Közbeszerzés Felhasználói kézikönyv az Új Magyarország Fejlesztési Terv Pályázói részére verzió május

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Közbeszerzés Felhasználói kézikönyv az Új Magyarország Fejlesztési Terv Pályázói részére. 13.111 verzió. 2013 május"

Átírás

1 Közbeszerzés Felhasználói kézikönyv az Új Magyarország Fejlesztési Terv Pályázói részére verzió 2013 május

2 2 TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS... 5 KÖZBESZERZÉS MODUL ELÉRÉSI ÚTVONAL, BEJELENTKEZÉS, REGISZTRÁCIÓ PÁLYÁZATSZÁMMAL NEM RENDELKEZŐ FELHASZNÁLÓK SSO KÖZBESZERZÉS MODUL Regisztrálás az SSO felületen (pályázatszámhoz nem kapcsolható közbeszerzések) További hozzáférések kiosztása SSO-n keresztül Bejelentkezés az SSO-n keresztül PÁLYÁZATSZÁMMAL MÁR RENDELKEZŐ FELHASZNÁLÓK PÁLYÁZÓ TÁJÉKOZTATÓ Közbeszerzés rögzítése főpályázóként Beosztott a Pályázó tájékoztató felületen Bejelentkezés a Pályázó tájékoztatón keresztül TECHNIKAI INFORMÁCIÓK FUNKCIONÁLIS MŰKÖDÉS ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK A KÖZBESZERZÉS MODUL WEBES FELÜLET BAL OLDALI MENÜJÉNEK FUNKCIÓI: NAVIGÁLÁS DOKUMENTUMOK CSATOLÁSA A felcsatolt dokumentumok megtekintése Felcsatolt dokumentumok törlése ÁLLAPOTTÖRTÉNET MEGTEKINTÉSE HIÁNYPÓTLÁS BENYÚJTÁSA AZ OPCIÓK PANEL FUNKCIÓI Állapottörténet Csatolt dokumentumok Kapcsolódó OP összerendelő Kapcsolódó konstrukció összerendelő KSZ visszautasítás megtekintése Eredmény / Nyertes rögzítése Közbeszerzés törlése A FŐMENÜ FUNKCIÓI REGISZTRÁCIÓS ADATOK Ajánlatkérő minősítésének rögzítése További kedvezményezettek TOVÁBBI HOZZÁFÉRÉSEK KÜLSŐ SZAKÉRTŐ KÖZBESZERZÉS RÖGZÍTÉSE KÖZBESZERZÉSEK LISTÁJA SZERZŐDÉSMÓDOSÍTÁS RÖGZÍTÉSE SZERZŐDÉSMÓDOSÍTÁSOK LISTÁJA PRECEDENSTÁR KÉZIKÖNYV KAPCSOLÓDÓ KÖZBESZERZÉSEK További pályázathoz rendelés VISSZALÉPÉS AZ E-ÜGYINTÉZÉS OLDALRA KILÉPÉS ELJÁRÁS TÍPUSOK UTÓLAGOS ELLENŐRZÉS FOLYAMATA Közbeszerzési eljárás alapadatainak megadása... 52

3 Értesítés eljárási döntésről, eseményről Tájékoztatás összegzés megküldéséről Ellenőrzés indítása Jogorvoslat rögzítése Felhívás tényállás tisztázására és annak benyújtása Utólagos ellenőrzési jelentés kézhez vétele EX-ANTE (FOLYAMATBA ÉPÍTETT) ELLENŐRZÉS FOLYAMATA Új ex-ante ellenőrzésű közbeszerzés rögzítése KFF ellenőrzés KSZ ellenőrzés Kiválasztott KSZ törlése KSZ ellenőrzés elindítása Konzultáció Visszautasítás megtekintése Tényállás tisztázás KSZ támogathatósági nyilatkozat kiállításának kezdeményezése/módosított dokumentumok benyújtva KSZ műszaki-szakmai ellenőrzéshez KFF minőség-ellenőrzés indítása Dokumentumok benyújtva KFF minőség-ellenőrzési tanúsítvány kiállításához Végleges közbeszerzési dokumentumok megküldése Kedvezményezett tájékoztatja KFF-et a bontás időpontjáról Hirdetményt visszavonták Kedvezményezett tájékoztatja KFF-et a közbeszerzés aktuális cselekményeiről Az értékelés során keletkezett minden dokumentum csatolva Összegzés felcsatolva és összegzés megküldésének adatai megadva KSZ ellenjegyzés VISSZAMENŐLEG RÖGZÍTENDŐ KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁS Új visszamenőleg rögzítendő közbeszerzési eljárás UTÓLAGOS SZERZŐDÉSMÓDOSÍTÁS ELLENŐRZÉS Új utólagos szerződésmódosítás ellenőrzés rögzítése Utólagos szerződésmódosítás elindítása Felhívás tényállás tisztázására KSZ jogi állásfoglalás és műszaki-szakmai indokoltságra vonatkozó nyilatkozat megküldve Kedvezményezettnek EX-ANTE SZERZŐDÉSMÓDOSÍTÁS ELLENŐRZÉS Új ex-ante szerződésmódosítás ellenőrzés rögzítése Ex-ante szerződésmódosítás ellenőrzés indítása Felhívás tényállás tisztázására KSZ jogi állásfoglalás megküldve Kedvezményezettnek Véleménye figyelembe vételével dokumentumok KFF-nek benyújtva Kedvezményezett megküldte a végleges módosított szerződést KFF-nek VISSZAMENŐLEG RÖGZÍTENDŐ UTÓLAGOS SZERZŐDÉSMÓDOSÍTÁS VISSZAMENŐLEG RÖGZÍTENDŐ EX-ANTE SZERZŐDÉSMÓDOSÍTÁS KÜLSŐ SZAKÉRTŐK KÜLSŐ SZAKÉRTŐK KEZELÉSE Külső szakértő szervezetek Külső szakértők A KÜLSŐ SZAKÉRTŐI FELADATOK KIOSZTÁSA Hozzárendelés külső szakértő szervezethez Elfogadás és külső szakértő hozzárendelése Átadás A KÜLSŐ SZAKÉRTŐI FELÜLET Feladatkiosztó Szakértő

4 KÜLSŐ SZAKÉRTŐ KÖZREMŰKÖDÉSÉNEK ESETEI

5 5 Bevezetés Az ÚSZT Közbeszerzés modul elsődleges célja, hogy a Kedvezményezetteknek (Ajánlatkérőknek) lehetőséget adjon megindított közbeszerzési eljárásaik és az ehhez kapcsolódó esetleges szállítói szerződésmódosítások nyomon követésére a megfelelő informatikai támogatottság megteremtésével. A Közbeszerzés modul kiemelkedő előnye, hogy a Kedvezményezettnek felhasználóbarát módon információt szolgáltat közbeszerzési eljárásuk és esetleges szerződésmódosításuk ellenőrzésének előrehaladásáról, illetve sok esetben mentesíti őket a dokumentumok papír alapon történő benyújtásától. A közbeszerzés modul alapját a 4/2011. (I.28.) Kormányrendelet jelenti, amely rendelet szabályozza a közbeszerzési eljárások ex-ante, valamint utólagos közbeszerzési jogi ellenőrzési folyamatát, továbbá a közbeszerzési eljárások lefolytatása eredményeképpen született szállítói szerződések módosítása kapcsán előírt ellenőrzés lefolytatásának folyamatát. A rendelet előírja, hogy minden közbeszerzési eljárást ellenőrzésnek kell alávetni, függetlenül attól, hogy a kapcsolódó pályázat benyújtásra került-e az intézményrendszerhez. A Közbeszerzés modul célja, hogy: Segítse a Kedvezményezettet a közbeszerzési eljárások dokumentálásában; Egyszerűsítse a Kedvezményezettek és a Közreműködő Szervezet (KSZ) munkáját; Egyszerűsítse a dokumentumok és információk cseréjét elektronikus úton keresztül Elősegítse az Ajánlatkérő és a KSZ-ek közbeszerzésekkel kapcsolatos hivatalos kommunikációját A tájékoztató felületen megjelenő adatok az Egységes Monitoring Információs Rendszerből (EMIR) származnak. A tájékoztató felületről beküldött adatok szintén az EMIR-be töltődnek be. A tájékoztató felület percenként frissül, így biztosítva, hogy a pályázók, kedvezményezettek mindig naprakész adatokkal dolgozzanak.

6 6 Közbeszerzés modul A közbeszerzési eljárások közbeszerzési jogi ellenőrzés végetti rögzítésére az EMIR Pályázó Tájékoztató felületen és az SSO alól elérhető felületen nyílik lehetőség. Az elkülönülés legfőbb oka, hogy a közbeszerzési eljárások lefolytatása a pályázati eljárásrendtől függetlenül történik, mert a pályázat benyújtását időben megelőzheti a közbeszerzések elindítása. 1. Elérési útvonal, bejelentkezés, regisztráció A közbeszerzés modul internet segítségével weboldalról elérhető alkalmazás. A konkrét pályázatszámhoz még nem kapcsolható közbeszerzések elérése az SSO oldalon keresztül történik. A pályázatszámhoz már kapcsolható közbeszerzések elérésére a Pályázó tájékoztató felületen nyílik mód. A Közbeszerzés modulba való belépéshez első lépésként a közbeszerzési adatszolgáltatásra kötelezett Kedvezményezetteknek (illetve a Kedvezményezettek nevében eljáró Ajánlatkérőknek) regisztrálniuk kell magukat. A Kedvezményezetteknek, vagy megbízott közbeszerzési kapcsolattartóiknak meg kell adniuk az általuk képviselt szervezet vagy intézmény azonosító adatait, saját szervezeti elérhetőségüket. A felületre a belépés a regisztráció során megadott címmel és az ben kapott jelszóval lehetséges Pályázatszámmal nem rendelkező felhasználók SSO közbeszerzés modul Regisztrálás az SSO felületen (pályázatszámhoz nem kapcsolható közbeszerzések) Az regisztrációs felületre eljuthat közvetlenül az alábbi link segítségével: https://sso.nfu.hu/regisztracio, illetve a közbeszerzés oldalon található regisztráció gomb megnyomásával is. Első lépésként regisztrálnia kell magát az alábbi űrlap segítségével:

7 7 Miután az adatlapon található minden adatot kitöltött, a Regisztráció gombbal véglegesítheti a rögzítést. A regisztráció során megadott címre a rendszer visszaigazoló levelet küld. Figyelem! Ebben az ben találja a belépéshez szükséges jelszavát. Az cím és jelszó párossal az oldalon tud bejelentkezni az SSO rendszerbe.

8 8 A belépés után a Közbeszerzés ikonra kattintva a rendszer automatikusan a közbeszerzés modulba fogja irányítani a felhasználót. A rendszerbe történő első belépéskor néhány adatot véglegesíteni kell. Adószám Szervezet neve Név (a rendszer automatikusan beemeli) Telefonszám cím (a rendszer automatikusan beemeli) Nyilatkozatok o A rendszer felhasználási feltételeit ismerem o A regisztráció során feltöltött adatok a valóságnak megfelelnek o Rendelkezem a rendszer használatához szükséges felhatalmazásokkal

9 9 A regisztráció véglegesítése a Regisztráció mentése gombbal történik. Ehhez mindhárom nyilatkozat jelölőmezőt be kell pipálni. Piros színnel emeli ki a rendszer azon mezőket, melyeket elmulasztott kitölteni. Beépítésre került továbbá egy az adószám CDV helyességét vizsgáló ellenőrzés, kérjük, ha erre vonatkozó hibaüzenetet kap, vizsgálja meg, helyesen töltötte-e ki az adószám mezőt. Ha minden szükséges adat és nyilatkozat kitöltésre került, a regisztráció kezdeményezésének sikeréről egy rövid értesítést fog látni a felületen. A rendszer minden esetben piros színnel fogja kiemelni a problémás, illetve kötelezően kitöltendő mezőket. Erre a kézikönyv a továbbiakban részletesen nem tér ki.

10 További hozzáférések kiosztása SSO-n keresztül Az SSO alól elérhető közbeszerzés felületen természetesen lehetőség nyílik további hozzáférések megadására a közbeszerzésekhez. A weboldal bal oldali menüjének További hozzáférések gombját kell használnunk a felület megjelenítéséhez: Kitöltendő adatok: o Név o cím o Szervezet neve o Telefonszám o Jogosultság (írás vagy olvasás jog) o Kapcsolódó közbeszerzés(ek) Itt jelöljük meg, mely közbeszerzésekhez szeretnénk, ha hozzáférne az általunk választott személy. A CTRL gomb lenyomásával több közbeszerzés is kijelölhető. Figyelem! Az annak a személynek, akinek hozzáférést szeretnénk adni, minden esetben regisztrálnia kell magát az SSO oldalon. Az cím az elsődleges kulcs a hozzáféréshez, tehát fontos, hogy pontosan ugyanaz az e- mail cím legyen megadva a további hozzáférőnél, amivel az illető regisztrálta magát az SSO felületre.

11 Bejelentkezés az SSO-n keresztül Ha SSO rendszeren keresztül kíván belépni a pályázatszámhoz még nem kapcsolódó közbeszerzéshez, akkor válassza ezt a weboldalt: Az oldal jobb oldalán adja meg címét és jelszavát, majd kattintson a belépés gombra: A megnyíló felületen válassza a közbeszerzés ikont és a rendszer automatikusan belépteti Pályázatszámmal már rendelkező felhasználók Pályázó tájékoztató Közbeszerzés rögzítése főpályázóként Ahhoz, hogy közbeszerzést rögzíthessen, nincs szüksége semmilyen különleges beállításra, nyugodtan elkezdheti a rögzítést. Amennyiben ez Ön nevében eljáró személy részére szeretne jogosultságot adni, tekintse át a következő fejezetet: Beosztott a Pályázó tájékoztató felületen Beosztott a Pályázó tájékoztató felületen A Pályázó tájékoztató felület bal oldali menüjében kialakításra került a Közbeszerzés modul, amelyre kattintva megkezdhető a közbeszerzés adatok megadása. A Közbeszerzés modul felületére csak a megfelelő jogosultsággal rendelkező felhasználók léphetnek be. A jogosultságok kiosztását a pályázó teheti meg a Beosztottak funkcióban.

12 12 Új beosztott létrehozására az Új beosztott gomb megnyomásával lehet kezdeményezni. Az adatlap kitöltését ugyanúgy kell elvégezni, mint egy normál beosztott esetében, azzal a különbséggel, hogy az adatlap alján található Közbeszerzés jogok engedélyezése legördülő listában jogot kell osztani a közbeszerzés modul használatához. Osztható jogok: megtekintés jog szerkesztés jog (felelős személy) szerkesztés jog (póttag) Véglegesíteni a mentés gombbal lehet Bejelentkezés a Pályázó tájékoztatón keresztül Látogasson el az alábbi weboldalra: Az Ön pályázatának időintervallum béli elhelyezkedésének megfelelően kattintson az alábbi gombok valamelyikére:

13 13 Ezek után kattintson a megfelelő Operatív programra a bal oldali listában: Válassza ki a megfelelő alintézkedést és pályázatszámot. A felhasználó legördülő listában válassza ki saját nevét és lépjen be a saját jelszavával. Ezek után a közbeszerzés modult a Pályázó tájékoztató bal oldali menüjének segítségével érheti el.

14 14

15 Technikai információk A Közbeszerzés modul webes alkalmazása az alábbiakban felsorolt böngészőkön fut teljeskörűen. Amennyiben nem biztos benne, hogy az Ön által használt böngésző megfelel-e a követelményeknek, kérjük, ellenőrizze a névjegy funkció segítségével! Internet Explorer 8.0 Mozilla FireFox 8.0 Google Chrome

16 16 Opera Safari 5.1.2

17 17 Funkcionális működés 2. Általános információk 2.1. A Közbeszerzés modul webes felület bal oldali menüjének funkciói: Regisztrációs adatok: o A regisztráció során megadott adatok módosítása. Kizárólag a kapcsolattartó adatainak módosítására van lehetőség. o A közbeszerzés modul SSO alól elérhető felületén lehetőség van további kedvezményezettek megadására, akiknek a nevében el szeretnénk járni. További hozzáférések: Lehetőség van további hozzáférések megadására az SSO alatti közbeszerzés felületen. o Figyelem! Csak az SSO alól elérhető közbeszerzés felületen létező funkció. o Bővebben itt olvashat erről: További hozzáférések kiosztása SSO-n keresztül Közbeszerzés rögzítése: Új ellenőrizendő közbeszerzési eljárás rögzítésére szolgáló menüpont. Közbeszerzések listája: A már rögzített közbeszerzési eljárások listás megtekintését és azok szerkesztésre történő megnyitását lehet itt megtenni. Szerződésmódosítás rögzítése: A közbeszerzéshez kapcsolódó szállítói szerződések ellenőrizendő szerződésmódosításának rögzítését lehet ebben a menüpontban megkezdeni. Szerződésmódosítások listája: A közbeszerzések listafelülethez hasonlóan a már berögzített szerződésmódosítások listázására és az egyes szerződésmódosítások megnyitására szolgál. Precedenstár: Segítségével a közbeszerzés modul Precedenstár alkalmazását érhetjük el. Kézikönyv: A funkciógomb alatt elérhető a mindenkori közbeszerzés modulhoz kapcsolódó kézikönyv. Kilépés: Itt lehet kijelentkezni a felületről.

