J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z Ő K Ö N Y V"

Átírás

1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Kisebbségi, Érdekegyeztető és Külkapcsolati Bizottsága június 21-én tartott nyilvános üléséről Jelen voltak: Kutyej Pál a bizottság elnöke Bálint Jánosné a bizottság képviselő tagja Buka Mihályné a bizottság külső tagja Marti Miklós -" - Dr. Bacsáné Kutyej Bozsena Jogi, Önkormányzati és Szervezési Csoport, nemzetiségi referens Dr. Pomázi Orsolya Jogi, Önkormányzat és Szervezési Csoport, társadalmi kapcsolatok referense Dr. László Jenő Csaba Jogi, Önkormányzati és Szervezési Csoport, jogász István Anna Székely Béla Békéscsabai Civil Szervezetek Szövetsége, alelnök BÁH Menekülteket Befogadó Békéscsabai Állomás, igazgató Távolmaradását előzetesen jelezte: Tóth Károly Kutyej Pál a bizottság elnöke: Üdvözölte a bizottsági ülésen megjelenteket, megállapította az ülés határozatképességét. Tóth Károly a bizottság képviselő tagja előzetesen telefonon jelezte távolmaradását. Kutyej Pál a bizottság elnöke: Javasolta a meghívóban jelzett és kiküldött napirendi pontok elfogadását. A Bizottság 4 igen, egyhangú szavazattal az alábbi napirendi pontokat fogadta el: 1. Tájékoztató a BÁH Menekülteket Befogadó Békéscsabai Állomás működéséről (Székely Béla igazgató szóbeli tájékoztatója)

2 2. Magyarországi Cigányok Demokratikus Szövetségének kérelme 3. Magyarság tábor támogatása 4. Trencséni napok 5. Temesvári támogatási kérelem 6. Bejelentések, aktualitások Tárgy: Tájékoztató Zrenjanin Békéscsaba városok közötti nyári programokról Tárgy: A 26/2007. (V.17.) sz. KÉK Biz. Hat. visszavonása Tárgy: Szlovák Magyar Blues Party június 29., Városháza 1. napirendi pont: Tájékoztató a BÁH Menekülteket Befogadó Békéscsabai Állomás működéséről Kutyej Pál a bizottság elnöke: Köszöntötte Székely Béla igazgató urat és felkérte, tájékoztassa a jelenlévőket. Elmondta, hogy a Menekülteket Befogadó Állomással történő kapcsolattartás a KÉK Bizottsághoz tartozik. Székely Béla: Köszöntötte a jelenlévőket. Elmondta, hogy Magyarország a volt szocialista országok közül elsőként csatlakozott 1989-ben az un. Genfi Konvencióhoz. Jelenleg három tábor működik; Debrecenben, Bicskén és Békéscsabán. Békéscsabára az elmúlt 18 évben több mint menedékkérő érkezett 63 országból. A menekült ügy általában minden országban állami feladatként szerepel. Régebben a Belügyminisztériumhoz tartoztak. Ez évtől kezdve átkerültek az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumhoz, ezen belül is van egy Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, amely szintén Budapesten működik. Mind három tábor önálló költségvetésű szerv. Jelenleg 21 fő közalkalmazott dolgozik a Békéscsabai állomáson. A táborlakók aktuális létszáma 124 fő, a tábor befogadóképesség 199 fő, de szükség esetén 350 fő. Utóbbira nagyon régen volt példa, utoljára 2001-ben, amikor két helyen is volt táboruk az egyik a Kétegyházi út 2. szám alatt, a másik a KISZ Táborban. A 124 ember közül legtöbben a volt Jugoszláv tagországokból érkeztek, gyakorlatilag szerb állampolgárok ők, de lehetnek albánok, koszovóiak, romák. A következő legtöbb főt az iraki és szomáliai menekültek teszik ki. Ezen kívül vannak még törökök, indiaiak, üzbégek, románok, algériaiak, afgánok, mongolok, nigériaiak, kongóiak, elefántcsont partiak, macedónok, etiópok, pakisztániak, szenegáliiak. A táborban lévők zöme, 2/3-a, 70 fő egyedülálló fiatal férfi. A családosok létszáma 36 fő, 2 fő egyedülálló nő és 18 fő gyermek, utóbbiak óvodába, illetve iskolába járnak Békéscsabán. Nagyon jó kapcsolatuk van az oktatási intézményekkel. Évek óta a Szent László Utcai Iskolába járnak a gyermekek. Idén 10 fő végzett az iskolában és a Kuckó Mackó Óvodába 4 gyermek jelentkezett. Az elmúlt évben óvodába járt 9 fő, általános iskolába 12 fő, középiskolába 3 fő. Jó kapcsolatuk van továbbá a médiával is. Angol nyelvű cikk jelent meg az iskoláztatásról, amiben mintaszerűnek írták le e tevékenységüket. A tábor önállóan gazdálkodó szerv, az éves költségvetése Ft. Ebből uniós pályázaton nyertek Ft-ot. Így a tábor működése a város költségvetését nem terheli meg, viszont elég nagy fogyasztók a városban. Röviden ismertette a kiadásokat. Elmondta, hogy többször kaptak adományokat Wittenbergből, és rendszeresen a Vörös Kereszttől is.

