Cégtörténet, filozófia

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Cégtörténet, filozófia"

Átírás

1 MŰSZER KATALÓGUS

2 Cégtörténet, filozófia Az Agro Legato Kft ban alakult, budapesti székhelyű, dinamikusan fejlődő, magyar tulajdonú vállalkozás. Magyarországon elsők között kezdtük meg a tejipar (tejtermelés, állategészségügy, szaporodásbiológia, valamint tejfeldolgozás) integrált kiszolgálását magas minőségű termékekkel. Cégünk ma a világ vezető vállalatainak megoldásait kínálja, emellett számos cég hivatalos közép-európai képviselete, technikai támogató központja is. Szinte minden közép-európai országgal rendszeres kereskedelmi kapcsolatot tartunk fenn, helyi képviselőkön, viszonteladókon keresztül. Jelentős előrelépés volt az Agro Legato Kft. életében a év, mivel ebben az évben nyitottuk meg első önálló külföldi irodánkat Romániában, Brassóban. Az eltelt időszak már igazolta a döntés helyességét, mivel egy emelkedő, növekedő piacon még közelebb kerültünk partnereinkhez. Rövid időn belül az Agro Legato Romania SRL a román tejipar egyik vezető szállítójává vált ben pedig önálló irodával nyitottunk Szófiában a bulgáriai igények kielégítésére, amely a trendet követve az Agro Legato Bulgaria EOOD nevet kapta. Elsődleges terveink között szerepel az élelmiszeripar további ágazatainak (pl. húsipar, konzervipar, stb.) fokozatosan bővülő kiszolgálása. Felismervén az Európai Unióhoz való csatlakozásban rejlő növekvő igényeket és lehetőségeket, fokozatosan bővítjük az élelmiszerbiztonsággal, élelmiszerhigiéniával foglalkozó kínálatunkat. Folyamatosan keressük a világ vezető laboratóriumi berendezéseket, gyorsteszteket gyártó cégeivel a kapcsolatot és ezen ismereteket, eszközöket, teszteket igyekszünk gyorsan és hatékonyan a felhasználókhoz eljuttatni. Az élelmiszerelőállítás és élelmiszerbiztonság új kihívásainak megfelelően mi is folyamatosan változunk, de néhány dolog állandó: a szolgáltatások tartósan magas színvonala, a bizalomra épülő, ügyfél-centrikus szemléletmód és a korrekt partnerkapcsolatok. Ezek az értékek minden anyagi megfontolást háttérbe szorítva első helyet kaptak a cég arculatának kialakításakor. Fennállásunk alatt lelkiismeretes munkánkkal igazoltuk, hogy nemcsak a termékek forgalmazásában, hanem a folyamatos műszaki támogatásban is az ügyfelek első számú magyarországi partnerei vagyunk. Több száz visszatérő ügyfél igazolja partnereink bizalmát és reméljük elégedettségét. Referenciáink között a nagyobb belföldi és külföldi cégek túlnyomó többségben vannak, bár egyszemélyes vállalkozások és kisvállalkozások is megtalálhatók. Fontosnak tartjuk a személyes kapcsolattartást és ezért, valamint a termékek jobb megismerése céljából oktatási bemutatókat, tanfolyamokat, konferenciákat szervezünk. A már hagyományos kiállításokon kívül saját rendezésű szakmai napok keretében mutatjuk be cégünk aktuális újdonságait. Ezek a rendezvények jelentős szakmai igényt elégítenek ki.

3 Szilárd partnerek, rugalmas megoldások! Alapelveink Minőségi termékekkel és a hozzájuk tartozó színvonalas szolgáltatásokkal, értékteremtő hozzáállással elégedett ügyféltábort alakítottunk ki. Szeretnénk, ha ennek közös előnyeit minél többen ismernék meg. A forgalmazott piacvezető termékekből és tapasztalatainkból építkezve összetett megoldásokat ajánlunk, szállítunk. Mottó: Szilárd partnerek, rugalmas megoldások! Szolgáltatásaink Állattenyésztés (szarvasmarha, juh, kecske, sertés) gépesítése, farm berendezések Állattenyésztési teljesítményvizsgálat (állatmérlegek, tejmérők, stb.) Fejéstechnika, hűtéstechnika komplett és részegységek szállítása Állategészségügy, tőgyegészségügy Szaporodásbiológiai és embrió átültetéshez szükséges eszközök, hormonok Laboratóriumi műszerek, berendezések és tesztek Élelmiszerbiztonság, élelmiszerhigiénia, minőségbiztosítás Szaktanácsadás, konzultáció, tanulmánytervek készítése Műszer és fejőgép szerviz Biztos szakmai háttér Szolgáltatásaink eredményességét tapasztalt, jól képzett munkatársakból álló gárdánk és folyamatos belső fejlesztések alapozzák meg. Az ügyfélkapcsolatok jobb és hatékonyabb menedzselését, valamint a problémák kezelését belső és külső továbbképzési rendszer is segíti. A gyorsabb problémamegoldás érdekében partnereink már jó ideje ben is elérnek bennünket. Honlapunk is sok látogatót vonz. Oldalainkon friss híreket, leírásokat, újdonságokat és megoldásjavaslatokat találnak a látogatók és érdeklődők. Büszkék vagyunk arra, hogy 2008-ban cégünk ISO 9001:2000 minősítést szerzett. A velünk való munkakapcsolatot az együttműködés és a partnereink szempontjainak figyelembe vétele jellemzi. Számunkra elengedhetetlen feltétel a partnereink elégedettsége, és az erre alapuló hoszszú távú, bizalomra épülő személyes kapcsolat, így nálunk a partner kiszolgálása sohasem ér véget. Ennek szellemében működtetjük az Agro Legato Kft.-t, ezért építettük ki teljes körű minőségbiztosítási rendszerünket az ISO 9001:2000 szabvány követelményeinek megfelelően, beleértve szervizszolgáltatásainkat is. Ezen gondolatokkal ajánlanám tisztelt figyelmébe katalógusunkat, amely a teljesség igénye nélkül mutatja be azokat a termékeket, amelyekkel bízunk benne, hogy Önt is segíthetjük céljai elérésében és megvalósításában. Tisztelettel: ISO 9001:2000 Dudás János ügyvezető igazgató Budapest (H), Brassó (RO), Szófia (BG)

4 Tej és bor gyűjtése, mintavétele, ACRAM Segíthetünk Önnek a felmerült problémák megoldásában? Ajánlatunk a tej és bor minőségét megőrző, begyűjtése, mennyiségmérése, mintavétele, szállítása, valamint bemenő rendszerek és tartályok biztosítása. Az Agro Legato Kft. az Ön igényére szabva kínálja az alábbi termékeket. Tartályok, felépítmények a folyékony élelmiszerek szállítására A minden igényt kielégítő tartályok elliptikus atmoszférikus, vagy kör keresztmetszetű vákuum, hőszigetelt, vagy szigetelés nélküli, magas minőséggel készített rozsdamentes acélból, litertől literig, igény szerinti rekesz számmal, CIP tisztító rendszerrel, vezérlésekkel is rendelhetők. Szivattyúk Az elektrohidraulikus vákuumszivattyúk, hidraulikus és elektrohidraulikus centrifugálszivattyúk és vezérlések választéka fogja át a szállítandó folyadékmennyiségek nagy tartományát. Mennyiségmérő rendszerek Az indukciós elven működő, nagy pontosságú mennyiségmérők segítségével, valamint a megfelelő kiegészítő eszközökkel széles tartományban kínálunk megbízható megoldást a folyadékok mennyiségének mérésére, kijelzésére, nyomtatására és adatok tárolására. Átvételi rendszerek A felhasználó igényét maximálisan kiszolgáló rögzített vagy mobil átvételi rendszerek biztosítják a folyadékszállító tartálykocsiból történő átfejtést az átvevő tartályába. Ezek az átvételi rendszerek mennyiségmérő rendszert, szivattyút és vezérlést tartalmaznak, melyek kombinációja az igények szerint alakítható.

5 mérése és szállítása Mintavevő rendszerek A folyamatos, megbízható működésű mintavevők biztosítják, hogy a minta az átfolyt élelmiszer teljes egészét reprezentálja. Tartálykocsira és bemenő rendszerre is telepíthető. Az egyszerű, belső beállítású típustól a számítógép vezérelt, automatikusan mintatartót cserélő, hűtött tárolós típusig minden igényre kínálunk megoldás. A minta akár közvetlenül a laboratóriumba is vezethető. Szűrők Egy vagy többfokozatú szűrő egységek megakadályozzák a szennyeződés bejutását a tárolókba. Fehérjefrakcionálásra, csíraszám csökkentésre alkalmazhatók. A szűrőbetétek mikrométeres tartományban rendelhetők. Tartálykocsik A legkisebbtől a legnagyobbig, az egyszerű, csak szállításra kialakított típustól, a minden igényt kielégítő, teljesen automatizált szivattyús, mé rőrend szeres, mintavevős, adattárolós, nyomtatós, helymeghatározós típusig, minden a vevő igényéhez kialakítva rendelhető.

6 A nyerstej vizezettség vizsgálata Sok tejfogyasztó megjegyzi a termékről milyen vizes ez a tej. De vajon tényleg vizezett-e? Hogyan lehet megmérni ezt a vizet? Milyen problémákat okoz, ha vizes tejet kell megvásárolni, feldolgozni? Az Agro Legato Kft. megoldást kínál Önnek a probléma kezelésére. Ajánlatunk a nagy pontosságú krioszkóp, amely megméri a tej fa gyás pontját, és kijelzi Önnek a hozzáadott víz mennyiségét. A beépített nyomtató az eredményeket kis is nyomtatja. A hozzáadott víz rontja a tej minőségét, ráadásul ezért még tejárat is fizet. Ne hagyja, hogy becsapják vizezett tej szállításával, használja a mindennapi tejátvétel során a krioszkópunkat. Advanced Krioszkóp 4250 típus A könnyen kezelhető egymintás készülék 2 ml tejmintából 2-3 percen belül kijelzi és kinyomtatja a fagyáspontot és vizezettséget. A mérési eredményekből harminc mintát visszakereshetően memorizál is. A felhasználó több szabványos mérési mód közül választhat, a helyi előírásoknak megfelelően. A gyártó nagy pontosságú kalibrációs, és ellenőrző mintákat biztosít a készülékhez, amely automatikusan bekalibrálja magát. Az ellenőrző minta segítségével meggyőződhet a napi munka megkezdése előtt a készülék pontos működéséről. A 4250 krioszkóp vonalkód leolvasó, valamint számítógép csatlakozási képessége biztosítja a felhasználó kényelmét, az adat tárolás és adatbevitel biztonságát. Méréstartomány: m C Felbontás: 1 m C Ismétlőképesség: ±0,5% ( m C tartományban) Advanced Krioszkóp 4C3 automata típus Ezt a típust olyan laboratóriumok részére tervezték, ahol nagy mintaszám rendszeres mérése szükséges. A készülék automatikusan azonosítja és megméri a tíz férőhelyes kazettákba tett mintákat és az eredményeket kinyomtatja. Egyszerre több kazetta is behelyezhető, valamint folyamatosan adagolható, teljesítménye 40 minta óránként. Pontossága, automatikus kalibrálási képessége, számítógép csatlakozási lehetősége azonos a 4250 típuséval. Méréstartomány: m C Felbontás: 1 m C Ismétlőképesség: ± 0,5% ( m C tartományban)

