ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK"

Átírás

1 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK PROGRAMKÖRNYEZET ÉS MOD Az F1Sat2009 és az Iceman Racin 2010 Internet Liga 2012 versenyévada az rfactor verziójával, mint keretprogrammal kerülnek megrendezésre. Az F1-es bajnokság F1 1994LE v1.2 moddal és a weboldalról letölthető pályacsomaggal kerül megrendezésre. Az IRC bajnokság a BMW M3 GTR és a Peugeot207s200 modokkal és a weboldalról letölthető pályacsomaggal kerül megrendezésre. Kormány használata kötelező! PROGRAMBEÁLLÍTÁSOK Alapbeállítások, beállítási szabályok... a) Minden autó azonos fizikával (HDV) rendelkezik, így azok csak formájukban, festésükben stb. térnek el egymástól. b) Gumikopás: normál c) Üzemanyag fogyasztás: normál d) Mechanikai meghibásodások: nincs e) Időjárás: száraz f) Versenytáv: F1-FIA F1 versenytávjának 50%-a, IRC-35 ill. 20 perc g) Sérülési érzékenység: 20%. d) Használható segítségek: alacsony stability, kipörgésgátló,blokkolásgátló SZERVER A szerver IP címe és jelszó: -ben kapod meg a szabályzat elfogadását követően! Backup szerver IP: -ben kapod meg a szabályzat elfogadását követően! A szerver jelszavának illetéktelennel való közlése a versenyévadból való automatikus kizárással jár. TAGSÁG: Az f1sat2009 és az IRC2010 futamain kizárólag csak olyan személyek vehetnek részt, akik rendelkeznek az adott naptári évre érvényes jelentkezéssel, így tagjai a közösségnek. Jelentkezni az alábbi weboldalon lehet: www. rf actorrace.hu Az ban feltétlenül fel kell tüntetni a jelentkezőnek a következőket: Teljes névét, Nick névét (amivel a fórumban regisztrált), állandóan használt címét és telefonszámát. Hivatalossá akkor válik egy nevezés, ha a nevező elolvasta és elfogadta a szabályzatot, valamint elküldte a szükséges adatait.

2 BÍRÓI TESTÜLET A Bírói Testület (továbbiakban: BT) a bajnokságban is aktív 3 tagból áll. Semmilyen külön bánásmód nem illeti meg őket. A BT tagok bajnokságonként más-más személyek lehetnek. A BT feladat körébe tartozik a futamok elemzése és a hivatalos végeredmények kihirdetése, amelyet a verseny napjától számított 1 héten belül ki kell kihirdetni. Amennyiben egy BT tag is érintett egy ügyben, akkor a döntéshozatalban nem vehet részt. CHAT ÉS FÓRUM SZABÁLYOK A bajnoki versenyek ill. időmérő edzések alatt TILOS a chat használata! Csak a szabadedzéseken ill. a WarmUp-on megengedett a chatelés. TILOS a CHAT STOP után üzenetet írni, ha ezt valaki megszegi, a BT kivizsgálás után büntetést szab ki rá. A CHAT STOP mindaddig érvényben van, amíg a CHAT START üzenettel feloldásra nem kerül. CHAT STOP ill. START -ot csak BT tag rendelhet el. A TeamSpeak használata a közös csatornán maximum a felvezető kör végéig használható. SPORTEMBERHEZ ILLŐ VISELKEDÉS Nagyon fontos tudni, hogy a liga jó időtöltést kíván nyújtani mindazok számára, akik versenyezni szeretnének nálunk. Viszont mi ezért elvárjuk a résztvevőktől az udvarias és illemtudó viselkedést mind a pályán, mind chatelés, fórumozgatás közben. Tudjuk hogy lesznek olyan helyzetek amik kiválthatják a szóbeli vitát, de kérünk mindenkit, hogy ezt lehetőleg civilizáltan oldja meg. Ha az eset szabályszegés által történt, akkor erre van az óvás. Arrogáns és kötekedő magatartásnak hosszútávon helye nincs az f1sat-ban és az ICR2010-ben! Minden ilyen esetben, ha egy versenyző, többszöri BT felszólítás után sem moderálja magát, akkor felszólíthatja a BT az adott versenyzőt a szerver ill. fórum elhagyására. Többszöri megismétlődés után az illetékest a BT eltilthatja az f1sat és az IRC2010 futamairól! VERSENYEK ÁLTALÁNOS LEBONYOLÍTÁSA ZÁSZLÓ ÉS PIT-SZABÁLYOK A versenyévad CSAK FEKETE ZÁSZLÓ -szabályokkal kerül megrendezésre, amelyet a program biztosít. Ezek az alábbiak: a) sárga zászló: veszély a pályán, vezess óvatosan. A sárga zászló hatálya alatt előzni tilos. b) kék zászló: gyorsabb jármű közeledik, elengedési kötelezettséggel. A lassú (körhátrányban lévő) versenyző köteles minél hamarabb félrehúzódni (az ideális ívről lehúzódni) és biztonságosan elengedni a gyorsabb versenyzőt! c) fekete zászló: kizárás valamely szabály megszegése miatt.

3 d) boxutca-áthajtás: boxutcára vonatkozó szabályok szerint kell a boxutcán áthaladni, amelyet a program által közölt körön belül kell letölteni. A boxutcában áthajtásos büntetés max. sebességét a program határozza meg. Ezt az értéket túllépő versenyző ismételt büntetésre számíthat, illetve kizárható a futamból. e) Stop&Go: azonos az d) pontban leírtakkal, de 10 mp-es megállás a boxban kötelező. BOXUTCA (PIT) A Boxutca területe a bevezető szakasznál lévő vonaltól (lámpa és vagy PIT-LINE) a kijáratnál lévő vonalig (lámpa és vagy PIT-LINE) terjedő zóna. A boxutcában sebességkorlát él, amelyet a program kezel, túllépése büntetéssel jár. A boxutcában előzni tilos. A boxban tartózkodó autónak minden esetben elsőbbséget kell adnia a boxutcában haladó autónak. Ha a boxból kiinduló autó ütközik a boxutcában haladó autóval, vagy az elsőbbség meg nem adásából a vétlen versenyzőnek hátránya származik, a BT elbírálja az esetet. A boxutca kijáratához felsorakozó álló autó mellé másodiknak, harmadiknak stb. beállni tilos. Ha a boxutcában bármilyen okból megáll egy autó az kikerülhető. Ha műszaki vagy bármilyen okból egy autó lassan halad a boxutcában de tudatosan félre húzódik akkor megelőzhető. Ha bármilyen okból lassú haladása közben nem húzódik félre akkor nem előzhető meg. Ebben az esetben a mögötte jövő versenyzőt feltartja és büntetést érdemel. BOXUTCA BE- ÉS KIVEZETŐ SÁV A boxutcába való behajtás, illetve abból való kihajtás során az erre elkülönített sávot kell használni az alábbiak szerint: a) boxutcába való behajtáskor a pálya záróvonallal elkülönített részére húzódva kell haladni. A boxutcába tartó versenyző úgy közelítse meg a boxutca bejáratát, hogy az a mögötte lévő versenyző számára ez egyértelmű legyen. b) boxutcából való kihajtáskor a pálya záróvonallal elkülönített részén kell kigyorsítani, a záróvonal nem átléphető, de érinthető. Figyelemmel kell lenni a pályán haladó gyorsabb autókra. (Boxutca kijárat kék lámpa.) c) az a) és a b) pontok megszegése esetén büntetésben részesül a vétkes versenyző. d.) ha a versenyző észlelte hogy átlépte a boxutca kivezető fehér vonalat lehetősége van arra hogy letöltse rögtön a büntetését melyet ugyanabban a körben boxutca áthajtással tehet meg. KERÉKCSERE A futam során legalább egyszer kereket kell cserélni az F1-es bajnokságban. ÜZEMANYAG A futam során üzemanyag utántöltés korlátlan számban tehető. MECHANIKAI ÁLLÍTÁSOK Az autókon az üzemanyag, kormányszög és fékerő kivételével semmilyen állítás nem lehetséges.

