PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 28/2006. (X. 29.) sz. önkormányzati rendelete

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 28/2006. (X. 29.) sz. önkormányzati rendelete"

Átírás

1 PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének 28/2006. (X. 29.) sz. önkormányzati rendelete az Önkormányzati Tervtanács létrehozásáról, mőködésének rendjérıl Hatályba lépés napja: január 1. Ezen önkormányzati rendelet a helyben szokásos eszközökkel közzétéve október hó 27. napjától október hó 29. napjáig. Pilis, október hó 29. napján. dr. Csiki Gábor jegyzı Szabó Márton polgármester

2 2 Pilis Város Önkormányzatának 28/2006. (X. 29.) sz. önkormányzati rendelete az Önkormányzati Tervtanács létrehozásáról, mőködésének rendjérıl Pilis Város Önkormányzatának Képviselı-testülete (a továbbiakban: Önkormányzat) a helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított évi LXV. törvény (a továbbiakban: Ötv.) 16. (1) bekezdésében, valamint az épített környezet alakításáról és védelmérıl szóló, többször módosított évi LXXVIII. törvény (a továbbiakban: Étv.) 6. (7) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, - a területrendezési, településrendezési és az építészeti-mőszaki tervtanácsokról szóló, többször módosított 40/1999. (IV.23.) FVM sz. rendelet rendelkezései figyelembevételével az Önkormányzati Tervtanács létrehozásáról, mőködésének rendjérıl az alábbi rendeletet (a továbbiakban: Ör.) alkotja: A rendelet hatálya, célja 1. (1) A rendelet személyi hatálya kiterjed a rendeletben meghatározott, egyedi építészetimőszaki terv készítıjére, tervezıjére illetve az egyedi építészeti-mőszaki terv által érintett beruházóra. (2) A rendelet tárgyi hatálya kiterjed a rendeletben meghatározott egyedi építészeti-mőszaki tervre. A Tervtanács 2. (1) Az Önkormányzat Képviselı-testülete a helyi környezet, illetve építészeti örökség védelme szempontjából jelentıs, egyedi építészeti-mőszaki tervek szakszerőségének elısegítése, minıségének javítása érdekében, valamint az ún. központi és helyi településrendezési jogszabályok rendelkezései összehangolt érvényre juttatása céljából Pilis Város Építészetimőszaki Tervtanácsa elnevezéssel tervtanácsot (továbbiakban: Tervtanács) hoz létre és mőködtet. (2) A Tervtanács szakmai segítı és véleményezı testület, amelynek állásfoglalásai az ún. egyedi építészeti-mőszaki tervek hatósági engedélyezési eljárásaiban felhasználhatók. (3) A Tervtanács illetékessége a település közigazgatási területére terjed ki. A Tervtanács feladata 3. (1) A Tervtanács feladata a teleülés közigazgatási területére készülı az egyedi építészetimőszaki tervek szakszerőségének és magas színvonalának elısegítése, folyamatos biztosítása. (2) Az (1) bekezdésben meghatározott körben a tervtanács feladata továbbá: a meglévı településkép értékeinek védelme, a településkép harmonikus alakításának elısegítése, a helyi településrendezési valamint -fejlesztési döntések megalapozása és hatékony érvényre juttatása, az ezekkel ellentétes hatások mérséklése.

3 3 (3) Az (1) bekezdésben meghatározott általános, a (2) bekezdésben körülírt különös célok megvalósítása érdekében ún. hatósági engedélyezési eljárásra történı benyújtás elıtt, illetve alatt - a Tervtanács, az alábbi tárgykörő terveket véleményezi: a) a jelen rendelet 1. számú melléklete szerinti, az ún. városkép szempontjából kiemelt településrészeken, illetve az ott felsorolt, útvonalak mentén elhelyezkedı telektömbökön belüli és az útvonalak mentén épülı új épületek, valamint külsı utcafronti homlokzatot érintı átalakítások tervét, kivéve, ha a 40/1999. (IV.23.) FVM sz. rendelet alapján a véleményezés más tervtanács véleményezési körébe tartozik, b) az a) pontban ki nem jelölt területein megvalósuló minden, fı funkcióját tekintve intézmény, közintézmény, szolgáltatás és kereskedelmi rendeltetéső új épület tervét, kivéve, ha a 40/1999. (IV.23.) FVM sz. rendelet alapján a véleményezés más tervtanács véleményezési körébe tartozik, c) az ipari, kerekedelmi, szolgáltatási célú épület, létesítmény építésének, átalakításának és rendeltetési mód változtatására irányuló tervét, d) 2 lakóegységet meghaladó épület, létesítmény építésére, átalakítására és rendeltetési mód változtatására irányuló tervét, e) ún. védett épület külsı megjelenését, tömegét, rendeltetését megváltoztató tervét, f) köztéri alkotások, utcabútorok, parkok egyedileg tervezett berendezései, köztéri építmények (kilátók, illemhelyek) tervét, g) az Étv. 35. (1) bekezdésében részletezett követelmények elızetes tisztázása céljából készülı elvi engedélyezési tervet különös figyelemmel az építészeti-mőszaki tervdokumentációk tartalmi követelményeirıl szóló, többször módosított 46/1997. (XII.29.) KTM sz. rendelet 11. -ában meghatározott elvi telekalakítási engedély ügyre, h) a település Helyi Építési Szabályzatában (HÉSZ.) vagy egyes szabályozási tervében (SzT) megjelölt terület-felhasználási egységek tervét, a létesítés tartalmától függetlenül, i) ahol azt az I. fokú építésügyi hatóság indokoltnak tartja, j) a tervezı kérésére a Tervtanács Elnöke egyetértésével - konzultatív jelleggel - azt a tervet, melyeket jogszabály más központi, területi, tervtanács hatáskörébe utal. (4) A Tervtanács ülésén a Tervtanács elızetes egyetértése mellett a települést érintı terület-és településrendezési tervek, valamint azok munkafázisai konzultációs jelleggel megtárgyalhatók. (5) A település közigazgatási területét érintı, a (3) bekezdésben meghatározott ún. egyedi építészeti-mőszaki munkák terveinél a tervezınek illetve a tervezéssel megbízott szervezet vezetıjének ki kell kérnie a Tervtanács szakmai véleményét. A tervtanácsi eljárás díj-és illetékmentessége 4. A tervtanácsi eljárás díj- és illetékmentes. A tervtanácsok mőködési költségeit Pilis Város Önkormányzata a mindenkori, tárgyévi saját költségvetése terhére biztosítja. (1) A Tervtanács szavazati joggal rendelkezı - elnökbıl, - 4 fı állandó tagból (mindösszesen: öt fı), A Tervtanács összetétele 5.