3 (István Anna megérkezett az ülésre.) Székely Béla: A tábori életről mondott el néhány részletet. Amikor valaki bekerül az állomásra, karanténba helyezik, ahol különböző egészségügyi vizsgálatokat végeznek el rajta, majd az ÁNTSZ vizsgálati adatinak megismerése után, kerülhet a lakóegységbe. Ezt követően a táborlakók szabadon mozoghatnak a városban. Kb. két hónapon belül születik meg az első fokú döntés, hogy megkapja-e az illető a menekült státuszt, amennyiben nem kapja meg, úgy bírósághoz fordulhat. Ellátásukat a magyar állam finanszírozza. Az elmúlt évben 1fő menekült egy napja megközelítőleg Ft-ba került, ebben benne van, az élelmezés, rezsiköltségek, dolgozók bére. A táborlakók havonta Ft költőpénzt kapnak, egyébként a táborban dolgozhatnak és dolgoznak is. Akik megkapják a menekült státuszt legálisan munkát vállalhatnak a táboron kívül is. Kutyej Pál a bizottság elnöke: Mennyi az az időintervallum átlagosan, amíg a menekültek itt tartózkodnak? A tábor elhagyása után nyomon követik-e a sorsukat? Székely Béla: Átlagos tartózkodás május hónapban 188 nap volt. Amennyiben megkapják a menekült státusz, a tábort elhagyhatják, ettől kezdve nem követik nyomon az útjukat. Magyarország nem cél ország, innen tovább mennek. Elmennek és törlik őket a létszámból. Ez év májusában 10 új kérelmező érkezett. Összesen 28 ember van, aki elment és visszajött, elment és ismét visszajött. Sok embert megfognak a nyugati határszéleken és visszahozzák őket. Kutyej Pál a bizottság elnöke: Amennyiben a táborlakó megkapja a menekült státuszt, kötelező kiköltöznie, vagy maradhat a táborban? Székely Béla: A jogszabály szerint, aki megkapja a menekült státuszt, onnan számítva egy éven belül kötelező kiköltöznie, csak külön engedéllyel maradhat, például betegség esetén. Buka Mihályné: A táborlakók hogy bírják a fegyelmet, a rendet betartani? Székely Béla: Nehezen. A pszichológusok poszt traumás stressz szindrómának hívják azt az állapotot, amiben vannak. Rémálmok, rossz alvás jellemzi ezt az állapotot. Nehezen illeszkednek be a tábori rendbe, nehéz megszokniuk a magyar szokásokat is. Kutyej Pál a bizottság elnöke: Van-e arra példa, hogy megkapják a menekült státuszt, ezt követően visszatérnek hazájukba? Székely Béla: Amennyiben valaki megkapja a menekült státuszt, gyakorlatilag lemond arról, hogy visszatérjen a hazájába. Menekült státuszt az kérhet, illetve kaphat, akit saját országában különböző okok miatt (faji, vallási, politikai) üldöznek, ezek közül legalább egyet kell igazolniuk. Röviden ismertette az eljárás lényegét.

