Professzionális öntözéstechnika

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Professzionális öntözéstechnika"

Átírás

1 Professzionális öntözéstechnika

2 Milyen a profi öntözőrendszer? Nem igényel felügyeletet, évente legfeljebb 2 alkalommal szükséges hozzányúlni. Minden növénynek a megfelelő vízmennyiséget juttatja ki. Egyenletes szórásképet biztosít, legfeljebb 5% eltéréssel. Víztakarékos, szinte veszteség nélkül juttatja el a vizet a célig. Hosszú élettartamú, akár 5 év garanciával. Megfizethető árú, felhasználóbarát és észrevehetetlen. Mit nyújt Önnek a Tölgyfa Kertészeti Kft? Versenyképes árat, profi minőségben. Egyes termékekre akár 5 év garanciát. Az építés / javítás után teljes körű gondozást. Az építési tervek megőrzését, így Ön bármikor lekérheti az adatokat, ha tudni szeretné, hol futnak a csövek. Egyedülálló, lefedettség alapú tervezést, mellyel garantáltan tökéletes lesz az öntözőrendszere. Számos kényelmi víztechnikai lehetőséget az öntözőrendszeren felül. Teljes meteorológiai állomás kiépítését/programozását, mellyel teljesen automata lesz a rendszer, mindig tudja mikor és mennyi vízmennyiséget kell kijuttatnia. Kizárólag szakmai végzettségű, hozzá értő kollégák végzik az öntözőrendszer építését.

3 Mire kell figyelni?!! Aki néhány adat alapján adja meg az árajánlatot, garantáltan hibás tervezésű és működésű rendszert fog építeni. Víz karakterisztika nélkül nem lehet öntözőrendszert tervezni, ahogy csupán a vízhozam ismeretéből sem. Mindig az ár / arány értéket vegyük figyelembe. A legolcsóbb (néha csupán anyagáron dolgozók) öntözőrendszere garantáltan alacsony minőségű, rossz öntözési egyenletességű rendszer lesz. Ennek következtében foltos lesz a gyep és akár néhány hónap alatt meghibásodhatnak a gyenge minőségű alkatrészek. Az ilyen rendszerek javítása mindig sokkal drágább (és rövid időn belül elkerülhetetlen), mint ha rögtön a profikra bíztuk volna.!!!! Kerüljük a mindenes "hozzá értő" szakembereket, mivel amikor garanciális javításra kerülne sor (az esetek 95%-ban) már lecserélik régi számukat / elérhetőségeiket és új szakmát választanak. Ne építsük magunk, ha csak nem ez a szakmánk. Ahogy a házunkat is, úgy öntözőrendszerünket is bízzuk szakemberre, mivel annak tervezése, összeállítása, megépítése rendkívül összetett feladat, mely rengeteg tudást és sokévnyi tapasztalatot igényel. Minden esetben találkozzunk személyesen is a vállalkozóval, mivel számos fontos információra szükségünk van az öntözőrendszer tervezéséhez, felhasználóbaráttá tételéhez. Fontos egyeztetni a lehetséges munkavégzés idejét / ütemét, hogy ne érjék meglepetések. Mi mindig a Megrendelőink igényeihez igazodunk. Kerüljük a rossz minőségű márkákat (pl. Garena, Nelson ), hogy az öntözőrendszer hosszú időn át hibamentesen üzemelhessen.

4 Kényelmi funkciók Párásítás Még a legnagyobb nyári meleget is hűssé teszi a párásító berendezés, mely időzítve vagy kézzel is indítható. Lehetőség van a pázsit párásító öntözésére is, mellyel nem csak a gyepet, hanem annak környezetét is lehűtjük. Balkonnövények öntözése Lehetőség van a balkonládák, teraszon lévő növények öntözésére is. Minden egyes növényhez az annak megfelelő külön vízmennyiség állítható be. Az öntözés teljesen automatikus, előre programozott ütemben indul. Fedett terület esetén akár esőben is elindulhat az öntözés, míg a kert többi pontján szünetel. Meteorológiai állomás Figyeli a szelet, csapadékot, hőmérsékletet és a napsütés idejét, majd ezen adatok alapján állítja be az öntözési időtartamot. Telepítéskor megadjuk neki a talaj szerkezetét, meredekségét és további jellemzőit, így a mérései alapján állítja be a szükséges programokat. Egy meredekebb és kötöttebb talaj esetén pl. több adagban juttatja ki a szükséges vízmennyiséget a nagy hőségben. Bizonyos esetekben akár felül is bírálja a beállított programot (pl. heti öntözés esetén, ha a 4. napnál már kiszáradnak a növények, elindít egy öntözést)

5 Vezérlő távirányító Lehetőségünk van a vezérlő egységet távolról irányítani, ellenőrizni, programozni akár mobiltelefonunkról is! Lehívhatjuk az öntözési adatokat, ellenőrizhetjük az esetleges hibákat (pl. a vízátfolyás mérő több mennyiséget mér, tehát csőtörés lehetséges) Könnyen indíthatjuk az egyes zónákat róla, így a rendszer ellenőrzése is lényegesen egyszerűbb. Hazafelé menet elindíthatunk egy rövid öntözést, így mire hazaérünk a nagy nyári forróságban, a rendszer már lehűtötte környezetünket. Hunter érzékelő rendszer Méri a hőmérsékletet, csapadékot és a napsütés időtartamát, majd az ezekből számított eredmény alapján folyamatosan állítja a futási időt az adott évszakhoz / időjáráshoz. Segítségével mindig a megfelelő mennyiségű vízmennyiséget juttatja ki a rendszer, így nem lesz többé száraz folt vagy pocsolya a pázsit közepén. Érintőkijelzős vezérlő Az új generációs Orbit vezérlő teljes érintőfelületet kapott, ezzel egyszerűsítve a programok beállítását. Teljes területén háttérvilágítással rendelkezik, így a sötétben tökéletesen használható. Esztétikus megjelenése miatt akár házon belül is érdemes elhelyezni a könnyebb hozzáférhetőség érdekében.

6 Öntözéstechnikai kérdések Hogyan működik a rendszer? A rendszer agya maga a vezérlő egység, ezen állíthatjuk be mikor és mennyit öntözzön. Ezen információkon felül rengeteg további adatot adhatunk meg a vezérlőnek. Mikor elindul az öntözés, jelet ad a mágnes szelepnek, mely az áram hatására megnyitja a víz útját. Ciszternáról vagy kútról való öntözés esetén szintén jelet ad a szivattyúnak, mely megkezdi a víz pumpálását. A víz az öntözőfejeken vagy csepegtető csöveken keresztül távozik. Alapjaiban egyszerű rendszerre gondolnánk, de valójában sokkal bonyolultabb, mint amennyire elsőre látszik. Mennyi időt vesz igénybe az építése? A rendszer méretétől, talajviszonyoktól és időjárástól függően 1 5 napról beszélhetünk. Meglévő kertbe is telepíthető? Mekkora felfordulással jár mindez? Igen, bármilyen, már meglévő kertbe telepíthető öntözőrendszer. Alapjaiban nem jár nagy bontással, mivel a meglévő gyepet óvatosan felszedjük, a különböző talajrétegeket külön ponyván gyűjtjük, majd végezetül a gyepet visszaterítjük, felülvetjük, vagy új gyepszőnyeggel pótoljuk. Pár héttel a telepítés után már a gyepen sem látszanak a munkálatok, sőt, szebb lesz mint előtte az öntözőrendszer hatásától. Milyen karbantartást igényel? A jól megépített öntözőrendszer évente 2 alkalommal igényel karbantartást. Ősszel vízteleníteni kell a rendszert, majd tavasszal víz alá helyezni, kitakarítani a szűrőt, ellenőrizni a működését és után állítani az esetleges fejelmozdulásokat. Homokoló kútról való öntözés esetén havonta 1 alkalommal érdemes kitakarítani a szűrőt. Ezen lépés hidrociklonos szűrőrendszerrel kiküszöbölhető. Amennyiben nincs külön mérőműszer a vezérlőhöz, az időjárás változásával folyamatosan állítani kell az öntözés mértékét. Ezt %-os arányban könnyen beállíthatjuk. Milyen vízforrásokról üzemel? Lehetőség van hálózati vízről való üzemeltetésre, ekkor érdemes kerti vízórát felszereltetni, így megspórolható a csatornadíj (nagyjából a vízdíj fele) Amennyiben nem megfelelő a hálózati nyomás / vízmennyiség, víztározó kiépítése javasolt, melyet hálózati vízről töltünk fel. Esővíz gyűjtésére is lehetőség van, de fontos tudni, hogy rendkívül nagy tározó építése szükséges a biztos megtérüléshez. Amennyiben a terület adottságai megfelelőek, érdemes kutat fúratni. Fontos, hogy kizárólag profi kútfúrókat fogadjunk, akik kút karakterisztikai méréseket is végeznek, mivel ezen információk elengedhetetlenek az öntözőrendszer tervezéséhez. Cégünk kizárólag azon rendszereire vállal garanciát, melyekhez hitelesített kút karakterisztikai dokumentumok állnak rendelkezésre. Hálózati víztisztítóról is lehet öntözőrendszert üzemeltetni, de csak és kizárólag talajfelszín alatt. (a gyep öntözése is kivitelezhető talajfelszín alatti öntözésről)

