Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete"

Átírás

1 Kedves Kolleganők és Kollegák! A Pécsi Tudományegyetemen, az érdekvédelem területén is jelentős változások és emiatt kihívások történtek a es tanévben. Így, az esztendő első öt hónapi dolgozói jövedelem-vizsgálatának tapasztalata alapján a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (PTE FDSZ) markánsabb érdekérvényesítésre törekszik. Az idei, második Hírlevélben tájékozódhattak az egyetemi Szolidaritási Alap és a Jóléti Alap működésével összefüggő törekvéseinkről. Mivel a többség számára elfogadható megoldástól (még) távol vagyunk, az érdemi következményekre visszatérünk. Május án Közalkalmazotti Tanácsot választhattak az egyetem polgárai, ezért itt is ismertetjük a megválasztottak névsorát kiegészítve azzal, hogy jogorvoslati kérelem van folyamatban. Közeleg a nyár, de ettől függetlenül fölhívjuk a tagság figyelmét arra, hogy júliustól lép hatályba az új Munkatörvénykönyv. A PTE FDSZ 2012/3. sz. Hírlevélből tájékozódhatnak a Szolidaritási Alap ügyében tett érdekvédelmi tevékenységeinkről. Közzétesszük a kari szakszervezeti vezetők elérhetőségeit és a Hírlevéllel kapcsolatban továbbra is várjuk ötleteiket, elképzeléseiket és közreműködői szándékaikat! TARTALOMJEGYZÉK: Dr. Horváth Csaba, elnök, PTE FDSZ Köszöntő: Dr. Horváth Csaba, elnök, PTE FDSZ Az élelem bére (II.) Ki (nem) fizet? $ A Szolidaritási Alap - Jóléti Alap problematikái (2.) Szenátusi <-> a PTE és az FDSZ vezetése között. Visszhang: május 24. szenátusi ülés: szolidaritási szégyen és (így) nem túl SZÉP kártya. Választások után: itt olvasható az új összetételű Közalkalmazotti Tanács listája. Állásfoglalás: az FDSZ június 14-i küldöttértekezlet döntései PTE FDSZ szervezeteinek és vezetőinek elérhetőségei

2 A Szolidaritási Alap és a Jóléti Alap problematikái (2.) Emlékeztető: Részlet a PTE Szenátus március 22-ei ülésének Javaslat Szolidaritási Alap létrehozására, és az abból történő juttatás szabályaira című napirend írásos előterjesztéséből: Az egészségügy területén kialakult helyzet megoldásához szükséges eszközök és hatáskör a mindenkori egészségügyi kormányzat kezében vannak. (...) A kedvezőtlen munkaerő-piaci helyzet, az egészségügyi dolgozók elvándorlása az ágazatból, és ezzel párhuzamosan a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának ellátási kötelezettsége, illetőleg a Pécsi Tudományegyetem az alacsony keresetű egészségügyi dolgozók életkörülményeinek javítása iránt érzett felelőssége, elkötelezettsége megkívánja, hogy a Pécsi Tudományegyetem lehetőségeihez képest a szükséges intézkedéseket megtegye. A Pécsi Tudományegyetem fenti célokra és elvekre figyelemmel április 1. napjától Szolidaritási Alapot hoz létre a Klinikai Központ egészségügyben dolgozó, alacsony keresetű azaz a bruttó Ft alatt kereső azon közalkalmazottai életkörülményeinek javítására, akik a jelen előterjesztésben meghatározott feltételeknek megfelelnek. A juttatásra az Mt (1) bekezdésének utolsó fordulata alapján kerül sor. A Szolidaritási Alap forrásai A Szolidaritási Alapot az Egyetem részben meglévő megtakarítások átcsoportosításából, részben pedig a magasabb keresetű közalkalmazottak felajánlásából képezi folyamatosan az év során. A PTE munkavállalói önkéntesen, döntésük alapján hozzájárulhatnak az alaphoz. A PTE a Szolidaritási Alaphoz számlaszámot rendel. A munkavállaló a HSZI felé nyilatkozik, hogy nettó béréből mekkora összeget kíván a megadott számlaszámra utaltatni. Az utalásra való felhatalmazás vonatkozhat egy alkalomra, vagy meghatározott, de legfeljebb ig- terjedő időtartamra. (...) Amennyiben a Szolidaritási Alapban nincsen valamennyi jogosultnak járó juttatásra elegendő fedezet, úgy a juttatásra senki nem jogosult.

3 Vita <-> a PTE május 24-i szenátusi ülésen (kivonat) Szolidaritási Alap: a PTE vezetés elképzelése szerint ebből CSAK a klinikák dolgozóinak jár, de a keret 2 részből áll: 50 milliót a PTE költségvetéséből fizetnek be, de a többihez a dolgozók járulnának hozzá. -> Dr. Horváth Csaba, a PTE FDSZ elnöke fölidézte a 2 hónappal korábbi álláspontját, miszerint a teljes egyetemi dolgozók felé nem csak erkölcsileg megkérdőjelezhető ez az eljárás, hanem pénzügyileg kockázatos az önkéntességen alapuló bevételi forrás szerkezete. -> Krutki Józsefné dr. gazdasági főigazgató inkább szégyenteljes, mint meglepő tényadatról számolt be: a Szolidaritási Alapba eddigi fölajánlott összeg 170 (egyszázhetven) forint. TÉNY: a többségében rendszeres paraszolvenciát sem nélkülöző és az egyetemen belüli érdekérvényesítő képességéről ismert orvosi karok /az érvényes bértábla szerint a pótlékok nélküli, legalább havi bruttó és forint közötti alapfizetésű/ professzorai saját karuk alacsony keresetű dolgozói fele sem szolidárisak! Visszhang és vélemény: a május 24-i szenátusi ülésről -> Dr. Horváth Csaba, a PTE FDSZ elnöke: Az egyetem értesítették, hogy igénylésük nélkül is SZÉP kártyát kapnak a legnagyobb üzleti körrel rendelkező banktól. Nagyon szép gesztus, csakhogy a kártyához pénz nem tartozik, ezért ez nem más, mint marketingfogás (parasztvakítás). -> FDSZ javaslat: Ha már a PTE-nek nincs pénze a kártyák feltöltésére: vezessenek be úgynevezett VIP kártyákat az egyetem dolgozóinak, amellyel így ingyenes szűréseken vehetnének részt a klinikákon, s legalább (nekik) nem kell hónapokat várni időpontokra. Ez nem kerülne pénzbe, és némi kárpótlás lehetne az elvett Cafetéria helyett, javítaná a közhangulatot is és csillapíthatná a klinikákkal szemben ellenszenvet. A munkáltatónak (PTE) is érdeke a megelőzés, hogy dolgozói a lehető legkevesebb időt töltsenek betegszabadságon.

