TARTALOM. 92 pácienskocka 32 szürkelázkocka (24-24 kék, vörös, zöld és sárga) röviden bacik röviden páciensek

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TARTALOM. 92 pácienskocka 32 szürkelázkocka (24-24 kék, vörös, zöld és sárga) röviden bacik röviden páciensek"

Átírás

1

2 Ebben a játékban mind egy kórház igazgatói vagytok. A kórházatok előtt hosszú sorokban állnak a pánciensek. A célotok az, hogy a kórházatok mindennel fel legyen szerelve és a legjobb szolgáltatást nyújtsa. Ám miközben sorra nyitjátok az új kórtermeket, a legmodernebb technikával felszerelt műtöket, kórházaitokban agresszíven terjed a szürkeláz bacilusa, ami miatt aztán egész osztályokat kell karantén alá helyeznetek! TARTALOM 92 pácienskocka 32 szürkelázkocka (24-24 kék, vörös, zöld és sárga) röviden bacik röviden páciensek 28 speciális helyiséglap 16 alapkórteremlap 8 plusz kórteremlap (14 fajta, mindből 2) (4-4 sárga, vörös, zöld és kék) (2-2 sárga, vörös, zöld és kék) 8 pluszakció-jelző 4 akciókorong 4 előtérlap Helló! A nevem Szürkécske, én vagyok a Szürkelázbacilusok Társaságának szóvivője. A jelmondatunk ez: Na, nem vagyunk mi olyan rosszak! Egy minimális hőemelkedés, egy kis játékoskönyök, ennyit okozunk mindössze; most tényleg, ez olyan rettenetes? Különben is, azért vagyok itt, hogy megtanítsalak titeket a játék legfontosabb szabályaira. Ha meglátsz valahol, akkor ott mindig nagyon figyelj - így aztán a társaim a többiek kórházaiban szaporodnak majd el, nem nálad. Kivéve persze, ha te hívsz el minket látogatóba!

3 ELŐKÉSZÜLETEK Mind vegyetek egy előtérlapot és mind a négy színben egy alapkórteremlapot; a maradék előtérlapokat és alapkórtelemlapokat rakjátok vissza a dobozba. A kapott öt lapból állítsátok össze kórházatokat (l. Kórházlapok lerakása). Ezután a speciális helyiségek lapjait fordítsátok képpel lefelé, keverjétek meg, majd húzzatok nyolc különbözőt (ha duplumot húztok, azt hagyjátok figyelmen kívül). Ha már megvan a nyolc eltérő speciális helyiség, ezeket duplumkaikkal együtt rakjátok ki az asztal közepére; a nyolc pakli mellé rakjátok le a plusz kórtermek négy pakliját is. Ez a tizenkét pakliban lévő 24 lap alkotja a piacot. A maradék kétszer hat speciális helyiséget rakjátok vissza a dobozba. Az összes páciens- és szürkelázkockát szórjátok a húzózsákba. A plusz akciók jelzőit rakjátok le a piac mellé. alapkórterem hátoldala normál lapok hátoldala Az lesz a kezdőjátékos, aki utoljára járt közületek kórházban. Ő elveszi magának a négy akciókorongot, a húzózsákot pedig odaadja bal oldali szomszédjának. Kezdődhet is a játék, és innentől mindig az óramutató járása szerinti sorrendben jöttök majd egymás után. Ha csak ketten játszotok, az összes speciális helyiség duplumát rakjátok vissza a dobozba. Példák a kezdőkórházak kialakítására, betartva a kórházlapok lerakásának szabályait (l. a következő oldalon).

4 KÓRHÁZLAPKÁK LERAKÁSA A játék során folyamatosan bővítitek és átépítitek a kórházakat, lerakva, eltávolítva, áthelyezve a kórházlapkákat. Eközben több szabályt be kell tartanotok: Minden lapkát úgy kell lerakni, hogy legalább egy átjáróval kapcsolódjon a kórház többi részével (egy lapkán 1-4 átjáró van). Lapja lerakható úgy, hogy átjárója túloldalán fal legyen, amennyiben legalább egy nyitott átjáróval kapcsolódik a kórházhoz. Minden lapkát úgy kell lerakni, hogy közvetlenül vagy közvetetten (egymásba nyíló lapkák során át) kapcsolódjon az előtérhez. Lapka nem rakható rá másik lapkára. A kórház lapkái nem alkothatnak két vagy több különálló csoportot.

5 Lap csak akkor rakható le úgy, hogy nyitott átjáróval kapcsolódjon karantén alatt lévő laphoz (l. lentebb), ha ugyanakkor nyitott átjáróval kapcsolódik legalább egy nem karaktén alatt lévő laphoz. A kórház bejáratának mindig az utcára kell nyílnia, hogy ott sorakozhassanak a várakozó páciensek. Ennélfogva az előtérlap bejárata nem keríthető be kórházlapokkal. Ha olyan lapot szereztek, amit nem tudtok vagy nem akartok lerakni, rakjátok félre kórházatok mellé. Utóbb, amikor rajtatok van a sor, az ilyen lapot minden további költség megfizetése nélkül lerakhatjátok. Arra azonban vigyázzatok, hogy egy játékosnak legfeljebb két félrerakott kórházlapja lehet egyszerre. A félrerakott kórházlapokért a játék végén nem jár pont! E fejezeben néhány szót és fogalmat tisztázunk. TERMINOLÓGIA A szabályokban a kapcsolódó azt jelenti, hogy két lap egymás mellett van, ráadásul nyitott átjáróval össze vannak kötve - vagyis mindkét lapon átjárónak kell lennie a másik felé. A szomszédos szintén két egymás melletti lapot jelent, de az nem számít, hogy össze vannak-e kötve nyitott átjáróval vagy sem. Minden kórháznak van várólistája, ez a kórház előtt sorban várakozó pácienseket jelenti (a számuk akár nulla is lehet). Ha egy páciens felkerül a várólistára, a sor végére kell rakni. Egy várólistán bárhány páciens lehet. A várólistában csak páciensek lehetnek, szürkelázbacilusok (azaz szürke kockák) nem.

6 Minden kórházlap látható egy kartonozó részlete. Négy lapka sarkai együtt kiadnak egy egész köralakú kartonozót. A játék végén minden terjes kartonozótokért pontokat kaptok, azonban ezeken keresztül könnyebben terjednek a bacilusok. Ha egy kórházlapon szürkelázkocka van, az a lap karantén alá kerül. Ez azzal jár, hogy a lap nem használható semmire, amíg nem fertőtlenítik. Minden olyan kórházlap, amin nincs szürkelázkocka, fertőtlenítettnek számít, és biztonságosan felhasználható. A JÁTÉK MENETE A soron lévő játékosnak a négy plusz négy szabályra kell figyelnie, ugyanis fordulójában: a) Húznia kell négy páciens/szürkelázkockát, és ezeket le kell raknia. Az akciókat nem kell külön-külön végrehajtani, tetszőleges sorrendben, megoszva és egyesítve végrehajtjatók. Például a soron lévő játékos húz egy pácienst, mg egyet, majd végrehajtja négy akcióját, és csak utána húzza a harmadik és negyedik páciensét. b) Végrehajthat négy akciót. A) Páciens/szürkelázkockák húzása és lerakása A soron lévő játékos fordulója legelején annak bal oldali szomszédja húz négy kockát a zsákból, és azokat a markába szorítja - sem ő, sem más nem nézi meg azokat. Amikor a soron lévő játékos azt mondja, hogy Új pácienst kérek!, akkor szomszédja a markából kiejt egy kockát. Ezt a játékosnak még azelőtt el kell helyeznie, hogy kérné a következő új pácienst. Ha a kocka páncienskocka, azt vagy a saját, vagy másik játékos várólistájának a végére kell raknia. A játékosok legelső fordulójukban nem húzhatnak szürkelázkockát; ha mégis ilyet húz valaki, azt a piac melletti készletbe kell rakni, és helyette másik kockát kell húzni. Ez a további fordulókra már nem igaz! Ha a kocka bacilus, az nem várólista végére kerül, hanem egy tetszőleges kórház valamelyik lapjára (az előtérre is lehet) le kell rakni, ami így karantén alá kerül. Ha az adott kórházban éppen nincs karantén alatt lévő lap, bármelyik lap választható; ha már van ott legalább egy karantén alatt lévő lap, olyan lapra kell lerakni a szürke kockát, ami ugyan nincs karantén alatt, de szomszédos legalább egy karantén alatt lévő lappal. Ha a kocka olyan lapra kerül, amelynek van olyan sarka, ami egy teljes kartonozó része, egy másik szürke kocka lerakható egy olyan, karantén alatt nem lévő lapra, aminek egy sarka része ugyanennek a kartonozónak. Ezt a szürke kockát a piac melletti készletből kell elvenni; ha ott nincs egy szürke kocka sem, a bacilusnak ez a továbbterjedése mindenképp elmarad.

