Élvezd a nyár pillanatait a Dreher első limitált kiadásával.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Élvezd a nyár pillanatait a Dreher első limitált kiadásával."

Átírás

1 trnd Projektmenetrend Dreher Summer Moment: Élvezd a nyár pillanatait a Dreher első limitált kiadásával. trnd Projekt Projektblog: trnd kapcsolattartód: szwiki@trnd.hu

2 Tegyük együtt még ismertebbé a Dreher Summer Moment sört! A projektben szeretnénk: Köszöntünk első 18+ projektünkben! Izgalmas lesz Veled együtt megkóstolni a Dreher Summer Moment nyári limitált kiadású sört, mely egy frissítő társ a meleg nyári pillanatokban magyarországi trnd-partnerrel közösen megkóstolni a Dreher Summer Moment sört. Próbáld ki. A Dreher söröknek köszönhetően minden emlékezetes pillanathoz választhatunk egy alkalomhoz illő sört. Az új, limitált kiadású nyári Dreher sörnek köszönhetően most már a nyár tartalmas pillanatai sem jelentenek kivételt: a háromféle komlóval készülő, limitált kiadás a harmadik, citrus aromás komlónak köszönhetően frissítő nyári ízt kínál, a valódi sör íz megőrzése mellett, így nem kell ízesített sör után nyúlnunk ezekben a pillanatokban sem.... megosztani egymással a Dreher nyári limitált kiadású söréről alkotott őszinte véleményünket három online felmérésben. Oszd meg tapasztalataidat magyarországi trnd-partnerrel közösen szeretnénk megkóstolni a Dreher sörök családjának legújabb tagját: a limitált kiadású Dreher Summer Momentet. A kóstolás mellett természetesen szeretnénk még ismertebbé tenni a terméket családunk, barátaink és ismerőseink között.... még ismertebbé tenni a Dreher Summer Momentet barátoknak és ismerősöknek tartott kóstolókkal, valamint véleményünk megosztásával. Mondd el a véleményedet. Kezdjük is el együtt! Egészségünkre!... minél több beszámolót és piackutatási kérdőívet összegyűjteni, és ez alapján megtudni, hogy mit gondolnak barátaink a Dreher Summer Moment sörről. Számolj be róla. Kóstoljunk bele a Dreher nyári pillanataiba!

3 A sörkészítés művészet. Dreher Summer Moment. A sör szinte a kezdetek óta jelen van az emberek életében, és elkészítése az idő múlásával folyamatosan fejlődik. A sörfőző mesterek folyamatosan a legjobb alapanyagokat kutatják, és a technika vívmányainak köszönhetően lépést tartanak a modernizációval, ezáltal tökéletesítik a sörfőzés tudományát. A Dreher szerette volna meglepni a fogyasztóit egy nyári frissítő ízű újdonsággal, de mindemellett nem akart lemondani a valódi sör ízéről sem. Így született meg a Dreher Summer Moment. A Dreher Sörgyárak Zrt. sörfőző mesterei a többezer-éves hagyományokhoz híven, a szakmai elhivatottság szellemében, a legjobb receptúrákat követve, kiváló alapanyagokból, világszínvonalú technológiát felhasználva dolgoznak nap, mint nap azon, hogy íz és illat tökéletes harmóniája egyesüljön a Dreher sörökben. A felejthetetlen nyári pillanatokért. Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy a szakértelem mellett maga a természet is elengedhetetlen tényező a sörkészítésben, hiszen az árpa, a komló, az élesztő és a víz mind tőle származnak. A kiváló alapanyagok és a modern gyártási technológia azonban önmagában még nem elegendő, hisz a sör útját a fogyasztók poharáig nagy szakértelemmel, gondos odafigyeléssel, időt és fáradtságot nem kímélve egyengetik a Dreher Sörgyárak szakemberei azzal a céllal, hogy a vállalat márkái valódi értéket nyújtsanak fogyasztóik számára. A nyár számos különleges pillanatot tartogat: nyitnak a teraszos, kiülős helyek és a nyílt szórakozóhelyek a városban, a sörözők a vízparton, és minden hétvégén más-más fesztivál vár. Ilyenkor a legjobban egy olyan sörre vágyunk, amely könnyed, íze felfrissít és felpezsdít, hogy kiélvezhessük a nyár minden pillanatát. A Dreher Summer Moment limitált nyári kiadású sör a valódi sör íze mellett igazi felfrissülést kínál. A Dreherre jellemző karakteres sör ízt a kétféle komló garantálja, amelyet most egy harmadik, citrus aromás komló egészít ki, amely enyhe citrus ízével és aromájával könnyeddé és frissítő ízűvé teszi ezt az igazi nyári sörkülönlegességet.

4 A Dreher Summer Moment alapanyagai. A minőségi sör készítéséhez elengedhetetlenek a jó alapanyagok, ezt pedig a Drehernél is tudják. A világon szinte az összes sör a következő négy alapanyagból készül: maláta, komló, víz és élesztő. A sör egyedi jellegzetességei az alapanyag fajták kiválasztásán, a főzésen, az erjesztésen és az érlelés mikéntjén múlnak. Maláta A sör legfontosabb alapanyaga a malátázott árpa. A Dreher Sörgyárak üzemében csak a legkiválóbb árpából készült malátát használják. Először vízbe áztatják az árpát, miáltal beindulnak a szemek életfunkciói, aktivizálódnak a bennük levő enzimek. A kicsírázott zöldmalátát kiszárítják. Az aszalással megszűnnek az enzimműködések, s a nedvességtartalom csökkenésével kialakulnak a megfelelő íz- és színanyagok. Az aszalás hosszától, minőségétől és természetesen magától az árpától is függ, hogy milyen malátafajta lesz a végtermék, s abból milyen sört lehet majd készíteni. Víz A hagyományos sörök százaléka víz, amelynek összetétele erősen befolyásolja a sör ízét. A víz sói reakcióba lépnek a maláta és a sörlé anyagaival, és kihatnak az erjedés folyamatára is. A Dreher Sörgyárak csak kiváló minőségű kutak kiváló vizét használja, a víz kémhatását és keménységét ioncserélőkkel és vízlágyító berendezésekkel állítják be mindig azonos értékekre. Komló Eredetileg gyógyfüvekkel, gyümölcsökkel vagy bogyókkal fűszereztek minden alkoholos italt. A sörkülönlegességekhez ma is használnak borókabogyót, koriandert és más növényeket. Kb éve azonban a komló a sör legfontosabb fűszere. A komló mérsékelt égövön termő kétlaki növény, amelynek csak a nőivarú virágát használják a sörfőzéshez, ez adja a sör jellegzetes keserű aromáját. A Dreher Summer Moment sörben 3 féle komló található: kettő felel az igazi, karakteres sör ízért, a harmadik citrusos komló pedig frissítő ízűvé teszi a nyári sörkülönlegességet. Élesztő A serfőzők a XV. századig nem ismerték az élesztő jelentőségét: a gabonaféleségből, fűszerből és vízből összeálló édes lé úgy erjedt meg, mint a lehullott gyümölcs. A középkor mesterei már alkalmaztak élesztőt, de nem ismerték a működésmódját. Feltűnt azonban, hogy a müncheni és a scwechati sörök tartósabbak társaiknál. Egy dán tudós, Emil Hansen fejtette meg a rejtélyt. Rájött, hogy az eltérés az alacsony hőmérsékletű erjesztésnek és a sörléhez hozzáadott élesztőnek köszönhető. Az élesztő nem más, mint a cukrot alkohollá és széndioxiddá alakítani képes apró gombák tömege. Ma laboratóriumi körülmények között tenyésztik a sörélesztőket. A sörök többsége alsóerjedésű élesztővel készül, amely a folyamat közben leülepszik a sör aljára.

5 Indulócsomagod. Projektmenetrend. A projekt kezdetén minden résztvevő indulócsomagot kap a következő tartalmakkal: 1 Kicsomagolás és fényképek készítése. Saját használatra: 4x Dreher Summer Moment 0,5l dobozos sör. Projektmenetrend brosúra a trnd általános szájreklám ösztönző dokumentuma mely tartalmazza a háttérinformációkat a Dreher Summer Moment sörrel kapcsolatban, valamint rengeteg kommunikációt inspiráló ötletet. Piackutatási kérdőívek (40 oldalas brosúra) a barátokkal és családdal folytatott beszélgetésekhez. Továbbadásra barátoknak: 20x Dreher Summer Moment 0,5l dobozos sör. Próbáld ki: Először is csomagold ki az indulócsomagodat esetleg családoddal, barátaiddal, kollégáiddal közösen, és ismerd meg a tartalmát, a Dreher Summer Moment sört és a háttérinfomációkat. Majd ha már aznap nem fogsz vezetni kóstold meg a Dreher Summer Moment sört. Egészségedre! Fényképek készítése: Oszd meg élményeidet a kicsomagolásról, valamint a barátokkal és családoddal tartott első kóstolásokról, és örökítsd meg fényképeken a pillanatait. A képeidet a beszámolókkal együtt tudod elküldeni. Ilyen egyszerű: Keress rá a oldalra, és kattints a Beszámoló írása gombra. A fényképezésnél fontos, hogy az elkészült kép megfeleljen a felelős alkoholfogyasztás szabályainak: ne legyen rajta kiskorú (vagy annak látszó!), más alkohol ne szerepeljen a képen, és ne legyen több sör, mint ahány ember! 2 Mondd el a véleményedet. Véleményedet megoszthatod velünk a Dreher Summer Moment projekt nyolc hete alatt úgy, hogy részt veszel három online felmérésünkben: elején: Nyitó felmérés közepén: Félidei felmérés végén: Záró felmérés A felméréseket a trnd weboldalán a Mytrnd felületen találod majd. Amint lehetőséged van kitölteni valamelyik felmérést, en értesítünk róla.