18 18

19 Navigálás A közbeszerzési adatlapok alapvetően többfüles technikával készültek. Ha közbeszerzés vagy közbeszerzéshez kapcsolódó szerződésmódosítás rögzítése közben bármikor nem találja az Ön által tölteni kívánt mezőt, kérjük, ellenőrizze a megfelelő fül alatti adatlapon tartózkodik-e. A fülek alatti adatlapokat a fülekre történő kattintással nyithatja meg. Mindig az aktuálisan kiválasztott fül a fehér színű Dokumentumok csatolása A közbeszerzési eljáráshoz kapcsolódó dokumentumok feltöltésének menete megegyezik, függetlenül attól, hogy milyen típusú (utólagos, ex-ante) közbeszerzési eljárás vagy ehhez kapcsolódó szerződésmódosítás kapcsán szeretnénk dokumentumot csatolni. A dokumentum csatoló felületet a rendszer csak azokban az állapotokban és státuszokban jeleníti meg, ahol erre szükség van. A csatoló felületet a felső fülek közül a Dokumentumtár fül alól érhetjük el. A feltöltéshez szükséges kitöltendő adatok: Dokumentum neve (szöveges formában kitöltendő) Irattípus (a legördülő listából kiválasztandó) Fájl kiválasztása és feltöltése (tallózással ki kell választani a csatolni kívánt fájlt) Figyelem! A fájl kiválasztása és feltöltése gombbal a fájlt csak az után válassza ki, ha már kitöltötte a Dokumentum neve és Irattípus mezőket. Ellenkező esetben a rendszer hibaüzenet formájában felszólít ezek kitöltésére:

20 20 Sikeres fájlcsatolást követően a rendszer megerősítést jelenít meg felugró ablakban: Minden közbeszerzéshez és szerződésmódosításhoz kötelező legalább 1 dokumentumot felcsatolni. Amennyiben ezt elmulasztja, a rendszer figyelmezteti erre: A felcsatolt dokumentumok megtekintése A felcsatolt dokumentumok megtekintése (a csatoláshoz hasonlóan) minden típusú (utólagos, ex-ante) közbeszerzési eljárás vagy ehhez kapcsolódó szerződésmódosítás esetén megegyezik. A csatolt dokumentumok listafelület az Opciók menüből választható ki a Csatolt dokumentumok linkre kattintva. A menüpont kiválasztása után a Felcsatolt dokumentumok listafelületére jutunk. A megnyitni kívánt dokumentum az Egyedi irat azonosító -ra kattintva tölthető le.

21 21

22 22 Táblázatos formában az alábbi adatokat tekinthetjük meg a dokumentumokról: Egyedi irat azonosító: a rendszer által generált egyedi azonosító szám Irattípus: a felcsatolt dokumentum típusa Dokumentum neve: a csatolás során megadott dokumentumnév Fájl neve Csatoló felhasználó neve: a csatolást végző személy neve Azonosítószám: a közbeszerzési eljárás azonosítószáma Szerződés azonosító: a szerződésmódosítás azonosítószáma, csak abban az esetben jelenik meg, ha a dokumentum szerződésmódosításhoz kapcsolódóan került felcsatolásra Szerződés elnevezése: a kapcsolódó szerződésmódosítás megnevezése, csak abban az esetben jelenik meg, ha a dokumentum szerződésmódosításhoz kapcsolódóan került felcsatolásra Csatolás dátuma: a csatolás időpontja (ÉÉÉÉ.HH.NN formában) Figyelem! A Csatolt dokumentumok között találjuk meg a rendszer által generált PDF formátumban letölthető azonnali értesítéseket is, Azonnali értesítés dokumentum névvel. A lista bezárásához kattintsunk a Bezárás vagy a jobb felső sarokban található X ikonra Felcsatolt dokumentumok törlése A közbeszerzésekhez és szerződésmódosításokhoz felcsatolt dokumentumok szerkesztés alatti állapotban törölhetőek. A törléshez a felcsatolt dokumentum mellett található zöld x gombra kell kattintani a Csatolt dokumentumok menüpontban. A rendszer ekkor megerősítést kér a dokumentum törlésére vonatkozóan.

23 23 Figyelem! A törlésre kizárólag szerkesztés alatti fázisban van lehetőség!

24 Állapottörténet megtekintése Az adott közbeszerzési eljárás vagy kapcsolódó szerződésmódosítás aktuális állapotáról az Állapottörténet funkcióban tájékozódhatunk. Ezt az Opciók menüben találjuk. Az Állapottörténet linkre kattintva nyithatjuk meg a felületet: A táblázatban az adott állapot neve mellett megtaláljuk az állapot rögzítésének dátumát is. Figyelem! A webes felületen csak azok a státuszpontok jelennek meg, amelyek a Kedvezményezett számára információs értékkel bírnak.

25 Hiánypótlás benyújtása A közbeszerzési eljárás vagy a kapcsolódó szerződésmódosítások során találkozhat hiánypótlásra történő felszólítással. Ez akkor történik, ha az intézményrendszer oldaláról a szakértő tényállás tisztázását rendelte el. Mivel minden eljárás típusban azonos a funkció működése, a kézikönyv itt foglalkozik vele részletesebben. A hiánypótlási kérelemre vonatkozó indoklás és a benyújtási határidő mellett a webes felületen mindig megjelenik egy dokumentumcsatoló alkalmazás is, illetve a nyilatkozatokat tartalmazó jelölőmezők, amivel Kedvezményezett azt jelezheti, hogy minden szükséges, hiánypótoltatott dokumentumot benyújtott. A hiánypótlás a A szükséges összes dokumentumot szöveget kiegészítő valamelyik jelölőmező kitöltése után a Hiánypótlás beküldése gombra kattintva véglegesíthető. Választható lehetőségek: elektronikusan felcsatoltam papíron megküldtem részben elektronikusan felcsatoltam, részben papíron küldtem meg Figyelem! A hiánypótlás beküldése után már nem fog tudni több dokumentumot csatolni. A hiánypótlás funkcióban található dokumentumcsatoló működése teljes mértékben megegyezik a korábban már említett Dokumentumok csatolása funkcióban leírtakkal. Ezek után a közbeszerzés státusza is megváltozik:

26 26

27 Az Opciók panel funkciói A közbeszerzések és szerződésmódosítások szerkesztése vagy megtekintése közben látható egy felső menü is, mely Opciók panel néven szerepel. A fejezet a panel funkcióit veszi sorra. Figyelem! Vannak tényezők, melyek befolyásolják, hogy az Opciók panelen belül milyen funkciók jelennek meg, illetve, hogy melyek használatára van lehetőség: az adott közbeszerzés állapota a közbeszerzés modul a Pályázó tájékoztatóról vagy az SSO alól lett megnyitva Állapottörténet A funkció leírása részletesen megtalálható a kézikönyv alábbi pontján: Állapottörténet megtekintése Csatolt dokumentumok A csatolt dokumentumok megtekintésére vonatkozó információk részletesen megtekinthetőek itt: A felcsatolt dokumentumok megtekintése Kapcsolódó OP összerendelő A funkcióban a pályázatszámhoz még nem kapcsolódó közbeszerzéseket lehet OP-hoz rendelni. A gomb lenyomása után egy legördülő listával találkozunk, amelyből ki lehet választani az OP-t.

28 28 A közbeszerzéshez tetszőleges számú OP hozzárendelhető. A téves hozzárendelések a zöld X gombra kattintva törölhetőek Kapcsolódó konstrukció összerendelő Hasonlóan a kapcsolódó OP összerendelőhöz, lehetőség nyílik adott konstrukcióhoz rendelni a közbeszerzést. Erre akkor lehet szükség, ha a közbeszerzési eljárás megkezdésekor még nem állt rendelkezésre pályázatszám. Válasszuk ki a legördülő listákból az Operatív programot és az Alintézkedést. A konstrukció automatikusan hozzáadódik a Választott alintézkedés(ek) listához. A téves hozzárendelések a zöld X gombra kattintva törölhetőek KSZ visszautasítás megtekintése Ebben a menüpontban megtekinthető a KSZ általi visszautasítás. Látható információk: Szervezet Típus (a visszautasítás fajtáját mutatja meg) Indok (a KSZ által rögzített indoklást lehet elolvasni a mezőben) Dátum (a visszautasítás pontos idejét mutatja) Eredmény / Nyertes rögzítése

29 29 A menüpont a közbeszerzés nyertes ajánlattevőinek berögzítésére szolgál. Eredmény rögzítéséhez kattintsunk a jobb oldali Opciók panel Eredmény / Nyertes rögzítése feliratra. Töltsük ki a fenti képernyőn az Összegzés megküldésének dátumát, és azt, hogy az eljárás eredményes volt-e. Amennyiben az eljárás eredményes volt, akkor ki kell tölteni a közbeszerzési eljárásból keletkezett szerződés és a nyertes adatait. Ha nem volt eredményes az eljárás, akkor elegendő annyi adatot megadni, mint amelyeket a fenti képernyő mutat. Most rögzítsünk be egy eredményes eredményhirdetést és kattintsunk az Adatok mentése gombra. Itt az utolsó oszlop szerkesztés feliratára kattintva adhatjuk meg a szerződés(ek) és a nyertes(ek) adatait:

30 30 A Véglegesítés gomb az eredmény véglegesítésére szolgál. Véglegesíteni akkor szükséges, amikor minden szerződés és nyertes a helyes adataival berögzítésre került. A Törlés gomb a berögzített eredmény törlésére ad módot. Figyelem! Véglegesített eredményt már nem lehet törölni. Az Új szerződés gombra kattintva az alábbi ablak nyílik a szerződés és nyertes adatainak megadására szolgáló űrlap: A Szerződéses adatok fülön adatai: - Szerződés megnevezése (a rendszer automatikusan hozza a közbeszerzés nevét, de ez módosítható) - Szerződés száma (rendszer által beemelt adat) - Szerződés (ellenszolgáltatás) nettó összege (HUF) - Szerződéskötés tervezett dátuma (rendszer által beemelt adat) - Szerződés tényleges dátuma

31 31 A Nyertes kiválasztása fülön lehet megadni a szerződés nyertesét: - Adószám (hazai vagy külföldi) Elegendő megadni a nyertes adószámát, mert amennyiben ez a nyertes már létezik az EMIR szállítói adatbázisában, akkor a rendszer a felület többi adatát automatikusan kitölti. Konzorcium esetén nyertesnek a konzorcium vezetőjét kell megadni, a Közös ajánlattevők mezőbe pedig a konzorciumi tagokat és azok elérhetőségi adatait kell berögzíteni. Ha megadott alapján a rendszer talál a megadott adószámhoz szállítót, akkor egy felugró ablakban lehetőséget biztosít a helyes adatokkal rendelkező nyertes kiválasztására, a sorok végén található zöld pipa gombok segítségével:

32 32

33 33 Ha nincsen benne egy szállító az EMIR adatbázisában, akkor a rendszer megkérdezi, hogy rögzítésre kerüljöne Amennyiben ez a szállító a nyertes, az alábbi felületen kell megadni a nyertes szervezet részletes adatait: valamint a szervezet kapcsolattartójának adatait:

34 34 A szállítói szerződés (vállalkozói szerződés) adatainak és nyertesének megadása után a képernyő alján kell megadni, hogy a berögzített vállalkozói szerződés mely EMIR-be berögzített Támogatási Szerződés(ek)hez kapcsolódik. A bal oldali listában jelennek meg adott Kedvezményezett EMIR rendszerbe berögzített Támogatási Szerződései, melyek a most berögzített közbeszerzésből származó Vállalkozói Szerződéshez rendelhetők.

35 35 A Mentés gombbal menthetjük el a megadott Vállalkozói Szerződés, szerződés nyertes, illetve Támogatási Szerződéshez kapcsolás adatait. A szerződés berögzítése után az elmentett elem megjelenik az eredményhirdetés alatti listában: Az eredmény rögzítését a Véglegesítés gombbal lehet véglegesíteni, ami annyit jelent, hogy az eredmény összes szükséges adatát és az összes nyertest berögzítettük.

36 36 Ha az eredményhirdetés után megváltozik az eredmény a nyertesek tekintetében, akkor a Visszavonás gombra kattintva vihetjük fel az új eredmény szerinti adatokat. Lehetséges ugyanis, hogy a Kedvezményezettnél a döntésért felelős testület saját hatáskörben módosítja az eredményt. Más esetben jogorvoslat eredményeképpen lehet szükséges új eredményt és új nyertest rögzíteni. Az eredmény visszavonása után új nyertest kell rögzíteni, a korábban berögzített eredmény azonban megtekintésre továbbra is elérhető marad. Új eredmény rögzítése és véglegesítése után mindkét verzió megtekinthető lesz a rendszerben. Természetesen újabb esetleges módosítás miatti változás ugyanígy berögzíthető a rendszerbe Közbeszerzés törlése Amíg a közbeszerzés a A közbeszerzési eljárás adatainak megadása szerkesztés alatt állapotban van, addig lehetőség van a közbeszerzés törlésére, a jobb oldali Opciók panel Közbeszerzés törlése gombjára kattintva. A rendszer megerősítést kér a törlésre vonatkozóan:

37 37 Ezek után a közbeszerzés már nem lesz látható a Közbeszerzések listájában.

38 38 3. A főmenü funkciói A fejezet a főoldal bal oldali menüjének részletesebb funkció leírását tartalmazza Regisztrációs adatok Ebben a menüpontban a Kedvezményezett vagy a nevében eljáró személy megadhatja, pontosíthatja, módosíthatja, kiegészítheti és véglegesítheti a rendszerben nyilvántartott adatait. Ha felületről nem módosítható ügyfél adatok (intézmény adatok) is megváltoznak, azok módosítását az NFÜ-nél tudja kezdeményezni.

39 Ajánlatkérő minősítésének rögzítése A Kedvezményezettek ajánlatkérői minősítését a Pályázó Tájékoztató (E-ügyintézés) felületén a Közbeszerzés modul / Regisztrációs adatok funkciójában lehet megadni. A Kbt. 6. (1) a)-h) pontjai szerinti ajánlatkérői minősítés berögzítése az E-ügyintézés felületen kötelező, azaz a rendszer nem enged a Közbeszerzés modulban adatrögzítést addig, amíg az ajánlatkérői minősítés rögzítésre nem kerül. A Regisztrációs adatok funkció alatt található az új, kötelezően kitöltendő mező: A közbeszerzés modulban, bármely adatrögzítési kísérlet - például egy korábban berögzített közbeszerzés ellenőrzési feladat megnyitása - vagy egy új közbeszerzés rögzítése az Ajánlatkérő minősítése mező kitöltéséhez navigál:

40 40

41 41 A minősítési kategória kiválasztása után megjelenik a Kbt. szerinti pontos és részletes megfogalmazása a minősítésnek: A kiválasztása az Ajánlatkérő minősítés mentése gombbal menthető el.

42 42 Figyelem! Mentés után a kiválasztott kategória az E-ügyintézés oldalán nem lesz módosítható a későbbiekben, amire a rendszer figyelmeztet is: A rendszer a mentés után visszaigazolást küld a sikeres kategóriába sorolásról: A sikeres minősítési kategória-megadás eredményeképpen minden olyan esetben, ahol a kategóriába sorolt Kedvezményezett adószámával egyező adószámú pályázó a Kedvezményezett, ott a kiválasztott kategória kitöltésre kerül, így nem kell minden pályázatnál újra megadni ezt az információt.

43 További kedvezményezettek Az SSO alatti közbeszerzés felületen, a regisztrációs adatoknál lehetőség nyílik további kedvezményezettek hozzáadására is. Erre azért van szükség, mert előfordulhat, hogy a regisztrált felhasználó több kedvezményezett nevében is szeretne közbeszerzéseket rögzíteni. Egyszerűen meg kell adni a kedvezményezett adószámát, a rendszer pedig automatikusan kitölti a többi adatot. A véglegesítéshez a Hozzáadás gombra kell kattintani. Ezek után a közbeszerzés rögzítésekor már az új kedvezményezett adószáma is kiválasztható lesz a listában. Ez dönti el, hogy melyik kedvezményezett nevében történik az adott közbeszerzés létrehozása További hozzáférések Kizárólag az SSO alatt elérhető közbeszerzés oldalon elérhető funkció. Erről bővebben itt olvashat: További hozzáférések kiosztása SSO-n keresztül 3.3. Külső szakértő A külső szakértők ebben a menüpontban láthatják a számukra kiosztott feladatokat, elérhetik az elvégzésükhöz szükséges dokumentumokat és egyéb információkat, valamint kitölthetik az EMIR jelentéseket Közbeszerzés rögzítése Itt nyílik lehetőség új, ellenőrizendő közbeszerzési eljárás rögzítésére. Az új közbeszerzési eljárások rögzítésekor a rögzítendő adatok tekintetében eltérés mutatkozik attól függően, hogy ex-ante, vagy utólagos ellenőrzési eljárásrend szerint fog-e történni a közbeszerzési-jogi ellenőrzés.

