a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés október 30-ai ülésére

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. október 30-ai ülésére"

Átírás

1 KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI /2008. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés október 30-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti idıszak fontosabb eseményeirıl, beszámoló átruházott hatáskörben hozott döntésekrıl, a lejárt határidejő határozatok végrehajtásáról Elıterjesztı: Dr. Völner Pál, a közgyőlés elnöke Összeállította: Holchacker Jánosné osztályvezetı

2 2 Tisztelt Megyei Közgyőlés! A testület két ülése közötti idıszak fontosabb eseményeirıl, az átruházott hatáskörök gyakorlásáról és egyes közgyőlési határozatok végrehajtásáról a következıkben adok számot, illetve tájékoztatást. A Komárom-Esztergom Megyei Közlöny évi 10. számában megjelent a 13/2008. (IX.25.) számú önkormányzati rendelet a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat évi költségvetésérıl szóló többször módosított 4/2008. (II.28.) számú önkormányzati rendelet módosításáról és kiegészítésérıl. Az önkormányzati rendeletnek megfelelıen a KEMÖ évi költségvetési rendeletének módosítása adatait az intézmények a honlapról letöltötték, az elıirányzatokat lekönyvelték. A Komárom-Esztergom Megyei Közlöny évi 5. különszámában a Megyei Önkormányzat által fenntartott intézmények alapító okiratait jelentettük meg. HATÁROZATOK VÉGREHAJTÁSA A 127/2008. (VI.26.) számú közgyőlési határozat szerint szeptember 27-ét hagyományteremtı céllal megyenappá nyilvánította a közgyőlés. Döntött arról is, hogy elsı alkalommal szeptember én Komárom-Esztergom Megyei Napok elnevezéssel tartja a rendezvényt. Szeptember 26-án és 27-én két napos eseménysorozattal ünnepelte fennállásának nyolcvanötödik évfordulóját Komárom-Esztergom megye. Az évforduló elsı napján konferenciát rendeztek, majd értékelték a diákoknak szóló rajz-, fotó-, illetve esszépályázatot. Szombaton az Ünnepi Közgyőlésen találkoztak a megye hetvenhat településének képviselıi. Dr. Völner Pál, a megyei közgyőlés elnöke, dr. Kovács György Zoltán, Komárom-Esztergom megye rendszerváltás utáni elsı elnöke, valamint a községek, városok vezetıi aláírták azt a Zárónyilatkozatot, amelyben kifejezik szolidaritásukat egymással és a vidéki emberekkel. A 145/2008 (VIII. 28.) számú közgyőlési határozat szerint a közgyőlés az elnöki keret terhére Ft támogatásban részesítette a Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítı Alapítvány Örömzene címő cd-jének kiadását. Az Alapítvány október 1-jén kelt levelében azzal a kéréssel fordult hozzám, hogy mivel az említett cd-t idén nem áll módjukban kiadni, a megítélt támogatást az október 18-án megrendezésre kerülı Fogyatékossággal Élı Amatır Elıadók IX. Országos Kulturális Fesztiválja szereplıinek díjazására fordíthassa. Arra figyelemmel, hogy a közgyőlés hatásköre alapítványi támogatások nyújtása, javaslom, értsen egyet a testület e nemes cél támogatásával és fogadja el a beterjesztett határozati javaslatot. A 212/2008. (IX.25.) számú közgyőlési határozat alapján amelyben maximális osztálylétszám túllépésének engedélyezése kérdésében döntött a közgyőlés - kérelmet nyújtottunk be az Oktatási Hivatalhoz a maximális létszám feletti osztályok, csoportok jogszerő mőködése érdekében.

3 3 A 213/2008. (IX.25.) számú közgyőlési határozat alapján benyújtottuk a Hegyháti Alajos Óvoda, Általános Iskola, Speciális Készségfejlesztı Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon általános iskolai intézményegységének továbbmőködtetéséhez szükséges engedélyezési kérelmet az Oktatási Hivatal Közép-dunántúli Regionális Igazgatóságához. A 214/2008. (IX.25.) számú közgyőlési határozat szerint a testület egyetértett azzal, hogy a Megyei Önkormányzat az MNV Zrt által meghirdetett pályázatokon és árveréseken vegyen részt és a közgyőlés elnökét termıföldvásárlásra hatalmazta fel. A Költségvetési Osztály a következıket jelentette: Tájékoztatjuk a Tisztelt Közgyőlést, hogy a megyei önkormányzat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelı Zrt. által a Nemzeti Földalap vagyoni körébe tartozó földterületek haszonbérbe adására irányuló szabályzata alapján, a Magyar Állam tulajdonában lévı földterületek haszonbérbe adására közzétett pályázati felhívásokkal élve Ft-ot, a Magyar Közlöny 2008/41. számában megjelent, a Nemzeti Földalap vagyoni körébe tartozó földterületek értékesítési szabályzata alapján nyilvános, egyfordulós pályázati felhívásával élve Ft-ot fizetett pályázati biztosíték címén. A területfejlesztési és vagyongazdálkodási referens a következıket jelentette: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat pályázatot nyújtott be az MNV Zrt. által értékesítésre meghirdetett termıföldek megvásárlására. A 11 meghirdetett blokkból 7 blokk a BT-0001/08 ácsi, a BT-0002/08 ácsi-bábolnai, a BT-0003/08 bábolnai, a BT-0005/08 etei, a BT-0006/08 tárkányi, a BT-0007/08 tárkányi és a BT-0008/08 kerékteleki értékesítési egységek megvásárlására tettünk ajánlatot. A 7 értékesítési egységgel összesen 2103 hektár termıföld tulajdonjogának megszerzésére pályáztunk, amelyekért összesen millió forint vételárat ajánlottunk. A megyei önkormányzat pályázatot nyújtott be mindkét meghirdetett haszonbérleti pályázatra: a Bábolna-Bana-Tárkány földterületre-, illetve a Bábolna-Tárkány földterületre kiírt felhívásokra. A 20 éves idıtartamra vállalt haszonbérlet gyakorlásának díja összesen millió Ft. A pályázatok elbírálása a beadási határidıt (október 2, illetve 3.) követı napon belül várható. A október én lebonyolított földárverésen egy földterületet vásároltunk, az Ács 0422/5 hrsz.-ú 7,5850 hektár területő, 151,70 AK értékő földterületet Ft-ért vásároltuk meg. A 179/2008. (IX.25.) számú közgyőlési határozatot amelyben a szakosított szociális ellátást nyújtó megyei önkormányzati fenntartású intézmények összevonásáról döntött a közgyőlés eljuttattuk valamennyi érintett intézményhez.

