Magyar joganyagok - 27/2008. (XII. 10.) IRM rendelet - az elektronikus árverési rend 2. oldal h)1 árverés befejezése: elektronikus ingóárverés esetén

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Magyar joganyagok - 27/2008. (XII. 10.) IRM rendelet - az elektronikus árverési rend 2. oldal h)1 árverés befejezése: elektronikus ingóárverés esetén"

Átírás

1 Magyar joganyagok - 27/2008. (XII. 10.) IRM rendelet - az elektronikus árverési rend 1. oldal 27/2008. (XII. 10.) IRM rendelet az elektronikus árverési rendszer informatikai alkalmazásának működtetésére vonatkozó részletes szabályokról A bírósági végrehajtásról szóló évi LIII. törvény 307. (2) bekezdés o) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az igazságügyi és rendészeti miniszter feladat- és hatásköréről szóló 164/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. h) pontjában kapott feladatkörömben eljárva a következőket rendelem el: I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Értelmező rendelkezések 1. E rendelet alkalmazásában: a) informatikai alkalmazás: az elektronikus árverési rendszert támogató szoftver; b) felhasználó: az, aki az elektronikus árverési rendszer nyilvántartásaiba betekint vagy az informatikai alkalmazás útján műveletet hajt végre; c)1 végrehajtó: hivatali elektronikus aláírás használatára jogosult önálló bírósági végrehajtó, önálló bírósági végrehajtó-helyettes, törvényszéki végrehajtó és törvényszéki végrehajtó-helyettes; d)2 e) árverező: az árverezők elektronikus nyilvántartásában szereplő felhasználó; f) nem regisztrált felhasználó: a c)-e) pontok hatálya alá nem tartozó felhasználó; g)3 licitnapló: az elektronikus árverési rendszerben közzétett valamennyi vételi ajánlat adatait tartalmazó adatsorok összessége; 1 Megállapította: 57/2012. (XII. 28.) KIM rendelet 19. (1). Hatályos: I. 1-től. 2 Hatályon kívül helyezte: 57/2012. (XII. 28.) KIM rendelet 19. (3) a). Hatálytalan: I. 1-től. 3 Megállapította: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 1.. Hatályos: IX. 1-től.

2 Magyar joganyagok - 27/2008. (XII. 10.) IRM rendelet - az elektronikus árverési rend 2. oldal h)1 árverés befejezése: elektronikus ingóárverés esetén az árverési hirdetmény elektronikus árverési hirdetmények nyilvántartásában való közzétételét követő 30. napnak, ingatlanárverés esetén az árverési hirdetmény elektronikus árverési hirdetmények nyilvántartásában való közzétételét követő 60. napnak, ingatlan átvételi eljárás esetén az átvételi hirdetmény elektronikus árverési hirdetmények nyilvántartásában való közzétételét követő 15. napnak, a bírósági végrehajtásról szóló évi LIII. törvény (a továbbiakban: Vht.) 159. (4) bekezdése alapján indult ingatlanárverés esetén az árverési hirdetmény elektronikus árverési hirdetmények nyilvántartásában való közzétételét követő 30. napnak (ha az nem munkanap, akkor a következő munkanapnak) az árverési hirdetményben megjelölt órája (óra, perc); i) üzemzavar: az elektronikus árverési rendszer tartós vagy átmeneti meghibásodása vagy ezt eredményező egyéb technikai problémája, ami a szolgáltatásainak igénybevételét korlátozza vagy lehetetlenné teszi; j) üzemszerű karbantartás: az elektronikus árverési rendszer tervszerű és rendkívüli esetekben végzett, előzetes tájékoztatás alapján, előre meghatározott időtartamig tartó karbantartása, ami alatt a rendszer szolgáltatásai nem érhetők el A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (a továbbiakban: Kar) az informatikai alkalmazás üzemeltetésére szerződést köthet. 3. Az adatvédelemre vonatkozó jogszabályok betartásán túl az informatikai alkalmazás üzemeltetésével megbízott személyek az e tevékenységük végzése során tudomásukra jutott, az informatikai alkalmazással kapcsolatos adatok tekintetében titoktartásra is kötelesek. A titoktartási kötelezettség a munkaviszony, illetve a munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony megszűnését követően is fennmarad. Az informatikai alkalmazás és az annak útján kezelt adatok elérhetősége a felhasználók számára 4. 3 Az informatikai alkalmazást a Kar január 1-jétől - kivéve az üzemszerű karbantartás időszakát - folyamatosan elérhetővé teszi az interneten; e célból a Kar honlapot üzemeltet. 5. (1)4 Az informatikai alkalmazás üzemszerű karbantartási idejéről a Kar az elektronikus árverési rendszer felületén előzetesen és a karbantartás ideje alatt tájékoztatást ad. (2) Az üzemzavarról az (1) bekezdésben foglaltak megfelelő alkalmazásával kell tájékoztatást adni. 6. Az informatikai alkalmazásnak lehetővé kell tennie az adatkeresési eredmények találati listájának, valamint a rendszerüzeneteknek a megtekintését és kinyomtatását. Az informatikai alkalmazás működtetésének bejelentése és felügyelete5 1 Megállapította: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 1.. Hatályos: IX. 1-től. 2 Módosította: 5/2016. (III. 8.) IM rendelet 17. (1) a). 3 Módosította: 5/2016. (III. 8.) IM rendelet 17. (1) b). 4 Módosította: 5/2016. (III. 8.) IM rendelet 17. (1) c). 5 Beiktatta: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 2.. Hatályos: IX. 1-től.

3 Magyar joganyagok - 27/2008. (XII. 10.) IRM rendelet - az elektronikus árverési rend 3. oldal 6/A. 1 (1) Az igazságügyért felelős miniszter az informatikai alkalmazás működtetésével kapcsolatban ellátja a szabályozott elektronikus ügyintézési szolgáltatásokról és az állam által kötelezően nyújtandó szolgáltatásokról szóló 83/2012. (IV. 21.) Korm. rendelet (a továbbiakban: kormányrendelet) 12. (2) bekezdés a)-e) és g)-i) pontjában meghatározott feladatokat. (2)2 Az elektronikus árverési rendszer működtetésének költségei 7. 3 Az informatikai alkalmazás létrehozásának és működtetésének, valamint az informatikai alkalmazás útján kezelt adatok megőrzésének költségeit a Kar viseli A Kar a felhasználók számára az informatikai alkalmazás használatának elősegítésére az elektronikus árverési rendszer felületén folyamatosan működtet elektronikus úton elérhető szakmai és technikai segítségnyújtó szolgáltatást. Felhasználási szabályzat5 9. (1)6 A Kar az elektronikus árverési rendszer működésének és árverezőként történő használatának feltételeit szabályzatban (a továbbiakban: felhasználási szabályzat) állapítja meg. (2) A felhasználási szabályzat kötelező tartalmi elemei a következők:7 a)8 a felhasználási szabályzat és a módosítása felhasználó által történő elfogadásának módja; b) az oldalfrissítés beállításának módja; c) tájékoztató az elektronikus árverési rendszer árverezők számára nyújtott szolgáltatásairól és az egyes szolgáltatások igénybe vételének módjáról; d) az elektronikus árverési rendszer üzemszerű karbantartási idejének és az erről szóló tájékoztatásnak a módja; e) az árverezők elektronikus nyilvántartásába történő bejegyzés eljárása tekintetében ea) az eljárás helye, eb) a bejegyzéshez szükséges adatok igazolása, ec) a bejegyzési díj megfizetésének módja, ed) a felhasználói név, a jelszó és az egyedi azonosító képzése; f) az árverezők elektronikus nyilvántartásából történő törlés eljárása tekintetében az ea) és eb) alpontban foglaltak; g) az árverezők elektronikus nyilvántartásában szereplő adatok megváltoztatása tekintetében ga) az ea)-ec) alpontban foglaltak, gb) a jelszó elvesztése esetén követendő eljárás; h) a felhasználói név és jelszó aktiválásának módja; i) tájékoztatás az árverező adatainak kezeléséről (adatok köre, kezelésük időtartama, adatok továbbítása, adatkezelő); 1 Beiktatta: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 2.. Hatályos: IX. 1-től. 2 Hatályon kívül helyezte: 5/2016. (III. 8.) IM rendelet 17. (2). Hatálytalan: III. 9-től. 3 Módosította: 5/2016. (III. 8.) IM rendelet 17. (1) c). 4 Módosította: 5/2016. (III. 8.) IM rendelet 17. (1) c). 5 Módosította: 31/2009. (VIII. 14.) IRM rendelet 6. (3) b). 6 Módosította: 31/2009. (VIII. 14.) IRM rendelet 6. (3) b), 5/2016. (III. 8.) IM rendelet 17. (1) c). 7 Módosította: 31/2009. (VIII. 14.) IRM rendelet 6. (3) b). 8 Módosította: 31/2009. (VIII. 14.) IRM rendelet 6. (3) b).

4 Magyar joganyagok - 27/2008. (XII. 10.) IRM rendelet - az elektronikus árverési rend 4. oldal j) az elektronikus árverési rendszerhez tartozó, a felhasználók rendelkezésére álló szakmai és technikai segítségnyújtó szolgáltatás tartalma. 10. (1)1 A felhasználási szabályzatot és annak módosítását a Kar a felhasználók számára közzéteszi az elektronikus árverési rendszer felületén; az a közzététel napjától alkalmazható. (2)2 Az árverező a felhasználási szabályzat módosításának közzétételét követően az informatikai alkalmazás útján műveletet csak azt követően végezhet, hogy a felhasználási szabályzat módosítását - az elektronikus árverési rendszer felületén, erre szolgáló művelet elvégzésével - elfogadta. Az elektronikus árverési rendszer nem regisztrált felhasználók számára elérhető szolgáltatásai 11. Az informatikai alkalmazást úgy kell kialakítani, hogy a nem regisztrált felhasználók az elektronikus árverési rendszer következő szolgáltatásait vehessék igénybe: a)3 felhasználási szabályzat megtekintése, b) általános rendszerüzenetek megtekintése, c) betekintés az árverési hirdetmények nyilvántartásába, d) licitnaplók megtekintése. Az elektronikus árverési rendszer végrehajtók számára elérhető szolgáltatásai 12. (1) A végrehajtó felhasználói nevének és jelszavának megadásával, valamint hivatali elektronikus aláírása autentikációs tanúsítványának használatával veheti igénybe az elektronikus árverési rendszer végrehajtók részére nyújtott szolgáltatásait. (2)4 A Kar a végrehajtókat a hivatalba lépésüket követően ellátja az informatikai alkalmazás használatához szükséges felhasználói névvel és jelszóval; törvényszéki végrehajtó és végrehajtó-helyettes esetében az ehhez szükséges adatokat a törvényszék elnöke juttatja el a Karnak. 13. (1) Az informatikai alkalmazást úgy kell kialakítani, hogy az - a nem regisztrált felhasználók számára elérhető szolgáltatásokon túl - a következő műveletek elvégzését tegye lehetővé a végrehajtó számára: a) jelszó megváltoztatása; b) betekintés és bejegyzés (módosítás, törlés) az árverezők elektronikus nyilvántartásába; c) árverési hirdetmény közzététele; d)5 hagyományos ingóárverés hirdetményének, a 21. (1) bekezdés d) pontja szerinti ingatlanárverési hirdetménynek, a sikertelen ingatlanárverés hirdetményének, valamint az ingatlanok folyamatos árverezése iránti hirdetménynek a törlése; e) az árverező felhasználói nevének és jelszavának aktiválása (aktiválás iránti kérelem elutasítása, aktiválás megszüntetése) meghatározott árverésen történő licitáláshoz; f)6 licitnapló megtekintése és kinyomtatása; 1 Módosította: 31/2009. (VIII. 14.) IRM rendelet 6. (3) b), 5/2016. (III. 8.) IM rendelet 17. (1) c). 2 Módosította: 31/2009. (VIII. 14.) IRM rendelet 6. (3) b). 3 Módosította: 31/2009. (VIII. 14.) IRM rendelet 6. (3) b). 4 Módosította: 40/2011. (XII. 30.) KIM rendelet 30. b), 5/2016. (III. 8.) IM rendelet 17. (1) c), d). 5 Megállapította: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 3.. Hatályos: IX. 1-től. 6 Módosította: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 15. a).