7 Pasztőrözöttség vizsgálata Egészségünk megóvása, egészséges, hosszan eltartható élelmiszerek gazdaságos gyártása alapvető követelménnyé vált. A pasztőrözési eljárás feltalálása óta csökkentek a nyerstej fogyasztása miatt elterjedt betegségek, hosszabban eltartható egészséges tej került a fogyasztók asztalára. A pasztőröző eljárások azonban nem jelentenek száz százalékos garanciát arra, hogy valamennyi, nagyon kevés nyerstej ne maradjon a végtermékben. Ha egy gyors, pontos és érzékeny mérési eljárással ezt meg tudnánk mérni, a pasztőrözési technológia gazdaságos, optimális beállításával, az egészségügyi határon belül tudjuk tartani a pasztőrözött tej, vagy tejtermék fogyaszthatóságát. Az Advanced Instruments kifejlesztett erre a célra egy szabadalmaztatott reagenst és eljárást, valamint egy készüléket, a Fluorométert, amely alkalmas a mennyiségi meghatározásra. A készülék a tej, vagy tejtermék alkáli foszfatáz (ALP) tartalmát mérve határozza meg a pasztőrözési hatásfokot, de használható pasztőrözött juice (gyümölcs- vagy zöldséglé) vizsgálatára is. Advanced Fluorométer FLM 200 típus A készülék a pasztőrözöttségi hatásfokot vizsgálva néhány perc alatt kevés mintából képes harmincszor nagyobb érzékenységgel mennyiségileg megmérni és kinyomtatni az ALP aktivitást, mint a hagyományos kolorimetriás tesztek, így 0,003% nyerstej tartalom kimutatására is képes. A gyártó kalibrációs és ellenőrző mintákat biztosít az automatikusan kalibráló készülékhez. A különböző termékekhez húsz kalibrálható csatorna áll rendelkezésre. Az FLM 200 számítógép csatlakozási kimenete biztosítja az adatátvitelt. Felbontás: 1 FLU (fluorescensce egység) Stabilitás: < 3 FLU/óra Automatikus nullázás Referenciamódszer az EU-ban ISO :2003 ISO :2006 IDF 155-2:2003 IDF 155-1:2006

8 Ahol a pontosság és a teljesítmény DELTA LactoScope beltartalomvizsgáló műszerek Nagykapacitású tejfeldolgozók valódi segítője a Delta Instruments infravörös spektroszkópiás mérésen alapuló LactoScope készülék családja. A LactoScope készülékek a tej, tejszín, folyékony tejtermékek, savó beltartalmát mérik, nagy pontossággal (Cv<1%). Gyors eredményt adnak a beérkező tej minőségének meghatározásához, a gyártásközi beavatkozáshoz, termékparaméterek pontos beállításához, megkímélve a felhasználót a vegyszer és időigényes labormunkától. Az egyes típusok eltérő képességekkel rendelkeznek, de valamennyi típus méri a zsír, fehérje, laktóz, összes, vagy zsírmentes szárazanyag tartalmat. Pontosság (Cv): tipikusan 1% Ismétlőképesség (Cv): 0,25% Tisztítási hatásfok: 99% Pontosság (Cv): tipikusan 1% Ismétlőképesség (Cv): 0,25% Tisztítási hatásfok: 99% LactoScope FTIR Advanced (Fourier transzformációs IR) típus A készülék lényeges eleme egy ABB Bomem in ter fero méter, amely széles spektrumban biztosítja a pontos mérést. A mért jelet számítógép dolgozza fel és jeleníti meg felhasználóbarát program segítségével. A kalibrálható csatornák száma csak a számítógép tároló kapacitásának nagyságától függ. Automatikus tisztítási és nullázási funkciókkal rendelkezik. Az FTIR típus az alapméréseken kívül alkalmas a kazein, ph, sűrűség, szabad zsírsavak, karbamid (NPN), valamint opcionális kiegészítőkkel vezetőképesség (vizezettség) és sajtok mérésére is. Széles tartományban méri a sajtok zsír, fehérje, só, nedvesség és ph értékét. A tej és tejszín mérésén kívül joghurtok, feloldott tej- és savóporok, valamint kakaó mérésére is alkalmas. LactoScope IR filter (infraszűrős) típus Az IR filter típus a mérendő komponensekre jellemző infraszűrőket tartalmaz, ezért ezek a készülékek csak a zsír, fehérje, laktóz, szárazanyag paramétereket mérik a tejből és bizonyos tejtermékekből. Az új IR filter típus rendelhető sajtmérés opcióval, amelylyel zsír-, fehérje-, só- és nedvességtartalom mérhető. A készülék 20 független termék kalibrációját képes tárolni. Mintamelegítővel, automatikus tisztítással és nullázással rendelkezik, elméleti mérési teljesítménye 150 minta óránként. Előkalibrálást tartalmaz folyékony tejre, savóra és tejszínre. Opciók: pipettaszűrő, zsír A/B infraszűrő, magas cukortartalmú termékek mérése, hozzáadott víz mérése, DataScope szoftver számítógépes csatlakozáshoz, vonalkód leolvasó, szünetmentes tápegység és sajtvizsgálat. Sajtvizsgálat Régóta keresett funkció, hogy a sajtok zsír, fehérje, só, nedvesség és ph-értékét is könnyen lehessen mérni. Ezt a vizsgálatot könnyíti meg az opcionálisan rendelhető sajtelőkészítő műszeres megoldás.

9 fontos szempont SomaScope Smart A DELTA szomatikus sejtszámláló műszer teljesen automatizálja az egyre fontosabb szomatikus sejtszámlálást. A felszívott tejben automatikusan megfesti, majd egy áramlásos rendszerben egyenként megszámlálja a szomatikus sejteket. Az alkalmazott technológia biztosítja az eddigi műszereknél sokkal korszerűbb működést. A más rendszerekben használt magas nyomáshoz viszonyítva a SomaScope-ban lévő atmoszférikus nyomás biztonságosabb, kevesebb kopást, elhasználódást okoz, így alacsonyabb karbantartási költséget eredményez. A számítógépes vezérlés rugalmas felhasználást, könnyű szervizelhetőséget és adattárolást eredményez. Lehetőséget nyújt adatkezelésre vagy interface-en keresztül adattovábbításra. A könnyen kezelhető program a felhasználó kényelméhez alkalmazkodik. A készülék manuális típusa 100 minta/óra, az automata típus pedig minta/óra elméleti teljesítménnyel dolgozik. Mintamennyiség: 3 ml Mintahőmérséklet: 40 C ±2 C Mérési tartomány: sejt/ml értékig Pontosság (Cv): <10% a közvetlen mikroszkópos méréshez viszonyítva Ismétlőképesség (Cv): <5% a sejt/ml alatti tartományban 3% a sejt/ml értéknél <2% a sejt/ml tartományban Linearitás: sejt/ml-ig Áthordás: <1% CombiScope Számos laboratóriumban egy mintából, egyszerre szeretnék mérni a tej beltartalmat és a szomatikus sejtszámot, ezért a LactoScope és SomaScope közös mérőláncba építésével a gyártó kifejlesztette a CombiScope készüléket. A CombiScope FTIR vagy LactoScope IR filter készülékkel, valamint nagy mintaszám vizsgálatát könnyítő automata mintatovábbító egységgel rendelhető.

10 Sokoldalú beltartalomvizsgálat, Q-Interline FTNIR műszercsalád Szeretne Ön gyorsan és gazdaságosan gyártani, akár már a gyártás során áramló termék összetételét on-line látva? Szeretné termékét a hosszas, költséges, laboratóriumi vizsgálatok helyett perceken belül elemezni? Akkor az Ön választása a Q-Inerline FTNIR termékcsaládja. De nézzük át, miről is beszélünk, mi ez a NIR, és mire jó. A NIR a közeli infravörös tartomány, az FTNIR készülék pedig a spektrométer, ami ebben a tartományban számítógép segítségével, nagy pontossággal, nagy sebességgel kielemzi a terméket. A Q-Interline FTNIR, pedig az ABB Bomem interferométerét tartalmazó, nagy megbízhatóságú, nagy pontosságú spektrométer műszercsalád, amelyek számítógépre telepített, felhasználóbarát program segítségével elemzik a termékeket. Vegyük sorra, hogy milyen termékeket vizsgálhatunk ilyen műszerekkel. Az alaptétel, hogy bármit mérhetünk, aminek a NIR tartományban az összetevőre jellemző energia elnyelődése van, és kalibrációra alkalmas referencia vizsgálatot tudunk végezni. Ez azt is jelenti, hogy kutatók, a meglévő alkalmazásokat, kalibrációkat bővíthetik is. Vizsgálható termékek: Étkezési olajok, zsírok, bioüzemanyag és más hasonló folyadékok Kiegészítők Olyan beépíthető modulok, amelyek a mérendő anyag fizikai jellemzőihez igazodva segítik a pontos mérést. Ilyen pl. az olajok mérésére használatos melegítő/tartó modul, a szálas takarmányt tároló forgó modul, a Power Port modul, amelynek segítségével petricsészébe helyezett porokat, magokat mérhet. A Tefwin modul segítségével on-line mérheti 10 méter távolságból a technológiai csővezetékben áramló anyagot, például vajat. Szilárdabb, pasztaszerű és folyékony élelmiszerek, mint pl. online-tej, sajtok, tejipari porok, ízesített joghurtok, vaj, jégkrém, csokoládé, kakaópor, majonéz, ketchup, mustár, bébiételek, darabosabb élelmiszerek, mint pl. lecsó Magok, mint pl. szója, kukorica, gabonák, mogyoró, mandula. Szálas vagy őrölt takarmányok, liszt, talaj. Gyógyszer- és biotechnológiában liofilizált termék, tabletta, fehérje struktúraanalízis, fermentáció on-line analízis A felhasználók termékenként eltérő beltartalom és egyéb paraméterek mérését kérik, amelyekre az egyedi igények szerint kalibrálást kell végezni. A mérhető paraméterek listája a teljesség igénye nélkül: a zsír, fehérje, szárazanyag, nedvesség, cukor, hamu, sűrűség, só, ph, foszfor, keményítő, nugát, tejcsokoládé, étcsokoládé, rost, NDF, ADF, Lactic sav, Acetic sav, ammónium, In Vitro, stb.

