Raiffeisen Expressz. Telepítési útmutató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Raiffeisen Expressz. Telepítési útmutató"

Átírás

1 Raiffeisen Expressz Telepítési útmutató

2 Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ...1 Technikai követelmények...1 A szoftver telepítése A telepítést megelőző lépések Windows 95/ 98 esetén TCP/IP protokoll ellenőrzése Telefonos hálózat ellenőrzése Kommunikáció beállítása, modem telepítése A telepítést megelőző lépések Windows NT esetén RAS, modem telepítése Kommunikáció beállítása A telepítést megelőző lépések Windows 2000 esetén Kommunikáció beállítása, modem telepítése A telepítést megelőző lépések Windows XP esetén Modem telepítése Telefonos hálózat beállítása...18 A Raiffeisen Expressz program telepítése...21 Internetes kommunikáció...22 Hálózatos telepítés...24

3 Telepítési útmutató 1 TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ Technikai követelmények A szoftver futtatásához 32-bites Windows operációs rendszer (Windows 98, NT, 2000 vagy Windows XP) szükséges, 5.5-ös, vagy magasabb verziószámú Internet Explorer-rel, valamint: CD meghajtó a telepítéshez; 3,5", 1,44 MB flopi meghajtó a megbízások aláírásához; 50 MB szabad merevlemez-terület a program és az adatok tárolására; továbbá a banki adatcseréhez: A szoftver telepítése kéthuzalos analóg telefonvonal és modem, vagy ISDN vonal és ISDN kártya/adapter vagy tetszőleges internet hozzáférés szükséges. A program telepítésének főbb lépései: I. Kommunikációs beállítások - a használni kívánt kommunikációs módszer szerint: Közvetlen modemes kapcsolat esetén a telepített kliens program analóg vagy ISDN modem segítségével telefonvonalon keresztül lép a bank számítógéprendszerével. Ekkor - szükség esetén - telepíteni kell a modemet, majd egy Telefonos hálózat/ Dial-Up Networking beállítást kell létrehozni. (Felhasználó: "cebs1", jelszó: "cebs1", telefonszám: 06-1/ ) Amennyiben Ön a számítógépén rendelkezik internet hozzáféréssel, a Raiffeisen Expressz program és a banki szerver közötti adatcsere - bizonyos napi tételszám és összeg limitek mellett - történhet ezen keresztül is Figyelem! Az internetes kommunikáció alapesetben nincs engedélyezve, használatához külön megállapodás kiegészítés megkötése szükséges. II. A Raiffeisen Expressz program telepítése. Sajnos az első lépés végrehajtásának módja függ attól, hogy milyen operációs rendszer van a számítógépen, ezért ezek leírását külön-külön tárgyaljuk. A program telepítése viszont az operációs rendszer típusától függetlenül azonos lépésekből áll.végrehajtani. 1. A telepítést megelőző lépések Windows 95/ 98 esetén A TCP/IP protokoll és a Telefonos hálózat/ Dial Up Networking funkció szükséges a Raiffeisen Expressz program használatához. Ha eddig nem történt meg, installálni kell ezeket a funkciókat a Windows telepítő készletről.

4 Telepítési útmutató TCP/IP protokoll ellenőrzése 1. Válassza a START menü Beállítások/ Settings pontján belül a Vezérlőpult/ Control Panel pontot. 2. A megjelenő ablakban kattintson duplán a Hálózat/ Network ikonra. Ellenőrizze, hogy a Konfiguráció/ Beállítás lapon a TCP/IP protokoll szerepel-e. Ha igen, folytassa a lépéseket az 1.2. Telefonos hálózat ellenőrzése ponttól. Ha nem, kattintson a Hozzáadás/ Add gombra. 3. A megjelenő ablakban kattintson az egérrel a Protokoll sorra, majd a Hozzáadás/ Add gombra. 4. A Gyártó mezőben válassza ki a Microsoft -ot, a Hálózati Protokollok mezőben pedig a TCP/IP protokollt. Kattintson az OK gombra. Ennek hatására a Windows bekéri a telepítő lemezt. Helyezze a Windows CD-ROM-ot a meghajtóba, majd kattintson az OK gombra. A Windows telepíti a szükséges szoftvereket, majd visszakerül a Hálózat ablakba, ahol már megjelenik a TCP/IP protokoll. Kattintson itt is az OK gombra. Végezetül indítsa újra a számítógépét.

5 Telepítési útmutató Telefonos hálózat ellenőrzése 1. Kattintson duplán a Sajátgép/ My Computer ikonra, majd ellenőrizze, hogy a megnyíló ablak tartalmazza-e a Telefonos hálózat/ Dial-up Networking ikont. Ha igen, folytassa a lépéseket a 1.3. Kommunikáció beállítása, modem telepítése ponttól. Ha nem, válassza a START menü Beállítások/ Settings pontján belül a Vezérlőpult/ Control Panel pontot. A megjelenő ablakban kattintson duplán a Programok hozzáadása/ Add/Remove Program ikonra. 2. A megjelenő ablakban válassza a Windows Telepítő/ Windows Setup lapot. Kattintson az egérrel a Kommunikáció/ Communications pontra, majd a Részletek/ Details... gombra. 3. A megjelenő ablakban jelölje be a Telefonos hálózat/ Dial-Up Networking jelölődobozt. majd kattintson az OK gombra. Hatására visszakerül az előző ablakba, ahol kattintson újra az OK gombra.

6 Telepítési útmutató 4 4. A Windows ezután felkér a Windows telepítő lemez behelyezésére. Helyezze be a Windows CD-ROM-ot a CD meghajtóba, majd kattintson az OK gombra. Hatására a Windows telepíti a szükséges fájlokat. A telepítés után indítsa újra a számítógépét Kommunikáció beállítása, modem telepítése 1. Kattintson duplán a Sajátgép/ My Computer ikonra és azon belül a Telefonos hálózat/ Dial-Up Networking ikonra. A megjelenő ablakban kattintson kettőt a Új csatlakozás létesítése/ Make New Connection ikonra. 2. Ha még nincs modem telepítve a Windows-hoz, automatikusan megjelenik ez az ablak. Kattintson a Tovább/ Next gombra. Ha a modem installálása korábban már megtörtént, lapozzon a 9. ponthoz. 3. A modem telepítése előtt a Windows felajánlja a számítógéphez csatlakoztatott modem megvizsgálását. Ennek végrehajtása előtt ellenőrizze, hogy a modem be van-e kapcsolva; illetve azt, hogy más programok nem használják-e éppen a modemet. Kattintson a Tovább / Next gombra. 4. Ha a Windows felismeri a modemet, megjeleníti a típusát. Ha a felismert típus nem megfelelő, kattintson a Módosítás/ Change gombra.

7 Telepítési útmutató 5 5. Ha a felismert modemen módosítani kíván, vagy ha korábban (a 3. pontban) bejelölte a Ne vizsgálja meg a gépet. Modem kijelölése listából/ Don t detect my modem. I will select it from a list pontot, az alábbi ablak jelenik meg. A listából válassza ki a modem gyártóját és típusát, majd kattintson az OK gombra. Ha a modemhez van saját telepítő lemeze, kattintson a Saját lemez/ Have disk gombra. Ha nincs saját telepítő lemeze, és a listában sem találja modemének típusát, válassza a modem sebességének megfelelő Standard Modem -et. 6. Ezután ki kell választani azt a portot, ahová a modem csatlakozik. A leggyakrabban ez a COM1 Kommunikációs port. Ezután kattintson a Tovább/ Next gombra. 7. A következő ablakban válassza ki Magyarország/ Hungary -t, illetve a telefonrendszerének típusát ( Tone - nyomógombos/ Pulse tárcsás), majd kattintson a Tovább/ Next gombra. 8. Végül a modem telepítésének befejezéséhez kattintson a Befejezés/ Finish gombra.