7 Sok vizet fogyaszt? Ez alapvetően az adott év időjárásától függ. Ami biztos, hogy lényegesen kevesebb vizet fogyaszt, mint ha kézzel öntöznénk a növényeket, mivel célzottan, kevés veszteséggel juttatja el a megfelelő vízmennyiséget, továbbá hajnalban történik az öntözés, így a párolgási veszteség is minimálisra csökken. Milyen tartós? Az öntözőrendszer élettartamát nagyban meghatározzák a felhasznált anyagok és a tervezés minősége. Sokan riasztókábelt használnak az elektromos bekötésre, ami néhány év alatt garantáltan hibát fog produkálni. A gyenge minőségű mágnes szelepek szintén néhány év alatt elromolhatnak, jobb esetben nem nyitják a rendszert, rosszabb esetben elárasztják a kertet. A profi anyagokból, jól megépített rendszer évig is hiba nélkül üzemel. Cégünk egyes termékekre akár 5 év garanciát is vállal! Nehezíti a fűnyírást, sportokat, kerti életet? A jól megépített öntözőrendszer észrevehetetlen működésen kívül, így semmilyen hátrányt nem okoz. Az öntöző fejek egy síkban helyezkednek el a talajfelszínnel, így bármilyen alacsonyra nyírható a gyep. Egyetlen ellensége a gyepszellőztető, ezért feltétlenül jelöljük be és kerüljük el az öntözőfejeket ezen munkavégzés előtt. Miért kell ilyen sok szórófej? Egy szórófej nem tud egy adott területet egyenletesen beöntözni. Mint a képen is látható, minél távolabb jutunk a szórófejtől, egyre kevesebb lesz a vízmennyiség. Áltagosan a sugár 60%-áig biztosított a megfelelő öntözés, ezért szükséges minden szórófejet kötésben elhelyezni. Az egyenletes beöntözés érdekében mindig sugár távolságra helyezzük el a szórófejeket egymástól, így tudnak visszaöntözni egymásnak. Ha hibás tervezés esetén kimarad egy szórófej, vagy rosszul kerül elhelyezésre, biztosan látható foltok keletkeznek a pázsiton. Lehet utólag módosítani? Igen, szinte bármely részén lehet módosítani utólag. Amennyiben egy nem általunk épített rendszeren kell módosítani, sokat megtakaríthat, ha megőrizte a terveket, mivel nem kell felkutatni, vajon mit hova tettek a föld alatt. Az esetek többségében sajnos elkavarodnak ezen dokumentumok, de ha velünk építette öntözőrendszerét (köszönjük a bizalmát) nem kell aggódnia ezek miatt, mivel megőrizzük Önnek a terveket, melyet bármikor lekérhet elektronikus úton. Mennyibe kerül? Minden kert különbözik, így az öntözőrendszer ára is változó. Mindig ár / arány érték alapján döntsön, hogy sokáig szolgálhassa kertje öntözését a telepített rendszer. Ingyenes árajánlatért és konzultációért keressen minket a lent látható elérhetőségeinken.

8 Termékeink Az Egyesült Államokban 1981-ben alapított Hunter gyár napjainkra az öntözéstechnika egyik vezető cégévé vált. Tulajdonosa Ed Hunter már 1953 óta öntözéstechnikával foglalkozott. A Hunter a világon először fejlesztette ki a műanyagból készült öntözőfejet, mely hosszabb élettartamú volt és nem korrodálódott. Mára a Hunter termékek világszerte elterjedtek. Egyes termékeikre akár 5 év garanciát vállalnak, ez is jól mutatja termékeik minőségét. Különösen ajánljuk vezérlőiket, melyek könnyen kezelhetőek, tartósak, áramszünet esetén is megőrzik az időt / programot és rendkívül jó az ár / arány értékük. Újabb vezérlőikhez utólag is csatlakoztathatóak érzékelő rendszereik, mellyel teljesen automatizálódik az öntözés. A RainBird a világ egyik legnagyobb öntözőberendezéseket gyártó és legdinamikusabban fejlődő cége, mely 1933-ban kezdte működését. A folyamatos termékfejlesztés, a minőségi gyártás, a hatalmas gyártókapacitás, a termékek környezetbarát kialakítása (a szórófejek vízkenésűek), az öntözőrendszerek víztakarékos működése és egyszerű üzemeltetése vezető helyet biztosít a RainBird öntözőrendszerek számára az öntözési piacon. A Hunterhez hasonlóan egyes termékekre itt is elérhető az 5 év garancia, melyet szinte sosem kell érvényesíteni. Ár / arány értékük szintén kimagasló, termékeik kimagasló minőséget képviselnek. Rendkívül megbízható, ár arány értékben kiváló termékeket forgalmaz az Olasz nemzetiségű Rain Spa cég. Főleg költséghatékony, de minőségben magas elvárások esetén használjuk egyes termékeiket. Míg a RainBird és Hunter csupán szúrópróba szerűen ellenőrzi termékeiket, a Rain spa minden egyes öntöző elemét tesztnek vet alá, így garantált, hogy új rendszerébe nem kerül hibás elem beépítésre. Ki ne ismerné a TORO piros emblémáját? A TORO olyan minőséget képvisel az öntözőrendszer piacon, amelyet az amerikai technológia és a magas fokú precizitás garantál. A TORO cég 60 éves gyártási tapasztalatával a legmagasabb minőségi elvárásoknak is megfelel. A TORO automata öntözőrendszerek töretlen népszerűsége nem véletlen, mert a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően rendkívül kényelmes és könnyen használható megoldást nyújtanak a kertek, parkok öntözésében. Sajnos az utóbbi időkben sok hibás szériával álltak elő, így termékeiket csak kérésre szereljük öntözőrendszerébe.