6 3 Még ismertebbé tenni a Dreher Summer Moment sört! 5 Segíts nekünk a piackutatásban. Miután meggyőződtél, hogy a Dreher Summer Moment a valódi sör íze mellett frissítő ízű is, segíts az összes résztvevővel együtt még ismertebbé tenni a terméket. Ehhez a barátaidnak, rokonaidnak és munkatársaidnak, akik legalább alkalomszerűen szoktak sört inni mesélhetsz a limitált nyári kiadásról. meghívhatod őket egy délutáni sörözésre, hogy ők is megkóstolhassák a Dreher Summer Momentet. segíthetsz nekik megtudni, hogy miben más a Dreher Summer Moment sör, mitől lesz különleges az íze, és mi különbözteti meg az ízesített söröktől. Készíts pár fényképet az alkalmakról, amikor közösen kóstoljátok meg a Dreher Summer Moment sört, hogy a felvételeket közös fényképalbumunkban tehessük közzé. A fényképezésnél fontos, hogy az elkészült kép megfeleljen a felelős alkoholfogyasztás szabályainak: ne legyen rajta kiskorú (vagy annak látszó!), más alkohol ne szerepeljen a képen, és ne legyen több sör, mint ahány ember! A Dreher Summer Moment trnd-projekt hivatalos piackutatójává válhatsz! Az indulócsomagban található Piackutatási Kérdőívek segítségével 20 barátodat, ismerősödet vagy munkatársadat kérdezheted meg a sörfogyasztás és a Dreher Summer Moment témakörében. Ez alkalom lehet arra is, hogy bennfentes ismereteidet megoszd velük. Pontosabb információkat a Piackutatási Kérdőívekben találsz. A legjobban annak örülünk, ha sikerül minél több véleményt összegyűjtened, és így sok kérdőívet kitöltened! A projekt teljes ideje alatt a projektblogon beszéljük meg közösen a Dreher Summer Moment sörrel, valamint a sörözéssel kapcsolatos témákat. Természetesen csak felelősen! 4 Beszélgetési beszámolók írása. A projekttel kapcsolatos kérdésekkel és javaslatokkal bátran fordulhattok hozzánk közvetlenül az szwiki@trnd.hu címen. Azután, hogy mások is megismerhették Neked köszönhetően a Dreher limitált nyári kiadását, a Summer Momentet, fontos, hogy erről minket is tájékoztass. Minden alkalommal, amikor barátokkal, kollegákkal, ismerősökkel beszélgettél a termékről, beszámolót írhatsz. A beszámolókból arra vagyunk kíváncsiak, hogy hány barátoddal vagy ismerősöddel beszélgettél, és ők mit gondolnak, miket kérdeztek a Dreher Summer Momenttel kapcsolatban. Fontos, hogy a beszámolókban szigorúan csak 18 évet betöltött személyekkel kapcsolatos tapasztalatok legyenek. A beszámoló írása nagyon egyszerű: Menj fel a oldalra. Kattints a Beszámoló írása menüpontra, és máris kezdheted megszövegezni üzenetedet. A szájreklámról készült beszámoló alappillére a trnd-projekteknek, melyek akkor a legsikeresebbek, ha minél több beszámoló gyűlik össze trnd-partnereinktől, és így a Dreher Sörgyárak, vagyis a Dreher sörök gyártója könnyebben figyelemmel kísérheti közös teljesítményünket.

7 trnd alapelvek. A mondat, amit szeretnénk, ha továbbadnál: Ahhoz, hogy valóban őszinte, nyílt és sikeres szájreklám valósulhasson meg, felállítottunk néhány játékszabályt. Számodra, mint a projekt résztvevőjének, kötelező az alapelveink következő pontjainak betartása. Nyíltság. trnd-partnernek lenni nem egy titkos dolog, nem titkosügynököket alkalmazunk. Nem bújtatott reklámmal vagy a reklám egyéb, helytelen módjával foglalkozunk. Ezért minden trnd-partner számára, minden esetben kötelező megemlíteni, hogy a teszt termékeket a trnd által ismerték meg, és egy trnd szájreklám projektben vesznek részt. Semmi esetre sem szabad barátaidnak vagy ismerőseidnek eljátszanod valamit. Ugyanis nem egy ügynök vagy, aki az ajtón csönget, és el akar adni valamit. Légy nyílt és őszinte! Oszd meg saját véleményedet, és említsd meg a trnd-projektet! Őszinteség. Tulajdonképpen magától értetődő, de manapság sajnos nem mindig bevett gyakorlat: csak az őszinte szájreklám működik. Ez azt is jelenti, hogy semmit nem szabad elhallgatnod és nem szabad túloznod. Egyszerűen csak oszd meg a véleményedet a barátaiddal és ismerőseiddel. Dreher Summer Moment: Háromféle komlóval készülő, frissítő ízű limitált nyári kiadás társ a tartalmas nyári pillanatokban! Hallgass meg másokat. A szájreklám természetesen nem arról szól, hogy Te elmondod barátaidnak, hogy mi-merre-meddig. Hiszen barátaidnak is lehetőséget kell adni arra, hogy a veled folytatott beszélgetésnek köszönhetően saját véleményüket formálhassák a trnd-projektben szereplő termékkel kapcsolatban. Ezért örülünk annak, ha odafigyelsz rájuk, meghallgatod barátaid és ismerőseid véleményét, és azt továbbítod nekünk.

8 Kóstolás csak felelősen. A Dreher Summer Moment projekt egyik fontos része, hogy jól érezzük magunkat, miközben megkóstoljuk barátainkkal a Dreher új, limitált kiadású nyári sörét. Azonban, hogy a kóstolás nehogy bajjal végződjön, tartsuk be a következőket: Ne igyál alkoholt, ha terhes vagy! Semmiképpen se kínáld a Dreher új termékét várandós ismerőseidnek sem! Csak 18 éven felülieknek! A kóstolásoknál ügyelj arra, hogy csak 18 éven felülieknek kínáld a Dreher Summer Momentet! Azokat a 18 évet betöltött barátaidat hívd meg a kóstolásra, akik legalább alkalomszerűen szoktak sört inni! és autót sem tudsz jobban vezetni! Ne igyál alkoholt, ha vezetsz! Csak olyan időpontokba szervezz kóstolást, ami után sem Te, sem vendégeid nem vezetnek már autót. Vendégeidet kérd meg, hogy a kóstolásra ne érkezzenek autóval! Tarts mértéket! A kóstoláshoz ne használj 0.3 l-nél nagyobb poharat, és ne kóstoljatok egyszerre ennél nagyobb mennyiséget! A Dreher Summer Moment kóstolása közben ne igyatok más szeszes italt sem! és a nőknek pedig a férfiaknál! Gondolj arra, milyen kellemetlen helyzetekbe tud sodorni egy túlzott alkoholos állapotban hozott döntés, és ezért inkább kerüld el! Figyelj másokra is! Szeretnénk, hogy egy trnd-projekt alkalmával mindenki nagyon jól szórakozzon, ezért kérünk, hogy figyelj rá, hogy a kóstolás ne zavarja meg mások nyugalmát!

9 Ötletek az információk átadására. Ha a Dreher Summer Moment ízlett Neked, akkor ajánld barátaidnak és ismerőseidnek is. Egy kellemes délután a barátokkal. Számos lehetőség és alkalom adódik, hogy a Dreher Summer Moment sört megismertessük másokkal. Íme néhány ötlet, hogyan oszthatod meg barátaiddal, ismerőseiddel azokat a tapasztalatokat és bennfentes ismereteket, melyekre szert tettél: Jöjjetek össze barátaiddal egy szombat vagy vasárnap délután, és kóstoljátok meg a Dreher Summer Moment limitált kiadású sört. Biztosak vagyunk benne, hogy jól fog esni a frissítő citrusos íz a melegben. Egy pénteki napra, amikor már nincs olyan sok teendő, beszéld meg kollégáiddal, hogy autó nélkül jöjjenek dolgozni. Miután befejeztétek a munkát, kóstoljátok meg együtt a Dreher Summer Moment sört, és akár mesélhetsz nekik a sörgyártás különleges technológiájáról is. A nyári hétvégéken szívesebben kirándul a család, vagy tölt el egy hétvégét a Balatonnál. Vigyél magaddal néhány dobozzal a Dreher Summer Momentből egy ilyen alkalomra, és kínáld meg családtagjaidat egy finom frissítő, mégis valódi sörrel! Természetesen csak azokat, akik elmúltak már 18 évesek! Sörözés a kollégákkal. Kóstolás a családdal. Szabadtéri koncert a haverokkal. A nyár a szabadtéri programok időszaka, és számos lehetőség kínálkozik egy-egy meleg, nyári este eltöltésére. Menjetek el egy szabadtéri koncertre a haverokkal, és utána a kiszáradt torkotoknak biztos jól fog esni a Dreher Summer Moment! Valódi sör íze mellett igazi felfrissülést kínál, hogy a koncert után is folytatódhasson a buli. Ha már nyár és forróság akkor irány a vízpart! Szervezzetek barátaitokkal egy közös fürdőzős, pihenős napot. Elő a hűtőtáskával, és pakoljatok be néhány doboz Dreher Summer Momentet! Napozás közben kóstoljátok meg ezt a különleges, limitált kiadású sört, és ízleljétek meg a valódi sör íz és a citrusos íz harmóniáját! Vízparti sörözgetés a barátokkal. Egészen biztos, hogy Neked is számos jó ötleted van arra, hogyan lehet még beszélgetéseket kezdeményezni a termékről. Oszd meg velünk beszámolóidban, hogyan segítesz még ismertebbé tenni a Dreher Summer Momentet barátaid, családtagjaid, kollégáid és ismerőseid körében. Várjuk a jó ötleteket és a fényképeket!