8 Telepítési útmutató 6 9. A megjelenő ablakba írja be: Raiffeisen Expressz, majd válassza ki a használni kívánt modemet, végül kattintson a Tovább/ Next gombra. 10. A Körzetszám / Area Code mezőt hagyja üresen, a Telefonszám/ Phone Number mezőbe pedig gépelje be a következő telefonszámot: Ha nem fővonalra csatlakozik a modem, és ezért a városi vonalhoz valamilyen számot kell tárcsázni, írja azt a telefonszám elé - pl. 9, Nem budapesti telephely esetén a távolsági híváshoz szükséges előválasztót és a körzetszámot is be kell írni - pl. 9,06, Az Országhívószám/ Country code mezőben válassza ki Magyarországot, majd kattintson a Tovább / Next gombra. 11. Kattintson a Befejezés/ Finish gombra. Ezzel elkészült az új, Raiffeisen Expressz nevű csatlakozás, ami a Telefonos hálózat/ Dial-Up Networking ablakban új ikonként is megjelenik. Kattintson kettőt az egérrel erre az ikonra. 12. A megjelenő Kapcsolódás/ Connect to ablakban a Felhasználónév/ User Name mezőbe írja be: cebs1. A Jelszó/ Password mezőbe írja be ugyanezt ismét: cebs1. Jelölje be Jelszó mentése/ Save password jelölőnégyzetet, majd kattintson a Csatlakozás/ Connect gombra. Ennek hatására a modem tárcsázni kezd, és felveszi a kapcsolatot a bankkal. 1 A telefonszám közé írt, két másodperc várakozást eredményez a tárcsázás közben. Helyette alkalmazható a w jel is, mely vonalhangra várakozást jelent. 2 A kilencest (a fővonal kérés számát) csak akkor kell beírni, ha nem fővonalra csatlakozik a modem

9 Telepítési útmutató Rövid időn belül létre kell jönnie a kapcsolatnak. Ekkor a képernyő jobb alsó sarkán, a Tálcán, az óra mellett megjelenik a Telefonos hálózat/ Dial-Up Networking ikon. 14. Jobb egérgombbal duplán klikkelve az ikonra, majd a megjelenő ablakban a Kapcsolat bontása/ Hang Up pontot választva bontsa a kapcsolatot. Megjegyzés: Ha nem jön létre kapcsolat, ellenőrizze, hogy jó telefonszámot adott-e meg, a modem be van-e kapcsolva, jól csatlakozik-e a modem a számítógéphez, telefonvonalhoz. Szükség esetén hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat. 2. A telepítést megelőző lépések Windows NT esetén Windows NT operációs rendszer alatt a Raiffeisen Expressz program futtatásához szükséges a TCP/IP protokoll és a RAS (Távoli elérés szolgáltató/ Remote Access Services) funkció. Ha ezeket korábban nem telepítették, most meg kell tenni. Megjegyzés: Ezen funkciók telepítéséhez Administrator jogosultsággal kell rendelkezni. Ha Ön nem rendelkezik ilyen jogosultsággal, kérjük forduljon a helyi rendszergazdához RAS, modem telepítése 1. Kattintson duplán a Sajátgép/ My Computer ikonra, és azon belül a Telefonos hálózat/ Dial-up Networking ikonra. 2. Ha a RAS még nem került installálásra az Ön gépén, akkor az alábbi ablak jelenik meg. Tegye be a Windows telepítő CD-t a CD meghajtóba, majd kattintson az Telepítés/ Install gombra. Az installáló szoftver telepíti a RAS fájlokat. Ha a RAS már korábban telepítésre került, kövesse a következő, 2.2. A kommunikáció beállítása fejezetben leírt lépéseket.

10 Telepítési útmutató 8 3. A megjelenő ablakban válassza ki azt a modemet amennyiben már korábban telepítette azt a gépén, amivel használni szeretné a Raiffeisen Expresszt, majd kattintson az OK gombra. 4. Ha nincs még modem telepítve, akkor az alábbi ablak is megjelenik. Válassza itt a Igen/ Yes gombot, vagy kattintson a RAS eszköz hozzáadása/ Add RAS Device ablakban az Modem telepítése/ Install Modem gombra. 5. Ekkor a Windows felajánlja, hogy megvizsgálja a számítógéphez csatlakoztatott modemet. Ennek végrehajtása előtt ellenőrizze, hogy a modem be van-e kapcsolva; illetve azt, hogy más programok nem használják-e a modemet. Kattintson a Tovább/ Next gombra, majd kövesse a telepítő utasításait. 6. Ha a felismert modemen módosítani kíván, vagy ha az előző ablakban bejelölte a Ne vizsgálja meg a modemet. Modem kijelölése a listából/ Don t detect my modem. I will select it from a list jelölődobozt, az alábbi ablak jelenik meg. A listából válassza ki a modem gyártóját és típusát, majd kattintson a Tovább/ Next gombra. Ha a modemhez van saját telepítő lemeze, kattintson a Saját lemez/ Have Disk gombra. Ha nincs saját telepítő lemeze, és a listában sem találja modemének típusát, válassza a modem sebességének megfelelő Standard Modem -et. 7. Ezután ki kell választani azt a portot, ahová a modem csatlakozik. A leggyakrabban ez a COM1 Kommunikációs port. Ezután kattintson a Tovább/ Next gombra. 8. Ha első alkalommal telepít modemet, az alábbi ablak is megjelenik. Az első sorban válassza ki Magyarország/ Hungary - t. A második sorba gépelje be saját telephelyének/városának körzetszámát. (Budapesten 1 ). Végül válassza ki a telefonrendszerének típusát ( Tone - nyomógombos / Pulse tárcsás), majd kattintson a

11 Telepítési útmutató 9 Tovább/ Next gombra. 9. A modem telepítése az alábbi ablak megjelenésével befejeződött. Kattintson a Befejezés/ Finish gombra. 10. A Távoli elérés beállításai/ Remote Access Setup ablakban kattintson: a Beállítás/ Configure gombra. A megjelenő Port beállítása/ Configure Port Usage ablakban jelölje be a Csak hívásra/ Dial out only rádiógombot, majd kattintson az OK gombra; a Hálózat/ Network gombra. A megjelenő Hálózati beállítások/ Network Configuration ablakban ellenőrizze, hogy csak a TCP/IP jelölőnégyzet van-e bejelölve, majd kattintson az OK gombra. Végül kattintson a Folytatás/ Continue gombra. Ha a TCP/IP protokoll eddig nem volt telepítve a számítógépre, a Windows most telepíti azt. 11. Végezetül kattintson a Újraindítás/ Restart gombra Kommunikáció beállítása 1. Kattintson duplán a My Computer ikonra, és azon belül a Dial-Up Networking ikonra. 2. Az első alkalommal az alábbi kis ablakban a program figyelmeztet, hogy a számítógép telefonkönyve még üres. Kattintson az OK gombra.

12 Telepítési útmutató Ha már nem üres a telefonkönyv, a következő ablak jelenik meg. Kattintson az Új/ New gombra. 4. A megjelenő ablakba írja be: Raiffeisen Expressz, majd kattintson a Tovább/ Next gombra. 5. A Kiszolgáló/ Server ablakban jelölje be az Internet tárcsázása/ I am calling the Internet jelölődobozt, majd kattintson a Tovább/ Next gombra. 6. A Telefonszám/ Phone Number ablakba írja be a következő telefonszámot: , majd kattintson a Tovább/ Next gombra. Ha nem fővonalra csatlakozik a modem, és ezért a városi vonalhoz valamilyen számot kell tárcsázni, írja azt a telefonszám elé. (Pl. 9, ) Nem budapesti telephely esetén a távolsági híváshoz szükséges előválasztót és a körzetszámot) is be kell írni. (Pl. 9,06, ) 3 A telefonszám közé írt, két másodperc várakozást eredményez a tárcsázás közben. Helyette alkalmazható a w jel is, mely vonalhangra várakozást jelent. 4 A kilencest (a fővonal kérés számát) csak akkor kell beírni, ha nem fővonalra csatlakozik a modem

13 Telepítési útmutató Ezzel a telefonkönyv bejegyzés elkészült, kattintson a Befejezés/ Finish gombra. 8. A Telefonos hálózat/ Dial Up Networking ablakban kattintson az Egyebek/ More gombra, majd válassza a Bejegyzés- és modembeállítások szerkesztése/ Edit entry and modem properties pontot. A megjelenő ablakban a Kiszolgáló/ Server fülre kattintva ellenőrizze, hogy a TCP/IP jelölőnégyzet be van-e jelölve. Ha nincs, jelölje be. 9. Az Adatbiztonság/ Security fülre kattintva ellenőrizze, hogy az Minden hitelesítés elfogadása, nyílt szövegé is/ Accept any authentication including clear text rádiógomb be van-e jelölve. Ha nincs, jelölje be. Kattintson az OK gombra. 10. A Telefonos hálózat/ Dial-up Networking ablakban kattintson a Tárcsázás/ Dial gombra. A megjelenő ablakban a Felhasználó/ User Name mezőbe írja be: cebs1. Jelszó/ Password mezőbe írja be ugyanezt ismét: cebs1. Tartomány/ Domain mezőt hagyja üresen. Jelölje be Jelszó mentése/ Save password jelölődobozt. Ezután kattintson az OK gombra. Ennek hatására a modem tárcsázni kezd, és felveszi a kapcsolatot a bankkal.