44 44 Válasszuk a bal oldali menü, Közbeszerzés rögzítése Ex-ante (előzetes) ellenőrzés, Utólagos vagy visszamenőleg rögzítendő almenüjét attól függően, hogy melyik típusú közbeszerzési ellenőrzési eljárás alapján szeretnénk ellenőriztetni a közbeszerzésünket. A rögzítéssel kapcsolatos további teendőket az adott eljárásrendi leírásnál találja meg Közbeszerzések listája A korábban már elmentett közbeszerzési eljárások a Közbeszerzések listája funkciógomb alatt található táblázatban tekinthetők meg. A listában mindig a legfrissebb közbeszerzési eljárás lesz az első. Egy közbeszerzési eljárás azonosító adatai az Opciók oszlopban található szerkesztés feliratra kattintva mindaddig kitölthetők és módosíthatók, ameddig az adatlap véglegesítésre nem került.

45 45 A táblázatban az alábbi adatok tekinthetőek meg: #: A rögzített közbeszerzési eljárás adatbázis azonosító száma Közbeszerzés száma: A berögzített közbeszerzési eljárásnak a rendszer által generált azonosítószáma. Felépítése: o o o melyik év melyik hónapban mi az eljárás tárgya Á Árubeszerzés É Építés ÉK Építési koncesszió

46 46 o SZ Szolgáltatás SZK Szolgáltatási koncesszió TP - Tervpályázat Évente újrainduló egyedi azonosítószám Szerződéshez rendelt elnevezés: A közbeszerzési eljárás megnevezése Ellenőrzés típusa: o o Utólagos Ex-ante Státusz: Megmutatja, hogy az ellenőrzött közbeszerzés éppen melyik eljárásrendi státuszban van. Opciók: o o Szerkesztés: ha a felületen adatrögzítési kötelezettség van, akkor látszik ez az opció Megtekintés: amikor az ellenőrző szervezetnek kell megtennie valamely lépést, akkor látszik ez az opció Miután megtaláltuk a módosítani/megtekinteni kívánt közbeszerzésünket, akkor kattintsunk az Opciók oszlopban található szerkesztés/megtekintés gombra. A már felrögzített közbeszerzések között szűrésre is van lehetőség. Ehhez a Közbeszerzések lista felett található szűrő panelt kell igénybe venni. A rendszer az alábbi adatokban tud keresni: Azonosító Közbeszerzés száma:

47 47 Közbeszerzéshez rendelt elnevezés Ellenőrzés típusa (legördülő listából választandó)

48 Szerződésmódosítás rögzítése A menüpont új szállítói szerződésmódosítások rögzítésére szolgál. A szerződésmódosítás rögzítéséről bővebben az adott eljárásrendi fejezetben olvashat Szerződésmódosítások listája A Közbeszerzések listája felületnél már ismertetett módon tartalmazza a már rögzített Szerződésmódosításokat táblázat formájában. A lista oszlopainak tartalma: #: A rögzített szerződésmódosítás adatbázis azonosítószáma

49 49 Szerződés azonosítószáma: A rendszer által generált azonosítószám. Felépítése: o melyik év o melyik hónapjában került a rendszerben rögzítésre a közbeszerzési eljárás o mi az eljárás tárgya Á Árubeszerzés É Építés ÉK Építési koncesszió SZ Szolgáltatás SZK Szolgáltatási koncesszió TP - Tervpályázat o Évente újrainduló egyedi azonosítószám o A közbeszerzési eljárásnak ez hányadik számú szerződése. Szerződéshez rendelt elnevezés Ellenőrzés típusa Szerződésmódosítás (e listában minden esetben ez az ellenőrzés típusa) Státusz: Megmutatja, hogy az ellenőrzött szerződésmódosítás éppen melyik eljárásrendi státuszban van. Opciók: o o Szerkesztés: ha a felületen adatrögzítési kötelezettség van, akkor látszik ez az opció Megtekintés: amikor az ellenőrző szervezetnek kell megtennie valamely lépést, akkor látszik ez az opció 3.8. Precedenstár A precedenstárba való belépésre szolgáló menüpont. A belépéshez válasszuk az adott közbeszerzési eljárás mellett található belépés linket az Opciók oszlopban. A Precedenstár használatáról bővebben annak kézikönyvében olvashat.

50 Kézikönyv A gomb alól letölthető a mindenkori friss közbeszerzés modul használatához szükséges kézikönyv Kapcsolódó közbeszerzések Kizárólag a Pályázó tájékoztató oldalon elérhető funkció. A megnyitás után az eddig még pályázatszámhoz nem kapcsolódó közbeszerzések láthatók. A listában szereplő adatok a Közbeszerzések listája funkcióban leírtakkal egyeznek meg, azzal a különbséggel, hogy az Opciók oszlopban Pályázathoz kapcsolás link található. Ennek segítségével ahhoz a pályázathoz kapcsolhatjuk a közbeszerzést, amelyikhez bejelentkeztünk a Pályázó tájékoztatón. A rendszer megerősítést kér a pályázathoz kapcsolásról:

51 További pályázathoz rendelés Az Igen gomb lenyomása után, a közbeszerzés eltűnik ebből a listából. Annak érdekében, hogy egy közbeszerzést több pályázathoz is lehessen kapcsolni, ezt az adott közbeszerzésnél az Opciók panelen tehetjük meg. A megnyíló ablakban válasszuk ki a legördülő listákból fentről lefelé haladva, mely pályázatokhoz szeretnénk még a közbeszerzést rendelni. Az összerendelés megszüntethető a zöld X gombra kattintva Visszalépés az e-ügyintézés oldalra Kizárólag a Pályázó tájékoztató felületen elérhető funkciógomb a bal oldali menüben. Segítségével visszajuthatunk az e-ügyintézés oldalra Kilépés A funkcióra kattintva léphet ki az oldalról.

52 52 4. Eljárás típusok Ebben a fejezetben a különböző eljárás típusokat vesszük sorra, kizárólag a webes adatrögzítési kötelezettség szempontjából. Tehát azokra a státuszokra koncentrálunk, ahol a Kedvezményezettnek (Ajánlatkérőnek) adatokat kell kitöltenie a webes felületen és ezek beküldésével informálni a KSZ-t vagy KFF-et Utólagos ellenőrzés folyamata A közbeszerzési-jogi szempontú ellenőrzések egyik ellenőrzési típusa az utólagos (dokumentum alapú) ellenőrzés Közbeszerzési eljárás alapadatainak megadása Az Utólagos gombra kattintva az alábbi képernyőt látjuk:

53 53 Új közbeszerzési eljárás rögzítéséhez minimum 4 adat megadása kötelező: 1. Kedvezményezett adószáma 2. Közbeszerzési eljárás ellenőrzésének típusa 3. Közbeszerzés tárgya 4. Közbeszerzéshez rendelt elnevezés Ezen adatok kitöltése után a Mentés gombra kattintva menthetjük el a közbeszerzést. Amennyiben nem töltünk ki minden adatot, ami a mentéshez szükséges, akkor a lap alján található Mentés gombra kattintva a rendszer pirossal szedett figyelmeztető üzenetben sorolja fel a hiányzókat, továbbá a kitöltendő mezőket is piros árnyalatúra festi, valamint további segítségként pirossal jelöli azokat a füleket ahol kötelezően kitöltendő mező található:

54 54 A kötelező mezők kitöltése után a Mentés gomb segítségével elmenthetjük a közbeszerzésünket. A mentés következtében létrejön a Közbeszerzés listában az ellenőrzésre berögzített közbeszerzési eljárás. A közbeszerzés listában az alábbi adatok kerülnek megjelenítésre: # - A közbeszerzés azonosítószáma (ID_KOZBESZERZES). Ez egy IT technikai azonosító. Közbeszerzés száma a rendszer egy EMIR azonosítószámot generál a közbeszerzéshez, amely azonosítószám tartalmazza a létrehozás évét, hónapját, a kiválasztott közbeszerzés tárgya típus rövidítését (É Építés; ÉK Építési koncesszió; Á Árubeszerzés; SZ Szolgáltatás; SZK Szolgáltatási koncesszió; TP - Tervpályázat), illetve egy ötjegyű sorszámot, amely sorszámozás évenként újraindul. Közbeszerzéshez rendelt elnevezés Ellenőrzés típusa Státusz mentés után a státusz mindig: A közbeszerzési eljárás adatainak megadása szerkesztés alatt Opciók két opció lehet: szerkesztés vagy megjelenítés, attól függően, hogy a weboldalon adott közbeszerzés adatlapját szerkesztésre, vagy csak megtekintésre tudjuk éppen megnyitni. Amennyiben a Kedvezményezetti oldalon van adatrögzítési vagy adatszolgáltatási kötelezettség, akkor a szerkesztés, amennyiben pedig KSZ oldalán van adatrögzítési feladat, akkor a megjelenítés opció fog megjelenni. A lista utolsó oszlopában a szerkesztés opcióra kattintva megnyithatjuk a közbeszerzést, és a további adatokat azok keletkezésének folyamatában tudjuk kitölteni. Továbbá a keletkezett közbeszerzési dokumentumokat is azok keletkezésének folyamatában lehetséges csatolni. Szükséges azonban Közreműködő Szervezetet (továbbiakban KSZ) időben legkésőbb az összegzés megküldésének napján tájékoztatni a közbeszerzési eljárás kapcsán az összegzés megküldéséről.

55 Értesítés eljárási döntésről, eseményről Kedvezményezettnek lehetősége van arra, hogy az összegzés megküldése előtt tájékoztassa KSZ-t a közbeszerzés eljárás aktuális eseményeiről, döntéseiről (pl.: ajánlattevő kizárása stb.) még az összegzés megküldése előtt. A szabályozás szerint ezen eseményekről a döntés napján, de legkésőbb az összegzés megküldésekor tájékoztatni kell a KSZ-t. Fentiekből kitűnik, hogy ez a megelőző adatrögzítési (értesítési) mozzanat nem kötelező, csak opcionális. Amennyiben Kedvezményezett szeretne élni ezzel a lehetőségével, úgy az információkat az alábbiak szerint rögzítheti az EMIR e-ügyintézés (PályTáj) felületen. A berögzített közbeszerzést meg kell nyitni, majd a Nyilatkozat fülön be kell pipálni a vonatkozó opciót: Mindent felcsatoltam az eljárás során hozott aktuális döntésről / eseményről : A pipa bekattintásakor aktív lesz az Értesítés döntésekről funkciógomb, amely segítségével a tájékoztatást megküldhetjük KSZ-nek. A gomb megnyomása hatására a rendszer ellenőrzi, hogy minden adat kitöltésre került-e, amely ehhez az értesítési mozzanathoz kapcsolódik.

56 56 Fentiekből látható, hogy vannak adatok, amelyek a KSZ ilyetén tájékoztatásához kötelezően kitöltendőek. Mely adatokról van szó? A Közbeszerzés adatai fülön amennyiben ez korábban nem került volna rögzítésre: - ki kell választani az ellenőrző KSZ-t (és meg kell adni, ha van, a további érintett KSZ-eket is), - meg kell adni a közbeszerzési eljárás típusát, - be kell rögzíteni a közbeszerzés nettó becsült értékét, és - az ajánlatkérőnél a döntésért felelős személyt vagy testületet

57 57 Az Eljárás dátumai fülön meg kell adni a Közbeszerzési eljárás indításának tényleges dátumát :

58 58 A Nyilatkozat fülön arról kötelező nyilatkozni, hogy minden érintett KSZ-t megjelöltünk a Közbeszerzés adatai fülön: Végül kötelező a Dokumentumtár fülön felcsatolni egy dokumentumot, ami részleteiben is leírja a közbeszerzési eljárási eseményt vagy döntést: Ha minden kötelező adatot kitöltöttünk, akkor a Nyilatkozatok fülön be kell pipálni a Mindent felcsatoltam az eljárás során hozott aktuális döntésről / eseményről pipát, ami aktiválja az Értesítés döntésekről funkciógombot :

59 59 A gombot megnyomva a rendszer megküldi a tájékoztatást KSZ-nek. A rögzítés hatására a listában megmutatkozik, hogy az értesítés megküldésre került: Amennyiben az összegzés megküldése előtt további eseményekről szükséges tájékoztatni KSZ-t, úgy ez az információközlés a rendszerben bárhány alkalommal megismételhető. Ehhez azonban ilyenkor már csak a közölni kívánt információ leírását tartalmazó dokumentumo(ka)t kell felcsatolni, és a Nyilatkozat fülön a fent leírtak szerint aktívvá téve az Értesítés döntésekről gombot megküldhetők a további információk. A rendszer minden egyes küldési alkalmat külön státuszként rögzít, így az Állapottörténet funkció alatt az értesítési események is külön sorként fognak jelentkezni:

60 Tájékoztatás összegzés megküldéséről Az összegzés megküldésének napján KSZ-t is tájékoztatni kell. Ehhez a Nyilatkozat fülön a vonatkozó pipát Minden dokumentumot felcsatoltam az összegzés megküldése kapcsán kell bekattintani, amely aktívvá teszi a Tájékoztatás összegzés megküldéséről funkciógombot. E gomb megnyomásával lehet értesíteni KSZ-t az összegzés megküldéséről: Az összegzés megküldéséről való tájékoztatáshoz a következő adatokat kell (kötelező) kitölteni amennyiben ezek korábban még nem kerültek rögzítésre:

61 61

62 62 Közbeszerzés adatai fül o Felelős KSZ (TA pályázathoz kapcsolódó közbeszerzések esetén csak KFF választható!) o Van további érintett KSZ? (TA pályázathoz kapcsolódó közbeszerzéseknél csak a 6 IH és az NFÜ választható!) Amennyiben igen, akkor meg kell ezeket adni. o Közbeszerzési eljárás típusa Amennyiben Egyéb típust választanak ki, akkor az Egyéb megnevezés is kötelező o Közbeszerzés becsült nettó értéke (HUF) o Van TED / KÉ azonosító? Amennyiben igen, úgy meg kell a TED és/vagy a Közbeszerzési Értesítő azonosítószámot o Ajánlatkérőnél a döntésért felelős személy / testület

63 63 Eljárás dátumai fül o Közbeszerzési eljárás indításának dátuma (tény) o Bontás dátuma (tény) o Bíráló bizottsági ülés kezdete (tény) o Bíráló bizottsági ülés lezárása (tény) o Összegzés megküldésének időpontja (tény) 1 o Szerződéskötés dátuma (terv) Eredmény / Nyertes rögzítése o Összegzés megküldésének időpontja o Eredményesség rögzítése Amennyiben eredményes volt az eljárás, akkor a nyerteseket is rögzíteni szükséges! 1 Az Opciók menüben található Eredmény / Nyertes rögzítése funkció kitöltésével tölthető ki!

64 64 Rögzítsünk be egy eredményes eljárást és kattintsunk az Adatok mentése gombra. Itt az utolsó oszlop szerkesztés feliratára kattintva adhatjuk meg a szerződés(ek) és a nyertes(ek) adatait: Az Új szerződés gombra kattintva lehet megadni a szerződések és nyertesek adatait: A Véglegesítés gomb az eredmény véglegesítésére szolgál. Véglegesíteni akkor szükséges, amikor minden szerződés és nyertes a helyes adataival berögzítésre került. A Törlés gomb a berögzített eredmény törlésére van. Véglegesített eredményt már nem lehet törölni.

65 65 Az Új szerződés gombra kattintva az alábbi ablak nyílik meg: A Szerződéses adatok fülön lehet megadni a szerződés adatait, úgy mint: Szerződés megnevezése (a rendszer automatikusan hozza a közbeszerzés nevét, de ez módosítható) Szerződés (ellenszolgáltatás) nettó összege (HUF) Szerződés tényleges dátuma A Nyertes kiválasztása fülön lehet megadni a szerződés nyertesét: - Adószám (hazai / külföldi) Elegendő megadni a nyertes adószámát, mert amennyiben ez a nyertes már létezik az EMIR szállítói adatbázisában, akkor a rendszer a felület többi adatait automatikusan kitölti. Konzorcium esetén nyertesnek a konzorcium vezetőt kell megadni, a Közös ajánlattevők mezőbe pedig a konzorciumi tagokat és azok elérhetőségi adatait. Ha nincsen benne egy szállító az EMIR adatbázisában, akkor a rendszer megkérdezi, hogy rögzítésre kerüljön-e

66 66

67 67 Amennyiben ez a szállító a nyertes, az alábbi felületen kell megadni a nyertes szervezet részletes adatait: valamint a szervezet kapcsolattartójának adatait:

68 68 A szállítói szerződés (vállalkozói szerződés) adatainak és nyertesének megadása után a képernyő alján kell megadni, hogy a berögzített vállalkozói szerződés mely EMIR-be berögzített Támogatási Szerződés(ek)hez kapcsolódik. A fenti oldali listában jelennek meg adott Kedvezményezett EMIR rendszerbe berögzített Támogatási Szerződései, melyek a most berögzített közbeszerzésből származó Vállalkozói Szerződéshez rendelhetők.

