MŰSZAKI LEÍRÁS a sz. Bonyhád - dombóvári összekötő út Nagymányok átkelési szakasz korszerűsítési munkáihoz.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MŰSZAKI LEÍRÁS a 6534. sz. Bonyhád - dombóvári összekötő út Nagymányok átkelési szakasz korszerűsítési munkáihoz."

Átírás

1 Tolna megyei Állami Közútkezelő Közhasznú Társaság Szekszárd, Liszt Ferenc tér 1. MŰSZAKI LEÍRÁS a sz. Bonyhád - dombóvári összekötő út Nagymányok átkelési szakasz korszerűsítési munkáihoz.

2 2 I. Előzmények, meglévő állapot A Tolna megyei Állami Közútkezelő Kht. az ÜKIG megbízásából elkészítette a 6534.sz. Bonyhád-dombóvári összekötő út nagymányoki átkelési szakasza útkorszerűsítési terveit. Nagymányok község vezetői megkeresték a Tolna megyei Állami Közútkezelő Kht. vezetését azzal az igénnyel, hogy az összekötő út településen átvezető szakaszán túl gyors a forgalom, veszélyesnek ítélik, illetve a csapadékvizek elvezetése, a korszerű parkolás nincs megoldva. A közútkezelő kht. jogosnak ismerte el az igényeket, és úgy döntött, hogy a beavatkozás terveit elkészíti. Az útszakasz vonalvezetése kedvezőnek mondható, nagy sugarú ívekkel kialakított. Az út burkolata jelenleg kielégítő állapotú. A lakott területi szakasz mintegy 400 m hosszú aszfaltburkolat. A burkolat szélessége 6-7 m között változik. Az útszakaszon 2 híd található a km szelvényben a Györe-izményi vízfolyás feletti vasbeton híd, melynek pályaszélessége 11,3 m, illetve a km szelvényben egy vízelvezető árok feletti kishíd, ennek szegélyek közötti szélessége 9,0 m. A lakott terület tulajdonképpen a km szelvények közé esik. A külterületi szakaszokon mindkét oldalon árok határolja az útterületet. A lakott területen gyakorlatilag csak az út bal oldalán található árok, illetve végig beton járda is van. A beépítés családi házas, jelenleg több házban üzemeltetnek üzletet, illetve szolgáltató helyet. A km szelvénytől a házsor eltávolodik az úttól, és parkoló, illetve a falu autóbusz megálló helye került itt kialakításra. Az autóbusz megálló a km szelvénybe csatlakozó sz. Nagymányoki bánya úton keresztül érhető el. A jobb oldalon az elején a járda melletti folyóka vezeti el a vizeket. A további szakaszon azonban a vizek a széles útpadkán szikkadnak el, illetve a rövid útárok vezeti a keresztező árokhoz. A jobb oldalon üzletek, áruház, posta, és a település sportcsarnoka található parkolóval, térburkolattal hézagosan beépítve. A 7 km szelvénytől kezdődően park található a keresztező árokig. A terület az út szelvényezésének irányába enyhén emelkedik. Kereszt irányban közel vízszintes. II. Tervezési feladat: Az összekötő út átkelési szakaszának szükséges szélesítésével a Petőfi utca csatlakozásánál balra felálló sáv kialakítása. Új kijelölt gyalogátkelő helyek tervezése az áruház és az autóbuszmegálló hely körzetében. Az átkelési szakasz mindkét végén forgalomcsillapító középszigetek kialakítása. Önálló járda tervezése a Gyógyszertár és a Petőfi utca burkolata közötti szakaszon. A két híd közötti útszakaszon zárt csapadékcsatorna, vízelvezetés tervezése, a szakaszon a burkolat kiemelt szegélyekkel történő határolása.

3 3 A sportcsarnoktól a kertészetig szegély melletti járda kialakítása. Az út bal és jobb oldalán lehetőség szerint leállósáv tervezése. A meglévő burkolat lehetőség szerinti felhasználásával, annak aszfalt erősítésével. Tervezési osztály: B.V.c. hálózati funkció B. környezeti körülmény: 50 km/h tervezési sebesség. III. Tervezés: 1. Vízszintes vonalvezetés: Az útszakasz vízszintes vonalvezetésének kialakításánál figyelembe vettük a meglévő útburkolat vonalvezetését, a műtárgyak ( hidak ) helyzetét, és a burkolatszélesítéssel kapcsolatosan azt az igényt, hogy lehetőleg csak a jobb oldalra kelljen szélesíteni. Fentieknek megfelelően a tervezési szakasz kezdete a 6+623,76 km szelvénybe esik. Itt az út tengelye egyenes. Az új tengely is egyenesen folytatódik a 6+762,98 km szelvényig. Innét 450 m sugarú bal ívvel folytatódik a 6+865,45 km szelvényig. Az ív után az út ismét egyenes a 6+994,17 km szelvényig, mely a következő 800 m sugarú jobb ív kezdete. Az ív a 7+161,25 km szelvényig tart. Innét az út tengelye ismét egyenes, és ez megegyezik a meglévő úttengellyel. A tervezési szakasz hossza 660,3 m. A forgalom csillapítására a kezdőszelvénytől a 6+710,76 km szelvényig forgalomcsillapító sziget kerül kialakításra 150 és 100 m sugarú ellenívekkel, jobb oldali szélesítéssel. A sziget után a 7,5 m széles burkolat a felálló sáv kialakítása érdekében 10,0 m-esre bővül. A felálló sáv kezdeténél a forgalom elől elzárt területet középsziget kialakítására használjuk fel. A sziget a 6+846, ,95 km szelvények között kerül kialakításra. A sziget közepén 3,0 m széles kijelölt gyalogátkelőhely létesül, melyhez a meglévő járdákkal való kapcsolatot ki kell építeni. A sziget kezdeténél végződik a bal oldalon kialakítandó leállósáv, mely 114 m hosszan biztosít parkolóhelyet az üzleteket látogatók számára. A 7+017,49 km szelvényben az út jobb oldalán a tervezett szolgáltató házhoz vezető út csatlakozását terveztük kiépíteni 11 m széles burkolattal, 8-8 m sugarú lekerekítő ívekkel. A csatlakozás után 23 m hosszan a jobb oldalon készül leállósáv, majd m sugarú ellenívek mentén a 9,0 m burkolatszélesség 7 m-re csökken. Erre a Bánya út és autóbuszmegálló csatlakozás miatt van szükség. A tovább folytatott leállósáv a forgalmi sáv rejtett balra felálló sávként való használatát tenné lehetővé. A 7+085,17 km szelvénybe esik a második kijelölt gyalogátkelőhely. Ez után az út követi a meglévő út nyomvonalát. A 7+195,83 és a tervezési szakasz vége között kerül kialakításra a másik forgalomcsillapító sziget, azonos méretekkel, mint a kezdeti. A meglévő utak csatlakozásai nem kerülnek jelentős átépítésre. A lekerekítő ívek sugarainak szabályozásában merül ki a beavatkozás. A Petőfi utcai burkolat szélétől a Gyógyszertárig a telekhatár mellett épül az önálló járda. A járda hossza: 132,26 m A szegély melletti járda km szelvények között épül a jobb oldalon.

4 4 A km szelvényben lévő 2 m nyílású kishíd pályaszélessége és szegélye nem alkalmas gyalogjárda átvezetésére, ezért a járda a km szelvénytől elválik a szegélytől, és keresztezve a patakot a kertészet előtti meglévő járdaszakaszhoz csatlakozik. 2. Magassági vonalvezetés: A korszerűsítés során az útszakasz burkolata minimum 4 cm erősítést kap, ennek nyomán a magassági vonalvezetés érdemben nem változik. A km szelvényben a baloldalon, illetve a km szelvényben a jobb oldalon építendő víznyelő aknáktól kezdődően A bal oldalon a km és a jobb oldalon a km, valamint a km szelvények közötti szakaszokon a víznyelők között burkolatszél hullámoztatást kell kialakítani a szélső 1,0 m-ben a nem kellő hosszesés miatt a vizek csak így juthatnak a víznyelőkbe. A hullámoztatást úgy kell megoldani, hogy az aknáknál a kiemelt szegély magassága 16 cm legyen, a két akna között középen ez 8 cm-re csökkenjen. 3. Keresztmetszeti elrendezés: A keresztmetszeti elrendezés jelentősen változik. A beavatkozási szakasz végein lévő forgalomcsillapító szigeteknél a szélesítés jobbra, illetve balra történik. A középsziget legnagyobb szélessége 3,0 m, és K" típusú szegéllyel van határolva. A szélesített ( kitérített ) oldalon a burkolat szélesség 4,0 m. A kísérő földpadkák szélessége 1,5-1,5 m és 5 %-ot lejtenek a meglévő, illetve átépített árok felé. A tervezett rézsűhajlás 1:1,5. Az út jobb oldalán a és a 7+151, a bal oldalán a km szelvények között kiemelt szegélyek épülnek. A szegélyeket 25x30x15 cm méretű előregyártott betonelemekből C 12-16/FN betonágyazatba rakva kell megépíteni. A szegélyeket a csatlakozó utaknál a lekerekítő ív végéig terveztük megépíteni, ahol a magasságát 0-ra kell kifuttatni, kivéve a létesítendő új út csatlakozását, illetve az autóbusz megálló melletti parkolónál, ahol a meglévő szegélyhez kell csatlakozni. Az autóbusz megállónál meglévő ovális szigetet teljesen körbe kell szegélyezni. A kapubejáróknál a szegélyt a részletterveken feltüntetett módon kell megdönteni! A kiemelt szegély mellé végig futó szélsort terveztünk, mely 40x20x15 cm-es méretű szegélykő beépítésével kerül kialakításra. A futó szélsor elsősorban a burkolatszél hullámoztatásos szakaszokon jelent előnyt a korrekt lejtésviszonyok kialakítása érdekében. A burkolatszélesség a funkciók változásából következően változik 6,0 és 10,0 m között. A kiemelt szegélyes szakaszokon a szegélyek mellett 0,5 m-es biztonsági sávot alakítottunk ki. A gyalogátkelő középsziget szintén K" szegélyes elhatárolással kerül kialakításra. Az átkelőhelyen a szegély a gyalogosok közlekedésének elősegítése érdekében megszakad. A gyalogátkelőhelyeknél a kiemelt szegélyt 2 cm magasságig le kell süllyeszteni. A kiemelt szegélyek külső oldalán 1,15 m széles földpadkák kerülnek kialakításra 5 %-os lejtéssel.