11 korszerű FTNIR technológia QFAfocus A készülék légmentesen lezárt műanyag zacskóba tett, összenyomható, pasztaszerű termékek elemzésére alkalmas. A lezárt minta nem szárad ki, és szükség szerint később is megvizsgálható. A készülék nagy mintafelületet mér, ezért a minta inhomogenitása nem okoz gondot. QFAflex A készülék a mérendő termék mechanikai jellemzőihez igazodó kiegészítő modulokkal, folyadékok, magok, porok, szilárdabb termékek mérésére szolgál. Nincs szükség bonyolult mintaelőkészítésre. Perceken belül mérési eredményt kapunk. Quant Az új fejlesztésű készülék a mérendő termék mechanikai jellemzőihez igazodó kiegészítő modulokkal a folyadékoktól kezdve a szilárd anyagokig széles tartományban mér. Üvegszál optikás modul segítségével, a távoli technológiai helyen történő mérést is támogatja. Szilárdtest lézer, hosszú élettartamú NIR forrás, és a legújabb fejlesztésű ABB interferométer garantálja a kisköltségű, megbízható üzemeltetést. Számítógépes kapcsolata 10/100Mbps Ethernet port rendszerű. A készülék TÜV, CE, RoHS certifikációkkal rendelkezik. Spektrális tartomány: cm -1 Jel-zaj viszony: > :1 Frekvencia ismétlőképessége: <0,006 cm -1 Frekvenciapontosság: <0,01 cm -1

12 Egyszerű vizsgálati módszerek EKOMILK tejanalizátor Tejbegyűjtő és kisebb tejfeldolgozó vállalkozások ideális mérőműszere az EKOMILK. A készülék kedvező árával és könnyű kezelésével biztosítja a gyors és költséghatékony vizsgálatokat, amelyeket csak komolyabb kémiai laboratóriumi háttérrel, vegyszerek használatával és magasan képzett laboránsokkal lehetne elvégezni. Paraméterek: Zsír: 0,5 12% ±0,1% SNF: 6 12% ± 0,2% Fehérje: 2 6% ±0,2% Az EKOMILK ultrahangos nyerstej analizátor tehén- vagy juhtej zsír-, zsírmentes szárazanyag-, fehérje-, vizezettség tartalmának, valamint sűrűségének gyors elemzésére alkalmas műszer. A vizsgálathoz nagyon kevés tejminta (kb ml) elegendő. A rugalmas alkalmazhatóság biztosítéka a 230 V-os hálózati üzemeltetés mellett a 12 V-os, például gépkocsi akkumulátorról történő terepi használat lehetősége. A készülék több altípussal készül. Ezek komfort fokozatban és mérési sebességben térnek el egymástól. Opcióként ph mérő, vezetőképesség mérő, nyomtató és számítógépes adatátvitel rendelhető. Hozzáadott víz: 0 60% ±5% Sűrűség: 1,026-1,033 ±0,0005 g/cm 3 MT-04 szomatikus sejtszámmérő A tejfeldolgozó vállalkozások több labormérést végeznek a bejövő nyerstejen, hogy még a feldolgozás előtt meggyőződjenek a tej minőségéről, egészséget nem veszélyeztető tényezőiről, felhasználhatósági adatairól, amiket szabványokkal támogat az Unió is. Ilyen előírás például a szomatikus sejtszám is, melynek sejt/ml alatt kell lenni. Az MT-04 szomatikus sejtszámmérő műszer kedvező költségű mérési megoldást kínál a nyerstej szomatikus sejt tartalmának meghatározására. A készülék viszkozimetriás eljárással mér, amely azt jelenti, hogy a nyerstej szomatikus sejt tartalma a hozzáadott reagens hatására megduzzad, és a sűrűsége arányosan megnő. A készülék mérőcsövében haladó mérőgolyó a sűrűséggel arányos helyen megáll, és a skáláról egyszerűen leolvasható a tej szomatikus sejtszáma. Az MT-04 műszer a precíziós szomatikus sejtszámláló műszerek árának, valamint azok működési költségeinek töredékéért elfogadható pontossággal méri a szomatikus sejtszám értékét. Kezelése gyorsan elsajátítható, veszélyes vegyszereket, előírásoknak megfelelően kialakított labort, kalibrálást nem igényel. Az ezres tartományban pontosan leolvasható a szomatikus sejtszám, de a mérés kibővíthető 20 millióig is. A készülék mérési pontosságának statisztikus görbéje

13 Gátlóanyagvizsgálat nyerstejben Egyre nagyobb fontossága van az antibiotikum szermaradványok kiszűrésének is. Ezek a vizsgálatok könnyen és megbízhatóan elvégezhetők az alább bemutatott megoldásokkal. Biztos Ön abban, hogy a feldolgozásra kerülő tej nem tartalmaz semmilyen antibiotikum szermaradványt? Az esetleges káros hatások elkerülése végett ez egyre nagyobb fontossággal bír az élelmiszeriparban. A SNAP gyorstesztjeivel és a BRT MRL döntő vizsgálataival egyszerűen és hatékonyan garantálhatja az egészséges, minőségi alapanyagot. SNAP gyors antibiotikum vizsgálat Megbízható antibiotikum szermaradvány vizsgáló gyorsteszt (10 perc) tejhez. Nem igényel laboratóriumi műszerezettséget. Kisméretű és hordozható kivitel: 220 V, 24 V és 12 V tápfeszültség. A teszt robosztus és egyszerű felépítése miatt, akár a fejőházban is könnyedén használható! Vizsgálható maradványtípusok: Beta-Lactam Tetracycline Gentamicin Aflatoxin BRT MRL referencia gátlóanyag vizsgálat Színváltozás Bac. Stearothermophillus, ami vizuálisan könnyedén leolvasható Európai Unió által elfogadott (91/180/EEC) vizsgálati módszer Alkalmazható megerősítő vizsgálatra is! Széles spektrumú vizsgálat Penicillin származékok, Tetracycline, szulfonamidok, mosó és fertőtlenítőszer maradványok stb. Tehén-, juh-, valamint kecsketej vizsgálatára is alkalmas DELVO SP Mini termosztátban is használható

14 Minden, ami labor Mindennapos feladatot jelent a laboratóriumi analitikában a rutinvizsgálatok gyors és precíz elvégzése. Kínálatunkban a legnevesebb gyártók eszközeit ajánljuk. Így Önnek is lehetősége nyílik arra, hogy a vizsgálati eredményei megbízható hátteret jelentsenek munkájában. Funke-Gerber-termékek Gerber-féle butyrométer A butyrométer tej és tejtermékek zsírtartalmának Gerber módszerrel történő meghatározására szolgáló szabványos (ISO 2446) kémiai vizsgálat eszköze. Egyszerű használat Alacsony befektetési költség Kalibrációt nem igényel mivel hitelesített formában is kapható Univerzális vízfürdő Rozsdamentes acél tartó 36 db butyrométerhez (3708) Univerzális távtartó rozsdamentes acélból (3708) A kívánt vízhőmérséklet digitálisan beállítható. Nova Safety centrifuga Kisméretű, fűtött centrifuga, amely a Gerber-módszer szerinti zsírtartalomméréshez használható. Súly: 12,2 kg Magasság (lezárva): 230 mm Mérete: (hxsz) 380x470 mm Sebesség: fordulat/perc Belső hőmérséklet: 65 C Centrifugálás időtartama: 1 99 perc Zár: Mechanikus zárás, elektromos nyitás Stomacher Az eredményes mérés alapja a megfelelő mintaelőkészítés. A Stomacher pépesíti és homogenizálja a zacskóba helyezett mintákat. Az így előkészített mintaelegy pipettázható, nem tartalmaz darabokat, ezáltal jelentősen lecsökkenti az előkészítési időt. Kapacitás: ml Méretek: 40x22x24 cm Teljesítmény: W Kijelzés: 4 számjegy (csak a WB 436-D típus) Hőmérséklettartomány: szoba hő mér séklettől max. 99 C-ig Időzítő: 1-99 perc között (csak a WB 436-D típus) Mérete: (HxSzxM) 396x331x265 mm Víztérfogat: 16 liter Asztali autokláv Kisméretű asztali autokláv 12 l és 18 l kivitelben. Kisebb laboratóriumok számára is ideális választás, mivel kis helyen is elfér, egyszerűen és megbízhatóan sterilizálhatók a szikék, kémcsövek, pipetták és más laboreszközök. 140 C/2,7 bar vagy 125 C/1,1 bar működés Méretek: 215 mm belső átmérő, 24 cm külső átmérő, 32 cm magas, (18 l kivitel 43 cm magas)

15 Nüve inkubátorok Három különböző térfogatú 25, 55 és 120 literes inkubátorcsalád, amely a mintát a kitenyésztés folyamán állandó hőmérsékleten tartja. Kiváló költségfeltételek mellett alkalmazható a biológiai és mikrobiológiai laboratóriumokban, az orvosi és állatorvosi rendelőkben, kutatási és minőségellenőrzési vizsgálatok során, gyógyszer-, élelmiszer-, kozmetikai iparban és a biotechnológiában. Hőmérséklettartomány: 5 C 80 C Programozható PID mikroprocesszoros ellenőrző rendszer Felhasználóbarát vezérlőpult: digitális hőmérséklet- és időprogramozó billentyűzet, biztonsági hőszabályozó Könnyen takarítható rozsdamentes acél belső A beállított hőmérséklet kiemelkedően pontos tartása Komplex fűtési rendszer, háromszoros szigetelés A természetes levegőkeringetés egyenletes homogén hőmérsékletelosztást biztosít minimális a turbulencia, nincs keresztirányú áramlás A belső üvegajtón át hőmérsékletváltozás nélkül megfigyelhető a minták változása Adatmentés Nüvetherm szoftver segítségével Nüve függőleges elrendezésű gőzsterilizálók Nagyon széles felhasználási területre tervezett autokláv. Egyaránt használhatják műtők és a kórházak, biológiai, állatorvosi, egyetemi, mezőgazdasági vagy minőségellenőrzéssel foglalkozó laboratóriumok különféle anyagok csíramentesítésére. Kamraméret: 75 liter Hőmérséklettartomány: 110 C 140 C Dupla burkolatú szerkezet, integrált gőzgenerátorral Teljesen automatikus működés, programozható mikroprocesszoros ellenőrző rendszer Digitális hőmérséklet- és időkijelzők Áttekinthető LED-es kijelző tájékoztat a csíramentesítés fázisairól Figyelmeztető jelzés nyitott fedél esetén Igényeseknek: gőzsterilizáló programozható vákuum funkcióval A népszerű OT4060 csírátlanító eszköz használhatóságát tovább növeli a vá - kuumfunkció. Ennek következtében alacsonyabb hőmérsékleten sterilizálhatók az eszközök. Beállítható elővákuum, programozható vákuum utáni funkciók Karbantartásmentes vákuumszivattyú 0,2 μm lyukméretű biológiai szűrő a levegőbevezetésnél