4 Kutyej Pál a bizottság elnöke: Mi történik akkor, ha valaki nem kapja meg a menekült státuszt? Székely Béla: Elméletileg a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal értesíti a Határőrséget, és a kérelmezőt visszairányítják a saját országába, de gyakorlatilag a kérelmező többször kéri más indokot megjelölve az eljárás lefolytatását. Jelenleg nincs korlátozva, hogy hányszor indítják újra az eljárást, és ezzel nagyon sokan visszaélnek. Marti Miklós: Hány fő beszél magyarul a táborban? Székely Béla: A 120 főből 20 ember jól beszél magyarul. A 20 fő zömében vajdasági magyar, továbbá van román állampolgár is, aki szintén jól tud magyarul. A táborlakók többsége angolul, illetve keveréknyelven beszél. A szociális munkásaik beszélnek különböző nyelveken. Bálint Jánosné: Nem is egy gyermek volt a táborból, akik óvodásai voltak. Elmondta, hogy nagyon hamar, két hónap alatt megtanultak magyarul. Hamar beilleszkedtek, megtanultak verselni, mondókákat mondani. Székely Béla: Nagyon sok esetben a gyermek a tolmács. Általában az a szokás, hogy a felnőttek kérik, hogy a gyermekek kerüljenek az oktatási, nevelési intézményekbe. Kutyej Pál a bizottság elnöke: A gyermekeknek kötelező iskolába járni? Székely Béla: Az oktatási törvény szerint egy éven belül a szülő kérésére járhat a gyermek iskolába, az egy évet meghaladva, pedig tanköteles lesz. A táborlakók általában úgy gondolják, hogy a gyermek helye az iskolában van. Marti Miklós: A református menekültügyi misszióval kapcsolatban érdeklődött. Székely Béla: A táborlakók többsége nem keresztény, hanem muzulmán vallású. Az eredmények felemásak. Amikor programokat szerveztek nem nagyon volt érdeklődő. Elmondta, hogy a három táborban (Debrecen, Bicske, Békéscsaba) bőséggel van hely további menekültek fogadására. - A Kisebbségi, Érdekegyeztető és Külkapcsolati Bizottság a szóbeli tájékoztatót egybehangzóan köszönettel tudomásul vette. Kutyej Pál a bizottság elnöke: Elmondta, hogy a KÉK Bizottság egyszer szívesen megtekintené a Menekülteket Befogadó Békéscsabai Állomást. Székely Béla: Örömmel fogadja majd a bizottság tagjait. (Székely Béla távozott az ülésről.)

