ÚTMUTATÓ ÉS PROGRAM a vendéglátó szakmenedzser szakos hallgatók SZAKMAI GYAKORLATÁHOZ 2011/2012. tanév II. félév

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÚTMUTATÓ ÉS PROGRAM a vendéglátó szakmenedzser szakos hallgatók SZAKMAI GYAKORLATÁHOZ 2011/2012. tanév II. félév"

Átírás

1 ÚTMUTATÓ ÉS PROGRAM a vendéglátó szakmenedzser szakos hallgatók SZAKMAI GYAKORLATÁHOZ 2011/2012. tanév II. félév Általános tudnivalók A Vendéglátó Szakmenedzser képzés tanterve a 4. félév során egybefüggően 360 órás Szakmai gyakorlat elvégzését írja elő. A Szakmai gyakorlatot azok a hallgatók gond nélkül kezdhetik el, akik a komplex modulfelkészítő (6 kredit) és a Szakmai gyakorlat (20 kredit) kivételével az elérhető 94 kreditponttal rendelkeznek. Azok a hallgatók, akiknek még vannak elmaradt tantárgyaik (vizsgáik), a 2012.január 30-február 3-ig tartó vizsgakurzus alatt pótolhatják azokat, amennyiben ez sikeres, szintén elmehetnek Szakmai gyakorlatra. A résztvevő hallgatók köre A gyakorlat kötelező jellegű. A gyakorlat jellege: vendéglátó /vállalati/ vállalkozási/reklám gyakorlat. A gyakorlat célja A szakmai gyakorlat célja az FSZ hallgatók főiskolai alapozó elméleti és gyakorlati képzése után a szakterületnek / elágazásnak megfelelő vállalat vagy vállalkozás napi feladatainak az ellátásával történő foglalkoztatás, illetve az elsajátítottak ismeretében az üzleti körülmények közötti munkavégzés feltételeinek biztosítása, az üzleti tevékenységhez kapcsolódó szakmai ismeretek és készségek elsajátítása, kompetenciák kialakítása, elmélyítése, továbbá felkészítés a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő gyakorlati ismeretek szerzése. A hallgatót az évi LXXVI. törvény a szakképzésről értelmében az összefüggő szakmai gyakorlat időtartamára díjazás illeti meg. A díjazás havi összege nem lehet kevesebb a Szakképzési törvényben meghatározott minimálbér 20%-ánál. A mindenkori minimálbér 20% -át meg nem haladó része adóterhet nem viselő járandóságnak minősül mind a hallgatónak mind a gyakorlati munkahelyet biztosító gazdálkodó szervezetnek adó- és járulékmentes, abban az esetben, ha a hallgató a gyakorlatát a gazdálkodó szervezet és a főiskola közötti együttműködési megállapodás keretében végzi. Amennyiben a minimálbér 20%-át meghaladó ösztöndíjat kap a hallgató, úgy a minimálbér 20%-a feletti részre mind a hallgatónak mind a gazdálkodó szervezetnek adó- és járulékfizetési kötelezettsége van. (11%-os SZEHO). A hallgató részére kötelező: Felelősségbiztosítást kötni (az 1993, évi LXXIX, törvény a közoktatásról értelmében a hallgató részére a gyakorlati képzést biztosító gazdálkodó szervezet köteles valamelyik biztosító társaságnál személyre szóló felelősségbiztosítást kötni. (A tanulói balesetbiztosítás nem elegendő!) Kedvezményes étkezést biztosítani (4/2002. (II.26) OM rendelet 3.. (1) bekezdése alapján a hallgató részére a gyakorlati képzési napokon egyszeri kedvezményes étkezést vagy étkezési költségeihez természetbeni hozzájárulást kell biztosítani. A hallgató számára a gyakorlati képzés ideje alatt gyakorlati képzést végző tisztálkodási eszközt (szappan, kéztisztító krém) szükség esetén munka- és védőruhát (minden olyan munkakörben, ahol a munkavállalóknak is köteles) biztosítani

2 Üzemorvosi ellátást biztosítani (foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás keretében) Amennyiben a gazdálkodó szervezet a hallgatókra fordított kötelezően előírt juttatásokat biztosítja, azok költségét a szakképzési hozzájárulási kötelezettség terhére elszámolhatja (2003. évi LXXXVI. törvény a szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló törvény melléklete tartalmazza a szakképzési hozzájárulás teljesítésénél elszámolható költségeket (kiadásokat), de csak abban az esetben, ha a Nemzeti Szakképzési Felnőttképzési Intézet Szakképzési Hozzájárulási Osztály felé bejelentkezési kötelezettségének eleget tesz. A bejelentkezéshez szükséges minden információ és adatlap megtalálható a web oldalon (a honlap jobb oldalán MPA/Ösztöndíj menüpont alatt az utolsó Szakképzési hozzájárulás / Bevallások / bejelenkezési/változásbejelentési nyomtatvány és kitöltési útmutató linkre kattintva). Az adatlap kitöltése kitöltési útmutató átnézése ajánlott! A felsőfokú iskolarendszerű szakképzés keretében tanuló hallgatókra a szakképzési törvény hatálya vonatkozik. Velük hallgatói szerződést köthet a gazdálkodó szervezet. A hallgatói szerződést és a gyakorlati képzést szervező gazdálkodó szervezetet az illetékes területi kamara (Zala megyében a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara,8900 Zalaegerszeg, Petőfi Sándor út 24.) tartja nyilván és ellenőrzi. Amennyiben a gyakorlati hely nem szerepel a Kamara jegyzékében, akkor a 3. sz. mellékletben lévő együttműködési megállapodást kell a képző intézménynek és a gyakorlati helynek megkötni. Kamarai kapcsolattartó: Fári Annamária, telefon elérhetőség: 92/ , fari.ancsa@zmkik.hu Hallgatói szerződés esetén a törvényes előírás (1993. évi LXXVI. Törvény a szakképzésről 44. ) szintén havonta a mindenkori minimálbér minimum 20%-a, de ez a jövedelem járulékalapot képező jövedelemnek minősül. A járulékfizetési kötelezettséget az általános szabályok szerint kell teljesíteni. (lásd tanulók, hallgatók díjazását terhelő közterhek táblázat) A havi minimálbér 50%-át meg nem haladó rész adóterhet nem viselő járandóságnak minősül. A hallgató munkáját a gyakorlat helyén a cégvezető által kijelölt gyakorlatvezető irányítja (munkájához tájékoztatót a 2. sz. melléklet nyújt), aki biztosítja a gyakornok megfelelő foglalkoztatását, értékeli az elvégzett munkát, rövid véleményt ad a hallgató tevékenységéről, kiállítva a gyakorlat teljesítésének igazolását (3. sz. melléklet). A gyakorlat helye A hallgatóink saját szervezésben töltik le kereskedelmi szakmai gyakorlatukat, amelyhez leendő munkahelyüktől befogadó nyilatkozatot kell hozniuk (lásd 1. sz. melléklet). Szakmai gyakorlati hely hiányában a Főiskola segítséget nyújt a szakmai gyakorlati hely biztosításához. A befogadó nyilatkozat leadásának határideje: január 15. A gyakorlat időtartama 9 hét, heti 5 munkanappal, napi 8 órával számolva összesen 360 óra. A gyakorlat a 3. féléves vizsgaidőszak befejezését követően kezdhető meg és legkésőbb április 10-ig kell teljesíteni.