14 Telepítési útmutató Ha a kapcsolat létrejött, az első alkalommal megjelenik az alábbi ablak. Jelölje be itt mindkét jelölődobozt, majd kattintson az OK gombra. 12. A kapcsolat létrejötte után a Tálcán megjelenik a Telefonos hálózat/ Dial-Up Networking ikon, az óra mellett. Jobb egérgombbal klikkeljen erre az ikonra és a megjelenő menüben a Vonal bontása/ Hang Up pontot választva bontsa a kapcsolatot. 13. A Windows ekkor rákérdez, hogy valóban bontani akarja-e a kapcsolatot. Kattintson az Igen/ Yes gombra. Megjegyzés: Ha nem jön létre kapcsolat, ellenőrizze, hogy jó telefonszámot adott-e meg, a modem be van-e kapcsolva, jól csatlakozik-e a modem a számítógéphez, telefonvonalhoz. Szükség esetén hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat. 3. A telepítést megelőző lépések Windows 2000 esetén Windows 2000 operációs rendszernél a Raiffeisen Expresszhez szükséges alapbeállítások (TCP/IP protokoll, Dial Up Networking/ Telefonos hálózat) alapesetben települnek, így ezek beállítására nincs szükség Kommunikáció beállítása, modem telepítése 1. Válassza a Start menü Settings/ Beállítások, azon belül a Network and Dial-up connections/ Hálózat és telefonos hálózatok pontján belül a Make New Connection/ Új telefonos hálózat létrehozása pontját. 2. A megjelenő ablakban válassza a Dial-up to the Internet/ Internet tárcsázása pontot, majd kattintson a Next/ Tovább gombra.

15 Telepítési útmutató A megjelenő ablakban jelölje be a Connect using my phone line/ Kapcsolat telefonvonalon keresztül pontot, majd kattintson a Next/ Tovább gombra. 4. Ha még nincs modem telepítve a géphez, következő ablak jelenik meg. Kattintson az Add/ Hozzáadás gombra. Ha korábban már telepített modemet a számítógéphez, folytassa a lépéseket a 10. ponttól. 5. A modem telepítésének megkezdésekor a Windows felajánlja a számítógéphez csatlakoztatott modem megvizsgálását. Ennek végrehajtása előtt ellenőrizze, hogy a modem be van-e kapcsolva; illetve azt, hogy más programok nem használják-e éppen a modemet. Kattintson a Next/ Tovább gombra. 6. Ha a Windows felismeri a modemet, megjeleníti a típusát. Ha a felismert modem megfelelő, kattintson a Next/ Tovább gombra. Ha a felismert típus nem megfelelő, kattintson a Change/ Módosítás gombra.

16 Telepítési útmutató Ha a felismert modemen módosítani kíván, vagy ha korábban (7. pontban) bejelölte a Don t detect my modem. I Will select it from a list./ Ne vizsgálja meg a gépet. Modem kijelölése listából pontot, az alábbi ablak jelenik meg. A listából válassza ki a modem gyártóját és típusát, majd kattintson a Next/ Tovább gombra. Ha a modemhez van saját telepítő lemeze, kattintson a Have Disk.../ Saját lemez gombra. Ha nincs saját telepítő lemeze, és a listában sem találja modemének típusát, válassza modem sebességének megfelelő Standard Modem -et. 8. Ezután ki kell választani azt a portot, ahová a modem csatlakozik. A leggyakrabban ez a COM1 Kommunikációs port. Ezután kattintson a Next/ Tovább gombra. 9. A modem telepítése ezzel befejeződött. A megjelenő ablakban kattintson a Finish/ Befejezés gombra. Az installált modem ekkor megjelenik az alábbi ablakban. Kattintson az OK gombra. 10. Ha létezik már Dial-up networking/ Telefonos hálózat, az alábbi ablak is megjelenik. Válassza a Create a new dial-up connection/ Új telefonos hálózat létrehozása pontot, majd kattintson a Next/ Tovább gombra.

17 Telepítési útmutató A következő ablakban az Area Code/ Körzetszám mezőt hagyja üresen, a Telephone Number/ Telefonszám mezőbe pedig gépelje be a következő telefonszámot: Ha nem fővonalra csatlakozik a modem, és ezért a városi vonalhoz valamilyen számot kell tárcsázni, írja azt a telefonszám elé - pl. 9, Nem budapesti telephely esetén a távolsági híváshoz szükséges előválasztót és a körzetszámot is be kell írni pl. 9,06, Az Country/region name and code/ Országnév és hívószám mezőben válassza ki Hungary/ Magyarország -ot, majd kattintson a Next/ Tovább gombra. 12. A megjelenő ablakban a User Name/ Felhasználói név mezőbe írja be: cebs1. A Jelszó/ Password mezőbe írja be ugyanezt ismét: cebs1, majd kattintson a Next/ Tovább gombra. 13. A megjelenő ablakba írja be: Raiffeisen Expressz, majd kattintson a Next/ Tovább gombra. 14. Kattintson a Finish/ Befejezés gombra. Ezzel elkészült az új, Raiffeisen Expressz nevű csatlakozás. 5 A telefonszám közé írt, két másodperc várakozást eredményez a tárcsázás közben. Helyette alkalmazható a w jel is, mely vonalhangra várakozást jelent. 6 A kilencest (a fővonal kérés számát) csak akkor kell beírni, ha nem fővonalra csatlakozik a modem.

18 Telepítési útmutató A kapcsolat ellenőrzése érdekében válassza a Start menü Settings/ Beállítások pontját, azon belül a Network and Dial-up connections/ Hálózat és telefonos hálózatok ponton belül a Raiffeisen Expressz pontot. A megjelenő ablakban kattintson a Dial/ Tárcsázás gombra. 16. Rövid időn belül létre kell jönnie a kapcsolatnak. Ekkor a képernyő jobb alsó sarkán, a Tálcán, az óra mellett megjelenik a Dial-Up Networking/ Telefonos hálózat ikon. 17. Duplán klikkelve itt a kis ikonra, majd a megjelenő ablakban a Disconnect/ Kapcsolat bontása pontot választva bontsa a kapcsolatot Megjegyzés: Ha nem jön létre kapcsolat, ellenőrizze, hogy jó telefonszámot adott-e meg, a modem be van-e kapcsolva, jól csatlakozik-e a modem a számítógéphez, telefonvonalhoz. Szükség esetén hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat. 4. A telepítést megelőző lépések Windows XP esetén 4.1. Modem telepítése Ha nincs modem telepítve a számítógépére, ennek installálása az első lépés. Telepített modem esetén lapozzon a 4.2-es ponthoz.

19 Telepítési útmutató Válassza a Start menü Vezérlőpult /Control Panel pontját, majd a Nyomtatók és más hardverek/pinters and Other Hardware kategóriát, végül a Telefon és modem beállításai/ Phone and Modem Options pontot. A megjelenő ablakban a Modemek/Modems munkalapon kattintson a Hozzáadás/ Add gombra. 2. A modem telepítésének megkezdésekor a Windows felajánlja a számítógéphez csatlakoztatott modem megvizsgálását. Ennek végrehajtása előtt ellenőrizze, hogy a modem be van-e kapcsolva; illetve azt, hogy más programok nem használják-e éppen a modemet. Kattintson a Tovább/Next gombra. 3. A modem vizsgálata eltarthat néhány percig. 4. Ha a modem felismerése sikeres volt, kattintson a Befejezés/ Finish gombra.

20 Telepítési útmutató A felismert modem megjelenik a Telefon és modem beállításai/ Phone and Modem options ablakban, a telepített modemek listájában. Az ablak bezárásához kattintson az OK gombra. Ha a felismert modem nem megfelelő, egyedileg is beállíthatja a modem típusát: 1. Kattintson a Hozzáadás/ Add gombra, majd a megjelenő ablakban jelölje be a Modemfelismerés kihagyása/ Don t detect my modem. jelölődobozt, és kattintson a Tovább/ Next gombra. 2. A megjelenő ablakban válassza ki a modem gyártóját és típusát, majd kattintson a Tovább/ Next gombra. Ha a modemhez van saját telepítő lemeze, kattintson a Saját lemez/ Have Disk... gombra. Ha nincs saját telepítő lemeze, és a listában sem találja modemének típusát, válassza modem sebességének megfelelő Standard Modem -et. 3. Ezután ki kell választani azt a portot, ahová a modem csatlakozik. A leggyakrabban ez a COM1 Kommunikációs port. Ezután kattintson a Tovább/ Next gombra. 4. A modem telepítése ezzel befejeződött. A megjelenő ablakban kattintson a Befejezés/ Finish gombra. 4.2 Telefonos hálózat beállítása 1. Válassza a Start menü Vezérlőpult/ Control Panel pontját, azon belül a Hálózati és Internetes kapcsolatok/ Network and Internet Connection kategóriát, majd a Hálózati kapcsolatok/network connections ikont, végül az Új kapcsolat létrehozása/ Create a new connection pontot. 2. A megjelenő Új kapcsolat varázsló/ New Connection Wizard ablakban kattintson a Tovább/ Next gombra.

