T Á J É K O Z TAT Ó A MEGYE INFRASTRUKTURÁLIS HELYZETÉRŐL 2007

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "T Á J É K O Z TAT Ó A MEGYE INFRASTRUKTURÁLIS HELYZETÉRŐL 2007"

Átírás

1 T Á J É K O Z TAT Ó A MEGYE INFRASTRUKTURÁLIS HELYZETÉRŐL 2007 Jász-Nagykun-Szolnok megye fejlődéséhez megmutatkozó elmaradottság csökkentése. elengedhetetlen az nfrastruktúrában Az 1990-es évek másodk felében ndultak meg nagyobb ütemben a környezetvédelmet célzó hulladékgazdálkodás és szennyvízkezelés beruházások. Az nformatka és a távközlés új formátumú gazdaságot kalakító jegye a megyében s megjelentek, azonban döntően még csak a mennység jellegű változás, és nem egy új mnőség hordozóként. Az ezredforduló után a közlekedés nfrastruktúra fejlődése a megyében s lelassult, a legnagyobb a gazdaság fejlődést és a mndennap életvtelt akadályozó lemaradás e téren van, különösen gaz ez a közúthálózatra. Az utak állapota, a közút kapcsolatok elégtelensége és kapactáshánya a megye kedvező fekvéséből adódó előnyök khasználását sem tesz lehetővé. A megye önkormányzat jogszabályok adta feladata és mndenkor anyag lehetősége alapján koordnáló, orentáló és ntegráló szerepet tölthet be az nfrastruktúra fejlesztésének segítésében, valamnt a konkrét haza és unós támogatások génybevételére rányuló pályázatok, projektek kalakításában. E téren egyk legfontosabb a megfelelő ágazat koncepcók és stratéga programok kalakítása. Az Európa Unós csatlakozással az elmúlt években megtörtént ezek folyamatos megújítása. A megye közgyűlés a megye nfrastrukturáls helyzetéről novemberében kapott legutoljára átfogó tájékoztatást. A megye nfrastrukturáls helyzetének jelenleg bemutatása elsősorban az alsóbbrendű úthálózatra, a kerékpárút-hálózatra, a belvízrendezésre és a település nfrastruktúrára koncentrál, mvel ezek fejlesztése, korszerűsítése alapvetően hely és térség jelentőségű és hatáskörű feladat, így a megye önkormányzat koordnatív szerepe s elsősorban tt kaphat teret. A vasúthálózat, a gyorsforgalm út- és főúthálózat fejlesztése a térség, település szntet jelentősen meghaladó témakör, e téren a megye önkormányzatnak s nkább kezdeményező, lobbzó feladata vannak. A település nfrastrukturáls helyzet értékeléséhez az egységes adatlapok ktöltésével most s segítséget adott valamenny település önkormányzat.

2 2 I. Az alsóbbrendű úthálózat helyzete 1.) Az alsóbbrendű úthálózat állapota A megye alsóbbrendű úthálózatának hossza mntegy 923 km. Állapota még a nem kedvező helyzetű főúthálózatnál s rosszabb. Ennek jellemzőt az alább táblázat foglalja össze: Az alsóbbrendű úthálózat állapota, 2006 (%) Állapot Teherbírás Burkolat felületállapota Egyenetlenség Vízelvezetés állapota Nyomvályú állapota Jó Megfelelő Rossz 39,0 4,4 34,3 0,8 88,5 14,6 14,4 13,5 69,0 4,8 46,0 81,2 51,5 30,2 6,4 Nem mnősített 0,4 0,0 0,7 0,0 0,3 A fent mutatók közül egyedül a nyomvályúk állapota tekntetében kedvezőbb az alsóbbrendű utak állapota a főutaknál. A megye alsóbbrendű úthálózat állapota az elmúlt évek alatt s jelentősen romlott. A burkolat felületállapotát vzsgálva megállapítható, hogy míg 2004-ben az utak 76,4%-a volt rossz állapotban, addg ez az arány 2006-ra 81,2%-ra növekedett. Valamelyest emelkedett a jó állapotú útszakaszok aránya s (2,6-ról 4,4%-ra). Az alsóbbrendű utak burkolatmnőségének változása % 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% 2004 Jó (%) Ros s z (%) M egfelelő (%) Nem mnős ített (%)

3 3 2.) Az alsóbbrendű úthálózat felújítása A Megye Közútkezelő Kht 4 pályázatot adott be az Észak-Alföld Regonáls Fejlesztés Tanácshoz az NFT I. Regonáls Operatív Program forrásat megcélozva, mnd a 4 pályázata támogatást nyert ben befejeződött a 4206.sz. Karcag-Füzesgyarmat összekötőút felújítása mntegy 400 mlló Ft-os támogatás összeg felhasználásával, valamnt a 3227.sz. Újszász-Jászapát összekötőút legrosszabb állapotú, kb. 1,5 km-es szakasza teljes átépítése augusztusában fejeződött be a 3227.sz. összekötőút felújítása, amelyre 721 mlló Ft-os támogatást nyert az UKIG szeptemberében a 3203.sz. Gyöngyös-Jászberény összekötőút és a 3205.sz. Jászárokszállás-Tarnaméra összekötőút felújítása s elkészült 811 mlló Ft ROP támogatással, míg októberében a 4631.sz. Mezőtúr-Szarvas összekötőút támogatást nyert szakaszanak felújítása valósult meg (647 mlló Ft támogatás). Ezen túlmenően 2005-ben elkészült a 4629.sz. Törökszentmklós-Martfű összekötőút és km, valamnt a sz. Karcag bekötőút km szelvénye között a teljes pályaszerkezet felújítása. A munkák költsége a 9,6 km hosszú útszakaszokon összesen 250,7 mlló fornt volt. Lokáls burkolatjavítás munkák készültek a 3228.sz. Jászapát-Jászszentandrás összekötőút km, valamnt a 31.sz. főút km szelvénye között. A két munka költsége összesen 15,2 mlló fornt októberében befejeződött a 4627.sz. Öcsöd-martfű összekötőút km szelvényben lévő Hármas-Körös-híd felújítása ban elkészült a megye közúthálózat burkolat jelenek felújító festése, a főutak esetében 100%, a mellékutakon 75% volt a felújítás arány. Az Észak-Alföld Operatív Program között 310 mllárd Ft fejlesztés forrással gazdálkodk, amelyből 7 év alatt közel 120 mllárd fornt támogatás forrás válk elérhetővé. A támogatás konstrukcókat, feltételeket a regonáls tanács által elfogadott akcóterv tartalmazza között a regonáls akcóterv 3. prortásában került támogatásra a 4 és 5 számjegyű közutak fejlesztése, az önkormányzat utak fejlesztése, a regonáls hvatásforgalmú kerékpárút-hálózat kalakítása, valamnt a közösség közlekedés fejlesztése. Az Észak-Alföld Regonáls Fejlesztés Tanács júlus 13- ülésén megtárgyalta és elfogadta az Észak-Alföld Operatív Program (továbbakban: ÉAOP) számú, 4 és 5 számjegyű utak fejlesztése című konstrukcójához kapcsolódó 7 éves projektlstát. A tanács az elfogadott módosításokkal együtt döntött a as dőszakban megvalósítandó 4 és 5 számjegyű közutak lstájáról. A döntés értelmében a 4 és 5 számjegyű utak hosszának arányában összesen 21 db 4 és 5 számjegyű útszakasz felújítására és fejlesztésére nyílk majd lehetőség, mntegy 133,2 km hosszan, a fejlesztések tervezett összköltsége mntegy 5,773 mllárd Ft (régós keret 24,5%-a).

4 4 Az Észak-Alföld Regonáls Fejlesztés Tanács október 16-a ülésén döntött a korábban elfogadott 4 és 5 számjegyű alsóbbrendű utak 2 éves ütemezéséről, felújításáról, amely szernt között az első akcóterv keretében az alább (összekötő)utak felújítására nyílk lehetőség: sz. Portelek Jászberény összekötőút sz. Karcag sz. Vezseny Tszajenő összekötőút sz. Kunhegyes Abádszalók összekötőút sz. Abony Újszász összekötőút sz. Kengyel Martfű összekötőút egy szakasza sz. Tszaug Kunszentmárton összekötőút Tovább támogatott útfejlesztések ( ): sz. Kengyel-Martfű összekötőút egy szakasza sz. Karcag sz. Mezőtúr belterület út sz. Jászapát Jászszentandrás összekötőút sz. Jászberény Jászfelsőszentgyörgy összekötőút sz. Szolnok sz. út csomópont között útszakasz sz. Mezőhék sz. Mezőtúr sz. Tszaföldvár Mezőhék összekötőút sz. Jászboldogháza Jánoshda összekötőút sz. Abádszalók sz. Szelevény sz. út csomópont között útszakasz Az utak végleges támogatás lstájáról novemberében dönthet a Kormány. A felújítandó utak kjelölése és rangsorolása a Megye Közútkezelő Kht szakma közreműködésével történt meg, a megye alsóbbrendű útjanak egy része (bár kemelten felújításra szorul) a rendelkezésre álló források szűkössége matt a 7 éves peródusban unós forrásból nem valósulhat meg: sz. Tszabura-Abádszalók sz. Nagyván 33.sz. főút sz. Tszaföldvár sz. Tszabő-Tszaroff sz. Kétpó sz sz út Tszasüly sz. Kunhegyes Tszagyenda sz. Ksújszállás Ecsegfalva sz. Kuncsorba sz. Jászladány sz. Kuncsorba Túrkeve A probléma kezelése szükségessé tesz, hogy az éves országos költségvetésben e célra s álljon rendelkezésre haza forrás.