3 Jogok és kötelességek tekintetében a gyakorlat idejére egyrészt a főiskolai szabályok, másrészt a munkahely előírásai az irányadók. A hallgatók napi munkarendje és munkabeosztása a gyakorlóhely rendjéhez igazodik. A gyakorlatokról kizárólag indokolt esetben, orvosi igazolással lehet hiányozni. Az igazolt hiányzások nem érhetik el a teljes gyakorlati idő 25%-át. Abban az esetben, ha a hiányzások ideje a maximumot meghaladja, a gyakorlatot pótolni kell. Tájékoztatásul a 2. sz. mellékletben foglaltuk össze a gyakorlatvezető feladatait. Kérjük Hallgatóinkat, hogy a gyakorlat megkezdése előtt ezt adják át a gyakorlatvezetőnek! A gyakorlat elfogadásának feltételei: 1. A gyakorlat megfelelő színvonalú teljesítését a gyakorlatvezetővel írásban, hitelesen kell igazoltatni. A gyakorlat értékelésének szempontjait a 3. sz. melléklet tartalmazza. 2. A gyakorlat során dolgozatot kell készíteni, a feladat az adott gyakorlati hely munkájának leírása, a tapasztaltak elemzése. A dolgozat terjedelme: minimum 10, maximum 12, számítógépen 12-es betűmérettel gépelt szövegoldal. Ábrák, táblázatok ezen felül értendők. A gyakorlat értékelését május 4-ig, a gyakorlati beszámoló dolgozatot május 10-ig kell leadni Gyarmatiné Flander Melindánál (Tanulmányi és Oktatásszervezési Hivatal). A 12 hét alatt végzett lelkiismeretes munka a gyakorlati 20 kredit megszerzésének a feltétele. Zalaegerszeg, november 30.

4 1. sz. melléklet BEFOGADÓ NYILATKOZAT Hozzájárulok ahhoz, hogy Név:... Képzés megnevezése:.... Tagozat:. Neptun kód:... a BGF Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg nappali tagozatos hallgatója az 2011/2012. tanév 9 hetes, 360 órás szakmai gyakorlatát cégünknél végezze. A gyakorlat időpontja:... A cég neve:... Cégvezető neve:... Pontos (cég) címe:... Telefonszám:...fax: A hallgató megbízott gyakorlatvezetője: Név:... Beosztás:... Munkahelyi cím:... Végzettség:... Telefon.... fax: Dátum: cég vezetője Megjegyzés: Kérjük a Befogadó nyilatkozatot legkésőbb január 15-ig visszaküldeni a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg 8900.Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a. címre, vagy leadni Gyarmatiné Flander Melindánál (Tanulmányi és Oktatásszervezési Hivatal).

5 2. sz. melléklet Tisztelt Gyakorlatvezető! Mindenekelőtt szeretnénk köszönetet mondani, hogy Ön részt vállal hallgatóink gyakorlati ismereteinek bővítésében. Munkája megkönnyítéséhez röviden összefoglaljuk a legfontosabb feladatokat. Kérjük, úgy irányítsa hallgatóink tevékenységét, hogy a kezdeti gyakorlatlanságuk ne idézzen elő konfliktusokat cége dolgozóival. Gondoskodjon arról, hogy a hallgatók valamennyi munkanapja hasznosan teljen, bővítse ismereteiket a vendéglátó munka minden fontos részletére vonatkozóan. A gyakorló helyen olyan forgatási tervet kell biztosítani a szakmai gyakorlaton lévő hallgatók számára, amely lehetővé teszi a vállalat/ vállalkozás főbb tevékenységi köreinek a megismerését. Lehetőség szerint a szakmai gyakorlaton olyan információkat, szakmai anyagokat kell hozzáférhetővé tenni az érdeklődő hallgatók számára, amely forrásmunkaként felhasználható a szakdolgozat készítéshez. Természetesen a rendelkezésre bocsátott adatok üzleti titkot képeznek, így igény szerint a dolgozat titkosítása kérhető. Adjon lehetőséget arra, hogy az egyes feladatokat a hallgatók önmaguk is tevékenyen elvégezzék. Reméljük, hogy a gyakorlati szakmai ismeretek megszerzésével hallgatóink kompetenciái, a munkaerő piacon elvárt tudásuk jelentős mértékben javulni fog, amely egyben hozzájárul az OKJ komplex szakmai záróvizsga sikeres teljesítéséhez. A hallgatókat minden munkaterületen a munkavégzés megkezdése előtt balesetvédelmi oktatásban kell részesíteni, amelyért a területi gyakorlati vezetők a felelősek. A gyakorlat végeztével kérjük, hogy röviden, írásban értékelje a hallgatók munkáját. Az értékelés szempontjai a következők (lásd részletesen a 4. sz. melléklet): szakmai érdeklődés hatékony, önálló munkavégzés szakmai felkészültség színvonala munkafegyelem, pontosság, megbízhatóság Az értékelést kérjük a gyakorlat befejezését követően legkésőbb május 04-ig megküldeni a következő címre: Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a. Köszönetünket fejezzük ki oktatómunkánk támogatásáért, a gyakorlati ismeretek színvonalának emeléséért. További kérdéseivel, esetleges problémáival kapcsolatban szíveskedjék Zsigmond Edit adjunktus, FSZ képzésvezetőhöz fordulni Telefon: zsigmond.edit@pszfz.bgf.hu

