Kunszentmiklós Város Jegyzője

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kunszentmiklós Város Jegyzője"

Átírás

1 Kunszentmiklós Város Jegyzője /2018. Tárgy: Szavazatszámláló bizottságok tagjainak megválasztása Témafelelős: Dr. Kelemen Henrietta Véleményező bizottság: - KUNSZENTMIKLÓS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK Tisztelt Képviselő-testület! A választási eljárásról szóló évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 17. -a szerint a szavazatszámláló bizottságnak csak a településen lakcímmel rendelkező, a központi névjegyzékben szereplő választópolgár lehet tagja. A választási bizottság választott tagja az lehet, aki az országgyűlési képviselők választásán jelöltként indulhat, így a szavazatszámláló bizottság választott tagja lehet minden nagykorú magyar állampolgár, kivéve, aki jogerős ítélet alapján szabadságvesztés büntetését vagy büntetőeljárásban elrendelt intézeti kényszergyógykezelését tölti. A Ve. 18. (1) bekezdése alapján a választási bizottságnak nem lehet tagja a köztársasági elnök, a háznagy, képviselő (ideértve a polgármestert is), alpolgármester, jegyző, másik választási bizottság tagja, választási iroda tagja, a Magyar Honvédséggel szolgálati jogviszonyban álló személy, valamint jelölt. Nem lehet továbbá a választási bizottságok választott tagja, aki valamely párt tagja, a választókerületben jelöltet állító jelölőszervezet tagja, a választókerületben induló jelölt hozzátartozója, a központi államigazgatási szervekről, valamint a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerinti központi államigazgatási szervvel vagy a választási bizottság illetékességi területén hatáskörrel rendelkező egyéb közigazgatási szervvel kormányzati szolgálati jogviszonyban, szolgálati vagy más, munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy, a közalkalmazott kivételével, továbbá állami vezető sem. A Ve. 33. (3) bekezdés a) pontja értelmében a szavazatszámláló bizottság választott tagjának megbízatása a következő általános választásra megválasztott választási bizottság alakuló üléséig tart. Az összeférhetetlenségi nyilatkozatok aláírása megtörtént.

2 A évben megválasztott szavazatszámláló bizottsági tagok megbízatása a következő általános választásra megválasztott szavazatszámláló bizottságok alakuló ülésig tart, azaz megbízatásuk a évben kezdődő új ciklusra érvényét veszti. A Ve. 24. (1) A szavazatszámláló bizottság három tagját és szükséges számban póttagokat a települési önkormányzat képviselő-testülete az országgyűlési képviselők általános választásának kitűzését követően, legkésőbb a szavazás napja előtti huszadik napon választja meg; személyükre a helyi választási iroda vezetője tesz indítványt. A szavazatszámláló bizottság tagjait és a póttagokat települési szinten kell megválasztani. A Ve. 24. (3) A 78. szerint kijelölt szavazókör szavazatszámláló bizottságát a helyi választási iroda vezetője a póttagok közül a szükséges számban további tagokkal egészíti ki, ha az átjelentkező választópolgárokra tekintettel a szavazókör névjegyzékében szereplő választópolgárok száma meghaladja a kilencszázat. A Ve. 25. (1) A választási bizottság tagjaira és póttagjaira tett indítványhoz módosító javaslat nem nyújtható be. (2) A választási bizottság tagjainak és póttagjainak megválasztásáról egy szavazással dönt az Országgyűlés, a közgyűlés, illetve a képviselő-testület. A Ve. 26. Ha a választási bizottság tagjainak megválasztására határidőben nem kerül sor, a) a szavazatszámláló bizottság tagjait a helyi választási iroda vezetőjének indítványára az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság, b) a helyi választási bizottság tagjait a helyi választási iroda vezetőjének indítványára a területi választási bizottság, c) az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság tagjait az országgyűlési egyéni választókerületi választási iroda vezetőjének, a területi választási bizottság tagjait a területi választási iroda vezetőjének indítványára a Nemzeti Választási Bizottság jegyzőkönyvbe foglalt döntéssel haladéktalanul megbízza. A Ve. 33. (1) A Nemzeti Választási Bizottság a) választott tagjának megbízatása a Nemzeti Választási Bizottság alakuló ülésétől számított kilenc év lejártáig, b) 27. (1) bekezdése alapján megbízott tagjának megbízatása az országgyűlési képviselők következő általános választása kitűzésének napjáig, de legfeljebb a képviselőcsoport megszűnéséig, c) 27. (2) bekezdése alapján megbízott tagjának megbízatása az Országgyűlés alakuló ülésének napjáig, d) 27. (3) bekezdése alapján megbízott tagjának megbízatása a választás végleges eredményének jogerőssé válásáig tart. (2) Ha az Országgyűlés a Nemzeti Választási Bizottság tagjait nem választja meg az (1) bekezdés a) pontjában megjelölt határidőig, az előző Nemzeti Választási Bizottság választott tagjainak megbízatása az új Nemzeti Választási Bizottság alakuló ülésének időpontjáig meghosszabbodik.