5 5 A km szelvények között a bal oldalon a meglévő járda mellé előregyártott elemekből 40 cm széles, gépkocsival járható folyóka épül. A burkolat oldalesése követi az eredeti oldaleséseket. Egyenesben 2-2 % kétoldali oldalesést terveztünk. Az ívekben a maximális túlemelés 3-3 %-os. Az önálló járda a telekhatár ( kerítések ) mellé épül. Szélessége 1,25 m és cm széles földpadka kíséri a jobb oldalon. Oldalesése 1 %. A szegély melletti járda 1,5 m széles, 80 cm zöldsávval, a külső oldali padka 60 cm széles. A járda a park felé lejt 1 %-ot. Mindkét járdát süllyesztett 40x20x6 cm-es előregyártott betonelem szegély határolja mindkét oldalon. Ugyanilyen kialakítással készülnek a járdacsatlakozások is. 4. Pályaszerkezet: A pályaszerkezet méretezését az ÚT /2003 Útügyi Műszaki Előírás szerint végeztük. Tervezési adatok: évi számlálási adatok. autóbusz 70 db csuklós busz 5 db nehéz tgk. 114 pótkocsis tgk. 35 nyerges tgk. 46 tervezési élettartam megvalósítás éve r = 0,5 10 év Év S=li Forgalom fejlődés: &,= 1,081 e a =l,3 ep=l,6 f nt = 1,153 en = 0,6 en y =l,7 T F =l,25x365xl0x0,5xl,0x(l,081x75xl,3+l,158xl 14x0,6+1,153x35x1,6+ 1,153x46x1,7) = C" közepes forgalmi terhelési osztály.

6 6 Az új pályaszerkezet ( szélesítés ) kiválasztása: 4. típus soványbeton alap Alkalmazott pályaszerkezet: 4 cm AB-12 jelű aszfaltbeton kopóréteg 5 cm K-20 jelű aszfaltbeton kötőréteg 20 cm C 10-32/FN soványbeton alap 20 cm M-20 mechanikai stabilizációs ágyazat A meglévő pálya erősítése: Összehasonlító módszerrel, hajlékony pályaszerkezet figyelembevételével Meglévő pálya szerkezete 2 x 4 cm aszfalt 20 cm soványbeton alap csökkentő tényező = 0,8 h ae = c x h a h a = 8 cm h ae = 0,8 x 8 = 6,4 cm A h a = h au - h ae + h ap Ah a = 9-6,4 + 0 = 2,6 cm Alkalmazunk minimum 4 cm AB-12 erősítőréteget a szélesítés pályaszerkezetével összhangban. A szélesítés kialakításánál a mintakeresztszelvényen feltüntetettek szerinti visszabontást és műanyaghálós erősítést kell alkalmazni! A járdák pályaszerkezete a következő: 3 cm AB-5 jelű aszfalt kopóréteg 12 cm C 8-16/FN soványbeton alap 15 cm homokos kavics ágyazat A forgalomcsillapító és gyalogos középsziget burkolata a következő: 6 cm betonkő burkolat (Viacolor piros) 2 cm Nz 0/5 zúzottkő ágyazat 12 cm C 8-16/FN soványbeton alap 15 cm homokos kavics ágyazat

7 7 5. Csapadékvizek elvezetése: A kiemelt szegéllyel nem rendelkező szakaszokon a vízelvezetés módja nem változik. A vizek az oldalesés irányába folyva a padkán keresztül jutnak a földárkokba. A kiemelt szegélyes szakaszon zárt csapadékvíz elvezető csatornák épülnek. A szakaszon belül lényeges különbség adódik a bal és a jobb oldal vízelvezetési igénye között. A baloldalon a lakóházak, a járdák és az útburkolat vizeit kell elvezetni. A jobb oldalon a kiemelt szegélyen kívüli területek vízelvezetése megoldott, a burkolatra jutó vizeket kell csak elvezetni. Két befogadó lehetőség van. A Györe-izményi vízfolyás, illetve a km szelvényben az utat keresztező árok. Az út bal oldali területéről a vizeket a CS-1 jelű csapadékcsatorna hivatott a Györeizményi vízfolyásba vezetni. A csatorna a meglévő árok nyomvonalán épül, majd a bal oldali kiemelt szegély nyomvonalát követi. A csatorna építése ebben az esetben burkolatbontást igényel, de a meglévő földgáz vezeték védőtávolsága más nyomvonalon való vezetéssel nem biztosítható. A 8. jelű aknától kezdődően a gázvezeték már lehetővé teszi a nyomvonal szegélytől való eltérítését, ezért innét a burkolaton kívüli területen vezetjük a csatornát. A 10., 11. és 12. jelű aknák az autóbuszmegálló vízelvezetését szolgálják. A csatornába bekötéseken keresztül jutnak a burkolatról, illetve a járda melletti folyókából a csapadékvizek. A víznyelők kiosztásánál figyelembe vettük a burkolati mélypontokat és az oldalesés, túlemelés helyzetét. A CS-2 jelű csatorna a jobb oldalról hivatott elvezetni a vizeket. Ez a befogadó árok és az új útcsatlakozás közötti szakaszon épül a szélesítés helyén. A CS-1 csatorna barna: 326,8 m A CS-2 csatorna barna: 121,0 m A csatornák méretezése: CS : 1 csatorna: Vízgyűjtő terület: útburkolat m 2 füvesített terület: m 2 kertes családi házas beépítés: m F=lha a - 0, m 2 10 perces intenzitású zápor, 2 éves gyakoriság figyelembe vételével q = 250 l/sec/ha

8 8 Vízhozam: Q m = 0,106 m 3 /sec Alkalmazunk NA 40 cm KG PVC csövet, 0, 5 %-os lejtéssel. A csatorna vízszállító képessége: 0,146 m 3 /sec. Megfelel! CS-2 csatorna Vízgyűjtő terület: útburkolat m 2 füvesített terület: 300 m 2 F = 0,184 ha a = 0,723 q = 250 l/sec/ha Vízhozam: Q m = 0,033 m 3 /sec m 2 Alkalmazunk NA 30 cm KG PVC csövet, 0,6 %-os lejtéssel. A csatorna vízszállító képessége: 0,074 m 3 /sec. Megfelel! A bekötő csatornaszakaszok mindenütt NA 30 KG PVC csőből 1 %-os lejtéssel készülnek. A csatornacsövek alá 10 cm vtg. homokos kavics ágyazatot terveztünk. A tisztító, oldalbeömlésű és víznyelő aknákat monolit betonból terveztük C 16-16/KK beton felhasználásával, vízzáró vakolattal. Az elkészült csatornákat víztartási próbának kell alávetni. A befogadóknál monolit beton előfejeket kell kialakítani. Az önálló járda és az útárok keresztezésénél 0 50 cm-es betoncső átereszt terveztünk, 3,5 m hosszban. A szegély melletti járda és az árok keresztezésénél a megfelelő átfolyási keresztmetszet biztosítása érdekében iker keretátereszt terveztünk 2x130x130x100-as méretű előregyártott vb. keretelemek felhasználásával, a hozzá tartozó előfejekkel 4 m hosszban. A tervezési szakasz végénél kialakítandó forgalomcsillapító sziget miatt a bal oldali meglévő csapadékcsatornát 12 m-el meg kell hosszabbítani, és előfejet ( 0 60 cm ) kell kialakítani.

9 9 6. Földmunkák: A földmunkákat a humusz leszedésével ( töltésszélesítés ) kell kezdeni. A többi szakaszon humusz eltávolítással nem kell számolni. Az útépítési földmunkáknál a szélesítés részére történő földkiemelés jelenti a legnagyobb tételt. A töltéseket és az altalajt tömöríteni szükséges. Az előírt tömörség Try 90 %. A padkák tömörségi előírása Try 85 %. Tükörszinten a földmű teherbírásának E 2 = 40 kn/m 2 értéket el kell érnie, az ágyazat és a többi pályaszerkezeti réteg csak ezután építhető. A csatornák részére történő földkiemelést dúcolás mellett lehet végezni! Különösen ügyelni kell a meglévő közművekre. A csatornák munkaárkaiba a földvisszatöltés óvatosan, gondosan kell végezni. Az előírt tömörség Try 85 %. A padka és rézsű felületeket füvesíteni kell! 7. Forgalmi rend: Mint már fentebb vázoltuk a tervezett kialakítással egy forgalomcsillapított átkelési szakasz létesül. Az új forgalmi rendet a forgalomtechnikai helyszínrajzon feltüntetett jelzőtáblák és burkolati jelek szerint kell kialakítani. A csatlakozó utakon különös gondot kell fordítani az Elsőbbségadás kötelező! jelzőtáblák meglétére. A forgalomcsillapító szigetek és kijelölt gyalogátkelő helyek megfelelő jelzését a tervek tartalmazzák. A kijelölt gyalogátkelőhelyek megfelelő megvilágítása, illetve annak megtervezése nem képezte a tervezői feladat tárgyát. A 6+783,82 km szelvényben lévő útcsatlakozásnál csak jobbra lehet az útra kihajtani a balra felálló sáv miatt. Ugyanez vonatkozik a km szelvényben lévő átépítendő telepi bejáróra is. A bejáróból csak a parkoló felhasználásával jobbra kanyarodva lehet kihajtani! 8. Közművek: Az út bal oldalán húzódik az elektromos légvezeték. Tartó oszlopai a járda és az árok vonalában helyezkednek el. A csatorna helyenként kritikus közelségbe kerül az oszlopokhoz, ezért kellő óvatossággal szabad csak az építési munkákat végezni. Egyebekben az építési munkák a légvezetéket nem érintik. A földgáz vezeték szintén az út bal oldalán az árok és a burkolat közötti területen húzódik. Az 1.-es és 2. akna között illetve az 5-ös és 7-es akna között a keresztezési szög, illetve az előírt védőtávolság a csapadékcsatorna nyomvonalától nem biztosított, ezért a kivitelezés előtt a földgázvezeték kiváltásáról, vagy egyéb módon történő biztonságba helyezéséről gondoskodni kell. A gerincvezetéket keresztezik a folyóka bekötések, ezért óvatos kézi földmunka végzése szükséges. A CS-2 csatornát a akna között keresztezi a gázvezeték, itt is szakfelügyelet mellett végezhető a csatornaépítés.