16 Higiéniai vizsgálatok Lightning MVP higiéniai ellenőrző műszer A Lightning MVP készülék egy rendszerben egyesíti a HACCP előírásokhoz szükséges mérési paramétereket, így Ön valamennyi vizsgálatot gyorsan és hatékonyan el tud végezni. Rendkívül gyorsan, mindössze 10 másodperc alatt megbizonyosodhat arról, hogy megfelelő-e az üzemi higiénia. Önnek van már megoldása? ATP (felületi és folyadék) ph/hőmérséklet Ve zetőkép essé g Mosó- és fertőtlenítőszer koncentráció A GMP és a legtöbb HACCP program feltétele a folyamat ellenőrző műszerek kalibrálása. A Lightning MVP az egyetlen olyan műszer, amely a helyszínen kalibrálható. A készülék egyszerű adatbázisban tárolja a mérési eredményeket. Az adatbázis számítógépre áttölthető, a műszer adat tárolására alkalmas. Miért érdemes a Lighting használni? M V P - t A Lightning MVP felü- leti mintavevővel könnyen, g y o r s a n begyűjtheti a mintát az ATPtartalom és higiénia méréséhez a különböző felületekről pl.: rozsdamentes eszközök, műszerek, csövek stb. Vegye le a mintát, aktiválja az eszközt, he lyezze a készülékbe és 10 másodperc múlva olvassa le az eredményt. (Megfelelt/ Gyanús/Nem megfelelő). Hordozható, könnyen kivitelezhető higiéniai (ATP) vizsgálat Nagy érzékenység: 15 picogram ATP Felhasználó által kalibrálható, az eredmények mérési pontonként menthetők, a mérési pontok érzékenységi határai beállíthatók Pozitív és negatív kontrol Az adatok számítógépre tölthetők és kiértékelhetők, grafikusan megjeleníthetők az Excelben Az ATP biolumineszcencia elvű higi- zés lényege, hogy a letisztított felület- tából mennyi élelmiszer, állati, növé- lis vagy gomba eredetű maradvány tó ki. Ezek a szennyeződések ATP-t nak, amelyből a SWAB mintavevőben tárolt reagens mérhető fény formájában felszabadítja az energiát. éniaellenőr ről vett minnyi, bakteriámutathatartalmaz- A Lightning MVP készülék mérőrendszere egy egyedülálló tükörrendszer segítségével nagy pontossággal körkörösen megméri a kibocsátott fényt, és átkonvertálja a felhasználó számára is könnyen értelmezhető tisztasági zónákra (Megfelelt/Gyanús/Nem megfelelő). Az eredmények alapján a higiénikus azonnal intézkedhet a további tennivalókról. Mivel a Lightning MVP készülék négy műszer egyben, Ön a vezetőképesség, hőmérséklet és ph-mérő szenzorok megvásárlása esetén ezeket is előre programozhatóan mérheti. A Lightning MVP vezetőképességmérő használatával pontosan beállíthatja a tisztításhoz használt savas és lúgos oldatok koncentrációját, amellyel komoly költséget takaríthat meg. Ha alacsony ez a koncentráció, szennyeződés marad a rendszerben; ha túl magas, akkor Önt veszteség érheti. A Lightning MVP készülék használatával a befektetése rövid időn belül megtérülhet.

17 Mikrobiológia Flash higiéniai gyorsteszt A Flash higiéniai teszt rendkívül gyorsan, egyetlen lépésben, csupán 5 másodperc alatt segít megvizsgálni, hogy megfelelő-e az élelmiszerfeldolgozásnál használt eszközök tisztasága. A Flash protein teszt kimutatja a fehérjemaradványokat a felületen. Ezáltal az élelmiszer előállítására használatos felületek tisztítási hatásfokát lehet ellenőrizni. A felületek nem megfelelő tisztítása elősegíti a baktériumok elszaporodását! A Flash teszt használatával könnyen megtalálhatja a szennyezett területeket, így azonnal megteheti a szükséges intézkedéseket, akár közvetlenül a műszakkezdés előtt is! SimPlate mikrobiológiai gyorsteszt-család Mindenkinek szüksége van arra, hogy korszerűsítse napi teendőit, ebben segít a SimPlate. A mikrobiológiai gyorstesztek az úgynevezett MPN- vagy más néven határhígításos módszer elvén alapulnak. A módszer használatakor a mikroorganizmusokat folyékony táptalajban szaporítjuk el, és a mikrobaszaporodást mutató csövek száma alapján statisztikai módszerrel következtetünk a keresett mikroorganizmusok számára. Legfontosabb tulajdonságai: Hordozható, könnyen használható higiéniai vizsgálat Nem igényel speciális előkészítést, műszert, reagenst Könnyen leolvasható Előre kiszerelt teszt Érzékenysége megfelel a mindennapi igényeknek Szobahőmérsékleten tárolható HACCP programokhoz nélkülözhetetlen eszköz Kedvező ár A módszer előnye a hagyományos tenyésztéses módszerekkel szemben, hogy egyszerűen kivitelezhető, kicsi a munka- és eszközigénye, a szélesebb számlálási tartomány révén kevesebb hígítást kell készíteni, kiküszöbölhető a pipettázási hiba a párhuzamosok készítésekor, kevesebb táptalaj szükséges hozzá. Az élelmiszeripari minőségbiztosítás gyakorlati szempontjából a SimPlate tesztcsalád kifejezett előnye más alkalmazott, azonos célú módszerekkel szemben, hogy az eredmények 24 óra után, de legkésőbb 48 óra elteltével rendelkezésre állnak. Vizsgálatok időtartama Összcsíra 24 óra Coliform/E.coli 24 óra Élesztő/penész 48 óra Campylobacter 48 óra A SimPlate mikrobiológiai gyorsteszt az AOAC által hitelesített vizsgálati módszer.

18 Patogének vizsgálata Világszerte folyamatos feladat a különféle élelmiszerfertőzések megelőzése. Az egyik leggyakrabban előforduló, tömeges megbetegedéseket is okozó szalmonella-család. Az alábbiakban bemutatott, praktikusan használható gyorstesztek többféle mérési módon is segítik kimutatni a szalmonella jelenlétét, ami lehetővé teszi az azonnali közbelépést, és a súlyos következményekkel járó baj megakadályozását. A gyorstesztek megkönnyítik a későbbi laboratóriumi vizsgálatot. 1-2 Szalmonella gyorsteszt Az 1-2 Teszt az első széles körben elfogadott, egyszerűen használható szalmonella gyorsteszt. Az 1-2 Teszt gyors minőségi vizsgálat a csillós szalmonellasejtek jelenlétére. A teszt könnyen kivitelezhető és egyszerűen értékelhető. Az eredmények órán belül rendelkezésre állnak, szemben a hagyományos tenyésztéses módszerrel, amelynek ideje legalább 5 nap. A módszer alkalmas az élelmiszer-alapanyagok, végtermékek, valamint a környezeti minták szalmonella-szűrésére a gyors negatív eredmény érdekében. Feltételezett pozitív eredmény esetén a mintákat megerősítő vizsgálatoknak kell alávetni. Az 1-2 Teszt széles körben alkalmazható egyszerűen elvégezhető szerológiai vizsgálat, amely az AOAC hivatalos módszere (989.13). A vizsgálat érzékenysége 96,4, specifitása 100%-os. VIP Szerológiai gyorsteszt-család A VIP gyorsteszt-család segít azonosítani és kiszűrni az élelmiszerek mikrobiológiai szennyeződéseinek fő forrásait. Gyors vizsgálati módszer a Lisztéria, az EHEC és a szalmonella előfordulás vizsgálatára az élelmiszer-alapanyagok, végtermékek, valamint a környezeti minták területén. Lerövidíti a tenyésztéses eljárást, csak dúsítás szükséges hozzá A kitt azonnali használatra kész Széles körben alkalmazható EHEC: óra Szalmonella: óra Lisztéria: óra Fő alkalmazásai területei Húsipar Baromfikeltetők és tojástermelő gazdaságok Szakhatósági vizsgálatoknál a gyors döntéshozatal támogatására Gabona- és takarmányipar AOAC által hitelesített vizsgálati módszerek

19 Igazi megoldás mikrobiológiára Az impedimetrikus mikrobiológia és a piaci követelmények az élelmiszerbiztonság területén új fejlesztést indítottak el, amelynek eredményeként születtek meg a μ-trac és a BacTrack készülékek. Fontos tudnunk, hogy impedimetrikus vizsgálatokkal patogén mikroorganizmusok jelenléte vagy hiánya mutatható ki. μ-trac 4200 A μ-trac 4200 a mikrobiológia területén használatos pontos műszer. A készülék az egyszer használatos mérőcellákban változó impedanciát mérve határozza meg a mikrobaszámot. A készülék napi minta gazdaságos vizsgálatára használható. Indirekt módon megméri a lassan szaporodó mikroorganizmusok, például penészgomba által termelt széndioxid gáz mennyiségét, és ezzel meghatározza az organizmusok számát. Alkalmazási példák: Sterilitás ellenőrzés Higiéniai vizsgálatok Összcsíraszám meghatározás Mikroorganizmusok szelektív kimutatása Starter kultúrák vizsgálata Észlelhető mikroorganizmusok: Aerobikus mezofil mikroorganizmusok Pszichotróp mikroorganizmusok Termofil mikroorganizmusok Gram-negatív baktériumok Enterobaktériumok Koliform Szalmonella Aerobikus spórás mikroorganizmusok Élesztők és penészgombák A készülék előnyei: Kedvező ár Egyszerű működtethetőség Az egyszer használatos cellák táptalajjal töltve, sterilizálva is rendelhetők, megkönnyítve és meggyorsítva ilyen módon a laboratóriumi munkát. BacTrac 4300 BacTrac 4300 univerzális impedimetrikus készülék, amelynek lényeges előnye, hogy a mérőcellában inkubált táptalaj relatív impedanciája mellett az elektród relatív impedenciáját is méri, mely utóbbi eredmény a patogén mikroorganizmusok kimutatásánál különösen hasznos. A készülék két inkubációs modulból áll, amelyek egyenként minta egyidejű mérésére alkalmasak. BacTrac 4300 készülék az összcsíraszám, koliformszám, szalmonella-, lisztéria-jelenlét vagy -hiány és egyéb, aerob és anaerob mikrobák kimutatására alkalmas. Egyik legfontosabb előnye, hogy a mérőcellában inkubált tápfolyadék impedanciája mellett az elektród impedanciáját is méri, mely utóbbi eredmény teszi lehetővé a patogén mikroorganizmusok kimutatását az alkalmazott magas sótartalmú táptalajok ellenére. Ilyen patogén mikroorganizmusok: szalmonella, lisztéria, Staph., Aureus. Másik lényeges előny, hogy a BacTrac relatív vezetőképesség és elektród impedancia változásokat számít, ily módon kiküszöböl számos szisztematikus hibát táptalaj, oldat vezetőképesség, térfogat, mérőcella formája stb. lehetséges eltéréseket. A 32 inkubáló cella hőmérséklete külön-külön szoftveresen beállítható 0 65 C közötti tartományban, ±0,1 C pontossággal. A BacTrac készülékkel, mint impedimetrikus készülékkel végzett vizsgálatok fajlagos költsége (táptalaj és egyéb változó költségek egy mintára vonatkoztatva) nagyságrenddel alacsonyabb, mint az immuno-kémiai (ELISA) módszerrel végzett vizsgálatoké. A készüléket sikeresen alkalmazzák az élelmiszeriparban és az élelmiszer-higiéniai ellenőrzésében működő akkreditált laborokban, valamint a gyógyszeriparban.

