A 305/2011-es (EU) rendelet 29. cikke szerint kijelölve HEMPACORE AQ tűzvédelméhez. Lundtoftegårdsvej 91 DK-2800 Kgs.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A 305/2011-es (EU) rendelet 29. cikke szerint kijelölve HEMPACORE AQ 48860. tűzvédelméhez. Lundtoftegårdsvej 91 DK-2800 Kgs."

Átírás

1 Az Katalán Építéstechnológiai Intézet Wellington, 19 ES Barcelona Tel: (+34) A 305/2011-es (EU) rendelet 29. cikke szerint kijelölve tagja Európai Műszaki Értékelés ETA 13/1054/ Általános rész Az építési termék kereskedelmi elnevezése Építési termék besorolása Gyártó Gyártó üzem(ek) HEMPACORE AQ Reaktív bevonatok acélszerkezetek tűzvédelméhez Hempel A/S Lundtoftegårdsvej 91 DK-2800 Kgs. Lyngby Dánia Az IteC N melléklete szerint A jelen Európai Műszaki Értékelés 17 oldalból áll, és 2 mellékletet is tartalmaz, amelyek az értékelés szerves részét képezik. Az N melléklet bizalmas információkat tartalmaz, és az Európai Műszaki Értékelés nyilvánosságra hozatalakor nem képezte annak részét. A jelen Európai Műszaki Értékelés kiadása a 305/2011 (EU) rendelettel összhangban az Európai Értékelési Dokumentumként (European Assessment Document, EAD) használt 018. sz. ETAG áprilisi kiadású 1. része és a novemberi kiadású 2. része alapján történt.

2 A 13/1054. sz én kiadott Európai Műszaki Értékelés (ETA) 18/2. oldala Általános észrevételek A jelen Európai Műszaki Értékelés más nyelvekre való fordításainak teljes mértékben meg kell felelnie az eredeti dokumentumnak, és ezt fel kell tüntetni. Noha alapesetben a jelen Európai Műszaki Értékelés (a fent hivatkozott bizalmas melléklet(ek) kivételével) csak teljes terjedelmében közölhető (az elektronikus úton történő továbbítást is ideértve), a Műszaki Értékelést kiadó testület írásbeli engedélyével részleges másolat készíthető; ebben az esetben kötelező feltüntetni, hogy részleges másolatról van szó. Az Európai Műszaki Értékelés specifikus részei 1 A termék műszaki leírása A HEMPACORE AQ szórásra, illetve kis felületek esetében ecsettel történő alkalmazásra szánt, vízalapú reaktív bevonat. A tűzvédelemre alkalmazott reaktív bevonatrendszerek az alapozóból, az égéskésleltető bevonatból és adott esetben a környezeti felhasználási körülmények függvényében az átvonó festékből állnak (lásd a 2. szakaszt). Az 1. táblázatban bemutatott valamennyi rendszert az Európai Műszaki Engedély 3. opciójának értelmében, az ETAG részében leírtaknak megfelelően értékeltek. 1. táblázat: A reaktív bevonatrendszer összetevői. Alapozó Reaktív bevonat Átvonó festék Kétkomponensű epoxi, például: Hempel s Shopprimer E (1) Hempadur (1) Hemudur (2) Hempadur (1) (3) Rövid-/középolajos alkidok, például: Hempaquick primer (1) Hemulin primer (2) Kétkomponensű, magas cinktartalmú epoxi, például: Hempadur Zinc (1) Akril, például: Hempel s (1) Hemucryl primer (2) Egykomponensű epoxi, például: Hempel s Uniprimer (1) (1) Oldószer alapú (2) Vizes hígítású (3) Csak galvanizált acélon való felhasználásra HEMPACORE AQ Hemucryl Enamel Hempathane fast dry Hempathane HS Hempathane Topcoat Hempatex Hi-build Hempatex Enamel Hempel s Metallic Paint 52410

3 A 13/1054. sz én kiadott Európai Műszaki Értékelés (ETA) 18/3. oldala 2 A vonatkozó EAD szerinti felhasználási cél(ok) meghatározása A HEMPACORE AQ a szerkezeti acélból készült gerendák és oszlopok tűzvédelmére alkalmazott olyan reaktív bevonatrendszer, amelynek tűzállósági időtartama megfelel az EN szabványnak. 1 A HEMPACORE AQ a legfeljebb az 1. mellékletben foglalt tűzállósági besorolású különféle méretű nyitott szelvények (H és I) tűzvédelmére szolgál, a C-os tervezésihőmérséklet-tartományban. A HEMPACORE AQ részletes tűzvédelmi alkalmazási területeit az 1. melléklet mutatja be. A környezeti viszonyok tekintetében a reaktív bevonatrendszerek az alábbi felhasználási célokra szolgálnak: HEMPACORE AQ rendszerek az 1. táblázatban meghatározott átvonó festékkel: Y típusú felhasználási kategória HEMPACORE AQ rendszerek átvonó festék nélkül: Z1 típusú felhasználási kategória Az alábbi környezeti felhasználási kategóriákat az ETAG részének szakasza rögzíti. Y típus: beltéri és időjárási hatásnak közvetlenül nem kitett felületeken történő felhasználásra (ideértve a Z1 típust és Z2 típust) Z1 típus: magas páratartalmú helyeken beltéri felhasználásra (ideértve a Z2 típust) Z2 típus: beltéri felhasználásra A jelen ETA-ban foglalt előírások a HEMPACORE AQ tűzvédelemre szolgáló reaktív bevonat legalább 10 éves becsült élettartamán alapulnak, feltéve, hogy teljesülnek a gyártó a beüzemelési, felhasználási és karbantartási utasításainak feltételei. Ezek az előírások a technika jelenlegi állásán és az elérhető ismereteken és tapasztalatokon alapulnak. Az építőipari termék élettartamára vonatkozó adott utalások nem tekinthetők garanciának, kizárólag a megfelelő termékek kiválasztásához használhatók a szerkezetek várható, gazdaságossági szempontból ésszerű élettartama fényében. 1 EN : 2007+A1:2009 Épületszerkezetek és építési termékek tűzvédelmi osztályozása, 2. rész: Osztályba sorolás (a szellőzési rendszerek kivételével) a tűzállósági vizsgálatok eredményeinek felhasználásával.

4 A 13/1054. sz én kiadott Európai Műszaki Értékelés (ETA) 18/4. oldala 3 A termék korrózió elleni védőképessége és az értékelésére használt eljárások megnevezése A HEMPACORE AQ tervezett felhasználás szerinti alkalmasságának meghatározását a 2. és 3. alapvető követelmények figyelembevételével a Tűzvédelmi termékek 1. rész (ETAG 018) alapján végezték. Általános rész (2013. április) és 2. rész: EAD-ként használt reaktív bevonatok acélszerkezetek tűzvédelméhez (2011. november). 2. táblázat: A termék korrózió elleni védőképessége Terméktípus: HEMPACORE AQ Tervezett felhasználás: Acélszerkezetek részeinek tűzvédelme Alapvető követelmények Lényeges jellemzők Korrózió elleni védőképesség BWR 2 Tűzbiztonság BWR 3 Higiénia, egészség- és környezetvédelem A termék korrózió elleni védőképességével kapcsolatos általános szempontok Tűzveszélyesség Tűzállóság Izzó tűznek való kitettség Veszélyes anyagok felszabadulása Tartósság 3.1 Az értékeléshez használt eljárások Tűzveszélyesség az 1. táblázat szerinti átvonó festékkel átvonó réteg nélkül B-s1,d0 Lásd 1. melléklet Az EN szabványnak való megfelelőség Nincsenek veszélyes anyagok (lásd 3.1.4) Y típus Z1 típus A reaktív bevonatrendszer (beleértve az 1. táblázatban felsorolt összes alapozót és átvonó festéket) teljesítményének meghatározása az EN szabvány szerint történt Tűzállóság Az EN szabvány szerint tesztelve és értékelve; a tűzállósági osztályok meghatározása az EN szabványnak megfelelően történt Izzó tűznek való kitettség Az EN szabvány ( A melléklet) szerint megvizsgálták a termék izzó tűznek való kitettségét, és a kapott tűzgörbe alapján a termék megfelel az EN szabványban meghatározott követelményeknek. 2 EN : 2007+A1:2009 Épületszerkezetek és építési termékek tűzvédelmi osztályozása. 1. rész: Osztályba sorolás a tűzveszélyességi vizsgálatok eredményeinek felhasználásával 3 EN :2010 Szerkezetek tűzállóságához való hozzájárulás meghatározásának vizsgálati módszerei 8. rész: Acélszerkezetek járulékos reaktív védelme.