5 2. napirendi pont: Magyarországi Cigányok Demokratikus Szövetségének kérelme Kutyej Pál a bizottság elnöke: Ismertette az előterjesztést. Megbeszélést folytatott a nemzetiségi referenssel, az alpolgármesterekkel és a polgármester úrral is, akik egyetértettek a határozati javaslat tartalmával. A Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezetőjével kell még felvenni a kapcsolatot, azért, hogy egyáltalán van-e olyan helyiség, ami alkalmas lenne a Magyarországi Cigányok Demokratikus Szövetségének Békéscsabai Városi Szervezetének elhelyezésére. A város vezetői jelenleg nem tudnak olyan ingatlanról, amit azonnal át tudnának adni. István Anna: Tudomása szerint az idevonatkozó törvények szerint a jegyzőnek elhelyezési kötelezettsége van a kérelmező civil szervezetek felé. Dr. Bacsáné Kutyej Bozsena: Elmondta, hogy az előterjesztés előkészítése előtt megbeszélést folytatott a Cigány Kisebbségi Önkormányzat képviselőivel, akik nem szándékoznak az irodájukban helyet biztosítani a Szövetségnek. Ez érthető, mivel kis alapterületű irodáról van szó, ami egyébként hivatalként funkcionál. Kutyej Pál a bizottsági elnök: Javasolta, hogy a KÉK Bizottság kérje a Cigány Kisebbségi Önkormányzat írásos véleményét az üggyel kapcsolatban. A következőket szavazásra bocsátotta: - A Kisebbségi, Érdekegyeztető és Külkapcsolati Bizottság 4 igen egyhangú szavazattal a következő határozatot hozta: 29/2007. (VI. 21.) sz. KÉK Biz. Hat. Érdekegyeztető és Külkapcsolati Bizottsága megbízza Kutyej Pál bizottsági elnököt, folytasson tárgyalást a város vezetésével és a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezetőjével a Magyarországi Cigányok Demokratikus Szövetsége Békéscsabai Városi Szervezete elhelyezési kérelmét illetően, valamint kéri a Békéscsabai Cigány Kisebbségi Önkormányzat véleményét az üggyel kapcsolatban. Határidő: július napirendi pont: Magyarságtábor tábor támogatása Kutyej Pál a bizottság elnöke: Röviden ismertette az előterjesztést.

6 Dr. Bacsáné Kutyej Bozsena: Elmondta, hogy Szerbiából vízum kell Magyarországra. Az elmúlt évben mire a KÉK Bizottság döntést hozott a támogatásról, addigra már nem volt idő a szervezésre. Elmondta, hogy a tábor nagyon jó, kimondottan magyar gyermekek számára szervezték. Többek között mesemondó, prózamondó versenyt rendeznek, koszorúznak, Gyopárosra mennek a fürdőbe. Az egész tábor folyamatosan a magyarságról szól, a résztvevőkkel megismertetik a régiót. A Helios Alapítvány a Nagycsaládosokkal együtt szervezi a táboroztatást. Székelyudvarhelyről is érkeznek gyermekek, de ők a KIOS Bizottságtól várnak támogatást. Kutyej Pál a bizottság elnöke: Ft-os támogatást javasolt. Szavazásra bocsátotta a következőket: - A Kisebbségi, Érdekegyeztető és Külkapcsolati Bizottság 3 igen szavazat, 1 tartózkodás mellett a következő határozatot hozta: 30/2007. (VI. 21.) sz. KÉK Biz. Hat. Érdekegyeztető és Külkapcsolati Bizottsága javasolja a T. Közgyűlésnek, hogy Ft, azaz hatvanezer forint összeggel támogassa a Helios Alapítványt, amely 3 fő Zrenjanini gyermek táboroztatását vállalja július 1-7-ig a magyarság táborban, a Kisebbségi, Érdekegyeztető és Külkapcsolati Bizottság nemzetközi kapcsolatok keret terhére. A támogatás felhasználásáról az elszámolás határideje: augusztus 31. Amennyiben az elszámolás nem történik meg úgy, visszafizetési kötelezettség áll fenn. Határidő: június napirendi pont: Trencséni napok Dr. Bacsáné Kutyej Bozsena: Részletesen ismertette az előterjesztést. Elmondta, hogy az utóbbi időben elég gyenge szálú kapcsolat van Trencsén és Békéscsaba között. Egyeztetett a Balassi Táncegyüttessel, akik elvállalták a fellépést. Mindenképpen jó lenne, ha a kiutazást támogatná a bizottság. A Vasutas Fúvós Zenekar is kapott felkérést, akik szintén vállalják a fellépést, ezzel kapcsolatban megkérte a Vasutas Művelődési Ház vezetőjét, hogy lehetőség szerint saját költségükön próbálják megoldani a kiutazást, de emellett elképzelhető, hogy a Vasutas Művelődési Házból is fog érkezni támogatási kérelem, minimális összeggel. A Pénzügyi és Gazdasági Osztálytól kért egy kimutatást a nemzetközi kapcsolatok költség keret pillanatnyi felhasználásáról.