5 5 3.) Hányzó összekötőutak, zsáktelepülések A megyében a települések elérhetőségét a hányzó összekötőút-hálózat elemek képítésével kedvezőbbé lehet tenn. A települések sokrétűbb közlekedés kapcsolata a társadalmgazdaság folyamatok fő rányát s kjelöl. A hányzó közút elemek megépítése hozzájárulhat a megyén belül térség kapcsolatok ntenztásának erősítéséhez és ezáltal a megye kegyenlítettebb településhálózata kalakításához s. A kegyenlítettebb térség kapcsolatok elősegítése érdekében a megyében 156,3 km hosszúságban 19 összekötőút megépítésére lenne szükség, a korább tervek szernt ezen utak becsült költsége több tíz mllárd fornt. Ezek közül elkészült a Karcag-Kunhegyes, a Jászapát-Jászalsószentgyörgy, valamnt a Szolnok-Kengyel-Kétpó utak engedélyes terve (utóbbakhoz anyaglag a megye önkormányzat s hozzájárult). Szntén megye támogatással készült el a JászárokszállásAdács összekötőút engedélyes terve, amelyhez a saját erőt a két település és a két megye önkormányzat bztosította. Engedélyes tervvel rendelkezk a Besenyszög-Hunyadfalva, a Szajol-Tszapüspök-Szakállas-Fegyvernek, valamnt a Jásztelek-Jászksér összekötőút s. Elkészült a Jászágó-Csány összekötőút terve amt a megye önkormányzat anyaglag s támogatott, valamnt a Túrkeve-Dévaványa és a Mezőhék-Kétpó összekötőutak kvtel terve. Bár az elmúlt dőszakban az összekötőutak tervezése folyamatosan haladt, ennek ellenére között dőszakban nncs reáls lehetőség arra, hogy új összekötőutak épüljenek a megyében. A települések térszerkezet kapcsolatat nagymértékben befolyásolja, hogy mlyen rányú közlekedés összeköttetésekkel rendelkeznek. A megyében jelenleg 10 település teknthető zsáktelepülésnek: Jászvány, Nagykörű, Hunyadfalva, Vezseny, Nagyrév, Szelevény, Mesterszállás, Tszabő, Tszapüspök és Berekfürdő. A rendelkezésre álló források alapján között nem lesz forrás a zsáktelepülések elérhetőségét szolgáló összekötő utak építésére. II. Kerékpárút-hálózat A kerékpáros közlekedés szerepe az elmúlt évtzedben egyre jobban felértékelődött. Jelenleg 90 km hosszan 26 települést érnt kerékpárút. Legkevesebb kerékpárút a karcag, a tszafüred és a kunszentmárton kstérségekben található, míg a leghosszabb kerékpárúthálózattal a szolnok kstérség rendelkezk. Az Észak-Alföld Regonáls Fejlesztés Tanács a Regonáls Operatív Program keretében döntött a Tsza-tó bal partján kerékpárút építéséről, a projekt 299,25 mlló Ft támogatást kapott. Ennek keretében 2006-ban átadták a Tsza-tó körül kerékpárút megye szakaszát. Jelenleg s folyamatban van az alább EuroVelo kerékpárútszakaszok tervezése: Tszasüly Kőtelek

6 6 Tszadob Szolnok Szolnok Tszakécske Tovább előkészítő-tervezés munkák folynak a következő kerékpárutak megépítésére: Rákóczfalva Martfű Kenderes Ksújszállás Tszaörs Tszagar Tszaroff Tszabura Karcag Berekfürdő Törökszentmklós Fegyvernek Törökszentmklós Szajol Kunszentmárton Szelevény Csépa (komplejáratg) III. Belvízrendezés A belvízrendezés az utóbb években kemelt feladattá vált a megyében. Az előzetes felmérések szernt csak a belterület vízrendezésre mntegy 38 mllárd fornt kellene között az Észak-Alföld Operatív Programból 20 mllárd fornt, míg az Új Magyarország Vdékfejlesztés Programból 10 mllárd fornt koordnáltan, a belvízöblözetekhez gazodva kerülne felhasználásra a régóban. Az előkészítést a 3 vízügy gazgatóság végz. Az előzetes elgondolások szernt megyénként mllárd fornt felhasználására nyílna lehetőség. A számítások szernt 4,85 mllárd fornt jutna a Mesterszállás-bartapuszta, a doba, a Hortobágy-berettyó, a Fegyvernek-szajol, a Gyenda-tszabő, a mllér, a Túrkevemezőtúr, a felsőszászberek, az örvényabád és a vezseny állam főművek rekonstrukcójára. Tovább 1,57 mllárd fornt az érntett vízgazdálkodás társulatok kezelésében lévő művek rekonstrukcóját szolgálhatja. 3,58 mllárd fornt pedg Kétpó, Kuncsorba, Örményes, Mesterszállás, Mezőhék, Tszasüly, Csataszög, Hunyadfalva, Kőtelek, Nagykörű, Kunhegyes, Ksújszállás, Rákóczújfalu, Fegyvernek, Túrkeve, Jászalsószentgyörgy és Vezseny belterület csapadékvíz elvezetésére fordítható ben specáls feltételekkel mnt 85 m tengersznt felett magasságnál alacsonyabban fekvő térségben lévő város Mezőtúr és Kunszentmárton közel 400 mlló forntos belterület vízrendezésre fordítható pályázat támogatáshoz jutott.

7 7 IV. Település nfrastruktúra A megye legfontosabb közüzem, vezetékes nfrastrukturáls mutató a következők szernt alakultak: A megye főbb település nfrastrukturáls mutató Megnevezés Közüzem vízellátás Vezetékes gázellátás Közcsatorna-hálózat Hulladékgyűjtés Bekapcsolt települések száma (db) Bekapcsolt lakások aránya (%) ,4 60,0 26,4 50,9 91,2 64,4 29,6 55,0 93,2 72,2 43,9 85, ,5 58,2 91,4 A közüzem vízellátásban a hálózatra a lakásállomány 94%-a csatlakozott, ez mntegy 0,8%-kal magasabb érték, mnt 2004-ben volt. Jelentős növekedést mutatott a hulladékgyűjtésbe bevont lakások (6,2%-kal), valamnt a gázellátásba bekapcsolt lakások aránya (5,3 %-os) s. Legnagyobb növekedés azonban - a nagyvolumenű beruházásokból adódóan - a csatornahálózat-bővítés (14,2%-os növekedés) területén fgyelhető meg. A megye főbb nfrastrukturáls mutató területegységenként Szolnok Közüzem vízellátásba be-kapcsolt lakások aránya (%) Vezetékes gázellátásba be-kapcsolt lakások aránya (%) Közcsatorna-hálózatba be-kapcsolt lakások aránya (%) Hulladékgyűjtésbe bekapcsolt lakások aránya (%) Burkolt belterület utak aránya (%) Városok Városok Szolnok nélkül Községe k Megye Megye Szolnok nélkül 95,4 95,4 95,4 91,3 94,0 93,8 90,8 83,6 80,7 64,9 77,5 74,3 90,1 70,3 62,3 33,0 58,2 50,5 100,0 92,0 88,8, 90,0 91,4 89,3 55,9 64,1 66,5 61,5 63,1 64,2 A közüzem vízellátottság képítettsége településkategórától függetlenül vszonylag kegyenlített képet mutat (91-95%). A belterület útburkolat képítettségét leszámítva Szolnokon a legmagasabb a gázellátásba és a közcsatorna-hálózatba bekapcsolt lakások aránya, míg a rendszeres hulladékgyűjtésbe valamenny szolnok lakás bekapcsolódott. A gáz- és csatornahálózat képítettsége a községekben a legalacsonyabb, különösen nagy a községek lemaradása a csatornázottság tekntetében. 1.) Belterület úthálózat A legfrssebb adatok szernt a megyében az önkormányzat belterület utak hossza mntegy km volt, amelyből km burkolt, vagys a belterület utak 63%-a rendelkezk szlárd útburkolattal.

8 8 kstérség Belterült burkolt utak aránya s kló m t n sze rök ö ed T für a z Ts ok oln z S túr ző Me on árt m t n ze ns g Ku rc a Ka y rén be z s 0 Já % Legksebb a burkolt utak aránya a kunszentmárton kstérségben, ahol alg haladja meg az 50%-ot (51,3%), míg a karcag kstérségben több mnt 77%-os a burkolt utak aránya. Legkevésbé képített úthálózattal Hunyadfalva (16,7%) és Tszaszőlős (22,6%) települések rendelkeznek. Igen alacsony a képítettség Kengyel (25,3%), Szelevény (27,3%), valamnt Szászberek és Tszaderzs (29,4%) településeken s. 8 településen (Jászapát, Jászberény, Kunmadaras, Nagyván, Rákóczújfalu, Tszajenő, Tszaszentmre, Tszatenyő) több mnt 90%-os a képítettség, Jászványon, Kétpón, Martfűn és Tszagaron, Tszapüspökn, Tszaroffon és Tszasason pedg teljes körűnek (100%) teknthető (1. számú térkép). Az Észak-Alföld Regonáls Fejlesztés Tanács /2006.(III.31) ÉARFT sz. határozata alapján döntött a decentralzált település önkormányzat szlárd burkolatú belterület közutak burkolatfelújítása (TEUT) év támogatott pályázataról, mely eredményeképpen 22 település útszakasz, mntegy 223,6 mlló Ft támogatásban részesült. A pályázók által fel nem használt támogatásokból évre az Észak-Alföld Regonáls Fejlesztés Tanács november 17-én döntött, amely szernt tovább 5 település útszakasz 7,4 mlló Ft támogatást kapott ben az Észak-Alföld Regonáls Fejlesztés Tanács júnus 27- döntése értelmében TEUT-ból a 15 megye település 19 pályázata 94,9 mlló Ft támogatásban részesülhetett. 2.) Vllamos energaellátás A vllamos energahálózatra lényegében a lakásállomány 100%-a rákapcsolódott. A bekapcsoltság sznt a települések többségében meghaladja a 90%-ot. Az áramszolgáltatást a Jászság észak részén az ÉMÁSZ Rt, míg a megye több területén az E-on Tszántúl Áramszolgáltató Rt bztosítja. Az elmúlt években a település közvlágítás képítettsége és mnősége jelentősen javult.