5 Magyar joganyagok - 27/2008. (XII. 10.) IRM rendelet - az elektronikus árverési rend 5. oldal g)1 licitnapló lezárása [a Vht. 132/F. (7) bekezdés, ingatlanárverés esetében a 142. folytán alkalmazandó 132/F. (7) bekezdés]; h)2 azon tény rögzítése, hogy az árverező meghatározott árverésre vonatkozóan az előárverezésre való jogosultságát a végrehajtónál igazolta, i) árverési vevő felhívása az árverési jegyzőkönyv aláírására és az árverési vételár kifizetésére; j)3 a licitnaplóban szereplő árverezőknek az árverezők elektronikus nyilvántartásában szereplő adatait tartalmazó elektronikus adatlap megtekintése és kinyomtatása; k) műveletek elvégzéséről szóló rendszerüzenetek megtekintése, valamint az árverezők e rendeletben meghatározott kérelmeinek rendszerüzenetként történő megtekintése és kinyomtatása. (2) Az informatikai alkalmazást úgy kell kialakítani, hogy az a) az (1) bekezdés d)-j) pontjában foglalt műveletek elvégzését - a kirendelt helyettes kivételével - csak azon árverés tekintetében tegye lehetővé a végrehajtó számára, amelynek hirdetményét a végrehajtó (vagy helyettese) tett közzé; b) az e rendeletben meghatározott egyes rendszerüzeneteket, továbbá a jelszó megváltoztatásáról szóló értesítést elektronikus levélben is megküldje a végrehajtó elektronikus levélcímére; c) a végrehajtói állásra kirendelt helyettes számára a helyettesített vagy az álláshelyen korábban működő végrehajtó által közzétett árverések tekintetében is biztosítsa az (1) bekezdés d)-j) pontjaiban foglalt műveletek elvégzését, továbbá a helyettesnek is küldje meg a végrehajtó részére szóló rendszerüzeneteket és elektronikus leveleket. (3) A rendszerüzenetek a végrehajtó részére az elektronikus árverési rendszerben történő közzétételüket követő munkanapon kézbesítettnek tekintendők. Az elektronikus árverési rendszer árverezők számára elérhető szolgáltatásai 14. Az árverező felhasználói nevének és jelszavának megadásával veheti igénybe az elektronikus árverési rendszer árverezők részére nyújtott szolgáltatásait. 15. Az informatikai alkalmazást úgy kell kialakítani, hogy az - a nem regisztrált felhasználók számára elérhető szolgáltatásokon túl - a következő műveletek elvégzését tegye lehetővé az árverezők számára: a)4 felhasználási szabályzat módosításának elfogadása; b) jelszó, egyedi azonosító és elektronikus levélcím megváltoztatása; c) felhasználói név és jelszó aktiválása iránti kérelem előterjesztése; d) rendszerüzenetek megtekintése. 16. Az informatikai alkalmazást úgy kell kialakítani, hogy az - a nem regisztrált felhasználók számára és az árverezők számára elérhető szolgáltatásokon túl - a következő műveletek elvégzését tegye lehetővé az aktivált felhasználói nevüket és jelszavukat megadó árverezők számára az aktiválással érintett árverések tekintetében: a)5 1 Módosította: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 14. a). 2 Megállapította: 21/2014. (III. 13.) KIM rendelet 21. (1). Hatályos: III. 15-től. 3 Módosította: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 15. a). 4 Módosította: 31/2009. (VIII. 14.) IRM rendelet 6. (3) b). 5 Hatályon kívül helyezte: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 15. c). Hatálytalan: IX. 1-től.

6 Magyar joganyagok - 27/2008. (XII. 10.) IRM rendelet - az elektronikus árverési rend 6. oldal b) vételi ajánlat megtétele, c) árverési előleg visszautalása iránti kérelem előterjesztése, d) rendszerüzenet megtekintése. 17. (1) Az informatikai alkalmazást úgy kell kialakítani, hogy az e rendeletben meghatározott egyes, az elektronikus árverési rendszer útján közölt értesítéseket, felhívásokat, rendszerüzeneteket elektronikus levélben is megküldje az árverező elektronikus levelezési címére. (2) Az (1) bekezdés szerinti értesítések, felhívások és rendszerüzenetek az elektronikus árverési rendszerben történő közzétételüket követő munkanapon az árverezőnek kézbesítettnek tekintendők. II. Fejezet AZ ÁRVEREZŐK ELEKTRONIKUS NYILVÁNTARTÁSA Bejegyzés az árverezők elektronikus nyilvántartásába 18. (1)1 Az árverezők elektronikus nyilvántartásába (a továbbiakban e fejezetben: nyilvántartás) - a (2) bekezdésben foglalt kivétellel - adatot végrehajtó jegyezhet be (módosíthat). (2) Az árverező az informatikai alkalmazás árverezőként történő használatához szükséges jelszavát, egyedi azonosítóját és elektronikus levelezési címét az elektronikus árverési rendszer felületén közvetlenül módosíthatja; melyről elektronikus levélben kap értesítést. 19. (1) A bejegyzés egy erre szolgáló, a nyilvántartásból a végrehajtó számára letölthető elektronikus adatlap kitöltésével és az elektronikus árverési rendszer részére történő elküldésével történik.2 (2) Az informatikai alkalmazást úgy kell kialakítani, hogy a)3 ha az adatlap tartalmazza a Vht. 132/E. (2) bekezdés a) vagy b) és d)-f) pontjaiban foglalt adatokat, az arról szóló nyilatkozatot, hogy az árverező a Vht (2) bekezdés a) vagy b) pontja szerinti személy vagy szervezet-e, továbbá együttes árverezők esetében a tulajdonszerzési arányt, illetve módosítás esetén a módosított adatokat, az árverező adatait automatikusan rögzítse a nyilvántartásban; b)4 hiányosan kitöltött adatlap alapján vagy a nyilvántartásban már szereplő árverező esetében ne rögzítsen adatot a nyilvántartásban; erről a hiányosság vagy a nyilvántartásban szereplés tényének megjelölésével hibaüzenetet küldjön a végrehajtó részére; c) az adatlap alapján a nyilvántartásba bejegyzett adatsort a rögzítés sorrendjében folyamatos, utólag meg nem változtatható sorszámmal, az adatok módosítása és törlése esetén pedig a sorszámhoz kapcsolódó, folyamatos számozású alszámmal lássa el; d) biztosítsa a nyilvántartásban az árverezők neve és személyazonosító adatai alapján történő keresés lehetőségét; 1 Módosította: 57/2012. (XII. 28.) KIM rendelet 19. (3) b). 2 Módosította: 57/2012. (XII. 28.) KIM rendelet 19. (3) b). 3 Megállapította: 31/2012. (VI. 29.) KIM rendelet 15. (2). Hatályos: VII. 16-tól. 4 Módosította: 57/2012. (XII. 28.) KIM rendelet 19. (3) b).

7 Magyar joganyagok - 27/2008. (XII. 10.) IRM rendelet - az elektronikus árverési rend 7. oldal e)1 biztosítsa a nyilvántartásban szereplő adatokról az árverező adatait, valamint a bejegyző (módosító, törlő) végrehajtó nevét, székhelyét és a bejegyzés időpontját tartalmazó kivonat kinyomtatásának lehetőségét. Törlés a nyilvántartásból 20. (1)2 A nyilvántartásból történő törlés egy erre szolgáló, a nyilvántartásból a végrehajtók számára letölthető elektronikus adatlap kitöltésével történik. (2) Az informatikai alkalmazást úgy kell kialakítani, hogy a) az árverező nevével és személyazonosító adataival kitöltött adatlap alapján - kivéve a b) pontban foglalt esetet - az árverező adatait automatikusan törölje a nyilvántartásból; b)3 ne törölje az árverező adatait a nyilvántartásból mindaddig, amíg közzétett ajánlata van az árverezőnek; erről küldjön rendszerüzenetet a végrehajtó részére; c) a törlésről szóló értesítést elektronikus levélben küldje meg az árverező elektronikus levélcímére. III. Fejezet ELEKTRONIKUS ÁRVERÉSI HIRDETMÉNYEK NYILVÁNTARTÁSA Elektronikus árverési hirdetmények nyilvántartásának tartalma (1) Az elektronikus árverési hirdetmények nyilvántartása (a továbbiakban e fejezetben: nyilvántartás) tartalmazza a) a hagyományos ingóárverések hirdetményeinek [Vht (4) bekezdés], b) az elektronikus ingóárverések [Vht. 132/D. (1) bekezdés] hirdetményeinek, c) az ingatlanárverések [Vht. 145/A., valamint 159. (4) és (5) bekezdés] hirdetményeinek, d) a Vht (4) bekezdése szerinti, január 1-je előtt lefoglalt ingatlanok július 1-je és augusztus 31-e között készített árverési hirdetményeinek, e) a sikertelen ingatlanárverések hirdetményeinek [Vht (2) bekezdés], f) az ingatlan átvételi eljárások hirdetményeinek [Vht (3) bekezdés] és g) az ingatlanok folyamatos árverezése iránti, a Vht (1) bekezdése szerinti hirdetményeknek [az a)-g) pontban foglaltak a továbbiakban együtt: árverési hirdetmény] adatait. 1 Módosította: 57/2012. (XII. 28.) KIM rendelet 19. (3) b). 2 Módosította: 57/2012. (XII. 28.) KIM rendelet 19. (3) b). 3 Módosította: 57/2012. (XII. 28.) KIM rendelet 19. (3) b). 4 Megállapította: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 4.. Hatályos: IX. 1-től.

