Civil Kalauz 5.0 TARTALOMJEGYZÉK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Civil Kalauz 5.0 TARTALOMJEGYZÉK"

Átírás

1 1.oldal TARTALOMJEGYZÉK 1 Bevezetés FÁJL FŐMENÜ Felhasználói információk DVD CompLEX indítása Kilépés KALAUZ FŐMENÜ Vállalkozási tanácsadó egyéni vállalkozóknak A Tevékenység részletei panel Üzletnyitási tanácsadó Közigazgatási címtár SEGÉDLETEK FŐMENÜ Kapcsolatos jogszabályok Mestervizsgák Régiók Megyék Járások Statisztikai kistérségek Települések Postai irányítószámok BEÁLLÍTÁSOK FŐMENÜ Futtatási környezet Adatkarbantartás engedélyezése...9

2 2.oldal 1 Bevezetés A Civil Kalauz a vállalkozások szakértői programja. A nagyrészt hatályos jogszabályokban megtalálható témát számítógépes adatbázis formában dolgozza fel, és az adatbázis-szervezési és -kezelési módszerek segítségével a laikus felhasználót is pillanatok alatt eligazítja e hatalmas, szövevényes témakörben. A vállalkozás biztosan megkapja az engedélyeit, majd működése közben a különféle hatósági ellenőrzések nem találhatnak kifogást, ha a Civil Kalauz javaslatai szerint jár el. Szorosan kapcsolódó témakör a szakképzés, amiből a szakképzettség és a mestervizsgák megszerzésének követelményeit dolgozza fel. A program azonos ablakban jelenít meg minden információt, az egyes információ fajták közötti váltás a főablak alján lévő fülekkel, történik, ami egyes tételeknél a menürendszerből is működtethető. A Civil Kalauz főbb fejezetei: A Vállalkozási tanácsadó az egyéni vállalkozások indításával, regisztrációjával és ellenőrzésével kapcsolatos jogszabályok, bejegyzési kötelezettségek, szakképzettségi előírások gyűjteménye. A vállalkozói tevékenységeket a TEÁOR, valamint a TEÁOR-nak az egyéni vállalkozókra érvényes alábontását képező ÖTVJ kódrendszer szerint, a szakképzettségeket az OKJ alapján rendszerezi. A személyi feltételeket két nézőpontból közelíti: Adott tevékenységhez milyen szakképzettséget ír elő jogszabály, vagy egy adott szakképzettség milyen tevékenységekre jogosít? Az Üzletnyitási tanácsadó a 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet szerinti termékkörök engedélyező hatóságait tartalmazza. Az ÖVTJ kód alapján közvetlen kapcsolatban áll a vállalkozási tanácsadóval, tehát például megtudható, hogy egy üzletkör milyen szakképzettségekkel művelhető, vagy adott szakképzettség birtokában milyen üzletek nyithatók A Közigazgatási címtár 28 a regisztrációban vagy ellenőrzésben valamilyen feladatot ellátó intézmény és a polgármesteri hivatalok (beleérve a közös önkormányzatokat is) teljes magyarországi hálózatának címeit, telefonszámait, egyéb elérhetőségeit tartalmazza, valamint a Magyar Köztársaság helységnévkönyvében foglalt 3176 település adatait. A címtár bármelyik településhez felsorolja területileg illetékes 22 intézményt és a polgármesteri hivatalt. Együttműködik a Complex Kiadó DVD-jogtárával (a továbbiakban CompLex): A Civil Kalauzban egy jogszabályi hivatkozáson történő dupla kattintás meghívja a DVD-jogtárat, és a hivatkozott jogszabály hivatkozott paragrafusán megállva a jogszabály hatályos szövegét mutatja. A DVD-jogtár vagy a számítógép DVD-olvasójában van, vagy a hálózatról elérhető. DVDjogtár hiányában alternatív lehetőség a nyilvános Internetről meghívható ingyenes net-jogtár, ami az ismert megszorításoktól eltekintve, teljesen azonos a DVD-vel. A kikeresett/megtalált információt a nyomtató ikonra való kattintással lehet kinyomtatni nyomtatási kép nézetben.