69 69 A Mentés gombbal menthetjük el a megadott Vállalkozói Szerződés, szerződés nyertes, illetve Támogatási Szerződéshez kapcsolás adatait. A szerződés berögzítése után az elmentett elem egy listában jelenik meg:

70 70 Az eredmény rögzítését a Véglegesítés gombbal lehet véglegesíteni, ami annyit jelent, hogy az eredmény összes szükséges adatát és az összes nyertest berögzítettük. Ha az összegzés megküldése után megváltozik az eredmény a nyertesek tekintetében, akkor a Visszavonás gombra kattintva vihetjük fel az új eredmény szerinti adatokat. Lehetséges ugyanis, hogy a Kedvezményezettnél a döntésért felelős testület saját hatáskörben módosítja az eredményt. Más esetben jogorvoslat eredményeképpen lehet szükséges új eredményt és új nyertest rögzíteni. Az eredmény visszavonása után új nyertest kell rögzíteni, a korábban berögzített eredmény azonban megtekintésre továbbra is elérhető marad.

71 71 Új eredmény rögzítése és véglegesítése után mindkét verzió megtekinthető lesz a rendszerben. Természetesen újabb esetleges módosítás miatti változás ugyanígy berögzíthető a rendszerbe.

72 72 Nyilatkozatok fül o Minden érintett KSZ-t megjelöltem Dokumentumtár fül o Legalább egy dokumentumot kötelező csatolni A Dokumentumtár fül alatt nem kötelező egyelőre felcsatolni minden keletkezett közbeszerzési dokumentumot, de az összegzést fel kell csatolni. Dokumentum csatolásához előbb ki kell tölteni a Dokumentum neve és az Irattípus mezőket is, majd ez után a Fájl kiválasztása és feltöltése sorban találhat három pontot mutató gomb ( ) segítségével kitallózhatjuk a csatolandó fájlt a megfelelő meghajtóból. Csatolás befejezésével a rendszer visszaigazolást küld:

73 73 A csatolt dokumentumok a jobb oldali Opciók panelen található funkciók közül a Csatolt dokumentumok funkció alatt tekinthető meg, illetve tölthető le. Az összegzés megküldésének időpontjáról való értesítéshez még nem kötelező dokumentumot csatolni, de az ellenőrzés indításnak egyik feltétele lesz, hogy legalább egy fájl csatolásra kerüljön. A csatolt dokumentum egy listába kerülnek: A dokumentum megtekintésre való megnyitása vagy letöltése az Egyedi irat azon oszlopban található azonosítószámra kattintva tehető meg. A Bezárás funkcióra kattintva visszatérhetünk a Közbeszerzési adatlap felületre. Most ha már kitöltöttünk minden kötelező mezőt, ami az összegzés megküldéséről való tájékoztatás mozzanatának megtételéhez szükséges, akkor a Nyilatkozat fülön jelöljük meg, hogy Minden dokumentumot felcsatoltam az összegzés megküldése kapcsán, majd kattintsunk a lap alján található Tájékoztatás összegzés megküldéséről gombra.

74 74 A gomb megnyomása következtében a rendszer elmenti a kitöltött adatokat és a közbeszerzés ellenőrzési eljárás státusza megváltozik az alábbiak szerint: Tájékoztatás összegzés megküldéséről. Ezzel a mozzanattal a rendszer értesítést küldött a kijelölt fő KSZ-nek és a kiválasztott további érintett KSZ-eknek (pontosabban ezen szervezet Feladatkiosztó szerepkörbe sorolt felhasználóinak) az összegzésről. Ahogy az ellenőrző szervezet tudomást szerzett a közbeszerzésről (az összegzés megküldése előtt rögzített eseményekről való tájékoztatás következtében, de legkésőbb) az összegzés megküldésének idejében, nyomban kiszignálhatja az ellenőrzés feladatát az ellenőrzést végző szakértőnek. Az ellenőrző szakértő a legtöbb esetben a KSZ munkatársa, projektmenedzsere lesz, jóllehet a KSZeknek lehetőségük van arra, hogy az ellenőrzés feladatával akár külső szakértőt is megbízzanak Ellenőrzés indítása A szabályozás szerint az összegzés megküldése után legfeljebb 5 napon belül fel kell rögzíteni a közbeszerzés dokumentumait és kezdeményezni kell az ellenőrzést. Az ellenőrzés elindításához az alábbi adatokat kell megadni a webes felületen: Az összegzés megküldéséről való tájékoztatáshoz a következő adatokat kell kitölteni: Közbeszerzés adatai fül o Jogorvoslati eljárás indult? Ha igen, akkor kötelező megadni a kapcsolódó KDB határozat(ok) számát Bontás, értékelés adatai fül o Ajánlattevők száma o Érvényes ajánlatot tevők száma o Értékelési szempontok o Ajánlattevők, részvételi jelentkezők neve, címe, a értékelési szempont(ok) szerinti főbb számszerűsíthető adatok o A bíráló bizottság döntési javaslata alapján - érvényes részvételi jelentkezések / ajánlatok o A bíráló bizottság döntési javaslata alapján - érvénytelen részvételi jelentkezések / ajánlatok (Ha nincs érvénytelen azaz az ajánlattevők és érvényes ajánlattevők száma megegyezik nem kötelező kitölteni!) o Utóellenőrzést végző szerv rendelkezésére bocsátott dokumentumok köre Nyilatkozatok fül o Az utólagos ellenőrzéshez szükséges minden kapcsolódó dokumentumot megküldtem / felcsatoltam. o Amennyiben az eljárás eredményes volt, az összes nyertest berögzítettem

75 75 o A létrejött Vállalkozói Szerződéseket a kapcsolódó Támogatási Szerződések alá besoroltam Dokumentumtár fül o Minden közbeszerzéshez kapcsolódó dokumentumot fel kell csatolni

76 76 Közbeszerzés adatai fül Bontás, értékelés adatai fül

77 77 Nyilatkozatok fül A Nyilatkozatok fülön az ellenőrzés indításához kötelező nyilatkozni arról, hogy ha eredményes volt az eljárás, akkor minden nyertes szerződés és szállító berögzítésre került-e, illetve hogy az ellenőrzéshez szükséges minden dokumentum megküldésre / felcsatolásra került-e o akár elektronikusan, o akár papíron, o akár részben elektronikusan, részben papíron. Nem kötelező, de amennyiben a közbeszerzéshez kapcsolható már EMIR-be beiktatott pályázat illetve létezik az EMIR-be beadott pályázatokból keletkezett Támogatási Szerződés (azaz TSZ), akkor a berögzített Vállalkozói Szerződés TSZ-hez kapcsolása után nyilatkozni lehet arról, hogy a Vállalkozói Szerződéssel összerendelésre került-e minden kapcsolódó pályázat 2 (Opciók panel / Kapcsolódó pályázatok összerendelő funkció), vagy Támogatási Szerződés (Opciók panel / Eredmény/Nyertes rögzítése funkció / Új szerződés / TSZ összerendelő funkció). Opciók panel / Kapcsolódó pályázatok összerendelő funkció A funkcióban csak azok a pályázatok jelennek meg hozzárendelhetőként, amelyek adott Kedvezményezett pályázatai. Azaz, azok a pályázatok jelennek meg, ahol a Kedvezményezett adószáma ugyanaz, mint a Pályázó Tájékoztatón kiválasztott pályázat Kedvezményezettjének adószáma, ahol a közbeszerzés rögzítésre került. 2 Pályázó Tájékoztató rendszeren keresztül az egyik pályázathoz belépve berögzített közbeszerzések esetén a rendszer automatikusan e vonatkozó pályázatot eleve a közbeszerzéshez rendeli.

78 78 Dokumentumtár fül A Nyilatkozatok fülön nyilatkozni kell arról, hogy minden dokumentum csatolásra került-e, a Dokumentumtár fülön lehet csatolni a kapcsolódó közbeszerzési dokumentumokat. (Kedvezményezett csatolt dokumentumot csak az ellenőrzés indítása előtt tud törölni.)

79 79 Ha tehát minden kötelező adatot kitöltöttünk a felületen és minden közbeszerzési dokumentumot felcsatoltunk, akkor a rendszer engedni fogja az ellenőrzés elindítását. Az Ellenőrzés indítása gombra kattintva mentésre kerülnek a berögzített adatok, és a közbeszerzés ellenőrzés státusza az alábbiak szerint megváltozik: Az ellenőrzés elindítása után a berögzített adatokon nem lehet módosítani, és újabb dokumentumot sem lehet csatolni.

80 Jogorvoslat rögzítése Egyedül a mindeddig inaktív Jogorvoslat fül alatti mezők lesznek aktívak. Ezen a különálló Jogorvoslat fülön azt lehet megadni, hogy az ellenőrzés indítása után indult-e a közbeszerzési eljárással szemben jogorvoslat ha igen, akkor mikor, továbbá azt hogy a jogorvoslati eljárás a berögzített eredményen változtatott-e, illetve rögzíteni szükséges a jogorvoslat(ok) lezárolásának időpontját, valamint a kapcsolódó KDB döntések azonosítószámát. Mentés gombbal rögzíthetők az adatok. Amikor a rögzítésre kerül, hogy a jogorvoslati eljárások befejeződtek (akár változott az eredmény akár nem), aktívvá válik a Dokumentumcsatoló funkció. Amennyiben az eljárás eredménye változott, akkor aktívvá válik az Eredmény / Nyertes rögzítése funkció is, ahol berögzíthető az új megváltozott eredmény és az esetleges új nyertesek. Fontos azonban, hogy amennyiben jogorvoslati eljárás következményeképpen megváltozik az eredmény, akkor nem elég itt berögzíteni a módosított eredményt, hanem új ellenőrzési eljárást is kell indítani. Az Ellenőrzés indítása gomb megnyomásakor mindig jön figyelmeztetés az alábbi szöveggel: A tájékoztatás ténye később nem vonható vissza. Biztosan továbbítja az ellenőrzést a berögzített adattartalommal? Figyelem! Fontos azonban, hogy amennyiben jogorvoslati eljárás következményeképpen megváltozik az eredmény, akkor nem elég itt berögzíteni a módosított eredményt, hanem új ellenőrzési eljárást is kell indítani.

81 Felhívás tényállás tisztázására és annak benyújtása Amennyiben a Kedvezményezett által feltöltött dokumentumokkal kapcsolatban a KSZ hiányosságot tapasztal, a tényállás tisztázását (hiánypótlás) kezdeményezi. Ennek menete a Hiánypótlás benyújtása fejezetben leírtak szerint zajlik Utólagos ellenőrzési jelentés kézhez vétele Mikor az ellenőrző szervezet elkészítette az Utólagos ellenőrzési jelentést, a rendszer értesítés formájában tájékoztatni fogja Önt. A jelentés megtekintéséhez lépjen be a weboldalra és nyissa meg a jelentést az Opciók panel Csatolt dokumentumok funkciójából.

82 Ex-ante (folyamatba épített) ellenőrzés folyamata A közbeszerzési jogi szempontú ellenőrzések másik típusa az ex-ante (folyamatba épített) ellenőrzés. Akárcsak az utólagos típusú eljárás esetén, itt is azokon a főbb lépéseken vezet végig a kézikönyv, amelyek elvégzését a Kedvezményezettnek a webes felületen kell megtennie Új ex-ante ellenőrzésű közbeszerzés rögzítése Új ex-ante közbeszerzés rögzítéséhez kattintsunk a bal oldali listában a Közbeszerzés rögzítése menüpont alatti Ex-ante gombra: Új közbeszerzési eljárás rögzítéséhez 6 adat megadása kötelező: 1. Kedvezményezett adószáma 2. Felelős kapcsolattartó 3. Közbeszerzés tárgya 4. Közbeszerzéshez rendelt elnevezés 5. Közbeszerzési eljárás típusa 6. Közbeszerzés becsült nettó értéke Ezen adatok kitöltése után a Mentés gombra kattintva menthetjük el a közbeszerzést.

83 83 Amennyiben nem töltünk ki minden adatot, ami a mentéshez szükséges, akkor a lap alján található Mentés gombra kattintva a rendszer pirossal szedett figyelmeztető üzenetben sorolja fel a hiányzókat, továbbá a kitöltendő mezőket is piros árnyalatúra festi, valamint további segítségként pirossal jelöli azokat a füleket ahol kötelezően kitöltendő mező található: A kötelező mezők kitöltése után a Mentés gomb segítségével elmenthetjük a közbeszerzésünket. A mentés után megtaláljuk közbeszerzésünket a listában: Közbeszerzések listája

84 KFF ellenőrzés A Közbeszerzési Felügyeleti Főosztály (továbbiakban KFF) hatáskörébe tartozó ellenőrzés elindításához (KFF ellenőrzés) az alábbi adatrögzítéseket szükséges elvégezni: - Közbeszerzés adatai fül o Kedvezményezett adószáma (alapértelmezetten: a vonatkozó pályázat Kedvezményezettje) o Közbeszerzési eljárás ellenőrzésének típusa (alapértelmezetten: ex-ante) o Felelős kapcsolattartó (a fő pályázó beosztottai) o Közbeszerzés tárgya Építés; Építési koncesszió; Árubeszerzés; Szolgáltatás; Szolgáltatási koncesszió Tervpályázat. o Közbeszerzéshez rendelt elnevezés o Felelős ellenőrző szervezet (fixen a KFF) o Közbeszerzési eljárás típusa Amennyiben Egyéb típust választanak ki, akkor az Egyéb megnevezés is kötelező o Közbeszerzés becsült nettó értéke (HUF) o Ajánlatkérőnél a döntésért felelős személy / testület - KSZ ellenőrzés fül A KFF ellenőrzés a KSZ ellenőrzéstől függetlenül elindítható ugyan, azonban a KSZ vezető által aláírt pozitív tartalmú KSZ támogathatósági nyilatkozat csatolása hiányában a KFF az ellenőrzését meg sem kezdheti. Ilyen esetben KFF hiánypótlásként kéri a KSZ támogathatósági nyilatkozat felcsatolását. Mindez feltételezi, hogy a KFF ellenőrzésen belül található KSZ ellenőrzés fül használata kötelező. Abban az esetben, ha a modul éles elindítása idejében egy közbeszerzés tekintetében már megszületett a KSZ támogathatósági nyilatkozat, akkor a KFF ellenőrzés e dokumentum felcsatolásával akadálytalanul megkezdhető. - Eljárás dátumai fül Az Eljárás dátumai fül csak az ex-ante közbeszerzés ellenőrzésének csak a folyamatba épített szakaszában lesz tölthető. - Nyilatkozatok fül o KFF ellenőrzés elindításához kötelező megjelölni a Nyilatkozat fülön az alábbi pontot: Minden (KSZ vezető által aláírt, pozitív minősítésű) KSZ támogathatósági nyilatkozatot felcsatoltam a KFF ellenőrzés indításához - Dokumentumtár fül (Nemcsak a KFF, de a KSZ ellenőrzés megindítása tekintetében is) a közbeszerzési dokumentumok felcsatolását támogató felület. Bővebben: Dokumentumok csatolása

85 85 Ha már kitöltöttünk minden kötelező mezőt, ami a KFF ellenőrzés elindításához szükséges, akkor kattintsunk a lap alján található KFF ellenőrzés gombra. A gomb megnyomása következtében a rendszer elmenti a kitöltött adatokat és a közbeszerzés ellenőrzési eljárás státusza megváltozik az alábbiak szerint: KFF minőség-ellenőrzés megindítva. Azonban, ha egyelőre nem áll rendelkezésünkre a KSZ támogathatósági nyilatkozat kezdjük az ellenőrzést a KSZ ellenőrzéssel KSZ ellenőrzés A KSZ ellenőrzés fülön kell kezdenünk a rögzítést. A legördülő mezőben válasszuk ki a megfelelő KSZ-t. Ezzel a legördülő mezővel tudja Kedvezményezett kijelölni és rögzíteni, hogy az ellenőrizendő közbeszerzés kapcsán melyik KSZ az illetékes. Válasszuk ki az ellenőrző KSZ-t! Figyelem! TA pályázathoz kapcsolódó közbeszerzéseknél csak a 6 IH és az NFÜ választható!