4 4 illetve szavazati joggal nem rendelkezı - szükség szerint felkért szakbírálóból (opponensbıl) áll. A szakbírálók kizárólag a Magyar Építész Kamara vagy a Magyar Mérnöki Kamara tagjai lehetnek. (2) A Tervtanács elnöke egyes, egyedi építészeti-mőszaki terv bírálatára a szakmai titkár javaslatára, a terv benyújtását követı 5 munkanapon belül írásban (faxon) ún. szak-bírálókat kérhet fel. (3) A szak-bíráló a szakmai véleményét a Tervtanács tervezett ülése elıtt legalább 5 munkanappal elıbb köteles elkészíteni, és írásban a szakmai titkár részére eljuttatni, melybe a Tervtanács elnöke, állandó tagjai, a szakmai titkár, valamint az állandó tanácskozási joggal meghívottak is betekinthetnek. (4) A szakmai titkár köteles az írásban elkészített szakmai véleményt az ülésre eseti tanácskozási joggal meghívott tervezı részére - a Tervtanács tervezett ülése elıtt legalább 3 munkanappal elıbb faxon (írásban) eljuttatni, áttanulmányozás végett. (5) A Tervtanács elnöke: a település fıépítésze. A Tervtanács mőködéséért a Tervtanács elnöke felelıs. (6) A tervtanács ülésén állandó tanácskozási joggal meghívott a Tervtanács szakmai titkára a Polgármesteri Hivatal - szakmai végzettséggel rendelkezı - Építéshatósági és Mőszaki Iroda vezetıje, vagy általa, esetileg, írásban, érvényesen meghatalmazott köztisztviselıje. (7) A Tervtanács tagjai: az ún. tervtanács elnöke által javasolt, a település polgármestere által írásban felkért szakirányú végzettségő, szakmailag elismert és nagy tapasztalattal rendelkezı, a jogszabályi elıírásoknak megfelelı körbıl delegált személyek. (8) A Tervtanács tagjainak megbízása két év, határozott idıtartamra szól, amely írásban egy alkalommal, további két év idıtartamra meghosszabbítható. (9) A Tervtanács tagjait a polgármester kéri fel, ad részükre írásban megbízást. (10) Szak-bíráló (opponens) a Tervtanács elnöke által esetileg felkért, az adott területen kiemelten magas fokú szakértelemmel és széles körő szakirányú tapasztalattal rendelkezı személy. A Tervtanács mőködése 6. (1) A Tervtanács a tárgyalandó tervezési munkától függıen változóan, de havonta legalább egy alkalommal ülésezik (rendes ülés). Rendes ülés idıpontja: a hónap második hetének szerda napja. (2) A Tervtanács határozatképes, ha a tervtanács ülésén legalább három fı, szavazati joggal rendelkezı személy van jelen. (3) Nem rendelhetı el a terv ismételt megtárgyalása, határozatképtelen tervtanácsi ülésre hivatkozással. Határozatképtelen tervtanácsi ülés esetében, a tervezı bemutatási kötelezettségét teljesítettnek kell tekinteni.

5 5 (4) Az elnök távolléte esetén a tervtanács ülését az általa felkért állandó tag vezeti, a szakmai titkár koordinálása mellett. (5) Szavazati joggal a Tervtanács elnöke valamint az állandó tagok rendelkeznek. (6) A Tervtanács az egyedi ügy állásfoglalása tárgyában egyszerő szavazattöbbséggel dönt. (7) A Tervtanács ülésén az egyedi építészeti-mőszaki terv tervezıje eseti tanácskozási joggal jelen lehet. (8) A Tervtanács szakmai titkára az elnök kezdeményezésére a Tervtanács ülésére tanácskozási joggal írásban (faxon) meghívhatja az érintett beruházót, a beruházó képviselıjét. (9) A Tervtanács ülésére a) a település polgármesterét, b) az Önkormányzat alpolgármesterét, c) a jegyzıt, d) az Önkormányzat Településfejlesztési és Városgazdálkodási Bizottsága elnökét állandó tanácskozási joggal írásban (faxon) meg kell hívni (10) A Tervtanács üléseire a Tervtanács Elnöke egyetértésével írásban (faxon) meg lehet hívni a területi fıépítészt, illetıleg védett terület vagy tárgy (objektum) esetében a szakterületileg illetékes szervezet képviselıjét, akik az ülésen eseti tanácskozási joggal vesznek részt. (11) Az állandó illetve eseti tanácskozási joggal meghívott személyek meghívásáról írásban (faxon) a szakmai titkár gondoskodik. (12) A Tervtanács ülésein a Tervtanács szavazati joggal rendelkezı tagjai, a szakmai titkár, valamint az eseti és állandó tanácskozási joggal meghívottak, illetve a meghívottak meghatalmazott képviselıi vehetnek részt. A Tervtanács tagjain kívül az állandó meghívottak esetleges távolmaradása a Tervtanács mőködését nem érinti. A tervezı távollétében az adott egyedi építészeti-mőszaki tervet a Tervtanács kizárólag a tervezı írásban (faxon) megküldött hozzájárulása esetén véleményezi. (13) A Tervtanács ülését - az elnök elızetes egyetértésével - a szakmai titkár írásban (faxon) hívja össze. A Tervtanácson tárgyalandó (terv)anyag kiküldésének rendjét, módját illetve határidejét a Tervtanács elnöke és a Tervtanács szakmai titkára, legkésıbb a Tervtanács ülését megelızı 3. munkanapig egymással, elızetesen egyezteti. (14) A Tervtanács üléseirıl a tervtanács titkára jegyzıkönyvvezetı útján 8 munkanapon belül, 2 pld-ban jegyzıkönyvet készít. (15) A Tervtanács a bemutatott tervvel kapcsolatos szakmai véleményét és javaslatait írásban rögzíti (ún. testületi vélemény) és az elkészült, hitelesített jegyzıkönyv birtokában - a tervezınek, valamint a Tervtanács ülésére meghívott beruházónak, beruházó képviselıjének az ülést követı 10 munkanapon belül elsıdlegesen faxon írásban megküldi. (16) A Tervtanács üléseirıl készítendı jegyzıkönyvet az ülést (le)vezetı elnök, az ülés egyik állandó tagja, valamint a jegyzıkönyvvezetı írja alá. A jegyzıkönyv - elsı példánya: a Tervtanács elnökének példánya,