4 A karok és intézmények szociális helyzete: A kb dolgozónak több mint fele (1.200 alkalmazott) fizetése nem éri el a bruttó 216 ezer forintot. De aggasztó, hogy négyszázan bruttó 120 ezer forintot sem keresnek és további 400-an és között. Ezért várható a segélykérelmek ugrásszerű emelkedése. Az FDSZ kerete ezt nem tudja kezelni, de még az egyetemtől kapható kb. 7 millió forint is kevés. Krutki Józsefné doktorral, a PTE gazdasági főigazgatójával való tárgyalásokon olyan ígéret is elhangzott, hogy a segélyezésre a Rehabilitációs Alapból is el tudnak különíteni hasonló összeget. Dr. Horváth Csabának, az FDSZ elnökének a karokkal és intézményekkel történt tárgyalásai nyomán 3 kategória és megoldás* bontakozik ki. A legjobb helyzetben levő KTK pl. ki fogja fizetni mindenkinek a Cafetériát, erre részlegesen a TTK is tett ígéretet. A legrosszabb helyzetben a könyvtár és a gyakorló iskolák állnak, nekik semmilyen lehetőségük sincs és nem is lesz segélyezésre. A köztes megoldás egyik példája az ÁJK, ahol időközönként ún. célzott támogatásban részesül az FDSZ. Ami azt jelenti, hogy ezeket az összegeket a szakszervezet a kar által javasolt/kért/kijelölt személyeknek adja. *Bár hozzá kell tenni, sajnos ezek az intézkedések sem tudnak javítani a dolgozók helyzetén, legfeljebb időlegesen, átmenetileg segítenek. Bérrendezés ugyanis utoljára tíz esztendeje, 2002-ben volt. Azóta az inflációt is beszámítva így legalább 30 százalékkal csökkent a dolgozók reáljövedelme.

5 A PTE kedvezőtlen gazdasági állapotának három legfőbb oka: az ez évi újabb elvonások, a klinikák veszteségállománya az állami támogatások leépítése, amely több kart is negatívan érintett. Ennek következtében csökken a felvételizők száma. Ha pedig kevesebb az állam támogatás, akkor a saját bevétel növelése és/vagy egyidejűleg a kiadások csökkentése eredményezhet pénzügyi egyensúlyt. A Szenátus az Egyetemi Könyvtár 9 fő, a Gazdasági Főigazgatóság 29 fő, a Klinikai Központ 17 fő, a Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar összesen 7 fő, azaz mindösszesen 62 fő csoportos létszámleépítésre vonatkozó kezdeményezését elfogadta, s felhatalmazást ad a csoportos létszámleépítés jogszerű folyamatának elindítására." - olvasható az egyetemi szenátus által elfogadott előterjesztésben. Megkezdődtek a konzultációk a szakszervezetekkel, június 6-án volt az első, a következő június 21-én lesz. Amíg nincsenek nevesítve az elbocsátandók, a szakszervezetek tevőlegesen nem tudnak lépni. Így majd csak június végén - a nevek ismeretében - kezdhetik érdekvédelmi tevékenységüket. Szempontok: életkor, családi, szociális, egészségügy és anyagi helyzet.

6 PTE FDSZ Bizalmi Testület Emlékeztető a június 5-i üléséről Napirend: 1. A Közalkalmazotti Tanács választásáról: Dr. Horváth Csaba 2. Az üdültetési kérelmek elbírálása: Dr. Kiss György és Merényi Klára 3. PTE FDSZ: szervezeti és strukturális kérdések: Dr. Horváth Csaba 4. Egyebek hírlevél, stb. A BT szavazati jogú taglétszáma: 22, egy tag igazoltan távol volt. Jelen vannak: A csatolt jelenléti ív szerint tizennyolcan. A BT határozatképes. Dr. Horváth Csaba köszönti a megjelent BT tagokat és megállapítja, hogy az ülés határozatképes. Miután a napirenddel kapcsolatban nem merül fel kérdés, javaslat, szavazásra bocsájtja a napirendi pontokat. A BT 18 igen (0 nem, 0 tartózkodás) a napirendet elfogadja. Felkéri Merényi Klárát az emlékeztető elkészítésére. 1. napirendi pont: a Közalkalmazotti Tanács megválasztása Dr. Horváth Csaba ismerteti a KT választás eredményét: a választás szavazatszámlálási szakasza nem volt zökkenőmentes, mert az xls program utólag kiderült rengeteg gépbe vitt szavazatot nem adott hozzá a végösszeghez. Végül a megkerült kallódó szavazatokkal érvényes lett a szavazás.

7 Az előző választáshoz képest kedvezőbb lett a szakszervezeti közösségünk számára, a 9 jelöltből 5 az FDSZ által jelölt tag (és a 3 póttag is a mi jelöltünk). A KT tagok névsora a honlapon megtalálható. Még nem alakult meg az új KT, mert jelenleg a fellebbezési szakasz él. 2. napirendi pont: az üdültetési kérelmek elbírálása Merényi Klára elmondja, hogy a beérkezett kérelmeket Tímár Lajosnéval összesítették, ahol megjelöltek alternatív turnust és szükség volt is rá a kérelmezővel telefonon egyeztetve módosítottuk a turnust. A BT tagjaival turnusonként egyeztetve eldöntöttük azokat a helyeket, ahol túljelentkezés volt. A kiértesítések a holnapi naptól indulnak. Primošten: nem volt annyi jelentkező, hogy külön turnusokat indítsunk. Egyelőre az 5 turnusra 1-1 apartmant foglalunk le. Ezt próbáljuk feltölteni. 3. napirendi pont: szervezeti és strukturális kérdések Dr. Horváth Csaba tájékoztatása szerint a PMMIK hajlik a fúzióra. Valószínűleg az IGYFK külön marad, mert a telephely távolsága indokolja a különállást. Gyöngyösi Tamással tovább folynak a tárgyalások.

8 4. napirendi pont: egyebek Dr. Horváth Csaba a Jóléti Alappal kapcsolatosan előadja, hogy az iskolakezdési támogatás után kérünk egy kimutatást a felhasználásról. Ezt követően a forrás ismeretében - tudjuk a segélyezést kiszélesíteni. Ehhez egy új segélykérő űrlapot kell készíteni. A SZÉP Kártya felhasználása ahol van nem igazán a kis keresetűeknek kedvez, mert inkább a rekreációhoz nyújt segítséget, nem a mindennapi megélhetést segíti. Az FDSZ részéről javasoltuk egy ún. VIP kártya bevezetését lásd: 2. számú Hírlevél. Ha már a Szolidaritási Alapból csak a volt POTE kiskeresetű dolgozói részesülnek, akkor viszontszolgálatként a volt JPTE dolgozói ennek a kártyának a birtokában a Klinikákon soron kívüli ellátást kaphatnának (meggondolandó, hogy a pénzes vizsgálatokra is kapjunk kedvezményt). Jellemző, hogy az egyetem vezetőségének terve, miszerint a magas fizetésű volt POTE dolgozók majd önként felajánlanak ebbe az alapba, nem jött be! Mindösszesen Ft befizetés történt!! A leépítésekkel kapcsolatosan várható, hogy a FEEK és a GF lesz érintett. Az elvekben kell megegyeznünk az előzetes tárgyalások során! Egyéb hozzászólás hiányában Dr. Horváth Csaba bezárja a BT ülését, jó pihenést kíván mindenkinek a nyárra. Következő BT ülés várhatóan szeptemberben lesz. Összeállította: Merényi Klára Ellenjegyezte: Dr. Horváth Csaba

9 Dr. Horváth Csaba: Publicisztika A döntéshozók is feleljenek tetteikért! Rossz hírvivő(in)k -> jól fizetett presztízsromboló(in)k Létszámleépítés -> előtte (kötelező?) létszámbővítés A következmények nélküli egyetemi döntéshozatali rendszere Újra negatív címes hír az egyik helyi online sajtóban: Ismét elbocsátások a Pécsi Tudományegyetemen. A Szenátus az Egyetemi Könyvtár 9 fő, a Gazdasági Főigazgatóság 29 fő, a Klinikai Központ 17 fő, a Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar összesen 7 fő, azaz mindösszesen 62 fő csoportos létszámleépítésre vonatkozó kezdeményezését elfogadta, s felhatalmazást ad a csoportos létszámleépítés jogszerű folyamatának elindítására." A részletek olvasható az egyetemi szenátus által lefogadott előterjesztésben, már aki ehhez egyáltalán hozzáférhet. A többségben viszont az ragad meg, hogy a csoportos létszámleépítés miatt már megint gond van a PTE több intézményében, elsősorban a létszámgazdálkodásban, s nyilván a vele járó pénzügyi következmények kapcsán. A sajtóból ( ) persze nem derül ki, hogy ténylegesen mi a baj?