8 Magyar joganyagok - 27/2008. (XII. 10.) IRM rendelet - az elektronikus árverési rend 8. oldal (2) Az informatikai alkalmazást úgy kell kialakítani, hogy az erre szolgáló elektronikus adatlap kitöltésével egyidejűleg - a közzététel időpontjával kiegészítve - automatikusan közzétegye a nyilvántartásban a Vht (2) bekezdése szerinti általános tájékoztatást. Árverési hirdetmény közzététele 22. (1) A nyilvántartásba történő bejegyzés a végrehajtók által az elektronikus árverési rendszer felületén kitölthető elektronikus adatlap kitöltésével és az árverési hirdetmény elektronikus formátumban (pdf formátum) való feltöltésével történik. (2) Az informatikai alkalmazást úgy kell kialakítani, hogy a) ha a bejegyzésre szolgáló elektronikus adatlap tartalmazza a kötelezően megadandó adatokat, és ahhoz csatolták az árverési hirdetmény elektronikus változatát, a hirdetmény adatait - a közzététel időpontjával kiegészítve - automatikusan közzétegye a nyilvántartásban, a hirdetmény elektronikus változatát pedig letölthetővé tegye a nyilvántartásból; b) hiányosan kitöltött adatlap alapján és az árverési hirdetmény elektronikus változatának feltöltése hiányában ne rögzítsen adatot a nyilvántartásban; erről a hiányosság megjelölésével hibaüzenetet küldjön a végrehajtó részére; c)1 az adatlaphoz csatolható, s a felhasználók által megtekinthető legyen a nyilvántartásban az árverésre kerülő vagyontárgyat ábrázoló legalább két darab digitális fénykép. (3)2 Az informatikai alkalmazást úgy kell kialakítani, hogy a Vht (1) bekezdés a) pontjában foglalt okból sikertelen árverés esetében a Vht (2) bekezdésben foglalt adatokat - az eredetileg közzétett hirdetmény és a hozzá tartozó adatlap és ahhoz csatolt fénykép alapján, a közzététel időpontjával kiegészítve - a licitnapló lezárásával egyidejűleg automatikusan tegye közzé a nyilvántartásban. (4)3 Az ingatlan átvételi eljárás hirdetményének közzétételére az (1) és (2) bekezdésben foglalt rendelkezéseket kell alkalmazni. (5)4 Az ingatlan folyamatos árverezése iránti hirdetménynek a nyilvántartásba történő bejegyzéséhez - a (2) bekezdés a) és c) pontjában foglalt műveletek elvégzése helyett - a végrehajtó automatikus hirdetmény-készítési műveletet is igénybe vehet. Ennek érdekében az informatikai alkalmazást úgy kell kialakítani, hogy a bejegyzésre szolgáló adatlap kitöltésével egyidejűleg automatikusan generálja és tegye közzé a hirdetményt a korábban kitöltött adatlapnak és árverési hirdetménynek a Vht (1) bekezdés a)-h) és j) pontjában foglalt adataiból és az adatlaphoz automatikusan csatolja a korábban csatolt digitális fényképeket. Keresés az árverési hirdetmények között 23. Az informatikai alkalmazást úgy kell kialakítani, hogy a felhasználók számára biztosított legyen a hirdetmények közötti keresés legalább következő szűkítési feltételek megadásával: a) hagyományos ingóárverések hirdetményei, b) elektronikus ingóárverések hirdetményei, 1 Módosította: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 14. b). 2 Beiktatta: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 5.. Hatályos: IX. 1-től. 3 Beiktatta: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 5.. Hatályos: IX. 1-től. 4 Beiktatta: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 5.. Hatályos: IX. 1-től.

9 Magyar joganyagok - 27/2008. (XII. 10.) IRM rendelet - az elektronikus árverési rend 9. oldal c) ingatlanárverések hirdetményei, d)1 sikertelen ingatlanárverések hirdetményei, e)2 ingatlan átvételi eljárások hirdetményei, f)3 az ingatlanok folyamatos árverezése iránti hirdetmények, g)4 a 21. (1) bekezdés c) és e)-g) pontjai szerinti ingatlanárverések hirdetményei az ingatlanok kikiáltási ára alapján, h)5 a 21. (1) bekezdés c) és e)-g) pontjai szerinti ingatlanárverések hirdetményei az ingatlanok földrajzi fekvése alapján, i)6 árverések hirdetményei, melyeken a lekérdezés időpontjában elektronikus vételi ajánlat tehető és amelyek esetében a licitnapló lezárásra került, j)7 a 21. (1) bekezdés d) pontja szerinti ingatlanárverések hirdetményei között az ügyszám és az árverés napja alapján. Árverési hirdetmények törlése 24. Az informatikai alkalmazást úgy kell kialakítani, hogy az árverési hirdetményt a) hagyományos ingóárverés esetén az árverés napját követő napon vagy azt megelőzően a végrehajtó intézkedésére, b) elektronikus ingóárverés esetén a licitnapló lezárását követő 30. napon, c)8 ingatlanárverés és ingatlan átvételi eljárás esetén a licitnapló lezárását követő 30. napon, d)9 a 21. d) pont szerinti ingatlan árverés napját követő napon vagy azt megelőzően a végrehajtó intézkedésére, e)10 sikertelen ingatlanárverés hirdetménye esetében a második árverés hirdetményének a nyilvántartásban történő közzétételével egyidejűleg vagy azt megelőzően a végrehajtó intézkedésére, f)11 az ingatlanok folyamatos árverezése iránti hirdetmény esetében a Vht (4) vagy (5) bekezdés szerinti árverés hirdetményének a nyilvántartásban történő közzétételével egyidejűleg vagy azt megelőzően a végrehajtó intézkedésére automatikusan törölje a nyilvántartásból. IV. Fejezet LICITÁLÁS AZ ELEKTRONIKUS ÁRVERÉSI RENDSZERBEN A felhasználói név és jelszó aktiválása 1 Megállapította: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 6.. Hatályos: IX. 1-től. 2 Megállapította: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 6.. Hatályos: IX. 1-től. 3 Megállapította: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 6.. Hatályos: IX. 1-től. 4 Megállapította: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 6.. Hatályos: IX. 1-től. 5 Beiktatta: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 6.. Hatályos: IX. 1-től. 6 Beiktatta: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 6.. Hatályos: IX. 1-től. 7 Beiktatta: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 6.. Hatályos: IX. 1-től. 8 Megállapította: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 7. (1). Hatályos: IX. 1-től. 9 Beiktatta: 31/2012. (VI. 29.) KIM rendelet 15. (5). Hatályos: VII. 1-től. 10 Beiktatta: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 7. (2). Hatályos: IX. 1-től. 11 Beiktatta: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 7. (2). Hatályos: IX. 1-től.

10 Magyar joganyagok - 27/2008. (XII. 10.) IRM rendelet - az elektronikus árverési rend 10. oldal 25. (1)1 Az árverező a felhasználói nevének és jelszavának meghatározott árverés tekintetében történő aktiválását az elektronikus árverési rendszer felületén - az árverés befejezését megelőzően legalább 3 munkanappal - kérheti, melynek során nyilatkoznia kell arról, hogy az árverési előleget befizette és nem minősül az árverésből kizárt személynek. (2)2 Az informatikai alkalmazást úgy kell kialakítani, hogy akkor legyen mód az előárverezési jog gyakorlására vonatkozó aktiválási kérelem elküldésére, ha a végrehajtó rögzítette az elektronikus árverési rendszerben annak tényét, hogy az árverező ezen árverésre vonatkozóan az előárverezésre való jogosultság feltételeit a végrehajtónál igazolta. (3)3 Az informatikai alkalmazást úgy kell kialakítani, hogy a kérelmet a hirdetményt közzétevő végrehajtó rendszerüzeneteként megjelenítse és azt elektronikus levélben is megküldje a végrehajtónak, továbbá erről küldjön rendszerüzenetet az árverező számára is. (4)4 A felhasználói név és jelszó ingatlan átvételi eljárás tekintetében történő aktiválása iránti kérelem előterjesztésére az (1)-(3) bekezdésben foglalt rendelkezéseket kell alkalmazni azzal, hogy az árverési előleg megfizetéséről a kérelemben nyilatkozni nem kell. (5)5 A felhasználói név és jelszó ingatlan folyamatos árverezése tekintetében történő aktiválása iránti kérelem előterjesztésére az (1)-(3) bekezdésben foglalt rendelkezéseket kell alkalmazni azzal, hogy egyidejűleg a vételi ajánlatot is meg kell tenni és ennek érdekében a kérelem előterjesztésére szolgáló adatlapon a vételi ajánlat összegét is meg kell jelölni. A végrehajtó az aktiválási kérelmet - az aktiváláshoz szükséges egyéb feltételek fennállása esetén - az elektronikus árverési rendszerben közzétehető összegű vételi ajánlat tétele esetén teljesítheti; az aktiválással egyidejűleg pedig intézkedik az ingatlanárverési hirdetménynek a Vht (4) bekezdése szerinti közzététele iránt. 26. (1)6 A végrehajtó a kérelem alapján az árverező felhasználói nevét és jelszavát - az egyéb, Vht.-ban foglalt feltételek fennállása esetén - az árverési előleg befizetését követően haladéktalanul, átutalása esetén pedig legkésőbb a kérelemről szóló rendszerüzenet kézbesítését követő munkanapon aktiválja, a feltételek hiánya esetén az aktiválási kérelmet - az ok megjelölésével - elutasítja. A felhasználói név és jelszó ingatlan átvételi eljárás tekintetében történő aktiválásának nem feltétele árverési előleg befizetése. (2)7 Az aktiválás a) vételi ajánlat megtételére vagy b)8 vételi ajánlat megtételére és előárverezési jog gyakorlására történhet. (3) A végrehajtó a felhasználói név és jelszó aktiválásáról (a kérelem elutasításáról) az elektronikus árverési rendszerben egy erre szolgáló elektronikus adatlap kitöltésével értesíti az árverezőt. (4) Az informatikai alkalmazást úgy kell kialakítani, hogy 1 Megállapította: 21/2014. (III. 13.) KIM rendelet 21. (2). Hatályos: III. 15-től. 2 Megállapította: 21/2014. (III. 13.) KIM rendelet 21. (2). Hatályos: III. 15-től. 3 Számozását módosította: 31/2009. (VIII. 14.) IRM rendelet Beiktatta: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 8. (2). Hatályos: IX. 1-től. 5 Beiktatta: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 8. (2). Hatályos: IX. 1-től. 6 Az utolsó mondatot beiktatta: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 9.. Hatályos: IX. 1-től. 7 Megállapította: 31/2009. (VIII. 14.) IRM rendelet 2.. Hatályos: VIII. 21-től. Lásd: 31/2009. (VIII. 14.) IRM rendelet 6. (2). 8 Módosította: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 14. c).