9 9 3.) Vezetékes gázellátás A vezetékes gázellátás Tszabő kvételével a megye mnden településén bztosított. Vezetékes gázellátásban a háztartások 77,5%-a részesül. A földgázszolgáltatást Jászfelsőszentgyörgyön a FŐGÁZ Rt, a több településen a TIGÁZ Rt bztosítja. A megye 9 településén Jászvány, Tszasüly, Kőtelek, Csataszög, Hunyadfalva, Nagykörű, Pusztataskony, Nagyrév és Kócsújfalu a 2005/2006-os fűtés dényg vezetékes propángáz rendszer bztosította az ellátást. Ezek a települések pályázat révén, két ütemben, csatlakoztak a földgázhálózathoz. A földgázra való átállás teljes költsége 575 mlló fornt volt. kstérség vezetékes gázt fogyasztó háztartások aránya ós kl m t en d ksz ö r üre f a Tö z T s ok oln z S úr zőt e M on árt m ent g nsz rca Ku Ka y ré n e b z 0 Jás % A vezetékes gázfogyasztás kstérségenként gen eltérő képet mutat. A hálózatba való bekapcsoltság legnagyobb mértékű a mezőtúr és a szolnok (a lakásállomány 85,2-85,2%-a csatlakozott a vezetékes hálózatra) kstérségekben. Legkevesebb lakás a tszafüred (64,1%) és a kunszentmárton (69,4%) kstérségekben csatlakozott a vezetékes hálózatra (2. számú térkép). 4.) Vezetékes vóvízellátás A megye településen a közüzem vízhálózatba bekapcsolt lakások száma db, így a lakásállomány 94%-a csatlakozott a hálózatra.

10 10 közüze m vízhálózatba be kapcs olt lakás ok aránya % J ás Kar z be c ag rén y Kun sz Me entm z őtúr árto n Sz o ln ok Tör Ts z öks afür zen ed tm k lós ks térs ég A mezőtúr kstérség kvételével valamenny kstérség mutatója meghaladja a 90%-os értéket (3. számú térkép). Az vóvízmnőség-javítás I. üteme a megyében regonáls összefogással folyamatban van. Az vóvízmnőség-javítás előkészítésének továbbvtele (II. üteme) 2005-től regonáls összefogással történt, ennek koordnácóját az Észak-Alföld Regonáls Fejlesztés Ügynökség Kht végz. A program az előkészítésre 750 mlló forntos, 90%-os támogatást kapott az 1067/2005.(VI.30.) számú Korm.határozat szernt, továbbá nagyprojektként szerepel a Környezet és Energa Operatív Program as akcótervében s. 5.) Szennyvízkezelés A megyében jelenleg 47 településen van csatornahálózat. A csatornahálózatra db lakás csatlakozott, am a megye lakásállományának 58,1%-a. A településtípusok között rákötöttség tekntetében gen nagy különbség tapasztalható. Míg a városok esetén 56,8%, addg a községek esetén a lakások 18,8%-a csatlakozott a közüzem szennyvízcsatornahálózatra. Legjobb bekapcsoltság mutatóval a szolnok (86,6%) és a mezőtúr kstérség (69,4%) rendelkezk, míg három kstérségben nem ér el a 40%-os szntet sem: a törökszentmklós kstérség (34,5%), a kunszentmárton kstérség (36,4%) és a tszafüred kstérség (37,2%) adata sznte megegyezőek (4. számú térkép). A szennyvízkezelés 47 településen bztosított, megye sznten a lakások 58,1%-a csatlakozott a hálózathoz. A szennyvízvezeték-hálózat hossza jelenleg mntegy km, a megyében 25 üzemelő és 1 üzemen kívül szennyvíztsztító telep van. A megyében 20 településen nem megfelelő a szennyvíztsztító-telep, 34 településen pedg a szennyvízelvezető-hálózat képítése, bővítése vált szükségessé. A szennyvíztsztítók kapactása megközelítőleg m3/nap, megterhelésük 52%. A szolgáltatott vízmennység m3, ebből az elvezetett szennyvíz m3. Alattyánban, Tszaroffon és Tszagyendán jelenleg folyk a hálózat képítése.

11 11 Közüzem szennyvízcsatorna-hálózatba bekapcsolt lakások aránya Törökszentmklós kstérség Tszafüred Szolnok Mezőtúr Kunszentmárton Karcag Jászberény % A teljes körű szennyvízkezelés megvalósítása érdekében még 49 településen szükséges fejlesztés: 9 településen a hely hálózat bővítése, 11 településen a hely hálózat képítése, 8 településen új szennyvíztsztító-telep építése és a hely hálózat megvalósítása, 5 településen a meglévő szennyvíztsztító bővítése, 7 településen a meglévő tsztító és hely hálózat bővítése, továbbá egyed szennyvíztsztító rendszer képítésére kerül sor 9 településen. Az érntett települések: Alattyán, Kunmadaras, Tszagar, Tszaörs, Tszaszentmre, Jászjákóhalma, Jásztelek, Jánoshda, Jászboldogháza, Jászladány, Újszász, Tszapüspök, Öcsöd, Cbakháza, Tszatenyő, Kengyel, Fegyvernek, Tszabura, Tszagyenda, Tszaroff, Abádszalók, Kunhegyes, Tszaderzs, Jászberény, Jászdózsa, Jászfényszaru, Pusztamonostor, Jászfelsőszentgyörgy, Cserkeszőlő, Kunszentmárton, Tszaföldvár, Martfű, Mezőtúr, Túrkeve, Ksújszállás, Kenderes, Tszabő, Berekfürdő, Nagyván, Hunyadfalva, Örményes, Kuncsorba, Kétpó, Jászvány, Jászágó, Tszanoka, Tszakürt, Nagyrév, Tomajmonostora. Jogszabály változás következtében (31/2006. (II.8.) Korm. rendelet) az agglomerácós besorolás megváltozott és a LE alatt települések várhatóan csak 2015-től tudnak más agglomerácókhoz csatlakozn, vagy külön agglomerácót alkotn. A nagyobb települések fejlesztése a KEOP-ból, míg a LE alatt településeké az ÉAOP-ból lesznek támogathatóak pályázat úton. 6.) Hulladékgazdálkodás A 6 hulladéklerakó (Hunyadfalva, Jásztelek, Karcag, Szelevény, Tszafüred, Kétpó) bztosítja a település szlárd hulladék elhelyezését.

12 12 Re nds ze re s hulladé kgyűjté s be be vont lakás ok aránya % Ka rc Ku ag ns ze nt m ár to n M ez őt úr Sz ol no k T sz af Tö ür ed rö ks ze nt m k ló s Já sz be ré ny 75 ks térs ég Már mnd a 78 település be van kapcsolva a település hulladékgyűjtésbe. A lakásállomány 91,4%-a kapcsolódott be a hulladékgazdálkodásba, ez több mnt 40%-os (40,5%) növekedést jelent 1997-hez képest. Ennek hátterében a jog szabályozás és a település környezet érdekek felsmerése áll. Mnt azt az ábra s mutatja, a bekapcsoltság mértéke mnden kstérségben meghaladja a 80%-ot. Legkedvezőbb mutatókkal a szolnok (97,3%), a tszafüred (92, 5%), a kunszentmárton (91,7 %) és a törökszentmklós kstérség (90,9 %) rendelkezk (5. számú térkép). A Belügymnsztérum és a regonáls tanács ösztönző pályázat rendszerének példás megye génybevételével folyamatosan korszerűsödött a hulladékgyűjtés eszközrendszere és alakult k a szelektív gyűjtés rendszer. A már működő regonáls hulladéklerakók, valamnt a megyeszékhely térségében alakult k legnkább a szelektív hulladékgyűjtés. Ennek feldolgozó háttérpara még kalakulatlan. A már működő regonáls lerakókra beszállító településekre elkészültek a felhagyandó település szeméttelepek rekultvácós terve. A megvalósításhoz a KEOP-ból és az EAOPból lesz pályázat támogatás. Elkészült egy kalakuló regonáls lerakó-hálózathoz gazodva az állat hulladékok gyűjtés rendszerének tanulmánya, amely 3 körzet gyűjtő-átrakóhely (Jásztelek, Kétpó, Karcag vagy Kunhegyes) kalakításával, közel 1 mllárd fornt költséggel számol. A megvalósításra a KEOP-ból várható támogatás. 7.) Távközlés augusztusában a távbeszélő fővonalak száma volt, azóta a mobl távközlés elterjedésével a vezetékes fővonalak száma folyamatosan csökkent. A jászberény prmer körzetben az INVITEL Rt, míg a szolnok és a karcag prmer körzetekben a T-Com Rt a szolgáltató. A megyében Csataszög, Hunyadfalva, Nagyván, Nagyrév, Tszagyenda, Tomajmonostora kvételével mndenhol elérhető a szélessávú adat- és nformácószolgáltatás.

13 13 V. Műszak tervellátottság Az nfrastrukturáls beruházások terv előkészítettségét az alább táblázat foglalja össze (a településenként részletezést a mellékelt táblázat tartalmazza): Megnevezés Szennyvíztsztító bővítés Szennyvízcsatorna-hálózat építés Ivóvízhálózat rekonstrukcó Ivóvízmnőség-javítás Csapadékvíz-elvezető építés Belterület útépítés Külterület útépítés Tursztka célú kerékpárút-építés Közforgalm kerékpárút-építés Felhagyott település hulladéklerakó rekultvácó Felhagyott állat hulladéklerakó (dögkút) rekultvácó Szélessávú nternet kapcsolat képítés Gázhálózat-bővítés Megvalósít -hatóság tanulmány Környezetvédelm hatástanul mány Engedélyes terv Kvtel terv Elkészült beruházás Legjobb terv előkészítettség a szennyvízkezelés beruházások, az vóvízmnőség-javítás, a csapadékvíz-elvezetés és a belterület útépítés fejlesztések esetén fgyelhető meg. A Vásárhely Terv Továbbfejlesztése által érntett településekre kormányzat támogatással belvízrendezés és szennyvízkezelés tervek készültek. Összefoglalóan megállapítható, hogy a fejlesztés rányok megvalósításának ösztönzése és összefogása a jövőben s szükségessé tesz a megye önkormányzat feladat- és szerepvállalását. Az elkészült megye kerettervek a közeljövőben elégségesnek tűnnek a megye koordnácó alátámasztására. Ezért a jövőben a regonáls sznten kezelhető problémák (vóvízmnőség-javítás és a VTT-hez kapcsolható fejlesztések) megalapozására és a konkrét pályázatok előkészítésére kell a hangsúlyt helyezn.