4 PONTRENDSZER f1sat2009 bajnokság bajnokság IRC hely: 25 p 1.hely: 15 p 2.hely: 20 p 2.hely: 12 p 3.hely: 15 p 3.hely: 10 p 4.hely: 10 p 4.hely: 7 p 5.hely: 8 p 5.hely: 5 p 6.hely: 6 p 6.hely: 3 p 7.hely: 5 p 7.hely: 2 p 8.hely: 3 p 8.hely: 1 p 9.hely: 2 p 10.hely: 1 p Az IRC2010 bajnokságban egy versenynapon két futam kerül megrendezésre.az első futam rajtsorrendje az időmérő edzésen dől el, míg a második futamnál az első verseny pontszerzői fordított sorrendben állnak rajthoz. A többi versenyző az első futam befutójának megfelelő helyről rajtol. VERSENYNAP A versenynap 5 részből tevődik össze, ezeknek az általános szabályzása a következők: Teszt: A szerver indításától egészen a szabadedzésig terjedő időszak, ahol a pilóták szabadon próbálgathatják autóik beállításait. Szabadedzés: Az időmérő edzés előtti gyakorlási lehetőség. Amennyiben valakinek a részvétele a szabadedzésen akadályozva van, de a futamon el kíván indulni, azt jeleznie kell a BT felé. Időmérő edzés: Ez az edzés már zárt, aki a szabadedzésen nem csatlakozott a szerverhez, annak már nem lesz lehetősége az időmérő edzésen részt venni. A rajtsorrend az időmérő edzés alapján kerül megállapításra. Az időmérő edzés 15 perc lesz, mely alatt valamennyi versenyző korlátlan számú mért kört tehet meg. Ezen az edzésen CHAT STOP szabály van egészen addig, míg az utolsó le nem intett versenyző át nem halad a célvonalon és meg nem jelent a CHAT START üzenet. Minden résztvevőnek ügyelnie kell arra, hogy ne akadályozza a gyors körön lévő versenyző társait, amennyiben ezt megteszi, a BT büntetést szabhat ki rá. Warm-up: Verseny előtti bemelegítő edzés. A warmup ideje 3 perc. A warmup ideje alatt a garázst elhagyni tilos, aki ezt megszegi 1 figyelmeztetésben részesül. Ezen időszak alatt már minden versenyzőnek a szerveren kell lennie, akik részt szándékoznak venni a versenyen. Ekkor csatlakozhatnak azok a versenyzők is, akik az időmérőről elkéstek ill. internet kapcsolati hiba vagy egyéb okból elhagyták a szervert, viszont engedélyt kaptak az indulásra a BT-től. Ezek a versenyzők a mezőny végéről kénytelenek elrajtolni, amennyiben nem volt mért körük. Verseny: Hosszabb távú, körökből álló etap, aminek a végén a pilóták pontokat kapnak, eredményük az egyéni bajnokságba beleszámít. CHAT STOP szabály van érvényben egészen addig, míg az utolsó le nem intett versenyző át nem halad a célvonalon és meg nem jelent a CHAT START üzenet.

5

6 A felsorolt szabálytalanságok valamelyikével szerzett előny is szabálytalan, tehát az előző pilótának vissza kell engednie az előzött pilótát, és a következő kanyar után kezdhet ismételt előzésbe. A pálya szélét jelző vonalon és a kerékvető külső felén túl lévő területet versenyzés céljára használni nem lehet, az itt történt előzések érvénytelenek! Ebben az esetben az előzést végrehajtó versenyzőnek maga elé kell engednie a leelőzött versenyzőt, ellenben büntetés sújtja. TILOS levágni a kanyarokat, lassítókat! Ha valaki baleset elkerülése ill. kicsúszás (vezetéstechnikai hiba is) miatt hagyja el a pályát, akkor az természetesen nem számít vágásnak! - Időmérésen A BT az F1-es bajnokságban az időmérő összes leggyorsabb körét visszanézi. Aki vágott a gyors körén, vagy lecsúszott az ívről, vegyen vissza a gázból és fusson új gyors kört. Ha erre nincs lehetősége, jelezze a BT-nek, aki az utolsó rajthelyre sorolja. Aki nem jelzi a vágást, és így futja a leggyorsabb körét, a BT utólagosan büntetni fogja. - Versenyen Verseny folyamán, minden olyan előzés szabálytalan, amely során akár a védekező, akár a támadó fél nincs min. egy kerékkel az aszfaltcsíkon. Ilyen eset után a vétkes fél köteles maga elé engedni a vétlen félt. Amennyiben az egyik fél a másikat rákényszeríti a pálya elhagyására, az már kiszorításnak minősül. Óvás lehetséges ilyen esetekre, illetve sorozatos kanyar, sikán levágásokra, a BT a büntetőrendszer alapján határozza meg a büntetés mértékét. ELŐZÉS: Az előzés kulcsfontosságú! Néhány alapvető tudnivaló: Tükrök használata kötelező, hiszen ezek nélkül elég nehéz megítélni a hátul lévő helyzetét. Olyan külső nézet használata TILOS amelyiknél nem látszanak a tükrök!!! A következő esetek versenybalesetnek minősülnek, de a versenyzés etikája szerint be kell tartani az alábbi szabályokat. Ha valaki az alábbi esetek alapján előnyt szerez egy versenybaleset alkalmából, akkor a BT ezen eseteket veszi alapul a döntéshez. 1. eset: Villeneuve-effektus: Ha a kanyarbejáratnál az elöl haladó autó külső ívre szorul és abban a pillanatban a felénél előrébb van (azaz tükör nékül is a látószögébe kerül) a hátul haladó autó orra, akkor a belső íven annyi helyet kell szabadon hagynia ahol az előző autó elfér a kigyorsításhoz. 2. eset: Michael Schumacher-effektus: Ha a hátul haladó autó az elöl haladó mellé kerül akárcsak egy orrhosszal is, az elöl haladó nem kényszerítheti erős fékezésre a másikat "ráhúzással", illetve nem szoríthatja le a fűre. 3. eset: Sato-effektus: Ha az elöl haladót (A autó) a hátulról érkező (B autó) meglöki és így meg tudja előzni, a lehető leghamarabb vissza kell engednie maga elé. Ha (B)-t többen üldözik és emiatt nem akarja maga elé engedni (A)-t, ezt megteheti, de számíthat rá hogy a BT büntetést szab ki rá.

7 LESZORÍTÁS Előzési manővernek számít, ha a támadó fél első tengelye egy vonalba kerül a védekező fél hátsó tengelyével. A védekező félnek elegendő helyet kell hagyni, hogy a támadó fél is az aszfalton tudja folytatni a manővert, különben leszorításról beszélünk, ami szabálytalan. Figyelem! Amennyiben az út úgy kanyarodik vagy szűkül, hogy a védekező fél irányváltoztatás nélkül is akaratlanul leszorítja a támadó félt, azaz a támadó alól "elfogy" a beton, az nem leszorítás, a támadónak más helyet kell keresnie az előzésre. LÖKÉS Open W h eel esetében: Lökésnek számít, ha támadó fél olyan mértékben érinti, löki a szabályosan közlekedő pilótát, hogy annak autója letér a megkezdett ívről és pozíciót kell feladnia. Touri ng esetében: Lökésnek számít, ha támadó fél olyan mértékben érinti, löki a szabályosan védekező pilótát, hogy annak autója j el entősen letér a megkezdett ívről és pozíciót kell feladnia.) BLOKKOLÁS Olyan esetben, mikor a védekező olyan helyzeti előnyben van, hogy nem lehet megelőzni (pl.: szűk utcai pályák), TILOS indokolatlanul lassan menni. Olyan jel legű blokkolás, mely csak akkora mértékű, hogy gátolja a támadó fél kigyorsítását, az szabályos. VÉDEKEZÉS: A védekező versenyzőnek is nagy a felelőssége. Verseny közben indokolatlan fékezéseket a mögötte autózó kárára nem tehet! Az előző esetek értelmében a kanyarban és az egyenesben is elég helyet kell hagynia a már mellette haladónak. CIKÁZÁS, KISZORÍTÁS: A Védekező (A) versenyző helyének megtartására, az előzni akaró (B) versenyzőt a következő képen tarthatja vissza: (B) versenyző balról próbál előzni (A) versenyző kihúzódik balra (nem hírtelen!), védve a pozícióját, ekkor (B) versenyző jobbról próbál előzni, már (A) versenyzőnek helyet kell biztosítania az előzési manőver befejezéséhez, mert ha kihúzódik jobbra védekezni, akkor ez már cikázásnak számít és büntetést von maga után! Védekező pozícióban féktávon irányt váltani TOLOS! Ha már a támadó versenyző a védekező mellé ért akár orrhosszal is, egyikük se szoríthatja le szándékosan a másikat. Minden egyéb abnormális irányváltoztatás szigorúan tilos! LEKÖRÖZÉS: A KÉK ZÁSZLÓ jelentése: Éppen leköröző autó(k) közeledik mögötted, készülj fel az elengedésükre! Az elengedés elsődleges célja a gyorsabb pilóta elengedése, a második lehet csak a minimális idővesztés! Ezt a manővert sokféle módon végre lehet hajtani viszonylag kevés időveszteséggel: - egyenesben kigyorsításkor vagy fékút előtti félrehúzódással - lassú kanyarban félrehúzódással