10 Az, hogy ezek az egyetemi szervezeti egységek túllépték az állománytábla szerinti bázislétszámukat és ezzel a költségvetési keretüket, netán mindkettőt, vagy más? Feladatelvonás, netán kiszervezés lesz? A leépítésre kényszerülők között oktatók és/vagy egyéb tevékenységet folytató dolgozók vannak? De mielőtt megszületne ezekre a kérdésekre a hiteles válasz, legalább a végére oda kellene biggyeszteni a probléma valós okát! Ha a csoportos létszámleépítésnél feladatelvonás és/vagy kiszervezés az egyik ok, akkor hol vannak ehhez a háttérszámítások, az elemző hatástanulmány? Amennyiben az engedélyezett létszámkeret túllépése a probléma, akkor vizsgálandó, hogy ez egyáltalán hogyan történhetett meg; jelzem, nem egy, hanem számos esetben is. Mi lenne, ha a Pécsi Tudományegyetemen végre a döntésekhez és azok következményeihez is adnák a nevüket a felsőbb vezetők, s vállalnák, felelnének a tetteikért? Mindennek ára van. A piaci szektorban az ilyen elképzelhetetlen, hogy költségvetési fedezet nélkül vagy csak túlköltekezés árán alkalmaznak dolgozókat, majd egyszer csak az adott/érintett egységből meg leépítenek. Nyilván nem ugyanazokat a munkavállalókat, hanem éppen a napi vezetői érdekek szerint, akár más kiválasztottakat. De nagy valószínűséggel többségében azok döntenek a mostani kirúgásokról, mint akik aláírták a költségvetési fedezet nélküli dolgozói felvételek papírjait. Ez így nem más, mint az adott kollektíva büntetése, a rossz vezetői döntések hozadéka. A jövő; vajon lesz-e olyan szenátusi előterjesztés, amely egyszer s mindenkorra az aláírói posztok megnevezésével és a jogszerű következmények kilátásába helyezésével - véget vet annak a felelőtlen létszámés költségvetési gazdálkodásnak, ami milliárdos károkozásával sújtja és tovább rombolja a Pécsi Tudományegyetemet?

11 Közalkalmazotti Tanácsválasztás! A Pécsi Tudományegyetemen május között lezajlott a Közalkalmazotti Tanács választása. Tisztelt Közalkalmazottak! A Pécsi Tudományegyetemen május között lezajlott a Közalkalmazotti Tanács választása. A Közalkalmazotti Tanács választásával kapcsolatos jegyzőkönyvet itt megtekinthetik. Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Munka Törvénykönyve 54. -a alapján ha a jelöléssel, a választás lebonyolításával vagy eredményével kapcsolatban vita merül fel, öt napon belül egyeztetést lehet kezdeményezni. Az egyeztetés kezdeményezésére a munkavállaló, a munkáltató, a munkáltatónál képviselettel rendelkező szakszervezet és a választási bizottság jogosult. Az egyeztetés során a választási bizottság és a munkáltatónál képviselettel rendelkező szakszervezetek öt napon belül közösen határoznak. A határozat ellen, illetve az egyeztetés eredménytelensége esetén e szerint az egyeztetés kezdeményezésére jogosultak öt napon belül bírósághoz fordulhatnak. A bíróság tizenöt napon belül, nem peres eljárásban határoz." Az egyeztetést a Választási Bizottság elnökénél kezdeményezhetik. Tisztelettel: Mészárosné Szentirányi Zita a Választási Bizottság elnöke PTE FEEK Könyvtártudományi Intézet Név Egység Az FDSZ PTE Bizottsága a tagjai közül jelöltek a PTE Közalkalmazotti Tanácsa i választására: dr. Hausmann Péter KTK Kovács Béla ÁJK dr. Vadál Ildikó BTK Hámori Gábor Gyakorlóiskolák dr. Várnagy Péter FEEK Bojcsev Beáta GF dr. Nagyváradi László TTK Bertáné Németh Ágnes Könyvtárak Csizmaziáné Lovas Erzsébet IGYFK

12

13

14 1068 Budapest, Városliget fasor 10. tel: , tel/fax: , A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezte (FDSZ) június 14-i Küldöttértekezletének Állásfoglalása ben a felsőoktatási intézmények finanszírozása ismét tovább csökkent, egyes intézményeinkben oktatói-kutatói és nem oktatói munkakörökben csoportos létszámcsökkentésre is sor került, ezáltal feladataink jelentősen megnövekedtek. További létszám-leépítést a felsőoktatás már nem tud elviselni. 2. Szolidárisak vagyunk az elbocsátott kollegáinkkal, mélyen átérezzük egyéni egzisztenciális gondjaikat. Ugyanakkor a felsőoktatás minőségi színvonalának megtartása emberfeletti energiát követel az egyre méltatlanabb körülmények között tovább dolgozó oktatóink, kutatóink és az oktatást közvetlenül segítő közalkalmazottainktól. 3. Az elmúlt évben folytatódott a már négy éve tartó reálbércsökkenés a közszféra minden területén. A közalkalmazotti bértarifák 2008 óta nem változtak, és 2010-ben véglegesen megszűnt a 13. havi illetmény. A bértábla változatlansága nem csupán jelentős reálbér csökkenést jelent, hanem azt az elfogadhatatlan helyzetet eredményezte, hogy a 140 besorolási garantált illetmény kategóriának majdnem a fele (45%!) minimálbér vagy garantált bérminimum. A tagságunk meghatározó részét kitevő idősebb kollégáink reálbére - esetenként nominálbére jelentősen csökkent, miután már a családi kedvezményt nem tudják érvényesíteni, bérük pedig nem éri el azt a szintet, hogy az egykulcsos adó előnyeit élvezhessék. 4. A XXI. században alapkövetelmény a munkavállalókkal szemben a minél magasabb szintű tudás megszerzése, a továbbképzés, az önképzés, az átképzés. Ezeknek az összetett feladatoknak a megvalósítása csak színvonalas, biztonságos és nyugodt körülmények között mehet végbe. Ez a biztosítéka a munkaerőpiac eredményes működésének, ezek nélkül kiszolgáltatottakká válnak a munkavállalók, működésképtelenné válik a felsőoktatás.