14 14 1. számú térkép TÉRKÉP MELLÉKLETEK Belterület burkolt utak aránya, (2007. szeptember) Jelmagyarázat: 0% - 40% (12) 40,1% 60% (18) 60,1% 80% (22) 80,1% - 100% (26)

15 15 2. számú térkép Vezetékes gázzal ellátott lakások aránya (2007. szeptember) Jelmagyarázat: 0-55% alatt (24) 55,1% 75% (26) 75,1% 85% (17) 85,1% - 100% (11)

16 16 3. számú térkép Vízvezeték-hálózatba bekapcsolt lakások aránya (2007. szeptember) Jelmagyarázat: 0% - 90% (25) 90,1% 95% (19) 95,1% 98% (6) 98,1% - 100% (28)

17 17 4. számú térkép Közüzem szennyvízcsatorna-hálózatba bekapcsolt lakások aránya, (2007. szeptember) Jelmagyarázat: nncs csatorna (31) 0,1% 33% (5) 33,1% 66% (15) 66,1% - 100% (27)

18 18 5. számú térkép Rendszeres hulladékgyűjtésbe bevont lakások aránya (2007. szeptember) Jelmagyarázat: 0% - 85% (20) 85,1% 90% (17) 90,1% 95% (14) 95,1% - 100% (27)

Környezetvédelmi derogációs vállalások teljesítéséhez kapcsolódó projektek

Környezetvédelmi derogációs vállalások teljesítéséhez kapcsolódó projektek Környezetvédelmi derogációs vállalások teljesítéséhez kapcsolódó projektek Szennyvíztisztítás- és kezelés Település neve Projekt neve Projekt állapota Projektgazda Projekt előkészítettsége Megvalósítás

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Jász-Nagykun-Szolnok megye Jász-Nagykun-Szolnok megye Vagyoni típusú adók Kommunális jellegű adók Helyi iparűzési adó Ft/m2 vagy a forgalmi érték %-a Ft/év Ft/fő %-a Ft/m2 %-a 1 Abádszalók üdülőépület: 300 1,6% 500 50 m2-ig: 8000

Részletesebben

Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) finanszírozható fejlesztési lehetőségek Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) finanszírozható fejlesztési lehetőségek Jász-Nagykun-Szolnok megyében Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) finanszírozható fejlesztési lehetőségek Jász-Nagykun-Szolnok megyében Tervezési Szakmai Nap Szolnok, Megyeháza, 2014. május 15. Lakatos István

Részletesebben

Település Ingatlan címe Telefonszám Szervezeti egység Ügyfélfogadási idő. dr. Szlovencsák Imre út 2. 57/ dr. Szlovencsák Imre út 2.

Település Ingatlan címe Telefonszám Szervezeti egység Ügyfélfogadási idő. dr. Szlovencsák Imre út 2. 57/ dr. Szlovencsák Imre út 2. Település Ingatlan címe Telefonszám Szervezeti egység Ügyfélfogadási idő Jászapáti járás Vári-Nagy Judit Jászapáti dr. Szlovencsák Imre út 2. 57/540-100 szerv: Jászapáti dr. Szlovencsák Imre út 2. 57/540-100

Részletesebben

Melegedésre alkalmas helyek Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Melegedésre alkalmas helyek Jász-Nagykun-Szolnok megyében Melegedésre alkalmas helyek Jász-Nagykun-Szolnok megyében JÁSZSÁG: Alattyán Idősek Klubja Alattyán, Szent István tér 8. Jánoshida Szent Norbert Idősek Klubja Jánoshida, Fő út 60. Jászágó Idősek Napközi

Részletesebben

Előterjesztés. a Megyei Közgyűlésnek az Európai Uniós csatlakozással vállalt környezetvédelmi derogációs feladatok megyei teljesüléséről

Előterjesztés. a Megyei Közgyűlésnek az Európai Uniós csatlakozással vállalt környezetvédelmi derogációs feladatok megyei teljesüléséről JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE Előterjesztés a Megyei Közgyűlésnek az Európai Uniós csatlakozással vállalt környezetvédelmi derogációs feladatok megyei teljesüléséről Az életünk minőségét

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI GAZDASÁGFEJLESZTÉSI RÉSZPROGRAM

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI GAZDASÁGFEJLESZTÉSI RÉSZPROGRAM JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI GAZDASÁGFEJLESZTÉSI RÉSZPROGRAM TOP4.0 2014. május 8-ai tervezet A RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ MEGYEI KERET FELOSZTÁSA A TOP4.0 SZERINT INTÉZKEDÉS SZÁMA MEGNEVEZÉS MILLIÓ Ft % TOP1.1

Részletesebben

Ideiglenesen kijelölt, melegedésre alkalmas ingatlanok a JNSZ MKI területén. Település Létesítmény megnevezése Címe Besenyszög, Vasvári P. u. 7.

Ideiglenesen kijelölt, melegedésre alkalmas ingatlanok a JNSZ MKI területén. Település Létesítmény megnevezése Címe Besenyszög, Vasvári P. u. 7. Ideiglenesen kijelölt, melegedésre alkalmas ingatlanok a JNSZ MKI területén Település Létesítmény megnevezése Címe Szolnok KVK Besenyszög Chiovini Ferenc Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

Részletesebben

I. Térségi integrált gazdaságfejlesztési fókuszú "vezér" projektcsomag(ok) és projektek

I. Térségi integrált gazdaságfejlesztési fókuszú vezér projektcsomag(ok) és projektek 1. projektcsomag: 1.1. 1. 1. projektcsomag 1. projektcsomag 1. 1. Foglalkoztatásbarát fejlesztések a mikro-, kis- és középvállalkozásoknál TOP 1.2 Térségi gazdaságfejlesztéshez kapcsolódó kiegészítő tevékenységek

Részletesebben

Ideiglenesen kijelölt, melegedésre alkalmas ingatlanok Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Település Létesítmény megnevezése Létesítmény címe

Ideiglenesen kijelölt, melegedésre alkalmas ingatlanok Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Település Létesítmény megnevezése Létesítmény címe Ideiglenesen kijelölt, melegedésre alkalmas ingatlanok Jász-Nagykun-Szolnok megyében Település Létesítmény megnevezése Létesítmény címe Abádszalók Gondozási Központ Kossuth út 6/b. Alattyán Idősek Klubja

Részletesebben

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZATI KÖNYVTÁRAK, SZAKKÖNYVTÁRAK, FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK KÖNYVTÁRAI ÉS MUNKAHELYI KÖNYVTÁR

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZATI KÖNYVTÁRAK, SZAKKÖNYVTÁRAK, FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK KÖNYVTÁRAI ÉS MUNKAHELYI KÖNYVTÁR A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZATI KÖNYVTÁRAK, SZAKKÖNYVTÁRAK, FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK KÖNYVTÁRAI ÉS MUNKAHELYI KÖNYVTÁR 2011. ÉV EREDMÉNYEI SZOLNOK, 2012. Összeállította: Illés Julianna Modla

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE KÖZÚTHÁLÓZATÁNAK HELYZETÉRŐL -A TERVEZETT ÉS MEGVALÓSULT FELÚJÍTÁSOKRÓL-

TÁJÉKOZTATÓ JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE KÖZÚTHÁLÓZATÁNAK HELYZETÉRŐL -A TERVEZETT ÉS MEGVALÓSULT FELÚJÍTÁSOKRÓL- TÁJÉKOZTATÓ JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE KÖZÚTHÁLÓZATÁNAK HELYZETÉRŐL -A TERVEZETT ÉS MEGVALÓSULT FELÚJÍTÁSOKRÓL- 2008. AUGUSZTUS HÓ hó 2 I. Bevezetés Bevezetőül engedjék meg, hogy tájékoztassam Önöket arról,

Részletesebben

Bevezetett helyi adók Jász-Nagykun-Szolnok megye január 1-jei állapot

Bevezetett helyi adók Jász-Nagykun-Szolnok megye január 1-jei állapot Bevezetett helyi adók Jász-Nagykun-Szolnok megye 2008. január 1-jei állapot Vagyoni típusú adók Kommunális jellegő adók Helyi iparőzési adó Ft/év Ft/fı %-a Ft/m2 %-a 1 Abádszalók 500 2003.01.01 300 2005.01.01

Részletesebben

1. fond:felekezeti Anyakönyvek

1. fond:felekezeti Anyakönyvek XXXIII 1. fond:felekezeti Anyakönyvek Fondfı XXXIII 1. 1. Alattyán Róm.kat. Születési anyakönyv 1827-68 XXXIII 1. 2. Alattyán Róm.kat. Születési anyakönyv 1868-95 XXXIII 1. 3. Alattyán Róm.kat. Házassági

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály. Traffipax információ 2015.év augusztus hónap

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály. Traffipax információ 2015.év augusztus hónap Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Traffipax információ 2015.év augusztus hónap nap időpont: helyszín: 08:00-13:00 45-ös sz. fkl. Út 1. km 14:00-17:00 Törökszentmiklós,

Részletesebben

a kéményseprő-ipari közszolgáltatás átmeneti ellátására közérdekű szolgáltatóvá jelölöm ki

a kéményseprő-ipari közszolgáltatás átmeneti ellátására közérdekű szolgáltatóvá jelölöm ki Szám: 653-12/2014/HAT. Tárgy: Közérdekű szolgáltató kijelölése a kéményseprő-ipari közszolgáltatás átmeneti ellátására Jász-Nagykun- Szolnok megye 77 településének közigazgatási területén HATÁROZAT A Filantrop

Részletesebben

- Jászárokszállás (Csány) - Kisújszállás Kunmadaras - Jászkisér (Pély Kisköre)

