TERMÉKKATALÓGUS KIVÁLÓ TERMÉKEK AZ EXKLUZÍV TERMÉSZETES KŐ, MŰKŐ ÉS KERÁMIA FELHASZNÁLÓINAK. Tisztítás Védelem Ápolás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TERMÉKKATALÓGUS KIVÁLÓ TERMÉKEK AZ EXKLUZÍV TERMÉSZETES KŐ, MŰKŐ ÉS KERÁMIA FELHASZNÁLÓINAK. Tisztítás Védelem Ápolás"

Átírás

1 TERMÉKKATALÓGUS KIVÁLÓ TERMÉKEK AZ EXKLUZÍV TERMÉSZETES KŐ, MŰKŐ ÉS KERÁMIA FELHASZNÁLÓINAK Tisztítás Védelem Ápolás

2 A kőápolás feladatai Tisztítás Védelem Ápolás Először a felületi jellegzetességek és a szennyeződések mibenlétét kell tisztázni. A folttáblázat alapján kiválaszthatja a felületnek és a szennyeződésnek megfelelő tisztítószert. A művelet eredménye az adagolástól, a hatóidőtől, valamint a megfelelő segédeszközök és gépek használatától függ. A meglepetések elkerülése érdekében olvassa el és tartsa be a használati utasításokat. Megjegyzés: minél sötétebb, durvább és nedvszívóbb egy felület, annál nagyobb mértékű tisztítást igényel. Védő kezeléssel a burkolat felülete annak típusától és jellemzőitől függően foltosodásra kevésbé hajlamossá tehető. Terrakotta, kőporcelán, műkő és természetes kő burkolatának védelmére olajos, viaszos, akril vagy impregnáló (színkiemeléssel vagy a nélkül) szerek állnak rendelkezésére. Kültéri padlóburkolók esetén az impregnálásra kizárólag akkor kerülhet sor, amikor az előmunkálatok, mint például a lejtések, az alap stb. kialakítása, befejeződött. Megfelelő karbantartás esetén burkolatában éveken át örömét lelheti. A helyes karbantartó tisztítás és ápolás nemcsak a tetszetős külső záloga, hanem a minőség hosszú időn át való megőrzésének is. A használattól és a szennyeződéstől függően időről időre alapos tisztításra van szükség.

3 Kőféleségek Természetes kő Műkő és terrazzo A természetes kő évezredek alatt keletkezett nemes anyag. Minden lap egy egyedi példány, amely sosem veszíti el dekoratív jellegét. Az erezettség, a bemélyedések és a repedések ezen anyagok velejárói, emiatt a követ kifogás nem érheti. A természetes kő kemény és puha kőzetfajtára osztható. A kemény kőzetek közé tartozik a gránit, a gneisz, a kvarcit stb. A puha kőzetek márványra és mészkőre oszthatók. A pala rend megdolgozatlan felülettel kapható. Az olasz és a portói pala csak viszonylag ellenállóak a savakkal szemben. A ma szerte a világon széles választékban rendelkezésre álló anyagok kiválasztásánál már a beszerzésekor figyelembe kell venni a későbbi tisztítás várható költségeit. A természetes kő egyes savak vagy erős lúgok hatására károsodhat. Olyan agglomerátum, amelyet különféle természetes kőszemcsékből és valamilyen kötőanyagból (cementből vagy műgyantából) műkővé vagy mozaikká elegyítenek, majd kiöntenek. Végezetül a felületet valamilyen mechanikai kikészítő kezelésnek (például mosás, homokfúvás, csiszolás, polírozás) vetik alá. A műkő és a terrazzo egyes savak vagy erős lúgok hatására károsodhat. Kérjük, termékének tisztítása előtt ellenőrizze a műkő vagy a terrazzo vegyszerekkel szembeni ellenálló-képességét. Kőporcelán (gres) lapok A kőporcelán lapok homogén, igen strapabíró anyagból készülnek. Az építési munkákat követő tisztítást fontos megfelelő módon végrehajtani. A tisztítás során a cementfátylat és az esetleges gyári védőréteget el kell távolítani. A nem megfelelő tisztítás eredményeként csíkok és homályos felület jöhet létre. Az antracit és a színes cementfugát a savak vagy az erős lúgok kifakíthatják. Kérjük, tájékozódjon a helyes alkalmazási módot illetően. Kerámia A kerámialapokat különféle anyagokat, például agyagot, kaolint és egyéb adalékanyagokat tartalmazó masszából formázzák és préselik. Vékony mázréteg felvitelét követően az anyagot kemencében égetik. Megkülönböztetünk falburkoló és padlóburkoló lapokat. Ügyeljen arra, hogy egyes díszítő mázrétegek a savakkal szemben kevéssé ellenállóak. Terrakotta- és agyaglapok Amint a név mutatja, ezeket a lapokat agyagból (és különféle adalékanyagokból) égetik. Ez az anyag rusztikus, meleg hangulatot áraszt. Olyan igényes vásárlóknak való, akik számításba veszik a magasabb ápolási költségeket. Eredetüktől függően az agyaglapokat kisebb vagy nagyobb nyomáson préselik és kemencében különböző hőfokon égetik. Minél likacsosabb az agyaglap, annál nagyobb a nedvszívó képessége. Minél durvább a felülete, annál nagyobb erőfeszítést igényel a tisztítása.

4 - Természetes kövek, műkövek és kerámiák felületén keletkezett - FOLTOK ELTÁVOLÍTÁSA Az alábbiakban jelzett szennyeződések a következő speciális termékekkel távolíthatók el. Egyes foltok egyetlen kezeléssel eltüntethetők, míg más esetekben a foltból több kezelés után is marad vissza valamennyi. Tartsa be a használati utasítást (olvassa el a címkét) és ellenőrizze, hogy az adott termék megfelel-e a körülményeknek. Kétséges esetben mindig valamilyen észrevétlen helyen próbálja ki a terméket! A mosószerekre vonatkozó német törvény hatálya alá tartozó minden speciális termék a Berlini Környezetvédelmi Hatóság (UMWELT-BUNDESAMT BERLIN) nyilvántartásában szerepel. Alga, kültéri Aszfalt R62 Algaeltávolító szer R70 Kültéri tisztítószer Kivirágzás R65 Cementfátyol- és kivirágzás-eltávolító szer * Bitumen Ceruzanyom - radírgumi - Virág R60 Fürdőszoba- és zuhanyfülke-tisztítószer Vér Savmentes általános tisztítószer R57 Intenzív csempetisztító Padlóviasz Vaj R52 Olaj- és viaszeltávolító Terrakotta-viasz Diszperziós festék Savmentes általános tisztítószer Ecetfolt polírozott márványon P29 Márványpolírozó készlet Zsírfolt R52 Olaj- és viaszeltávolító Filctoll R60 Fürdőszoba- és zuhanyfülke-tisztítószer Máz R61 Általános kőporcelán-tisztító Gyümölcslé polírozott márványon P29 Márványpolírozó készlet Fű R60 Fürdőszoba- és zuhanyfülke-tisztítószer Rézrozsda R59 Csempe- és szanitertisztító *