3 (3) A területi választási bizottság, az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság, a helyi választási bizottság és a szavazatszámláló bizottság a) választott tagjának megbízatása a következő általános választásra megválasztott választási bizottság alakuló üléséig, b) megbízott tagjának megbízatása a választás végleges eredményének jogerőssé válásáig tart. A Ve. 34. (1) A választási bizottság tagjának megbízatása a 33. -ban foglaltakon túl megszűnik: a) ha a megbízatás 17. -ban foglalt feltételei megszűntek, b) a 18. szerinti összeférhetetlenség esetén, c) lemondással, d) ha a megbízott tag megbízatását a megbízó visszavonja, e) ha a megbízott tagot megbízó független jelölt vagy a jelölő szervezet által állított, a megbízásra jogosító jelölt vagy lista kiesik, f) a tag halálával. (2) A választási bizottsági tag megbízatásának az (1) bekezdés szerinti megszűnését a választási bizottság határozattal állapítja meg. (3) A megbízatás (1) bekezdés a), b) és e) pontja szerinti megszűnésének megállapítását bárki indítványozhatja. (4) Az indítványról a választási bizottság három napon belül dönt. A döntéshozatalban az érintett tag nem vehet részt, az érintett tagot a határozatképesség szempontjából nem kell figyelembe venni. A Ve. 35. (1) Ha a választási bizottság választott tagjának megbízatása a 34. (1) bekezdés a) c) és f) pontja szerinti okból megszűnt, helyébe a póttagok megválasztására irányuló indítványban a soron következő a szavazatszámláló bizottság esetében a helyi választási iroda vezetője által kijelölt póttag lép. (2) Póttag hiányában a települési önkormányzat képviselő-testülete vagy a fővárosi, megyei közgyűlés, a Nemzeti Választási Bizottság esetében az Országgyűlés új tagot választ. (3) Ha nem került sor a választási bizottság új tagjának megválasztására, a 26. szerint kell eljárni. Ha a 26. a) pontja szerinti esetben az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság nem működik, helyette a helyi választási bizottság, ha a 26. b) pontja szerinti esetben a területi választási bizottság nem működik, helyette a Nemzeti Választási Bizottság jár el. A Ve. 36. Ha a választási bizottság megbízott tagjának megbízatása a 34. (1) bekezdés a) d) és f) pontjában meghatározott okból megszűnt, helyébe a megbízó új tagot bízhat meg. A Ve. 37. (1) A választási bizottság tagja és póttagja a megválasztását vagy megbízását követő öt napon belül, a szavazatszámláló bizottság tagja és póttagja legkésőbb a szavazást megelőző második napon esküt vagy fogadalmat tesz.

4 Az alábbi három személy a nemzetiségek részére kijelölt szavazókör szavaztszámláló bizottság tagja lesz. Az országgyűlési képviselők választásán nemzetiségi szavazókör nem működik. 1. Vizi Istvánné 6090 Kunszentmiklós, Baky E. u Kasza-Tóth Szilvia 6090 Kunszentmiklós, Szappanos L. u Digner István János 6090 Kunszentmiklós, Orgona u. 1. Fentiek alapján kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést vitassa meg. HATÁROZAT-TERVEZET Tárgy: Szavazatszámláló bizottságok tagjainak megválasztása Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselőtestület) megtárgyalta Dr. Kelemen Henrietta Helyi Választási Iroda vezetője előterjesztését és a következő határozatot hozza: 1./ A Képviselő-testület úgy határoz, hogy a szavazatszámláló bizottságok tagjainak és póttagjainak megválasztja az alábbi személyeket: Tagok Sorszám: Név: Lakcím 1. Balatoni-Vass Éva 6090 Kunszentmiklós, Nyár u Bedicsné Baráth Judit 6090 Kunszentmiklós, Székely u Bernáth Lászlóné 6090 Kunszentmiklós, Balogh J. u Boczek Éva 6090 Kunszentmiklós, Gál S. u. 10/3. 5. Fekete Ildikó Terézia 6090 Kunszentmiklós, Bankós K. u Forgóné Török Judit 6090 Kunszentmiklós, Petőfi ltp. II. 7. Gerencsér Sándorné 6090 Kunszentmiklós, Béke u Hemző Istvánné 6090 Kunszentmiklós, Szent F. u Heli Jánosné 6090 Kunszentmiklós, Hunyadi J. u Hontiné Nahóczky Éva Edina 6090 Kunszentmiklós, Alkotmány u. 2/b. 11. Kajári Katalin 6090 Kunszentmiklós, Petőfi ltp. H. ép. B lph. fsz Kévés Jánosné 6090 Kunszentmiklós, Székely u Kiss Jolán Tünde 6090 Kunszentmiklós, Árpád u Mózes Zoltán 6090 Kunszentmiklós, Virágh G. u. 11/a. 15. Pintér József 6090 Kunszentmiklós, Kossuth L. út 2/A. 16. Stomfoliné Józsa Piroska 6090 Kunszentmiklós, Kaszás u Tóth Csabáné 6090 Kunszentmiklós, Petőfi ltp. A/B fsz Tóth Éva Erzsébet 6090 Kunszentmiklós, Alkotmány u Tóth Gyuláné 6090 Kunszentmiklós, Gárdonyi G. u. 34/a. 20. Török Lászlóné 6090 Kunszentmiklós, Petőfi ltp. 12. épület A/ Vass Éva 6090 Kunszentmiklós, Óvoda u Vass Gabriella 6090 Kunszentmiklós, Óvoda u. 9.

5 23. Véghné Almásy Rozália 6090 Kunszentmiklós, Attila u. 1/a. 24. Zátrokné Szőke Mónika 6090 Kunszentmiklós, Béke u Vizi Istvánné 6090 Kunszentmiklós, Baky E. u Kasza-Tóth Szilvia 6090 Kunszentmiklós, Szappanos L. u Digner István János 6090 Kunszentmiklós, Orgona u. 1. Póttagok: Sorszám: Név: Lakcím 1. Albertné Zátrok Edit 6090 Kunszentmiklós, Mészöly P. u. 1/a. 2. Bíró Regina 6090 Kunszentmiklós, Óvoda u Duzmath Lajos 6090 Kunszentmiklós, Baksay S. u Erdeiné Takács Klára 6090 Kunszentmiklós, Mikulás u Garai Józsefné 6090 Kunszentmiklós, Széchenyi F. u. 38/a. 6. Geiger Annamária 6090 Kunszentmiklós, Petőfi ltp. B/C 3/ Hepp Istvánné 6090 Kunszentmiklós, Szondy Gy. u Kopin Dánielné 6090 Kunszentmiklós, Szippankó u Márkusné Baski Edit Eszter 6090 Kunszentmiklós, Gál S. u Orgoványiné Kovács Beáta 6090 Kunszentmiklós, Szép u. 1/B. 2/ Szabó Krisztina 6090 Kunszentmiklós, Wesselényi u em. 3. a. 12. Szécsi Lászlóné 6090 Kunszentmiklós, Délibáb u Szűcs Albert Jánosné 6090 Kunszentmiklós, Sugár u. 35/a. 14. Tóth Istvánné 6090 Kunszentmiklós, Munkácsy M. u Gyöngyösiné Sziklási Szilvia 6090 Kunszentmiklós, Táncsics M. u Pappné Bakó 6090 Kunszentmiklós, Gál S. utca Polgár Angéla 6090 Kunszentmiklós, Óvoda utca Fock Katalin 6090 Kunszentmiklós, Kis u. 1/c. 2./ A Képviselő-testület megbízza Dr. Kelemen Henrietta Helyi Választási Iroda vezetőjét a további teendők ellátásával. Határidő: március 19. Felelős: - Dr. Kelemen Henrietta Helyi Választási Iroda vezető A határozatról értesülnek: - Dr. Kelemen Henrietta Helyi Választási Iroda vezető - Valamennyi bizottsági tag - Irattár Kunszentmiklós, március 12. Dr. Kelemen Henrietta sk. Helyi Választási Iroda vezető