8 Mindig jelezzük előre az elengedés szándékát egyenesben az ideális ívről való lehúzódással. Ha a lekörözendő versenyző bármilyen formában feltartja a lekörözni készülő pilótát, akkor büntetést kap! Ha manőverével balesetet (a lekörözni készülő versenyző autója bizonyíthatóan megsérül manővere következtében) okoz akkor súlyosabb büntetésre számíthat! Tipikus eset a Liuzzi-Kimi effektus: A lekörözendő versenyzőnek TILOS!!! indokolatlanul ráfékeznie a lekörözés alatt! A leköröző versenyzőnek helyet kell hagynia a lassabb autó számára is, nem szoríthatja le a pályáról! FORMÁCIÓS KÖR ALATTI VISELKEDÉS: A formációs kör a rajt előtt megtett teljes bemelegítő kör, ami a rajtfelállással ér véget. Aki erre nem jön ki a boxból az a boxutcából kénytelen elrajtolni. A formációs kör kezdetét a számítógép jelzi, ekkor mérsékelt tempóban el kell indulni. Az első kanyarig fel kell venni a formációt, azaz abban a sorrendben kell az első kanyarból kijönni, ami az időmérő eredménye volt, ezt egyes sorban a kör végéig meg kell tartani. Az élen haladó versenyző diktálja a tempót. Minden autónak tartania kell a formációt, előzni TILOS. Aki a formációs kör alatt olyan manővert csinál, hogy azzal veszélyezteti a mögötte vagy előtte haladót büntetést kaphat. Mindenki fokozottan figyeljen az előtte haladó mozgására. Tartsunk megfelelő távolságot és lehetőség szerint ne ugyan azon a vonalvezetésen menjünk, így elkerülhetjük az ütközéseket. EGYÉB: TILOS a pályán menetiránnyal szemben haladni és TILOS kicsúszás után másokat veszélyeztetve visszatérni a pályára! TILOS a boxutcában a kerékcsere ill. tankolás helyén az indokoltnál lényeges hosszabb időt eltölteni, mert a csapattárs nem tudja igénybe venni a box-személyzetetet és tilos a boxutcában másokat szándékosan feltartani! LÁMPA HASZNÁLATA: TILOS a lámpa (fényszóró, fénykürt) használata azon bajnokságokban, amely az rfactor játék programmal van megrendezve, mivel ez egyes számítógép konfigurációknál jelentős FPS csökkenést okozhat. MŰSZAKI HIBÁS, SÉRÜLT AUTÓ: Műszaki hibás, sérült autóval másokat feltartani TILOS, még akkor is, ha ez pozíció vesztéssel jár! Amennyiben leszakadt az első vagy a hátsó szárny, nem kötelező a boxban megjavítatnia, viszont az így okozott incidensekért csakis kizárólag a sérült autó pilótája lesz felelőségre vonva. Súlyosan, irányíthatatlanul megsérült autóval a pályán tartózkodni a versenyző csak is a teljes felelőségével teheti meg, minden általa okozott vezetési szabálytalanságokért halmozottan büntethető! TECHNIKAI PROBLÉMÁK Az internetes játék együtt járhat a programakadozással is. Ezért aki indulni szeretne annak legalább 512 kbit/s letöltési és 128 kbit/s feltöltési sebességű stabil internettel kell rendelkeznie.

9 LAGOLÁS Amennyiben probléma adódik a versenyző internet kapcsolatával, lagolással járhat, ez esetekben csak is ő vonható felelőségre a lagolás miatt bekövetkezettbalesetekért. Ha valakinek hosszabb lagja volt, amellyel sok helyet veszít, akkor onnan kell folytatnia a futamot és emiatt újrafutni nem kell az adott futamot, eredmény hivatalos. Ha az edzések során valakinek magas a pingje, vagy lagol, akkor a BT felszólíthatja internet kapcsolatának ellenőrzésére és megkérheti a BT a szerver elhagyására is. Amennyiben az újra csatlakozás sem oldotta meg a problémát a BT eltanácsolhatja az adott futamról, a zökkenőmentes lebonyolítás érdekében! AKADOZÁS Nem mindig az internet kapcsolat okozza a játék akadozását. Az eltúlzott grafikai beállítás is okozhatja a jelenséget. Ennek kezelésére csökkenteni kell a grafikai beállításokat. SZERVER PROBLÉMÁK Ahogy az internet kapcsolattal úgy a szerverrel is felmerülhetnek bizonyos problémák. Fontos hogy a replay-nek mindig a szerveren kell épnek maradnia, hiszen a BT döntések a szerver replay alapján fognak megtörténni. VERSENYEN TÖRTÉNŐ FAGYÁSOK ESETÉN: A futam fele előtt lefagy a szerver: A szerverkezelők kötelesek újraindítani a szervert (amennyiben lehetséges) és az eredeti rajtsorrenddel egy új rajtot elrendelni. Ellenkező esetben új időpontban meg kell ismételni a futamot, amiről szavazást kell kiírni vagy ha probléma nem kezelhető a futamot eltörölheti a BT. A futam fele után lefagy a szerver: Amennyiben a szerver replay ép, az eredmény végleges. Azonban azt a kört, amiben a szerver lefagy, nem számítható bele a végeredménybe, tehát a megtett körök száma -1 körnek is ki kell tennie a futam 50%-át. A pontszerző helyeken befutott versenyzők az eredetileg szerezhető pontjaik felét kaphatják csak meg. Amennyiben a replay nem maradt ép vagy az újraindítás a verseny napján nem lehetséges, akkor a futamot újra kell futni a hivatalos rajtsorrenddel egy új időpontban, amiről szavazást kell kiírni. Időmérő edzésen történő fagyások esetén a teljes edzést meg kell ismételni. VERSENYEK KIÉRTÉKELÉSE, ÓVÁSOK, BÜNTETÉSEK A verseny alatt csak a program által kiszabott büntetéseket kell letölteni ill. azokat a büntetéseket, amelyet a BT az előző futamon hozott meg. Az esetleges további büntetésekről a BT a verseny után dönt! A verseny után a BT elvégzi a futam ellenőrzését és kiértékelését, amelyre 5 nap áll rendelkezésére. Csak az időmérő és a verseny első köre lesz ellenőrizve, minden egyéb szabálytalanság (kék zászló figyelmen kívül hagyása, vágás, cikázás, stb...) csak óvás után lesz kivizsgálva. Az IRC2010 bajnokságban csak az óvások kerülnek kivizsgálásra. A fent leírtak alapján nagyon fontos, hogy az óvások megfelelő időben, megfelelő formában érkezzenek be a BT-hez.

10 ÓVÁS BENYÚJTÁSA A versenyzőknek lehetőségük van óvás benyújtására. Bárki bármilyen szabálytalanságot megóvhat. Az óvást a fórumon az óvás opció bejelölésével kell elküldeni. Az óvások beérkezése után azokat a BT a fórumon nyilvánosságra hozza. Az óvásokat a BT a verseny napjának 24:00 órájától számított 24 órán belül fogadja el, a határidőn túl leadott óvásokkal nem foglalkozik. Az óvásban fel kell tüntetni a megszegett szabályt, annak időpontját perc/másodpercben és a szabálytalan versenyző nevét. A bejegyzést mindenki láthatja, de az óvással kapcsolatban a fórumra semmilyen más megjegyzés nem tehető! A BT meghallgathatja az érintettek véleményét az adott esettel kapcsolatban - amennyiben ez segíthet az eset megítélésében - velük egyeztetett időpontban. A meghallgatást kérhetik az érintett felek ill. a BT tagjai. A helytelenül benyújtott óvásokkal a BT nem foglalkozik! A BT által kihirdetett végleges eredmény ellen fellebbezési lehetőség nincs! BÜNTETÉSEK FIGYELMEZTETÉS - a CHAT-STOP megszegéséért és indokolatlan szerverre történő ki-, ill. belépésért FIGYELMEZTETÉSEKÉRT JÁRÓ BÜNTETÉSEK : 2 figyelmeztetés = 10 mp büntetés 3 figyelmeztetés = 20 mp büntetés 4 figyelmeztetés = 35 mp büntetés A figyelmeztetések elévülnek 2 futam után, amennyiben nem kap a vétkes újabb figyelmeztetést, illetve ha már megkapta az érte járó büntetést. Amennyiben újabb figyelmeztetést kap, akkor újabb 2 futamig viszi magával a figyelmeztetést. 20 MÁSODPERCES IDŐBÜNTETÉS - időmérőn az adott versenyző leggyorsabb körében elkövetett vágásért, kiszélesítésért - sárga zászló figyelmen kívül hagyása miatt okozott ütközésért - kék zászló figyelmen kívül hagyásáért, amivel láthatóan akadályozza a mögötte jövőt, -boxból kivezető fehér vonal átlépéséért - a boxutcában történt előzés ill. feltartás miatt A fentieken túl még 1 figyelmeztetést is kap a vétkes versenyző.

11 10 MÁSODPERCES + 20 MÁSODPERCES IDŐBÜNTETÉS - versenyen elkövetett sorozatos vágásért, kiszélesítésért, leszorítás, kiszorítás, kipörgetés,cikázás, blokkolás, szabálytalan pozíció szerzés. Amennyibe a vétkes versenyző fairplay magatartást tanusít a vétlen versenyzővel szemben a boxutca áthajtásos büntetés felfüggesztésre kerül a következő 2 futamig. A szabálytalanul szerzett pozíciókat három kanyaron belül vissza kell adni, a szabálytalanul megelőzött versenyzőt elénk kell engedni, amennyiben ez nem történik meg a fent leírtakon túl még 1 figyelmeztetést is kap a vétkes 35 MÁSODPERCES + 20 MÁSODPERCES IDŐBÜNTETÉS -versenyen elkövetett leszorítás, kiszorítás, kipörgetés,cikázás, blokkolás, szabálytalan pozíció szerzés : ahol a vétlen fél pozíciót veszít. Szabálytalankodás felvezető körön, rajtbaleset okozás, lekörözés közben baleset okozás, sérült autóval történő baleset okozás, a használható segítségek mellőzése miatti baleset okozásáért. Rajtbaleset okzása esetén fentieken túl a vétkes versenyzőnek a következő futamán a boxutcából kell rajtolnia..amennyibe a vétkes versenyző fairplay magatartást tanusít a vétlen versenyzővel szemben a boxutca áthajtásos büntetés felfüggesztésre kerül a következő 2 futamig. A szabálytalanul szerzett pozíciókat három kanyaron belül vissza kell adni, a szabálytalanul megelőzött versenyzőt elénk kell engedni, amennyiben ez nem történik meg a fent leírtakon túl még 1 figyelmeztetést is kap a vétkes. Az időbüntetések az adott verseny végeredményéhez hozzáadódnak. KIZÁRÁS - adott versenyen soroza tos szabálytalankodásért, több súlyos szabálytalanságért, szándékos balest okozásáért Súlyos szabálytalanságnak számít, ha a vétlen fél autója oly módon sérül, hogy az autó vezethetőségét befolyásolja. ( pl: futómű sérül, kormány jobbra vagy balra elhúz, stb..) Kiegészítések - bármilyen okból elmaradt verseny esetén új időpontban meg kell ismételni a futamot, amiről szavazást kell kiírni vagy ha probléma nem kezelhető a futamot eltörölheti a BT. - amennyiben egy versenyen olyan szituáció adódik, amelyre nem alkalmazható egyik szabály sem, akkor a szóban forgó esemény/versenyző nem büntethető. Debrecen,

Büntetés katalógus. Rajtfolyosó

Büntetés katalógus. Rajtfolyosó Rajtfolyosó Büntetés katalógus Gokart 1 a rajtfolyosóban: szabályos Kart 2 rajtfolyosót átlépi: nem szabályos 3 másodperc büntetés ha a gokart két kerékkel lápi át, 10 másodperc ha az egész gokart 4 kerékkel

Részletesebben

SBR FIA FORMULA E 2017 HIVATALOS SZABÁLYKÖNYV!