5 Gyanta Áfonya R60 Fürdőszoba- és zuhanyfülke-tisztítószer Kávé R60 Fürdőszoba- és zuhanyfülke-tisztítószer Mész R59 Csempe- és szanitertisztító * R58 Fürdőszoba- és zuhanyfülke-tisztítószer * Karbolineum Ragasztó Műgyantalakk Lomb R60 Fürdőszoba- és zuhanyfülke-tisztítószer R70 Kültéri tisztítószer Fémnyom R59 Csempe- és szanitertisztító * Moha R60 Fürdőszoba- és zuhanyfülke-tisztítószer R70 Kültéri tisztítószer Habarcsmaradvány R65 Cementfátyol- és kivirágzás-eltávolító szer * R75 Fekete-fehér gránit- és kőtisztító * Matt helyek márványon P29 Márványpolírozó készlet Körömlakk Nikotin Savmentes általános tisztítószer R57 Intenzív csempetisztító Gyümölcsfolt R60 Fürdőszoba- és zuhanyfülke-tisztítószer Olajfolt Savmentes általános tisztítószer R52 Olaj- és viaszeltávolító Rozsda szaniter környezetében R59 Csempe- és szanitertisztító * Rozsda kemény kőben R77 Rozsdaoldó kemény kövekhez * Rozsda puha kőben R79 Rozsdaoldó puha kövekhez Vörösbor Savmentes általános tisztítószer R60 Fürdőszoba- és zuhanyfülke-tisztítószer Korom Savmentes általános tisztítószer

6 Penész R60 Fürdőszoba- és zuhanyfülke-tisztítószer Önfényező diszperzió Savmentes általános tisztítószer Szilikonos fuga csak mechanikus úton távolítható el Szilikon-kicsapódás R52 Olaj- és viaszeltávolító Kőpecsét Bélyegzőfolt Penészfolt R60 Fürdőszoba- és zuhanyfülke-tisztítószer Kátrány Szőnyegragasztó Tinta R60 Fürdőszoba- és zuhanyfülke-tisztítószer Vízkő R59 Csempe- és szanitertisztító * Viasz (fluorszilikát) Savmentes általános tisztítószer Viaszfolt R52 Olaj- és viaszeltávolító Borfolt polírozott márványon P29 Márványpolírozó készlet Cementfátyol Gránit esetén R59 Csempe- és szanitertisztító * R63 Cementfátyol-eltávolító szer * R69 Speciális kőtisztító * * Nem saválló felületeken, például egyes csempéken, polírozott márványon nem használható! A műszaki információkért nem vállalunk felelősséget. A műveletet végzőnek a különféle alkalmazások előtt ellenőrzést és próbát kell végeznie. A műszaki fejlődésre tekintettel az előzetes értesítés nélküli módosítás jogát fenntartjuk.

7 MÉSZKŐ MÁRVÁNY KEMÉNYMÉSZKŐ 1. LÉPÉS tisztítás 2. LÉPÉS védelem 3. LÉPÉS ápolás 4. LÉPÉS felfrissítés polírozott, finomcsiszolt, finomkefélt durván csiszolt, durván kefélt, homokfúvott, megdolgozatlan konyhai munkalap, asztal Antik felület Előkezelés S49 S45 S49 S45 S49 Alapos tisztítás R69 R69 Impregnálás Tömítés Padló Fal S32W S34N S44 S32W S34N S44 S32W S34N S44 S35 S37 P19 P23 P19 P23 Bútorz at P1 P21 P1 P21 P1 P25A P25B P25B P25 P21 Folteltá-volítás GRÁNIT GNEISZ KVARCIT 1. LÉPÉS tisztítás 2. LÉPÉS védelem 3. LÉPÉS ápolás 4. LÉPÉS felfrissítés polírozott, finomcsiszolt, finomkefélt durván csiszolt, durván kefélt, lángolt, hasított konyhai munkalap, asztal Antik felület Előkezelés S49 S45 S49 S45 S49 Alapos tisztítás R75 R69 Impregnálás Tömítés Padló Fal S32W S34N S44 S32W S34N S44 S32W S34N S44 S35 S37 P19 P23 P19 P23 Bútorz at P1 P21 P1 P21 P1 P25A P25B P25B P25 P21 Folteltá-volítás TERRAKOTTA KLINKERTÉGLA TÉGLA 1. LÉPÉS tisztítás 2. LÉPÉS védelem 3. LÉPÉS ápolás 4. LÉPÉS felfrissítés kezeletlen terrakotta mázas terrakotta burkoló klinker, burkoló tégla Előkezelés S45 S49 S45 S49 Alapos tisztítás R57 R65 R57 R59 R57 R65 Impregnálás S32W Konzerválás P28N P28B Padló P26 R57 S32W S34N P28N P28B P30 P26 R57 Fal P26 P23 P26 Bútorz at P21 P21 Folteltá-volítás A táblázat tartalmáért nem vállalunk felelősséget. A pontos részletek műszaki tájékoztatónkból tudhatók meg. A műveletet végzőnek a különféle alkalmazások előtt ellenőrzést és próbát kell elvégeznie. A műszaki fejlődésre tekintettel az előzetes értesítés nélküli módosítás jogát fenntartjuk!

8 PALA KVARCPALA - HOMOKKŐ 1. LÉPÉS tisztítás 2. LÉPÉS védelem 3. LÉPÉS ápolás 4. LÉPÉS felfrissítés agyag- és színes pala kvarcpala Előkezelés S45 S49 S45 S49 Alapos tisztítás R69 R69 Impregnálás Tömítés Padló Fal S32W S34N S44 S32W S34N S44 S35 S37 csak durva felületre S35 S37 csak durva felületre olajpala P7 kvarchomokkő mészhomok S45 S49 S45 S49 R69 R69* erősen hígítva! S32W S34N S44 S32W S34N S44 S35 S37 csak durva felületre S35 S37 csak durva felületre P23 P23 P7 P23 P23 P23 P23 P7 P25 P25 Bútorz at P1 P1 P21 Folteltá-volítás KŐPORCELÁN (GRES) CSEMPE 1. LÉPÉS tisztítás 2. LÉPÉS védelem 3. LÉPÉS ápolás 4. LÉPÉS felfrissítés polírozott, csiszolt, teturált mázas kőporcelán máz nélküli csempe mázas csempe Előkezelés S45 Alapos tisztítás R61 R63 R61 R63 R57 R63 R57 R59 Impregnálás Tömítés Padló Fal S32W S34N P15 R57 P11 R57 P26 R57 P11 R57 P15 P11 P26 P11 Bútorz at P1 P5 P5 Folteltá-volítás KVARC TARTALMÚ KOMPOZIT 1. LÉPÉS tisztítás 2. LÉPÉS védelem 3. LÉPÉS ápolás 4. LÉPÉS felfrissítés Előkezelés Alapos tisztítás kezeletlen terrakotta R85 mázas terrakotta R85 Impregnálás Tömítés Padló Fal S46W S46 S46W S46 P11 R85 P11 R85 P11 P11 Bútorz at P5 P5 Folteltá-volítás A táblázat tartalmáért nem vállalunk felelősséget. A pontos részletek műszaki tájékoztatónkból tudhatók meg. A műveletet végzőnek a különféle alkalmazások előtt ellenőrzést és próbát kell elvégeznie. A műszaki fejlődésre tekintettel az előzetes értesítés nélküli módosítás jogát fenntartjuk!