5 A 13/1054. sz én kiadott Európai Műszaki Értékelés (ETA) 18/5. oldala Veszélyes anyagok felszabadulása A gyártó nyilatkozata szerint a termékspecifikációt összevetették az EK honlapján szereplő adatbázisban felsorolt szabályozott veszélyes anyagokkal, a KEH Szakértői Csoport A CDP irányelv szerinti építési termékekkel potenciálisan kapcsolatos szabályozott veszélyes anyagok tájékoztató jegyzékével (DS 041/ , március 22-i módosítás), a REACH XVII. és XIV. mellékletével, valamint az ECHA A különös aggodalomra okot adó anyagok jelöltlistája -val annak igazolására, hogy a termék nem tartalmaz ilyen anyagokat. Az ETA-ban foglalt, a veszélyes anyagokra vonatkozó különleges kikötéseken túlmenően az engedély hatálya alá tartozó termékekre egyéb követelmények is vonatkozhatnak. Az EU építési termékekről szóló irányelve előírásainak való megfelelés érdekében ezeket a követelményeket bármikor és bárhol is nyernek alkalmazást mindig be kell tartani A termék korrózió elleni védőképességével kapcsolatos általános szempontok Az ETAG részének szakasza szerint az 1. táblázatban szereplő alapozók vagy a gyártó által meghatározott egyéb kompatibilis, ugyanabba a családba tartozó alapozók kompatibilisek a reaktív bevonattal. Az 1. táblázatban szereplő átvonó festékek kompatibilisek a reaktív bevonattal, és az Y típusú környezeti felhasználási kategóriához való felhasználásra szolgálnak, az átvonó festék nélküli reaktív bevonatrendszer pedig a Z1 típusú felhasználási kategóriához való felhasználásra szolgál az ETAG részének szakasza szerint. Az ETA-t az egyeztetett adatok/információk alapján egy olyan rendszer létrehozása érdekében bocsátották ki és helyezték letétbe az IteC-nél, amely az értékelt rendszerösszetevők azonosítására szolgál. Az összetevőkre vonatkozó azonosítási vizsgálatokat az szakaszban leírtak alapján, az ETAG része szerint végrehajtották, és így megerősítést nyert, hogy az értékelés alatt álló rendszer a bejelentett jellemzőknek megfelel. 4 Az alkalmazott AVCP-rendszer (a teljesítmény állandóságának értékelési és ellenőrzési rendszere) a jogi háttér alapján Az Európai Bizottság 1999/454/EK 4 döntése értelmében az alábbi táblázatban megadott AVCP-rendszer (lásd a 305/2011 (EU) rendelet V. melléklete) érvényes. 3. táblázat: AVCP-rendszer. Termék(ek) Felhasználási cél(ok) Szint(ek) vagy osztály(ok) Tűzvédelmi termékek (a bevonatokkal együtt) Tűzszakaszolásra és/vagy tűzvédelemre vagy tűzállóságra Rendszer(ek) bármelyik 1 4 Az Európai Közösségek Hivatalos Lapja L178. szám, , 52. old.

6 A 13/1054. sz én kiadott Európai Műszaki Értékelés (ETA) 18/6. oldala 5 Az AVCP-rendszer bevezetéséhez szükséges műszaki adatok a vonatkozó EAD-ben leírtak szerint Az AVCP-rendszer bevezetéséhez szükséges összes technikai adat az IteC-nél 5 letétbe helyezett Ellenőrzési Tervben szerepel, és a gyártást ennek megfelelően kell végezni. A következő táblázat az ellenőrzendő tulajdonságokat és az ellenőrzés minimális gyakoriságát mutatja be. 4. táblázat: FPC tesztelési terv a HEMPACORE AQ termékhez. Tulajdonság Ellenőrzés Elfogadás alapja Minimális gyakoriság Beérkező anyag Elszenesedési mélység Szigetelési hatékonyság Fajsúly Hajlítási ellenállás Viszkozitás Száradás Nem illékony anyagok mennyisége Őrlés finomsága Minőség-ellenőrzési tanúsítvány ellenőrzése Belső eljárás Az ETAG A melléklete szerinti belső eljárás Belső eljárás Belső eljárás Belső eljárás Belső eljárás Belső eljárás Belső eljárás Kibocsátó: Katalán Építéstechnológiai Intézet, Barcelona, január 31. Gyártó által megadott specifikáció Gyártó által megadott specifikáció Gyártó által megadott specifikáció Gyártó által megadott specifikáció Gyártó által megadott specifikáció Gyártó által megadott specifikáció Gyártó által megadott specifikáció Gyártó által megadott specifikáció Gyártó által megadott specifikáció Minden szállítmány Minden sarzs Minden sarzs Minden sarzs Minden sarzs Minden sarzs Minden sarzs Minden sarzs Minden sarzs Anton Maria Checa Torres Ügyvezető, ITeC 5 Az Ellenőrzési Terv az ETA bizalmas részét képezi, és kizárólag a korrózió elleni védőképesség értékelésben és ellenőrzésében részt vevő, bejelentett termékminősítő testületnek adható át.

7 A 13/1054. sz én kiadott Európai Műszaki Értékelés (ETA) 18/7. oldala 1. MELLÉKLET A termék korrózió elleni védőképessége: Tűzállóság 1. A jelen melléklet a HEMPACORE AQ azon felhasználási területeit mutatja be, amelyek a ( H és I alakú) nyitott szelvények, acélgerendák és -oszlopok tűzvédelmére szolgálnak (lásd A1.1 A1.11. táblázatok). A felhasználás pontos körét a táblázatok szemléltetik, amelyek megadják a különböző tervezési hőmérsékleteken és szelvénytényezőknél az R-kritériumnak eleget tevő égéskésleltető bevonat száraz rétegvastagságát is (alapozó és átvonó festék nélkül). 2. A termék jóváhagyása a következők alapján történik: Az EN :2010 szabványnak és az ETAG és 2. résznek megfelelő jóváhagyási vizsgálat. Nyitott szelvények tűzvédelmét szolgáló égéskésleltető bevonat száraz rétegvastagságának megtervezése grafikai elemzési módszer alapján, az EN :2010 szabvány E mellékletének megfelelően. 3. A mellékletben feltüntetett adatok gerendák esetében három oldali, míg oszlopok esetében négy oldali tűzhatásra vonatkoznak. 4. A mellékletben bemutatott adatok szerkezeti (S jelölésű) acélszelvényekre alkalmazhatók az EN szabványnak megfelelően, az S185 jelölésű, az ISO Sa 2 ½ vagy azzal egyenértékű szabvány szerint gőzzel tisztított, a 3.5. pont szerinti alkalmas alapozókkal bevont acél kivételével. Az adatok Hempadur termékkel alapozott, EN ISO szabvány szerinti szerkezeti, galvanizált acélra is vonatkoznak. 5. Az adatok átvonó festékkel ellátott vagy anélküli szerelvényekre érvényesek. 6. Az üreges H- és I-szelvényekre megadott vastagságok más alakú pl. U, L vagy T acélszelvényekre is alkalmazhatók; ekkor ugyanazt az A/V értéket kell figyelembe venni. 7. Az ETA nem tartalmaz értékelést az EN szabványnak megfelelő, a reaktív bevonat szerkezeti acélból készült vonórudakon történő alkalmazásáról. 6 EN EN Melegen hengerelt termékek szerkezeti acélokból. 7 EN ISO 1461: Tűzi horganyzott bevonatok vas és acél késztermékeken Specifikációk és vizsgálati módszerek.

8 A 13/1054. sz én kiadott Európai Műszaki Értékelés (ETA) 18/8. oldala A1.1. táblázat: H- vagy I-szelvényes gerendák vagy oszlopok. Tervezési hőmérséklet 350 C 70 0,219 0,303 0,527 0, ,219 0,328 0, ,219 0,352 0, ,219 0,376 0, ,219 0,401 0, ,219 0,425 0, ,222 0,449 0, ,231 0,474 0, ,241 0,498 1, ,250 0,547 1, ,259 0, ,269 0, ,278 0, ,287 0, ,296 0, ,306 0, ,315 0, ,324 0, ,334 0, ,343 0, ,352 0, ,362 1, ,371 1, ,380 1, ,390 1, , , , , , , , ,

9 A 13/1054. sz én kiadott Európai Műszaki Értékelés (ETA) 18/9. oldala A1.2. táblázat: H- vagy I-szelvényes gerendák vagy oszlopok. Tervezési hőmérséklet 400 C 70 0,219 0,249 0,386 0, ,219 0,263 0,420 0, ,219 0,278 0,453 0, ,219 0,292 0,487 0, ,219 0,307 0,524 0, ,219 0,322 0,563 0, ,219 0,336 0,603 1, ,219 0,351 0,642 1, ,219 0,365 0, ,219 0,380 0, ,219 0,394 0, ,219 0,409 0, ,219 0,423 0, ,219 0,438 0, ,219 0,453 0, ,219 0,467 0, ,219 0,482 0, ,227 0,496 1, ,236 0,551 1, ,244 0,633 1, ,252 0,696 1, ,261 0, ,269 0, ,278 0, ,286 0, ,295 0, ,303 1, ,311 1, ,320 1, , , , ,

10 A 13/1054. sz én kiadott Európai Műszaki Értékelés (ETA) 18/10. oldala A1.3. táblázat: H- vagy I-szelvényes gerendák vagy oszlopok. Tervezési hőmérséklet 450 C 70 0,219 0,219 0,311 0, ,219 0,220 0,335 0, ,219 0,230 0,359 0, ,219 0,241 0,383 0, ,219 0,251 0,407 0, ,219 0,262 0,431 0, ,219 0,272 0,455 0, ,219 0,283 0,478 0, ,219 0,293 0,503 0, ,219 0,303 0,548 0, ,219 0,314 0,592 1, ,219 0,324 0,637 1, ,219 0,335 0,679 1, ,219 0,345 0, ,219 0,356 0, ,219 0,366 0, ,219 0,376 0, ,219 0,387 0, ,219 0,397 0, ,219 0,408 0, ,219 0,418 1, ,219 0,428 1, ,219 0,439 1, ,219 0,449 1, ,219 0, ,219 0, ,219 0, ,219 0, ,219 0, ,228 0, ,237 0, ,245 0, ,254 0,