21 Telepítési útmutató A következő ablakban válassza a Kapcsolódás az internethez/ Connect to the Internet pontot, majd kattintson a Tovább/ Next gombra. 4. Válassza a Kézzel állítom be a kapcsolatot/ Set up my connection manually pontot, majd kattintson a Tovább/ Next gombra. 5. Válassza a Kapcsolódás modem segítségével/ Connect using a dial-up modem pontot, majd kattintson a Tovább/ Next gombra. 6. Írja be az internet szolgáltató nevének: Raiffeisen Expressz, majd kattintson a Tovább/ Next gombra.

22 Telepítési útmutató Adja meg a kapcsolat telefonszámát: 06, , majd kattintson a Tovább/ Next gombra. 8. A megjelenő ablakban adja meg a felhasználó nevét és a jelszót: Felhasználó: cebs1. Jelszó: cebs1 9. Erősítse meg a jelszót újbóli begépeléssel, majd távolítsa el az alsó három pont bejelölését és kattintson a Tovább/ Next gombra. 10. A kapcsolat beállítása ezzel befejeződött. Kattintson a Befejezés/ Finish gombra. 11. A kapcsolat ellenőrzése érdekében a megjelenő ablakban kattintson a Tárcsázás/ Dial gombra.

23 Telepítési útmutató Rövid időn belül létre kell jönnie a kapcsolatnak. Ekkor a képernyő jobb alsó sarkán, a Tálcán, az óra mellett megjelenik a Telefonos hálózat/ Dial-Up Networking ikon Duplán kattintva a kis ikonra, majd a megjelenő ablakban a Kapcsolat bontása/ Disconnect gombot választva bontsa a kapcsolatot. Megjegyzés: Ha nem jön létre kapcsolat, ellenőrizze, hogy jó telefonszámot adott-e meg, a modem be van-e kapcsolva, jól csatlakozik-e a modem a számítógéphez, telefonvonalhoz. Szükség esetén hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat. A Raiffeisen Expressz program telepítése 1. Helyezze be a Raiffeisen Expressz telepítő CD-t a CD meghajtóba. 2. Válassza a Start menü Run pontját. 3. A megjelenő ablakba írja be: D:\setup, majd kattintson az OK gombra. Ennek hatására elindul a Raiffeisen Expressz telepítő program. Megjegyzés: Ha nem CD lemezről telepíti a programot, a Browse gombra kattintva is kiválasztható a telepítő program. 4. A program felajánlja a telepítés célkönyvtárának a C:\ Programfiles \ Raiffeisen könyvtárat. Ha ez megfelel Önnek, kattintson a Next gombra. Ha meg kívánja változtatni a célkönyvtárat, kattintson a Browse gombra, és válassza ki a kívánt könyvtárat.

24 Telepítési útmutató Ezután a program telepítése teljesen automatikus. A telepítés végén kattintson a Finish gombra. 6. A program ezután a Start menü Programs pontján belül a Raiffeisen Bank Terminál pontot választva indítható el. Ha a Yes, Launch the program file pontot bejelöli, a program első alkalommal automatikusan elindul. 7. Első bejelentkezéskor a felhasználói név: SYSOP, a jelszó: OK (nagybetűvel!) 8. Első belépéskor automatikusan megjelenik a Kommunikáció beállítása ablak, ahol a Hívható központok közül a Hozzáad gomb segítségével válassza ki a most létrehozott, Raiffeisen Expressz nevű Telefonos hálózat beállítást. Fontos: A SYSOP felhasználó adminisztrátori jogosultsággal rendelkezik a Raiffeisen Expresszben, ezért a kezdeti jelszavát változtassa meg, és a program tényleges felhasználóinak adjon új azonosítót. A továbbiakban az új azonosítókat használják! Internetes kommunikáció Amennyiben Ön a számítógépén rendelkezik internet hozzáféréssel, a Raiffeisen Expressz program és a banki szerver közötti adatcsere - bizonyos napi tételszám és összeg limitek mellett történhet ezen keresztül is, Az internetes kommunikáció alapesetben nincs engedélyezve, használatához külön megállapodás kiegészítés megkötése szükséges. Figyelem: Adatainak biztonsága érdekében a Raiffeisen Expressz emelt szintű, 1024 bites RSA titkosító algoritmust használ, aminek biztosítása érdekében a számítógépén rendelkeznie kell 5.5-ös, vagy magasabb verziójú Internet Explorer-rel. (A program a telepítő CD-n megtalálható). 9. Helyezze be a Raiffeisen Expressz telepítő CD-t a CD meghajtóba. 10. Válassza a Start menü Run pontját. 11. A megjelenő ablakba írja be: D:\setup, majd kattintson az OK gombra. Ennek hatására elindul a Raiffeisen Expressz telepítő program.

25 Telepítési útmutató 23 Megjegyzés: Ha nem CD lemezről telepíti a programot, a Browse gombra kattintva is kiválasztható a telepítő program. 12. A program felajánlja a telepítés célkönyvtárának a C:\ Programfiles \ Raiffeisen könyvtárat. Ha ez megfelel Önnek, kattintson a Next gombra. Ha meg kívánja változtatni a célkönyvtárat, kattintson a Browse gombra, és válassza ki a kívánt könyvtárat. 13. Ezután a program telepítése teljesen automatikus. A telepítés végén kattintson a Finish gombra. 14. A program ezután a Start menü Programs pontján belül a Raiffeisen Bank Terminál pontot választva indítható el. Ha a Yes, Launch the program file pontot bejelöli, a program első alkalommal automatikusan elindul. 15. Első bejelentkezéskor a felhasználói név: SYSOP, a jelszó: OK (nagybetűvel!) 16. Első belépéskor automatikusan megjelenik a Kommunikáció beállítása ablak, ahol: A jobb egérgomb segítségével megjeleníthető gyorsmenüben jelölje be az Internetes IP cím használat pontot. Ha telefonos hálózaton keresztüli internet-kapcsolattal rendelkezik, a Hívható központok közül az ennek megfelelő bejegyzést helyezze át a Hívási sorrend mezőbe. Ha egyéb, állandó internet-hozzáféréssel rendelkezik, válassza a Hálózat -ot a Hívható központok közül. Megjegyzés: Ha az internetes kapcsolatának védelmére tűzfallal rendelkezik, annak paraméterezésénél vegye figyelembe, hogy a Raiffeisen Expressz program a rex.raiffeisen.hu címet és a es portot használja a banki adatcseréhez. Fontos: A SYSOP felhasználó adminisztrátori jogosultsággal rendelkezik a Raiffeisen Expresszben, ezért a kezdeti jelszavát változtassa meg, és a program tényleges felhasználóinak adjon új azonosítót. A továbbiakban az új azonosítókat használják!

26 Telepítési útmutató 24 Hálózatos telepítés A Raiffeisen Expressz hálózatos telepítésével lehetővé válik, hogy több munkaállomásról, több felhasználó is használhassa a programot, megbízásokat rögzíthessenek, csomagokat írhassanak alá. A számlainformációk bankból történő lekérdezése, illetve a megbízások bankba küldése modemes kommunikáció esetében azonban továbbra is csak arról a számítógépről lehetséges, ahová modem van telepítve. A lekérdezett információk azonban már bármelyik számítógépről megjeleníthetők. A Raiffeisen Expressznek nincs külön hálózatos verziója, a hálózatos telepítés megvalósítása megegyezik a sima telepítéssel, azzal a különbséggel, hogy a telepítés célkönyvtárát egy olyan csatlakoztatott hálózati meghajtón kell kijelölni, amely az összes számítógépről ugyanazon betűjelű meghajtónévvel érhető el. (\\servername\sharename formátum nem megfelelő, ebben az esetben a bankba beküldött kérések, megbízások válaszait a rendszer nem tudja megjeleníteni!) A telepítés végrehajtása után, a többi számítógépen is el kell végezni a korábban ismertetett alapfunkciók ellenőrzését, beállítását, de a Raiffeisen Expressz programot már nem kell újra telepíteni, hanem elég egy ikon-t készíteni, amely a telepítés célkönyvtárában található ureq.exe állományra mutat, vagy egy parancsfájlt (batch) készíteni, amely az említett állományt futtatja. Fontos: A megfelelő működés érdekében minden számítógépen ugyanazon betűjelű meghajtóról kell indítani a programot!

