Zöld úton a jövőbe. Demográfiai alapok. Fürdőszobatitkok

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Zöld úton a jövőbe. Demográfiai alapok. Fürdőszobatitkok"

Átírás

1 Zöld úton a jövőbe A Zöld Gondolat Lovagrend év végi kérdőívvel kívánta felmérni a lakosság ismereteit és magatartását környezet- és energiatudatossági kérdésekben. A 25 kérdésből álló kérdőív kiértékelése után elmondhatjuk, hogy az eredmények bizakodásra adnak okot. A leggyakoribb kímélő tevékenységek a teljesség igénye nélkül, a víztakarékos WC-tartály, a zuhanyzás a fürdés helyett, a 40 fokos hőmérsékleten való mosás, az elektromos berendezések kikapcsolása használaton kívüli állapotban, az energiatakarékos izzók és háztartási gépek használata és a szelektív hulladékgyűjtés. Demográfiai alapok A kérdésekre összesen 401 fő válaszolt, melynek több mint a fele 35 és 55 év közötti, közel azonos létszámmal képviseltette magát a éves és az éves korosztály, szép számmal akadtak 18 év alatti válaszadók, ugyanakkor volt két 75 év feletti is. A válaszadókra a szélsőségek kevéssé voltak jellemzőek, ezt igazolja az is, hogy mindössze 7% lakik egyedül, és ugyanennyi esetben él együtt öt főnél több egy háztartásban. A legjellemzőbbek a négyfős háztartások, 27%-kal képviseltetik magukat, azonban a két- illetve háromfős háztartások is 20% feletti részvételi arányt értek el. Fürdőszobatitkok A többség energiatakarékos megoldásokat használ! Mint korábban említettük, a kutatási eredmények alapvetően pozitívak, és javuló tendenciát mutatnak. Ezt támasztja alá, hogy manapság már a háztartások 64%-a víztakarékos WC-tartállyal rendelkezik, aminek az éves költsége megközelítőleg 4000 Ft, míg a hagyományosé akár Ft is lehet. A jelentős eltérés abból adódik, hogy a víztakarékos tartállyal a víz akár 70%-át megtakaríthatjuk. A keverőcsapok még nem terjedtek el annyira széles körben, mint a víztakarékos WC-tartályok, azonban a válaszadók 44%-a már a keverőcsapot részesíti előnyben, a hagyományos hideg-meleg vizes csappal szemben. Könnyen beláthatjuk a keverőcsapok

2 gazdaságosabb mivoltát, hiszen nem folyatunk el felesleges vizet a megfelelő hőmérséklet beállítása közben. A vízhasználat további szempontjait vizsgálva is megállapítható a növekvő környezet- és energiatudatosság. A válaszadók 40%-a általában zuhanyozni szokott, míg egy másik 41%-uk csak és kizárólag zuhanyozni. Ez összesen 81%-ot jelent, így csak 19%-ukról mondható el, hogy a fürdést részesítik előnyben, és az ő esetükben is mentség lehet az életkor. Egy bizonyos kor fölött biztonságosabb a kádban ülni, hiszen így kisebb a csúszásveszély, megelőzhetőek az esetleges balesetek. Általánosságban azonban elmondható, hogy a 75 év feletti korosztálytól eltekintve, minden korcsoport képviselői a legnagyobb számban a zuhanyzást választják. Bizonyára motiválja viselkedésüket az a közel Ft, amit akkor lehet megtakarítani, ha a fürdésről áttérünk a zuhanyzásra. A válaszokból az derült ki, hogy bizonyára sokan tudják, hogy ha 90 C helyett egész évben 30 C-on mosnak, akkor majdnem Ft-ot megtakaríthatnak. Legalábbis erre utal, hogy mindössze 6 fő, azaz 2%-a a válaszadóknak szokott rendszeresen 90 C-on mosni. Ugyan a válaszadók többsége, mintegy 71%, a 40 C-os programot használja, de már csak 15%-uk mos 60 C-on, ellenben már 11%-uk a 30 C-os mosást használja. Mit rejt a konyha? A válaszadók többsége tudja, mely konyhai eszközökkel, hogyan lehet energiát spórolni! Tovább boncolgatva a vizes kérdéseket, az eredmények magukért beszélnek. A válaszadók közel fele tisztában van vele, hogy az állóvízben történő mosogatással fogyaszt a legkevesebb vizet, és ennek megfelelően a 193 főből 113 ezt a módszert alkalmazza. A második legjobb megoldás, a mosogatógép használata, amely természetesen takarékosabb megoldás, mint a folyóvízzel történő mosogatás. Az előbbi két takarékosabb megoldást összesen a válaszadók 90%-a alkalmazza. A korábbi pozitív példák sorát tovább bővíthetjük azzal, hogy már a válaszok 36%-a arra utal, hogy a főzéshez szükséges alapanyagokat is álló vízben mossák a folyó víz helyett. Ezen kívül dicséretes a lakosság tájékozottsága arra vonatkozóan, hogy mire való a hűtő hátulján lévő rács. A válaszadók 70%-a, mintegy 280 fő tudta, hogy hőleadásra szolgál.