6 6 - második példánya: a Tervtanács szakmai titkárának (Polgármesteri Hivatal) példánya. (17) A szak-bíráló által készített írásbeli szakmai vélemény, vagy bármely állandó tag, eseti illetve állandó tanácskozási joggal meghívott személy külön véleménye a jegyzıkönyv elidegeníthetetlen mellékletét képezi. (18) Tervtanács mőködésének további részletes szabályait a Tervtanács saját hatáskörben, Ügyrendben, maga állapítja meg. (19) A Tervtanács üléseinek elıkészítése, szervezése, a jegyzıkönyv valamint a Tervtanács szakmai véleménye és javaslatai írásos szövegének elkészítése, nyilvántartása a Tervtanács állandó tagjai által elfogadandó Ügyrend rendelkezései szerint - a szakmai titkár feladata. A tervbírálati eljárás 7. (1) A Tervtanács az állásfoglalásra vagy konzultációra benyújtott tervet a benyújtástól illetve hiánypótlás esetén, annak teljesítésétıl számított 30 napon belül megtárgyalja. A határidı indokolt esetben, egy alkalommal, további 15 nappal írásban meghosszabbítható. (2) Az ún. tervtanácsi véleményezésre a tervdokumentációt 2 példányban, az építészetimőszaki tervdokumentációk tartalmi követelményeirıl szóló, többször módosított 45/1997. (XII.29.) KTM rendelet elıírásainak megfelelıen, legalább 15 munkanappal az ülést megelızıen, a Polgármesteri Hivatalnál kell benyújtani, vagy az iratnak rendelezésre kell állnia. (3) A (2) bekezdésben meghatározott tervdokumentációnak minimálisan tartalmaznia kell az alábbi adatokat: Beépítési százalék: Építménymagasság: Zöldfelület mértéke: Terepszint alatti beépítés mértéke: Szintterületi mutató: Lakásszám: Parkolószám: Megengedett: Tervezett: (4) A Tervtanácsra benyújtandó anyag tartalmát a Tervtanács szakmai titkárával elızetesen egyeztetni kell. A Tervtanács kizárólag az ennek alapján összeállított dokumentációt bírálja el. (5) Amennyiben a tervdokumentáció kiegészítésre vonatkozó felhívásra a hiánypótlás 15 napon belül nem történik meg teljes körően, a Tervtanács az ülésre javasolt dokumentációt, a tervdokumentáció teljeskörő kiegészítését követı ülésén tárgyalja.

7 7 (6) Az I. fokú építésügyi hatóság köteles az egyedi építészeti-mőszaki terv ún. tervtanácsi véleményeztetése, egyeztetése esetén a hatósági engedélyeztetési eljárást, a közigzagatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló, többször módosított évi CXL. törvény 32. -a figyelembevételével végzéssel felfüggeszteni, melyrıl az ügyfelet és az ügyfél nevében eljáró meghatalmazottat a végzés megküldésével, írásban köteles értesíteni. (7) A Tervtanács üléseit az elnök vezeti. (8) A Tervtanács ülésein a terv áttekintését követıen - az ún. tervismertetıt a tervezı tartja, az ülés ezen szakasza nyilvános. (9) Az ülés vitája és a döntéshozatal kialakítása szakaszában a tervtanács tagjai, az állandó tanácskozási joggal meghívottak, a szak-bíráló(k), a területi fıépítész vagy távollétükben az a területi fıépítész által meghatalmazott személy(ek) vehetnek részt. (10) A Tervtanács a tervdokumentáció áttekintése, a tervezıi ismertetés után, szükség esetén a felkért szakbíráló véleménye figyelembevételével - testületi véleményt alkot. (11) A Tervtanács szakvéleménye, állásfoglalása ellen nincs helye jogorvoslatnak. (12) A Tervtanács a tervet figyelemmel az Ör. 6. (12) bekezdésében foglaltakra - a tervezı jelenlétében tárgyalja, aki számára a terv ismertetés lehetıségét, illetve a hozzászólásokra, kérdésekre a tervezıi vélemény kifejtését biztosítja. A Tervtanács ún. testületi véleménye (szakvélemény) 8. (1) A Tervtanács a bemutatott tervek szakmai véleményezése során figyelemmel az építészeti-mőszaki tervdokumentációk tartalmi követelményeirıl szóló, többször módosított 45/1997. (XII.29.) KTM rendelet elıírásaira különösen vizsgálja, hogy a) a terület- valamint településrendezési terv kifejezett véleményezése során - figyelembe veszi-e a terület- és településrendezésre, a környezetvédelemre, a természetvédelemre, valamint az építészeti és kulturális örökség alakítására és védelmére vonatkozó szakmai követelményeket és a Magyarország által elfogadott szakmai, nemzetközi irányelveket és egyezményeket, - a terület- valamint településrendezési terv összhangban van-e az országos és térségi szintő területi tervekkel, az ún. településrendezési tervekkel, a településfejlesztési koncepciókkal, valamint az ágazatok fejlesztési koncepcióival, - megfelel-e a rájuk vonatkozó szakmai-jogszabályi feltételeknek, különös tekintettel az Étv. 13. (2) bekezdésére. b) az építmény egyedi építészeti-mőszaki terve - megfelel-e az elvárható szakmai igényesség és szakszerőség követelményeinek, - hogyan elégíti ki a környezetbe illeszkedés (utcakép, homlokzati színezés), a beépítés, a benapozás, a rálátás, a látványvédelem és a környezeti értékek megırzésének követelményeit, - a tervezett beépítés kielégíti-e a helyi, értékes, sajátos építészeti értékek megırzése szempontjából komplex megoldásra való törekvés követelményeit,

8 8 - megfelel-e a vonatkozó központi jogszabályokban, az ún. településrendezési tervben és a helyi építési elıírásokban foglaltaknak. (2) A Tervtanács a tervezı kérésére illetve az elnök minısítése alapján a rendelkezésére bocsátott dokumentációt a) konzultatív b) minısítı-értékelı jelleggel bírálja el. (3) A Tervtanács állásfoglalása nem érinti a terv elfogadására, illetve jóváhagyására jogosult szerv hatáskörét, illetve döntési jogkörét és nem helyettesíti a miniszter, a területi fıépítésznek az Étv. 9. -ának (6) bekezdésében rögzített jogkörét. (4) A tervtanácsi véleményezésre ismételten benyújtott tervekben a mőleírás részeként jól láthatóan és jól elkülönítetten kell dokumentálni a korábban benyújtott (alap)tervhez képest történt tervezett változtatásokat, javításokat, módosításokat. 9. (1) Amennyiben a Tervtanács egyszerő többségi döntéssel megállapítja az elıterjesztett tervek szakszerőtlenségét vagy jogszabállyal ellentétes megoldását, a tervezıt az Ör. 6. (15) bekezdése alapulvételével - írásban felkéri terve testületi vélemény (szakvélemény) szerinti felülvizsgálatára, kiegészítésére és átdolgozására. (2) Amennyiben a Tervtanács többségi döntéssel megállapítja az elıterjesztett tervek sorozatos szakszerőtlenségét vagy állandó jellegő, jogszabállyal ellentétes megoldását (megoldás tervezı általi kezdeményezését), a Tervtanács kezdeményezheti a területileg illetékes területi kamaránál a tervezı jogosultságának felülvizsgálatát. (3) A tervezı köteles az építészeti - mőszaki terv építésügyi hatósághoz történı benyújtásakor csatolni a Tervtanács állásfoglalását és írásban nyilatkozni arról, hogy az abban foglaltaknak milyen módon tett eleget, illetve írásban megindokolni a Tervtanácstól eltérı szakmai véleményét, álláspontját. A Tervtanácsok együttmőködése 10. (1) E rendelet alapján, a tervtanácsi bemutatásra kötelezett terveket a Tervtanács szakmailag minısíti. (2) A Tervtanács - elnöke javaslatára, az illetékes elnökkel történt megállapodás alapján - a dokumentációt más tervtanáccsal közösen, összevont bírálatban is minısítheti, illetve az egyedi építészeti-mőszaki tervet a területi, vagy központi Tervtanács elé utalhatja. (3) A Tervtanács - konzultatív tárgyalás kivételével kizárólag olyan dokumentációkat bírálhat, amely nem tartozik jogszabályban meghatározott más Tervtanács hatáskörébe.