- Jászárokszállás (Csány) - Kisújszállás Kunmadaras - Jászkisér (Pély Kisköre) 2. SZ. MELLÉKLET A 18/2004.(XI.9.) KR. SZ. RENDELETHEZ: ORSZÁGOS ÉS TÉRSÉGI JELENTŐ SÉGŰ MŰ SZAKI INFRASTRUKTÚRA-HÁLÓZATOK ÉS EGYEDI ÉPÍTMÉNYEK TÉRBELI RENDJE SZEMPONTJÁBÓL MEGHATÁROZÓ TELEPÜLÉSEK A) A

Részletesebben

A KSZR nagytelepüléses megyében. Takáts Béla tbela@vfmk.hu Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény Szolnok

A KSZR nagytelepüléses megyében. Takáts Béla tbela@vfmk.hu Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény Szolnok A KSZR nagytelepüléses megyében Takáts Béla tbela@vfmk.hu Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény Szolnok Jász-Nagykun-Szolnok megye 78 település 22 város (közte egy megyei jogú város) három

Részletesebben

XXIII. évfolyam 9. szám 2013. december 21. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA

XXIII. évfolyam 9. szám 2013. december 21. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA XXIII. évfolyam 9. szám 2013. december 21. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA TARTALOM Szám Tárgy Oldal I. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE ERDŐTŰZVÉDELMI TERVE MELLÉKLETEK

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE ERDŐTŰZVÉDELMI TERVE MELLÉKLETEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE ERDŐTŰZVÉDELMI TERVE MELLÉKLETEK 1 1. Jogszabályok és nyomtatványok 1.1. Az erdőtüzek megelőzésére és oltására vonatkozó jogszabályok 1.2. Nyomtatvány az Alkalomszerű tűzveszélyes

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: KSZ-2/866/23/2019. Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján a Jász-Nagykun- Szolnok Megyei Kormányhivatal

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Jász-Nagykun-Szolnok megye Jász-Nagykun-Szolnok megye Vagyoni típusú adók Kommunális jellegű adók 1 Abádszalók üdülőépület: 300 1,5% 500 50 m2-ig: 7000 Ft/év 51-80 m2: 9000 Ft/év 81-100m2:12000 Ft/év 100 m2 felett: 12500 Ft/év üdülőtelek:

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: KSZ-2/28/23/2018. Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. 8/A. -a alapján a Jász-Nagykun- Szolnok Megyei Kormányhivatal alapító

Részletesebben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat költségvetéséből nyújtott 200.000 Ft-ot meghaladó összegű nem normatív támogatások. 2009.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat költségvetéséből nyújtott 200.000 Ft-ot meghaladó összegű nem normatív támogatások. 2009. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat költségvetéséből nyújtott 200.000 Ft-ot meghaladó összegű nem normatív támogatások 2009. év 1. Kedvezményezett neve: OKM Támogatáskezelő Alap Budapest A támogatás

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE ÁLLAMI KÖZÚTHÁLÓZATÁNAK ÁLLAPOTÁRÓL ÉS FELÚJÍTÁSI LEHETŐSÉGEIRŐL. Szolnok, november 30.

TÁJÉKOZTATÓ JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE ÁLLAMI KÖZÚTHÁLÓZATÁNAK ÁLLAPOTÁRÓL ÉS FELÚJÍTÁSI LEHETŐSÉGEIRŐL. Szolnok, november 30. TÁJÉKOZTATÓ JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE ÁLLAMI KÖZÚTHÁLÓZATÁNAK ÁLLAPOTÁRÓL ÉS FELÚJÍTÁSI LEHETŐSÉGEIRŐL Szolnok, 2017. november 30. Kezelt úthálózat országosan Kezelt úthálózat összesen: 31.499 km autópálya

Részletesebben

Pusztamonostor, Jászivány, Jászberény, Alattyán, Jásztelek, Jászkisér, Jászfényszaru, Jászszentandrás

Pusztamonostor, Jászivány, Jászberény, Alattyán, Jásztelek, Jászkisér, Jászfényszaru, Jászszentandrás JNSZ Megyei Kistérségi Fejlesztési Részprogramok TOP 4.0-hoz igazított változata - 2014.03.25. PROJEKTCSOMAG MEGNEVEZÉSE ÉRINTETT TELEPÜLÉSEK BECSÜLT KÖLTSÉGIGÉNY LAKOSSÁGARÁNYOS TÖBBLET FORRÁSKERET FORRÁSIGÉNY

Részletesebben

Pusztamonostor, Jászivány, Jászberény, Alattyán, Jásztelek, Jászkisér, Jászfényszaru, Jászszentandrás

Pusztamonostor, Jászivány, Jászberény, Alattyán, Jásztelek, Jászkisér, Jászfényszaru, Jászszentandrás PROJEKTCSOMAG MEGNEVEZÉSE ÉRINTETT TELEPÜLÉSEK BECSÜLT KÖLTSÉGIGÉNY LAKOSSÁGARÁNYOS TÖBBLET FORRÁSKERET FORRÁSIGÉNY JÁSZBERÉNYI KISTÉRSÉG /millió Ft/ /millió Ft/ (%) 1. Energetikai fejlesztések Jászszentandrás,

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI TERÜLETFEJLESZTÉSI STRATÉGIAI PROGRAM (2010 2013)

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI TERÜLETFEJLESZTÉSI STRATÉGIAI PROGRAM (2010 2013) Egyeztetési anyag JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI TERÜLETFEJLESZTÉSI STRATÉGIAI PROGRAM (2010 2013) Közvitára bocsátotta: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Tanács 029/2010.(VII.08.) számú határozatával

Részletesebben

POLGÁRMESTEREK ELÉRHETŐSÉGEI (Jász-Nagykun-Szolnok megye)

POLGÁRMESTEREK ELÉRHETŐSÉGEI (Jász-Nagykun-Szolnok megye) POLGÁRMESTER Sz. Ir. sz. Település neve, címe Név Telefon Fax e-mail címe 1. 5241 Abádszalók, Deák F. u. 12. Kovács Mihály 59/355-224 59 535-120 abadpohi@abadszalok.hu 2. 5142 Alattyán, Szent István tér

Részletesebben

TEKI pályázatok évi ellenőrzési ütemterve

TEKI pályázatok évi ellenőrzési ütemterve TEKI pályázatok 2012. évi ellenőrzési ütemterve Ssz. Település Megítélt támogatás összege A projekt összköltsége (eft) Szerződés szerinti támogatás összege (eft) Szerződés száma A projekt befejezésének

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. 18/2004.(XI.9.) számú rendelete. a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területrendezési Tervről

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. 18/2004.(XI.9.) számú rendelete. a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területrendezési Tervről Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 18/2004.(XI.9.) számú rendelete a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területrendezési Tervről Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzatának Közgyűlése a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

ÁGAZATI OPERATÍV PROGRAMOK. Jász-Nagykun-Szolnok megyei kiemelt projektek 2014-2020 ÖSSZESÍTŐ

ÁGAZATI OPERATÍV PROGRAMOK. Jász-Nagykun-Szolnok megyei kiemelt projektek 2014-2020 ÖSSZESÍTŐ ÁGAZATI OPERATÍV PROGRAMOK Jász-Nagykun-Szolnok megyei kiemelt projektek ÖSSZESÍTŐ Megnevezés Millió Ft-ban Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) 190 000,000 Integrált Közlekedésfejlesztés

Részletesebben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat költségvetéséből nyújtott támogatások év

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat költségvetéséből nyújtott támogatások év A Jász-Nagykun- Megyei Önkormányzat költségvetéséből nyújtott támogatások 2016. év 1. Kedvezményezett neve: Kenéz Attila A támogatás célja: Internetelőfizetés A támogatás összege: 62 416 Ft Örményes 2.

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI TERÜLETFEJLESZTÉSI STRATÉGIAI PROGRAM (2010 2013)

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI TERÜLETFEJLESZTÉSI STRATÉGIAI PROGRAM (2010 2013) JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI TERÜLETFEJLESZTÉSI STRATÉGIAI PROGRAM (2010 2013) Elfogadta: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Tanács 039/2010.(XII.09.) számú határozatával A Jász-Nagykun-Szolnok

Részletesebben

XXII. évfolyam 7. szám 2012. december 19. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA

XXII. évfolyam 7. szám 2012. december 19. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA XXII. évfolyam 7. szám 2012. december 19. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA TARTALOM Szám Tárgy Oldal I. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI

Részletesebben

ÁGAZATI OPERATÍV PROGRAMOK. Jász-Nagykun-Szolnok megyei kiemelt projektek 2014-2020 ÖSSZESÍTŐ

ÁGAZATI OPERATÍV PROGRAMOK. Jász-Nagykun-Szolnok megyei kiemelt projektek 2014-2020 ÖSSZESÍTŐ ÁGAZATI OPERATÍV PROGRAMOK Jász-Nagykun-Szolnok megyei kiemelt projektek ÖSSZESÍTŐ Megnevezés Millió Ft-ban Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) 190 000,000 Integrált Közlekedésfejlesztés

Részletesebben

Készült: 2012. március. készült megvalósíthatósági. azonban már elavult 2015. 2015. 300 000 000

Készült: 2012. március. készült megvalósíthatósági. azonban már elavult 2015. 2015. 300 000 000 ÖSSZESÍTŐ TÁBLÁZAT a települések folyamatban lévő és induló fejlesztéseiről, projektjeiről a Területfejlesztési Stratégiai Program (2012-2013) aktualizálásához 1. sz. melléklet Ssz Jászberényi kistérség

Részletesebben

229. fond: Az Ipari Szövetkezetek Szolnok Megyei Szövetsége iratai

229. fond: Az Ipari Szövetkezetek Szolnok Megyei Szövetsége iratai XXVII 229. fond: Az Ipari Szövetkezetek Szolnok Megyei Szövetsége iratai fı XXVII 229 1. alapítási iratok 1951-55 XXVII 229 1. belépési nyilatkozatok cs-j 1951-52 XXVII 229 2. belépési nyilatkozatok k-t

Részletesebben

12 Erzsébet út 165. 06. 2. Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium, Szakképző Iskola, Kollégium 5130 Jászapáti,

12 Erzsébet út 165. 06. 2. Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium, Szakképző Iskola, Kollégium 5130 Jászapáti, Hivatalból indított felülvizsgálatok időterve a 0/0. tanévre Vizsgálati Ssz. Intézmény neve Címe Fő időpont Október 0.. Orczy Anna Általános Iskola, Szakiskola, (Orczy Anna Ált. Isk., Móra Ferenc Ált.