3 A hűtő kapcsán megkérdeztük, hogy hány fokon hűt a hűtő az egyes háztartásokban. A válaszok alapján elmondhatjuk, hogy a válaszadók 34%-a tudja, hogy a hűtőben az ideális hőmérséklet a +5 fok. 35% 3-4 fokot tart a hűtőben, míg 18% nem is tudja hány fokon hűt a hűtője. Ha már a konyhában vagyunk, az az eredmény is a válaszadókat dicséri, mi szerint 80%- uk nem használ olyan konyhai berendezést, amit fizikai erővel könnyedén helyettesíthetünk. Például elektromos kés vagy morzsaporszívó. A válaszadók 88% teszi főzéskor a méretben legközelebb álló felületre az edényt, míg 8% kisebb felületet választ, mint az edény átmérője. Főzés esetén érdemes a kisebb átmérőjű felületre helyezni az edényt. Igaz, hogy lassabban fő meg az étel, de kevesebb energiát fogyasztunk. Kevesebb energia vész el, ha az edény átmérőjéhez illeszkedő főzőlapot választjuk. Energiatakarékosság szempontjából is megtapasztalhattuk a válaszadók elhivatottságát. Új háztartási gép vásárlása esetén mindössze 24 fő mondta, hogy nem figyel a gépek energiaosztályára, közülük is 18 fő 18 év alatti. Összességében elmondhatjuk, hogy 70%-a válaszadóknak A vagy A+-os energiaosztályú háztartási gépet választ, és a maradék 24% is hasonlóképpen tenne, ha anyagi helyzete lehetővé tenné. Ugyanakkor egy energiatakarékos háztartási géppel évente 5.000, de akár ftot is meg lehet takarítani. Hasonló a helyzet az energiatakarékos izzók terén, ebben az esetben is majdnem 70% nyilatkozott úgy, hogy energiatakarékos izzókat választ a hagyományosakkal szemben. Ebből arra következtethetünk, hogy a lakosság jelentős része tisztában van a csere gazdasági előnyeivel, hiszen már egy égő cseréjénél is Ft megtakarítható. Ezen kívül az energiatakarékos izzók a hagyományos izzók által felhasznált energia negyedét használják fel, mégis ugyan olyan erősséggel világítanak. Válogatott hulladékok Gyűjtenénk szelektíven, ha lenne rá lehetőség! A szelektív hulladékgyűjtés is meglehetősen elterjedt a lakosság körében, 61% már szelektíven gyűjti a szemetet, és további 25%-uk tenne hasonlóképpen, amennyiben lehetősége nyílna rá.