9 9 Vegyes és hatályba léptetı rendelkezések 11. (1) E rendelet január 01. napján lép hatályba. (2) E rendelet rendelkezéseit a folyamatban lévı ún. építéshatósági engedélyezési eljárásban is alkalmazni kell. (3) A rendelet kihirdetésérıl a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendeletben foglaltak alapján, a jegyzı gondoskodik. Pilis, október hó 27. napján. dr. Csiki Gábor jegyzı Szabó Márton polgármester A rendelet kihirdetésre került: Pilis, október hó 27. napján dr. Csiki Gábor jegyzı

10 1 1. számú melléklet az ún. városkép szempontjából kiemelt településrész(ek) (tömbök) határ leírása Pilis Város Önkormányzatának Pilis Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 23/2005. (IX.29.) sz. önkormányzati rendeletében meghatározott, ún. település központi vegyes terület.

Felülvizsgálat alatt

Felülvizsgálat alatt Felülvizsgálat alatt Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testületének 16/2003. (V. 20.) Önk. sz. rendelete az Önkormányzati Tervtanács létrehozásáról és mőködésének rendjérıl Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat 22/2007. (X.31.) Kt. rendelete a Helyi Tervtanács létrehozásáról és mőködési rendjérıl

Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat 22/2007. (X.31.) Kt. rendelete a Helyi Tervtanács létrehozásáról és mőködési rendjérıl Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat 22/2007. (X.31.) Kt. rendelete a Helyi Tervtanács létrehozásáról és mőködési rendjérıl A Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat)

Részletesebben

Pécel Város Önkormányzat Képviselő- testületének

Pécel Város Önkormányzat Képviselő- testületének Pécel Város Önkormányzat Képviselő- testületének 22/2004.(IX. 15.) számú önkormányzati rendelete az Önkormányzati Tervtanács létrehozásáról, működésének rendjéről. Pécel Város Önkormányzat Képviselő- testülete

Részletesebben

A Tervtanács 1. (2) A Tervtanács illetékessége Gödöllő közigazgatási területére terjed ki.

A Tervtanács 1. (2) A Tervtanács illetékessége Gödöllő közigazgatási területére terjed ki. Gödöllő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2011. (X.20.) sz. önkormányzati rendelete és az ezt módosító 7/2013.(II.15.), 22/2013.(IX.26.), 24/2017. (XII.15.), 19/2018.(VI.22.) önkormányzati

Részletesebben

Ajka város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2012.(IV.23.) önkormányzati rendelete a helyi Tervtanács létrehozásáról és működési rendjéről

Ajka város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2012.(IV.23.) önkormányzati rendelete a helyi Tervtanács létrehozásáról és működési rendjéről Ajka város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2012.(IV.23.) önkormányzati rendelete a helyi Tervtanács létrehozásáról és működési rendjéről Ajka Város Önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat) Képviselő-testülete

Részletesebben

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének 7/2013. (III. 1.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról *

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének 7/2013. (III. 1.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról * Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének 7/2013. (III. 1.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról * Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése az épített

Részletesebben

A. Önkormányzat. ( ) Kt. rendelete a helyi Tervtanács létrehozásáról és működési rendjéről

A. Önkormányzat. ( ) Kt. rendelete a helyi Tervtanács létrehozásáról és működési rendjéről Az Országos Főépítészi Kollégium elkészítette az alábbi minta-rendeletet. Az anyag szabadon felhasználható, továbbfejleszthető, a helyi sajátosságok figyelembe vételével, a jogszabályi változások átvezetésével.

Részletesebben

34/2001. (XI. 26.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZATI TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ÉS ÉPÍTÉSZETI-MŰSZAKI TERVTANÁCS MŰKÖDÉSÉNEK RENDJÉRŐL EGYSÉGES SZERKEZETBEN

34/2001. (XI. 26.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZATI TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ÉS ÉPÍTÉSZETI-MŰSZAKI TERVTANÁCS MŰKÖDÉSÉNEK RENDJÉRŐL EGYSÉGES SZERKEZETBEN ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 34/2001. (XI. 26.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZATI TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ÉS ÉPÍTÉSZETI-MŰSZAKI TERVTANÁCS MŰKÖDÉSÉNEK RENDJÉRŐL A 23/2007. (IV. 27.) ÉS A 42/2009.

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet célja

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet célja Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2014. (V.20.) önkormányzati rendelete a helyi építészeti-műszaki tervtanács létrehozásáról és működési rendjéről Budapest

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013. (III.11.) önkormányzati rendelete

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013. (III.11.) önkormányzati rendelete Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013. (III.11.) önkormányzati rendelete Budaörs Város Építészeti Tervtanácsának működési feltételeiről és eljárási szabályairól Budaörs Város Önkormányzat

Részletesebben

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete. 13/2013. (V. 2.) önkormányzati rendelete. a helyi építészeti-műszaki tervtanácsról

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete. 13/2013. (V. 2.) önkormányzati rendelete. a helyi építészeti-műszaki tervtanácsról Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 13/2013. (V. 2.) önkormányzati rendelete a helyi építészeti-műszaki tervtanácsról (Egységes szerkezetben a 34/2013. (XII. 4.) és a 24/2015.

Részletesebben

Pomáz Város Önkormányzatának Szabályzata a településfejlesztéssel és településrendezéssel összefüggı partnerségi egyeztetés általános szabályairól

Pomáz Város Önkormányzatának Szabályzata a településfejlesztéssel és településrendezéssel összefüggı partnerségi egyeztetés általános szabályairól A 36/2013. (IV. 23.) önkormányzati határozat melléklete Pomáz Város Önkormányzatának Szabályzata a településfejlesztéssel és településrendezéssel összefüggı partnerségi egyeztetés általános szabályairól

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A rendelet hatálya

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A rendelet hatálya Visegrád Város Önkormányzat Képviselı-testületének 15/2013. (VI.19.) önkormányzati rendelete a helyi településrendezési elıírások tartalmáról szóló elızetes tájékoztatás és a tervekkel kapcsolatos szakmai

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2013. (I. 25.) önkormányzati rendelete az Önkormányzati Építészeti-műszaki Tervtanács létrehozásáról és működésének rendjéről

Részletesebben

Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (VI.27.) számú rendelete a településképi véleményezési eljárásról

Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (VI.27.) számú rendelete a településképi véleményezési eljárásról Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (VI.27.) számú rendelete a településképi véleményezési eljárásról Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32.cikk (1)

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Jegyző je J t:._. szám ú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a kőbányai építészeti-műszaki tervtanácsról szóló önkormányzati rendelet

Részletesebben

Szentendre Város Önkormányzat Képviselő- testületének. /2013. (.) önkormányzati rendelete

Szentendre Város Önkormányzat Képviselő- testületének. /2013. (.) önkormányzati rendelete Szentendre Város Önkormányzat Képviselő- testületének. /2013. (.) önkormányzati rendelete a helyi építészeti-műszaki tervtanács létrehozásáról és működési rendjéről Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-

Részletesebben

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselőtestületének

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselőtestületének Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2011. (II. 24.) számú rendelete a Terézvárosi építészeti-műszaki tervtanács működésének rendjéről Módosítás: a) 26/2011. (V.