DSL kapcsolat létrehozása Windows NT alatt RasPPPoE tárcsázó segítségével

DSL kapcsolat létrehozása Windows NT alatt RasPPPoE tárcsázó segítségével FIGYLELEM!!! Windwos NT operációs rendszer csak a 6a service packkal alkalmas stabil DSL-kapcsolat létesítésére. Kattintson a jobb oldali egérgombbal a Hálózatok ikonra, majd válassza ki a Tulajdonságok

Részletesebben

Internetkonfigurációs követelmények. A számítógép konfigurálása. Beállítások Windows XP alatt

Internetkonfigurációs követelmények. A számítógép konfigurálása. Beállítások Windows XP alatt Internetkonfigurációs követelmények Annak érdekében, hogy csatlakoztatni tudja a Hozzáférési Pontját a Hozzáférési Pont Kezelőhöz, a következő konfigurációs paramétereket kell beállítania a számítógépe

Részletesebben

WinDSL meghajtó program

WinDSL meghajtó program WinDSL meghajtó program Windows 95, 98, ME, NT, 2000, XP operációs rendszerekhez Telepítési útmutató 1.0 es verzió Copyright (c) 2001 Engel Technologieberatung Entwicklung/Verkauf von Soft und Hardware

Részletesebben

Szoftvertelepítési útmutató NPD4758-00 HU

Szoftvertelepítési útmutató NPD4758-00 HU Szoftvertelepítési útmutató NPD4758-00 HU Szoftvertelepítés Megjegyzés az USB-csatlakozáshoz: Ne csatlakoztassa az USB-kábelt, amíg nem kap rá utasítást. Ha megjelenik ez a képernyő, kattintson a Cancel(Mégse)

Részletesebben

1 Rendszerkövetelmények

1 Rendszerkövetelmények 1 Rendszerkövetelmények 1.1 Operációs rendszer Az i-deal2 ajánlatadó alkalmazás a Microsoft.Net és Click Once technológiáin alapul. Ezek használatához legalább Microsoft Windows XP SP2 (Szervízcsomag 2),

Részletesebben

Tájékoztató a kollégiumi internet beállításához

Tájékoztató a kollégiumi internet beállításához Tájékoztató a kollégiumi internet beállításához V 1.3 A támogatott operációs rendszerekhez tartozó leírás hamarosan bıvülni fog, jelenleg a következı leírásokat tartalmazza: Windows XP, Windows Vista,

Részletesebben

OpenVPN kliens telepítése a RITEK Zrt. szervereinek eléréséhez.

OpenVPN kliens telepítése a RITEK Zrt. szervereinek eléréséhez. OpenVPN kliens telepítése a RITEK Zrt. szervereinek eléréséhez. Az OpenVPN kliens programra akkor van szükség, ha egy nyílt Internet elérésű helyről szeretnénk elérni magas biztonság mellett a RITEK Zrt.

Részletesebben

Telepítési útmutató. Ver 1.0

Telepítési útmutató. Ver 1.0 Ver 1.0 FIGYELEM: Csak a készülék által támogatott modemet használja. A Dixell S.p.a nem vállal felelősséget a nem kompatibilis modem használatából eredő esetleges károkért. FIGYELEM: A Dixell S.p.a.

Részletesebben

GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ Készítette A jelen dokumentum tartalma szerzői jogi védelem alatt áll, a mű felhasználói jogai a -t illetik. A dokumentumot az Ügyfél korlátlan számban

Részletesebben

2. lépés A Visszaállítási pont leírása: mezőbe gépeld be: Új alkalmazás telepítése!

2. lépés A Visszaállítási pont leírása: mezőbe gépeld be: Új alkalmazás telepítése! 5.6.2 Laborgyakorlat: Visszaállítási pontok Bevezetés Nyomtasd ki a feladatlapot és végezd el a laborgyakorlat lépéseit! Ezen a laborgyakorlaton egy visszaállítási pontot fogunk létrehozni és a számítógépet

Részletesebben

SSL VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

SSL VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ SSL VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ GIRODIRECT SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBEVEVŐ ÜGYFELEKENEK Verzió: v1.04 Dátum: 2018. január 5. Készítette: A jelen dokumentum tartalma szerzői jogi védelem alatt áll, a mű

Részletesebben

SDX Professional 1.0 Telepítési leírás

SDX Professional 1.0 Telepítési leírás SDX Professional 1.0 Telepítési leírás Készült: 2003. július 21. Utolsó módosítás időpontja: 2004. szeptember 22. E-Group Magyarország Rt. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...3 2. Hardver és szoftver követelmények...3

Részletesebben

M-Files Dokumentumkezelő telepítése

M-Files Dokumentumkezelő telepítése Az Jelen dokumentum a következő fejezetek tartalmazza: a szoftver telepítése az M-Files telepítő programmal; az irattár létrehozása, a felhasználók felvétele az M-Files Server Administrator (szerver) programmal;

Részletesebben

FortiClient VPN-IPSec kliens konfigurációs segédlet

FortiClient VPN-IPSec kliens konfigurációs segédlet FortiClient VPN-IPSec kliens konfigurációs segédlet 1. Letöltési hely A kliens szoftver a következő helyről tölthető le: http://www.forticlient.com/downloads 2. Kompatibilitás A kliens a kompatibilátási

Részletesebben

EDUROAM WI-FI beállítása

EDUROAM WI-FI beállítása EDUROAM WI-FI beállítása Az eduroam oktatási és kutatási intézmények nemzetközi szövetségének a szolgáltatása, amely lehetővé teszi a szövetség tagjainak felhasználói számára, hogy egy másik eduroam szövetségbeli

Részletesebben

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1 KIRA rendszer Telepítési útmutató v1 1. Bevezetés A dokumentáció, illetve a dokumentáció mellékleteként megtalálható állományok segítségével készíthető fel a kliens oldali számítógép a KIRA rendszer működtetésére.

Részletesebben

Bérprogram vásárlásakor az Ügyfélnek e-mailben és levélben is megküldjük a termék letöltéséhez és aktiválásához szükséges termékszámot.

Bérprogram vásárlásakor az Ügyfélnek e-mailben és levélben is megküldjük a termék letöltéséhez és aktiválásához szükséges termékszámot. Telepítés Bérprogram vásárlásakor az Ügyfélnek e-mailben és levélben is megküldjük a termék letöltéséhez és aktiválásához szükséges termékszámot. A programot honlapunkról, az alábbi linkről tudják letölteni:

Részletesebben

MEDITOR 5 KLÓN telepítési segédlete

MEDITOR 5 KLÓN telepítési segédlete MEDITOR 5 KLÓN telepítési segédlete I. Az adatbázis motor telepítése II. A MEDITOR 5 KLÓN program telepítése III. Adatok feltöltése a KLÓN programba I. Adatbázis motor telepítése Kérem, hogy a telepítések

Részletesebben

TvNetTel Internet Kapcsolat Beállítása

TvNetTel Internet Kapcsolat Beállítása TvNetTel Internet Kapcsolat Beállítása A TvNetTel Kft internetes szolgáltatásának igénybevételéhez szükséges a hálózati csatlakozás beállítása a számítógépen vagy routeren. A beállításhoz szükség van a

Részletesebben

Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge

Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge Tartalomjegyzék Bevezetés 2 Szükséges hardver és szoftver konfiguráció 3 Testreszabások lementése előző Solid Edge verzióból 4 Előző Solid

Részletesebben

Magyar Gyors felhasználói útmutató A GW-7100PCI driver telepítése Windows 98, ME, 2000 és XP operációs rendszerek alatt

Magyar Gyors felhasználói útmutató A GW-7100PCI driver telepítése Windows 98, ME, 2000 és XP operációs rendszerek alatt 43 Magyar Gyors felhasználói útmutató Ez a telepítési útmutató végigvezeti Önt a GW-7100PCI adapter és szoftver telepítésének folyamatán. A vezeték nélküli hálózati kapcsolat létrehozásához kövesse a következő

Részletesebben

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com Diva 852 ISDN T/A Gyorstelepítési útmutató www.eicon.com Tartalom Bevezetés... 2 Jelzõlámpák... 2 Kábelek csatlakoztatása... 2 Telepítés Windows 98 alatt... 3 Telepítés Windows Me alatt... 4 Telepítés

Részletesebben

Szilipet programok telepítése Hálózatos (kliens/szerver) telepítés Windows 7 operációs rendszer alatt

Szilipet programok telepítése Hálózatos (kliens/szerver) telepítés Windows 7 operációs rendszer alatt Szilipet programok telepítése Hálózatos (kliens/szerver) telepítés Windows 7 operációs rendszer alatt segédlet A Szilipet programok az adatok tárolásához Firebird adatbázis szervert használnak. Hálózatos

Részletesebben

A Telepítés hajlékonylemezről panelen kattintson az OK gombra.

A Telepítés hajlékonylemezről panelen kattintson az OK gombra. Mivel a Windows 95, 98 és Millenium Edition operációs rendszerek még nem tartalmazzák az ún. PPPoE kapcsolathoz szükséges programot, ezért azt le kell tölteni. Az alábbi tájékoztató a http://www.raspppoe.com/

Részletesebben

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató EPSON Digitális fényképezőgép / Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató Minden jog fenntartva. Jelen kézikönyv a SEIKO EPSON CORPORATION előzetes írásbeli engedélye nélkül sem részben sem egészben nem

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A router webes felületen történő beüzemelése... 2 4. Hibaelhárítás...

Részletesebben

Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D

Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D Tartalomjegyzék 1. Hardver telepítése... 1 2. Számítógép beállításai... 2 3. Bejelentkezés... 4 4. Modem beállítások...