11 Magyar joganyagok - 27/2008. (XII. 10.) IRM rendelet - az elektronikus árverési rend 11. oldal a) az ok megjelölésével kitöltött adatlap alapján az értesítésről rendszerüzenetet és elektronikus levelet küldjön az árverező részére, továbbá erről küldjön rendszerüzenetet a végrehajtónak; b) ha nem töltötték ki az adatlapon az elutasítás okát, az értesítést ne továbbítsa az a) pontban foglaltak szerint, hanem a hiányosság megjelölésével hibaüzenetet küldjön a végrehajtó részére. Licitnapló megtekintése 27. Az informatikai alkalmazást úgy kell kialakítani, hogy a) az árverési hirdetményhez kapcsolódó licitnapló az adott árverési hirdetmény oldaláról legyen megtekinthető; b)1 a végrehajtók, valamint az árverezők számára a licitnapló nyomtatható is legyen. Vételi ajánlat megtétele és közzététele 28. (1) Az árverezők az aktiválással érintett árverésen az elektronikus árverési rendszer felületén tehetnek vételi ajánlatot, az erre szolgáló elektronikus adatlap vételi ajánlat összegével való kitöltésével és az elektronikus árverési rendszernek történő elküldésével. (2) Az informatikai alkalmazást úgy kell kialakítani, hogy a) az automatikusan ajánlja fel az árverező részére vételi ajánlat összegeként az utolsóként közzétett vételi ajánlatnál a licitküszöb összegével magasabb összeget, megelőző ajánlat hiányában pedig a legkisebb vételár összegét; b) közzétehető összegű ajánlattal kitöltött adatlap alapján automatikusan tegye közzé a vételi ajánlatot a licitnaplóban; c) nem közzétehető összegű ajánlat esetén ne tegyen közzé vételi ajánlatot, hanem erről - a közzététel akadályának megjelölésével - küldjön hibaüzenetet az árverező részére. (3)2 Az (1) és (2) bekezdésben foglaltakat megfelelően alkalmazni kell az előárverezési jog gyakorlására szolgáló nyilatkozat megtételére is azzal, hogy az az összeg megjelölésének hiányában is közzétehető; ez a nyilatkozat minősül a megelőzően közzétett vételi ajánlat vonatkozásában megtett előárverezési jogot gyakorló nyilatkozatnak. Az informatikai alkalmazást úgy kell kialakítani, hogy ha előárverezési jogot gyakorló nyilatkozat került közzétételre a licitnaplóban, közvetlenül ezt követően csak az utolsóként közzétett vételi ajánlatnál a licitküszöb összegével magasabb összegű vételi ajánlat legyen közzétehető a licitnaplóban. (4)3 Az átvételi ajánlat megtétele a vételi ajánlat megtételére vonatkozó, az (1) és (2) bekezdésben foglalt rendelkezések alkalmazásával történik. (5)4 Az informatikai alkalmazást úgy kell kialakítani, hogy az ingatlan folyamatos árverése során történő felhasználói név és jelszó aktiválással a vételi ajánlat automatikusan kerüljön közzétételre a licitnaplóban, valamint a Vht 159. (4) bekezdése szerint közzétételre kerülő ingatlanárverési hirdetményhez tartozó licitnaplóban is. Árverési előleg visszautalása iránti kérelem 1 Megállapította: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 10.. Hatályos: IX. 1-től. 2 Megállapította: 21/2014. (III. 13.) KIM rendelet 21. (3). Hatályos: III. 15-től. 3 Beiktatta: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 11.. Hatályos: IX. 1-től. 4 Beiktatta: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 11.. Hatályos: IX. 1-től.

12 Magyar joganyagok - 27/2008. (XII. 10.) IRM rendelet - az elektronikus árverési rend 12. oldal 29. (1)1 Az árverező az előleg visszautalása iránti kérelmét [Vht. 132/F. (4) bekezdés, 145/C. (4) bekezdés] az elektronikus árverési rendszer felületén terjesztheti elő. (2) Az informatikai alkalmazást úgy kell kialakítani, hogy a)2 akkor legyen mód a kérelem elküldésére, ha már tettek közzé a licitnaplóban az árverező vételi ajánlatánál magasabb összegű vételi ajánlatot, vagy az árverező vételi ajánlata vonatkozásában tett előárverezési jogot gyakorló nyilatkozatot; b) az a kérelmet a hirdetményt közzétevő végrehajtó rendszerüzeneteként megjelenítse és azt elektronikus levélben is továbbítsa a végrehajtó számára; továbbá erről küldjön elektronikus levelet az árverezőnek; c) a kérelem elküldésével egyidejűleg az árverező felhasználói nevének és jelszavának aktiválását automatikusan szüntesse meg. Licitnapló lezárása 30. Az informatikai alkalmazást úgy kell kialakítani, hogy a)3 az árverés befejezésének időpontjában, ha pedig ezen időpontot megelőzően öt percen belül újabb vételi ajánlat kerül közzétételre, az újabb vételi ajánlat közzétételétől számított öt perc elteltével, az utolsó vételi ajánlat közzétételét követően pedig az ötödik perc végén automatikusan lezárja a licitnaplót; b) a licitnapló lezárása iránt az elektronikus árverési rendszer felületén erre szolgáló művelet elvégzésével az árverési hirdetményt közzétevő végrehajtó is intézkedhessen; c)4 a licitnapló lezárását követően ne biztosítsa vételi ajánlat és előárverezési jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozat megtételének lehetőségét Értesítés árverési jegyzőkönyv aláírásáról és árverési vételár kifizetéséről 32. (1)6 A végrehajtó az árverés befejezését követően az árverési jegyzőkönyv aláírására és az árverési vételár kifizetésére (elektronikus ingóárverés esetén az ingóság átvételére) vonatkozó felhívását [Vht. 132/G. (3) bekezdés, 152. (2) bekezdés] az erre szolgáló elektronikus adatlap kitöltésével az elektronikus árverési rendszer útján közli az árverezővel. (2) Az informatikai alkalmazást úgy kell kialakítani, hogy a) az értesítést automatikusan közzétegye az árverező rendszerüzeneteként és azt elektronikus levélben is továbbítsa az árverező részére; b) ha a végrehajtó elektronikus ingóárverés esetén az értesítésben nem jelöli meg az árverési jegyzőkönyv aláírására, vételár kifizetésére és az ingóság átvételére az időpontot és helyszínt, az értesítést ne tegye közzé, hanem a hiányosság megjelölésével hibaüzenetet küldjön a végrehajtó részére. 1 Módosította: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 14. d). 2 Megállapította: 31/2009. (VIII. 14.) IRM rendelet 4.. Módosította: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 14. e). 3 Megállapította: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 12. (1). Hatályos: IX. 1-től. 4 Megállapította: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 12. (2). Hatályos: IX. 1-től. 5 A korábbi alcímmel együtt hatályon kívül helyezte: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 15. d). Hatálytalan: IX. 1-től. 6 Megállapította: 38/2012. (VIII. 23.) KIM rendelet 13.. Hatályos: IX. 1-től.

13 Magyar joganyagok - 27/2008. (XII. 10.) IRM rendelet - az elektronikus árverési rend 13. oldal V. Fejezet ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK Hatálybalépés 33. E rendelet a kihirdetését követő 8. napon lép hatályba. Felkészülés az informatikai alkalmazás használatára 34. A kamara az informatikai alkalmazás tesztelésre alkalmas változatát december 31-éig a végrehajtók számára elérhetővé teszi A kamara az önálló és törvényszéki végrehajtók, végrehajtó-helyettesek és jelöltek számára december 31-éig biztosítja az informatikai alkalmazás használatához szükséges oktatáson való részvétel lehetőségét A kamara a január 1-jén szolgálatban lévő végrehajtókat január 15-ig látja el az informatikai alkalmazás használatához szükséges felhasználói névvel és jelszóval; törvényszéki végrehajtók esetében az ehhez szükséges adatokat a törvényszék elnöke juttatja el december 31-éig a kamarának (1) E rendeletnek az egyes igazságügyi tárgyú miniszteri rendeleteknek az új Ptk. hatálybalépésével összefüggő módosításáról szóló 21/2014. (III. 13.) KIM rendelettel (a továbbiakban e -ban: Módr.) megállapított rendelkezéseit a március 14-ét követően közzétett hirdetmények alapján lefolytatásra kerülő árverések esetében kell alkalmazni. (2) A végrehajtó a mező- vagy erdőgazdasági hasznosítású földre vonatkozó hirdetményeknek az ingatlanok folyamatos árverezése iránti hirdetmények közül történő törlése iránt a Módr. hatályba lépését követő 15 napon belül köteles intézkedni. 1 Módosította: 40/2011. (XII. 30.) KIM rendelet 30. c). 2 Módosította: 40/2011. (XII. 30.) KIM rendelet 30. d). 3 Beiktatta: 21/2014. (III. 13.) KIM rendelet 21. (4). Hatályos: III. 15-től.

14 Magyar joganyagok - 27/2008. (XII. 10.) IRM rendelet - az elektronikus árverési rend 14. oldal TARTALOMJEGYZÉK 27/2008. (XII. 10.) IRM rendelet 1 az elektronikus árverési rendszer informatikai alkalmazásának működtetésére vonatkozó részletes szabályokról 1 I. Fejezet 1 ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1 Értelmező rendelkezések 1 Az informatikai alkalmazás és az annak útján kezelt adatok elérhetősége a felhasználók számára 2 Az informatikai alkalmazás működtetésének bejelentése és felügyelete 2 Az elektronikus árverési rendszer működtetésének költségei 3 Felhasználási szabályzat 3 Az elektronikus árverési rendszer nem regisztrált felhasználók számára elérhető szolgáltatásai 4 Az elektronikus árverési rendszer végrehajtók számára elérhető szolgáltatásai 4 Az elektronikus árverési rendszer árverezők számára elérhető szolgáltatásai 5 II. Fejezet 6 AZ ÁRVEREZŐK ELEKTRONIKUS NYILVÁNTARTÁSA 6 Bejegyzés az árverezők elektronikus nyilvántartásába 6 Törlés a nyilvántartásból 7 III. Fejezet 7 ELEKTRONIKUS ÁRVERÉSI HIRDETMÉNYEK NYILVÁNTARTÁSA 7 Elektronikus árverési hirdetmények nyilvántartásának tartalma 7 Árverési hirdetmény közzététele 8 Keresés az árverési hirdetmények között 8 Árverési hirdetmények törlése 9 IV. Fejezet 9 LICITÁLÁS AZ ELEKTRONIKUS ÁRVERÉSI RENDSZERBEN 9 A felhasználói név és jelszó aktiválása 9 Licitnapló megtekintése 11 Vételi ajánlat megtétele és közzététele 11 Árverési előleg visszautalása iránti kérelem 11 Licitnapló lezárása 12 Értesítés árverési jegyzőkönyv aláírásáról és árverési vételár kifizetéséről 12 V. Fejezet 13 ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK 13

