Örömünkre szolgál, hogy a májusi A Földközi-tenger legjava elnevezésű csoportos hajóutunk utasai között üdvözölhetjük Önöket!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Örömünkre szolgál, hogy a májusi A Földközi-tenger legjava elnevezésű csoportos hajóutunk utasai között üdvözölhetjük Önöket!"

Átírás

1 Tisztelt Utasunk! Örömünkre szolgál, hogy a májusi elnevezésű csoportos hajóutunk utasai között üdvözölhetjük Önöket! Nyolc kikötési ponton fakultatív parti kirándulásokat is kínálunk magyar nyelvű idegenvezetéssel. Kikötési pontonként egy-egy átfogó, városnéző jellegű kirándulást választottunk ki. A program egy tervezet, a módosítás jogát fenntartjuk. A magyar idegenvezetős kirándulásokat minimum 10 fő jelentkezése esetén indítjuk. FONTOS! Magyar idegenvezetős kirándulásainkra csak akkor biztosít külön autóbuszt a Costa hajótársaság, ha a kirándulásra jelentkezők létszáma eléri a 35 főt. Kisebb létszámú csoport esetében ún. vegyes autóbuszt biztosít a hajótársaság, utasaink más nemzetiségű utasokkal együtt, közös autóbuszon ülve vehetnek részt a kirándulásokon. Ez a korábbiakban azt jelentette, hogy a TENSI-idegenvezető a kirándulások autóbuszon töltött ideje alatt nem vagy csak keveset tudott magyarul beszélni. Azért, hogy a jövőben a buszon elhangzott információk azonnal, kényelmesen eljussanak Önhöz, irodánk a kirándulásokra fülhallgatós vevőkészüléket biztosít, így a magyar idegenvezető által mondott információkat a buszon, is folyamatosan tudják követni. A vevőkészülékhez egyfüles fülhallatót biztosítunk. (A készülékhez lehet saját, kétfüles fülhallgatót csatlakoztatni). Jelentkezni a szabad helyek függvényében márc. 19-ig lehet. Fakultatív parti kirándulások magyar idegenvezetővel május 15. kedd Nap Kikötési pont Kirándulás neve május 16. szerda május 17. csütörtök május 19. szombat Marseille, Franciaország Barcelona, Spanyolország Valencia, Spanyolország Cagliari, Szardínia (Olaszország) Panoráma-városnézés Marseille-ben és vásárlás a városközpontban A Sagrada Familia és Gaudi művészete A művészet és a pop art kincsei A régi és az új Cagliari Azon utasaink számára, akik az egyéni felfedezéseket részesítik előnyben, idegenvezetőnk örömmel nyújt tájékoztatást a kikötési pontok nevezetességeiről, kirándulási lehetőségekről. Amennyiben a fenti magyar nyelvű programokon kívül a hajótársaság teljes angol, ill. német nyelvű programlehetőségeire is kíváncsiak, kérem jelezzék nekünk a választott nyelv megjelölésével és elküldjük Önöknek ben. Kirándulás ára 60 euró/fő 93 euró/fő 60 euró/fő 60 euró/fő május 21. hétfő Valletta, Málta Málta és a lovagok 137 euró/fő május 22. kedd május 23. szerda május 24. csütörtök Catania, Szicília, (Olaszország) Salerno, Olaszország Civitavecchia/Róma, Olaszország Taormina és elbűvölő történelmi városmagja Prémium élmény: A ravellói Villa Cimbronétól az időtlen Positanóig Róma, az örök város 62 euró/fő 163 euró/fő 115 euró/fő FONTOS! a fakultatív programok kötbéralapot képeznek, így javasoljuk az útlemondási biztosítás kiterjesztését a programokra is, melynek díja a programok 1,5 %-a.

2 MARSEILLE május 15. Panoráma-városnézés Marseille-ben és vásárlás a városközpontban kb. 3,5 óra könnyű Panoráma-városnézés Marseille-ben, Dél-Franciaország fővárosában a főbb látnivalók érintésével, majd szabadidő vásárlásra, sétára, a városközpont egyéni felfedezésére. La Corniche tengerparti sétány, Escale Borely Sainte-Marie-Majeure neobizánci székesegyház, Szent János-erőd, Szent Lóránttemplom (távolról) és a Notre-Dame de la Garde Régi kikötő Autóbuszos városnézésünket Marseille Corniche Kennedy nevű tengerparti sétányával kezdjük, mely gyönyörű kilátást kínál a kikötő bejáratánál fekvő szigetekre. Következő látnivalónk az Escale Borely lesz, ahol rövid időre megállunk, hogy készíthessünk néhány fotót és élvezzük a panorámát. Ezután folytatjuk utunkat a neobizánci stílusú, Sainte-Marie-Majeure nevű katedrálishoz, ahol újra megállunk, és fotót is készíthetünk. A panoráma-városnézés következő látnivalója a Szent János-erőd, melyet XIV. Lajos építtetett 1660-ban, majd a román stílusú, rózsaszín kőből épített Szent Lóránt-templom, valamint az impozáns bazilika, a Notre-Dame de la Garde kerül sorra. Utóbbiból szép kilátás nyílik a városra. A városnézés végeztével a Régi kikötő területén tesz le bennünket a busz, ahol lesz némi szabadidőnk vásárlásra vagy akár egy város környéki sétára, mielőtt visszatérnénk a kikötőbe. Szertartások idején a templomok nem látogathatók, csak kívülről tekinthetők meg. Kényelmes lábbeli viselete javasolt. A vallási intézmények csak megfelelő öltözetben látogathatók. A kirándulást nem javasoljuk mozgáskorlátozott vendégek számára. Részvételi díj felnőtteknek: 60 euró/fő (gyermekár 3-13 éves korig: 44 euró/fő)

3 BARCELONA május 16. A Sagrada Familia és Gaudi művészete kb. 4 óra mérsékelten nehéz Barcelona Gaudi városa: a művész ebben a városban alkotta meg legnagyobb remekművei néhányát. Kirándulásunk keretében ezeket vesszük sorra és csodáljuk meg. Sagrada Família: a Passió elnevezésű nyugati, illetve a Születés nevet viselő keleti homlokzatrész, templombelső, építési munkálatok Passeig de Gràcia Casa Batllò La Pedrera A túra első megállója a La Sagrada Família lesz, Barcelona ikonikus szimbóluma, minden idelátogató turista legfontosabb célpontja. A monumentális nagyságú Szent Család-templomról sokan úgy vélik, a legkülönlegesebb mű, melyet valaha ember alkotott. Az impozáns, neogótikus templom az Art Nouveau katalán változata szerinti modernista stílusban épült, de a tervrajzaihoz a nagy középkori katedrálisok szolgáltak minta gyanánt. A projekt és annak megvalósítása a neves építész, Antonio Gaudí nevéhez fűződik, aki 30-as évei derekától élete végéig dolgozott a Sagrada Famílián. Az 1882-ben megkezdett építési munkálatok mindmáig tartanak, és a tény, hogy a világ egyik legnagyszerűbb építészeti remekművét születése közben nézhetjük meg, még izgalmasabbá teszi a látogatást. Idegenvezetőnkkel megnézzük a homlokzat már elkészült részét (a Passió elnevezésű nyugati, illetve a keleti homlokzatrészt, a Születés kapuját), majd bemegyünk a bazilikába, ahol munka közben figyelhetjük meg a bent dolgozó mestereket. Következő megállónk a Passeig de Gracia, a város legtrendibb sugárútja, Barcelona Champs-Elyséesje vagy Andrássy útja, ahol impozáns, modernista épületek sorát csodálhatjuk meg, köztük a Casa Batlló nevű gyönyörű szecessziós házat, mely ugyancsak Gaudí nevéhez kötődik. A Casa Batlló több mint épület: a kortárs művészet, építészet és dizájn egész világát megtestesíti, szürreális élményt kínálva látogatóinak. Az extravagánsan kreatív formákat a sárkánnyal küzdő Szent György (Katalónia védőszentje) legendája inspirálta: a tető sokszínű, kanyargós ívei a sárkányt, a balkonsorok és a csont-szerű szerkezet az áldozatokat szimbolizálják. Túránk a Casa Milánál, ismertebb nevén a La Pedreránál ér véget (a házat kívülről tekintjük meg), amely úgyszintén Gaudí műve. Az épület a kanyargó vonalak igazi diadala, hullámzó, egymásba tekeredő homlokzatokkal és kéményekkel, valamint gyönyörű, kovácsoltvas korlátokkal, melyek a hullámtörőket idézik. A helyek száma korlátozott. A csalódás elkerülése érdekében javasoljuk a mielőbbi helyfoglalást. Részvételi díj felnőtteknek: 93 euró/fő (gyermekár 3-13 éves korig: 67 euró/fő)