11 A 13/1054. sz én kiadott Európai Műszaki Értékelés (ETA) 18/11. oldala A1.4. táblázat: H- vagy I-szelvényes gerendák vagy oszlopok. Tervezési hőmérséklet 500 C 70 0,219 0,219 0,269 0,391 0, ,219 0,219 0,288 0,427 1, ,219 0,219 0,307 0, ,219 0,219 0,326 0, ,219 0,219 0,345 0, ,219 0,226 0,364 0, ,219 0,235 0,383 0, ,219 0,244 0,402 0, ,219 0,253 0,421 0, ,219 0,262 0,439 0, ,219 0,271 0,458 0, ,219 0,280 0,477 0, ,219 0,289 0,496 0, ,219 0,298 0,539 0, ,219 0,307 0,593 1, ,219 0,316 0,647 1, ,219 0,325 0,700 1, ,219 0,334 0, ,219 0,343 0, ,219 0,352 0, ,219 0,361 0, ,219 0,370 0, ,219 0,379 1, ,219 0,388 1, ,219 0,397 1, ,219 0, ,219 0, ,219 0, ,219 0, ,219 0, ,219 0, ,219 0, ,219 0,

12 A 13/1054. sz én kiadott Európai Műszaki Értékelés (ETA) 18/12. oldala A1.5. táblázat: H- vagy I-szelvényes gerendák vagy oszlopok. Tervezési hőmérséklet 520 C 70 0,219 0,219 0,251 0,355 0, ,219 0,219 0,267 0,387 0, ,219 0,219 0,283 0,418 1, ,219 0,219 0,299 0, ,219 0,219 0,315 0, ,219 0,219 0,331 0, ,219 0,219 0,348 0, ,219 0,227 0,364 0, ,219 0,235 0,380 0, ,219 0,243 0,396 0, ,219 0,251 0,412 0, ,219 0,259 0,428 0, ,219 0,266 0,444 0, ,219 0,274 0,461 0, ,219 0,282 0,477 0, ,219 0,290 0,493 1, ,219 0,298 0,546 1, ,219 0,306 0,645 1, ,219 0,314 0, ,219 0,321 0, ,219 0,329 0, ,219 0,337 0, ,219 0,345 0, ,219 0,353 1, ,219 0,361 1, ,219 0,369 1, ,219 0, ,219 0, ,219 0, ,219 0, ,219 0, ,219 0, ,219 0,

13 A 13/1054. sz én kiadott Európai Műszaki Értékelés (ETA) 18/13. oldala A1.6. táblázat: H- vagy I-szelvényes gerendák vagy oszlopok. Tervezési hőmérséklet 550 C 70 0,219 0,219 0,233 0,327 0, ,219 0,219 0,248 0,355 0, ,219 0,219 0,263 0,383 0, ,219 0,219 0,278 0,411 0, ,219 0,219 0,293 0,439 1, ,219 0,219 0,308 0,467 1, ,219 0,219 0,323 0, ,219 0,219 0,338 0, ,219 0,219 0,353 0, ,219 0,219 0,368 0, ,219 0,227 0,383 0, ,219 0,236 0,398 0, ,219 0,244 0,413 0, ,219 0,252 0,427 0, ,219 0,260 0,442 0, ,219 0,268 0,457 0, ,219 0,276 0,472 0, ,219 0,284 0,487 0, ,219 0,292 0,503 1, ,219 0,300 0,581 1, ,219 0,309 0,659 1, ,219 0,317 0, ,219 0,325 0, ,219 0,333 0, ,219 0,341 1, ,219 0,349 1, ,219 0, ,219 0, ,219 0, ,219 0, ,219 0, ,219 0, ,219 0,

14 A 13/1054. sz én kiadott Európai Műszaki Értékelés (ETA) 18/14. oldala A1.7. táblázat: H- vagy I-szelvényes gerendák vagy oszlopok. Tervezési hőmérséklet 600 C 70 0,219 0,219 0,219 0,287 0,513 0, ,219 0,219 0,223 0,309 0, ,219 0,219 0,235 0,330 0, ,219 0,219 0,248 0,352 0, ,219 0,219 0,260 0,374 0, ,219 0,219 0,272 0,396 0, ,219 0,219 0,284 0,418 0, ,219 0,219 0,297 0,439 0, ,219 0,219 0,309 0,461 0, ,219 0,219 0,321 0,483 1, ,219 0,219 0,334 0,507 1, ,219 0,219 0,346 0, ,219 0,219 0,358 0, ,219 0,219 0,371 0, ,219 0,222 0,383 0, ,219 0,230 0,395 0, ,219 0,237 0,408 0, ,219 0,245 0,420 0, ,219 0,253 0,432 0, ,219 0,261 0,444 0, ,219 0,269 0,457 0, ,219 0,277 0,469 0, ,219 0,285 0,481 1, ,219 0,293 0,494 1, ,219 0,300 0,554 1, ,219 0,308 0, ,219 0,316 0, ,219 0,324 1, ,219 0, ,219 0, ,219 0, ,219 0, ,219 0,

15 A 13/1054. sz én kiadott Európai Műszaki Értékelés (ETA) 18/15. oldala A1.8. táblázat: H- vagy I-szelvényes gerendák vagy oszlopok. Tervezési hőmérséklet 620 C 70 0,219 0,219 0,219 0,263 0,460 0, ,219 0,219 0,219 0,283 0,507 0, ,219 0,219 0,219 0,302 0, ,219 0,219 0,226 0,321 0, ,219 0,219 0,237 0,340 0, ,219 0,219 0,249 0,360 0, ,219 0,219 0,260 0,379 0, ,219 0,219 0,271 0,398 0, ,219 0,219 0,283 0,417 0, ,219 0,219 0,294 0,437 0, ,219 0,219 0,305 0,456 0, ,219 0,219 0,317 0,475 0, ,219 0,219 0,328 0,494 1, ,219 0,219 0,339 0,532 1, ,219 0,219 0,351 0,582 1, ,219 0,219 0,362 0, ,219 0,219 0,373 0, ,219 0,219 0,385 0, ,219 0,219 0,396 0, ,219 0,226 0,407 0, ,219 0,234 0,419 0, ,219 0,243 0,430 0, ,219 0,251 0,441 0, ,219 0,259 0,453 1, ,219 0,267 0,464 1, ,219 0,276 0,476 1, ,219 0,284 0,487 1, ,219 0,292 0, ,219 0,300 0, ,219 0,309 1, ,219 0, ,219 0, ,219 0,

16 A 13/1054. sz én kiadott Európai Műszaki Értékelés (ETA) 18/16. oldala A1.9. táblázat: H- vagy I-szelvényes gerendák vagy oszlopok. Tervezési hőmérséklet 650 C 70 0,219 0,219 0,219 0,247 0,424 0, ,219 0,219 0,219 0,265 0,466 0, ,219 0,219 0,219 0,282 0, ,219 0,219 0,219 0,300 0, ,219 0,219 0,220 0,317 0, ,219 0,219 0,231 0,335 0, ,219 0,219 0,241 0,352 0, ,219 0,219 0,252 0,370 0, ,219 0,219 0,263 0,387 0, ,219 0,219 0,274 0,405 0, ,219 0,219 0,284 0,423 0, ,219 0,219 0,295 0,440 0, ,219 0,219 0,306 0,458 0, ,219 0,219 0,317 0,475 0, ,219 0,219 0,327 0,493 1, ,219 0,219 0,338 0,529 1, ,219 0,219 0,349 0,587 1, ,219 0,219 0,360 0,644 1, ,219 0,219 0,370 0, ,219 0,219 0,381 0, ,219 0,219 0,392 0, ,219 0,219 0,403 0, ,219 0,219 0,413 0, ,219 0,226 0,424 0, ,219 0,235 0,435 0, ,219 0,244 0,446 1, ,219 0,253 0,456 1, ,219 0,261 0,467 1, ,219 0,270 0,478 1, ,219 0,279 0, ,219 0,288 0, ,219 0,297 0, ,219 0,306 0,

17 A 13/1054. sz én kiadott Európai Műszaki Értékelés (ETA) 18/17. oldala A1.10. táblázat: H- vagy I-szelvényes gerendák vagy oszlopok. Tervezési hőmérséklet 700 C 70 0,219 0,219 0,219 0,219 0,366 0, ,219 0,219 0,219 0,235 0,400 0, ,219 0,219 0,219 0,250 0,434 0, ,219 0,219 0,219 0,265 0, ,219 0,219 0,219 0,280 0, ,219 0,219 0,219 0,295 0, ,219 0,219 0,219 0,311 0, ,219 0,219 0,219 0,326 0, ,219 0,219 0,227 0,341 0, ,219 0,219 0,237 0,356 0, ,219 0,219 0,247 0,371 0, ,219 0,219 0,258 0,387 1, ,219 0,219 0,268 0, ,219 0,219 0,278 0, ,219 0,219 0,289 0, ,219 0,219 0,299 0, ,219 0,219 0,309 0, ,219 0,219 0,320 0, ,219 0,219 0,330 0, ,219 0,219 0,340 0, ,219 0,219 0,351 0, ,219 0,219 0,361 0, ,219 0,219 0,371 0, ,219 0,219 0,382 0, ,219 0,219 0,392 0, ,219 0,219 0,402 0, ,219 0,219 0,412 0, ,219 0,219 0,423 1, ,219 0,219 0,433 1, ,219 0,219 0,443 1, ,219 0,219 0, ,219 0,229 0, ,219 0,241 0,