3 3.oldal A nyomtatási képen a szürke nyomtató ikonon (Print) kattintva tudjuk a dokumentumot kinyomtatni, illetve lehetőségünk van a dokumentum Excel, PDF, Word formátumban való mentésére az Export gombra kattintva.

4 4.oldal 2 FÁJL FŐMENÜ 2.1 Felhasználói információk A megnyíló ablakban a program telepítésével és szervizelésével kapcsolatos információk találhatók, illetve itt található Civilsoft Kft. elérhetősége is. 2.2 DVD CompLEX indítása Innen is elindítható, ha még nem fut. Lásd még: Beállítások/Futtatási környezet menüpont CompLEX Jogtár vonatkozó beállítási lehetőségeit. 2.3 Kilépés A program bezárása. A Civil Kalauz megkérdezi, hogy valóban befejezzük-e. 3 KALAUZ FŐMENÜ 3.1 Vállalkozási tanácsadó egyéni vállalkozóknak A szabványos vállalkozási tevékenységek felsorolása, a tevékenységgel kapcsolatos speciális szabályozások és a szükséges szakképzettségek. Induláskor a TEÁOR A-U fejezetének címeit mutatja, ahonnan négyszintű címsor-hierarchián keresztül jutunk a négy számjeggyel kódolt TEÁOR szakágazatokig. A vállalkozási tevékenység azonosítására a címsorok nem használhatók, csak a szakágazatok, amiből a vállalkozás tetszőleges számút felvehet. Egyéni vállalkozók esetében a bordó betűkkel megjelenített ötödik szint érvényes, ami a TEÁOR szakágazaton belül, az ÖVTJ-ben definiált résztevékenységet határoz meg. A címhierarchia szintenkénti kibontása a sor elején álló + jelre kattintással, vagy a [+] billentyűvel, a bezárása a - jelre kattintással vagy a [-] billentyűvel történik. (A WINWORD "Szerkezet" nézete ugyanígy működik.) Az összes hierarchia kinyitása/bezárása a piros [+]/[-]gombbal lehetséges. Adott (nem legalsó) szinten állva kinyithatjuk/bezárhatjuk a lejjebb lévő szinteket a zöld [+]/[-] gombokra kattintva. Egy soron állva: A színes karikák jelzik, hogy a tevékenységet az egyéni vállalkozás felveheti-e: Zöld = igen, piros = nem, kék = részben. (Az utóbbi esetben maga a kék színű tevékenység nem vehető fel, csak az alatta lévő résztevékenységek.) Hol Keres? A kombinált listában kiválasztható a Kereső szó vagy szám mezőbe írt karaktersorozat keresésének helye. A választék: ÖVTJ kód/megnevezés -- A beírt karaktersorozat előfordulását az egyéni vállalkozói tevékenység (az 5. szint) megnevezésében keresi, és megjeleníti a talált sorokat. Pl. "tej" keresőszóra jó a "tej", "tejtermék", stb. Ha beírás számjeggyel kezdődik, és szintaxisa megfelel a TEÁOR kódszámnak, akkor az adott szakágazat címsorait hozza, pl re a 10.5x, vagy 105-re a 105xxx sorokat. Jogszabály -- A Tevékenység részletei panelon a "Jogszabályi hivatkozások" mezőben Képesítés -- A Tevékenység részletei panelon a "Képesítés(ek)" mezőben, Egyéb képesítés -- A Tevékenység részletei űrlapon a "Javaslat helyettesítő képesítések" mezőben.