7 Egy szürke kocka kihúzása után legfeljebb két lap vehető karantén alá. (Persze újabb bacilusok húzása miatt újabb lapok kerülnek majd karatén alá.) a zsákból húzott szürke kocka a készletből elvett szürke kocka Annak a lapnak, amelyre a kihúzott szürke koc- ka került, van (két) olyan sarka, ami egy teljes kartonozó része. A készletből elvehető egy újabb szürke kocka, ami lerakható egy olyan szomszédos lapkára, amelynek egy sarka ugyanezen teljes kartonozó része. Ebben a kórházban már van egy karantén alatt lévő lap. Az újonnan felhúzott szürke kocka bármelyik ezzel szomszédos lapra lerakható. B) A négy akció A soron lévő játékos a páciensek húzása előtt, után vagy közben végrehajthat akciót, akciókat. Minden akciót teljesen végre kell hajtani, mielőtt egy újabb akció kezdődne. A játékhoz tartozik négy akciókorong: amikor a soron lévő játékos végrehajt egy akciót, egy akciókorongját lerakja bal oldali szomszédja elé. Így könnyű követni, hogy hány akciót hajtott már végre és még mennyi akcióra van lehetősége. Hacsak külön nincs feltüntetve, egy akció többször is végrehajtható. A lehetséges akciók: AKCIÓ Páciensek fogadása A játékos a várólista elejéről egy vagy több páncienst befogad a megfelelő színű kórtermekbe. Egy kórteremben csak egy páciens lehet (kivéve bizonyos speciális lap megléte esetén). A páciensnek és a kórteremnek ugyanolyan színűeknek kell lenniük. Egy akció során több páciens is befoadható: addig lehet egyesével befogadni a pácienseket, amíg olyan nem következik a várólistán, akit nem lehet befogadni. Karantén alatt lévő kórterembe nem fogadható be páciens, viszont befogadható olyan kórterembe, amit csak karantén alatt lévő lapon, lapokon áthaladva lehet megközelíteni (vagyis a karantén nem korlátozza a páciensek mozgását). Először a vörös, majd a sárga páciens befogadható, hiszen van megfelelő színű üres kórterem a kórházban. A zöld kórterem hiába üres, karantén alatt van, így a zöld páciens már nem fogadható be, az akció véget ért.

8 AKCIÓ Gyógyítás A játékos választ egy színt (ami nem lehet szürke), és a kórházában az összes ilyen színű, kórtermen vagy speciális lapon lévő páciensét meggyógyítja. Ezeket a pácienskockákat a lapokról maga elé veszi saját készletébe. Innentől ezek a kockák a pánciensekért a TB-től kapott ellenszolgáltatást jelképezik, és elkölthetők lapkavásárlásra, de megtarthatók pontként is. A karantén alatt lévő lapokon lévő páciensek nem gyógyíthatók meg, de az ugyanilyen színű, nem karantén alatt lévő páciensek igen. AKCIÓ Szerződéskötés Ha egy adott fajta speciális lapra még nincs szerződés kötve, a soron lévő játékos, a paklit kórháza mellé rakhatja, ha a paklira rárak a saját készletéből legalább két, tetszőleges színű pácienskockát. A játékos ezutáni fordulóiban elvehet egy lapot ebből a pakliból (ha még van ott lap), nyomban lerakva kórhába a lerakási szabályok betartásával, vagy félrerakhatja kórháza mellé későbbi felhasználásra. Ha ekkor még vagy egy lap a pakliban, a paklit, rajta a pácienskockákkal, vissza kell raknia a piacra. Ha viszont a soron lévő játékos hiába köt szerződést, mert még nem vett el ilyen típusú speciális lapot, de úgy kerül rá sor, hogy a pakli már üres, visszakapja a kockáit. Ez talán a játék legfontosabb része. Ha az ár túl alacsony, a többiek felvásárolják előled a lapokat. Ha viszont túl magas árat szabsz, túl drágán fogod megvenni a lapokat. AKCIÓ Építkezés Az akcióval speciális lapot vagy plusz kórteremlapot vehetsz, de ezekre nem teljesen ugyanazok a szabályok vonatkoznak: Speciális lap vásárlása: Csak olyan speciális lapot vehetsz meg, amelyre már kötött valaki szerződést! Ilyen lapot vehetsz a piacról, de vehetsz másik játékos kórháza mellől is. A vásárláskor ki kell fizetned az árat, vagyis a saját készletedből pontosan annyi és olyan színű pácienskockákat kell a dobozba visszaraknod, mint amilyenek a pakli tetején vannak. Ezután elveszel a pakliból egy lapot, és azt a lerakási szabályok betartásával kórházadba rakod, vagy félreteszed kórházad mellé. Egy speciális lapfajtából legfeljebb egyet vásárolhatsz (nem lehet két ugyanolyan speciális lapod). Ha egy pakli utolsó lapját vetted meg, az árjelző kockákat a pakli tetejéről rakd vissza a dobozba (ha a pakli a piacon volt), illetve add vissza annak a játékosnak, aki a szerződést kötötte (ha a pakli az ő kórháza mellett volt). Ha egy másik játékosnál lévő pakliból vásárolsz, ő a készletből kap egy pluszakciójelzőt (kivéve, ha a készlet kifogyott). Plusz kórterem vásárlása: Egyszerűen két tetszőleges pácienskockát saját készletedből vissza kell raknod a dobozba, hogy elvehess a piacról egy tetszőleges pusz kórtermet, amit nyomban le is raknod kórházadba. Plusz kórtermeknél nincs előzetes szerződéskötés. Egy fordulóban egy bizonyos színű plusz kórteremből azonban legfeljebb egyet vásárolhatsz.

9 AKCIÓ Páciens mozgatása A játékos kiválasztja egy várólistás páciensét, és áthelyezi azt bárhová máshová várólistáján. AKCIÓ Pluszakció-jelző elvétele A játékos elvesz a készletből egy pluszkació-jelzőt, lerakva azt saját készletébe, hogy majd később felhasználja. A soron lévő játékos bárhány ilyen jelzőt visszaadhat, hogy mindegyikért végrehajtson egy plusz akciót. Ha a készletben nincs ilyen jelző, az akció nem hajtható végre. A soron lévő játékos bárhány pluszakciójelző visszaadhat fordulójában, viszont elvenni legfeljebb kettő vehet el a készletből. AKCIÓ Fertőtlenítés A játékos bármelyik kórházról levesz egy szürke kockát, és azt a piac melletti készletbe rakja. Fertőtlenítés következtében előállhat olyan helyzet, hogy egy kórház karantén alatt lévő részei elszakadnak egymástól. AKCIÓ Átépítés Fordulónként csak egyszer lehet átépíteni. A játékos saját kórházában elmozgat, átforgat vagy onnét eltávolít legfeljebb két lapot. Eközben ideiglenesen a kórház több részre szakadhat, de az akció végén előálló helyzetnek meg kell felelnie a lapok lerakásáva vonatkozó szabályoknak. Átépítés nem érinthet olyan lapot, ami karantén alatt van, de olyat sem, amelyiken van páciens. Az átépítés során lerakhatók korábban félretett lapok is, ezek nem számítanak bele a kétlapos limitbe. Ha a játékos az átépítés során eltávolít egy vagy két lapot, azt vagy azokat félre kell tennie kórháza mellé. A FORDULÓ VÉGE A soron lévő játékos fordulója véget ér, ha elhasználta négy akcióját és lerakta mind a négy kihúzott páciens/szürkelázkockát. A bal oldali szomszédja következik, aki átadja a húzózsákot az ő bal oldali szomszédjának, a neki átadott akciókorongokat viszont megtartja. Ilyesformán a zsák mindig a következő játékosnál van, aki szép lassan az akciókorongokat is megkapja addigra, mikorra ő kerül majd sorra.

10 A JÁTÉK VÉGE A játék akkor véget ér, ha az alábbiak valamelyike megtörténik: a) Megveszitek az utolsó lapot is. b) Kihúzzátok a zsákból az utolsó pácienst. Az a játékos, aki kiváltotta a játék végét, befejezi a fordulóját, de rá többé már nem kerül sor; a többiek még mind sorra kerülnek egyszer. Az a) eseteknél, a szerződéseknél az számít megvételnek, amikor a pakliból a lap a kórházba (vagy a kórház mellé) kerül. Ezekben a végő fordulókban már nincs húzás a zsákból - az a) esetben sem. PONTOZÁS 1-1 pontot kaptok az alábbiakért: minden, a kórházatokba lévő speciális lapért minden, a kórházatokban lévő teljes kartonozóért a saját készletetekben lévő minden két kockáért ha üres a várólistátok A lapok sarkában látható ez a jel, és arra figyelmeztet, hogy ez a lap egy pontot ér a játék végén. A kartonozókról se feledkezzetek meg! Döntetlen esetén az győz, akinek az érintettek közül kevesebb lapból áll a kórháza. Ha ez is egyenlő, az győz, akinek kevesebb kartonozója van. Ha még ez is egyenlő, az érintettek közül az győz, aki hosszabb ideje egészséges. FONTOS A speciális lapok Minden speciális lap ad valami bónuszt: új akciólehetőséges, egy alapakció hatékonyabb használatát vagy valami mást. Azonban ezt csak akkor biztosítja, ha szabályosan le lett rakva a kórházba, és nincs karantén alatt. Ha egy speciális lap új akciólehetőséges biztosít, használatához akciókorong kell; ezt a lapon az akciókorongra mutató zöld nyíl jelzi. Ha egy speciális lap egy alapakció hatékonyabb használatát teszi lehetővé, a lapon látható egy akciókorong, valamint az adott akció neve. Ha egy speciális lapon nem látható akciókorong, használatához nem kell akciókorong költeni. Hogy pontosan hogyan és mire képes a lap, az a következő oldalon olvasható. Ha egy lapon rózsaszín kocka van, az tetszőleges színű kockát jelöl.