4 4 A felelısök a következı közgyőlési határozatokban elıírt feladatokat végrehajtották, eleget tettek tájékoztatási kötelezettségüknek: /2008. (VI.26.) sz. KH Alapító okiratok módosítása (eljuttattuk az érintett intézményekhez) 210/2008. (IX.25.) sz. KH Komárom-Esztergom Megyei Mővelıdési, Ifjúsági és Közösségfejlesztési Alapítvány alapító okiratának módosítása (eljuttattuk a kuratórium titkárához) 211/2008. (IX.25.) sz. KH A Kultsár István Társadalomtudományi és Kiadói Alapítvány alapító okiratának módosítása (eljuttattuk a kuratórium titkárához) /2008. (IX.25.) sz. KH Alapító okiratok módosítása (eljuttattuk az érintett intézményekhez) 221/2008. (IX.25.) sz. KH A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Minıségirányítási Programjának esélyegyenlıségi szempontból történı felülvizsgálata (eljuttattuk az érintett intézményekhez) 223/2008. (IX.25.) sz. KH Személyi változás az Egészségügyi és Szociális Bizottságban (A személyi változás átvezetésre került a Szervezeti és Mőködési Szabályzat 5. számú függelékében.) Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott A szakképzési potenciál növelését és a TISZK-KEM létrehozását támogató infrastrukturális fejlesztés a Közép-dunántúli Régióban címő, TIOP / jelő pályázat elbírálása megtörtént (a várólista 6. helyére kerültünk). A projekt a keretösszeg kimerülése miatt nem nyert támogatást. BIZOTTSÁGOK TEVÉKENYSÉGE A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés - Egészségügyi és Szociális Bizottsága szeptemberi ülésén a következı napirendi pontokat vitatta meg: a Drogambulancia helyzete Komárom-Esztergom megyében Tájékoztató a Tatai Kistérség Idıskorúak Otthona kistérségi fenntartásba történı mőködésének egy éves tapasztalatairól és beszámoló a szociális módszertani feladatokról Beszámoló a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Feichtinger Sándor Idıskorúak Otthona szakmai munkájáról Döntés a megyei fenntartású szakosított szociális ellátást nyújtó megyei önkormányzati intézmények összevonásáról Átruházott hatáskörben eljárva (5/2008. (IX.23.) sz. határozat) jóváhagyta a Komárom- Esztergom Megyei Önkormányzat Mentalhygienes és Rehabilitációs Intézmény szakmai programját és házirendjét. Ugyancsak átruházott hatáskörben (6/2008. (IX.21.) döntött arról, hogy az Egészségügyi és Szociális Keret terhére támogatja E Ft-tal a megyei orvosnapok, a megyei szakdolgozói konferencia, valamint a szociális munka napjának megrendezését.

5 5 - Mővelıdési, Oktatási és Sport Bizottsága augusztusi ülésén véleményezte a rendkívüli közgyőlés bizottsági hatáskörbe tartozó elıterjesztéseit Ezt követıen átruházott hatáskörben eljárva a következı döntéseket hozta: Tóth Zsófia pekingi olimpiai útjának költségeihez (vízum, reptéri illeték, biztosítás) - a Pegazus Sport Tours Kft részére Ft-tal hozzájárul a Sport Keret terhére. (13/2008. (VIII.26.) sz. határozat) Ugyancsak a Sport Keret terhére Ft-ot biztosít a XXIX. Nyári Olimpiai Játékokon részt vett megyei sportolók, edzıik és játékvezetıik köszöntésére (14/2008. (VIII.25.) sz. határozat) Szeptemberi ülésén véleményezte és a közgyőlésnek elfogadásra ajánlotta a bizottsági hatáskörbe tartozó elıterjesztéseket. A 16/2003. (X.30.) számú önkormányzati rendelet alapján kiírta a évi PRO ARTE Komárom-Esztergom Megye Mővészeti Ösztöndíj elnyerésére a pályázatot. (A pályázati felhívás a honlapon is közzétételre került.) Ezt követıen átruházott hatáskörben eljárva a következı döntéseket hozta: A Forest Suliolimpia rendezvényhez, a Tatai Edzıtábor bérleti díjának fedezetére Ft-tal járul hozzá a Sport Keret terhére. A XXIX. Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton nemzetközi Utcai Futóverseny kapcsán a megye legeredményesebb csapata díjazására Ft-ot biztosít a Sport Keret terhére. - Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Bizottsága szeptemberi ülését Leányváron tartotta. A bizottságot a települést röviden bemutatva köszöntötte Tóth János polgármester, majd pedig Gáspár Tibor, a Német Kisebbségi Önkormányzat elnöke adott tájékoztatást az önkormányzat mőködésérıl, a település nemzetiségi csoportjairól. A bizottság elismerte a végzett munkát és köszönetét fejezte ki a leányvári kultúrcsoportok magas színvonalú tevékenységéért. A bizottság megkezdte a Kisebbségek Napja elıkészítésével kapcsolatos feladatok áttekintését is, amelynek ebben az évben Vértestolna ad otthont. Egyebek keretében - átruházott hatáskörben eljárva arról döntött a bizottság (4/2008. IX.18.) sz. határozat), hogy a Nemzetiségi Keretbıl utólagosan, támogatási szerzıdés formájában Ft támogatást nyújt a KEMTCKÓ Auschwitzi emlékútjához és Ft-tal pedig a Kisebbségek Napja egyéb felmerülı költségeihez járul hozzá. - Térség- és Gazdaságfejlesztési Bizottsága szeptemberi ülésén megvitatta az Ingatlanhasznosítással összefüggı ügyek 5/2008. tárgyú elıterjesztést. A kórházi ingatlan vonatkozásában a Pénzügyi Bizottságon elhangzott módosításnak megfelelıen fogadta el a határozati javaslatot, míg a balatonvilágosi ingatlan értékesítésével kapcsolatosan azt javasolta, a közgyőlés függessze fel az értékesítést, amennyiben a kórházi ingatlan értékesítése megtörténik. A bizottság támogatta a regionális vízmő társaságok részvéteinek önkormányzati tulajdonba adását, ezt követıen pedig hosszasan tanácskozott a termıföld vásárlás kérdéseivel. E napirendi pont tárgyalásán jelen volt a közgyőlés elnöke is, aki szóbeli kiegészítésével és a kérdésekre adott válaszaival segítette a bizottsági döntéshozatalt. A bizottság 1 tartózkodás mellett fogadta el az elıterjesztést. A Megyei Területrendezési Terv intézkedési javaslatainak idıarányos teljesítésérıl szóló tájékoztatót közgyőlési tárgyalásra alkalmasnak tartotta és egyhangúlag támogatta.