9 Kőtisztítószerek Speciális tisztítószerek HMK R52 Olajés viaszeltávolító paszta Aktív tisztító paszta. Eltávolítja a természetes kő és a műkő felületén, a kerámián, klinkertéglán, betonon, cementesztrichen, valamint ásványi vakolaton képződött olaj-, viasz- és zsírfoltokat. Az R52 úgyszintén eltávolítja a természetes kőlapok peremén (például nem megfelelő tágulási tulajdonságú fugázás miatt) lerakódó, lágyítószerek alkalmazásával összefüggő szennyeződéseket. Szállítási kiszerelés: 12 0,25 l; 12 1 l Kiadósság: kb. 0,2 m 2 /liter HMK R54 Oldószer vízzel hígítható Használatra kész, oldószert tartalmazó speciális tisztítószer. A hatóanyagok megfelelő arányú összetételének köszönhetően feloldja a régi tömítőanyagokat, ápolószerek és viaszrétegek maradványait, az aszfaltot, a bitument, a zsírt és az olajat mindenféle akár polírozott természetes kőből és műkőből kialakított felületről, terrakottáról, agyag-, téglaés klinkertégla termékről. Ennek eredményeként a szennyeződések feloldódnak és az általános tisztítószerrel savmentesen vízzel eltávolíthatóvá válnak. Nedves tisztítás esetén a túlzott habképződés elkerülésére ajánljuk a Z102 habzásfékező hozzáadását (habképződés szabályozása). Kiadósság: kb m 2 /liter HMK Általános tisztítószer savmentes Speciális tisztítószer (koncentrátum). Eltávolítja az építőanyagok okozta szennyeződéseket, a kültéri és beltéri természetes kő és műkő felületén lévő diszperziós festéket, viaszréteget, a korábban használt segédanyagok maradványait, az olajat, a zsírt, valamint a vékony cementfátylat. A polírozott felületeket nem támadja meg. Nedves tisztítás esetén a túlzott habképződés elkerülésére ajánljuk a Z102 habzásfékező hozzáadását (habképződés szabályozása). Szállítási kiszerelés: 30 0,25 l; 20 0,5 l; 12 1 l; 4 2,5 l; 2 5 l; 1 10 l Kiadósság: kb m 2 /liter HMK R56 Tisztítószer márvánnyal burkolt fürdőszobához Használatra kész tisztítószer. Eltávolítja a zuhanyozó, fürdő és vizes helyiségekben az érdes, csiszolt és polírozott természetes kő és műkő felületén képződött szappanmaradékot, kismértékű vízkőlerakódást és szennyeződést. Megtisztítja az elszennyeződött fugákat. Szállítási kiszerelés: 12 0,5 l adagoló flakon Kiadósság: kb m 2 /flakon

10 HMK R57 Intenzív csempetisztító Speciális tisztítószer (koncentrátum). Eltávolítja a kültéri és beltéri mázas és máz nélküli csempékről, kőporcelán lapokról, terrakottáról, tégláról, agyaglapokról és klinkerről az olajos és zsíros szennyréteget, a korábban használt segédanyagok maradványait, az építőanyagok okozta szennyeződéseket, valamint a vékony cementfátylat. A polírozott felületeket nem támadja meg. Nedves tisztítás esetén a túlzott habképződés elkerülésére ajánljuk a Z102 habzásfékező hozzáadását (habképződés szabályozása). Szállítási kiszerelés: 12 1 l; 2 5 l Kiadósság: kb m 2 /liter HMK R58 Fürdőszoba- és zuhanyfülketisztítószer Használatra kész tisztítószer. Eltávolítja a zuhanyozó, fürdő és vizes helyiségekben a mázas csempén, kőporcelán lapon, üvegen és saválló természetes kő felületén képződött vízkőlerakódást, szappanmaradékot, húgykőlerakódást és szennyréteget. Megtisztítja az elszennyeződött fugákat. Szállítási kiszerelés: 12 0,5 l adagoló flakon Kiadósság: kb m 2 /flakon HMK R59 Csempe- és szanitertisztító Speciális tisztítószer (koncentrátum). Eltávolítja a szaniteráru környékén és a vizes helyiségekben a mázas és máz nélküli csempékről, kerámialapokról és tégláról a vízkő- és szennylerakódást, a húgykőlerakódást, a szappanmaradékot, valamint a vékony cementfátylat. Megtisztítja az elszennyeződött csempefugákat. Nedves tisztítás esetén a túlzott habképződés elkerülésére ajánljuk a Z102 habzásfékező hozzáadását (habképződés szabályozása). Kiadósság: kb m 2 /liter HMK R60 Fürdőszoba- és zuhanyfülketisztítószer Használatra kész speciális tisztítószer kisebb felületek egyszerű, tartós kezelésére. Gyorsan hat és hatékonyan szünteti meg a zöld szennyeződéseket, a moha, a gomba és a penész elszaporodását sírköveken, természetes kőből és műkőből, csempéből és más kültéri és beltéri alapozással készült ösvényeken, lépcsőkön. A polírozott felületeket nem támadja meg. Elhalványítja a kávé, kóla, vörösbor, virágok, bogyós és egyéb gyümölcsök és gyümölcslevek okozta színváltozásokat. Szállítási kiszerelés: 12 0,475 l adagoló flakon; 2 5 l Kiadósság: kb m 2 /flakon

11 HMK R61 Általános kőporcelántisztító Speciális tisztítószer (koncentrátum). Eltávolítja a polírozott, csiszolt vagy természetes felületű kültéri és beltéri kőporcelán lapokról az olajos és zsíros szennyréteget, a korábban használt segédanyagok maradványait, az építőanyagok okozta szennyeződéseket, valamint a vékony cementfátylat. A polírozott felületeket nem támadja meg. Nedves tisztítás esetén a túlzott habképződés elkerülésére ajánljuk Z102 habzásfékező hozzáadását (habképződés szabályozása). Az ápolás egyszerűbbé tételéhez ajánljuk S43 kőporcelán-impregnáló alkalmazását. Kiadósság: kb m 2 /liter HMK R62G Algaeltávolító szer - használatra kész Klór- és savmentes, használatra kész speciális tisztítószer kisebb felületek egyszerű kezelésére. Feloldja és a természetes kőből és műkőből készült ösvényekről, falakról, lépcsőkről, teraszról és homlokzatról könnyűszerrel eltünteti a zöld szennyeződéseket és az algát. A tisztítószer hatóanyagai megelőző hatást fejtenek ki. Ily módon a zöld szennyeződések és az alga újbóli megtelepedését hosszú időre megakadályozzák. A szer a polírozott felületeket nem támadja meg. Nagyobb felületekre javasoljuk az R62K algaeltávolító koncentrátum használatát. Szállítási kiszerelés: 12 0,5 l adagoló flakon Kiadósság: kb. 3 5 m 2 /flakon HMK R62K Algaeltávolító - koncentrátum - Klór- és savmentes speciális tisztítószer (koncentrátum). Feloldja és könnyűszerrel megszünteti a makacs zöld szennyeződéseket és az algát a természetes kőből és műkőből készült ösvényekről, falakról, lépcsőkről, teraszról és homlokzatról. A tisztítószer hatóanyagai megelőző hatást fejtenek ki. Ily módon a zöld szennyeződések és az alga újbóli megtelepedését hosszú időre megakadályozzák. A szer a polírozott felületeket nem támadja meg. Szállítási kiszerelés: 12 1 l; 2 5 l Kiadósság: kb m 2 /liter HMK R63 Cementfátyoleltávolító Speciális tisztítószer (koncentrátum). Eltávolítja a cementfátylat, a vízkőlerakódást, a habarcsmaradékot és a megkeményedett építőanyagok okozta szennyeződéseket minden savval szemben ellenálló, kültéri és beltéri természetes kőről és műkőről, máz nélküli csempéről, klinkertégláról, kőporcelánról és a betonelemek durva felületéről. Nedves tisztítás esetén a túlzott habképződés elkerülésére ajánljuk a Z102 habzásfékező hozzáadását (habképződés szabályozása). Kiadósság: kb m 2 /liter