9

10 Szervizelés, karbantartás Minden öntözőrendszernek szüksége van időnként karbantartásra, javításra. Cégünk ebben is az Ön rendelkezésére áll! A legfontosabb karbantartások közé tartozik az öntözőrendszer téliesítése, ezzel elkerülve a jövőbeni fagykárokat, továbbá a rendszer tavaszi beüzemelése és az ekkor esedékes átvizsgálás, szűrő tisztítás. A rossz minőségű alkatrészek gyakran meghibásodnak. Ilyenkor célszerű szakembert hívni és nem saját kezűleg elvégezni a javítást, ezzel elkerülve a további károk okozását. Cégünk minden típusú öntözőrendszer javítását vállalja, garanciával! Hibás öntözőrendszer esetén mielőbb hívjon szerelőt a javítások elvégzésére, mielőtt még további károk keletkeznek a rendszerben! A gondosan telepített és karbantartott, profi alkatrészekből épített öntözőrendszernél nem jönnek létre a látható hibák! Tavaszi beüzemelés A fagyok elmúltával, a folyamatos felmelegedéssel együtt az öntözőrendszert is ideje beüzemelni, annak átvizsgálását elvégezni. Ezen munkákat célszerű szakemberre bízni, aki egyben ellenőrzi a rendszer kifogástalan működését, felméri az esetleges károkat, kitisztítja a szűrőt és újra kalibrálja az esetlegesen elállítódott szórófejeket. Téliesítés Ősszel, még a fagyok beállta előtt végeztessük el az öntözőrendszer téliesítését. Ezen lépés elmulasztásával öntözőrendszerük károsodhat a fagyok következtében. Cégünk professzionális, nagy nyomású kompresszorral végzi az öntözőrendszer téliesítést. A víztelenítés mellett az elemekről és a rendszer kikapcsolásáról se feledkezzünk meg! Cégünk garanciát vállal az öntözőrendszer téliesítésre. Nem érdemes saját kezűleg elvégezni ezen munkát, mivel a túlzottan nagy nyomás és szakszerűtlen munkavégzés rengeteg kárt okozhat! Szűrő, rendszer takarítása Kútról történő öntözés esetén előfordulhat, hogy a szezon alatt is eltömődik a szűrő. Ilyenkor érdemes gyakrabban kitakarítani azt, mivel nyomásveszteséget okoz a sok szennyeződés! Ha a rendszerbe bekerült a szennyeződés, takarítsuk ki a mágnes szelepeket és a szórófejek szűrőit, hogy hibátlan működésű rendszerünk lehessen.

11 Rólunk Engedje meg, hogy bemutatkozzam. Som Gergely vagyok, a Tölgyfa Kertészeti Kft vezetője. Cégem a kertépítésen és gondozáson kívül öntözőrendszerek telepítésével, gondozásával és javításával is foglalkozik, mindezt a legnagyobb precizitással, kizárólag tapasztalt és szakirányú végzettséggel rendelkező kollégák végzik, garanciával. Sokévnyi munkánk alatt rengeteg átgondolatlan, rossz felépítésű öntözőrendszerrel találkoztunk már, melyet "mindenes" cégek építettek fel, áron felül. Mi tudjuk, hogy az öntözőrendszer építését egy alapos tervezés előzi meg, továbbá kizárólag hosszú élettartamú, minőségi alkatrészek beszerelése jöhet szóba, mindez megfizethető áron, garanciával. Különösen fontos számunkra a víztakarékosság, mivel a hálózatról üzemelő rendszereknél rendkívül fontos az olcsó fenntarthatóság a magas vízdíjak ellenére is. Természetesen ahol van rá lehetőség, mindig a kútról / vízgyűjtőről való öntözést javasoljuk, melyet akár mi is kiépítünk Önnek. Számunkra minden ügyfelünk kiemelten fontos, így garantáljuk, hogy Ön is elégedett lesz velünk. Munkánk végeztével egy teljes használati utasítást adunk át Önnek, benne minden fontos információval az öntözőrendszeréről. A jövőben is állunk az Ön rendelkezésére, bármilyen kérdése adódna a rendszerrel kapcsolatban. Személyes konzultáció esetén bemutatjuk Önnek az öntözőrendszerek működését, az Önnél fellelhető vízforrási lehetőségeket, egyeztetjük, az építéssel járó munkákat, továbbá bemutatjuk, hogy milyen kényelmi víztechnikai funkciókat tudunk nyújtani Önnek, az öntözőrendszeren felül. Remélem sikerült elnyernünk az Ön bizalmát és hamarosan csatlakozik elégedett ügyfeleinkhez. Tisztelettel: Som Gergely - ügyvezető

12

Magyar Öntözési Egyesület

Magyar Öntözési Egyesület Magyar Öntözési Egyesület Automata öntözőrendszer építő és karbantartó tanfolyam 1118 Budapest, Villányi út 29-43. info@moe.hu Tárgy neve: Növényi vízigény, talajféleségek,víztakarékos öntözés megvalósítása

Részletesebben

13+1 fontos tanács leendő kerttulajdonosoknak

13+1 fontos tanács leendő kerttulajdonosoknak 13+1 fontos tanács leendő kerttulajdonosoknak Kertépítés, házépítés előtt áll? Akkor tanácsaink Önnek szólnak. Több mint 10 éves szakmai múltunk alatt sok mindennel találkoztunk már, ezekből igyekeztünk

Részletesebben

1. www.summatrade.hu

1. www.summatrade.hu 1. www.summatrade.hu TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés... Az érzékelő ismertetése és működési módja... Az érzékelő telepítése... A vezérlő automata programozása... A z érzékelő és a vezérlő összekötése... Műszaki

Részletesebben

KERT. FLORASCA HUNGARY KFT. 9354 OSLI, Tőzegüzem Elérhetőségeink: Tel./fax: 96/250-331, 96/690-030 e-mail: florasca@florasca.hu.

KERT. FLORASCA HUNGARY KFT. 9354 OSLI, Tőzegüzem Elérhetőségeink: Tel./fax: 96/250-331, 96/690-030 e-mail: florasca@florasca.hu. KERT 13 Hansági tőzegeket, tőzeg alapú földés tápanyagkeverékeket kínálunk. Az extenzív és intenzív zöldtetőépítéshez külön földkeverékeket ajánlunk! Egyedi igényekkel keresse munkatársainkat!!! Biotermesztésben

Részletesebben

Aquakert Öntözırendszer 1. Oldal, összesen: 5 NELSON EZ PRO kültéri öntözésvezérlõ automatika. Kezelési útmutató

Aquakert Öntözırendszer 1. Oldal, összesen: 5 NELSON EZ PRO kültéri öntözésvezérlõ automatika. Kezelési útmutató Aquakert Öntözırendszer 1. Oldal, összesen: 5 NELSON EZ PRO kültéri öntözésvezérlõ automatika Kezelési útmutató Kezelõelemek és jelek Beállító gombok A SELECT nyomógombok segítségével választhatjuk ki

Részletesebben

HC VÍZMÉRŐK HASZNÁLATA. Rövid leírás az üzembe helyezéshez. hunterindustries.com. Hydrawise okos, internet alapú vezérlés

HC VÍZMÉRŐK HASZNÁLATA. Rövid leírás az üzembe helyezéshez. hunterindustries.com. Hydrawise okos, internet alapú vezérlés HC VÍZMÉRŐK HASZNÁLATA Hydrawise okos, internet alapú vezérlés Rövid leírás az üzembe helyezéshez hunterindustries.com TARTALOMJEGYZÉK Alkatrészek 4 Tervezés 5 Telepítés 6 Beállítások 7 HC TERMÉKTÁMOGATÁS

Részletesebben

HC vízmérők használata. Rövid leírás az üzembe helyezéshez. hunterindustries.com. Hydrawise okos, internet alapú vezérlés

HC vízmérők használata. Rövid leírás az üzembe helyezéshez. hunterindustries.com. Hydrawise okos, internet alapú vezérlés HC vízmérők használata Hydrawise okos, internet alapú vezérlés Rövid leírás az üzembe helyezéshez hunterindustries.com TARTALOMJEGYZÉK Alkatrészek 4 Hálózati csatlakozás 24 V~ Tervezés 5 Gerincvezeték

Részletesebben

WP1 időkapcsoló kezelési útmutató

WP1 időkapcsoló kezelési útmutató WP1 időkapcsoló kezelési útmutató A vezérlő 1 Rain Bird TBOS átbillenő szolenoidot működtet. TECHNOCONSULT Kft. 2092 Budakeszi, Szürkebarát u. 1. T: (23) 457-110 www.technoconsult.hu info@technoconsult.hu

Részletesebben

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690 Szűrő berendezések HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Használati útmutató 2014 mágneses vízszűrők MC22001 MC22002 FL1-03-01274 - WE FL1-03-01689 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01688 FL1-03-01690 Mágneses szűrők 1. HASZNÁLATI