10 10 A távközlési kábelek a bal oldali járda és az árok közti szakaszon húzódnak. Az építési munkák idején nyomvonal kitűzését és szakfelügyeletet kell kérni a MATÁV-tól. A kábelek 2 helyen keresztezik a meglévő utat is. A keresztezéseket az építési munkák csak a csatornaépítés vonatkozásában érintik A folyóka bekötések itt is érintik a kábelek nyomvonalát, ezért óvatos kézi földmunka szükséges. Az ivóvíz vezeték szintén a bal oldalon a szegély és a járda közötti sávban húzódik. A folyóka bekötéseknél itt is ügyelni kell a vezetékre, ezért óvatos kézi földmunka végezhető. A szennyvízcsatorna a tervezés időszakában épül. Az út jobb oldalán egyeztetett nyomvonalon készült. Ennek ellenére 1 akna valószínűleg az új szegély nyomvonalába kerül. Át kell építeni. Az aknák fedlapjait az új padkák szintjébe kell emelni. A csatorna a km szelvényben keresztezi az utat, és a CS-2 csatornát is. A szennyvízcsatorna mélyebben helyezkedik el mint a csapadékcsatorna, ezért a keresztezés nem okoz gondot. Tudomásunk szerint az építési munkákkal érintett területen egyéb közmű nem található. Felhívjuk a figyelmet az egyeztetési jegyzőkönyvekben rögzítettek betartására. 9. Egyebek: A létesítmények megépítéséhez idegen területek igénybevételére nincs szükség. Utterületen, illetve önkormányzati tulajdonú közterületen helyezkednek el a létesítmények. A munkák végzésénél felhívjuk a figyelmet a vonatkozó balesetvédelmi és egészségvédő rendszabályok betartására és betartatására. 10. Alappontok: Az úttengely, az irány és sarokpontjait az országos térképészeti koordináta rendszerben az alábbiakban megadjuk: I p i , ,81 S p i , ,60 S p , ,78 I p , ,52 A sarokpontok kitűzésével az úttengely mindenkor helyreállítható. A megadott magasságok Balti feletti értékek. 11. A tervezésnél alkalmazott Útügyi Műszaki Előírások: ÚT :2004 Közutak tervezése

11 11 ÚT :2003 Kerékpárutak, gyalogos utak és járdák pályaszerkezete ÚT :2003 Aszfaltburkolatú útpályaszerkezetek méretezése és megerősítése ÚT :2000 Útépítési beton burkolatalapok tervezési előírásai ÚT :2003 Útpályaszerkezetek kötőanyag nélküli és hidraulikus kötőanyagú alaprétegei. ÚT :2004 Közutak víztelenítésének tervezése ÚT :2004 Szintbeni közúti csomópontok méretezése és tervezés.

GEOplaner Építőipari Tervező KFT

GEOplaner Építőipari Tervező KFT P É T F Ü R D Ő PÉTFÜRDŐ, BERHIDAI ÚT ISKOLA UTCA CSATLAKOZÁSÁBAN ÁTERESZ MEGHOSSZABBÍTÁS TERVE TERVSZÁM: 718/15 MEGRENDELŐ: PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8105 PÉTFÜRDŐ, BERHIDAI ÚT 6. KÉSZÍTETTE:

Részletesebben

MŰSZAKI LEÍRÁS. A Budapest XXII. kerület, Anna utca parkolóépítés tervéhez. 1. Előzmények:

MŰSZAKI LEÍRÁS. A Budapest XXII. kerület, Anna utca parkolóépítés tervéhez. 1. Előzmények: 1 MŰSZAKI LEÍRÁS A Budapest XXII. kerület, Anna utca parkolóépítés tervéhez 1. Előzmények: Budafok-Tétény, Budapest XXII. kerület Önkormányzata az Anna utcában várakozóhelyeket kíván létesíteni, ezért

Részletesebben

GEOplaner KFT Veszprém, 2015.04. 8200 Veszprém, József Attila u. 40.

GEOplaner KFT Veszprém, 2015.04. 8200 Veszprém, József Attila u. 40. TERVJEGYZÉK PÉTFÜRDŐ, ÁLLOMÁS UTCA FELÚJÍTÁS ÚTÉPÍTÉSI TERVE Tsz: 717/15 Tervjegyzék Tervezői nyilatkozat Műszaki leírás Közműnyilatkozatok Tervlapok U-1 Átnézeti helyszínrajz U-2. Részletes helyszínrajz

Részletesebben

GEOplaner Építőipari Tervező KFT

GEOplaner Építőipari Tervező KFT P É T F Ü R D Ő LISZT FERENC UTCA 3. SZ. ELŐTTI LÉPCSŐ TERVSZÁM: 719/15 MEGRENDELŐ: PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8105 PÉTFÜRDŐ, BERHIDAI ÚT 6. KÉSZÍTETTE: GEOplaner Építőipari Tervező KFT 8200 VESZPRÉM,

Részletesebben

KÖLTSÉGBECSLÉS NAGYKOVÁCSI, RÁKÓCZI UTCA ÚTÉPÍTÉS, CSAPADÉKVÍZ ELVEZETÉS ENGEDÉLYEZÉSI TERV. Megnevezés Egység Egységár

KÖLTSÉGBECSLÉS NAGYKOVÁCSI, RÁKÓCZI UTCA ÚTÉPÍTÉS, CSAPADÉKVÍZ ELVEZETÉS ENGEDÉLYEZÉSI TERV. Megnevezés Egység Egységár KÖLTSÉGBECSLÉS NAGYKOVÁCSI, RÁKÓCZI UTCA ÚTÉPÍTÉS, CSAPADÉKVÍZ ELVEZETÉS ENGEDÉLYEZÉSI TERV Megnevezés Egység Egységár Bontási munkák, terület előkészítés Kiemelt szegély bontása 350 m 2 500 Döntött szegély

Részletesebben

T-01/2015. Tel: 30/677-6080. Kelt:

T-01/2015. Tel: 30/677-6080. Kelt: Terv megnevezése: Celica 2004 Mérnöki Szolgáltató Kft. Tervszám: T-01/2015 Kiskőrös-Kalocsa 153 sz. vasútvonal 98+13 vkm, 5309 sz. út 0+893 km terelőút kiépítésének engedélyezési terve és a vasúti átjáró

Részletesebben

GEOplaner TERVJEGYZÉK SIÓFOK-TÖREKI, DIÓFÁS ÚTI BURKOLT PADKA ÚTÉPÍTÉSI TERVE. Tsz: 645/14

GEOplaner TERVJEGYZÉK SIÓFOK-TÖREKI, DIÓFÁS ÚTI BURKOLT PADKA ÚTÉPÍTÉSI TERVE. Tsz: 645/14 TERVJEGYZÉK Tsz: 645/14 Tervjegyzék Tervezői nyilatkozat Műszaki leírás Közműnyilatkozatok Tervlapok U-1 Átnézeti helyszínrajz U-2 Részletes helyszínrajz 1:500 U-3 Hossz-szelvény 1:1000/100 U-4 Mintakeresztszelvény

Részletesebben

www.rt-plan.com Tiszaújváros, Bethlen Gábor utca járdafelújítás kiviteli terve RTP-1/2015

www.rt-plan.com Tiszaújváros, Bethlen Gábor utca járdafelújítás kiviteli terve RTP-1/2015 Tiszaújváros, Bethlen Gábor utca járdafelújítás kiviteli terve Tervezte: RT-PLAN Kft. 3519 Miskolc Iglói u. 3. 1/1. Tel: (46)450-527 (70) 317-2112 Email:reko@rt-plan.com Tervszám: RTP-1/2015 www.rt-plan.com

Részletesebben

ENGEDÉLYEZÉSI TERV. Huba utcai 3 csoportos óvoda KÖZLEKEDÉSI MUNKARÉSZ. Tárnok belterület, Huba utca hrsz. 607/4.