4 VALENCIA május 17. A művészet és a pop art kincsei kb. 4 óra Katedrális és Szent Grál "Las Aguas" a Vizek Bírósága Selyembörze (Tőzsdepalota), központi piac "Fallas" Múzeum mérsékelten nehéz A kirándulás Valencia katedrálisával indul, melyet a helyiek csak La Seu (magyarul: központ, székhely) néven emlegetnek, tekintve, hogy ez a város kulturális, vallási és mindennapi életének csomópontja. Kívülről csodáljuk meg ezt a csodás templomot, amelynek az építése 1262-ben kezdődött, eredetileg gótikus-cisztercita stílusban, és egészen a XVIII. századig tartott. Az elkészült épületet különböző egyéb stílusok izgalmas keveredése jellemzi. Csütörtökönként a katedrális valamelyik kapujánál sor kerül a nevezetes Vizek Bíróságának összejövetelére, mely nem más, mint Európa egyik legrégibb jogi intézménye. Az összejövetel hagyományos rendtartás szerint történik, a bírák hagyományos öltözetben jelennek meg, és a határozatok többnyire az öntözővizek használatára vonatkoznak. A Vizek Bírósága évezredes intézmény, története egészen a középkorig nyúlik vissza, és a szertartás mindmáig nagyon népszerű. Bírái minden csütörtöki napon, pontosan délben ülnek össze a katedrális harangtornya, a Miguelete harangjainak megszólalására. A katedrálison belül ugyanakkor a keresztények legrégibb relikviájával lehet találkozni: a Szent Grállal, amely a hagyomány szerint az a kehely, amelyet Jézus Krisztus használt az utolsó vacsorán. Következő állomásunk a Selyembörze (más néven Tőzsdepalota), Valencia legismertebb műemléke. A selyemkereskedelem egykori központja ma egyike a történelem legszebb, tisztán gótikus stílusú polgári épületeinek. A palota, mely 1996-ban fölkerült az UNESCO Világörökség-listájára, Valencia gazdagságát szimbolizálta az Aranykorban, a XV. század táján, illetve ugyancsak jelképezte a késő középkorban lezajlott kereskedelmi és társadalmi forradalmat. Valencia híres központi piaca lesz az újabb célállomás. A nm2-en elterülő és mintegy értékesítési ponttal működő piac egyike Európa legnagyobb beltéri piacainak. Üvegkupolák, tarka csempék kínálnak vibráló hátteret az üzletek különféle illataihoz, színeihez.

5 Utolsó állomásunkon, a Fallas Múzeumban vicces, kézzel készített figurákat látni, melyek egy helyi hagyományhoz, a minden évben március 19-én kezdődő ötnapos valenciai Tavaszköszöntő ünnephez (Fallas de Valencia) kötődnek. A figurák, melyeket maguk a helyiek készítenek, kb. 20 m magasak, és különböző helyzeteket, embereket kritizálnak, gúnyolnak ki. A tavaszköszöntő ünnepen, az esti tűzijáték alkalmával aztán máglyára vetik őket, kivéve a legjobbnak megszavazottat, amelyet megőriznek a múzeumban. Az istentisztelet helyeit is érinti a kirándulás, ezért kérjük vendégeinket, hogy ennek megfelelően öltözzenek. Amikor a székesegyházban szertartás zajlik, akkor csak kívülről nézhetjük meg az épületet. Részvételi díj felnőtteknek: 60 euró/fő (gyermekár 3-13 éves korig: 44 euró/fő)

6 CAGLIARI május 19. A régi és az új Cagliari kb. 4 óra mérsékelten nehéz Remek lehetőség arra, hogy felfedezzük Cagliari két arcát: egyfelől a történelmi városrészt, ahol a szigetet az évszázadok folyamán ellenőrzésük alatt tartó különféle hatalmak nyomai még ma is láthatók, másfelől a modern városrészt, és annak sajátos negyedeit és szecessziós építészetét. Kihagyhatatlan kirándulás! Történelmi városrész: amfiteátrum, Múzeumok Citadellája, katedrális, várnegyed Modern városrész: Via Roma, óváros, Marina negyed Autóbuszunkkal elhagyjuk a kikötőt, és Szardínia fővárosának, Cagliari gyönyörű városának vesszük az irányt. Cagliari eredete a prehistorikus időkig nyúlik vissza, s a települést az évszázadok folyamán különböző hatalmak hajtották uralmuk alá. Először a város ősi negyedébe látogatunk el: megnézzük a rómaiak uralma alatt, az i.sz században épült római amfiteátrumot, ahol hajdan tengeri ütközetekre is sor került, ami komplex szivattyúrendszer kialakítását tette szükségessé. Ezután a Múzeumok Citadelláját vesszük célba, ahol a város legfontosabb művészeti kincsestárainak néhánya, köztük az Archeológiai Múzeum és a Nemzeti Galéria található, majd megnézzük (kívülről) a katedrálist. Végezetül ellátogatunk a bástyákhoz és a Várnegyedbe, Cagliari négy történelmi körzetének legfontosabbikába, mely egy mészkőhegy csúcsán nyúlik el, teraszairól gyönyörű kilátást kínálva a városra. A negyed keskeny utcáin, az eredeti épületekben ma kis kézműves műhelyek működnek. Autóbuszba szállunk újra, és Cagliari legmodernebb részén, a Marina negyeden áthaladva visszatérünk a kikötőbe. A Marina negyed egykor halászok és kereskedők otthona volt, ma szecessziós stílusú villák sorakoznak benne. Az amfiteátrumot csak korlátozottan tudjuk megnézni, mert restaurálási munkálatok zajlanak, és az építmény egy részét eltakarja a kiterjedt állványzat. Szertartások ideje alatt a templomok korlátozottan, csak kívülről látogathatók. A túra jórészt gyalogos, ezért kényelmes cipő viselete javasolt. Részvételi díj felnőtteknek: 60 euró/fő (gyermekár 3-13 éves korig: 44 euró/fő)