15 Magyar joganyagok - 27/2008. (XII. 10.) IRM rendelet - az elektronikus árverési rend 15. oldal Hatálybalépés 13 Felkészülés az informatikai alkalmazás használatára 13

Általános Tájékoztató az Elektronikus Árverési Rendszerről

Általános Tájékoztató az Elektronikus Árverési Rendszerről Általános Tájékoztató az Elektronikus Árverési Rendszerről Tisztelt Érdeklődő! Az alábbi átfogó leírás segítségével minden általában szükséges információt, illetve választ megkaphat az árverezőkre vonatkozó

Részletesebben

Végrehajtási Iratok Elektronikus Kézbesítési Rendszerének Felhasználási Szabályzata

Végrehajtási Iratok Elektronikus Kézbesítési Rendszerének Felhasználási Szabályzata Végrehajtási Iratok Elektronikus Kézbesítési Rendszerének Felhasználási Szabályzata 1. A Végrehajtási Iratok Elektronikus Kézbesítési Rendszere felhasználási szabályzatának jogszabályi alapja, közzététele

Részletesebben

1. Tájékoztatási kötelezettség

1. Tájékoztatási kötelezettség 2/2018. (III. 26.) MÜK szabályzat az ügyvédek által készített vagy letétbe vett végrendeletek és haláleseti rendelkezéseket tartalmazó okiratok központi nyilvántartására vonatkozó szabályokról A Magyar

Részletesebben

1. Tájékoztatási kötelezettség

1. Tájékoztatási kötelezettség 17/2018. (XI.26.) MÜK szabályzat 1 az ügyvédek által készített vagy letétbe vett végrendeletek és haláleseti rendelkezéseket tartalmazó okiratok központi nyilvántartására vonatkozó szabályokról A Magyar

Részletesebben

16/1999. (XI.18.) NKÖM

16/1999. (XI.18.) NKÖM Összefoglaló a szomszédos jogok közös kezelését végző egyesületek nyilvántartásának szabályairól szóló 16/1999. (XI.18.) NKÖM rendelet módosításáról szóló rendelettervezetről A tervezett szabályozás célja

Részletesebben

Magyar joganyagok - 22/2006. (V. 18.) IM rendelet - a Cégközlönyben megjelenő közl 2. oldal (4)1 Ha a bejegyzési (változásbejegyzési) kérelem visszaut

Magyar joganyagok - 22/2006. (V. 18.) IM rendelet - a Cégközlönyben megjelenő közl 2. oldal (4)1 Ha a bejegyzési (változásbejegyzési) kérelem visszaut Magyar joganyagok - 22/2006. (V. 18.) IM rendelet - a Cégközlönyben megjelenő közl 1. oldal 22/2006. (V. 18.) IM rendelet a Cégközlönyben megjelenő közlemények közzétételéről és költségtérítéséről A cégnyilvánosságról,

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI SZABÁLYZAT

FELHASZNÁLÓI SZABÁLYZAT FELHASZNÁLÓI SZABÁLYZAT a hitelbiztosítéki nyilatkozatok megtételére, nyilvántartására és a nyilvántartásba történő betekintésre szolgáló informatikai alkalmazás használatához Általános rendelkezések 1.

Részletesebben

:mányazám : Országgy űlési képvisel ő. Érkezett : 2017 MARC 02. Kereszténydemokrata Néppárt Országgyűlési Képvisel őcsoport

:mányazám : Országgy űlési képvisel ő. Érkezett : 2017 MARC 02. Kereszténydemokrata Néppárt Országgyűlési Képvisel őcsoport t, zóggy űiés Hivatala Országgy űlési képvisel ő :mányazám : T/a 4 ~.g8 Érkezett : 2017 MARC 02. Kereszténydemokrata Néppárt Országgyűlési Képvisel őcsoport Kövér László úr az Országgyűlés elnöke részére

Részletesebben

Magyar joganyagok - 474/2013. (XII. 12.) Korm. rendelet - az elővásárlási és előhaszo 2. oldal (1a)1 Az adás-vételi szerződés hirdetményi úton történő

Magyar joganyagok - 474/2013. (XII. 12.) Korm. rendelet - az elővásárlási és előhaszo 2. oldal (1a)1 Az adás-vételi szerződés hirdetményi úton történő Magyar joganyagok - 474/2013. (XII. 12.) Korm. rendelet - az elővásárlási és előhaszo 1. oldal 474/2013. (XII. 12.) Korm. rendelet az elővásárlási és előhaszonbérleti jog gyakorlása érdekében az adás-vételi

Részletesebben

16/2014. (IV. 4.) NGM rendelet

16/2014. (IV. 4.) NGM rendelet Hatály: 2016.I.1. - 16/2014. (IV. 4.) NGM rendelet a felnőttképzési nyelvi programkövetelmények nyilvántartásba vételének követelményeiről és eljárási rendjéről, valamint a nyelvi képzés követelményei

Részletesebben

Magyar joganyagok - 474/2013. (XII. 12.) Korm. rendelet - az elővásárlási és előhaszo 2. oldal (1a)1 Az adás-vételi szerződés hirdetményi úton történő

Magyar joganyagok - 474/2013. (XII. 12.) Korm. rendelet - az elővásárlási és előhaszo 2. oldal (1a)1 Az adás-vételi szerződés hirdetményi úton történő Magyar joganyagok - 474/2013. (XII. 12.) Korm. rendelet - az elővásárlási és előhaszo 1. oldal 474/2013. (XII. 12.) Korm. rendelet az elővásárlási és előhaszonbérleti jog gyakorlása érdekében az adás-vételi

Részletesebben

A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság Igazgatóságának 110/2003. számú határozata

A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság Igazgatóságának 110/2003. számú határozata A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság Igazgatóságának 110/2003. számú határozata A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság Igazgatósága A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság Szabályzata a Távkereskedés

Részletesebben

SZABÁLYOK, RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

SZABÁLYOK, RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK SZABÁLYOK, RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK Örülünk, hogy játékosaink között üdvözölhetjük! Kérjük, játék előtt alaposan tanulmányozza át a nyereményjáték tudnivalóit és a szabályokat! Jó játékot, sok sikert kíván

Részletesebben

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének. 2/2018. (III. 29.) OBH utasítása

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének. 2/2018. (III. 29.) OBH utasítása Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 2/2018. (III. 29.) OBH utasítása a bírósági peres és nemperes eljárásokra adott általános meghatalmazások közhiteles nyilvántartásáról A jogalkotásról szóló 2010.

Részletesebben

Magyar joganyagok - 16/2017. (XII. 7.) IM rendelet - az ügyvédi kamarai hatósági eljá 2. oldal 6. (1) Az ügyvédi iroda és az európai közösségi jogászi

Magyar joganyagok - 16/2017. (XII. 7.) IM rendelet - az ügyvédi kamarai hatósági eljá 2. oldal 6. (1) Az ügyvédi iroda és az európai közösségi jogászi Magyar joganyagok - 16/2017. (XII. 7.) IM rendelet - az ügyvédi kamarai hatósági eljá 1. oldal 16/2017. (XII. 7.) IM rendelet az ügyvédi kamarai hatósági eljárásokért fizetendő igazgatási szolgáltatási

Részletesebben

Ismerkedés a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara Elektronikus Árverési Rendszerével

Ismerkedés a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara Elektronikus Árverési Rendszerével Ismerkedés a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara Elektronikus Árverési Rendszerével TRUNKOS ANITA KRISZTINA * 1. Bevezető gondolatok szeptember elsején a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény

Részletesebben

Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Pályázatkezelő Rendszer (PR)

Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Pályázatkezelő Rendszer (PR) Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Pályázatkezelő Rendszer (PR) Pályázatkezelési Rendszer Felhasználási Szabályzata (ÁSZF) 1) Fogalmak: a) Lebonyolító: Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal

Részletesebben

(az egyesület nevét beírni!) EGYESÜLET BELSŐ ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA

(az egyesület nevét beírni!) EGYESÜLET BELSŐ ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA (az egyesület nevét beírni!) EGYESÜLET BELSŐ ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA 1 I. Általános rendelkezések 1. A szabályzat hatálya kiterjed a/az...egyesületre (a továbbiakban: Adatkezelő). 2. A

Részletesebben

Magyar joganyagok - 78/2007. (IV. 24.) Korm. rendelet - a környezeti alapnyilvántart 2. oldal h) objektum jellemző pontja: a környezetvédelmi objektum

Magyar joganyagok - 78/2007. (IV. 24.) Korm. rendelet - a környezeti alapnyilvántart 2. oldal h) objektum jellemző pontja: a környezetvédelmi objektum Magyar joganyagok - 78/2007. (IV. 24.) Korm. rendelet - a környezeti alapnyilvántart 1. oldal 78/2007. (IV. 24.) Korm. rendelet a környezeti alapnyilvántartásról A Kormány a környezet védelmének általános

Részletesebben

Rendelkezési nyilvántartás szolgáltatás részletes feltételei

Rendelkezési nyilvántartás szolgáltatás részletes feltételei Rendelkezési nyilvántartás szolgáltatás részletes feltételei Ügyintézési rendelkezések és alaprendelkezés megtétele ügyintéző segítségével A Szolgáltató az Igénybevevő alaprendelkezését az első személyes

Részletesebben

RENDELKEZÉSI NYILVÁNTARTÁS SZOLGÁLTATÁS RÉSZLETES FELTÉTELEI

RENDELKEZÉSI NYILVÁNTARTÁS SZOLGÁLTATÁS RÉSZLETES FELTÉTELEI RENDELKEZÉSI NYILVÁNTARTÁS SZOLGÁLTATÁS RÉSZLETES FELTÉTELEI Ügyintézési rendelkezések és alaprendelkezés megtétele ügyintéző segítségével A Szolgáltató az Igénybevevő alaprendelkezését az első személyes

Részletesebben

a bizalmi felügyelet által vezetett nyilvántartások tartalmáról és a bizalmi szolgáltatás nyújtásával kapcsolatos bejelentésekről

a bizalmi felügyelet által vezetett nyilvántartások tartalmáról és a bizalmi szolgáltatás nyújtásával kapcsolatos bejelentésekről 26/2016. (VI. 30.) BM rendelet a bizalmi felügyelet által vezetett nyilvántartások tartalmáról és a bizalmi szolgáltatás nyújtásával kapcsolatos bejelentésekről Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi

Részletesebben

V. A Kormány tagjainak rendeletei

V. A Kormány tagjainak rendeletei 1254 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2019. évi 45. szám V. A Kormány tagjainak rendeletei Az igazságügyi miniszter 6/2019. (III. 18.) IM rendelete a polgári perben és a közigazgatási bírósági eljárásban alkalmazandó

Részletesebben

SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottsága Elnöke

SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottsága Elnöke SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottsága Elnöke Ikt. sz.: 01/59494/2016 Tárgy: Az önkormányzati képviselők és a nem képviselő bizottság tagjaira vonatkozó vagyonnyilatkozat-tételi

Részletesebben

20784 MAGYAR KÖZLÖNY 2012. évi 128. szám

20784 MAGYAR KÖZLÖNY 2012. évi 128. szám 20784 MAGYAR KÖZLÖNY 2012. évi 128. szám A Kormány 279/2012. (IX. 28.) Korm. rendelete az Országos Statisztikai Adatgyûjtési Program adatgyûjtéseirõl és adatátvételeirõl szóló 288/2009. (XII. 15.) Korm.