6 6 A bizottság ez alkalommal átruházott hatáskörbe eljárva döntött a Kistelepülési Pályázati Alapból történı támogatás kérdésében a következık szerint: Térség- és Gazdaságfejlesztési Bizottsága a Kistelepülési Pályázati Alap terhére a kistelepülési tanácsnok és a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Tanács képviselıjének egyetértésével ,- Ft kamatmentes visszatérítendı támogatást ítél meg Annavölgy Község Önkormányzata részére az általános iskola sátortetıvel való ellátása tárgyú, az ÖTM által támogatott fejlesztésének saját forrás kiegészítésére. Annavölgy Község Önkormányzata a támogatást a folyósítást követı 12 naptári hónap elteltével negyedéves gyakorisággal, negyedévente azonos összegben, 24 hónap alatt köteles visszafizetni. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Térség- és Gazdaságfejlesztési Bizottsága a Kistelepülési Pályázati Alap terhére a kistelepülési tanácsnok és a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Tanács képviselıjének egyetértésével ,- Ft kamatmentes visszatérítendı támogatást ítél meg Dömös Község Önkormányzata részére a Kırössy utca új, szilárd burkolattal való ellátása tárgyú, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács által támogatott fejlesztésének saját forrás kiegészítésére. Dömös Község Önkormányzata a támogatást a folyósítást követı 12 naptári hónap elteltével negyedéves gyakorisággal, negyedévente azonos összegben, 24 hónap alatt köteles visszafizetni. (25(2008. (09.22.) sz. határozat) Egyebek keretében pedig Hummel Rudolf bizottsági tag felvetette, hogy legyen lehetıség a Leader-közösségek támogatására a Kistelepülési Pályázati Alapból. E kérdéssel a bizottság a következı ülésén kíván foglalkozni. - Ügyrendi és Regionális Bizottsága szeptemberi ülésén közgyőlési tárgyalásra alkalmasnak tartotta a következı elıterjesztéseket: Szociális intézmények mőködésének átszervezése Alapító okiratok módosítása A Komárom-Esztergom Megyei Mővelıdési, Ifjúsági és Közösségfejlesztési Alapítvány és a Kultsár István Társadalomtudományi és Kiadói Alapítvány alapító okiratának módosítása A bizottság elvégezte a évi költségvetési rendelet módosítása tervezetének jogi szempontból történı vizsgálatát, majd pedig azt közgyőlési tárgyalásra alkalmasnak tartotta. Információ a késıbbiekben megrendezésre kerülı bizottsági ülésekrıl A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés - Egészségügyi és Szociális Bizottsága október 28-án 9,00 - Környezetvédelmi Bizottsága október 28-án 9,00 - Mezıgazdasági Bizottsága október 29-én Mővelıdési, Oktatási és Sport Bizottsága október 21-én 9,00

7 7 - Nemzetközi Kapcsolatok és Idegenforgalmi Bizottsága október 22-én 8,30 - Pénzügyi Bizottsága október 27-én Térség- és Gazdaságfejlesztési Bizottsága október27-én 14,00 - Ügyrendi és Regionális Bizottsága október 22-én 10,00 órai kezdettel ülésezik. A bizottsági ülésekrıl a késıbbiekben adunk tájékoztatást. A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal belsı szervezeti egységei biztosították a bizottságok mőködésének adminisztratív feltételeit. Ezen túl végzett munkájukról a következık szerint adnak tájékoztatást: Elnöki Titkárság Elnökség-Alelnökség Szeptember 26. Az elkészült esztergomi Zöld Fenyı Idısek Otthonának kulcsait adta át az intézmény vezetıjének, Szabó Mónikának ünnepélyes keretek között dr. Völner Pál, a közgyőlés elnöke. Szeptember Komárom-Esztergom megye fennállásának nyolcvanötödik évfordulója alkalmából rendeztük meg a Komárom-Esztergom Megyei Napok elnevezéső két napos eseménysorozatot Esztergomban, Tatabányán és Komáromban. Szeptember 28 Október 3. Szeptember 28. és október 03. között német, skót és magyar részvétellel rendeztek Sportfesztivált Komárom-Esztergom megye testvérterületén, a németországi Heinsberg járásban. Megyénk sportolóit a rendezvényen 9 lány, 9 fiú és 2 fı kísérıtanár képviselte az esztergomi Dobó Gimnáziumból. A gyerekek és kísérıik a színes sportprogram mellett, több kulturális programon is rész vettek. Az eseményre egy négy fıs hivatalos delegáció is meghívást kapott. A hivatalos delegációt Simon Géza, a közgyőlés alelnöke vezette. A delegáció a német és skót partnerrel többek a között a háromoldalú kapcsolat jövıjérıl is folytatott tárgyalásokat. Október 3. Az Észak-Dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság és a megyei Védelmi Bizottság közös rendezvényét tartották a Megyeházán. Az eseményen megemlékeztek az 55 éves vízügyi szolgálat munkájáról, valamint tájékoztatót hallgattak meg a Duna megyei szakaszait érintı árvízvédelmi beruházásokról, amelyek az Almásfüzitı-Szıny és Tát árvízvédelmi szakaszait érintik. A tanácskozáson részt vett dr. Völner Pál, a közgyőlés elnöke, megjelentek a megyei védelmi bizottság tagjai, a helyi védelmi bizottsági elnökök, valamint a Duna-menti települések polgármesterei. Október 6. A tatabányai József Attila Megyei Könyvtárban nyitották meg a Könyvtári Hét nevő programsorozatot. A megnyitón köszöntıt mondott dr. Völner Pál, a közgyőlés elnöke.

8 8 Vasárnap az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban, a komáromi Jókai Mór Városi Könyvtárban, a tatai Móricz Zsigmond Városi Könyvtárban, a tokodi Nagyközségi Könyvtárban, illetve a József Attila Megyei Könyvtárban Könyves Vasárnap-ot tartottak, amelyen ingyenes beiratkozással várták a látogató olvasókat. Október 8. A Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság és a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság rendezett találkozót a rendvédelmi szervek vezetı szakemberei részére. A rendezvényen kívánták létrehozni azt a szakmai fórumot, amelyen lehetıség nyílik tapasztalat- és információcserére, valamint tájékoztatásra. A tanácskozáson részt vett dr. Völner Pál, a közgyőlés elnöke, aki a megyei Védelmi Bizottság elnöke is egyben. Október 9. Tatabányán ismét megrendezték a regionális pályaválasztási kiállítást. A közép- és felsıfokú oktatási és felnıtt képzı intézményeket, valamint hiányszakmákat bemutató három napos kiállítás megnyitóján részt vett dr. Völner Pál, a közgyőlés elnöke. Október 14. PhD. Doc. Ing. Milan Belica Nyitra Megyei Önkormányzat elnöke meghívására Nyitrára látogatott dr. Völner Pál, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés elnöke és küldöttsége. A látogatás során tárgyalásokat folytattak az Európai Területi Együttmőködés Operatív Program keretében hamarasosan kiírásra kerülı pályázatokról az idegenforgalom, kultúra és oktatás területén, illetve áttekintették a testvérmegyei együttmőködés egyéb aktuális kérdéseit. Október 20. A Megyei Önkormányzatok országos Szövetsége elnöki tanácskozásán vett részt dr. Völner Pál, a közgyőlés elnöke. A Komárom-Esztergom Megyei Mentálhygiénés és Rehabilitációs Intézmény (MERI) Ilyenek vagyunk címő jótékonysági gálamősorának résztvevıit köszöntötte dr. Hidas János, a közgyőlés alelnöke. Október 21. A Regionális Turizmusfejlesztési Bizottság ülésén vett részt dr. Hidas János, a közgyőlés alelnöke. Október 22. A Bécs-Budapest Szupermarathon Tatáról rajtoló mezınyét indította dr. Völner Pál, a közgyőlés elnöke. A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az 1956-os forradalom és szabadságharc 52., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 19. évfordulója alkalmából ünnepséget rendezett, ahol dr. Völner Pál, a közgyőlés elnöke elismerést nyújt át egy megyebeli tőzoltó kollégának. A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat vezetıi és a Hivatal dolgozói emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc 52. évfordulójáról és helyezték el a kegyelet koszorúját a Megyeháza mögötti parkban lévı 56-os emlékmőnél. Az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozataira emlékezı, Kisbéren rendezendı megemlékezésen mondott ünnepi beszédet dr. Völner Pál, a közgyőlés elnöke. Október 23.