Részletesebben

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról Az Informatikai Igazgatóság minden aktív egyetemi hallgató és munkaviszonnyal rendelkező egyetemi dolgozó részére úgynevezett proxy

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú, router

Netis vezeték nélküli, N típusú, router Netis vezeték nélküli, N típusú, router Gyors üzembe helyezési kézikönyv Típusok: WF-2409/WF2409/WF2409D A csomagolás tartalma (Vezeték nélküli, N típusú, router, hálózati adapter, ethernet kábel, kézikönyv,

Részletesebben

Bluetooth. A Bluetooth kommunikációs adapter beállítása. Microsoft Windows XP/Vista/7 operációs rendszerre. Felhasználói kézikönyv

Bluetooth. A Bluetooth kommunikációs adapter beállítása. Microsoft Windows XP/Vista/7 operációs rendszerre. Felhasználói kézikönyv A kommunikációs adapter beállítása Microsoft Windows XP/Vista/7 operációs rendszerre Felhasználói kézikönyv Használat előtt kérjük, alaposan olvassa el ezt az útmutatót 2 Tartalomjegyzék 1. A kommunikációs

Részletesebben

NINJA kezelői program letöltése és installálása

NINJA kezelői program letöltése és installálása NINJA kezelői program letöltése és installálása A regisztrálás, illetve feltöltés után Ön kapott egy e-mailt tőlünk, melyben leírtuk Önnek a szolgáltatás eléréséhez nélkülözhetetlen, fontos adatokat. A

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Micardo kártyára

Tanúsítvány feltöltése Micardo kártyára Windows operációs rendszeren Tanúsítvány feltöltése Micardo kártyára A termék értékesítésének befejezése miatt a dokumentáció nem kerül frissítésre a továbbiakban. A termék nem támogatja az SHA-256 kriptográfiai

Részletesebben

Telepítés, újratelepítés több számítógépre, hálózatos telepítés Kulcs-Bér program

Telepítés, újratelepítés több számítógépre, hálózatos telepítés Kulcs-Bér program Telepítés, újratelepítés több számítógépre, hálózatos telepítés Kulcs-Bér program A Kulcs-Soft programok telepítése (újratelepítése) előtt javasolt Adatmentést készíteni a számítógépen található összes

Részletesebben

DWL-G520 AirPlus Xtreme G 2,4GHz Vezeték nélküli PCI Adapter

DWL-G520 AirPlus Xtreme G 2,4GHz Vezeték nélküli PCI Adapter Ez a termék a következő operációs rendszereket támogatja: Windows XP, Windows 2000, Windows Me, Windows 98SE DWL-G520 AirPlus Xtreme G 2,4GHz Vezeték nélküli PCI Adapter Előfeltételek Legalább az alábbiakkal

Részletesebben

DWL-G122 Vezeték nélküli USB Adapter. CD-ROM (amely tartalmazza a drivereket, a használati útmutatót és a garanciát)

DWL-G122 Vezeték nélküli USB Adapter. CD-ROM (amely tartalmazza a drivereket, a használati útmutatót és a garanciát) A termék a következő operációs rendszerekkel működik: Windows XP, Windows 2000, Windows Me, Windows 98se DWL-G122 AirPlus G Nagysebességű 802.11g USB Vezeték nélküli Adapter Kezdő lépések Legalább az alábbiakkal

Részletesebben

Gyors telepítési kézikönyv

Gyors telepítési kézikönyv netis Vezeték nélküli, N router Gyors telepítési kézikönyv 1. A csomagolás tartalma (Vezeték nélküli,n Router, Hálózati adapter, Ethernet kábel, Kézikönyv) * A kézikönyv, az összes, Netis, 150Mbps/300Mbps

Részletesebben

Általános soros sín (USB) Felhasználói útmutató Rendszerigény Nyomtatója beépített USB portja az alábbi minimális rendszerkonfiguráció mellett használ

Általános soros sín (USB) Felhasználói útmutató Rendszerigény Nyomtatója beépített USB portja az alábbi minimális rendszerkonfiguráció mellett használ Általános soros sín (USB) Felhasználói útmutató Rendszerigény Nyomtatója beépített USB portja az alábbi minimális rendszerkonfiguráció mellett használható: USB porttal rendelkező PC Microsoft Windows 98,

Részletesebben

Modem telepítése Windows 98 alatt

Modem telepítése Windows 98 alatt A modem, legyen az külső kommunikációs portra köthető, vagy belső kártya, egy illesztő program által vezérelhető. A gyártók mindig mellékelnek az eszközhöz egy CD-t vagy floppyt, mely tartalmazza a szükséges

Részletesebben

15.5.1 Laborgyakorlat: Egy vezeték nélküli NIC beszerelése

15.5.1 Laborgyakorlat: Egy vezeték nélküli NIC beszerelése 15.5.1 Laborgyakorlat: Egy vezeték nélküli NIC beszerelése Bevezetés Nyomtasd ki a laborgyakorlatot, és végezd el a lépéseit! A laborgyakorlat során egy vezeték nélküli hálózati kártya beszerelését és

Részletesebben

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató Bluetooth párosítás Felhasználói útmutató Copyright 2012, 2016 HP Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation az Egyesült Államokban bejegyzett védjegyei.

Részletesebben

Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0

Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0 Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0 Az Ön letölthető fájl tartalmazza az Evolut Főkönyv 2013. program telepítőjét. A jelen leírás olyan telepítésre vonatkozik, amikor Ön

Részletesebben

Csatlakozás a BME eduroam hálózatához Setting up the BUTE eduroam network

Csatlakozás a BME eduroam hálózatához Setting up the BUTE eduroam network Csatlakozás a BME eduroam hálózatához Setting up the BUTE eduroam network Table of Contents Windows 7... 2 Windows 8... 6 Windows Phone... 11 Android... 12 iphone... 14 Linux (Debian)... 20 Sebők Márton

Részletesebben

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Modell szám: DL4201 Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A modem webes felületen történő beüzemelése...

Részletesebben

FTP Az FTP jelentése: File Transfer Protocol. Ennek a segítségével lehet távoli szerverek és a saját gépünk között nagyobb állományokat mozgatni. Ugyanez a módszer alkalmas arra, hogy a kari web-szerveren

Részletesebben

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardver telepítése. PU011 Sweex 1 portos párhuzamos PCI expressz kártya

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardver telepítése. PU011 Sweex 1 portos párhuzamos PCI expressz kártya PU011 Sweex 1 portos párhuzamos PCI expressz kártya A termék bemutatása Szélsőséges hőmérséklettől óvja a PU011 kártyát. Ne tegye ki közvetlen napsugárzásnak, és ne helyezze fűtőszerkezetek közelébe. A

Részletesebben

5.4.2 Laborgyakorlat: A Windows XP telepítése

5.4.2 Laborgyakorlat: A Windows XP telepítése 5.4.2 Laborgyakorlat: A Windows XP telepítése Bevezetés Nyomtasd ki a laborgyakorlatot és végezd el lépéseit! A laborgyakorlat során a Windows XP operációs rendszert fogjuk telepíteni. Szükséges eszközök

Részletesebben

STATISTICA VERSION 13 CONCURRENT NETWORK TELEPÍTÉSE

STATISTICA VERSION 13 CONCURRENT NETWORK TELEPÍTÉSE Megjegyzések STATISTICA VERSION 13 CONCURRENT NETWORK TELEPÍTÉSE 1. A konkurrens hálózati verzió telepítése két részből áll: a) szerver telepítés, és b) munkaállomás telepítés minden kliensen. Ezzel szemben,

Részletesebben

Gyors üzembe helyezési kézikönyv

Gyors üzembe helyezési kézikönyv Netis vezeték nélküli, kétsávos router Gyors üzembe helyezési kézikönyv WF2471/WF2471D A csomagolás tartalma (Két sávos router, hálózati adapter, ethernet kábel, kézikönyv) 1. Csatlakozás 1. Kapcsolja

Részletesebben

E-Freight beállítási segédlet

E-Freight beállítási segédlet E-Freight beállítási segédlet Az E-Freight rendszer működéséhez szükséges programok és beállítások v08 A legújabb verzióért kérjük, olvassa be az alábbi kódot: 1. Támogatott böngészők Az E-Freight az Internet

Részletesebben

1. Gyakorlat: Telepítés: Windows Server 2008 R2 Enterprise, Core, Windows 7

1. Gyakorlat: Telepítés: Windows Server 2008 R2 Enterprise, Core, Windows 7 1. Gyakorlat: Telepítés: Windows Server 2008 R2 Enterprise, Core, Windows 7 1.1. Új virtuális gép és Windows Server 2008 R2 Enterprise alap lemez létrehozása 1.2. A differenciális lemezek és a két új virtuális

Részletesebben

T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével

T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével Tartalomjegyzék 1 Készülékek / mobiltelefonok telepítése 3 1.1 Infravörös kapcsolat Win2000 és WinXP operációs rendszerrel 3 1.2

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter

Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter Gyors üzembe helyezési útmutató WF-2109, WF-2111, WF-2116, WF-2119, WF-2119S, WF-2120, WF-2123, WF-2150, WF-2151, WF-2190, WF-2503 1 A csomag tartalma A csomag,

Részletesebben

NPS-520. Rövid kezelési útmutató. MFP nyomtatókiszolgáló. Verziószám 1.00 2. kiadás 2007/1. Copyright 2007. Minden jog fenntartva.

