Heim Pál Alapítvány Alapító Okirata

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Heim Pál Alapítvány Alapító Okirata"

Átírás

1 Heim Pál Alapítvány Alapító Okirata I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Az Alapító Okirat jelen pontjában meghatározott magánszemély, mint Alapító (a továbbiakban: Alapító) a Polgári Törvénykönyvről szóló évi IV. törvény 74/A. - 74/F. -ai alapján, valamint az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló évi CLXXV. törvény alapján elhatározta, hogy Alapítványt hoz létre az alábbiak szerint. Preambulum Heim Pál Antal, a Heim Pál Gyermekkórház névadójának unokája a Heim Pál Alapítvány létrehozásával kíván gondoskodni a jövő generáció szellemi és anyagi felemelkedésének eszközeiről. Az Alapítvány munkájában Heim Pál a Heim Pál Gyermekkórház névadójának dédunokája tiszteletbeli elnökként vesz részt. Heim Pál feladata az Alapítvány stratégiájának meghatározása, a névhasználathoz fűződő jogok meghatározott keretek mellett történő engedélyezése, a Heim Pál név örökségvédelmi feladatainak menedzselése. Az Alapító rendelkezése alapján amennyiben az Alapítvány eltér a céloktól, illetve tevékenysége összeegyeztethetetlen Heim Pál családjának mindenkori örököseinek érdekeivel, illetve bármilyen formában veszélyezteti a Heim Pál nevet, Heim Pál egyenes ági leszármazottainak jogában áll a névhasználat korlátozása, felfüggesztése, illetve visszavonása. 1.) Az alapító: Heim Pál Antal (születési név: Heim Pál Antal, an. Genersich Éva, sz. Budapest, , lakcíme: Budaörs, Domb u. 4/3.) 2.) Az Alapítvány neve: Heim Pál Alapítvány 3.) Az Alapítvány székhelye: Tata, Kálvária utca ) Az Alapítvány jogalanyisága, jogi helyzete: Az alapító a Ptk. 74/C. (7) bekezdése alapján alapítói jogainak gyakorlására halála esetére Heim Pált (születési név: Heim Pál, an: Gombás Magdolna, sz: Budapest, , Lakcím: 2045 Törökbálint Kastély u. 15/A.) jelöli ki. Az alapítvány önálló jogi személy, amely saját nevében szerezhet jogokat és vállalhat kötelezettségeket. Az alapítvány politikamentes társadalmi-közösségi kezdeményezés, célja és feladatai teljesítése érdekében kész együttműködni minden szervezettel, közösséggel és személlyel, amely illetőleg, aki a közös célok elérésén munkálkodik. Az alapítvány működése nyilvános, a munkája és tevékenységének megítélése során épít a nyilvánosság lehetőségeire és a társadalmi támogatók kezdeményezéseire, javaslataira.

2 II. AZ ALAPÍTVÁNY TEVÉKENYSÉGE ÉS CÉLJA 1.) Az alapítvány céljai: A tehetséges, vállalkozó szellemű egyének, elsősorban egészségügyi innovációs ötleteinek pályázati formában történő piaci előkészítése, támogatása. Prof. Dr. Heim Pál dédunokájának, Heim Pál (szül ; a.n. Gombás Magdolna) Mesekórház projektötletének és koncepciójának megvalósítása és támogatása A Heim Pál örökség hazai képviselőinek intézményszintű ( pl. Fővárosi Önkormányzat Heim Pál Gyermekkórház) támogatása, ott a Mesekórház projekt megvalósításának elősegítése A tudományos kutatások, a vállalkozási folyamatok és a fejlesztett termékek, szolgáltatások flow alapú megközelítésének fejlesztése A környezettudatos technológiák fejlesztése, támogatása A tudományos és technológiai újítások piaci integrációjának előkészítése A megosztásra épülő technológiák, alkalmazások, termékek és szolgáltatások fejlesztésének elősegítése, támogatása. A tehetséges egyének, vállalkozások szakmai támogatásának biztosítása. A piacképes ötletek nemzetközi piaci jelenlétének elősegítése. A Heim Pál név szellemi örökségvédelme A gyermekgyógyászat új, innovatív megoldásainak támogatása, a szelíd gyógymódok, a mesék és a fantázia világának mentális egészségre gyakorolt hatásainak elemzése, a szükséges protokollok kidolgozása, a gyermek és felnőtt gyógyászati alkalmazás elősegítése. A Heim Pál Alapítvány szakmai tevékenységének és az elért eredményeknek a tömegtájékoztatási eszközökön keresztül történő kommunikációjának biztosítása. A Heim Pál Alapítvány nemzetközi hálózatának kialakítása A tehetséggondozás protokoll szintű munkamódszereinek a kidolgozása A Heim Pál Alapítvány tevékenységéhez kapcsolódó információs anyagok elkészítése és célba juttatása. Egy új, Egészségügyi Innovációs Díj alapítása Új, ügyfélközpontú egészségügyi képzési anyagok kidolgozása Gyermek és családbarát egészségügyi megoldások és eszközök fejlesztésének elősegítése. Egészségügyi eszközök, technológiák vásárlása gyermek és családközpontú intézmények számára.

3 A hivatástudattal rendelkező egészségügyi szakdolgozók képzésének támogatása. A krónikus és súlyosan beteg gyerekek és családtagjaiknak lelki segítségnyújtása A Magyarországon nem kezelhető betegek külföldi ellátásának elősegítése. A gyermekek nyelvének, lélektanának mélyebb megértéséhez kapcsolódó kutatások előkészítésében történő részvétel, az eredmények oktatási adaptációjának megszervezése. A környezet és egészségtudatos nevelés protokolljainak kidolgozása, képzések indítása. Olyan beruházások, projektek támogatása, amelyek elősegítik a gyermekek gyógyulását. A mentális egészség, a művészet, a játék, a mese, a prevenció, a holisztikus gyógyítás és az un. szelíd, természetes gyógymódok kutatásának támogatása. Az árva vagy csonka családban felnőtt gyermekek oktatásának, tehetséggondozásának és társadalmi beilleszkedésének elősegítése. A gyermekek készségfejlesztéséhez kapcsolódó új technológiák, eszközök, szolgáltatások támogatása. A nagycsaládosok, munkanélküliek társadalmi és gazdasági felemelkedésének elősegítése képzésének, tehetségfejlesztésének és a munkához juttatásának támogatása Az egyének öngondoskodásának, a fogyasztói társadalomban történő eligazodásának és egészsétudatos életvitelének az elősegítése. Az Alapítvány ismertségének, társadalmi, gazdasági és politikai elfogadottságának elősegítése 2.) Az alapítvány céljait az alábbi konkrét tevékenységekkel valósítja meg: Az ötletekhez megvalósításában érdekelt gazdasági társaságokkal történő együttműködés kialakítása. Szakmai fórumok szervezése, oktatási segédanyagok, tanulmányok, kiadványok és egyéb tájékoztató anyagok készítése, konferenciák szervezése. A nemzetközi és hazai környezetgazdálkodással foglalkozó szervezetekkel történő kapcsolatfelvétel, pályázatok kiírása. A nemzetközi és hazai konferenciákon, kiállításokon történő részvétel lehetőségének a biztosítása, marketing anyagok készítése. Pályázatok kiírása az új üzleti modellek megoldásáinak nemzetközi megjelenéséhez, partnerek szervezéséhez. Gyakorlatorientált képzések, konferenciák szervezése, a szükséges társadalmi, szakmai és üzleti kapcsolatrendszer lehetőségeinek adatbázis formájában történő elérhetővé tétele.

4 Üzleti modellezés, kutatási háttéranyagok biztosítása, nemzetközi kapcsolati tőke biztosítása internetes és szakmai fórumokon, kiállításokon történő részvétel formájában. Heim Pál Professzor munkásságának összegyűjtése, rendszerezése, könyvek, internetes adatbázisok formájában történő publikálása, egészségügyi események szervezése, a Heim Pál Egészség Díj szakmai protokolljainak kidolgozása, tömegtájékoztatási eszközökön keresztül történő pályázat meghirdetése. A sajtóval történő kapcsolatápolás biztosítása. Heim Pál Gyermekgyógyászati Múzeum létrehozása. Nemzetközi és hazai szakmai fórumokon történő részvétel. A témához kapcsolódó pályázatok kiírása, kapcsolatfelvétel a terület vezető szakembereivel. A témához kapcsolódó különféle interenetes tartalmak rendszerezése. Kiadványok, könyvek megjelentetése. Aktív médiajelenlét biztosítása. Rendezvények szervezése, külföldi vendégelőadók meghívása. Kapcsolatfelvétel a hazai és nemzetközi média szerkesztőivel, vezető újságíróival. Interetes platform létrehozása, állandó újságírói csapattal. Személyes kapcsolatfelvétel a nemzetközi gyermekegészségügyi intézményekkel, szervezetekkel. Internetes platform kilakítása a nemzetközi hálózat potenciális partnereinek megtalálásához. Szakmai team létrehozása, workshopok szervezése. Időszaki kiadványok megjelentése, közösségi oldalokon történő megjelenések. Szakmai események, rendezvények szervezése Kapcsolatfelvétel a különböző egészségügyi szakmák képviselőivel, kommunikációs, mentálhigiénés szakemberekkel, workshopok szervezése a témában. Szakmai és lakossági pályázatok kiírása. Internetes fórum indítása. A témához kapcsolódó hazai és nemzetközi könferenciákon történő részvétel. Nemzetközi partnerszervezetekkel történő kapcsolatfelvétel. Internetes felhívások közzétetétele, adomány gyűjtés. A hivatástudat fogalmának protokollszintű meghatározása. Önálló workshopok szervezése, neves hazai és külföldi vendégelőadók meghívása, kiadványok vásárlása. On-line, telefonos és mobil alkalmazások fejlesztésének támogatása a gyermek és családegészségügyben. Együttműködés kialakítása a nemzetközi betegellátó szervezetekkel, intézményekkel, szakemberekkel, konzulátusokkal, légi, szállítási és biztosítótársaságokkal. A területek vezető szakembereivel történő kapcsolatfelvétel, projekt teamek szervezése, oktatási anyagok készítése, előadások szervezése az egészségügyi intézményekben. Pályázat kiírása. Szakmai szervezetekkel történő kapcsolatfelvétel, a team munka kialkítása.