6 3. sz. melléklet Hallgatók gyakorlati szerződés MEGÁLLAPODÁS GYAKORLATI KÉPZÉS SZERVEZÉSÉRE IRÁNYULÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSRŐL Amely létrejött a mai napon a szakképzésről szóló évi LXXVI. törvény (továbbiakban: Szt.) alapján egyrészről a Név:... Székhely:... Adószám:... Bankszámlaszám:... Statisztikai számjel:... Cégjegyzékszám:... Képviselője:... Kapcsolattartó:... mint szakmai gyakorlati képzőhelyet biztosító, (továbbiakban: Foglalkoztató) másrészről a Név: Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a. Adószám: Bankszámlaszám: Statisztikai számjel: OM azonosító: FI82314 Képviselője: dr. Solt Katalin dékán (továbbiakban, mint BGF) között a felsőoktatásról szóló évi CXXXIX. törvény (továbbiakban: Ftv.) alapján az alulírott helyen, és napon az alábbi feltételek szerint: 1. A szakmai gyakorlat célja: A szakmai gyakorlat a képzés részeként szervezett olyan oktatási forma, amely a hallgatókat a tanulmányaik befejezése utáni feladatok ellátásához szükséges készségek, képességek és ismeretek megszerzésében segíti. A szakmai gyakorlat célja, hogy a résztvevők a felsőoktatási intézményben elsajátított elméleti tudást gyakorlati ismeretekkel egészítsék ki, és képesek legyenek a tantervben, tantárgyi programokban meghatározott ismeretek gyakorlati alkalmazására. Foglalkoztató ezen cél megvalósítására a felsőoktatási intézmény hallgatói számára gyakorlati képzést szervez. A szakmai gyakorlat célja tovább, hogy a BGF ezáltal Foglalkoztató szervezet szakember utánpótlását segítse. 2. Felek az alábbi létszámú és megoszlású a gazdaságtudományok képzési terület üzleti képzési ágán tanulmányokat folytató hallgató az alapszak képzési és kimeneti követelményei által előírt 9

7 hetes egybefüggő, egyedi munkahelyen szervezett szakmai gyakorlatának lebonyolítására szerződnek. Név Szak Tagozat Lakcím Elérhetőség (tel.) 3. A szakmai gyakorlat időtartama: Kezdete Befejezése Napok száma 4. A szakmai gyakorlat Foglalkoztató telephelyein zajlik Foglalkoztató szakembereinek irányításával. Helyszíne: Foglalkoztató kötelezettségei a szakmai gyakorlat megszervezésével kapcsolatban a. a hallgatók szakmai gyakorlatra történő fogadása, a szakmai gyakorlat végzéséhez a megfelelő gyakorlati munkahely biztosítása, a hallgatók tanulmányaiknak megfelelő szakterületen foglalkoztatása, a gyakorlatnak a képesítési és tantervi követelményeknek való megfeleléséről gondoskodás; b. a hallgatók szakmai gyakorlatának irányítása, felügyelete, véleményezése; c. a szakmai gyakorlat megszervezésével kapcsolatos adminisztratív feladatok ellátása; d. szakmai (külső) konzulens kijelölése, és nevének közlése Főiskolával; e. a hallgatók részére hetente legalább a mindenkori minimálbér havi 15 %-a időarányos részének megfelelő munkadíj fizetése, de nem köteles munkadíj fizetésére a foglalkoztató, ha a gyakorlat 6 héten belül megszakad; f. főiskolai konzultációk, és szakdolgozat készítés céljára hetenként 1 nap szabadidő biztosítása; g. a hallgatók balesetvédelmi és munkavédelmi képzésének biztosítása, az általa szervezett gyakorlati képzésen részt vevő hallgatók személy- és vagyonbiztonságára ügyelni; h. a hallgatók jelenlétének ellenőrzése, felügyeletük ellátásról gondoskodás; i. szükség esetén a hallgatók részére tisztálkodási eszközt, valamint ugyanolyan munkaruhát, külön jogszabály alapján előírt egyéni védőeszközt biztosítani, mint amilyen a hallgatóval azonos munkahelyen, illetve munkafeltételek között foglalkoztatott munkavállalót megilleti; j. a szakmai gyakorlat végén a hallgatók tevékenységét, beleértve az esetleges mulasztásokat is, írásban értékeli, amennyiben a szakmai gyakorlat ideje alatt a foglakoztatás valamely okból megszakad, úgy Foglalkoztató a hallgató által teljesített időt igazolja és a szakmai gyakorlat megszakításának okát írásban közli, erről egy példányt a hallgatónak átad és további egy példányt a Főiskola felelősének megküldi; k. a hallgató részéről tapasztalt mulasztást, szabálytalanságot jelzi Főiskolának. 6. Foglalkoztató által előzetesen felajánlott hallgatói létszámokat és a hozzávetőleges gyakorlati témákat, valamint a gyakorlatra besorolás utáni pontos létszámokat, a hallgatók adatait és a választott témákat tartalmazó listát a Felek képviselői írásban rögzítik. Ezen dokumentumok jelen szerződés mellékleteit képezik.

8 7. A Főiskola kötelezettségei a szakmai gyakorlat megszervezésével kapcsolatban az alábbiak: a. Foglalkoztatóval együttműködve a szakmai gyakorlatos hallgatók kiválasztása; b. a hallgatók tanulmányi módszertani irányítása; c. intézkedés a gyakorlat során felmerülő problémák megoldásában; d. szakmai (belső) konzulens kijelölése, és nevének közlése Foglalkoztatóval. 8. Jelen megállapodás keretében folyó gyakorlati képzés esetén a hallgatóknak az alábbi juttatások járnak kötelezően: a. a hallgatónak az Ftv 48. (3) bekezdése alapján közvetlenül fizetendő munkadíj; b. útiköltség-térítés a tanulmányok alatti vizsgára tömegközlekedési eszközzel történő utazáshoz, ha arra nem a hallgató állandó szakmai gyakorlati képzési helyén kerül sor; c. útiköltség-térítés, ha a hallgató gyakorlati képzését Foglalkoztató átmenetileg székhelyén, telephelyén kívüli munkahelyen szervezi meg; d. a szakmai gyakorlat tartamára a hallgatók részére Foglalkoztató biztosítja a kedvezményes üzemi étkeztetést, ha van nála ilyen; e. Foglalkoztató a szakmai gyakorlat idejére hallgatói felelősségbiztosítást köt. 9. A szakmai gyakorlaton részt vevő hallgatók kötelesek a Tanulmányi és Vizsgaszabályzatban, valamint a tantervben előírtak betartására és teljesítésére, így különösen a gyakorlaton való részvételre, az ott kapott feladatok elvégzésére. 10. Jelen szerződés megszűnik a. a felek közös megegyezésével; b. rendes, vagy rendkívüli felmondással; c. ha annak tárgya megszűnik; d. ha az annak megkötése alapjául szolgáló jogszabály hatályát veszti, vagy ilyen értelemben módosításra kerül. 11. A szerződés rendes felmondását bármely fél írásban kezdeményezheti, a felmondási idő három hónap. 12. Bármely fél a másik fél súlyos szerződésszegése esetén azonnali hatályú rendkívüli felmondással élhet. A rendkívüli felmondást írásban, megindokolva kell a másik féllel közölni. 13. A szerződés megszűnés esetén a felek kötelesek egymással írásban elszámolni. A jelen szerződést a felek elolvasták, értelmezték, és azt, mint akaratukkal mindenben megegyezőt írják alá. Zalaegerszeg, Budapesti Gazdasági Főiskola

9 GYAKORLATI IGAZOLÁS (egyéni teljesítmény értékelés a kötelező szakmai gyakorlatról) Gyakornok neve, Neptun kódja... A gyakorlati hely adatai: A cég / vállalat neve:. Pontos cím: Telefon:. Fax: A gyakorlatvezető adatai: Név:... Beosztása:..... Telefon: Fax: A gyakorlat időtartama: Kezdés időpontja:.. Befejezés időpontja:.. A gyakornok által teljesített összes óraszám: A gyakornok által elvégzett legfontosabb tevékenységek meghatározása (mely területeken foglalkoztatták a gyakornokot?).