9 9 Az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozataira emlékezı, Tatabányán rendezendı megemlékezésen helyezi el a megyei önkormányzat koszorúját dr. Hidas János, a közgyőlés alelnöke. A felvidéki Karva kultúrházában emlékeznek az 1956-os forradalomra és a kitelepítésekre a Csemadok Komáromi Területi Választmánya, a Csemadok Karvai Alapszervezete és Karva Község Önkormányzata. Köszöntıt mond Duka Gábor polgármester. Ünnepi szónok: dr. Hidas János, a közgyőlés alelnöke. Elnöki Titkárság október 14. Szlovákia/Nyitra megye/nyitra Milan Belica, Nyitra megye elnökének személyes meghívására nyolc fıs delegáció utazott Nyitrára. A találkozó célja Európai Uniós pályázatokon való közös részvétel és a határon átnyúló együttmőködés lehetıségeinek minél szélesebb körő kiaknázása. A megbeszélésen közlekedési, idegenforgalmi és oktatási kérdéseket érintettek a felek október Szlovákia/Nyitra megye/nyitra Nyitra megyei kollégáink Közép-európai testvérmegyék részvételével konferenciát szerveztek a hamarosan kiírásra kerülı INTERREG IVC keretén belül közös pályázatként megvalósítható Ciryl és Metód út munkacímen elnevezett idegenforgalmi és oktatási területeket érintı projektrıl. Intézményi és Önkormányzati Fıosztály Szociális referens Október 1-je minden évben az idısek világnapja. Ez alkalomból vendégül láttuk a Komárom- Esztergom megyei idısügyi szervezetek képviselıit szeptember 25-én a Megyeháza Nagytanácstermében. Az ünnepélyes köszöntı és az Oroszlányi Bányász Klub Alapítvány Bányász Népdalköre elıadását követıen az idısekért végzett tevékenységükért elismerı oklevélben részesült az Életet az Éveknek Komárom-Esztergom Megye Nyugdíjas Szervezetek Egyesülete (2800 Tatabánya Béla király krt. 57.) javaslatára - Kiss József tatai lakos, a Tatai Nyugdíjas Klub elnöke 26 éve, - Heizler Károlyné tatabányai lakos, a Dózsakerti Nyugdíjas Klub elnöke 30 éve, - Csolnoki Nyugdíjas Klub a 12 éve mőködı klub vezetıje Janosek Istvánné, - Nyergesújfalui Nyugdíjas Klub a 25 éve mőködı klub vezetıje Lovász Józsefné. A rendezvény sikerét szervezımunkájával és jelenlétével segítette a Komárom-Esztergom Megyei Idısügyi Tanács. Oktatási osztály Megtörtént az informatika normatíva, valamint az ıszi érettségi vizsga díjának igénylése. Értekezletet tartottunk a megyei önkormányzat fenntartásában lévı nevelési-oktatási intézmények vezetıi számára. Az értekezlet témái:

10 10 Komárom-Esztergom Megyei Szakképzés-szervezési Társulás aktuális kérdései A közoktatási törvény évi változásai A sajátos nevelési igényő tanulók oktatásával kapcsolatos jogszabályváltozások Tájékoztatás a Közoktatás-fejlesztést támogató hálózat kiépítése a Közép-Dunántúli régióban címő TÁMOP /08/A-2 pályázatról A Komárom-Esztergom Megye Közoktatásáért Közalapítványtól elnyert támogatások elszámolásának rendje Részt vettünk: - október 7-én Székesfehérvárott, a VÁTI Kht Területi Irodájával egyeztetı megbeszélésen. A megyei önkormányzat sikeresen túljutott a KDOP /2F pályázat elsı fordulóján a Jávorka Sándor Mezıgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium fıépületéhez kapcsolódó új oktatási szárny építésének koncepciójával. A második fordulós döntés elıtt el kell készíteni az ún. útvonaltervet, amelynek elemei az engedélyes tervek elkészítése és az építési engedély megszerzése, a költségvetés pontosítása, mőszaki és szakmai tartalom véglegesítése, közoktatási esélyegyenlıségi terv elkészítése, a nyilvánossági terv véglegesítése, a megvalósíthatóság tanulmány pontosítása, a szakmai tartalmi fejlesztés (TIOP ) részletes kimunkálása. - Október 9-én a Megyei Pályaválasztási Kiállításon Sportreferens Folyamatos feladatok: /2009. tanévi versenyrendszer: körzeti és megyei versenyek koordinálása - Sport Keret 2008: pályázati szerzıdések, elszámolások Programok: Magyar Gyermeklabdarúgó Szövetség megalakulása, megyei tájékoztató részvétel (szeptember 16-án) Közremőködés az Atlétikai Serdülı Országos Bajnokság lebonyolításában szeptember Atlétika ügyességi csapatbajnokság megrendezése a Tatai Edzıtáborban III-VI. kcs. (szeptember 23.) IX. Forest Suliolimpia nemzetközi középiskolás meghívásos verseny lebonyolítása szeptember Tatai Edzıtábor - Részt vett iskolák: Domokos Kázmér Iskolacsoport Szovata, Románia Eötvös József Gimnázium Tata Jókai Mór Gimnázium Komárom Kultsár István Szakközépiskola Komárom Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola Tatabánya Péch Antal Mőszaki Szakiskola és Gimnázium Tatabánya Bercsényi Miklós Középiskola Gyır