ADATLAP a szavazatszámláló bizottság választott tagjainak, póttagjainak adatairól

ADATLAP a szavazatszámláló bizottság választott tagjainak, póttagjainak adatairól ADATLAP a szavazatszámláló bizottság választott tagjainak, póttagjainak adatairól Név:.... Lakcím : Debrecen,.. utca szám em. ajtó Levelezési cím: Debrecen,. utca szám em. ajtó (Amennyiben a levelezési

Részletesebben

A választási bizottságra vonatkozó általános szabályok a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény alapján

A választási bizottságra vonatkozó általános szabályok a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény alapján A választási bizottságra vonatkozó általános szabályok a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény alapján II. FEJEZET A VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁGOK 10. A választási bizottság 14. (1) A választási

Részletesebben

Javaslat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság tagjainak megválasztására

Javaslat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság tagjainak megválasztására Előterjesztő: Dr. Szuromi Krisztina jegyző Készítette: Dr. Szuromi Krisztina jegyző Tárgy: Javaslat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság tagjainak

Részletesebben

JAVASLAT NÓGRÁD MEGYEI FŐJEGYZŐ /2014. ikt. sz. a Nógrád Megyei Területi Választási Bizottság tagjainak, póttagjainak megválasztására

JAVASLAT NÓGRÁD MEGYEI FŐJEGYZŐ /2014. ikt. sz. a Nógrád Megyei Területi Választási Bizottság tagjainak, póttagjainak megválasztására NÓGRÁD MEGYEI FŐJEGYZŐ 2. sz. napirendi pont 51-52/2014. ikt. sz. JAVASLAT a Nógrád Megyei Területi Választási Bizottság tagjainak, póttagjainak megválasztására Készült: a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének

Részletesebben

3. napirend Ügyiratszám: 1/239/2018. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület március 9-i rendkívüli nyilvános ülésére

3. napirend Ügyiratszám: 1/239/2018. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület március 9-i rendkívüli nyilvános ülésére 3. napirend Ügyiratszám: 1/239/2018. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2018. március 9-i rendkívüli nyilvános ülésére Tárgy: Szavazatszámláló bizottságok tagjainak és póttagjainak megválasztása

Részletesebben

1. napirend Ügyiratszám: 1/249/2014. A Képviselő-testület március 14-i rendkívüli nyilvános ülésére

1. napirend Ügyiratszám: 1/249/2014. A Képviselő-testület március 14-i rendkívüli nyilvános ülésére 1. napirend Ügyiratszám: 1/249/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2014. március 14-i rendkívüli nyilvános ülésére Tárgy: Szavazatszámláló bizottságok tagjainak és póttagjainak megválasztása

Részletesebben

6./ E L Ő T E R J E S Z T É S. a február 14-ei képviselő-testületi ülésre. Szavazatszámláló Bizottság tagjainak és póttagjainak megválasztása

6./ E L Ő T E R J E S Z T É S. a február 14-ei képviselő-testületi ülésre. Szavazatszámláló Bizottság tagjainak és póttagjainak megválasztása Jánossomorja Város Önkormányzata Jegyzőjétől 6./ E L Ő T E R J E S Z T É S a 2018. február 14-ei képviselő-testületi ülésre Tárgy: Szavazatszámláló Bizottság tagjainak és póttagjainak megválasztása Előterjesztő:

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének február 27-i rendkívüli ülésére

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének február 27-i rendkívüli ülésére 10. E L İ T E R J E S Z T É S Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2014. február 27-i rendkívüli ülésére Tárgy Lajosmizse Város Szavazatszámláló Bizottságai tagjainak megválasztása Az

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 10-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 10-i ülésére 11. E L Ő T E R J E S Z T É S Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. március 10-i ülésére Tárgy Lajosmizse Város Szavazatszámláló Bizottságai, továbbá a települési cigány kisebbségi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balatonszőlős Község Önkormányzata B A L A T O N S Z Ő L Ő S Szám: 101/49-3/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 12-én, 15:00 órai

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. Határozatok: Amely készült 2014.augusztus 28-i rendkívüli nyilvános képviselő-testületi ülésről

JEGYZŐKÖNYV EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. Határozatok: Amely készült 2014.augusztus 28-i rendkívüli nyilvános képviselő-testületi ülésről EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐKÖNYV Amely készült 2014.augusztus 28-i rendkívüli nyilvános képviselő-testületi ülésről Határozatok: 47/2014 ( VIII.28.) sz. határozat: Helyi Választási Bizottság

Részletesebben

A szavazatszámláló bizottságok póttagjainak megválasztása. 1 db határozati javaslat

A szavazatszámláló bizottságok póttagjainak megválasztása. 1 db határozati javaslat Előterjesztő: Dr. Mózes Ervin Címzetes Főjegyző Ikt. szám: 01/56.422/2016. Tárgy: A szavazatszámláló bizottságok póttagjainak megválasztása Melléklet: 1 db határozati javaslat Készítette: Jegyzői Iroda

Részletesebben

Tárgy: Helyi Választási Bizottság megválasztása

Tárgy: Helyi Választási Bizottság megválasztása Helyi Választási Iroda Vezetője 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Tel.: 62/511-812, Fax: 62/511-801, E-mail: jegyzo@mako.hu, www.mako.hu Ikt.sz.: 1/736-1/2014/I. Ea: dr. Nemes Adrienn Tárgy: Helyi Választási

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata Jegyzőjétől Csanytelek, Volentér János tér 2. : 63/ , 63/ /2014.