10 Sörkóstolás Ínyenceknek. Belekortyolok és már meg is kóstoltam! mondhatnánk egyszerűen a sörkóstolásról. Azonban a sörkóstolásnak is megvan a technikája, akárcsak egy borkóstolásnak. Ha az alábbi 6 lépést követjük, akár csukott szemmel is ki tudjuk választani kedvenc sörünket a többi közül. Mielőtt belevetnénk magunkat a kóstolás rejtelmeibe, nem szabad megfeledkeznünk az előkészületekről: a professzionális sörkóstolás előtt a sörünket némileg fel kell melegíteni, ugyanis a jéghideg sör eltompítja az ízelemeket, és nem teszi lehetővé, hogy a sör megmutassa teljes aromáját. A világos söröket 8 Con, a félbarna söröket 10 C-on, a barna söröket C-on, míg a búzasöröket általában C -on ideális kóstolni. A sört négy érzékszerv, a látás, a szaglás, az ízlelés és az érzékelés használatával kell értékelni. Nagyon fontos még, hogy mindig tiszta pohárból igyuk a sört, hogy teljesen értékelni tudjuk! A sörkóstolás 6 lépése: A sör fajtájának beazonosításához először is a színét vegyük szemügyre, hogy aranyszínű, borostyánszínű, vagy fekete-e? Tartsuk a fény felé, és figyeljük meg, hogy tiszta vagy zavaros-e? A poharat az orrunk elé emelve, körkörös mozdulatokkal szabadítsuk fel a benne rejlő illóanyagokat. A pohárból nagyokat szippantva próbáljunk különböző aromákat azonosítani a sörben, melyek segítik az egyes márkák jellegzetességeinek beazonosítását. Az illat, amit éreztünk édeskés, malátás vagy inkább kesernyés, komlós? Esetleg virágos vagy alkoholos? A Dreher Summer Moment illatában karakteres kesernyés illat keveredik a citrus illatával. A sört kis kortyokban ízleljük meg, majd a szánkban körbeforgatva figyeljünk a nedű testességére, az ízek arányaira és harmóniájára. Próbáljuk beazonosítani a különböző aromákat, és figyeljük meg, hogy fanyar, keserű vagy édes, sima, vagy inkább perzselő volt-e az íze? A Dreher Summer Moment alacsony testességű, lágy íze kellemes, frissítő hatású. A keserű ízt a garatban érezzük, ezért a sört a kóstoláskor le kell nyelni. Miután lenyeltük, figyeljük meg az utóízeket! Például olajos, diós vagy gyümölcsös íz maradt-e utána? Erőteljes keserű, komlós ízt éreztünk-e vagy inkább édeskés, malátás volt az íze? Az illat és az íz harmóniája, a nedű testessége, és állaga együttesen adja meg az egyes sörök egyedi aromáját, ezért a biztonság kedvéért a kóstolást ismételjük meg!

11 Technológia. A sörgyártás hosszú folyamata bonyolult technológiai háttérrel rendelkezik. Az alapanyagoknak hosszú utat kell megtenni a természetből a sör fogyasztók poharáig. Malátagyártás Ami a szőlő a bornak, az a gabona a sörnek. Az árpát a malátázás készíti elő a sörfőzéshez. Aratás után egy-két hónapos tárolást követően vízben áztatják, kicsíráztatják az árpát, ezt követően aszalással szárítják, majd csírátlanítják. Így oldhatóbbá válik az árpában lévő fehérje, és olyan enzimek keletkeznek, amelyek révén a keményítő cukorrá tud alakulni a sörfőzéskor. Az egyes malátatípusok (pilzeni, karamell-, festőmaláta, amelyek más-más technológiával készülnek) megválasztása és arányuk beállítása döntő fontosságú a sör végső ízére, testességére, színére és aromájára nézve. Cefrézés Speciálisan kezelt vizet adnak a megőrölt malátához és az ihatóságot kedvezően befolyásoló, különleges minőségű kukoricagrízhez. Az így képződött sűrű keverék a cefre, amelynek fokozatos melegítésével a keményítő cukorrá, a fehérjék oldható anyaggá alakulnak. A felhasznált anyagoktól (receptúra), a cefrézés idejétől és hőmérsékletétől függ a sör színe és testessége, továbbá meghatározható vele a lehetséges alkoholtartalom. Erjesztés, kondícionálás, szűrés A lehűtött komlózott sörlébe speciális sörélesztő kerül. A Dreher Sörgyárak nagy figyelmet szentel az élő sörélesztő-kultúra minőségének megőrzésére, mert talán ez a leendő ital karakterének legmeghatározóbb eleme. Ez beindítja az erjedést, amely szabályozott hőmérsékleten zajlik. Ennek során a sörélesztő alkohollá és széndioxiddá alakítja a sörlé cukortartalmát. A leerjedt sörből (amit zöld sörnek vagy fickósörnek is hívnak) elveszik a leülepedett élesztőt, ezután a még hidegebb kondícionáló tartályokba kerül, ahol folytatódik az érlelés. Mikor már kialakultak és megfelelően összeértek a sörre jellemző ízek, megszűrik, majd a szénsavdús, tiszta italt tartályokba töltik. Csomagolás Mivel a sör frissen nyújtja a legteljesebb élvezetet, a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban csomagolják. Nagy kapacitású gépsorokon hordókba, üvegekbe, illetve dobozokba töltik az üdítő nedűt. A doboz- és hordótöltés előtt pasztőrizálják a sört, hogy minél tovább megőrizze minőségét. A palackos söröknél is elvégzik ezt a műveletet, de már akkor, amikor a sör az üvegbe került. Szűrés A cefre ezután szűrőkádakba kerül, ahol az édes sörlé elválik a törkölytől. Miután a színlé lefolyt, forró vizet permeteznek a törkölyre, hogy kinyerjék a még benne lévő extraktot. Ezt a műveletet régen "máslás"-nak nevezték. Komlóforralás Ezután felforralják az édes sörlét, miközben hozzáadják a sör fűszerét: a komlót. Típusa, mennyisége és adagolásának időzítése határozza meg a sör jellegzetes keserűségét és aromáját. Forralás után eltávolítják belőle a forralás következtében kicsapódott anyagokat (fehérjék), majd lehűtik.

12 Sörtörténelem. A Dreher világa. Mezopotámia Kr. e ből származik az első bizonyíték arra, hogy Mezopotámia népe szívesen sörözgetett. A fejlett, öntözéses mezőgazdasági termelést folytató ókori államban jelentős volt a gabonatermelés, így nem meglepő, hogy többfajta sörrecept ránk maradt e korszakból. Ősmagyarok Sokan úgy tartják, ősi borivó nép a magyar, holott elődeink előbb ismerhették a sört, mint a bort. Évszázados vándorlásaik során ugyanis sokkal inkább termeszthették a néhány hónap alatt megérő gabonát, mint az évek alatt termőre forduló szőlőt. A vándorló magyarok tanítói a népvándorlás korabeli szláv népek voltak, akikhez Babilonból jutott el a sörfőzés. Házi sörfőzés Az államalapítás után a nyugati módszerek mind nagyobb hatást gyakoroltak a magyarság sörfőzésére. Egyre inkább csak árpából, illetve a belőle készült malátából főzték a sört, amit komlóval fűszereztek. A Pannonhalmi Főapátság levéltára őrzi a magyarországi serfőzés első írott emlékét. Az 1152-es írás Gyöngy asszony végakaratát tartalmazza, amely arról rendelkezik, hogy halála után serestor tartassék. Ipari sörfőzés Az 1840-es ipartörvény alapján született meg a Pesti Serrendtartás, amely 1843-ban lépett hatályba. Pest városa ezzel visszaadta az ősi magyar seresszabadságot és lehetőséget adott az ipar kialakulására. Dreher Antal, a Sörkirály a XIX. század közepén alkotta meg a nagyszerű Dreher sörök receptúráit, melyek világszerte meghódították a különleges sörök kedvelőit. Az ő szigorú előírásait követve kezdtek újra Dreher sört főzni Kőbányán az 1980-as évek végén. Az egyik gyár különlegessége, hogy 1854-ben a Jászberényi úton nyitották, és ez volt Magyarország első sörgyára. A Dreher már a kezdetektől számos nemzetközi vásáron és kiállításon sikert aratott, többek között aranyérmet szerzett az 1900-as Párizsi Világkiállításon is. A termékcsalád tagjai nemzetközi sörversenyeken rendszeresen rangos elismerést szereznek. A márkacsalád évről-évre aranyérmekkel gazdagodva tér haza a világ legrangosabb minőségértékelő versenyéről, a brüsszeli Monde Selection-ról, s így 2009-ben már 18-ra növekedett aranyérmeinek száma. A Dreher Classic immár kétszer, ben és 2007-ben, a Dreher Bak pedig 2006-ban és 2009-ben elnyerte a Nemzetközi Kiváló Minőség Trófea különdíjat, az egymást követő három évben elért kiváló minőségéért. A Dreher család alkoholmentes tagja szintén meghódította a szakértői zsűrit, 2009-ben harmadik aranyérme mellé elnyerte a Nemzetközi Kiváló Minőség Trófea különdíjat is. Rendkívüli a Dreher Bak nemzetközi sikere. Ez a különleges barna sör a világ egyik legrangosabb sörös megmérettetésén, a Burton Upont Trent-i Millenniumi Sörversenyen, kategóriájában egyedüli érmesként a hazai, és közép-kelet-európai sörök közül, számos brit barna sört is megelőzve szerzett bronzérmet. Ezt a bravúrt 2004-ben sikerült túlszárnyalnia, és májusban a Nemzetközi Söripari Nagydíjon (Brewing Industry International Award) a Sörszakma "Oscar" Gáláján ezüstéremmel jutalmazta a szakmai zsűri, majd 2005-ben ismét a világ legjobb sörei közé választották. A márka emellett évről évre elnyeri a rangos Superbrands elismerést, valamint az elmúlt két évben Magyar Brands díjjal is jutalmazták.