SBR FIA FORMULA E 2017 HIVATALOS SZABÁLYKÖNYV! SBR FIA FORMULA E 2017 HIVATALOS SZABÁLYKÖNYV! 1. Bajnokságra való jelentkezés: Mindenki aki részt kíván venni az adott bajnokságban KÖTELEZŐEN jeleznie kell a FÓRUMON a kijelölt topicban. A jelentkezéseket

Részletesebben

Bajnokságban szereplő autók listája:

Bajnokságban szereplő autók listája: A PSRL, az ASZK és a SimSport TV közös szervezésében 8 liga 24 pilótája méri össze tudását a 8 héten át tartó megmérettetésben.minden jelentkezni vágyó liga nevezését várjuk a szerkesztoseg@simsporttv.com

Részletesebben

SBR RACEROOM WTCC 2017 HIVATALOS SZABÁLYKÖNYV!

SBR RACEROOM WTCC 2017 HIVATALOS SZABÁLYKÖNYV! SBR RACEROOM WTCC 2017 HIVATALOS SZABÁLYKÖNYV! 1. Bajnokságra való jelentkezés: Mindenki aki részt kíván venni az adott bajnokságban KÖTELEZŐEN jeleznie kell a FÓRUMON a kijelölt topicban. A jelentkezéseket

Részletesebben

VERSENYSZABÁLYZAT A 2009/2010 VERSENYÉVADHOZ F1RFT LIGA

VERSENYSZABÁLYZAT A 2009/2010 VERSENYÉVADHOZ F1RFT LIGA f1rfactor.eu 1) NEVEZÉS VERSENYSZABÁLYZAT A 2009/2010 VERSENYÉVADHOZ F1RFT LIGA 1.1 Bárki, aki rendelkezik az rfactor program futtatásához elégséges konfigurációjú géppel, fejhallgatóval, mikrofonnal és

Részletesebben

SBR rfactor FIA WTCC 2017 TC1 - ŐSZ HIVATALOS SZABÁLYKÖNYV!

SBR rfactor FIA WTCC 2017 TC1 - ŐSZ HIVATALOS SZABÁLYKÖNYV! SBR rfactor FIA WTCC 2017 TC1 - ŐSZ HIVATALOS SZABÁLYKÖNYV! 1. Bajnokságra való jelentkezés: Mindenki aki részt kíván venni az adott bajnokságban KÖTELEZŐEN jeleznie kell a FÓRUMON a kijelölt topicban.

Részletesebben

rfactor versenyek sportszabályzat

rfactor versenyek sportszabályzat rfactor versenyek sportszabályzat Zászló szabályok Egy versenyen a legtöbb információt a pilóták számára a zászlójelzések adják, ezeket nagyon komolyan kell kezelni és jelentésüket meg kell tanulni. SÁRGA

Részletesebben

S Z A B Á L Y Z A T 1) VERSENYENGEDÉLY, NEVEZÉS

S Z A B Á L Y Z A T 1) VERSENYENGEDÉLY, NEVEZÉS S Z A B Á L Y Z A T Az F1 HUNGARIAN RFACTOR ETIHAD LEAGUE 2010/2011 VERSENYÉVADHOZ 1) VERSENYENGEDÉLY, NEVEZÉS 1.1 Az F1 HREL 2010/2011 bajnokságának versenyzőinek kötelessége a szabályzat elolvasása,

Részletesebben

Győzd le Bessenyey Zolit! 2016. évi versenykiírás

Győzd le Bessenyey Zolit! 2016. évi versenykiírás Győzd le Bessenyey Zolit! 2016. évi versenykiírás Az AVALON PARK Kft. (1075 Budapest, Károly krt. 1. I/2.) továbbiakban: SZERVEZŐ - 2016. évre kiírja a HELL KART & Event Centerben megrendezendő HELL KART

Részletesebben

S Z A B Á L Y Z A T 2016 VERSENYÉVADHOZ F1RFT 2015 FORMULA 1 GÉPOSZTÁLY

S Z A B Á L Y Z A T 2016 VERSENYÉVADHOZ F1RFT 2015 FORMULA 1 GÉPOSZTÁLY S Z A B Á L Y Z A T 2016 VERSENYÉVADHOZ F1RFT 2015 FORMULA 1 GÉPOSZTÁLY I. VERSENY KIÍRÁS Az F1RFT ezennel közzéteszi az F1RFT Liga bajnokságának (a továbbiakban: Bajnokság) kiírását a Formula 1 autósport

Részletesebben

MTCC 2014 DTM SZABÁLYZAT

MTCC 2014 DTM SZABÁLYZAT MTCC 2014 DTM SZABÁLYZAT Jelen szabályzat csak a DTM Bajnokságra Érvényes I. Szakosztályvezetés: Szakosztályvezető: Pongrácz Tamás (Tommy78) Szakosztályvezető helyettes: Szerver admin: Pálya admin: Futam

Részletesebben

2011/2012 FORMULA. Bajnokságának (a

2011/2012 FORMULA. Bajnokságának (a S Z A B Á L Y Z A T 2011/2012 VERSENYÉVADHOZ FORMULA 1 GÉPOSZTÁLY I. VERSENY KIÍRÁS A Magyar Autósport Szimulátor Szövetség ezennel közzéteszi az F1RFT Liga Nemzeti Bajnokságának (a továbbiakban: Bajnokság)

Részletesebben

SRS WEC 2017 SZABÁLYZAT

SRS WEC 2017 SZABÁLYZAT SRS WEC 2017 SZABÁLYZAT I. Általános tudnivalók Szoftver: rfactor2, steam applikáción keresztül megvásárolható. MOD: A bajnokságot a SimRaceSeries csapata által készített moddal futjuk. A mod különálló

Részletesebben

Gokart Talent Cup - Bérgokart Bajnokság 2017

Gokart Talent Cup - Bérgokart Bajnokság 2017 Gokart Talent Cup - Bérgokart Bajnokság 2017 Tehetségkutató a jövő bajnokainak A 2017-es szezonban a Gokart Talent Cup sorozatban lehetőség nyílik arra, hogy a verseny gokarttal nem rendelkezők, de a sport

Részletesebben

Mezőhegyi Amatőr Gokart Bajnokság 2011. Általános Biztonsági Szabályok

Mezőhegyi Amatőr Gokart Bajnokság 2011. Általános Biztonsági Szabályok Mezőhegyi Amatőr Gokart Bajnokság 2011. Általános Biztonsági Szabályok A pályán való tartózkodásra vonatkozó szabályok, valamint biztonsági követelmények megegyeznek az edzések és versenyek esetén. Pályára

Részletesebben

S Z A B Á L Y Z A T 1) VERSENYENGEDÉLY, NEVEZÉS

S Z A B Á L Y Z A T 1) VERSENYENGEDÉLY, NEVEZÉS S Z A B Á L Y Z A T Az F1 SAMSUNG LIGA 2010/2011 VERSENYÉVADHOZ 1) VERSENYENGEDÉLY, NEVEZÉS 1.1 Az F1 Samsung Liga 2010/2011 bajnokságának versenyzőinek kötelessége a szabályzat elolvasása, alapos áttanulmányozása,

Részletesebben

Endurance Országos Amatőr Gokart Bajnokság évi szabályzata Utoljára módosítva: án

Endurance Országos Amatőr Gokart Bajnokság évi szabályzata Utoljára módosítva: án Endurance Országos Amatőr Gokart Bajnokság 2018. évi szabályzata Utoljára módosítva: 2018.02.13-án A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) 2018. évre kiírja a gokart szakág egyéni, Orsza gos Amato

Részletesebben

AUTÓÉLESZTŐ PARTY a FÉMTISZTA KUPÁÉRT SALGÓTARJÁN KÜLSŐ PÁLYAUDVAR 2014.január 19. Vasárnap. A rendezvény az esetleges időjárási körülményektől

AUTÓÉLESZTŐ PARTY a FÉMTISZTA KUPÁÉRT SALGÓTARJÁN KÜLSŐ PÁLYAUDVAR 2014.január 19. Vasárnap. A rendezvény az esetleges időjárási körülményektől AUTÓÉLESZTŐ PARTY a FÉMTISZTA KUPÁÉRT SALGÓTARJÁN KÜLSŐ PÁLYAUDVAR 2014.január 19. Vasárnap. A rendezvény az esetleges időjárási körülményektől függetlenül MINDENKÉPPEN meg lesz tartva!!! A pálya az éppen