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI GYERMEKINTÉZMÉNY-FEJLESZTÉSI PROGRAM. TOP 4.0 szerint KÖLTSÉG /millió Ft/ református óvoda bővítése

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI GYERMEKINTÉZMÉNY-FEJLESZTÉSI PROGRAM. TOP 4.0 szerint KÖLTSÉG /millió Ft/ református óvoda bővítése JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI GYERMEKINTÉZMÉNY-FEJLESZTÉSI PROGRAM Jászberény református óvoda bővítése 70,0 támogatható bölcsödével Jászberény 1 új óvoda + 7 óvoda 760,0 támogatható felújítása Alattyán

Részletesebben

Ssz. Intézmény neve Címe Fő

Ssz. Intézmény neve Címe Fő Hivatalból indított felülvizsgálatok időterve a 0/0 tanévre Vizsgála ti időpont Október 00 Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium, Szakképző, Kollégium 00 Szent István Sport Általános és Gimnázium

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE ÁLLAMI KÖZÚTHÁLÓZATÁNAK ÁLLAPOTÁRÓL ÉS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEIRŐL

TÁJÉKOZTATÓ JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE ÁLLAMI KÖZÚTHÁLÓZATÁNAK ÁLLAPOTÁRÓL ÉS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEIRŐL TÁJÉKOZTATÓ JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE ÁLLAMI KÖZÚTHÁLÓZATÁNAK ÁLLAPOTÁRÓL ÉS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEIRŐL Szolnok,. október hó 2 TARTALOMJEGYZÉK I. Bevezetés II. Jász-Nagykun-Szolnok megye országos közúthálózatának

Részletesebben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat költségvetéséből nyújtott 200.000 Ft-ot meghaladó összegű nem normatív támogatások. 2011.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat költségvetéséből nyújtott 200.000 Ft-ot meghaladó összegű nem normatív támogatások. 2011. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat költségvetéséből nyújtott 200.000 Ft-ot meghaladó összegű nem normatív támogatások 2011. év 1. Kedvezményezett neve: Wekerle Sándor Alapkezelő Budapest A támogatás

Részletesebben

JÁSZ NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI GAZDASÁGFEJLESZTÉSI RÉSZPROGRAM II. VÁLTOZAT

JÁSZ NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI GAZDASÁGFEJLESZTÉSI RÉSZPROGRAM II. VÁLTOZAT JÁSZ NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI GAZDASÁGFEJLESZTÉSI RÉSZPROGRAM II. VÁLTOZAT 2013.11.25-ei munkaanyag ( a települési önkormányzatoktól beérkezett frissített projektjavaslatok csoportosítása ) I. MEGYEI SZINTŰ

Részletesebben

Ikt.szám: 349/2013., beküldési határidő: 2013. október 15. Ütemezés, kezdésbefejezés. éve

Ikt.szám: 349/2013., beküldési határidő: 2013. október 15. Ütemezés, kezdésbefejezés. éve KISTÉRSÉGI PROJEKTJAVASLATOK ÖSSZESÍTŐ küldött, 2014-2020-as fejlesztési időszakra vonatkozó Jász-Nagykun-Szolnok megyei KISTÉRSÉGI PROJEKTJAVASLATOKRÓL Településenként / Kistérségenként Ikt.szám: 349/2013.,

Részletesebben

Ikt.szám: 349/2013., beküldési határidő: 2013. október 15. Ütemezés, kezdésbefejezés. éve

Ikt.szám: 349/2013., beküldési határidő: 2013. október 15. Ütemezés, kezdésbefejezés. éve KISTÉRSÉGI ÖSSZESÍTŐ küldött, 2014-2020-as fejlesztési időszakra vonatkozó Jász-Nagykun-Szolnok megyei KISTÉRSÉGI PROJEKTJAVASLATOKRÓL Településenként / Kistérségenként Ikt.szám: 349/2013., beküldési határidő:

Részletesebben

Nemzeti Útfelújítási Program 2009-2020 (NÚP)

Nemzeti Útfelújítási Program 2009-2020 (NÚP) Nemzeti Útfelújítási Program 2009-2020 (NÚP) Simon Attila főosztályvezető KKK Útfenntartási és Üzemeltetési Főosztály Budapest 2008. május 14. A forgalmi teljesítmény változása 1998-2006. között Forgalmi

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Stratégiai Program Akcióterve (2009-2010)

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Stratégiai Program Akcióterve (2009-2010) Jász-Nagykun-Szolnok Területfejlesztési Program Akcióterve (2009-2010) Készítette: Jász- Nagykun-Szolnok Önkormányzati Hivatal Térségfejlesztési és Külügyi Iroda Szolnok 2009. június Elfogadta a Jász-Nagykun-Szolnok

Részletesebben

XXIV. évfolyam 6. szám október 3. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA

XXIV. évfolyam 6. szám október 3. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA XXIV. évfolyam 6. szám 2014. október 3. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA TARTALOM Szám Tárgy Oldal I. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI

Részletesebben

FŐBB ADATOK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE KÖZMŰVELŐDÉSI STATISZTIKÁJÁBÓL MEGYEI ÖSSZESÍTŐ (2003-2007) (művelődési otthonok és civil szervezetek együtt)

FŐBB ADATOK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE KÖZMŰVELŐDÉSI STATISZTIKÁJÁBÓL MEGYEI ÖSSZESÍTŐ (2003-2007) (művelődési otthonok és civil szervezetek együtt) FŐBB ADATOK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE KÖZMŰVELŐDÉSI STATISZTIKÁJÁBÓL MEGYEI ÖSSZESÍTŐ (2003-2007) (művelődési otthonok és civil szervezetek együtt) 1. számú melléklet Megnevezés 2003 2004 2005 2006 2007

Részletesebben

Helyi Fejlesztési Stratégia Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete február 03.

Helyi Fejlesztési Stratégia Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete február 03. Helyi Fejlesztési Stratégia 2014-2020 2016.február 03. A 2007 2013 as időszak eredményei: Közel 260 db nyertes pályázat, melynek támogatási összege több mint 6 millió euró! Támogatási döntéssel lekötött

Részletesebben

XXIII. évfolyam 7. szám 2013. szeptember 23. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA

XXIII. évfolyam 7. szám 2013. szeptember 23. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA XXIII. évfolyam 7. szám 2013. szeptember 23. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA TARTALOM Szám Tárgy Oldal I. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK

Részletesebben

A MAGYAR KÖZÚTHÁLÓZAT MINŐSÉGI TENDENCIÁI HESZ GÁBOR FEJLESZTÉSI ÉS FELÚJÍTÁSI IGAZGATÓ

A MAGYAR KÖZÚTHÁLÓZAT MINŐSÉGI TENDENCIÁI HESZ GÁBOR FEJLESZTÉSI ÉS FELÚJÍTÁSI IGAZGATÓ A MAGYAR KÖZÚTHÁLÓZAT MINŐSÉGI TENDENCIÁI HESZ GÁBOR FEJLESZTÉSI ÉS FELÚJÍTÁSI IGAZGATÓ MAGYARORSZÁG KÖZÚTHÁLÓZATA Gyorsforgalmi hálózat: Autópálya: 1173,3 km Autóút: 300,4 km Egyéb (csomóponti ág): 462,9

Részletesebben

Célterület adatlap. Vonatkozó HPME megnevezése Helyi életminőség fejlesztése, belvíz elleni védekezés

Célterület adatlap. Vonatkozó HPME megnevezése Helyi életminőség fejlesztése, belvíz elleni védekezés Célterület adatlap Célterület azonosító: HACS neve: Jogcím: Célterület megnevezése: UMVP intézkedés: Vonatkozó HPME kódja Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete Közösségi célú fejlesztés Szabadidős

Részletesebben

XXIII. évfolyam 8. szám 2013. november 22. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA

XXIII. évfolyam 8. szám 2013. november 22. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA XXIII. évfolyam 8. szám 2013. november 22. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA TARTALOM Szám Tárgy Oldal I. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI

Részletesebben

A fegyelmi bizottság november 16-án ülésezett. Az alábbi határozatokat hozta:

A fegyelmi bizottság november 16-án ülésezett. Az alábbi határozatokat hozta: A fegyelmi bizottság 2016. november 16-án ülésezett. Az alábbi határozatokat hozta: Jászkisér- Karcag Megyei I. felnőtt 2016.10.30. 2016/17. F-154. Vincze Tamás (354313) Jászkisér, feljelentve. Vizsgálat

Részletesebben

A Magyar Közút Nonprofit Zrt évi felújítási tervei

A Magyar Közút Nonprofit Zrt évi felújítási tervei A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2019. évi felújítási tervei Sajgó Tamás fejlesztési és felújítási osztályvezető Magyar Közút Nonprofit Zrt. XX. KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉSI ÉS BERUHÁZÁSI KONFERENCIA Bükfürdő, 2019.április

Részletesebben

Sorszám Projekt megnevezése Kapcsolódó TOP intézkedés Tervezett tevékenységek Érintett település(ek) megnevezése A projekt költségigénye (Ft)

Sorszám Projekt megnevezése Kapcsolódó TOP intézkedés Tervezett tevékenységek Érintett település(ek) megnevezése A projekt költségigénye (Ft) 1. Gyermekintézmények fejlesztések TOP 1.4 2. Városi fókuszú településfejlesztés TOP 2.1 3. Turizmusfejlesztés TOP 2.2 4. Települési közlekedésfejlesztés TOP 3.1 III. Jászapáti Járás Térségfejlesztésfejlesztési

