvízberuházás keretében

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 2-i rendkívüli testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 2-i rendkívüli testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2015. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 2-i rendkívüli testületi üléséről 2 Hosszúhetény

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. július 2-i testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. július 2-i testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2013. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. július 2-i testületi üléséről 2 Hosszúhetény Község Képviselő-testülete

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. július 28-án Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselőtestületének soron következő üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. július 28-án Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselőtestületének soron következő üléséről. Jegyzőkönyv Készült: 2011. július 28-án Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselőtestületének soron következő üléséről. Jelen vannak: Radó Béla polgármester Balogh András képviselő Csatlós Csaba képviselő

Részletesebben

Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete I/1-24/2015. J e g y z ő k ö n y v 2015. december 14-én 18:00 órakor a Községházán tartott rendes, nyilvános üléséről. Jelen vannak: Babos Attila polgármester

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. Határozat száma: 68/2017.(VIII.22.) 69/2017.(VIII.22.) 70/2017.(VIII.22.)

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. március 30.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. március 30-án 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

Szám: 67-5/2015. NAGYTEVEL. Önkormányzat Képviselő-testületének május 19. napján 17 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

Szám: 67-5/2015. NAGYTEVEL. Önkormányzat Képviselő-testületének május 19. napján 17 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: 67-5/2015. NAGYTEVEL Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 19. napján 17 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve 2 Önkormányzat Képviselő-testülete 8562 Nagytevel, Kossuth

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend:

Jegyzőkönyv. Napirend: Jegyzőkönyv Készült: Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. november 16-án 16 órakor megtartott üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt alpolgármester, Majkut

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 29-én 08:00 órakor megtartott nyilvános rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 29-én 08:00 órakor megtartott nyilvános rendkívüli üléséről. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. október 29-én 08:00 órakor megtartott nyilvános rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Kékkút Község Önkormányzat

Részletesebben

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy az 5 fős testület minden tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja.

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy az 5 fős testület minden tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja. J e g y z ő k ö n y v Készült: Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. december 19.-én, a Községházán 10 órai kezdettel megtartott, munkaterv szerinti soron következő nyilvános üléséről.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének. 2012. augusztus 16-án tartott soron kívüli üléséről. Határozatok mutatója

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének. 2012. augusztus 16-án tartott soron kívüli üléséről. Határozatok mutatója JEGYZŐKÖNYV Abádszalók Város Képviselő-testületének 2012. augusztus 16-án tartott soron kívüli üléséről Határozatok mutatója 64/2012. (VIII. 16.) sz. határozat: Napirendi javaslat elfogadásáról. 65/2012.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend

Jegyzőkönyv. Napirend Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 30-án 16 órakor megtartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt, Csernik József,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Önkormányzat hivatali helyisége Halimba

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Önkormányzat hivatali helyisége Halimba Ügyszám: 11/1-3/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Halimba község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. április 11-én 16.00 órakor megtartott üléséről Ülés helye: Önkormányzat hivatali helyisége

Részletesebben

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli -testületi üléséről Hozott döntések: Határozat száma 35/2014.(VII.23.) önkormányzati határozat 36/2014.(VII.23.)

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. november 30-i rendkívüli testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. november 30-i rendkívüli testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 15/2015. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. november 30-i rendkívüli testületi üléséről 2 Hosszúhetény

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balatonszőlős Község Önkormányzata B A L A T O N S Z Ő L Ő S Szám:101/21-34/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 18-án, 18:00 órai

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. JANUÁR 31-I ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. JANUÁR 31-I ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. JANUÁR 31-I ÜLÉSÉRŐL 1 Készült: Mátraterenye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. január 31-én megtartott üléséről. Az ülés

Részletesebben

KARAKÓSZÖRCSÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETE. Szám:16/2011. JEGYZŐKÖNYV

KARAKÓSZÖRCSÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETE. Szám:16/2011. JEGYZŐKÖNYV KARAKÓSZÖRCSÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETE Szám:16/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: Karakószörcsök Község Önkormányzata Képviselő testülete 2011. február 17. napján 16.30 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Győrig Zoltán alpolgármester Asbóth Nándor, Németh Dávid, Szabó László képviselők