Csanytelek Község Önkormányzata Jegyzőjétől Csanytelek, Volentér János tér 2. : 63/ , 63/ /2014. Csanytelek Község Önkormányzata Jegyzőjétől Csanytelek, Volentér János tér 2. : 63/578-510, 63/578-511 Email: jegyzo@csanytelek.hu 1082-9/2014. E l ő t e r j e s z t é s Csanytelek Község Önkormányzata

Részletesebben

2/2018. évi. testületi ülésről készült jegyzőkönyve

2/2018. évi. testületi ülésről készült jegyzőkönyve Nógrádszakál Község Önkormányzat 2/2018. évi testületi ülésről készült jegyzőkönyve Rendeletek: 1/2018.(II.15.) önkormányzati rendelet Határozatok: 6/2018.(II.14.) határozat 7/2018.(II.14.) határozat 8/2018.(II.14.)

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT HIVATALA FŐJEGYZŐ 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT HIVATALA FŐJEGYZŐ 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT HIVATALA FŐJEGYZŐ 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-021, Fax: (88)545-012 E-mail: mokfojegyzo@vpmegye.hu Szám: 02/32-6/2010. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról

2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról OptiJUS Opten Kft. 1 2013. évi XXXVI. törvény 2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról 2014.7.24. óta határozatlan ideig hatályos szöveg ÁLTALÁNOS RÉSZ I. FEJEZET 1. E törvényt kell alkalmazni

Részletesebben

Javaslat bírósági ülnökök megválasztására

Javaslat bírósági ülnökök megválasztására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat bírósági ülnökök megválasztására Előterjesztő:

Részletesebben

9/2014. MEGHÍVÓ. Tisztelettel meghívom a Képviselő-testület munkatervében nem szereplő rendkívüli ülésre

9/2014. MEGHÍVÓ. Tisztelettel meghívom a Képviselő-testület munkatervében nem szereplő rendkívüli ülésre Jászboldogháza Község Önkormányzat Képviselő-testületének ELNOKETOL 9/2014. MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívom a Képviselő-testület munkatervében nem szereplő rendkívüli ülésre 2014. július 28.-án, hétfőn délután

Részletesebben

Helyi Választási Iroda Vezetıjétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/ Fax: 47/

Helyi Választási Iroda Vezetıjétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/ Fax: 47/ Helyi Választási Iroda Vezetıjétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/513-264 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu JAVASLAT - a Képviselı-testületnek - a szavazatszámláló bizottságok

Részletesebben

M E G H Í V Ó szeptember 21-én (szerda) de órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom.

M E G H Í V Ó szeptember 21-én (szerda) de órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

HELYI VÁLASZTÁSI IRODA VEZETŐJE

HELYI VÁLASZTÁSI IRODA VEZETŐJE TÁJÉKOZTATÓ és KÖZLEMÉNY a 2014. október 12. napján tartandó önkormányzati és nemzetiségi választásokról, jelölésről, ajánlásról, ajánlási küszöbről, határidőkről Tisztelt Választópolgárok, Jelöltek! A

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. augusztus 11-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. augusztus 11-i ülésére 8. ELŐTERJESZTÉS Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. augusztus 11-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Helyi Választási Bizottsága tagjainak, póttagjainak, valamint Lajosmizse Város

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 66. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 66. szám MAGYAR KÖZLÖNY 66. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2013. április 18., csütörtök Tartalomjegyzék 2013. évi XXXVI. törvény A választási eljárásról 49703 2013. évi XXXVII. törvény Az adó- és egyéb közterhekkel

Részletesebben

Előterjesztés Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i ülésére

Előterjesztés Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i ülésére 4. Előterjesztés Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. január 26-i ülésére Tárgy: Felsőlajos Község Polgármestere, Alpolgármestere tiszteletdíja, költségtérítése Az előterjesztést

Részletesebben

HELYI V ÁLA SZTÁSI BIZOTTSÁG 3654 Bánréve Kossuth út 24. Tel.: 48/ Fax: 48/

HELYI V ÁLA SZTÁSI BIZOTTSÁG 3654 Bánréve Kossuth út 24. Tel.: 48/ Fax: 48/ HELYI V ÁLA SZTÁSI BIZOTTSÁG 3654 Bánréve Kossuth út 24. Tel.: 48/554-900 Fax: 48/554-900 ' A Bánrévei Helyi Választási Bizottság 43/2014. (X.13.) határozata A Bánrévei Helyi Választási Bizottság a helyi

Részletesebben

2. Képviselő-testület hatályon kívül helyezi a Z-31/2010. (II.15.) számú határozatát.

2. Képviselő-testület hatályon kívül helyezi a Z-31/2010. (II.15.) számú határozatát. Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 2-32/2010/JT. Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. július 29-i rendkívüli zárt üléséről.