12 HMK R65 Cementfátyol- és kivirágzáseltávolító Speciális tisztítószer (koncentrátum). Eltávolítja az erős cementfátylat, a makacs vízkőlerakódást, a habarcsmaradékot és a kivirágzást minden savval szemben ellenálló, kültéri és beltéri természetes kőről és műkőről, máz nélküli csempéről, a betonelemek durva felületéről, a tégla, az agyag és a terrakotta felületéről. Nedves tisztítás esetén a túlzott habképződés elkerülésére ajánljuk a Z102 habzásfékező hozzáadását (habképződés szabályozása). Kiadósság: kb m 2 /liter HMK R69 Kőtisztító - speciális - Mérsékelt szagot árasztó speciális tisztítószer (koncentrátum). Eltávolítja a cementfátylat, a vízkőlerakódást, a habarcsmaradékot, a rozsdát és a megkeményedett építőanyagok okozta szennyeződéseket minden savval szemben ellenálló, kültéri és beltéri természetes kőről. Az R69 a benne lévő rozsdásodást gátló adaléknak köszönhetően különösen alkalmas rozsdásodásra hajlamos, valamint polírozott és csiszolt felületek tisztítására. Adott esetben a csiszolószer után visszamaradó anyagot pórusmélységben képes eltávolítani. Nedves tisztítás esetén a túlzott habképződés elkerülésére ajánljuk a Z102 habzásfékező hozzáadását (habképződés szabályozása). Kiadósság: kb m 2 /liter HMK R70 Kültéri tisztítószer - minden kőfelületre - Savmentes, tartós hatású speciális tisztítószer (koncentrátum). Feloldja és eltávolítja a mohát, a penészfoltot, a sötét lerakódásokat és a növényi szennyeződéseket a kültéri, természetes kőből és műkőből, csempéből és más alapozással készült ösvényekről, falakról és lépcsőkről. Még a különösen szennyezett felületeket is tisztává és ragyogóvá varázsolja. A szer a polírozott felületeket nem támadja meg. Ha befejező kezelésként HMK impregnálószert alkalmaz, a felület huzamosabb ideig marad ép és tetszetős. Szállítási kiszerelés: 12 1 l; 2 5 l Kiadósság: kb m 2 /liter HMK R75 Fekete-fehér gránit- és kőtisztító Speciális tisztítószer (koncentrátum). Eltávolítja a cementfátylat, a vízkőlerakódást, a habarcsmaradványt, a rozsdát és a megkeményedett építőanyagok okozta szennyeződéseket minden savval szemben ellenálló, kültéri természetes és műkőről. Az R75 a benne lévő rozsdásodást gátló adaléknak köszönhetően különösen alkalmas rozsdásodásra hajlamos, valamint polírozott és csiszolt felületek tisztítására. Nedves tisztítás esetén a túlzott habképződés elkerülésére ajánljuk a Z102 habzásfékező hozzáadását (habképződés szabályozása). Kiadósság: kb m2/liter

13 HMK R79 Rozsdafolteltávolító szer puha kőhöz Használatra kész speciális tisztítószer. Minden természetes és műkő felületről eltávolítja azokat a rozsda és fém-oid okozta foltokat, amelyek például vastartalmú műtrágya, kerti bútor, szivárgó fűtőtest stb. miatt keletkeznek. A szer alkalmas polírozott márvány és mészkő tisztítására is. Szállítási kiszerelés: 12 0,475 l adagoló flakon Kiadósság: kb m 2 /flakon HMK R85 Intenzív kompozit kvarc tisztítószer Speciális tisztítószer (koncentrátum). Eltávolítja az olajos és zsíros szennyfoltokat, a korábban használt segédanyagok maradványait, az építőanyagok okozta szennyeződéseket, valamint a vékony cementfátylat a polírozott, csiszolt, simított és kefélt kompozit kvarc felületekről. A szer a polírozott felületeket nem támadja meg. Nedves tisztítás esetén a túlzott habképződés elkerülésére ajánljuk a Z102 habzásfékező hozzáadását (habképződés szabályozása). Szállítási kiszerelés: 30 0,25 l; 12 1 l; 2 5 l Kiadósság: kb m 2 /liter

14 Impregnálás, tömítés HMK S32W Foltvédőszer -vízben feloldott- Használatra kész, vízben feloldott impregnálószer. Meggátolja a víz, szennyeződés és olaj behatolását mind kültéri, mind beltéri természetes (puha vagy kemény) kő, agglomerátum, betonelem, terrakotta, tégla, agyag és klinkertégla, valamint máz nélküli burkolólap felületébe. A visszamaradó hatóanyag az egészségre ártalmatlan. A kezelés előtti tisztításhoz ajánljuk az általános savmentes tisztítószer használatát. A későbbi huzamos ápoláshoz a nemeskő-szappan használatát ajánljuk (természetes termék). Szállítási kiszerelés: 30 0,25 l; 20 0,5 l; 12 1 l; 2 5 l; 1 10 l Kiadósság: kb m 2 /liter HMK S33 Szilikonos impregnáló Használatra kész szilikon alapú impregnálószer. Meggátolja a víz és szennyeződés behatolását bármely kültéri és beltéri természetes (puha vagy kemény) kő, agglomerátum, betonelem, terrazzo, máz nélküli tégla és klinkertégla felületébe. A szer a polírozott felületeket nem támadja meg. A felület színét és szerkezetét csak minimálisan módosítja. A visszamaradó hatóanyag az egészségre ártalmatlan. Kezelés előtti tisztításhoz ajánljuk az általános savmentes tisztítószer használatát. A későbbi huzamos ápoláshoz a nemeskő-szappan használatát ajánljuk (természetes termék). Kiadósság: kb m 2 /liter HMK S34N Foltvédőszer csúcshatású Használatra kész speciális impregnálószer. Meggátolja a víz, a szennyeződés, az olaj és a zsír behatolását minden akár polírozott kültéri és beltéri természetes (puha vagy kemény) kő, agglomerátum, betonelem és terrakotta felületébe. A szer a polírozott felületeket nem támadja meg. A felület színét és szerkezetét csak minimálisan módosítja. A visszamaradó hatóanyag az egészségre ártalmatlan. A kezelés előtti tisztításhoz ajánljuk az általános savmentes tisztítószer használatát. A későbbi huzamos ápoláshoz a nemeskő-szappan használatát ajánljuk (természetes termék). Szállítási kiszerelés: 30 0,25 l; 20 0,5 l; 12 1 l; 2 5 l; 1 10 l Kiadósság: kb m 2 /liter