ENGEDÉLYEZÉSI TERV. Huba utcai 3 csoportos óvoda KÖZLEKEDÉSI MUNKARÉSZ. Tárnok belterület, Huba utca hrsz. 607/4. ENGEDÉLYEZÉSI TERV Huba utcai 3 csoportos óvoda KÖZLEKEDÉSI MUNKARÉSZ Tárnok belterület, Huba utca hrsz. 607/4. Építtető: TÁRNOK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2461 Tárnok Dózsa György út 150. Tervező: PALÁDI

Részletesebben

MŰSZAKI LEÍRÁS V E S Z P R É M, SZIKLAY JÁNOS UTCA. Munkaszám: 877/3-08 TARTALOMJEGYZÉK

MŰSZAKI LEÍRÁS V E S Z P R É M, SZIKLAY JÁNOS UTCA. Munkaszám: 877/3-08 TARTALOMJEGYZÉK MŰSZAKI LEÍRÁS Munkaszám: 877/3-08 A V E S Z P R É M, SZIKLAY JÁNOS UTCA Ú T É P Í T É S I ENGE D É L Y E Z É S I TER V É H E Z TARTALOMJEGYZÉK ELŐZMÉNYEK...2 MEGLÉVŐ ÁLLAPOTOK...2 TERVEZETT BURKOLATOK

Részletesebben

MŰSZAKI LEÍRÁS V E S Z P R É M, ESZTER H Á Z Y ANTAL UTCA. Munkaszám: 877/2-08 TARTALOMJEGYZÉK

MŰSZAKI LEÍRÁS V E S Z P R É M, ESZTER H Á Z Y ANTAL UTCA. Munkaszám: 877/2-08 TARTALOMJEGYZÉK MŰSZAKI LEÍRÁS A V E S Z P R É M, ESZTER H Á Z Y ANTAL UTCA Ú T É P Í T É S I ENGE D É L Y E Z É S I TER V É H E Z TARTALOMJEGYZÉK ELŐZMÉNYEK...2 MEGLÉVŐ ÁLLAPOTOK...2 TERVEZETT BURKOLATOK ÉS PÁLYASZERKEZETÉNEK

Részletesebben

ÚTHÁLÓZAT Mérnök Iroda Kft Tatabánya, Szent Borbála tér 6. II.em. 6. Tel.: 34/ ; Tel/Fax: 34/

ÚTHÁLÓZAT Mérnök Iroda Kft Tatabánya, Szent Borbála tér 6. II.em. 6. Tel.: 34/ ; Tel/Fax: 34/ Tartalomjegyzék Tatabányai Törvényszék belső udvar út és burkolatépítési kiviteli terve UK 001. UK 002. UK 003. UK 004. UK 005. UK 006. UK 007. UK 008. UK 008/A. Műszaki leírás Átnézeti helyszínrajz Helyszínrajz

Részletesebben

MŰSZAKI LEÍRÁS SIÓFOK, BETHLEN GÁBOR UTCA ÉS SZIGLIGET UTCA FELÚJÍTÁS ÚTÉPÍTÉSI TERVÉHEZ

MŰSZAKI LEÍRÁS SIÓFOK, BETHLEN GÁBOR UTCA ÉS SZIGLIGET UTCA FELÚJÍTÁS ÚTÉPÍTÉSI TERVÉHEZ MŰSZAKI LEÍRÁS SIÓFOK, BETHLEN GÁBOR UTCA ÉS SZIGLIGET UTCA FELÚJÍTÁS ÚTÉPÍTÉSI TERVÉHEZ 1. ELŐZMÉNYEK Siófok Város Polgármesteri Hivatala (8600 Siófok, Fő tér 1.) megbízásából a GEOplaner Kft. (8200 Veszprém,

Részletesebben

K Ö L T S É G V E T É S I K I Í R Á S

K Ö L T S É G V E T É S I K I Í R Á S GÁT-JA BT. Nyíregyháza, Ószőlő u. 116. K Ö L T S É G V E T É S I K I Í R Á S Készült: Csengersima Község Önkormányzat Csengersima, Kossuth u. 60., a Csengersima külterületén a Hrsz: 0138/88 alatt meglévő

Részletesebben

PÉTFÜRDŐ, HORVÁTH ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA ELŐTTI LÉPCSŐ ÁTÉPÍTÉS TERVE

PÉTFÜRDŐ, HORVÁTH ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA ELŐTTI LÉPCSŐ ÁTÉPÍTÉS TERVE TERVJEGYZÉK PÉTFÜRDŐ, HORVÁTH ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA Tsz: 721/15 Tervjegyzék Tervezői nyilatkozat Műszaki leírás Költségvetési kiírás Tervlapok L-1 Átnézeti helyszínrajz L-2 Részletes helyszínrajz 1:100

Részletesebben

Budapest Főváros XVI. kerületi önkormányzat. (1163 Budapest XVI. Havashalom utca 43.) Budapest XVI. kerületi útépítések tervezése 19.

Budapest Főváros XVI. kerületi önkormányzat. (1163 Budapest XVI. Havashalom utca 43.) Budapest XVI. kerületi útépítések tervezése 19. Megrendeld és építtető: Budapest Főváros XVI. kerületi önkormányzat (1163 Budapest XVI. Havashalom utca 43.) Főcím: Budapest XVI. kerületi útépítések tervezése 19. Tervező: ÚT-, VASÚTTERVEZŐ ZRT. Tervszám:

Részletesebben

U-2 Részletes helyszínrajz 1:500. U-3 Hossz-szelvények 1:1000/100. U-4 Mintakeresztszelvények 1:50. U-5 Keresztszelvények 1:100

U-2 Részletes helyszínrajz 1:500. U-3 Hossz-szelvények 1:1000/100. U-4 Mintakeresztszelvények 1:50. U-5 Keresztszelvények 1:100 TERVJEGYZÉK SIÓFOK, HALÁPY JÁNOS UTCA ÚTÉPÍTÉSI TERVE Tsz: 644/14 Tervjegyzék Tervezői nyilatkozat Műszaki leírás Építés alatti forgalomkorlátozási terv Közműnyilatkozatok E.On Dél-dunántúli Áramhálózati

Részletesebben

PÉTFÜRDŐ, BERHIDAI ÚTI KAPUBEHAJTÓK ÚTÉPÍTÉSI TERVE

PÉTFÜRDŐ, BERHIDAI ÚTI KAPUBEHAJTÓK ÚTÉPÍTÉSI TERVE TERVJEGYZÉK PÉTFÜRDŐ, BERHIDAI ÚTI KAPUBEHAJTÓK ÚTÉPÍTÉSI TERVE Tsz: 652/14 Tervjegyzék Tervezői nyilatkozat Műszaki leírás Közműegyeztetések E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. E.ON Észak-dunántúli

Részletesebben

VASVÁR IPARTERÜLET KIALAKÍTÁS VÍZIKÖZMŰ ELLÁTÁS TANULMÁNYTERV

VASVÁR IPARTERÜLET KIALAKÍTÁS VÍZIKÖZMŰ ELLÁTÁS TANULMÁNYTERV TARTALOMJEGYZÉK Iratok: Tartalomjegyzék Aláírólap Műszaki leírás Tervezői költségbecslések 7/2 A L Á Í R Ó L A P Felelős tervező: Szilvás István... VZ-TEL; 18-0162 A dokumentáció 7 gépelt oldalt tartalmaz.

Részletesebben

MŰSZAKI LEÍRÁS. Lekerekítő-ívek: A vízszintes lekerekítő-íveket a Helyszínrajzon feltüntetett módon kell kialakítani.

MŰSZAKI LEÍRÁS. Lekerekítő-ívek: A vízszintes lekerekítő-íveket a Helyszínrajzon feltüntetett módon kell kialakítani. MŰSZAKI LEÍRÁS 1) ELŐZMÉNYEK Szombathely Megye Jogú Város megbízásából feladatunk a Schmidt Múzeum bővítéshez ( Szombathely Hollán Ernő u.2. szám) szükséges belső út területek és meglévő útcsatlakozás

Részletesebben

A.12_Mennyiség 1/41 Főpálya_0+000-0+350

A.12_Mennyiség 1/41 Főpálya_0+000-0+350 Tétel-szám Megnevezés Mennyiség Útépítés 1 * Mértékegység E.ár [Ft] Költség [ E Ft] Főpálya építés 0+000-0+350km sz. között (M3 ap. csp-hoz tartozó főpálya szakasz) 1 * 200 000 ELŐKÉSZÍTŐ- ÉS FÖLDMUNKÁK

Részletesebben

Msz: 877/1-08 MŰSZAKI LEÍRÁS A VESZPRÉM, BAJCSY-ZSILINSZKY UTCA, ÚTÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVÉHEZ

Msz: 877/1-08 MŰSZAKI LEÍRÁS A VESZPRÉM, BAJCSY-ZSILINSZKY UTCA, ÚTÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVÉHEZ MŰSZAKI LEÍRÁS A VESZPRÉM, BAJCSY-ZSILINSZKY UTCA, ÚTÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVÉHEZ Msz: 877/1-08 1. Előzmények Veszprém MJV Önkormányzata által kiírt közbeszerzési eljáráson a Partner Mérnöki Iroda Kft.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Bartók és Hunyadi utcák tervezését érintő döntésekhez.

ELŐTERJESZTÉS a Bartók és Hunyadi utcák tervezését érintő döntésekhez. Tisztelt Képviselő-testület! ELŐTERJESZTÉS a Bartók és Hunyadi utcák tervezését érintő döntésekhez. Répcelak Város Önkormányzata pályázat útján a Kvarcit Bt.-t választotta ki a Bartók utcában zárt csapadékcsatorna,

Részletesebben

2.1 Meglévő állapot. 2.2 Tervezett állapot

2.1 Meglévő állapot. 2.2 Tervezett állapot 1. ELŐZMÉNYEK Nyergesújfalu Város Polgármesteri Hivatalának megbízásából készítjük a Munkácsy Liget burkolatfelújítása és a parkolók létesítése az Öreg temető előtt engedélyezési tervét. A tervezéssel

Részletesebben

A SZÉLL KÁLMÁN TÉR, MINT AZ ÉLHETŐ KÖZLEKEDÉSI TÉR ÉS AZ ÉPÍTÉSZET KAPCSOLATA A KÖZELJÖVŐBEN ÉS A TÁVLATBAN

A SZÉLL KÁLMÁN TÉR, MINT AZ ÉLHETŐ KÖZLEKEDÉSI TÉR ÉS AZ ÉPÍTÉSZET KAPCSOLATA A KÖZELJÖVŐBEN ÉS A TÁVLATBAN A SZÉLL KÁLMÁN TÉR, MINT AZ ÉLHETŐ KÖZLEKEDÉSI TÉR ÉS AZ ÉPÍTÉSZET KAPCSOLATA A KÖZELJÖVŐBEN ÉS A TÁVLATBAN ÚTÉPÍTÉS Tóth Kinga 2013. november 28. Miről lesz szó? a tér jelenlegi közlekedése és az infrastruktúra

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S 28/2017. (III.2.) sz. előterjesztés Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. március 2-ai rendkívüli ülésére Tárgy: Javaslat az Erdőhát utca felújítása című