7 Kutyej Pál a bizottság elnöke: Pillanatnyilag Ft áll rendelkezésre, de minimum Ft-ot a Kolbászfesztivál költségeire tartalékol a bizottság. Tehát, Ft áll rendelkezésre. Dr. Bacsáné Kutyej Bozsena: Elmondta, hogy júliusban lehet még számítani beérkező kérelmekre, továbbá Polgármester Úrnak már jött egy meghívás Nagybecskerekre a Sörfesztiválra. Megérkezett a meghívás szeptember 20-i hétvégére Korompára. Általában a delegációk 4 fővel utaznak. Tarnowskie Gory-ból is biztosan fog érkezni meghívás a Bányász Napokra. Kutyej Pál a bizottság elnöke: A következőket javasolta és szavazásra bocsátotta: - A Kisebbségi, Érdekegyeztető és Külkapcsolati Bizottság 4 igen egyhangú szavazattal a következő határozatot hozta: 31/2007. (VI. 21.) sz. KÉK Biz. Hat. Érdekegyeztető és Külkapcsolati Bizottsága a 4/2007. (II.19.) sz. önkormányzati rendelet 7. sz. mellékletében foglalt hatáskörében eljárva, Ft, azaz kettőszáztizenkettő-ezer forint összeggel támogatja a Balassi Táncegyüttes kiutazását Trencsénbe (Szlovákia) szeptember között a Kisebbségi, Érdekegyeztető és Külkapcsolati Bizottság nemzetközi kapcsolatok keretének terhére. A támogatás felhasználásáról az elszámolás határideje: szeptember 30. Amennyiben az elszámolás nem történik meg úgy, visszafizetési kötelezettség áll fenn. Határidő: szeptember napirendi pont: Temesvári támogatási kérelem Kutyej Pál a bizottság elnöke: Megkérdezte Marti Miklós bizottsági tagot, van-e információja a kérelemmel kapcsolatban. Marti Miklós: Elmondta, hogy névről ismeri Gazda István temesvári református lelkészt. Kutyej Pál a bizottság elnöke: Emlékezete szerint találkozott már a kérelemmel. A leírásból kiderül, hogy már régóta gyűjtenek a templomépítésre. Az előterjesztés mellékletét képező szórólapon alapítványi számlaszám van feltüntetve. Amennyiben