4 A szemét témánál maradva rákérdeztünk arra is, hogy az egyes háztartásokban, egy hét alatt hány zsák szemét keletkezik. Ezeket az eredményeket az egy háztartásban élők számával hoztuk kapcsolatba az értékelés során, így a követező meglepő eredményt kaptuk: az ötnél több fős háztartásokban 2 zsák szemét keletkezik, míg a többi esetben mindössze egy zsák. Természetesen egyénenként eltérő eredmények is születtek, azonban általánosságban ez a tendencia volt megfigyelhető. Klíma-változtatás Háromszor annyiba kerül hűteni mint fűteni! Visszatérve az energiatakarékosságra, szeretnénk elosztatni egy komoly tévhitet. A válaszokból az derült ki, hogy a válaszadók többsége, úgy tudja, hogy fűteni többe kerül, mint hűteni. Nos, majdnem háromszor annyiba kerül hűteni, mint fűteni. 1 fokkal alacsonyabb hőmérséklet 10-15%-ot is jelenthet az áramfogyasztásban. 44% vallotta azt a megkérdezés során, hogy nyáron 25 fok alatti hőmérséklet található otthonában. Ez 177 fő, amiből korábban 73 úgy nyilatkozott, hogy szerinte fűteni drágább, 31 fő szerint hűteni kerül többe, 43 fő szerint ugyannyiba, míg 28-an nem tudják, melyik tevékenység von el több pénzt a háztartásukból. Ha már fűtés, rákérdeztünk arra is, mivel fűt a lakosság. Az alábbi válaszok születtek: 56% földgázzal, 18% távhővel, 4% árammal, 3% szénnel, 1% alternatív energia felhasználásával és 18% egyéb módszerrel. Természetesen az energiatakarékosság kapcsán rákérdeztünk arra is, hogy a lakás szigetelve van-e. A válaszokból az derült ki, hogy a válaszadók lakásának közel 60%-a szigetelve van.

5 Szórakoztató elektronika A többség már tudja, mikor kell kikapcsolni! Az utolsó kérdéskör a manapság nélkülözhetetlen számítógépek köré csoportosult. Megkérdeztük otthoni használatra számítógépet vagy laptopot részesítenek-e előnyben, illetve, sor került az egyes típusok energiafelhasználásának összehasonlítására is. A válaszadók 59%-a, azaz 237 fő tisztában van vele, hogy az asztali számítógép fogyaszt többet, szemben a laptoppal, ugyanakkor, közel annyian gondolják azt, hogy egyforma a fogyasztásuk, mint ahányan azt hogy a laptop fogyaszt többet. Ez az arány 6-7%-ra tehető. Azok közül, akik tisztában vannak vele, hogy az asztali gép fogyaszt többet, a többség, 104 fő, mégis az asztali gépet részesíti előnyben, és 69 fő mindkét eszközt használja otthon is. Az eredmények alapján, a válaszadók többsége tisztában van vele, hogy az elektromos berendezések akkor is fogyasztanak, ha készenléti állapotba vannak kapcsolva. Közel 60% nyilatkozott úgy, hogy kikapcsolja, míg egy másik 20% ki is húzza a gépet, amennyiben nem használja. Kik a legelhivatottabbak? Összességében elmondható, hogy a lakosság körében egyre komolyabb méreteket ölt a környezettudatosság illetve az energiatakarékosság! Általánosságban megfigyelhető volt az a tendencia is, hogy a vizsgált magatartás a éves korosztályra a legjellemzőbb. Őket követte a 18 év alatti korosztály, ami magyarázható azzal is, hogy magatartásuk nem egyértelműen a meggyőződésük következménye, hanem előfordulhat, hogy szülői nyomás hatására cselekszenek. Az ő tekintetükben elsősorban a példamutatás, a figyelem felkeltése, a megfelelő szokások kialakítása a cél, hiszen a nagy összegű családi vásárlásokra meglehetősen kevéssé vannak befolyással. Tudatosság tekintetében a harmadik helyre került holtversenyben a éves korosztály és az éves korosztály, míg a leggyengébben a éves korosztály teljesített.

Zöld Gondolat Lovagrend Közhasznú Egyesület

Zöld Gondolat Lovagrend Közhasznú Egyesület Zöld Gondolat Lovagrend Közhasznú Egyesület Közhasznúsági Jelentés 2010. 1 A Zöld Gondolat Lovagrend Közhasznú Egyesület közhasznúsági jelentése a 2010-es esztendőről SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ A Zöld Gondolat

Részletesebben

Ne légy Jeti! Hatástanulmány

Ne légy Jeti! Hatástanulmány Hatástanulmány a NE LÉGY JETI! fenntarthatósági rendezvénysorozat a kiskunfélegyházi kistérségben című pályázat keretében megrendezésre kerülő programsorozatának hatásosság méréséről HBF Hungaricum Kft.

Részletesebben

Megújuló energia felmérés 2013. A megújuló energiatechnológiák társadalmi elfogadottságának vizsgálata

Megújuló energia felmérés 2013. A megújuló energiatechnológiák társadalmi elfogadottságának vizsgálata Megújuló energia felmérés 2013 A megújuló energiatechnológiák társadalmi elfogadottságának vizsgálata 1 Készült a Budapesti Corvinus Egyetem Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék és az E.ON Hungária

Részletesebben

A 15-29 éves fiatalok véleménye a környezettudatosság anyagi hatásairól Kutatás a Lélegzet Alapítvány számára. 2010. május 26.