86 86 Mint látni fogjuk a kiválasztás hatására egy új sor, sőt egy új lista képződik a felületen: És a szerkesztés gombra kattintva beléphetünk az ellenőrző KSZ felületére. A kiválasztás újra megismételhető, amivel új KSZ választható ki, mint az ellenőrzésben érintett. Erre azért van szükség és lehetőség, mert előfordul olyan közbeszerzés, amely nem csak egy pályázathoz kapcsolódik, hanem kettő, három, vagy több pályázathoz, ráadásul van olyan közbeszerzés, amely különböző Operatív Programok alatti pályázatokhoz egyszerre kapcsolódik. Ilyenkor fordul elő, hogy több KSZ és érintett az ellenőrzésben. Ahány KSZ érintett, mindnek ki kell állítania támogathatósági nyilatkozatot Kiválasztott KSZ törlése A keletkezett lista utolsó oszlopában két szó jelenik meg: szerkesztés és törlés. Tévedésből kiválasztott KSZ sor a törlés szóra kattintva törölhető KSZ ellenőrzés elindítása Amennyiben szeretnénk, hogy a kiválasztott KSZ műszaki-szakmai, elszámolhatósági szempontból ellenőrizze le a közbeszerzést, és állítson ki róla támogathatósági nyilatkozatot, kattintsunk a szerkesztés feliratra.

87 87 Ezzel a KSZ ellenőrzés felületet nyitottuk meg. Ez abból is kiderül, hogy kevesebb lett a fülek száma az oldalon. Az utolsó fülön, Nyilatkozatok kell nyilatkoznunk arról, hogy minden szükséges dokumentumot kiállítottunk a KSZ támogathatósági nyilatkozat kiállításáról. Csatoljuk fel a Dokumentumtár felületen a szükséges fájlokat és a pipa bekattintásával tegyük meg a nyilatkozatot. Kattintsunk továbbá a KSZ ellenőrzés gombra. Ezzel megindítottuk a KSZ ellenőrzést. Figyelem! A nyilatkozat pipa bekattintása nélkül nem lehet elindítani az ellenőrzést.

88 88 A nyilatkozat kitöltése és a KSZ ellenőrzés gomb megnyomása azonban a következő eredménnyel is jár: Többé nem törölhető sem a KFF, sem a most elindított KSZ ellenőrzés. (A törlés funkciók hiányoznak.) Megjelent egy új státusz a KSZ ellenőrzés vonatkozásában Most már nem indítható meg a KFF ellenőrzés, amíg a KSZ meg nem küldi a támogathatósági nyilatkozatot. (Nem aktív a gomb.) Új KSZ hozzárendelése továbbra is lehetséges Konzultáció Konzultáció a 4/2011-es kormányrendelet március 31-én hatályba lépett módosítása óta nem kezdeményezhető, így új konzultáció nem rögzíthető: inaktív az Indoklás mező, és csak a Bezárás gomb érhető el, Mentés most már nem. A korábban berögzített konzultációk mindazonáltal továbbra is megtekinthetők e funkció alatt.

89 Visszautasítás megtekintése A KSZ visszautasíthatja a felelősnek való megjelölését. Amennyiben pedig azt tapasztalja a KSZ, hogy olyan tárgyban kezdeményezett Kedvezményezett ellenőrzést, amely nem tartozik a jogszabály hatálya alá, akkor visszautasíthatja az eljárás lefolytatását. Kedvezményezett ezzel a funkcióval meg tudja tekinteni a visszautasítások rögzítésének időpontját, és fontosabb elemként a visszautasítás indoklását: Tényállás tisztázás Amennyiben az eljárás során bármikor tényállás tisztázására kerül sor, kérjük az alábbi fejezetben leírtak szerint járjon el: Hiánypótlás benyújtása KSZ támogathatósági nyilatkozat kiállításának kezdeményezése/módosított dokumentumok benyújtva KSZ műszakiszakmai ellenőrzéshez Amennyiben a KSZ észrevételeket küld a kedvezményezettnek, az észrevételek csatolt dokumentum formájában is letölthetőek az Opciók panel / Csatolt dokumentumok funkciójából. A közbeszerzés modulban, az adott közbeszerzéshez belépve a KSZ ellenőrzés fülön lehet kezdeményezni a KSZ támogathatósági nyilatkozat kiállítását. Ekkor kötelező felcsatolni az észrevételekben kért módosítások szerinti közbeszerzési dokumentumokat. Ehhez ki kell pipálni a kapcsolódó nyilatkozatot arról,hogy minden dokumentum csatolásra került a KSZ támogathatósági nyilatkozat kiállításához, illetve a KSZ ellenőrzés gombra kell kattintani.

90 90 Ekkor az alábbi státuszpont kerül rögzítésre: Módosított dokumentumok benyújtva KSZ műszakiszakmai ellenőrzéshez KFF minőség-ellenőrzés indítása Miután megkapta a kedvezményezett a KSZ támogathatósági nyilatkozatot, el tudja kezdeni a KFF minőség-ellenőrzést. Ehhez: a Nyilatkozat fülön ki kell pipálni az alábbi nyilatkozatot: Minden (KSZ vezető által aláírt, pozitív minősítésű) KSZ támogathatósági nyilatkozatot felcsatoltam a KFF ellenőrzés indításához meg kell adni az Eljárás dátumai fülön az eljárás indításának dátumát.

91 91 Majd a KFF ellenőrzés gombra kell kattintani. Ehhez: az Eljárás dátumai fülön kötelező kitölteni Közbeszerzési eljárás indításának TERV dátuma adatot a Nyilatkozat fülön ki kell pipálni az alábbi nyilatkozatot: Minden (KSZ vezető által aláírt, pozitív minősítésű) KSZ támogathatósági nyilatkozatot felcsatoltam a KFF ellenőrzés indításához, majd a KFF ellenőrzés gombra kell kattintani.

92 92 A gombok a weboldalon inaktívvá válnak az ellenőrző szervezet következő lépésének megtételéig.

93 Dokumentumok benyújtva KFF minőség-ellenőrzési tanúsítvány kiállításához Amikor készhez kapja az ellenőrző szervezet által kiállított Minőségi-ellenőrzés jelentést, akkor még szükséges a Minőségi-ellenőrzés Tanúsítvány kiállításához további dokumentumokat csatolni. Ezt a már jól ismert Dokumentumtár fülön található dokumentumcsatolóval teheti meg. Bővebben: Dokumentumok csatolása Miután minden dokumentumot felcsatolt, kérjük, a Nyilatkozatok fülön nyilatkozzon, hogy: A dokumentumok a Jelentésnek megfelelően módosítva lettek A dokumentumok a Jelentésnek megfelelően nem kerültek módosításra A dokumentumok a Jelentéssel ellentétben nem kerültek módosításra A nyilatkozat megtétele után, kérjük, kattintson a KFF ellenőrzés gombra a folyamat továbbléptetéséhez. A közbeszerzés státusza ezután:

94 Végleges közbeszerzési dokumentumok megküldése Amennyiben KFF rendben találta az eddig felcsatolt dokumentumokat, kiállítja a Minőségi-ellenőrzési Tanúsítványt. A közbeszerzés státusza ekkor: Ennek a tanúsítványnak megfelelően kell felcsatolni a végleges közbeszerzési dokumentumokat. Ehhez használja a már megismert dokumentumcsatolót: Dokumentumok csatolása A véglegesítéshez a Nyilatkozatok fül alatt megjelentő nyilatkozat pipát (Végleges közbeszerzési dokumentumok beküldve KFF-nek) kell kitöltenie és rá kell kattintania a KFF ellenőrzés gombra. A gombra csak akkor kattintson, ha valóban meggyőződött róla, hogy minden szükséges dokumentumot csatolt. A beküldés után az információ a közbeszerzés státuszában is megjelenik:

95 95

96 Kedvezményezett tájékoztatja KFF-et a bontás időpontjáról Miután az ellenőrző szervezet döntött az eddig módosított és felcsatolt dokumentumok szabályosságáról, a szabályosságra vonatkozó döntés megtalálható a közbeszerzés modul weboldalán. A felrögzített közbeszerzéseinket tartalmazó listában is megjelenik ez az információ: Ekkor kötelező kitölteni adatokat a közbeszerzés adatlapján. Vegyük sorra ezeket: Közbeszerzés adatai fül o Ki kell választani van-e TED/KÉ azonosító ha igen, meg kell adni ennek számát is o Ki kell választani indult-e jogorvoslati eljárás ha igen, meg kell adni a KDB határozat számát

97 97 Eljárás dátumai fül o Bontás dátuma o Bíráló bizottsági ülés kezdete o Bíráló bizottsági ülés lezárása o Összegzés megküldésének időpontja o Szerződéskötés dátuma o Az eljárás indításának tény dátuma Nyilatkozatok fül o A pipa mező bekattintásával igazoljuk, hogy: Csatoltam az eljárást megindító iratokat és az eddig keletkezett valamennyi dokumentumot.

98 98 A rögzítés közben a mentéshez használjuk az oldal alján található Mentés gomot. Ha minden adatot kitöltöttünk és felcsatoltuk a szükséges dokumentumokat, akkor a KFF ellenőrzés gomb megnyomásával tudjuk továbbléptetni a közbeszerzés ellenőrzési eljárásunkat. Ezt követően az információ, hogy tájékoztattuk KFF-et a bontás időpontjáról, a közbeszerzési listában is megjelenik, a közbeszerzés státuszánál:

99 Hirdetményt visszavonták A bontásig lehetőség van arra, hogy megtámadják a hirdetményt. Amennyiben ez megtörténik és a jogorvoslati eljárás döntése következtében vissza kell vonni a hirdetményt, akkor lehetőség van a Jogorvoslat fülön egy jelölőmező segítségével megadni, hogy a hirdetmény visszavonásra került. Figyelem! Ennek kitöltése nem kötelező! Ha a kérdésre mégis választ adunk, és a válasz Igen, akkor mentés után a közbeszerzési eljárásunk folyamata itt végérvényesen véget ér!!! A közbeszerzési dokumentumokat módosítani szükséges, és emiatt az egész ex-ante közbeszerzés ellenőrzési eljárást is az elejéről kell indítani Kedvezményezett tájékoztatja KFF-et a közbeszerzés aktuális

100 100 cselekményeiről Amikor a közbeszerzésünk eljutott abba az állapotba, hogy KFF a közbeszerzési eljárásba megfigyelőt jelöl, akkor lehetőségünk van további dokumentumot csatolni, melyek a közbeszerzési eljárás során keletkeztek. Ezekkel tulajdonképpen KFF-et tájékoztatjuk az aktuális cselekményekről. A közbeszerzési eljárás aktuális cselekményeiről való értesítés többször is lehetséges: amennyiben például új dokumentumok, iratok keletkeznek, vagy a bontás, a bizottsági ülés, az összegzés megküldésének, illetve a szerződéskötés tervezett dátumai megváltoznak, akkor dokumentumok csatolásával és / vagy az érintett dátumok berögzítésével szükséges folyamatosan - tájékoztatni a KFF-et. Ehhez az adatrögzítés után a Nyilatkozatok fülön ki kell pipálni, hogy Csatoltam az eljárást megindító iratokat és az eddig keletkezett valamennyi dokumentumot, majd a KFF ellenőrzés gombra kell kattintani. Ezt az adatrögzítési eljárást tehát minden alkalommal, amikor új dokumentum keletkezik el kell ismételni.

101 101 Lehetőségünk van megadni a Módosított terv dátumokat, amennyiben szükséges, de ennek kitöltése értelem szerűen nem kötelező. Ha kitöltöttük az összes aktuális adatot, akkor a Nyilatkozatok fül alatt pipáljuk ki, hogy Csatoltam az eljárást megindító iratokat és az eddig keletkezett valamennyi dokumentumot. Ezek után kattintsunk a KFF ellenőrzés gombra a státusz beállításához. Az új státusz:

102 102 Ezt a tájékoztatási lépést többször is megtehetjük, ha esetleg új dokumentumaink keletkeznek. Figyelem! Egészen addig tudjuk a lépést megismételni, amíg a nyilatkozatok fülön nem nyilatkozunk erről: Felcsatoltam / megküldtem minden dokumentumot a Szabályossági Tanúsítvány kiállításához, mert ennek a nyilatkozatnak a megtétele után új státusz íródik, és már nem lesz módosítási lehetőségünk a weboldalon Az értékelés során keletkezett minden dokumentum csatolva Ha az előző lépésben Kedvezményezett tájékoztatja KFF-et a közbeszerzés aktuális cselekményeiről leírt tájékoztató lépést többször már nem szeretnénk elvégezni, akkor lehetőségünk van véglegesen nyilatkozni arról, hogy az értékelés során keletkezett összes dokumentumot felcsatoltuk. Ehhez egyszerűen válasszuk a Nyilatkozatok fület és nyilatkozzunk a dokumentumok felcsatolásáról mindkét esetben: Csatoltam az eljárást megindító iratokat és az eddig keletkezett valamennyi dokumentumot. Felcsatoltam / megküldtem minden dokumentumot a Szabályossági Tanúsítvány kiállításához o elektronikusan felcsatoltam o papíron megküldtem o részben elektronikusan felcsatoltam, részben papíron küldtem meg Kötelező kitöltenünk a közbeszerzés ellenőrzés tovább billentéséhez (azaz, amikor a Szabályossági Tanúsítvány elkészítéséhez minden eljárási dokumentum csatolásra került) az alábbi adatokat: Bontás, értékelés adatai fül: Ajánlattevők száma Érvényes ajánlatot tevők száma Értékelési szempontok Ajánlattevők, részvételi jelentkezők neve, címe, a bírálati szempont(ok) szerinti főbb számszerűsíthető adatok A bíráló bizottság döntési javaslata alapján - érvényes részvételi jelentkezések / ajánlatok A bíráló bizottság döntési javaslata alapján - érvénytelen részvételi jelentkezések / ajánlatok

103 103 Ellenőrzést végző szerv rendelkezésére bocsátott dokumentumok köre Bontási jegyzőkönyv megküldése Kötelező kitöltenünk továbbá a eljárás során keletkezett nyertesnek javasolt szállítók adatait. Erről bővebben az alábbi fejezet nyújt tájékoztatást: Eredmény / Nyertes rögzítése

104 104 A megfelelő jelölőmező kitöltésével és a KFF ellenőrzés gomb lenyomásával tudjuk továbbléptetni a folyamatot. Az új státusz megjelenik a közbeszerzéseket tartalmazó listában is:

105 Összegzés felcsatolva és összegzés megküldésének adatai megadva Ha eddig eljutottunk a közbeszerzési eljárás során, akkor kézhez vettük elektronikus formában a Szabályossági tanúsítványt. Ebben az állapotban alkalom nyílik további dokumentumok csatolására a már jól ismert formában: Dokumentumok csatolása Kötelezően ki kell tölteni néhány adatot a folyamat folytatásához. Lássuk, melyek ezek: Eljárás dátumai fül: Összegzés elkészítésének dátuma Az eljárást lezáró döntési javaslat dátuma

106 106 Lehetőség van arra is, hogy az Eredmény / Nyertes rögzítése funkcióban a Szabályossági Tanúsítvány szerinti javasolt nyertesekre módosítsuk az eredményünket. Ehhez a megfelelő indoklással vissza kell vonni a korábban berögzített eredményt, és rögzíteni kell az új eredményt.

107 107 Nyilatkozatok fül: Összegzés felcsatolva és összegzés megküldésének adatai megadva. A KFF Szabályossági Tanúsítványában tett észrevételét elfogadtam A KFF észrevételekkel kapcsolatos jelölőmező esetében, hogyha a Nem opciót választjuk, akkor kötelező kitöltenünk az alábbi jelölőmezőt is: A Szabályossági Tanúsítvánnyal kapcsolatos álláspontom felcsatolásra került A véglegesítéshez ismét a KFF ellenőrzés gombot kell választanunk az oldal alján KSZ ellenjegyzés Miután az összes szükséges lépést megtettük az eljárás során és a KSZ ellenjegyezte a közbeszerzésünket, már nincsen további teendőnk. A státusz a közbeszerzések listájában is látható:

108 108

109 Visszamenőleg rögzítendő közbeszerzési eljárás Az visszamenőleges típusú közbeszerzési eljárások rögzítése kizárólag olyan esetben történhet meg, ahol már rendelkezünk pályázattal. Ennek értelmében kizárólag a Pályázó Tájékoztató felületen van lehetőség ezek berögzítésére. A funkció olyan közbeszerzések berögzítésére szolgál, amelyek már a múltban lezajlottak, így ellenőrzési folyamat nem fog hozzájuk kapcsolódni. Ennek eredményeképpen ez a funkció tulajdonképpen egy adattovábbító szerepet lát el a KSZ felé Új visszamenőleg rögzítendő közbeszerzési eljárás A rögzítés megkezdéséhez a bal oldali menüből válasszuk ki a Visszamenőleg rögzítendő opciót. Ennél a típusú közbeszerzés rögzítésnél az adatlap semmiben nem tér el a két esetben, így az adatlapon található jelölőmező kitöltésével tudjuk eldönteni, hogy a berögzíteni kívánt közbeszerzés milyen típusú: Visszamenőleg rögzítendő Utólagos Visszamenőleg rögzítendő Ex-ante A megnyíló adatlap kitöltését kell kizárólag elvégeznünk. Az alábbi adatokat kell felvinnünk az adatlapra: Közbeszerzési eljárás ellenőrzésének típusa Felelős kapcsolattartó Közbeszerzés tárgya Közbeszerzéshez rendelt elnevezés Felelős KSZ Van további érintett KSZ? o Igen válasz esetén válasszuk ki a További érintett KSZ-ek legördülő listából a megfelelőt

110 110 Közbeszerzési eljárás típusa Közbeszerzés becsült nettó értéke (HUF) Van TED / KÉ azonosító? o Ha a válasz Igen akkor töltsük ki a megjelenő plusz két mezőt: Eljárás azonosítója (TED) Eljárás azonosítója (Közbeszerzési értesítő) Ajánlatkérőnél a döntésért felelős személy / testület Ha minden adatot felvittünk, a Mentés gombra kattintva elmenthetjük a közbeszerzést.