JEGYZŐKÖNYV. Győrig Zoltán alpolgármester Asbóth Nándor, Németh Dávid, Szabó László képviselők Rábcakapi Község Önkormányzati Képviselő-testülete 9165 Rábcakapi, Fő utca 88. Szám: R.104-2/2016.NY. JEGYZŐKÖNYV Készült: Rábcakapi Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2016. április 27-én 16,00

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2013. szeptember l2-én megtartott rendkívüli ülésén a Városháza Dísztermében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi László

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. október 29.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2015. október 29-én 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2012. december 12-én megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal Tárgyaló Termében Jelen vannak: Csányi László alpolgármester,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 54/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: Marcalgergelyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 12-én 17.30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Nemesszalók,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testület ülése 2012. április 2. J E G Y Z Ő K Ö N Y V JEGYZŐKÖNYV Készült: Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 2-án 9.00 órai

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend:

Jegyzőkönyv. Napirend: Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 05-én 16 órakor megtartott üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt alpolgármester, Csernik

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 25- én 17 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 25- én 17 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Szám: D-57-8 /2013. Jegyzőkönyv Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 25- én 17 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Az ülés helye: Képviselő-testület hivatala Doba, Kossuth

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. április 26. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

Katafa Község Helyi Esélyegyenlőségi programjának megtárgyalása.

Katafa Község Helyi Esélyegyenlőségi programjának megtárgyalása. 1 Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Katafa 23-13/2013. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Katafa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2013. július 4-én (kedden) 8.30 órakor a Katafa,

Részletesebben

ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. július 27-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e NAPIREND

ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. július 27-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e NAPIREND 1 ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. július 27-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e a.) Napirendje b.) Határozatai c.) Jegyzőkönyve d.) Mellékletek NAPIREND Napirendek:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 3./ Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodás megtárgyalása

Jegyzőkönyv. 3./ Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodás megtárgyalása Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 13-án 16 órakor a Községháza tárgyaló termében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pálfi János polgármester,

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. október 27. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szabó István Balázs képviselő (7 fő) Kerekesné Molnár Krisztina pénzügyi elődadó I. NAPIRENDEK ELŐTT

JEGYZŐKÖNYV. Szabó István Balázs képviselő (7 fő) Kerekesné Molnár Krisztina pénzügyi elődadó I. NAPIRENDEK ELŐTT Győrladamér Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Szám: 3/2015. JEGYZŐKÖNYV Készült: Győrladamér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 16-án 15.30 órai kezdettel a Polgármesteri

Részletesebben

14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről

14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről 2 Bátonyterenye

Részletesebben

Tápióság Községi Önkormányzat Képviselő-testületének április 16-án, 18 órakor megtartott rendkívüli ülésének. j e g y z ő k ö n y v e

Tápióság Községi Önkormányzat Képviselő-testületének április 16-án, 18 órakor megtartott rendkívüli ülésének. j e g y z ő k ö n y v e Tápióság Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. április 16-án, 18 órakor megtartott rendkívüli ülésének j e g y z ő k ö n y v e 51/2009. sz. képviselő-testületi határozat: Jegyzőkönyv hitelesítők

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám:17/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Csataszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének július 30-i képviselő - testületi üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Csataszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének július 30-i képviselő - testületi üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csataszög Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2013. július 30i képviselő testületi üléséről M u t a t ó: Határozat: Rendelet Tárgy: 147/2013.(VII.30.) Határozat 148/2013.(VII.30.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi Közös Önkormányzati Hivatal Magyargencsi Kirendeltség hivatali helyisége

Jegyzőkönyv. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi Közös Önkormányzati Hivatal Magyargencsi Kirendeltség hivatali helyisége Magyargencs Község Önkormányzata Ügyszám: /2015. Jegyzőkönyv Készült: Magyargencs Község Képviselő-testülete 2016. január 14-i nyilvános üléséről, mely 16 óra 00 perckor kezdődött. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30. (kedd) napján 18.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén

Jegyzőkönyv. Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30. (kedd) napján 18.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén Jegyzőkönyv Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30. (kedd) napján 18.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén Helyszín: Polgármesteri Hivatal 2135 Csörög, Kisfaludy u. 40. Jelen