A 15-29 éves fiatalok véleménye a környezettudatosság anyagi hatásairól Kutatás a Lélegzet Alapítvány számára. 2010. május 26. A 1- éves fiatalok véleménye a környezettudatosság anyagi hatásairól Kutatás a Lélegzet Alapítvány számára 2010. május 26. A fiatalok véleménye a környezetvédelem jelentőségéről százalék A környezetvédelem

Részletesebben

NAGY WEBÁRUHÁZ FELMÉRÉS

NAGY WEBÁRUHÁZ FELMÉRÉS NAGY WEBÁRUHÁZ FELMÉRÉS 2013 Copyright @ 2013 WebShop-Experts Kft. Minden jog fenntartva. A tanulmány megállapításai csak a forrás megjelölésével, és a szerző előzetes jóváhagyásával idézhetőek. Címünk:

Részletesebben

A műanyag hulladék, ezen belül a PET palackok sorsa napjainkban Magyarországon

A műanyag hulladék, ezen belül a PET palackok sorsa napjainkban Magyarországon Budapesti Corvinus Egyetem Budai Campus Élelmiszertudományi kar Konzervtechnológiai Tanszék A műanyag hulladék, ezen belül a PET palackok sorsa napjainkban Magyarországon Porpáczi Krisztina Budapest, 2012

Részletesebben

3. A kutatás bemutatása, elemzése, értékelése

3. A kutatás bemutatása, elemzése, értékelése 3. A kutatás bemutatása, elemzése, értékelése 3.1. A vizsgálat körülményei A középfokú oktatási intézményekben történő innovációs folyamatok hátterére, hatásaira, mechanizmusára voltam kíváncsi. Természetesen

Részletesebben

A hazai pénzügyi infrastruktúra vizsgálata a lakossági fizetési szokások tükrében

A hazai pénzügyi infrastruktúra vizsgálata a lakossági fizetési szokások tükrében Miskolci Egyetem Világ- és Regionális Gazdaságtan Intézet A hazai pénzügyi infrastruktúra vizsgálata a lakossági fizetési szokások tükrében Készítette: Márkus Nikolett Konzulens: Pál Zsolt 2014 Tartalomjegyzék

Részletesebben

COFIDIS kiadások és hitelek Tanulmány (2. hullám)

COFIDIS kiadások és hitelek Tanulmány (2. hullám) COFIDIS kiadások és hitelek Tanulmány (. hullám) A KUTATÁS CÉLJA A Cofidis célja az, hogy egy negyedévente ismétlődő felmérés eredményeiből írt sajtóközlemények segítségével képet adjanak a magyarországi

Részletesebben

Tanulmány. a tudatformáló kampány szemléletváltozást hozó hatásáról. Projektcím:

Tanulmány. a tudatformáló kampány szemléletváltozást hozó hatásáról. Projektcím: Tanulmány a tudatformáló kampány szemléletváltozást hozó hatásáról Projektcím: A Göcsej védjegytől a Hungaricumig Környezettudatosság az élelmiszerfogyasztásban 2012. január Készítette: Semiramis Bt. 8999

Részletesebben

Ami összeköt, és ami elválaszt. Generációs hidak és szakadékok az internet használatában

Ami összeköt, és ami elválaszt. Generációs hidak és szakadékok az internet használatában Ami összeköt, és ami elválaszt Generációs hidak és szakadékok az internet használatában 0 AZ internethasználattal, az új médiaeszközökkel, a közösségi oldalak előretörésével kapcsolatban a legtöbb tudományos

Részletesebben

Vállalti és lakossági lekérdezés. Ibrány Város Polgármesteri Hivatala számára

Vállalti és lakossági lekérdezés. Ibrány Város Polgármesteri Hivatala számára Vállalti és lakossági lekérdezés Ibrány Város Polgármesteri Hivatala számára Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 I Az adatfelvétel eredményeinek bemutatása... 3 I.1 A vállalati, illetve lakossági lekérdezés

Részletesebben

Vállalati és lakossági lekérdezés eredményei. Szendrő Város Polgármesteri Hivatala számára