15 HMK S35 Színkiemelő matt Használatra kész felületvédő szer. Meggátolja a víz és a szennyeződés behatolását minden durván csiszolt, kefélt, homokfúvott, lángolt vagy hasított beltéri természetes (puha vagy kemény) kő, agglomerátum, betonelem és terrakotta felületébe. A felület színét és szerkezetét optimálisan juttatja érvényre. A visszamaradó hatóanyag az egészségre ártalmatlan. A kezelés előtti tisztításhoz ajánljuk az általános savmentes tisztítószer használatát. A későbbi huzamos ápoláshoz a nemeskő-szappan használatát ajánljuk (természetes termék). Kiadósság: kb m 2 /liter HMK S37 Kőimpregnáló selyemfényű Használatra kész felületvédő szer. Meggátolja a víz és a szennyeződés behatolását minden durván csiszolt, kefélt, homokfúvott, lángolt vagy hasított beltéri természetes (puha vagy kemény) kő, agglomerátum, betonelem és terrakotta felületébe. A felület színét és szerkezetét optimálisan juttatja érvényre, emellett megőrzi selyemfényét. A visszamaradó hatóanyag az egészségre ártalmatlan. A kezelés előtti tisztításhoz ajánljuk az általános savmentes tisztítószer használatát. A későbbi huzamos ápoláshoz a nemeskő-szappan használatát ajánljuk (természetes termék). Kiadósság: kb m 2 /liter HMK S39 Kőimpregnáló magasfényű Használatra kész felületvédő szer. Meggátolja a víz és a szennyeződés falburkolatba való behatolását durván csiszolt, kefélt, homokfúvott, lángolt vagy hasított beltéri természetes (puha vagy kemény) kő, agglomerátum, betonelem és terrakotta felület esetén. A felület színét és szerkezetét optimálisan juttatja érvényre, emellett kiemeli ragyogó fényét. A visszamaradó hatóanyag az egészségre ártalmatlan. A kezelés előtti tisztításhoz ajánljuk az általános savmentes tisztítószer használatát. A későbbi huzamos ápoláshoz a nemeskő-szappan használatát ajánljuk (természetes termék). Szállítási kiszerelés: 12 1 l; 2 5 l Kiadósság: kb m 2 /liter HMK S40 Fugázás előtti impregnálószer Oldószer nélküli fugázás előtti impregnálószer (koncentrátum). Meggátolja a fugázó anyag fűrészelt, homokfúvott, lángolt és hasított kültéri és beltéri természetes kő és műkő felületébe való behatolását. Használatát követően a fugázott területek mosása és tisztítása lényegesen könnyebben elvégezhető. A kezelés előtti tisztításhoz ajánljuk a savmentes általános tisztítószer használatát. Az S40 esetleges maradványainak eltávolításához ajánljuk az R54 vízben oldható oldószer használatát. Szállítási kiszerelés: 12 1 l; 2 5 l Kiadósság: kb m 2 /liter

16 HMK S42 Színkonzerváló Használatra kész speciális impregnálószer. Meggátolja a víz és a szennyeződés behatolását bármely kültéri és beltéri természetes (puha vagy kemény) kő, agglomerátum, betonelem és terrazzo felületébe. Polírozott felületeken is alkalmazható. A felület színét és szerkezetét színkiemelő hatásának köszönhetően optimálisan juttatja érvényre. A visszamaradó hatóanyag az egészségre ártalmatlan. A kezelés előtti tisztításhoz ajánljuk az általános savmentes tisztítószer használatát. A későbbi huzamos ápoláshoz a nemeskő-szappan használatát ajánljuk (természetes termék). Szállítási kiszerelés: 12 1 l; 4 2,5 l; 2 5 l; 1 10 l Kiadósság: kb m 2 /liter HMK S43 Kőporcelánimpregnáló szer Használatra kész speciális impregnálószer. Meggátolja a víz, a szennyeződés, az olaj és a zsír behatolását bármely kültéri és beltéri polírozott, csiszolt és máz nélküli kőporcelán felületébe. A felület színét és szerkezetét csak minimálisan módosítja. A visszamaradó hatóanyag az egészségre ártalmatlan. A kezelés előtti tisztításhoz ajánljuk az R61 általános kőporcelán-tisztító szer használatát. A későbbi huzamos ápoláshoz a P15 kőporcelán-ápoló és tisztító szer használatát ajánljuk (természetes termék). Kiadósság: kb m 2 /liter HMK S44 Foltvédőszer színkiemelő Használatra kész speciális impregnálószer. Meggátolja a víz, a szennyeződés, az olaj és a zsír behatolását minden akár polírozott kültéri és beltéri természetes (puha vagy kemény) kő, agglomerátum, betonelem és terrakotta felületébe. A szer polírozott felületeken is használható. A felület színét és szerkezetét színkiemelő hatásának köszönhetően optimálisan juttatja érvényre. A visszamaradó hatóanyag az egészségre ártalmatlan. Kezelés előtti tisztításhoz ajánljuk az általános savmentes tisztítószer használatát. A későbbi huzamos ápoláshoz a nemeskő-szappan használatát ajánljuk (természetes termék). Szállítási kiszerelés: 300,25 l; 121 l; 2 5 l; 1 10 l Kiadósság: kb m 2 /liter HMK S45 Fugavédő szer Használatra kész, oldószer nélküli fugavédő. Meggátolja a fugázó anyag behatolását erősen nedvszívó és durva homokkő, mészkő, tégla, agyag és terrakotta felületébe. Használatát követően a fugázott területek mosása és tisztítása lényegesen könnyebben elvégezhető. A kezelés előtti tisztításhoz ajánljuk a savmentes általános tisztítószer használatát. A fugázás utáni maradványok eltávolításához ajánljuk a savmentes általános tisztítószer használatát. Kiadósság: kb m 2 /liter

17 HMK S46W Foltvédő kvarc tartalmú kompozithoz vízben feloldott Használatra kész, vízben feloldott speciális impregnálószer. Meggátolja a víz, a szennyeződés, az olaj és a zsír behatolását kültéri és beltéri polírozott, csiszolt, simított és kefélt kvarc tartalmú kompozit felületekbe. A szer a felület színét és szerkezetét nem módosítja. A visszamaradó hatóanyag az egészségre ártalmatlan. Kezelés előtti tisztításhoz ajánljuk az R85 általános savmentes tisztítószer használatát. A későbbi huzamos ápoláshoz a P11 kvarc tartalmú kompozithoz való ápolószer használatát ajánljuk. Szállítási kiszerelés: 30 0,25 l; 12 1 l; 2 5 l Kiadósság: kb m 2 /liter HMK S46 Foltvédő kvarc tartalmú kompozithoz Használatra kész speciális impregnálószer. Meggátolja a víz, a szennyeződés, az olaj és a zsír behatolását kültéri és beltéri polírozott, csiszolt, simított és kefélt kvarc tartalmú kompozit felületekbe. A szer a felület színét csak minimálisan módosítja. Kezelés előtti tisztításhoz ajánljuk az R85 általános savmentes tisztítószer használatát. A későbbi huzamos ápoláshoz a P11 kvarc tartalmú kompozithoz való ápolószer használatát ajánljuk. Szállítási kiszerelés: 30 0,25 l; 12 1 l; 2 5 l Kiadósság: kb m 2 /liter

18 Ápolószerek, polírozószerek HMK P1 RSP három az egyben - Hatásos, használatra kész speciális termék természetes kőből és műkőből készült konyhai munkalapok, asztalok, mosdók stb. napi ápolásához. Az enyhébb szennyeződéseket könnyűszerrel eltávolítja. Speciális védő hatása kiegészíti a HMK impregnálószerei által nyújtott védelmet. A sajátos, kellemes, friss illatú ápoló összetevők megőrzik a felület természetes megjelenését. A szer a felület színét és szerkezetét csak minimálisan módosítja. A visszamaradó hatóanyag az egészségre ártalmatlan. A P1 nagymértékben megkönnyíti a munkavégzést és használata gyors tisztítást eredményez. Szállítási kiszerelés: 30 0,25 l; 12 0,5 l adagoló flakon Kiadósság: kb m 2 /liter HMK P5 Kvarc tartalmú kompozithoz való ápoló permet Rendkívül hatásos, használatra kész speciális termék kompozit-kvarc anyagból készült polcok, ablakpárkányok, tárolók, asztalok, konyhai munkalapok, mosdók stb. napi ápolásához. Az enyhébb szennyeződéseket és a zsírt könnyűszerrel eltávolítja. Speciális védő hatása kiegészíti a HMK impregnálószerei által nyújtott védelmet. A sajátos, kellemes, friss illatú ápoló összetevők megőrzik a felület természetes megjelenését. A szer a felület színét és szerkezetét csak minimálisan módosítja. A visszamaradó hatóanyag az egészségre ártalmatlan. A P5 nagymértékben megkönnyíti a munkavégzést és használata gyors tisztítást eredményez. Szállítási kiszerelés: 30 0,25 l; 12 0,5 l adagoló flakon Kiadósság: kb m 2 /liter HMK P7 Kőápoló szer polírviasz Használatra kész polírviasz. Optimális színt és szerkezetet biztosít természetes kőből, agglomerátumból, betonelemből stb. kialakított felületeknek és polírozás után a padlónak ragyogó fényt kölcsönöz. Meggátolja víz, szennyeződés behatolását. Kizárólag beltéri használatra alkalmas! Kezelés előtti tisztításhoz ajánljuk a savmentes általános tisztítószer használatát. A későbbi huzamos ápoláshoz a nemeskő-szappan és a P19 márvány- és gránitfényező használatát ajánljuk. Kiadósság: kb m 2 /liter