5 Gyermek-egészségügyi kutatási vizsgálatok, study-k szervezése, új gyógyászati integrációs modellek kidolgozása, intézményi háttér kialakítása, és fejlesztése, az elért eredmények hazai és nemzetközi bemutatása. Programok szervezése, időszaki kiadványok készítése, terjesztése, pályázatok kiírása, nemzetközi partnerekkel történő kapcsolatfelvétel, internetes platformi kialakítása. Hazai és nemzetközi egészségügyi és okatási intézményekkel, humanitárius szervezetekkel szakmai, kommunikációs és pályázati együttműködések kialakítása. Személyiségfejlesztő módszerek iskolarendszeren kívüli képzésének biztosítása, workshopok, tréningek formájában. Pályázat kiírása, internetes platform fejlesztése a széleskörű kommunikáció érdekében, aktív médiajelenlét. Nemzetközi kapcsolatok kialakítása és ápolása készségfejlesztő és művészetterápiás, prevenciós és rehabilitációs tevékenységek tárgykörében. Személyes tanácsadás, egyéni és csoportos konzultációk szervezése, adatbázis szolgáltatás, internetes partnerfelület kialakítása, az új kommunikációs és üzleti technológiák megismertetése, eszközök biztosítása. Kiadványok, könyvek, adathordozók megjelentetése, internetes felület kialakítása, előadások szervezése. Az Alapítvány ajánlási rendszerének, protokolljának, hasznosításának kidolgozása, jogi feltételrendszerének előkészítése. 3.) Az alapítvány közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt, illetve támogatást nem kap. 4.) Az alapítvány vállalja, hogy a Ptk. rendelkezésein túlmenően az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló évi CLXXV. törvény előírásait, valamint az egyéb jogszabályokban az alapítványokra előírt szabályokat maradéktalanul betartja. III. CSATLAKOZÁS 1.) Az alapítvány nyitott, ahhoz bármely belföldi és külföldi természetes és jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet csatlakozhat, amennyiben az alapítvány céljaival egyetért, azokkal azonosulni tud, valamint jelen alapító okiratban foglaltakat elfogadja, továbbá amennyiben az alapítvány céljait anyagi eszközeivel, vagy bármely más módon (pl. tárgyi eszköz, berendezés, felszerelés, munkavégzés, önkéntes tevékenység stb. rendelkezésre bocsátásával/kifejtésével) támogatni kívánja. 2.) Az alapítványhoz anyagi és bármilyen más, akár nem pénzbeli hozzájárulással (vagyontárgyaknak az alapítvány tulajdonba adásával stb.) is csatlakozni lehet összeghatár meghatározása nélkül. A csatlakozók támogatásuknak az alapítvány részére történő befizetésével, átadásával, tevékenységük kifejtésével nem válnak alapítókká. 3.) A csatlakozási szándékot írásban kell bejelenteni az alapítványt kezelő kuratóriumnál. Az alapítványnak történő felajánlás elfogadásáról, így az alapítványhoz való csatlakozásról az alapítvány kuratóriuma dönt. A csatlakozást feltételhez kötni nem lehet.

6 IV. AZ ALAPÍTVÁNY VAGYONA, A VAGYON MŰKÖDTETÉSE ÉS FELHASZNÁLÁSA 1.) Az alapítvány induló vagyona (tőkéje) ,-Ft, azaz Egyszázezer forint, amely teljes egészében készpénzből áll. Az alapító az alapítvány induló vagyonát, azaz ,-Ft, azaz Egyszázezer forintot az alapítvány céljainak elérése érdekében jelen alapító okirat aláírásától számított 8, azaz nyolc napon belül elhelyez az alapítvány nevének megjelölésével nyitott elkülönített bankszámlán, mely összegnek a letéteményes bank által kiállított hiteles igazolása az Alapító Okirat mellékletét képezi. Az alapítvány vagyonának teljes összege felhasználható az alapítvány céljaira kérelem, pályázat, vagy kuratóriumi kezdeményezés útján, mint az alapítvány vagyonának felhasználási módjaiként. 2.) Az alapító törzsvagyont nem különít el, az alapítvány teljes vagyona, valamint ezen vagyon hozadékai az alapítványi célok megvalósulását szolgálják. Az alapítvány vagyonának felhasználásáról az alapító okirat rendelkezései, továbbá az alapítványhoz csatlakozó adományozók által meghatározott és a Kuratórium által elfogadott feltételek keretei között a Kuratórium szabadon dönt szótöbbségi döntéssel. Az alapítvány csak olyan módon vehet fel hitelt és vállalhat kötelezettséget, amely nem veszélyezteti az alapcél szerinti tevékenységének ellátását és működésének fenntartását. Az alapítvány jogosult gyűjtési akciókkal, alapítványi csatlakozások elfogadásával és az alapítói vagyon kamathozadékaival bevételre szert tenni. Az alapítvány fent megjelölt induló vagyona növekedhet az alapítói befizetésekkel, magánszemélyek, jogi személyek, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező csatlakozók készpénzes (bármely pénznemben) és természetbeni hozzájárulásaival, az alapítvány rendelkezésére álló vagyoni eszközök hozadékaival, valamint a kezelő szerv gazdálkodásának eredményével. Az alapítvány támogatása történhet készpénzzel, illetve az alapítványi célok elérését közvetlenül segítő szolgáltatások, vagyontárgyak felajánlásával. A bevétel az alapítvány céljainak kiteljesítését szolgálja. Az alapítvány bevételei: a) az alapítótól kapott befizetés, valamint az alapító által az alapítvány rendelkezésére bocsájtott vagyon; b) gazdasági-vállalkozási tevékenységből (szolgáltatás nyújtásából) származó bevétel; c) a költségvetési támogatás: ca) a pályázat útján, valamint egyedi döntéssel kapott költségvetési támogatás; cb) az EU strukturális alapjaiból, illetve a Kohéziós Alapból származó, a költségvetésből juttatott támogatás; cc) az EU költségvetéséből vagy más államtól, nemzetközi szervezettől származó támogatás; cd) a SZJA meghatározott részének az adózó rendelkezése szerint kiutalt összege; d) az államháztartás alrendszereiből közszolgáltatási szerződés ellenértékeként szerzett bevétel; e) más szervezettől, illetve magánszemélytől kapott adomány; f) befektetési tevékenységből származó bevétel; g) az a)-f) pontok alá nem tartozó egyéb bevétel.

7 Az alapítvány költségei, ráfordításai (kiadásai): a) alapcél szerinti tevékenységhez közvetlenül kapcsolódó költségek; b) gazdasági vállalkozási tevékenységhez (szolgáltatás nyújtásához) közvetlenül kapcsolódó költségek; c) az alapítvány szerveinek, szervezetének működési költségei (ideértve az adminisztráció költségeit és az egyéb felmerült közvetett költségeket), valamint a több tevékenységhez használt immateriális javak és tárgyi eszközök értékcsökkenési leírása; 3.) Az alapítvány vagyonát az alapító által kijelölt Kuratórium kezeli. Az alapítvány a céljai megvalósítása érdekében vagyonával önállóan gazdálkodik, tartozásaiért saját vagyonával felel. Az alapító a vagyoni hozzájárulásának megfizetésén túl az alapítvány tartozásaiért saját vagyonával nem felel. A Kuratórium feladata az alapítvány céljára rendelt vagyon leghatékonyabb működtetése, így különösen meg kell tennie mindent annak érdekében, hogy az alapítvány vagyonát a jogszabályoknak és a törvényes gazdasági lehetőségeknek megfelelően gyarapítsa. Az összes jövedelem csak az alapítvány céljai által meghatározott körben és módon használható fel. Az alapítvány vagyonával való rendelkezés, így az alapítvány vagyonának a felhasználása a Kuratórium hatásköre. Az alapítvány elsődlegesen gazdasági tevékenység folytatása céljából nem alapítható. (Ptk.74/A..) Az alapítvány elsődlegesen gazdasági-vállalkozási tevékenységet nem végez, ilyen tevékenységet csak a célja megvalósításának előmozdítása érdekében, céljait nem veszélyeztetve kiegészítő jelleggel végezhet. /Ptk (2) bek./ Gazdálkodó tevékenység: azon tevékenységek összessége, amelyek az alapítvány vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzetére kiható gazdasági eseményt eredményeznek; Gazdasági-vállalkozási tevékenység: a jövedelem- és vagyonszerzésre irányuló vagy azt eredményező, üzletszerűen végzett gazdasági tevékenység, ide nem értve az adomány (ajándék) elfogadását, továbbá a bevétellel járó, létesítő okiratban meghatározott cél szerinti, valamint a közhasznú tevékenységet. /Ectv. 2. -ának pontja/ Az alapítvány csak az Ectv , 10 és 11. pontjaival összhangban végezhet ilyen tevékenységeket. Az alapítvány az alapító okiratában meghatározott cél megvalósítása érdekében vagyonával önállóan gazdálkodik, elsődlegesen gazdasági-vállalkozási tevékenység folytatására nem alapítható. /Ectv (1)/ Tartozásaiért saját vagyonával felel. Az alapítvány alapítója a vagyoni hozzájárulásának megfizetésén túl a szervezet tartozásaiért saját vagyonával nem felel. /Ectv (2)/ Az alapítvány az alapító okiratában meghatározott cél szerinti tevékenységet (alapcél szerinti tevékenység) folytathat és célja megvalósítása gazdasági feltételeinek biztosítása érdekében - gazdasági-vállalkozási tevékenységet is végezhet, amennyiben ez az alapcél szerinti tevékenységét nem veszélyezteti. /Ectv (3)/ Az alapítvány vagyonát az Ectv. 17. (3) bekezdése szerint folytatott gazdasági-vállalkozási tevékenység eredménye is gyarapíthatja. /Ectv (2)/ Az alapítvány csak olyan módon vehet fel hitelt és vállalhat kötelezettséget, amely nem veszélyezteti az alapcél szerinti tevékenységének ellátását és működésének fenntartását. /Ectv (4)/ A kuratórium feladata a működőképesség fenntartása, és a fenyegető fizetésképtelenség esetén a hitelezők érdekeinek szem előtt tartásával a szükséges intézkedések meghozatala, illetve kezdeményezése./ectv (5)/ Az alapító hozzájárul ahhoz, hogy az alapítvány vállalkozási tevékenységet folytasson a céljai elérése érdekében, de kizárólag ezeknek alárendelten, azaz másodlagosan a célok megvalósítása és a tevékenysége kifejtése érdekében gazdasági vállalkozási tevékenységet