NPS-520. Rövid kezelési útmutató. MFP nyomtatókiszolgáló. Verziószám 1.00 2. kiadás 2007/1. Copyright 2007. Minden jog fenntartva. NPS-520 MFP nyomtatókiszolgáló Rövid kezelési útmutató Verziószám 1.00 2. kiadás 2007/1 Copyright 2007. Minden jog fenntartva. Áttekintés Az NPS-520 nyomtatókiszolgáló egy Ethernet porttal és egy USB (v2.0)

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont Netis Vezetéknélküli Hozzáférési Pont Felhasználói Kézikönyv Netis Vezetéknélküli Hozzáférési Pont Felhasználói Kézikönyv 1. A csomag tartalma

Részletesebben

802.11b/g WLAN USB adapter. Wi-Fi detektorral. Gyors telepítési útmutató

802.11b/g WLAN USB adapter. Wi-Fi detektorral. Gyors telepítési útmutató CMP-WIFIFIND10 802.11b/g WLAN USB adapter Wi-Fi detektorral Gyors telepítési útmutató 802.11b/g WLAN USB adapter Wi-Fi detektorral Gyors telepítési útmutató *A Wi-Fi Detektor feltöltése: 1. Vegye le a

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv AE6000 Vezeték nélküli, kétsávos mini USB AC580 adapter a Tartalom Termék-összefoglaló Funkciók 1 Telepítés Telepítés 2 Vezeték nélküli hálózati beállítások Wi-Fi védett telepítés

Részletesebben

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások 265ced1609a17cf1a5979880a2ad364653895ae8 Index _ Amadeus szoftvertelepítő 3 _ Rendszerkövetelmények 3 Támogatott operációs rendszerek 3

Részletesebben

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardver telepítése. PU013 Sweex 1 portos párhuzamos és 2 portos soros PCI kártya

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardver telepítése. PU013 Sweex 1 portos párhuzamos és 2 portos soros PCI kártya PU013 Sweex 1 portos párhuzamos és 2 portos soros PCI kártya A termék bemutatása Szélsőséges hőmérséklettől óvja a PU013 kártyát. Ne tegye ki közvetlen napsugárzásnak, és ne helyezze fűtőszerkezetek közelébe.

Részletesebben

A CCL program használatbavétele

A CCL program használatbavétele A CCL program használatbavétele Tartalomjegyzék 1.1 Hardver és szoftverkövetelmények... 2 1.2 CCL program telepítése hálózatba. Telepítés szerver számítógépre... 2 1.3 Cégek... 6 1.3.1 Egy céges felhasználás....

Részletesebben

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB Figyelem! Ne tegye ki a Sweex Wireless 300N Adapter USB szélsőséges hőmérsékleti viszonyoknak. Ne tegye ki a készüléket közvetlen napsugárzásnak, és ne helyezze azt

Részletesebben

DWL-G650+ AirPlus G+ 2,4GHz Vezeték

DWL-G650+ AirPlus G+ 2,4GHz Vezeték Ez a termék a következő operációs rendszereket támogatja: Windows XP, Windows 2000, Windows Me, Windows 98se Előfeltételek Ellenőrizze a doboz tartalmát Ezek a DWL-G650+ dobozában található elemek: DWL-G650+

Részletesebben

DSL kapcsolat létrehozása Windows 2000 alatt RasPPPoE tárcsázó segítségével

DSL kapcsolat létrehozása Windows 2000 alatt RasPPPoE tárcsázó segítségével Kattintson a Startmenüre, majd válassza a Hálózati és telefonos kapcsolatok pontot. Ezen belül kattintson jobb gombbal a Helyi kapcsolat ikonra, és válassza az előugró menüből a Tulajdonságok pontot. A

Részletesebben

Hálózati betekint ő program telepítése mobil telefonra. Symbian. alarm shop. Windows mobile Android IPhone Blackberry

Hálózati betekint ő program telepítése mobil telefonra. Symbian. alarm shop. Windows mobile Android IPhone Blackberry Glover Electric kft. www.visiotech.hu Hálózati betekint ő program telepítése mobil telefonra. Symbian Windows mobile Android IPhone Blackberry 1.Symbian Operációs Rendszer 1. Először telepítenie kell a

Részletesebben

Telenor Webiroda. Kezdő lépések

Telenor Webiroda. Kezdő lépések Telenor Webiroda Kezdő lépések Virtuális Tárgyaló Tartalom 1. Bevezetés...2 2. A szolgáltatás elérése és a kliensprogram letöltése...3 3. A kliensprogram telepítése...6 4. A Virtuális Tárgyaló használatba

Részletesebben

Hálózati kapcsolathoz Windowst használó ügyfeleknek

Hálózati kapcsolathoz Windowst használó ügyfeleknek Hálózati kapcsolathoz Windowst használó ügyfeleknek Ha különböző operációs rendszert, vagy architektúrát használ szerverhez vagy klienshez, előfordulhat, hogy a kapcsolat nem működik megfelelően a kézikönyv

Részletesebben

A B C D. 2 Telepítse a meghajtóprogramot. 3 Nincs szükség semmilyen lépésre 4 MD-3100 USB ADSL MODEM. Termékismertetõ

A B C D. 2 Telepítse a meghajtóprogramot. 3 Nincs szükség semmilyen lépésre 4 MD-3100 USB ADSL MODEM. Termékismertetõ MD-300 USB ADSL MODEM Termékismertetõ A. Tápfeszültség kijelzõ (be: USB-hez csatlakoztatva és a PC be van kapcsolva / ki: nincs csatlakoztatva vagy a PC ki van kapcsolva. B. ADSL LINK jelzõfény (villog:

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ ÜZEMBEHELYEZÉSI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ ÜZEMBEHELYEZÉSI KÉZIKÖNYV "REGISZTER" rendszerek FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ ÜZEMBEHELYEZÉSI KÉZIKÖNYV A népesség-nyilvántartás helyi rendszeréhez IBM PC számítógépre 4.0 Verzió Készítette: eközig ZRT. Készült: 2011. március Jelen

Részletesebben

OCSP Stapling. Az SSL kapcsolatok sebességének növelése Apache, IIS és NginX szerverek esetén 1(10)

OCSP Stapling. Az SSL kapcsolatok sebességének növelése Apache, IIS és NginX szerverek esetén 1(10) OCSP Stapling Az SSL kapcsolatok sebességének növelése Apache, IIS és NginX szerverek esetén 1(10) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. OCSP Stapling támogatással rendelkező webszerverek...

Részletesebben

WIN-TAX programrendszer frissítése

WIN-TAX programrendszer frissítése WIN-TAX programrendszer frissítése A WIN-TAX programrendszert a verzió érvényességének lejártakor illetve jelentősebb változás esetén (pl.: elkészült fejlesztések, munkahelyi hálózati szinkronitás miatt)

Részletesebben

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató Bluetooth párosítás Felhasználói útmutató Copyright 2012 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation az Egyesült Államokban bejegyzett védjegyei.

Részletesebben

Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez

Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez 1. OKM 2007 FIT-JELENTÉS ASZTALI HÁTTÉRALKALMAZÁS telepítése 2. Adobe Acrobat Reader telepítése 3. Adobe SVG Viewer plugin telepítése Internet Explorerhez

Részletesebben

Oktatás. WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken. SZTE Egyetemi Számítóközpont

Oktatás. WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken. SZTE Egyetemi Számítóközpont Oktatás WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken SZTE Egyetemi Számítóközpont WLAN kapcsolat beállítása 1 Tartalom Windows XP... 2 Tanúsítvány telepítése... 2 WPA2 védett

Részletesebben

Az EV3. Az EV3 technológia csatlakoztatása. LEGO.com/mindstorms. Az EV3 Brick (Tégla) csatlakoztatása a számítógéphez

Az EV3. Az EV3 technológia csatlakoztatása. LEGO.com/mindstorms. Az EV3 Brick (Tégla) csatlakoztatása a számítógéphez Az EV3 csatlakoztatása Az EV3 Brick (Tégla) csatlakoztatása a számítógéphez Csatlakoztassuk az EV3 Brick-et a számítógépünkhöz USB kábellel, vagy vezeték nélküli módon Bluetooth vagy Wi-Fi segítségével.