13 Tudtad? Dreher termékcsalád. A Dreher piacvezető a prémium kategóriás sörök között.* Éves szinten közel 3 millió korsó Dreher sört fogyasztanak el Magyarországon. És ehhez jön még az üveges és dobozos fogyasztás! Közel 1 millió sörfogyasztó iszik legalább alkalmanként Drehert. A Dreher hosszú évek óta Közép-Európa legnagyobb zenei fesztiváljának, a Sziget Fesztiválnak a szponzora. Országos szinten közel 2000 sörözőben lehet csapolt Drehert fogyasztani. Minden Dreher variánsban van valami plusz hozzávaló: a Classic kétféle komlóval készül, a Bak karamellás ízét a háromféle maláta adja, a 24 esetében pedig a valódi sör ízt egy speciális élesztőnek köszönhetjük. Dreher Classic Kétféle komlóval készülő, jellegzetes pilz típusú, aranysárga színű, tükrös tisztaságú világos sör. Karakteres keserűje és testessége kellemesen harmonizál, amit enyhe komló és aromás illata egészít ki. Üdítő hatását növeli széndioxidban dús, kellemes csípősségű recenciája (szénsavasság). Habja dús, tartós. A karakteres ízű sör 0,5 l-es üveges és dobozos, valamint 0,33 l-es üveges kiszerelésben, illetve csapolt formában is elérhető. Dreher Bak Jellegzetesen dús, testes, maláta és karamell ízű barna sör. Ízhatásában kellemesen harmonizál a karakteres keserű és édes íz, mely kiegészül egy enyhe komlós és malátás illattal. Színe mélybarna, habja krémszerű, recenciája kellemes. A különleges barna sör egyedülálló aromáját 0,5 l-es üveges, valamint csapolt formában élvezhetik a barna sör szerelmesei. A márkacsapat tagjai együttesen már 15 éve a Dreher sikeréért dolgoznak. A Dreher Summer Moment közel egy éves munka eredményeképpen kerül a piacra. Előzetesen közel 200 ember kóstolta meg az új terméket, és javasolta ennek bevezetését. Dreher 24 Markánsan maláta és komló illatú, frissítő jellegű alkoholmentes sör. Karakteres keserűjét kiemeli mérsékelt testessége. A Dreher 24 karakteres ízvilága egy merőben új gyártási technológiának köszönhető, a teljes sörfőzési folyamaton keresztülmegy, és utólag sem kell az alkoholt kivonni belőle. A technológia alapját egy természetes alapanyag, egy speciális élesztő adja. Ezért lehet tényleg igazi sör íze, melyet a nap bármely szakában élvezhetünk. A különleges gyártási technológiájának köszönhetően valódi sör ízélményt nyújtó Dreher 24 alkoholmentes sör 0,5 l-es és 0,33 l-es üveges, valamint 0,5l-es dobozos kiszerelésben kapható. *Forrás: AC Nielsen Retail audit, január

14 Tények és Számok. Dreher Summer Moment Kóstolj bele a Dreher nyári pillanataiba. A Dreher Summer Moment egy limitált kiadású nyári sör. A valódi sör íze mellett igazi felfrissülést kínál az enyhe citrusos íznek köszönhetően. Alkoholtartalma 4,5%. Háromféle komlóból készül: kettő felel az igazi, karakteres sör ízért, a harmadik citrusos komló pedig frissítő ízűvé teszi a nyári sörkülönlegességet. A világon szinte az összes sör a következő négy alapanyagból készül: maláta, komló, víz és élesztő. A sör egyedi jellegzetességei az alapanyag fajták kiválasztásán, a főzésen, az erjesztésen és az érlelés mikéntjén múlnak. A Dreher Summer Momentet háromféle komló teszi különlegessé. A Dreher Summer Moment kiszerelései: 0,5 l üveges és dobozos, valamint csapolt. Kereskedelmi forgalomban 2013 május végétől augusztus végéig lesz elérhető. Amikor a Dreher Summer Momentet kóstoljuk, tartsuk be a felelős alkoholfogyasztás szabályait!

15 trnd kapcsolattartód: 2013 trnd Central Eastern Europe Kft Budaörs, Kálvária utca 7.

Fedezzük fel közösen a hatékony és kényelmes mosást.

Fedezzük fel közösen a hatékony és kényelmes mosást. trnd Projektmenetrend Ariel Active Gel kapszulák: Fedezzük fel közösen a hatékony és kényelmes mosást. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/ariel-activegel trnd kapcsolattartód: eddie@trnd.hu Tegyük együtt

Részletesebben

Készítsük el könnyedén kedvenc tésztavacsoránkat.

Készítsük el könnyedén kedvenc tésztavacsoránkat. trnd Projektmenetrend MAGGI Pirított tésztás alapok: Készítsük el könnyedén kedvenc tésztavacsoránkat. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/maggi-piritott-teszta trnd kapcsolattartód: eddie@trnd.hu Tegyük

Részletesebben

Pécsi Sör: A legszebb sörtradíciókat felidéző receptúrával a finom sör kedvelőinek. trnd Projekt. trnd Projektmenetrend

Pécsi Sör: A legszebb sörtradíciókat felidéző receptúrával a finom sör kedvelőinek. trnd Projekt. trnd Projektmenetrend trnd Projektmenetrend Pécsi Sör: A legszebb sörtradíciókat felidéző receptúrával a finom sör kedvelőinek. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/pecsi-sor trnd kapcsolattartód: tiana@trnd.hu Tegyük együtt

Részletesebben

A patyolattiszta és ellenállhatatlanul friss ruhákért.

A patyolattiszta és ellenállhatatlanul friss ruhákért. trnd Projektmenetrend Ariel & Lenor: A patyolattiszta és ellenállhatatlanul friss ruhákért. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/ariel-lenor trnd kapcsolattartód: tiana@trnd.hu Tegyük együtt ismertebbé

Részletesebben

Próbáljuk ki az akár 100%-os szivárgás elleni védelmet, gyengéd fedőréteggel!

Próbáljuk ki az akár 100%-os szivárgás elleni védelmet, gyengéd fedőréteggel! trnd Projektmenetrend Always Ultra: Próbáljuk ki az akár 100%-os szivárgás elleni védelmet, gyengéd fedőréteggel! trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/always-ultra trnd kapcsolattartód: tiana@trnd.hu

Részletesebben

Fedezzük fel az arcbőr fiatalítás új módját.

Fedezzük fel az arcbőr fiatalítás új módját. trnd Projektmenetrend NIVEA Cellular Anti-Age Bőrfiatalítók: Fedezzük fel az arcbőr fiatalítás új módját. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/nivea-cellular trnd kapcsolattartód: lunna@trnd.hu Tegyük

Részletesebben

trnd Projektmenetrend HERZ: Minőségi pillanatok a HERZ finomságaival. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/herz trnd kapcsolattartód: lunna@trnd.

trnd Projektmenetrend HERZ: Minőségi pillanatok a HERZ finomságaival. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/herz trnd kapcsolattartód: lunna@trnd. trnd Projektmenetrend HERZ: Minőségi pillanatok a HERZ finomságaival. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/herz trnd kapcsolattartód: lunna@trnd.hu Tegyük közösen még ismertebbé a HERZ-et. A projektben

Részletesebben

Gondoskodjunk közösen szánk egészségének megőrzéséről.

Gondoskodjunk közösen szánk egészségének megőrzéséről. trnd Projektmenetrend Zendium: Gondoskodjunk közösen szánk egészségének megőrzéséről. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/zendium trnd kapcsolattartód: lunna@trnd.hu Tegyük együtt ismertté az új Zendium

Részletesebben

Tegyük különlegessé Kedvencünk mindennapjait!

Tegyük különlegessé Kedvencünk mindennapjait! trnd Projektmenetrend PRO PLAN Duo Délice kutyaeledel: Tegyük különlegessé Kedvencünk mindennapjait! trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/pro-plan trnd kapcsolattartód: lunna@trnd.hu Segítsünk még ismertebbé

Részletesebben

MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV. Codex Alimentarius Hungaricus. 2-702 számú irányelv

MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV. Codex Alimentarius Hungaricus. 2-702 számú irányelv MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV Codex Alimentarius Hungaricus 2-702 számú irányelv (régi 2-96 számú irányelv) Sör Beer Jóváhagyta a Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság, 2013. május (3. kiadás) I. Általános rendelkezések

Részletesebben

Akár 8 hónapon át tartó védelem a kullancsok és bolhák ellen.

Akár 8 hónapon át tartó védelem a kullancsok és bolhák ellen. trnd Projektmenetrend Foresto nyakörv: Akár 8 hónapon át tartó védelem a kullancsok és bolhák ellen. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/foresto trnd kapcsolattartód: suzanne@trnd.hu Teszteljük kutyánkkal

Részletesebben

Hamánek bébiételek: Gondoskodás minden kanálban

Hamánek bébiételek: Gondoskodás minden kanálban trnd Projektmenetrend Hamánek bébiételek: Gondoskodás minden kanálban trnd Projekt a Projektblogon: www.trnd.hu/hamanek-bebietelek trnd kapcsolattartód: nykki@trnd.hu Szeretnénk 1. Próbáld ki.... 500 magyarországi

Részletesebben

Lenor Unstoppables parfümgyöngyök mosáshoz.