18 A 13/1054. sz én kiadott Európai Műszaki Értékelés (ETA) 18/18. oldala A1.11. táblázat: H- vagy I-szelvényes gerendák vagy oszlopok. Tervezési hőmérséklet 750 C 70 0,219 0,219 0,219 0,219 0,318 0, ,219 0,219 0,219 0,219 0,345 0, ,219 0,219 0,219 0,219 0,372 0, ,219 0,219 0,219 0,229 0,400 0, ,219 0,219 0,219 0,243 0,427 0, ,219 0,219 0,219 0,256 0, ,219 0,219 0,219 0,270 0, ,219 0,219 0,219 0,284 0, ,219 0,219 0,219 0,297 0, ,219 0,219 0,219 0,311 0, ,219 0,219 0,219 0,325 0, ,219 0,219 0,219 0,339 0, ,219 0,219 0,219 0,352 0, ,219 0,219 0,221 0,366 1, ,219 0,219 0,232 0, ,219 0,219 0,244 0, ,219 0,219 0,255 0, ,219 0,219 0,266 0, ,219 0,219 0,277 0, ,219 0,219 0,288 0, ,219 0,219 0,300 0, ,219 0,219 0,311 0, ,219 0,219 0,322 0, ,219 0,219 0,333 0, ,219 0,219 0, ,219 0,219 0, ,219 0,219 0, ,219 0,219 0, ,219 0,219 0, ,219 0,219 0, ,219 0,219 0, ,219 0,219 0, ,219 0,219 0,

ETA 12/

ETA 12/ Az EOTA tagja Wellington 19 ES-08018 Barcelona Tel. +34 93 309 34 04 qualprod@itec.cat www.itec.cat www.eota.eu Európai Műszaki Értékelés ETA 12/0581 2015.07.13 ( Kérdéses vagy vitatott esetekben az eredeti

Részletesebben

Európai Műszaki Engedély ETA 12/0581

Európai Műszaki Engedély ETA 12/0581 Katalán Építéstechnológiai Intézet (Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya) Wellington, 19 E-08018 Barcelona, Spanyolország Tel.: (+34) 93 309 34 04 Fax: (+34) 93 300 48 52 qualprod@itec.cat

Részletesebben

ETA 13/

ETA 13/ Az EOTA tagja Wellington 19 ES-08018 Barcelona Tel. +34 93 309 34 04 qualprod@itec.cat www.itec.cat www.eota.eu Európai Mőszaki Értékelés ETA 13/1054 2014.09.23 ( Kérdéses vagy vitatott esetekben az eredeti

Részletesebben

6ba8ca2045ab4e98b992a691009b4063. Download. DownloadFile. R 30-tól R 180-ig. PROMAPAINT -SC3 Tűzgátló festék teherhordó acélszerkezetekhez 1.

6ba8ca2045ab4e98b992a691009b4063. Download. DownloadFile. R 30-tól R 180-ig. PROMAPAINT -SC3 Tűzgátló festék teherhordó acélszerkezetekhez 1. Műszaki adatok 4 3 2 1 1 teherhordó acélszerkezet 2 a festékkel együtt bevizsgált alapozó 3, rétegvastagság az A p /V-érték, a tűzállósági teljesítmény és az acél Eurocode szerinti tervezési (kritikus)

Részletesebben

KRITIKUS KÉRDÉS: ACÉL ELEMEK

KRITIKUS KÉRDÉS: ACÉL ELEMEK KRITIKUS KÉRDÉS: ACÉL ELEMEK KRITIKUS HŐMÉRSÉKLETE Dr. Horváth László egyetem docens Acélszerkezetek tűzvédelmi tervezése workshop, 2018. 11.09 TARTALOM Acél elemek tönkremeneteli folyamata tűzhatás alatt

Részletesebben

AvantGuard : új értelmet ad a korróziógátlásnak.

AvantGuard : új értelmet ad a korróziógátlásnak. AvantGuard : új értelmet ad a korróziógátlásnak. AvantGuard : új értelmet ad a korróziógátlásnak. A Hempel bemutatja a forradalmian új AvantGuard korróziógátló technológiát. Az aktivált cinken alapuló

Részletesebben

Teljesítmény nyilatkozat

Teljesítmény nyilatkozat Ipari bevonatok Kiadás dátuma: 2013.09.25. Termékazonosító kódja: 02 06 02 00 004 0 000004 Verziószám: 02 MSZ EN 1504-2 52/2009 H1 08 13 0921 MK TELJESÍTMÉNY NYILATKOZAT SikaCor EG-5 1. Termék típus A

Részletesebben

Tűzállóságot növelő bevonati rendszerek és burkolatok kialakítása, felülvizsgálata és karbantartása

Tűzállóságot növelő bevonati rendszerek és burkolatok kialakítása, felülvizsgálata és karbantartása Tűzállóságot növelő bevonati rendszerek és burkolatok kialakítása, felülvizsgálata és karbantartása + A TvMI 12.1 tervezetében: 13. Tűzgátló lezárások 16. Tűzvédelmi célú bevonati rendszerek 17. Tűzállóságot

Részletesebben

A 305/2011/EU Rendelet V. és III. mellékletében bekövetkezett változások. 2014. június 16-ig hatályos változat 2014. június 16-tól hatályos változat

A 305/2011/EU Rendelet V. és III. mellékletében bekövetkezett változások. 2014. június 16-ig hatályos változat 2014. június 16-tól hatályos változat A 305/2011/EU Rendelet V. és III. mellékletében bekövetkezett változások. 2014. június 16-ig hatályos változat 2014. június 16-tól hatályos változat V. melléklet A TELJESÍTMÉNY ÁLLANDÓSÁGÁNAK ÉRTÉKELÉSE

Részletesebben

A vasbeton és acél teherhordó szerkezetek járulékos laboratóriumi tűzállósági vizsgálatainak bemutatása

A vasbeton és acél teherhordó szerkezetek járulékos laboratóriumi tűzállósági vizsgálatainak bemutatása A vasbeton és acél teherhordó szerkezetek járulékos laboratóriumi tűzállósági vizsgálatainak bemutatása Kompozit szerkezetek és acélszerkezetek tűzvédelme szimpózium, 2012.XI.16. Dr. Hajpál Mónika kutató

Részletesebben

Teljesítmény nyilatkozat

Teljesítmény nyilatkozat Ipari bevonat Kiadás dátuma: 2013.07.01. Termékazonosító kódja: 02 08 02 01 001 0 000001 Verziószám: 01 MSZ EN 13813:2002 MSZ EN 1504 2:2004 13 1139 TELJESÍTMÉNY NYILATKOZAT Sikafloor 81 EpoCem MSZ EN

Részletesebben

FESTÉKANYAGOK ALAPVÁLASZTÉKA

FESTÉKANYAGOK ALAPVÁLASZTÉKA FESTÉKANYAGOK ALAPVÁLASZTÉKA Alkidok Név Leírás Felhasználási javaslat /Szín/árnyalat A VEVŐI IGÉNYEKNEK VALÓ MEGFELELÉS A tengeri hajózás és a nehézipar számára való festékek szállítására 1915-ben alapított

Részletesebben

Teljesítmény nyilatkozat

Teljesítmény nyilatkozat Teljesítmény nyilatkozat Padlóbevonat Teljesítmény nyilatkozat Kiadás dátuma: 2013.07.01. Termékazonosító kódja: 02 08 06 03 004 0 000025 1010 Verziószám: 01 MSZ EN 1504-2:2004 MSZ EN 13813:2002 08 0921

Részletesebben

FESTÉKANYAGOK ALAPVÁLASZTÉKA

FESTÉKANYAGOK ALAPVÁLASZTÉKA FESTÉKANYAGOK ALAPVÁLASZTÉKA ÚTMUTATÁS A FESTÉKANYAGOK ALAPVÁLASZTÉKA c. kiadványhoz Ez a kiadvány csak azokat a festékeket tartalmazza, amelyek az Ipari korrózióvédelem területén alkalmazandók. Ezeket

Részletesebben

Teljesítmény nyilatkozat

Teljesítmény nyilatkozat Teljesítmény nyilatkozat Felújítás Teljesítmény nyilatkozat Kiadás dátuma: 2013.07.01. Termékazonosító kódja: 02 08 07 03 001 0 000002 Verziószám: 01 MSZ EN 1504-2:2004 21/2013 09 13 0921 MK TELJESÍTMÉNY

Részletesebben

Teljesítmény nyilatkozat

Teljesítmény nyilatkozat Padlószerkezet Kiadás dátuma: 2013.07.01. Termékazonosító kódja: 02 08 01 02 007 0 000001 Verziószám: 01 MSZ EN 1504 2: 2004 MSZ EN 13813:2002 08 0921 TELJESÍTMÉNY NYILATKOZAT Sikafloor 156 MSZ EN 13813:2002

Részletesebben

Teljesítmény nyilatkozat

Teljesítmény nyilatkozat Ipari bevonatok Kiadás dátuma: 2019.03.12. Termékazonosító kódja: 02 06 02 00 012 0 000004 Verziószám: 02 19 TELJESÍTMÉNY NYILATKOZAT a 275/2013. (VII.16.) Korm. rendelet 7. pont 10. szerint Sika Poxitar