Részletesebben

Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04.

Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04. Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04.) a 17/2009.(XI.27.) a 4/2010.(II. 12.) a 5/2011. (IV. 1.) a

Részletesebben

2. oldal c) felszámolási eljárásban az adós nevét, cégjegyzék számát (bírósági nyilvántartási számát), székhelyét, önkormányzati adósságrendezési eljá

2. oldal c) felszámolási eljárásban az adós nevét, cégjegyzék számát (bírósági nyilvántartási számát), székhelyét, önkormányzati adósságrendezési eljá 1. oldal 191/2014. (VII. 31.) Korm. rendelet a mező- és erdőgazdasági hasznosítású földek végrehajtási, felszámolási vagy önkormányzati adósságrendezési eljárás keretében árverés útján történő értékesítésének

Részletesebben

2. A felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó névjegyzékbe vétele

2. A felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó névjegyzékbe vétele 85412 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2016. évi 220. szám A Miniszterelnökséget vezető miniszter 41/2016. (XII. 29.) MvM rendelete a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadói tevékenységről szóló 14/2016.

Részletesebben

Képviselői, illetve polgármesteri és alpolgármesteri vagyonnyilatkozatokkal kapcsolatos eljárási S Z A B Á L Y Z A T

Képviselői, illetve polgármesteri és alpolgármesteri vagyonnyilatkozatokkal kapcsolatos eljárási S Z A B Á L Y Z A T 50/2004.(VI.18.) rendelet 7. sz. melléklete Képviselői, illetve polgármesteri és alpolgármesteri vagyonnyilatkozatokkal kapcsolatos eljárási S Z A B Á L Y Z A T A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Az intézett hatósági ügy megnevezése: Hatósági közvetítők nyilvántartásba vételével kapcsolatos eljárások

TÁJÉKOZTATÓ. Az intézett hatósági ügy megnevezése: Hatósági közvetítők nyilvántartásba vételével kapcsolatos eljárások TÁJÉKOZTATÓ A Fejér Megyei Kormányhivatal (a továbbiakban: hivatal) joghatóságába, hatáskörébe és illetékességébe tartozó közigazgatási ügyek intézéséről A hivatal illetékességi területe: Fejér megye Az

Részletesebben

1. Általános rendelkezések. 2. Értelmező rendelkezések

1. Általános rendelkezések. 2. Értelmező rendelkezések 34730 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2018. évi 196. szám A Kormány 237/2018. (XII. 10.) Korm. rendelete a turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól szóló 2016. évi CLVII. törvény végrehajtásáról

Részletesebben

24/2006. (V. 18.) IM rendelet az elektronikus cégbejegyzési eljárás és cégnyilvántartás egyes kérdéseiről

24/2006. (V. 18.) IM rendelet az elektronikus cégbejegyzési eljárás és cégnyilvántartás egyes kérdéseiről 24/2006. (V. 18.) IM rendelet az elektronikus cégbejegyzési eljárás és cégnyilvántartás egyes kérdéseiről Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft. Hatályos: 2012.02.11 - A cégnyilvánosságról, a bírósági

Részletesebben

Magyar joganyagok - 92/2008. (IV. 23.) Korm. rendelet - a fogyatékos személyek alap 2. oldal 2. 1 (1)2 Az 1. (1) bekezdése szerinti vizsgálatokat (a t

Magyar joganyagok - 92/2008. (IV. 23.) Korm. rendelet - a fogyatékos személyek alap 2. oldal 2. 1 (1)2 Az 1. (1) bekezdése szerinti vizsgálatokat (a t Magyar joganyagok - 92/2008. (IV. 23.) Korm. rendelet - a fogyatékos személyek alap 1. oldal 92/2008. (IV. 23.) Korm. rendelet a fogyatékos személyek alapvizsgálatáról, a rehabilitációs alkalmassági vizsgálatról,

Részletesebben

Magyar joganyagok - 30/2015. (VI. 5.) FM rendelet - a földvédelmi hatósági eljárás ig 2. oldal d) 26 vagy annál több földrészlet esetén az első 25 föl

Magyar joganyagok - 30/2015. (VI. 5.) FM rendelet - a földvédelmi hatósági eljárás ig 2. oldal d) 26 vagy annál több földrészlet esetén az első 25 föl Magyar joganyagok - 30/2015. (VI. 5.) FM rendelet - a földvédelmi hatósági eljárás ig 1. oldal 30/2015. (VI. 5.) FM rendelet a földvédelmi hatósági eljárás igazgatási szolgáltatási díjának mértékéről és

Részletesebben

A tervezetek előterjesztője

A tervezetek előterjesztője Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási egyeztetése folyamatban van. A minisztériumok közötti egyeztetés során az előterjesztés koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak, ezért

Részletesebben

A MOZIFESZT.HU ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA

A MOZIFESZT.HU ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA A MOZIFESZT.HU ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA 2018 I. BEVEZETÉS A jelen adatvédelmi és adatkezelési szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat ) az AUDIOVIZUÁLIS KULTÚRA FEJLESZTÉSÉÉRT EGYESÜLET (székhely:

Részletesebben

8. Szülinapi Fan Game Nyereményjáték

8. Szülinapi Fan Game Nyereményjáték 8. Szülinapi Fan Game Nyereményjáték RÉSZVÉTELI- ÉS JÁTÉKSZABÁLYZAT 1. A Program szervezője A " 8. Szülinapi Fan Game Nyereményjáték (a továbbiakban: Játék/Nyereményjáték) szervezője a Penny Market Kft.

Részletesebben

A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter /2010. (.) FVM rendelete. 1. Értelmező rendelkezések

A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter /2010. (.) FVM rendelete. 1. Értelmező rendelkezések A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter /2010. (.) FVM rendelete az erdőgazdálkodás szakszerűségének biztosítása érdekében végzett erdészeti szakirányítási tevékenységhez nyújtott csekély összegű

Részletesebben

Magyar joganyagok - 1/2006. (VI. 26.) IRM rendelet - a Céginformációs és az Elektron 2. oldal a)1 a cég valamennyi, vagy a kérelmező által meghatározo

Magyar joganyagok - 1/2006. (VI. 26.) IRM rendelet - a Céginformációs és az Elektron 2. oldal a)1 a cég valamennyi, vagy a kérelmező által meghatározo Magyar joganyagok - 1/2006. (VI. 26.) IRM rendelet - a Céginformációs és az Elektron 1. oldal 1/2006. (VI. 26.) IRM rendelet a Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat működéséről,

Részletesebben

UNION24 portál felhasználási útmutató

UNION24 portál felhasználási útmutató UNION24 portál felhasználási útmutató 1. Az union24 portál bemutatása Az union24 portál az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. által létrehozott és üzemeltetésében álló honlap, amelyen keresztül

Részletesebben

A tervezet előterjesztője

A tervezet előterjesztője 1 Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási egyeztetése folyamatban van. A minisztériumok közötti egyeztetés során az előterjesztés koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak,

Részletesebben

Otthontérkép Lakásvadász Játékszabályzat

Otthontérkép Lakásvadász Játékszabályzat Otthontérkép Lakásvadász Játékszabályzat Játék, és adatkezelési szabályzat 1. A játék időtartama 2014. szeptember 29. 2014. december 31. 2. A játék szervezője Az INDEX.HU Zrt. székhely: 1033 Budapest,Flórián

Részletesebben

Magyar joganyagok - 58/2013. (XII. 13.) NGM rendelet - a felnőttképzési minőségbizt 2. oldal f) honlapján rendszeresen közzéteszi a képzési tevékenysé

Magyar joganyagok - 58/2013. (XII. 13.) NGM rendelet - a felnőttképzési minőségbizt 2. oldal f) honlapján rendszeresen közzéteszi a képzési tevékenysé Magyar joganyagok - 58/2013. (XII. 13.) NGM rendelet - a felnőttképzési minőségbizt 1. oldal 58/2013. (XII. 13.) NGM rendelet a felnőttképzési minőségbiztosítási keretrendszerről, valamint a Felnőttképzési

Részletesebben

Tájékoztató. Regisztráció

Tájékoztató. Regisztráció Tájékoztató A nyilvántartásról szóló 2013. évi CCXXI. törvény (a akban: Hbnytv.) és a nyilvántartás részletes szabályainak megállapításáról szóló 18/2014. (III. 13.) KIM rendelet (a akban: Hbnyr.) rendelkezései

Részletesebben

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2019 (II.14.) önkormányzati rendelete

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2019 (II.14.) önkormányzati rendelete Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2019 (II.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről Celldömölk

Részletesebben

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P NYUGDÍJAS SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA KIÍRT PÁLYÁZATHOZ I. PÁLYÁZÓ SZERVEZET ADATAI A pályázó neve:.. A pályázó székhelye:. A pályázó címe,

Részletesebben

Székesfehérvár MJV Önkormányzat Közgyűlése 431/2013. (VIII.16.) számú határozatának. melléklete

Székesfehérvár MJV Önkormányzat Közgyűlése 431/2013. (VIII.16.) számú határozatának. melléklete Székesfehérvár MJV Önkormányzat Közgyűlése 431/2013. (VIII.16.) számú határozatának melléklete TELEPÜLÉSRENDEZÉSSEL ÖSSZEFÜGGŐ PARTNERSÉGI EGYEZTETÉS SZABÁLYAI Jelen szabályzat Székesfehérvár Megyei Jogú

Részletesebben

1. A cégbejegyzési eljárás és a cégnyilvántartás egyes kérdéseiről szóló 21/2006. (V. 18.) IM rendelet módosítása

1. A cégbejegyzési eljárás és a cégnyilvántartás egyes kérdéseiről szóló 21/2006. (V. 18.) IM rendelet módosítása Az igazságügyi miniszter 39/2015. (XII. 21.) IM rendelete az egyes cégjogi tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2015. évi 200. szám A cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról

Részletesebben

a Pénzügyi Békéltető Testület Elnökének 2/2014. számú utasítása módosításának tárgyában

a Pénzügyi Békéltető Testület Elnökének 2/2014. számú utasítása módosításának tárgyában A Pénzügyi Békéltető Testület Elnökének 2/2016. számú utasítása a Pénzügyi Békéltető Testület Elnökének 2/2014. számú utasítása módosításának tárgyában Alkalmazását 2017. január hó 01. napjától elrendelem