Részletesebben

2013. évi XXXVI. törvény

2013. évi XXXVI. törvény 2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról ÁLTALÁNOS RÉSZ I. FEJEZET ALAPVETŐ SZABÁLYOK 1. A törvény hatálya 1. E törvényt kell alkalmazni a) az országgyűlési képviselők választásán, b) a helyi önkormányzati

Részletesebben

Bucsa Község Önkormányzata Bucsa, Kossuth tér 6. M E G H Í V Ó

Bucsa Község Önkormányzata Bucsa, Kossuth tér 6.   M E G H Í V Ó Bucsa Község Önkormányzata 5527. Bucsa, Kossuth tér 6. E-mail: bucsa@bucsa.hu M E G H Í V Ó nyilvános alakuló ülését 2014. október 20-án (hétfőn) 15 00 órára összehívom, melyre tisztelettel meghívom. Az

Részletesebben

2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról 1

2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról 1 OptiJUS Opten Kft. I 2013. évi XXXVI. törvény 2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról 1 2013.12.11. óta határozatlan ideig hatályos szöveg Tartalomjegyzék ÁLTALÁNOS RÉSZ 1 I. FEJEZET ALAPVETŐ

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Jegyző Tárgy: Javaslat bírósági ülnökök megválasztására Tisztelt Képviselő-testület! A köztársasági elnök úr az ülnökválasztást 2011. március 7. és április 30. közé eső időtartamra tűzte ki. Az ülnökök

Részletesebben

KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERE

KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERE KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERE Témafelelős: Ráczné Kévés Judit Tárgy: 1843/9 hrsz-ú ingatlan értékesítése Véleményező bizottság: - KUNSZENTMIKLÓS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK Tisztelt

Részletesebben

2. oldal 3. Értelmező rendelkezések 3. 1 (1) E törvény alkalmazásában 1. fogyatékossággal élő választópolgár: az a választópolgár, aki érzékszervi - í

2. oldal 3. Értelmező rendelkezések 3. 1 (1) E törvény alkalmazásában 1. fogyatékossággal élő választópolgár: az a választópolgár, aki érzékszervi - í 1. oldal 2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról 1 ÁLTALÁNOS RÉSZ I. FEJEZET ALAPVETŐ SZABÁLYOK 1. A törvény hatálya 1. E törvényt kell alkalmazni a) az országgyűlési képviselők választásán, b)

Részletesebben

Tisztelt ráckevei választópolgárok!

Tisztelt ráckevei választópolgárok! Tisztelt ráckevei választópolgárok! Mindannyiunk számára újszerű lesz a vegyes választási rendszer alkalmazása, hiszen négy évvel ezelőtt még egészen más formában választottuk meg képviselőinket. Egy rövid

Részletesebben

Hatályba léptetve: 2002. IV.18.

Hatályba léptetve: 2002. IV.18. Kunszentmiklós Város képviselı-testületének 13/2002. (IV. 18.) önkormányzati rendelete az önálló orvosi tevékenység keretében mőködı háziorvosi körzetekrıl Módosítva: - Hatályba léptetve: 2002. IV.18.

Részletesebben

Helyi Választási Bizottság Bogyiszló 7132 Bogyiszló, Kossuth utca 28. Tel.: 74/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Helyi Választási Bizottság Bogyiszló 7132 Bogyiszló, Kossuth utca 28. Tel.: 74/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Helyi Választási Bizottság Bogyiszló 7132 Bogyiszló, Kossuth utca 28. Tel.: 74/540-157 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Bogyiszló Község Helyi Választási Bizottságának (a továbbiakban: HVB) 2014. augusztus 29. napján,

Részletesebben

3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35.

3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT J E G Y Z Ö J E 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. Szám: 1-22/2010. JAVASLAT szavazatszámláló bizottságok tagjainak megválasztására Készült: a Képviselő-testület 2010. februári ülésére

Részletesebben

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 49/2010. /II. 15./ SZÁMÚ HATÁROZATA

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 49/2010. /II. 15./ SZÁMÚ HATÁROZATA Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. február 15-i ülésén 49/2010. /II. 15./ a következő határozatot hozta: PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 49/2010. /II. 15./ SZÁMÚ HATÁROZATA

Részletesebben

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete március 13-i soron kívüli ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete március 13-i soron kívüli ülésének jegyzőkönyvéből 19/2014. (III. 13.) önkormányzati testületi határozat a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény 22. (5) bekezdése alapján ezúton kihirdeti, hogy a Püspökladány Város Önkormányzatának szervezetfejlesztése

Részletesebben

Kormányforma Magyarországon. A Kormány funkciói, felelőssége

Kormányforma Magyarországon. A Kormány funkciói, felelőssége Kormányforma Magyarországon. A Kormány funkciói, felelőssége Kötelező irodalom: Előadásvázlat(http://alkjog.elte.hu/?page_id=7016) Kijelölt joganyag(ld. az előadásvázlat végén) 2017. október 27. ELTE ÁJK

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 6-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 6-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 6-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Szavazatszámláló bizottsági tagok választása Iktatószám: 367-7/2014.

Részletesebben

HELYI VÁLASZTÁSI IRODA KÖZLEMÉNYE

HELYI VÁLASZTÁSI IRODA KÖZLEMÉNYE HELYI VÁLASZTÁSI IRODA KÖZLEMÉNYE A Köztársasági Elnök a 308/2019. (VII.26.) számú határozatában a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásának időpontját 2019. október 13. napjára tűzte

Részletesebben

2013. évi XXXVI. törvény. a választási eljárásról 1

2013. évi XXXVI. törvény. a választási eljárásról 1 1. oldal 2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról 1 ÁLTALÁNOS RÉSZ I. FEJEZET ALAPVETŐ SZABÁLYOK 1. A törvény hatálya 1. E törvényt kell alkalmazni a) az országgyűlési képviselők választásán, b)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Alsózsolca Város Helyi Választási Bizottsága 3571Alsózsolca Kossuth Lajos u. 138 8/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült : Helye: 2014. október hó 13. napján.- 3:25 órakor kezdődő Alsózsolca Város Helyi

Részletesebben

Kihirdetve: május 26. Kifüggesztve: május június 10. Józan Judit jegyzı

Kihirdetve: május 26. Kifüggesztve: május június 10. Józan Judit jegyzı 1 Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselı-testületének 19/2011. (V. 26.) önkormányzati rendelete a házi orvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi körzetekrıl Kihirdetve: 2011. május 26. Kifüggesztve:

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere. J A V A S L A T bírósági ülnökök választására

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere. J A V A S L A T bírósági ülnökök választására Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere Szám: 7382-21/2015. J A V A S L A T bírósági ülnökök választására Tisztelt Közgyűlés! A bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló 2011. évi CLXII. törvény

Részletesebben

Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete

Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete JEGYZŐKÖNYV Másolat Bekecs község Önkormányzati Képviselőtestületének 2006. október 6-án megtartott ünnepélyes alakuló üléséről 1 Bekecs község Önkormányzatának

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE 10. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK (2014. AUGUSZTUS 28.)