8 végezhet. A gazdasági vállalkozási tevékenységből elért bevételeket az alapítvány köteles céljainak megvalósítása, valamint tevékenysége érdekében felhasználni. Az alapítvány vállalkozási tevékenységet csak a jelen Alapító Okiratban lefektetett célok megvalósítása érdekében, azokat nem veszélyeztetve végezhet. Az alapítvány a gazdálkodása során elért eredményét nem osztja és nem oszthatja fel, azt kizárólag a jelen Alapító Okiratban meghatározott tevékenységekre és csak céljainak megvalósítására fordíthatja. A gazdálkodással együtt járó kiadások és egyéb költségek kizárólag a gazdasági tevékenységből származó bevételből fedezhetőek. Az alapítványnak a cél szerinti tevékenységéből, illetve vállalkozási tevékenységéből származó bevételeit és ráfordításait elkülönítetten kell nyilvántartani. Az adománygyűjtésre és a nyilvántartási szabályokra az Ectv ában, a könyvvezetésre és a beszámolás rendjének szabályozására pedig a ában foglaltakat kell irányadónak tekinteni. V. ALAPÍTVÁNY SZERVEZETE ÉS MŰKÖDÉSE 1.) Az alapítványt, illetve az alapítványi vagyont az alapító által létrehozott és megbízott 3 (három) főből álló Kuratórium kezeli, amely a hatályos jogszabályok keretei között, végez kezelő, ügyvezető, irányító és képviseleti tevékenységet. A Kuratórium az alapítvány legfőbb döntéshozó szerve. Az alapítvány céljainak megvalósításáról, az alapítványi vagyon kezeléséről és a céloknak megfelelő felhasználásáról a Kuratórium gondoskodik. A Kuratórium elnökét és tagjait 3 (három) évre az alapító kéri fel. Az alapító a Kuratóriumot, mint az alapítvány kezelő szervét csak akkor hívhatja vissza, ha az a tevékenységével az alapítvány céljait veszélyezteti. A kuratórium vagy annak tisztségviselője, tagja által a feladatkörének ellátása során harmadik személynek okozott kárért az alapítvány felelős. A tisztségviselő, a tag az általa e minőségében az alapítványnak okozott kárért a polgári jog általános szabályaiért felel. 2.)A Kuratórium tagjai: Kuratórium elnöke: Balog Tibor an: Kovács Mária sz: Budapest, állandó lakcím :1157 Budapest Nyírpalota út 79/a. 1.em 5. szig szám : JA Kuratóriumi tagjai: dr. Skurdenka Beatrix Nóra kuratóriumi tag anyja neve: Szedlák Ilona Sz: Budapest, Lakcím: 1012.Budapest, Várfok u Heim Pál Tiszteletbeli Elnök an: Gombás Magdolna sz: Budapest, Lakcím : 2045 Törökbálint Kastély u. 15/A A Kuratórium tagjai munkájukat megbízási jogviszonyban, illetve munkaviszony keretében végezhetik. A Kuratórium tagjai részére abban az esetben és olyan mértékben nyújtható díjazás, vagy folyósítható költségtérítés, amely az alapítvány céljának a megvalósítását és tevékenysége kifejtését semmilyen formában nem veszélyezteti.

9 Összeférhetetlenség: A kuratórium elnökével, tagjaival szemben nem áll fenn a Ptk. 74/C.. (3) bekezdésében meghatározott kizáró ok, a kuratóriumi tagok nem állnak az alapítóval - és egymással sem - a Ptk b./ pontjában meghatározott közeli hozzátartozói, továbbá egyéb olyan érdekeltségi kapcsolatban sem, amely az önálló kurátori tevékenységüket befolyásolná. A Tiszteletbeli elnök, aki a kuratórium tagja, az Alapítvány Alapítójának gyermeke, illetve az alapítói jogok gyakorlására kijelölt személy, azonban az Alapítvány vagyonának felhasználására meghatározó befolyása nincs, ekként rajta keresztül az Alapítvány vagyonának felhasználására az Alapítónak meghatározó befolyása nincs. A Kuratórium határozathozatalában nem vehet részt azon személy, aki vagy akinek közeli hozzátartozója (Ptk b. pont) a határozat alapján kötelezettség vagy felelősség alól mentesül, vagy bármilyen más előnyben részesül, illetve a megkötendő jogügyletekben egyébként érdekelt. Nem minősül előnynek a szervezet cél szerinti juttatásai keretében a bárki által megkötés nélkül igénybe vehető nem pénzbeli szolgáltatás. A kuratórium tagjainak tisztségének megszűnése: 1. Lemondással, az új kuratóriumi tag bírósági nyilvántartásba történő bejegyzésével 2. A határozott idő lejártával, az új kuratóriumi tag bírósági nyilvántartásba történő bejegyzésével 3. Ha a kuratórium tagjai közül a tagok valamelyikének kuratóriumi tagsága annak lejártát megelőzően megszűnik, az újonnan kijelölt tag tisztsége az eredetileg kinevezett tag kijelölése idejének hátralévő időtartamára szól. 4. A kuratórium mint testület visszahívására (mint újabb kuratóriumi tagi tisztség megszűnésének esete) az alapító abban az esetben jogosult, ha a kuratórium tevékenységével az alapítvány célját veszélyezteti. 5. A kuratórium elnökének, tagjainak megbízatása elhalálozásukkal, az alapítvány megszűnésével, kizáró ok, összeférhetetlenség bekövetkezésével is megszűnik. A kuratórium elnöke és tagja haladéktalanul köteles jelezni az alapító felé, ha vele szemben kizáró ok, továbbá összeférhetetlenség következett be. 3.) A Kuratórium működése: A Kuratórium szükség szerint, de évente legalább egy alkalommal ülésezik. Üléseit a Kuratórium elnöke hívja össze. A Kuratórium ülését a Kuratórium elnöke készíti elő és a Kuratórium tagjait írásban az ülés kezdete előtt legalább 8, azaz nyolc nappal, névre szóló meghívóval értesíti. A Kuratórium elnöke 8, azaz nyolc napon belül köteles összehívni a Kuratórium ülését abban az esetben is, ha azt a Kuratórium bármely tagja az ok és a cél megjelölésével írásban kéri. A meghívóban különösen az alábbiakat kell feltüntetni: - az ülés helye, ideje, - a napirendi pontok, - a döntés előkészítéséhez szükséges anyagok, - a döntési javaslatok. A Kuratórium ülései nyilvánosak. A Kuratórium elnöke készítteti el a jegyzőkönyvet és foglaltatja írásba a határozatokat és vezeti a határozatok könyvét. A határozatok könyvében fel kell tüntetni a Kuratórium döntéseinek tartalmát, időpontját, és hatályát, illetve a döntést

10 támogatók és ellenzők számarányát és személyét. A kuratórium mindegyik tagjának egy-egy szavazata van A kuratórium határozatképes, ha a 3 kuratóriumi tag közül legalább 2 tag jelen van. Határozatait 3 kuratóriumi tag jelenléte esetén egyszerű szótöbbséggel, 2 jelenlévő kuratóriumi tag esetén egyhangúan nyílt szavazással hozza meg, A Határozatképtelenség esetén az ülést tizenöt (15) napon belüli újabb időpontra kell kitűzni, ha a határozatképtelenség miatt kell megismételni a kuratóriumi ülést, úgy annak határozatképességére is ugyanazon előírások érvényesek. A Kuratórium csak a meghívóban szereplő napirendi kérdésekben hozhat érvényes határozatot. A Kuratóriumi ülésről jegyzőkönyvet kell készíteni, amelyet minden jelenlévő tag aláír. A Kuratóriumi ülésről távollévő tagot a Kuratóriumi ülésen meghozott döntésekről írásban kell értesíteni. Az alapítvány éves beszámolójának jóváhagyása során a határozathozatali rend érvényesül. A Kuratórium a döntéseiről az érintetteket postai küldeményben vagy személyes kézbesítéssel értesíti. A Kuratórium döntéseit elsődlegesen a honlapján hozza nyilvánosságra, továbbá azokat hírlevél, vagy országos illetve helyi sajtó útján is nyilvánosságra hozhatja. A Kuratórium feladatai: az alapítvány képviselőjének költségtérítése és érdekeltségének megállapítása; az alapítvány vagyonának 30%-át meghaladó kötelezettség vállalása, kivéve, ha az ilyen szerződés megkötésére az alapítvány képviselője előzetes felhatalmazással rendelkezik; az éves gazdálkodási terv meghatározása, a gazdasági beszámoló elfogadása; az alapítvány céljainak meghatározása, pályázatok kiírása, azok értékelése, elfogadása, az éves tevékenységi terv megállapítása; - az alapítványi vagyon hasznosításának, felhasználásának a módja - az éves bevételek összegének felosztása és felhasználása - az alapítványhoz történő csatlakozás elfogadása - szükség szerint, de évente legalább egyszer tájékoztatja az alapítót az alapítvány munkájáról, vagyoni helyzetéről, a pénz- és egyéb eszközök kezeléséről és felhasználásáról. Az alapítvány működése és szolgáltatásinak igénybevétele nyilvános körű. Az alapítvány működésével kapcsolatosan keletkezett iratai a Kuratórium elnökével, illetve bármely tagjával előzetesen egyeztetett időpontban, az alapítvány székhelyén szabadon megtekinthető. Az alapítvány működése módjának nyilvánosságát, szolgáltatásinak igénybevétele módjának a nyilvánosságát, továbbá a beszámolói, közhasznúsági melléklet közlésének a nyilvánosságát elsődlegesen az alapítvány honlapján biztosítja, továbbá azt hírlevél megjelentetése, avagy országos vagy helyi sajtó útján is biztosíthatja. Az alapítvány a saját honlapon közzétett adatok folyamatos megtekinthetőségét legalább a közzétételt követő második üzleti évre vonatkozó adatok közzétételig biztosítja. 4.) Az Alapítvány képviselete: Az alapítvány képviseletét a Kuratórium elnöke a tiszteletbeli elnökkel együttesen, vagy a kuratórium másik tagja a tiszteletbeli elnökkel együttesen látják el. A Kuratórium elnöke az alapítványt a tiszteletbeli elnökkel együttesen, vagy a kuratórium másik tagja a tiszteletbeli elnökkel együttesen jegyzi. Bankszámla nyitása esetén a bankszámla feletti rendelkezéshez a Kuratórium elnöke a tiszteletbeli elnökkel együttes, vagy a kuratórium másik tagja a tiszteletbeli elnökkel együttes aláírása szükséges. Az Alapítvány képviselője: képviseli az alapítványt harmadik személyekkel szemben, kapcsolatot tart az alapítvány adományozóival, elvégzi a gyűjtések és akciók gyakorlati munkáit,