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. április 16-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. április 16-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2012. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. április 16-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből 2 Hosszúhetény

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kisberény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november 28-án tartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kisberény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november 28-án tartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kisberény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november 28-án tartott üléséről. Jelen vannak:, Horváth Tibor János alpolgármester Bogdán Gyula József, Németh Sándorné,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. május 30-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. május 30-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2011. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. május 30-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből 2 Hosszúhetény

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 9/2014. számú jegyzőkönyv J E G Y Z Ő K Ö N Y V ÚJRÓNAFŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. szeptember 18-án megtartott testületi ülésről J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Újrónafő Község

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 31-én 14 órától megtartott rendkívüli üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 31-én 14 órától megtartott rendkívüli üléséről. Jegyzőkönyv Készült Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 31-én 14 órától megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Dr. Lakos Roland polgármester, Bögös István, Gáspár János,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 14 -i rendkívüli nyilvános ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 14 -i rendkívüli nyilvános ülésén. 1 SALFÖLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8256 Salföld, Kossuth u. 27. Ikt.szám: 243-4 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 14

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Hosszúné Deli Hajnal alpolgármester Kovács Géza Győzőné képviselő Németh Zsolt képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Hosszúné Deli Hajnal alpolgármester Kovács Géza Győzőné képviselő Németh Zsolt képviselő JEGYZŐKÖNYV Készült Jákó Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2015. április 29-én az önkormányzat tanácskozó termében megtartott üléséről. Jelen vannak: Kovács János polgármester Hosszúné Deli Hajnal

Részletesebben

a Képviselő-testület december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről

a Képviselő-testület december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2017. december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről Tartalmazza: 116.- 120. (XII.19.) számú határozatokat 12/2017. (XII.19.) számú rendelet 1 JEGYZŐKÖNYV Készült:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8481. Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Szám: 386-3/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Bakonyság Község Önkormányzata 8557 Bakonyság, Béke u. 14. Szám: 268-9/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonyság Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2014. november 20-án 10,00 órai kezdettel

Részletesebben

TUNYOGINÉ DR GÁLIK ÁGNES aljegyző JUHÁSZNÉ GAJZINGER ÁGNES pénzügyi osztályvezető

TUNYOGINÉ DR GÁLIK ÁGNES aljegyző JUHÁSZNÉ GAJZINGER ÁGNES pénzügyi osztályvezető IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. december 15. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. március 11-i rendkívüli testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. március 11-i rendkívüli testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 3/2013. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. március 11-i rendkívüli testületi üléséről 2 Hosszúhetény

Részletesebben

PÁTKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. április 27. Rendkívüli, nyílt ülés

PÁTKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. április 27. Rendkívüli, nyílt ülés 66-10./2015. PÁTKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. április 27. Rendkívüli, nyílt ülés Rendeletek: Határozatok: 53./2015. (IV.27.) önkormányzati határozata Pátka Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 5/2015. számú jegyzőkönyv J E G Y Z Ő K Ö N Y V VÁRBALOG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. április 27-én megtartott testületi ülésről J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Várbalog Község Önkormányzata

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v készült a 2013. július 25-én a Városháza tanácskozó termében megtartott üléséről. Jelen vannak: - Zsombok Lajos polgármester, - Jozó Tamás, dr. Kovácsné Füstös Erzsébet, Makarész

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testülete 5 jelenlévő képviselőből 5 igen szavazattal az alábbi napirendi pontokat fogadta el:

Jegyzőkönyv. Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testülete 5 jelenlévő képviselőből 5 igen szavazattal az alábbi napirendi pontokat fogadta el: Jegyzőkönyv A testületi ülés helye, időpontja: Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal díszterme (3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 12.), 2015. május 28. 16.00 órától 17.00 óráig a Képviselőtestület ülésén

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Javasolja az alábbi napirend tárgyalását:

Jegyzőkönyv. Javasolja az alábbi napirend tárgyalását: Jegyzőkönyv Készült Cigánd Városi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. április 3-án 8 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Jegyzői iroda Jelen vannak: Oláh Krisztián polgármester,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. június 1-jei testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. június 1-jei testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 9/2015. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. június 1-jei testületi üléséről 2 Hosszúhetény Község Képviselő-testülete