Vállalati és lakossági lekérdezés eredményei. Szendrő Város Polgármesteri Hivatala számára Vállalati és lakossági lekérdezés eredményei Szendrő Város Polgármesteri Hivatala számára Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 I Az adatfelvétel eredményeinek bemutatása... 3 I.1 A vállalati, illetve lakossági

Részletesebben

Energiatakarékosság otthon és a munkahelyen

Energiatakarékosság otthon és a munkahelyen Energiatakarékosság otthon és a munkahelyen Otthonunk, lakásunk az energiatakarékosság talán legfontosabb színtere. Az ország energiafelhasználásában na - gyobb arányt képviselnek a háztartások, mint az

Részletesebben

Környezetkímélő hulladékkezelés rendhagyó órák tapasztalatai

Környezetkímélő hulladékkezelés rendhagyó órák tapasztalatai Kövecsesné dr. Gősi Viktória Környezetkímélő hulladékkezelés rendhagyó órák tapasztalatai 1. A környezetkímélő hulladékkezeléssel, szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos ismeretek tanításának indokoltsága

Részletesebben

Vállalati és lakossági lekérdezés. Simontornya Város Polgármesteri Hivatala számára

Vállalati és lakossági lekérdezés. Simontornya Város Polgármesteri Hivatala számára Vállalati és lakossági lekérdezés Simontornya Város Polgármesteri Hivatala számára 1 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 I Az adatfelvétel eredményeinek bemutatása... 3 I.1 Vállalati szektor... 3 I.1.1

Részletesebben

A digitális jövo térképe

A digitális jövo térképe Informatikai és Hírközlési Minisztérium A kutatás kiemelt támogatói: Antenna Hungária Miniszterelnöki Hivatal A kutatás támogatói: Axelero Sun Microsystems Hungary 1-2 - 3-4 - 5-6 - 7-8 - 9-1 A kutatás

Részletesebben

Felmérés a felsőoktatásban tanuló fiatalok pénzügyi kultúrájáról

Felmérés a felsőoktatásban tanuló fiatalok pénzügyi kultúrájáról Felmérés a felsőoktatásban tanuló fiatalok pénzügyi kultúrájáról kutatási jelentés 2013. június A kutatásban résztvevő szervezetek: Állami Számvevőszék Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Econventio

Részletesebben

Add meg a módját az étkezésnek

Add meg a módját az étkezésnek A családon belüli befolyásolás a környezettudatosságra való nevelésben, azaz, hogy a családoknál hogyan alakul ki a környezeti nevelés, a környezettudatosság. Ha meg akarod változtatni a világot, először

Részletesebben

EGYÜTT A FENNTARTHATÓ JÖVŐÉRT. Fotó: Cathy Bjork-WWF Canon. Dolgozz a Föld Megóvásán! Avagy: Hogyan légy környezettudatos a munkában és otthonodban?

EGYÜTT A FENNTARTHATÓ JÖVŐÉRT. Fotó: Cathy Bjork-WWF Canon. Dolgozz a Föld Megóvásán! Avagy: Hogyan légy környezettudatos a munkában és otthonodban? EGYÜTT A FENNTARTHATÓ JÖVŐÉRT 2014 Dolgozz a Föld Megóvásán! Avagy: Hogyan légy környezettudatos a munkában és otthonodban? Fotó: Cathy Bjork-WWF Canon Dolgozz Otthonról Nap 2014 Dolgozz otthonról a környezetért!

Részletesebben

ELEKTRONIKUS KOMMUNIKÁCIÓS CSATORNÁK HASZNÁLATA SZARVASON

ELEKTRONIKUS KOMMUNIKÁCIÓS CSATORNÁK HASZNÁLATA SZARVASON ELEKTRONIKUS KOMMUNIKÁCIÓS CSATORNÁK HASZNÁLATA SZARVASON VÁLLALATI ÉS LAKOSSÁGI FELMÉRÉS A SZARVASI TELEPHELLYEL RENDELKEZŐ TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOK, ILLETVE AZ ÖNKORMÁNYZATI HIVATALBAN ÜGYET INTÉZŐ FELNŐTT