19 HMK P11 Ápoló és tisztító szer kvarc tartalmú kompozithoz Enyhe tisztítószer-koncentrátum napi tisztításhoz és ápoláshoz. Rendkívül aktív hatóanyaga gyorsan és alaposan tisztít és ápol minden csiszolt, simított, kefélt vagy polírozott kvarc tartalmú kompozit felületet, valamint mindenféle kőporcelán felületet. Természetes ápoló összetevők gondoskodnak a felület optimális színéről és szerkezetéről. A P11 kifejezetten kvarc tartalmú kompozit és kőporcelán felületek kezelésére alkalmas, a fal- és padlóburkolatoknak ragyogó fényt kölcsönöz. Rendszeres használata ellenállóbbá teszi a felületeket a foltosodással szemben és megkönnyíti az ápolást. Szállítási kiszerelés: 12 1 l; 2 5 l Alkalmazás: egy adag a mosó vízbe HMK P15 Kőporcelánápoló és -tisztító szer Enyhe szappanos tisztítószer (koncentrátum). Rendkívül aktív hatóanyaga gyorsan és alaposan tisztít és ápol minden természetes, csiszolt, polírozott vagy mázas felületű kőporcelánt. Természetes ápoló összetevők gondoskodnak a felület optimális színéről és szerkezetéről. A P15 kifejezetten kőporcelán felületekhez alkalmas, a fal- és padlóburkolatoknak ragyogó fényt kölcsönöz. Rendszeres használata ellenállóbbá teszi a felületeket a foltosodással szemben és megkönnyíti az ápolást. Vízben oldódó összetevői meggátolják a fátyolképződést és rétegek (például mészszappan) képződését. Alkalmazás: egy adag a mosó vízbe HMK P19 Márvány- és gránitpolírozó HMK P21 Gránit- és márványpolírozó paszta Viasztartalmú védő és ápoló emulzió (koncentrátum) természetes kőből és műkőből például márványból, mészkőből, gránitból, gneiszből, agglomerátumból, betonelemből készült finomra csiszolt és polírozott felületekhez. Polírozást követően a padlónak ragyogó fényt kölcsönöz. Hátráltatja a víz és a szennyeződés behatolását. A P19 rendszeres használata esetén csökken a kopási és a foltosodási hajlam. Kizárólag beltéri használatra alkalmas! A fényességet megőrzi, ha a nedvesítő vízhez rendszeresen mintegy 150 ml P19-et adagol. Szállítási kiszerelés: 20 0,5 l; 12 1 l; 2 5 l; 1 10 l Kiadósság: kb m 2 /liter Használatra kész pasztaszerű polírozó anyag. Ideális ápoló politúr polírozott természetes kőből és agglomerátumból készült ablakpárkányokhoz, asztallapokhoz, lépcsőkhöz és kisebb felületekhez. Hátráltatja a víz és a szennyeződés behatolását. A P21 a polírozást követően a padlónak ragyogó fényt kölcsönöz. Csökkenti a virágcserép csipkéződését, megőrzi fényességét. Kizárólag beltéri használatra alkalmas! A P21 az egészségre ártalmatlan, biológiailag elbomló. A későbbi huzamos ápoláshoz a nemeskő-szappan használatát ajánljuk (természetes termék). Szállítási kiszerelés: ml tubus; 12 0,1 Kiadósság: kb m 2 /liter

20 HMK P23 Kőfény - kőpadlóápoló Fényező ápolószer (koncentrátum). Természetes kőből és műkőből, betonelemből, aszfaltlapból stb. készült kopott és matt padlóburkolathoz. Polírozás nélkül fényes, selymes ragyogást biztosít. Különösen megkönnyíti a lekopott felületek ápolását. A védőréteg távol tartja a vizet és a szennyet. Kizárólag beltéri használatra alkalmas! A fényességet megőrzi, ha a felmosó vízhez rendszeresen mintegy 150 ml P23-at adagol. Kiadósság: kb m 2 /liter HMK Nemeskőszappan törlőkendős ápoláshoz Enyhe, természetes szappan alapú tisztítószer napi tisztításhoz és ápoláshoz. Rendkívül aktív hatóanyaga gyorsan és alaposan tisztít és ápol minden természetes kőből és műkőből készült felületet, terrakotta, tégla és klinker burkolatot, valamint máz nélküli csempét. Természetes ápoló összetevők gondoskodnak a burkolat optimális színéről és szerkezetéről. A kifejezetten természetes kőből és műkőből készült felületekhez alkalmas, a fal- és padlóburkolatoknak ragyogó fényt kölcsönöz. Rendszeres használata ellenállóbbá teszi a felületeket a foltosodással szemben és megkönnyíti az ápolást. Vízben oldódó összetevői meggátolják a fátyolképződést és rétegek (például mészszappan) képződését. Szállítási kiszerelés: 20 0,5 l; 12 1 l; 4 2,5 l; 2 5 l; 1 10 l Alkalmazás: egy adag a felmosó vízbe HMK P25A Antik maratószer márványhoz világos Használatra kész, természetes oidáló hatású olajból készült maratószer mindkettő. Homokfúvott, dobfényezett, koptatott és teturált márvány és mészkő padlók felületének optimális színéről és szerkezetéről gondoskodik. A P25A kiemeli a felület antik, rusztikus jellegét. Hátráltatja a víz és a szennyeződés behatolását. A P25B antik márvány fedőviasszal feltétlenül utókezelendő. A világos színű szer a világosabb, a sötét a sötétebb felületek kezelésére ajánlott. Kizárólag beltéri használatra alkalmas! Kezelés előtti tisztításhoz ajánljuk a savmentes általános tisztítószer használatát. A P25B antik márvány fedőviasz fokozza hatását és a felület számára selymes fényt biztosít. sötét Szállítási kiszerelés: 12 1 l; 2 5 l Kiadósság: kb m 2 /liter

A burkoló munka funkció és esztétika szempontjából is fontos. A burkolat a ház egyik fő építőelemét jelenti, de meghatározza a ház hangulatát is.