Részletesebben

JÁSZ NAGYKUN-SZOLNOKMEGYEI GAZDASÁGFEJLESZTÉSI RÉSZPROGRAM I. VÁLTOZAT (munkaanyag)

JÁSZ NAGYKUN-SZOLNOKMEGYEI GAZDASÁGFEJLESZTÉSI RÉSZPROGRAM I. VÁLTOZAT (munkaanyag) JÁSZ NAGYKUN-SZOLNOKMEGYEI GAZDASÁGFEJLESZTÉSI RÉSZPROGRAM I. VÁLTOZAT (munkaanyag) ( a települési önkormányzatoktól beérkezett projektjavaslatok csoportosítása ) I. MEGYEI SZINTŰ FEJLESZTÉSEK 1. Jász-Nagykun-Szolnok

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE tervezett ágazati fejlesztései 2014-2020

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE tervezett ágazati fejlesztései 2014-2020 JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE tervezett ágazati fejlesztései 2014-2020 Cím Jász-Nagykun-Szolnok megye tervezett ágazati fejlesztései az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programban (IKOP) Verzió 2.0

Részletesebben

Észak-Alföldi Operatív Program 2007-2013 (egyeztetési anyag)

Észak-Alföldi Operatív Program 2007-2013 (egyeztetési anyag) 3. melléklet Észak-Alföldi Operatív Program 2007-2013 (egyeztetési anyag) Ennek 3. SZ. MELLÉKLETE: AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓ STRATÉGIAI POGRAMJÁNAK CÉLRENDSZERE Az Észak-alföldi régió Stratégiai Programjának

Részletesebben

Békefi Zoltán. Közlekedési létesítmények élettartamra vonatkozó hatékonyság vizsgálati módszereinek fejlesztése. PhD Disszertáció

Békefi Zoltán. Közlekedési létesítmények élettartamra vonatkozó hatékonyság vizsgálati módszereinek fejlesztése. PhD Disszertáció Közlekedés létesítmények élettartamra vonatkozó hatékonyság vzsgálat módszerenek fejlesztése PhD Dsszertácó Budapest, 2006 Alulírott kjelentem, hogy ezt a doktor értekezést magam készítettem, és abban

Részletesebben

közötti időszak EU-s finanszírozása. Közúti közlekedési és híd projektjei

közötti időszak EU-s finanszírozása. Közúti közlekedési és híd projektjei 2014-2020 közötti időszak EU-s finanszírozása. Közúti közlekedési és híd projektjei BODÓ IMRE Útfejlesztési igazgató-helyettes Alaptevékenységünk Céljaink Arra törekszünk, hogy beruházóként hatékonyan

Részletesebben

1.6. Igénybe vehető támogatás minimális és maximális összege: (kötelező adattartalom) Maximum támogatási összeg:

1.6. Igénybe vehető támogatás minimális és maximális összege: (kötelező adattartalom) Maximum támogatási összeg: LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése:

Részletesebben

Összesítő táblázat a Pályaválasztási Tanácsadás Munkacsoport közötti időszak szolgáltatásairól

Összesítő táblázat a Pályaválasztási Tanácsadás Munkacsoport közötti időszak szolgáltatásairól Összesítő táblázat a Pályaválasztási Tanácsadás Munkacsoport 2015. 09. 03 2016. 06.30. közötti időszak szolgáltatásairól Település Intézmény Dátum Tanulói létszám Kengyel Kossuth Lajos Általános Iskola

Részletesebben

MELLÉKLET. A szerződés TED-hirdetmény szerinti címe (TED-hirdetmény hiányában a szerződés Közbeszerzési Értesítő szerinti címe)

MELLÉKLET. A szerződés TED-hirdetmény szerinti címe (TED-hirdetmény hiányában a szerződés Közbeszerzési Értesítő szerinti címe) HU MELLÉKLET Közlekedés. TED-szám (TEDszám hiányában a Közbeszerzési Értesítő lapszáma) A szerződés TED-hirdetmény szerinti címe (TED-hirdetmény hiányában a szerződés Közbeszerzési Értesítő szerinti címe)

Részletesebben

HAZAI ÚTFEJLESZTÉSI TERVEK (2022) KÖZÖTTI IDŐSZAKBAN

HAZAI ÚTFEJLESZTÉSI TERVEK (2022) KÖZÖTTI IDŐSZAKBAN HAZAI ÚTFEJLESZTÉSI TERVEK 2014-2020 (2022) KÖZÖTTI IDŐSZAKBAN VAGYONGAZDÁLKODÁSI KONFERENCIA MÁTRAHÁZA, 2017. MÁJUS 9-10. Pántya József útfejlesztési igazgató NIF Zrt. 2017. május 9. M3 ap. - 403 sz.

Részletesebben

Az országos közúthálózat mellékútjainak állapota és felújításának helyzete a Tisza-tó térségében

Az országos közúthálózat mellékútjainak állapota és felújításának helyzete a Tisza-tó térségében Az országos közúthálózat mellékútjainak állapota és felújításának helyzete a Tisza-tó térségében Dr. Holló József műszaki vezérigazgató-helyettes Magyar Közút Nonprofit ZRt. 1 Tartalom: 1. Mit nevezünk

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE ÁLLAMI KÖZÚTHÁLÓZATÁNAK ÁLLAPOTÁRÓL ÉS FELÚJÍTÁSI LEHETŐSÉGEIRŐL

TÁJÉKOZTATÓ JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE ÁLLAMI KÖZÚTHÁLÓZATÁNAK ÁLLAPOTÁRÓL ÉS FELÚJÍTÁSI LEHETŐSÉGEIRŐL TÁJÉKOZTATÓ JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE ÁLLAMI KÖZÚTHÁLÓZATÁNAK ÁLLAPOTÁRÓL ÉS FELÚJÍTÁSI LEHETŐSÉGEIRŐL Szolnok, 2017. október hó TARTALOMJEGYZÉK I. BEVEZETÉS... 3 II. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE ORSZÁGOS

Részletesebben

A fegyelmi bizottság december 07-én ülésezett. Az alábbi határozatokat hozta:

A fegyelmi bizottság december 07-én ülésezett. Az alábbi határozatokat hozta: A fegyelmi bizottság 2016. december 07-én ülésezett. Az alábbi határozatokat hozta: Csépa- Újszász Megyei U-16 2016.11.20. 2016/17. F-199. Kállai Martin (774919) Csépa, piros lappal kiállítva. 14 (tizennégy)

Részletesebben

A Magyar Közút üzemeltetésébe kerülő kerékpárúti hidakról. Lázár Mihály hídmérnök Magyar Közút NZrt. Híd Osztály

A Magyar Közút üzemeltetésébe kerülő kerékpárúti hidakról. Lázár Mihály hídmérnök Magyar Közút NZrt. Híd Osztály A Magyar Közút üzemeltetésébe kerülő kerékpárúti hidakról Lázár Mihály hídmérnök Magyar Közút NZrt. Híd Osztály Előzmények - kerékpárforgalmi létesítmények működtetéséhez kapcsolódó feladatokról I. TERV:

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ Alsómocsolád község KÖRNYEZETI ÁLLAPOTÁRÓL 2010.

TÁJÉKOZTATÓ Alsómocsolád község KÖRNYEZETI ÁLLAPOTÁRÓL 2010. Alsómocsolád Község Önkormányzata 7345 Alsómocsolád, Rákóczi utca 21. Telefon: 72/560-026, Telefax: 72/451-748 E-mail: mocsolad@t-online.hu TÁJÉKOZTATÓ Alsómocsolád község KÖRNYEZETI ÁLLAPOTÁRÓL 2010.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 2013. április 19-i üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 2013. április 19-i üléséről. J e g y z ő k ö n y v Készült: a 2013. április 19-i üléséről. Az ülés helye: a Megyeháza Díszterme. Jelen vannak: Borbás Zsolt, Dobos László, Dr. Juhász Enikő, Kovács Sándor, Leel-Őssy György, Molnár Imre,

Részletesebben

Tisztségviselık beosztás szerint - községi tanács elnöke

Tisztségviselık beosztás szerint - községi tanács elnöke Tisztségviselık beosztás szerint - 1950-1990 Adamecz István 1950 1953 Abádszalók Berecz Sándor 1953 1954 Abádszalók Illés István 1954 1955 Abádszalók Kocsis István 1954 1954 Abádszalók Varga Mihály 1956

Részletesebben

Javaslatok a 2-18 NAGYKUNSÁG alegységet

Javaslatok a 2-18 NAGYKUNSÁG alegységet Javaslatok a 2-18 NAGYKUNSÁG alegységet get érintő intézked zkedésekre Vízfolyások, állóvizek és s felszín n alatti vizek állapotának javítása Kun Csaba (KSK Mérnöki Vállalkozási Iroda Kft.) "Vízgyűjtő-gazdálkodási

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közlekedés Operatív Program keretében. Kerékpárút-hálózat fejlesztése c. konstrukcióhoz. Kódszám: KÖZOP-3.2.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közlekedés Operatív Program keretében. Kerékpárút-hálózat fejlesztése c. konstrukcióhoz. Kódszám: KÖZOP-3.2. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közlekedés Operatív Program keretében Kerékpárút-hálózat fejlesztése c. konstrukcióhoz Kódszám: KÖZOP-3.2.0/C-08-11 1 Tartalom A. A támogatás célja, rendelkezésre álló forrás... 3

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Igazgatósága

Magyar Labdarúgó Szövetség Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Igazgatósága A fegyelmi bizottság 2012. szeptember 11-én ülésezett. Az alábbi határozatokat hozta: Jászárokszállás Nagykörű Megyei I. U-19 2012.08.19. 2012/13 F-018. A Jászárokszállási egyesület fegyelmi felelősségének

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben VP6-7.2.1.4-17 Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens

Részletesebben

Hajdúhadház Város Polgármesterétől

Hajdúhadház Város Polgármesterétől Hajdúhadház Város Polgármesterétől 4242. Hajdúhadház, Bocskai tér 1. Tel.: 52/384-103, Fax: 52/384-295 e-mail: titkarsag@hajduhadhaz.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Tisztelt Képviselő-testület! Hajdúhadházi

Részletesebben

KÖZLEKEDÉS. A település közúti közlekedési területeinek besorolása Megnevezés. Jelenlegi szabályozási szélesséség

KÖZLEKEDÉS. A település közúti közlekedési területeinek besorolása Megnevezés. Jelenlegi szabályozási szélesséség KÖZLEKEDÉS Közúti közlekedés Jászalsószentgyörgy országos főútról megközelíthető, közlekedési kapcsolatokkal relatíve jól ellátott település. A környező nagyobb városokkal (Jászberény, Újszász) a 32. sz.