Részletesebben

A mai korszerű rendszerben, figyelembe véve a kerékpár közlekedést: Parkolósáv előtt vezetett kerékpársáv

A mai korszerű rendszerben, figyelembe véve a kerékpár közlekedést: Parkolósáv előtt vezetett kerékpársáv 19/B tétel Munkáltatója egy város belső útjainak felújítására és építésére kapott megbízatást. Ismertesse a városi utak kialakításának elveit és szokásos burkolati rendszerüket! - Parkolósáv kialakítások,

Részletesebben

SALGÓTERV MSZ: 1416 Mérnöki és Környezetvédelmi Kft Salgótarján, Meredek út 3. VI./50. T/F.: (32)

SALGÓTERV MSZ: 1416 Mérnöki és Környezetvédelmi Kft Salgótarján, Meredek út 3. VI./50. T/F.: (32) SALGÓTERV MSZ: 1416 Mérnöki és Környezetvédelmi Kft. 3100 Salgótarján, Meredek út 3. VI./50. T/F.: (32) 312-054 E-mail: salgoterv@salgoterv.hu KARANCSKESZI CSAPADÉKVÍZ ELVEZETÉS PÁLYÁZATI TERVE Megrendelő:

Részletesebben

Hajdú-Via Kft. 4033 Debrecen, Sámsoni út 141/a sz. Tervszám: 040/11 TARTALOMJEGYZÉK

Hajdú-Via Kft. 4033 Debrecen, Sámsoni út 141/a sz. Tervszám: 040/11 TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK az "Önkormányzati tulajdonú utak fejlesztése" tárgyú pályázat keretében a 4080 Hajdúnánás, Széchenyi u., Ady Endre krt., Bethlen G. krt. gyűjtőút engedélyes tervdokumentációjához. 1.1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

GEOplaner Építőipari Tervező KFT

GEOplaner Építőipari Tervező KFT S I Ó F O K 65 SZ. FKL ÚT (HONVÉD UTCA) 80+865.80 KM SZ. KIJELÖLT GYALOGÁTKELŐHELY LÉTESÍTÉS ÚTÉPÍTÉSI KIVITELI TERVE TERVSZÁM: 745/15 MEGRENDELŐ: SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. KÉSZÍTETTE:

Részletesebben

Méret-mennyiség kimutatás

Méret-mennyiség kimutatás A munka leírása: Kelt: 2014. szeptember 22. Kemecse, Árpád u. 1052 hrsz. alatti ingatlanon új igazgatási épület építése Külső viziközművek terve Készítette : Végső Viktor Csapadékvíz elvezetés Méret-mennyiség

Részletesebben

ÚTHÁLÓZAT Mérnök Iroda Kft. 2800 Tatabánya, Szent Borbála tér 6. II.em. 6. Tel.: 34/309-399; Tel/Fax: 34/309-400 E-mail: tracktor@axelero.

ÚTHÁLÓZAT Mérnök Iroda Kft. 2800 Tatabánya, Szent Borbála tér 6. II.em. 6. Tel.: 34/309-399; Tel/Fax: 34/309-400 E-mail: tracktor@axelero. Tata város ( térsége) Szerkezeti- és szabályozási tervének módosítása Közlekedési vizsgálat és javaslat A tervezési területet közlekedési szempontból délről az, északról a 1363/18 hrsz.-ú út (Fényes fürdő

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉSI ÖSSZESÍTŐ

KÖLTSÉGVETÉSI ÖSSZESÍTŐ Készült : KÖLTSÉGVETÉSI ÖSSZESÍTŐ Csengersima Község Önkormányzata Csengersima Vásárcsarnok és hűtőház csapadékvízelvezetés, vízellátás és szennyvízelvezetés kivitelezéséhez anyag: díj: 1-00-1. Előkészítő

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ

KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ Módosítás a Vállalkozási szerződés a 4904 j. út 11+796-19+460-22+260 km sz. Nyíracsád-Nyírábrány közötti útszakasz méretezett burkolaterősítésére tárgyú eljárásban Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/64

Részletesebben

Hereg, F6 lit feliijitas terve. Helyi kozutak keresztmetszeti forgalmanak. meghatarozasa

Hereg, F6 lit feliijitas terve. Helyi kozutak keresztmetszeti forgalmanak. meghatarozasa BAZALT" Ut-, Hid- es Parkepito KFT Tata, Faller J. u. 6. Tervezo: Ban Gabor Hereg, F6 lit feliijitas terve 0+358-0+900 km. szelvenyek kozott Helyi kozutak keresztmetszeti forgalmanak meghatarozasa A forgalomszamlalas

Részletesebben

Város Polgármestere. Előterjesztés a Fekete köz csapadékvíz elvezető csatorna újjáépítése

Város Polgármestere. Előterjesztés a Fekete köz csapadékvíz elvezető csatorna újjáépítése Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés a Fekete

Részletesebben

PÉTFÜRDŐ, BERHIDAI ÚT 2. KÖRNYEZETRENDEZÉS ÚTÉPÍTÉSI TERVE

PÉTFÜRDŐ, BERHIDAI ÚT 2. KÖRNYEZETRENDEZÉS ÚTÉPÍTÉSI TERVE TERVJEGYZÉK PÉTFÜRDŐ, BERHIDAI ÚT 2. KÖRNYEZETRENDEZÉS ÚTÉPÍTÉSI TERVE Tsz: 616/13 Tervjegyzék Tervezői nyilatkozat Műszaki leírás Közműnyilatkozatok Tervlapok U-1 Átnézeti helyszínrajz U-2 Helyszínrajzok

Részletesebben

BERHIDAI ÚT 21+481.65-21+525 KM MEGBÍZÓ: PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8105 PÉTFÜRDŐ, BERHIDAI ÚT 6.

BERHIDAI ÚT 21+481.65-21+525 KM MEGBÍZÓ: PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8105 PÉTFÜRDŐ, BERHIDAI ÚT 6. BERHIDAI ÚT 21+481.65-21+525 KM SZELVÉNYEK KÖZÖTT MEGBÍZÓ: PÉTFÜRDŐ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8105 PÉTFÜRDŐ, BERHIDAI ÚT 6. TERVEZŐ: GEOplaner Építőipari Tervező KFT 8200 VESZPRÉM, JÓZSEF ATTILA UTCA 40.

Részletesebben

Többet ésszel, mint erővel!

Többet ésszel, mint erővel! Többet ésszel, mint erővel! Tóth Gergő Gradex Mérnöki és Szolgáltató Kft. 1034 Budapest, Bécsi út 120. Telefon: +36-1/436-0990 www.gradex.hu Stabilizáció Mechanikai módszerek (tömörítés, víztelenítés,

Részletesebben

Előterjesztés. Járdaépítési keret felhasználásával összefüggő kérdésekről

Előterjesztés. Járdaépítési keret felhasználásával összefüggő kérdésekről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310 174/224, 225, 233 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: beruhazas@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés Járdaépítési keret

Részletesebben

Utak tervezése, építése és fenntartása

Utak tervezése, építése és fenntartása BSc. - KÖZLEKEDÉSTERVEZÉS I. Utak tervezése, építése és fenntartása Dr. Timár András professor emeritus Pécsi Tudományegyetem - Műszaki és Informatikai Kar Építőmérnök Tanszék Pécs, 2016 9. Előadás HAJLÉKONY

Részletesebben

Markusovszky utcai Gyöngyös-patak híd. felújítása. H-9 Méret- és mennyiség számítás

Markusovszky utcai Gyöngyös-patak híd. felújítása. H-9 Méret- és mennyiség számítás Markusovszky utcai Gyöngyös-patak híd felújítása H-9 Méret- és mennyiség számítás A mennyiségek az Egységes Ágazati Tételrend (EÁT) felhasználásával készültek. 000 000 ÁLTALÁNOS TÉTELEK 10 000 Tervezési

Részletesebben

BorsodChem Zrt. Hulladék Gazdálkodási Üzem tervezett szilárd térburkolatának és vízelvezetési rendszerének vízjogi létesítési engedélyezési terve

BorsodChem Zrt. Hulladék Gazdálkodási Üzem tervezett szilárd térburkolatának és vízelvezetési rendszerének vízjogi létesítési engedélyezési terve BorsodChem Zrt. Hulladék Gazdálkodási Üzem tervezett szilárd térburkolatának és vízelvezetési rendszerének vízjogi létesítési engedélyezési terve Megrendelő: BorsodChem Zrt. 3702 Kazincbarcika, Bolyai

Részletesebben

Ssz Tételszám Tétel szövege Mennyiség számítás Menny. Egység

Ssz Tételszám Tétel szövege Mennyiség számítás Menny. Egység Méret- és mennyiség számítás Recsk, önkormányzati külterületi hrsz: 0260 (1/a jelű út), 0335 (1/b jelű út), 0331 (2 jelű út) földutak mechanikai stabilizáció építése egyesített tervéhez Ssz Tételszám Tétel

Részletesebben

Műszaki leírás LEÁNYVÁR VASÚTÁLLOMÁS P+R, B+R, K+R PARKOLÓ. Engedélyezési terv ÚTÉPÍTÉS, ÚTVÍZTELENÍTÉS, FORGALOMTECHNIKA

Műszaki leírás LEÁNYVÁR VASÚTÁLLOMÁS P+R, B+R, K+R PARKOLÓ. Engedélyezési terv ÚTÉPÍTÉS, ÚTVÍZTELENÍTÉS, FORGALOMTECHNIKA Tartalomjegyzék 1. Előzmények... 2 2. Meglévő állapot, tervezési terület bemutatása... 3 3. Forgalmi adatok... 4 4. Műszaki jellemzők... 5 5. Tervezett létesítmény részletes ismertetése... 5 5.1. Helyszínrajzi

Részletesebben

YBL ÉPÍTŐMÉRNÖKI TUDOMÁNYOS TANÁCSKOZÁS NOVEMBER 17. BOSNYÁKOVICS GABRIELLA ÉPÍTŐMÉRNÖKI INTÉZET INFRASTRUKTÚRAMÉRNÖKI SZAKCSOPORT