Részletesebben

Heinz és Helene Töpker, Haren, Németország. Tervezés Kivitelezés Szerviz

Heinz és Helene Töpker, Haren, Németország. Tervezés Kivitelezés Szerviz Heinz és Helene Töpker, Haren, Németország Tervezés Kivitelezés Szerviz 2 BIOGÁZ, TERMÉSZETESEN. BIOGÁZ. A JÖVŐ ENERGIAFORRÁSA. Mi a közös a tehénlepény és hatórányi kerékpározásban? Mindkettő ugyanakkora

Részletesebben

MEZŐGAZDASÁGI CSEPEGTETŐ ÖNTÖZÉS

MEZŐGAZDASÁGI CSEPEGTETŐ ÖNTÖZÉS MEZŐGAZDASÁGI CSEPEGTETŐ ÖNTÖZÉS Nagy áramlású csepegtető berendezés, mely a legjobb alapanyagokból készül, biztosítva a termék kiváló minőségét. A piacvezető CV értékek (1,5 %) és a legnagyobb használati

Részletesebben

VII. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok

VII. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok VII. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok Járművekbe épített tűzjelző- és tűzoltó berendezések Karbantartási, üzemeltetési tapasztalatok Előadó: Garai Tamás Tűzvédelmi mérnök Tűzjelző berendezés tervező

Részletesebben

Karbantartási Utasítás

Karbantartási Utasítás Karbantartási Utasítás Dokumentum azonosító: PP-13-19981 Budapest, 2013. december Verzió Dátum Módosítás Összeállította Verzió 0.1 2013. 04.11. vázlat Oláh Csaba Verzió 1.0 2013.09.16. Első kiadás Oláh

Részletesebben

A tápoldatozás gépei a gyakorlatban

A tápoldatozás gépei a gyakorlatban A tápoldatozás gépei a gyakorlatban A tápoldat keverőgép részei Törzsoldatok készítése 1- A tartály kalcium tartalmú műtrágyák, nitrátok, kelátok. 2- B tartály szulfátok, foszfortartalmú műtrágyák, salétrom

Részletesebben

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok. VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok. VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez A VEC egy olyan elszívó központi ventilátor család, amelyet kifejezetten a különböző lakó- és kereskedelmi

Részletesebben

MP ROTATOR Alkalmazási segédlet, telepítők számára

MP ROTATOR Alkalmazási segédlet, telepítők számára MP ROTATOR Alkalmazási segédlet, telepítők számára Érjen el egyenletes csapadékkijuttatást bármilyen szórási szög és bármilyen öntözési távolság mellett. JELEN SEGÉDLET TARTALMAZZA: 1. MP Rotator alkalmazása

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. XRJ15Lx1, XRJ15Lx2, XRJ15Lx3 Jégkása készítő gép használati útmutató

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. XRJ15Lx1, XRJ15Lx2, XRJ15Lx3 Jégkása készítő gép használati útmutató . HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ XRJ15Lx1, XRJ15Lx2, XRJ15Lx3 Jégkása készítő gép használati útmutató Olvassa el, és a készülék közelében őrizze meg jelen használati útmutatót. Importőr: Vendi Hungária Kft. Szervizbejelentés:

Részletesebben

WP1 Vezérlő Használati Útmutató

WP1 Vezérlő Használati Útmutató WP1 Vezérlő Használati Útmutató Lásd a kötési diagram. 24Volt 9Volt A vezérlő egy 9V-os Rain Bird szolenoidot működtet. Győződjön meg róla, hogy a szelepeket a vezérlővel összekötő vezeték, kisfeszültségű

Részletesebben

Hosszabb élettartam. Alacsonyabb költségek. A Hiltivel pénzt takaríthat meg! Győződjön meg róla! Hilti. Tartósan teljesít.

Hosszabb élettartam. Alacsonyabb költségek. A Hiltivel pénzt takaríthat meg! Győződjön meg róla! Hilti. Tartósan teljesít. Hosszabb élettartam. Alacsonyabb költségek. A Hiltivel pénzt takaríthat meg! Győződjön meg róla! Hilti. Tartósan teljesít. Mi jobb az alacsony költségeknél? A költségmentesség! A Hilti az Ön igényeihez

Részletesebben

A víz értékességéről, újrahasznosításáról és a biológiai szennyvíztisztításról

A víz értékességéről, újrahasznosításáról és a biológiai szennyvíztisztításról A víz értékességéről, újrahasznosításáról és a biológiai szennyvíztisztításról Hazánk vízügyi helyzete: Medenceország vagyunk, tehát sok a víz Ez viszont gyakran árvizeket okoz A vizeink viszonylag jó

Részletesebben

H2O PROJECTA zuhanykabin szerelési útmutató

H2O PROJECTA zuhanykabin szerelési útmutató H2O PROJECTA zuhanykabin szerelési útmutató Köszönjük vásárlását és bizalmát termékünk iránt. Reméljük, sok éven át nagy megelégedettséggel tudja majd használni termékünket! Beépítési tudnivalók: Beépítéshez

Részletesebben

Referencia munka. Forester & Partners Alternatív energia Kft. www.alternativ-energia.eu 06-70-605-4934

Referencia munka. Forester & Partners Alternatív energia Kft. www.alternativ-energia.eu 06-70-605-4934 Referencia munka A Kft.-t mint a Paradigma GmbH. Sytem Partner-ét interneten keresztül írásban megkeresték a gyár solar termékeire vonatozóan. Az érdeklődő elmondta, hogy hallott a gyár termékeiről, azok

Részletesebben

CES Hőgenerátor Kezelési útmutató

CES Hőgenerátor Kezelési útmutató CES Hőgenerátor Kezelési útmutató CES KFT. Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el! Tartalom Bevezető... 3 C.E.S. kavitációs hőgenerátorok leírása és alkalmazása... 3 2. A C.E.S. kavitációs hőgenerátorok

Részletesebben

Szerelési útmutató Assembling instruction shows installation Die Montageanleitung stellt

Szerelési útmutató Assembling instruction shows installation Die Montageanleitung stellt Az Ön stílusa - 000 Kecskemét, Matkói út., e-mail: szerviz@metakft.hu, fax: 7/50 55 HU GB DE Szerelési útmutató Assembling instruction shows installation Die Montageanleitung stellt Classic Eos CDWS Köszönjük

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSLC-450AE0, FSLC-510AE0 FSLC-450AE0-H, FSLC-510AE0-H. Légcsatornázható split rendszerű légkondicionáló berendezés

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSLC-450AE0, FSLC-510AE0 FSLC-450AE0-H, FSLC-510AE0-H. Légcsatornázható split rendszerű légkondicionáló berendezés KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSLC-450AE0, FSLC-510AE0 FSLC-450AE0-H, FSLC-510AE0-H Légcsatornázható split rendszerű légkondicionáló berendezés Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt

Részletesebben

Orbit Hydro-Rain HRC900. Elemes vezérlő automatika Használati utasítás MINERALHOLDING KFT.

Orbit Hydro-Rain HRC900. Elemes vezérlő automatika Használati utasítás MINERALHOLDING KFT. Orbit Hydro-Rain HRC900 Elemes vezérlő automatika Használati utasítás Magyarországi forgalmazó: Mineralholding Kft. Vízöntő öntözéstechnika üzletág H-1106 Budapest, Fehér út 10. Tel.: (+36 1) 209-2770,

Részletesebben

MOSÓ, STERILIZÁLÓ ÉS SZÁRÍTÓ SZÁLLÍTÓSZALAG BERENDEZÉS

MOSÓ, STERILIZÁLÓ ÉS SZÁRÍTÓ SZÁLLÍTÓSZALAG BERENDEZÉS Food Processing Equipment NEAEN CleanJar MOSÓ, STERILIZÁLÓ ÉS SZÁRÍTÓ SZÁLLÍTÓSZALAG BERENDEZÉS A berendezést üveg, fém és műanyagkannák, üveg és más tartályok tisztítására és sterilizálására tervezték

Részletesebben

CAMBRIDGE HENGER JH 450, JH 620. Eredeti kézikönyv, 2015.01. hó

CAMBRIDGE HENGER JH 450, JH 620. Eredeti kézikönyv, 2015.01. hó ÜZEMELTETÉSI ÉS KARBANTARTÁSI KÉZIKÖNYV CAMBRIDGE HENGER JH 450, JH 620 Eredeti kézikönyv, 2015.01. hó Tartalomjegyzék 1. ELŐSZÓ... 1 1.1. A gép rendeltetésszerű használata... 1 1.2. Műszaki adatok...