Részletesebben

SIGMACOVER 256 (SIGMACOVER CM PRIMER) 7412

SIGMACOVER 256 (SIGMACOVER CM PRIMER) 7412 2005. szeptember 2004. szeptemberi kiadás átdolgozása TERMÉKLEÍRÁS kétkomponenses, poliamiddal térhálósodó, átfesthető, vastagrétegű, cinkfoszfát epoxi bázisú alapozó JELLEMZŐI - általánosan alkalmazható

Részletesebben

Teljesítmény nyilatkozat

Teljesítmény nyilatkozat Ipari bevonat Kiadás dátuma: 2013.07.01. Termékazonosító kódja: 02 06 02 00 012 0 000003 Verziószám: 01 MSZ EN 1504 2: 2004 MSZ EN 13813 09 09 0921 TELJESÍTMÉNY NYILATKOZAT MSZ EN 13813:2002 1. Termék

Részletesebben

A vízgazdálkodás területén alkalmazható festék bevonatrendszerek fémszerkezetek védelmére

A vízgazdálkodás területén alkalmazható festék bevonatrendszerek fémszerkezetek védelmére Budalakk Innova Kft. Budapest, 1044, Váci út 40. Tel: (1) 369-7406, Fax: (1) 369-7413 http://www.budalakkinnova.hu festekudvar@budalakkinnova.hu A vízgazdálkodás területén alkalmazható festék bevonatrendszerek

Részletesebben

TELJESÍTMÉNY NYILATKOZAT

TELJESÍTMÉNY NYILATKOZAT Teljesítmény nyilatkozat Padlószerkezet Teljesítmény nyilatkozat Kiadás dátuma: 2014.09. Termékazonosító kódja: 02 08 01 02 050 0 000009 Verziószám: 01 MSZ EN 1504-2: 2005 14 1139 TELJESÍTMÉNY NYILATKOZAT

Részletesebben

A BIZOTTSÁG 574/2014/EU FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE

A BIZOTTSÁG 574/2014/EU FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE 2014.5.28. L 159/41 RENDELETEK A BIZOTTSÁG 574/2014/EU FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE (2014. február 21.) a 305/2011/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet III. mellékletének az építési termékekre

Részletesebben

Teljesítmény nyilatkozat

Teljesítmény nyilatkozat Vízszigetelés Kiadás dátuma: 2013.09.25. Termékazonosító kódja: 02 07 02 03 001 0 000007 Verziószám: 02 EN 1504 2: 2004 EN13813: 2002 08 11 0921 87/2005 H1 10 MK TELJESÍTMÉNY NYILATKOZAT MSZ EN 13813:2002

Részletesebben

Teljesítmény nyilatkozat

Teljesítmény nyilatkozat Teljesítmény nyilatkozat Padlószerkezet Teljesítmény nyilatkozat Kiadás dátuma: 2013.07.01. Termékazonosító kódja: 02 08 01 02 050 0 000003 Verziószám: 01 MSZ EN 1504-2: 2004 MSZ EN 13813:2002 08 0921

Részletesebben

Teljesítmény nyilatkozat

Teljesítmény nyilatkozat Teljesítmény nyilatkozat Felújítás Teljesítmény nyilatkozat Kiadás dátuma: 2013.07.01. Termékazonosító kódja: 02 03 03 03 001 0 000003 Verziószám: 01 MSZ EN 1504-2:2004 21/2013 09 13 0921 MK TELJESÍTMÉNY

Részletesebben

Függönyfalak. Karbantartás és Felülvizsgálat TvMI

Függönyfalak. Karbantartás és Felülvizsgálat TvMI Függönyfalak Karbantartás és Felülvizsgálat TvMI Függönyfalak Függönyfalak OTSZ 5.0 függönyfal: olyan nem teherhordó, térelhatároló falszerkezet, amelyet az épület teherhordó szerkezeteire, általában födémeire

Részletesebben

Teljesítmény nyilatkozat

Teljesítmény nyilatkozat Teljesítmény nyilatkozat Padlószerkezet Teljesítmény nyilatkozat Kiadás dátuma: 2013.07.01. Termékazonosító kódja: 02 08 01 02 046 0 000002 1008 Verziószám: 01 MSZ EN 1504-2: 2004 MSZ EN 13813:2002 08

Részletesebben

Teljesítmény nyilatkozat

Teljesítmény nyilatkozat Padlószerkezet Kiadás dátuma: 2013.07.01. Termékazonosító kódja: 02 08 01 04 025 0 000001 Verziószám: 01 MSZ EN 1504 2: 2004 MSZ EN 13813 08 0921 TELJESÍTMÉNY NYILATKOZAT Sikafloor 359 N MSZ EN 13813:2002

Részletesebben

Hempacore. Passzív tűzvédelem

Hempacore. Passzív tűzvédelem Passzív tűzvédelem A World-leading világ vezető bevonatgyártója coatings supplier Az 1915-ben alapított Hempel mára a világ egyik vezető gyártója és beszállítója lett a védőbevonatok területén. Cégünk

Részletesebben

Teljesítmény nyilatkozat

Teljesítmény nyilatkozat Padlószerkezet Kiadás dátuma: 2013.07.01. Termékazonosító kódja: 02 08 01 02 019 0 000001 Verziószám: 01 MSZ EN 1504 2: 2004 MSZ EN 13813 08 0921 TELJESÍTMÉNY NYILATKOZAT Sikafloor 381 MSZ EN 13813:2002

Részletesebben

Teljesítmény nyilatkozat

Teljesítmény nyilatkozat MSZ EN 15651-1: 2013 MSZ EN 15651-4: 2013 13 1213 TELJESÍTMÉNY NYILATKOZAT Sikaflex -11 FC + 1. Termék típus A terméktípus egyedi azonosító kódja: 2. Típusszám Típus-, tétel- vagy sorozatszám vagy egyéb

Részletesebben

Teljesítmény nyilatkozat

Teljesítmény nyilatkozat Teljesítmény nyilatkozat Felújítás Teljesítmény nyilatkozat Kiadás dátuma: 2013.07.01. Termékazonosító kódja: 02 03 03 06 001 0 000001 Verziószám: 01 21/2013 13 MK TELJESÍTMÉNY NYILATKOZAT a 275/2013.

Részletesebben

Teljesítmény nyilatkozat

Teljesítmény nyilatkozat Teljesítmény nyilatkozat Padlószerkezet Teljesítmény nyilatkozat Kiadás dátuma: 2013.07.01. Termékazonosító kódja: 02 08 05 01 001 0 000001 Verziószám: 01 MSZ EN 1504-2: 2005 MSZ EN 13813:2003 08 0921

Részletesebben

Teljesítmény nyilatkozat

Teljesítmény nyilatkozat Padlószerkezet Kiadás dátuma: 2013.07.01. Termékazonosító kódja: 02 08 01 04 006 0 000007 Verziószám: 01 MSZ EN 1504 2: 2004 MSZ EN 13813:2002 13 0921 TELJESÍTMÉNY NYILATKOZAT Sikafloor 326 MSZ EN 13813:2002

Részletesebben

Korrózióvédelem és tűzvédelem acél tartószerkezeteken

Korrózióvédelem és tűzvédelem acél tartószerkezeteken Korrózióvédelem és tűzvédelem acél tartószerkezeteken Balatonföldvár, 2019. március 20-21. Buzás Györgyi Avagy Tűzvédő festékekről más szemszögből A MINDEN-KORR Korrózióvédelmi Mérnökiroda Bt. nevében

Részletesebben

TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT

TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT HU TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT No. Hilti HIT-HY 200-R 0756-CPD-0462 1. A terméktípus egyedi azonosító kódja: Injektáló rendszer Hilti HIT-HY 200-R 2. Típus-, tétel- vagy sorozatszám vagy egyéb ilyen elem,

Részletesebben

PROMASEAL -A tűzvédelmi akrilát Alkalmazástechnikai útmutató

PROMASEAL -A tűzvédelmi akrilát Alkalmazástechnikai útmutató Lineáris hézagok tűzgátló lezárása/átvezetések tűzgátló lezárása PROMASEAL -A Tűzvédelmi akrilát A PROMASEAL -A akrilát alapú, egykomponensű tűzvédelmi tömítőanyag. A termék kiváló tulajdonságainak köszönhetően

Részletesebben

Az európai műszaki specifikációk nemzeti szabványügyi rendszerbe történő integrálásának helyzete

Az európai műszaki specifikációk nemzeti szabványügyi rendszerbe történő integrálásának helyzete Az európai műszaki specifikációk nemzeti szabványügyi rendszerbe történő integrálásának helyzete Jencs Árpád Minőségügyi Bizottság vezetője Liptovský Ján/Liptószentiván szakmai találkozó 2012. 06. 27-28.

Részletesebben

TELJESÍTMÉNY NYILATKOZAT

TELJESÍTMÉNY NYILATKOZAT TELJESÍTMÉNY NYILATKOZAT Az építési termékekre vonatkozó EU 305/2011 rendelet alapján 1. A terméktípus egyértelmű azonosító kódja: Sz. 0786-CPR-21322 FDCL221-Ex vonali adapter bemeneti/kimeneti modul 2.