10 I. Gyakornok értékelése: Értékelés szempontjai Megbízhatóság Hozzáállás Kiváló Jó Megfelelő Gyenge Nem fogadható el A munka minősége Alkalmazkodása a munkafeltételekhez Csoportmunkában való részvétel Önálló munkavégzés Üzleti műveletek megértésének képessége Összteljesítmény értéke II. Gyakorlat értékelése: 1. Melyek azok a legfontosabb tényezők, amelyekkel a gyakornok hozzájárult a vállalat (cég) munkájához? 2. Mivel járult hozzá a vállalat a gyakornok szakmai fejlődéséhez? 3. Általában hasznos volt-e a gyakorlat a vállalat részére? 4. Mely területen szükséges a fejlődés? 5. Egyéb észrevételek, megjegyzés: Zalaegerszeg, PH. aláírás (gépelve is)

8/b. számú melléklet Együttműködési megállapodás felsőfokú szakképzés keretében folytatott gyakorlati képzés szervezésére

8/b. számú melléklet Együttműködési megállapodás felsőfokú szakképzés keretében folytatott gyakorlati képzés szervezésére 8/b. számú melléklet Együttműködési megállapodás felsőfokú szakképzés keretében folytatott gyakorlati képzés szervezésére Együttműködési megállapodás felsőfokú szakképzés keretében folytatott gyakorlati

Részletesebben

8/a. számú melléklet Együttműködési megállapodás gyakorlatigényes alapképzési szak keretében folytatott gyakorlati képzés szervezésére

8/a. számú melléklet Együttműködési megállapodás gyakorlatigényes alapképzési szak keretében folytatott gyakorlati képzés szervezésére 8/a. számú melléklet Együttműködési megállapodás gyakorlatigényes alapképzési szak keretében folytatott gyakorlati képzés szervezésére Együttműködési megállapodás gyakorlatigényes alapképzési szak keretében

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására VII./1. sz. melléklet 1 EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására Amely létrejött egyrészről az Óbudai Egyetem (ÓE) Kar Székhely: 1034 Budapest, Bécsi út 96/b Adószám:

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 14 hetes szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 14 hetes szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 14 hetes szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására Amely létrejött egyrészről az Óbudai Egyetem (ÓE) Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Székhely: 1034

Részletesebben

8/c. számú melléklet Együttműködési keretmegállapodás gyakorlatigényes alapképzési szak keretében folytatott gyakorlati képzés szervezésére

8/c. számú melléklet Együttműködési keretmegállapodás gyakorlatigényes alapképzési szak keretében folytatott gyakorlati képzés szervezésére 8/c. számú melléklet Együttműködési keretmegállapodás gyakorlatigényes alapképzési szak keretében folytatott gyakorlati képzés szervezésére Együttműködési keretmegállapodás felsőoktatási szakképzés/alapképzés/mesterképzés

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (nem költségvetési szerv esetén)

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (nem költségvetési szerv esetén) amely létrejött, egyrészről a Szent István Egyetem EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (nem költségvetési szerv esetén) Székhely: 2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1.

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS gyakorlati képzési feladatok ellátására A jelen együttműködési megállapodást a felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 44. bekezdése alapján a... szervezet / intézmény

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (költségvetési szerv esetén)

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (költségvetési szerv esetén) amely létrejött, egyrészről a Szent István Egyetem EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (költségvetési szerv esetén) Székhely: 2100 Gödöllő, Páter Károly utca 1.

Részletesebben

Összefüggő szakmai gyakorlat

Összefüggő szakmai gyakorlat Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző 54 841 11 A Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző képzésben részt vevő nappali és esti tagozatos tanulók a 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendeletnek megfelelően

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS SZAKMAI GYAKORLAT MEGVALÓSÍTÁSÁRA

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS SZAKMAI GYAKORLAT MEGVALÓSÍTÁSÁRA EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS SZAKMAI GYAKORLAT MEGVALÓSÍTÁSÁRA amelyet létrejött egyrészről a Károli Gáspár Református Egyetem (1091 Budapest, Kálvin tér 9.; Adószáma: 18060676-2-43; OM azonosító: FI 44189;

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (költségvetési szerv esetén)

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (költségvetési szerv esetén) amely létrejött, egyrészről a Szent István Egyetem EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (költségvetési szerv esetén) Székhely: 2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1. Elérhetőség

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS SZAKMAI GYAKORLAT MEGVALÓSÍTÁSÁRA

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS SZAKMAI GYAKORLAT MEGVALÓSÍTÁSÁRA EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS SZAKMAI GYAKORLAT MEGVALÓSÍTÁSÁRA amely létrejött egyrészről Név: Szegedi Tudományegyetem Székhely: 6720 Szeged, Dugonics tér 13. Képviselő: Dr. Rovó László rektor, Dr. Fendler

Részletesebben

ÚTMUTATÓ ÉS PROGRAM AZ FOSZK KM KÉPZÉS HALLGATÓINAK SZAKMAI GYAKORLATÁHOZ 2014/2015. tanév

ÚTMUTATÓ ÉS PROGRAM AZ FOSZK KM KÉPZÉS HALLGATÓINAK SZAKMAI GYAKORLATÁHOZ 2014/2015. tanév ÚTMUTATÓ ÉS PROGRAM AZ FOSZK KM KÉPZÉS HALLGATÓINAK SZAKMAI GYAKORLATÁHOZ 2014/2015. tanév Általános tudnivalók A FOSZK Kereskedelem és marketing képzés tanterve a 4. félév befejezéseként nappali képzésen

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS ISKOLASZÖVETKEZET ÉS A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM KÖZÖTT Budapest 2019. Együttműködési megállapodás amely létrejött egyrészről: Budapesti Gazdasági Egyetem a továbbiakban:

Részletesebben

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki!

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának ISZIIR nyilvántartási szám:... Tanuló ISZIIR azonosítója:. Kamara tölti ki! Iktatószám:...