Részletesebben

stratégia készítés A vezetékes és a mobilinternet közötti helyettesítés piacelemzés kereslet elemzés modellezés hatáselemzés közgazdasági kutatás

stratégia készítés A vezetékes és a mobilinternet közötti helyettesítés piacelemzés kereslet elemzés modellezés hatáselemzés közgazdasági kutatás kereslet elemzés piacelemzés informatikai piac tanácsadás modellezés stratégia készítés A vezetékes és a mobilinternet közötti helyettesítés hatáselemzés közgazdasági kutatás 2009. október A tanulmány

Részletesebben

Helyi közösségek megerősítése terméktesztek és jó gyakorlatok népszerűsítésével. LEADER térségek közötti együttműködés

Helyi közösségek megerősítése terméktesztek és jó gyakorlatok népszerűsítésével. LEADER térségek közötti együttműködés 1 Helyi közösségek megerősítése terméktesztek és jó gyakorlatok népszerűsítésével LEADER térségek közötti együttműködés Általános iskolai felmérés elemzése Budapest, 2014. április 30. Tartalomjegyzék Bevezető..3

Részletesebben

Fotó: Martin harvey WWF Canon. Palánták környezeti nevelés program Oktatási segédanyag. WWF Magyarország Alapítvány

Fotó: Martin harvey WWF Canon. Palánták környezeti nevelés program Oktatási segédanyag. WWF Magyarország Alapítvány 2013 Fotó: Martin harvey WWF Canon Palánták környezeti nevelés program Oktatási segédanyag WWF Magyarország Alapítvány Tartalom Bevezető Fogyasztás óra vázlat Fogyasztás tanári segédanyag - A bioszféra

Részletesebben

10 kérdés az ifjúságról. Magyar Ifjúság 2012. kutatás első eredményei

10 kérdés az ifjúságról. Magyar Ifjúság 2012. kutatás első eredményei 0 kérdés az ifjúságról Magyar Ifjúság 0 kutatás első eredményei tartalom Tartalom Köszöntő... Szociodemográfiai jellemzők.... Családalapítás.... Oktatási helyzetkép... 9. Munkavállalás.... Nemzetközi

Részletesebben

AGRIA NYÁRI JÁTÉKOK 2012.

AGRIA NYÁRI JÁTÉKOK 2012. AGRIA NYÁRI JÁTÉKOK 2012. TURISZTIKAI HATÁSVIZSGÁLAT VENDÉGKÖRELEMZÉS ÉS VENDÉGELÉGEDETTSÉG MÉRÉS 1 Készítette: SUPER GUIDE Bt. TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés 3 2. Az egri és Eger környéki vendégek által

Részletesebben

KÖRNYEZETTUDATOSSÁG A MINDENNAPJAINKBAN

KÖRNYEZETTUDATOSSÁG A MINDENNAPJAINKBAN Opitz Éva *, Kovács István ** KÖRNYEZETTUDATOSSÁG A MINDENNAPJAINKBAN Empirikus kutatási eredmények bemutatása A vállalatoknak ahhoz, hogy fenntartható fejlõdést érjenek el, három alaptõkét kell megfelelõen

Részletesebben

Az EU Kids Online magyarországi kutatásáról

Az EU Kids Online magyarországi kutatásáról Ságvári Bence Az EU Kids Online magyarországi kutatásáról Bevezetés A gyerekek és fiatalok szerte Európában egyre fiatalabb korban kezdenek ismerkedni a világhálóval, és életük egyre több szférájában jelenik

Részletesebben

Hogyan növelhetjük otthonunk értékét?

Hogyan növelhetjük otthonunk értékét? Hogyan növelhetjük otthonunk értékét? A Lakcímke kampány az Európai Bizottság által támogatott nemzetközi Implement projekt magyarországi megvalósítása. Szervezője az Energia Klub. Fővédnök és kiemelt

Részletesebben

KULTURÁLIS NONPROFIT SZERVEZETEK BUDAPESTEN. Írta: Harsányi László Kovács Róbert

KULTURÁLIS NONPROFIT SZERVEZETEK BUDAPESTEN. Írta: Harsányi László Kovács Róbert KULTURÁLIS NONPROFIT SZERVEZETEK BUDAPESTEN Írta: Harsányi László Kovács Róbert Harsányi László Kovács Róbert KULTURÁLIS NONPROFIT SZERVEZETEK BUDAPESTEN NONPROFIT KUTATÓCSOPORT BUDAPEST, 2002 A kutatásnak

Részletesebben