NYÍLT ÜLÉSE 10. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK (2014. AUGUSZTUS 28.) NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 10. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2014. AUGUSZTUS 28.) Rendelet: 6/2014. 7/2014. (IX.3.) Ör. Határozatok: 84/2014. 87/2014. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült:

Részletesebben

Kunszentmiklós Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016. (VI.24.) önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátási körzetekről

Kunszentmiklós Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016. (VI.24.) önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátási körzetekről 1 Kunszentmiklós Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016. (VI.24.) önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátási körzetekről Kihirdetve: 2016. június 24. Kifüggesztve: 2016. június 24-2016.

Részletesebben

Előterjesztés Körmend Város Önkormányzata Képviselő-testülete február 18-i ülésére. Tárgy: Szavazatszámláló Bizottságok tagjainak megválasztása.

Előterjesztés Körmend Város Önkormányzata Képviselő-testülete február 18-i ülésére. Tárgy: Szavazatszámláló Bizottságok tagjainak megválasztása. Előterjesztés Körmend Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2010. február 18-i ülésére. Tárgy: Szavazatszámláló Bizottságok tagjainak megválasztása. Tisztelt Képviselő-testület! A választási eljárásról

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Tahitótfalu Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Szám: 20/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 12-én (kedd) 18 00 órakor tartott

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE PÁPA, Fő u. 5. Tel: 89/ Fax: 89/

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE PÁPA, Fő u. 5. Tel: 89/ Fax: 89/ PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 87. Tel: 89/515-000 E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2013. június 27-i ülésére Tárgy: Személyi ügyek I. Jókai Mór Városi Könyvtár vezetői állására kiírt pályázat elbírálása

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 407/2014.ikt.sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2014. január 28-án (kedden) 14 00 órakor megtartott nyilvános üléséről R E N D E L E T: 1/2014. (I.29.)

Részletesebben

Fontos szabály, hogy a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán a jelölő szervezetek a választási bizottságokba nem bízhatnak meg tagot.

Fontos szabály, hogy a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán a jelölő szervezetek a választási bizottságokba nem bízhatnak meg tagot. Tájékoztató jelölő szervezetek részére a választási bizottságokba történő delegálásról a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. évi választásán A választási bizottságok a választópolgárok

Részletesebben

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 3744 Mucsony, Fő út 2. : 48/403-078 Fax: 48/403-078/126 sz. mellék hivatali e-mail: hivatal@mucsony.hu A Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 51/2014. (X.12.) határozata

Részletesebben

I. A Képviselő-testület a március 7.-i rendkívüli, nyílt ülésének napirendjét az alábbiak szerint állapítja meg:

I. A Képviselő-testület a március 7.-i rendkívüli, nyílt ülésének napirendjét az alábbiak szerint állapítja meg: 49/2011.(III.7.) KT határozat Tárgy: A Képviselő-testület 2011. március 7.-i rendkívüli, nyílt ülés napirendjének elfogadása és a jegyzőkönyv-hitelesítők megválasztása Határozat Ásotthalom Község Önkormányzata

Részletesebben

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 3744 Mucsony, Fő út 2. : 48/403-078 Fax: 48/403-078/126 sz. mellék hivatali e-mail: hivatal@mucsony.hu A Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 47/2014. (X.12.) határozata

Részletesebben

1. TEVK 1. számú szavazókör (Művelődési és Ifjúsági Központ, Deák F. u. 6.)

1. TEVK 1. számú szavazókör (Művelődési és Ifjúsági Központ, Deák F. u. 6.) A 2010. október 3. napjára kitűzött helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásán Kisújszállás városban működő szavazatszámláló bizottságok választott tagjai, póttagjai 1. TEVK

Részletesebben

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 2014. március 14-i rendkívüli ülésén a következő határozatot hozta:

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 2014. március 14-i rendkívüli ülésén a következő határozatot hozta: Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi G. u. 39. Tel.: (88) 592 660 Fax: (88) 592-676 e-mail: varpalota@varpalota.hu Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület augusztus 31-én tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület augusztus 31-én tartott rendkívüli üléséről Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 8624 Balatonszárszó, Hősök tere l. Ügyiratszám: 505-17/2016. JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2016. augusztus 31-én tartott rendkívüli üléséről

Részletesebben

Tájékoztató a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek évi választásáról

Tájékoztató a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek évi választásáról Tájékoztató a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. évi választásáról Tisztelt Választópolgárok! A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. évi általános választására 2014.

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének április 30.-i ülése 8. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének április 30.-i ülése 8. számú napirendi pontja Minősített többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2015. április 30.-i ülése 8. számú napirendi pontja Javaslat bírósági ülnökök megválasztására Előadó: Ribányi József, a Közgyűlés alelnöke Az

Részletesebben

2012. évi... törvény a választási eljárásról

2012. évi... törvény a választási eljárásról 2012. évi... törvény a választási eljárásról Országgyűlés Hivatala Irományszám: T/8405 Érkezett: 2012. Szept. 18. Megjegyzés [P1]: Általános indokolás A választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 3. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Tiszabura Község Képviselő-testületének 2014. március 04-én megtartott rendkívüli testületi ülésén Határozat/Rendelet száma Határozat!Rendelet tárgya 15/2014.(III.04.)Ök.