20 A jövő technológiája PCR A világ változik, mindenki gyorsabban és specifikusan akar vizsgálni, rövid időn belül pontos és értékelhető eredményeket szeretne. A gyorsaság és pontosság nagyobb hangsúlyt kap. Szerencsére a tudomány világa is változik a mikrobiológiai kutatás területén. Az Assurance GDS (Genetic Detection System) az iparágban páratlan módszer, integrált megoldás a kórokozók kimutatására. A molekuláris technológia és az élelmiszer mikrobiológia legújabb kutatásai alapján az Assurance GDS gyorsabb eredményeket és megnövekedett pontosságot kínál, amely találkozik a mai élelmiszer és környezetvédelmi tesztek kihívásaival szemben. Assurance GDS előnyei Sebesség: 100%-kal gyorsabb a hagyományos vizsgálati módszereknél Sajátosság: szabadalmaztatott alapokat és vizsgálati módszereket hasznosít, hogy nagyobb pontosságot biztosítson Egyszerűség: Assurance GDS kezdéstől a végéig leegyszerűsített vizsgálati módszer, rugalmas és könnyű használat Érzékenység: Assurance GDS műszer minőségi eredményt ad, DNS elemzésére a legmagasabb érzékenységi fokot biztosítva Assurance GDS tesztek: E.coli O157:H7 Shiga Toxin Lisztéria spp Lisztéria monocytogenes Szalmonella AOAC által vizsgált módszer

Mininfra GABONA GYORSELEMZŐ ismertető és ajánlat

Mininfra GABONA GYORSELEMZŐ ismertető és ajánlat Mininfra GBON GYORSELEMZŐ ismertető és ajánlat 2010 július Tisztelt Ügyfelünk! Jelenleg kínált speciális beltartalom vizsgáló készülékeink főbb jellemzői a következők: Gabonák, lisztek mintaelőkészítés

Részletesebben

1214 Budapest, Puli sétány 2-4. www.grimas.hu 1 420 5883 1 276 0557 info@grimas.hu. Rétegvastagságmérő. MEGA-CHECK -Master-

1214 Budapest, Puli sétány 2-4. www.grimas.hu 1 420 5883 1 276 0557 info@grimas.hu. Rétegvastagságmérő. MEGA-CHECK -Master- Rétegvastagságmérő MEGA-CHECK -Master- A "MEGA-CHECK -Master-" rétegvastagságmérő műszer alkalmas minden fémen a rétegvastagság mérésére. Az új generációs MEGA-CHECK rétegvastagságmérő eszközökben használtak

Részletesebben

Víz - és környezetanalitikai gyorstesztek

Víz - és környezetanalitikai gyorstesztek Víz - és környezetanalitikai gyorstesztek Chemetrics Inc. már több, mint 35 éve jelen van a picaon, számos Európai Uniós országban terjedtek már el termékei. Kifejezetten vízminta elemző készleteket és

Részletesebben

a NAT-1-1013/2008 számú akkreditált státuszhoz

a NAT-1-1013/2008 számú akkreditált státuszhoz Nemzeti Akkreditáló Testület SZÛKÍTETT RÉSZLETEZÕ OKIRAT a NAT-1-1013/2008 számú akkreditált státuszhoz A Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. Kutató-Élelmiszervizsgáló és Nyerstej Minõsítõ Laboratóriuma

Részletesebben

Környezeti CO-/CO 2 mérőműszer

Környezeti CO-/CO 2 mérőműszer Környezeti CO-/CO 2 mérőműszer testo 315-3 Párhuzamos CO- és CO 2 mérés, az európai EN 50543 szabványnak megfelelően Párhuzamos és közvetlen CO-/CO 2 mérés C Megfelel az EN 50543 szabványnak Kényelmes

Részletesebben

ADWA Elektrokémiai műszerek. Hordozható ph, EC, ORP, DO mérők

ADWA Elektrokémiai műszerek. Hordozható ph, EC, ORP, DO mérők ADWA Elektrokémiai műszerek. Hordozható ph, EC, ORP, DO mérők A hordozható műszerek csoportja már profi műszerek kategóriáját takarja és általában professzionális tevékenységekkel kapcsolatban ajánljuk,

Részletesebben

A legjobb fűtés minden évszakban. DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához.

A legjobb fűtés minden évszakban. DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához. A legjobb fűtés minden évszakban DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához 2010 Katalógus Teljes biztonság és maximális kényelem A GABARRÓN elektromos kazánokok

Részletesebben

Termékeink az alábbi felhasználási területekre: Klíma/környezet Élelmiszer Bioenergia Anyag Épület Papír

Termékeink az alábbi felhasználási területekre: Klíma/környezet Élelmiszer Bioenergia Anyag Épület Papír Az Eurochrom bemutatja a levegő- és anyagnedvesség mérő műszerek legújabb generációját. A felhasználók és a vevők igényei ugyanúgy realizálódtak, mint ahogyan azok a funkciók, melyek eddig a nedvességmérőkre

Részletesebben

Kalibráló oldatok a ph-érték méréséhez

Kalibráló oldatok a ph-érték méréséhez Kalibráló oldatok a méréséhez A ph oldatokkal a ph-mérők kalibrálása végezhető el a teljes ph-tartományban. A puffer oldatok többféle mennyiséget tartalmazó kiszerelésben vásárolhatók meg, ilyenek például

Részletesebben

Légsebesség-térfogatáram-páratartalommérő VT 210 M. VT210 + SFC300 hődrótos érzékelő (légsebességhőmérséklet)

Légsebesség-térfogatáram-páratartalommérő VT 210 M. VT210 + SFC300 hődrótos érzékelő (légsebességhőmérséklet) Légsebesség-térfogatáram-páratartalommérő Jellemzők Mérhető paraméterek: páratartalom, 2 db csatlakoztatható hőmérséklet, légsebesség és térfogatáram Cserélhető és modulok érzékelő Akár 6 mérés egyidőben

Részletesebben

Hordozható Infravörös Hőmérők

Hordozható Infravörös Hőmérők Hordozható Infravörös Hőmérők MicroRay PRO - Alacsony költségű infra hőmérő otthoni vagy ipari használatra A Eurotron gyártmányú MicroRay PRO infravörös hőmérő az ideális eszköz arra, hogy ellenőrizze

Részletesebben

Infra hőmérsékletmérő

Infra hőmérsékletmérő Infra hőmérsékletmérő testo 835 Gyors, pontos infrahőmérő az ipar számára Mérjen pontosan és biztonságosan még magas hőmérsékleten is A 4 pontos lézerjelölés - a mérési hibák elkerülése érdekében- megmutatja

Részletesebben

RHTemp 2000. TepRetriver-RH. Hőmérséklet- és páratartalom adatgyűjtő, LCD kijelzővel. Hőmérséklet- és páratartalom adatgyűjtő

RHTemp 2000. TepRetriver-RH. Hőmérséklet- és páratartalom adatgyűjtő, LCD kijelzővel. Hőmérséklet- és páratartalom adatgyűjtő TepRetriver-RH Hőmérséklet- és páratartalom adatgyűjtő - méréstartomány: -40 o C - +80 o C - pontosság: ±0,5 o C ( 0 o C - 50 o C) Páratartalom: - méréstartomány: 0%RH 95%RH - felbontás: 0,1 %RH - pontosság:

Részletesebben

Készítette: Geda Dávid

Készítette: Geda Dávid Készítette: Geda Dávid A ph fogalma A ph (pondus Hidrogenii, hidrogénion-kitevő) egy dimenzió nélküli kémiai mennyiség, mely egy adott oldat kémhatását (savasságát vagy lúgosságát) jellemzi. A tiszta víz

Részletesebben

Elektrokémiai műszerek. ISFET típusú ph-mérők és elektródák H-130, H-135, H-138 minilab ISFET ph-mérők

Elektrokémiai műszerek. ISFET típusú ph-mérők és elektródák H-130, H-135, H-138 minilab ISFET ph-mérők Elektrokémiai műszerek. ISFET típusú ph-mérők és elektródák H-130, H-135, H-138 minilab ISFET ph-mérők H-130 és H-135 minilab Professional ISFET, hordozható, kézi ph mérők tulajdonságai: vízállóak, kisméretűek,

Részletesebben

CENTRIFUGA KATALÓGUS és CYTOSET ISmERTETô

CENTRIFUGA KATALÓGUS és CYTOSET ISmERTETô CENTRIFUGA KATALÓGUS és CYTOSET ismertetô MPW 54, 55, 56 MPW-54 3,500 / 5,800 RPM RCF 1137 / 3120 x g 90 ml 1-30 perc idôzítô, 1 perc léptékkel Szögrotorral MPW-55 100-14500 RPM, 100-as léptékkel RCF 15279

Részletesebben

Hőmérsékletmérő (1 csatornás)

Hőmérsékletmérő (1 csatornás) Hőmérsékletmérő (1 csatornás) testo 926 Hőmérséklet mérés minden alkalmazásra Ideális az élelmiszeripari alkalmazásokra C Vezeték nélküli rádiófrekvenciás mérés lehetősége Riasztási határértékek beállítása

Részletesebben

MP 210. Nyomás-légsebesség-hőmérsékletmérő. Jellemzők. Kapcsolat. Típusok (további érzékelők külön rendelhetők)

MP 210. Nyomás-légsebesség-hőmérsékletmérő. Jellemzők. Kapcsolat. Típusok (további érzékelők külön rendelhetők) -légsebesség-hőmérsékletmérő MP 210 Jellemzők Mérhető paraméterek: nyomás, hőmérséklet, légsebesség és térfogatáram Cserélhető k és modulok 2 db csatlakoztatható Akár 6 mérés egyidőben Nagyméretű grafikus

Részletesebben

OP-300 MŰSZAKI ADATOK

OP-300 MŰSZAKI ADATOK OP-300 Félautomata, mikrokontrolleres vezérlésű, hálózati táplálású, asztali készülék fóliatasztatúrával 40 karakter, alfanumerikus LCD, háttérvilágítással i tartományok Felbontás ph 0,000... 14,000 ph

Részletesebben

Rádiókommunikációval is Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT készüléknek.

Rádiókommunikációval is Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT készüléknek. - Műszaki adatok - Bekötés - Érzékelők - Levegő tisztítású ph armatúra - Nyomás alatt szerelhető ph armatúra Rádiókommunikációval is Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT

Részletesebben

A HACCP minőségbiztosítási rendszer

A HACCP minőségbiztosítási rendszer A HACCP minőségbiztosítási rendszer A HACCP története Kialakulásának okai A HACCP koncepció, bár egyes elemei a racionális technológiai irányításban mindig is megvoltak, az 1970-es évekre alakult ki, nem

Részletesebben

Szárítás kemence Futura

Szárítás kemence Futura Szárítás kemence Futura Futura, a nemzetközi innovációs díjat Futura egy univerzális szárító gép, fa és egyéb biomassza-alapanyag. Egyesíti az innovatív technikai megoldások alapján, 19-26 szabadalmazott

Részletesebben

INFRA HŐMÉRŐ (PIROMÉTER) AX-6520. Használati útmutató

INFRA HŐMÉRŐ (PIROMÉTER) AX-6520. Használati útmutató INFRA HŐMÉRŐ (PIROMÉTER) AX-6520 Használati útmutató TARTALOMJEGYZÉK 1. Biztonsági szabályok... 3 2. Megjegyzések... 3 3. A mérőműszer leírása... 3 4. LCD kijelző leírása... 4 5. Mérési mód...4 6. A pirométer

Részletesebben

1214 Budapest, Puli sétány 2-4. www.grimas.hu 1 420 5883 1 276 0557 info@grimas.hu. Rétegvastagságmérő. MEGA-CHECK Pocket

1214 Budapest, Puli sétány 2-4. www.grimas.hu 1 420 5883 1 276 0557 info@grimas.hu. Rétegvastagságmérő. MEGA-CHECK Pocket Rétegvastagságmérő MEGA-CHECK Pocket A "MEGA-CHECK Pocket" rétegvastagságmérő műszer alkalmas minden fémen a rétegvastagság mérésére. Az új "MEGA-CHECK Pocket" rétegvastagság mérő digitális mérő szondákkal

Részletesebben

Sorsz. Készülék megnevezése Típus Gyártó Db Nettó ajánlati ár Ft/db

Sorsz. Készülék megnevezése Típus Gyártó Db Nettó ajánlati ár Ft/db Háziorvosok, gyermekorvosok részére Tárgy: eszközök beszerzése állami támogatással Ikt. szám: 12.03.12 Budapest, 2012. március 12. Tisztelt Partnerünk! Mellékelten küldjük a 2011. október 19-i rendelet

Részletesebben

Preferred Packaging Food

Preferred Packaging Food Preferred Packaging Food Petruzalek Kft. Sörház utca 3/b 1222 Budapest Tel.: +36 1 424-0540 Preferred Packaging Food A csomagológépek legújabb generációja, a fóliahegesztő és vákuumcsomagoló gépek alkalmasak

Részletesebben

Teljesítmény, pontosság és biztonság a tűzifavágás során.