Lenor Unstoppables parfümgyöngyök mosáshoz. trnd Projektmenetrend Lenor Unstoppables parfümgyöngyök mosáshoz. Nonstop* frissesség a következő mosásig. Projektblog: www.trnd.hu/lenor-unstoppables Kapcsolattartó: lunna@trnd.hu *akár 12 héten át, tárolt

Részletesebben

Teljeskörű gondoskodás a babának!

Teljeskörű gondoskodás a babának! trnd Projektmenetrend Teljeskörű gondoskodás a babának! Tökéletes anyák nem léteznek, csak igaziak. Projektblog: www.trnd.hu/baby-dove trnd kapcsolattartód: daenerys@trnd.hu Baby Dove trnd-projekt Legújabb

Részletesebben

Élvezzük ruháink aromaterápiás illatát.

Élvezzük ruháink aromaterápiás illatát. trnd Projektmenetrend Lenor DuoAroma: Élvezzük ruháink aromaterápiás illatát. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/lenor-duoaroma trnd kapcsolattartód: eddie@trnd.hu Segítsünk még ismertebbé tenni a Lenor

Részletesebben

Próbáljuk ki közösen a dm active beauty kártya nyújtotta előnyöket.

Próbáljuk ki közösen a dm active beauty kártya nyújtotta előnyöket. trnd Projektmenetrend trnd dm active beauty: Projekt Próbáljuk ki közösen a dm active beauty kártya nyújtotta előnyöket. Projektblog: www.trnd.hu/dm trnd kapcsolattartód: lunna@trnd.hu Tegyük együtt még

Részletesebben

Betadine oldat: Hatékonyan lép fel a baktériumok, gombák és vírusok ellen. trnd Projekt. trnd Projektmenetrend

Betadine oldat: Hatékonyan lép fel a baktériumok, gombák és vírusok ellen. trnd Projekt. trnd Projektmenetrend trnd Projektmenetrend Betadine oldat: Hatékonyan lép fel a baktériumok, gombák és vírusok ellen. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/betadine trnd kapcsolattartód: alatea@trnd.hu Ismertebbé tesszük a

Részletesebben

Márkaguruk Klubja Projektmenetrend

Márkaguruk Klubja Projektmenetrend Márkaguruk Klubja Projektmenetrend TEGYÜK NÉPSZERŰBBÉ A LENOR 3AZ1-BEN MOSÓSZERT! Legújabb projektünkben az új Lenor 3az1-ben mosószerrel ismerkedhetünk meg, mely tökéletesen összeillik a Lenor öblítővel,

Részletesebben

trnd Projektmenetrend Fresh Discs WC-öblítő korong trnd Projekt Projektblog: trnd kapcsolattartód:

trnd Projektmenetrend Fresh Discs WC-öblítő korong trnd Projekt Projektblog:   trnd kapcsolattartód: trnd Projektmenetrend Fresh Discs WC-öblítő korong trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/duckfreshdiscs trnd kapcsolattartód: alatea@trnd.hu *az árak boltonként eltérhetnek Utántöltő 2 x 6 db: 1.349 Ft

Részletesebben

Értékes tápanyagokkal tölti fel hajunk, bőrünk és körmünk szöveteit.

Értékes tápanyagokkal tölti fel hajunk, bőrünk és körmünk szöveteit. trnd Projektmenetrend Biovanne plus+ szépségvitamin: Értékes tápanyagokkal tölti fel hajunk, bőrünk és körmünk szöveteit. Projektblog: www.trnd.hu/biovanne trnd kapcsolattartód: tiana@trnd.hu Ismertebbé

Részletesebben

Vegyük át gyorsan és kényelmesen csomagjainkat.

Vegyük át gyorsan és kényelmesen csomagjainkat. trnd Projektmenetrend Posta Csomagautomata: Vegyük át gyorsan és kényelmesen csomagjainkat. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/csomagautomata trnd kapcsolattartód: tiana@trnd.hu Tegyük ismertebbé a

Részletesebben

Braun WaterFlex: Borotvahabbal használható. A verhetetlenül alapos borotválásért* és sima élményért.

Braun WaterFlex: Borotvahabbal használható. A verhetetlenül alapos borotválásért* és sima élményért. trnd Projektmenetrend Braun WaterFlex: Borotvahabbal használható. A verhetetlenül alapos borotválásért* és sima élményért. trnd projekt Projektblog: www.trnd.hu/braun-waterflex trnd-kapcsolattartód: lunna@trnd.hu

Részletesebben

Legyünk profik a folteltávolításban.

Legyünk profik a folteltávolításban. trnd Projektmenetrend Ariel Professional: Legyünk profik a folteltávolításban. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/ariel-professional trnd kapcsolattartód: eddie@trnd.hu Tegyük még ismertebbé az Ariel

Részletesebben

Alkoholtartalmú italok 2. rész Sörök. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde

Alkoholtartalmú italok 2. rész Sörök. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Alkoholtartalmú italok 2. rész Sörök Készítette: Friedrichné Irmai Tünde A sör árpamalátából vagy enzimes úton lebontott árpából, búzából, kukoricából vagy egyéb pótanyagokból vízzel cefrézett, komlóval

Részletesebben

Gondoskodjunk együtt bőrünk hidratálásáról. l.

Gondoskodjunk együtt bőrünk hidratálásáról. l. trnd Projektmenetrend Baba intenzív testápoló: Gondoskodjunk együtt bőrünk hidratálásáról. l. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/baba-testapolo trnd kapcsolattartód: tiana@trnd.hu Ismertebbé tesszük

Részletesebben

Tegyük együtt könnyebbé a házimunkát.

Tegyük együtt könnyebbé a házimunkát. trnd Projektmenetrend Mr Muscle Active Capsules: Tegyük együtt könnyebbé a házimunkát. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/mr-muscle trnd kapcsolattartód: tiana@trnd.hu Segítsünk még ismertebbé tenni

Részletesebben

Maláta technikai adatok

Maláta technikai adatok Maláta technikai adatok A mag mérete A mag mérete a fajtától és az időjárástól függően változhat. Keressük a méretes szemeket, amelyek jobb vízfelvevő képességűek. A kicsiket amelyek a 2.25 mm-es szűrőn

Részletesebben

Projektmenetrend. Márkaguruk Klubja. Próbáljuk ki közösen a Bonux 3az1-ben mosószereket, és ismerkedjünk meg okos ötletekkel!

Projektmenetrend. Márkaguruk Klubja. Próbáljuk ki közösen a Bonux 3az1-ben mosószereket, és ismerkedjünk meg okos ötletekkel! Projektmenetrend Márkaguruk Klubja Próbáljuk ki közösen a Bonux 3az1-ben mosószereket, és ismerkedjünk meg okos ötletekkel! ÜDVÖZÖLJÜK A PROJEKTBEN! Üdvözöljük közös Bonux projektünkben! Örömmel köszöntjük

Részletesebben

Sörfőzés alapjai kezdőknek. Első Magyar Házisörfőző Egyesület Csontos Zoltán

Sörfőzés alapjai kezdőknek. Első Magyar Házisörfőző Egyesület Csontos Zoltán Sörfőzés alapjai kezdőknek Első Magyar Házisörfőző Egyesület Csontos Zoltán Sörfőzés alapanyagok Alapanyagok beszerzése Magyarország: http://olaszsped.com/ http://www.beerodalom.hu/ http://www.trudykft.hu/trudykft/eshop/11-1-hazi-sorfozes-otthon

Részletesebben

Finom sütemények laktózmentesen.

Finom sütemények laktózmentesen. trnd Projektmenetrend Rama laktózmentes sütőmargarin: Finom sütemények laktózmentesen. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/rama-sutomargarin trnd kapcsolattartód: daenerys@trnd.hu Tegyük közösen ismertebbé

Részletesebben

LXIII. ÉVFOLYAM 5. SZÁM május 17. A VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA T A R T A L O M. 5. S z á m T á r g y O l d a l.

LXIII. ÉVFOLYAM 5. SZÁM május 17. A VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA T A R T A L O M. 5. S z á m T á r g y O l d a l. LXIII. ÉVFOLYAM 5. SZÁM 2013. május 17. A VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA T A R T A L O M 5. S z á m T á r g y O l d a l Közlemény A Magyar Élelmiszerkönyv 2-702 számú irányelve a sörről

Részletesebben

A BOR CSAK MÉRTÉKKEL ÉRTÉK! BORT MÉRTÉKKEL! wim_fogyasztoi_v2_attordelt_v2.indd :10:10

A BOR CSAK MÉRTÉKKEL ÉRTÉK! BORT MÉRTÉKKEL! wim_fogyasztoi_v2_attordelt_v2.indd :10:10 A BOR CSAK MÉRTÉKKEL ÉRTÉK! BORT MÉRTÉKKEL! wim_fogyasztoi_v2_attordelt_v2.indd 1 2017.08.31. 9:10:10 Hogyan kóstoljunk bort rendezvényeken? wim_fogyasztoi_v2_attordelt_v2.indd 2 2017.08.31. 9:10:13 Tervezzünk!

Részletesebben

Hamánek Happy Fruit:

Hamánek Happy Fruit: trnd Projektmenetrend Hamánek Happy Fruit: Tápláljuk gyermekünket 100% gyümölcsalapú desszertekkel. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/hamanek-happy-fruit trnd kapcsolattartód: tiana@trnd.hu Segítsünk

Részletesebben

ALKOHOLT FELELŐSSÉGTELJESEN

ALKOHOLT FELELŐSSÉGTELJESEN HAFRAC MAGYAR SZÖVETSÉG A KULTURÁLT ALKOHOLFOGYASZTÁSÉRT www.alkoholtfelelosen-2340.hu ALKOHOLT FELELŐSSÉGTELJESEN 2 3 4 0 program: felelősségteljesen élvezd az italod! Az alkohol és hatása Amikor borról,

Részletesebben

MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV. Codex Alimentarius Hungaricus. 2-107 számú irányelv

MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV. Codex Alimentarius Hungaricus. 2-107 számú irányelv MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV Codex Alimentarius Hungaricus 2-107 számú irányelv Megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott gyümölcsbor Fruit wine with distinctive quality indication Jóváhagyta a Magyar Élelmiszerkönyv

Részletesebben

Finom sütemények laktózmentesen.