15 ben a két legfontosabb kérdéskör az államilag finanszírozott hallgatói létszám csökkentése, a jelentkezők szakcsoportok, valamint intézmények közötti elosztása, illetőleg a felsőoktatási fejlesztési pólusok kialakításának koncepciója volt. Mindkét témakör alapvetően érinti a felsőoktatásban dolgozók jelenlegi és jövőbeli helyzetét. Az FDSZ mindkét témakörben kérte a kölcsönös együttműködést, és továbbra is a leghatározottabban igényli a két témakörben a Felsőoktatási Érdekegyeztető Tanács összehívását. Állásfoglalás: A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete június 14-i küldöttértekezlet 6. Az FDSZ Küldöttértekezlete kiemelten fontosnak tartja, hogy a közszolgálati érdekegyeztető fórumokon mihamarabb kezdődjenek érdemi tárgyalások a 2013-as költségvetésről, ennek keretében a közszféra öt éves bérelmaradásának rendezéséről. 7. Az FDSZ Küldöttértekezlete követeli, hogy az összes érintett részvételével kezdődjenek érdemi szakmai konzultációk a magyar közoktatási-, szakoktatási-, és felsőoktatási rendszer átfogó rendezését biztosító további jogszabályokról és a megfelelő szintű szükséges állami támogatásáról. A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezte Küldöttértekezlete nevében: Budapest, június 14. Dr. Tőrös Szilárd elnök

16 A PTE FDSZ Bizottsága június 8-tól megválasztott tisztségviselői: FDSZ elnök: Dr. Horváth Csaba Tiszteletbeli elnök: Dr. Kiss György Dolgozói elnökhelyettes: Kosaras Attila Irodavezető: Rácz Lajosné Merényi Klára Számvizsgáló: Dr. Hausmann Péter TT bizottság elnöke: Tímár Lajosné I. sz. Gyakorló Iskola főbizalmi: Jakab Ildikó Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola, főbizalmi: Bárkányi Tamás Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola, bizalmi: Nyírő Gizella Babits Gimnázium és Szakközépiskola, főbizalmi: Bosnyákné Szűcs Erzsébet Babits Gimnázium és Szakközépiskola, bizalmi: Daráné Wadlek Katalin Rektori Hivatal, főbizalmi: Kosaras Attila Gazdasági Főigazgatóság, főbizalmi: Bőhl Jánosné

17 Gazdasági Főigazgatóság, bizalmi: Varga Ottó ÁJK főbizalmi, oktatói: Dr. Horváth Csaba ÁJK bizalmi, dolgozói: Shaffné Nepel Andrea BTK, főbizalmi: Dr. Bertók Rózsa BTK, bizalmi: Vinczéné Király Gyöngyi BTK, bizalmi: Novákné Végső Zsuzsa KTK főbizalmi, oktatói: Dr. Pauker Csaba KTK bizalmi, dolgozói: Fehér Tibor Egyetemi Könyvtár, főbizalmi: Bertáné Németh Ágnes Egyetemi Könyvtár, bizalmi: Támis Eszter FEEK, bizalmi: Dr. Béres (Zsák) Judit TTK, főbizalmi: Dr. Majdánné Mohos Mária dr. TTK, bizalmi: Jacsó Ildikó

18 Az FDSZ Elnökségének tagjai Elnök: dr. Tőrös Szilárd, Pannon Egyetem Tiszteletbeli elnök: Dr. Kis Papp László, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Alelnök: dr. Galli Csaba, Széchenyi István Egyetem Szabó Zoltán, Eötvös Loránd Tudományegyetem Elnökségi tag: dr. Bíróné dr. Vajnorák Zsuzsanna Miskolci Egyetem dr. Bradeánné Gacs Judit Budapesti Gazdasági Főiskola Czinkóczkiné dr. Meskó Eszter, Szegedi Tudományegyetem Dr. Dráviczki Sándor, Nyíregyházi Főiskola Elek Elemérné Dr., Eszterházy Károly Főiskola Major László, Óbudai Egyetem dr. Polgár Marianna, Savaria Egyetemi Központ dr. Tóth Imre, Debreceni Egyetem Állandó meghívott: dr. Balogh Tiborné nyugd. kur. eln. Debreceni Egyetem Dely Ernőné gazd. vez. dr. Kiss György, SZVB elnök Pécsi Tudományegyetem

Az ÓBUDAI EGYETEM ÉRDEKEGYEZTETŐ TANÁCSÁNAK SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

Az ÓBUDAI EGYETEM ÉRDEKEGYEZTETŐ TANÁCSÁNAK SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 14. függelék Az ÓBUDAI EGYETEM ÉRDEKEGYEZTETŐ TANÁCSÁNAK SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BUDAPEST,

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete

Pécsi Tudományegyetem Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete Kedves Kolleganők és Kollegák! A Pécsi Tudományegyetemen, az érdekvédelem területén is jelentős változások és emiatt kihívások történtek a 2011-2012-es tanévben. Az általános adózási rend beleértve az

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem. Szervezeti és Működési Szabályzatának 44. számú melléklete

A Pécsi Tudományegyetem. Szervezeti és Működési Szabályzatának 44. számú melléklete A Pécsi Tudományegyetem Szervezeti és Működési Szabályzatának 44. számú melléklete Az Intézményi Érdekegyeztető Tanács Szervezeti és Működési Szabályzata Pécs 2006 A felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX.

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2014. augusztus 15. ) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. augusztus 15- én 16.00 órakor

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 1/2011. (IV.15.) számú Zirc és Környéke Ipartestület közgyűlési határozat

JEGYZŐKÖNYV. 1/2011. (IV.15.) számú Zirc és Környéke Ipartestület közgyűlési határozat JEGYZŐKÖNYV Készült 2011. április 15-én 18.30 órakor a Zirc és Környéke Ipartestület közgyűlésén a Zirc és Környéke Ipartestület székházában a Zirc, Vak B. u. 1. szám alatt. Jelen vannak: jelenléti ív

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM AZ ÉRDEKEGYEZTETŐ TANÁCS ÜGYRENDJE

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM AZ ÉRDEKEGYEZTETŐ TANÁCS ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM AZ ÉRDEKEGYEZTETŐ TANÁCS ÜGYRENDJE SOPRON 2011 A Nyugat-magyarországi Egyetem mint munkáltató és a munkáltatónál képviselettel rendelkező NymE Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete,

Részletesebben

Jegyzőkönyv Készült: MKE Pest Megyei Szervezetének tisztújító közgyűlésén

Jegyzőkönyv Készült: MKE Pest Megyei Szervezetének tisztújító közgyűlésén M a g y a r K ö n y v t á r o s o k E g y e s ü l e t e P e s t M e g y e i S z e r v e z e t e 2 0 0 0 S z e n t e n d r e, P á t r i á r k a u t c a 7. w w w. p e m e k s z. h u Jegyzőkönyv Készült:

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE

A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE Miskolc, 2012. 8.2. számú Egyetemi Szabályzat Hallgatók Előnyben Részesítésével Foglalkozó Bizottság

Részletesebben

Napirendi pontok: Alap község Önkormányzata 7011 Alap, Dózsa György u. 31. ' 25/ , 6 25/

Napirendi pontok: Alap község Önkormányzata 7011 Alap, Dózsa György u. 31. ' 25/ , 6 25/ Alap község Önkormányzata 7011 Alap, Dózsa György u. 31. ' 25/221-102, 6 25/220-370 8 titkar.aphiv@invitel.hu JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉS ALSÓSZENTIVÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT

Részletesebben

Ikt.sz.: 33-80/2014. NÓGRÁD MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV

Ikt.sz.: 33-80/2014. NÓGRÁD MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Ikt.sz.: 33-80/2014. NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2014. november 20-án, Salgótarjánban, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében megtartott ülésén.