111 111 Figyelem! Visszamenőleg rögzítendő Utólagos típusú rögzítés esetén Felelős KSZ mezőben csak a KFF választható ki, illetve kötelező További érintett KSZ szervezetet is kiválasztani, amely mezőben azonban csak a 6 IH és az NFÜ választható ki. Visszamenőleg rögzítendő Ex-ante típusú rögzítés esetén Felelős KSZ mezőben a 6 IH és az NFÜ választható ki, illetve nem kötelező További érintett KSZ szervezetet kiválasztani, amely mezőben egyébként szintén a 6 IH és az NFÜ választható ki. Az elmentett közbeszerzés megtekinthető a közbeszerzések listájában A közbeszerzés adatlapját újra megnyitva megtekinthetjük a felvitt adatokat. Most már lehetőségünk van a közbeszerzés nyertesét és eredményét felrögzíteni az Opciók panel segítségével. Erről bővebben itt olvashat: Eredmény / Nyertes rögzítése Miután az összes rögzítési feladatot elvégeztük, kattintsunk a Végegesítés gombra az adatközléshez. Ezzel eleget tettünk a szükséges tájékoztatási kötelezettségeinknek a Közreműködő Szervezet(ek) felé. A közbeszerzés végleges állapota:

112 Utólagos szerződésmódosítás ellenőrzés Új utólagos szerződésmódosítás ellenőrzés rögzítése A Közbeszerzés modulban, a bal oldali menüből választható ki az ellenőrzés típusa, jelen esetben: szerződésmódosítás ellenőrzés: Új szerződésmódosítás ellenőrzést a Szerződésmódosítás rögzítése gombbal lehet rögzíteni. A berögzített szerződésmódosítás ellenőrzések listája a Szerződésmódosítások listája funkció alatt található. Bővebben: Szerződésmódosítások listája Kattintsunk a Szerződésmódosítás rögzítése gombra. A megjelenő legördülő listákban föntről lefelé haladva válasszuk ki a módosítandó szerződést:

113 113 Ellenőrzési előválasztó (itt az Utólagos ellenőrzést válasszuk ki!): Közbeszerzés választó: Közbeszerzési szerződés választó: A kiválasztás után a Kiválasztás gombra kell kattintani, aminek hatására létrejön a szerződésmódosítás és megjelenik a szerződésmódosítás ellenőrzési listában.

114 114

115 Utólagos szerződésmódosítás elindítása Szerződésmódosítási ellenőrzés elindításához az alábbi adatokat kell kitölteni: A Módosítandó szerződés alapadatai fülön a Szerződéskötés dátumát kell kitölteni, amennyiben nincsen még kitöltve. Ez az adat a közbeszerzésekhez berögzített szerződések között akkor található meg, ha a szerződés rögzítésekor ezt az adatot kitöltötték. Ha üres a mező, akkor most pótolni kell az adatot. A Szerződésmódosítás adatai fülön az alábbi adatrögzítéseket kell megtenni:

116 116 Kötelező megjelölni legalább egy Módosítási területet : ár, határidő vagy egyéb. A megjelölés hatására egy-egy rögzítő felület jelenik meg, amit ha be van pipálva, akkor kötelező kitölteni.

117 117 Kötelező továbbá kiválasztani a Felelős KSZ -t is a legördülő listából. Figyelem! TA pályázathoz tartozó közbeszerzések szerződésmódosítása esetén a Felelős KSZ kiválasztása után (amely csak a KFF lehet!), köztelező további érintett KSZ-eket is megadni. VOP közbeszerzések szerződésmódosításai kapcsán az NFÜ jelenik meg ebben a listában, egyéb OP-k esetében a felelős IH-k. Ezen az oldalon az Indoklás mező kitöltése is kötelező. Ki kell még töltenünk a Szerződésmódosítás tényleges dátuma mezőt is. A Dokumentumtár fülön fel kell csatolni a szerződésmódosításhoz kapcsolódó összes dokumentumot. A csatolásról részletesebben: Dokumentumok csatolása

118 118 A Nyilatkozat fülön pedig egy pipa bekattintásával ki kell jelenteni, hogy: Minden szükséges dokumentumot felcsatoltam a szerződésmódosítás ellenőrzéséhez. Ha mindezek megvannak, akkor az Ellenőrzés indítása gombra kattintva lehet kezdeményezni a szerződésmódosítás ellenőrzést. Az ellenőrzés megindulása után ebbe a státuszba lépett a szerződés: Tájékoztatás szerződésmódosításról Felhívás tényállás tisztázására Ha az eljárás során a KSZ tényállás tisztázását kéri, az alábbi fejezetben leírt tennivalók keletkeznek: Hiánypótlás benyújtása KSZ jogi állásfoglalás és műszaki-szakmai indokoltságra vonatkozó nyilatkozat megküldve Kedvezményezettnek A KSZ által a szerződésmódosítás kapcsán kiállított nyilatkozat elektronikus formában letölthető az adott szerződésmódosításhoz belépve. A dokumentumok megtekintése: A felcsatolt dokumentumok megtekintése A szerződésmódosítás státusza erre változik:

119 119

120 Ex-ante szerződésmódosítás ellenőrzés Új ex-ante szerződésmódosítás ellenőrzés rögzítése Kattintsunk a Szerződésmódosítás rögzítése gombra. A megjelenő legördülő listákban föntről lefelé haladva válasszuk ki a módosítandó szerződést: Ellenőrzési előválasztó (itt Ex-ante ellenőrzés típust válasszunk ki!): Közbeszerzés választó:

121 121

122 122 Közbeszerzési szerződés választó: A kiválasztás után a Kiválasztás gombra kell kattintani, aminek hatására elmentődik a szerződésmódosítás és megjelenik a szerződésmódosításunk a szerződésmódosítás ellenőrzési listában:

123 Ex-ante szerződésmódosítás ellenőrzés indítása Szerződésmódosítási ellenőrzés elindításához az alábbi adatokat kell kitölteni. A Módosítandó szerződés alapadatai fülön a Szerződéskötés dátumát kell kitölteni, amennyiben nincsen még kitöltve. Ez az adat a közbeszerzésekhez berögzített szerződések között akkor található meg, ha a szerződés rögzítésekor ezt az adatot kitöltötték. Ha üres a mező, akkor most pótolni kell az adatot. A Szerződésmódosítás adatai fülön az alábbi adatrögzítéseket kell megtenni:

124 124 Be kell írni a Szerződésmódosítás tervezett dátumát. A Kedvezményezett köteles legalább 30 nappal a szerződésmódosítás megtétele előtt megindítani (KFF-nél) az ellenőrzést. Meg nem felelés esetében a rendszer ellenőrzés indításakor figyelmeztetést dob. Kötelező megjelölni legalább egy Módosítási területet : ár, határidő vagy egyéb. A megjelölés hatására egy-egy rögzítő felület bukkan elő, amit ha be van pipálva, akkor kötelező kitölteni.

125 125 Kötelező továbbá kiválasztani a Felelős KSZ -t is a legördülő listából. Figyelem! TA pályázathoz kapcsolódó közbeszerzés szerződésének módosításakor a Felelős KSZ listában a felelős IH-t kell kiválasztani, VOP TA pályázatok esetén az NFÜ-t! Ezen az oldalon az Indoklás mező kitöltése is kötelező. Ki kell még töltenünk a Szerződésmódosítás tervezett dátuma mezőt is.

126 126 A Dokumentumtár fülön fel kell csatolni a szerződésmódosításhoz kapcsolódó összes dokumentumot. Bővebben a dokumentumcsatolásról: Dokumentumok csatolása

127 127 A Nyilatkozat fülön pedig a pipák bekattintásával ki kell jelenteni, hogy: KSZ jogi állásfoglaláshoz kapcsolódóan felcsatoltam minden szükséges dokumentumot Csatoltam a módosításra kerülő alapszerződést Csatoltam a szerződésmódosítás tervezetét Csatoltam amennyiben volt a korábbi szerződésmódosítást Csatoltam egyéb, valamennyi módosítást alátámasztó módosítást megelőző és módosított dokumentumot Ha mindezek megvannak, akkor az Ellenőrzés indítása gombra kattintva lehet kezdeményezni a szerződésmódosítás ellenőrzést. Az ellenőrzés megindulása után ebbe a státuszba lépett a szerződés: Szerződésmódosítás kezdeményezése Felhívás tényállás tisztázására Ha az eljárás során a KSZ tényállás tisztázását kéri, az alábbi fejezetben leírt tennivalók keletkeznek: Hiánypótlás benyújtása

128 KSZ jogi állásfoglalás megküldve Kedvezményezettnek A Közreműködő Szervezet megküldi előzetes jogi állásfoglalását válaszul. A szerződésmódosítás állapota megváltozik: Ekkor aktív lesz a dokumentumcsatoló funkció, melyről részletes leírást itt találhat: Dokumentumok csatolása Ha minden szükséges válaszdokumentumot felcsatolt, akkor a Nyilatkozatok fül alatt található jelölőmező segítségével nyilatkozzon, hogy: o Csatoltam a jogi és műszaki indokoltságra vonatkozó KSZ álláspontot A rögzítés lezárásához válassza az Ellenőrzés indítása gombot. A szerződésmódosítás állapota az alábbiak szerint megváltozik:

129 129

130 Véleménye figyelembe vételével dokumentumok KFF-nek benyújtva Amikor a szerződésmódosítás státusza KFF közbeszerzési-jogi véleményezés megküldve Kedvezményezettnek állapotba ér újra adatok berögzítése válik szükségessé. Töltsük ki a Szerződésmódosítás adatai fülön a KFF közbeszerzési-jogi vélemény kézhezvétele dátummezőt.

131 131 A Nyilatkozatok fülön (a megfelelő dokumentumok felcsatolása után: Dokumentumok csatolása) válasszunk az alábbi három lehetőség közül egyet: o Csatoltam a KFF vélemény alapján módosított dokumentumokat o KFF véleménye alapján nem módosítottam a dokumentumokon o KFF véleménye ellenére nem módosítottam a dokumentumokon Az alábbi jelölőmező bekattintásával pedig igazoljuk, hogy A KFF vélemény alapján további alátámasztó dokumentumot csatolok.

132 132 Ha végeztünk, kattintsunk az Ellenőrzés indítása gombra. Ezután a szerződésmódosítás státusza:

133 Kedvezményezett megküldte a végleges módosított szerződést KFFnek A KFF küldhet további észrevételeket a szerződésmódosításhoz felcsatolt dokumentumokkal kapcsolatban. Amikor ezeket megküldi a Kedvezményezettnek, akkor a weben dokumentumok felcsatolása és adatok kitöltése válik szükségessé. Dokumentumok felcsatolásához ebben a fejezetben részletes információkat talál: Dokumentumok csatolása Ha az összes szükséges dokumentum felcsatolása megtörtént, akkor a Nyilatkozatok fül alatt található pipa mező kitöltésével és az Ellenőrzés indítása gomb lenyomásával beküldhetjük a szükséges információkat és fájlokat. Ha a KFF ellenőrzés után KSZ is ellenjegyzi a szerződésmódosítást, akkor beáll az alábbi státusz:

134 134

135 Visszamenőleg rögzítendő utólagos szerződésmódosítás A szerződésmódosítás rögzítésének megkezdéséhez válasszuk ki a szerződésmódosítás legördülő mezőiből a megfelelő szerződést: A létrehozáshoz kattintsunk a Kiválasztás gombra. A rögzítés további menetéről itt tájékozódhat bővebben: Utólagos szerződésmódosítás ellenőrzés, mert az eljárás lefolytatása megegyezik az ott leírtakkal.

136 Visszamenőleg rögzítendő ex-ante szerződésmódosítás A szerződésmódosítás rögzítésének megkezdéséhez válasszuk ki a szerződésmódosítás legördülő mezőiből a megfelelő szerződést: A létrehozáshoz kattintsunk a Kiválasztás gombra. A rögzítés további menetéről itt tájékozódhat bővebben: Ex-ante szerződésmódosítás ellenőrzés, mert az eljárás lefolytatása megegyezik az ott leírtakkal. 5. Külső szakértők A funkció segítségével a közbeszerzés külső szakértők web felületen keresztül elvégezhetik a számukra kiosztott szakértői feladatokat: elérhetik az elvégzésükhöz szükséges dokumentumokat és egyéb információkat, valamint kitölthetik az EMIR jelentéseket és tanúsítványokat Külső szakértők kezelése A fejlesztés eredményeként megvalósult rendszerben megkülönböztetünk külső szakértő szervezeteket és külső szakértőket. A külső szakértő szervezet a szakértői feladat elvégzése kapcsán a megrendelővel (KSZ/KFF) jogviszonyt létesítő jogi vagy természetes személy, részére állítja ki KSZ/KFF a megrendelőt. A külső szakértő a szakértői feladatot ténylegesen végző természetes személy. Minden külső szakértő valamelyik külső szakértő szervezethez tartozik Külső szakértő szervezetek A külső szakértő szervezetek az EMIR-ben kerülnek rögzítésre. A Feladatkiosztó címmel a honlapon belépve nyílik lehetősége a szervezetnek a szakértő munkatársak rögzítésére, a beérkező feladatok elfogadására vagy visszautasítására, és az egyes feladatok szakértőkhöz rendelésére. Első belépésnél a titoktartási nyilatkozat elfogadása szükséges Külső szakértők A külső szakértő szervezet rögzítését követően a szervezet munkatársa a feladatkiosztó címmel A külső szakértői felület pontban leírtak szerint bejelentkezve a Külső szakértők menüpont alatt rögzítheti a szervezet szakértőit. Ugyanitt van lehetősége a már rögzített szakértők törlésére, felfüggesztésére, a felfüggesztés feloldására vagy adatainak módosítására is.

137 137 A feladattal éppen nem rendelkező szakértők törölhetőek vagy felfüggeszthetőek. A törlés hatására a web felületről véglegesen eltűnik a szakértő. A törölt (sztornózott) szakértő egyedi címével újra lehet rögzíteni. A törölt és a felfüggesztett szakértők számára nem érhető el a külső szakértői rendszer és nem osztható ki számukra feladat. A felfüggesztett szakértő szervezetek feladatkiosztója és szakértői számára a külső szakértői felület nem érhető el.

138 138 Külső szakértők adatai * kötelező mezők Név* * Telefonszám* Mobilszám* Megjegyzés Felfüggesztve Egyedi Az egyes mezők méret, megjelenés és ellenőrzés szempontjából megfelelnek az EMIR-ben megszokottaknak. Az Egyedi mezőkbe nem rögzíthető olyan érték, amely másik szakértőnél már szerepel. A szakértők az itt megadott címmel a honlapon regisztrálva majd belépve érik el a külső szakértői rendszert. A szakértők számára első belépéskor a titoktartási nyilatkozat elfogadása szükséges A külső szakértői feladatok kiosztása Egy konkrét szakértői feladat, azaz egy kitöltendő adatlap (EMIR űrlap, pl. nyilatkozat, jelentés, tanúsítvány, vélemény) az alábbi lépéseken keresztül jut el a szakértőhöz Hozzárendelés külső szakértő szervezethez A hozzárendelés során egy EMIR felhasználó szignálja ki a közbeszerzés / szerződésmódosítás ellenőrzési eljárást a külső szakértő szervezethez. Bármely adatlap hozzárendelése az eljárás folyamatától függetlenül megtehető, így pl. a KFF minőségellenőrzési jelentéssel egyidejűleg a minőségellenőrzési tanúsítvány hozzárendelése is elvégezhető. A hozzárendelés eredményeképpen a feladat megjelenik a hozzárendelt szakértő szervezet feladatkiosztójánál, aki automatikus értesítést kap a hozzárendelés tényéről, és nyilatkozhat a megbízás elfogadásáról vagy visszautasításáról, és az elfogadott feladatokat kioszthatja szakértőknek Elfogadás és külső szakértő hozzárendelése Egy adatlap szakértő szervezethez rendelésének eredményeképpen a feladat megjelenik a hozzárendelt szakértő szervezet feladatkiosztójánál, aki automatikus értesítést kap a hozzárendelés tényéről, és nyilatkozhat a megbízás elfogadásáról vagy visszautasításáról. Visszautasítás esetén a szakértő szervezet hozzárendelése megszűnik, értesítést kap az EMIR feladatkiosztó. A külső szakértő szervezet hozzárendelése újra elvégezhető. Miután a külső szakértő szervezet feladatkiosztója elfogadja a feladatot, hozzárendelheti azt egy szakértőhöz. A hozzárendelést a későbbiekben bármikor módosíthatja Átadás Az átadás során egy EMIR felhasználó a szakértői feladat tárgyát képező adatlapot kitöltésre továbbítja a külső szakértőnek. Ha az adatlap még nem létezik, értelemszerűen azt először létre kell hoznia. Az átadás csak az eljárásnak abban a fázisában történhet, amikor a KSZ/KFF felelős egyébként jogosult az adatlap módosítására, és a hozzárendelt szakértő szervezet feladatkiosztója már elfogadta a feladatot. A hozzárendelt külső szakértő (vagy ha még nincs, akkor a külső szakértő szervezet feladatkiosztója) értesítést kap a beérkezett feladatról.