8 alapítványt támogatnak, úgy közgyűlési döntés szükséges, ezért az előterjesztést át kell írni. A bizottság csak javaslattétellel élhet. Dr. Bacsáné Kutyej Bozsena: Elmondta, hogy a levél Polgármester Úrnak érkezett, nem is levél, hanem szórólap formájában. Úgy tűnt, hogy ilyen úton próbálkoznak. Semmilyen személyes kapcsolatfelvétel nem volt, még aláírás sem szerepel a lapon. Békéscsabának semmilyen kapcsolata nincs Temesvárral, a KÉK Bizottság nem dönthet a támogatásról. Kérdés, hogy akarják-e támogatni a beadványt, amennyiben nem, akkor nem szükséges közgyűlés elé terjeszteni. Romániában két testvérvárosi települése van Békéscsabának. Az egyik Belényes, a másik Székelyudvarhely. Amikor Székelyudvarhelyen árvíz volt Békéscsaba város összefogott. A lakosság, valamint az önkormányzat pénzadománnyal támogatta a rászorultakat. Marti Miklós: Javasolta, hogy legalább a közgyűlés elé terjesszék a kérelmet. Tíz éve kezdtek hozzá a gyűjtésnek, reálisnak tartotta, hogy egy templom megépítéséhez több évre van szükség. Kutyej Pál a bizottság elnöke: Véleménye szerint a közgyűlés nem támogatná az előterjesztést. Nem természeti katasztrófáról van szó, valószínű, hogy több magyarországi településnek elküldték a szórólapot. Dr. Bacsáné Kutyej Bozsena: Amennyiben megkapnák a támogatást, akkor nem látja garantáltnak azt, hogy a pénz mikor kerül felhasználásra. Kutyej Pál a bizottság elnöke: A következőket javasolta és szavazásra bocsátotta: - A Kisebbségi, Érdekegyeztető és Külkapcsolati Bizottság 4 igen egyhangú szavazattal a következő határozatot hozta: 32/2007. (VI. 21.) sz. KÉK Biz. Hat. Érdekegyeztető és Külkapcsolati Bizottsága megvitatta a tárgyi előterjesztést, továbbá megbízza Marti Miklós református lelkész, bizottsági tagot, hogy vegye fel a kapcsolatot Gazda István temesvári református lelkésszel a Temesváron épülő református templom, valamint magyar közéleti ház építésével kapcsolatban, és kérte, hogy a tárgyalás eredményéről tájékoztassa a bizottságot. Határidő: szeptember napirendi pont: Bejelentések, aktualitások Tárgy: Tájékoztató Zrenjanin Békéscsaba városok közötti nyári programokról

9 Elmondta, hogy az elmúlt héten delegáció tagjaként utazott Zrenjaninba, a megbeszélésről készített egy emlékeztetőt, amelyet részletesen ismertetett. - A Kisebbségi, Érdekegyeztető és Külkapcsolati Bizottság a tájékoztatót egybehangzóan köszönettel tudomásul vette. Tárgy: A 26/2007. (V.17.) sz. KÉK Biz. Hat. visszavonása Kutyej Pál a bizottság elnöke: Ismertette a 26/2007. (V.17.) sz. KÉK Bizottsági határozatot, a következőket javasolta és szavazásra bocsátotta: - A Kisebbségi, Érdekegyeztető és Külkapcsolati Bizottság 4 igen egyhangú szavazattal a következő határozatot hozta: 33/2007. (VI. 21.) sz. KÉK Biz. Hat. Érdekegyeztető és Külkapcsolati Bizottsága a 26/2007. (V.17.) számú határozatát visszavonja, mert a határozat azon része hogy amennyiben megalakul a Mezőmegyeri Részönkormányzat, az a kapcsolatot a várostól átveszi nem jogszerű, tekintettel arra, hogy Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése nem döntött Mezőmegyer településrészen részönkormányzat létrehozásáról. Határidő: június 21. Tárgy: Szlovák Magyar Blues Party június 29. Városháza Dr. Bacsáné Kutyej Bozsena: Meghívta a jelenlévőket a Városházi Esték keretén belül június 29-én este megrendezésre kerülő Szlovák Magyar Blues Partyra. - A Kisebbségi, Érdekegyeztető és Külkapcsolati Bizottság a meghívást egybehangzóan köszönettel tudomásul vette. A Bizottság elnöke megköszönte a megjelenést, az ülést befejezettnek nyilvánította. Kmf. Kutyej Pál a bizottság elnöke

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66) 452-252 E-mail:vagvolgyi@bekescsaba.hu

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2007. november 14-én a Polgármesteri Hivatal III. sz. tárgyalójában megtartott Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottsági ülésen. Jelen vannak: Kiss Tibor elnök,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2015. március 25-én 16 órakor a Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatal hivatalos helyiségében megtartott képviselő-testületi ülésről. Jelen vannak: Jelenléti ív szerint

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V BANA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Bana, Jókai Mór utca 18. Ikt.sz.: 311/9/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bana Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2011. július 18-án tartott rendkívüli

Részletesebben

Iktatószám: T-46-9/2012 Jegyzőkönyvvezető: Kiss Ildikó. Készült: Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2012. március 29-én megtartott üléséről.