11 szervezi az alapítványi célok megvalósítását, így különösen reklám és felvilágosító tevékenységet végez, valamint személyesen is részt vesz a célok megvalósítása érdekében szervezett programokon, tanulmányokat készít és készíttet, ellenőrzi az alapítvány másodlagos, vállalkozási tevékenységét, felügyeli az ennek keretében megvalósuló befektetési tevékenység szabályszerűségét és eredményességét, ellátja a Kuratórium által a hatáskörébe utalt egyéb tevékenységeket, - gyakorolja az alapítvány munkavállalói felett a munkáltatói jogkört, 1.) Az alapítvány határozatlan időre alakult. VI. EGYÉB RENDELKEZÉSEK 2.) Az alapító tudomásul veszi, hogy az alapítvány érvényes létrejöttéhez és a jogi személyiség elnyeréséhez annak székhelye szerint törvényszék nyilvántartásba vétele szükséges. Az alapítvány tevékenységét a nyilvántartásba vételéről szóló határozat jogerőre emelkedése napján kezdheti meg. 3.) Az alapító okiratot az alapító a Ptk. 74/B. (5) bekezdésében foglaltak szerint az alapítvány nevének, céljának és vagyonának sérelme nélkül módosíthatja. 4.) Az alapítvány nevében és javára történő adománygyűjtés mely csak írásbeli meghatalmazás alapján végezhető - nem járhat az adományozók, illetőleg más személyek zaklatásával, a személyhez fűződő jogok és az emberi méltóság megsértésével. Az alapítvány részére juttatott adományokat az adományozó nyilvántartásába beállított könyv szerinti, ennek hiányában a szokásos piaci áron kell nyilvántartásba venni. 5.) Az alapítvány működése felett a törvényességi ellenőrzést a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség gyakorolja. VII. AZ ALAPÍTVÁNY MEGSZŰNÉSE 1. A bíróság az ügyész keresete alapján az alapítványt megszünteti, ha céljának megvalósítása lehetetlenné vált, illetőleg ha jogszabály-változás folytán a bejegyzést meg kellene tagadnia. A bíróság az alapító kérelme alapján az alapítványt megszünteti, ha az alapítvány céljainak megvalósítása lehetetlenné vált. A bíróság az alapítványt megszüntetheti, ha a kezelő szerv (szervezet) tevékenységével az alapítvány célját veszélyezteti és az alapító a bíróság felhívása ellenére a kijelölést nem vonja vissza és kezelőként más szervet (szervezetet) nem jelöl ki. 2. A bíróság az érdekelt alapítók közös kérelmére új alapítvány létrehozása vagy más alapítványhoz való csatlakozás céljából elrendelheti az alapítványok egyesítését, ha ez az érintett alapítványok céljainak megvalósításával összhangban áll. Az alapítványok egyesítésére irányuló kérelemhez az új, illetőleg a megfelelően módosított a megszűnt alapítvány jogutódlásáról is rendelkező alapító okiratot is csatolni kell, egyebekben a bíróság eljárására az alapítvány nyilvántartásba vételére vonatkozó szabályokat kell alkalmazni. 3. Ha az alapítvány működésének törvényessége másképp nem biztosítható, az ügyész a bírósághoz fordulhat. A bíróság határidő kitűzésével kötelezi az alapítvány kezelőjét, hogy az alapítvány jogszabálynak megfelelő működését állítsa helyre. A határidő eredménytelen eltelte után a bíróság az alapítványt megszünteti.

12 4. Az alapítvány megszűnése esetén a hitelezők kielégítését követően megmaradt alapítványi vagyonból az alapító által az alapítvány rendelkezésére bocsátott vagyon visszaszáll az alapítóra. Az alapítványhoz történő csatlakozás folytán megnövekedett, a megszűnés idején meglévő vagyont azonban az alapítványi célokkal azonos, vagy hasonló célú alapítványok támogatására kell fordítani. 5. Az alapítvány megszűnésére a Ptk.74/E.. (7) bekezdése alapján a évi CLXXV. tv aiban előírt rendelkezéseket, kell alkalmazni, figyelemmel a évi CLXXXI. tv aiban előírt további rendelkezésekre. VIII. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK Az alapító tudomásul veszi, hogy az Alapító Okiratot nyilvántartásba vétel céljából be kell nyújtani a székhelye szerint illetékes Törvényszékhez. A jelen Alapító Okiratban nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyvről szóló évi IV. törvény, és a vonatkozó jogszabályok, így különösen az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló évi CLXXV. törvény vonatkozó rendelkezései az irányadóak. Az alapító a jelen Alapító Okiratot elolvasás és megértés után, mint akaratával mindenben megegyezőt jóváhagyólag aláírta. Budapest, Heim Pál Antal Alapító Szerkesztette és ellenjegyezte Budapest, 2013.

Göncöl Néptáncegyüttes Alapítvány ALAPÍTÓ OKIRATA

Göncöl Néptáncegyüttes Alapítvány ALAPÍTÓ OKIRATA Göncöl Néptáncegyüttes Alapítvány ALAPÍTÓ OKIRATA Készült: Budapest, 2013. március 16. Göncöl Néptáncegyüttes Alapítvány Alapító Okirata I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az Alapító Okirat jelen pontjában

Részletesebben

Jobb Veled A Világ Alapítvány ALAPÍTÓ OKIRATA

Jobb Veled A Világ Alapítvány ALAPÍTÓ OKIRATA Jobb Veled A Világ Alapítvány ALAPÍTÓ OKIRATA Készítette és ellenjegyezte: dr. Horváth Anikó ügyvéd Készült: Budapest, 2012. március 12. 2 Jobb Veled A Világ Alapítvány Alapító Okirata I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. Amely abból a célból készült, hogy az alábbiakban megjelölt alapító a Polgári Törvénykönyv

ALAPÍTÓ OKIRAT. Amely abból a célból készült, hogy az alábbiakban megjelölt alapító a Polgári Törvénykönyv ALAPÍTÓ OKIRAT Amely abból a célból készült, hogy az alábbiakban megjelölt alapító a Polgári Törvénykönyv 74/A-74/F. -ai, valamint a közhasznú szervezetekről szóló 1997. Évi CLVI. Tv. alapján tartós közérdekű

Részletesebben

Szociális Otthoni Idősekért Alapítvány 1173 Budapest, Pesti út 117. Alapító okirat. (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt)

Szociális Otthoni Idősekért Alapítvány 1173 Budapest, Pesti út 117. Alapító okirat. (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt) Szociális Otthoni Idősekért Alapítvány 1173 Budapest, Pesti út 117. Alapító okirat (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt) 2013 A Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona (1173 Bp., Pesti út 117.) jelen

Részletesebben

KOSSUTH LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA

KOSSUTH LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA KOSSUTH LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKTARISZNYA ALAPÍTVÁNY MONOR ALAPÍTÓ OKIRAT 2 Ezen alapító okirat azért készült, hogy az 1. pontban megnevezett alapító az 1959. évi IV. törvény, a Polgári Törvénykönyv

Részletesebben

Alapító okirat 2017.