11 Raktár A raktárhoz kapcsolódó kórterembe, valamint az ugyanilyen színű kórtermekbe még egy páciens befogadható. Váró Gyógyításnál a váróhoz kapcsolódó kóteremmel megegyező színű összes páciensed meggyógyítható. Karbantartás Minden körben kapsz egy plusz átalakítás akciót - de továbbra is csak fordulónként egyszer alakíthatsz át. Átalakításnod három vagy négy lapra is kiterjedhet. Ajándékbolt Egy akciókorongért a dobozból egy pácienskockát (tehát szürke kockát nem) a saját készletedbe rakhatsz. Biztonsági szolgálat Ha valaki olyan pakliból vesz lapot, amelyre neked van szerződésed, az árat nem a dobozba rakja vissza, hanem neked fizeti ki. Gazdasági osztály Amikor kifizeted egy lap árát, csak az árukockák száma számít, a színük nem. Priorizáló Páciens mozgatása akció során szabadon átalakíthatod a várólistádat. Menza Ha fordulód elején a menza nincs karantén alatt, elvehetsz a készletből egy pluszakció-jelzőt (ha a készlet kifogyott, elveheted a jelzőt egy másik játékostól). Labor Fertőtlenítésnél a szürke kocka saját készletedbe kerül. Vásárlásnál és a játék végén két szürke kocka egy pácienskockának számít. Gyógyszertár Egy akciókorongért a várólistád első páciensét a saját készletedbe rakhatod. Patológia Egy akciókorongért egy 2x2-es területről (lehet hiányos is) leveheted az összes szürke kockát. A lap fordulónként egyszer használható csak. Ha a laborod is van, a levettek közül egy szürke kockát megtarthatsz. Fertőtlenítő Ez a lap nem kerülhet karantén alá, így már a létével korlátozza a bacilusok terjedését. Baleseti osztály Amikor egy páciens kerül a várólistádra, nyomban rakd a baleseti osztályra, ha az üres (akkor is, ha egy másik játékos rak pácienst várólistád végére). Normál befogadási akció során ide nem rakható páciens. Helikopter-leszállóhely Nem szükséges, hogy a kórházadban a lapok kapcsolódjanak. Ha ez a lap karantén alatt van, új lap csak a normál szabályok szerint rakható le, de a már lerakott, nem kapcsolód lapok továbbra is kifejtik hatásukat.

12 ÁTTEKINTÉS Fordulódban négy kockát húzol és négy akciót hajtasz végre. Bal oldali szomszédod húz négy kockát, és egyesével kiadja neked ezeket, amikor kéred. A következő kocka kikérése előtt az előzőt el kell helyezned. Két kikérés közben akciót, akciókat is végrehajthatsz. A pácienskockát add egy várólista (rendszerint a saját várólistád) végére. A szürkelázkockát rakd egy kórházra (rendszerint más kórházára). Ha a kockát teljes kartonozós lapra rakod, a fertőzés továbbterjedhet onnét. Páciensek befogadása Gyógyítás Szerződéskötés Építkezés Páciens mozgatása Pluszakciójelző Fertőtlenítés Átépítés Várólistád elejéről a pácienseket rakd a megfelelő színű üres kórtermekre, amíg tudod. Karantén alatt lévő kórterembe ne! Egy színből az összes páciensedet gyógyítsd be (saját készletedbe átrakva). Karantén alatt lévő kórteremből nem! A piacról vegyél el egy pakli speciális lapot és rakd rá az árát a saját készletedből (legalább két pácienskocka). A következő fordulódban a pakliból egy lapot (ha még van ott lap) akció nélkül kórházadba rakhatsz. Speciális lap: Válassz egy létező szerződést, és az árát fizesd ki (a saját készletedből a dobozba). A lapot rakd le kórházadba. Ha a pakli másvalaki előtt volt, ő kap egy pluszakció-jelzőt a készletből. Plusz kórterem: Fizess be 2 pácienskockát és a piacról a kórházadba rakj le egy plusz kórtermet. A várólistádon belül helyezd át tetszőlegesen egy páciensedet. A készletből vegyél el egy pluszakció-jelzőt. Fordulódban legfeljebb kétszer! Vegyél le egy szürke kockát és rakd a piac melletti készletbe. Kórházad legfeljebb 2 lapját rendezd át (a szabályokat betartva). A játék véget ér, ha: a) megveszitek az utolsó lapot b) kihúzzátok az utolsó pácienst is a zsákból. minden speciális lapért minden teljes kartomozóért minden 2 pácienskockáért a saját készletben üres várólistáért 1 p o n t Tervező: Mark Klassen Illusztrátor és tördelő: Michael Christopher Művészeti vezető: Richard Doc Diosi Fejlesztési vezető: Kevin Nesbitt Játéktesztelők: Jeff Watts, Chris Kraska, Chris Nyrhila, Dave Malesich Fordító: Thaur (thaur@fre .hu) A tervező a Game Artisans of Canada tagja. Köszönet: Michelle Klassennek, Steven Duecknek, Matt Thiessennek, Graeme Jahnsnak, Jay Cormiernek, Sean Rossnak, Clive Lovettnek, David Shortnak, Graeme Duecknek, Kirt Purdynak, Jeremy Wedelnek, Matt Musselmannak, Andrei Filipnek, J.C.-nek, Christoph Brandtnak, Mark Zukowskinak, Jesse Oliviernek, Justun Channak, Mark Petersnek, Don Kirkbynek, Peter Reindhardtnak, Jeff Bergennek, Greg Vegtnek, Laura Vegtnek, Andrew Klassennek, Elaine Klassennek, Yves Tourignynak, Al Leducnak, Daryl Chow-nak, Rob Bartelnak

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál. Coloretto

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál. Coloretto Coloretto Tervezte: Michael Schacht Kiadja: ABACUSSPIELE Verlags GmbH & Co. KG, 63303 Dreieich info@abacusspiele.de www.abacusspiele.de 3-5 játékos részére, 8 éves kortól, játékidő kb. 30 perc Összefoglaló

Részletesebben

Tartozékok. 4 játéktábla (sárga, vörös, zöld, kék) ezek együtt alkotják a pontsávot (1-100)

Tartozékok. 4 játéktábla (sárga, vörös, zöld, kék) ezek együtt alkotják a pontsávot (1-100) Tartozékok 4 játéktábla (sárga, vörös, zöld, kék) ezek együtt alkotják a pontsávot (1-100) 5 nagy alattvaló (1-1 minden színben) 5 kis alattvaló (1-1 minden színben) 5 láda 5 100/200-as lapka hátlap Fontos:

Részletesebben

Tartozékok Játékötlet

Tartozékok Játékötlet Tartozékok 1 játéktábla Az Aranysziget Tartozékok Játékötlet Előkészületek 4 kapitánybábu (piros, sárga, zöld, kék) 4 hajóbábu (piros, sárga, zöld, kék) 64 kalózkártya (16-16 piros, sárga, zöld és kék)

Részletesebben

ZSÁKBAMACSKA. zsákbamacskakártya. 4 egérkártya (2, 3, 4, 6 egér) 76 egér (68 fekete egyes és 8 zöld ötös ) kezdőjátékos-jelző

ZSÁKBAMACSKA. zsákbamacskakártya. 4 egérkártya (2, 3, 4, 6 egér) 76 egér (68 fekete egyes és 8 zöld ötös ) kezdőjátékos-jelző ZSÁKBAMACSKA Zsákbamacska, szó szerint. A zsákban jó és rossz macskák is vannak. Miután minden játékos beletett egy macskát (vagy kutyát... vagy nyulat), mind blöffölni meg trükközni próbálnak. A játék

Részletesebben

A két harcmodor kétféle taktikát, játékstílust jelent, és ki-ki eldöntheti, inkább melyikre támaszkodik - vagy inkább mindkettőre.

A két harcmodor kétféle taktikát, játékstílust jelent, és ki-ki eldöntheti, inkább melyikre támaszkodik - vagy inkább mindkettőre. Az 5. századi Anglia: változások, új kor kezdete. A rómaiak eltávoztak, a szászok pedig meghódították a szigetet. A kereszténység még nem erősödött meg, még küzd a kelta vallsásal. A játék ezekben a bizonytalan

Részletesebben

Építészpárbaj 2 játékos részére, 10 éves kortól

Építészpárbaj 2 játékos részére, 10 éves kortól Építészpárbaj 2 játékos részére, 10 éves kortól A JÁTÉK CÉLJA Anglia, 12. század. Fülöp perjel és Waleran püspök ki nem állhatják egymást. Fülöp perjel egész Anglia legszebb katedrálisának megépítéséről

Részletesebben

A játékot tervezte Wolfgang Panning; 2 4 személyre, 8 éves kortól

A játékot tervezte Wolfgang Panning; 2 4 személyre, 8 éves kortól A játékot tervezte Wolfgang Panning; 2 4 személyre, 8 éves kortól A Taj Mahal - Mughal maharadzsa lenyűgöző szerelmi vallomása hitveséhez - már majdnem kész. Már csak a színpompás mozaikok hiányoznak.