Részletesebben

HOGYAN VÁLASSZUK KI A MEGFELELŐ FESTÉKRENDSZERT Az ISO 12944 szabvánnyal összhangban levő bevonat védelmi irányelvek

HOGYAN VÁLASSZUK KI A MEGFELELŐ FESTÉKRENDSZERT Az ISO 12944 szabvánnyal összhangban levő bevonat védelmi irányelvek HOGYAN VÁLASSZUK KI A MEGFELELŐ FESTÉKRENDSZERT Az ISO 944 szabvánnyal összhangban levő bevonat védelmi irányelvek Bevezetés A jelen tanulmány célja az, hogy segítsen Önnek kiválasztani az Ön szerkezetének

Részletesebben

TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT. DoP No CPD HU (Version 1)

TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT. DoP No CPD HU (Version 1) TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT DoP No. 0756-CPD-447 - HU (Version 1) 1. A terméktípus egyedi azonosító kódja: SPIT TAPCON-6 2. Típus-, tétel- vagy sorozatszám vagy egyéb ilyen elem, amely lehetové teszi az építési

Részletesebben

Teljesítmény nyilatkozat

Teljesítmény nyilatkozat Padlószerkezet Kiadás dátuma: 2013.07.01. Termékazonosító kódja: 02 08 01 02 045 0 000005 Verziószám: 01 MSZ EN 1504 2: 2004 MSZ EN 13813:2002 08 0921 TELJESÍTMÉNY NYILATKOZAT Sikafloor 269 ECF CR MSZ

Részletesebben

Teljesítmény nyilatkozat

Teljesítmény nyilatkozat Felújíítás Kiadás dátuma: 2013.07.01. Termékazonosító kódja: 02 08 03 04 001 0 000012 Verziószám: 01 MSZ EN 1504 2: 2004 MSZ EN 13813 11 1020 TELJESÍTMÉNY NYILATKOZAT MSZ EN 13813:2002 1. Termék típus

Részletesebben

Teljesítmény nyilatkozat

Teljesítmény nyilatkozat Ipari bevonatok Teljesítmény nyilatkozat Kiadás dátuma: 2017.09.06. Termékazonosító kódja: 02 06 02 00 002 0 000005 Verziószám: 01 NMÉ 60/3/3/MKEH-PMFH-16/8/2015/K 17 KTI TELJESÍTMÉNY NYILATKOZAT a 275/2013.

Részletesebben

ÉME ÉPÍTŐIPARI MŰSZAKI ENGEDÉLY

ÉME ÉPÍTŐIPARI MŰSZAKI ENGEDÉLY ÉPÍTÉSÜGYI MINŐSÉGELLENŐRZŐ INNOVÁCIÓS KÖZHASZNÚ TÁRSASÁG H-1113 Budapest, Diószegi út 37. Levélcím: H-1518 Budapest, Pf : 69. Telefon: +36 (1) 372-6100 Fax: +36 (1) 386-8794 E-mail: info@emi.hu Honlap:

Részletesebben

Tűzvédő bevonatok készítésének folyamata. 1 2012-11-16 tűzvédelmi szimpózium

Tűzvédő bevonatok készítésének folyamata. 1 2012-11-16 tűzvédelmi szimpózium Tűzvédő bevonatok készítésének folyamata 1 2012-11-16 tűzvédelmi szimpózium Élet A tűz Pusztulás 2 2012-11-16 tűzvédelmi szimpózium Az ember szolgálatában 3 2012-11-16 tűzvédelmi szimpózium Veszélyek 4

Részletesebben

Teljesítmény-nyilatkozat 1309-CPD-0051

Teljesítmény-nyilatkozat 1309-CPD-0051 ungarisch Teljesítmény-nyilatkozat 309-CPD-005 Ajtópánt-modell: Türband KT-V 6R, KT-N 6R, 2-részes 2 Azonosító-sz: K60_, K70_, K80_, K90_, K6_, K7_, K8_, K9_, K560_, K570_, K580_, K590_, K56_, K57_, K58_,

Részletesebben

I. JOGI SZABÁLYOZÁS ÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK

I. JOGI SZABÁLYOZÁS ÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK ÉME: A-157/2009 2/5 2009. 08. 31. I. JOGI SZABÁLYOZÁS ÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK 1. Ezt az ÉME -t az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. állította ki. az építési termékek műszaki követelményeinek,

Részletesebben

Teljesítmény nyilatkozat

Teljesítmény nyilatkozat Ipari bevonatok Teljesítmény nyilatkozat Kiadás dátuma: 2017.09.07. Termékazonosító kódja: 02 06 02 00 004 0 000007 Verziószám: 02 NMÉ 60/3/3/MKEH-PMFH-16/8/2015/K 17 KTI TELJESÍTMÉNY NYILATKOZAT a 275/2013.

Részletesebben

2013. október 25. okl. építészmérnök Tel.:(1) okl. épületszigetelő szakmérnök irodavezető

2013. október 25. okl. építészmérnök Tel.:(1) okl. épületszigetelő szakmérnök irodavezető A 305/2011/EU rendelet hatályba lépésének és a 3/2003 (I.25.) BM-GKM-KvVM együttes rendelet visszavonásának hatása az építési termékek forgalmazására, betervezésére és beépítésére 2013. október 25. Budavári

Részletesebben

Teljesítmény-nyilatkozat 1309-CPD-0003

Teljesítmény-nyilatkozat 1309-CPD-0003 ungarisch Teljesítmény-nyilatkozat 139-CPD-3 Ajtópánt-modell: Türband Serie 6 AT, 2-részes 2 Azonosító-sz: A71_, A72_, A73_, A7_, A75_, A76_, A77_, A78_, A79_, A71_, A711_, A712_, A713_, A71_, A715_, A716_,

Részletesebben

Teljesítmény nyilatkozat

Teljesítmény nyilatkozat Teljesítmény nyilatkozat Ipari bevonatok Teljesítmény nyilatkozat Kiadás dátuma: 2017.09.18. Termékazonosító kódja: 02 06 02 00 004 0 000004 Verziószám: 03 NMÉ 60/3/3/MKEH-PMFH-16/8/2015/K 17 KTI TELJESÍTMÉNY

Részletesebben

KTI KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI INTÉZET NONPROFIT KFT. 1119 BUDAPEST, THAN KÁROLY U. 3-5. TELEFON: 371-5936 TELEFAX: 205-5951

KTI KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI INTÉZET NONPROFIT KFT. 1119 BUDAPEST, THAN KÁROLY U. 3-5. TELEFON: 371-5936 TELEFAX: 205-5951 KTI KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI INTÉZET NONPROFIT KFT. 1119 BUDAPEST, THAN KÁROLY U. 3-5. TELEFON: 371-5936 TELEFAX: 205-5951 TÁJÉKOZATÓ T-1-03-02 A kölcsönös átjárhatóságot biztosító infrastruktúra alrendszer

Részletesebben

A falazóelemek megfelelőség-igazolása, a CE jel használata, műszaki követelményeinek európai szabályozása

A falazóelemek megfelelőség-igazolása, a CE jel használata, műszaki követelményeinek európai szabályozása A falazóelemek megfelelőség-igazolása, a CE jel használata, műszaki követelményeinek európai szabályozása Falazóelemek Törökné Horváth Éva tudományos osztályvezető ÉMI Kht. Mechanikai Tudományos Osztály

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ 2016.április 15.

TERMÉKISMERTETŐ 2016.április 15. AMERCOAT 68 G TERMÉKLEÍRÁS Két komponenses, magas szárazanyagtartalmú poliamiddal térhálósodó cinkgazdag epoxi bevonat FŐBB TERMÉKJELLEMZŐK Különféle rendszerek alapozójának tervezve Kitűnő antikorróziós

Részletesebben

II. Bővített kiadás. (235 oldal, 38 ábra, 12 táblázat)

II. Bővített kiadás. (235 oldal, 38 ábra, 12 táblázat) SZERVES BEVONATOKKAL TÖRTÉNŐ IPARI KORRÓZIÓVÉDELEM GYAKORLATI KÉZIKÖNYVE Tartalomjegyzék II. Bővített kiadás (235 oldal, 38 ábra, 12 táblázat) I. KORRÓZIÓS ALAPISMERETEK 1.1, A Korrózió alapjai (3 oldal)

Részletesebben

Tűzvédelmi Szakmai Nap , Budapest, Lurdy Ház

Tűzvédelmi Szakmai Nap , Budapest, Lurdy Ház Szerkezetek tűzvédelmi megfelelőségének igazolása az építészeti tűzvédelemben Marlovits Gábor a TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség Építészeti Tűzvédelmi Tagozatának vezetője gabor.marlovits@etexgroup.com,

Részletesebben

Teljesítmény nyilatkozat

Teljesítmény nyilatkozat Teljesítmény nyilatkozat Ipari bevonatok Teljesítmény nyilatkozat Kiadás dátuma: 2017.09.07. Termékazonosító kódja: 02 06 02 00 013 0 000009 Verziószám: 01 NMÉ 60/3/3/MKEH-PMFH-16/8/2015/K 17 KTI TELJESÍTMÉNY

Részletesebben

TECHNIKAI ADATLAP 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA:

TECHNIKAI ADATLAP 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: lakk Elkészítés időpontja: 2012.02.05. 1 / 4. oldal TECHNIKAI ADATLAP 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1. Termék azonosító: Termékszám: JK 246 221 00 PN 112 474 06 Korrózió