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tolatóradarhoz

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tolatóradarhoz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tolatóradarhoz Tartalomjegyzék Beépítés és bekötési rajz Vázlatos bekötési ábrák Szenzorok beépítése A kijelző elhelyezése Központi egység telepítése Funkciók Riasztás A rendszer működése

Részletesebben

H2O PROJECTA ÍVES zuhanykabin szerelési útmutató

H2O PROJECTA ÍVES zuhanykabin szerelési útmutató Minőség, kiváló áron 000 Kecskemét, Matkói út., e-mail: szerviz@metakft.hu, fax: 7/50 55 HO PROJECTA ÍVES zuhanykabin szerelési útmutató Köszönjük vásárlását és bizalmát termékünk iránt. Reméljük, sok

Részletesebben

icon by MACSA Tiszta. Gyors. Megfizethető. AZ ESÉLY A VÁLTÁSRA

icon by MACSA Tiszta. Gyors. Megfizethető. AZ ESÉLY A VÁLTÁSRA icon by MACSA Tiszta. Gyors. Megfizethető. AZ ESÉLY A VÁLTÁSRA AZ ESÉLY A VÁLTÁSRA icon, az új lézerjelölő a Macsa-tól Az icon egy specialista a Macsa-tól. Ez az új, kiskarakteres jelölő felszámolja a

Részletesebben

Gaia. Zuhanypanel HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Gaia. Zuhanypanel HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Gaia Zuhanypanel HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Gaia Zuhanypanel Termékleírás Méret: 1500x220mm Rozsdamentes acél-alumínium ötvözetű paneltest Biztonsági üveg borítás a paneltesten 2 db állítható masszázsfúvóka Trópusi

Részletesebben

Honlapkészítés egyszerűen. Tegyük tisztába a dolgokat!

Honlapkészítés egyszerűen. Tegyük tisztába a dolgokat! Honlapkészítés egyszerűen Tegyük tisztába a dolgokat! Az Internet beépült a mindennapjainkba A technikai fejlődésnek és a szélessávú Internet elterjedésének köszönhetően ma már weboldalak milliárdjai között

Részletesebben

Automata öntözõrendszer

Automata öntözõrendszer IRÁNYTÛ KIADVÁNY Count on it. Automata öntözõrendszer Legyen Önnek is valóság az örömteli kikapcsolódáshoz...... egy szép kert! T-MARKT Logisztika Kft 2013 Pomáz, Határ u. 8-14. Pf 7. Tel.: 06-26-525-500;

Részletesebben

A víz és a nyomás ereje: dupla segítség a szennyeződések ellen.

A víz és a nyomás ereje: dupla segítség a szennyeződések ellen. A víz és a nyomás ereje: dupla segítség a szennyeződések ellen. 161 A víz hatalma a nyomás erejével párosítva: ez az Oleo-Mac magas nyomású víztisztítók titka. A modern anyagokkal és technikával készült

Részletesebben

ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOK A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN

ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOK A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOK SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN AZ ABLAKTÖRLŐ LAPÁT ELHASZ- NÁLÓDÁSÁRA UTALÓ JELEK Foltos szélvédő Az ablaktörlő kar nem fejt ki megfelelő nyomást. Az ablaktörlő lapát túl gyorsan emelkedik.

Részletesebben

QZERTIFIKAT. Használati utasítás HAUPA akkumulátoros üzemű hidraulikus tápegységhez. Használati útmutató. Cikkszám: 21 63 54/56

QZERTIFIKAT. Használati utasítás HAUPA akkumulátoros üzemű hidraulikus tápegységhez. Használati útmutató. Cikkszám: 21 63 54/56 Használati útmutató Használati utasítás HAUPA akkumulátoros üzemű hidraulikus tápegységhez Cikkszám: 21 63 54/56 Hidraulikus, akkumulátor üzemı tápegység 21 63 54 Hidraulikus, elektromos üzemı tápegység

Részletesebben

HC VÍZMÉRŐK HASZNÁLATA

HC VÍZMÉRŐK HASZNÁLATA HC VÍZMÉRŐK HASZNÁLATA Hydrawise Ready Rövid leírás az üzembe helyezéshez hunterindustries.com Tartalomjegyzék HC Vízórák 4 Tervezés 5 Telepítés 6 Beállítások 7 HC Terméktámogatás Köszönjük, hogy a Hunter

Részletesebben

CA légrétegződést gátló ventilátorok

CA légrétegződést gátló ventilátorok CA légrétegződést gátló ventilátorok MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2019.03.20. - 2 - A CA típusjelű ventilátorokat nagy légterű, nagy belmagasságú, ipari, kereskedelmi és szolgáltató

Részletesebben

DesinFix Fertőtlenítő szer az Ön környezetéért

DesinFix Fertőtlenítő szer az Ön környezetéért DesinFix Fertőtlenítő szer az Ön környezetéért A tiszta víz globális szükség A Kemira elkötelezett a hatékony és innovatív szennyvíz tisztító technológiák iránt. A fertőtlenítés lehetővé teszi a szennyvízkezelés

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC2001E Laica Baby Line audio bébiőr

HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC2001E Laica Baby Line audio bébiőr HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC2001E Laica Baby Line audio bébiőr Használat előtt kérjük, figyelmesen olvassa el a használati utasításban leírt előírásokat és figyelmeztetéseket, és az útmutatót tartsa biztonságos

Részletesebben

Food Processing Equipment. NEAEN Cook n chill SZAKASZOSAN ÜZEMELŐ FŐZŐ ÉS FAGYASZTÓ-BERENDEZÉS

Food Processing Equipment. NEAEN Cook n chill SZAKASZOSAN ÜZEMELŐ FŐZŐ ÉS FAGYASZTÓ-BERENDEZÉS Food Processing Equipment NEAEN Cook n chill SZAKASZOSAN ÜZEMELŐ FŐZŐ ÉS FAGYASZTÓ-BERENDEZÉS Darabos és törékeny ételek széles választékának nagy teljesítményű főzésére/előfőzésére tervezték. Az előfőzést/főzést

Részletesebben

Hogyan válasszunk rendszergazdát?