Részletesebben

RC Off-Road Autómodellező Egyesület RCOR kupa terepversenyek szabályzata

RC Off-Road Autómodellező Egyesület RCOR kupa terepversenyek szabályzata RC Off-Road Autómodellező Egyesület RCOR kupa terepversenyek szabályzata 2014 KATEGÓRIÁK NYÁR: 1/8 BUGGY ELEKTROMOS KATEGÓRIA 1/8 TRUGGY ELEKTROMOS KATEGÓRIA 1/10 SCT ELEKTROMOS KATEGÓRIA 1/8 BUGGY ROBBANÓS

Részletesebben

SURF SPORTÁG 2015. versenykiírás

SURF SPORTÁG 2015. versenykiírás SURF SPORTÁG 2015. versenykiírás Általános Szabályok: A surf (hullámszörf sportágba sorolt kategóriák) Országos Bajnoki versenysorozatot és az egyes futamokat a Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági

Részletesebben

MNASZ-OAGB 2013. évi Versenykiírás Utoljára módosítva: 2013.01.25

MNASZ-OAGB 2013. évi Versenykiírás Utoljára módosítva: 2013.01.25 MNASZ-OAGB 2013. évi Versenykiírás Utoljára módosítva: 2013.01.25 A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség /MNASZ/ 2013. évre kiírja a gokart szakág egyéni, Országos Amatőr Gokart Bajnokságát. A sorozat célja

Részletesebben

RC Off-Road Autómodellező Egyesület RCOR kupa terepversenyek szabályzata

RC Off-Road Autómodellező Egyesület RCOR kupa terepversenyek szabályzata RC Off-Road Autómodellező Egyesület RCOR kupa terepversenyek szabályzata 2013 KATEGÓRIÁK: 1/8 BUGGY ELEKTROMOS KATEGÓRIA 1/8 TRUGGY ELEKTROMOS KATEGÓRIA 1/10 SCT ELEKTROMOS KATEGÓRIA 1/8 BUGGY ROBBANÓS

Részletesebben

A GYORSASÁGI MOTORVERSENYZÉS SZABÁLYAI 2015. Kibocsátva: 2015. március 1.

A GYORSASÁGI MOTORVERSENYZÉS SZABÁLYAI 2015. Kibocsátva: 2015. március 1. A GYORSASÁGI MOTORVERSENYZÉS SZABÁLYAI 2015 Kibocsátva: 2015. március 1. 1. Általános Az alábbi szabályzások a MAMS Általános Sportszabályzatában (Sporting Code), valamint az éves Alapkiírásban foglaltakkal

Részletesebben

Zöld zászló. Használata: l e n g e t v e

Zöld zászló. Használata: l e n g e t v e Zöld zászló Használata: l e n g e t v e Jelentése: a korábban sárga zászlóval jelzett veszély megszűnt, most szabad az út, verseny tempóban mehetsz tovább. A zászló hatálya alá tartozó pályaszakaszon veszély

Részletesebben

Országos Amatőr Gokart Bajnokság évi versenykiírása (Érvényes től)

Országos Amatőr Gokart Bajnokság évi versenykiírása (Érvényes től) Országos Amatőr Gokart Bajnokság 2007. évi versenykiírása (Érvényes 2007.03.10-től) A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség /MNASZ/ 2007. évre kiírja mind egyéni, mind csapatversenyben a gokart szakág Országos

Részletesebben

I. AVALON AMATŐR GOKART BAJNOKSÁG - 2015. évi Versenykiírás

I. AVALON AMATŐR GOKART BAJNOKSÁG - 2015. évi Versenykiírás I. AVALON AMATŐR GOKART BAJNOKSÁG - 2015. évi Versenykiírás Az AVALON PARK Kft. (1075 Budapest, Károly krt. 1. I/2.) továbbiakban: SZERVEZŐ - 2015. évre kiírja a HELL KART & Event Centerben megrendezendő

Részletesebben

RC Off-Road Autómodellező Egyesület

RC Off-Road Autómodellező Egyesület RC Off-Road Autómodellező Egyesület RCOR téli kupa terepversenyek szabályzata 2012-13 KATEGÓRIÁK: 1/8 BUGGY ELEKTROMOS KATEGÓRIA 1/8 TRUGGY ELEKTROMOS KATEGÓRIA 1/10 SCT ELEKTROMOS KATEGÓRIA 1/10 BUGGY

Részletesebben

SZABÁLYZAT 1. Fejezet MASZE Magyar Autósport Szimulátor Egyesület vezetősége (1) A MASZE vezetője Janka Martin és Csomós Erik. A ligavezetők döntését

SZABÁLYZAT 1. Fejezet MASZE Magyar Autósport Szimulátor Egyesület vezetősége (1) A MASZE vezetője Janka Martin és Csomós Erik. A ligavezetők döntését SZABÁLYZAT 1. Fejezet MASZE Magyar Autósport Szimulátor Egyesület vezetősége (1) A MASZE vezetője Janka Martin és Csomós Erik. A ligavezetők döntését minden esetben tiszteletben kell tartani. 4. Jelentkezési

Részletesebben

MAGYAR GRAN TURISMO BAJNOKSÁG III. SZEZON

MAGYAR GRAN TURISMO BAJNOKSÁG III. SZEZON III. SZEZON MI IS AZ AZ MGTB? A bajnokság 2012 nyarán lett életre hívva, azzal a céllal, hogy a magyar Gran Turismo játékosoknak legyen egy közös liga, ahol megvillogtathatják a tudásukat más egyesületek

Részletesebben

A Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség versenykiírása 2015.

A Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség versenykiírása 2015. A Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség versenykiírása 2015. Időpont: 2015. március 28. április 12. közötti időszak. Lehetséges versenynap, megfelelő időjárás esetén: 2015. március 28.

Részletesebben

KARTING365 Gokart Kupa

KARTING365 Gokart Kupa KARTING365 Gokart Kupa Kiknek várjuk a jelentkezését? A KARTING365 Gokart Kupa alapvetően a kezdő versenyzőknek szól. Ha még nem vagy rendszeres gokartbajnokság résztvevő, vagy ha ugyan van már versenytapasztalatod,

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. 2. Rendező: neve: Magyar Gokart Szövetség címe: 2750 Nagykőrös, Kecskeméti út 32. Tel: +36 30 510-4090

VERSENYKIÍRÁS. 2. Rendező: neve: Magyar Gokart Szövetség címe: 2750 Nagykőrös, Kecskeméti út 32. Tel: +36 30 510-4090 www.mnasz.hu www.mgsz.net VERSENYKIÍRÁS MNASZ, MGSZ 2015. OB (Magyar Nemzeti Autósport Szövetség 2015. évi Gokart Országos Bajnoksága, a Magyar Gokart Szövetség rendezésében) VI. forduló, 11-12. futam,

Részletesebben

(N)agymenők avagy MINDEN AMI KOCSI

(N)agymenők avagy MINDEN AMI KOCSI (N)agymenők avagy MINDEN AMI KOCSI Mint ismeretes községünkben találták fel a mai kocsi ősét, a történetével itt most nem szeretnék foglalkozni. Községünk ad otthont a Kocsitoló fesztiválnak, mely idén

Részletesebben

Vizsga kérdések. 1. Egy gyorsasági szakaszon hogyan következnek az állomások egymás után:

Vizsga kérdések. 1. Egy gyorsasági szakaszon hogyan következnek az állomások egymás után: Vizsga kérdések 1. Egy gyorsasági szakaszon hogyan következnek az állomások egymás után: A. időellenőrző, rajt, stop, cél. B. rajt, időellenőrző, szervizpark, stop. C. Időellenőrző, rajt, cél, stop. 2.

Részletesebben

A Hobby Cart Kupa évi szabályzata

A Hobby Cart Kupa évi szabályzata A Hobby Cart Kupa 2016. évi szabályzata Utoljára módosítva: 2016.02.16-án, a változások pirossal vannak kiemelve A Hobby Cart Kupa szabályzata a fair play jegyében született. Irányt mutat a szabályos,

Részletesebben

Magyar Autómodell Bajnokság. Pályaversenyek szabályzata 1/10 ELEKTROMOTOROS KATEGÓRIÁK. Érvényes: 2008-tól MAGYAR MODELLEZŐ SZÖVETSÉG

Magyar Autómodell Bajnokság. Pályaversenyek szabályzata 1/10 ELEKTROMOTOROS KATEGÓRIÁK. Érvényes: 2008-tól MAGYAR MODELLEZŐ SZÖVETSÉG Magyar Autómodell Bajnokság Pályaversenyek szabályzata 1/10 ELEKTROMOTOROS KATEGÓRIÁK Érvényes: 2008-tól ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK 1/10 ELEKTROMOS VERSENYEK MAGYAR MODELLEZŐ SZÖVETSÉG Összeállította: az MMSZ

Részletesebben

Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Országos Amatőr Gokart Bajnokság évi Versenykiírás

Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Országos Amatőr Gokart Bajnokság évi Versenykiírás Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Országos Amatőr Gokart Bajnokság 2016. évi Versenykiírás Utoljára módosítva: 2016.06.09 (a változások pirossal vannak kiemelve) A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ)

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Gokart Talent Cup GTC esports Series Sorozata A verseny főbb adatai

VERSENYKIÍRÁS. Gokart Talent Cup GTC esports Series Sorozata A verseny főbb adatai VERSENYKIÍRÁS Gokart Talent Cup GTC esports Series Sorozata 2018 A verseny főbb adatai SZERVEZŐ: M-Kart Racing Alapítvány - Nagykőrös, Derkovits u. 1. HELYSZÍN: Race Center Autóverseny Szimulátor Központ

Részletesebben

Hankook RCM Kupa HUNGARORING, 2014. MÁJUS. 2-4.