5 5.oldal Engedélyek -- Az Engedélyek panelon az "Tevékenységek" mezőben. FIIGYELEM! Egy tevékenységkódhoz többféle engedély tartozhat, az Engedély(ek) /Bejelentés(ek) fül) a bal alsó sarkában található léptető nyomógombokkal végig kell lapozni. ÖVTJ tartalom Az Önálló vállalkozók tevékenységi jegyzéke Ide tartozik mezőjében. Complex TEAOR -- Átkapcsol a DVD-s CompLEX TEÁOR-ba és ott megáll a karaktersorozat első előfordulásán. Továbbkeresés a CompLEX-ben --> SZÓKÖZ billentyű. Ez esetben a CompLEX szintxisát kell alkalmazni, tehát töredékszó kiegészítendő csillaggal (*). Pl. "tej*" Keresőszó v. szám A keresés helyétől függően a következők írhatók be: - Betűvel kezdődő karaktersorozat --> a hatjegyű megnevezésekben talált sorok szám karakter --> a hatjegyű számok elejével egyező sorok szám karakter, a harmadik pozíción PONTTAL --> a négyjegyű TEÁOR szám elejével egyező TEÁOR sorok (EGYÉNI VÁLLALKOZÓ NEM VÁLASZTHATJA!). Keresés indítása gomb: A keresés indítása: A hely kiválasztása (Hol keres) és a keresőszó (Kereső szó v. szám) beírása után a nagyítós nyomógombra kattintással. A találati lista a TEAOR fastruktúra helyén jelenik meg baloldalt. A lista tételeire kattintva megjelennek a jobboldali panelrészen a releváns adatok. Keresés indítása (Mind (%)) gomb: A keresés indítása a % jelet használva: A hely kiválasztása (Hol keres) és a keresőszóba beírja a % jelet (Kereső szó v. szám) kikeresi az összes Hol keres -nek megfelelő témájú tételt. A találati lista a TEAOR fastruktúra helyén jelenik meg baloldalt. A lista tételeire kattintva megjelennek a jobboldali panelrészen a releváns adatok. Szakma szerinti keresés A kombinált listában azon szakmák szerepelnek, amelyek a Tevékenység részletei panel Képesítés(ek) mezőjében előfordultak. Egy szakma kiválasztása eseten megjeleníti azon sorokat, amelyhez e szakma van hozzárendelve. (Az eredmény nagyjából ugyanaz, mint, ha a Hol keres=képesítést választjuk és keresőszónak beírjuk a szakma nevét.) E keresés eredménye a lista alatti Nyomtatás nyomógombbal kinyomtatható Nyomtatás (nyomógomb) A szakma szerinti keresés aktivizálja. Kinyomtatja a főablakban megjelenített listát, ami az adott szakképesítéssel végezhető vállalkozásokat tartalmazza. Reset (nyomógomb) A hierarchikus főablakforma megjelenítése A Tevékenység részletei panel A panel egy vállalkozási tevékenység részletes szabályozását tartalmazza. A tevékenységet a vállalkozási tanácsadó főablakában választottuk. Szakmakód Az egyéni vállalkozói tevékenység hatjegyű kódszáma TEÁOR A tevékenység négyjegyű felettes, szakágazati kódja.

6 6.oldal Megnevezés A vállalkozási tevékenység szabatos megnevezése. Jogszabályi hivatkozások fül Kiegészítő információk a vállalkozó részére: - A tevékenység gyakorlásához szükséges külön feltételek, engedélyek regisztrációk, stb. - Ha a tevékenység tiltott, akkor miért? A szöveg általában valamely jogszabály legfontosabb megállapításait idézi. A teljes jogszabály minden esetben behívható a CompLEX jogtárból, duplán kattintva a kapcsos zárójelben álló azonosítón. Képesítés(ek) fül Az adott tevékenység gyakorlásához elfogadható képesítések felsorolása. Minden képesítés kapcsos zárójelben áll; duplán kattintva rajta behívható a CompLEX jogtárból a megfelelő hivatkozás. Képesítési jogszabály mező Az a jogszabály, amely összerendeli a tevékenységet és a képesítést. Lehet, hogy a képesítés(ek)-ben felsoroltak több helyről származnak, ilyenkor több jogszabályra hivatkozunk. A jogszabály mindig kapcsos zárójelben áll és duplán kattintva rajta a szöveg eleje nyílik meg a CompLEX-ben. Javaslat helyettesítő képesítés(ek) fül E mezőben a Képesítés(ek) ablakban megadott elsődleges képesítés(ek) helyett elfogadható további képesítések találhatók. Hangsúlyozni kívánjuk a "javaslat" jelleget: A jogszabályokkal többé-kevésbé alátámasztott választék nem zárja ki ezen túlmenő képesítés egyedi elfogadását. FIGYELEM! A "Helyettesítő képesítések" mezőben felsorolt képesítések általában nem szerepelnek a "Szakma szerinti keresés" kombinált listában. Engedély(ek)/Bejelentés(ek) fül Megnyitja az adott tevékenységhez szükséges külön engedélyek betétlapját. Amennyiben az adott tevékenység részleteihez különféle engedélyek szükségesek, akkor a panel bal-alsó sarkában feltüntetett gombokkal navigálhatunk közöttük. Önálló Vállalkozói Tevékenység (ÖVTJ) tartalom fül Az űrlap a vállalkozó által gyakorolható tevékenység 36/2011 (XII. 23.) KIM rendelet szerinti részletes meghatározását tartalmazza. Nyomtatás gomb Kinyomtatja a tevékenységre vonatkozó valamennyi szabályozást, azaz az panelon látható mezőket, a külön engedélyekkel együtt.