11 11 Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaratoni futóverseny megyei feladatainak elvégzése; sajtótájékoztatón történı részvétel Gyırben (október 10.) Diákturisztikai találkozó koordinálása Balatonfüred, október 17. Résztvevı iskolák megyénkbıl: Petıfi Sándor Általános Iskola, Komárom Fekete István Általános Iskola, Almásfüzitı Sportlövı Diákolimpia Komáromban III-VI. korcsoport október 17. SAMSUNG Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton október megyei koordináció Területfejlesztési és Gazdasági Fıosztály Fıépítész Az új, megyénken átvezetı nemzetközi gyorsforgalmi út érdekében október 9-én Esztergomban megalakult az M11 munkacsoport. A szervezet létrehozását Esztergom város képviseletében Meggyes Tamás polgármester úr, országgyőlési képviselı kezdeményezte, aki írásban kereste meg Közgyőlésünket, és kérte a csatlakozásunkat. Az V/c nemzetközi folyosó részeként létesítendı, a Balti és az Adriai tengert összekötı nyomvonalat Komárom-Esztergom Megye 2005-ben elfogadott Területrendezési Terve (Komárom-Esztergom Megye Területrendezési Szabályzatáról szóló 22/2005. (IX. 29.) számú önkormányzati rendelet) is tartalmazza. Az új Országos Területrendezési Terv egyeztetése során a megye minden alkalmat megragadott, hogy ezt a fıúti nyomvonalat a döntéshozókkal elfogadtassa. Örömmel vettük, hogy az ország új szerkezeti terve megjeleníti a Dunától-Dunáig (Esztergomtól a 6-os útig) húzódó úthálózati fejlesztés gondolatát, mely egyszerre szolgál belföldi és nemzetközi érdekeket, az európai közlekedési-folyosó rendszerekhez csatlakozva az ország, s azon belül kiemelten a Közép-Magyarországi és Közép-Dunántúli Régió fejlıdésére komoly mértékben kiható nemzetközi kapcsolatrendszer erısítését. Figyelembe véve Szlovákia és Magyarország területfejlesztési és területrendezési elképzeléseit, hangsúlyos feladat az észak-déli kapcsolatrendszer javítása. Ennek érdekében támogatjuk megyénkben az új Duna-hidak, és Esztergomtól az M6-ig új észak-dél irányú gyorsforgalmi út építését. Közlekedési vizsgálatok is megerısítik azt az álláspontot, hogy a folyosó az Esztergomnál megépítendı új Duna-hídon és a Zsámbéki medencén átvezetı fıúton keresztül teremtheti meg Közép-Európa legversenyképesebb közlekedési tengelyét Lengyelország, Szlovákia, Magyarország és a mediterránum között, és a leghatékonyabb területfejlesztési hatásokat gyakorolja az érintett országokra. Fentiekre tekintettel fontos, hogy az V/C jelő páneurópai folyosó nyomvonalaként a Lodz - Zsolna Budapest Eszék Plocse összeköttetés régiónkban jöjjön létre. Javaslom, hogy a megye vegyen részt a munkacsoport tevékenységében, és a rendelkezésre álló tervekkel és adatokkal segítse annak munkáját, ezért kérem a határozati javaslat elfogadását. Költségvetési Osztály A 16/1997. (XII.18.) sz. önkormányzati rendeletnek megfelelıen jelentjük, hogy a Komárom- Esztergom Megyei Önkormányzat intézményeinek szeptember 30-i tartozásállománya a mellékelt 1. sz. táblázat szerint alakult.

12 12 A évben felvett munkabérhitelek és kamataik alakulását a 2. sz. táblázat tartalmazza. Az önkormányzat fenntartásában mőködı Szent Borbála Kórház szeptember 30-i állapotnak megfelelı tartozásállományát a 3. sz. táblázat tartalmazza. Intézményi Ellenırzési Osztály - Átfogó pénzügyi ellenırzést végeztünk a KEMÖ Levéltárában (Esztergom). - A közoktatási intézményeknél megkezdtük a évi állami normatívák igényléséhez kapcsolódóan a tanulólétszám ellenırzését. - Felmérést végeztünk az intézmények Kölyök Kft. felé fennálló étkezési díj tartozásáról, a Kölyök Kft.-nek az intézmények felé fennálló közüzemi díjtartozásáról, valamint a Kölyök Kft.-nek az intézmények felé fennálló, utólagos elszámolással rendezésre kerülı bérleti díjairól. - Elkészítettük a évi intézményi ellenırzési munkatervet. J O G S Z A B Á L Y O K évi XXIX. törvény A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény módosításáról /M.K.89./ évi L. törvény Az Országos Területrendezési Tervrıl szóló évi XXVI. törvény módosításáról /M.K.99./ évi LVI. törvény A hitelintézetekrıl és a pénzügyi vállalkozásokról szóló évi CXII. törvény betétbiztosítási összeghatár emelését célzó módosításáról /M.K /2008. (VII.1.) Korm.r. A közigazgatási hivatalról /M.K.97./ 3/2008. (VII.25.) ÖM r. A helyi önkormányzati képviselık és polgármesterek, valamint a kisebbségi önkormányzati képviselık választása költségeinek normatíváiról, tételeirıl, elszámolási és belsı ellenırzési rendjérıl szóló 4/2006. (VIII.1.) ÖTM rendelet módosításáról /M.K.109./ 76/2008. (VI.13.) OGY. h. Országos népszavazás elrendelésérıl /M.K.87./ Tatabánya, október 20. Dr. Völner Pál

13 13 A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés HATÁROZATI JAVASLAT I. az Esztergomtól az M6-ig vezetı új észak-dél irányú gyorsforgalmi út mielıbbi megépítése érdekében csatlakozni kíván a október 9-én Esztergomban megalakult M11 munkacsoporthoz. Határidı: Felelıs: folyamatos Dr. Völner Pál, a közgyőlés elnöke II. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 1. Elfogadja a következı közgyőlési határozatok végrehajtásáról adott jelentést: /2008. (VI.26.) 212/2008. (IX.25.) 179/2008. (IX.25.) 213/2008. (IX.25.) /2008. (IX.25.) 214/2008. (IX.25.) 210/2008. (IX.25.) 221/2008. (IX.25.) 211/2008. (IX.25.) 223/2008. (IX.25.) 127/2008. (VI.26.) 2. Módosítja a 145/2008. (VIII.28.) számú közgyőlési határozatot a következık szerint: a Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítı Alapítvány számára - az elnöki keret terhére Ft támogatást nyújt a Fogyatékossággal Élı Amatır Elıadók IX. Országos Kulturális Fesztiválja szereplıinek díjazásához. Határidı: azonnal Felelıs. Dr. Völner Pál, a közgyőlés elnöke 3. Tudomásul veszi az átruházott hatáskörök gyakorlásáról és az eseményekrıl adott tájékoztatót.

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés december 17-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés december 17-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-298/2009. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. december 17-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. február 28-ai ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. február 28-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-52/2008. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. február 28-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés december 18-ai ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés december 18-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-292/2008. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. december 18-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya s.k. a közgyőlés elnöke. Dr. Varjú Mihály s.k. fıjegyzı

Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya s.k. a közgyőlés elnöke. Dr. Varjú Mihály s.k. fıjegyzı F.M. Közgyőlése 385/2008. (XII.18.) K.h.sz. határozata Fejér Megye Közgyőlése 2009. I. félévi üléstervérıl Fejér Megye Közgyőlése megtárgyalta és elfogadta a közgyőlés 2009. I. félévi üléstervét, amely

Részletesebben

F.M. Közgyőlése 319/2007. (VI.28.) K.h.sz. határozata. Fejér Megye Közgyőlése II. félévi üléstervérıl

F.M. Közgyőlése 319/2007. (VI.28.) K.h.sz. határozata. Fejér Megye Közgyőlése II. félévi üléstervérıl F.M. Közgyőlése 319/2007. (VI.28.) K.h.sz. határozata Fejér Megye Közgyőlése 2007. II. félévi üléstervérıl Fejér Megye Közgyőlése megtárgyalta a közgyőlés 2007. II. félévi üléstervérıl szóló javaslatot,

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés június 25-ei ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés június 25-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a -Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. június 25-ei ülésére Tárgy: Maximális osztálylétszám túllépésének engedélyezése Elıterjesztı: Dr. Völner Pál,

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 27-ei ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 27-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. szeptember 27-ei ülésére Tárgy: Maximális osztálylétszám túllépésének engedélyezése Elıterjesztı: Dr.