Hankook RCM Kupa HUNGARORING, 2014. MÁJUS. 2-4. Hankook RCM Kupa HUNGARORING, 2014. MÁJUS. 2-4. SPECIÁLIS INFORMÁCIÓK A VERSENY NEVE: HANKOOK RCM KUPA helye: HUNGARORING ideje: 2014. május. 2-4. honlap címe: www.rcmcup.com A VERSENY RENDEZŐJE: Hungaroring

Részletesebben

1. Alapelvek a közlekedésben

1. Alapelvek a közlekedésben 1. Alapelvek a közlekedésben 1. Mit jelent a közlekedésben a bizalmi elv? a) Számíthat arra, hogy a KRESZ minden helyzetben és helyen pontosan szabályozza a közlekedésben részt vevők jogait és kötelességeit.

Részletesebben

AS RACING F1 rfactor LIGA VERSENYSZABÁLYZAT

AS RACING F1 rfactor LIGA VERSENYSZABÁLYZAT AS RACING F1 rfactr LIGA VERSENYSZABÁLYZAT 1) 2015. szezn bajnkság: megengedett segítségek: Kipörgés gátló Blkklásgátló Stabilitási segítség Figyelem! Fenti hárm segítség használata súlytöbbletet eredményez!

Részletesebben

Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Országos Amatőr Gokart Bajnokság évi Versenykiírás

Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Országos Amatőr Gokart Bajnokság évi Versenykiírás Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Országos Amatőr Gokart Bajnokság 2018. évi Versenykiírás Utoljára módosítva: 2018.02.07 (a változások pirossal vannak kiemelve) A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ)

Részletesebben

MINIMUM VIZSGA KÉRDÉSEK

MINIMUM VIZSGA KÉRDÉSEK 1. Mi a MAMS feladata? MINIMUM VIZSGA KÉRDÉSEK A MAMS egyik legfontosabb feladata, hogy a magyarországi motorsport tevékenységet szakmai szempontból irányítsa, szabályokat alkosson, azok betartását biztosítsa

Részletesebben

HELL KART & Event Center GOKART VERSENYSOROZAT évi Versenysorozat versenykiírás

HELL KART & Event Center GOKART VERSENYSOROZAT évi Versenysorozat versenykiírás HELL KART & Event Center GOKART VERSENYSOROZAT - 2017. évi Versenysorozat versenykiírás Az AVALON PARK Kft. (1075 Budapest, Károly krt. 1. I/2.) továbbiakban: SZERVEZŐ - 2017. évre kiírja a HELL KART &

Részletesebben

Versenykiírás 2016 módosítva:

Versenykiírás 2016 módosítva: Versenykiírás 2016 módosítva: 2016.03.17. A rendezvény célja A rendezvény célja a kulturált, sportszerű gokart versenyzés elterjesztése, népszerűsítése egy csapatépítő tréning, és tömegsport jelleggel

Részletesebben

V. Dunlop - Trophy Amatőr Meghívásos Versenysorozat Sport szabályok

V. Dunlop - Trophy Amatőr Meghívásos Versenysorozat Sport szabályok V. Dunlop - Trophy Amatőr Meghívásos Versenysorozat Sport szabályok 2008 Készítette: Zettner Tamás 2007. december 1 1. Általános Az alábbi szabályzások a MAMS Sport Kódexben foglaltakkal együttesen határozzák

Részletesebben

Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Bajnokok Tornája november 15. HUNGARORING VERSENYKIÍRÁS

Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Bajnokok Tornája november 15. HUNGARORING VERSENYKIÍRÁS Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Bajnokok Tornája HUNGARORING VERSENYKIÍRÁS VERSENYKIÍRÁS Az MNASZ Bajnokok Tornája versenykiírása az FIA Nemzetközi Sportkódex és Függelékei alapján készült. A Magyar

Részletesebben

DRIFTED.HU - ORSZÁGOS DRIFT BAJNOKSÁG PONTOZÁSI SZABÁLYZAT

DRIFTED.HU - ORSZÁGOS DRIFT BAJNOKSÁG PONTOZÁSI SZABÁLYZAT DRIFTED.HU - ORSZÁGOS DRIFT BAJNOKSÁG PONTOZÁSI SZABÁLYZAT 2013 1. Általános tudnivalók A drift olyan vezetéstechnika, ahol a kijelölt (továbbiakban elvárt) íven a pilóta az autó által elérhető legnagyobb

Részletesebben

VERSENYFÜZET. Terematlétika Diákolimpiai Bajnokság 2014. www.fodisz.hu

VERSENYFÜZET. Terematlétika Diákolimpiai Bajnokság 2014. www.fodisz.hu VERSENYFÜZET Terematlétika Diákolimpiai Bajnokság 2014. www.fodisz.hu A verseny célja: Lehetőséget biztosítani az intézmények alsó tagozatos tanulói számára, hogy az atlétika játékos formában történő gyakorlásával

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. BAKONYSZENTLÁSZLÓ SZLALOM 2014. május 03. A verseny hivatalos honlapja: www.bakonyrally.hu

VERSENYKIÍRÁS. BAKONYSZENTLÁSZLÓ SZLALOM 2014. május 03. A verseny hivatalos honlapja: www.bakonyrally.hu VERSENYKIÍRÁS BAKONYSZENTLÁSZLÓ SZLALOM 2014. május 03. A verseny hivatalos honlapja: www.bakonyrally.hu 2 Amatőr Szlalom verseny A verseny megnevezése: Bakonyszentlászló Szlalom A verseny szervezője:

Részletesebben

LADIES CUP Külön bajnokság női gokartosok részére!

LADIES CUP Külön bajnokság női gokartosok részére! WONDER CLEAN NO LIMIT 120 GOKART LIGA Ahol a súly nem számít Kart Arena Gokart Csarnok - Pécs, Megyeri út 59. (Mecsek Füszért Raktárbázis) Egyenlő feltételekkel küzdhet meg a kicsi a nagy ellen, hisz a

Részletesebben

Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016

Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016 1 Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016 Nyugati régió 2. futama 1. BEVEZETÉS 1.1 Bevezetés A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség által jóváhagyott és hatályos Magyarország Országos Rallye Bajnokságoknak az

Részletesebben

A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség. Országos Métabajnokságának szabályzata

A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség. Országos Métabajnokságának szabályzata A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség Országos Métabajnokságának szabályzata 1. A játék menetéről általában A játék során két csapat: az ütő ( A csapat) és a fogó ( B csapat) küzd egymással a pontokért.

Részletesebben

Részvételi szabályzat 2015

Részvételi szabályzat 2015 Részvételi szabályzat 2015 A rendezvényeken azon személyek vehetnek részt, akik a jelentkezési lap kitöltésével, valamint aláírásukkal nyilatkoznak, hogy a jelen kiírásban foglalt szabályokat elfogadják.

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Az MNASZ évi Gokart Országos Bajnoksága, Nemzetközi meghívásos gokart verseny

VERSENYKIÍRÁS. Az MNASZ évi Gokart Országos Bajnoksága, Nemzetközi meghívásos gokart verseny VERSENYKIÍRÁS Az MNASZ 2010. évi Gokart Országos Bajnoksága, Nemzetközi meghívásos gokart verseny I. RENDEZÉS 1. A rendezvény neve: 10. Hírös Kupa 2. Rendező: neve: Kecskeméti Motorsport Egyesület címe:

Részletesebben

RC Off-Road Autómodellező Egyesület RCOR kupa terepversenyek szabályzata

RC Off-Road Autómodellező Egyesület RCOR kupa terepversenyek szabályzata RC Off-Road Autómodellező Egyesület RCOR kupa terepversenyek szabályzata 2017 KATEGÓRIÁK: 1/8 BUGGY ROBBANÓS KATEGÓRIA 1/8 BUGGY PRO ELEKTROMOS KATEGÓRIA 1/8 BUGGY ELEKTROMOS KATEGÓRIA 1/8 TRUGGY ELEKTROMOS

Részletesebben

!!!! Regisztrált MAMS verseny!!!! VERSENYSZABÁLYZAT

!!!! Regisztrált MAMS verseny!!!! VERSENYSZABÁLYZAT A Polaris Quad Club Magyarországon először, klasszikus MARATON-VERSENY-t hirdet. A verseny ideje:2013 szeptember 7. Helyszine: Rétság, tankos A verseny motor, quad és side by side kategóriákban, csapatversenyként

Részletesebben

MOTOCROSS LICENCIGÉNYLŐ ADATLAP 2016

MOTOCROSS LICENCIGÉNYLŐ ADATLAP 2016 MOTOCROSS LICENCIGÉNYLŐ ADATLAP 2016 VERSENYZŐ RÉSZÉRE Magyar Motorsport Szövetség A licencigénylő elválaszthatatlan részét képezi a technikai minimum vizsgalap 1. MAMS Licenc száma Beadás kelte Licencdíj

Részletesebben

Ezúton szeretnénk meghívni a 25. Sió-Rally Lóer Vetélked Zárt pályás, amatőr autós találkozóra

Ezúton szeretnénk meghívni a 25. Sió-Rally Lóer Vetélked Zárt pályás, amatőr autós találkozóra Ezúton szeretnénk meghívni a 25. Sió-Rally Lóer Vetélked Zárt pályás, amatőr autós találkozóra A próba össztávja: Id méréses futamok: 0-40 nevez között 16 km (Ő x Ő kör) 40 nevez felett 1ő km (3 x ő kör)

Részletesebben

A véget nem érő kanyarok versenye.