Alapító okirat 2017. Szociális Otthoni Idősekért Alapítvány 2145 Kerepes, Gyulai Pál utca 20. Alapító okirat (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt) 2017. A Fővárosi Önkormányzat Pesti Úti Idősek Otthona [elnevezése

Részletesebben

mint Alapító, létrehozta a Nyomdász Támasz Alapítványt, melyet a Fővárosi Bíróság 1189. szám alatt vett nyilvántartásba.

mint Alapító, létrehozta a Nyomdász Támasz Alapítványt, melyet a Fővárosi Bíróság 1189. szám alatt vett nyilvántartásba. A L A P Í T Ó O K I R A T /a 2010. április 10.illetve május 27. napján elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben/ A Nyomdaipari Dolgozók Szakszervezete /NYDSZ/ /1068 Budapest, Benczúr utca 37./,

Részletesebben

A Heim Pál Alapítvány. Alapító okirata (kivonat)

A Heim Pál Alapítvány. Alapító okirata (kivonat) A Heim Pál Alapítvány Alapító okirata (kivonat) Preambulum Heim Pál Antal, a Heim Pál Gyermekkórház névadójának unokája a Heim Pál Alapítvány létrehozásával kíván gondoskodni a jövő generáció szellemi

Részletesebben

A Ceglédiek a Ceglédiekért Közalapítvány számú módosításaival egységes szerkezetbe foglalt ALAPÍTÓ OKIRATA

A Ceglédiek a Ceglédiekért Közalapítvány számú módosításaival egységes szerkezetbe foglalt ALAPÍTÓ OKIRATA A Ceglédiek a Ceglédiekért Közalapítvány 1 15. 1 számú módosításaival egységes szerkezetbe foglalt ALAPÍTÓ OKIRATA Cegléd Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 117/1995. (V. 4.) számú határozatával

Részletesebben

Öttevény Községért Közalapítvány. Alapító Okiratának módosítása

Öttevény Községért Közalapítvány. Alapító Okiratának módosítása Öttevény Községért Közalapítvány Alapító Okiratának módosítása 1. Az alapító okirat preambuluma a következő bekezdéssel egészül ki: A létrehozott közalapítvány a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi

Részletesebben

A BOLYAI JÁNOS KATONAI MŰSZAKI FŐISKOLA SZOCIÁLPOLITIKAI ALAPÍTVÁNYÁNAK A L A P Í T Ó O K I R A T A

A BOLYAI JÁNOS KATONAI MŰSZAKI FŐISKOLA SZOCIÁLPOLITIKAI ALAPÍTVÁNYÁNAK A L A P Í T Ó O K I R A T A A BOLYAI JÁNOS KATONAI MŰSZAKI FŐISKOLA SZOCIÁLPOLITIKAI ALAPÍTVÁNYÁNAK A L A P Í T Ó O K I R A T A 2 A Bolyai János Katonai Műszaki Főiskola tartós, közérdekű célt szolgáló szociálpolitikai Alapítványt

Részletesebben

PÉCSI TENISZÉRT KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY

PÉCSI TENISZÉRT KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY PÉCSI TENISZÉRT KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRAT I. Az Alapítvány neve, székhelye Az Alapítvány neve: PÉCSI TENISZÉRT Közhasznú Alapítvány Az Alapítvány székhelye: 7635 Pécs Kisszkókó dűlő 7. II. Az

Részletesebben

1997. évi CLVI. törvény. a közhasznú szervezetekről1

1997. évi CLVI. törvény. a közhasznú szervezetekről1 1997. évi CLVI. törvény a közhasznú szervezetekről1 Az Országgyűlés a nem kormányzati és nem haszonelvű szervezetek hazai hagyományainak megőrzése, társadalmi szerepük növelése, közhasznú működésük és

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. (2014. május 9-i módosított változat, módosítások kiemelt formátumban)

ALAPÍTÓ OKIRAT. (2014. május 9-i módosított változat, módosítások kiemelt formátumban) ALAPÍTÓ OKIRAT (2014. május 9-i módosított változat, módosítások kiemelt formátumban) Alulírott, Borka Gyula (8000 Székesfehérvár, Gyár u. 4.) számítva természetes és jogi személyek csatlakozására Székesfehérvár

Részletesebben

Szervezeti és működési kérdések - civil szervezetek, közhasznúság és változásbejegyzés -

Szervezeti és működési kérdések - civil szervezetek, közhasznúság és változásbejegyzés - Szervezeti és működési kérdések - civil szervezetek, közhasznúság és változásbejegyzés - NOSZA Egyesület 2014. február 28. Új jogszabályi környezet 2011. évi CLXXV. törvény az egyesülési jogról, a közhasznú

Részletesebben

Kapolcs Vigántpetend Egészségügyi Alapítvány

Kapolcs Vigántpetend Egészségügyi Alapítvány Kapolcs Vigántpetend Egészségügyi Alapítvány ALAPÍTÓ OKIRAT A 2011. július 18-i módosítással egységes szerkezetbe foglalva. Az alapító okirat módosítását a Kapolcs-Vigántpetend Egészségügyi Alapítvány

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T

A L A P Í T Ó O K I R A T A L A P Í T Ó O K I R A T Alapító által alapított, a 2013. évi V. tv. (Ptk.), valamint az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011.

Részletesebben

A Pro Physica Hallgatói Alapítvány Szeged

A Pro Physica Hallgatói Alapítvány Szeged 1 A Pro Physica Hallgatói Alapítvány Szeged alapító okirata szóló 2011. évi 1. Az alapító(k) neve, anyja neve, lakóhelye (jogi személy alapító esetében az alapító neve, : Dr. Gyémánt Iván egyetemi docens

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT MARTONYI FEJLŐDÉSÉÉRT ALAPÍTVÁNY

ALAPÍTÓ OKIRAT MARTONYI FEJLŐDÉSÉÉRT ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRAT MARTONYI FEJLŐDÉSÉÉRT ALAPÍTVÁNY Az Alapító Okirat kelte: 2009. december 21. Egységes szerkezetbe foglalás időpontja: 2010. március 12. 1 ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRAT amely abból a célból készült,

Részletesebben

ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRAT (tervezet)

ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRAT (tervezet) ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRAT (tervezet) amely abból a célból készült, hogy az 1.1. pontban megjelölt alapító a Polgári Törvénykönyv (2013. évi V. törvény ) 74/A-74/F. -ai alapján, valamint az egyesülési jogról,

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT ALAPÍTVÁNY LÉTREHOZÁSÁRA a módosításokkal egységes szerkezetbe foglaltan.

ALAPÍTÓ OKIRAT ALAPÍTVÁNY LÉTREHOZÁSÁRA a módosításokkal egységes szerkezetbe foglaltan. ALAPÍTÓ OKIRAT ALAPÍTVÁNY LÉTREHOZÁSÁRA a módosításokkal egységes szerkezetbe foglaltan. Kovács Gábor Személyi szám: 1 591020 1141 Lakcím: 2854 Dad, Badacsonyi utca 14. Fülöp Pál Személyi szám: 1 610920

Részletesebben

Civil szervezetek gazdálkodása. ÁROP-1.1.18-2012-2012-0002 Civil szervezetek működési környezetének javítása kiemelt projekt

Civil szervezetek gazdálkodása. ÁROP-1.1.18-2012-2012-0002 Civil szervezetek működési környezetének javítása kiemelt projekt Civil szervezetek gazdálkodása Civil szervezetek gazdálkodása Alapfogalmak Gazdálkodó tevékenység [Ectv. 2. 10.]: A civil szervezet vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzetére eredményt gyakorló gazdasági

Részletesebben

Alapító Okirat 2012.

Alapító Okirat 2012. Kékes Kutató-Mentő Alapítvány Alapító Okirat 2012. ALAPÍTÓ OKIRAT Alapító Okirat 2 amely abból a célból készült, hogy az 1. pontban megjelölt Alapító a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Bánki Donát Ipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet az iskolába járó tanulók nevelésének, oktatásának segítése érdekében

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Bánki Donát Ipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet az iskolába járó tanulók nevelésének, oktatásának segítése érdekében A Közhasznú Alapítvány alapítója a Bánki Donát Ipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet általános jogutódjaként az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium a közhasznú jogállás megszerzése érdekében

Részletesebben

KÖZALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRATA (MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBEN)

KÖZALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRATA (MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBEN) KÖZALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRATA (MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBEN) Kapuvár Lakosainak Egészségért Közalapítvány jogi személyiséggel rendelkező, közfeladatok biztosítása céljából határozatlan időre létrehozott

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT (3. sz. módosítással egységes szerkezetben, a 3. sz. módosítás dőlt betűvel szedve Hatályos: 2014. április 1-től)

ALAPÍTÓ OKIRAT (3. sz. módosítással egységes szerkezetben, a 3. sz. módosítás dőlt betűvel szedve Hatályos: 2014. április 1-től) ALAPÍTÓ OKIRAT (3. sz. módosítással egységes szerkezetben, a 3. sz. módosítás dőlt betűvel szedve Hatályos: 2014. április 1-től) Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestülete (cím: Kerekegyháza, Fő

Részletesebben

Egységes szerkezetbe foglalt ALAPÍTÓ OKIRAT. 2012. október 11.

Egységes szerkezetbe foglalt ALAPÍTÓ OKIRAT. 2012. október 11. Egységes szerkezetbe foglalt ALAPÍTÓ OKIRAT 2012. október 11. 1 Alulírott alapító a Ptk. 74/A-G -ai alapján a következők szerint rögzíti egységes szerkezetben 2012. október 11. a Sárospataki Theologiai

Részletesebben

Alkalmazott Tudományért Kutatási és Fejlesztési Alapítvány Szervezeti és Működési Szabályzata

Alkalmazott Tudományért Kutatási és Fejlesztési Alapítvány Szervezeti és Működési Szabályzata 1 Alkalmazott Tudományért Kutatási és Fejlesztési Alapítvány Szervezeti és Működési Szabályzata Kelt: Budapest, 2006.november 16. 2 Az Alapítvány adatai: Az Alapítvány cégneve: Alkalmazott Tudományért

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRAT

EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRAT EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRAT Alapító ( - Fővárosi Bíróságon 60468/96 nyilvántartási szám alatt bejegyzett) Budafoki Nyolcévfolyamos Oktatásért Alapítvány (Alapítvány) Alapító Okiratát -

Részletesebben

3. Az Alapítvány tevékenysége és célja: szociális tevékenység, családsegítés

3. Az Alapítvány tevékenysége és célja: szociális tevékenység, családsegítés Alapító Okirat 1. címe: Az alapító neve, címe dr. Herczeg Sándorné dr. Xantus László 2. Az alapítvány neve: Békésy Alapítvány 3. Az Alapítvány tevékenysége és célja: szociális tevékenység, családsegítés

Részletesebben

I. Általános rendelkezések

I. Általános rendelkezések Nyomtatott Kommunikációért Alapítvány Alapító Okirat Előzmények A Nyomda- és Papíripari Szövetség, mint a Nyomtatott Kommunikációért Alapítvány alapítója 2015. július 1. napján tartott elnökségi ülésén