Teljesítmény, pontosság és biztonság a tűzifavágás során. , pontosság és biztonság a tűzifavágás során. 29 A rönkhasítók a tűzifa-előkészítés speciális eszközei. Hosszában vágják el a törzseket, így biztosítják könnyű darabolásukat a kazánok, kandallók és kályhák

Részletesebben

Nemzeti Akkreditáló Testület. RÉSZLETEZŐ OKIRAT a NAT-1-1425/2015 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz

Nemzeti Akkreditáló Testület. RÉSZLETEZŐ OKIRAT a NAT-1-1425/2015 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz Nemzeti Akkreditáló Testület RÉSZLETEZŐ OKIRAT a NAT-1-1425/2015 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz A Synlab Hungary Kft. Synlab Nyíregyházi Környezetanalitikai Laboratórium (4400 Nyíregyháza,

Részletesebben

CLOSER TO YOU. Intraorális röntgenek Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően

CLOSER TO YOU. Intraorális röntgenek Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően CLOSER TO YOU Intraorális röntgenek Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően FONA Intraorális röntgenek FONA XDC Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően A FONA intraorális röntgen

Részletesebben

Rádiókommunikációval Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT készüléknek.

Rádiókommunikációval Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT készüléknek. - Műszaki adatok - Bekötés - Érzékelők Rádiókommunikációval Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT készüléknek. 2xS-F-R 2xS-T-R - a korábbi jól bevált sorozat típusai a következők

Részletesebben

SYS700-PLM Power Line Monitor modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család

SYS700-PLM Power Line Monitor modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család DDC rendszerelemek, DIALOG-III család KIVITEL ALKALMAZÁS A az energiaellátás minőségi jellemzőinek mérésére szolgáló szabadon programozható készülék. Épületfelügyeleti rendszerben (BMS), valamint önállóan

Részletesebben

SHD-U EURO GARAT SZÁRÍTÓ CSALÁD

SHD-U EURO GARAT SZÁRÍTÓ CSALÁD Forgalmazó: Extrémplast Bt 8000 Székesfehérvár, Berényi út 1/A Tel.:22 784 270, Mobil:70 327 0746 info@extremplast.hu www.extremplast.hu SHD-U EURO GARAT SZÁRÍTÓ CSALÁD SHD-U "EURO" garatszárítók a fentről

Részletesebben

Intelligens Digitális Szenzortechnika

Intelligens Digitális Szenzortechnika Kézi zavarosságmérő IDS elektróda a MultiLine IDS műszerekhez helyszíni mérések céljára Egyszerű 2- vagy 3-pontos kalibrálás Multi-paraméteres mérésekhez alkalmazható Az új VisoTurb 900 IDS egy IR fényforrással

Részletesebben

Energia- & teljesítmény mérők

Energia- & teljesítmény mérők Energia- & teljesítmény mérők 1194 Budapest, Mészáros Lőrinc u. 130/b Tel.: 06 (1) 288 0500 Fax: 06 (1) 288 0501 www.lsa.hu ELNet GR/PQ Villamos fogyasztásmérő és hálózat analizátor - pontosság: 0,2% (speciális

Részletesebben

A precíz mérés szerepe az épületgépészetben. 2015.11.30. Előadó: Engel György

A precíz mérés szerepe az épületgépészetben. 2015.11.30. Előadó: Engel György A precíz mérés szerepe az épületgépészetben 2015.11.30. Előadó: Engel György Miért kell mérni? Megfelelő beállítás Hibafeltárás Hibaelhárítás 2/24 Mit kell mérni? Hűtő-klíma rendszert Légtechnikai rendszert

Részletesebben

Geberit vizelderendszer. Minden igénynek megfelel

Geberit vizelderendszer. Minden igénynek megfelel Geberit vizelderendszer Minden igénynek megfelel Előnyök egy kézből A Geberit vizelderendszert rugalmasság jellemzi: tökéletes megoldást nyújt bármely kívánság vagy építési helyzet esetén. A teljes körű

Részletesebben

WiFi-s adatgyűjtő rendszer

WiFi-s adatgyűjtő rendszer WiFi-s adatgyűjtő rendszer Saveris 2 hőmérséklet és páratartalom felügyelet újragondolva Adatátvitel WiFi-n keresztül Minden mért adat elérhető bármikor, bárhol, bármilyen készülékről C %rh Riasztás határérték

Részletesebben

Laboreszköz katalógus MÉRLEGEK

Laboreszköz katalógus MÉRLEGEK Laboreszköz katalógus MÉRLEGEK Kedves Ügyfelünk! A könnyebb használhatóság kedvéért átalakítottuk katalógusunkat. A tartalomjegyzékben és a tárgymutatóban ha a megnevezésekre kattint akkor a katalógus

Részletesebben

Hőmérsékletmérő műszer (2 csatornás)

Hőmérsékletmérő műszer (2 csatornás) Hőmérsékletmérő műszer (2 csatornás) testo 922 A gyors differenciál hőmérsékletmérésért Ideálisan használható a klíma- és légtechnika területén C Kétcsatornás hőmérsékletmérő műszer opciós RF szondával

Részletesebben

Speed Queen termékek:

Speed Queen termékek: Speed Queen termékek: SX25 típusú Speed Queen professzionális ipari mosógép: Softmount SX25 jellemzők: A változtatható sebességtartomány és variálható forgásirány miatt mindenféle ruha neműhöz tökéletesen

Részletesebben

Még jobb lett a világon legnagyobb számban eladott sertésminősítő műszer!

Még jobb lett a világon legnagyobb számban eladott sertésminősítő műszer! Fat-O-Meat er II Még jobb lett a világon legnagyobb számban eladott sertésminősítő műszer! A Fat-O-Meat er II tulajdonságai: Három évtized alatt több mint 1000 db Fat-O-Meat er-t szereltünk fel a világon.

Részletesebben

TECHNIKAI ADATLAP 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA:

TECHNIKAI ADATLAP 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: lakk Elkészítés időpontja: 2012.02.05. 1 / 4. oldal TECHNIKAI ADATLAP 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1. Termék azonosító: Termékszám: JK 246 221 00 PN 112 474 06 Korrózió

Részletesebben

Digitális hőmérő Modell DM-300

Digitális hőmérő Modell DM-300 Digitális hőmérő Modell DM-300 Használati útmutató Ennek a használati útmutatónak a másolásához, terjesztéséhez, a Transfer Multisort Elektronik cég írásbeli hozzájárulása szükséges. Bevezetés Ez a készülék

Részletesebben

Gázszivárgás kereső műszer

Gázszivárgás kereső műszer Gázszivárgás kereső műszer Gyors áttekintés testo 317-2 testo 316-1 testo 316-2 testo gáz detektor testo 316-Ex CH4 C3H8 H2 Gázszivárgás vizsgálat Időről időre hallani szivárgó gázvezetékek által okozott

Részletesebben

Megbízható mérés és szabályozás

Megbízható mérés és szabályozás Megbízható mérés és szabályozás Pontosság tervezéssel www.prominent.com Az optimális adagolás garanciája az adagolószivattyú, a szabályzó és az érzékelő tökéletese együttműködése. A ProMinent maximális

Részletesebben

MaxiCont. MOM690 Mikroohm mérő

MaxiCont. MOM690 Mikroohm mérő MOM690 Mikroohm mérő A nagyfeszültségű megszakítók és szakaszolók karbantartásának fontos része az ellenállás mérése. A nagy áramú kontaktusok és egyéb átviteli elemek ellenállásának mérésére szolgáló

Részletesebben

AKKUTÖLTŐ 24V CTEK XT 14000 N08954

AKKUTÖLTŐ 24V CTEK XT 14000 N08954 AKKUTÖLTŐ 24V CTEK XT 14000 N08954 A svéd CTEK MULTI XT 14000 teljesítménye a gyors töltést igénylő, 24V-os rendszerben működő akkumulátoroknál mutatkozik meg igazán: teherautókban, buszokban, nagyobb

Részletesebben

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság 2 1200-as sorozatú tűzjelző központ A biztonság nyugalma Tökéletes védelem az Ön igényihez szabva Az 1200-as sorozatú tűzjelző központ rugalmas,

Részletesebben

A HACCP rendszer fő részei

A HACCP rendszer fő részei A HACCP története Kialakulásának okai A HACCP koncepció, bár egyes elemei a racionális technológiai irányításban mindig is megvoltak, az 1970-es évekre alakult ki, nem kis mértékben az űrutazásokhoz szükséges

Részletesebben

- a korábbi jól bevált sorozat típusok a következők voltak: POK-F-DO illetve POK-T-DO

- a korábbi jól bevált sorozat típusok a következők voltak: POK-F-DO illetve POK-T-DO - Műszaki adatok - Bekötés - Érzékelők Rádiókommunikáció Vezetéknélküli kommunikáció az oldott-oxigén mérő és az oldott-oxigén-tükör vagy az AQUADAT készülék között. Utólagos műszerezéseknél megtakarítható

Részletesebben

Éljen lehetõségeinkkel!