7 7.oldal Üzletnyitási tanácsadó Az üzletek működéséről és a belkereskedelmi tevékenység folytatásáról szóló, 210/2009. (IX. 29.) többször módosított kormányrendelet alapján készült tanácsadó rendszer a következő kérdésekre ad választ: - adott termékkör milyen ÖVTJ tevékenységgel kompatibilis? - Adott ÖVTJ tevékenység birtokában milyen termékkör árusítható? - Adott termékkör árusításához milyen hatóságok hozzájárulása szükséges? Hol Keres? A kombinált listában kiválasztható, hogy termékkört, vagy tevékenységet adunk meg, amihez keressünk párosítást. A % jelet használva, a tanácsadóban szereplő összes termékkör, vagy ÖVTJ megnevezése megjelenik, és közöttük választhatunk. A választék: Termékkör -- A termékkör megnevezésében keres. ÖVTJ kód/megnevezés -- A beírt karaktersorozat előfordulását az egyéni vállalkozói tevékenység megnevezésében keresi, és megjeleníti a talált sorokat. Pl. "tej" keresőszóra jó a "tej", "tejtermék", stb. Ha beírás hat számjegyet tartalmaz, ami azonos egy ÖVTJ kódszámmal, akkor ahhoz keres tevékenységeket. Keresés indítása gomb: A keresés indítása: A hely kiválasztása (Hol keres) és a keresőszó (Kereső szó v. szám) beírása után a nagyítós nyomógombra kattintással. A találati lista baloldalt jelenik meg. A lista tételeire kattintva megjelennek a jobboldali panelrészen a releváns adatok. Keresés indítása (Mind (%)) gomb: A keresőszóba beírja a % jelet és elindítja a keresést. Megjegyzés: Az üzletnyitási tanácsadó nem tartalmazza a külön engedélyhez kötött termékek kereskedelméhez szükséges hatósági engedélyeket. 3.2 Közigazgatási címtár A címtár a 28 országos intézmény, összes kirendeltségét a polgármesteri hivatalokat és az okmányirodákat, valamint ezek területi illetékességét tartalmazza. Megye lenyíló lista Itt tudja kiválasztani, hogy melyik megye településeit szeretné látni a Település szerinti keresés lenyíló listában. Település szerinti keresés lenyíló lista Itt tudja kiválasztani, hogy mely településhez tartozó intézményeket szeretné látni. Ha beállítjuk a Megyét akkor csak az adott megyéhez tartozó települések jelennek meg ebben a listában. Település választás után a baloldali listában megjelennek az intézmények. Az egyes intézményeket a listában kijelölve megjelennek a hozzátartozó elérhetőségek (Megnevezése, Címe, Telefon, Fax, , Honlap, esetlegesen nyitva tartása). Az és a Honlap mezők melletti [ ] gombra kattintva automatikusan elindul az alapértelmezett levelező program vagy internet böngésző. Nyomtatás gomb Kinyomtatja a baloldali listában megjelenő intézményeket a kiválasztott településhez a részletező panelon látható mezőket.