Részletesebben

Hunyadi Mátyás Általános Iskoláért és Tanulóiért Alapítvány

Hunyadi Mátyás Általános Iskoláért és Tanulóiért Alapítvány Hunyadi Mátyás Általános Iskoláért és Tanulóiért Alapítvány Módosított Alapító Okirata Amely abból a célból készült, hogy az I. pontban megjelölt alapítók az 1959. évi IV. törvény, a Polgári törvénykönyv

Részletesebben

2012. május 09-i módosítással Egységes Szerkezetbe Foglalt Szövege

2012. május 09-i módosítással Egységes Szerkezetbe Foglalt Szövege ALAPÍTÓ OKIRAT 2012. május 09-i módosítással Egységes Szerkezetbe Foglalt Szövege Alulírott Alapító az 1959. évi IV. tv. 74/A. - 74/F. szabályai alapján közérdekű célból az alábbi alapítványt (a továbbiakban

Részletesebben

Makkfalvi Zoltán 2015

Makkfalvi Zoltán 2015 Makkfalvi Zoltán 2015 FAVA Alapító Okirat változtatások 2015 Lénárt László ME, KGI Hidrogeológiai-Mérnökgeológiai Intézeti Tanszék FAVA Kuratórium XXII. Konferencia a Felszín Alatti Vizekről Siófok, 2015.04.08-09

Részletesebben

Alapító Okirat. 1 Az Alapítvány neve, székhelye

Alapító Okirat. 1 Az Alapítvány neve, székhelye A Magyar Nemzeti Szívalapítvány alapító okiratának az alapítás által bekövetkezett módosításokkal, kiegészítésekkel és a jogi szabályozás aktualitásaiból eredő változásokkal egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/57/16/2014. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 17-ei ülésére Tárgy: Az Eplényi Gyermekekért

Részletesebben

Bankszámlaszám: 11600006-00000000-50160116

Bankszámlaszám: 11600006-00000000-50160116 A Segíts!" Önkéntesek a Gyulai Kórház Gyermek Osztályáért Alapítvány Alapító Okirata Adószám: 18221479-1-24 Bankszámlaszám: 11600006-00000000-50160116 2 Alapító Okirat, amelyben az 1./ alapító a Polgári

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. október 24- i ülésére Tárgy: A Zirci Erzsébet Kórház Alapítvány alapító okiratának módosítása Előterjesztés tartalma: határozati

Részletesebben

A Tégy a Pető Intézet Gyermekeiért Alapítvány

A Tégy a Pető Intézet Gyermekeiért Alapítvány A Tégy a Pető Intézet Gyermekeiért Alapítvány SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA ATégy a Pető Intézet Gyermekeiért Alapítvány Szervezeti és Működési Szabályzatát összhangban az Alapítványnak a Fővárosi

Részletesebben

Angyali Szolgálat Alapítvány. Alapító Okirata

Angyali Szolgálat Alapítvány. Alapító Okirata Angyali Szolgálat Alapítvány Alapító Okirata tanítások átadása így hozzájárulva egy békésebb, szeretetteljesebb és boldogabb társadalmi élet kialakulásához. II.-6. Az alapítvány munkájában résztvev k

Részletesebben

Mészáros Károly Erdészeti Felsőoktatási Emlékalapítvány Alapító Okirata (egységes szerkezetben)

Mészáros Károly Erdészeti Felsőoktatási Emlékalapítvány Alapító Okirata (egységes szerkezetben) Mészáros Károly Erdészeti Felsőoktatási Emlékalapítvány Alapító Okirata (egységes szerkezetben) Az alapítók Prof. Dr. Mészáros Károly emlékére, az erdészeti felsőoktatás, az erdészeti politika és az erdészeti

Részletesebben

Civil törvény változásai. Péteri Község Önkormányzata

Civil törvény változásai. Péteri Község Önkormányzata Civil törvény változásai Péteri Község Önkormányzata Az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. Törvény A civil szervezetek

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT M Ó D O S Í T Á S A I V A L E G Y S É G E S S Z E R K E Z E T B E N. I. Általános rendelkezések

ALAPÍTÓ OKIRAT M Ó D O S Í T Á S A I V A L E G Y S É G E S S Z E R K E Z E T B E N. I. Általános rendelkezések 1 ALAPÍTÓ OKIRAT M Ó D O S Í T Á S A I V A L E G Y S É G E S S Z E R K E Z E T B E N A jelen okiratban meghatározott alapító tag, mint alapítványtevő alapítvány létrehozását határozza el az ezen okiratban

Részletesebben

Alapító Okirat Módosítása

Alapító Okirat Módosítása Alapító Okirat Módosítása A Közalapítvány Alapító Okiratának egységes szerkezetbe hozott szövege az alábbi: (A dőlt betűs rész a módosításokat jelöli) Balatonszőlősi Faluházért Közalapítvány Alapító Okirata

Részletesebben

KÉT KERÉKKEL AZ IFJÚSÁGÉRT ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRATA

KÉT KERÉKKEL AZ IFJÚSÁGÉRT ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRATA KÉT KERÉKKEL AZ IFJÚSÁGÉRT ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRATA (a 2007. július 9. napján kelt módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva) PREAMBULUM Alulírott Alapítók, attól a felismeréstől vezérelve, hogy a

Részletesebben

Általános közzétételi lista. I. 8. Szervezeti, személyi adatok

Általános közzétételi lista. I. 8. Szervezeti, személyi adatok Általános közzétételi lista I. 8. Szervezeti, személyi adatok A közfeladatot ellátó szerv által alapított közalapítványok neve, székhelye, alapító okirata, kezelő szervének tagjai: 1. ÉLETÜNKÉRT-EGYMÁSÉRT

Részletesebben

VÁNDOR SÁNDOR ÉS RÉVÉSZ LÁSZLÓ EMLÉKE ALAPÍTVÁNY KURATÓRIUMÁNAK ÜGYRENDJE

VÁNDOR SÁNDOR ÉS RÉVÉSZ LÁSZLÓ EMLÉKE ALAPÍTVÁNY KURATÓRIUMÁNAK ÜGYRENDJE VÁNDOR SÁNDOR ÉS RÉVÉSZ LÁSZLÓ EMLÉKE ALAPÍTVÁNY KURATÓRIUMÁNAK ÜGYRENDJE 2009. I. Általános rendelkezések A kuratórium az alapítvány vagyonának kezelője, általános ügydöntő, ügyvivő szerve. Kezeli az

Részletesebben

A Vizuális Nevelésért Alapítvány egységes szerkezetbe foglalt ALAPÍTÓ OKIRATA

A Vizuális Nevelésért Alapítvány egységes szerkezetbe foglalt ALAPÍTÓ OKIRATA A Vizuális Nevelésért Alapítvány egységes szerkezetbe foglalt ALAPÍTÓ OKIRATA A jelen Alapító Okirat I. pontjában megjelölt Alapító a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény

Részletesebben

Pro Physica Hallgatói Alapítvány SZEGED

Pro Physica Hallgatói Alapítvány SZEGED Pro Physica Hallgatói Alapítvány SZEGED Alapító Okirat Ezen Alapító Okirat a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi törvény IV.74/A paragrafusa alapján, önálló jogi személyként működő alapítvány létrehozása

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. 1.2. Székhelye: 6044. Kecskemét-Hetényegyháza, Belsőnyír 202.

ALAPÍTÓ OKIRAT. 1.2. Székhelye: 6044. Kecskemét-Hetényegyháza, Belsőnyír 202. ALAPÍTÓ OKIRAT a VACKOR VÁR ALAPÍTVÁNYRÓL, (a továbbiakban: Alapítvány) amelynek alaprendelkezéseit, szervezeti és működési rendjét a jelen okirat 2. pontjában megjelölt Alapító a Polgári Törvénykönyvről

Részletesebben

A MÚLT JOGI STÁTUSZA SZABÁLYOZÁSA MIRE NEM HOZHATÓ LÉTRE MIRE JÖN LÉTRE? 2015.02.25. ALAPÍTVÁNY. Közcélú örökhagyás görögöknél, rómaiaknál

A MÚLT JOGI STÁTUSZA SZABÁLYOZÁSA MIRE NEM HOZHATÓ LÉTRE MIRE JÖN LÉTRE? 2015.02.25. ALAPÍTVÁNY. Közcélú örökhagyás görögöknél, rómaiaknál A MÚLT ALAPÍTVÁNY Jogi személyiséggel felruházott célvagyon Közcélú örökhagyás görögöknél, rómaiaknál Ie.387 DR SZALAI ERZSÉBET 2015. 1 DR SZALAI ERZSÉBET 2015. 2 SZABÁLYOZÁSA JOGI STÁTUSZA 2011. évi CLXXV.

Részletesebben

A l a p í t ó O k i r a t egységes szerkezetben

A l a p í t ó O k i r a t egységes szerkezetben A l a p í t ó O k i r a t egységes szerkezetben A jelen alapító okiratban megjelölt alapító ezen okirattal tartós célra a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. tv. 74/A-F. alapján alapítványt hoznak

Részletesebben

TÖRÖK-MAGYAR KULTURÁLIS, INFORMÁCIÓS ÉS MŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRAT

TÖRÖK-MAGYAR KULTURÁLIS, INFORMÁCIÓS ÉS MŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRAT TÖRÖK-MAGYAR KULTURÁLIS, INFORMÁCIÓS ÉS MŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRAT KÉSZÜLT, BUDAPESTEN 2015. ÉV FEBRUÁR HÓ 24. NAPJÁN TÖRÖK- MAGYAR KULTURÁLIS, INFORMÁCIÓS ÉS MŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRATA

Részletesebben

Alapító okirat. A Marcali Városi Önkormányzat (8700 Marcali, Rákóczi u. 11.) mint alapító közalapítványt hoz létre az alábbiak szerint.