7 VALLETTA május 21. Málta és a lovagok kb. 7 óra nehéz Utazzon vissza az időben Máltán egészen az 1530-as évig, amikor a Johannita lovagok megérkeztek a szigetre és a kereszténység bevehetetlen védőbástyájává változtatták azt a muzulmánokkal szemben. A túra során idegenvezetőnkkel ellátogatunk Valettába, valamint Vittoriosába, a Nagy Kikötővel szemben fekvő három város egyikébe, hogy elmerüljünk a sziget középkori történelmében. Valletta: Barrakka-kertek, Szent Jánostárskatedrális, Nagymesteri Palota, Manoel Színház Mediterrán Konferenciaközpont Birgu, másnéven "Città Vittoriosa" (Győztes Város) kirándulás a luzzu -nak nevezett, helyi kishajóval A kirándulást Valetta felfedezésével indítjuk. Az impozáns erődváros, mely egyúttal a sziget fővárosa is, a Sciberras-félsziget csipkézett szikláinak tetején épült azt követően, hogy 1565-ben az oszmán törökök megostromolták a szigetet. Miután megnéztük a város bástyáit, a hadi építészet remekeit, megállunk a Barakka-kerteknél, hogy fotókat készíthessünk a lenyűgöző panorámáról. Ezután ellátogatunk a Szent János-társkatedrálisba (belülről is megnézzük), mely 1573 és 1577 között épült a Johannita lovagok parancsára. A katedrálisban megtekinthetjük a híres művész, Michelangelo Merisi, ismertebb nevén Caravaggio egyik jelentős alkotását, a Keresztelő Szent János lefejezését. Következő állomásunk a Nagymesteri Palota, mely ma a Máltai Köztársaság elnöki irodáinak ad otthont. A palotában megcsodáljuk a híres faliszőnyegeket, majd folytatjuk a túrát. Az 1732-ben, Antonio Manoel de Vilhena nagymester által építtetett Manoel Színház utunk újabb célpontja, majd a Mediterrán Konferenciaközpontba látogatunk el, mely egyike Európa legnagyobb konferenciaközpontjainak. Az épület egykor "Sacra Infermeria", a máltai lovagok kórháza volt. Mielőtt elhagynánk Vallettát, rövid szabadidő keretében egyéni felfedezőutakon térképezhetjük fel a város festői utcáit. Birgu városa a következő állomás. Az 1565-os nagy török ostrom után, melyben a máltaiak nagy győzelmet arattak a törökök felett, a város a "Vittoriosa" (Győztes) nevet kapta lakói bátorsága előtt való tisztelgés gyanánt. A Collacchio nevű főtér középkori jellege és atmoszférája, a lovagok lakónegyedeinek (fogadóknak) a szépsége, a régi templomok és paloták keleties stílusjegyei ma is megragadják az idelátogatót, Kóstolót kapunk a helyi ízekből egy éttermében, majd utolsó programpontként helyi jellegű csónakba, ún. luzzuba szállunk, hogy a tengerről is megcsodálhassuk ezt a különleges várost. A kirándulás sok gyaloglást tartalmaz, ezért mozgásában korlátozott vendégeknek nem ajánljuk. A csónakok mindegyikében max. 6 személy fér el. A csónaktúrára csak kedvező időjárási körülmények között kerül sor. A Társkatedrálisba tűsarkú cipőben nem lehet belépni. A vállak és térdek befedése ugyancsak feltétele a belépésnek. Abban az esetben, ha a parlament ülésezik, a palota dísztermeinek megtekintése helyett a Palota Fegyvertárába vagy az Archeológiai Múzeumba látogatunk el. Részvételi díj felnőtteknek: 137 euró/fő (gyermekár 3-13 éves korig: 97 euró/fő)

8 CATANIA május 22. Taormina és elbűvölő történelmi városmagja kb. 4,5 óra mérsékelten nehéz Szicíliai tartózkodás nem lehet teljes Taormina varázslatos városának felfedezése nélkül. Történelmi emlékei, kulturális kincsei és a környező táj szépsége révén Taormina a sziget egyik legszebb ékköve. Taormina történelmi városközpontja Porta Messina Corvaja-palota görög színház Autóbuszunkkal elhagyjuk a kikötőt, és elindulunk Taorminába. A város gyönyörű fekvéssel büszkélkedik: egy kis fennsíkon nyúlik el, a Tauro-hegy lábánál. Ám nem ez, hanem a lenyűgöző görög, római és középkori emlékek bősége teszi ezt az ősi települést a látogatók egyik kedvenc célpontjává. Idegenvezetőnkkel átvágunk a történelmi belvároson, átmegyünk a Porta Messina nevű régi kapu alatt, és megcélozzuk a város legrégibb részét. Hamarosan megérkezünk Taormina legjelentősebb épületéhez, a Corvaja-palotához, melyet kívülről nézünk meg. A zordon kinézetű épület eredeti magja egy torony, melyet a XI. században építettek a területet akkoriban uraló arabok. Az évek során aztán különböző pontokon bővítették az építményt: először a XIII. században, majd a XV-ben, amikor itt ülésezett a szicíliai parlament. A II. világháborút követően egy ideig nem törődtek vele, de aztán a város első háború utáni polgármestere erőfeszítéseinek köszönhetően helyreállították az épületet. Folytatjuk utunkat az óváros magja felé, hogy megcsodálhassuk a görög színházat, mely nem pusztán Taormina szimbóluma, hanem egész Szicília egyik legjelentékenyebb látnivalója. Az épület eredete valószínűleg az i.e. 3. századig nyúlik vissza. Augustus uralkodása alatt helyreállították és kibővítették az épületet, így kapacitása főre nőtt, s ezzel a siracusai után Szicília második legnagyobb színháza lett. A színházat északkeleti oldalán hatalmas mediterrán közpark öleli körbe, mely méltó háttere a látványos történelmi emléknek. Rövid szabadidő következik, melyben ki-ki kedvére felfedezheti az óváros keskeny utcáit vagy vásárolhat. A kirándulás alapvetően gyalogos, ezért kényelmes lábbeli viselete javasolt. Részvételi díj felnőtteknek: 62 euró/fő (gyermekár 3-13 éves korig: 45 euró/fő)

9 SALERNO május 23. Prémium élmény: A Ravellói Villa Cimbronétól az időtlen Positanóig kb. 8,5 óra könnyű Az Amalfi-part két ékköve, Ravello az igéző Villa Cimbronéval és Positano a maga ezeréves történelmével teszi varázslatossá e kirándulást. Ravello, a Villa Cimbrone és kertjei Positano, történelmi belváros, vásárlás Elindulunk Ravello felé, melyre az Amalfi-part egyik ékköveként tekintenek, hogy megismerkedjünk a Villa Cimbronével nyarán a villa luxuskertjeit páratlan szépségűnek nevezte a német utazó, Gregorovius: rózsák és leanderek között egy fennsíkon, ahonnan egészen a tengerig ellátni. A kertek eredete a messzi múltba nyúlik, s lényegében egybeolvad magának Ravellónak a történetével. Területét szobrok, kicsiny templomok, feliratok, szökőkutak, természetes barlangok és művészi módon kialakított vízmosások díszítik. A Végtelenség teraszáról megcsodálhatjuk azt, amit Gore Vidal a világ leggyönyörűbb panorámájaként jellemzett. A szépséges villa megtekintése után ebéd következik egy étteremben, majd elindulunk az Olaszország egyik leghíresebb és leglátványosabb turistacélpontjának tekintett Positanóba. Positano eredete elvész az idő homályában, melyben egybemosódik legenda és történelem: a legenda szerint Positanót Poszeidón, a tenger istene alapította, hogy kifejezze ezzel szerelmét a nimfa Paszithea iránt. Gyalogosan fedezzük fel e jellegzetes várost, hogy élvezhessük a fehér házak, boltívek, kupolák, loggiák és sziklába vált lépcsősorok szegélyezte utcák szövevényes labirintusát. A közös séta után szabadidő következik, vásárolhatunk a helyi kézművesek színes üzleteiben, ahol eredeti textíliák közül válogathatunk. A 1960-as években alakult ki a híres positanói divat : annak érdekében, hogy kielégítsék egy gazdag és igényes ügyfélkör igényeit, amely könnyű, szellős, tengerparton viselhető ruhákra vágyott, a helyiek kitalálták, hogy varrásra adják a fejüket, és sálakat, lenvászon törülközőket stb. felhasználva szárongot, bermuda nadrágot, sortot, úszódresszt, sőt estélyi ruhát készítsenek. A helyek száma korlátozott, a csalódás elkerülése érdekében javasoljuk a mielőbbi helyfoglalást. Részvételi díj felnőtteknek: 163 euró/fő (gyermekár 3-13 éves korig: 116 euró/fő)