8 8.oldal 4 SEGÉDLETEK FŐMENÜ 4.1 Kapcsolatos jogszabályok A vállalkozással kapcsolatos legfontosabb jogszabályok címe és direkt behívásuk. Behívás: Dupla kattintás a soron. 4.2 Mestervizsgák Azon szakmák, amiből mestervizsga tehető. A különböző jogforrásokat a Feltétel mezőben adtuk meg. A jogforrásra duplán kattintva a CompLEX -ből felhozza a megfelelő fejezetet. Ha nem ugrik egyből oda, akkor egy-két szóköz leütésével tudjuk megtalálni. 4.3 Régiók A 7 régió megnevezése, székhelye, és a jelen programban(!) alkalmazott kódja. 4.4 Megyék Budapest Főváros és a 19 megye. A két- és ötjegyű kódok a "9001/1999. (SK 2.) KSH közlemény a területi számjelrendszerről" alapján. 4.5 Járások A 218/2012 (VIII.13) Korm. rendelet szerint 4.6 Statisztikai kistérségek A"9001/1999. (SK 2.) KSH közlemény a területi számjelrendszerről" alapján. 4.7 Települések 3176 település közigazgatásai besorolása, és legfontosabb adatai. 4.8 Postai irányítószámok Azonos a telefonkönyv "HELYSÉGEK, LAKOTT HELYEK JEGYZÉKE" táblázatával. FIGYELEM! A megyék nem a telefonkönyv, hanem a KSH szerinti kódszámmal vannak megadva. 5 BEÁLLÍTÁSOK FŐMENÜ A Civil Kalauznak a számítógépes környezethez illesztése valamint egyéni testreszabása. A parancsok közös jellemzője, hogy csak ritkán van rájuk szükség. 5.1 Futtatási környezet A számítógépes környezetet a program telepítésekor, valamint konfigurációváltozásnál kell beállítani. CompLEX Jogtár indítása 1. DVD-ről - Ha a gépben, vagy helyi hálózaton elérhető a jogtár. (Akkor általában már van ikonja az asztalon.) Ha DVD-ről használjuk a CompLEX jogtárat akkor előtte kapcsolni kell a Fájl/Helyi CompLEX indítása menüponttal. 2. Internetről (belső böngésző) Elindítja a programba integrált belső böngészőt és a Net-jogtár ból elérhető joganyagokat mutatja meg. 3. Internetről (alapértelmezett böngésző) Elindítja a programba integrált belső böngészőt és a Net-jogtár ból elérhető joganyagokat mutatja meg.

9 9.oldal 4. Egyik sem - A fentiek közül egyik sem elérhető. CompLEX Jogtár DVD A wxpcompu.exe fájlt kell kitallózni a [ ] gomb segítségével, ami alapértelmezetten a következő helyen található: "C:\Program Files\Complex\JogtarSzegmens\wxpcompu.exe" 5.2 Adatkarbantartás engedélyezése A fejlesztők részére fenntartva, jelszavas belépéssel. Normál indításnál az adatbázis írásvédett, tehát a felhasználó abban semmit nem tud megváltoztatni. Amennyiben hibás adatot (címet, stb.) észlel, kérjük, írja meg a Civilsoft Kft-nek, a címre. V É G E

CIVILSOFT-it. Vállalkozási tanácsadó és közigazgatási FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. v4.21 verzió

CIVILSOFT-it. Vállalkozási tanácsadó és közigazgatási FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. v4.21 verzió Vállalkozási tanácsadó és közigazgatási címtár FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV v4.21 verzió CIVILSOFT-it Informatikai Kft..1171 Budapest Pásztorfalva utca 40. Telefon/Fax: (1) 222-6637 2. oldal TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET A MAGYAR HIVATALOS JOGSZABÁLYTÁR KEZELŐPROGRAMJÁHOZ MAGYAR KÖZLÖNY LAP- ÉS KÖNYVKIADÓ 2012.

FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET A MAGYAR HIVATALOS JOGSZABÁLYTÁR KEZELŐPROGRAMJÁHOZ MAGYAR KÖZLÖNY LAP- ÉS KÖNYVKIADÓ 2012. FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET A MAGYAR HIVATALOS JOGSZABÁLYTÁR KEZELŐPROGRAMJÁHOZ MAGYAR KÖZLÖNY LAP- ÉS KÖNYVKIADÓ 2012. E l őszó A Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó a magyarországi jogalkotás kiadójaként nemcsak

Részletesebben

2002 Provimax Kft. PROVIMAX KFT Iroda: Levélcím: Megrendelés: Telefax: E-mail: Honlap:

2002 Provimax Kft. PROVIMAX KFT Iroda: Levélcím: Megrendelés: Telefax: E-mail: Honlap: Minden jog fenntartva! Jelen könyvet vagy annak részleteit a PROVIMAX KFT engedélye nélkül bármilyen formátumban vagy eszközzel reprodukálni, tárolni és közölni tilos! 2002 Provimax Kft. A könyv készítése

Részletesebben

CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció

CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció Frissítés dátuma: 2012.08.08 Bizalmas! www.computrend.hu 1/223 Tanúsítvány Tanúsítjuk, hogy a CompuTREND Kft által a CT-EcoSTAT

Részletesebben

Felhasználói leírás. A CKB FREE rendszer felhasználói funkcióiról

Felhasználói leírás. A CKB FREE rendszer felhasználói funkcióiról Felhasználói leírás A CKB FREE rendszer felhasználói funkcióiról Verzió: 2.0 Készült: 2010.március 25. 1/63.oldal TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezető... 4 2. Főképernyő... 6 3. Adatbekérés... 10 4. Díjtájékoztatás...

Részletesebben

Informatikai tevékenység 2234 Maglód, Széchenyi u. 4. +36.30.215.6737 +36.29.325.854 Mérnöki, tanácsadói tevékenység Iroda: Mobil: Telefon:

Informatikai tevékenység 2234 Maglód, Széchenyi u. 4. +36.30.215.6737 +36.29.325.854 Mérnöki, tanácsadói tevékenység Iroda: Mobil: Telefon: +36.22.534.280 +36.22.534.282 Számlázó és Készletnyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv Készítette: Újfalusi Krisztián UFO-INFO Bt. 2006.03.20. UFO-INFO Bt. Kézikönyv: Számlázó és Készletnyilvántartó

Részletesebben

Kerszám Silver. Felhasználói Kézikönyv

Kerszám Silver. Felhasználói Kézikönyv Kerszám Silver Felhasználói Kézikönyv Minden jog fenntartva! Jelen könyvet vagy annak részleteit a PROVIMAX KFT engedélye nélkül bármilyen formátumban vagy eszközzel reprodukálni, tárolni és közölni tilos!

Részletesebben

Felhasználói leírás. A CKB Trend rendszer felhasználói funkcióiról

Felhasználói leírás. A CKB Trend rendszer felhasználói funkcióiról 1 Felhasználói leírás A CKB Trend rendszer felhasználói funkcióiról Verzió: 3.1 Készült: 2012. október 22. 2 TARTALOMJEGYZÉK 1 Bevezető... 4 2 Általános tudnivalók a program kezeléséről:... 5 2.1 A CKB

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv ügyfelek számára

Felhasználói kézikönyv ügyfelek számára Felhasználói kézikönyv ügyfelek számára Verzió: ETDR_FK_ÜF_V4-07.odt 2012-12-12 SZERKESZTÉS ALATT Projektgazda: Belügyminisztérium Területrendezési és Építésügyi Helyettes Államtitkár Építésügyi Főosztály

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kis Készlet és Számla

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kis Készlet és Számla FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kis Készlet és Számla Jogvédelem a szerzői jogról szóló rendelkezések Ezen szoftvertermék az őt alkotó részelemek együttesét tekintve képviseli a jogvédelem alá eső termék fogalmát.