Alapító okirat. A Marcali Városi Önkormányzat (8700 Marcali, Rákóczi u. 11.) mint alapító közalapítványt hoz létre az alábbiak szerint. Alapító okirat A Marcali Városi Önkormányzat (8700 Marcali, Rákóczi u. 11.) mint alapító közalapítványt hoz létre az alábbiak szerint. 1./ A Közalapítvány neve: Családokért Közalapítvány 2./ A Közalapítvány

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T

A L A P Í T Ó O K I R A T A L A P Í T Ó O K I R A T Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata mint alapító (a továbbiakban: Alapító) a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény 74/A. -a alapján jogi személyiséggel rendelkező,

Részletesebben

Alapító okirat. A Pusztasomorja Templomáért Alapítvány. Alapító Okiratának a 2015...-ei módosításával egységes. szerkezetbe foglalt hatályos szövege

Alapító okirat. A Pusztasomorja Templomáért Alapítvány. Alapító Okiratának a 2015...-ei módosításával egységes. szerkezetbe foglalt hatályos szövege Alapító okirat A Pusztasomorja Templomáért Alapítvány Alapító Okiratának a 2015....-ei módosításával egységes szerkezetbe foglalt hatályos szövege Nyilvántartási száma: 08-01-0000302 1 Az 1./ pontban megjelölt

Részletesebben

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 7081 Simontornya, Szt. István k. u. 1. Tel.: 74/ KIVONAT

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 7081 Simontornya, Szt. István k. u. 1. Tel.: 74/ KIVONAT SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 7081 Simontornya, Szt. István k. u. 1. Tel.: 74/586-929 421-15/2014. KIVONAT Simontornya Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember

Részletesebben

14. NAPIREND Ügyiratszám: 1/313/2017. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület június 16-i nyilvános ülésére

14. NAPIREND Ügyiratszám: 1/313/2017. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület június 16-i nyilvános ülésére 14. NAPIREND Ügyiratszám: 1/313/2017. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2017. június 16-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Az önkormányzat által létrehozott egészségügyi alapítványok

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. Alulírott alapítók a PTK-ban meghatározottak szerint tartós közérdekû célra ALAPÍTVÁNYT hozunk létre az alábbi feltételek szerint:

ALAPÍTÓ OKIRAT. Alulírott alapítók a PTK-ban meghatározottak szerint tartós közérdekû célra ALAPÍTVÁNYT hozunk létre az alábbi feltételek szerint: ALAPÍTÓ OKIRAT Alulírott alapítók a PTK-ban meghatározottak szerint tartós közérdekû célra ALAPÍTVÁNYT hozunk létre az alábbi feltételek szerint: 1. Az alapítvány neve: Simonyi Károly Szakközépiskola és

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. ALAPÍTVÁNYT hoz létre az alábbi feltételek szerint:

ALAPÍTÓ OKIRAT. ALAPÍTVÁNYT hoz létre az alábbi feltételek szerint: ALAPÍTÓ OKIRAT Kardhordó Kálmán (a volt 508-as Szakmunkásképző és Szakközépiskola 1958-tól 1996-ig tanára) ( új név: Simonyi Károly Szakközépiskola és Szakiskola) ALAPÍTVÁNYT hoz létre az alábbi feltételek

Részletesebben

Shadow Owners Club Magyarország Alapítvány. alapító okirata

Shadow Owners Club Magyarország Alapítvány. alapító okirata Shadow Owners Club Magyarország Alapítvány alapító okirata AZ Alapító Okirat 1. pontjában meghatározott magánszemély, mint Alapító (a továbbiakban: Alapító) a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV.

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT KÖZALAPÍTVÁNY

ALAPÍTÓ OKIRAT KÖZALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRAT Gödöllő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. tv. alapján, határozatlan időre a törvényben előírt követelményeknek is megfelelő KÖZALAPÍTVÁNY

Részletesebben

Alapító okirat (módosításokkal egységes szerkezetben)

Alapító okirat (módosításokkal egységes szerkezetben) Alapító okirat (módosításokkal egységes szerkezetben) A módosítások kerettel kiemelten szerepelnek. Az Alapító okirat módosításának időpontja: 2011.08.15. amely alapján az első pontban meghatározott alapítok

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. 3. Az Alapítvány jogállása: Az Alapítvány önálló jogi személy, közhasznú szervezet

ALAPÍTÓ OKIRAT. 3. Az Alapítvány jogállása: Az Alapítvány önálló jogi személy, közhasznú szervezet ALAPÍTÓ OKIRAT A jelen Alapító Okirat I. pontjában megnevezett Alapító a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvérõl szóló 1959. évi IV. törvény 74/A-74/F -ai, valamint a Közhasznú szervezetekrõl szóló

Részletesebben

Partnerségi információs nap a civil szervezetek előtt álló feladatokról

Partnerségi információs nap a civil szervezetek előtt álló feladatokról Partnerségi információs nap a civil szervezetek előtt álló feladatokról Főbb jogszabályok Alaptörvény Ptk. Az egyesülési jogról a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról

Részletesebben

6. Az alapítványi vagyon működtetése és felhasználása

6. Az alapítványi vagyon működtetése és felhasználása Az alapítói vagyont az alapító jelen okirat aláírásától számított tizenöt (15) napon belül nyitandó bankszámlán helyezi el és bocsátja az Alapítvány rendelkezésére egyösszegben, készpénzben. b. I Az Alapítvány

Részletesebben

I. A KURATÓRIUM TAGJAINAK ADATAI II. AZ ALAPÍTVÁNY ADATAI. 2./ Az alapítvány székhely: 4400 Nyíregyháza Fazekas János tér 23 3/29.

I. A KURATÓRIUM TAGJAINAK ADATAI II. AZ ALAPÍTVÁNY ADATAI. 2./ Az alapítvány székhely: 4400 Nyíregyháza Fazekas János tér 23 3/29. A GÖRÖGTŰZ ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRATA I. A KURATÓRIUM TAGJAINAK ADATAI (Személyes jogokra, való hivatkozásra, a kuratórium tagjainak személyes adatait nem áll módunkban közölni.) II. AZ ALAPÍTVÁNY ADATAI

Részletesebben

Egyesületi alapszabály

Egyesületi alapszabály EASZ-01 - Egyesület adatai 1. Kötelező rendelkezések az általános rendelkezések körében 1.1. az egyesület neve Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület 1.2. az egyesület székhelye Irányítószám Község, város Közterület

Részletesebben

ORSZÁGOS ÁLLATVÉDELMI ALAPÍTVÁNY SZEGED

ORSZÁGOS ÁLLATVÉDELMI ALAPÍTVÁNY SZEGED ORSZÁGOS ÁLLATVÉDELMI ALAPÍTVÁNY SZEGED Alapító okirat 2017. június 14. Az alapító okirat III. pontjában meghatározott magánszemély, mint alapító a létrehozott, és a (2013 évi V. tv) Ptk. 3:378 3:404 alapján,

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. II. Az alapítvány neve, székhelye. 1) Az alapítvány neve: Segítségnyújtás a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány

ALAPÍTÓ OKIRAT. II. Az alapítvány neve, székhelye. 1) Az alapítvány neve: Segítségnyújtás a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány ALAPÍTÓ OKIRAT A jelen alapító okirat I. pontjában megjelölt alapító a Ptk. 3:378..-a alapján tartós cél folyamatos megvalósítására az alábbi jogi személyiséggel rendelkező alapítványt hozza létre, amelynek

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ALAPÍTÓ OKIRAT ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ALAPÍTÓ OKIRAT I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Az alapító abból a célból, hogy az enyhe értelmi fogyatékos gyermekek neveléséhezoktatásához a városban megfelelő körülményeket biztosítson, létrehozza közalapítványt.

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT (MÓDOSÍTÁSSAL EGYSÉGES SZERKEZETBEN)

ALAPÍTÓ OKIRAT (MÓDOSÍTÁSSAL EGYSÉGES SZERKEZETBEN) ALAPÍTÓ OKIRAT (MÓDOSÍTÁSSAL EGYSÉGES SZERKEZETBEN) mely létrejött: Mátrai Károlyné (3580 Tiszaújváros, Bolyai J. köz 13. fsz. 3.), mint alapító által elkülönített vagyon terhére az alábbiak szerint: 1.

Részletesebben

Javaslat az Ózd Közbiztonságáért Alapítvány alapító okiratának módosítására

Javaslat az Ózd Közbiztonságáért Alapítvány alapító okiratának módosítására Javaslat az Ózd Közbiztonságáért Alapítvány alapító okiratának módosítására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Jogtanácsos Ózd, 2015. február 19. Tisztelt Képviselő-testület! Az Ózd Közbiztonságáért

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. Oktatástechnikai eszközök fejlesztéséhez való pénzbeli hozzájárulás.

ALAPÍTÓ OKIRAT. Oktatástechnikai eszközök fejlesztéséhez való pénzbeli hozzájárulás. A Közhasznú Alapítvány alapítója a Bánki Donát Ipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet általános jogutódjaként az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium a közhasznú jogállás megszerzése érdekében

Részletesebben

ÜGYREND. Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány. Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12.

ÜGYREND. Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány. Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12. ÜGYREND Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12. Tartalomjegyzék 1. A Felügyelő Bizottság működése...3 1.1.

Részletesebben

A Szent Gellért Diákszövetség. - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA december 19.