Részletesebben

Vác Város Önkormányzat 16/2006.(V.05.) számú rendelete. az Önkormányzati Tervtanács létrehozásáról és működésének rendjéről (egységes szerkezetben)

Vác Város Önkormányzat 16/2006.(V.05.) számú rendelete. az Önkormányzati Tervtanács létrehozásáról és működésének rendjéről (egységes szerkezetben) az Önkormányzati Tervtanács létrehozásáról és működésének rendjéről (egységes szerkezetben) Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében, valamint az épített

Részletesebben

A testületi szerv döntéshozatalának eljárási szabályai:

A testületi szerv döntéshozatalának eljárási szabályai: 2. Tevékenységre, mőködésre vonatkozó adatok Közzétételi egység: Döntéshozatal, ülések A testületi szerv döntéshozatalának eljárási szabályai: A képviselı-testület döntéshozatalának eljárási szabályait

Részletesebben

A rendelet hatálya, alkalmazási köre. A Tervtanács szervezete

A rendelet hatálya, alkalmazási köre. A Tervtanács szervezete Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2007. (VI.28.) sz. rendelete az önkormányzati építészeti-műszaki tervtanácsról, szervezetéről és működési szabályairól Gyömrő Város Önkormányzata az

Részletesebben

A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Ügyrendje

A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Ügyrendje A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Ügyrendje (Az Ügyrendet a Tanács 7/2012.(IV.24.) számú határozatával fogadta el) A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi

Részletesebben

Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottságának Ügyrendje

Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottságának Ügyrendje Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottságának Ügyrendje Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT Sátoraljaújhely Város Önkormányzata valamint Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala - mint ajánlatkérı - közbeszerzési eljárásai elıkészítésének, lefolytatásának

Részletesebben

az egészségügyi szakmai vizsgaelnöki pályázatok Bíráló Bizottságának ügyrendjérıl

az egészségügyi szakmai vizsgaelnöki pályázatok Bíráló Bizottságának ügyrendjérıl A Nemzeti Erıforrás Minisztérium közleménye az egészségügyi szakmai vizsgaelnöki pályázatok Bíráló Bizottságának ügyrendjérıl hatályos: 2012.04.06 - Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatalról

Részletesebben

16/2007. (VII. 10.) sz. Önkormányzati Rendelete. Önkormányzati Építészeti- Muszaki Tervtanácsról, szervezetérol és muködési szabályairól.

16/2007. (VII. 10.) sz. Önkormányzati Rendelete. Önkormányzati Építészeti- Muszaki Tervtanácsról, szervezetérol és muködési szabályairól. Monor Város Önkormányzatának 16/2007. (VII. 10.) sz. Önkormányzati Rendelete Önkormányzati Építészeti- Muszaki Tervtanácsról, szervezetérol és muködési szabályairól. Monor Város Önkormányzata az épített

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2017. (X. 19.) önkormányzati rendelete az Önkormányzati Építészeti-műszaki Tervtanács létrehozásáról és működésének rendjéről

Részletesebben

Rimán Edina jegyző. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefváros Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013. (V.15.) önkormányzati rendelete

Rimán Edina jegyző. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefváros Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013. (V.15.) önkormányzati rendelete A kihirdetés módja: kifüggesztés A kihirdetés napja: 2013. május 15. Rimán Edina jegyző Budapest Főváros VIII. kerület Józsefváros Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013. (V.15.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Partnerségi Egyeztetési Szabályzat módosítása. zárt ülés

Partnerségi Egyeztetési Szabályzat módosítása. zárt ülés Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala 2351 Alsónémedi, Fı u. 58. Tel: 29/337-101, fax: 29/337-250 alsonemedi@upcmail.hu, www.alsonemedi.hu Szám: 133-../2014. ELİTERJESZTÉS Készült:

Részletesebben

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete. 14/2013. (V. 2.) önkormányzati rendelete

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete. 14/2013. (V. 2.) önkormányzati rendelete Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2013. (V. 2.) önkormányzati rendelete a településképi bejelentési eljárásról és településképi kötelezésről (Egységes szerkezetben a 27/2016.

Részletesebben

Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás HATÁROZAT ... ...

Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás HATÁROZAT ... ... Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás...... HATÁROZAT Szám: 7/2009. (III.16.) BTT határozat Tárgy: A Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás Társulási Tanács Közbeszerzési szabályzatának elfogadása A Bakonyi

Részletesebben

12/2013. (IX.02.) önkormányzati rendelete. a helyi építészeti értékek védelmérıl. I. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya

12/2013. (IX.02.) önkormányzati rendelete. a helyi építészeti értékek védelmérıl. I. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 12/2013. (IX.02.) önkormányzati rendelete a helyi építészeti értékek védelmérıl Az épített környezet alakításáról és védelmérıl szóló 1997. évi LXXVIII.

Részletesebben

A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÁLLAMIGAZGATÁSI KOLLÉGIUM Ü G Y R E N D J E

A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÁLLAMIGAZGATÁSI KOLLÉGIUM Ü G Y R E N D J E A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÁLLAMIGAZGATÁSI KOLLÉGIUM Ü G Y R E N D J E A fıvárosi, megyei közigazgatási hivatalokról szóló 214/2010. (VII. 9.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 19. (1) bekezdésének

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT-OT

SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT-OT Szeged Megyei Jogú Város Idısügyi Tanácsa (továbbiakban: IT) figyelemmel a létrehozása óta eltelt idı tapasztalataira, a korábbi és 2003-ban elfogadott Szervezeti és Mőködési Szabályzatát visszavonja és

Részletesebben

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS. amely létrejött egyrészről.. polgármester (Cím), mint megbízó (a továbbiakban: Megbízó)

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS. amely létrejött egyrészről.. polgármester (Cím), mint megbízó (a továbbiakban: Megbízó) Polgármesteri fejléc MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről.. polgármester (Cím), mint megbízó (a továbbiakban: Megbízó) másrészről építész (Cím) mint megbízott (a továbbiakban: Megbízott) között,

Részletesebben

Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013. (I.31.) 1 önkormányzati rendelete

Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013. (I.31.) 1 önkormányzati rendelete Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (I.31.) 1 önkormányzati rendelete Budapest Főváros XV. kerületi építészeti-műszaki tervtanács

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBEN

EGYSÉGES SZERKEZETBEN Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 81/2012.(XII.21.) önkormányzati rendelete a helyi településrendezési előírások tartalmáról szóló előzetes tájékoztatás, a tervekkel kapcsolatos szakmai

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 19/2009. (VI.04.) sz. önkormányzati rendelete. Hatályba lépés napja: július 01.