Hogyan válasszunk rendszergazdát? Hogyan válasszunk rendszergazdát? Milyen szempontok alapján hozzunk döntést, ha el akarjuk kerülni az esetleges buktatókat? Kiadás: 2012/02 Készítette: Tamás Bence, itvezeto.hu Copyright 2012 Tamás Bence

Részletesebben

- Műszaki tartalom: Ajánlati ár tartalmaz: Tesztelés: Tisztelt Ügyfelünk:

- Műszaki tartalom: Ajánlati ár tartalmaz: Tesztelés: Tisztelt Ügyfelünk: Tisztelt Ügyfelünk: Szeretnénk szíves figyelmébe ajánlani ezt a saját gyártású kiváló minőségű készüléket. A szerszám és alkatrész gyártó olaj vagy víz hűtésű gépek hűtésére egy költségkímélő megoldásként

Részletesebben

öntözésvezérlés okostelefonnal

öntözésvezérlés okostelefonnal öntözésvezérlés okostelefonnal 00 Távolból való vezérléstartalom...01 Berendezések kapcsolása...02 Bluetooth kapcsolat...03 Wifi kapcsolat...04 Távoli internet eléréssel...05 Időkapcsolók, vezérlők...06

Részletesebben

Danfoss Link RS Szerelési útmutató

Danfoss Link RS Szerelési útmutató Danfoss Link RS Szerelési útmutató HU Danfoss Link RS A Danfoss Link RS (Room Sensor) szobahőmérséklet érzékelő méri és továbbítja a Danfoss Link CC központnak a helyiség hőmérsékletének értékét. A Danfoss

Részletesebben

Új GARDENA AquaContour automatic: Az esô, mely az Ön kertjéhez alkalmazkodik

Új GARDENA AquaContour automatic: Az esô, mely az Ön kertjéhez alkalmazkodik Új GARDENA AquaContour automatic: Az esô, mely az Ön kertjéhez alkalmazkodik GARDENA AquaContour automatic: Mert minden kert más! 380 m 2 -ig egy esôztetôvel öntözhet Az új GARDENA AquaContour automatic

Részletesebben

Használati utasítás KMS Fűmagvető

Használati utasítás KMS Fűmagvető Használati utasítás KMS Fűmagvető Gyártó: KMS-Rinklin GmbH Freiburgerstr. 10 Gewerbepark Breisgau D-79427 Eschbach Tel.: +49-7634/505488-0 Fax: +49-7634/505488-20 E-Mail: info@kms-rinklin.de Internet:

Részletesebben

Geotermikus hőszivattyú Geopro GT. Élvezze a Föld melegét Geopro-val

Geotermikus hőszivattyú Geopro GT. Élvezze a Föld melegét Geopro-val Geotermikus hőszivattyú Geopro GT Élvezze a Föld melegét Geopro-val Környezetbarát hőenergia a talajból Mindannyian természetes környezetben élünk, és nagymértékben függünk tőle. Ezért kötelességünk, hogy

Részletesebben

Harmadik generációs infra fűtőfilm. forradalmian új fűtési rendszer

Harmadik generációs infra fűtőfilm. forradalmian új fűtési rendszer Harmadik generációs infra fűtőfilm forradalmian új fűtési rendszer Figyelmébe ajánljuk a Toma Family Mobil kft. által a magyar piacra bevezetett, forradalmian új technológiájú, kiváló minőségű elektromos

Részletesebben

Metra Kft Öntözésben otthon vagyunk! ALMA ÜLTETVÉNYEK ÖNTÖZÉSTECHNOLÓGIÁJA

Metra Kft Öntözésben otthon vagyunk! ALMA ÜLTETVÉNYEK ÖNTÖZÉSTECHNOLÓGIÁJA Metra Kft Öntözésben otthon vagyunk! ALMA ÜLTETVÉNYEK ÖNTÖZÉSTECHNOLÓGIÁJA Almafa öntözés nélkül és öntözéssel A választás Önön múlik! Melyik almafát szeretné? 2 Almafa vízigénye évente 600 800 mm csapadék

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. KÜLSŐ TARTÁLYOS, FOLYAMATOS TINTAELLÁTÓ RENDSZER (CISS) ELŐRE TELEPÍTETT PATRONOKKAL 4 x 1000 ml PIGMENT TINTÁVAL FELTÖLTVE

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. KÜLSŐ TARTÁLYOS, FOLYAMATOS TINTAELLÁTÓ RENDSZER (CISS) ELŐRE TELEPÍTETT PATRONOKKAL 4 x 1000 ml PIGMENT TINTÁVAL FELTÖLTVE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÜLSŐ TARTÁLYOS, FOLYAMATOS TINTAELLÁTÓ RENDSZER (CISS) ELŐRE TELEPÍTETT PATRONOKKAL 4 x 1000 ml PIGMENT TINTÁVAL FELTÖLTVE A HP Officejet X 451dw, 476dw, 551dw, 576dw nyomtató modellekhez

Részletesebben

Porraloltó 6-12 kg.-os készülék

Porraloltó 6-12 kg.-os készülék Tűzoltó készülékek Porraloltó 6-12 kg.-os készülék Porraloltó 50 kg.-os készülék Porraloltó GLÓRAI készülék Habbaloltó IFEX készülékek Halonnal oltó készülék Széndioxiddal oltó készülék Japán gyártmányú

Részletesebben

Zárt rendszerű napkollektoros melegvízellátó rendszer telepítése

Zárt rendszerű napkollektoros melegvízellátó rendszer telepítése Zárt rendszerű napkollektoros melegvízellátó rendszer telepítése TARTALOM 1. Kollektor összeállítása 2 2. Rendszer összeállítása 5 3. Víztartály feltöltése 5 4. Kollektorkör feltöltése 6 Figyelem! A telepítés

Részletesebben

J A G A F R E E D O M C L I M A

J A G A F R E E D O M C L I M A J A G A F R E E D O M C L I M A Energiahatékonyság, fenntarthatóság és design! Szerény mérete ellenére a Freedom Clima egyben nagy teljesítményű fűtő- és hűtő, szabadon álló rendszer, mely csendesen és

Részletesebben

Használati utasítás OZMÓZIS E30 STANDARD (E30 S) víztisztító berendezések használati utasítása

Használati utasítás OZMÓZIS E30 STANDARD (E30 S) víztisztító berendezések használati utasítása Használati utasítás Ezek a típusú készülékek szobahõmérsékletû tiszta ivóvizet szolgáltatnak amelyet egy - a mosogatóra utólag felszerelt - külön csap segítségével lehet kiengedni. A készüléket általában

Részletesebben

Kezelési Utasítás KMS 100 x100-as hidraulikus tartószerkezet

Kezelési Utasítás KMS 100 x100-as hidraulikus tartószerkezet Kezelési Utasítás KMS 100 x100-as hidraulikus tartószerkezet Gyártó: KMS GmbH Gewerbepark Breisgau Freiburger Srtraße 10 79427 Eschbach Tel.: 0049 7634 551611 Fax.: 0049 7634 551612 Forgalmazó: B A R T

Részletesebben

ÁRVA GÁBOR ÜGYVEZETŐ TÖBB MINT 10 ÉVES TAPASZTALAT

ÁRVA GÁBOR ÜGYVEZETŐ TÖBB MINT 10 ÉVES TAPASZTALAT ÁG ÁRVA GÁBOR ÜGYVEZETŐ TÖBB MINT 10 ÉVES TAPASZTALAT ÁRVA GÁBOR ÜGYVEZETŐ Több, mint 10 éves szakmai pályafutásom során az építőipar számos szegmensében kipróbáltam magam. A mélyépítéstől a kertépítéson

Részletesebben

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL AZ ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOKRÓL

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL AZ ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOKRÓL SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL AZ ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOKRÓL JOBB KILÁTÁST BIZTOSÍTÓ ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOK A MÉG NAGYOBB BIZTONSÁGÉRT Az ablaktörlő lapátok négy elemből tevődnek össze: illesztő csukló

Részletesebben

Skimmy speciális vízbe merülő szűrő leírás

Skimmy speciális vízbe merülő szűrő leírás Skimmy speciális vízbe merülő szűrő leírás Speciális szűrő keringető szivattyúval felállítható kerti úszómedencék számára 8 m 3 -ig A fölöző 4 -os mosható szivacs szűrőbetétet tartalmaz. A szivacsbetétek

Részletesebben

Automatikus öntözõberendezés. Kivitelezési segédlet

Automatikus öntözõberendezés. Kivitelezési segédlet Automatikus öntözõberendezés Kivitelezési segédlet KIVITELEZÉS NEHÉZSÉGEK NÉLKÜL HÁROM LÉPÉSBEN: 1. Mérés 2. Tervezés 3. Telepítés 1. MÉRÉS A vízmérõ órához legközelebb esõ vízvételi hely ELJÁRÁS 1 A.