Iktatószám: T-46-9/2012 Jegyzőkönyvvezető: Kiss Ildikó. Készült: Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2012. március 29-én megtartott üléséről. V ár os Ö nkormá nyzat k épviselő - testülete 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@ biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Iktatószám: T-46-9/2012

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2010. május 27-én 18. 00 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2010. május 27-én 18. 00 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2010. május 27-én 18. 00 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Vuk István polgármester Glogovecz Lászlóné alpolgármester

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Medgyesegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 10-én 13.00 órakor kezdődött, nyilvános ülésén

Jegyzőkönyv. Készült: Medgyesegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 10-én 13.00 órakor kezdődött, nyilvános ülésén Városi Önkormányzat Képviselő-testülete Medgyesegyháza, Kossuth tér 1. Tel: 68/440-000 3/2012. Jegyzőkönyv Készült: Medgyesegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 10-én 13.00 órakor

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kuti Csaba, a megyei közgyűlés elnöke

JEGYZŐKÖNYV. Kuti Csaba, a megyei közgyűlés elnöke JEGYZŐKÖNYV A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2005. június 16-án 9.00 órai kezdettel Veszprémben, a Megyeháza I. emeleti Szent István termében megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak:, a

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. január 5-én 18 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. január 5-én 18 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 179/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2015. február 18-án 16 órakor a Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatal hivatalos helyiségében megtartott képviselő-testületi ülésről. Jelen vannak: Jelenléti ív szerint

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült a képviselő-testület 2009. április 29-én megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült a képviselő-testület 2009. április 29-én megtartott üléséről Dunavecse Város Önkormányzatának Képviselő Testülete 21-8/2009. JEGYZŐKÖNYV Készült a képviselő-testület 2009. április 29-én megtartott üléséről Az ülés helye: Városháza ülésterme Jelen vannak: Molnár

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE J E G Y Z Ő K Ö N Y V A Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete 2009. október 15-én (csütörtökön) megtartott

Részletesebben

01/162-12/2009. JEGYZŐKÖNYV

01/162-12/2009. JEGYZŐKÖNYV 01/162-12/2009. JEGYZŐKÖNYV 2009. május 27-én tartott n y í l t üléséről Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácsterme 8130 Enying, Kossuth u. 26., Dr. Lelkes Ákos alpolgármester, Bíró Attila,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: /2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Nagyvázsony Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 3-án 18.00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. Az ülés helyszíne: Jelen vannak:

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK NEMZETISÉGI, ÜGYRENDI ÉS ELLENİRZÉSI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.:: I. 240-5/2012 Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-808

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ikt.sz.: 570-31/2014. Készült: Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 27-én du. 15 00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében megtartott

Részletesebben

INÁRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

INÁRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA INÁRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Jegyzőkönyv Képviselő-testületi ülésről 2012. 06. 27. Jegyzőkönyvet készítette: Marosi Magdolna jegyzőkönyv-vezető 1 Iktatószám: 198-34/2012. Jegyzőkönyv Inárcs Községi Önkormányzat

Részletesebben

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2009. március 12-én tartott ülésének jegyzőkönyve Határozatok: 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, Elkészült: 2009. március 20. 2 Tartalomjegyzék

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 25-én 14 órai kezdettel megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 25-én 14 órai kezdettel megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 25-én 14 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak:, Bakó László, Benkőné Remport Lilla, Erdélyi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült a képviselő-testület 2011. január 26-án megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült a képviselő-testület 2011. január 26-án megtartott üléséről Dunavecse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 4-1/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült a képviselő-testület 2011. január 26-án megtartott üléséről Az ülés helye: Városháza ülésterme Jelen vannak: Vörös Sándor

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal II. emeleti ülésterem IX., Bakáts tér 14.