Részletesebben

Egy játék 2-3 aranyra éhes játékosnak, 8 éves kortól.

Egy játék 2-3 aranyra éhes játékosnak, 8 éves kortól. Egy játék 2-3 aranyra éhes játékosnak, 8 éves kortól. Arany! Arany! Semmi más, csak arany, ameddig a szem ellát. Az arany szamaraknak sok esetben hasznukat vesszük. De légy óvatos: a makacs vadállatok

Részletesebben

Filou Zsákbamacska. Tervezte: Friedemann Friese Kiadja: 2F-Spiele Am Schwarzen Meer 98 D-28205 Bremen friedemann@2f-spiele.de www.2f-spiele.

Filou Zsákbamacska. Tervezte: Friedemann Friese Kiadja: 2F-Spiele Am Schwarzen Meer 98 D-28205 Bremen friedemann@2f-spiele.de www.2f-spiele. Filou Zsákbamacska Tervezte: Friedemann Friese Kiadja: 2F-Spiele Am Schwarzen Meer 98 D-28205 Bremen friedemann@2f-spiele.de www.2f-spiele.de 3-5 játékos részére, 8 éves kortól, játékidő 20 perc A játék

Részletesebben

Életkor: 6+ Játékosok száma: 2 4 Játékidő: 20 perc JÁTÉKLEÍRÁS

Életkor: 6+ Játékosok száma: 2 4 Játékidő: 20 perc JÁTÉKLEÍRÁS Életkor: 6+ Játékosok száma: 2 4 Játékidő: 20 perc JÁTÉKLEÍRÁS A Dr. Knizia ajánlata sorozat olyan játékokból áll, amelyeket a matematikai tudományok doktora, Reiner Knizia, a világ egyik legnépszerűbb

Részletesebben

Alhambra kertjei. Dirk Henn. Queen Games D Troisdorf, Germany

Alhambra kertjei. Dirk Henn. Queen Games D Troisdorf, Germany Alhambra kertjei http://www.gemklub.hu/ Dirk Henn 2-4 játékos részére Queen Games D-53842 Troisdorf, Germany Narancs-, citrom- és pálmafák, valamint levendulabokrok ültetésével alakítsd ki Alhambra kertjeit.

Részletesebben

Hatalom és politika a katedrális árnyékában

Hatalom és politika a katedrális árnyékában Hatalom és politika a katedrális árnyékában JÁTÉKÖTLET A 14. századi Párizs befolyásos polgárai vagytok. A Notre Dame árnyékában mind saját városnegyedeteket felügyelitek, és akciókártyáitok ügyes kijátszásával

Részletesebben

A SOLYMÁSZOK. Egy vagy több sólyom megvásárlása és elhelyezése

A SOLYMÁSZOK. Egy vagy több sólyom megvásárlása és elhelyezése Ez a kiegészítő négy különböző modult tartalmaz. Kombinálhatod az összes modult, egy modult vagy ezek bármilyen összeállítását az alapjátékkal vagy bármelyik további kiegészítő moduljaival. Az általános

Részletesebben

Adam Kałuża játéka Piotr Socha rajzaival J á t é k s z a b á l y

Adam Kałuża játéka Piotr Socha rajzaival J á t é k s z a b á l y Adam Kałuża játéka Piotr Socha rajzaival Játékszabály A JÁTÉK ELŐKÉSZÍTÉSE Az első játék előtt le kell választani a sablonról a zsetonokat és a játékos jelölőket. TÁRSASJÁTÉK 2 4 FŐ RÉSZÉRE JÁTÉKIDŐ KB.

Részletesebben

A Fuggerek Tervező: Klaus-Jürgen Wrede

A Fuggerek Tervező: Klaus-Jürgen Wrede A Fuggerek Tervező: Klaus-Jürgen Wrede 2-4 játékos részére 10 éves kortól játékidő kb. 30-45 perc Tartalom 9 árkártya az árak jelölésére (1-9 gulden) 1 Gazdag Jakab-kártya 5 áruértékjelző kártya 45 árukártya

Részletesebben

Játékszabály. Logikai játék 2 5 fő részére 7 éven felülieknek 1 játszma időtartama kb. 45 perc. A doboz tartalma:

Játékszabály. Logikai játék 2 5 fő részére 7 éven felülieknek 1 játszma időtartama kb. 45 perc. A doboz tartalma: Játékszabály Logikai játék 2 5 fő részére 7 éven felülieknek 1 játszma időtartama kb. 45 perc A doboz tartalma: 75 fakocka (15 15 db öt színből) 5 db kétoldalú játéktábla pontozótábla 5 db pontszám jelölő

Részletesebben

A JÁTÉK CÉLJA A játékosok célja megszabadulni az összes kockájuktól. A győztes az lesz, akinek ez elsőként sikerül.

A JÁTÉK CÉLJA A játékosok célja megszabadulni az összes kockájuktól. A győztes az lesz, akinek ez elsőként sikerül. WASABI Játékszabály A JÁTÉK CÉLJA A játékosok célja megszabadulni az összes kockájuktól. A győztes az lesz, akinek ez elsőként sikerül. A JÁTÉK ELŐKÉSZÜLETEI A játék kezdetén minden játékos kap 4 kockát,

Részletesebben

Carcassonne - Kereskedő és építész

Carcassonne - Kereskedő és építész Carcassonne - Kereskedő és építész (Kiegészítő) Tervezte: Klaus-Jürgen Wrede Kiadja: Hans im Glück Verlags-GmbH Birnauerstr. 15 80809 München http://www.hans-imglueck.de/ A kiegészítő tartalmaz: 24 új

Részletesebben

Tartozékok. A játék ötlete. Egy fenséges kártyajáték, ahol japán dinasztiák versenyeznek! Michael Schacht játéka. 110 Karakter kártya

Tartozékok. A játék ötlete. Egy fenséges kártyajáték, ahol japán dinasztiák versenyeznek! Michael Schacht játéka. 110 Karakter kártya Michael Schacht játéka Egy fenséges kártyajáték, ahol japán dinasztiák versenyeznek! Tartozékok +5 110 Karakter kártya 12 császári feladatkártya Megjegyzés! Szükség lesz papírra és tollra a pontok feljegyzéséhez.

Részletesebben

Vadászok és gyűjtögetők

Vadászok és gyűjtögetők Vadászok és gyűjtögetők 2-8 játékos részére, 8 éves kortól Sok-sok évezredekkel azelőtt, hogy felépült volna Carcassonne vára, már emberek telepedtek meg e vidéken: vadászok, gyűjtögetők, halászok törzsei.

Részletesebben

Caylus : Magna Carta - Alapjáték Tervező: William Attia Illusztrátor: Arnaud Demaegd Tördelő: Cyril Demaegd FAQ és fórum : http://www.ystari.

Caylus : Magna Carta - Alapjáték Tervező: William Attia Illusztrátor: Arnaud Demaegd Tördelő: Cyril Demaegd FAQ és fórum : http://www.ystari. Caylus : Magna Carta - Alapjáték Tervező: William Attia Illusztrátor: Arnaud Demaegd Tördelő: Cyril Demaegd FAQ és fórum : http://www.ystari.com A játék e változata a kezdőknek ajánlott: a leegyszerűsített

Részletesebben

Cartagena 2. - Kalózfészek

Cartagena 2. - Kalózfészek Cartagena 2. - Kalózfészek (A menekülés folytatódik) Tervezte: Leo Colovini Kiadja: Winning Moves Deutschland GmbH Luegallee 99 40545 Düsseldorf www.winning-moves.de 2-5 játékos részére, 8 éves kortól,

Részletesebben

A játék. A játék tartozékai

A játék. A játék tartozékai A játék Jaipur, más néven a rózsaszín város mindig is fontos kereskedelmi központ volt Indiában. A két játékos azért verseng, hogy elnyerje a Maharadzsa legbizalmasabb kereskedőjének áhított posztját.

Részletesebben

Reinhard Staupe remek üzletelős játéka B A S A R I. 10 éves kortól 3-4 játékos részére 20-30 perc játékidő

Reinhard Staupe remek üzletelős játéka B A S A R I. 10 éves kortól 3-4 játékos részére 20-30 perc játékidő Reinhard Staupe remek üzletelős játéka B A S A R I 10 éves kortól 3-4 játékos részére 20-30 perc játékidő Mi van a dobozban? Játéktábla 100 db drágakő 4 színben (tartalék drágakövek is vannak a dobozban,

Részletesebben

Stone Age. Style is the goal kiegészítő

Stone Age. Style is the goal kiegészítő Stone Age Style is the goal kiegészítő Előkészületek 1. Tegyük az új játéktáblát az eredetire. 2. A díszeket (10 fog és 5 gyűrű) a vadászmezőre tesszük az étel korongok mellé. 3. A fát az erdőre tesszük.