A véget nem érő kanyarok versenye. A véget nem érő kanyarok versenye. Az FRC mezőnye Szlovákiába látogatott, hogy újból megmérkőzhessenek a pilóták, ez esetben egy szinte hazai pályának számító Szlovákiaringen. Igaz ugyan, hogy három hete

Részletesebben

MAGYARORSZÁG AMATŐR RALLYE BAJNOKSÁGÁNAK SZABÁLYAI 2016

MAGYARORSZÁG AMATŐR RALLYE BAJNOKSÁGÁNAK SZABÁLYAI 2016 MAGYARORSZÁG AMATŐR RALLYE BAJNOKSÁGÁNAK SZABÁLYAI 2016 Készítette: Az MNASZ Rallye Bizottsága Jóváhagyta: Az MNASZ sporttanácsa TARTALOMJEGYZÉK: 1. ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK... 3 1.1 A MARB országos bajnokság

Részletesebben

A Magyar Motorsport Szövetség. MAMS Old Timer szakág. versenyeinek alapkiírása. Jóváhagyta: A MAMS Elnökség. Kiadja: A MAMS Titkárság

A Magyar Motorsport Szövetség. MAMS Old Timer szakág. versenyeinek alapkiírása. Jóváhagyta: A MAMS Elnökség. Kiadja: A MAMS Titkárság A Magyar Motorsport Szövetség Old Timer Szakág versenyeinek alapkiírása 2019 Készítette: MAMS Old Timer szakág Jóváhagyta: A MAMS Elnökség Kiadja: A MAMS Titkárság További szakági információk: www.mams.hu

Részletesebben

Pénzdíjas, amatőr szlalomverseny sorozat

Pénzdíjas, amatőr szlalomverseny sorozat Versenykiírás A DCS TUNING GROUP bemutatja autós és gokart versenyzők részére a szlalomverseny sorozatát a Hungaroring felső depójában 2008. évben. A verseny hivatalos neve: szlalomverseny sorozat. A versenyek

Részletesebben

TestLine - vizsisktesztje-02 Minta feladatsor

TestLine - vizsisktesztje-02 Minta feladatsor Hányadikként hajthat át a 1. kereszteződésen a jelű autó? (1 2:55 Normál helyes válasz) E Elsőként. Másodikként. Harmadikként. Negyedikként. Nem hajt át, mert Tanulóvezető. Ebben a forgalmi helyzetben

Részletesebben

GYMKHANA 16: VERSENYSZABÁLYZAT ÉS VERSENYKIIRÁS! Érvényes 2016.12.31-ig.

GYMKHANA 16: VERSENYSZABÁLYZAT ÉS VERSENYKIIRÁS! Érvényes 2016.12.31-ig. FIGYELMEZTETÉS! Az autó versenyzés veszélyes sport! Olyan, hogy biztonságos verseny nem létezik. A versenyzés mindig magában hordozza a súlyos vagy halálos sérüléssel járó baleset kockázatát. Ez a veszély

Részletesebben

HELL KART & Event Center HALLOWEENI Gokart Bajnokság évi Verseny versenykiírás

HELL KART & Event Center HALLOWEENI Gokart Bajnokság évi Verseny versenykiírás HELL KART & Event Center HALLOWEENI Gokart Bajnokság- 2018. évi Verseny versenykiírás Az AVALON PARK Kft. (1075 Budapest, Károly krt. 1. I/2.) továbbiakban: SZERVEZŐ - 2018. évre kiírja a HELL KART & Event

Részletesebben

Sultan Szlalom Kupa 2011, 5. forduló A TA-MI Kupáért Bánk,

Sultan Szlalom Kupa 2011, 5. forduló A TA-MI Kupáért Bánk, Sultan Szlalom Kupa 2011, 5. forduló A TA-MI Kupáért Bánk, 2011. 10. 08. 1 A verseny szervezője: Sultan 69 - Hellner Rally Team Kaplonyi Mihály 06-70/342-2502 Tőkés Tamás 06-70/274-7611 Hellner Csaba +36-30/427-8943

Részletesebben

A Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség versenykiírása 2013.

A Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség versenykiírása 2013. A Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség versenykiírása 2013. Időpont: 2013. március 15. október 23. közötti időszak. Első lehetséges verseny nap: március 15. Fix verseny nap: április Kiteforce

Részletesebben

A pontrendszer hatálya alá tartozó egyéb szabálysértések

A pontrendszer hatálya alá tartozó egyéb szabálysértések A pontrendszer hatálya alá tartozó egyéb szabálysértések Járművezetés az eltiltás tartama alatt [a szabálysértésekről szóló 1999. évi LXIX. törvény 15/A. (1) bek.] Az elsőbbség és az előzés szabályainak

Részletesebben

XII. CMAS USZONYOSÚSZÓ VILÁGKUPA FEBRUÁR , EGER VERSENYKIÍRÁS

XII. CMAS USZONYOSÚSZÓ VILÁGKUPA FEBRUÁR , EGER VERSENYKIÍRÁS VERSENYKIÍRÁS 1. JOGOSULTSÁG: SZABÁLYZAT A Magyar Búvár Szakszövetség a CMAS felhatalmazásával 2017. február 24-26. között Egerben rendezi meg a XII. CMAS Uszonyosúszó Világkupa első fordulóját. A Magyar

Részletesebben

Versenykiírás 2019 JANUÁR 12. SZLALOM RACE SZŐLŐSKE - repülőtér. Rendező: BG Autosport

Versenykiírás 2019 JANUÁR 12. SZLALOM RACE SZŐLŐSKE - repülőtér. Rendező: BG Autosport Versenykiírás SZLALOM RACE SZŐLŐSKE - repülőtér Rendező: BG Autosport SZLALOM RACE SZŐLŐSKE - REPÜLŐTÉR Az amatőr autóverseny a vezetési tudás javulása érdekében és a nyilvános közönség számára van rendezve,

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. AMTOSZ által regisztrált verseny. Az AMTOSZ Powersprint Bajnokság 2014. évi futama. A bajnokság honlapja: www.amtosz.

VERSENYKIÍRÁS. AMTOSZ által regisztrált verseny. Az AMTOSZ Powersprint Bajnokság 2014. évi futama. A bajnokság honlapja: www.amtosz. VERSENYKIÍRÁS AMTOSZ által regisztrált verseny Az AMTOSZ Powersprint Bajnokság 2014. évi futama A bajnokság honlapja: www.amtosz.hu (a verseny hivatalos dokumentációi,/átvételi idők,nevezési lista,rajtlista,stb./

Részletesebben

Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016

Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016 1 Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016 Északi régió III. futama 1. BEVEZETÉS 1.1 Bevezetés A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség által jóváhagyott és hatályos Magyarország Országos Rallye Bajnokságoknak

Részletesebben

Sanghaj Az időmérő

Sanghaj Az időmérő 2015. 09.27. Sanghaj Michelisz Norbert, a MOL-csoport által immár negyedik éve támogatott Zengő Motorsport versenyzője egy 6. és egy 11. helyet szerzett a Sanghajban megrendezett FIA Túraautóvilágbajnokságon.

Részletesebben

A Magyar Motorsport Szövetség Old Timer Szakág Bajnokság Kupa versenyeinek alapkiírása 2015

A Magyar Motorsport Szövetség Old Timer Szakág Bajnokság Kupa versenyeinek alapkiírása 2015 A Magyar Motorsport Szövetség Old Timer Szakág Bajnokság és Kupa versenyeinek alapkiírása 2015 Készítette: MAMS Old Timer szakág Jóváhagyta: A MAMS Elnökség Kiadja: A MAMS Titkárság További szakági információk:

Részletesebben

Tesztszabályzat. (Oxford Online Placement Test)

Tesztszabályzat. (Oxford Online Placement Test) Tesztszabályzat (Oxford Online Placement Test) Ez a dokumentum a Scandinavian Education Agency TM SCEDA kizárólagos tulajdona. A dokumentum célja a vállalat mindenkori nyelvi teszteken résztvevők tájékoztatása

Részletesebben

Versenykiírás 68. HEGCSI RACE KUPA. Kecskemét, Gokart Stadion ORSZÁGOS SZLALOM BAJNOKSÁG 2016 3. futam, FIA CEZ SLALOM CHAMPIONSHIP 2016 6.