10 CIVITAVECCHIA/RÓMA május 24. Róma, az örök város kb. 9 óra Caracalla Fürdője Circus Maximus Trevi-kút Piazza Venezia Traianus-oszlop Forum Romanum Colosseum Constantinus diadalíve Szent Péter-bazilika mérsékelten nehéz Autóbusszal utazunk Rómába, ahol azonnal megkezdjük időutazásunkat az antikvitás korába. Az első látnivalók, melyeket érintünk, a császári fürdők legszebbike, a Caracalla Fürdője, valamint a hajdan különféle sportversenyekre, mindenekelőtt kocsiversenyekre használt Circus Maximus lesz. Ezt követően kiszállunk az autóbuszból, és teszünk egy sétát a Trevi-kúthoz, e pompás barokk emlékműhöz, mely az idelátogatók egyik legkeresettebb célpontja. Úgy tartják, aki a kútnak háttal állva pénzérmét dob abba, az újra visszatér majd Rómába. A Piazza Venezia lesz a következő állomásunk, ahol megnézzük II. Viktor Emánuel olasz király robusztus emlékművét, majd érintjük a domborművekkel díszített Traianus-oszlopot és Traianus fórumát, mely utóbbi a történelmi Róma központjának számított. Továbbhaladva megnézzük (kívülről) a Forum Romanumot, majd (szintén kívülről) a modern világ hét csodájának egyikét, a Róma nagyságát szimbolizáló, mintegy nézőt befogadó Colosseumot. A Colosseumtól nem messze magasodik Constantinus diadalíve, a klasszikus kor utolsó győzelmi emlékműve, melyet Kr. u. 315-ben emeltek annak megünneplésére, hogy Constantinus császár győzelmet aratott Maxentius felett a Milvius-hídi csatában. Ebéd következik egy étteremben, majd folytatjuk túránkat, és megnézzük (kívülről) a Szent Péter sírjára épült Szent Péter-bazilikát, a világ legnagyobb templomát. Készíthetünk néhány fotót is a csodálatos székesegyházról, hátterében Bernini elliptikus oszlopsorával és a vatikáni obeliszkkel. Utóbbi egyiptomi eredetű, s az egyetlen Róma 13 ősi obeliszkjéből, mely sosem dőlt le ban helyezték át a Szent Péter térre 150 ló és 47 csörlő segítségével. A transzfer Rómába kb. 1 óra. A kiránduláson kényelmes cipő viselete javasolt, az öltözetnek pedig célszerű követni az istentisztelet helyeire vonatkozó öltözködési előírást. A kirándulást nem javasoljuk mozgásában korlátozott vendégeknek. Részvételi díj felnőtteknek: 115 euró/fő (gyermekár 3-13 éves korig: 82 euró/fő)

11 Kirándulások nehézségi szint magyarázata: Könnyű Az ilyen jelzéssel ellátott túrák viszonylag sík terepen történő gyaloglást tartalmaznak. Kényelmes lábbeli viselete javasolt. Mérsékelten nehéz Azok a túrák, amelyek ezzel a jellel vannak ellátva, jelentős mennyiségű fizikai aktivitást, testmozgást kívánnak a vendégektől, pl. gyaloglást macskaköves utcán vagy egyenetlen terepen, lépcsőmászást vagy meredek emelkedők megmászását, kerékpározást és úszást gyenge tengeráramlatban. Ezeket a túrákat nem ajánljuk mozgáskorlátozott személyeknek. Kényelmes, strapabíró lábbeli viselete javasolt. Nehéz Az ilyen jelzésű túrák résztvevőinek komoly, hosszasan tartó fizikai megterhelést kell kibírniuk. A terep egyenetlen vagy meredek lehet. Csak jó kondiban lévő, fizikailag fitt és kalandvágyó vendégek részére javasoljuk őket. a program étkezést tartalmaz (ahol ez a piktogram nincs feltüntetve, ott a kirándulás időpontjától függően a hajón tudnak étkezni a program előtt/ követően, ill. szabadidőt biztosítanak a program közben erre a célra) Jelentkezés és befizetés Ha Ön a Tensi főirodájában foglalta le hajóútját, a fakultatív programokra való jelentkezéssel, ill. az esetleges kérdésekkel kapcsolatban keresse munkatársunkat, Di Pol Renátát ( , rdipol@tensi.hu), ha pedig a hajóút foglalása a Tensi valamely partner irodájában történt, kérjük, a kirándulások lefoglalásával kapcsolatosan is az adott irodát szíveskedjék keresni. A fakultatív programokra jelentkezni a szabad helyek függvényében márc. 19-ig lehet. Fontos információ a kirándulásokkal kapcsolatban: A fakultatív programok kötbéralapot képeznek, így javasoljuk az útlemondási biztosítás kiterjesztését a programokra is, melynek díja a kirándulások ellenértékének 1,5 %-a. A kiránduláson használatos vevőkészüléket és az egyfüles fülhallgatót irodánk biztosítja. A vevőkészüléket a hajóút után, az idegenvezető által megadott helyen és időben kell leadni. A vevőkészülék elvesztése, vagy fizikai megrongálódása esetén vevő egységenként 150 euró díj fizetendő. Mivel a vevőkészülékeket Magyarországról szállítjuk, fontos, hogy előzetesen itthon jelentkezzenek a kirándulásokra, hogy megfelelő számú készüléket tudjunk biztosítani. Budapest, febr. 21. Szeretettel várjuk jelentkezését, érdeklődését, kérdéseit! Üdvözlettel: Hajóutak Referatúra Tensi Kft. Costa Cruises Vezérképviselet : (+36-1) rdipol@tensi.hu hajo@tensi.hu A hajótársaság fenntartja a jogot a kirándulások módosítására.

TENGERNYI ÉLMÉNY Mediterrán fantázia Costa Pacifica csoportos hajóút október 29. november 5.

TENGERNYI ÉLMÉNY Mediterrán fantázia Costa Pacifica csoportos hajóút október 29. november 5. Tisztelt Utasunk! Örömünkre szolgál, hogy az októberi Costa Pacifica elnevezésű csoportos hajóutunk utasai között üdvözölhetjük Önöket! 5 kikötési ponton kínálunk fakultatív parti kirándulást magyar nyelvű

Részletesebben

MSC Armonia Budapestről autóbusszal és magyar csoportkísérővel az út teljes ideje alatt

MSC Armonia Budapestről autóbusszal és magyar csoportkísérővel az út teljes ideje alatt MSC Armonia Budapestről autóbusszal és magyar csoportkísérővel az út teljes ideje alatt 2016.05.13-05.21. További információk 1.nap: Budapest-Genova Indulás a kora esti órákban Budapestről Genovába. Útközben

Részletesebben

Korfu kultúra és fürdőzés Sisi szigetén szeptember

Korfu kultúra és fürdőzés Sisi szigetén szeptember Korfu kultúra és fürdőzés Sisi szigetén 2020. szeptember A Görög-szigetvilág északi szigete számunkra busszal is elérhető távolságban van. Ez a tündöklő ékkő évezredek óta vonzza a különböző kultúrákat

Részletesebben

Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában

Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában Találkozó: Óváros tér/köd utcai parkoló Időtartam: 2-2,5 óra Ismerkedés Veszprémmel és a várnegyeddel Azoknak ajánljuk, akik előszőr járnak a városban,

Részletesebben

A reneszánsz Itália. szeptember (4 nap) Irányár: Ft/fő

A reneszánsz Itália. szeptember (4 nap) Irányár: Ft/fő A reneszánsz Itália szeptember (4 nap) Irányár: 59.900.-Ft/fő A reneszánsz Itália 1. nap: Békéscsaba-Trieszt-Padova Találkozás Békéscsabán, az Evangélikus Nagytemplom mögötti Parkolóban. 05.00 h-kor. Elutazás

Részletesebben

'ÚTITÁRSA INGYEN!' AKCIÓ. Hajóút neve Éj Hajó Indulási kikötő Minimum ár. 11 Costa Pacifica Civitavecchia 1. fő: 319 eurótól/fő 2.