YBL ÉPÍTŐMÉRNÖKI TUDOMÁNYOS TANÁCSKOZÁS NOVEMBER 17. BOSNYÁKOVICS GABRIELLA ÉPÍTŐMÉRNÖKI INTÉZET INFRASTRUKTÚRAMÉRNÖKI SZAKCSOPORT YBL ÉPÍTŐMÉRNÖKI TUDOMÁNYOS TANÁCSKOZÁS 2015. NOVEMBER 17. BOSNYÁKOVICS GABRIELLA ÉPÍTŐMÉRNÖKI INTÉZET INFRASTRUKTÚRAMÉRNÖKI SZAKCSOPORT Sóskút Budapesttől ~25 km-re található Pest megyei település Megrendelő:

Részletesebben

SÁRISÁP KÖZSÉG MALOM UTCA ÉS HUNYADI UTCA KORSZERSÍTÉSE

SÁRISÁP KÖZSÉG MALOM UTCA ÉS HUNYADI UTCA KORSZERSÍTÉSE SÁRISÁP KÖZSÉG MALOM UTCA ÉS HUNYADI UTCA KORSZERSÍTÉSE ÁLLAPOTFELMÉRÉS ÉS FOTÓDOKUMENTÁCIÓ 2012. JANUÁR Épít és Gépipari Tervez és Szolgáltató Korlátolt Felelsség Társaság H-2510 Dorog Zrínyi u. 2. Tel/Fax:

Részletesebben

Műszaki leírás. Törökkoppány Petőfi S. Bajcsy-Zsilinszky E, Kossuth L. és Damjanich utca csapadékvíz-elvezető rendszerének koncepciótervéhez

Műszaki leírás. Törökkoppány Petőfi S. Bajcsy-Zsilinszky E, Kossuth L. és Damjanich utca csapadékvíz-elvezető rendszerének koncepciótervéhez Műszaki leírás Törökkoppány Petőfi S. Bajcsy-Zsilinszky E, Kossuth L. és Damjanich utca csapadékvíz-elvezető rendszerének koncepciótervéhez 1. Bevezetés Törökoppány Község Önkormányzata azzal kereste meg

Részletesebben

1.2 Általános közlekedési kapcsolatok, közlekedés-földrajzi helyzet

1.2 Általános közlekedési kapcsolatok, közlekedés-földrajzi helyzet 3.4. KÖZLEKEDÉS VONALVEZETŐ Mérnöki és Gazdaságfejlesztő Kft. 6000 Kecskemét, Katona József tér 6. II./8A Tel.: 76/486-610, Fax: 76/506-199 www.vonalvezeto.hu, vonalvezeto@vonalvezeto.hu Tsz.: VV-T 2015

Részletesebben

13. Gyalogos közlekedés

13. Gyalogos közlekedés SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM MŰSZAKI TUDOMÁNYI KAR KÖZLEKEDÉSÉPÍTÉSI TANSZÉK KÖZÚTI FORGALOMTECHNIKA 1. Tantárgykód: NGB_ET009_1 13. Gyalogos közlekedés Dr. Kálmán László egyetemi adjunktus Győr, 2014. január

Részletesebben

TALAJMECHANIKAI SZAKVÉLEMÉNY A SZÉKESFEHÉRVÁR, LISZT FERENC UTCA 7-11 INGATLANOK TALAJVÍZ ÉS TALAJVIZSGÁLATÁHOZ

TALAJMECHANIKAI SZAKVÉLEMÉNY A SZÉKESFEHÉRVÁR, LISZT FERENC UTCA 7-11 INGATLANOK TALAJVÍZ ÉS TALAJVIZSGÁLATÁHOZ TALAJMECHANIKAI SZAKVÉLEMÉNY A SZÉKESFEHÉRVÁR, LISZT FERENC UTCA 7-11 INGATLANOK TALAJVÍZ ÉS TALAJVIZSGÁLATÁHOZ Székesfehérvár, 2000, július 29. Tövisháti András okl. mérnök, okl vízellátás, csatornázás

Részletesebben

2. fejezet. ROP Országos közutakon burkolat felújítás, és hídfelújítás kiviteli tervdokumentációjának elkészítése és tervezői művezetés III.

2. fejezet. ROP Országos közutakon burkolat felújítás, és hídfelújítás kiviteli tervdokumentációjának elkészítése és tervezői művezetés III. Műszaki tartalom 2. fejezet ROP Országos közutakon burkolat felújítás, és hídfelújítás kiviteli tervdokumentációjának elkészítése és tervezői művezetés III. Projektelemenkénti tervezési diszpozíciók Lezárva:

Részletesebben

445. SZ. KECSKEMÉT ÉSZAKI ELKERÜLŐ ÚT TOVÁBBVEZETÉSE, M5 AUTÓPÁLYA 5218. J. ÚT KÖZÖTT A1. ÚTÉPÍTÉSI TERV. Engedélyezési terv

445. SZ. KECSKEMÉT ÉSZAKI ELKERÜLŐ ÚT TOVÁBBVEZETÉSE, M5 AUTÓPÁLYA 5218. J. ÚT KÖZÖTT A1. ÚTÉPÍTÉSI TERV. Engedélyezési terv Tervszám: 4626 445. SZ. KECSKEMÉT ÉSZAKI ELKERÜLŐ ÚT TOVÁBBVEZETÉSE, M5 AUTÓPÁLYA 5218. J. ÚT KÖZÖTT Megbízó: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Készítette: Bokút Terv Mérnöki és Vállalkozó Kft. A1.

Részletesebben

1.2 Általános közlekedési kapcsolatok, közlekedés-földrajzi helyzet

1.2 Általános közlekedési kapcsolatok, közlekedés-földrajzi helyzet Tsz.: VV-T 2014 05 VONALVEZETŐ Mérnöki és Gazdaságfejlesztő Kft. 6000 Kecskemét, Katona József tér 6. II./8A Tel.: 76/486-610, Fax: 76/506-199 www.vonalvezeto.hu, vonalvezeto@vonalvezeto.hu Tsz.: VV-T

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/112 Építési beruházás Tervezés és kivitelezés

Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/112 Építési beruházás Tervezés és kivitelezés Székesfehérvár Mártírok útja fejlesztése a KDOP-4.1.1/E-11-2012-0004 és KDOP-4.2.1/B-11-2012-0008 azonosító számú projektek alapján a Mártírok útja csap. csat. főgyűjtő és útpálya átépítésre vonatkozó

Részletesebben

M0 GYŰRŰ DÉLI SZEKTOR. M1-M6 autópályák (2+840-9+400 km sz.) közötti 2x3 sávos szakasza

M0 GYŰRŰ DÉLI SZEKTOR. M1-M6 autópályák (2+840-9+400 km sz.) közötti 2x3 sávos szakasza M0 GYŰRŰ DÉLI SZEKTOR M1-M6 autópályák (2+840-9+400 km sz.) közötti 2x3 sávos szakasza Beruházó: Tervező: Mérnök: Kivitelező: Magyarország közúthálózata Az M0 gyűrű környezete Az M0 gyűrű áttekintő térképe

Részletesebben

SZEK-TERV Mérnöki Szolgáltató Bt. 1163. Budapest XVI. Fuvallat u. 51. Tel./Fax. : 403-1291, mobil: 06-20-3685057, E-mail:szekereslaszlo@freemail.

SZEK-TERV Mérnöki Szolgáltató Bt. 1163. Budapest XVI. Fuvallat u. 51. Tel./Fax. : 403-1291, mobil: 06-20-3685057, E-mail:szekereslaszlo@freemail. SZEK-TERV Mérnöki Szolgáltató Bt. 1163. Budapest XVI. Fuvallat u. 51. Tel./Fax. : 403-1291, mobil: 06-20-3685057, E-mail:szekereslaszlo@freemail.hu Tárgy : Budapest, XVI. ker. Ilona utca (Csömöri út -

Részletesebben

5. sz.főút km szelv-ben KECSKEMÉTI FELÜLJÁRÓ

5. sz.főút km szelv-ben KECSKEMÉTI FELÜLJÁRÓ 10104 Közművezetékek kiváltása m 70,0 0 Közművezetékek kiváltása, áthelyezése, terv szerinti módon, a hatósági üzemeltetői előírásoknak megfelelően teljesen készen. (Pl. elektromos, hírközlő, gáz, víz,

Részletesebben

Tiszakécske ÖK_negyedéves táj_kozultációk I-V

Tiszakécske ÖK_negyedéves táj_kozultációk I-V Tiszakécske ÖK_negyedéves táj_kozultációk I-V Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/127 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Kivitelezés Hirdetmény típusa: tájékoztató az eljárás eredményéről (2-es minta)_

Részletesebben

3. KÖZLEKEDÉSI JAVASLATOK. 3.0.1 Előzmények

3. KÖZLEKEDÉSI JAVASLATOK. 3.0.1 Előzmények I.4.2. KÖZLEKEDÉS 3. KÖZLEKEDÉSI JAVASLATOK 3.0.1 Előzmények Közlekedési szempontból az alábbi tervelőzményeket vettük figyelembe: Országos területrendezési terv (2008. VÁTI) Bács-Kiskun M. területrendezési

Részletesebben

ELSÕ BETON. Mederburkoló elemek. 1991 óta az építõipar szolgálatában

ELSÕ BETON. Mederburkoló elemek. 1991 óta az építõipar szolgálatában 6728 Szeged, Dorozsmai út 5-7. Mederburkoló 6728 Szeged, Dorozsmai út 5-7. 1, Általános ismertetés A elemcsalád belterületi és külterületi felszíni csapadékvíz elvezetõ árkok és ipari- mezõgazdasági üzemû

Részletesebben

1.2 Általános közlekedési kapcsolatok, közlekedés-földrajzi helyzet

1.2 Általános közlekedési kapcsolatok, közlekedés-földrajzi helyzet 3.4. KÖZLEKEDÉS VONALVEZETŐ Mérnöki és Gazdaságfejlesztő Kft. 6000 Kecskemét, Katona József tér 6. II./8A Tel.: 76/486-610, Fax: 76/506-199 www.vonalvezeto.hu, vonalvezeto@vonalvezeto.hu Tsz.: VV-T 2014-09

Részletesebben

1. TÉRSÉGI KAPCSOLATOK

1. TÉRSÉGI KAPCSOLATOK KÖZLEKEDÉSI MUNKARÉSZ 1. TÉRSÉGI KAPCSOLATOK Nemesgörzsöny a 8406. jelű Pápa- Kenyeri összekötő út mellett található. A település belterületéről indul a 84303. jelű állomási hozzájáró út. A község a térség

Részletesebben

ÉPÍTTETŐ: SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1.