Részletesebben

PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK

PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK Szám: 2/189-3/2013. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: ÜLÉS HELYE: JELEN VANNAK: BEJELENTÉSSEL TÁVOL: TANÁCSKOZÁSI JOGGAL MEGHÍVOTT: Paloznak Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

A DEBRECENI EGYETEM KONZISZTÓRIUMÁNAK MŰKÖDÉSI RENDJE

A DEBRECENI EGYETEM KONZISZTÓRIUMÁNAK MŰKÖDÉSI RENDJE A DEBRECENI EGYETEM KONZISZTÓRIUMÁNAK MŰKÖDÉSI RENDJE Debrecen 2016. február 9. Tartalomjegyzék 1. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK... 2 2. A KONZISZTÓRIUM MŰKÖDÉSÉRE VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK... 2 3. A KONZISZTÓRIUM

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V VAJSZLÓ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 7838 VAJSZLÓ, SZÉCHENYI U. 13. 73/485-141. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Vajszló Nagyközség Önkormányzata testületének 2013. március 14-én 17 00 órakor megtartott nyilvános

Részletesebben

NAGYRÉCSE, CSAPI, NAGYBAKÓNAK, ZALAÚJLAK, MIHÁLD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATOK KÉPVISELŐ-TESTÜLETEI EGYÜTTES NYÍLT ÜLÉS 8756 Nagyrécse, Kossuth u. 48.

NAGYRÉCSE, CSAPI, NAGYBAKÓNAK, ZALAÚJLAK, MIHÁLD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATOK KÉPVISELŐ-TESTÜLETEI EGYÜTTES NYÍLT ÜLÉS 8756 Nagyrécse, Kossuth u. 48. NAGYRÉCSE, CSAPI, NAGYBAKÓNAK, ZALAÚJLAK, MIHÁLD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATOK KÉPVISELŐ-TESTÜLETEI EGYÜTTES NYÍLT ÜLÉS 8756 Nagyrécse, Kossuth u. 48. 1-01/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Nagyrécse, Csapi, Nagybakónak,

Részletesebben

Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2014.

Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2014. Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. február 5-én 19 órakor kezdődő Csetény Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Határozati javaslatként a testületi ülés napirendjének a meghívóban szereplő napirendi pontok tárgyalását javasolja.

JEGYZŐKÖNYV. Határozati javaslatként a testületi ülés napirendjének a meghívóban szereplő napirendi pontok tárgyalását javasolja. Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi utca 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-16/2015.NY. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2015. december 17-én, 17 órakor az Önkormányzati Hivatal üléstermében

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2/2015. számú jegyzőkönyv J E G Y Z Ő K Ö N Y V ÚJRÓNAFŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. február 16-án megtartott nyilvános testületi ülésről J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Újrónafő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA október 27 -i alakuló üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA október 27 -i alakuló üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. október 27 -i alakuló üléséről Önkormányzati rendelet: 10/2014.(X.27.) önkormányzati rendelet: 1 Határozat: 101-104

Részletesebben

AZ ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM PEDAGÓGIAI KAR. Tudományos Bizottságának Ügyrendje

AZ ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM PEDAGÓGIAI KAR. Tudományos Bizottságának Ügyrendje AZ ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM PEDAGÓGIAI KAR Tudományos Bizottságának Ügyrendje (Jelen ügyrendet a Kari Tanács 1/2019. (I.15.) sz. határozatával elfogadta.) Készítette Ellenőrizte Jóváhagyta Dr. Ugrai János

Részletesebben

Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete

Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete Kedves Kolleganők és Kollegák! A Pécsi Tudományegyetemen a 2013-2014-es tanévben a kulcsszó: a válságmenedzselés. Hiány van szinte mindenből; elsősorban diákból és a képzésükre fordítható pénzből. Zeller

Részletesebben

Készült Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2010. október 7-én, du. 16 órakor a Polgármesteri Hivatal üléstermében megtartott üléséről.

Készült Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2010. október 7-én, du. 16 órakor a Polgármesteri Hivatal üléstermében megtartott üléséről. Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-15/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2010. október 7-én,

Részletesebben

PÉNZÜGYI-ELLENŐRZŐ- KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA

PÉNZÜGYI-ELLENŐRZŐ- KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA XV. Iktatószám: 262-10/2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete PÉNZÜGYI-ELLENŐRZŐ- KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 2017. június 29-én megtartott, n y í l t, s o r o

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: A./ Balatonszőlős Önkormányzatának Képviselő-testület tagjai részéről: Kósáné Szakonyi Zsuzsanna képviselő

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: A./ Balatonszőlős Önkormányzatának Képviselő-testület tagjai részéről: Kósáné Szakonyi Zsuzsanna képviselő Jegyzőkönyv Készült: Pécsely Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 7-én, 17:00 órai kezdettel Balatonszőlős Község Önkormányzatának Képviselő-testületével közösen - megtartott Képviselő-testületi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Nádudvar Város Önkormányzata képviseletében: Beke Imre polgármester,

Jegyzőkönyv. Nádudvar Város Önkormányzata képviseletében: Beke Imre polgármester, Jegyzőkönyv Készült: 2017. június 29-én de: 8,00 órai kezdettel a Nádudvari Polgármesteri Hivatal helyiségében a Nádudvari Szociális Intézményfenntartó Társulás Társulási Tanács tanácsüléséről Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kisrécse Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én 17. 00 órakor megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Közös Önkormányzati Hivatal helyiségébe,

Részletesebben

Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete Rendes évi Közgyűlése 2013. április 13.

Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete Rendes évi Közgyűlése 2013. április 13. Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete Rendes évi Közgyűlése 2013. április 13. JEGYZŐKÖNYV KIVONAT Közgyűlés helye: SE- I. sz. Sebészeti Klinika Előadóterme 1082 Budapest, Üllő út 78/a., 2. emelet

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete Szociális Bizottságának 2015. március 30-án tartott nyilvános üléséről. Tartalmazza a 13/2015.(III.30.) 14/2015.(III.30.)

Részletesebben

MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK és KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE

MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK és KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK és KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE MUNKAÜGYI SZAKIGAZGATÁSBAN DOLGOZÓK ORSZÁGOS SZAKMAI TANÁCSA (MKKSZ MUNKAÜGYI OSZT) SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT A

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kalocsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének. november 9-i rendkívüli üléséről Ülés helye: Városháza Díszterme Jelen vannak: Juhász Gábor Rumi László Szabó Patrik Turi

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács február 1-jei ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára:

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács február 1-jei ülésén meghozott határozatai. Határozatok tára: Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanács 2011. február 1-jei ülésén meghozott határozatai Határozatok tára: 1/2011. (II.1.) KT. sz. határozat a Kari Tanács 2010/2011. tanév II. félévi ülés- és munkatervéről

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 42/2017.(III.27.) HATÁROZATA

JEGYZŐKÖNYV. Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 42/2017.(III.27.) HATÁROZATA Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-6/2017.NY. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. március 27-én, 17

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Segesd, Ötvöskónyi és Beleg Községek Képviselő-testületeinek 2015. szeptember 7.-én 17 órai kezdettel Segesd községben, a Segesd-Taranyi IV. Béla Király Általános Iskola

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen van az ülésen Veszner József címzetes főjegyző és Dr. Varga Katalin aljegyző.