Részletesebben

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál. Klánok. (Clans)

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál. Klánok. (Clans) Klánok (Clans) Tervezte: Leo Colovini Kiadja: Winning Moves Deutschland GmbH Leugallee 99 40545 Düsseldorf info@winningmoves.de http://www.winningmoves.de/ 2-4 játékos részére, 10 éves kortól, játékidő

Részletesebben

CAYLUS. A játéktábla. Tartalom. Egyszer volt, hol nem volt. A játék célja. Előkészületek. Nyersanyagok élelmiszer. posztó. arany. Épületek.

CAYLUS. A játéktábla. Tartalom. Egyszer volt, hol nem volt. A játék célja. Előkészületek. Nyersanyagok élelmiszer. posztó. arany. Épületek. CAYLUS William Attia játéka Illusztráció és grafika: Arnaud és Cyril Demaegd A játéktábla játéktábla Tartalom Nyersanyagok élelmiszer udvarnagy (fehér henger) és intéző (fehér korong) 30 egydénáros és

Részletesebben

A játékosok evőpálcikákat használva próbálják a sushikat tányérjukra helyezni különböző kombinációkban, hogy azokkal pontokat szerezzenek.

A játékosok evőpálcikákat használva próbálják a sushikat tányérjukra helyezni különböző kombinációkban, hogy azokkal pontokat szerezzenek. KAITEN SUSHI Egy Sushi bárban ízlésednek megfelelően számos ízletes sushit kaphatsz. De milyen kombinációban állítsuk össze a legfinomabb sushit? Ez már azon múlik, milyen ügyesen bánsz az evőpálcikákkal,

Részletesebben

10 éves kortól 2-6 játékos számára 40-120 perc játékidő

10 éves kortól 2-6 játékos számára 40-120 perc játékidő 10 éves kortól 2-6 játékos számára 40-120 perc játékidő Scoville története Wilbur Scoville 1865 január 22-én született. A világ ezután már nem lesz ugyanaz.1912-ben Scoville megalkotta a Scoville Organoleptic

Részletesebben

Áttekintés. Tartalom. Játékötlet

Áttekintés. Tartalom. Játékötlet Áttekintés A játék a 16-18. századokban játszódik, ahol királyi és főúri családok küzdöttek egymással a hatalomért és a hírnévért. A játékosok angol, francia, spanyol és német királyi vagy főúri családokat

Részletesebben

Az ötödik sugárút - Fifth Avenue by Wilko Manz 2-4 játékos számára, 12 éves kortól

Az ötödik sugárút - Fifth Avenue by Wilko Manz 2-4 játékos számára, 12 éves kortól Az ötödik sugárút - Fifth Avenue by Wilko Manz 2-4 játékos számára, 12 éves kortól A JÁTÉK CÉLJA A játékosok a lehető legtöbb győzelmi pontot próbálják elérni a magasba törő épületek, és üzletek építése

Részletesebben

Összetevők. Fejlesztés és szabálykönyv: Viktor Kobilke Illusztrációk és grafika: Dennis Lohausen

Összetevők. Fejlesztés és szabálykönyv: Viktor Kobilke Illusztrációk és grafika: Dennis Lohausen Fejlesztés és szabálykönyv: Viktor Kobilke Illusztrációk és grafika: Dennis Lohausen Az élet (és halál) játéka, szerzők Inka és Markus Brand 2-4 játékos részére 12 éves kortól Egy teljesen új fejezet nyílik

Részletesebben

A játékosok célja. A játék elemei. Spielablauf

A játékosok célja. A játék elemei. Spielablauf Donald X. Vaccarino játéka 2-4 játékos részére, 8 éves kortól A játék elemei 8 különböző játéktábla rész (A továbbiakban negyed) A játékosok célja Minden játékos települések ügyes megépítésével saját birodalmát

Részletesebben

MAGYAR SZABÁLY REIVER GAMES. 3-4 játékos részére perc 10 éves kor felett

MAGYAR SZABÁLY REIVER GAMES. 3-4 játékos részére perc 10 éves kor felett MAGYAR SZABÁLY 3-4 játékos részére 45-60 perc 10 éves kor felett Ebben a stratégiai játékban, minden játékos megpróbálja megszerezni az ősi Suméria legfontosabb városállamai felett a legnagyobb befolyást.

Részletesebben

Európa, 1347. Katasztrófa van készülőben:

Európa, 1347. Katasztrófa van készülőben: Illusztráció: alexandre-roche.com Európa, 1347. Katasztrófa van készülőben: A fekete halál eléri Európát és a következő 4-5 év során Európa népessége a felére fog csökkenni. A játékosok Európa különböző

Részletesebben

Tartalom. Előkészületek. Emlékeztető

Tartalom. Előkészületek. Emlékeztető Háttér Keywood, Keydom ura földösszeírásra adott parancsot. Összeírták hát Keydom parcelláit, hogy kiék e parcellák s hogy mi terem rajtuk. Azonosítót is rendeltek minden parcellához, majd mindezt egy-egy

Részletesebben

e ee Tartalom A játék lényege E F H Mennyi színt látsz valójában? 12 nyílkártya 98 színkártya

e ee Tartalom A játék lényege E F H Mennyi színt látsz valójában? 12 nyílkártya 98 színkártya Mennyi színt látsz valójában? Wolfgang Warsch Játékosok: 2-5 személy Korhatár: 8 év felett Játékidő: kb. 15 perc Tartalom 12 nyílkártya 98 színkártya 3-3 piros, sárga, zöld és kék színű Előlap 10 27 22

Részletesebben

18 állat-kártya (9 kutya és 9 macska) 18 akció-kártya (9 különböző típus, mindegyikből 2)

18 állat-kártya (9 kutya és 9 macska) 18 akció-kártya (9 különböző típus, mindegyikből 2) Wie Hund und Katz! Chris Baylis játéka 2-6 játékosnak 10 éves kortól Játékötlet A játékosoknak kutyákat és macskákat kell etetniük úgy, hogy élelem-kártyákat tesznek az állatok mellé. Amíg a kutyák a csontokat

Részletesebben

S A M U R A I. by Reiner Knizia

S A M U R A I. by Reiner Knizia S A M U R A I 2-4 játékos számára 10 év felett by Reiner Knizia Tartozékok: 3 x 13 db figura - Sisak, Buddha, Rizsmező 80 db jelzőlapka 20 db mind a négy színben 4 db japán karakteres paraván Játéktábla

Részletesebben

Játékötlet. Tartozékok. Előkészületek

Játékötlet. Tartozékok. Előkészületek Játékötlet Ki ne álmodozna arról, hogy a délszaki tengereken legszebb szigetein, Polinézián lakna? Kelj hát útra a maorikkal, könnyű és gyors hajókon járd a tengert, fedezz fel új szigeteket, majd azokat

Részletesebben

A játék tartalma. A játék célja. Dirk Henn játéka 2-6 fő részére. New York, az 1930-as évek elején - az építkezési láz legközepén.

A játék tartalma. A játék célja. Dirk Henn játéka 2-6 fő részére. New York, az 1930-as évek elején - az építkezési láz legközepén. New York, az 1930-as évek elején - az építkezési láz legközepén. Gombaként nőnek ki a földből a felhőkarcolók, múzeumok nyílnak, parkok születnek. És persze ott vannak még a templomok, a színházak és a

Részletesebben

High Boon. Volt egyszer egy Babnyugat

High Boon. Volt egyszer egy Babnyugat High Boon Volt egyszer egy Babnyugat - Chicabohn Tervezte: Uwe Rosenberg & Hanno Girke Kiadja: AMIGO Spiel + Freizeit GmbH Waldstrasse 23-D5, D63128 Dietzenbach redaktion@amigo-spiele.de http://www.amigo-spiele.de/

Részletesebben

TARTOZÉKOK - - -=- - - A JÁTÉK CÉLJA - - - -=- - - -

TARTOZÉKOK - - -=- - - A JÁTÉK CÉLJA - - - -=- - - - Arkadia 2 4 játékos részére 10 99 éves Szerző: Rüdiger Dorn Illusztrátor: Michael Menzel, Walter Pepperle Design: DE Ravensburger, KniffDesign Fotók: Becker Studios Ravensburger Game Nr. 26 433 9 Magyarra

Részletesebben

Lovagok (Knatsch) Áttekintés

Lovagok (Knatsch) Áttekintés Lovagok (Knatsch) Áttekintés A játékosok lovagi tornákon vesznek részét és várakat foglalnak el azon célból, hogy ők legyenek a legbefolyásosabb lovagok. A játékosok kockát vetnek, és azon igyekeznek,

Részletesebben

TÁRSASJÁTÉK. 4. Egy bábut mindenki elhelyez a pontok számolására szolgáló táblán

TÁRSASJÁTÉK. 4. Egy bábut mindenki elhelyez a pontok számolására szolgáló táblán TÁRSASJÁTÉK A játék célja A játék az útonállók, lovagok, földművesek és szerzetesek világába vezet el: Mindegyikőjük célja, gyarapodni, pontokat szerezni. Hogyan? Lovag várat, várost épít, minél nagyobb

Részletesebben

BOHNAPARTE. Szababság, egyenlőség, testvériség!