Részletesebben

GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT SZAK SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI

GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT SZAK SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT SZAK SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI A Gazdálkodási és menedzsment szakon (nappali és levelező tagozaton) 600 óra szakmai gyakorlat teljesítése kötelező. A szakmai gyakorlat

Részletesebben

Összefüggő szakmai gyakorlat

Összefüggő szakmai gyakorlat IDEGENNYELVŰ IPARI ÉS KERESKEDELMI ÜGYINTÉZŐ 54 347 01 Az Idegennyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző képzésben részt vevő esti tagozatos tanulók a 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendeletnek megfelelően az

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:... Iktatószám:... Iktatás időpontja:...

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A DEBRECENI EGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR IGAZSÁGÜGYI IGAZGATÁSI SZAKOS HALLGATÓK KÖTELEZŐ SZAKMAI GYAKORLATÁNAK TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL

ÚTMUTATÓ A DEBRECENI EGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR IGAZSÁGÜGYI IGAZGATÁSI SZAKOS HALLGATÓK KÖTELEZŐ SZAKMAI GYAKORLATÁNAK TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL ÚTMUTATÓ A DEBRECENI EGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR IGAZSÁGÜGYI IGAZGATÁSI SZAKOS HALLGATÓK KÖTELEZŐ SZAKMAI GYAKORLATÁNAK TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL 1. (1) A szakmai gyakorlat célja, hogy az igazságügyi

Részletesebben

A szakmai gyakorlat rendje a Nemzetközi gazdálkodás szak, levelező és távoktatás tagozat hallgatói részére

A szakmai gyakorlat rendje a Nemzetközi gazdálkodás szak, levelező és távoktatás tagozat hallgatói részére A szakmai gyakorlat rendje a Nemzetközi gazdálkodás szak, levelező és távoktatás tagozat hallgatói részére A Nemzetközi gazdálkodás szak képzéséhez előírt szakmai gyakorlatok rendjét a Főiskola Kreditrendszerű

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 szakképzési centrummal kötött megállapodás esetén 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási

Részletesebben

1/5. Szervezet. Iktatás időpontja:...

1/5. Szervezet. Iktatás időpontja:... Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:... Iktatószám:... Iktatás időpontja:...

Részletesebben

SZ. SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR KARI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER KIEGÉSZÍTŐ SZABÁLYZATA A SZAKMAI GYAKORLATRA

SZ. SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR KARI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER KIEGÉSZÍTŐ SZABÁLYZATA A SZAKMAI GYAKORLATRA 1.3.5.2. SZ. SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR KARI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER KIEGÉSZÍTŐ SZABÁLYZATA A SZAKMAI GYAKORLATRA VONATKOZÓAN 2018 1.3.5.2. sz. Egyetemi szabályzat A MISKOLCI

Részletesebben

Tisztelt Hallgatónk! Kereskedelem és Marketing gyakorlat célja Szakmai gyakorlat teljesítés 1., 2., 3., pont alapján májusi 2018.

Tisztelt Hallgatónk! Kereskedelem és Marketing gyakorlat célja Szakmai gyakorlat teljesítés 1., 2., 3., pont alapján májusi 2018. Tisztelt Hallgatónk! A Kereskedelem és Marketing alapszakon a távoktatáson nappali tagozattal egyenértékű diploma kiadására kerül sor. A nappali tagozaton a tantervbe beépített egy féléves szakmai gyakorlat.

Részletesebben

A SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI

A SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI A SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI FELSŐFOKÚ RENDSZERGAZDA MÉRNÖKINFORMATIKUS-ASSZISZTENS FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSI SZAK Az akkreditált tanterv alapján a szakmai gyakorlat kredit- és időtartama: 30 kredit,

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS DUÁLIS KÉPZÉSI GYAKORLAT BIZTOSÍTÁSÁRA egyrészről: másrészről: a/az. Egyetem... Kar... (cím) Adószám:. Statisztikai számjel:.. Törzskönyvi nyilvántartási szám: AHT egyedi azonosítószám:

Részletesebben

Partnerszervezeti tájékoztató sikereres felvételi esetére

Partnerszervezeti tájékoztató sikereres felvételi esetére Partnerszervezeti tájékoztató sikereres felvételi esetére A kiválasztott hallgatókkal a partnerszervezeteknek a 230/2012.(VIII.28.) Korm. rendelet 5. fejezet 17., és a 18. -a alapján hallgatói munkaszerződést

Részletesebben

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki!

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:... Tanuló ISZIIR azonosítója:. Iktatószám:...

Részletesebben

Útmutató. a 7. félévi. szakmai gyakorlathoz

Útmutató. a 7. félévi. szakmai gyakorlathoz Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar Tessedik Campus Szarvas Útmutató a 7. félévi szakmai gyakorlathoz Szarvas 2015. 2 1. Általános tudnivalók (1) A nemzeti felsőoktatásról szóló

Részletesebben

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki!

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának ISZIIR nyilvántartási szám:... ISZIIR azonosítója:. Kamara tölti ki! Iktatószám:...

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS DUÁLIS KÉPZÉS GYAKORLATI BIZTOSÍTÁSÁRA egyrészről: másrészről: az Óbudai Egyetem 1034 Budapest, Bécsi út 96/b. Adószám: 15773063-2-41 Bankszámlaszám:. Statisztikai számjel:

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS tanuló gyakorlati képzésére

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS tanuló gyakorlati képzésére Aláírást követő 5 munkanapon belül megküldendő a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara területileg illetékes szervezetének! EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS tanuló gyakorlati képzésére amely létrejött egyrészről a

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 eredeti példányban eredeti aláírással és bélyegzővel ellátva megküldendő a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:...

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:... Iktatószám:... Iktatás időpontja:...

Részletesebben

FEJLESZTÉSI MEGÁLLAPODÁS

FEJLESZTÉSI MEGÁLLAPODÁS FEJLESZTÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött a Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola Székhely/postacím: 1082 Budapest, Üllői út 76. adószám: 15493857-1-42 statisztikai

Részletesebben

SZAKMAI GYAKORLAT Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök felsőoktatási szakképzés

SZAKMAI GYAKORLAT Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök felsőoktatási szakképzés SZAKMAI GYAKORLAT Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök felsőoktatási szakképzés 2. Szakmai gyakorlati szabályzat Jelen szabályokat a tanulmányaikat 2013. szeptemberétől felsőoktatási szakképzésben

Részletesebben

Tisztelt duális partnerszervezeti kapcsolattartók!

Tisztelt duális partnerszervezeti kapcsolattartók! Tisztelt duális partnerszervezeti kapcsolattartók! Amennyiben egy adott szervezet (alapítvány, egyéb költségvetési szerv, egészségügyi intézmény, egyéni vállalkozó, egyházi jogi személy, gazdálkodó szervezet,

Részletesebben

Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 szakképzési centrummal kötött megállapodás esetén 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási

Részletesebben

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki!

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:... Tanuló ISZIIR azonosítója:. Iktatószám:...