Finom sütemények laktózmentesen. trnd Projektmenetrend Rama laktózmentes sütőmargarin: Finom sütemények laktózmentesen. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/rama-laktozmentes trnd kapcsolattartód: lunna@trnd.hu Tegyük közösen ismertté

Részletesebben

MARKETINGKÓDEX jägermeister

MARKETINGKÓDEX jägermeister MARKETINGKÓDEX jägermeister Bevezetés A szeszes italok kulturális örökségünk részét alkotják, fogyasztásuk több évszázados hagyománynak örvend: a felelősségteljes alkoholfogyasztás felnőttek milliói számára

Részletesebben

Gondoskodjunk teljes körűen kistestű Kedvencünkről!

Gondoskodjunk teljes körűen kistestű Kedvencünkről! trnd Projektmenetrend PRO PLAN Small & Mini: Gondoskodjunk teljes körűen kistestű Kedvencünkről! trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/proplan-smallmini trnd kapcsolattartód: lunna@trnd.hu Tegyük közösen

Részletesebben

Komlók típusai, kiválasztásának szempontjai. Első Magyar Házisörfőző Egyesület Németh Antal

Komlók típusai, kiválasztásának szempontjai. Első Magyar Házisörfőző Egyesület Németh Antal Komlók típusai, kiválasztásának szempontjai Első Magyar Házisörfőző Egyesület Németh Antal www.elsosor.hu 2013. december 7. A Komló A kenderfélék családjának tagja (Humulus Lupulus) Ártéri kúszónövény

Részletesebben

Gondoskodjunk együtt kisbabánk megfelelő fejlődéséről a szoptatás ideje alatt.

Gondoskodjunk együtt kisbabánk megfelelő fejlődéséről a szoptatás ideje alatt. trnd Projektmenetrend Lactamil: Gondoskodjunk együtt kisbabánk megfelelő fejlődéséről a szoptatás ideje alatt. Projektblog: www.trnd.hu/lactamil trnd kapcsolattartód: tiana@trnd.hu trnd Projekt Segítsünk

Részletesebben

Lépjünk be közösen a sorsjegyek izgalmas világába.

Lépjünk be közösen a sorsjegyek izgalmas világába. trnd Projektmenetrend Rubik kocka és Fáraók Kincse sorsjegyek: Lépjünk be közösen a sorsjegyek izgalmas világába. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/szerencsejatek trnd kapcsolattartód: lunna@trnd.hu

Részletesebben

Codex Alimentarius Hungaricus. 2-703 számú irányelv

Codex Alimentarius Hungaricus. 2-703 számú irányelv MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV Codex Alimentarius Hungaricus 2-703 számú irányelv Fruit wine Jóváhagyta a Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság, 2013. május (1. kiadás) 2 I. Általános előírások 1. Ez az irányelv az

Részletesebben

Vásároljunk online gyorsan, egyszerűen, cipekedés nélkül.

Vásároljunk online gyorsan, egyszerűen, cipekedés nélkül. trnd Projektmenetrend Príma webáruház: Vásároljunk online gyorsan, egyszerűen, cipekedés nélkül. Projektblog: www.trnd.hu/prima trnd kapcsolattartód: lunna@trnd.hu trnd Projekt Tegyük együtt ismertebbé

Részletesebben

Sörök tápértékének vizsgálata

Sörök tápértékének vizsgálata Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi, és Környezetgazdálkodási Kar Élelmiszertudományi, Minőségbiztosítási és Mikrobiológiai Intézet Sörök tápértékének vizsgálata Szabó Edina Ph.D hallgató

Részletesebben

Gondoskodjunk közösen kisbabánk selymes bőréről!

Gondoskodjunk közösen kisbabánk selymes bőréről! trnd Projektmenetrend Gabi popsiápolás: Gondoskodjunk közösen kisbabánk selymes bőréről! trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/gabi trnd kapcsolattartód: lunna@trnd.hu Tegyük közösen még ismertebbé a Gabi

Részletesebben

Gondoskodjunk együtt bőrünk hidratálásáról.

Gondoskodjunk együtt bőrünk hidratálásáról. trnd Projektmenetrend Baba mélyhidratáló testápoló: Gondoskodjunk együtt bőrünk hidratálásáról. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/baba trnd kapcsolattartód: tiana@trnd.hu Ismertebbé tesszük a Baba

Részletesebben

179 Ft. Sörkülönlegességek vására! VALENTINS WEISSBIER Ft/l, 0,5 l, többféle. Válogasson 11 nemzet hűsítő ajánlataiból!

179 Ft. Sörkülönlegességek vására! VALENTINS WEISSBIER Ft/l, 0,5 l, többféle. Válogasson 11 nemzet hűsítő ajánlataiból! Válogasson 11 nemzet hűsítő ajánlataiból! Érvényes: 2014. augusztus 1 19. között. VALENTINS WEISSBIER Ft/l, 0,5 l, többféle 179 Ft Sörkülönlegességek vására! Válogasson a közel 100 akci VALENTINS SZÜRETLEN

Részletesebben

CeraVe - A száraz bőr szakértője

CeraVe - A száraz bőr szakértője Projektmenetrend CeraVe - A száraz bőr szakértője Bőrgyógyászokkal kifejlesztve trnd Projekt www.trnd.hu/cerave trnd kapcsolattartód: rinna@trnd.hu Feladataink CeraVe nagykövetként CeraVe indulócsomagod

Részletesebben

Projektmenetrend. Váljunk együtt a szájápolás szakértőivé az Oral-B Professional Care 500 és a blend-a-med Pro-Expert All-In-One termékekkel!

Projektmenetrend. Váljunk együtt a szájápolás szakértőivé az Oral-B Professional Care 500 és a blend-a-med Pro-Expert All-In-One termékekkel! Projektmenetrend Márkaguruk Klubja Váljunk együtt a szájápolás szakértőivé az Oral-B Professional Care 500 és a blend-a-med Pro-Expert All-In-One termékekkel! ÜDVÖZÖLJÜK A PROJEKTBEN! Üdvözöljük első Márkaguru-projektünkben!

Részletesebben

trnd Projektmenetrend trnd Projekt Projektblog: trnd kapcsolattartód:

trnd Projektmenetrend trnd Projekt Projektblog:   trnd kapcsolattartód: trnd Projektmenetrend trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/chio-chips trnd kapcsolattartód: alatea@trnd.hu Ismertebbé tesszük az új Chio Chips Kettle Cooked termékeket. Indulócsomagod. A projekt kezdetén

Részletesebben

trnd Projektmenetrend Cien: A szépség mindenkié. trnd Projekt Projektblog: trnd kapcsolattartód:

trnd Projektmenetrend Cien: A szépség mindenkié. trnd Projekt Projektblog:  trnd kapcsolattartód: trnd Projektmenetrend Cien: A szépség mindenkié. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/cien trnd kapcsolattartód: lunna@trnd.hu Még ismertebbé tesszük a Cien termékeket. Örömmel üdvözlünk legújabb szépségápolási

Részletesebben

Fedezzük fel a dús, fényes és élettel teli haj titkát.

Fedezzük fel a dús, fényes és élettel teli haj titkát. trnd Projektmenetrend Dove Youthful Vitality: Fedezzük fel a dús, fényes és élettel teli haj titkát. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/dove trnd kapcsolattartód: tiana@trnd.hu Segítsünk ismertebbé

Részletesebben

Tapasztaljuk meg a fogászati fogtisztítás élményét otthonunkban is!

Tapasztaljuk meg a fogászati fogtisztítás élményét otthonunkban is! trnd Projektmenetrend Oral-B Professional Care 500 elektromos fogkefe: Tapasztaljuk meg a fogászati fogtisztítás élményét otthonunkban is! trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/oral-b trnd kapcsolattartód:

Részletesebben

Húsmanufaktúra mesterséges adalékanyagoktól, tartósítószerektől mentes

Húsmanufaktúra mesterséges adalékanyagoktól, tartósítószerektől mentes A Húsmanufaktúra egy olyan gasztronómiai sziget Debrecen belvárosában, ahol kiváló alapanyagokból álló, hazai és külföldi húskülönlegességeket kínálunk.bár a friss húsok és a belőlük készülő finomságok

Részletesebben

Kényelmes viselet, ami biztosítja a kis örökmozgók szabadságát

Kényelmes viselet, ami biztosítja a kis örökmozgók szabadságát trnd Projektmenetrend Kényelmes viselet, ami biztosítja a kis örökmozgók szabadságát : trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/libero-upandgo o trnd kapcsolattartód: daenerys@trnd.hu Ismertebbé tesszük a

Részletesebben

Expressz felmérés eredmények

Expressz felmérés eredmények Expressz felmérés eredmények Felmérés időtartama: 2013 április 9-tól 16-ig WOM express survey: Superbrands Bevezetés: Expressz felmérés a trnd-től. Gyors felmérés a trnd ~60 000 fős -közösségében, melynek

Részletesebben

MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV. Codex Alimentarius Hungaricus számú irányelv

MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV. Codex Alimentarius Hungaricus számú irányelv MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV Codex Alimentarius Hungaricus 2-703 számú irányelv Gyümölcsbor Fruit wine Jóváhagyta a Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság 2016. (1. kiadás) 2 I. Általános előírások 1. Ez az irányelv

Részletesebben

A BIOTECHNOLÓGIA ALAPJAI

A BIOTECHNOLÓGIA ALAPJAI A BIOTECHNOLÓGIA ALAPJAI Alapfogalmak A biotechnológia definiciója Biokémiai, mikrobiológiai és vegyészmérnöki ismeretek integrált alkalmazása; mikroorganizmusok, növényi vagy állati szövetek, vagy részeinek

Részletesebben

Eucerin AtopiControl:

Eucerin AtopiControl: trnd Projektmenetrend Eucerin AtopiControl: Rendszeres és tudatos bőrápolás az atópiás bőrgyulladás (ekcéma) kezelésére. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/eucerin-atopicontrol trnd kapcsolattartód:

Részletesebben

Birkózzunk meg közösen a makacs foltokkal.