BOHNAPARTE. Szababság, egyenlőség, testvériség! BOHNAPARTE Szababság, egyenlőség, testvériség! Hanno Girke / Uwe Rosenberg 3-6 játékos részére, 12 éves kortól, játékidő kb. 90 perc A játék tartozékai 72 jelző, minden színből 12 6 tábor (minden színből

Részletesebben

Tervező: William Attia Illusztráció: Arnaud Demaegd Grafikus dizájn: Cyril Demaegd Magyarra fordította: Thaur FAQ & fórum :

Tervező: William Attia Illusztráció: Arnaud Demaegd Grafikus dizájn: Cyril Demaegd Magyarra fordította: Thaur FAQ & fórum : Caylus: Magna Carta Rendes szabályok Tervező: William Attia Illusztráció: Arnaud Demaegd Grafikus dizájn: Cyril Demaegd Magyarra fordította: Thaur FAQ & fórum : http://www.ystari.com Üdvözlünk a Caylus:

Részletesebben

város jelentős lakói (a magiszterek) között, a lehető legtöbbet megnyerve saját ügyüknek.

város jelentős lakói (a magiszterek) között, a lehető legtöbbet megnyerve saját ügyüknek. 1. Áttekintés A játékosok nagyhatalmú arkónok, akik azon igyekeznek, hogy 2. Tartalom 1 játéktábla 56 magiszterkártya Cardis városa elnyerje a király kegyét. A játékosok udvaronca- 32 udvaronckártya ikat

Részletesebben

4 pontjelölő színenként 1 (piros, kék, sárga és zöld) Színenként 3db 2-es: 3db 3-as: 3db 4-es: Kártyahúzás és építés. 1db 5-ös:

4 pontjelölő színenként 1 (piros, kék, sárga és zöld) Színenként 3db 2-es: 3db 3-as: 3db 4-es: Kártyahúzás és építés. 1db 5-ös: Játékelemek 1 ponttábla 1 kikötő Szerzők: Daniel Skjold Pedersen és Asger Harding Granerud 2-4 játékos részére, 8 éves kortól. 4 pontjelölő színenként 1 (piros, kék, sárga és zöld) 70 homlokzatkártya (továbbiakban

Részletesebben

Játéklap Társasjáték és Kártyajáték Portál fordította: kokix

Játéklap Társasjáték és Kártyajáték Portál fordította: kokix Reiner Kniziától Forr(ong)ó játék hűvös ínyencségekkel 2-5 sushiimádó részére 8 éves kortól Nemcsak sült kukacból áll ám az élet! Willy Wing, a kócsag gondolta ezt, miután meglátogatta a Gackelwack csirkefarmot.

Részletesebben

TAJ MAHAL SZABÁLY ÁTTEKINTÉS/ ÖSSZEFOGLALÓ

TAJ MAHAL SZABÁLY ÁTTEKINTÉS/ ÖSSZEFOGLALÓ TAJ MAHAL Cél: SZABÁLY ÁTTEKINTÉS/ ÖSSZEFOGLALÓ A legtöbb pontot összegyűjteni a játék végére. Játék előkészítése: A játéktábla felépítése: A játéktábla 12 tartományra van felosztva, minden tartomány 4

Részletesebben

Cleopatra vasúti kocsija (Cleopatra s Caboose) (arrakeen@freemail.hu)

Cleopatra vasúti kocsija (Cleopatra s Caboose) (arrakeen@freemail.hu) Cleopatra vasúti kocsija (Cleopatra s Caboose) (arrakeen@freemail.hu) fordította: arrakeen A játékosoknak limitált számú akciójuk van, ahogy a pénzük és idejük is korlátos. A pénzt az aukciók során használhatják,

Részletesebben

KI A SZAMÁR? Hajcibálós játék 3-12 játékos részére, 8 éves kortól

KI A SZAMÁR? Hajcibálós játék 3-12 játékos részére, 8 éves kortól KI A SZAMÁR? Hajcibálós játék 3-12 játékos részére, 8 éves kortól Tartalom 1.0 Játékötlet 2.0 Tartozékok 3.0 Előkészületek 4.0 Játékmenet 5.0 A játék vége 6.0 Példák 1.0 Játékötlet A játékosok célja, hogy

Részletesebben

Dobble Denis Blanchot játéka 2-8 játékos számára 7 éves kortól

Dobble Denis Blanchot játéka 2-8 játékos számára 7 éves kortól Dobble Denis Blanchot játéka 2-8 játékos számára 7 éves kortól Mi a Dobble? A Dobble egy 55 lapos kártyapakli, melynek minden lapján 8 szimbólum látható. A lapokon összesen több mint 50 különbüző szimbólum

Részletesebben

A játék tartozékai. A játék célja. 4 segédlettábla 1 kultúraérme 104 kártya, amelyek a 3 kor és a 6 terület között oszlanak meg: III. kor. II.

A játék tartozékai. A játék célja. 4 segédlettábla 1 kultúraérme 104 kártya, amelyek a 3 kor és a 6 terület között oszlanak meg: III. kor. II. A játék tartozékai 4 segédlettábla 1 kultúraérme 104 kártya, amelyek a 3 kor és a 6 terület között oszlanak meg: Katonaság Vallás Gazdaság Tudomány Kultúra Utópia A CIVilizációs játék CIV kártyával 8 8

Részletesebben

Az állam feje. Peter Hawes játéka 2-5 játékos részére. eggertspiele GmbH&Co.KG Hamburg www.eggertspiele.de. Áttekintés

Az állam feje. Peter Hawes játéka 2-5 játékos részére. eggertspiele GmbH&Co.KG Hamburg www.eggertspiele.de. Áttekintés Az állam feje Peter Hawes játéka 2-5 játékos részére eggertspiele GmbH&Co.KG Hamburg www.eggertspiele.de Áttekintés A játék a 16-18. századokban játszódik, ahol királyi és főúri családok küzdöttek egymással

Részletesebben

Notre Dame. Erő és politika a Katedrális árnyékában By Stefan Feld. Published by Alea, 2007

Notre Dame. Erő és politika a Katedrális árnyékában By Stefan Feld. Published by Alea, 2007 Notre Dame Erő és politika a Katedrális árnyékában By Stefan Feld. Published by Alea, 2007 (Steve McKeogh tömörített angol nyelvű szabályának felhasználásával. Fordította: Shadrune) ÖTLET Egy befolyásos

Részletesebben

Hinata Origuchi Sylvain Sarrailh perc S Z A B Á L Y

Hinata Origuchi Sylvain Sarrailh perc S Z A B Á L Y 2-4 Hinata Origuchi Sylvain Sarrailh 8+ 20perc S Z Á L Y játék célja Ismeritek a tízévente virágzó cseresznyefa legendáját? történet szerint évtizedenként egyszer ez a cseresznyefa a tavasz első napjaiban

Részletesebben

Alhambra Az 1. kiegészítő A vezír jóindulata (Die Gunst des Wesirs)

Alhambra Az 1. kiegészítő A vezír jóindulata (Die Gunst des Wesirs) Alhambra Az 1. kiegészítő A vezír jóindulata (Die Gunst des Wesirs) Tervezte: Dirk Henn & Wolfgang Panning Kiadja: Queen Games D-53842 Troisdorf, Deutschland www.queen-games.de Figyelem! Csak az alapjátékkal

Részletesebben

Arubel a pénzetek (a játékban. A célotok az, hogy ti legyetek. A játéktábla. OSSZÚHAJÓIKON Hszelték át a varégok a tengert, hogy aláereszkedjenek

Arubel a pénzetek (a játékban. A célotok az, hogy ti legyetek. A játéktábla. OSSZÚHAJÓIKON Hszelték át a varégok a tengert, hogy aláereszkedjenek OSSZÚHAJÓIKON Hszelték át a varégok a tengert, hogy aláereszkedjenek Kelet folyamain. KeresvaREGEK A VOLGAN kedtek mézzel és viasszal, prémmel és rabszolgákkal, és városokat alapítottak közben.,, Társasjáték

Részletesebben

Tervező: Thomas Lewandowicz. Grafika: Ewa Kotowska BEVEZETŐ ÉS A JÁTÉK CÉLJA

Tervező: Thomas Lewandowicz. Grafika: Ewa Kotowska BEVEZETŐ ÉS A JÁTÉK CÉLJA Tervező: Thomas Lewandowicz Grafika: Ewa Kotowska BEVEZETŐ ÉS A JÁTÉK CÉLJA A királyság elvette ezt a tengerparti területet és átadta az új báróknak. A bárók hamar felfedezték, hogy ezen vidék igazi értéke

Részletesebben

Bohnanza - La Isla Bohnita

Bohnanza - La Isla Bohnita Bohnanza - La Isla Bohnita Tervezte: Uwe Rosenberg Kiadja: AMIGO Spiel + Freizeit GmbH Waldstrasse 23- D5, D-63128 Dietzenbach www.amigospiele.de 2-7 játékos 12 éves kortól játékidő kb. 90 perc A La Isla

Részletesebben

Tartozékok. A játék célja:

Tartozékok. A játék célja: Egy játék Wolfgang Panningtől -4 nyolc éven felüli játékos részére. A Taj Mahal, a mogul sah szerelmének lenyűgöző bizonyítéka, nemsokára elkészül. Már csak a színes mozaikok hiányoznak. Fejezzétek be

Részletesebben

Áttekintés. Tartalom. Andreas Seyfarth

Áttekintés. Tartalom. Andreas Seyfarth Andreas Seyfarth Aranyásó vagy kormányzó? Tanácsos vagy építész? Melyik szerepet játszod majd az új világban? Egyetlen célod, hogy minél nagyobb gazdagságra és hírnévre tegyél szert. A kiadó és a szerző

Részletesebben

15 képességkártya (3 gyorsaság, 3 denevér, 3 tolvaj, 3 lopózás, 1 erő, 2 kitartás) 38 38 ezüst ékszerkártya (rubint- 7 arany Brísing-kártya

15 képességkártya (3 gyorsaság, 3 denevér, 3 tolvaj, 3 lopózás, 1 erő, 2 kitartás) 38 38 ezüst ékszerkártya (rubint- 7 arany Brísing-kártya 3-5 játékos részére, 10 éves kortól Tervezö: Don Bone Illusztrátor: Catherine Eadie és Barbara Chies Szerkesztö: Don Bone és Darryl Butler Fordító: Thaur (thaur@freemail.hu) Az ősi északi mítoszok szerint

Részletesebben

1. A játéktáblát tegyük középre.

1. A játéktáblát tegyük középre. A játék tartalma: 1 Játéktábla 12 Szélmalomlapát 42 Gyümölcslapka 10 Finca lapka 16 Akciókorong 4 Bonusz lapka 8 Szamárkorong 6 Faház 108 Fa gyümölcs (fajtánként 18. Füge, Mandula, Olajbogyó, Narancs,

Részletesebben

Túl Thébán Tervezte: Peter Prinz Kiadja: Queen Games D-53842 Troisdorf, Deutschland www.queen-games.de

Túl Thébán Tervezte: Peter Prinz Kiadja: Queen Games D-53842 Troisdorf, Deutschland www.queen-games.de Túl Thébán Tervezte: Peter Prinz Kiadja: Queen Games D-53842 Troisdorf, Deutschland www.queen-games.de 2-4 játékos részére, 10 éves kortól, játékidő kb. 60-90 perc 1 Tartalom szabályfüzet és áttekintőlap

Részletesebben

RICHARD GARFIELD ÁTTEKINTÉS A JÁTÉK CÉLJA A SZELLEM KÁRTYÁK

RICHARD GARFIELD ÁTTEKINTÉS A JÁTÉK CÉLJA A SZELLEM KÁRTYÁK 2 2 Bolyhoska Jr. 11 11 Csonti Rosszel 2-6 8+ 15perc RICHARD GARFIELD A doboz tartalma Szabályfüzet Játéktáblává kihajtható doboz 62 kártyából álló pakli (a kártyák a Szellemek ) 9 Húú! jelölő ÁTTEKINTÉS

Részletesebben

Áruló. Játékszabály. 1998 by Adlung Spiele 71686 Remseck a. N. Tel.: 07146/44005 Fax: 07146/44006 www.adlung-spiele.de info@adlung-spiele.

Áruló. Játékszabály. 1998 by Adlung Spiele 71686 Remseck a. N. Tel.: 07146/44005 Fax: 07146/44006 www.adlung-spiele.de info@adlung-spiele. Áruló Játékszabály 1998 by Adlung Spiele 71686 Remseck a. N. Tel.: 07146/44005 Fax: 07146/44006 www.adlung-spiele.de info@adlung-spiele.de Áruló Tervező: Marcel-André Casasola Merkle kártyajáték 3-4 játékos

Részletesebben

Antoine Bauza & Corentin Lebrat gyengédséggel teli kiegészítője

Antoine Bauza & Corentin Lebrat gyengédséggel teli kiegészítője Antoine Bauza & Corentin Lebrat gyengédséggel teli kiegészítője Egy újabb panda! Nagyszerű munkát végeztél ezzel a bambuszültetvénnyel és a lakójával. Tekintsd ezt az új vendéget jutalomnak... Felség,

Részletesebben

A Jungle Speed -et 2 15 (vagy még több!) játékos játszhatja, hétéves kortól.

A Jungle Speed -et 2 15 (vagy még több!) játékos játszhatja, hétéves kortól. A Jungle Speed -et 2 15 (vagy még több!) játékos játszhatja, hétéves kortól. A JÁTÉK CÉLJA A játékosok megpróbálnak minél gyorsabban megszabadulni a kártyáiktól. A JÁTÉK ELŐKÉSZÍTÉSE A totemet a kör közepére

Részletesebben

Martinique Martiniqui

Martinique Martiniqui Martinique Martiniqui A legenda Egy ősi legenda szerint nagy kalóz kincset ástak el Martiniqui szigetén. A kalózok számos kereskedő hajót süllyesztettek el, a rakományt elvettek, és a hajókat elsüllyesztették.

Részletesebben

Rheinländer. Tervezte: Reiner Knizia Kiadja: Hasbro International Inc. Hasbro Deutschland GmbH Overweg 29, D-59494 Soest. A játék tartalmaz:

Rheinländer. Tervezte: Reiner Knizia Kiadja: Hasbro International Inc. Hasbro Deutschland GmbH Overweg 29, D-59494 Soest. A játék tartalmaz: Rheinländer Tervezte: Reiner Knizia Kiadja: Hasbro International Inc. Hasbro Deutschland GmbH Overweg 29, D-59494 Soest. 3-5 játékos részére, 12 éves kortól Évszázadokon át Európa szíve megosztott volt:

Részletesebben

London - Áttekintés. A London című játék a nagy londoni tűz után kezdődik és a XX. század eljövetelével ér majd véget.

London - Áttekintés. A London című játék a nagy londoni tűz után kezdődik és a XX. század eljövetelével ér majd véget. London - Áttekintés A London című játék a nagy londoni tűz után kezdődik és a XX. század eljövetelével ér majd véget. A játékban a város egyes részeinek igazgatásáért leszel majd felelős. A pénzügyeket

Részletesebben

Carlo A. Rossi. A gazdagság jó. Még jobb a gazdagság és a tekintély. 3-5 játékos részére 10 év felett Játékidő: kb. 45 perc

Carlo A. Rossi. A gazdagság jó. Még jobb a gazdagság és a tekintély. 3-5 játékos részére 10 év felett Játékidő: kb. 45 perc Carlo A. Rossi A gazdagság jó. Még jobb a gazdagság és a tekintély. 3-5 játékos részére 10 év felett Játékidő: kb. 45 perc Az iparbárók megpróbálják ügyesen növelni a profitjukat a legfontosabb áru részvények

Részletesebben

A JÁTÉK CÉLJA A JÁTÉK TARTOZÉKAI

A JÁTÉK CÉLJA A JÁTÉK TARTOZÉKAI A JÁTÉK CÉLJA Jaipur, más néven a rózsaszín város mindig is fontos kereskedelmi központ volt Indiában. A két játékos azért verseng, hogy elnyerje a maharadzsa legbizalmasabb kereskedőjének áhított posztját.

Részletesebben

RAPA NUI. Tartalom. Játékötlet

RAPA NUI. Tartalom. Játékötlet RAPA NUI Tartalom 16 Kezdő kártya 50 Rapa Nui kártya: 9 Moai (Kőszobor) 9 Pap 12 Favágó 20 Vadász és Gyűjtögető (4 típus, mindegyikből 5-5 db) 4 Áttekintő kártya 100 Áldozat kártya (4 típus, mindegyikből

Részletesebben

A játék célja. Elõkészületek. Induló helyzet két játékos esetén (A és B) Induló helyzet 3 játékos esetén. Induló helyzet 4 játékos esetén

A játék célja. Elõkészületek. Induló helyzet két játékos esetén (A és B) Induló helyzet 3 játékos esetén. Induló helyzet 4 játékos esetén A játék célja Az ókori Rómában a vízellátáshoz sürgõsen szükség van víz csövekre, vagyis vízvezetékekre. Minden játékos, mint fõépítõ, megpróbálja a saját vízvezetékét a lehetõ leghoszszabbra építeni a

Részletesebben

Csang Cseng: A Nagy Fal

Csang Cseng: A Nagy Fal Csang Cseng: A Nagy Fal Több mint 2500 évvel ezelőtt a Csin-dinasztia császára úgy döntött, birodalma gazdag északi tartományait a gyakori barbár támadásoktól megvédelmezendő számtalan erődöt épít, és

Részletesebben

Iszkenderun. Mint ringyó, új vendégére vár, felékszerezve hív a Nagy Bazár, parázna módon csábít, integet, hamisat kínál, túl borsos az ár.