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 19/2009. (VI.04.) sz. önkormányzati rendelete. Hatályba lépés napja: július 01. 1 PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 19/2009. (VI.04.) sz. önkormányzati rendelete Az önkormányzati biztos kirendelésérıl, kirendelése feltételeirıl Hatályba lépés napja: 2009. július 01.

Részletesebben

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testülete a Magyar

Részletesebben

Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2014. (IX. 23.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról

Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2014. (IX. 23.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2014. (IX. 23.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/ Tárgy: Szentes Város Helyi Építési Szabályzata

Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/ Tárgy: Szentes Város Helyi Építési Szabályzata Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 Ikt. sz.: E-807-4/2008. Témafelelős: Juhász Márta, Czirokné Tárgy: Szentes Város Helyi Építési Szabályzata és Szabályozási

Részletesebben

23/2005 (XII. 23.) Hev. Ör.

23/2005 (XII. 23.) Hev. Ör. 23/2005 (XII. 23.) Hev. Ör. Semjén kastély, a Halász-kúria, a Borpince, a Református templom és az Erzsébet kápolna helyi egyedi védelem alá helyezésérıl Heves Város Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2013. (III.29.) önkormányzati rendelete

Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2013. (III.29.) önkormányzati rendelete Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013. (III.29.) önkormányzati rendelete a helyi építészeti-műszaki tervtanács létrehozásáról, működési feltételeiről és eljárási szabályairól Berhida

Részletesebben

8/2013. (III.11.) önkormányzati rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege

8/2013. (III.11.) önkormányzati rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének A TELEPÜLÉSKÉPI VÉLEMÉNYEZÉSI ELJÁRÁSRÓL SZÓLÓ a8/2014. (III.31.), 35/2014. (X.29.), 7/2015. (III.30.), 5/2016.(II.26.) és a 10/2017. (II.24.)önkormányzati

Részletesebben

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat Szám: IV.535/2010. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2010. október 13-án (szerdán) 15 00 órakor a Polgármesteri Hivatal II. emeleti mőszaki tárgyalójában megtartott alakuló ülésérıl.

Részletesebben

Halásztelek Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2013.(V.02.) rendelete

Halásztelek Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2013.(V.02.) rendelete Halásztelek Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2013.(V.02.) rendelete a településkép véleményezési eljárásról Egységes szerkezetben az 5/2014.(II.21), a 12/2014.(VIII.28.) és a 12/2016.(IV.21.)

Részletesebben

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2013. (V. 2.) önkormányzati rendelete

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2013. (V. 2.) önkormányzati rendelete Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2013. (V. 2.) önkormányzati rendelete a településképi bejelentési eljárásról és településképi kötelezésről (Egységes szerkezetben a 27/2016.

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 8/2007. (IV.05.) sz. önkormányzati rendelete

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 8/2007. (IV.05.) sz. önkormányzati rendelete PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének 8/2007. (IV.05.) sz. önkormányzati rendelete Pilis Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, a 23/2006.

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Zamárdi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2013. (I.22.) számú rendelete a településképi véleményezési eljárásról Zamárdi Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32.cikk

Részletesebben

252/2006. (XII. 7.) Korm. rendelet. a településrendezési és az építészeti-műszaki tervtanácsokról

252/2006. (XII. 7.) Korm. rendelet. a településrendezési és az építészeti-műszaki tervtanácsokról 1. oldal 252/2006. (XII. 7.) Korm. rendelet a településrendezési és az építészeti-műszaki tervtanácsokról A Kormány az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

238/2005. (X. 25.) Korm. rendelet. az építésfelügyeleti bírságról

238/2005. (X. 25.) Korm. rendelet. az építésfelügyeleti bírságról Az épített környezet alakításáról és védelmérıl szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (a továbbiakban: Étv.) 62. a (1) bekezdésének o) pontjában foglalt felhatalmazás alapján a Kormány a következıket rendeli

Részletesebben

A MAGYAR SZÁMVITELI STANDARDJAVASLATOK KIALAKÍTÁSÁNAK RÉSZLETES ELJÁRÁSI RENDJE módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

A MAGYAR SZÁMVITELI STANDARDJAVASLATOK KIALAKÍTÁSÁNAK RÉSZLETES ELJÁRÁSI RENDJE módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva A MAGYAR SZÁMVITELI STANDARDJAVASLATOK KIALAKÍTÁSÁNAK RÉSZLETES ELJÁRÁSI RENDJE módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva 1. (1) A magyar számviteli standardokról, azok értelmezéseirıl és a kapcsolódó

Részletesebben

OZORA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 7/1995.(VI.9.) számú önkormányzati rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésrıl

OZORA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 7/1995.(VI.9.) számú önkormányzati rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésrıl OZORA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 7/1995.(VI.9.) számú önkormányzati rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésrıl ( egységes szerkezetben) Ozora Község Önkormányzata Képviselı-testülete

Részletesebben

Zalaszántó község Önkormányzatának képviselı-testülete. 6/1992. (XI. 16. ) számú R E N D E L E T E

Zalaszántó község Önkormányzatának képviselı-testülete. 6/1992. (XI. 16. ) számú R E N D E L E T E Zalaszántó község Önkormányzatának képviselı-testülete 6/1992. (XI. 16. ) számú R E N D E L E T E Az építészeti és természeti értékek helyi védelmérıl. (Egységes szerkezetben.) Egységes szerkezetbe foglalva:

Részletesebben

Kazincbarcika Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Kazincbarcika Város Önkormányzata Képviselő-testületének Kazincbarcika Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2013. (X.25.) önkormányzati rendelete a helyi építészeti-műszaki tervtanács létrehozásáról, működési feltételeiről és eljárási szabályainak megállapításáról

Részletesebben

Általános elvárások. A Tervtanács területi hatálya. A Tervtanács feladatköre

Általános elvárások. A Tervtanács területi hatálya. A Tervtanács feladatköre A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Építész Kamara Elnökségének 4/2007/EH (VIII. 17.) számú határozata az általa működtetett építészeti-mű szaki tervtanács ügyrendjéről A Területi Építész Kamara Az

Részletesebben

A STANDARD ELİKÉSZÍTİ TESTÜLET MŐKÖDÉSI RENDJE módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

A STANDARD ELİKÉSZÍTİ TESTÜLET MŐKÖDÉSI RENDJE módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva A STANDARD ELİKÉSZÍTİ TESTÜLET MŐKÖDÉSI RENDJE módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva A Standard Elıkészítı Testület (a továbbiakban: Testület) létrehozásáról és mőködtetésérıl a magyar számviteli