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS HAJSZÁRÍTÓ TÍPUS: SP-120 SP-121-A SP-1600 SP-1800

HASZNÁLATI UTASÍTÁS HAJSZÁRÍTÓ TÍPUS: SP-120 SP-121-A SP-1600 SP-1800 HASZNÁLATI UTASÍTÁS HAJSZÁRÍTÓ TÍPUS: SP-120 SP-121-A SP-1600 SP-1800 N.I.F. F-20.020.517-B. Sant Andrés, n 18 - Apartado 49-20500 MONDRAGON (Guipúzcoa) SPANYOLORSZÁG 1. LEÍRÁS (1. ábra) A. Szárító B.

Részletesebben

DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Padló ventilátor

DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Padló ventilátor DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Padló ventilátor JÓTÁLLÁS A készülékre 2 év garancia van. A garanciális időszakban a gyártó garanciát vállal minden gyártói hibára. A hiba előfordulása esetén a készüléket megjavítják

Részletesebben

Linia PastaCook TÉSZTAFŐZŐ ÉS HŰTŐGYÁRTÓSOR

Linia PastaCook TÉSZTAFŐZŐ ÉS HŰTŐGYÁRTÓSOR Food Processing Equipment Linia PastaCook TÉSZTAFŐZŐ ÉS HŰTŐGYÁRTÓSOR A tészta az ipari élelmiszertermelés egyik legnehezebb terméke, mivel hagyományosan a főzést követően néhány percen belül tálalni kell.

Részletesebben

Food Processing Equipment. NEAEN Unicook ATMOSZFÉRIKUS NYOMÁSON SZAKASZOSAN ÜZEMELŐ FŐZŐÜST

Food Processing Equipment. NEAEN Unicook ATMOSZFÉRIKUS NYOMÁSON SZAKASZOSAN ÜZEMELŐ FŐZŐÜST Food Processing Equipment NEAEN Unicook ATMOSZFÉRIKUS NYOMÁSON SZAKASZOSAN ÜZEMELŐ FŐZŐÜST Az univerzális szakaszosan üzemelő NEAEN Unicook főzőüst hatékony és kedvező megoldást kínál különböző élelmiszer

Részletesebben

WPC Ecotech kerítés telepítési és karbantartási útmutató

WPC Ecotech kerítés telepítési és karbantartási útmutató WPC Ecotech kerítés telepítési és karbantartási útmutató Kedves Vásárlónk! Útmutatónk segítségével elvégzett helyes telepítés elősegíti, hogy WPC kerítését és annak előnyét (például a fáénál várható hosszabb

Részletesebben

A-TÓL Z-IG GARANTÁLTAN ISMERJÜK A MEDDŐENERGIA MEGSZÜNTETÉSÉNEK MINDEN MÓDJÁT!

A-TÓL Z-IG GARANTÁLTAN ISMERJÜK A MEDDŐENERGIA MEGSZÜNTETÉSÉNEK MINDEN MÓDJÁT! A-TÓL Z-IG GARANTÁLTAN ISMERJÜK A MEDDŐENERGIA MEGSZÜNTETÉSÉNEK MINDEN MÓDJÁT! Energiaveszteség kizárva! Fázisjavítás. Felharmonikus szűrés. Energiamenedzsment. Energiagazdálkodás... már éve! A KEVÉS LÁTHATÓ

Részletesebben

Mini-Hűtőszekrény

Mini-Hűtőszekrény Mini-Hűtőszekrény 10011578 100115779 Tisztelt vásárló, Gratulálunk Önnek a termék megvásárlásához. Olvassa el az egész használati utasítást alaposan és kövesse azt a lehetséges károk elkerülése érdekében.

Részletesebben

Zehnder Charleston Fedezze fel az eredetit valami különlegessel

Zehnder Charleston Fedezze fel az eredetit valami különlegessel Zehnder Charleston Fedezze fel az eredetit valami különlegessel 1 Mindig jó klíma A Charleston csőradiátorok biztosítják a kiegyensúlyozott és tökéletes beltéri klímát a kényelmes fűtőteljesítményt a

Részletesebben

YAC-A fűtés nélküli légfüggöny

YAC-A fűtés nélküli légfüggöny YAC-A fűtés nélküli légfüggöny MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2016.06.22. - 2 - Az ennek a gépkönyvnek a tárgyát képező termékcsoport YAC-A típusú, fűtés nélküli kapulégfüggöny termékcsalád

Részletesebben

A tetőszigetelés új dimenziója!

A tetőszigetelés új dimenziója! A tetőszigetelés új dimenziója! Tökéletes komfort korszerű szigetelőanyaggal! Megbízható, modern, hatékony megoldás magas- és lapostetőn egyaránt Olvassa el, hogyan érhető el tökéletes komfort a mindennapokban!

Részletesebben

!!!!! SABIANA. SKYSTAR kazettás fan coil berendezések. airtronics. 1. oldal

!!!!! SABIANA. SKYSTAR kazettás fan coil berendezések. airtronics. 1. oldal SABIANA SKYSTAR kazettás fan coil berendezések airtronics 1. oldal 2. oldal ALKALMAZÁS: FONTOS: A berendezés telepítése előtt gondosan olvassa el ezt a kézikönyvet A SkyStar berendezéseket kereskedelmi

Részletesebben

IN 1336 Edzőpad HERO

IN 1336 Edzőpad HERO H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó IN 1336 Edzőpad HERO Köszönjük, hogy termékünk megvásárlása mellett döntött. Bármennyire is igyekszünk a legjobb minőség elérésére, 1 előfordulhatnak hiányzó, vagy hibás

Részletesebben

Szűrő berendezések. Használati útmutató. Ipari mágneses vízszűrők CP1-03-01126 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Szűrő berendezések. Használati útmutató. Ipari mágneses vízszűrők CP1-03-01126 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Szűrő berendezések HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Használati útmutató 2014 Ipari mágneses vízszűrők CP1-03-01123 CP1-03-01124 CP1-03-01125 CP1-03-01126 Mágneses szűrők 1. HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI útmutatások 1.1.

Részletesebben

Kompresszor karbantartási tippek Készítette: Mimiko Kft. -

Kompresszor karbantartási tippek Készítette: Mimiko Kft. - Kompresszor karbantartási tippek Készítette: Mimiko Kft. - www.mimiko.hu Ezen mű szerzői jogvédelem alatt áll, bárminemű felhasználása részben vagy egészben kizárólag a Mimiko Kft. írásos engedélyével

Részletesebben

A kávé túl vizes és hideg

A kávé túl vizes és hideg A KÉZIKÖNYV HASZNÁLATÁRÓL: Ugyan a készülékek a hatályos európai szabályozási előírásoknak megfelelően készültek, így minden lehetséges veszélyes rész védve van rajta. Figyelmesen olvassa el ezeket a figyelmeztetéseket,

Részletesebben

HASZNÁLATI és KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ

HASZNÁLATI és KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI és KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ LZ2504, LZ2505, LZ2508, LZ2510, LZ2805, LZ2810, LZ3006, LZ3009, LZ3012 pizza kemencék Az első működésnél szaga lehet a berendezésnek, amit a szigetelő anyagok és a

Részletesebben

HERMES HEM 200/250 BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

HERMES HEM 200/250 BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ HERMES HEM 200/250 BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ FIGYELEM! Ez a kézikönyv kizárólag a szakszerelő részére készült. A készülék telepítését szerelő szakemberrel végeztesse. A telepítő szerepe továbbá tájékoztatni a

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC1005 Laica Baby Line elektromos gőz sterilizátor

HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC1005 Laica Baby Line elektromos gőz sterilizátor HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC1005 Laica Baby Line elektromos gőz sterilizátor Használat előtt kérjük, figyelmesen olvassa el a használati utasításban leírt előírásokat és figyelmeztetéseket, és az útmutatót tartsa

Részletesebben

G L A M O X. elektromos fűtőpanel felhasználói kézikönyv

G L A M O X. elektromos fűtőpanel felhasználói kézikönyv G L A M O X elektromos fűtőpanel felhasználói kézikönyv Köszöntő, elérhetőségeink Garanciális tudnivalók Felszerelés, beüzemelés Direktbekötés / Biztonsági és elhelyezési irányelvek Méret- és teljesítmény

Részletesebben

KICSI ÉS MIKROKIFINOMULT. DRAABE NanoFog Evolution és DRAABE NanoFog Sens levegő párásító rendszer

KICSI ÉS MIKROKIFINOMULT. DRAABE NanoFog Evolution és DRAABE NanoFog Sens levegő párásító rendszer KICSI ÉS MIKROKIFINOMULT DRAABE NanoFog Evolution és DRAABE NanoFog Sens levegő párásító rendszer AZ ÖN ELŐNYEI A DRAABE NanoFog Evolution és DRAABE NanoFog Sens levegő párásító rendszer mindenhol tökéletes

Részletesebben

Global Work Unit Kft.