Versenykiírás 68. HEGCSI RACE KUPA. Kecskemét, Gokart Stadion ORSZÁGOS SZLALOM BAJNOKSÁG 2016 3. futam, FIA CEZ SLALOM CHAMPIONSHIP 2016 6. Versenykiírás 68. HEGCSI RACE KUPA Kecskemét, Gokart Stadion ORSZÁGOS SZLALOM BAJNOKSÁG 2016 3. futam, FIA CEZ SLALOM CHAMPIONSHIP 2016 6. futam, Kecskemét, 2016. 06. 05. 1. A RENDEZŐ, AZ ESEMÉNY 1.1 A

Részletesebben

JÁTÉKSZABÁLYOK B33 2015

JÁTÉKSZABÁLYOK B33 2015 JÁTÉKSZABÁLYOK B33 2015 A Torna mérkőzéseit az MKOSZ által meghatározott 3 3 kosárlabda mérkőzések az alábbi szabályai szerint kell játszani. A Nemzetközi Kosárlabda Játékszabályok előírásai érvényesek

Részletesebben

FEKOSZ Sportkupa. Kispályás Labdarúgó Torna 2013. április 26-28. Debrecen. Versenykiírás

FEKOSZ Sportkupa. Kispályás Labdarúgó Torna 2013. április 26-28. Debrecen. Versenykiírás FEKOSZ Sportkupa Kispályás Labdarúgó Torna 2013. április 26-28. Debrecen Versenykiírás 1. A verseny bemutatása A Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szövetsége által 2013. április 26 28. között Debrecenben

Részletesebben

XI. Kisteleki Téli Teremlabdarúgó Bajnokság 2012-13

XI. Kisteleki Téli Teremlabdarúgó Bajnokság 2012-13 XI. Kisteleki Téli Teremlabdarúgó Bajnokság 2012-13 Versenykiírás A XI. Kisteleki Téli Teremlabdarúgó Bajnokság Versenykiírása 1. A bajnokság neve: XI. Kisteleki Téli Teremlabdarúgó Bajnokság 2. A bajnokság

Részletesebben

DÖNTŐ Gyakorlati feladatsor Általános szabályok

DÖNTŐ Gyakorlati feladatsor Általános szabályok DÖNTŐ Gyakorlati feladatsor Általános szabályok A feladatsort nyerges vontatóból és félpótkocsiból álló járműszerelvénnyel kell elkezdeni és befejezni. A feladatsor megkezdésekor a versenyjárműben a versenyző

Részletesebben

IDEIGLENES. Sprint. Magyarország Sprint Bajnokságának Általános /alap/ Szabályzata

IDEIGLENES. Sprint. Magyarország Sprint Bajnokságának Általános /alap/ Szabályzata 1 IDEIGLENES Sprint Magyarország Sprint Bajnokságának Általános /alap/ Szabályzata PS. Területi Bajnokság SP. Területi Bajnokság PWS. Területi és Országos Bajnokság Szabadidős-amatőr utánpótlás autós technikai

Részletesebben

III. Campus Kupa 2010

III. Campus Kupa 2010 III. Campus Kupa 2010 Verseny Versenykiírás Kelt: 2010. március 1. 1 I. Meghatározások: 1. Campus Kupa 2010: A 2010. április 10.- Helyszín: ETO Park Cím: 2.A Campus Kupa Az Campus Kupára bárki nevezhet,

Részletesebben

II. ÖRÖMAUTÓZÁS VERSENYZŐI TÁJÉKOZTATÁS. a beteg gyermekekért. Tököli reptér, 2009. március 7.

II. ÖRÖMAUTÓZÁS VERSENYZŐI TÁJÉKOZTATÁS. a beteg gyermekekért. Tököli reptér, 2009. március 7. II. ÖRÖMAUTÓZÁS a beteg gyermekekért VERSENYZŐI TÁJÉKOZTATÁS Tököli reptér, 2009. március 7. TARTALOMJEGYZÉK: Tartalomjegyzék: Bevezetés, 1. Program VERSENYZŐI TÁJÉKOZTATÁS 2. oldal 2. oldal 2. Rendezés

Részletesebben

SPECIÁLIS INFORMÁCIÓK

SPECIÁLIS INFORMÁCIÓK SALZBURG-RING, 2010.SZEPTEMBER 24-26. SPECIÁLIS INFORMÁCIÓK A VERSENY NEVE: Duna - Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság IX-X. fordulója helye: Salzburg-Ring ideje: 2010. szeptember 24-26. A VERSENY

Részletesebben

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG

MAGYAR BOWLING és TEKE SZÖVETSÉG ORSZÁGOS SERDÜLŐ ÉS IFJÚSÁGI FIÚ EGYÉNI, SPRINT ÉS ÖSSZETETT EGYÉNI BAJNOKSÁG 2014-2015. ÉVI V E R S E N Y K I Í R Á S A A bajnokság kiírása a Magyar Bowling és Tekeszövetség Teke Szakági Szövetsége /továbbiakban:

Részletesebben

ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA

ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND 2013. I. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK Székhely: 2881 Ászár, Kossuth Lajos utca 26. Tagintézmény: Gárdonyi Géza Általános Iskolája 2882 Kerékteleki, Fő utca 31. Házirendünk

Részletesebben

Információk az F1DT 2011-es mod-járól

Információk az F1DT 2011-es mod-járól Információk az F1DT 2011-es mod-járól Bevezető Kérnék mindenkit, hogy alaposan olvassa el az alábbiakat a félreértések elkerülése végett, remélem találtok hasznos információkat benne. A legfontosabb dolgokat

Részletesebben

VERSENYSZABÁLYZAT. Magyar Ifjúsági Robot Kupa Budapest Rescue Line (könnyített)

VERSENYSZABÁLYZAT. Magyar Ifjúsági Robot Kupa Budapest Rescue Line (könnyített) VERSENYSZABÁLYZAT Magyar Ifjúsági Robot Kupa 2018. Budapest Rescue Line (könnyített) 1. Bevezető A kategóriát pedagógiai és közösségépítő szempontok hívták életre. Célja azoknak a versenyzőknek és mentoroknak

Részletesebben

A versennyel kapcsolatban minden információ megtalálható az Interneten:

A versennyel kapcsolatban minden információ megtalálható az Interneten: Versenykiírás 1.) A Westdragrace Sportegyesület megrendezi Gyorsulási Versenysorozatát 2016 évben. A rendezvényen Autós Motoros Gyorsulási Verseny kerül lebonyolításra. A verseny hivatalos neve: Dragrace

Részletesebben

Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Bajnokság Alapkiírás

Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Bajnokság Alapkiírás Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Bajnokság Alapkiírás 2018 Készítette: Jóváhagyta: Kiadja: A MAMS Gyorsasági Szakág A MAMS Elnöksége A MAMS Ttitkársága További szakági információk: www.mams.hu

Részletesebben

Sárkányhajó Fesztiválok VIII. GYŐRI Sárkányhajó Fesztivál IDŐREND

Sárkányhajó Fesztiválok VIII. GYŐRI Sárkányhajó Fesztivál IDŐREND Sárkányhajó Fesztiválok VIII. GYŐRI Sárkányhajó Fesztivál IDŐREND Rendező: Helye: Ideje: Dragon Aktív Kft. Győr, Aranypart 2011. 05. 20-22. (péntek -vasárnap) Péntek 11:00 Technikai értekezlet 12:00 1

Részletesebben

26. Bosch Szarvasűzők Részletes versenyszabályok

26. Bosch Szarvasűzők Részletes versenyszabályok 26. Bosch Szarvasűzők Részletes versenyszabályok 1) Résztvevők: A versenyen induló csapatokat a Versenykiírásban részletezettek szerint három kategóriába soroljuk: (1). MEFOB kategória (egy felsőoktatási

Részletesebben

VII. Széchenyi Futam Kiegészítő Szabályzat

VII. Széchenyi Futam Kiegészítő Szabályzat 2012 VII. Széchenyi Futam Kiegészítő Szabályzat 1. SZÉCHENYI FUTAM 1.1 Helyszínek Mobilis Interaktív Kiállítási Központ és parkolója (9026 Győr, Vásárhelyi Pál u. 66.) Nádor aluljáró és környéke (9023

Részletesebben

MATERIAL CENTER KUPA

MATERIAL CENTER KUPA MATERIAL CENTER KUPA HUNGARORING, 2008. JÚNIUS 13-15. SPECIÁLIS INFORMÁCIÓK A VERSENY NEVE: MATERIAL CENTER KUPA helye: HUNGARORING ideje: 2008. június 13-15. honlap címe: www.foenixmse.hu A VERSENY RENDEZŐJE:

Részletesebben

Szakmai elvek U11-U15

Szakmai elvek U11-U15 MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE Szakmai elvek U11-U15 MEGTÁRGYALTA ÉS ELFOGADTA AZ MKOSZ Szakmai és Utánpótlás Bizottsága 2014. oldal 1 Védekezési és támadási alapelvek U11-U15 korosztályokban

Részletesebben

Vác városi Szlalom. Vác, dunapart 2015-10-25

Vác városi Szlalom. Vác, dunapart 2015-10-25 Vác városi Szlalom Vác, dunapart 2015-10-25 Verseny szervezője: Speed Rally Team Sportegyesület A verseny hivatalos honlapja: www.csapassunk.hu A verseny vezetősége: Versenyigazgató: Fodor Krisztián /06

Részletesebben

V E R S E N Y K I Í R Á S

V E R S E N Y K I Í R Á S V E R S E N Y K I Í R Á S A Weiss Manfréd Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Iskolai Diáksportkörének Csepel Középiskolai Modellező Szakosztálya és a Magyar Modellező Szövetség megrendezi az Élethű

Részletesebben

Strandkézilabda alapjai játékvezetés szempontjából

Strandkézilabda alapjai játékvezetés szempontjából Strandkézilabda alapjai játékvezetés szempontjából Szabályismertetés röviden (miben más ) Bonifert Ferenc 2014. május Miben más? Játéktér Játékosok száma Speciális körülmények Sorsolás Játékidő Kezdés

Részletesebben

8. HUNGÁRIA YACHT CLUB KUPA 2017.

8. HUNGÁRIA YACHT CLUB KUPA 2017. 8. HUNGÁRIA YACHT CLUB KUPA 2017. SÚLYPONTI VERSENY A DRAGON OSZTÁLYBAN Balatonfüred, 2017. április 29. május 1. Verseny rendezője: Hungária Yacht Kft. és a Hungária Yacht Club SE (HYC) VERSENYKIÍRÁS és

Részletesebben