139 A külső szakértői felület A külső szakértők számára a honlapjára történő bejelentkezést és a Közbeszerzés ikon választását követően látható Külső szakértő menüpont alatt érik el a számukra kialakított felületet Feladatkiosztó A feladatkiosztó itt egy listát talál az elfogadandó és kiosztandó feladatokkal. A kiosztott feladatok menüpont alatt látja a feladatkiosztó a már szakértőhöz rendelt feladatokat. A megbízás tárgyára kattintva lehetőség nyílik az előzmények megismerésére. Az adatok a Pályázati e- ügyintézés felületen már megszokott módon jelennek meg, vagyis a feladatkiosztó/szakértő is gyakorlatilag azt látja, amit a kedvezményezett (közbeszerzés adatlap, státuszok, eredmény/nyertes adatai, csatolt dokumentumok, stb.) Annyi különbséggel, hogy itt a kedvezményezett számára nem látható dokumentumok is megjelennek, illetve hogy itt csak az adatok megtekintésére van lehetőség, rögzítés és módosítás nem lehetséges. Megjelenik továbbá az Elfogadás, Visszautasítás és a Feladatkiosztás gombok, valamint egy legördülő listában a szakértők. A Szakértő szervezet (EMIR-ben rögzített) adatait is megtekintheti, azonban ennek módosítására nincs lehetősége.

140 Szakértő A szakértők belépés után egy listát látnak az aktuálisan náluk lévő feladatokkal. Egy feladatot kiválasztva lehetőség nyílik az előzmények megismerésére a feladatkiosztónál leírt módon. A Szakértői feladat panelen érhető el a kitöltendő űrlap, valamint a Mentés és a Benyújtás gombok. Amikor a KSZ/KFF adatrögzítő átadja a feladatot, a Külső szakértő panelen megjelenik a kitöltendő adatlap. Az adatlap elemei, az ellenőrzések és a kötelező mezők megfelelnek az EMIR adatlapon találhatóaknak.

141 141 A szakértő szükség esetén hiánypótlást is igényelhet, megadva a hiánypótlási felhívás szövegét. Ekkor a KSZ/KFF felelős értesítést kap a HP igényről. A módosítási lehetőség eközben a szakértőnél marad. A KSZ/KFF felelős az EMIR-ben látja, hogy az eljárásra hiánypótlást igényeltek, és rögzíti a HP felhívást. A HP szövege mezőben megjelenik a szakértő által megadott HP felhívás, de kiküldés előtt ez módosítható. A hiánypótlás beérkezésekor a KSZ/KFF felelős és a külső szakértő is értesítést kapnak. A beírt adatokat a szakértő a Mentés gombbal bármikor rögzítheti. A módosított adatok ekkor az EMIR-be átíródnak. Ha elkészült, a Benyújtás gombra kattintva megerősítést követően a feladat visszakerül a KSZ/KFF felelőshöz, aki erről értesítést kap. A KSZ/KFF felelős az EMIR-ben megtekinti a szakértő munkáját, és dönt, hogy elfogadja (a Külső szakértői munka elfogadása gombra kattintva), vagy újra átadja javításra. A hozzárendelés az elfogadással megszűnik. Az adatlapot lezárni csak a munka elfogadását (vagy a megbízás visszavonását) követően lehet. A munka elfogadásával vagy a megbízás visszavonásával a külső szakértőnek az adott megbízáshoz kapcsolódó hozzáférése automatikusan megszűnik.

Közbeszerzés modul. WEB Funkcióhasználati kézikönyv. 2.0 verzió

Közbeszerzés modul. WEB Funkcióhasználati kézikönyv. 2.0 verzió Közbeszerzés modul WEB Funkcióhasználati kézikönyv 2.0 verzió TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS... 4 KÖZBESZERZÉS MODUL... 5 1. ELÉRÉSI ÚTVONAL, BEJELENTKEZÉS, REGISZTRÁCIÓ... 5 1.1. PÁLYÁZATSZÁMMAL NEM RENDELKEZŐ

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ. Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról

EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ. Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról Belépő felület https://www.eper.hu/webeper/paly/palybelep.aspx Egyszerűsített regisztráció Célja, hogy a már korábban a rendszerbe bekerült szervezetek regisztrációját

Részletesebben

SEGÉDLET A PÁLYÁZATOK RÖGZÍTÉSÉHEZ A SEMMELWEIS EGYETEM PÁLYÁZATI NYILVÁNTARTÓ RENDSZERÉBEN

SEGÉDLET A PÁLYÁZATOK RÖGZÍTÉSÉHEZ A SEMMELWEIS EGYETEM PÁLYÁZATI NYILVÁNTARTÓ RENDSZERÉBEN SEGÉDLET A PÁLYÁZATOK RÖGZÍTÉSÉHEZ A SEMMELWEIS EGYETEM PÁLYÁZATI NYILVÁNTARTÓ RENDSZERÉBEN Minden jog fenntartva Semmelweis Egyetem - 2012 Tartalomjegyzék 1. Belépés a pályázati nyilvántartó rendszerbe...

Részletesebben

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv Védőnői jelentés összesítője modul eform Felhasználói kézikönyv 1. ÁNTSZ eform Védőnői jelentés modul... 3 1.1 Bejelentkezés... 3 1.2. Az eform alkalmazás használata... 4 1.2.1 Területi védőnői jogkörrel

Részletesebben

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához A pályázatokat a kategóriának megfelelő pályázati kiírásban és pályázati útmutatóban szereplő módon kell a www.masport.hu oldalon

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál felhasználói kézikönyv

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál felhasználói kézikönyv Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál felhasználói kézikönyv 2. Szervezet regisztrálása képzési referensek számára Fontos! A szervezet rögzítése a Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál rendszerben

Részletesebben

SEGÉDLET. Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák

SEGÉDLET. Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák SEGÉDLET Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Elszámolás számla rögzítés... 3 2. Számlaösszesítő esetében ki a szállító?... 4 3. Mi a teendő, ha a

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.1-11/1 XXI. századi közoktatás Technikai tudnivalók a jelentkezéshez Regisztráció A regisztráció az OFI honlapon elérhető A pályázók kizárólag elektronikusan úton jelentkezhetnek az innen elérhető

Részletesebben

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Útmutató Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Tartalomjegyzék I. Fontos tudnivalók... 3 II. Belépés a felületre... 3 III. E-ügyintézés... 4 1. Bizonylatkitöltés

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv MISKOLCI EGYETEM PÁLYÁZAT NYILVÁNTARTÁS Miskolc, 2011. április hó ME Számítóközpont V2.0 2011. április 11. Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 2. PÁLYÁZAT ÉLETÚT FOLYAMATA... 4 3. JOGOSULTSÁG... 7 4. FELHASZNÁLÓI

Részletesebben

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz 1. Jogszabályi háttér Az egységes elektronikus közműnyilvántartásról szóló 324/2013. (VIII. 29.) Korm. rendeletben foglaltak szerint: 4. (1) Az e-közmű üzemeltetéséért,

Részletesebben

Playlist.hu Kiadói kézikönyv

Playlist.hu Kiadói kézikönyv Playlist.hu Kiadói kézikönyv Verziószám: 1.1.4. Dátum: 2010. október 13. Tartalomjegyzék Verziótörténet... 3 1. Bevezető... 4 2. Rendszerkövetelmények... 4 3. Bejelentkezés... 4 4. Regisztráció... 5 5.

Részletesebben

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Bevezető Tisztelt engedélyes! Üdvözöljük Önt a Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár - Adatgyűjtő alrendszerének felhasználói

Részletesebben

FIR WEBMODUL ALKALMAZÁS DIÁKIGAZOLVÁNY IGÉNYLÉS

FIR WEBMODUL ALKALMAZÁS DIÁKIGAZOLVÁNY IGÉNYLÉS Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit kft. FIR WEBMODUL ALKALMAZÁS DIÁKIGAZOLVÁNY IGÉNYLÉS Felhasználói kézikönyv Dokumentum állapota: Tervezet Verzió: 0.1.0 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Bejelentkezés...

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

Elmib Önkormányzati hibabejelentő. Felhasználói kézikönyv v1.0

Elmib Önkormányzati hibabejelentő. Felhasználói kézikönyv v1.0 Elmib Önkormányzati hibabejelentő Felhasználói kézikönyv v1.0 Tartalom Az első belépés... 3 Regisztráció utáni első lépések... 4 Kezdő képernyő felépítése... 5 A hibabejelentő menü... 7 Új hiba bejelentése...

Részletesebben

Hogyan készítsünk e-adóbevallást? Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztályához benyújtható elektronikus iparűzési adóbevalláshoz

Hogyan készítsünk e-adóbevallást? Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztályához benyújtható elektronikus iparűzési adóbevalláshoz Hogyan készítsünk e-adóbevallást? Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztályához benyújtható elektronikus iparűzési adóbevalláshoz Kérjük válasszon az alábbi diasorozatok közül! A teljes e-bevallás

Részletesebben

On-line képzési program nyilvántartás

On-line képzési program nyilvántartás On-line képzési program nyilvántartás a Képző szervezetek funkciói 2016.01.15. 1 Tartalomjegyzék 1. Képző szervezet funkciói... 3 1.1 Program regisztráció... 3 1.1.1 Új képzési program regisztrációja...

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Educatio Társadalmi és Szolgáltató Nonprofit Kft. Delegált Admin felület Felhasználói kézikönyv 2012.06.27. Dokumentum állapota: Tervezet Verzió: 0.1.0 Tartalomjegyzék Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. Elérés...

Részletesebben

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán https://www.otpportalok.hu Készítette: Konyicsák Zoltán Tartalom 1 Néhány szó az OTP Portálok programról... 3 1.1 Az OTP Portálok bevezetésének célja... 3 2 Belépés az OTP Portálok oldalra... 4 2.1 A bejelentkezéshez

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

Felhasználói tájékoztató

Felhasználói tájékoztató Internetes adatlekérdező rendszer (E-adó) Felhasználói tájékoztató Tisztelt Felhasználó! Ezúton tájékoztatjuk, hogy Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Adóirodája kialakította az elektronikus

Részletesebben

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál 1. Regisztráció és belépés felhasználói kézikönyv 1. A Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál internetes elérhetősége: http://tvp.nki.gov.hu/ Támogatott

Részletesebben

Az Út a tudományhoz alprogram a https://utravalo.emet.gov.hu/ut_2013 címen érhető el.

Az Út a tudományhoz alprogram a https://utravalo.emet.gov.hu/ut_2013 címen érhető el. Ú T M U T A T Ó A Z Ú T A T U D O M Á N Y H O Z A L P R O G R A M E L L E N Ő R Z Ö T T A D A T R Ö G Z Í T É S I F E L Ü L E T É N E K K E Z E L É S É H E Z Az Út a tudományhoz alprogram a https://utravalo.emet.gov.hu/ut_2013

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Az eforte 5.0 e-időpont Modul használatához 1 T a r talomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 1.1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A KÉZIKÖNYVRŐL... 3 1.2. SZÜKSÉGES TECHNIKAI KÖRNYEZET A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ...

Részletesebben

Tagi nyilatkozat elektronikus aláírás folyamata MicroSigner alkalmazás használatával

Tagi nyilatkozat elektronikus aláírás folyamata MicroSigner alkalmazás használatával Tagi nyilatkozat elektronikus aláírás folyamata MicroSigner alkalmazás használatával A Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség 2016. december 1-jével bevezette a MicroSigner alkalmazás használatával történő

Részletesebben

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Tisztelt Partnerünk! Ezúton tájékoztatom, hogy a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (a továbbiakban: MNVH) szolgáltatásai (hírlevél, projektötlet

Részletesebben

Jelentkezési lap képző szervek részére

Jelentkezési lap képző szervek részére Jelentkezési lap képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegzék Belépés Jelentkezési lap felület Kézi kitöltés menete Alapadatok megadása Korábban megszerzett vezetői engedély adatai Személyes

Részletesebben

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete. Felhasználói kézikönyv

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete. Felhasználói kézikönyv Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék 1. Webes felület használata... 2 2. Regisztráció, belépés... 2 3. Jelszó módosítása... 4 4. Kilépés... 5

Részletesebben

Útmutató a Domus elektronikus pályázati rendszerben történő pályázáshoz. https://aat.mta.hu/aat

Útmutató a Domus elektronikus pályázati rendszerben történő pályázáshoz. https://aat.mta.hu/aat Útmutató a Domus elektronikus pályázati rendszerben történő pályázáshoz https://aat.mta.hu/aat 1 Belépés a pályázati rendszerbe Kattintson a Pályázatok menüponton belül a Domus gombra. Kérdéseikkel, észrevételeikkel

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató az adategyeztetési eljárás kezdeményezéséhez a (volt) biztosítottak részére, valamint a hivatalból indított ügyek esetében az elektronikus ügyintézésre való áttéréshez 2013. január

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4.

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Tartalom Tartalom... 2 1 Intézményvezetői jelentkeztető felület... 3 1.1 Regisztráció, belépés...

Részletesebben

Pénzügyi elszámolás benyújtása

Pénzügyi elszámolás benyújtása Felhasználói kézikönyv ESZA Nonprofit Kft. Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer ESZA Nonprofit Kft. Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Pénzügyi

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. BUDAPESTI NÉMET ISKOLA WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Nyelv Választás... 3 Regisztráció... 4 Bejelentkezés...

Részletesebben

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. szakembereknek számára. Tartalom

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. szakembereknek számára. Tartalom Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához szakembereknek számára Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 2. Főoldal... 2 3. Jelszó szerkesztése... 3 4. Akadálymentesített nézet... 4 5. Kijelentkezés...

Részletesebben

30 kreditpontot érő KRÉTA kurzushoz kapcsolódó folyamatok

30 kreditpontot érő KRÉTA kurzushoz kapcsolódó folyamatok 30 kreditpontot érő KRÉTA kurzushoz kapcsolódó folyamatok Ebben a dokumentumban lépésről lépésre leírjuk a "Felkészítés a köznevelési regisztrációs és tanulmányi alaprendszer (KRÉTA) pedagógusmoduljaihoz"

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében REGISZTRÁCIÓ A regisztrációs felület a bejelentkező ablak jobb alsó sarkában

Részletesebben

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról Az Informatikai Igazgatóság minden aktív egyetemi hallgató és munkaviszonnyal rendelkező egyetemi dolgozó részére úgynevezett proxy

Részletesebben

Felhasználói segédlet

Felhasználói segédlet Felhasználói segédlet Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett Civil Alapra, Kulturális Alapra, Ifjúságpolitikai Alapra és Sportfeladatokra pályázók részére 2015/04/09/ 1 Cél A pályázók

Részletesebben

Felhasználói segédlet

Felhasználói segédlet Felhasználói segédlet Debrecen Megyei Jogú Város civil szervezeti számára pályázatok Civil Alapból, Kulturális Alapból és Ifjúságpolitikai Alapból történő finanszírozásának online igényléséhez 2013/04/02/

Részletesebben

Szállítói útmutató: Felhasználói profil frissítése a MOL ebidding (elektronikus ajánlatkérési) rendszerben

Szállítói útmutató: Felhasználói profil frissítése a MOL ebidding (elektronikus ajánlatkérési) rendszerben Szállítói útmutató: Felhasználói profil frissítése a MOL ebidding (elektronikus ajánlatkérési) rendszerben Bejelentkezési oldalak a felhasználói profil frissítéséhez a MOL-csoport értesítőben található

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ Kifizetési kérelem 2015. február 24. Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Tartalomjegyzék 1. Firefox portable... 3 1. Belépés a felületre... 4 1.1 Meghatalmazás

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014.