Éljen lehetõségeinkkel! www.eppendorf.com Az ajánlat 2009 szeptember 1-tõl december 31-ig érvényes. Éljen lehetõségeinkkel! Keverés Centrifugálás Folyadékadagolás Könnyed fordulatok Eppendorf centrifugákkal Új centrifuga csomagok

Részletesebben

Digitális hangszintmérő

Digitális hangszintmérő Digitális hangszintmérő Modell DM-1358 A jelen használati útmutató másolása, bemutatása és terjesztése a Transfer Multisort Elektronik írásbeli hozzájárulását igényli. Használati útmutató Óvintézkedések

Részletesebben

PROFI GÉPEK, BERENDEZÉSEK

PROFI GÉPEK, BERENDEZÉSEK EuRoll PROFI GÉPEK, BERENDEZÉSEK Bevezető Tisztelt Partnerünk! Ön az EuRoll Hungária Kft. Profi gépek és berendezések katalógusát tartja kezében. Több éves tapasztalatunkat felhasználva, katalógusunkat

Részletesebben

DeLaval M45S matrac 04-2009 CSLH PP FSBE

DeLaval M45S matrac 04-2009 CSLH PP FSBE matrac 04-2009 CSLH PP FSBE Komfort és megbízhatóság az istállóban! 2 A DeLaval M45S matrac egy kényelmes, megszakításmentes megoldás, erős 4 mm vastag szintetikus kétrétegű burkolattal és egy puha 40

Részletesebben

Gyógyszertári műszerek és eszközök

Gyógyszertári műszerek és eszközök Gyógyszertári műszerek és eszközök Anyatej melegítő, FTL-3610 A vízfürdő rozsdamentes acél medencéből és az azt lefedő rozsdamentes fedélből áll. A külső burkolat karcálló bevonattal készül. A vízfürdő

Részletesebben

CLOSER TO YOU. Intraorális képalkotás A DIGITÁLIS VILÁG ELŐNYEI

CLOSER TO YOU. Intraorális képalkotás A DIGITÁLIS VILÁG ELŐNYEI CLOSER TO YOU Intraorális képalkotás A DIGITÁLIS VILÁG ELŐNYEI Intraorális képalkotás Páciens kényelem és könnyű használat A lemez mérete és a pozicionálás megegyezik a tradicionális kisfilmes eljárással,

Részletesebben

PRÉSGÉPEK. Modellek száma. Kapacitás mm. Típus. Oldal

PRÉSGÉPEK. Modellek száma. Kapacitás mm. Típus. Oldal Présszerszámok Mindig egyforma préserő jellemzi, ami mindig ugyanolyan megbízható, vízzáró illesztést biztosít. Kiváló konstrukció, mely a legjobb minőséget és tartósságot biztosítja - RIDGID élethosszig

Részletesebben

NEAEN BP SZAKASZOSAN ÜZEMELŐ PASZTÖRIZÁLÓ GÉP EGYEDI CSOMAGOLÁSÚ TERMÉKEKHEZ

NEAEN BP SZAKASZOSAN ÜZEMELŐ PASZTÖRIZÁLÓ GÉP EGYEDI CSOMAGOLÁSÚ TERMÉKEKHEZ Food Processing Equipment NEAEN BP SZAKASZOSAN ÜZEMELŐ PASZTÖRIZÁLÓ GÉP EGYEDI CSOMAGOLÁSÚ TERMÉKEKHEZ Különböző csomagolású termékek széles választékának pasztörizálásához lett tervezve: tej sör bor gyümölcslevek

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. AM50 légsebességmérő

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. AM50 légsebességmérő HŰTŐTECHNIKAI ÁRUHÁZAK 1163. Budapest, Kövirózsa u. 5. Tel.: 403-4473, Fax: 404-1374 3527. Miskolc, József Attila u. 43. Tel.: (46) 322-866, Fax: (46) 347-215 5000. Szolnok, Csáklya u. 6. Tel./Fax: (56)

Részletesebben

TORKEL 840 / 860 Akkumulátor terhelőegységek

TORKEL 840 / 860 Akkumulátor terhelőegységek TORKEL 840 / 860 Akkumulátor terhelőegységek Az erőművekben és transzformátor alállomásokon lévő akkumulátortelepeknek hálózat kiesés esetén készenléti energiát kell szolgáltatniuk. Sajnálatos módon az

Részletesebben

A víz és a nyomás ereje: dupla segítség a szennyeződések ellen.

A víz és a nyomás ereje: dupla segítség a szennyeződések ellen. A víz és a nyomás ereje: dupla segítség a szennyeződések ellen. 161 A víz hatalma a nyomás erejével párosítva: ez az Oleo-Mac magas nyomású víztisztítók titka. A modern anyagokkal és technikával készült

Részletesebben

KS-404 AUTOMATIZÁLT IZOKINETIKUS AEROSOL - PORMINTAVEVŐ MÉRŐKÖR, HORDOZHATÓ BELSŐTÉRI KIVITEL ISO 9096 STANDARD KÁLMÁN SYSTEM SINCE 1976

KS-404 AUTOMATIZÁLT IZOKINETIKUS AEROSOL - PORMINTAVEVŐ MÉRŐKÖR, HORDOZHATÓ BELSŐTÉRI KIVITEL ISO 9096 STANDARD KÁLMÁN SYSTEM SINCE 1976 KS-404 AUTOMATIZÁLT IZOKINETIKUS AEROSOL - PORMINTAVEVŐ MÉRŐKÖR, HORDOZHATÓ BELSŐTÉRI KIVITEL ISO 9096 STANDARD KÁLMÁN SYSTEM SINCE 1976 ELŐNYPONTOK Kalibrált venturi térfogatáram-mérő. Négyféle mérési

Részletesebben

Mérés. Nyomtatás. Befejezés.

Mérés. Nyomtatás. Befejezés. Mérés. Nyomtatás. Befejezés. testo 310. Füstgázelemzés a legjobb úton. testo 310 Füstgázelemzés ilyen egyszerűen. A sikerhez nélkülözhetetlen a megfelelő eszköz. Ismerje meg a testo 310 mérőműszer előnyeit.

Részletesebben

Mérés. Nyomtatás. Befejezés.

Mérés. Nyomtatás. Befejezés. Mérés. Nyomtatás. Befejezés. testo 310. Füstgázelemzés a legjobb úton. testo 310 Füstgázelemzés ilyen egyszerűen. A sikerhez nélkülözhetetlen a megfelelő eszköz. Ismerje meg a testo 310 mérőműszer előnyeit.

Részletesebben

EGIS KOMPAKT, FALI GÁZKAZÁN. A gazdaságos megoldás

EGIS KOMPAKT, FALI GÁZKAZÁN. A gazdaságos megoldás EGIS KOMPAKT, FALI GÁZKAZÁN A gazdaságos megoldás Az Ön komfortjáért +10 energiamegtakarítás *** hatásfok Az EGIS az egyike az ARISTON által kifejlesztett új kazáncsaládnak, melyet a modern forma, energiatakarékos

Részletesebben

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv UJJLENYOMAT OLVASÓ Kezelői Kézikönyv 2 Funkció leírása Belépés programozási módba MESTER kód megváltoztatása Új felhasználói ujjlenyomat hozzáadása Felhasználói ujjlenyomat törlése F1/F2-S egyszerűsített

Részletesebben

Az ásványgyapot új generációja

Az ásványgyapot új generációja Az ásványgyapot új generációja Egy selymes tapintású, kristálytiszta, nem éghető hő- és hangszigetelő ásványgyapot az URSA-tól PureOne az ásványgyapot új generációja URSA az Ön partnere elkötelezett a

Részletesebben

Szerszámtervezés és validálás Moldex3D és Cavity Eye rendszer támogatással. Pósa Márk 2015. Október 08.

Szerszámtervezés és validálás Moldex3D és Cavity Eye rendszer támogatással. Pósa Márk 2015. Október 08. Szerszámtervezés és validálás Moldex3D és Cavity Eye rendszer támogatással. Pósa Márk 2015. Október 08. Cégbemutató 2004: Reológiai alapkutatás kezdete a Kecskeméti Főiskolán 2011: Doktori munka befejezése,

Részletesebben

Általános célra, kis és közepes forgalmú műhelyek számára (4-fejes mérés, 6 CCD kamerás mérés, kábeles adatátvitel)

Általános célra, kis és közepes forgalmú műhelyek számára (4-fejes mérés, 6 CCD kamerás mérés, kábeles adatátvitel) Általános célra, kis és közepes forgalmú műhelyek számára (4-fejes mérés, 6 CCD kamerás mérés, kábeles adatátvitel) A mikroprocesszoros futómű-diagnosztizáló berendezés valamennyi személy és könnyű tehergépkocsi

Részletesebben

HYDRUS ULTRAHANGOS VÍZMÉRŐ

HYDRUS ULTRAHANGOS VÍZMÉRŐ ALKALMAZÁSI TERÜLET A ultrahangos vízmérő a vízmérés jövőjébe enged bepillantást. Ultrahangos elven működik, így nem tartalmaz mozgó/kopó alkatrészeket, ezáltal hosszú távon képes nagy pontosságú mérést

Részletesebben

Erő és egyszerűség tökéletes egyensúlyban: a legjobb segítség annak, aki szereti gondozni a természet gyümölcseit.

Erő és egyszerűség tökéletes egyensúlyban: a legjobb segítség annak, aki szereti gondozni a természet gyümölcseit. Erő és egyszerűség tökéletes egyensúlyban: a legjobb segítség annak, aki szereti gondozni a természet gyümölcseit. 155 Professzionális, nagy teljesítményű gépek, olíva és más gyümölcsök szedésére fejlesztve,

Részletesebben

AX-PH02. 1. Az eszköz részei

AX-PH02. 1. Az eszköz részei AX-PH02 1. Az eszköz részei A. PH/TEMP kapcsoló: üzemmód kapcsoló: állítsa a kapcsolót PH érték, hőmérséklet vagy nedvességtartalom állásba. B. ON gomb: a bekapcsoláshoz nyomja meg a gombot. C. ÉRZÉKELŐ

Részletesebben

MŰANYAGOK és CSOMAGOLÓ ANYAGOK VIZSGÁLATA,

MŰANYAGOK és CSOMAGOLÓ ANYAGOK VIZSGÁLATA, MEGHÍVJUK ÖNT ÉS KOLLÉGÁIT A az és a szervezésében, a MŰANYAGOK és CSOMAGOLÓ ANYAGOK VIZSGÁLATA, gyakorlati bemutatóra. Az esemény védnöke: prof. Dr. Belina Károly dékán Kecskeméti Főiskola GAMF Kar Anyagvizsgálati

Részletesebben

Straight Edge Compact

Straight Edge Compact Straight Edge Compact Bevezetés Egyenességmérő készülék A különböző acélszerkezetek gyártásánál és szerelésénél az egységek összekapcsolását biztosító csavaros és hegesztett kötések gyakran vezethetnek

Részletesebben

AIRPOL PRM frekvenciaváltós csavarkompresszorok. Airpol PRM frekvenciaváltós csavarkompresszorok

AIRPOL PRM frekvenciaváltós csavarkompresszorok. Airpol PRM frekvenciaváltós csavarkompresszorok Airpol PRM frekvenciaváltós csavarkompresszorok Az Airpol PRM frekvenciaváltós csavarkompresszorok változtatható sebességű meghajtással rendelkeznek 50-100%-ig. Ha a sűrített levegő fogyasztás kevesebb,

Részletesebben

ELCOMÉTER 224 Felületi profil meghatározó műszer

ELCOMÉTER 224 Felületi profil meghatározó műszer ELCOMÉTER 224 Felületi profil meghatározó műszer Az ELCOMÉTER 224-es készülék a legújabb felületi profil-meghatározó mérési technológiát kínálja, úgy sima, mint görbült felületen történő profilméréshez.