Birkózzunk meg közösen a makacs foltokkal. trnd Projektmenetrend Vanish Oxi Action: Birkózzunk meg közösen a makacs foltokkal. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/vanish trnd kapcsolattartód: eddie@trnd.hu Tegyük még ismertebbé a Vanish Oxi Action-t.

Részletesebben

a borok finomításához

a borok finomításához a borok finomításához FINOMÍTÁS FINOMÍTŰS A kutatások mostanra sok, a borok fejlődésével kapcsolatos mechanizmusra derítettek fényt, különösen olyanokra, melyek a finomítás során végbemenő színstabilizálást

Részletesebben

Élesztőgombák felhasználása fermentációs (erjesztési) folyamatokban

Élesztőgombák felhasználása fermentációs (erjesztési) folyamatokban Élesztőgombák felhasználása fermentációs (erjesztési) folyamatokban Erjesztés Oxigén-mentes környezetben történő cukor hasznosítás Saccharomyces cerevisiae Pékélesztő Energia forrás : cukor Anaerob (oxigén

Részletesebben

Legyünk mi a legjobb Tchibo-házigazdák!

Legyünk mi a legjobb Tchibo-házigazdák! trnd Projektmenetrend Tchibo-üzletek: Legyünk mi a legjobb Tchibo-házigazdák! trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/tchibo trnd kapcsolattartód: szwiki@trnd.hu Tegyük még ismertebbé a Tchibo-üzleteket.

Részletesebben

TENA Lady: A gondtalan szárazság biztonsága. trnd Projekt. trnd Projektmenetrend

TENA Lady: A gondtalan szárazság biztonsága. trnd Projekt. trnd Projektmenetrend trnd Projektmenetrend TENA Lady: A gondtalan szárazság biztonsága. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/tena-lady w.trnd.hu/tena-lady trnd kapcsolattartód: artód: lunna@trnd.hu Közösen még ismertebbé

Részletesebben

100% természetes összetevőkből.

100% természetes összetevőkből. trnd Projektmenetrend Knorr szárazalapok: 100% természetes összetevőkből. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/knorr trnd kapcsolattartód: tiana@trnd.hu Ismertebbé tesszük a Knorr 100% természetes alapokat.

Részletesebben

MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV. Codex Alimentarius Hungaricus /1 számú irányelv

MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV. Codex Alimentarius Hungaricus /1 számú irányelv MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV Codex Alimentarius Hungaricus 2-703/1 számú irányelv Almabor Apple wine Jóváhagyta a Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság 2016. (1. kiadás) 2 I. Általános előírások 1. Ez az irányelv

Részletesebben

A SÖRCEFRE SZŰRÉSE. hasonlóságok és különbségek az ipari és házi módszer között. II. házisörfőzők nemzetközi versenye Jenei Béla 2013. március 15.

A SÖRCEFRE SZŰRÉSE. hasonlóságok és különbségek az ipari és házi módszer között. II. házisörfőzők nemzetközi versenye Jenei Béla 2013. március 15. A SÖRCEFRE SZŰRÉSE hasonlóságok és különbségek az ipari és házi módszer között II. házisörfőzők nemzetközi versenye Jenei Béla 2013. március 15. Cefreszűrés a sörfőzés folyamatában http://www.gevi.hu/leiras.html

Részletesebben

HAFRAC MAGYAR SZÖVETSÉG A KULTURÁLT ALKOHOLFOGYASZTÁSÉRT

HAFRAC MAGYAR SZÖVETSÉG A KULTURÁLT ALKOHOLFOGYASZTÁSÉRT HAFRAC MAGYAR SZÖVETSÉG A KULTURÁLT ALKOHOLFOGYASZTÁSÉRT www.alkoholtfelelosen.org ALKOHOLT FELELŐSSÉGTELJESEN 2 3 4 0 program: élvezd az italod felelősségteljesen Mi az alkohol, mi a hatása Amikor borról,

Részletesebben

Eucerin Anti-Pigment Nappali arckrém FF 30:

Eucerin Anti-Pigment Nappali arckrém FF 30: trnd Projektmenetrend Eucerin Anti-Pigment Nappali arckrém FF 30: Csökkenti a sötét foltokat és megelőzi újbóli kialakulásukat Projektblog: www.trnd.hu/eucerin-antipigment trnd kapcsolattartód: lizara@trnd.hu

Részletesebben

Söripar. Összeállította: dr. Simon László. Minden szerzői jog fenntartva

Söripar. Összeállította: dr. Simon László. Minden szerzői jog fenntartva Söripar Összeállította: dr. Simon László Minden szerzői jog fenntartva 1 SÖR A sör árpamaláta kivonatból, valamint szénhidrát-tartalmú pótanyagokból vízzel cefrézett, komlóból, illetve egyéb anyagokkal

Részletesebben

trnd Projektmenetrend FYTTIN ital és édesítőszer

trnd Projektmenetrend FYTTIN ital és édesítőszer trnd Projektmenetrend FYTTIN ital és édesítőszer FYTTIN trnd-projekt Üdvözlünk Téged legújabb közös projektünkben, amely során a FYTTIN étrend-kiegészítővel és természetes édesítőszerrel ismerkedhetünk

Részletesebben

Értékesítési beszélgetés

Értékesítési beszélgetés Gyakorlat. Műhely. Marketing Értékesítési beszélgetés Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger TARTALOM 2 GYAKORLAT. MŰHELY Értékesítési beszélgetés Szerzők: Dr. Andrea Grimm, Dr. Astin Malschinger IMPRESSZUM

Részletesebben

Bepanthen Baby & Hamánek Happy Fruit:

Bepanthen Baby & Hamánek Happy Fruit: trnd Projektmenetrend Bepanthen Baby & Hamánek Happy Fruit: Gondoskodjunk együtt kisbabánk boldog mindennapjairól! trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/bepanthen-hamanek trnd kapcsolattartód: tiana@trnd.hu

Részletesebben

Töltsük meg NAGY adag tápanyaggal gyermekünk KIS pocakját!

Töltsük meg NAGY adag tápanyaggal gyermekünk KIS pocakját! trnd Projektmenetrend Nestlé babaételek: Töltsük meg NAGY adag tápanyaggal gyermekünk KIS pocakját! trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/nestle-baba trnd kapcsolattartód: lunna@trnd.hu Tegyük közösen

Részletesebben

Egy csepp erő a bőrünknek minden napra.

Egy csepp erő a bőrünknek minden napra. trnd Projektmenetrend Vichy Minéral 89 Hyaluron Booster: Egy csepp erő a bőrünknek minden napra. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/vichy-mineral trnd kapcsolattartód: lunna@trnd.hu Ismertebbé tesszük

Részletesebben

Minden hajnak szüksége van ápolásra és törődésre.

Minden hajnak szüksége van ápolásra és törődésre. trnd Projektmenetrend Dove hajápolási termékek: Minden hajnak szüksége van ápolásra és törődésre. Projektblog: www.trnd.hu/dove-hajapolas trnd kapcsolattartód: szwiki@trnd.hu trnd Projekt Tegyük együtt

Részletesebben

Termékhasználati. útmutató. Mi van benne számodra?

Termékhasználati. útmutató. Mi van benne számodra? Termékhasználati útmutató Mi van benne számodra? Optimalizálja a sejtjeid működését Az ASEA a világ első és egyetlen redox kiegészítő készítménye. A redox jelzőmolekulák létfontosságú szerepet töltenek

Részletesebben

TE HOGY LÁTOD? Kampányolj az országos felmérés mellett, ahol a gyerekek elmondhatják a véleményüket az őket érintő témákban!

TE HOGY LÁTOD? Kampányolj az országos felmérés mellett, ahol a gyerekek elmondhatják a véleményüket az őket érintő témákban! HOGYAN CSATLAKOZHATSZ A TE HOGY LÁTOD? KAMPÁNYHOZ? Kampányolj az országos felmérés mellett, ahol a gyerekek elmondhatják a véleményüket az őket érintő témákban! Mi ez az egész? A Te hogy látod? kampány

Részletesebben

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA Mágikus SZERtartás EGÉSZséges +boldog ÉLETedért! INGYENES EGÉSZséget és boldogságot teremtő IMA Mágikus SZERtartás, amit otthonodban végezhetsz EGÉSZséges +BOLDOG életedért!