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ 2016.június 10. 8,5 m 2 /liter 100 μm esetén

TERMÉKISMERTETŐ 2016.június 10. 8,5 m 2 /liter 100 μm esetén AMERLOCK 400 C TERMÉKLEÍRÁS Két komponenses, magas szárazanyagtartalmú bevonat FŐBB TERMÉKJELLEMZŐK Magas teljesítményű önalapozó univerzális epoxi bevonat Magas szárazanyagtartalom, alacsony VOC Felülettűrő

Részletesebben

TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT

TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT HU TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT a 305/2011. számú (EU) szabályozás (Construction Products Regulation - építési termék rendelet) III. melléklete alapján Hilti CFS-W tűzvédelmi burkolat Hilti CFS 0843-CPD-0103

Részletesebben

Törvényi háttér/eu szabályozás

Törvényi háttér/eu szabályozás TÜV SÜD Csoport Üzemi Gyártásellenőrzés az Építési Termék Direktíva és az új EN 1090 Acél- és aluminiumszerkezetek kivitelezése szabványsorozat alapján Hegesztési Felelősök Országos Konferenciája 2010.09.16-17

Részletesebben

2006.3.16. Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 79/27 BIZOTTSÁG

2006.3.16. Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 79/27 BIZOTTSÁG 2006.3.16. Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 79/27 BIZOTTSÁG A BIZOTTSÁG HATÁROZATA (2006. március 6.) az egyes építési termékek tűzzel szembeni viselkedésére vonatkozó osztályozás keretében a fa padlóburkolatok

Részletesebben

Az építőanyagok tűzvédelmi osztályba sorolásának új szabályai, alkalmazásuk a jelenlegi időszakban

Az építőanyagok tűzvédelmi osztályba sorolásának új szabályai, alkalmazásuk a jelenlegi időszakban Az építőanyagok tűzvédelmi osztályba sorolásának új szabályai, alkalmazásuk a jelenlegi időszakban Siófok 2008. április 17. Dr. Bánky Tamás tudományos igazgató Építési szakterület: a 3/2003. (I. 25.) BM

Részletesebben

Construction. Acélszerkezetek korrózió elleni védelme Bevonatrendszerek ismertetése

Construction. Acélszerkezetek korrózió elleni védelme Bevonatrendszerek ismertetése Construction Acélszerkezetek korrózió elleni védelme Bevonatrendszerek ismertetése Nagyobb biztonság a nemzetközi szabványok, szakmai tanácsadás segítségével Tartalom: Folyamatosan fejlesztett és javított

Részletesebben

Tűzgátló, füstgátló nyílászárók tervezett TvMI megoldásai

Tűzgátló, füstgátló nyílászárók tervezett TvMI megoldásai Tűzgátló, füstgátló nyílászárók tervezett TvMI megoldásai Szittya Zsolt Országos Tűzvédelmi Konferencia 2016. 11. 14. Mit, ki és hogyan? Az első lépés.... A 3/2003 sz. BM-GKM-KKVM együttes rendelete és

Részletesebben

Tartószerkezetek tervezése tűzhatásra - az Eurocode szerint

Tartószerkezetek tervezése tűzhatásra - az Eurocode szerint Tartószerkezetek tervezése tűzhatásra - az Eurocode szerint Dr. Horváth László egyetemi docens Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hidak és Szerkezetek Tanszék Tartalom Mire ad választ az Eurocode?

Részletesebben

A puren termékek hozzárendelése az azonos tulajdonságokkal rendelkező termékcsoportokhoz: azonsító kód (belsı megjelölés)

A puren termékek hozzárendelése az azonos tulajdonságokkal rendelkező termékcsoportokhoz: azonsító kód (belsı megjelölés) puren termékek és teljesítménynyilatkozatok BauPVO 0 ipar A puren termékek hozzárendelése az azonos tulajdonságokkal rendelkező termékcsoportokhoz: Alkalmazási terület A teljesítménynyilatkozat száma azonsító

Részletesebben

Konkrét példák (és megoldások) egy Notified Body ajánlásával

Konkrét példák (és megoldások) egy Notified Body ajánlásával Konkrét példák (és megoldások) egy Notified Body ajánlásával EN 1090-1, -2, -3 Építési acél-és alumíniumszerkezetek Görbe Zoltán, szakértő, Budapest, MESSER szakmai nap, 2013.11.27. 2009/105/EC 97/23/EC

Részletesebben

a NAT-6-0031/2008 számú akkreditálási ügyirathoz

a NAT-6-0031/2008 számú akkreditálási ügyirathoz Nemzeti Akkreditáló Testület RÉSZLETEZÕ OKIRAT a NAT-6-0031/2008 számú akkreditálási ügyirathoz Az Építésügyi Minõségellenõrzõ Innovációs Kht. Tanúsítási és Ellenõrzési Iroda (1113 Budapest, Diószegi út

Részletesebben

Az építési termékekkel szembeni követelmények változása 2013. július 1-jével az Építési Termék Rendelet (CPR) következtében

Az építési termékekkel szembeni követelmények változása 2013. július 1-jével az Építési Termék Rendelet (CPR) következtében Az építési termékekkel szembeni követelmények változása 2013. július 1-jével az Építési Termék Rendelet (CPR) következtében Horváth Sándor igazgató HOSA NOVUS Kft. FAGOSZ Konferencia 2013. március 27.

Részletesebben

Lánghárító Kft. a - VERMIPLASTER magyarországi képviselete 1067 Bp, Csengery utca 63/A fsz. 1., Telefon: (+361) 269 3084 Fax: (+361) 269 3084

Lánghárító Kft. a - VERMIPLASTER magyarországi képviselete 1067 Bp, Csengery utca 63/A fsz. 1., Telefon: (+361) 269 3084 Fax: (+361) 269 3084 Lánghárító Kft. a - VERMIPLASTER magyarországi képviselete 1067 Bp, Csengery utca 63/A fsz. 1., Telefon: (+361) 269 3084 Fax: (+361) 269 3084 1067 Budapest Csengery u. 63/A. fsz. 1. Tel/Fax: +361 269-3084

Részletesebben

Minősítések és ami mögöttük van. Mit, kinek és mivel kell igazolni? Nyílászárók teljesítményigazolása

Minősítések és ami mögöttük van. Mit, kinek és mivel kell igazolni? Nyílászárók teljesítményigazolása Minősítések és ami mögöttük van Mit, kinek és mivel kell igazolni? Nyílászárók teljesítményigazolása Nyílászárók teljesítményigazolása 1. Jogi és szabályozási környezet 2. Követelmények 3. Követelmények

Részletesebben

RLD228V. FELÜLET ELŐKÉSZíTÉS

RLD228V. FELÜLET ELŐKÉSZíTÉS 2016-03-18 Deltron D8077 / D8078 HS Nedves a nedvesen alapozók Termék D8077 D8078 D8237 D8238 D8239 D8427 D8717 D8718 D8719 D814 Leírás Deltron Fehér 2K HS Nedves a nedvesen alapozó Deltron Szürke 2K HS

Részletesebben

GYORSAN száradó termékek acélszerkezetekhez

GYORSAN száradó termékek acélszerkezetekhez GYORSAN száradó termékek acélszerkezetekhez A Hempelnél zajló kutatás-fejlesztés keretében azt vizsgáltuk, hogyan optimalizálhatnánk a felhordási folyamatot a hatékonyság és a végeredmény minőségének javítása

Részletesebben

NMÉ, teljesítménynyilatkozat a jövő útja?!

NMÉ, teljesítménynyilatkozat a jövő útja?! NMÉ, teljesítménynyilatkozat a jövő útja?! Tűzvédelem 2013 konferencia 2013. november 6. Dr. Hajpál Mónika kutató mérnök, laborvezető ÉMI Nonprofit Kft. Tűzvédelmi Laboratórium A múlt - 2013. június 30.

Részletesebben

Szilikát bázisú, vízlepergetést biztosító, páraáteresztő, védő és dekoratív festék kül- és beltéri cement és mészvakolatokra

Szilikát bázisú, vízlepergetést biztosító, páraáteresztő, védő és dekoratív festék kül- és beltéri cement és mészvakolatokra Silexcolor Pittura Szilikát bázisú, vízlepergetést biztosító, páraáteresztő, védő és dekoratív festék kül- és beltéri cement és mészvakolatokra ALKALMAZÁSI TERÜLET Olyan kül- vagy beltéri nedvszívó falfelületek

Részletesebben

Festékek és műanyag termékek időjárásállósági vizsgálata UVTest készülékben

Festékek és műanyag termékek időjárásállósági vizsgálata UVTest készülékben Festékek és műanyag termékek időjárásállósági vizsgálata UVTest készülékben Kada Ildikó tudományos osztályvezető Vegyészeti és Alkalmazástechnikai Osztály Tűzvédő festékekről általában A tűzvédő bevonatok

Részletesebben

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, november 12. (OR. en)

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, november 12. (OR. en) Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2015. november 12. (OR. en) 13998/15 ADD 1 CONSOM 190 MI 714 FEDŐLAP Küldi: az Európai Bizottság Az átvétel dátuma: 2015. október 29. Címzett: Biz. dok. sz.: Tárgy: a

Részletesebben

Akril diszperziós, nagyon finom szemcsenagyságú, dekoratív és védőfesték bel- és kültéri felületekre