Global Work Unit Kft. Global Work Unit Kft. Akire mindenben számíthat, ha megoldásra váró munkája van Gondolkodjon velünk globálisan Cégbemutató Cégbemutató: Global Work Unit Kft az évtizedes szakmai múltra visszatekintő cégekből

Részletesebben

TL21 Infravörös távirányító

TL21 Infravörös távirányító TL21 01 Távirányító Vezérlő panel + érzékelő + távirányító Figyelmeztetés A berendezést csak akkor kapcsolja be, ha a telepítés befejeződött (mind hidraulikusan, mind elektronikusan). Az elektromos csatlakozásokat

Részletesebben

Szerelési és kezelés utasítás a SUPER G+ BARACUDA típusú félautomata porszívóhoz

Szerelési és kezelés utasítás a SUPER G+ BARACUDA típusú félautomata porszívóhoz Szerelési és kezelés utasítás a SUPER G+ BARACUDA típusú félautomata porszívóhoz Tisztelt Vásárlónk! Gratulálunk, hogy az általunk forgalmazott terméket választotta. Bizonyára alig várja már, hogy használhassa,

Részletesebben

Get Water. Termékkatalógus

Get Water. Termékkatalógus Get Water Termékkatalógus GWA hordaléktűrő takarékos csapvégek Szabvány méretű ½ colos komplett vízadagolók csaptelepekre, krómozott réz keret, adagolókapszula, tömítőgyűrű Előnye, hogy a belső szűrő öblös

Részletesebben

F l e x C o m. Maximális rugalmasságot biztosító új koncepció

F l e x C o m. Maximális rugalmasságot biztosító új koncepció Kombinációs egység F l e x C o m Maximális rugalmasságot biztosító új koncepció Setting the standard 7,5 tonna össztömeg GVW jármű A hidraulikusan mozgatható válaszfal Nagyon felhasználóbarát Hidraulikus

Részletesebben

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 6234C Fordulatszámmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Termékjellemzők... 2 2. Műszaki jellemzők... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 2 4. Működési leírás... 3 5. Mérési folyamat... 4 6. Elem cseréje...

Részletesebben

INTEX FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

INTEX FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV INTEX FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SZOLÁR FŰTŐSZŐNYEG OLVASSON EL ÉS TARTSON BE MINDEN ELŐÍRÁST E TERMÉK HASZNÁLATA ELŐTT FIGYELMEZTETÉS A kockázat csökkentésére ne tegyék lehetővé, hogy gyerekek használhassák

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ FIGYELMEZTETÉS FIGYELEM: Olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutató, mely fontos előírásokat tartalmaz a biztonságos használatra és a készülék karbantartására

Részletesebben

BEMUTATKOZÁS. Saját fejlesztésű esővíz hasznosító rendszerünk és szennyvízátemelő berendezésünk, számos helyen üzemel, hazánkban.

BEMUTATKOZÁS. Saját fejlesztésű esővíz hasznosító rendszerünk és szennyvízátemelő berendezésünk, számos helyen üzemel, hazánkban. A HYDRO-KING Kft. 1996 ban alakult. A cég története szorosan összefügg a szivattyúkkal. Az alapító id. Dienes György vegyipari gépészmérnök húsz éven át szivattyúk üzemeltetésével, fejlesztésével, vízgépészeti

Részletesebben

ASTRASEC 1117. Budapest, Hengermalom u. 20 Tel: 06-1-4550692 Fax: 06-1-4550693 www.astrasec.hu

ASTRASEC 1117. Budapest, Hengermalom u. 20 Tel: 06-1-4550692 Fax: 06-1-4550693 www.astrasec.hu ASTRASEC 1117. Budapest, Hengermalom u. 20 Tel: 06-1-4550692 Fax: 06-1-4550693 www.astrasec.hu ASTRASEC 1117. Budapest, Hengermalom u. 20 Tel: 06-1-4550692 Fax: 06-1-4550693 www.astrasec.hu Tetű ellen

Részletesebben

GROSENS. Lehetőség a precíz öntözésre.

GROSENS. Lehetőség a precíz öntözésre. GROSENS Lehetőség a precíz öntözésre www.grodan.com/grosens A precíz termesztés A precíz termesztés a leghatásosabb és leghatékonyabb termesztési forma, melynek középpontjában a minimális input anyagok

Részletesebben

Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS

Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS Thermosunis Indoor Wirefree RTS Thermosunis beltéri vezeték nélküli érzékelő RTS Sunis Indoor Wirefree RTS Sunis beltéri vezeték nélküli érzékelő

Részletesebben

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság 2 1200-as sorozatú tűzjelző központ A biztonság nyugalma Tökéletes védelem az Ön igényihez szabva Az 1200-as sorozatú tűzjelző központ rugalmas,

Részletesebben

KEZELÉSI ÉS KARBANTARTÁSI KÉZIKÖNYV

KEZELÉSI ÉS KARBANTARTÁSI KÉZIKÖNYV KEZELÉSI ÉS KARBANTARTÁSI KÉZIKÖNYV Kettős könyökcsuklós műanyag fröccsöntőgép SUPERMASTER SM50 - SM450 Sorozat MACHINERY CO., LTD. TAIWAN Előszó Tisztelt vásárló! Köszönjük, hogy megtisztelt bennünket

Részletesebben

MIÉRT MÉRJÜK MEG AZ ELŐKELTETŐGÉP HŐMÉRSÉKLET-EGYENLŐTLENSÉGÉT?

MIÉRT MÉRJÜK MEG AZ ELŐKELTETŐGÉP HŐMÉRSÉKLET-EGYENLŐTLENSÉGÉT? Az előkeltetőgépek hőmérséklet-egyenlőtlenségének Az előkeltetőgépek hőmérsékletegyenlőtlenségének MIÉRT MÉRJÜK MEG AZ HŐMÉRSÉKLET-EGYENLŐTLENSÉGÉT? Az előkeltetőgépeken belüli és azok közötti hőmérséklet-egyenlőtlenségek

Részletesebben

Cikkszám: 091096. Dátum: 12.03.2014 Oldal: 1/8 NU_091096_000_12032014_DIAGNOSTIKA_HU

Cikkszám: 091096. Dátum: 12.03.2014 Oldal: 1/8 NU_091096_000_12032014_DIAGNOSTIKA_HU Cikkszám: 091096 Dátum: 12.03.2014 Oldal: 1/8 A B C HIBA Ha a berendezés nem kapcsol be, vagy a kijelző működés közben kikapcsol Ha a berendezés bekapcsolásakor, vagy működés közben a kijelzőn megjelenik

Részletesebben

Tasakcímkéző berendezés. Használati útmutató

Tasakcímkéző berendezés. Használati útmutató Tasakcímkéző berendezés Használati útmutató Figyelmeztetés Mielőtt elkezdené kezelni a gépet, olvassa el a teljes kezelési utasítást. Győződjön meg róla, hogy a gép le van földelve. Tartsa a munkaterületet

Részletesebben

OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ

OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ A légkondicionáló használata előtt olvassa el gondosan a kézikönyvet, és őrizze meg jövőbeni referenciaként. OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ Olvassa el ezt a kézikönyvet iplus INVERTER SOROZAT 42HVS09A/38YVS09A

Részletesebben