ÉPÍTTETŐ: SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. SIÓFOK EPERFA UTCA CSAPADÉKVÍZ ELVEZETÉS ÉPÍTTETŐ: SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TERVEZŐ: GEOplaner Építőipari Tervező KFT 8200 VESZPRÉM, JÓZSEF ATTILA UTCA 40. TSZ.: 647/14 2014. JÚLIUS

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2008. (IV. 7.) RENDELETE a Budapest III. kerület Remetehegyi út - Nyereg utca Haránt utca 16489/ hrsz.-ú erdő Remete köz által határolt terület

Részletesebben

TERV- ÉS IRATJEGYZÉK

TERV- ÉS IRATJEGYZÉK SZEK-TERV Mérnöki Szolgáltató Bt. 1163. Budapest, XVI. Fuvallat u. 51. Tel/fax: 403-1291, mobil: 06-20-3685057, e-mail: szekereslaszlo@freemail.hu Tárgy: Budapest, XVI. ker. Ilona utca (Csömöri út - Rákosi

Részletesebben

M2 EGYSÉGÁR ELEMZÉS. Költségvetési kiírás. Dokumentum azonosító: M-2. Fő összesítő (netó HUF)

M2 EGYSÉGÁR ELEMZÉS. Költségvetési kiírás. Dokumentum azonosító: M-2. Fő összesítő (netó HUF) Költségvetési kiírás Fő összesítő (netó HUF) Dokumentum azonosító: M-2 Létesítmény jele 26 sz. út I. jelű út II. jelű út III. jelű út K1 terület. K2 terület K3 terület K4 terület K5 terület K6 terület

Részletesebben

Közlekedési létesítmények évi fejlesztése II. ütem, I. szerződésmódosítás

Közlekedési létesítmények évi fejlesztése II. ütem, I. szerződésmódosítás Közlekedési létesítmények 2015. évi fejlesztése II. ütem, I. szerződésmódosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/48 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató a szerződés módosításáról/2015

Részletesebben

MŰSZAKI LEÍRÁS V E S Z P R É M, B E MJÓZSEF UTCA. Munkaszám: 877/4-08 TARTALOMJEGYZÉK

MŰSZAKI LEÍRÁS V E S Z P R É M, B E MJÓZSEF UTCA. Munkaszám: 877/4-08 TARTALOMJEGYZÉK MŰSZAKI LEÍRÁS Munkaszám: 877/4-08 A V E S Z P R É M, B E MJÓZSEF UTCA Ú T É P Í T É S I ENGE D É L Y E Z É S I TER V É H E Z TARTALOMJEGYZÉK ELŐZMÉNYEK...2 MEGLÉVŐ ÁLLAPOTOK...2 TERVEZETT BURKOLATOK ÉS

Részletesebben

Alapadatok. Érintett települések: Tiszakürt, Cserkeszőlő, Kunszentmárton, Öcsöd

Alapadatok. Érintett települések: Tiszakürt, Cserkeszőlő, Kunszentmárton, Öcsöd Alapadatok Útszakasz megnevezése: M44 gyorsforgalmi út Tiszakürt Kunszentmárton között Állapot: Kivitelezés megkezdése elött Kivitelező: Duna Aszfalt Kft. Hódút Kft. közös ajánlattevők Kivitelezés szerződéses

Részletesebben

MÓDOSÍTOTT TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV KÖZLEKEDÉSI ALÁTÁMASZTÓ MUNKARÉSZ VIZSGÁLAT ÉS TERV

MÓDOSÍTOTT TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV KÖZLEKEDÉSI ALÁTÁMASZTÓ MUNKARÉSZ VIZSGÁLAT ÉS TERV 2. DOMASZÉK KÖZSÉG MÓDOSÍTOTT TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV KÖZLEKEDÉSI ALÁTÁMASZTÓ MUNKARÉSZ VIZSGÁLAT ÉS TERV - 2 - TARTALOMJEGYZÉK KÖZLEKEDÉSI ALÁTÁMASZTÓ MUNKARÉSZ Közlekedési Felügyelet levele 2002. 03.

Részletesebben

Sajtó háttérbeszélgetés 2013.08.09. Olimpia park rekonstrukciója rövid leírás

Sajtó háttérbeszélgetés 2013.08.09. Olimpia park rekonstrukciója rövid leírás Sajtó háttérbeszélgetés 2013.08.09. Olimpia park rekonstrukciója Érintett közterületek: Olimpia park, Stollár B. utca, Balassi B. u. 6-10., Széchenyi rkp. Széchenyi rkp. Markó utca Balassi B. u. Balaton

Részletesebben

Kiszi-Kő Plusz Kft. CÉGISMERTETŐ

Kiszi-Kő Plusz Kft. CÉGISMERTETŐ 2532 Tokodaltáró, József A.u.26. Adószám: 23468939-2-11 Cégbejegyzés száma: 11-09-019044 Folyószámla: 10403648-50526588-66861002 Kereskedelmi és Hitelbank CÉGISMERTETŐ 2013 A Kiszi-Kő Plusz Kft. bemutatása

Részletesebben

LIPÓT. Szabályozási tervmódosítás Egyszerűsített eljárás Véleményezési dokumentáció augusztus TH

LIPÓT. Szabályozási tervmódosítás Egyszerűsített eljárás Véleményezési dokumentáció augusztus TH LIPÓT Szabályozási tervmódosítás Egyszerűsített eljárás Véleményezési dokumentáció 2016. augusztus TH-16-02-09 Aláírólap Felelős tervező: Munkatársak: Németh Géza TT-1 08/0065/2006 Leitner Attila Szabó

Részletesebben

19. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez

19. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez 19. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összefoglaló tájékoztatás A Kbt. 113. (1) bekezdés szerinti eljárások esetében. Összefoglaló tájékoztatás A Kbt. 113. (1) bekezdés

Részletesebben

Költségvetés-kiírás neve: Import: Nagyhegyszeli_ut_M_PCNB.xml fájlból feltöltve Leírás: TERC/XML import

Költségvetés-kiírás neve: Import: Nagyhegyszeli_ut_M_PCNB.xml fájlból feltöltve Leírás: TERC/XML import TERC-ETALON KÖLTSÉGVETÉSI KIÍRÁS SZENTES-NAGYHEGY NAGYHEGYSZÉLI ÚT (M) ÚTÉPÍTÉS, ÚTFELÚJÍTÁS, BURKOLATSZÉLESÍTÉS (Kerékpárút nélkül) Készült: a SZENTESTERV 1-2291/M/2009. tervszámú tervdokumentációja alapján

Részletesebben

Csomópontok és üzemi létesítmények

Csomópontok és üzemi létesítmények Csomópontok és üzemi létesítmények Az utak egyes szakaszain lévő útbecsatlakozásokat, útkereszteződéseket és útelágazásokat csomópontoknak nevezzük. A csomópontok feladata a csatlakozó, keresztező és elágazó

Részletesebben

Ajánlati felhívás módosítása. Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/83

Ajánlati felhívás módosítása. Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/83 Ajánlati felhívás módosítása Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/83 1 Beszerzés tárgya: Megbízási szerződés/ 1. rész: 51.sz. főút 77+917 85+200 km.sz. (Apostag Solt) és az 97+765 98+723 (Harta átkelés mellett)

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 22/2005. (VII. 11.) rendelete

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 22/2005. (VII. 11.) rendelete BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 22/2005. (VII. 11.) rendelete A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet módosításáról és a Budapest, XVI. kerület

Részletesebben

Címlap. Borsodchem Zrt. Hulladék Gazdálkodási Üzem szilárd térburkolatának és vízelvezetési rendszerének terve

Címlap. Borsodchem Zrt. Hulladék Gazdálkodási Üzem szilárd térburkolatának és vízelvezetési rendszerének terve Címlap Megrendelő: BorsodChem Zrt. 3702 Kazincbarcika, Bolyai tér 1. Tervező: BMT Mérnökiroda Kft. 3100 Salgótarján, Görbe utca 1. Szerződés azonosító: 1600195583 2015. június hó TARTALOMJEGYZÉK ELŐZMÉNYEK,

Részletesebben

ACO DRAIN. Tározócsöves vízelvezetés ACO DRAIN Qmax rendszer áttekintése. ACO Fränkische ACO MARKANT ACO DRAIN ACO DRAIN

ACO DRAIN. Tározócsöves vízelvezetés ACO DRAIN Qmax rendszer áttekintése. ACO Fränkische ACO MARKANT ACO DRAIN ACO DRAIN ACO DRAIN Qmax rendszer áttekintése Csatornavég Normál csatornaelem EPDM Aknacsatlakozó pár Csatornaelem Csatornavég lezáró tömítés oldalcsatlakozással lezáró 52 600 vízelvezetõ rendszer Pl: járdák, autóparkolók.

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. Copyright 2014 - Minden jog fenntartva!