'ÚTITÁRSA INGYEN!' AKCIÓ. Hajóút neve Éj Hajó Indulási kikötő Minimum ár. 11 Costa Pacifica Civitavecchia 1. fő: 319 eurótól/fő 2. Izgalmas ősz-kezdés a Costával: ÚTITÁRSA INGYEN! Hat izgalmas mediterrán Costa-útvonalon a kétágyas kabinok most különleges, dupla kedvezménnyel foglalhatók: az első fő kedvezményes részvételi díja mellett

Részletesebben

Figyelem! A Costa Diadema, a Földközi-tenger királynője vízre száll!! Ismerkedjen meg a hajótársaság új zászlóshajójával!

Figyelem! A Costa Diadema, a Földközi-tenger királynője vízre száll!! Ismerkedjen meg a hajótársaság új zászlóshajójával! Mediterrán illatok - savonai indulással 7 éj Figyelem! A Costa Diadema, a Földközi-tenger királynője vízre száll!! Ismerkedjen meg a hajótársaság új zászlóshajójával! időpontok Costa Diadema - a flotta

Részletesebben

Portugál repülős június

Portugál repülős június Portugál repülős 2020. június Az egykori hatalmas gyarmatbirodalom Európa nyugati szélén található, ahová busszal bizony nagy megpróbáltatás eljutni. Ezért repülünk mi is és töltünk 6 napot az Ibériai-félsziget

Részletesebben

TENGERNYI ÉLMÉNY Kanári-szigetek és Madeira Costa Magica csoportos hajóút október 23. november 3.

TENGERNYI ÉLMÉNY Kanári-szigetek és Madeira Costa Magica csoportos hajóút október 23. november 3. Tisztelt Utasunk! Örömünkre szolgál, hogy az októberi Costa Magica csoportos hajóutunk utasai között üdvözölhetjük Önöket! 6 kikötési ponton kínálunk fakultatív parti kirándulást magyar nyelvű idegenvezetéssel.

Részletesebben

Szlovénia és Horvátország magyar emlékeivel ismerkedtünk

Szlovénia és Horvátország magyar emlékeivel ismerkedtünk Szlovénia és Horvátország magyar emlékeivel ismerkedtünk Iskolánk diákjai ismét külföldi tanulmányi kiránduláson vehettek részt a Határtalanul! program jóvoltából: április 10. és 13. között Szlovéniában

Részletesebben

Nagy spanyol körutazás

Nagy spanyol körutazás Nagy spanyol körutazás Építészeti csodák 9 spanyol városban Gibraltár majmai Európa határán A mór idők csodái: Alhambra, Mezquita 9 Világörökség, számtalan élmény Utazás időpontja Alapár Utazás Május 15-22.

Részletesebben

KALANDOZÁS A MALÁJ-FÉLSZIGETEN KALANDOZÁS MALÁJ-FÉLSZIGETEN. Körutazás Malájziában tengerparti nyaralással Langkawin 2013. március 21-április 02.

KALANDOZÁS A MALÁJ-FÉLSZIGETEN KALANDOZÁS MALÁJ-FÉLSZIGETEN. Körutazás Malájziában tengerparti nyaralással Langkawin 2013. március 21-április 02. KALANDOZÁS A MALÁJ-FÉLSZIGETEN KALANDOZÁS MALÁJ-FÉLSZIGETEN Körutazás Malájziában tengerparti nyaralással Langkawin 2013. március 21-április 02. KUALA LUMPUR MODERN ÉS RÉGI ARCA, MALACCA GYARMATI EMLÉKEI,

Részletesebben

Leonardo szülőföldjén

Leonardo szülőföldjén Leonardo szülőföldjén A festői toscan vidék és a Ligur-tenger Hajózás és séta a mesés Cinque Terre vidékén Olasz luxus a Ferrari gyár múzeumában Impozáns reneszánsz városok: Firenze és Pisa Utazás időpontja

Részletesebben

Kedvezményes Costa hajóutak hónapról hónapra a szélrózsa minden irányában

Kedvezményes Costa hajóutak hónapról hónapra a szélrózsa minden irányában Kedvezményes Costa hajóutak hónapról hónapra a szélrózsa minden irányában Hajóút neve Éj Hajó Indulási kikötő(k) Minimum ár 2012. február Az Ezeregyéjszaka meséi megelevenednek Korallok és ősi kincsek

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0515 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Veneto - Velence LUXUSLAKÁS ELADÓ VELENCÉBEN LEIRÁS

Részletesebben

Dél-Toszkána június

Dél-Toszkána június Dél-Toszkána 2020. június Toszkána neve fogalommá vált az utazók körében. Legtöbbjük azonban a nyüzsgő északot ismeri, mely azonban nem hasonlítható a valódi toszkán életérzéshez. Ahol az idő megáll és

Részletesebben

2015. július 11., 18., 25., augusztus 1., 8., 15., 22., 29., szeptember 5., 12. 19., 26., október 3., 10., 17., 24., 31., november 7., 14., 21.

2015. július 11., 18., 25., augusztus 1., 8., 15., 22., 29., szeptember 5., 12. 19., 26., október 3., 10., 17., 24., 31., november 7., 14., 21. Costa Diadema - a flotta új gyöngyszeme! 2015. július 11., 18., 25., augusztus 1., 8., 15., 22., 29., szeptember 5., 12. 19., 26., október 3., 10., 17., 24., 31., november 7., 14., 21. Útvonal Savona (Olaszország)

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 3314 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Róma Magnificent luxus lakás eladó Rómában LEIRÁS A

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0546 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Lazio - Róma LUXUSVILLA ELADÓ RÓMÁBAN LEIRÁS Róma városközpontjától

Részletesebben

Moszkva látványosságai

Moszkva látványosságai Moszkva látványosságai Vörös Tér Kreml Vaszilij Blazsennij székesegyház Gum áruház Moszkvai metró Arbat Moszkvai Állami Egyetem Tretyakov Képtár/ Galéria Lenin Mauzóleum Kolomenszkoje Fegyvertár Állami

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 3367 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Halásznadrág Szép tengerparti villa Capri-ban LEIRÁS

Részletesebben

London-Oxford-Stonehenge - augusztus (6 nap) Irányár: Ft/fo

London-Oxford-Stonehenge - augusztus (6 nap) Irányár: Ft/fo London-Oxford-Stonehenge - augusztus (6 nap) Irányár: 109.900.-Ft/fo London-Windsor-Oxford-Stonhenge-Salisbury / 6 nap 2016. augusztus 30-szeptember 04. 1. nap Békéscsaba-Budapest-Bécs-Köln Találkozás:

Részletesebben

A szimmetria világa - a világ szimmetriája/tamop3.1.4./6.o Budai Vár

A szimmetria világa - a világ szimmetriája/tamop3.1.4./6.o Budai Vár A szimmetria világa - a világ szimmetriája/tamop3.1.4./6.o Budai Vár 1. Keress szimmetrikus elemeket a képeken! Stróbl Alajos: Mátyás kútja Keresd meg a főszereplőket: Mátyás király, Szép Ilonka, Galeotto

Részletesebben

Szállás. Időpontok: ,-Ft/Fő ,-Ft/Fő ,-Ft/Fő (húsvét) Szállás : 3-4*-os szállodában

Szállás. Időpontok: ,-Ft/Fő ,-Ft/Fő ,-Ft/Fő (húsvét) Szállás : 3-4*-os szállodában Időpontok: 2014.03.12. 111.000,-Ft/Fő 2014.04.02. 117.400,-Ft/Fő 2014.04.16. 123.900,-Ft/Fő (húsvét) Szállás : 3-4*-os szállodában Ellátás : félpanzió Utazás: Autóbusszal Szállás 1 / 5 Szállás: 1-1 éjszaka

Részletesebben

Olaszország. Fővárosa: Róma Államforma: Parlamentáris köztársaság Hivatalos nyelve: olasz Területe: 301 318 km² Lakossága: 56 995 744fő Valutája: euró

Olaszország. Fővárosa: Róma Államforma: Parlamentáris köztársaság Hivatalos nyelve: olasz Területe: 301 318 km² Lakossága: 56 995 744fő Valutája: euró Olaszország Fővárosa: Róma Államforma: Parlamentáris köztársaság Hivatalos nyelve: olasz Területe: 301 318 km² Lakossága: 56 995 744fő Valutája: euró A csizma alakú ország a kultúra és a művészetek bölcsőjének

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0445 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Toszkána - Firenze KASTÉLY ELADÓ FIRENZÉBEN LEIRÁS A

Részletesebben

tel: web:

tel: web: - 2018 - Coldplay Kulináris élményutazás Délkelet-Angliában Utazás időpontja: 2018. november 23-26. Utazás hossza: 4 nap/3 éj Minimum létszám: 10 fő Mert kicsit olyan, mintha egy videóklipben lennél -

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0769 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Veneto - Velence TÖRTÉNELMI VILLA ELADÓ VELENCÉBEN LEIRÁS

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0494 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Lazio - Viterbo LUXUSVILLA ELADÓ RÓMA MELLETT TARQUINIÁBAN

Részletesebben

A Zene Nyelvén. A zene- hangszeres tanulás elengedhetetlen nyelvezete az olasz nyelv, melyet a gyermekek már a kezdetektől gyakorolnak.

A Zene Nyelvén. A zene- hangszeres tanulás elengedhetetlen nyelvezete az olasz nyelv, melyet a gyermekek már a kezdetektől gyakorolnak. A Zene Nyelvén Pályázatnak köszönhetően, lehetősége nyílt a Bajai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola 40 fős tanulói csoportjának és kísérő tanáraiknak, Pármában (Olaszország) 2015. 07.01-05. között

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0943 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Lago Maggiore Elegáns villa a Maggiore tó partján LEIRÁS

Részletesebben

Barangolás a hangulatos toszkán tájakon

Barangolás a hangulatos toszkán tájakon Barangolás a hangulatos toszkán tájakon A hegytetőre épült miniállam: San Marino A festői Toscana és pompás fővárosa: Firenze Szállások: minden éjszaka ****-os hotelekben A pisai Ferdetorony és Assisi

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1117 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Alessandria Csodás kastély eladó az olasz Alessandria

Részletesebben

Az ember tere - építészeti alapismeretek

Az ember tere - építészeti alapismeretek Az ember tere - építészeti alapismeretek 01 Etruszk építészet Az ókori Róma: királyság és korai köztársaság 02 03 Villanova-kultúra: i.e. 10-8. sz. Orientalizáló kor: i.e. 750-550 Hellénizáló kor: i.e.

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0897 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Capri Tengerparti luxushotel Capri szigetén LEIRÁS A

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1219 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Trento Antik kastély eladó Trentoban LEIRÁS Az észak-olasz

Részletesebben

Városunk Pécs Pécsi Tudományegyetem webhelyen lett közzétéve (http://hunyor.pte.hu)

Városunk Pécs Pécsi Tudományegyetem webhelyen lett közzétéve (http://hunyor.pte.hu) PÉCS [1] A pannon és kelta törzsek által lakott vidéken a rómaiak alapítottak várost a 2. század elején Sopiane néven. A kereszténység egyik központjává váló város tartományi székhellyé nőtte ki magát.

Részletesebben

Planet Hungary Utazásszervező iroda H-1073 Kertész u. 43. Budapest, Hungary Tel: +36-1-411-1882; info@planethungary.com

Planet Hungary Utazásszervező iroda H-1073 Kertész u. 43. Budapest, Hungary Tel: +36-1-411-1882; info@planethungary.com Planet Hungary Utazásszervező iroda H-1073 Kertész u. 43. Budapest, Hungary Tel: +36-1-411-1882; info@planethungary.com Bali röviden, majd hajóút Komodo szigetéig 1. nap: Budapest Indulás Budapestről átszállással

Részletesebben

A pályázat adatai. 7.g osztály: 28 tanuló + 3 kísérőtanár. Az elnyert támogatás összege: ,- Ft

A pályázat adatai. 7.g osztály: 28 tanuló + 3 kísérőtanár. Az elnyert támogatás összege: ,- Ft A pályázat adatai keretében magyar diákok a szomszédos országok magyarlakta területeit, ill. az ott élő magyarság életét ismerhetik meg. A pályázati kategória kódja: HAT-17-01-2017-00968 Célország: Szlovénia

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0882 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Varese Luxusvilla eladó az olasz Vareseben LEIRÁS Varese

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0143 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Taormina Tetőtéri luxuslakás Taorminában LEIRÁS Taorminában,

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0562 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Lombardia - Milano GYÖNYÖRŰ KASTÉLY ELADÓ LOMBARDIÁBAN

Részletesebben

Bank adatok: Számlatulajdonos neve: Aviation Links ltd. V.A.T. No. 520039009-2, Nirim St., 67060 Tel Aviv, Israel

Bank adatok: Számlatulajdonos neve: Aviation Links ltd. V.A.T. No. 520039009-2, Nirim St., 67060 Tel Aviv, Israel Érkezés Tel Avivba a Barátság Hét kezdete előtt szállás lehetőségek Hotelek Tel Avivban: City Hotel kétágyas szobában 1 éjszakára 100 $ / fő Metropolitan Hotel kétágyas szobában 1 éjszakára 90 $ / fő Imperial

Részletesebben

FARM PROGRESS SHOW 2018 BOONE/ CHICAGO

FARM PROGRESS SHOW 2018 BOONE/ CHICAGO FARM PROGRESS SHOW 2018 BOONE/ CHICAGO AGRÁRIPARI KIÁLLÍTÁS 2018.08.24 09.01. (9 NAP / 7 ÉJ) PROGRAMTERVEZET 1. nap (augusztus 24.): Indulás Budapestről. Érkezés után a szállodai szobák elfoglalása. 2.

Részletesebben

Azték Mexikó - Acapulco üdüléssel

Azték Mexikó - Acapulco üdüléssel Azték Mexikó - Acapulco üdüléssel AZ AZTÉK KULTÚRA NYOMÁBAN Acapulco üdüléssel 2017. április 9 18.(10 nap, 8 éjszaka) 389.000.-Ft/fő + járulékos költség 145.000.-Ft/fő Az ősi maják egy varázslatos világot

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 3316 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Capr Luxus villa eladó Capri szigetén LEIRÁS Ez az ingatlan

Részletesebben

SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI

SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI 17 Székesfehérvár kulturális intézményrendszere és hálózata sokszínû, tarka, gazdag és változatos képet mutat.