Jegyzőkönyv. Jelen van az ülésen Veszner József címzetes főjegyző és Dr. Varga Katalin aljegyző. Jegyzőkönyv Készült a Segesd, Ötvöskónyi és Beleg Községek Képviselő-testületeinek 2014. szeptember 15.-én Segesd községben, az általános iskola éttermében megtartott, munkaterv szerinti együttes üléséről.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Segesd, Ötvöskónyi és Beleg Községek Képviselő-testületeinek 2017. november 24.-én 14 órai kezdettel Segesd községben, az önkormányzat házasságkötő termében megtartott, munkaterv

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csetény-Szápár Község Önkormányzat Képviselőtestületei 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csetény és Szápár Község Önkormányzat Képviselőtestületeinek 2014. február

Részletesebben

1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8. Tel./Fax: (1) , (1) / 190

1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8. Tel./Fax: (1) , (1) / 190 Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzat 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8. hok@lisztakademia.hu Tel./Fax: (1) 462 46 90, (1) 462 46 00 / 190 www.lfzehok.hu Jegyzőkönyv, amely készült

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Tahitótfalu Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Szám: 20/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 12-én (kedd) 18 00 órakor tartott

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. április 29.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2015. április 29-én 13.00 órakor megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2015. (I.27.) számú határozata a 2015. január 27-i együttes ülés jegyzőkönyv hitelesítőiről

JEGYZŐKÖNYV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2015. (I.27.) számú határozata a 2015. január 27-i együttes ülés jegyzőkönyv hitelesítőiről JEGYZŐKÖNYV Készült: Helye: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete, Gyúró Község Önkormányzat Képviselő-testülete és Kajászó Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. január 27-i együttes üléséről

Részletesebben

JEGYZŐKÖNY. 1. FESTO-AM Sport Egyesület tisztségviselő választás 2. A szavazás végeredményének kihirdetése a szavazat számláló bizottság által

JEGYZŐKÖNY. 1. FESTO-AM Sport Egyesület tisztségviselő választás 2. A szavazás végeredményének kihirdetése a szavazat számláló bizottság által JEGYZŐKÖNY Készült 2011 március 07-én a FESTO-AM Gyártó Kft. 1037 Budapest, Csillaghegyi út 32-34. szám alatti rendezvénytermében a FESTO-AM Sport Egyesület második Vezetőség választásán. Az első időpontra

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Pluhár László (elnök-elek polgármester) A meghívóban feltüntetett napirendeket tárgyalnánk meg, melyeket ismertetnék:

JEGYZŐKÖNYV. Pluhár László (elnök-elek polgármester) A meghívóban feltüntetett napirendeket tárgyalnánk meg, melyeket ismertetnék: JEGYZŐKÖNYV Készült: Kistérségi Iroda (5700.Gyula, Damjanich. u.6. sz.) 2010. június. 25-én 10.00 órakor kezdődő a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa Rendkívüli ülésén. Jelen

Részletesebben

A DEBRECENI EGYETEM KÖZALKALMAZOTTI SZABÁLYZATA

A DEBRECENI EGYETEM KÖZALKALMAZOTTI SZABÁLYZATA A DEBRECENI EGYETEM KÖZALKALMAZOTTI SZABÁLYZATA 2014. szeptember 25. 1 Közalkalmazotti Szabályzat A Debreceni Egyetem (DE) és az intézmény Közalkalmazotti Tanácsa (KT) a Közalkalmazottak jogállásáról szóló

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 17- án ( pénteken ) 15.30 --órakor tartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Községháza Jelen vannak: Fischer

Részletesebben

Milota községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2014.szeptember 25-én tartott ülésének: TÁRGYSOROZAT

Milota községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2014.szeptember 25-én tartott ülésének: TÁRGYSOROZAT Milota községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2014.szeptember 25-én tartott ülésének: a.) jegyzőkönyve, b.) rendelete: 7/2014., c.) határozatai:39-41., d.) tárgysorozata TÁRGYSOROZAT 1.) Beszámoló az

Részletesebben

Jegyzőkönyv. amely készült az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2011. január 4-én megtartott Küldöttközgyűlésén

Jegyzőkönyv. amely készült az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2011. január 4-én megtartott Küldöttközgyűlésén Jegyzőkönyv amely készült az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2011. január 4-én megtartott Küldöttközgyűlésén A küldöttközgyűlés helye: OTP Bank Nyrt. Budapesti Régió (Budapest V., Semmelweis u.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV január 27-én megtartott. Készült

JEGYZŐKÖNYV január 27-én megtartott. Készült JEGYZŐKÖNYV Készült FELSŐNÁNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE, KÉTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE, MURGA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE, ÉS ZOMBA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Bekecs község Önkormányzatának Képviselő-testülete

JEGYZŐKÖNYV. Bekecs község Önkormányzatának Képviselő-testülete Bekecs község Önkormányzatának Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV Bekecs község Önkormányzati Képviselő-testületének 2002. október 31-én megtartott alakuló üléséről 1 Bekecs község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete Április 10-i Rendkívüli nyílt ülésének jegyzőkönyvét

Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete Április 10-i Rendkívüli nyílt ülésének jegyzőkönyvét Kapuvár Városi Önkormányzat -testületének 2013. Április 10-i ülése 82 KAPUVÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2013. TARTALMAZZA Kapuvár Városi Önkormányzat -testülete 2013. Április 10-i Rendkívüli

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Önkormányzati Képviselő-testület V A N Y O L A Szám: 12/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

49/2014. (VII.18.) Elnökségi határozat

49/2014. (VII.18.) Elnökségi határozat JEGYZŐKÖNYV Készült: 2014. július 18-án a Vakok és Gyengénlátók B.-A.-Z Megyei Egyesületének elnökségi ülésén. Helye: 3525 Miskolc, Jókai u. 18. sz. a Vakok és Gyengénlátók B.-A.-Z Megyei Egyesületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2010. november 11-én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Városháza földszinti nagyterme Jelen vannak: Kovács Mihály polgármester,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Segesd, Ötvöskónyi és Beleg Községek Képviselő-testületeinek 2016. április 22.-én 13 órai kezdettel Segesd községben, az önkormányzat házasságkötő termében megtartott, munkaterv

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére.

JEGYZŐKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére. JEGYZŐKÖNYV Készült: Sáregres Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 11-én 15.30 órai kezdettel a Községháza tanácstermében tartott üléséről. Jelen vannak: Gulyás Tibor alpolgármester

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyilvános üléséről.

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyilvános üléséről. 1 Jegyzőkönyv rendkívüli, nyilvános üléséről. Időpont: 2011. november 14. Helyszín: Polgármesteri Hivatal, 8044 Kincsesbánya, Kincsesi u. 39. Jelen vannak: Szavazati joggal meghívottak: Bajkai János polgármester

Részletesebben

Preambulum. 1.. Általános rendelkezések

Preambulum. 1.. Általános rendelkezések Preambulum A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola Hallgatói Önkormányzata a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény, valamint a Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzatának figyelembevételével

Részletesebben

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés Jegyzőkönyv

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés Jegyzőkönyv Helye: Ökológiai Intézet, BFTE iroda. 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. I. emelet Ideje: 2016.08.23., kedd 17.00 óra BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2016. Jegyzőkönyv Makár Richárd: Köszöntöm a megismételt

Részletesebben

A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 1.... 3 II. A KOLLÉGIUM VEZETÉSE ÉS IRÁNYÍTÁSA... 3 2.... 3 A Kollégiumi Közgyűlés... 3 3....