A Szent Gellért Diákszövetség. - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA december 19. A Szent Gellért Diákszövetség - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA 1 2015. december 19. 1. Általános rendelkezések: 1.1. Az egyesület neve: Szent Gellért Diákszövetség 1.2. Az egyesület

Részletesebben

Jövő Záloga Alapítvány. A jövő záloga Alapítvány. egységes szerkezetű alapító okirata

Jövő Záloga Alapítvány. A jövő záloga Alapítvány. egységes szerkezetű alapító okirata Jövő Záloga Alapítvány A jövő záloga Alapítvány egységes szerkezetű alapító okirata A Kerekegyházán 1991. június 6-án alapított és a Bács-Kiskun Megyei Bíróságnál 162. sorszám alatt nyilvántartásba vett

Részletesebben

- 1 - A L A P Í T Ó O K I R A T (módosításokkal egységes szerkezetben)

- 1 - A L A P Í T Ó O K I R A T (módosításokkal egységes szerkezetben) - 1 - A L A P Í T Ó O K I R A T (módosításokkal egységes szerkezetben) Gyula Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (5700 Gyula, Petőfi tér 3.) KÖZALAPÍTVÁNYT-t hoz létre. Az alapítvány neve: Egészséges

Részletesebben

Dr. Horváthné Farkas Ibolya, Kraft László, Móricz Ivánné a jelen alapító okirattal a Ptk. 74/A-F. -ban foglaltak szerint tartós közérdekű célra

Dr. Horváthné Farkas Ibolya, Kraft László, Móricz Ivánné a jelen alapító okirattal a Ptk. 74/A-F. -ban foglaltak szerint tartós közérdekű célra 1 RUMI RAJKI ISTVÁN ALAPÍVÁNY ALAPÍTÓ OKIRATA Dr. Horváthné Farkas Ibolya, Kraft László, Móricz Ivánné a jelen alapító okirattal a Ptk. 74/A-F. -ban foglaltak szerint tartós közérdekű célra ALAPÍTVÁNY

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. (a módosítással egységes szerkezetben)

ALAPÍTÓ OKIRAT. (a módosítással egységes szerkezetben) ALAPÍTÓ OKIRAT (a módosítással egységes szerkezetben) amely abból a célból készült, hogy az 1. pontban megjelölt alapítók a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. tv. 74/A. - 74/F. -ai és a közhasznú

Részletesebben

MÓDOSÍTOTT ALAPÍTÓ OKIRAT Alapítvány a dányi Iskolásokért létesítéséről. A Széchenyi István Általános Iskola dányi iskolásokért alapítványt hoz létre.

MÓDOSÍTOTT ALAPÍTÓ OKIRAT Alapítvány a dányi Iskolásokért létesítéséről. A Széchenyi István Általános Iskola dányi iskolásokért alapítványt hoz létre. MÓDOSÍTOTT ALAPÍTÓ OKIRAT Alapítvány a dányi Iskolásokért létesítéséről A 2008. január 03-i keltű alapító okiratot a következőképpen módosítom. A módosítás dőlt betűvel. A Széchenyi István Általános Iskola

Részletesebben

A LOGOS-HUNGARY Alapítvány. ALAPÍTÓ OKIRATA (egységes szerkezetben a 2006. december 8. napján és 2007. március 5. napján elfogadott módosításokkal)

A LOGOS-HUNGARY Alapítvány. ALAPÍTÓ OKIRATA (egységes szerkezetben a 2006. december 8. napján és 2007. március 5. napján elfogadott módosításokkal) A LOGOS-HUNGARY Alapítvány ALAPÍTÓ OKIRATA (egységes szerkezetben a 2006. december 8. napján és 2007. március 5. napján elfogadott módosításokkal) Az alapító okiratban nevezett alapító tagok a Polgári

Részletesebben

1 / 5 2012.01.19. 13:04

1 / 5 2012.01.19. 13:04 1 / 5 2012.01.19. 13:04 350/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet a civil szervezetek gazdálkodása, az adománygyűjtés és a közhasznúság egyes kérdéseiről 2012.01.01 2012.01.01 350/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT II. AZ ALAPÍTVÁNY ADATAI ÉS CÉLJA

ALAPÍTÓ OKIRAT II. AZ ALAPÍTVÁNY ADATAI ÉS CÉLJA ALAPÍTÓ OKIRAT A jelen Alapító Okirat I. pontjában megnevezett Alapító a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény, valamint a Közhasznú szervezetekr ől szóló 1997. évi CLVI.

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRATA I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ALAPÍTÓ OKIRATA I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A NAPRA-forgó Közalapítvány ALAPÍTÓ OKIRATA I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1. Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzatának Közgyűlése (a továbbiakban: Alapító) a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T

A L A P Í T Ó O K I R A T A L A P Í T Ó O K I R A T A Vitéz Hadnagy Egyesület (1101 Budapest, Hungária krt. 9-11.) A Zrínyi Miklós Bajtársi Egyesület (1101 Budapest, Hungária krt. 9-11.) valamint a HODOSZ ZMKA alapszervezete (1101

Részletesebben

Egységes szerkezetbe foglalt módosított Alapító Okirat

Egységes szerkezetbe foglalt módosított Alapító Okirat Egységes szerkezetbe foglalt módosított Alapító Okirat Gállné Rabatin Edit Anyja neve: Gazdag Ilona Lakcím: 1183 Budapest, Őrs utca 5. fsz: 11. mint alapító (továbbiakban: Alapító), jelen Alapító okiratban

Részletesebben

Balatonakarattya Fejlődéséért Alapítvány Alapító Okirat (módosításokkal egységes szerkezetben)

Balatonakarattya Fejlődéséért Alapítvány Alapító Okirat (módosításokkal egységes szerkezetben) Balatonakarattya Fejlődéséért Alapítvány Alapító Okirat (módosításokkal egységes szerkezetben) Az 1. pontban megjelölt Alapító a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény (a továbbiakban: Ptk.)

Részletesebben

EMLA ALAPÍTVÁNY. a Környezeti Oktatás Támogatására. 1076 Budapest, Garay u. 29-31. I/1. Alapító Okirat EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRAT

EMLA ALAPÍTVÁNY. a Környezeti Oktatás Támogatására. 1076 Budapest, Garay u. 29-31. I/1. Alapító Okirat EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRAT EMLA ALAPÍTVÁNY a Környezeti Oktatás Támogatására 1076 Budapest, Garay u. 29-31. I/1. Alapító Okirat EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRAT LEGUTÓBBI MÓDOSÍTÁS IDŐPONTJA: 2012. MÁJUS 7. Alapító Okirat

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT a módosításokkal egységes szerkezetben

ALAPÍTÓ OKIRAT a módosításokkal egységes szerkezetben ALAPÍTÓ OKIRAT a módosításokkal egységes szerkezetben A Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma, mint alapító az 1989. október 4- én a Magyar Népköztársaság Kormánya és az Amerikai Egyesült Államok Kormánya

Részletesebben

JÁSZKISÉR GYERMEKEIÉRT

JÁSZKISÉR GYERMEKEIÉRT Alapító Okirat A 2.1 pontban meghatározott alapítók Jászkisér nagyközség tehetséges, vagy rászoruló gyermekei megsegítésére, támogatására, a gyermekek iskolához és a településhez kötődésének erősítése

Részletesebben

Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány. Kuratórium Ügyrendje

Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány. Kuratórium Ügyrendje Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány Kuratórium Ügyrendje TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 2. A KURATÓRIUM ÖSSZETÉTELE... 3 3. A KURATÓRIUM TAGJAINAK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI... 3 4.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület november 25-i nyilvános ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület november 25-i nyilvános ülésére 13. NAPIREND Ügyiratszám: 1/583/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2016. november 25-i nyilvános ülésére Tárgy: Az önkormányzat által létrehozott egészségügyi alapítványok alapító okiratának

Részletesebben

Új szabályok a civil szférában

Új szabályok a civil szférában Új szabályok a civil szférában Szablics Bálint Civil Kapcsolatok Főosztálya Új jogszabályok 2011. évi CLXXV. törvény az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről

Részletesebben

4. Az alapítvány céljai és tevékenysége, illetve azon közfeladatok megjelenítése, amelyekhez tevékenységével az alapítvány kapcsolódik:

4. Az alapítvány céljai és tevékenysége, illetve azon közfeladatok megjelenítése, amelyekhez tevékenységével az alapítvány kapcsolódik: ALAPÍTÓ OKIRAT A módosítással egységes szerkezetbe foglalva Az 1. pontban megjelölt a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény (régi Ptk.) 74/A-74/G -ai alapján, valamint a közhasznú szervezetekről

Részletesebben

ALAPÍTVÁNYI ALAPÍTÓ OKIRAT (A 2011.augusztus 22.-i módosításokkal egységes szerkezetben)

ALAPÍTVÁNYI ALAPÍTÓ OKIRAT (A 2011.augusztus 22.-i módosításokkal egységes szerkezetben) ALAPÍTVÁNYI ALAPÍTÓ OKIRAT (A 2011.augusztus 22.-i módosításokkal egységes szerkezetben) A jelen okiratban az Alapító arra vállal kötelezettséget, hogy a felhasználási cél megjelölésével önálló vagyont

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. Egységes szerkezetbe foglalása. Az Egyesület címere:

ALAPSZABÁLY. Egységes szerkezetbe foglalása. Az Egyesület címere: Nytsz.: 1/2014 1 EGED FUTÓ KLUB ALAPSZABÁLY Egységes szerkezetbe foglalása Az Eged Futó Klub a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint

Részletesebben

Stephen W. Kuffler Kutatási Alapítvány

Stephen W. Kuffler Kutatási Alapítvány 1 Stephen W. Kuffler Kutatási Alapítvány ALAPÍTÓ OKIRAT Alulírott Alapító, Dr Somogyi Péter a Ptk. 74/A F. -ai, a 2011. évi CLXXV. az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek

Részletesebben

AZ EGYESÜLET ADATAI. 2. Az Egyesület székhelye: 6800 Hódmezővásárhely, Medgyessy Ferenc u. 6/C fsz. 6.

AZ EGYESÜLET ADATAI. 2. Az Egyesület székhelye: 6800 Hódmezővásárhely, Medgyessy Ferenc u. 6/C fsz. 6. Gyógyulás az STI-vel Egyesület Alapszabálya egységes szerkezetbe foglalva a 2006. január 31. napján kelt Alapszabály Módosítással azzal, hogy a módosításra kerülő rendelkezések dőlt betűvel kerültek feltüntetésre.

Részletesebben

TATAI MECÉNÁS KÖZALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRATA. módosításokkal egységes szerkezetben

TATAI MECÉNÁS KÖZALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRATA. módosításokkal egységes szerkezetben TATAI MECÉNÁS KÖZALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRATA módosításokkal egységes szerkezetben Alulírott alapító, az 1993. április 21-én kelt, Pk.60.159/1993/12. számú végzéssel 414. sorszám alatt bejegyzett, kiemelkedően

Részletesebben