TERMÉKISMERTETŐ. Copyright 2014 - Minden jog fenntartva! TERMÉKISMERTETŐ TERMÉKISMERTETŐ mosott zúzott- és folyami kavicsból készült Mixton burkolatokról Közel 2 éves elkészítő és fejlesztő munka után immáron kézzel fogható egy olyan új, innovatív, exkluzív

Részletesebben

KÖTI-VIZIG-Szolnok Város Térségi fejlesztése- Tájékoztató szerződésmódosításról

KÖTI-VIZIG-Szolnok Város Térségi fejlesztése- Tájékoztató szerződésmódosításról KÖTI-VIZIG-Szolnok Város Térségi fejlesztése- Tájékoztató szerződésmódosításról Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/49 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Tervezés és kivitelezés Tájékoztató a szerződés

Részletesebben

Tájékoztató - ÚP - Tornavár

Tájékoztató - ÚP - Tornavár Tájékoztató - ÚP - Tornavár Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/77 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről/2015 KÉ Eljárást megindító felhívás Közbeszerzési

Részletesebben

Korrigendum 2: Nagygyanté és Geszt települések közötti jelű országos közút felújítása (burkolatszélesítés, megerősítés és építés) (K421.

Korrigendum 2: Nagygyanté és Geszt települések közötti jelű országos közút felújítása (burkolatszélesítés, megerősítés és építés) (K421. Korrigendum 2: Nagygyanté és Geszt települések közötti 42154. jelű országos közút felújítása (burkolatszélesítés, megerősítés és építés) (K421.05) Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/124 1 Beszerzés tárgya:

Részletesebben

TERVJEGYZÉK SIÓFOK SÁGVÁR 65 SZÁMÚ ÚT MELLETTI KERÉKPÁRÚT LÉTESÍTÉS ÚTÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVE

TERVJEGYZÉK SIÓFOK SÁGVÁR 65 SZÁMÚ ÚT MELLETTI KERÉKPÁRÚT LÉTESÍTÉS ÚTÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVE TERVJEGYZÉK SIÓFOK SÁGVÁR 65 SZÁMÚ ÚT MELLETTI KERÉKPÁRÚT LÉTESÍTÉS ÚTÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVE Tsz: 553/12 Tervjegyzék Tervezői nyilatkozat Műszaki leírás Közmű-egyeztetések DRV Zrt. Magyar Telekom

Részletesebben

9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: BKK Zrt., 1075 Budapest, Rumbach Sebestyén u. 19-21. 2. A közbeszerzés tárgya és

Részletesebben

Kerékpársáv emelt szinten tervezési útmutató a koppenhágai típusú kerékpársávra

Kerékpársáv emelt szinten tervezési útmutató a koppenhágai típusú kerékpársávra Kerékpársáv emelt szinten tervezési útmutató a koppenhágai típusú kerékpársávra Kovács Gergely - Vincze Tibor TRENECON COWI Kft. 2 Kerékpárút Elválasztott megelőzi a nagy sebesség-különbségből, rossz látási

Részletesebben

BEÉPÍTÉSI SEGÉDLET VIACON SUPERCOR

BEÉPÍTÉSI SEGÉDLET VIACON SUPERCOR BEÉPÍTÉSI SEGÉDLET VIACON SUPERCOR 2040 Budaörs, 1 www.viaconhungary.hu 1. BEÉPÍTÉSSEL KAPCSOLATOS KÖVETELMÉNYEK: A beépítés betartandó fő fázisai: - kitűzés - ágyazat- vagy alapgerenda készítés - csőelemek

Részletesebben

SIÓAGÁRD KÖZLEKEDÉS. 1. Előzmények

SIÓAGÁRD KÖZLEKEDÉS. 1. Előzmények SIÓAGÁRD KÖZLEKEDÉS 1. Előzmények Közlekedési szempontból az alábbi tervelőzményeket vettük figyelembe: Országos területrendezési terv (2003. évi XXVI. Tv.) Tolna M. területrendezési terve (VÁTI) Tolna

Részletesebben

A.D.U. Építész Iroda Kft

A.D.U. Építész Iroda Kft A.D.U. Építész Iroda Kft TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV M30 MISKOLC MJV 2016. szeptember M30 GYORSFORGALMI ÚT MISKOLC TORNYOSNÉMETI KÖZÖTTI SZAKASZÁNAK MISKOLC VÁROS ÉRINTETT TERÜLETEIRE PARTNERSÉGI EGYEZTETÉSRE

Részletesebben

GEOplaner TERVJEGYZÉK SIÓFOK, SÁGVÁRI UTCAI JÁRDA ÚTÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVE. Tsz: 643/14

GEOplaner TERVJEGYZÉK SIÓFOK, SÁGVÁRI UTCAI JÁRDA ÚTÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVE. Tsz: 643/14 TERVJEGYZÉK SIÓFOK, SÁGVÁRI UTCAI JÁRDA ÚTÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVE Tsz: 643/14 Tervjegyzék Tervezői nyilatkozat útépítés Tervezői nyilatkozat - hídépítés Műszaki leírás Közműnyilatkozatok Tervlapok

Részletesebben

Terv- és iratjegyzék. Mogyoród. Esőzések okozta károsodások helyreállítási munkái 4 önkormányzati tulajdonú helyszínen

Terv- és iratjegyzék. Mogyoród. Esőzések okozta károsodások helyreállítási munkái 4 önkormányzati tulajdonú helyszínen EBR42 azonosító: 2014/201 374 Újpesti Bauplan Kft. 1046 Budapest Pöltenberg u. 6. Msz: 743/2015 Terv- és iratjegyzék Mogyoród Esőzések okozta károsodások helyreállítási munkái 4 önkormányzati tulajdonú

Részletesebben

Név : Frutibonbon Kft. Beregsurányi édesipari üzeme Kelt: március 30.

Név : Frutibonbon Kft. Beregsurányi édesipari üzeme Kelt: március 30. Név : Frutibonbon Kft. Beregsurányi édesipari üzeme Kelt: 2015. március 30. A munka leírása: Csatornázás II. Készítette: Ferencz Béla Méret-mennyiség kimutatás Megnevezés Anyagköltség költség 1. Építmény

Részletesebben

Terv- és iratjegyzék. Mogyoród. Esőzések okozta károsodások helyreállítási munkái 4 önkormányzati tulajdonú helyszínen

Terv- és iratjegyzék. Mogyoród. Esőzések okozta károsodások helyreállítási munkái 4 önkormányzati tulajdonú helyszínen EBR42 azonosító: 2014/201 374 Újpesti Bauplan Kft. 1046 Budapest Pöltenberg u. 6. Msz: 743/2015 Terv- és iratjegyzék Mogyoród Esőzések okozta károsodások helyreállítási munkái 4 önkormányzati tulajdonú

Részletesebben

A MELLÉKÚTHÁLÓZAT TÖBB, MINT 40% - A A TEHERBÍRÁSI ÉLETTARTAM VÉGÉN, VAGY AZON TÚL JÁR

A MELLÉKÚTHÁLÓZAT TÖBB, MINT 40% - A A TEHERBÍRÁSI ÉLETTARTAM VÉGÉN, VAGY AZON TÚL JÁR ESETTANULMÁNY: PÁLYASZERKEZET ERŐSÍTÉS MÉRETEZÉS FWD EREDMÉNYEK FELHASZNÁLÁSÁVAL 1 1 A MELLÉKÚTHÁLÓZAT TÖBB, MINT 40% - A A TEHERBÍRÁSI ÉLETTARTAM VÉGÉN, VAGY AZON TÚL JÁR 2 2 1 ALKALMAZOTT MÉRETEZÉSI

Részletesebben

Infrastruktúra tervezési gyakorlat

Infrastruktúra tervezési gyakorlat Infrastruktúra tervezési gyakorlat Közúti munkarész 2. rész 1 Alapadatok BELTERÜLETI I. RENDŰ FŐÚT TERVEZÉSI OSZTÁLY: B.III. HÁLÓZATI FUNKCIÓ: b KÖRNYEZETI KÖRÜLMÉNY: B TERVEZÉSI SEBESSÉG: 60 KM/H TERVEZÉSI

Részletesebben

Veszprém megye területrendezési terve a község esetében egy közlekedésfejlesztési

Veszprém megye területrendezési terve a község esetében egy közlekedésfejlesztési KÖZLEKEDÉSI MUNKARÉSZ 1. TÉRSÉGI KAPCSOLATOK Magyargencs a 8412. jelű Várkesző- Vönöck összekötő út mellett található. A település a térség kistérségi központjától Pápától 19 kilométerre északnyugatra,

Részletesebben

KAPOSVÁR, Nádasdi utca ÉPÍTÉSI HULLADÉK FELDOLGOZÓ és LERAKÓ A LERAKÓ LÉTESÍTMÉNYEI BEVEZETŐ ÚT

KAPOSVÁR, Nádasdi utca ÉPÍTÉSI HULLADÉK FELDOLGOZÓ és LERAKÓ A LERAKÓ LÉTESÍTMÉNYEI BEVEZETŐ ÚT Tervszám: 23/2004. Iratszám: 4.31. KAPOSVÁR, Nádasdi utca ÉPÍTÉSI HULLADÉK FELDOLGOZÓ és LERAKÓ MŰSZAKI LEÍRÁS A LERAKÓ LÉTESÍTMÉNYEI BEVEZETŐ ÚT 22 TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETŐ ÚT...22 1./A TERVEZÉS TÁRGYÁNAK

Részletesebben

441. SZÁMÚ FŐÚT FEJLESZTÉSE A 445. SZÁMÚ FŐÚT KECSKEMÉT, NAGYKÖRÚT KÖZÖTT D1. VÍZÉPÍTÉSI TERV. Engedélyezési terv

441. SZÁMÚ FŐÚT FEJLESZTÉSE A 445. SZÁMÚ FŐÚT KECSKEMÉT, NAGYKÖRÚT KÖZÖTT D1. VÍZÉPÍTÉSI TERV. Engedélyezési terv Tervszám: 4626 441. SZÁMÚ FŐÚT FEJLESZTÉSE A 445. SZÁMÚ FŐÚT KECSKEMÉT, NAGYKÖRÚT KÖZÖTT Megbízó: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Készítette: Bokút Terv Mérnöki és Vállalkozó Kft. D1. VÍZÉPÍTÉSI

Részletesebben