Részletesebben

Játék-, és Adatvédelmi Szabályzat

Játék-, és Adatvédelmi Szabályzat Játék-, és Adatvédelmi Szabályzat CEWE FOTÓKÖNYV Legyen az esküvő egy örök emlék nyereményjáték 1. Szervezés és lebonyolítás A nyereményjáték szervezője és adatkezelője a CEWE Magyarország Kft. (székhelye:

Részletesebben

Magyar joganyagok - 10/2005. (VI. 11.) MNB rendelet - a kötelező jegybanki tartalék 2. oldal a)1 betétek, amelyeknek a lejárata a tartalékköteles hite

Magyar joganyagok - 10/2005. (VI. 11.) MNB rendelet - a kötelező jegybanki tartalék 2. oldal a)1 betétek, amelyeknek a lejárata a tartalékköteles hite Magyar joganyagok - 10/2005. (VI. 11.) MNB rendelet - a kötelező jegybanki tartalék 1. oldal 10/2005. (VI. 11.) MNB rendelet a kötelező jegybanki tartalék kiszámításáról, illetve képzésének és elhelyezésének

Részletesebben

AZ ELEKTRONIKUS AUKCIÓS RENDSZER FELHASZNÁLÁSI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA

AZ ELEKTRONIKUS AUKCIÓS RENDSZER FELHASZNÁLÁSI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA AZ ELEKTRONIKUS AUKCIÓS RENDSZER FELHASZNÁLÁSI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA 1 Felhasználási szabályzat I. AZ ELEKTRONIKUS AUKCIÓS RENDSZER FELHASZNÁLÁSI SZABÁLYZATÁNAK CÉLJA, HATÁLYA 1. A SZABÁLYZAT CÉLJA

Részletesebben

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 2/2015. (III. 18.) OBH utasítása a felszámoló kijelölő program üzemeltetési szabályzatáról

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 2/2015. (III. 18.) OBH utasítása a felszámoló kijelölő program üzemeltetési szabályzatáról Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 2/2015. (III. 18.) OBH utasítása a felszámoló kijelölő program üzemeltetési szabályzatáról az Országos Bírósági Hivatal elnöke a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról

Részletesebben

A 32/2013. (XII.16.) MNB

A 32/2013. (XII.16.) MNB A Magyar Nemzeti Bank elnökének 32/2013. (XII.16.) MNB rendelete a kockázati tőkealapokkal, a kibocsátókkal és a nyilvános vételi ajánlatot tevő szervezetekkel összefüggő kötelező elektronikus kapcsolattartással

Részletesebben

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 11/2014. (VII. 11.) OBH utasítása a bírósági közvetítésről és a kijelölés feltételeiről szóló szabályzatról

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 11/2014. (VII. 11.) OBH utasítása a bírósági közvetítésről és a kijelölés feltételeiről szóló szabályzatról Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 11/2014. (VII. 11.) OBH utasítása a bírósági közvetítésről és a kijelölés feltételeiről szóló szabályzatról Az Országos Bírósági Hivatal elnöke a bírósági közvetítés

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a díjmentes készpénzfelvételt lehetővé tevő fogyasztói nyilatkozatok Központi Nyilvántartásáról

TÁJÉKOZTATÓ a díjmentes készpénzfelvételt lehetővé tevő fogyasztói nyilatkozatok Központi Nyilvántartásáról TÁJÉKOZTATÓ a díjmentes készpénzfelvételt lehetővé tevő fogyasztói nyilatkozatok Központi Nyilvántartásáról Tisztelt Ügyfeleink! A pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló 2009. évi LXXXV. törvény (a

Részletesebben

Magyar joganyagok - 254/2018. (XII. 18.) Korm. rendelet - az egyéni vállalkozók nyilv 2. oldal (5) Az igazolvány cseréjének feltétele, hogy azt az egy

Magyar joganyagok - 254/2018. (XII. 18.) Korm. rendelet - az egyéni vállalkozók nyilv 2. oldal (5) Az igazolvány cseréjének feltétele, hogy azt az egy Magyar joganyagok - 254/2018. (XII. 18.) Korm. rendelet - az egyéni vállalkozók nyilv 1. oldal 254/2018. (XII. 18.) Korm. rendelet az egyéni vállalkozók nyilvántartásával összefüggő részletszabályokról

Részletesebben

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 27/2008. (IV.14.) számú önk. rendelete

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 27/2008. (IV.14.) számú önk. rendelete Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 27/2008. (IV.14.) számú önk. rendelete az Önkormányzat tulajdonában álló lakás eladásának feltételeiről 16/2005. (IV. 20.) számú önkormányzati rendelet

Részletesebben

AZ ELEKTRONIKUS AUKCIÓS RENDSZER FELHASZNÁLÁSI SZABÁLYZATA

AZ ELEKTRONIKUS AUKCIÓS RENDSZER FELHASZNÁLÁSI SZABÁLYZATA AZ ELEKTRONIKUS AUKCIÓS RENDSZER FELHASZNÁLÁSI SZABÁLYZATA 2016. ÁPRILIS 28. TARTALOMJEGYZÉK I. AZ ELEKTRONIKUS AUKCIÓS RENDSZER FELHASZNÁLÁSI SZABÁLYZATÁNAK CÉLJA, HATÁLYA... 4 1. A SZABÁLYZAT CÉLJA...

Részletesebben

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának.

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának. Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási egyeztetése folyamatban van. A minisztériumok közötti egyeztetés során az előterjesztés koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak, ezért

Részletesebben

union24 portál felhasználási útmutató

union24 portál felhasználási útmutató union24 portál felhasználási útmutató 1. Az union24 portál bemutatása Az union24 portál az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. által létrehozott és üzemeltetésében álló honlap, amelyen keresztül

Részletesebben

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának. A Kormány

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának. A Kormány 1 1. melléklet a BM/14323/2014. számú előterjesztéshez A Kormány /2014. ( ) Korm. rendelete a nemzetbiztonsági ellenőrzéssel összefüggő lényeges adatokról, valamint a lényeges adatok bejelentésének rendjéről

Részletesebben

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER Felhasználói kézikönyv a területi adminisztrátorok számára 1.2 verzió 2015.május 14. Dokumentum adatlap Projekt/modul megnevezése: Magyar Ügyvédi Kamara Letétkezelő

Részletesebben

I. fejezet Bevezető rendelkezések. II. fejezet Az elővásárlási joggal érintett lakások elidegenítéséről 1. Adásvételi szerződéskötési feltételek

I. fejezet Bevezető rendelkezések. II. fejezet Az elővásárlási joggal érintett lakások elidegenítéséről 1. Adásvételi szerződéskötési feltételek 10/2005. (I. 31.) sz. önkormányzati rendelet, valamint az ezt módosító 12/2006. (IV. 10) sz., a 36/2006.(XII.18.) sz., a 12/2007.(II.23.) sz., 40/2007. (XII. 14.) sz., a 23/2008. (VI. 26.) sz., valamint

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ENO-PACK KFT.

ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ENO-PACK KFT. ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ENO-PACK KFT. 1. oldal Társaságunk adatkezelőként a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza, adatfeldolgozóként pedig

Részletesebben

AZ E-CURIA ALKALMAZÁS HASZNÁLATI FELTÉTELEI - a segítőkre irányadó változat

AZ E-CURIA ALKALMAZÁS HASZNÁLATI FELTÉTELEI - a segítőkre irányadó változat 08/07/2011 AZ E-CURIA ALKALMAZÁS HASZNÁLATI FELTÉTELEI - a segítőkre irányadó változat 1. Az e-curia olyan informatikai alkalmazás, amely lehetővé teszi az eljárási iratok elektronikus úton történő benyújtását

Részletesebben

Magyar joganyagok - 3/2017. (I. 23.) FM rendelet - a tejtermelőknek és az egyéb állat 2. oldal (3)1 Kettőshasznú fajtájú egyed vonatkozásában a kérelm

Magyar joganyagok - 3/2017. (I. 23.) FM rendelet - a tejtermelőknek és az egyéb állat 2. oldal (3)1 Kettőshasznú fajtájú egyed vonatkozásában a kérelm Magyar joganyagok - 3/2017. (I. 23.) FM rendelet - a tejtermelőknek és az egyéb állat 1. oldal 3/2017. (I. 23.) FM rendelet a tejtermelőknek és az egyéb állattenyésztési ágazatok gazdálkodóinak nyújtandó

Részletesebben

OEFI. Eljárásrend az iskolai egészségfejlesztési, prevenciós programok ajánlásához

OEFI. Eljárásrend az iskolai egészségfejlesztési, prevenciós programok ajánlásához OEFI Eljárásrend az iskolai egészségfejlesztési, prevenciós programok ajánlásához 2013 Tartalomjegyzék 1. ELŐZMÉNYEK...2 2. AZ ELJÁRÁSBAN RÉSZTVEVŐ SZERVEZETI EGYSÉGEK, SZEMÉLYEK FELADATAI ÉS JOGKÖREI...2

Részletesebben

Magyar joganyagok - 14/2015. (V. 13.) MNB rendelet - a Magyar Nemzeti Bank által a 2. oldal (5) Szövetkezeti hitelintézetben történő befolyásoló része

Magyar joganyagok - 14/2015. (V. 13.) MNB rendelet - a Magyar Nemzeti Bank által a 2. oldal (5) Szövetkezeti hitelintézetben történő befolyásoló része Magyar joganyagok - 14/2015. (V. 13.) MNB rendelet - a Magyar Nemzeti Bank által a 1. oldal 14/2015. (V. 13.) MNB rendelet a Magyar Nemzeti Bank által a pénzügyi közvetítőrendszer felügyelete keretében,

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

1. Az adás-vételi szerződés hirdetményi úton történő közlése

1. Az adás-vételi szerződés hirdetményi úton történő közlése M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2013. évi 207. szám 84489 II. A kérelem benyújtására szolgáló nyomtatványon a földhivatal által feltüntetendő tartalmi elemek: 1. A földhivatal bélyegzője 2. A kérelem érkezési

Részletesebben

Áttekintő táblázat a rendeletmódosításhoz

Áttekintő táblázat a rendeletmódosításhoz Áttekintő táblázat a rendeletmódosításhoz Az előterjesztés 2. sz. melléklete az Önkormányzat vagyonáról, a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 7/2012. (III.5.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

15/2006. (VI.13.) Budapest Csepel Önkormányzata Kt. rendelete. a születési támogatásr ól

15/2006. (VI.13.) Budapest Csepel Önkormányzata Kt. rendelete. a születési támogatásr ól 5/006. (VI..) Budapest Csepel Önkormányzata Kt. rendelete a születési támogatásr ól (a 0/007. (III.6.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelttel, valamint a /007. (V.5.) Budapest XXI. Kerület

Részletesebben

BERCZIK SÁRI NÉNI MOZDULATMŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

BERCZIK SÁRI NÉNI MOZDULATMŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT BERCZIK SÁRI NÉNI MOZDULATMŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT Alapítványunk adatkezelőként a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza, személyes

Részletesebben

A Magyar Nemzeti Bank elnökének /2018. ( ) MNB rendelete. a pénzforgalom lebonyolításáról szóló 35/2017. (XII. 14.) MNB rendelet módosításáról

A Magyar Nemzeti Bank elnökének /2018. ( ) MNB rendelete. a pénzforgalom lebonyolításáról szóló 35/2017. (XII. 14.) MNB rendelet módosításáról A Magyar Nemzeti Bank elnökének /2018. ( ) MNB rendelete a pénzforgalom lebonyolításáról szóló 35/2017. (XII. 14.) MNB rendelet módosításáról A Magyar Nemzeti Bankról szóló 2013. évi CXXXIX. törvény 171.