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 13/2013. (III.29.) önkormányzati rendelete a helyi Építészeti-mőszaki Tervtanácsról

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 13/2013. (III.29.) önkormányzati rendelete a helyi Építészeti-mőszaki Tervtanácsról Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 13/2013. (III.29.) önkormányzati rendelete a helyi Építészeti-mőszaki Tervtanácsról Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése az épített

Részletesebben

A Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület ALAPSZABÁLYA

A Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület ALAPSZABÁLYA A Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület ALAPSZABÁLYA 1. Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület (a továbbiakban: egyesület). 2. Székhelye: 3422

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Balatonlelle Város Képviselı-testületének 14/2001.(XI.5.) KT.sz.rendelete a lakás- és egyéb építményekhez kapcsolódó parkolóhelyek kialakításának átvállalásáról. Balatonlelle Város Képviselı-testülete

Részletesebben

változás: november 1-tıl január 1-tıl évi XLVIII. törvény a bányászatról jelenleg hatályos tartalommal:

változás: november 1-tıl január 1-tıl évi XLVIII. törvény a bányászatról jelenleg hatályos tartalommal: A Magyar Közlöny és a Hivatalos Értesítı innen 1, hiteles elektronikus változata innen 2 érhetı el. A jogszabályok mindenkor hatályos változata legegyszerőbben pedig innen 3 érhetık el. törvények 1987.

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE

A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE Miskolc, 2012. 8.2. számú Egyetemi Szabályzat Hallgatók Előnyben Részesítésével Foglalkozó Bizottság

Részletesebben

HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA A Társulási Tanácsa a közbeszerzésekrıl szóló 2003. évi CXXIX. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 6. (1) bekezdése alapján közbeszerzési szabályzatát

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A rendelet célja és hatálya

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A rendelet célja és hatálya Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2013. (III.1.) önkormányzati rendelete a helyi építészeti-műszaki tervtanács létrehozásáról, működési feltételeiről és eljárási szabályairól

Részletesebben

6233- /2009 szám. Elıterjesztés támogatási alap létrehozására. Tisztelt Képviselı-testület!

6233- /2009 szám. Elıterjesztés támogatási alap létrehozására. Tisztelt Képviselı-testület! Aszód Város Önkormányzat P o l g á r m e s t e r é t ı l 2170 Aszód, Szabadság tér 9 Tel. 28/500-666 Fax: 28/400-575 Email: polgi.sztan@invitel.hu istván.sztan@pmhaszod.hu 6233- /2009 szám Elıterjesztés

Részletesebben

Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (II.01.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról

Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (II.01.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (II.01.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

8/2013. (III.11.) önkormányzati rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege

8/2013. (III.11.) önkormányzati rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének A TELEPÜLÉSKÉPI VÉLEMÉNYEZÉSI ELJÁRÁSRÓL SZÓLÓ a8/2014. (III.31.), 35/2014. (X.29.), 7/2015. (III.30.)és 5/2016.(II.26.)önkormányzati rendeletek által

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések II. FEJEZET A BEÉPÍTÉSI TÁJÉKOZTATÁS

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések II. FEJEZET A BEÉPÍTÉSI TÁJÉKOZTATÁS Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2013. (III. 25.) önkormányzati rendelete a helyi településrendezési előírások tartalmáról szóló előzetes tájékoztatás és a tervekkel kapcsolatos szakmai

Részletesebben

A PTE TTK Fizikai Intézetének Szervezeti és Mőködési Szabályzata

A PTE TTK Fizikai Intézetének Szervezeti és Mőködési Szabályzata A PTE TTK Fizikai Intézetének Szervezeti és Mőködési Szabályzata 1. A Fizikai Intézet 1.1. Az Intézet neve: Pécsi Tudományegyetem Fizikai Intézete Angolul: Institute of Physics of Pécs 1.2. Az Intézet

Részletesebben

I. Általános szabályok. 2. Az Eljárások célja

I. Általános szabályok. 2. Az Eljárások célja Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2012. ( ) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési és településképi bejelentési eljárás szabályairól Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 28/2017. (XII.18.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 28/2017. (XII.18.) önkormányzati rendelete Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 28/2017. (XII.18.) önkormányzati rendelete az újpesti építészeti-műszaki Tervtanács létrehozásáról, működési feltételeiről és eljárási

Részletesebben

HAJDÚNÁNÁS VÁROS BŐNMEGELİZÉSI TANÁCSÁNAK. Szervezeti és Mőködési Szabályzata. (tervezet)

HAJDÚNÁNÁS VÁROS BŐNMEGELİZÉSI TANÁCSÁNAK. Szervezeti és Mőködési Szabályzata. (tervezet) HAJDÚNÁNÁS VÁROS BŐNMEGELİZÉSI TANÁCSÁNAK Szervezeti és Mőködési Szabályzata (tervezet) Bőnmegelızési Tanács Szervezeti és Mőködési Szabályzata A rendırségrıl szóló 1994. évi XXXIV. törvény 10. (1) bekezdése

Részletesebben

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének../2009.(XII.14.) ÖR RENDELETE Egyes pénzügyi alapok létrehozásáról és felhasználásuk részletes szabályairól 1 Aszód Város Önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat)

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet célja

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet célja Bugyi Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013 (IX.24.) számú rendelete a településképi véleményezési eljárásról egységes szerkezetben a 14/2014. (IX.15.); és a 8/2015. (IV.24.) sz. rendelettel

Részletesebben

5. A FÉT nem helyettesíti a szakszervezet és a közalkalmazotti tanács tevékenységét.

5. A FÉT nem helyettesíti a szakszervezet és a közalkalmazotti tanács tevékenységét. A Nyíregyházi Fıiskola Érdekegyeztetı Tanácsának mőködési rendje I. Az Érdekegyeztetı Tanács megalakulása, célja, hatásköre 1.1. A többszörösen módosított 1993. évi LXXX. felsıoktatási törvény (Ftv.) 112..