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Segesd Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata testületének 2015. június 10.-én (szerda) 14 órakor Segesd Község Önkormányzata házasságkötő termében megtartott soron következő

Részletesebben

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Szám: 39/2013 J E G Y Z Ő K Ö N Y V

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Szám: 39/2013 J E G Y Z Ő K Ö N Y V BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Szám: 39/2013 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 6-án, (pénteken) 8:45 órakor megtartott rendkívüli nyilvános ülésén

Részletesebben

Kóny és Győrsövényház Községek Önkormányzatai Képviselő-testületei 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-3/2012. K Szám: 2-3/2012.

Kóny és Győrsövényház Községek Önkormányzatai Képviselő-testületei 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-3/2012. K Szám: 2-3/2012. Önkormányzatai Képviselő-testületei 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-3/2012. K Szám: 2-3/2012. Gy J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Önkormányzat Képviselő-testületei 2012. február 27-én,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának 2009. december 11-én tartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Bartáné Tóth Mária Dr.

Részletesebben

MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE (MKKSZ) SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI SZERVEZET (TITKÁRI TANÁCS)

MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE (MKKSZ) SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI SZERVEZET (TITKÁRI TANÁCS) MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE (MKKSZ) SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI SZERVEZET (TITKÁRI TANÁCS) Ü G Y R E N D J E Elfogadta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei

Részletesebben

Készült: Ábrahámhegy, Balatonrendes és Salföld községek képviselő-testületeinek április 11 -i nyilvános együttes ülésén.

Készült: Ábrahámhegy, Balatonrendes és Salföld községek képviselő-testületeinek április 11 -i nyilvános együttes ülésén. 1 ÁBRAHÁMHEGY- BALATONRENDES -SALFÖLD KÖZSÉGEK KÉPVISELŐ-TESTÜLETEI -------------------------------------------------------- Ikt.szám: 620-5/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ábrahámhegy, Balatonrendes

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar A Hallgatói Önkormányzat Választmányának ügyrendje

Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar A Hallgatói Önkormányzat Választmányának ügyrendje Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar A Hallgatói Önkormányzat Választmányának ügyrendje (legutóbbi módosítás: 2018.12.04.) Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (továbbiakban: Egyetem) Természettudományi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hajdúsámson Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. április 16-án (hétfő) de.: 9.00 órára összehívott rendkívüli ülésén Jelen vannak: Hamza Gábor polgármester, Tóth

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. október 29.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2015. október 29-én 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyíregyháza I. Köszöntő

Jegyzőkönyv. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyíregyháza I. Köszöntő Jegyzőkönyv Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyíregyháza 2013. 02. 06. Lovassport Szövetség Hotel Pagony Konferencia Terem Tisztújító Közgyűlése Jelen vannak az elnökség részéről: Bubán Zsolt szakmai alelnök

Részletesebben

A SCHNEIDER ELECTRIC Szakszervezet választási szabályzata.

A SCHNEIDER ELECTRIC Szakszervezet választási szabályzata. A SCHNEIDER ELECTRIC Szakszervezet választási szabályzata. 1. Bizalmi választás a Szakszervezeti csoportban A szakszervezeti csoport a SCHNEIDER ELECTRIC Szakszervezet legkisebb szervezeti egysége. Az

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Mezőszilas Község Önkormányzatának. rendkívüli nyílt képviselő-testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Mezőszilas Község Önkormányzatának. rendkívüli nyílt képviselő-testületi üléséről. Sorszám: 19 /2013. Ikt.szám: M 2389/2013. JEGYZŐKÖNYV Mezőszilas Község Önkormányzatának 2013. augusztus 29-én, 17 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt képviselő-testületi üléséről. Napirendi

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának (továbbiakban BTK) Doktori és Habilitációs Tanácsa

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Vasszécseny, Tanakajd, Csempeszkopács, Rum, Rábatöttös és Zsennye Községek Képviselő-testületeinek 2018. február 12-én megtartott együttes üléséről Hozott döntések: Vasszécseny

Részletesebben

a) Tárgysorozata b) Jegyzőkönyve c) Határozata T Á R G Y S O R O Z A T

a) Tárgysorozata b) Jegyzőkönyve c) Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 82-13/2014. SZENDRŐLÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT, BALAJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT ÉS LÁDBESENYŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. szeptember 24. napján megtartott együttes rendkívüli nyílt ülésének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Magyar Lupus Egyesület közgyűlésén, 2007. május 29. napján, Budapest, Frankel Leó út 25-29 sz. (ORFI, Lukács Klub) alatt.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Magyar Lupus Egyesület közgyűlésén, 2007. május 29. napján, Budapest, Frankel Leó út 25-29 sz. (ORFI, Lukács Klub) alatt. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Magyar Lupus Egyesület közgyűlésén, 2007. május 29. napján, Budapest, Frankel Leó út 25-29 sz. (ORFI, Lukács Klub) alatt. Jelen vannak: az Egyesület tagjai a mellékelt jelenléti

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Községi Önkormányzat Képviselő-testülete H egyh á thod ász, H egyh á ts ál és N ád asd Hegyháthodász: 32-9/2011. szám Hegyhátsál: 31-12/2011. szám Nádasd: 28-22/2011. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 17/2008. (IX. 5.) MNÖ határozatot

JEGYZŐKÖNYV. 17/2008. (IX. 5.) MNÖ határozatot JEGYZŐKÖNYV Készült: A Veszprém Megyei Német Önkormányzat testületének 2008. szeptember 5-én 14 30 órai kezdettel Veszprémben, a Német Házban (Thököly u. 11.) megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak:

Részletesebben

a Közalkalmazotti Tanács elnöke

a Közalkalmazotti Tanács elnöke DEBRECENI FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM A KÖZALKALMAZOTTI TANÁCS SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 5 sz. függeléke OM azonosító kód: 031198 Elfogadva: 2017. június 06. Hatálybalépés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás, Pálmonostora, Gátér Község Önkormányzatok Képviselő-testületeinek 2014. február 18-án a Petőfiszállási Művelődési Házban megtartott együttes üléséről. Jelen

Részletesebben

VEZETŐ TESTÜLETI ÜLÉSEK IDŐPONTJAI, NAPIRENDI PONTJAI A 2014/2015. TANÉV 1. FÉLÉVÉBEN

VEZETŐ TESTÜLETI ÜLÉSEK IDŐPONTJAI, NAPIRENDI PONTJAI A 2014/2015. TANÉV 1. FÉLÉVÉBEN VEZETŐ TESTÜLETI ÜLÉSEK IDŐPONTJAI, NAPIRENDI PONTJAI A 2014/2015. TANÉV 1. FÉLÉVÉBEN Elfogadta: a Miskolci Egyetem Szenátusa a 319/2014. sz. határozatával. TARTALOMJEGYZÉK I. A MISKOLCI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK

Részletesebben

(hangszalagos rögzítéssel)

(hangszalagos rögzítéssel) J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Jelen vannak: Sárbogárd Város Önkormányzat testületének, Hantos Község Önkormányzat testületének és Nagylók Község Önkormányzat testületének 2009.

Részletesebben

SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola 8000 Székesfehérvár, Koppány u. 2/a. SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2010. NOVEMBER 1 Általános rendelkezések Az Iskola Szülői Szervezete

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről.

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről. 1 Jegyzőkönyv Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről. Időpont: 2012. augusztus 22. Helyszín: Polgármesteri Hivatal, 8044 Kincsesbánya, Kincsesi u. 39. Jelen vannak:

Részletesebben

R/643-1/2015. JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. KÉSZÜLT: a Miskolci Egyetem Szenátusának március 19-én megtartott ülésén.