Részletesebben

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-ai ülésére

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-ai ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Elnöke Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. április 28-ai ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 24-ei ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 24-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. szeptember 24-ei ülésére Tárgy: Maximális osztálylétszám túllépésének engedélyezése Elıterjesztı: Dr.

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 25-ei ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 25-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a -Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. szeptember 25-ei ülésére Tárgy: Maximális osztálylétszám túllépésének engedélyezése Elıterjesztı: Dr. Völner

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. március 26-ai ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. március 26-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-41/2009. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. március 26-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés június 26-ai ülésére

E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés június 26-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1063/2008 E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. június 26-ai ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Napok programja

Részletesebben

Nyirád Község Cigány Kisebbségi Önkormányzata Elnökétıl 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel./fax: 88/ ; 88/

Nyirád Község Cigány Kisebbségi Önkormányzata Elnökétıl 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel./fax: 88/ ; 88/ 1. napirendi pont Tel./fax: 88/235-001; 88/506-070 e-mail: nyiradph@vnet.hu Ügyszám: 9-8/2011. Tárgy: Tájékoztató a lejárt határidejő képviselı-testületi határozatok végrehajtásáról A Cigány Kisebbségi

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. szeptember 25-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. szeptember 25-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-215/2008. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. szeptember 25-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. június 25-ei testületi ülésére

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. június 25-ei testületi ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Alelnöke Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. június 25-ei testületi ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Mővelıdési, Ifjúsági és Közösségfejlesztési

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. december 16-ai ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. december 16-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-229/2010. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. december 16-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK 2011. I. FÉLÉVI MUNKATERVE 2011. január 28. Zárt ülés: 1.) Fellebbezések, méltányossági ügyek Szociálpolitikai Osztály vezetıje Szociálpolitikai

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e. Elıterjesztés VI. 205-6/2011. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-ei ülésére

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e. Elıterjesztés VI. 205-6/2011. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-ei ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e VI. 205-6/2011. Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-ei ülésére Tárgy: Alapító okiratok módosítása Elıterjesztı: Popovics

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. szeptember 25-i ülésére

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. szeptember 25-i ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE VI.1377/2008 ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. szeptember 25-i ülésére Tárgy: Ingatlanhasznosítással összefüggı ügyek 5/2008 Döntés pályázatok

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. november 26-ai ü l é s é r e

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. november 26-ai ü l é s é r e KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1817/2009. ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. november 26-ai ü l é s é r e Tárgy: Tájékoztató a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 61. MELLÉKLET : 1 db TÁRGY: Beszámoló a Tolna Megyei Területfejlesztési Tanács 2010. évi munkájáról E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés január 27-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés január 27-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1584/2010. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. január 27-ei ülésére Tárgy: A 2011. évi munkaterv megállapítása Elıadó:

Részletesebben

146/2009. (IV. 29.) számú Képviselı-testületi Határozat

146/2009. (IV. 29.) számú Képviselı-testületi Határozat ülésérıl készült könyvébıl: 146/2009. (IV. 29.) számú Képviselı-testületi Határozat 1.) Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testülete a közoktatásról szóló, többször módosított 1993. évi LXXIX. törvény

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ALELNÖKE

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ALELNÖKE KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ALELNÖKE E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. június 24-ei ülésére Tárgy: A 2010/11-es tanév elıkészítéséhez kapcsolódó fenntartói

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. június 25-ei ülésére Tárgy: Beszámoló a Komárom-Esztergom Megyei Szakképzés-szervezési Társulás

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK 2015. I. FÉLÉVI MUNKATERVE 2015. január 29. Zárt ülés: 1.) Fellebbezések, méltányossági ügyek Elıterjesztı: Szociálpolitikai Osztály vezetıje 2.)

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés május 26-ai ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés május 26-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-115/2011. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. május 26-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. június 25-i ülésére

E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. június 25-i ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1228 /2009 E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. június 25-i ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Napok programja

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. május 29-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. május 29-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-104/2010. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. május 29-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról. Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke

BESZÁMOLÓ. a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról. Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke BESZÁMOLÓ a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke 1 A rendırségrıl szóló 1994. évi XXXIV. törvény 10. (1) bekezdése szerint az önkormányzatok közbiztonsággal

Részletesebben

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. november 25-ei ülésére

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. november 25-ei ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Elnöke Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. november 25-ei ülésére Tárgy: Személyi javaslat a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat képviseleteire

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés március 29-ei ü l é s é r e

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés március 29-ei ü l é s é r e KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS A L E L N Ö K E VI. 533 / 2007. ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. március 29-ei ü l é s é r e Tárgy: Létszámleépítés a Komárom-Esztergom Megyei

Részletesebben

Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2012. (II. 17.) határozata. a ÉVI MUNKA- ÉS ÜLÉSTERVÉRİL

Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2012. (II. 17.) határozata. a ÉVI MUNKA- ÉS ÜLÉSTERVÉRİL Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/. (II. 17.) határozata a. ÉVI MUNKA- ÉS ÜLÉSTERVÉRİL I. A munkaprogramból adódó feladatok: 1.) Nyirád Község Önkormányzatának a költségvetési finanszírozásból

Részletesebben

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. május 22-ei testületi ülésére

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. május 22-ei testületi ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Alelnöke Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. május 22-ei testületi ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat által alapított alapítványok

Részletesebben

Elıterjesztés. Tárgy: A képviselı-testület évi munkaterve. Tisztelt Képviselı-testület!

Elıterjesztés. Tárgy: A képviselı-testület évi munkaterve. Tisztelt Képviselı-testület! Elıterjesztés Tárgy: A képviselı-testület 2015. évi munkaterve Tisztelt Képviselı-testület! Tengelic Község Önkormányzata Képviselı-testületének az önkormányzat és szervei szervezeti és mőködési szabályzatáról

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek a 2010. II. félévi

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés március 29-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés március 29-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2012. március 29-ei ülésére Tárgy: A 2012. évi munkaterv megállapítása 2 Tisztelt Megyei Közgyőlés!

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu JAVASLAT - a Képviselı-testületnek - a Képviselı-testület 2014. II. félévi

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. augusztus 28-i ülésére

ELİTERJESZTÉS A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. augusztus 28-i ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKÉTİL ELİTERJESZTÉS A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. augusztus 28-i ülésére Tárgy: Egyetértés a társulásban fenntartott Pedagógiai Szakszolgálat (Nyergesújfalu)

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ALELNÖKE E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. április 24-ei ülésére Tárgy: A felsıfokú akkreditált szakképzés helyzetének felülvizsgálata

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. október 25-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. október 25-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-290/2007. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. október 25-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés december 17-ei ü l é s é r e

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés december 17-ei ü l é s é r e KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 330-14/2009. ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. december 17-ei ü l é s é r e Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat 2009.

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés május 22-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés május 22-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-113/2008. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. május 22-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. április 24-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. április 24-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-83/2008. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. április 24-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szervezeti és Mőködési Szabályzata függelékek. A közgyőlés társulásai

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szervezeti és Mőködési Szabályzata függelékek. A közgyőlés társulásai A közgyőlés társulásai 1. sz. függelék 1. Benedek Elek Általános Iskola, Elıkészítı Speciális Szakiskola és Kollégium Intézményfenntartó Társulás (Oroszlány) 38/1998. (III. 26.) sz. KH 1. pontja 189/2005.