Részletesebben

Scroll. Számlázás. 3.0 verzió. Kezelési Útmutató

Scroll. Számlázás. 3.0 verzió. Kezelési Útmutató Scroll Számlázás 3.0 verzió Kezelési Útmutató Zeusoft - Scroll Számlázás 3.0 2 Zeusoft - Scroll Számlázás 3.0 3 Tartalom TARTALOM... 3 BEVEZETŐ... 5 FŐ ABLAK... 6 A PROGRAM MENÜRENDSZERE... 6 1. TÖRZSADATOK...

Részletesebben

Kezelői leírás. Alapszolgáltatási ellátások szoftvere T S Z G 2 0 1 5

Kezelői leírás. Alapszolgáltatási ellátások szoftvere T S Z G 2 0 1 5 Kezelői leírás 2015.. Alapszolgáltatási ellátások szoftvere T S Z G 2 0 1 5 2 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS 4 2. A RENDSZER ÜZEMBEHELYEZÉSE 4 3. A RENDSZER INDÍTÁSA 5 4. A MENÜABLAK KEZELÉSE 6 5. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VERZIÓ 1.0 AZ E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ CÉLJA ÉS FELÉPÍTÉSE A pedagógus-szakvizsgával és tizennégy év szakmai gyakorlattal rendelkező pedagógusok 2014. április

Részletesebben

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08.

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 4 1.1. A DOKUMENTUM CÉLJA,

Részletesebben

Számlázás Számlázás Számlázá Felhasználói dokumentáció Felhasználói dokumentáci

Számlázás Számlázás Számlázá Felhasználói dokumentáció Felhasználói dokumentáci Számlázás s á z á l m á Sz álói dokumentáció Felhaszn A jelen dokumentáció azok részére nyújt segítséget, akik már rendelkeznek egy telepített CobraConto.Net Vállalatirányítási rendszer programcsomaggal,

Részletesebben

SzámlaCenter Felhasználói Kézikönyv

SzámlaCenter Felhasználói Kézikönyv SzámlaCenter Felhasználói Kézikönyv 1 Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Regisztráció... 4 Bejelentkezés... 5 Menü pontok használata... 6 1. Info... 6 2. Beállítások... 6 3. Számla kiállítása... 8 4. Karbantartás...

Részletesebben

infotéka Napló kézikönyv

infotéka Napló kézikönyv kézikönyv I Tartalomjegyzék 3 Fejezet I Kezdő lépések 1 Kezdő lépések... 3 Fejezet II Nézet 8 1 Ikonsor... 8 8 Fejezet III Paraméterezések 1 Felhasználók... és jogok 8 2 Évnyitás... 12 3 Vezérlő rekord...

Részletesebben

Tartalomjegyzék. www.wsoft.hu Számlázó program v1.x felhasználói kézikönyv. v1.05

Tartalomjegyzék. www.wsoft.hu Számlázó program v1.x felhasználói kézikönyv. v1.05 Tartalomjegyzék Bevezető...3 Rendszer követelmények...3 A program képességei...3 Bejelentési kötelezettség (23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet)...4 Dokumentáció megőrzési kötelezettség...4 wsoft Számlázó

Részletesebben

Mikro Számlázó. Felhasználói Kézikönyv

Mikro Számlázó. Felhasználói Kézikönyv Mikro Számlázó Felhasználói Kézikönyv Minden jog fenntartva! Jelen könyvet vagy annak részleteit a PROVIMAX KFT engedélye nélkül bármilyen formátumban vagy eszközzel reprodukálni, tárolni és közölni tilos!

Részletesebben

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás Felhasználói kézikönyv 1.0.0.8 verzió A dokumentum készült: 2004. május 28. Utolsó módosítás időpontja: 2005. június. 21. E-Group Magyarország

Részletesebben

DbérWIN. Windows alapú bérszámfejtő program 5.00 verzió. Felhasználói leírás

DbérWIN. Windows alapú bérszámfejtő program 5.00 verzió. Felhasználói leírás DbérWIN Windows alapú bérszámfejtő program 5.00 verzió Felhasználói leírás Végfelhasználói licenc szerződés Mely létrejött egyrészről a C.A.T. Consulting Kft. (8000 Székesfehérvár, Távírda u.2/a 3.em.5.)