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:... Iktatószám:... Iktatás időpontja:...

Részletesebben

Összefüggő szakmai gyakorlat

Összefüggő szakmai gyakorlat Turisztikai szervező, értékesítő 54 812 03 A Turisztikai szervező, értékesítő képzésben részt vevő nappali tagozatos tanulók a 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendeletnek megfelelően az első szakképzési évfolyamot

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS ÖSSZEFÜGGŐ SZAKMAI GYAKORLATRA

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS ÖSSZEFÜGGŐ SZAKMAI GYAKORLATRA Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:... Iktatószám:... Iktatás időpontja:...

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS mezőgazdasági technikus diák 160 órás összefüggő szakmai (nyári) gyakorlati képzésére

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS mezőgazdasági technikus diák 160 órás összefüggő szakmai (nyári) gyakorlati képzésére EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS mezőgazdasági technikus diák 160 órás összefüggő szakmai (nyári) gyakorlati képzésére amely létrejött egyrészről a gyakorlati képzést folytató szervezet Iktatószám:.. Székhelye:

Részletesebben

NÉV: NEPTUNKÓD: CÉGNÉV: SZÉKHELY CÉGJEGYZÉKSZÁM: ADÓSZÁM: STATISZTIKAI SZÁMJEL: ELÉRHETŐSÉG: KÉPVISELŐ: SZAKMAI FELELŐS:

NÉV: NEPTUNKÓD: CÉGNÉV: SZÉKHELY CÉGJEGYZÉKSZÁM: ADÓSZÁM: STATISZTIKAI SZÁMJEL: ELÉRHETŐSÉG: KÉPVISELŐ: SZAKMAI FELELŐS: MISKOLCI EGYETEM Gazdaságtudományi Kar FOGADÓ NYILATKOZAT SZAKMAI GYAKORLATRA JELENTKEZÉS Felsőoktatási szakképzés LEADÁSI HATÁRIDŐ: 2016. november 30. LEADÁS HELYE: DÉKÁNI HIVATAL 1. sz. melléklet HALLGATÓRA

Részletesebben

SZÁNDÉKNYILATKOZAT ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁS SZAKMAI GYAKORLATHOZ

SZÁNDÉKNYILATKOZAT ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁS SZAKMAI GYAKORLATHOZ SZÁNDÉKNYILATKOZAT ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁS SZAKMAI GYAKORLATHOZ A fogadó vállalat/intézmény Neve: Pannon Famulus Kft. Címe: 9022 Győr, Liszt Ferenc utca 42. Telefonszáma: 96/547-720 Kapcsolattartó neve, beosztása:

Részletesebben

38. függelék Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Rend Kiegészítése

38. függelék Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Rend Kiegészítése Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 38. függelék Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Rend Kiegészítése 10. sz. melléklete A SZAKMAI GYAKORLATOK

Részletesebben

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki!

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:... Tanuló ISZIIR azonosítója:. Iktatószám:...

Részletesebben

tanév rendje

tanév rendje 2017-2018. tanév rendje A tanulók gyakorlati napjai: páros héten: csütörtök-péntek, képzési idő 7-7 óra páratlan héten: péntek, képzési idő 8 óra Az alább megnevezett időpontokban lévő események, szünetek,

Részletesebben

Partnerszervezeti tájékoztató sikeres felvételi esetére

Partnerszervezeti tájékoztató sikeres felvételi esetére Partnerszervezeti tájékoztató sikeres felvételi esetére A kiválasztott hallgatókkal a partnerszervezeteknek a 230/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 5. fejezetének 17. és 18. -a alapján hallgatói munkaszerződést

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:... Iktatószám:... Iktatás időpontja:...

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 szakképzési centrummal kötött megállapodás esetén 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 szakképzési centrummal kötött megállapodás esetén 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási

Részletesebben

GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT SZAK SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI

GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT SZAK SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT SZAK SZAKMAI GYAKORLAT KÖVETELMÉNYEI A Gazdálkodási és menedzsment szakon (nappali és levelező tagozaton) egy félév összefüggő szakmai gyakorlat kötelező. A szakmai gyakorlat

Részletesebben

Tisztelt Hallgatónk! A szakmai gyakorlattal kapcsolatos leadandó dokumentumok

Tisztelt Hallgatónk! A szakmai gyakorlattal kapcsolatos leadandó dokumentumok Tisztelt Hallgatónk! A szakmai gyakorlattal kapcsolatos leadandó dokumentumok Összefüggő külső szakmai gyakorlat 2. (7 nap óvoda, 3 nap általános iskola alsó tagozat) Gyakorlat időtartama: 2015. augusztus

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS EGYÜTTMŰKDÉSI MEGÁL LAPODÁS amely létrejött a gyakorlati képzést szervező szakképző iskola (a továbbiakban: Iskola) és a gyakorlati képzést folytató szervezet (a továbbiakban: Szervezet) között (az Iskola

Részletesebben

Apor Vilmos Katolikus Főiskola

Apor Vilmos Katolikus Főiskola Tisztelt Hallgatónk! A szakmai gyakorlattal kapcsolatos leadandó dokumentumok Összefüggő szakmai gyakorlat (Egyéni komplex külső iskolai gyakorlat) Gyakorlat időtartama: 4 hét Leadás Leadás Leadás Megjegyzés

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Ikt. szám: EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Amely létrejött egyrészről a Fővárosi Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Székhely: 1081 Budapest, Alföldi utca 9-13. Intézmény statisztikai

Részletesebben

Tisztelt Hallgatónk! A szakmai gyakorlattal kapcsolatos leadandó dokumentumok

Tisztelt Hallgatónk! A szakmai gyakorlattal kapcsolatos leadandó dokumentumok Tisztelt Hallgatónk! A szakmai gyakorlattal kapcsolatos leadandó dokumentumok Összefüggő külső szakmai gyakorlat 4. Gyakorlat időtartama: 2015. augusztus 31-től szeptember 11-ig Leadandó dokumentum Leadás

Részletesebben

Apor Vilmos Katolikus Főiskola

Apor Vilmos Katolikus Főiskola 2600 Vác, Konstantin tér 1-5. 27/511-150 Fax: 27/511-141 Honlap: Tisztelt Hallgatónk! A szakmai gyakorlattal kapcsolatos leadandó dokumentumok Egyéni iskolai gyakorlat 1. Leadandó dokumentum Fogadó nyilatkozat

Részletesebben

Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend

Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 38. függelék Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Rend Kiegészítése 10. sz. melléklete A SZAKMAI GYAKORLATOK

Részletesebben

ÉVES BEVALLÁS. bevallási időszak (év, hó, naptól) (év, hó, napig) 2003... 2003...