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. június 26-ai ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. június 26-ai ülésére -KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-1372008. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. június 26-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

K I V O N A T. Tata Város Önkormányzati Képviselı-testületének 280/2009./IX.9./ sz. h a t á r o z a t a

K I V O N A T. Tata Város Önkormányzati Képviselı-testületének 280/2009./IX.9./ sz. h a t á r o z a t a K I V O N A T 2009. szeptember 9-i rendkívüli ülése jegyzıkönyvébıl 30/2009. (IX. 10.) ÖR. Az iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos korszerősítésének, felújításának támogatásáról

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés március 25-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés március 25-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-56/2010. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. március 25-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

F.M. Közgyőlése 49/2009. (II.26.) K.h.sz. határozata

F.M. Közgyőlése 49/2009. (II.26.) K.h.sz. határozata F.M. Közgyőlése 49/2009. (II.26.) K.h.sz. határozata a Fejér Megyei Önkormányzat fenntartásában mőködı egyes intézmények gazdálkodási tevékenységének átszervezésérıl, ezzel összefüggésben az átszervezett

Részletesebben

Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testülete által án tartott ülésén hozott határozatairól.

Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testülete által án tartott ülésén hozott határozatairól. Pomáz Város Önkormányzata 14/2011. ÖTÜ. Határozati Összesítı Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testülete által 2011. 10. 18-án tartott ülésén hozott határozatairól. 163/2011. (X.18.)sz.Ök.határozat Pomáz

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés november 26-ai ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés november 26-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-281/2009. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. november 26-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v lkunbaracs Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 4. /2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. június 27-én (szerdán) 15: 00 órakor tartott

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés február 26-ai ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés február 26-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-29/2009. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. február 26-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE I. FÉLÉVI MUNKATERVE

KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE I. FÉLÉVI MUNKATERVE MELLÉKLET KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE 2012. I. FÉLÉVI MUNKATERVE 2012. január 26. (csütörtök) 1. A hulladékkezelési közszolgáltatási díj részletes költségkalkulációja Elıterjesztı:

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. június 30-ai ülésére VI. 50-184/2011.

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. június 30-ai ülésére VI. 50-184/2011. KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE VI. 50-184/2011. ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. június 30-ai ülésére Tárgy: Intézményi létszámkeret csökkentés 4/2011. Elıterjesztı:

Részletesebben

Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testülete által a február 14-i nyilvános ülésen hozott határozatok

Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testülete által a február 14-i nyilvános ülésen hozott határozatok Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testülete által a 2012. február 14-i nyilvános ülésen hozott határozatok 2/2012. (II. 14.) határozata Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata

Részletesebben

I. FOR-PROFIT GAZDASÁGI TÁRSASÁG II. NON-PROFIT GAZDASÁGI TÁRSASÁG

I. FOR-PROFIT GAZDASÁGI TÁRSASÁG II. NON-PROFIT GAZDASÁGI TÁRSASÁG 2. számú melléklet Az átadásra kerülı gazdasági társaságok, társasági üzletrészek, alapítványok, közalapítványok I. FOR-PROFIT GAZDASÁGI TÁRSASÁG ZÖLD FENYİ ÉPÍTİIPARI, INGATLANFORGALMAZÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. november 24-i ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. november 24-i ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Alelnökétıl ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. november 24-i ülésére Tárgy: Beszámoló a megyei önkormányzat közmővelıdési szakmai tanácsadási és

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés december 18-ai ü l é s é r e

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés december 18-ai ü l é s é r e KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI.1224-5/2008. ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. december 18-ai ü l é s é r e Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat 2008.

Részletesebben

Elıterjesztés 9. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. október 31-i ülésére

Elıterjesztés 9. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. október 31-i ülésére Elıterjesztés 9. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. október 31-i ülésére Tárgy: Lajosmizse és Felsılajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. március 27-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. március 27-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-67/2008. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. március 27-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

4/2008. (II. 29.) Önkormányzati Rendelet

4/2008. (II. 29.) Önkormányzati Rendelet ülésérıl készült könyvébıl: 4/2008. (II. 29.) Önkormányzati Rendelet Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testülete a Hajdúnánás Városi Önkormányzat 2007. évi költségvetésérıl szóló a 15/2007. (VI.

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. április 28-ai ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. április 28-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-78/2011. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. április 28-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009.január 29-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009.január 29-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-1/2009. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009.január 29-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti idıszak

Részletesebben

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. június 24-i ülésére

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. június 24-i ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Elnöke Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. június 24-i ülésére Tárgy: Egyetértés az oroszlányi Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. Sándorfalva Város Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester

ELİTERJESZTÉS. Sándorfalva Város Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester ELİTERJESZTÉS Sándorfalva Város Képviselı-testületének Elıterjesztı: Kakas Béla polgármester Tárgy: Polgármesteri beszámoló a társulásokban 2012. november 1. - 2013. október 15. között végzett tevékenységrıl,

Részletesebben

Szekszárd-Szedres-Medina Óvodafenntartó Társulás Társulási Tanácsának december 17-i ülésére

Szekszárd-Szedres-Medina Óvodafenntartó Társulás Társulási Tanácsának december 17-i ülésére Elıterjesztés sorszáma: 18. Melléklet: 1 db ELİTERJESZTÉS Szekszárd-Szedres-Medina Óvodafenntartó Társulás Társulási Tanácsának 2014. december 17-i ülésére Tárgy: Szekszárd-Szedres-Medina Óvodafenntartó

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata 5600 Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. Ikt.sz.:.... /2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V (Tekintettel az ülés hangfelvételen történt rögzítésére, a

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról. Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke

BESZÁMOLÓ. a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról. Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke BESZÁMOLÓ a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke 1 A rendırségrıl szóló 1994. évi XXXIV. törvény 10. (1) bekezdése szerint az önkormányzatok közbiztonsággal

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV. 75-1/2008. JEGYZİKÖNYV amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése Pénzügyi Bizottságának 2009. február 26-án 7 óra

Részletesebben

M E G H Í V Ó október 30. (péntek) napjára 7.30 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. I. N y i l v á n o s ü l é s

M E G H Í V Ó október 30. (péntek) napjára 7.30 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. I. N y i l v á n o s ü l é s BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 4/2007. (III. 21.) sz. rendelete 5. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Román Kisebbségi Önkormányzata 5600 Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. Ikt.sz.:.../2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V /Tekintettel az ülés hangfelvételen történt rögzítésére, a jegyzıkönyv

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2.) A szociális ellátásokról szóló helyi rendelet módosítása Előadó: Horváth Zoltán polgármester

M E G H Í V Ó. 2.) A szociális ellátásokról szóló helyi rendelet módosítása Előadó: Horváth Zoltán polgármester Magyarszentmiklós község Polgármestere M E G H Í V Ó Tisztelettel értesítem, hogy a Települési Képviselők ülését 2009. július 29-én (szerdán) 18,00 órára összehívom. Az ülés helye: Önkormányzat hivatali