Részletesebben

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának. ELŐTERJESZTÉS

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának. ELŐTERJESZTÉS KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM ELŐTERJESZTÉS Az egyéni vállalkozói tevékenységhez kapcsolódó bejelentésekhez rendszeresített űrlapokról szóló 65/2009. (XII. 17.) IRM rendelet és az egyéni vállalkozói

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ Egyesületünk adatkezelőként a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza, adatfeldolgozóként pedig az adatkezelő nevében

Részletesebben

A csatlakozás eljárásrendje

A csatlakozás eljárásrendje A csatlakozás eljárásrendje 1. melléklet A csatlakozás érdekében a Csatlakozó adatkezelőnek (a gyógyszertárnak) az alábbi folyamat szerint kell informatikai rendszerének csatlakozását megvalósítani: 1.

Részletesebben

96/2015. (XII. 23.) FM rendelet. a tejtermelőknek nyújtható ideiglenes rendkívüli támogatásról

96/2015. (XII. 23.) FM rendelet. a tejtermelőknek nyújtható ideiglenes rendkívüli támogatásról 96/2015. (XII. 23.) FM rendelet a tejtermelőknek nyújtható ideiglenes rendkívüli támogatásról A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó

Részletesebben

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT 1 ADATVÉDELMI NYILATKOZAT A kertimag.hu üzemeltetője ezúton tájékoztatja a honlap látogatóit a személyes adatok kezelése körében követett gyakorlatáról, az adatok védelme érdekében megtett szervezési és

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS ELŐFIZETÉSI FELTÉTELEK HATÁLYA II. KIADÓ ADATAI

I. ÁLTALÁNOS ELŐFIZETÉSI FELTÉTELEK HATÁLYA II. KIADÓ ADATAI ÁLTALÁNOS ELŐFIZETÉSI FELTÉTELEK (továbbiakban Előfizetési Feltételek ) a Silver Kiadó Kft által kiadott La Femme magazin (továbbiakban Kiadvány ) előfizetésére I. ÁLTALÁNOS ELŐFIZETÉSI FELTÉTELEK HATÁLYA

Részletesebben

TERVEZET A MINISZTER ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI. A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter. rendelete

TERVEZET A MINISZTER ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI. A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter. rendelete A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter /2007. ( ) FVM rendelete a vágóállatok vágás utáni minősítéséről szóló 75/2003. (VII. 4.) FVM rendelet módosításáról 2007. augusztus 7. Az agrárpiaci rendtartásról

Részletesebben

HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT

HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT Alulírott Név:... Anyja neve:... Lakcím:... Mobil telefonszám:... E-mail cím:... Taj szám:... Adóazonosító jel:... Bankszámlaszám:... hozzájárulok, hogy a Veszprém Főegyházmegyei

Részletesebben

A SPORTKÁRTYA Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA

A SPORTKÁRTYA Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA A SPORTKÁRTYA Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA 2013 I. Bevezetés A jelen Adatvédelmi Szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat ) a SPORTKÁRTYA Kereskedelmi

Részletesebben

Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 23/2001. (VII.01.) sz. rendelete a gyermekek védelmét szolgáló ellátások helyi szabályairól

Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 23/2001. (VII.01.) sz. rendelete a gyermekek védelmét szolgáló ellátások helyi szabályairól Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 23/2001. (VII.01.) sz. rendelete a gyermekek védelmét szolgáló ellátások helyi szabályairól A rendelet megalkotásának napja: 2001. június 26. I. rész 1 Tata

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) GAUDIUM CAPITAL Kft. (cégjegyzékszám: 01-09-171607, székhely: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 8-10.., levelezési cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 8-10..), mint a(z) Sky Realty

Részletesebben

59/2013. (XII. 13.) NGM rendelet

59/2013. (XII. 13.) NGM rendelet Hatály: 2016.I.1. - 59/2013. (XII. 13.) NGM rendelet a felnőttképzési szakmai programkövetelmények nyilvántartásba vételének követelményeiről és eljárási rendjéről, valamint a szakmai végzettség megszerzésének

Részletesebben

4 db használt, alacsonypadlós, diesel üzemű csuklós autóbusz beszerzése

4 db használt, alacsonypadlós, diesel üzemű csuklós autóbusz beszerzése 4 db használt, alacsonypadlós, diesel üzemű csuklós autóbusz beszerzése e-versenyeztetési eljárás Eljárás száma: BKV Zrt. VB-440/16 AJÁNLATI FELHÍVÁS Budapest, 2016. AJÁNLATI FELHÍVÁS Ajánlatkérő neve:

Részletesebben

A tervezet előterjesztője

A tervezet előterjesztője Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási egyeztetése folyamatban van. A minisztériumok közötti egyeztetés során az előterjesztés koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak, ezért

Részletesebben

Frissítve: szeptember :30 Netjogtár Hatály: 2019.I.1. - Magyar joganyagok évi CXXVI. törvény - a fővárosi és megyei kormányhivatal

Frissítve: szeptember :30 Netjogtár Hatály: 2019.I.1. - Magyar joganyagok évi CXXVI. törvény - a fővárosi és megyei kormányhivatal Magyar joganyagok - 2010. évi CXXVI. törvény - a fővárosi és megyei kormányhivatalo 1. oldal 2010. évi CXXVI. törvény a fővárosi és megyei kormányhivatalokról, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatalok

Részletesebben

A tervezet előterjesztője

A tervezet előterjesztője Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási egyeztetése folyamatban van. A minisztériumok közötti egyeztetés során az előterjesztés koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak, ezért

Részletesebben

Magyar joganyagok - 11/2012. (II. 29.) KIM rendelet - a civil szervezetek bírósági eljá 2. oldal mellékletében meghatározott adattartalommal r

Magyar joganyagok - 11/2012. (II. 29.) KIM rendelet - a civil szervezetek bírósági eljá 2. oldal mellékletében meghatározott adattartalommal r Magyar joganyagok - 11/2012. (II. 29.) KIM rendelet - a civil szervezetek bírósági eljá 1. oldal 11/2012. (II. 29.) KIM rendelet a civil szervezetek bírósági eljárásokban alkalmazandó űrlapjairól A civil

Részletesebben

Magyar joganyagok 9/2017. (VII. 18.) IM rendelet a cégbejegyzési eljárás és a cégn 2. oldal 7. (1) Az e rendelet hatálybalépésekor már fennálló székhe

Magyar joganyagok 9/2017. (VII. 18.) IM rendelet a cégbejegyzési eljárás és a cégn 2. oldal 7. (1) Az e rendelet hatálybalépésekor már fennálló székhe Magyar joganyagok 9/2017. (VII. 18.) IM rendelet a cégbejegyzési eljárás és a cégn 1. oldal 9/2017. (VII. 18.) IM rendelet a cégbejegyzési eljárás és a cégnyilvántartás egyes kérdéseiről szóló 21/2006.

Részletesebben

Jogszabály változás alkalmazása: 8/2018 (VIII.17.) ITM rendelet

Jogszabály változás alkalmazása: 8/2018 (VIII.17.) ITM rendelet Jogszabály változás alkalmazása: 8/2018 (VIII.17.) ITM rendelet Metrológiai és Műszaki Felügyeleti Főosztály (MMFF) Műszaki Felügyeleti Osztály (MFO) Jarabek Péter, műszaki biztonsági referens (jarabek.peter@bfkh.gov.hu)

Részletesebben

Magyar joganyagok - 11/2013. (IV. 23.) BM rendelet - a belügyminiszter irányítása al 2. oldal (2)1 A vezényléssel szolgálatot teljesítő hivatásos állo

Magyar joganyagok - 11/2013. (IV. 23.) BM rendelet - a belügyminiszter irányítása al 2. oldal (2)1 A vezényléssel szolgálatot teljesítő hivatásos állo Magyar joganyagok - 11/2013. (IV. 23.) BM rendelet - a belügyminiszter irányítása al 1. oldal 11/2013. (IV. 23.) BM rendelet a belügyminiszter irányítása alatt álló fegyveres szervek hivatásos állományú

Részletesebben

Magyar joganyagok - 12/2013. (I. 22.) Korm. rendelet - sík- és dombvidéki tározók lét 2. oldal 5. 1 (1) E rendeletnek az egyes nemzetgazdasági szempon

Magyar joganyagok - 12/2013. (I. 22.) Korm. rendelet - sík- és dombvidéki tározók lét 2. oldal 5. 1 (1) E rendeletnek az egyes nemzetgazdasági szempon Magyar joganyagok - 12/2013. (I. 22.) Korm. rendelet - sík- és dombvidéki tározók lét 1. oldal 12/2013. (I. 22.) Korm. rendelet sík- és dombvidéki tározók létesítéséhez és rekonstrukciójához kapcsolódó

Részletesebben

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása 1 Bevezetés Jelen dokumentum összefoglalja az igazságügyi szakértők 2017. II. negyedéves statisztikai adatszolgáltatásával kapcsolatos információkat, tudnivalókat. 2 Összefoglalás A statisztikai adatszolgáltatást

Részletesebben

Tájékoztatás az e-ügyintézés bevezetéséről

Tájékoztatás az e-ügyintézés bevezetéséről Tájékoztatás az e-ügyintézés bevezetéséről a nyilvános kibocsátók, a befektetési alapkezelők és a kockázati tőkealap-kezelők részére 2013. június 24. Bevezetés 2013. május 2. kihirdetésre kerültek egyes

Részletesebben

A NHKV Zrt. HER rendszerében történő részvétel feltételeit az Általános Tájékoztató tartalmazza, melyet az nhkv.hu oldalon megtalálható.

A NHKV Zrt. HER rendszerében történő részvétel feltételeit az Általános Tájékoztató tartalmazza, melyet az nhkv.hu oldalon megtalálható. ÁRVERÉSI HIRDETMÉNY Tisztelt Címzett! Tájékoztatjuk, hogy az NHKV Zrt. a Haszonanyag Értékesítési Rendszerébe (HER) regisztrált árverezők részére nyilvános elektronikus árverés keretében értékesíteni kívánja

Részletesebben