Részletesebben

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre Easton420 Automata Telefon hangrögzítő V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre A mellékelt telepítő CD-t helyezze a számítógép lemez olvasó egységbe, várja meg az automatikus indítási képernyőt. Majd válassza

Részletesebben

Kezdő lépések Microsoft Outlook

Kezdő lépések Microsoft Outlook Kezdő lépések Microsoft Outlook A Central Europe On-Demand Zrt. által, a Telenor Magyarország Zrt. részére nyújtott szolgáltatások rövid kezelési útmutatója 1 Tartalom Áttekintés... 3 MAPI mailbox konfiguráció

Részletesebben

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év Ajánlott konfiguráció A program hardverigénye: Konfiguráció: 2800 MHz processzor 512 Mbyte memória (RAM) / Szerver gépen 1G memória (RAM) Lézernyomtató

Részletesebben

Az MA-660 eszközillesztő program telepítése

Az MA-660 eszközillesztő program telepítése 1. oldal, összesen: 14 Az MA-660 eszközillesztő program telepítése Megjegyzés: A hardver telepítésének megkezdéséhez helyezze be az Handset Manager szoftver CD-lemezt a számítógép CD-ROM-meghajtójába,

Részletesebben

Útmutató a vezeték nélküli hálózat beállításához NPD4759-00 HU

Útmutató a vezeték nélküli hálózat beállításához NPD4759-00 HU Útmutató a vezeték nélküli hálózat beállításához NPD4759-00 HU A hálózat ellenőrzése Ellenőrizze számítógépe hálózati beállításait, majd határozza meg a következő teendőket. Kövesse a saját, környezetére

Részletesebben

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra Nyomtató telepítése A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra duplán kattintva kezdeményezhetjük.

Részletesebben

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése ÁNYK53 Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése Az ÁNYK53 egy keretprogram, ami a személyi jövedelemadó bevallás (SZJA,

Részletesebben

telepítési útmutató K&H Bank Zrt.

telepítési útmutató K&H Bank Zrt. K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu telepítési útmutató K&H e-bank Budapest, 2015. március 09. K&H e-bank

Részletesebben

DWL-G650 AirPlus Xtreme G 2.4GHz Vezeték nélküli Cardbus Adapter

DWL-G650 AirPlus Xtreme G 2.4GHz Vezeték nélküli Cardbus Adapter A termék a következő operációs rendszerekkel működik: Windows XP, Windows 2000, Windows Me, Windows 98se DWL-G650 AirPlus Xtreme G 2.4GHz Vezeték nélküli Cardbus Adapter Kezdő lépések Legalább az alábbiakkal

Részletesebben

12.2.2 Laborgyakorlat: A Windows XP haladó telepítése

12.2.2 Laborgyakorlat: A Windows XP haladó telepítése 12.2.2 Laborgyakorlat: A Windows XP haladó telepítése Bevezetés Nyomtasd ki a laborgyakorlatot és végezd el lépéseit! Ebben a laborgyakorlatban automatizálva fogjuk telepíteni a Windows XP Professional

Részletesebben

A telepítési útmutató tartalma

A telepítési útmutató tartalma 1 A telepítési útmutató tartalma 3 Kompatibilitás és rendszerkövetelmények A telepítési folyamat röviden 4 A telepítés indítása 5 Adatbáziskezelő beállítása / telepítése 8 Telepítési módozatok 11 Az ENSO

Részletesebben

11.4.1 Laborgyakorlat: Hálózati kártya telepítése

11.4.1 Laborgyakorlat: Hálózati kártya telepítése 11.4.1 Laborgyakorlat: Hálózati kártya telepítése Bevezetés Nyomtasd ki a laborgyakorlatot és oldd meg a feladatokat! Ezen a laborgyakorlaton hálózati kártyát fogunk telepíteni, ellenőrizzük a működését,

Részletesebben

Vodafone GPRS Kapcsolat létrehozása Win XP alatt a Connect Me használata nélkül. A képek a Win XP Professional angol verziójából származnak

Vodafone GPRS Kapcsolat létrehozása Win XP alatt a Connect Me használata nélkül. A képek a Win XP Professional angol verziójából származnak Vodafone GPRS Kapcsolat létrehozása Win XP alatt a Connect Me használata nélkül A képek a Win XP Professional angol verziójából származnak Start menü Magyar verzió esetén Start menü Kapcsolódás Összes

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2008 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

Tanúsítványkérelem készítése, tanúsítvány telepítése Microsoft Internet Information szerveren

Tanúsítványkérelem készítése, tanúsítvány telepítése Microsoft Internet Information szerveren Tanúsítványkérelem készítése, tanúsítvány telepítése Microsoft Internet Information szerveren Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS...3 2. A MICROSOFT IIS INDÍTÁSA...3 3. TITKOS KULCS GENERÁLÁSA...3 4. TANÚSÍTVÁNYKÉRELEM

Részletesebben

ACTUAL Ügyviteli Rendszer TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ. Felhasználói kézikönyv

ACTUAL Ügyviteli Rendszer TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ. Felhasználói kézikönyv ACTUAL Ügyviteli Rendszer TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ Felhasználói kézikönyv Tartalom Tartalom A program telepítése 2 A PROGRAM HARDVER- ÉS SZOFTVERIGÉNYE: 2 Szoftverigény: 2 Hardverigény: 2 VÉGFELHASZNÁLÓI SZERZŐDÉS:

Részletesebben

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás Telepítési leírás 1.0.0.8 verzió A dokumentum készült: 2004. július 1. Utolsó módosítás időpontja: 2004. június 21. A dokumentumot készítette:

Részletesebben

A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows7 operációs rendszer és Internet Explorer 8-es verziójú böngésző esetén

A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows7 operációs rendszer és Internet Explorer 8-es verziójú böngésző esetén A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows7 operációs rendszer és Internet Explorer 8-es verziójú böngésző esetén Tartalomjegyzék 1. A CAPICOM ACTIVEX KOMPONENS TELEPÍTÉSE...3

Részletesebben

A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója. Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS

A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója. Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS 1 TARTALOM Főalkatrészek. 3 Telepítési útmutató...5 A Bluetooth telepítése....17 A

Részletesebben

VisualBaker Telepítési útmutató

VisualBaker Telepítési útmutató VisualBaker Telepítési útmutató Office Hungary Bt web: www.visualbaker.hu e-mail: info@visualbaker.hu Tartalomjegyzék: Telepítési útmutató... 1 Tartalomjegyzék:... 2 Első lépések:... 3 Telepítési kulcs...

Részletesebben

Windows Vista Telepítési útmutató

Windows Vista Telepítési útmutató Windows Vista Telepítési útmutató A számítógép használata előtt be kell állítania a hardvert és telepíteni kell az illesztőprogramot. A megfelelő beállítás és telepítés érdekében olvassa el a Gyorstelepítési

Részletesebben

Gyorsindítási útmutató

Gyorsindítási útmutató Enterprise Network Center Gyorsindítási útmutató Hálózatkezelő rendszer 1.2-es verzió 1. kiadás, 2011/3 ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI ADATOK Felhasználói root név Jelszó root Az ENC bemutatása Az Enterprise

Részletesebben

SZERVIZ 7. a kreatív rendszerprogram. Telepítési dokumentáció Szerviz7 DEMO alkalmazásokhoz. Verzió: 08/ 2010

SZERVIZ 7. a kreatív rendszerprogram. Telepítési dokumentáció Szerviz7 DEMO alkalmazásokhoz. Verzió: 08/ 2010 SZERVIZ 7 a kreatív rendszerprogram Telepítési dokumentáció Szerviz7 DEMO alkalmazásokhoz Verzió: 08/ 2010 3Sz-s Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Postacím és operatív telephely: 1158 Budapest, Jánoshida

Részletesebben

Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához

Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához Készítette: Szentgyörgyi Attila Turcsányi Tamás Web: http://www.wyonair.com E-mail: 2008. november 8. TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Image Processor BarCode Service. Felhasználói és üzemeltetői kézikönyv

Image Processor BarCode Service. Felhasználói és üzemeltetői kézikönyv Image Processor BarCode Service Áttekintés CIP-BarCode alkalmazás a Canon Image Processor programcsomag egyik tagja. A program feladata, hogy sokoldalú eszközt biztosítson képállományok dokumentumkezelési

Részletesebben

1. DVNAV letöltése és telepítése

1. DVNAV letöltése és telepítése 1. DVNAV letöltése és telepítése A Drén és Valner Szoftver Kft által készített DVNAV programmal lehetőség van a számlázó program által elkészített XML-ek NAV-hoz történő eljuttatására, majd a számlákról

Részletesebben

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez CareLink Personal telepítési útmutató Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez A CareLink USB illesztőprogram telepítése A CareLink USB illesztőprogramot telepíteni kell. Ez az illesztőprogram

Részletesebben