Részletesebben

Az ember tere - építészeti alapismeretek

Az ember tere - építészeti alapismeretek Az ember tere - építészeti alapismeretek 01 Etruszk építészet Az ókori Róma: királyság és korai köztársaság BME GTK 2017. október 10. 4/1 - Vasáros Zsolt DLA tanszékvezető egyetemi docens www.ipar.bme.hu

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0636 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Castiglione della Pescaia VILLA ELADÓ A TOSZKÁN TENGERPARTON

Részletesebben

KIRÁNDULÁS AUSZTRIA ZÖLD SZÍVÉBE 2014. 07.18 07.27

KIRÁNDULÁS AUSZTRIA ZÖLD SZÍVÉBE 2014. 07.18 07.27 KIRÁNDULÁS AUSZTRIA ZÖLD SZÍVÉBE 2014. 07.18 07.27 Indulás: 2014.július 18-án (péntek) reggel 7:00, gyülekezés, bepakolás 6:30 órától a Búza-téri görög katolikus templom mögötti parkolóból. 1. nap Miskolc

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1449 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Firenze - Hills Magnificent luxus villa eladó Firenze

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0486 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Szardínia LUXUSVILLA SZARDINA SZIGETÉN LEIRÁS A egyik

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0386 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Toszkána - Firenze LUXUS REZIDENCIA ELADÓ FIRENZÉBEN

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1121 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Torino Exkluzív luxusvilla eladó Torinó környékén LEIRÁS

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0505 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Toszkána - Elba Sziget TOSZKÁN TENGERPARTI VILLA ELADÓ

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1811 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Amalfi Luxus villa az Amalfi-parton eladó LEIRÁS Az

Részletesebben

Képeslapok a Dunáról

Képeslapok a Dunáról Képeslapok a Dunáról Nagymaros a Dunakanyarban, a Börzsöny lábánál fekszik. Az uralkodók kedvenc tartózkodási helye volt a középkorban. A XX. században nagy nyilvánosságot kapott a település, ugyanis

Részletesebben

AHOL AZ ÉLMÉNY AZ UTAZÁSSAL KEZDŐDIK. TERMÉSZET, KULTÚRA ÉS TECHNIKA EGYEDÜLÁLLÓ ÉLMÉNYEK EGY HELYEN.

AHOL AZ ÉLMÉNY AZ UTAZÁSSAL KEZDŐDIK. TERMÉSZET, KULTÚRA ÉS TECHNIKA EGYEDÜLÁLLÓ ÉLMÉNYEK EGY HELYEN. HU AHOL AZ ÉLMÉNY AZ UTAZÁSSAL KEZDŐDIK. TERMÉSZET, KULTÚRA ÉS TECHNIKA EGYEDÜLÁLLÓ ÉLMÉNYEK EGY HELYEN. LENYŰGÖZŐ LÁTVÁNY ÉS FELEJTHETETLEN ÉLMÉNYEK PÁRATLAN SZÉPSÉGŰ TÁJON Salzkammergut térségben a WolfgangseeSchifffahrt

Részletesebben

Kedves Vendég! Stressz mentes városnézés

Kedves Vendég! Stressz mentes városnézés Kedves Vendég! Végre megérkezett a tavasz! Ha Ön is elfáradt a hosszúra nyúlt, szürke, hideg télben, itt az ideje, hogy visszanyerje a lendületét és családjával közösen feltöltődjön! Mozduljon ki szeretteivel!

Részletesebben

Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program

Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Határtalanul programjának keretében a Vecsési Halmi Telepi Általános Iskola harmincegy

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0869 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Róma Eladó luxusvilla Rómában LEIRÁS Ezt a csodás Rómában

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1238 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Lucca Magnificent luxus villa eladó Lucca LEIRÁS Csak

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0067 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Pratovecchio di Romena Történelmi birtok eladó Toszkánában

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1054 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Comói tó Luxusvilla eladó a Comói tó partján LEIRÁS

Részletesebben

tel: web:

tel: web: - 2017 - Andiamo in Toscana! Húsvéti kirándulás és gasztro workshopok Toszkánában Utazás dátuma: 2017. április 14-18. Utazás hossza: 5 nap/4 éj Létszám (min-max): 6-8 fő Szakadj ki a mindennapokból egy

Részletesebben

ROYAL CARIBBEAN CRUISE LINE

ROYAL CARIBBEAN CRUISE LINE Gyermekek ingyen Utazni jó, pláne, ha együtt a család! Hogy semmi jóról ne kelljen lemondani, a Royal Caribbean International és idén már a Celebrity Cruises is kifejezetten a gyermekes családoknak szóló

Részletesebben

Visegrád. Esztergom. KÉSZÍTETTE: VARGA ÁRPÁDNÉ TANÁR ÉS Az 5. 6. OSZTÁLY TANULÓI

Visegrád. Esztergom. KÉSZÍTETTE: VARGA ÁRPÁDNÉ TANÁR ÉS Az 5. 6. OSZTÁLY TANULÓI Visegrád Esztergom KÉSZÍTETTE: VARGA ÁRPÁDNÉ TANÁR ÉS Az 5. 6. OSZTÁLY TANULÓI 0 A Dunakanyar legszebb városai Duna folyó Esztergom Visegrád Szentendre Vác Budapest Duna folyó 1 ESZTERGOM VISEGRÁD A Duna

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1189 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Comói tó Romantikus luxusvilla eladó a Comoi tó partján

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1107 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Roma Luxusvilla Rómában LEIRÁS Ez a csodás eladó villa

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0591 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Umbria - Perugia LUXUS BIRTOK ELADÓ UMBRIÁBAN LEIRÁS

Részletesebben

Vác. A XII. században Magyarország egyik leggazdagabb városa. Imre király itt tart 1193-ban nemzeti zsinatot.

Vác. A XII. században Magyarország egyik leggazdagabb városa. Imre király itt tart 1193-ban nemzeti zsinatot. Vác A Duna völgyében, különböző tájegységek találkozásánál fekszik ez a bájos, mediterrán hangulatú kisváros. Ha kellőképpen kipihentük magunkat, bújjunk kényelmes cipőbe, vegyünk térképet a kezünkbe,

Részletesebben

Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában

Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában 2016. június elején került sor a Nagymágocsi Hunyadi János és a Vásárosnaményi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulmányi kirándulására a Határtalanul program

Részletesebben

52.Európa Rally Olaszországban

52.Európa Rally Olaszországban 52.Európa Rally Olaszországban Jean-Marc Dudt, az Eurpa Rally Tanács elnökének invitálója: Ezúttal Olaszországban kerül megrendezésre az 52.Európa Rally, amelyet az ACTITALIA klub rendez Velencében, Olaszország

Részletesebben

Németország. Ha az építészet valóban megfagyott zene, akkor...