Részletesebben

Térképezzük fel a kakaó ízét

Térképezzük fel a kakaó ízét Térképezzük fel a kakaó ízét Térképezzük fel a kakaó izét Csakúgy, mint a bornál, a csokoládé egyedi íze a kakaóbab termőterülettel erősen befolyásolja. A kakaóbab íze függ a termőföld minőségétől, a termelés

Részletesebben

MINDIG LESZ ENERGIÁD HA TÖBB ENERGIÁRA VAN SZÜKSÉGED

MINDIG LESZ ENERGIÁD HA TÖBB ENERGIÁRA VAN SZÜKSÉGED MINDIG LESZ ENERGIÁD HA TÖBB ENERGIÁRA VAN SZÜKSÉGED OXXO ENERGY DRINK ÉRD EL AMIROL ÁLMODSZ Az OXXO ENERGY DRINK első 5 éve és hogyan tovább 2011-ben alakult a cég. Az OXXO CLASSIC volt az első termék

Részletesebben

Maláták használata. Barla Roland Spíler, Budapest 2013.03.15.

Maláták használata. Barla Roland Spíler, Budapest 2013.03.15. Sörfozés haladóknak III. Maláták használata Barla Roland Spíler, Budapest 2013.03.15. Maláta Malátázás folyamata Maláta enzimeinek hatásai Maláta típusai, fajtái Maláták használata Maláta: mesterségesen

Részletesebben

VALÓDI KINCSEK AJÁNDÉKBA

VALÓDI KINCSEK AJÁNDÉKBA VALÓDI KINCSEK AJÁNDÉKBA ÖRÖMMEL NYÚJTJUK ÁT ÖNNEK ÜNNEPI KATALÓGUSUNKAT, BENNE EGYEDI AJÁNLATAINKKAL A KARÁCSONYI ÉS ÉV VÉGI AJÁNDÉKOZÁSHOZ. Tökéletességre való törekvésünk jegyében ünnepi csomagajánlatainkat

Részletesebben

Eucerin Aquaphor: Speciális bőrápolás a száraz, sérült bőr számára. trnd Projekt. trnd Projektmenetrend

Eucerin Aquaphor: Speciális bőrápolás a száraz, sérült bőr számára. trnd Projekt. trnd Projektmenetrend trnd Projektmenetrend Eucerin Aquaphor: Speciális bőrápolás a száraz, sérült bőr számára trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/eucerin-aquaphor trnd kapcsolattartód: lizara@trnd.hu Eucerin Aquaphor trnd-projekt

Részletesebben

KÉZMŰVES TEJTERMÉKEK

KÉZMŰVES TEJTERMÉKEK KÉZMŰVES TEJTERMÉKEK Szlanyinka Edina Kis-, Közép-, Agrárvállalkozók, Sajtkészítők Egyesülete titkára Vidékfejlesztési Minisztérium, Budapest, 2014. április 1. HIÁNYZIK A POLCOKRÓL! Az össz. sajtfogyasztásunkban

Részletesebben

Projektmenetrend. Szabaduljunk meg együtt a korpától! Korpamentesség egy életen át*? Világszerte több millióan** tesztelték.

Projektmenetrend. Szabaduljunk meg együtt a korpától! Korpamentesség egy életen át*? Világszerte több millióan** tesztelték. Márkaguruk Klubja Projektmenetrend Szabaduljunk meg együtt a korpától! Korpamentesség egy életen át*? Világszerte több millióan** tesztelték. ÜDVÖZÖLJÜK A PROJEKTBEN! Üdvözöljük a Head & Shoulders Márkaguru-projektünkben!

Részletesebben

78. OMÉK ÉLELMISZER DÍJ ÉVI PÁLYÁZATI KIÍRÁS 3 KATEGÓRIÁBAN

78. OMÉK ÉLELMISZER DÍJ ÉVI PÁLYÁZATI KIÍRÁS 3 KATEGÓRIÁBAN 78. OMÉK ÉLELMISZER DÍJ 2017. ÉVI PÁLYÁZATI KIÍRÁS 3 KATEGÓRIÁBAN i. Kistermelő, vagy kézműves terméket előállító mikrovállalkozás terméke ii. Kisvállalkozás által előállított termék iii. Közepes-és nagyvállalkozás

Részletesebben

Segít megvédeni fogaidat a saverózió káros hatásaitól.

Segít megvédeni fogaidat a saverózió káros hatásaitól. trnd Projektmenetrend Sensodyne Pronamel fogkrém: Segít megvédeni fogaidat a saverózió káros hatásaitól. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/sensodyne-pronamel trnd kapcsolattartód: eddie@trnd.hu Tegyük

Részletesebben

A pálinka vásárlási döntést befolyásoló tényezők Dr. Fodor Mónika, főiskolai docens Dr. Totth Gedeon, főiskolai tanár

A pálinka vásárlási döntést befolyásoló tényezők Dr. Fodor Mónika, főiskolai docens Dr. Totth Gedeon, főiskolai tanár A pálinka vásárlási döntést befolyásoló tényezők Dr. Fodor Mónika, főiskolai docens Dr. Totth Gedeon, főiskolai tanár Wessling Pálinka konferencia 2014. Május 21. Budapest A kutatás módszertana (1) Kvalitatív

Részletesebben

MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV Codex Alimentarius Hungaricus számú irányelv

MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV Codex Alimentarius Hungaricus számú irányelv MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV Codex Alimentarius Hungaricus 2-701 számú irányelv Gyümölcsbor alapú alkoholos italok Fruit wine based alcoholic beverages I. Általános előírások 1. Ezen irányelv a gyümölcsbor alapú

Részletesebben

DUNA. A folyó közelsége biztosítja az exkluzív légkört ahely számára. Teraszhelyiségünkben és a 200 fő

DUNA. A folyó közelsége biztosítja az exkluzív légkört ahely számára. Teraszhelyiségünkben és a 200 fő Rendezvény központ Üdvözöljük A Római-part legújabb gyöngyszeme, ahely, csodálatos dunai panorámával várja kedves vendégeit. Hatalmas kertünkben közvetlenül a folyóparton gyönyörködhet a Dunában egy pohár

Részletesebben

Klasszikus vajkrém. Készítése: Vaj és porcukor keveréke, akár ízesíthetjük is. Előnye:

Klasszikus vajkrém. Készítése: Vaj és porcukor keveréke, akár ízesíthetjük is. Előnye: A tortázást a piskóta után a vajkrémek határozzák meg. Mostanra már jó pár próbán túl vagyok, bátran állítom, hogy bármikor készítek már főzött krémet is. A klasszikus vajkrém nagyon vajas én nem szeretem,

Részletesebben

Dr. Buzás Gizella Szakáruismeret könyve és Bodor Éva jegyzete alapján készítette: Friedrichné Irmai Tünde. Alkoholtartalmú italok 2.

Dr. Buzás Gizella Szakáruismeret könyve és Bodor Éva jegyzete alapján készítette: Friedrichné Irmai Tünde. Alkoholtartalmú italok 2. Dr. Buzás Gizella Szakáruismeret könyve és Bodor Éva jegyzete alapján készítette: Friedrichné Irmai Tünde Alkoholtartalmú italok 2. rész Sörök A sör árpamalátából vagy enzimes úton lebontott árpából,

Részletesebben

A N N O TERMÉKKATALÓGUS

A N N O TERMÉKKATALÓGUS TERMÉKKATALÓGUS Bio Pálinkák E pálinkákban jelen van a Bükk hegység érintetlen környezete és a napsütötte nyári gyümölcs zamata. Egyedülálló íz harmóniáját a bio termékek előállításakor megkövetelt technológiai

Részletesebben

A LEGO LABIRINTUS. [ A lehetőségek száma szinte végtelen. ]

A LEGO LABIRINTUS. [ A lehetőségek száma szinte végtelen. ] 21305 A LEGO LABIRINTUS A LEGO Labirintus a klasszikus golyó és labirintus játék újabb, változata, amely még élvezetesebbé teszi a kreatív LEGO építést. A teljes egészében LEGO elemekből készült LEGO Labirintus

Részletesebben

ERASMUS SZAKMAI GYAKORLATI BESZÁMOLÓ

ERASMUS SZAKMAI GYAKORLATI BESZÁMOLÓ NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM APÁCZAI CSERE JÁNOS KAR ERASMUS SZAKMAI GYAKORLATI BESZÁMOLÓ Gyakorlati hely: Park Hotel Le Sorgenti Gyakorlat időtartama: 2012. május 01.-augusztus 01. Készítette: Szabó Alexandra

Részletesebben

A gyümölcs felhasználásának különböző formáit különböztetjük meg, pl.: A gyümölcs darabossága szerint megkülönböztetünk:

A gyümölcs felhasználásának különböző formáit különböztetjük meg, pl.: A gyümölcs darabossága szerint megkülönböztetünk: Áruismeret Dzsemek A NYERSÁRU A kiváló minőségű dzsemek előállításának alapfeltétele a kifogástalan nyersanyagok felhasználása. A gyümölcs felhasználásának különböző formáit különböztetjük meg, pl.: Friss

Részletesebben

Sörfőzdék és söreik. Kisüzemi sörfőzdék Magyarországon. 4. oldal. Főzdetérkép. 12-13. oldal. Mire figyelj sörkóstolás közben? 14. oldal.

Sörfőzdék és söreik. Kisüzemi sörfőzdék Magyarországon. 4. oldal. Főzdetérkép. 12-13. oldal. Mire figyelj sörkóstolás közben? 14. oldal. Sörfőzdék és söreik Kisüzemi sörfőzdék Magyarországon Főzdetérkép Mire figyelj sörkóstolás közben? Programok 4. oldal 12-13. oldal 14. oldal 23. oldal A kiadványt készítette 1 a Köszöntő Lager vagy IPA?

Részletesebben

Essence Ultime Caviar + Hair Renew termékcsalád:

Essence Ultime Caviar + Hair Renew termékcsalád: trnd Projektmenetrend Essence Ultime Caviar + Hair Renew termékcsalád: Mindennapi hajápolás luxus összetevőkkel. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/essence-ultime trnd kapcsolattartód: tiana@trnd.hu

Részletesebben