A burkoló munka funkció és esztétika szempontjából is fontos. A burkolat a ház egyik fő építőelemét jelenti, de meghatározza a ház hangulatát is. Hét szegedi mester azzal a céllal hozta létre ezt az oldalt, hogy az Ön segítségére legyen mindenben, ami a burkolással kapcsolatos. A hét szegedi mester kellő szakértelemmel és több éves tapasztalattal

Részletesebben

Érvényes 2008. február 15-tôl. Árjegyzék

Érvényes 2008. február 15-tôl. Árjegyzék Érvényes 2008. február 15-tôl Árjegyzék T a r t a l o m j e g y z é k Hidegburkolatragasztás anyagai 2 Fugázóanyagok 5 Hidegburkolatragasztás kiegészítô anyagai 9 Alapozók aljzatkiegyenlítéshez 11 Aljzatkiegyenlítô

Részletesebben

;,9 4i :A, ;,: 2k =,2 -,2 ;, ;i :0 2i A0 2k5@ =,

;,9 4i :A, ;,: 2k =,2 -,2 ;, ;i :0 2i A0 2k5@ =, Inhalt_03_18 9/6/05 13:55 Page 3 Referenciák Családi ház Burkolat: Juparana gránit MAPEI-termékek: KERABOND+ISOLASTIC Családi ház Burkolat: Juparana gránit MAPEI-termékek: KERABOND+ISOLASTIC Mom Park Burkolat:

Részletesebben

MÛGYANTA PADLÓBEVONATOK TERVEZÉSE ÉS KÉSZÍTÉSE

MÛGYANTA PADLÓBEVONATOK TERVEZÉSE ÉS KÉSZÍTÉSE Mûszaki írányelv MÛGYANTA PADLÓBEVONATOK TERVEZÉSE ÉS KÉSZÍTÉSE MAGYAR ÉPÍTÔKÉMIA ÉS VAKOLAT SZÖVETSÉG (MÉSZ) Cím: 1103. Budapest Noszlopy u.2. Telefon: +36 1 262 6000, Fax: +36 1 261 6336 Email: mesz@invitel.hu,

Részletesebben

R e f e r e n c i á k

R e f e r e n c i á k R e f e r e n c i á k Családi ház Burkolat: Juparana gránit MAPEI-termékek: KERABOND+ISOLASTIC Családi ház Burkolat: Juparana gránit MAPEI-termékek: KERABOND+ISOLASTIC Mom Park Burkolat: Giallo Ornamentala

Részletesebben

FAABLAKOK FELÜLETKEZELÉSE

FAABLAKOK FELÜLETKEZELÉSE Foto: Internorm 7100 Szekszárd Bogyiszlói u. 4 tel. +36 74 529 771 fax +36 74 529 772 info@pal-fa.hu www.pal-fa.hu FAABLAKOK FELÜLETKEZELÉSE 3 Tartalomjegyzék ADLER Ausztria vezető faipari felületkezelő

Részletesebben

ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓ

ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓ ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓ Graboplast Zrt JÁRMŰIPARI PADLÓK 1. SZÁLLÍTÁS A járműipari padlóburkolatokat a rendelés nagyságától és a vevők igényétől függően különféle módon lehet szállítani, az alábbiak

Részletesebben

A z év kereskedőbarát beszállítója

A z év kereskedőbarát beszállítója Építőipari információs lap A z év kereskedőbarát beszállítója 2009. július - 24. szám 24 Könnyűsúlyú cementkötésű ragasztóhabarcsok kerámia- és kőanyagú burkolólapokhoz TARTALOM 2009. július - 24. szám

Részletesebben

ÁRJEGYZÉK SIKA HUNGÁRIA KFT. KERESKEDELEM ÉRVÉNYES: 2014. MÁRCIUS 1-TŐL VISSZAVONÁSIG

ÁRJEGYZÉK SIKA HUNGÁRIA KFT. KERESKEDELEM ÉRVÉNYES: 2014. MÁRCIUS 1-TŐL VISSZAVONÁSIG ÁRJEGYZÉK SIK HUNGÁRI KFT. KERESKEDELEM ÉRVÉNYES: 2014. MÁRCIUS 1-TŐL VISSZVONÁSIG ETŰRENDES NÉVMUTTÓ E EUR raklap...20 I IC konténer...20 S Sanisil... 4, 8 Sika Sika -110 HD...9 Sika -4a... 9, 16 Sika

Részletesebben

Termékkatalógus 2015 tavasz

Termékkatalógus 2015 tavasz Alapszerek 2 Tisztítószerek 2 Mosogatószerek 5 Mosószerek / mosóparfümök 6 arc- és bôrápolás 9 fogápolás 18 fürdôszerek 19 dezodorok 22 kozmetikai alapanyagok / olajok 23 hajápolás 27 szappanok 28 baba-mama

Részletesebben

ROTEX KFT. Cím: 8600 Siófok, Fı u. 174-176 Tel.: 84/769-032 http://www.rotexkft.hu KATALÓGUS POKER KONCENTRÁLT MOSÓSZER

ROTEX KFT. Cím: 8600 Siófok, Fı u. 174-176 Tel.: 84/769-032 http://www.rotexkft.hu KATALÓGUS POKER KONCENTRÁLT MOSÓSZER 1. TERMÉK KATALÓGUS KÜLSİMOSÁS ANYAGAI: POKER KONCENTRÁLT MOSÓSZER Magas koncentrációjú mosószer, gyorsan és mélyen tisztítja a legmakacsabb szennyezıdéseket is, kiváló zsíroldó hatásának köszönhetıen.

Részletesebben

A víz újrahasznosítása környezetbarát és gazdaságos megoldás.

A víz újrahasznosítása környezetbarát és gazdaságos megoldás. A víz újrahasznosítása A víz újrahasznosítása környezetbarát és gazdaságos megoldás. A gépjárműmosó berendezésekben, valamint ipari magasnyomású mosásnál keletkező szennyezett víz visszanyerése, ill. kezelése

Részletesebben

Horváth Imréné Dr. Baráti Ilona. Építőanyag-ismeret. A követelménymodul megnevezése: Építőanyag-ipari közös feladatok I.

Horváth Imréné Dr. Baráti Ilona. Építőanyag-ismeret. A követelménymodul megnevezése: Építőanyag-ipari közös feladatok I. Horváth Imréné Dr. Baráti Ilona Építőanyag-ismeret A követelménymodul megnevezése: Építőanyag-ipari közös feladatok I. A követelménymodul száma: 0504-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja:

Részletesebben

használati útmutató kullanma kılavuzu

használati útmutató kullanma kılavuzu használati útmutató kullanma kılavuzu Mosógép Çamaşır Makinesi EWF 129442 W 2 electrolux Electrolux. Thinking of you. Többet is megtudhat elképzeléseinkrol a www.electrolux.com címen TARTALOMJEGYZÉK Biztonsági

Részletesebben

www.markabolt.hu használati útmutató Mosógép EWH 127310 W

www.markabolt.hu használati útmutató Mosógép EWH 127310 W használati útmutató Mosógép EWH 127310 W 2 electrolux Electrolux. Thinking of you. Többet is megtudhat elképzeléseinkrol a www.electrolux.com címen Tartalomjegyzék Biztonsági információk Termékleírás Kezelőpanel

Részletesebben

Mûszaki írányelv BEVONATRÉTEGGEL ELLÁTOTT, TÖBBRÉTEGÛ, RAGASZTOTT TÁBLÁS HOMLOKZATI HÔSZIGETELÔ RENDSZEREK (ETICS-THR) KIALAKÍTÁSA

Mûszaki írányelv BEVONATRÉTEGGEL ELLÁTOTT, TÖBBRÉTEGÛ, RAGASZTOTT TÁBLÁS HOMLOKZATI HÔSZIGETELÔ RENDSZEREK (ETICS-THR) KIALAKÍTÁSA Mûszaki írányelv BEVONATRÉTEGGEL ELLÁTOTT, TÖBBRÉTEGÛ, RAGASZTOTT TÁBLÁS HOMLOKZATI HÔSZIGETELÔ RENDSZEREK (ETICS-THR) KIALAKÍTÁSA MAGYAR ÉPÍTÔKÉMIA- ÉS VAKOLATSZÖVETSÉG (MÉSZ) Cím: 1103. Budapest Noszlopy