ÉVES BEVALLÁS. bevallási időszak (év, hó, naptól) (év, hó, napig) 2003... 2003... ÉVES BEVALLÁS Az 31/2001. (IX.14.) OM rendelet szerint a Fejlesztési és Képzési Alaprészhez bejelentkezett gyakorlati képzést szervezők részére a szakképzési hozzájárulási kötelezettség teljesítéséről

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 szakképzési centrummal kötött együttműködési megállapodás esetén 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:... Iktatószám:... Iktatás időpontja:...

Részletesebben

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki!

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:... Tanuló ISZIIR azonosítója:. Iktatószám:...

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A DEBRECENI EGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR IGAZSÁGÜGYI IGAZGATÁSI SZAKOS HALLGATÓK KÖTELEZŐ SZAKMAI GYAKORLATÁNAK TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL

ÚTMUTATÓ A DEBRECENI EGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR IGAZSÁGÜGYI IGAZGATÁSI SZAKOS HALLGATÓK KÖTELEZŐ SZAKMAI GYAKORLATÁNAK TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL ÚTMUTATÓ A DEBRECENI EGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR IGAZSÁGÜGYI IGAZGATÁSI SZAKOS HALLGATÓK KÖTELEZŐ SZAKMAI GYAKORLATÁNAK TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL 1. (1) A szakmai gyakorlat célja, hogy az igazságügyi

Részletesebben

Apor Vilmos Katolikus Főiskola 2600 Vác, Konstantin tér 1-5. 27/511-150 Fax: 27/511-141 Honlap: www.avkf.hu www.avkf.hu

Apor Vilmos Katolikus Főiskola 2600 Vác, Konstantin tér 1-5. 27/511-150 Fax: 27/511-141 Honlap: www.avkf.hu www.avkf.hu 2600 Vác, Konstantin tér 1-5. 27/511-150 Fax: 27/511-141 Honlap: Felkérő levél Hivatalosan igazoljuk, hogy.. az Apor Vilmos Katolikus Főiskola IV. évfolyamos szociálpedagógia szakos levelező tagozatos

Részletesebben

FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS

FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS Amely létrejött egyrészről az Nyugat-magyarországi Egyetem.Kar Cím:. Pf. Felnőttképzési nyilvántartási szám: 08-0124-05, OM azonosítója: FI 21120 Képviseli: Prof. Dr. Faragó Sándor

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 szakképzési centrummal kötött együttműködési megállapodás esetén 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti

Részletesebben

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki!

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:... Tanuló ISZIIR azonosítója:. Iktatószám:...

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA

BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA A Mechatronika szak hallgatói részére TÁJÉKOZTATÓ A 2009. ÉVI SZAKIRÁNYÚ SZAKMAI GYAKORLATRÓL A hallgatók tanulmányaik során szakmai gyakorlatot kötelesek elvégezni. A gyakorlatot olyan munkával kell eltölteni,

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁL LAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 szakképzési centrummal kötött megállapodás esetén 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási

Részletesebben

Apor Vilmos Katolikus Főiskola

Apor Vilmos Katolikus Főiskola 2600 Vác, Konstantin tér 1-5. 27/511-150 Fax: 27/511-141 Honlap: Leadandó dokumentum Tisztelt Hallgatónk! A szakmai gyakorlattal kapcsolatos leadandó dokumentumok Óvodai gyakorlat 2. Gyakorlat időtartama:

Részletesebben

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki!

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának ISZIIR nyilvántartási szám: Tanuló ISZIIR azonosítója: Kamara tölti ki! Iktatószám:

Részletesebben

SZAKMAI GYAKORLAT Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök felsőoktatási szakképzés

SZAKMAI GYAKORLAT Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök felsőoktatási szakképzés SZAKMAI GYAKORLAT Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök felsőoktatási szakképzés 2. Szakmai gyakorlati szabályzat Jelen szabályokat a tanulmányaikat 2013. szeptemberétől felsőoktatási szakképzésben

Részletesebben

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki!

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának ISZIIR nyilvántartási szám:... Tanuló ISZIIR azonosítója:. Kamara tölti ki! Iktatószám:...

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A VENDÉGLÁTÓ SZAKMENEDZSER SZAK II. ÉVES HALLGATÓINAK SZAKMAI GYAKORLATÁHOZ 2009/2010. TANÉV

TÁJÉKOZTATÓ A VENDÉGLÁTÓ SZAKMENEDZSER SZAK II. ÉVES HALLGATÓINAK SZAKMAI GYAKORLATÁHOZ 2009/2010. TANÉV NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM APÁCZAI CSERE JÁNOS KAR TURIZMUS INTÉZET 602, Fax: 96/503-651 9022 Győr, Liszt Ferenc utca 42. Vendéglátó Tanszék irányítója Központ: 96/516-730 Régaiszné Vajda Katalin Postacím:

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:... Iktatószám:... Iktatás időpontja:... Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 eredeti példányban szakképzési centrummal kötött megállapodás esetén 4 eredeti

Részletesebben

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki!

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának ISZIIR nyilvántartási szám:... Tanuló ISZIIR azonosítója:. Kamara tölti ki! Iktatószám:...

Részletesebben

TANULÓSZERZŐDÉS. Képzési idő az OKJ szerint: A szervezetnél folyó gyakorlati képzés

TANULÓSZERZŐDÉS. Képzési idő az OKJ szerint: A szervezetnél folyó gyakorlati képzés TANULÓSZERZŐDÉS Iktatószám: amely létrejött a gyakorlati képzést szervező szervezet és a gyakorlati képzésben résztvevő tanuló között az alábbi szakképesítés gyakorlati képzésére Szakképesítés megnevezése:

Részletesebben

Apor Vilmos Katolikus Főiskola

Apor Vilmos Katolikus Főiskola 2600 Vác, Konstantin tér 1-5. 27/511-150 Fax: 27/511-141 Honlap: Felkérő levél Hivatalosan igazoljuk, hogy.. az Apor Vilmos Katolikus Főiskola II. évfolyamos szociálpedagógia szakos nappali tagozatos hallgatója.

Részletesebben

bíróság, ügyészség, ügyvédi iroda közigazgatás (államigazgatás és önkormányzat) ÖSSZESEN

bíróság, ügyészség, ügyvédi iroda közigazgatás (államigazgatás és önkormányzat) ÖSSZESEN ÚTMUTATÓ JOGI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSBEN RÉSZTVEVŐ HALLGATÓK KÖTELEZŐ SZAKMAI GYAKORLATÁNAK TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL 1. A szakmai gyakorlat célja (1) A szakmai gyakorlat célja, hogy a jogi asszisztensi felsőoktatási

Részletesebben

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki!

Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:... Tanuló ISZIIR azonosítója:. Iktatószám:...

Részletesebben

Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar KARI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER KIEGÉSZÍTŐ SZABÁLYZATA A SZAKMAI GYAKORLATRA VONATKOZÓAN 2009.

Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar KARI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER KIEGÉSZÍTŐ SZABÁLYZATA A SZAKMAI GYAKORLATRA VONATKOZÓAN 2009. Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar KARI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER KIEGÉSZÍTŐ SZABÁLYZATA A SZAKMAI GYAKORLATRA VONATKOZÓAN 2009. TARTALOMJEGYZÉK 1. SZAKMAI GYAKORLAT CÉLJA ÉS SZABÁLYAI 3. 2. SZAKMAI

Részletesebben

F E J L E S Z T É S I M E G Á L L A P O D Á S

F E J L E S Z T É S I M E G Á L L A P O D Á S F E J L E S Z T É S I M E G Á L L A P O D Á S SZAKKÉPZÉSI HOZZÁJÁRULÁSRÓL ÉS A KÉPZÉS FEJLESZTÉSÉNEK TÁMOGATÁSÁRÓL (a SOPRONTISZK Szakképzés-szervezési Nonprofit Kiemelkedően Közhasznú Kft. és a szakképzési

Részletesebben

Tisztelt Hallgatónk! A szakmai gyakorlattal kapcsolatos leadandó dokumentumok

Tisztelt Hallgatónk! A szakmai gyakorlattal kapcsolatos leadandó dokumentumok Tisztelt Hallgatónk! A szakmai gyakorlattal kapcsolatos leadandó dokumentumok Óvodai gyakorlat 5. (5 nap óvoda, 3 nap bölcsőde, 2 nap iskola) Gyakorlat időtartama: 2016. szeptember 12-től november 12-ig

Részletesebben

T A N U L Ó S Z E R Z Ő D É S

T A N U L Ó S Z E R Z Ő D É S Aláírást követő 5 munkanapon belül 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának ISZIIR nyilvántartási szám:... Tanuló ISZIIR azonosítója:. Kamara tölti ki! Iktatószám:...

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 szakképzési centrummal kötött együttműködési megállapodás esetén 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:... Iktatószám:... Iktatás időpontja:...

Részletesebben

GINOP GYAKORNOKI PROGRAM PÁLYAKEZDŐK TÁMOGATÁSÁRA SZÉCHENYI PROGRAMIRODA

GINOP GYAKORNOKI PROGRAM PÁLYAKEZDŐK TÁMOGATÁSÁRA SZÉCHENYI PROGRAMIRODA SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KÖFOP-3.3.3-15-2016-00001 GYAKORNOKI PROGRAM PÁLYAKEZDŐK TÁMOGATÁSÁRA GINOP-5.2.4-16 2018.05.23. ZALAEGERSZEGI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM SZÉCHENYI ISTVÁN SZAKGIMNÁZIUMA ÉS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA

Részletesebben

MUNKAÜGYI SZAKREFERENS

MUNKAÜGYI SZAKREFERENS MUNKAÜGYI SZAKREFERENS 340020 GAZDASÁGI ÉS IGAZGATÁSI KÉPESÍTÉSEK 1 KÉPZÉSI ALAPINFORMÁCIÓK A programba való bekapcsolódás feltételei: A programba való bekapcsolódáshoz középfokú végzettség szükséges,

Részletesebben

Amit az Együttműködési megállapodásról tudni kell

Amit az Együttműködési megállapodásról tudni kell Amit az Együttműködési megállapodásról tudni kell EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS FELTÉTELEI Szakképzési hozzájárulásra kötelezett gazdálkodó szervezet vagy költségvetési szervként működő intézmény, valamint

Részletesebben

Apor Vilmos Katolikus Főiskola

Apor Vilmos Katolikus Főiskola Felkérő levél Hivatalosan igazoljuk, hogy.. az Apor Vilmos Katolikus Főiskola III. évfolyamos szociálpedagógia szakos nappali tagozatos hallgatója. Kérjük az intézményvezető kollégát, tegye lehetővé a

Részletesebben

BERETTYÓÚJFALUI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM

BERETTYÓÚJFALUI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM FELNŐTTOKTATÁS 2016. AUGUSZTUS 5. BERETTYÓÚJFALUI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM FELNŐTTOKTATÁSI TÁJÉKOZTATÓ Iskolarendszerű felnőttoktatás (nem felsőfokú szakképzés!) A tanuló attól a tanévtől kezdve folytathatja

Részletesebben

Kereskedelmi Szakmenedzser

Kereskedelmi Szakmenedzser Kereskedelmi Szakmenedzser Képzés célja Olyan legalább egy idegen nyelven beszélő, felsőfokú szakképesítéssel rendelkező szakemberek képzése, akik: kis- és közepes méretű, kereskedelmi tevékenységet folytató

Részletesebben

Gyakorlati képzés tanulószerződéssel. 2015. augusztus 26.

Gyakorlati képzés tanulószerződéssel. 2015. augusztus 26. Gyakorlati képzés tanulószerződéssel 2015. augusztus 26. A gyakorlati képzés kerete tanulószerződés (és együttműködési megállapodás) Cél: munkafolyamatba ágyazott szakmatanulás valós körülmények között,

Részletesebben

Aláírást követő 5 munkanapon

Aláírást követő 5 munkanapon Aláírást követő 5 munkanapon belül megküldendő 4 példányban eredeti aláírással és bélyegzővel ellátva a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának Kamara tölti ki! ISZIIR nyilvántartási szám:...

Részletesebben

EGYÜTTMŰK ÖD ÉS I MEGÁLLAP O D ÁS

EGYÜTTMŰK ÖD ÉS I MEGÁLLAP O D ÁS Aláírást követő 5 munkanapon belül 3 szakképzési centrummal kötött együttműködési megállapodás esetén 4 eredeti példányban megküldendő a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarának Kamara tölti

Részletesebben

"ADATLAP a MPA Képzési Alaprészéből tényleges költség alapján történő visszatérítés évközi

ADATLAP a MPA Képzési Alaprészéből tényleges költség alapján történő visszatérítés évközi KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ "ADATLAP a MPA Képzési Alaprészéből tényleges költség alapján történő visszatérítés évközi folyósításához című adatlap kitöltéséhez Az ADATLAPOT a szakképzési hozzájárulásról és a képzés

Részletesebben

SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM

SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM KAUTZ GYULA GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR A diplomamunka készítés és a záróvizsgák rendjére vonatkozó előírások Utolsó módosítás: 2017. február 24. 1. Témaválasztás (1) A szakdolgozat/diplomamunka

Részletesebben

Tájékoztató az összefüggő szakmai gyakorlatról Tisztelt Szülők!

Tájékoztató az összefüggő szakmai gyakorlatról Tisztelt Szülők! Tájékoztató az összefüggő szakmai gyakorlatról Tisztelt Szülők! Gyermekük intézményünkben a szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény és a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény szerint

Részletesebben