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. július 23. napján du. 18.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: április 5-én a Kunpeszér Község Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: április 5-én a Kunpeszér Község Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános ülésén. Iktatószám: 139-18/2018. Jegyzőkönyv Készült: 2018. április 5-én a Kunpeszér Község Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános ülésén. Jelen vannak: Meghívottak: Kálozi Sándor polgármester Varga Attila

Részletesebben

Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u J E G Y Z Ő K Ö N Y V Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. ikt.szám:../2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nagyacsád község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 16.-án 17 óra 30

Részletesebben

~ 1 ~ JEGYZŐKÖNYV. 10. Beszámoló az átruházott hatáskörben hozott intézkedésekről (zárt)

~ 1 ~ JEGYZŐKÖNYV. 10. Beszámoló az átruházott hatáskörben hozott intézkedésekről (zárt) ~ 1 ~ JEGYZŐKÖNYV amely készült Nagyszentjános Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 16-án 20.30 órakor kezdődő zárt testületi ülésén, Nagyszentjánoson, az Önkormányzati Hivatal tanácskozó

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. június 29-i testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. június 29-i testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 10/2015. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. június 29-i testületi üléséről 2 Hosszúhetény Község Képviselő-testülete

Részletesebben

Határozatok 2012.09.07. 09.17.

Határozatok 2012.09.07. 09.17. Határozatok 2012.09.07. 09.17. 141/2012.(XI.07.) sz. Önk. határozat: Harkány Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Tenkesvíz Kft. víziközmű üzemeltetésére vonatkozó megállapodását az előterjesztéssel

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-án tartott üléséről. Rendeletek és Határozatok mutatója

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-án tartott üléséről. Rendeletek és Határozatok mutatója JEGYZŐKÖNYV Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-án tartott üléséről Rendeletek és Határozatok mutatója 11/2013. (IX: 27.) önkormányzati rendelet A lakások és helyiségek bérletéről,

Részletesebben

Bököny Község Képviselő-testülete 2012. augusztus 30-i rendes üléséről. Ikt. szám: 588-19/2012. a./ jegyzőkönyve. b.

Bököny Község Képviselő-testülete 2012. augusztus 30-i rendes üléséről. Ikt. szám: 588-19/2012. a./ jegyzőkönyve. b. Bököny Község Képviselő-testülete 2012. augusztus 30-i rendes üléséről Ikt. szám: 588-19/2012. a./ jegyzőkönyve b./ tárgysorozata c./ határozatai (107-113/2012.) TÁRGYSOROZAT 1./ Tudásoddal segítsd a vidéket

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E SAJÓBÁBONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. június 12. napján megtartott rendkívüli, nyílt ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E HATÁROZAT száma 130/2013. (VI.12.) önkormányzati határozat 131/2013.

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. június 27. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T G A L G A G U T A 11/2015. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2015. május 26-án megtartott képviselő-testületi ülésről. Jelen vannak: Agócs Gábor polgármester, Orgoványi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlójenő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 8478 Somlójenő, Petőfi u. 99. Szám: Svh/61-1/2015. Készült: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlójenő Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 2015. február

Részletesebben

JEGYZŐKÖNV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete 112/2014.(VI.17.) számú határozata a Képviselő-testület 2014. június 17-i ülés hitelesítőiről

JEGYZŐKÖNV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete 112/2014.(VI.17.) számú határozata a Képviselő-testület 2014. június 17-i ülés hitelesítőiről JEGYZŐKÖNV Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület 2014. június 17-i rendkívüli üléséről Az ülés helye: Váli Közös Önkormányzati Hivatal emeleti díszterme Jelen vannak:bechtold Tamás polgármester,

Részletesebben

Kivonat Sióagárd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. november 2-án tartott üléséről készített jegyzőkönyvből

Kivonat Sióagárd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. november 2-án tartott üléséről készített jegyzőkönyvből 129/2010. (XI.02.) számú képviselő-testületi határozat vízmű-üzemeltetés 1.) Sióagárd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Tolna Víz- és Csatornamű Kft. által kezdeményezett vízdíjemelésről szóló

Részletesebben