Akril diszperziós, nagyon finom szemcsenagyságú, dekoratív és védőfesték bel- és kültéri felületekre Quarzolite Paint Akril diszperziós, nagyon finom szemcsenagyságú, dekoratív és védőfesték bel- és kültéri felületekre ALKALMAZÁSI TERÜLET Minden olyan meglévő és új, már festett felület átfestése, ahol

Részletesebben

Teljesítmény nyilatkozat

Teljesítmény nyilatkozat Ipari bevonatok Kiadás dátuma: 2017.09.08. Termékazonosító kódja: 02 06 02 00 004 0 000035 Verziószám: 01 NMÉ 60/3/3/MKEH-PMFH-16/8/2015/K 17 KTI TELJESÍTMÉNY NYILATKOZAT a 275/2013. (VII.16.) Korm. rendelet

Részletesebben

Kemikál Építőanyagipari Zrt Budapest, Tagló u

Kemikál Építőanyagipari Zrt Budapest, Tagló u Epitésügyi Minöségellenörzö Innovációs Nonprofrt Kft ÉMI ÉPÍTÉSÜGYI MINŐSÉGELLENŐRZŐ INNOVÁCIÓS NONPROFIT KFT. KÖZPONTILABORATÓRDmM VEGYÉSZETI ÉS ALKALMAZÁS TECHNIKAI SZAKÁGILABORATÓ~ A NAT által NAT-I-111012010

Részletesebben

A BIZOTTSÁG.../.../EU FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE (2014.7.17.)

A BIZOTTSÁG.../.../EU FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE (2014.7.17.) EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2014.7.17. C(2014) 4580 final A BIZOTTSÁG.../.../EU FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE (2014.7.17.) az EN14342 szabvány hatálya alá tartozó bizonyos, bevonat nélküli fa padlóburkolatok

Részletesebben

TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT A 305/2011. számú (EU) szabályozás (Construction Products Regulation - építési termék rendelet) III. melléklete alapján

TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT A 305/2011. számú (EU) szabályozás (Construction Products Regulation - építési termék rendelet) III. melléklete alapján HU TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT A 305/2011. számú (EU) szabályozás (Construction Products Regulation - építési termék rendelet) III. melléklete alapján 1. A terméktípus egyedi azonosító kódja: Hilti HVB ágyazókengyel

Részletesebben

Az építési termékek műszaki előírásainak, megfelelőség igazolásának, valamint forgalomba hozatalának és felhasználásának részletes szabályai

Az építési termékek műszaki előírásainak, megfelelőség igazolásának, valamint forgalomba hozatalának és felhasználásának részletes szabályai Az építési termékek műszaki előírásainak, megfelelőség igazolásának, valamint forgalomba hozatalának és felhasználásának részletes szabályai Tisza Gábor Krisztián Piacfelügyeleti Főosztály Építési termékek

Részletesebben

MABISZ TERMÉK-MEGFELELŐ SÉGI AJÁNLÁS

MABISZ TERMÉK-MEGFELELŐ SÉGI AJÁNLÁS Nytsz: 3505-9-1/20061116 MABISZ TERMÉK-MEGFELELŐ SÉGI AJÁNLÁS Bizottsági ülés ideje Adatmódosítás Meghosszabbítás Ajánlás lejárta 2003. november 20. 2005. február 17. 2006. november 16. 2009. november

Részletesebben

Az építési folyamatok minőségbiztosítása. Wiesner György Építéskivitelezési Tanszék

Az építési folyamatok minőségbiztosítása. Wiesner György Építéskivitelezési Tanszék Az építési folyamatok minőségbiztosítása Wiesner György Építéskivitelezési Tanszék Építési folyamatban résztvevők Megrendelő, beruházó Beruházást lebonyolító Tervező szaktervezők Hatóságok Építéshatóság

Részletesebben

Nyílászárók bevizsgálása, minősítése és tanúsítása I.

Nyílászárók bevizsgálása, minősítése és tanúsítása I. Nyílászárók bevizsgálása, minősítése és tanúsítása I. Papp Imre okl. faipari mérnök ÉMI Nonprofit Kft. Szerkezetvizsgáló Laboratórium vizsgáló mérnök ROTO oktatások 2014.02. 21. - 2014.02. 28. ben így

Részletesebben

SIKA UNITHERM TŰZVÉDELMI RENDSZEREK ACÉL, FA ÉS BETONFELÜLETEKRE, KÁBELCSATORNÁKRA

SIKA UNITHERM TŰZVÉDELMI RENDSZEREK ACÉL, FA ÉS BETONFELÜLETEKRE, KÁBELCSATORNÁKRA SIKA UNITHERM TŰZVÉDELMI RENDSZEREK ACÉL, FA ÉS BETONFELÜLETEKRE, KÁBELCSATORNÁKRA BIZTONSÁGOSABB TŰZVÉDELEM ACÉL, FA, BETON FELÜLETEKRE ÉS KÁBELCSATORNÁKHOZ A minősített tűzvédő bevonatok használatával

Részletesebben

Építőipari tűzvédelmi rendszerek szükséges átadási dokumentumai.

Építőipari tűzvédelmi rendszerek szükséges átadási dokumentumai. Építőipari tűzvédelmi rendszerek szükséges átadási dokumentumai. Miért aktuális ez a téma Kivitelezés minőségének hatása a tűzvédelem területén: 1. Egységes szabályok (alapkövetelmények) kivitelezők részére

Részletesebben

Teljesítmény- nyilatkozat

Teljesítmény- nyilatkozat Termék A terméktípus egyedi azonosító kódja EK-JZ Alkalmazási terület Füstgázvezérlő zsalu multifunkciós célokra Gyártó TROX GmbH Telefonszám: +49 (0)2845 2020 Fax +49 (0)2845 202265 Heinrich-Trox-Platz

Részletesebben

SIGMACOVER 690 (SigmaCover Aluprimer) 7414

SIGMACOVER 690 (SigmaCover Aluprimer) 7414 2009. szeptember 2005. szeptember kiadás átdolgozása TERMÉKLEÍRÁS kétkomponenses, magas szárazanyag tartalmú, alumíniummal pigmentált, poliaminnal térhálósodó, módosított epoxi bázisú alapozó / bevonat

Részletesebben

Teljesítmény nyilatkozat

Teljesítmény nyilatkozat Teljesítmény nyilatkozat Ipari bevonatok Teljesítmény nyilatkozat Kiadás dátuma: 2017.09.07. Termékazonosító kódja: 02 06 02 00 004 0 000002 Verziószám: 03 NMÉ 60/3/3/MKEH-PMFH-16/8/2015/K 17 KTI TELJESÍTMÉNY

Részletesebben

Zanathy Valéria VEKOR Kft. www.vekor.hu

Zanathy Valéria VEKOR Kft. www.vekor.hu Zanathy Valéria VEKOR Kft. www.vekor.hu A hidak gépészeti tervezésekor fő szempont a statikai megfelelőség. Acél szerkezeti elemek alkalmazásakor fontos kérdés a korrózió elleni védelem. 2011.06.15. 2

Részletesebben

Teljesítmény nyilatkozat

Teljesítmény nyilatkozat Teljesítmény nyilatkozat Ipari bevonatok Teljesítmény nyilatkozat Kiadás dátuma: 2017.09.08. Termékazonosító kódja: 02 06 02 00 004 0 000008 Verziószám: 01 NMÉ 60/3/3/MKEH-PMFH-16/8/2015/K 17 KTI TELJESÍTMÉNY

Részletesebben

M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S

M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S N y t s z : 4 7 9 2-1 0-1 / 2 0 1 1 0 2 1 7 M A B I S Z T E R M É K - M E G F E L E L Ő S É G I A J Á N L Á S Bizottsági ülés ideje Ajánlás lejárta 2011. február 17. 2016. február 28. Termék vizsgálat

Részletesebben

SZERELÉSI ÚTMUTATÓ a P-MPA-E Vizsgálati jegyzőkönyv ( ) alapján magyarországi alkalmazásra

SZERELÉSI ÚTMUTATÓ a P-MPA-E Vizsgálati jegyzőkönyv ( ) alapján magyarországi alkalmazásra SZERELÉSI ÚTMUTATÓ a P-MPA-E-08-008 Vizsgálati jegyzőkönyv (2008.03.26.) alapján magyarországi alkalmazásra 1 A vizsgálat tárgya és alkalmazhatóság 1.1 A vizsgálat tárgya A vizsgálat tárgyát integrált

Részletesebben

RLD212V. Deltron D8135. Deltron UHS Gyors színtelen lakk FELÜLET ELŐKÉSZíTÉS TERMÉK LEIRÁS

RLD212V. Deltron D8135. Deltron UHS Gyors színtelen lakk FELÜLET ELŐKÉSZíTÉS TERMÉK LEIRÁS Deltron D8135 Deltron UHS Gyors Szintelen lakk 2007. 10. 08. TERMÉK D8135 D8217 D8456 D843 D844 D807 D8714 D812 LEIRÁS Deltron UHS Gyors színtelen lakk Deltron UHS Edző - gyors Deltron Mattító adalék -

Részletesebben

TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT

TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT Hilti. Nagyobb teljesítmény. Tartós használat. HU TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT A 305/2011. számú (EU) szabályozás (Construction Products Regulation - építési termék rendelet) III. melléklete alapján 1. A terméktípus

Részletesebben