Részletesebben

Magyar joganyagok évi L. törvény - a helyi önkormányzati képviselők és polgá 2. oldal d) lakosig 8 fő. 5. (1) A nél több lakosú

Magyar joganyagok évi L. törvény - a helyi önkormányzati képviselők és polgá 2. oldal d) lakosig 8 fő. 5. (1) A nél több lakosú Magyar joganyagok - 2010. évi L. törvény - a helyi önkormányzati képviselők és polgá 1. oldal 2010. évi L. törvény a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról 1 I. FEJEZET ÁLTALÁNOS

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Pördefölde Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 30 - án megtartott ülésről.

Jegyzőkönyv. Pördefölde Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 30 - án megtartott ülésről. 173/1/2014. Zala Megye Pördefölde Jegyzőkönyv Pördefölde Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 30 - án megtartott ülésről. Rendelet: 1/2014.(I. 30.) önkormányzati rendelet a települési

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2014. augusztus 15. ) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. augusztus 15- én 16.00 órakor

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás Községi Önkormányzati Képviselő-testületének 2014. március 12-én a Petőfiszállási Közös Önkormányzati Hivatal hivatalos helyiségében megtartott rendkívüli üléséről.

Részletesebben

Az új magyar választási rendszer

Az új magyar választási rendszer Az új magyar választási rendszer Dr. Smuk Péter, egyetemi docens Széchenyi István Egyetem, Győr a demokratikus rendszer "a politikai döntéshozatal céljával létrehozott olyan intézményes berendezkedés,

Részletesebben

Határozat. az egyéni listás települési önkormányzati képviselő választás eredményének megállapításához. A Tarany községi Helyi Választási Bizottság

Határozat. az egyéni listás települési önkormányzati képviselő választás eredményének megállapításához. A Tarany községi Helyi Választási Bizottság Határozat az egyéni listás települési önkormányzati képviselő választás eredményének megállapításához A Tarany községi Helyi Választási Bizottság 37/2014. (X. 12.) határozata A Tarany községi Helyi Választási

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2016. augusztus 30. ) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2016. augusztus 30 -án 15.00 órakor

Részletesebben

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 16-án tartott alakuló ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 16-án tartott alakuló ülésének jegyzőkönyvéből Polgármesteri Hivatal 4201 Hajdúszoboszló, Hősök tere 1. Telefon: 52/557-300. Fax: 52/557-301. Email: polgmhiv@hajduszob.hu K I V O N A T Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2006.

Részletesebben

Helyi Választási Bizottság Fácánkert 7136 Fácánkert, Árpád utca 12. Tel.: 74/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Helyi Választási Bizottság Fácánkert 7136 Fácánkert, Árpád utca 12. Tel.: 74/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Helyi Választási Bizottság Fácánkert 7136 Fácánkert, Árpád utca 12. Tel.: 74/440-130 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Fácánkert Község Helyi Választási Bizottságának (a továbbiakban: HVB) 2014. augusztus 29. napján,

Részletesebben

2010. évi L. törvény. a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról 1 I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1.

2010. évi L. törvény. a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról 1 I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. Hatály: 2014.XI.26. - 2010. évi L. törvény a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról 1 I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A választójog 1. (1) A választópolgár a választójogát

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának POLGÁRMESTERE 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Soroksári Sport Club Kft. felügyelő bizottsági

Részletesebben

1. napirendi pont: Döntés Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő testületének 3/2013. (III.25.)

1. napirendi pont: Döntés Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő testületének 3/2013. (III.25.) JEGYZŐKÖNYV Készült Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 17-én, 9.00 órakor kezdődő rendkívüli, nyílt ülésén, a Polgármesteri Hivatal 2230 Gyömrő, Szabadság út 1. sz. alatt, az

Részletesebben

32/2006.(VI.21.) rendelete egységes szerkezetbe foglalt szövege

32/2006.(VI.21.) rendelete egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete A TELEPÜLÉSRÉSZI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS ELJÁRÁSI SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ a 28/2010. (VII.19.) önkormányzati rendelet által módosított 32/2006.(VI.21.) rendelete

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 30-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 30-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. november 30-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló

Részletesebben

Önkormányzati választások október 12. Medina települési választás eredményei. Szavazóköri eredmények. Képviselő testület választása

Önkormányzati választások október 12. Medina települési választás eredményei. Szavazóköri eredmények. Képviselő testület választása Medina települési választás eredményei Szavazóköri eredmények Polgármester választás Képviselő testület választása A polgármester Vén Attila FIDESZ-KDNP A települési képviselőtestület tagjainak : 4 fő

Részletesebben

Külföldön élő (magyarországi lakcím nélküli) magyar állampolgár szavazhat-e az önkormányzati választáson? Nem, mivel nincs magyarországi lakcíme.

Külföldön élő (magyarországi lakcím nélküli) magyar állampolgár szavazhat-e az önkormányzati választáson? Nem, mivel nincs magyarországi lakcíme. 1 Forrás: www.valasztas.hu Gyakran ismételt kérdések Hány évre választjuk a helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket? A helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket az idei évtől kezdve

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-713 Telefax: (46) 352-525 E-mail: tvb@hivatal.baz.hu III-1392-3/2014. a Borsod-Abaúj-Zemplén

Részletesebben

Javaslat az Egri Törvényszék, valamint az Egri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ülnökeinek megválasztására

Javaslat az Egri Törvényszék, valamint az Egri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ülnökeinek megválasztására 41-2/2015/231 Heves Megyei Közgyűlés Helyben Javaslat az Egri Törvényszék, valamint az Egri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ülnökeinek megválasztására Tisztelt Közgyűlés! Magyarország Alaptörvénye Bíróság

Részletesebben

A nemzetközi megfigyelő személyes adatait a nemzetközi megfigyelők nyilvántartásából július 7-én kell törölni. [Ve. 4.