Részletesebben

Körvágó olló KS 1 HTBS 650-15 M. Manuális táblalemezollók. BSS 1000 BSS 1020 BSS 1250 FTBS M - sorozat. FTBS P - sorozat. Motoros táblalemezollók

Körvágó olló KS 1 HTBS 650-15 M. Manuális táblalemezollók. BSS 1000 BSS 1020 BSS 1250 FTBS M - sorozat. FTBS P - sorozat. Motoros táblalemezollók Metallkraft_01-71.qxp 2007.08.13. 13:06 Page 13 Körvágó olló KS 1 Asztali manuális táblalemezollók HTBS 650-15 M Manuális táblalemezollók BSS 1000 BSS 1020 BSS 1250 FTBS M - sorozat Pneumatikus táblalemezollók

Részletesebben

Rubin SMART COUNTER. Műszaki adatlap 1.1. Státusz: Jóváhagyva Készítette: Forrai Attila Jóváhagyta: Parádi Csaba. Rubin Informatikai Zrt.

Rubin SMART COUNTER. Műszaki adatlap 1.1. Státusz: Jóváhagyva Készítette: Forrai Attila Jóváhagyta: Parádi Csaba. Rubin Informatikai Zrt. Rubin SMART COUNTER Műszaki adatlap 1.1 Státusz: Jóváhagyva Készítette: Forrai Attila Jóváhagyta: Parádi Csaba Rubin Informatikai Zrt. 1149 Budapest, Egressy út 17-21. telefon: +361 469 4020; fax: +361

Részletesebben

Harmadik generációs infra fűtőfilm. forradalmian új fűtési rendszer

Harmadik generációs infra fűtőfilm. forradalmian új fűtési rendszer Harmadik generációs infra fűtőfilm forradalmian új fűtési rendszer Figyelmébe ajánljuk a Toma Family Mobil kft. által a magyar piacra bevezetett, forradalmian új technológiájú, kiváló minőségű elektromos

Részletesebben

Ipari kondenzációs gázkészülék

Ipari kondenzációs gázkészülék Ipari kondenzációs gázkészülék L.H.E.M.M. A L.H.E.M.M. egy beltéri telepítésre szánt kondenzációs hőfejlesztő készülék, mely több, egymástól teljesen független, előszerelt modulból áll. Ez a tervezési

Részletesebben

VÄRMEBARONEN SVÉDORSZÁG

VÄRMEBARONEN SVÉDORSZÁG Nagykereskedelem VÄRMEBARONEN SVÉDORSZÁG Faelgázosító kazánok Egy modern rendszerrel a Värmebaronen-től, mindig megfelelő hőmérsékletet és elegendő meleg vizet biztosíthat otthonában. Egy időtálló rendszer,

Részletesebben

Kalibráló készülékek. Height Master Oldal 343. Check Master Oldal 347. Kalibráló eszközök Oldal 352

Kalibráló készülékek. Height Master Oldal 343. Check Master Oldal 347. Kalibráló eszközök Oldal 352 Kalibráló készülékek Height Master Oldal 343 Check Master Oldal 347 Kalibráló eszközök Oldal 352 342 Digitális Height Master Funkciók ZERO/ABS DATA / HOLD Auto kikapcsolás (< 20 perc) Riasztás alacsony

Részletesebben

CLOSER TO YOU DAC UNIVERSAL ALAPVETŐ HIGIÉNIA

CLOSER TO YOU DAC UNIVERSAL ALAPVETŐ HIGIÉNIA CLOSER TO YOU DAC UNIVERSAL ALAPVETŐ HIGIÉNIA FONA DAC UNIVERSAL MINDEN EGYBEN FOLYAMAT A DAC UNIVERSAL egyszerre 6 eszköz tisztítására, olajozására és sterilizálásra képes egyetlen gombnyomással. ALAPVETŐ

Részletesebben

BÜCHI NIRFLEX N-500. Polarizációs FT-NIR Spektrométer

BÜCHI NIRFLEX N-500. Polarizációs FT-NIR Spektrométer BÜCHI NIRFLEX N-500 Polarizációs FT-NIR Spektrométer A Donau Lab Kft a zürichi központú Donau Lab cégcsoport tagja Az 1947-ben alapított cégcsoport 1963. óta foglalkozik laboratóriumi eszközök és berendezések

Részletesebben

Intent Autodiga akció

Intent Autodiga akció Intent Autodiga akció A2600 A-2600 Érintőképernyős autódiagnosztikai készülék, nyomtató funkció, MERCEDES, BMW, OPEL, VW / AUDI, MITSUBISHI, VOLVO stb... gépjárművekhez Gyári szintű diagnosztikai eljárásokhoz,

Részletesebben

WHIRLPOOL HŰTÉS. www.whirlpool-professional.com 01/2015

WHIRLPOOL HŰTÉS. www.whirlpool-professional.com 01/2015 WHIRLPOOL HŰÉS 01/2015 www.whirlpool-professional.com WHIRLPOOL HŰÉS A Whirlpool professzionális hűtőberendezés termékválasztéka a kis és nagy üzemeetők igényeit egyaránt kielégíti. A termékkínálatunkban

Részletesebben

Színes kültéri. Reklámtábla installáció

Színes kültéri. Reklámtábla installáció Színes kültéri LED Reklámtábla installáció JU-JO Engineering Bt LED Specialista www.illur.hu Email: illur@illur.hu Tartalom Áttekintés Technikai leírás Tulajdonságok Rendszer csatlakozások Szerkezeti rajz

Részletesebben

Kizárólagos magyarországi forgalmazó: 1193 Budapest, Víztorony u. 20. III. em. Tel/Fax: 06 1 280 3044 amplivox@yarus.hu Tisztelt Partnerünk! Örömünkre szolgál, hogy bemutathatjuk Önnek a kiváló minőségű,

Részletesebben

V7-0LABVIZ Scharlab ECO RO víztisztító berendezés, általános laboratóriumi felhasználásra

V7-0LABVIZ Scharlab ECO RO víztisztító berendezés, általános laboratóriumi felhasználásra 16/12 TISZTELT ÜGYFELÜNK! Decemberi hírlevelünk zászlós hajója egy új víztisztító rendszer, ami méltán lesz népszerű partnereink körében. Minden laborban szükség van desztillált víz minőségű vízre és ez

Részletesebben

Carestream DRX-1 Rendszer. Könnyű és gyors lépés a DR rendszerek felé a világ első vezeték nélküli kazetta méretű detektorával.

Carestream DRX-1 Rendszer. Könnyű és gyors lépés a DR rendszerek felé a világ első vezeték nélküli kazetta méretű detektorával. Carestream DRX-1 Rendszer Könnyű és gyors lépés a DR rendszerek felé a világ első vezeték nélküli kazetta méretű detektorával. A hagyományos 35x43 cm méretű röntgenkazettával megegyező méretével a DRX-1

Részletesebben

EGIS KOMPAKT, FALI GÁZKAZÁN. A gazdaságos megoldás

EGIS KOMPAKT, FALI GÁZKAZÁN. A gazdaságos megoldás EGIS KOMPAKT, FALI GÁZKAZÁN A gazdaságos megoldás Az Ön komfortjáért +10 energiamegtakarítás *** hatásfok Az EGIS az egyike az ARISTON által kifejlesztett új kazáncsaládnak, melyet a modern forma, energiatakarékos

Részletesebben

TxBlock-USB Érzékelőfejbe építhető hőmérséklet távadó

TxBlock-USB Érzékelőfejbe építhető hőmérséklet távadó TxBlock-USB Érzékelőfejbe építhető hőmérséklet távadó Bevezetés A TxBlock-USB érzékelőfejbe építhető, kétvezetékes hőmérséklet távadó, 4-20mA kimenettel. Konfigurálása egyszerűen végezhető el, speciális

Részletesebben

Automata titrátor H 2 O 2 & NaOCl mérésre klórmentesítő technológiában. On-line H 2 O 2 & NaOCl Elemző. Méréstartomány: 0 10% H 2 O % NaOCl

Automata titrátor H 2 O 2 & NaOCl mérésre klórmentesítő technológiában. On-line H 2 O 2 & NaOCl Elemző. Méréstartomány: 0 10% H 2 O % NaOCl Automata titrátor H 2 O 2 & NaOCl mérésre klórmentesítő technológiában On-line H 2 O 2 & NaOCl Elemző Méréstartomány: 0 10% H 2 O 2 0 10 % NaOCl Áttekintés 1.Alkalmazás 2.Elemzés áttekintése 3.Reagensek

Részletesebben

A legújabb generáció. Piacvezető fogászati kezelőegység

A legújabb generáció. Piacvezető fogászati kezelőegység A legújabb generáció Piacvezető fogászati kezelőegység A Belmont abszolút piacvezető a fogászati kezelőegységek legújabb generációjával Szék 1. Állítható pozíció Különösen széles skálán mozgó határértékeinek

Részletesebben

KEVERÉS ADAGOLÁS SZÁLLÍTÁS SZÁRÍTÁS

KEVERÉS ADAGOLÁS SZÁLLÍTÁS SZÁRÍTÁS KEVERÉS ADAGOLÁS SZÁLLÍTÁS SZÁRÍTÁS Cég Moduláris rendszer Adagolás és keverés Szárítás KOCH-TECHNIK Werner Koch Maschinentechnik GmbH Több mint 35 éve a KOCH TECHNIK név elválaszthatatlanul összekapcsolódik

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Tisztelt Címzett!

TÁJÉKOZTATÓ. Tisztelt Címzett! Tisztelt Címzett! A TALLERES RAMON S.L. Spanyol cég 1957 óta foglalkozik élelmiszeripari gépek, pontosabban húsfeldolgozáshoz és csomagoláshoz kapcsolódó berendezések tervezésével és gyártásával. A több,

Részletesebben

HUMANCORP LABORATÓRIUMI TISZTÍTOTT VÍZ ELÕÁLLÍTÁS. rendszerek A ZENEER RO

HUMANCORP LABORATÓRIUMI TISZTÍTOTT VÍZ ELÕÁLLÍTÁS. rendszerek A ZENEER RO LABORATÓRIUMI TISZTÍTOTT VÍZ ELÕÁLLÍTÁS HUMANCORP rendszerek A ZENEER RO kompakt víztisztító berendezés család egy hálózati vízrõl mûködõ fordított ozmózis alapú rendszer, mely háromféle teljesítményben

Részletesebben

Megjelent a 2009-es modell, mely a legjobb minőséget egyesíti a legjobb árral.

Megjelent a 2009-es modell, mely a legjobb minőséget egyesíti a legjobb árral. Jupiter Venus Megjelent a 2009-es modell, mely a legjobb minőséget egyesíti a legjobb árral. VILÁGÚJDONSÁG! 2009-es modell Extrém strapabíró 2009-es fejlesztésű elektródák Érintőkijelzős kezelőfelület

Részletesebben

Bemutatkozik a P.Max Technológia Kft.

Bemutatkozik a P.Max Technológia Kft. Bemutatkozik a P.Max Technológia Kft. Cégünk, a 2001. évben alakult, 100 százalékban magyar tulajdonú vállalatként. Központi telephelyünk, üzemünk, raktárunk Balatonfűzfőn, az Ipari Park területén található.

Részletesebben

Patogén mikroorganizmusok vizsgálata molekuláris biológiai módszerekkel

Patogén mikroorganizmusok vizsgálata molekuláris biológiai módszerekkel Patogén mikroorganizmusok vizsgálata molekuláris biológiai módszerekkel Rohonczy Kata, Zoller Linda, Fodor Andrea, Tabajdiné, dr. Pintér Vera FoodMicro Kft. Célkitűzés Élelmiszerekben és takarmányokban

Részletesebben