Részletesebben

DkonWIN. Windows alapú kettős könyvelő program 3.09 verzió. Felhasználói leírás

DkonWIN. Windows alapú kettős könyvelő program 3.09 verzió. Felhasználói leírás DkonWIN Windows alapú kettős könyvelő program 3.09 verzió Felhasználói leírás Nyilatkozat A DkonWIN 3.01 és magasabb verziószámú könyvelő program kétféle pénztárbizonylatot kezel: a gépi sorszámozású

Részletesebben

MTMT Gyakran ismételt kérdések

MTMT Gyakran ismételt kérdések MTMT Gyakran ismételt kérdések Jelen GyIK-ban a felmerült kérdésekre rövid válaszok találhatóak, az egyes témákban a bővebb leírást az oldalakhoz tartozó Segítség-ben, illetve a letölthető útmutatókban

Részletesebben

Orvosi Recept Kitöltő Alkalmazás ORKA v. 3.0. Felhasználói útmutató

Orvosi Recept Kitöltő Alkalmazás ORKA v. 3.0. Felhasználói útmutató v. 3.0 ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR 2010 Tartalomjegyzék Orvosi Recept Kitöltő Alkalmazás ORKA 1. A PROGRAM FELADATA...3 2. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK...4 3. REGISZTRÁCIÓ...4 4. BEJELENTKEZÉS...7 5.

Részletesebben

Tartalom...3. A számítógép felépítése...5. Mi található a számítógépben?...6 Külső eszközök...7 Számítógép bekapcsolása, kikapcsolása...

Tartalom...3. A számítógép felépítése...5. Mi található a számítógépben?...6 Külső eszközök...7 Számítógép bekapcsolása, kikapcsolása... Tartalom Tartalom...3 A számítógép felépítése...5 Mi található a számítógépben?...6 Külső eszközök...7 Számítógép bekapcsolása, kikapcsolása...8 Az egér működése és használata... 11 A billentyűzet felosztása...

Részletesebben

2014 v4.1. Integrált. Felhasználói dokumentáció

2014 v4.1. Integrált. Felhasználói dokumentáció 2014 v4.1 Integrált Felhasználói dokumentáció Fekete Prog-RAM Kft. 1992-2014 Tartalomjegyzék Bemutatkozás... 3 Cégadatok... 3 Elérhetőségek... 3 Névjegy... 3 Rendszer követelmények... 5 Javascript engedélyezése...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kulcs-Egyszeres és Kulcs-Egyszeres PLUSZ

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kulcs-Egyszeres és Kulcs-Egyszeres PLUSZ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kulcs-Egyszeres és Kulcs-Egyszeres PLUSZ - Harmadik kiadás 2008 Jogvédelem a szerzői jogról szóló rendelkezések copyright 1989-2008. Kulcs-Soft Számítástechnika Zrt. Minden jog fenntartva!

Részletesebben

emedworks Tartalom Felhasználói kézikönyv emedworks dokumentáció

emedworks Tartalom Felhasználói kézikönyv emedworks dokumentáció emedworks Felhasználói kézikönyv Tartalom 1 A program használatának feltételei... 3 2 Vizsgálatkérés... 6 3 Laborkérés... 10 3.1 Kémiai laborkérés... 14 3.2 Szerológiai laborkérés... 16 3.3 Bakterológiai

Részletesebben

ERSTE Lakossági NetBank. Felhasználói kézikönyv

ERSTE Lakossági NetBank. Felhasználói kézikönyv ERSTE Lakossági NetBank 1 Tartalom 1 Tartalom... 2 2 A NetBank működésének általános bemutatása... 4 2.1 Felhasználói felület általános működése... 4 2.1.1 Általános kereső... 4 2.1.2 Listák és lekérdezések

Részletesebben

Felhaszna ló i ke zikó nyv

Felhaszna ló i ke zikó nyv Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Felhaszna ló i ke zikó nyv A Nemzetpolitikai Informatikai Rendszer használatához, A magyar kultúráért és oktatásért program pályázói részére Verziószám: v1.0 Kiadás dátuma:

Részletesebben