Részletesebben

FELSİZSOLCA VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK ÉVI MUNKATERVE

FELSİZSOLCA VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK ÉVI MUNKATERVE FELSİZSOLCA VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2008. ÉVI MUNKATERVE I. TESTÜLETI ÜLÉSEK IDİPONTJA ÉS NAPIRENDJE JANUÁR 15. 1. Köztisztviselıi teljesítménykövetelmények alapját képezı kiemelt célok meghatározása

Részletesebben

a Fejér Megyei Szakképzés-szervezési Társulás alapító okiratának módosításáról

a Fejér Megyei Szakképzés-szervezési Társulás alapító okiratának módosításáról F.M. Közgyőlése 285/2008. (IX.25.) K.h.sz. határozata a Fejér Megyei Szakképzés-szervezési Társulás alapító okiratának módosításáról Fejér Megye Közgyőlése megtárgyalta a Javaslat a Fejér Megyei Szakképzésszervezési

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT-OT

SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT-OT Szeged Megyei Jogú Város Idısügyi Tanácsa (továbbiakban: IT) figyelemmel a létrehozása óta eltelt idı tapasztalataira, a korábbi és 2003-ban elfogadott Szervezeti és Mőködési Szabályzatát visszavonja és

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Közgyőlése Oktatási és Kulturális Bizottságának

Pécs Megyei Jogú Város Közgyőlése Oktatási és Kulturális Bizottságának melléklet 2/2010. (10.28.) számú a Dél-Dunántúli Idegenforgalmi Nonprofit Kft. közterület-használat engedélyezési kérelmérıl Az Oktatási és Kulturális Bizottság egyetért azzal, hogy a Dél-Dunántúli Idegenforgalmi

Részletesebben

A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Ügyrendje

A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Ügyrendje A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Ügyrendje (Az Ügyrendet a Tanács 7/2012.(IV.24.) számú határozatával fogadta el) A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e. Elıterjesztés VI. 63-16/2010. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. szeptember 30-ai ülésére

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e. Elıterjesztés VI. 63-16/2010. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. szeptember 30-ai ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e VI. 63-16/2010. Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. szeptember 30-ai ülésére Tárgy: Alapító okiratok módosítása Elıterjesztı: Popovics

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-i ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-i ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Alelnökétıl ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-i ülésére Tárgy: A 2012/2013-as tanév elıkészítéséhez kapcsolódó fenntartói intézkedések

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. J E GY Z İ K Ö NY V 2014. március 24-én 15,00 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésérıl

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Iktatószám: I.B.1941-13/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Egészségügyi Bizottsága 2010.12.14-én 14 órakor a Polgármesteri Hivatal I. emeleti Házasságkötı termében megtartott nyílt ülésérıl Jelen

Részletesebben

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselı-testülete

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselı-testülete Polgármesteri Hivatal 4201 Hajdúszoboszló, Hısök tere 1. Telefon: 52/557-300. Fax: 52/557-301. Email: polgmhiv@hajduszob.hu Szám: 522-1/2008. K I V O N A T Hajdúszoboszló Város Képviselı-testületének 2008.

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK NEMZETISÉGI, ÜGYRENDI ÉS ELLENİRZÉSI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.:: I. 240-5/2012 Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-808

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 27-ei ülésére

E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 27-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ALELNÖKÉTİL E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. szeptember 27-ei ülésére Tárgy: Minısítési eljárás második szakaszának fenntartói kérelmezése

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés november 24-ei ü l é s é r e

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés november 24-ei ü l é s é r e KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI.1431/2011. ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. november 24-ei ü l é s é r e Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat 2011. évi

Részletesebben

1. Döntés egyes korlátozottan forgalomképes ingatlanok értékesítésre történı kijelölésérıl

1. Döntés egyes korlátozottan forgalomképes ingatlanok értékesítésre történı kijelölésérıl JEGYZİKÖNYV Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Tulajdonosi Bizottsága, Pénzügyi és Költségvetési Bizottsága, Városstratégiai és Városmarketing Bizottsága valamint Közjóléti Bizottsága

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. január 28-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Komárom-Esztergom Megyei Szakképzés-szervezési Társulás

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek Közmővelıdési Megállapodás

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.: I. 201-3/2009. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66) 523-801 M E G H Í V Ó A helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése Kulturális, Egyházügyi, Közmővelıdési és Idegenforgalmi Bizottságától

Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése Kulturális, Egyházügyi, Közmővelıdési és Idegenforgalmi Bizottságától Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése Kulturális, Egyházügyi, Közmővelıdési és Idegenforgalmi Bizottságától Tárgy: Beszámoló a Kulturális, Egyházügyi, Közmővelıdési és Idegenforgalmi Bizottság 2012. november

Részletesebben

A FEJÉR MEGYEI KÖZGYŐLÉS FEBRUÁR 5-I ÜLÉSÉRE

A FEJÉR MEGYEI KÖZGYŐLÉS FEBRUÁR 5-I ÜLÉSÉRE E LİTERJESZTÉS A FEJÉR MEGYEI KÖZGYŐLÉS 2015. FEBRUÁR 5-I ÜLÉSÉRE 12. IKTATÓSZÁM:33-1/2015. MELLÉKLET: - DB. TÁRGY: Tájékoztató a közgyőlés két ülése között történt fontosabb eseményekrıl ELİTERJESZTİ:

Részletesebben

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2010. I. félévi MUNKAPROGRAMJA. Elfogadva: /2009. (XII.17.) ÖKT sz. határozat

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2010. I. félévi MUNKAPROGRAMJA. Elfogadva: /2009. (XII.17.) ÖKT sz. határozat ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2010. I. félévi MUNKAPROGRAMJA Elfogadva: /2009. (XII.17.) ÖKT sz. határozat 1 2010. JANUÁR 14 / CSÜTÖRTÖK/, 16 óra ***************************** 1./ Rendezési

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-i ülésére

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-i ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE VI. 584 / 2011. ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. április 28-i ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom megyei területi kisebbségi önkormányzatokkal

Részletesebben

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testülete a Magyar

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. április 26-ai ülésére

E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. április 26-ai ülésére A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS MEZİGAZDASÁGI BIZOTTSÁGÁNAK E L N Ö K E E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. április 26-ai ülésére Tárgy: A Bábolna Zrt. privatizációja

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V VI.1-1/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. január 31-ei ülésérıl 2 KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS VI.1-1/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Tatabányán, a Komárom-Esztergom

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. június 7-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. június 7-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-151/2007. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. június 7-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

E l ı t e r j e s z t é s

E l ı t e r j e s z t é s Tiszaigar Község Önkormányzat P o l g á r m e s t e r e Polgármesteri Hivatal 5361 Tiszaigar, Dózsa György u. 19. Tel. / Fax: 59 / 513-017 Iktatási szám: 1/ 2008. E l ı t e r j e s z t é s a Tiszaigar

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1498/ 2007. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. november 29-ei ü l é s é r e

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1498/ 2007. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. november 29-ei ü l é s é r e KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1498/ 2007. ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. november 29-ei ü l é s é r e Tárgy: Kistelepülések pályázatainak finanszírozását

Részletesebben