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2013. (II.01.) önkormányzati rendelete a helyi településrendezési előírások tartalmáról szóló előzetes tájékoztatás és a tervekkel kapcsolatos szakmai

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SOSZÁMA: 204. MELLÉKLET: -1 db TÁRGY: Javaslat az Egészségügyi Gondnokság vezetıi állására pályázat kiírására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

267/2012. (IX. 20.) Korm. rendelet

267/2012. (IX. 20.) Korm. rendelet 267/2012. (IX. 20.) Korm. rendelet a Korányi Projekthez kapcsolódó beruházások megvalósításával összefüggı közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentıségő üggyé nyilvánításáról

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2013.(III.04.) önkormányzati rendelete A településképi véleményezési eljárásról

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2013.(III.04.) önkormányzati rendelete A településképi véleményezési eljárásról 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2013.(III.04.) önkormányzati rendelete A településképi véleményezési eljárásról (Egységes szerkezetbe foglalva és lezárva: 2013. december 16.) Siófok

Részletesebben

Frissítve: szeptember :26 Netjogtár Hatály: 2018.II VIII.13. Magyar joganyagok - 252/2006. (XII. 7.) Korm. rendelet - a települ

Frissítve: szeptember :26 Netjogtár Hatály: 2018.II VIII.13. Magyar joganyagok - 252/2006. (XII. 7.) Korm. rendelet - a települ Magyar joganyagok - 252/2006. (XII. 7.) Korm. rendelet - a településrendezési és az é 1. oldal 252/2006. (XII. 7.) Korm. rendelet a településrendezési és az építészeti-műszaki tervtanácsokról A Kormány

Részletesebben

Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Kollégium Ügyrendje

Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Kollégium Ügyrendje Szám: 04-37-21/2009. Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Kollégium Ügyrendje 2 Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Kollégium ÜGYRENDJE I. Általános rendelkezések 1.. A Kollégium megnevezése,

Részletesebben

Pilis, március 23. Szabó Márton polgármester

Pilis, március 23. Szabó Márton polgármester 80/2012. számú elıterjesztés A határozati javaslat elfogadásához a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 16/2011. (IV.04.) sz. önkormányzati rendelet 36. (3)

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v amely készült 2010. június 09-én 18 óra 00 percre kitőzött, 18 óra 23 perctıl kezdıdıen a Polgármesteri Hivatal tanácstermében megtartott, Pilis Város Önkormányzata Képviselıtestületének

Részletesebben

PILIS NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 2/2004. (I. 16.) sz. önkormányzati rendelete

PILIS NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 2/2004. (I. 16.) sz. önkormányzati rendelete PILIS NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének 2/2004. (I. 16.) sz. önkormányzati rendelete a Képviselı-testület hivatalában dolgozó köztisztviselık, ügykezelık közszolgálati jogviszonyának egyes

Részletesebben

Pitvaros Község Önkormányzatának KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

Pitvaros Község Önkormányzatának KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Pitvaros Község Önkormányzatának KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Pitvaros Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 22. (1) bekezdése

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: a Képviselıtestület 2012. április 24 i ülése ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Budapest Airport Zrt. kérelme építési tilalom elrendelésérıl a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi

Részletesebben

Javaslat. a Miskolci Építészeti Tervtanácsról szóló rendelet megalkotására

Javaslat. a Miskolci Építészeti Tervtanácsról szóló rendelet megalkotására MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE PK: 11.486-4/2007 Javaslat a Miskolci Építészeti Tervtanácsról szóló rendelet megalkotására Összeállította: Sólyom Margit főépítész Polgármesteri Kabinet Főépítészi

Részletesebben

2. A rendelet hatálya

2. A rendelet hatálya Kiskunhalas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2005.(III.02.) számú rendelete a helyi építészeti védelem alatt álló épületek felújításának támogatásáról Kiskunhalas Város Képviselő-testülete

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közjóléti Bizottságának 53/2012. (V. 7.) határozata a napirend elfogadásáról

JEGYZİKÖNYV. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közjóléti Bizottságának 53/2012. (V. 7.) határozata a napirend elfogadásáról JEGYZİKÖNYV Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Közjóléti Bizottsága 2012. május 7-én 13,30 órakor megtartott rendkívüli, nyilvános ülésérıl. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

117/2014. SZ. ET. A 10/2014.(III.14.) sz. költségvetési rendelet felülvizsgálatáról

117/2014. SZ. ET. A 10/2014.(III.14.) sz. költségvetési rendelet felülvizsgálatáról 117/2014. SZ. ET. A 10/2014.(III.14.) sz. költségvetési rendelet felülvizsgálatáról 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati arány Nyilvánosság

Részletesebben

A 130/2012. (V. 29.) határozat melléklete. Együttmőködési megállapodás. mely létrejött egyrészrıl

A 130/2012. (V. 29.) határozat melléklete. Együttmőködési megállapodás. mely létrejött egyrészrıl A 130/2012. (V. 29.) határozat melléklete Együttmőködési megállapodás mely létrejött egyrészrıl másrészrıl Sajószentpéter Városi Önkormányzat székhely: 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. adószám: 15726085-2-05

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 6/911-1/2011/IX Üi.: dr. Sánta Edina Makó Város Önkormányzat Képviselı-testülete MAKÓ Tisztelt Képviselı-testület! ELİTERJESZTÉS Tárgy: Csongrád

Részletesebben

Döntéshozatal, ülések

Döntéshozatal, ülések Döntéshozatal, ülések A képviselı-testület müködése A képviselı-testület - A képviselı-testület tagjainak száma: 10 fı a polgármesterrel együtt, aki a képviselı-testület határozatképessége, döntéshozatala,

Részletesebben

238/2005. (X. 25.) Korm. rendelet. az építésfelügyeleti bírságról

238/2005. (X. 25.) Korm. rendelet. az építésfelügyeleti bírságról Az épített környezet alakításáról és védelmérıl szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (a továbbiakban: Étv.) 62. a (1) bekezdésének o) pontjában foglalt felhatalmazás alapján a Kormány a következıket rendeli

Részletesebben

NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT

NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT Ügyszám: 358-2/2013. NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT Törölt: TA 2013. JANUÁR 1. NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRATA Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testülete (8454

Részletesebben

Abony Városi Önkormányzat. Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési Osztály

Abony Városi Önkormányzat. Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési Osztály Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Kossuth tér 1. Telefon/fax: (53) 360-049 Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési Osztály Az előterjesztést véleményezte:

Részletesebben

3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/ Fax.: 47/ J A V A S L A T

3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/ Fax.: 47/ J A V A S L A T SÁROSPATAK VÁROS JEGYZİJÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/513-273 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu J A V A S L A T a Képviselı-testületnek rendjérıl szóló 8/2013. (IV.03.)

Részletesebben

Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének

Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének 24/2013. (III. 29.) 1 önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról, valamint a helyi építészeti-műszaki

Részletesebben

Telekalakítási eljárás a földhivataloknál Összeállította: Hajdú György GGT elnökségi tag

Telekalakítási eljárás a földhivataloknál Összeállította: Hajdú György GGT elnökségi tag Telekalakítási eljárás a földhivataloknál Összeállította: Hajdú György GGT elnökségi tag A Magyar Közlöny 154. számában jelenet meg a 246/2009. (XI. 3.) Korm. rendelet a földhivatalokról, a Földmérési

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Humán Fıosztály 7601 Pécs, Széchenyi tér 1.

Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Humán Fıosztály 7601 Pécs, Széchenyi tér 1. Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Humán Fıosztály 7601 Pécs, Széchenyi tér 1. Ügyszám: 07-7/669/2011. Ügyintézı: dr. Gáspár Jenı Tárgy: Pályázat kiírása az Integrált Szociális Intézmény igazgatói

Részletesebben