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. 2. Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. évre vonatkozóan) Bejelentkezés az EPK rendszerébe: 1) Az Akadémiai Adattárban rögzített

Részletesebben

Beváltói Folyamat Felhasználói útmutató

Beváltói Folyamat Felhasználói útmutató Beváltói Folyamat Felhasználói útmutató Bevezető Az alábbiakban a beváltói folyamat és az ehhez szükséges Beváltói oldal funkcióinak bemutatása történik, ami a regisztrált kereskedők számára került létrehozásra.

Részletesebben

HC Csoport Ügyfélkapu

HC Csoport Ügyfélkapu HC Csoport Ügyfélkapu Felhasználói útmutató Készült: 2013. augusztus 28. Tartalomjegyzék Bevezető... 2 Bejelentkezés... 2 Jelszóváltás... 3 Főoldal... 3 Szűrések és rendezések... 5 Bejelentés... 6 Üzenet

Részletesebben

KIRA OKTATÁSI TANANYAG

KIRA OKTATÁSI TANANYAG EKOP-1.2.16-2012-2012-0001 KIRA OKTATÁSI TANANYAG 2014. október hó ADATSZOLGÁLTATÁS Magyar Államkincstár 1054 Budapest, Hold u. 4. www.allamkincstar.gov.hu 1 BIZTOSÍTOTTI BEJELENTÉS (T1041) ÁLTALÁNOS ALAPELVEK

Részletesebben

A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows 7 operációs rendszer és Internet Explorer 9 verziójú böngésző esetén

A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows 7 operációs rendszer és Internet Explorer 9 verziójú böngésző esetén A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows 7 operációs rendszer és Internet Explorer 9 verziójú böngésző esetén Tartalomjegyzék 1. Az Internet Explorer 9 megfelelősségének

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. TESTNEVELÉSI EGYETEM GYAKORLÓ SPORTISKOLAI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Regisztráció...

Részletesebben

Segédlet. Általános tudnivalók. Regisztráció

Segédlet. Általános tudnivalók. Regisztráció Az Erzsébet-program 2017/2018-ban felhasználható szociális üdülési pályázatainak benyújtási folyamata fogyatékossággal élők, nyugdíjasok és nagycsaládosok számára Általános tudnivalók Az Erzsébet-program

Részletesebben

EDInet Connector telepítési segédlet

EDInet Connector telepítési segédlet EDInet Connector telepítési segédlet A cégünk által küldött e-mail-ben található linkre kattintva, a következő weboldal jelenik meg a böngészőben: Az EdinetConnectorInstall szövegre klikkelve(a képen pirossal

Részletesebben

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ Kedves Látogató! Jelen tájékoztatóban összefoglaljuk a Tisztaszoftver Program keretén belül az arra jogosultak számára ingyenesen

Részletesebben

KÖSZ! Program 2014 Tájékoztató az ONLINE pályázatkezelő adatbázis (OPA) használatához

KÖSZ! Program 2014 Tájékoztató az ONLINE pályázatkezelő adatbázis (OPA) használatához KÖSZ! Program 2014 Tájékoztató az ONLINE pályázatkezelő adatbázis (OPA) használatához A KÖSZ! Program 2014-ben online módon lehet a pályázatokat benyújtani. Kérjük, olvassák el az alábbi tájékoztatót,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. omunáldata

Felhasználói kézikönyv. omunáldata Elhagyott Hulladék Nyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv omunáldata Tartalomjegyzék Illetékes Hatóságok Adatkapcsolati Alrendszer... 3 Bejelentkezés... 4 Elfelejtett jelszó... 4 Felhasználói Központ...

Részletesebben

Tanrend jelentő képző szervek részére

Tanrend jelentő képző szervek részére Tanrend jelentő képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegyzék Belépés Tanrend jelentő felület Új tanrend jelentő Névsor megadása Névsor megadása jelentkezési lap alapján Névsor nyomtatása

Részletesebben

Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára

Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára Felhasználói útmutató ver. 1.0 Budapest, 2017. január 04. 1 A Microsigner telepítő letöltése A telepítés megkezdéséhez

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Tájékoztató az elszámolások benyújtásához. Nyílászáró és kazán pályázatok elszámolása

Tájékoztató az elszámolások benyújtásához. Nyílászáró és kazán pályázatok elszámolása Tájékoztató az elszámolások benyújtásához Nyílászáró és kazán pályázatok elszámolása Tartalomjegyzék Általános... 3 Belépés az oldalra... 3 Nyílászáró pályázatok elszámolása... 5 Csatolandó fájlok... 7

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013 Tartalomjegyzék 1. Technikai információk... 2 2. Publikus felület... 2 2.1 Bejelentkezés... 2 2.2 Összesítés... 3 2.2.1 Statisztikai tábla megtekintése...

Részletesebben

Technikai segédlet az MTA-SYLFF elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére

Technikai segédlet az MTA-SYLFF elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére Technikai segédlet az MTA-SYLFF elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére Az MTA-SYLFF ösztöndíj pályázat benyújtása a https://palyazat.mta.hu/sasakawa_2015/ weboldalon mezők kitöltésével, illetve

Részletesebben

Kitöltési Útmutató az Elektronikus ügyintézés Regisztrált szolgáltató adatbejelentése űrlapcsomag kitöltéséhez

Kitöltési Útmutató az Elektronikus ügyintézés Regisztrált szolgáltató adatbejelentése űrlapcsomag kitöltéséhez Kitöltési Útmutató az Elektronikus ügyintézés Regisztrált szolgáltató adatbejelentése űrlapcsomag kitöltéséhez Tisztelt Ügyfelünk! A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) az elektronikus

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv. Tisztelt Ügyfelünk!

Felhasználói Kézikönyv. Tisztelt Ügyfelünk! Felhasználói Kézikönyv Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbi összefoglalóban igyekszünk bemutani a közvetlen közlemények közzétételének támogatására létrejött CK elektronikus kommunikációs felület használatának

Részletesebben

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben

A Perkapun keresztül a gazdálkodó szervezetek és a jogi képviselővel eljáró felek nyújthatják be beadványaikat. A szolgáltatást kizárólag

A Perkapun keresztül a gazdálkodó szervezetek és a jogi képviselővel eljáró felek nyújthatják be beadványaikat. A szolgáltatást kizárólag Tartalom 1. Bevezető...2 2. Online regisztrációs felület elérése...2 3. Perkapu nyitása...2 4. Ügykezelő(k) hozzáadása...5 5. Ügykezelői jelszó módosítása...6 6. Ügykezelő törlése...7 7. Főkapcsolattartói

Részletesebben

Regisztrációs segédlet A roma közösségekben dolgozó védőnők. munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében

Regisztrációs segédlet A roma közösségekben dolgozó védőnők. munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében Regisztrációs segédlet A roma közösségekben dolgozó védőnők munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében végzett informatikai eszközellátottság felméréséhez 1 1 1 TÁJÉKOZTATÓ az OTH

Részletesebben

Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft Székesfehérvár, Mártírok útja 9. E K O P - 1. A. 2 - A D A T Á L L O M Á N Y O K

Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft Székesfehérvár, Mártírok útja 9. E K O P - 1. A. 2 - A D A T Á L L O M Á N Y O K E K O P - 1. A. 2 - A D A T Á L L O M Á N Y O K K Ö Z P O N T O S Í T O T T Á T V É T E L É T, Á T A D Á S Á T K E Z E L Ő, T Á M O G A T Ó I N F O R M A T I K A I R E N D S Z E R F E J L E S Z T É S E

Részletesebben

Felhasználói útmutató a Társadalombiztosítási Egyéni számla rendszerhez

Felhasználói útmutató a Társadalombiztosítási Egyéni számla rendszerhez a Társadalombiztosítási Egyéni számla rendszerhez 1. Bevezetés 2 2. A társadalombiztosítási egyéni számla lekérdezésének előfeltételei... 2 3. A társadalombiztosítási egyéni számla rendszer indítása...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Központi Jogosultsági Rendszer Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet 2010. július 23. Verziószám: 1.0 Végleges Tartalomjegyzék 1 Bevezető... 1 2 A Központi Jogosultsági Rendszer

Részletesebben

EU LOGIN KÉZIKÖNYV. Tartalom

EU LOGIN KÉZIKÖNYV. Tartalom EU LOGIN KÉZIKÖNYV Az EU Login az Európai Bizottság megújult felhasználó-azonosítási rendszere, amely a korábbi ECAS rendszert váltja fel. Az EU Login lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen

Részletesebben

Conversific integráció Átlátható webelemzés ShopRenter tulajdonosoknak

Conversific integráció Átlátható webelemzés ShopRenter tulajdonosoknak Conversific integráció Átlátható webelemzés ShopRenter tulajdonosoknak Ki ne szeretne megalapozott üzleti döntéseket hozni? Tartalom Conversific összekötése ShopRenteres webáruházzal... 2 1. Conversific

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés súgó. Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései:

Elektronikus ügyintézés súgó. Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései: Elektronikus ügyintézés súgó Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései: 1. Elektronikus ügyintézés kezdeményezése: 1.1 Elektronikus ügyintézés menüpont-, azon belül az Elektronikus ügyintézés

Részletesebben

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál 1. Regisztráció és belépés felhasználói kézikönyv A Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál internetes elérhetősége: nke.hu/portal/login.seam https://tvp.uni-

Részletesebben

Elszámolási útmutató

Elszámolási útmutató Elszámolási útmutató Az elszámolási felülethez való hozzáféréshez kérjük, nyissa meg a Pályázati portálthttps://csaladihaz2016.nfsi.hu/ majd a Lakosságnak BELÉPÉS gombra kattintva, az ügyfélkapus azonosítást

Részletesebben

Hatodéves jelentkezés a Moduloban

Hatodéves jelentkezés a Moduloban Hatodéves jelentkezés a Moduloban Fogadónyilatkozat generálás PTE Klinikák és PTE háziorvos mentorok kivételével az összes választott gyakorlati helyről fogadónyilatkozatot kell beszerezni. Az aláírandó

Részletesebben

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - Android

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - Android Program megnevezése: Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Pályázat címe: HUSK JOBs portal Közös munkaerő-piaci információs rendszer A vezeto partner: Centrum pokročilých

Részletesebben

Elszámolási útmutató

Elszámolási útmutató Elszámolási útmutató Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az elszámolás benyújtása abban az esetben lehetséges, amennyiben már minden, a pályázat keretein belül, illetve önerőből vállalt korszerűsítés befejeződött

Részletesebben

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán https://www.otpportalok.hu Készítette: Konyicsák Zoltán Tartalom 1 Néhány szó az OTP Portálok programról... 3 1.1 Az OTP Portálok célja... 3 1.1.1 Munkáltatók részére... 3 1.1.2 Magánszemélyek részére...

Részletesebben

Tájékoztatás a Közbeszerzési Hatóság elektronikus rendszereinek főbb változásairól (Ajánlatkérők és megbízott képviselők számára)

Tájékoztatás a Közbeszerzési Hatóság elektronikus rendszereinek főbb változásairól (Ajánlatkérők és megbízott képviselők számára) Tájékoztatás a Közbeszerzési Hatóság elektronikus rendszereinek főbb változásairól (Ajánlatkérők és megbízott képviselők számára) Ezúton tájékoztatjuk a Közbeszerzési Hatóság által működtetett elektronikus

Részletesebben

KIRA OKTATÁSI TANANYAG

KIRA OKTATÁSI TANANYAG KIRA OKTATÁSI TANANYAG 2015. június hó ADATSZOLGÁLTATÁS Magyar Államkincstár 1054 Budapest, Hold u. 4. www.allamkincstar.gov.hu 1 BIZTOSÍTOTTI BEJELENTÉS (T1041) ÁLTALÁNOS ALAPELVEK A biztosítotti bejelentés

Részletesebben

Óranyilvántartás (NEPTUN)

Óranyilvántartás (NEPTUN) Óranyilvántartás (NEPTUN) 1. NEPTUN web felületén az óranyilvántartás elérése Az óranyilvántartás adminisztrálására az oktatónak lehetősége van az oktatói weben az Oktatás / Kurzusok menüponton. A beállított

Részletesebben

Felhasználói segédlet

Felhasználói segédlet Felhasználói segédlet Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett Civil Alapra, Kulturális Alapra, Ifjúsági Alapra és Sportfeladatokra pályázók részére 2016.03.30. 1 Cél A pályázók oly

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez ÚTMUTATÓ az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez Amennyiben Ön már rendelkezik az Akadémiai Adattárba szóló regisztrációval, a pályázat benyújtásához

Részletesebben

Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása

Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása Alapok, Munkahelyek nyitva tartás sorra kattintva megjelenik az alábbi ablak: A Lista fülön, jelöljük ki azt a munkahelyet, amelynek a nyitvatartási rendjén

Részletesebben

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Tartalom Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Bö ngé szö s Pérkapu haszna lata Bejelentkezés Jelentkezzen be az Ügyfélkapura felhasználói

Részletesebben

Gyakorlati tapasztalatok:

Gyakorlati tapasztalatok: Tisztelt Kedvezményezett! A Pályázati e-ügyintézés felületén található új funkciók segítségével internetes úton, on-line kitöltő program alkalmazásával teljesíthetők 2014. június 07-től a jelentéstételi,

Részletesebben

Hivatal részére küldött iratok elektronikus benyújtása - Segédlet SEGÉDLET HIVATAL RÉSZÉRE KÜLDÖTT IRATOK ELEKTRONIKUS BENYÚJTÁSA

Hivatal részére küldött iratok elektronikus benyújtása - Segédlet SEGÉDLET HIVATAL RÉSZÉRE KÜLDÖTT IRATOK ELEKTRONIKUS BENYÚJTÁSA SEGÉDLET HIVATAL RÉSZÉRE KÜLDÖTT IRATOK ELEKTRONIKUS BENYÚJTÁSA ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ VERZIÓ SZÁM : 1.0 2013. július 17. 1 Tartalom I. Fontos tudnivalók... 3 II. Portál használata... 4 III.

Részletesebben

ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás [Alcím]

ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás [Alcím] ponte.hu Kft. ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás Kapcsolattartó: Céginformációk: ponte.hu Kft. 1 ponte.hu Kft. 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. A pályázat weboldalra való feltöltésének menete, a pályázat felépítése

ÚTMUTATÓ. A pályázat weboldalra való feltöltésének menete, a pályázat felépítése MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA KUTATÓINTÉZETI FŐOSZTÁLY 1051 BUDAPEST, NÁDOR UTCA 7. 1245 BUDAPEST, PF. 1000 TELEFON: 4116 365, 4116 366 FAX: 4116 211 ÚTMUTATÓ A pályázat weboldalra való feltöltésének menete,

Részletesebben

Tanári felület Felhasználói útmutató

Tanári felület Felhasználói útmutató Tanári felület Felhasználói útmutató MAGYAR DIÁKSPORT SZÖVETSÉG, 2014 2. ábra: Település választó 1. ábra: Dátum választó 3. ábra: Cím típusának megadása: belföld 4. ábra: Cím típusának megadása: külföld

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv DPD Elektronikus regisztráció. Revision Szentesi János Szentesi János

Felhasználói kézikönyv DPD Elektronikus regisztráció. Revision Szentesi János Szentesi János Felhasználói kézikönyv DPD Elektronikus regisztráció Revision 2010.04.14 Szentesi János 2010.07.09 Szentesi János Tartalomjegyzék FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV... 1 DPD ELEKTRONIKUS REGISZTRÁCIÓ... 1 TISZTELT

Részletesebben

Űrlap kitöltés a MODULO-ban

Űrlap kitöltés a MODULO-ban 1. Kérelmek benyújtása A hallgató tanulmányaival kapcsolatosan számos témában nyújthat be kérelmet. A kérelmeket az adott ügyben illetékes és jogszabályban (TVSZ, HTJSZ, stb..) meghatározott hatáskörrel

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET A hiánypótlások benyújtására szolgáló elektronikus benyújtó felülethez Iskolatej program Verzió 1.0 Véglegesítés dátuma: 2015. július 9. Oldal: 1 / 10 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus

Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus 1 1. Bevezetés Az adatbekérő felület célja, hogy a Magyar Energia Hivatal (továbbiakban: Hivatal) a víziközműszolgáltatásról szóló

Részletesebben

Webes étkezés rendelés felhasználói kézikönyv

Webes étkezés rendelés felhasználói kézikönyv Webes étkezés rendelés felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék 1 Bejelentkezési képernyő... 2 1.1 Bejelentkezés menete... 2 1.2 Elfelejtett jelszó... 2 2 Főmenü... 3 3 Menüpontok... 3 3.1 Lemondás (pótrendelés)...

Részletesebben

Technikai segédlet a Domus elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére

Technikai segédlet a Domus elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére Technikai segédlet a Domus elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére A Domus magyarországi ösztöndíj pályázat benyújtása junior pályázók esetén a https://palyazat.mta.hu/domus_junior_2016_osz/,

Részletesebben