Németország. Ha az építészet valóban megfagyott zene, akkor... Németország... és szabadtéri éttermekkel, mint ez itt, ahol a blokkház mögött a város egyik jelképének a Frauenkirche templomnak a két tornya emelkedik. 49 Konzervált útipor A másik olyan emlékem, ami

Részletesebben

A Mont Blanc és festői városok - június (6 nap) Iranyar: Ft/fő

A Mont Blanc és festői városok - június (6 nap) Iranyar: Ft/fő A Mont Blanc és festői városok - június (6 nap) Iranyar: 94.900.-Ft/fő Mont Blanc és festői városok 1.nap Indulás Békéscsabáról, a Evangélikus Nagytemplom mögötti parkolóból 13.00 h-kor, Kecskemét-Budapest

Részletesebben

Nap Érintett kikötõ Érkezés Indulás 1 Southampton, Anglia Kihajózás 16:45-kor 2 Cork (Cobh), Írország 15:00 3 Cork (Cobh), Írország 18:00

Nap Érintett kikötõ Érkezés Indulás 1 Southampton, Anglia Kihajózás 16:45-kor 2 Cork (Cobh), Írország 15:00 3 Cork (Cobh), Írország 18:00 20_27_CC_Midi_EUROPE_HUN.qxd:DESTINATION 20_27_CC_Midi_EUROPE:DESTINATION 31/07/2009 19/08/2009 13:15 Page 10:01 20 Page 20 Celebrity hajóutak: Ír ország, a Földközi-tenger nyugati része és a Kanári-szigetek

Részletesebben

Copa Mediterraneo június Blanes, Tordera - Spain. Feledhetetlen élmény csapatának!

Copa Mediterraneo június Blanes, Tordera - Spain. Feledhetetlen élmény csapatának! COPA Copa Mediterraneo 2018. június 25-28. Blanes, Tordera - Spain Girona CSAPATOK SZÁMA: 100 KATEGÓRIÁK: U11, U13, U14, U15, U16, U17 SZERVEZŐ: CF TORDERA ELSŐ KIADÁS: 2003 RÉSZTVEVŐ ORSZÁGOK: Santa Susanna

Részletesebben

LIGHTFAIR INTERNATIONAL 2018 CHICAGO

LIGHTFAIR INTERNATIONAL 2018 CHICAGO LIGHTFAIR INTERNATIONAL 2018 CHICAGO VILÁGÍTÁSTECHNIKAI KIÁLLÍTÁS 2018.05.07 05.12. (6 NAP / 4 ÉJ) PROGRAMTERVEZET 1. nap (május 7.): Indulás Budapestről. Érkezés után a szállodai szobák elfoglalása. 2

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0662 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Toszkána, Lucca - Versilia LUXUSVILLA ELADÓ VERSILIÁBAN,

Részletesebben

FEDEZZE FEL ITÁLIÁT VELÜNK!

FEDEZZE FEL ITÁLIÁT VELÜNK! FEDEZZE FEL ITÁLIÁT VELÜNK! PONTOSSÁG, SZAKÉRTELEM, ALACSONY ÁRAK OLASZ SZÁLLÁS AJÁNLATAINK A következő akciós kempingeket ajánljuk az utószezonban: AZ ÁRAK MAXIMUM 4 FŐ/MOBILHOME ESETÉN ÉRVÉNYESEK! MINIMUM

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1059 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Venezia Luxusvilla eladó az olasz Velencében LEIRÁS

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0460 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Firenze - Hills Modern luxus villa eladó a Hills Firenze

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1332 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Viareggio Bájos villa eladó Viareggio LEIRÁS Ez a bájos

Részletesebben

Tavaszi kulturális kirándulás Budapestre 2019/04/06

Tavaszi kulturális kirándulás Budapestre 2019/04/06 Tavaszi kulturális kirándulás Budapestre 2019/04/06 Idén, a diáknapok előtt a 11A osztály tanulmányi kirándulást szervezett a kultúra két nagy budapesti bástyájába, a Szépművészeti Múzeumba és a Zeneakadémiára.

Részletesebben

2019. július 1-je után induló utjaink programtervezete a tavaszi program alatt olvasható. 1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) BUDAPEST AUSZTRIA (800 km)

2019. július 1-je után induló utjaink programtervezete a tavaszi program alatt olvasható. 1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) BUDAPEST AUSZTRIA (800 km) Nagy svájci körút Svájc legszebb városai és a Pilatus Mesés tájak, miközben átszeljük Svájcot 4 éjszaka (két helyszínen) Svájcban Csokoládé- és sajtvásárlás, kóstolással Utazás időpontja Alapár Utazás

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0119 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Viareggio Luxusingatlan eladó Toszkánában a tengerparton

Részletesebben

Tervezett hazaérkezés: Budapestre október 7-én, 20-21óra körül

Tervezett hazaérkezés: Budapestre október 7-én, 20-21óra körül Kedves Alkotók! A Népművészeti Egyesületek Szövetsége negyedik szakmai tanulmányútját szervezi tagjai számára 2018-ban, ez alkalommal Szlovákiába és Dél-Lengyelországba. A korábbi tanulmányutak pozitív

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 2481 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Toscana - Castiglioncello CSODÁLATOS VILLA ELADÓ CASTIGLIONCELLOBAN

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0400 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Livorno Exkluzív villa eladó a livornoi tengerparton

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1011 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Mantova ELADÓ LUXUSVILLÁK LOMBARDIÁBAN LEIRÁS Ez a mesés

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 2124 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Firenze Luxusház eladó Firenzében LEIRÁS Firenze belvárosában,

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1140 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Monte Argentario Luxusvilla eladó az olasz Monte Argentario

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0661 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Livorno, Toszkána A TOSZKÁN TENGERPARTON ELADÓ KASTÉLY

Részletesebben

a Personal Tours A Kefallinia.hu Partnere

a Personal Tours A Kefallinia.hu Partnere A Kefallinia.hu Partnere a Personal Tours A 24. sikeres szezonja elé néző Personal Tours az elmúlt évtizedekben több, mint százezer pihenni vágyó, jelentős részben visszatérő vendéget utaztatott nyaralásukra.

Részletesebben

Gaudi nyomában Barcelona Róma a Tevere partján Szentpétervár, a cárok városa Városlátogatások vonattal Prága Ljubljana München Salzburg

Gaudi nyomában Barcelona Róma a Tevere partján Szentpétervár, a cárok városa Városlátogatások vonattal Prága Ljubljana München Salzburg 18 Városlátogatások Barcelona Róma Szentpétervár Prága Ljubljana München Salzburg Gaudi nyomában Barcelona Róma a Tevere partján Szentpétervár, a cárok városa Városlátogatások vonattal Prága Ljubljana

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0069 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Argentario Eladó luxusvilla az Argentariora néző tengerparti

Részletesebben

Copa Jordi C O P A J O R D I. Húsvét, március 30.-április 1. Blanes/Tordera, Spanyolország. Feledhetetlen élmény csapatának!

Copa Jordi C O P A J O R D I. Húsvét, március 30.-április 1. Blanes/Tordera, Spanyolország. Feledhetetlen élmény csapatának! C O P A J O R D I Copa Jordi Húsvét, 2018. március 30.-április 1. Blanes/Tordera, Spanyolország Girona CSAPATOK SZÁMA: 270 KATEGÓRIÁK: G15, G17, U11/7, U12/8, U13, U14, U15 A/B, U17 A/B, U19 SZERVEZŐ:

Részletesebben

MSC Orchestra Budapestről autóbusszal és magyar csoportkísérővel az út teljes ideje alatt

MSC Orchestra Budapestről autóbusszal és magyar csoportkísérővel az út teljes ideje alatt MSC Orchestra Budapestről autóbusszal és magyar csoportkísérővel az út teljes ideje alatt 2016.04.23 05.01. További információk 1.nap: Budapest-Velence Indulás a késő esti órákban Budapestről Velencébe.

Részletesebben

Lloyd Palota, a gyõri Széchenyi tér régi-új ékköve

Lloyd Palota, a gyõri Széchenyi tér régi-új ékköve GYÕR BUDAPEST Lloyd Palota, a gyõri Széchenyi tér régi-új ékköve Győr barokk Belvárosának szívében, a Széchenyi főtér keleti oldalán áll a Lloyd Palota. Az ismert nagyváros történelmi belvárosát átszelő,

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0608 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Lago Maggiore Luxusvilla eladó a Lago Maggiore tó partján

Részletesebben