A nemzetközi megfigyelő személyes adatait a nemzetközi megfigyelők nyilvántartásából július 7-én kell törölni. [Ve. 4. a 2014. április 6. napjára kitűzött országgyűlési képviselő-választás eljárási határidőinek és határnapjainak megállapításáról A választási eljárásról szóló [link:26c4abab2e91822dc 20140121]2013. évi XXXVI.

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: 1/422-1/2015/I. Tárgy: Bírósági ülnökök választása Üi.: dr. Nemes Adrienn Melléklet: Jelöltek listája Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu. 6. sz.

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu. 6. sz. Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu 6. sz. JEGYZİKÖNYV Bér Község Önkormányzat Képviselı-testülete 2010. február 15.én megtartott zárt ülésérıl. Az

Részletesebben

AZ ORSZÁGGYŰLÉS MÁJUS 6-I (KEDDI) ALAKULÓ ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE

AZ ORSZÁGGYŰLÉS MÁJUS 6-I (KEDDI) ALAKULÓ ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE AZ ORSZÁGGYŰLÉS 2014. MÁJUS 6-I (KEDDI) ALAKULÓ ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE 2014. május 6-án 10 45 órai állapot szerint MÁJUS 6. (KEDD) üléskezdés: 10 00 óra ülés befejezése: kb. 14 00 óra, illetve a napirendi

Részletesebben

KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY. A bírósági ülnökök jelöléséről

KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY. A bírósági ülnökök jelöléséről KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY A bírósági ülnökök jelöléséről Magyarország köztársasági elnöke az Országos Bírósági Hivatal elnökének előterjesztése alapján kitűzte a 2015. évi ülnökválasztást, mely 2015. március

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 10-én 14,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 10-én 14,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről Ikt.szám: 692-1/2014 JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 10-én 14,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: A Képviselő-testület február 13-án megtartott rendkívüli üléséről. Szini Erzsébet képviselő igazoltan van távol.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: A Képviselő-testület február 13-án megtartott rendkívüli üléséről. Szini Erzsébet képviselő igazoltan van távol. Dörgicse Község Önkormányzata D Ö R G I C S E Szám:301/ /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2014. február 13-án megtartott rendkívüli üléséről. Jelen voltak: Kis-Pál Miklós polgármester

Részletesebben

Újfehértó települési választás eredményei Önkormányzati választás

Újfehértó települési választás eredményei Önkormányzati választás Polgármester A polgármester Nagy Sándor FÜGGETLEN jelölt lett Az önkormányzat összetétele : Újfehértó települési i Önkormányzati A települési önkormányzat tagjainak : 11 fő, ebből egyéni választókerületben

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának POLGÁRMESTERE 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Soroksári Sport Club Kft. felügyelő bizottsági

Részletesebben

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 01-én megtartott rendkívüli, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 01-én megtartott rendkívüli, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 01-én megtartott rendkívüli, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv T a r t a l o m: Jegyzőkönyv Jelenléti ív Mellékletek Határozat száma

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 17-én tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 17-én tartott nyílt üléséről 170/3/2014. Z A L A megye P Á K A Község Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 17-én tartott nyílt üléséről Határozatok: 24/2014 (II.17.)

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 132. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 132. szám MAGYAR KÖZLÖNY 132. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2019. július 29., hétfő Tartalomjegyzék 19/2019. (VII. 29.) IM rendelet A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. október 13. napjára

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete Szociális Bizottságának 2015. március 30-án tartott nyilvános üléséről. Tartalmazza a 13/2015.(III.30.) 14/2015.(III.30.)

Részletesebben

Önkormányzati választások 2019 Diósdon először választunk vegyes választási rendszerben

Önkormányzati választások 2019 Diósdon először választunk vegyes választási rendszerben Önkormányzati választások 2019 Diósdon először választunk vegyes választási rendszerben Október 13-án, vasárnap választjuk meg a következő öt évre Diósd polgármesterét, a helyi önkormányzati és a nemzetiségi

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek október 12. napjára kitűzött választásáról

TÁJÉKOZTATÓ. a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek október 12. napjára kitűzött választásáról Helyi Választási Iroda Vezetőjétől Tel: 46/318-009, 528-258, FAX: 528-259, E-mail: bocsph@bocskozseg.hu TÁJÉKOZTATÓ a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. október 12. napjára kitűzött

Részletesebben

Tájékoztató a polgármesterek az önkormányzati képviselők választásáról. I. Nyilvántartásba vétel

Tájékoztató a polgármesterek az önkormányzati képviselők választásáról. I. Nyilvántartásba vétel BÁRÁNDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL J E G Y Z Ő J E MINT A BÁRÁNDI HELYI VÁLASZTÁSI IRODA VEZETŐJE 4161 Báránd Kossuth tér 1. Telefon: 06/54-466-030 Fax: 06/54-466-291 Email: jegyzo@barand.hu Tájékoztató

Részletesebben

Kimutatás Nyírvasvári Község Önkormányzata által tűzifa juttatásban részesítettekről - 1/2013.(I.10.) önkormányzati határozat alapján -

Kimutatás Nyírvasvári Község Önkormányzata által tűzifa juttatásban részesítettekről - 1/2013.(I.10.) önkormányzati határozat alapján - 1. 5-2/2013 Terdik Ferenc Kossuth 2. 1 m3 2. 5-4/2013 Nagy Ferencné Kossuth 17. 1 m3 3. 5-5/2013 Cseh Gyula Kossuth 20. 1 m3 4. 5-6/2013 Lukács György Kossuth 38. 1 m3 5. 5-7/2013 Deák László Kossuth 49/b.

Részletesebben

5/2018. A Községi Önkormányzat Képviselő-testületének március 12-én megtartott ülésén felvett jegyzőkönyv határozatainak. mutatója.

5/2018. A Községi Önkormányzat Képviselő-testületének március 12-én megtartott ülésén felvett jegyzőkönyv határozatainak. mutatója. Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Jászalsószentgyörgy, Fő út 53/a. 5/2018 A Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. március 12-én megtartott ülésén felvett jegyzőkönyv határozatainak mutatója.

Részletesebben