Polgármesteri Hivatal II. emeleti ülésterem IX., Bakáts tér 14. JEGYZŐKÖNYV Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2015. április 23-án 15.00 órakor tartott rendes üléséről Helye: Polgármesteri Hivatal II. emeleti ülésterem

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2015. február 16-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: 2015. február 16-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Jegyzőkönyv Készült: 2015. február 16-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Az ülés helye: Megyeháza II. emeleti Barkóczy terme Eger, Kossuth Lajos utca 9. Jelen voltak: Csik Balázs, Dudás Róbert, Érsek

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 2013. november 28-án Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselőtestületének. Készült:

JEGYZŐKÖNYV. 2013. november 28-án Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselőtestületének. Készült: JEGYZŐKÖNYV Készült: Helye: 2013. november 28-án Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselőtestületének nyílt üléséről. Tiszavasvári Polgármesteri Hivatal Képviselő-testületi ülésterme (4440 Tiszavasvári,

Részletesebben

Garamszegi Sándor, Szilágyi Árpád képviselő. Varga Ernő jegyző Volcz Zoltánné irodavezető Kissné Páska Andrea mb. pü. irodavezető

Garamszegi Sándor, Szilágyi Árpád képviselő. Varga Ernő jegyző Volcz Zoltánné irodavezető Kissné Páska Andrea mb. pü. irodavezető J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendes testületi ülésén, 2007. január 22-én, Gyömrőn, a Szabadság tér 1. sz. alatti tanácskozó teremben. Jelen vannak: Gyenes

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE J E G Y Z Ő K Ö N Y V A Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete 2009. április 16-án (csütörtökön) megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Vincze András jegyző, Dr.Sós Csaba aljegyző, Kovács Lászlóné irodavezető,

JEGYZŐKÖNYV. Vincze András jegyző, Dr.Sós Csaba aljegyző, Kovács Lászlóné irodavezető, JEGYZŐKÖNYV Készült: 2015. március 26-án du. 14 órakor a Nádudvari Polgármesteri Hivatal tanácstermében a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének ülésének alkalmából. Jelen vannak: Beke Imre polgármester

Részletesebben

9. SZ. JEGYZŐKÖNYV. Készült: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2014. május 29-i üléséről.

9. SZ. JEGYZŐKÖNYV. Készült: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2014. május 29-i üléséről. SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 9. SZ. JEGYZŐKÖNYV Készült: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2014. május 29-i üléséről. Jelen vannak: 1. a Közgyűlés tagjai a mellékelt jelenléti ív

Részletesebben

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. április 23-án a Művelődési Központban (Edelény, Borsodi út 9.) megtartott rendes nyílt ülésének

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. április 23-án a Művelődési Központban (Edelény, Borsodi út 9.) megtartott rendes nyílt ülésének EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. április 23-án a Művelődési Központban (Edelény, Borsodi út 9.) megtartott rendes nyílt ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A képviselő-testület 9 igen szavazattal meghozta alábbi határozatát. 138/2009. (X.29.) KT. Tárgy: Jegyzőkönyv-hitelesítők kijelölése.

Jegyzőkönyv. A képviselő-testület 9 igen szavazattal meghozta alábbi határozatát. 138/2009. (X.29.) KT. Tárgy: Jegyzőkönyv-hitelesítők kijelölése. Jegyzőkönyv Készült: Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének Szegvár Nagyközség Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében 2009. október 29-én tartott nyílt üléséről. Jelen voltak: Gémes

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. október hó 14 én 17- órakor tartott alakuló üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. október hó 14 én 17- órakor tartott alakuló üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. október hó 14 én 17- órakor tartott alakuló üléséről. Az ülés helye: Községháza Jelen vannak: Fischer József polgármester

Részletesebben