Részletesebben

ISOLASTIC LATEX ADALÉKSZER CEMENTKÖTÉSŰ RAGASZTÓK ALAKÍTHATÓSÁGÁNAK JAVÍTÁSÁRA

ISOLASTIC LATEX ADALÉKSZER CEMENTKÖTÉSŰ RAGASZTÓK ALAKÍTHATÓSÁGÁNAK JAVÍTÁSÁRA ISOLASTIC LATEX ADALÉKSZER CEMENTKÖTÉSŰ RAGASZTÓK ALAKÍTHATÓSÁGÁNAK JAVÍTÁSÁRA Az latex adalékszert Kerabond-hoz, Kerabond T-hez, Kerafloor-hoz vagy Adesilex P10-hez keverve javítja a ragasztók terhelhetőségét

Részletesebben

Ön is lehet a Mesterek Mestere! MAPEI Krónika 46. szám 2015. június Rendkívüli előnyök a szerveződő szakemberek közösségében!

Ön is lehet a Mesterek Mestere! MAPEI Krónika 46. szám 2015. június Rendkívüli előnyök a szerveződő szakemberek közösségében! Ön is lehet a Mesterek Mestere! MAPEI Krónika 46. szám 2015. június Rendkívüli előnyök a szerveződő szakemberek közösségében! 46 Kedves Kivitelező Partnerünk! Biztosan olvastál, hallottál már a Mapei Kft.

Részletesebben

Guardian SunGuard. Műszaki Útmutató BUILD WITH LIGHT

Guardian SunGuard. Műszaki Útmutató BUILD WITH LIGHT Guardian SunGuard Műszaki Útmutató BUILD WITH LIGHT BEVEZETÉS 3 ÜVEGFAJTÁK 4 Normál Float üveg Előfeszített üveg Edzett üveg Ragasztott üveg Hőszigetelő üveg Parapet (mellvéd) üveg Meleg-perem távtartó

Részletesebben

2013. Magyarország legnagyobb bio-, gyógy- és wellnesstermékek nagykereskedése. és diszkont áruháza

2013. Magyarország legnagyobb bio-, gyógy- és wellnesstermékek nagykereskedése. és diszkont áruháza Magyarország legnagyobb bio-, gyógy- és wellnesstermékek nagykereskedése és diszkont áruháza 203. MediLine Üzletház Kft. 39 Budapest, Csizma u. 4. Tel.: +36--239828 w w w. m e d i l i n e. h u Gyógytermékek,

Részletesebben

ŐSZ LEGYEN SZÍNESEBB AZ ÉLETÜNK! INGYENES INFORMÁCIÓS MAGAZIN FESTÉKET A FESTÉKBOLTBÓL! 2010. szeptember II. évfolyam 3. szám

ŐSZ LEGYEN SZÍNESEBB AZ ÉLETÜNK! INGYENES INFORMÁCIÓS MAGAZIN FESTÉKET A FESTÉKBOLTBÓL! 2010. szeptember II. évfolyam 3. szám ŐSZ 2010. szeptember II. évfolyam 3. szám FESTÉKET A FESTÉKBOLTBÓL! INGYENES INFORMÁCIÓS MAGAZIN LEGYEN SZÍNESEBB AZ ÉLETÜNK! A harmónikus barna KÖSZÖNTŐ Érdekel a fotózás? Szívesen olvasnál a legújabb

Részletesebben

Kezünkben a biztonság.

Kezünkben a biztonság. Kezünkben a biztonság. 3M Safety-Walk csúszásgátló és biztonsági termékek Évről évre emberek ezreit éri munkahelyi baleset. A balesetek nagy része azonban megelőzhető... 1Elcsúszások, esések, valamint

Részletesebben

Fagyálló hasított kő. Kvarcit. Gobi Yellow 502. Gobi Yellow 502 - Műszaki paraméterek

Fagyálló hasított kő. Kvarcit. Gobi Yellow 502. Gobi Yellow 502 - Műszaki paraméterek Fagyálló hasított kő A fagyálló hasított kövekhez a kvarcit, a kvarcithomokkő, a dolomit, bizonyos mészkövek és homokkövek tartoznak. Ezeket a köveket elsősorban terasz- és térburkolatként alkalmazzák,

Részletesebben

Burkolható vízszigetelő lemez

Burkolható vízszigetelő lemez Schlüter -DITRA 25 Burkolható vízszigetelő lemez 6.1 feszültségmentesítés, vízszigetelés, páranyomás - kiegyenlítés Termék adatlap Alkalmazás és funkció A Schlüter -DITRA 25 ferde falú, négyzet alakú,

Részletesebben

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ IT S ALL ABOUT BEAUTIFUL HAIR AUTHORIZED DISTRIBUTION

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ IT S ALL ABOUT BEAUTIFUL HAIR AUTHORIZED DISTRIBUTION IT S ALL ABOUT BEAUTIFUL HAIR AUTHORIZED DISTRIBUTION TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ Ismerje meg az egyetlen tartalmú hajkiegyenesítő rendszert Fehérjék különleges keveréke hajra optimalizálva! Kedves Kolléga! Napjainkban

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A SÖRIPAR JÓ HIGIÉNIAI GYAKORLATÁHOZ

ÚTMUTATÓ A SÖRIPAR JÓ HIGIÉNIAI GYAKORLATÁHOZ Élelmiszerfeldolgozók Országos Szövetsége Federation of Hungarian Food Industries ÚTMUTATÓ A SÖRIPAR JÓ HIGIÉNIAI GYAKORLATÁHOZ Készült a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával

Részletesebben

Professzionális mosási rendszer kis és közepes mosodák részére

Professzionális mosási rendszer kis és közepes mosodák részére Professzionális mosási rendszer kis és közepes mosodák részére ö Szállodája van, melyben a szálloda valamennyi mosási igényét a saját mosodája elégíti ki? Esetleg egy nyugdíjas vagy szociális otthon vezetője

Részletesebben

Lindab Seamline-PLX Műszaki információ. Lindab Seamline-PLX. Lindab állókorcos tetőfedés Alucink és TC50 bevonattal Műszaki információ

Lindab Seamline-PLX Műszaki információ. Lindab Seamline-PLX. Lindab állókorcos tetőfedés Alucink és TC50 bevonattal Műszaki információ Lindab Seamline-PLX Lindab állókorcos tetőfedés Alucink és TC50 bevonattal Műszaki információ Műszaki adatok Alucink Alumínium-cink bevonatú acéllemezek állókorcos tetőfedéshez Alkalmazási terület A bádogos

Részletesebben

Az épülethez tartozó. műalkotások és tárgyak. jellemző károsodásai. és karbantartási feladatai

Az épülethez tartozó. műalkotások és tárgyak. jellemző károsodásai. és karbantartási feladatai B Az épülethez tartozó műalkotások és tárgyak jellemző károsodásai és karbantartási feladatai MINDENEKELŐTT (műtárgyaink környezetér ő l) Tárgyaink megóvásának alapja a helyes raktározás. Ha az anyagot

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW7 60FI TÍPUSÚ. 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW7 60FI TÍPUSÚ. 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: Típus: DW7 60FI Energia hatékonysági osztály: (A hatékonyabb - G kevésbé hatékony) A A szabvány ciklus, amelyre az adatlapon feltüntetett információ

Részletesebben