R/643-1/2015. JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. KÉSZÜLT: a Miskolci Egyetem Szenátusának március 19-én megtartott ülésén. R/643-1/2015. JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT KÉSZÜLT: a Miskolci Egyetem Szenátusának 2015. március 19-én megtartott ülésén. JELEN VANNAK: a mellékelt jelenléti ív szerint. NAPIRENDEK: 1. Javaslat a vezető testületek

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának (továbbiakban BTK) Doktori és Habilitációs Tanácsa

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat, Lókút Község Önkormányzata és. Borzavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületeinek

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat, Lókút Község Önkormányzata és. Borzavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2/ 2017. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Zirc Városi Önkormányzat, Lókút Község Önkormányzata és Borzavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2017. január 26-án 18,05 órai kezdettel tartott együttes

Részletesebben

AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 1. Általános rendelkezések

AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 1. Általános rendelkezések AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar (továbbiakban: PTE IGYK) hatályos szabályzatai alapján az Illyés Gyula Szakkollégium (továbbiakban:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Páty Község Önkormányzata Jóléti és Ügyrendi Bizottságának 2015. június 9-én (kedden) 15.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről 1 Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem

Részletesebben

Községi Önkormányzat Községi Önkormányzat Községi Önkormányzat J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés napirendi pontjának elfogadása

Községi Önkormányzat Községi Önkormányzat Községi Önkormányzat J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés napirendi pontjának elfogadása Községi Önkormányzat Községi Önkormányzat Községi Önkormányzat Lövő Völcsej Nemeskér 1/2016. 1/2016. 1/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V H A T Á R O Z A T N A P I R E N D Lövő Község Önkormányzata 1/2016.(II.

Részletesebben

Kapuvár Térségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálati Társulás

Kapuvár Térségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálati Társulás 2013. December 19-i ülése 22 14-9-3/2013. TARTALMAZZA Kapuvár Térségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálati Társulás 2013. December 19-i nyílt ülésének jegyzőkönyvét 16/2013. (XII. 19.) határozat Jegyzőkönyv

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestületének október 21-i üléséről órai kezdettel.

Jegyzőkönyv. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestületének október 21-i üléséről órai kezdettel. Jegyzőkönyv Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. október 21-i üléséről 16.30 órai kezdettel. Jelen vannak: Pergő Margit Nyírő István Fülöp Attila Gerőfi Roland Héninger László

Részletesebben

ELTE TáTK Kari Tanács-ülés Jegyzőkönyv június 21. JEGYZŐKÖNYV az ELTE Társadalomtudományi Kar Kari Tanácsának üléséről

ELTE TáTK Kari Tanács-ülés Jegyzőkönyv június 21. JEGYZŐKÖNYV az ELTE Társadalomtudományi Kar Kari Tanácsának üléséről JEGYZŐKÖNYV az ELTE Társadalomtudományi Kar Kari Tanácsának üléséről Időpont 2016. június 21. 14 00 Helyszín ELTE Lágymányosi Campus, Északi Tömb 0.100C Kari Tanácsterem Elnök Juhász Gábor JELEN VANNAK

Részletesebben

Nagydobos Község Önkormányzat Képviselő - Testület november 30-án megtartott rendkívüli ülésének

Nagydobos Község Önkormányzat Képviselő - Testület november 30-án megtartott rendkívüli ülésének Nagydobos Község Önkormányzat Képviselő - Testület 2016. november 30-án megtartott rendkívüli ülésének a. ) jegyzőkönyve: 1 b. ) tárgysorozata: 1. c. ) határozatai: 117. d. ) rendelete: 9. 4V('X572016.

Részletesebben

A Budapest, III. ker. Szellő u. 9-11. Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai. Módszertani Intézmény

A Budapest, III. ker. Szellő u. 9-11. Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai. Módszertani Intézmény A Budapest, III. ker. Szellő u. 9-11. Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény KÖZALKALMAZOTTI SZABÁLYZAT Amely létrejött egyrészről az Óvoda, Általános Iskola és Egységes

Részletesebben

VILLAMOSENERGIA-IPARI MUNKAVÁLLALÓK ÉRDEKVÉDELMI SZAKSZERVEZETE

VILLAMOSENERGIA-IPARI MUNKAVÁLLALÓK ÉRDEKVÉDELMI SZAKSZERVEZETE VILLAMOSENERGIA-IPARI MUNKAVÁLLALÓK ÉRDEKVÉDELMI SZAKSZERVEZETE (VIMÉSZ) SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Tatabánya, 2012. október 29. VILLAMOSENERGIA-IPARI MUNKAVÁLLALÓK ÉRDEKVÉDELMI SZAKSZERVEZETE (VIMÉSZ)

Részletesebben

3.számú JEGYZŐKÖNYVE

3.számú JEGYZŐKÖNYVE BALATONBERÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3.számú JEGYZŐKÖNYVE 2013. február 13-i Balatonkeresztúr Község Önkormányzati Képviselő-testületével és Balatonmáriafürdő Község Önkormányzati Képviselő-testületével

Részletesebben

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA I. A társadalmi szervezet neve: 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖRE A társadalmi szervezet székhelye: Magyar Honvédség Baranya Megyei Hadkiegészítő

Részletesebben

A Nyíregyházi Főiskola Elismerési Bizottságának ügyrendje

A Nyíregyházi Főiskola Elismerési Bizottságának ügyrendje A Nyíregyházi Főiskola Elismerési Bizottságának ügyrendje 1. A Nyíregyházi Főiskola Elismerési Bizottsága a Szenátus által létrehozott, jogi személyiséggel nem rendelkező, döntéshozó testület. 2. Az ügyviteli-ügyintézési

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM ELTE/1034/6(2018) EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TUDOMÁNYOS TANÁCS ÜLÉSE IDŐPONT: 2018. JÚLIUS 6., 13.00-14.00. HELYE: TANÁRI KLUB (SZERB UTCA 21-23. I. EMELET) EMLÉKEZTETŐ Napirend előtt: Szalay Péter

Részletesebben

4. Intézményi étkeztetés normatíva átadásáról szóló megállapodás Pollák Tibor Polgármester

4. Intézményi étkeztetés normatíva átadásáról szóló megállapodás Pollák Tibor Polgármester Készült: Jegyzőkönyv Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. március 9 -ei soron következő üléséről Jelen vannak: jelenléti ív szerint: Pollák Tibor polgármester, Demjén Imre, Fekete

Részletesebben

Készült: Ábrahámhegy, Balatonrendes és Salföld Község Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2011. szeptember 29-i együttes üléséről.

Készült: Ábrahámhegy, Balatonrendes és Salföld Község Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2011. szeptember 29-i együttes üléséről. ÁBRAHÁMHEGY KÖZSÉG BALATONRENDES KÖZSÉG SALFÖLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT ÖNKORMÁNYZAT ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE KÉPVISELŐ-TESTÜLETE KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt.szám: Á. 29-87/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: Ábrahámhegy,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Zalakaros Város Önkormányzata Képviselőtestülete augusztus 18-án megtartott. nyílt üléséről

Jegyzőkönyv. Zalakaros Város Önkormányzata Képviselőtestülete augusztus 18-án megtartott. nyílt üléséről Határozat:178-179 Rendelet: - Jegyzőkönyv Zalakaros Város Önkormányzata Képviselőtestülete 2014. augusztus 18-án megtartott nyílt üléséről Jegyzőkönyv Készült a Zalakaros Város Önkormányzata Képviselőtestülete

Részletesebben