Iszkenderun. Mint ringyó, új vendégére vár, felékszerezve hív a Nagy Bazár, parázna módon csábít, integet, hamisat kínál, túl borsos az ár. Iszkenderun A Nur-hegyek felett félhold ragyog, Sándor nevét susogják a romok, fűszer, selyem kél át a szír kapun - Iszkenderun, te boldog, itt vagyok! Iszkenderun (Alexandria ad Issum, majd Alexandretta,

Részletesebben

A VEZÍR JÓINDULATA. Tartalom. Játék előkészületek. A Vezír jóindulata. 6 fa vezírkő a játékosok színében

A VEZÍR JÓINDULATA. Tartalom. Játék előkészületek. A Vezír jóindulata. 6 fa vezírkő a játékosok színében Ez a kiegészítő négy különböző modult tartalmaz az eredeti alapjátékhoz (Alhambra); ezek külön-külön és bármilyen kombinációban használhatók. A játék szabályai az eredeti játékon alapulnak. A szabályváltozások,

Részletesebben

Fordította: Uncleszotyi

Fordította: Uncleszotyi Fordította: Uncleszotyi Kiegészítette: Adhemar EL GRANDE 1 Összetevők Egy játéktábla 5 Grande (vezetők - nagy kockák) öt különböző színben 155 Caballero (lovagok - kis kockák) 5 színben (31 db színenként)

Részletesebben

HALABAN, ZATZ ÉS SÉAGHDHA JÁTÉKA EMELKEDJ FEL EGY ISTENI HÚZÁSSAL! JÁTÉKSZABÁLY

HALABAN, ZATZ ÉS SÉAGHDHA JÁTÉKA EMELKEDJ FEL EGY ISTENI HÚZÁSSAL! JÁTÉKSZABÁLY HALABAN, ZATZ ÉS SÉAGHDHA JÁTÉKA EMELKEDJ FEL EGY ISTENI HÚZÁSSAL! JÁTÉKSZABÁLY A játékról Szellemi vezetőként a többiekkel versengve kell elérned, hogy te legyél az istenek Kiválasztottja. A következő

Részletesebben

Nagy Sándor A birodalomalapító

Nagy Sándor A birodalomalapító Nagy Sándor A birodalomalapító Tervezte: Ronald Hofstätter és Dietmar Keusch Phalanx Games b.v. 2-5 játékos részére, 10 éves kortól játékidõ legalább 75 perc Fordította: Thaur 1.0 Bevezetés A játékban

Részletesebben

natúr, kék, zöld, és narancs, valamint 8 db szürke, semleges figura) kék, zöld, és narancs, valamint 10 db szürke, semleges kocka)

natúr, kék, zöld, és narancs, valamint 8 db szürke, semleges figura) kék, zöld, és narancs, valamint 10 db szürke, semleges kocka) Az 1200 esztendőben fektették le a troyes-i katedrális alapjait, de befejezésére csak 400 évvel később, számos esemény bekövetkezte után került sor A játékban négy évszázadot barangolhatsz a történelemben,

Részletesebben

Korallkaland. Háttér. Tervezte: Richard Breeze. Kiadja: What's Your Game? S.r.l. www.whatsyourgame.it

Korallkaland. Háttér. Tervezte: Richard Breeze. Kiadja: What's Your Game? S.r.l. www.whatsyourgame.it Korallkaland Tervezte: Richard Breeze Kiadja: What's Your Game? S.r.l. www.whatsyourgame.it 2-4 játékos részére, 10 éves kortól, játékidő: kb. 1-2 óra A szabályok rendes betűtípussal vannak írva, a különösen

Részletesebben

A SZULTÁN HATALMA. Tartalom

A SZULTÁN HATALMA. Tartalom Ez a kiegészítő négy különböző modult tartalmaz az eredeti alapjátékhoz (Alhambra); ezek külön-külön és bármilyen kombinációban használhatók. A játék szabályai az eredeti játékon alapulnak. A szabályváltozások,

Részletesebben

A játék tartozékai és előkészületei. 3-5 játékos részére, 10 éves kortól

A játék tartozékai és előkészületei. 3-5 játékos részére, 10 éves kortól A játék alapötlete Valahol az ismert világ peremén rejtőzik a mesés kincseket rejtő völgy, a csodás Valdora. A világ minden részéről érkeznek ide a kalandorok, hogy hírnévre és gazdagságra tegyenek szert.

Részletesebben

Perepau Llistosella. Vidám. megfigyelőkészség-fejlesztő játék 2-8 játékos részére, 4 éves kortól

Perepau Llistosella. Vidám. megfigyelőkészség-fejlesztő játék 2-8 játékos részére, 4 éves kortól Vidám H megfigyelőkészség-fejlesztő játék 2-8 játékos részére, 4 éves kortól Perepau Llistosella Készen álltok? Akkor nagyon fi gyeljetek! Számoljunk együtt lassan 10-ig! Közben mindenki nézze meg alaposan

Részletesebben

nyílt tenger 20 algahenger mind a négy algaszínben (kék, zöld, vörös, lila) 5

nyílt tenger 20 algahenger mind a négy algaszínben (kék, zöld, vörös, lila) 5 Háttér Vízalatti paradicsomnak gondolnánk őket, de a korallzátonyokon folyamatos harc folyik - a helyért. E túlzsúfolt, eszeveszett közösségekben mindenkinek meg kell vívnia a maga harcát, még a koralloknak

Részletesebben

Der Goldene Kompass (Az arany iránytű) játékszabály

Der Goldene Kompass (Az arany iránytű) játékszabály Der Goldene Kompass (Az arany iránytű) játékszabály Előkészületek: - A játéktáblát tegyük az asztal közepére. - Minden játékos válasszon egy színt és vegye magához a színének megfelelő bábút, egy arany

Részletesebben

Előszó. Játékötlet. A játék célja. Alapjáték és kiegészítők. Játékelemek

Előszó. Játékötlet. A játék célja. Alapjáték és kiegészítők. Játékelemek Előszó A 20. század elején járunk, a nagy európai és amerikai múzeumok versenyeznek a világ minden tájának leleteiért, hogy feltöltsék velük a termeiket, és övék legyenek a legrangosabb kiállítások. Játékötlet

Részletesebben

Zendülő Játékszabály

Zendülő Játékszabály Zendülő Játékszabály 2000 by Adlung Spiele 71686 Remseck a. N. Tel.: 07146/44005 Fax: 07146/44006 www,adlung-spiele.de info@adlung-spiele.de Zendülő Marcel-André Casasola Merkle játéka 3-4 játékos részére,

Részletesebben

Tartalom 72 területkártya (köztük egy eltérő hátoldalú), rajtuk városok, utak és mezők darabjaival, valamint templomokkal.

Tartalom 72 területkártya (köztük egy eltérő hátoldalú), rajtuk városok, utak és mezők darabjaival, valamint templomokkal. 2-5 játékos részére, 8 éves kortól Józsué elvezette Izrael gyermekeit az Ígéret Földjére, és most már a ti dolgotok az utak, a városok és a templomok megépítése, a juhnyájak megszaporítása. A városokba

Részletesebben

Háttér. Összefoglalás

Háttér. Összefoglalás Háttér Keywood, Keydom ura földösszeírásra adott parancsot. Összeírták hát Keydom parcelláit, hogy kik e parcellák tulajdonosai és hogy mi terem ezeken. Azonosítót is rendeltek minden parcellához, majd

Részletesebben

Játékszabály. 30min

Játékszabály. 30min 3-6 10+ 30min Játékszabály 1 Vedd meg a legjobb házakat olcsón, vedd rá az ellenfeleidet, hogy túl sokat költsenek, majd add el a házaidat minél nagyobb profitot termelve! Tartalma 30 zkártya 1-től 30-ig

Részletesebben

AZ ÉLELMISZEREK ELOSZTÁSA

AZ ÉLELMISZEREK ELOSZTÁSA World Robot Olympiad 2018 Regular kategória Senior korosztály A játék leírása, szabályok és pontozás AZ ÉLELMISZER FONTOS ÜGY AZ ÉLELMISZEREK ELOSZTÁSA Verzió: Végleges változat január 15. Tartalomjegyzék

Részletesebben

Evo. Tervezte: Philippe Keyaerts. Kiadja: EuroGames

Evo. Tervezte: Philippe Keyaerts. Kiadja: EuroGames Evo Tervezte: Philippe Keyaerts Kiadja: EuroGames 3-5 játékos részére, 12 éves kortól, játékidő kb. 1-2 óra 217 453 883 évvel időszámításunk előtt az első dinoszauruszok elhagyták az óceánt, hogy megkezdjék

Részletesebben

A JÁTÉK TARTALMA. Játékosok: 2-4 Korosztály: 8 éves kortól Játékidő: kb. 15perc

A JÁTÉK TARTALMA. Játékosok: 2-4 Korosztály: 8 éves kortól Játékidő: kb. 15perc Maureen Hiron játéka Christine Hoffmeyer illusztrációival Játékosok: 24 Korosztály: 8 éves kortól Játékidő: kb. 15perc 1 1 + 1 1 1 2+ 2+ 4 4 3+ 3+ + 1 4 4 7 710 10 A JÁTÉK TARTALMA 73 játékkártya, a sarkain

Részletesebben

Carcassonne - A frigyláda

Carcassonne - A frigyláda Carcassonne - A frigyláda Tervezte: Klaus-Jürgen Wrede 2-5 játékos részére, 8 éves kortól Kiadja: Inspiration Games PO Box 716 Issaquah, WA 98027 www.inspirationgames.com info@inspirationgames.com Józsué

Részletesebben