Részletesebben

A Széchenyi Programiroda tevékenységei. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

A Széchenyi Programiroda tevékenységei. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A Széchenyi Programiroda tevékenységei Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 EU-s forrásfelhasználás növelése Aktuális pályázati kiírások megismertetése, pályázók körének

Részletesebben

A fegyelmi bizottság szeptember 01-én ülésezett. Az alábbi határozatot hozta:

A fegyelmi bizottság szeptember 01-én ülésezett. Az alábbi határozatot hozta: A fegyelmi bizottság 2016. szeptember 01-én ülésezett. Az alábbi határozatot hozta: Nagyiván- Törökszentmiklós Magyar Kupamérkőzés 2016.08.31. 2016/17. F-19. Rab János (290006) Törökszentmiklós, két sárga

Részletesebben

A fegyelmi bizottság 2015. június 17-én ülésezett. Az alábbi határozatokat hozta:

A fegyelmi bizottság 2015. június 17-én ülésezett. Az alábbi határozatokat hozta: A fegyelmi bizottság 2015. június 17-én ülésezett. Az alábbi határozatokat hozta: Túrkeve- Kisújszállás Megyei I. U-21 2015.05.23. 2014/15 F-522 Barabás Tibor (334054) Kisújszállás, piros lappal kiállítva.

Részletesebben

XXII. évfolyam 5. szám 2012. október 3. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA

XXII. évfolyam 5. szám 2012. október 3. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA XXII. évfolyam 5. szám 2012. október 3. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA TARTALOM Szám Tárgy Oldal I. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI

Részletesebben

Célterület adatlap. Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete Vállalkozás célú fejlesztés

Célterület adatlap. Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete Vállalkozás célú fejlesztés Célterület adatlap Célterület azonosító: HACS neve: Jogcím: Célterület megnevezése: UMVP intézkedés: Vonatkozó HPME kódja Vonatkozó HPME megnevezése Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete Vállalkozás

Részletesebben

LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Nagykunságért Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében

LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Nagykunságért Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Nagykunságért Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése: Térségi vállalkozások eszközfejlesztésének

Részletesebben

HAZAI ÚTFEJLESZTÉSI TERVEK KÖZÖTTI IDŐSZAKBAN

HAZAI ÚTFEJLESZTÉSI TERVEK KÖZÖTTI IDŐSZAKBAN HAZAI ÚTFEJLESZTÉSI TERVEK 2014-2020 KÖZÖTTI IDŐSZAKBAN Magyar Mérnöki Kamara Pántya József útfejlesztési igazgató NIF Zrt. 2016. június 3. BEVEZETŐ, TARTALOM A közúthálózat fejlesztés területén elért

Részletesebben

A Tisza tó környékének közlekedése

A Tisza tó környékének közlekedése A Tisza tó környékének közlekedése Piros András KTI Nonprofit Kft, Észak Alföldi Regionális Közlekedésszervezési Iroda Kunhegyes, 2008. szeptember 19. A Tisza tó Tiszai átkelési lehetőségek a Tisza tó

Részletesebben

PEST MEGYE III. KÖRNYZETVÉDELMI PROGRAMJA 1. SZÁMÚ MELLÉKLET TELEPÜLÉSI KÖRNYZETVÉDELMI KÉRDŐÍV 2008. OKTÓBER

PEST MEGYE III. KÖRNYZETVÉDELMI PROGRAMJA 1. SZÁMÚ MELLÉKLET TELEPÜLÉSI KÖRNYZETVÉDELMI KÉRDŐÍV 2008. OKTÓBER PEST MEGYE III. KÖRNYZETVÉDELMI PROGRAMJA 1. SZÁMÚ MELLÉKLET TELEPÜLÉSI KÖRNYZETVÉDELMI KÉRDŐÍV 2008. OKTÓBER 1. oldal PEST MEGYE III. KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAMJA TELEPÜLÉSI KÖRNYEZETVÉDELMI KÉRDŐÍV Település

Részletesebben

JÁSZBERÉNY, KARCAG, MEZŐTÚR, TISZAFÜRED, TÖRÖKSZENTMIKLÓS ÉS ÚJSZÁSZ VÁROSOK HELYI AUTÓBUSZ MENETRENDJE

JÁSZBERÉNY, KARCAG, MEZŐTÚR, TISZAFÜRED, TÖRÖKSZENTMIKLÓS ÉS ÚJSZÁSZ VÁROSOK HELYI AUTÓBUSZ MENETRENDJE JÁSZBERÉNY, KARCAG, MEZŐTÚR, TISZAFÜRED, TÖRÖKSZENTMIKLÓS ÉS ÚJSZÁSZ VÁROSOK HELYI AUTÓBUSZ MENETRENDJE és a fenti városokból induló és az oda érkező helyközi autóbuszjáratok jegyzéke Érvényes: 2011. december

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2014. ÉVES BESZÁMOLÓ KÖRNYEZETI ÁLLAPOTRÓL

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2014. ÉVES BESZÁMOLÓ KÖRNYEZETI ÁLLAPOTRÓL ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2014. ÉVES BESZÁMOLÓ KÖRNYEZETI ÁLLAPOTRÓL 2 TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS... 3 1. IVÓVÍZELLÁTÁS... 3 2. SZENNYVÍZELVEZETÉS ÉS TISZTÍTÁS... 4 2.1. Kommunális szennyvízkezelés,

Részletesebben

a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi Felügyelőségen Dr. Háfra István

a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi Felügyelőségen Dr. Háfra István Készült: a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi Felügyelőségen Igazgató: Dr. Háfra István Az értékelést készítette: Dr. Beregi László Csákné Taray Tünde Dr. Nagy Tibor Petráss András Szekeresné Majzik Ibolya

Részletesebben

Kerékpáros Magyarország Program és a kerékpáros infrastruktúra hálózat kiépítésének lehetőségei

Kerékpáros Magyarország Program és a kerékpáros infrastruktúra hálózat kiépítésének lehetőségei Kerékpáros Magyarország Program és a kerékpáros infrastruktúra hálózat kiépítésének lehetőségei Bodor Ádám a Gazdasági és Közlekedési Miniszter kerékpáros ügyekért felelős megbízottja Budapest, 2007.12.06

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE TERÜLETRENDEZÉSI TERVE MÓDOSÍTÁSA

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE TERÜLETRENDEZÉSI TERVE MÓDOSÍTÁSA JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE TERÜLETRENDEZÉSI TERVE MÓDOSÍTÁSA JAVASLATTEVŐ FÁZIS VÉLEMÉNYEZÉSI ANYAG MEGBÍZÓ: JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK megye önkormányzata Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal 5000,

Részletesebben

478. fond:a MESZÖV Fogyasztási Szövetkezetek Szolnok Megyei Szövetségének iratai

478. fond:a MESZÖV Fogyasztási Szövetkezetek Szolnok Megyei Szövetségének iratai XXIV 478. fond:a MESZÖV Fogyasztási Szövetkezetek Szolnok Megyei Szövetségének iratai fı XXIV 478 1. MESZÖV szervezeti szabályzatok 1963 A-F XXIV 478 2. MESZÖV szervezeti szabályzatok 1963 J XXIV 478 3.

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság. a kamera pontok helyszíne, elhelyezése. Hubay út- Boldog Sándor István út kereszteződése

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság. a kamera pontok helyszíne, elhelyezése. Hubay út- Boldog Sándor István út kereszteződése Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Rendőri Szerv RK, HRK Települések Kamerák száma (db) a kamera pontok helyszíne, elhelyezése a megfigyelt terület ( a jelzett szakaszok közterületek) Ady

Részletesebben

Tájékoztató az NYDOP keretében megvalósuló közútfejlesztési beruházásokról

Tájékoztató az NYDOP keretében megvalósuló közútfejlesztési beruházásokról Tájékoztató az NYDOP keretében megvalósuló közútfejlesztési beruházásokról Közlekedésfejlesztési konstrukciók a ROP-okban KÖZOP mellett helyi, térségi jelentőségű beavatkozások: kerékpárútfejlesztések

Részletesebben

KEOP Hulladékgazdálkodási projektek előrehaladása Kovács László osztályvezető

KEOP Hulladékgazdálkodási projektek előrehaladása Kovács László osztályvezető KEOP Hulladékgazdálkodási projektek előrehaladása Kovács László osztályvezető NKEK Nonprofit Kft. Vízügyi, Hulladékgazdálkodási és KA Divízió Hulladékgazdálkodási Osztály KEOP-1.1.1 Települési szilárdhulladékgazdálkodási

Részletesebben

Az Ivóvízminőség-javító Program eredményei és tapasztalatai a Közép-Tisza-vidékén, kutas szempontból (2007-2015)

Az Ivóvízminőség-javító Program eredményei és tapasztalatai a Közép-Tisza-vidékén, kutas szempontból (2007-2015) Szalóki Zoltán-Mészárosné Bunász Nikoletta-Dankó Erika Az Ivóvízminőség-javító Program eredményei és tapasztalatai a Közép-Tisza-vidékén, kutas szempontból (2007-2015) 2015. Szolnok 1 Bevezetés A dolgozat

Részletesebben

XXIII. évfolyam 4. szám április 24. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA

XXIII. évfolyam 4. szám április 24. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA XXIII. évfolyam 4. szám 2013. április 24. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA TARTALOM Szám Tárgy Oldal Z-2/2013. (IV.19.) a Jász-Nagykun-Szolnok

Részletesebben