2008. novemberi megjelenések

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2008. novemberi megjelenések"

Átírás

1 2008. novemberi megjelenések Kiadó: Dotkom Média Kiadás dátuma: október vége Micsoda? Nancy, az ifjú amerikai lány autóstoppal járja Olaszországot. Rendkívül csinos, nyitott mindenre és egy kicsit butuska is. Aktuális stoppolása balul sül el, fuvarozói ugyanis megkívánják, és erőszakkal próbálják megszerezni bájait. Nagy küzdelem és visongás árán sikerül megmenekülnie és menedéket találnia egy villában, ahol számos különc él. Például Alex, a kiöregedett strici, akinek a figyelmét azonnal felkelti a lány. Nancy nem az a megtestesült talpraesettség, úgyhogy hamarosan a férfi karjaiban találja magát. A lány úgy jár kel a házban, mintha ő lenne Alíz Csodaországban. Rendezte: Roman Polanski Szereplők: Marcello Mastroianni, Roman Polanski Játékidő: 112 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1990 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Dotkom Média Kiadás dátuma: november 25. Monty és Python Végre itt az 1948-as show A Végre itt az 1948-as show abban az időben készült, amikor a Monty Python csoport leendő tagjai még két külön együttesben játszottak. Az 5 epizódból álló sorozatban John Cleese és Graham Chapman lép fel néhány kevésbé híres társával, valamint a neves brit komikussal, az elképesztő tekintetű Marty Feldmannal. A hatvanas évek második felében készült fekete-fehér tévéfelvételeken most megnézhetik, hogyan növesztgetik oroszlánkörmeiket a majdani Repülő Cirkusz tagjai. A sorozat szokás szerint felirattal jelenik meg, a magyar szöveg szerzője természetesen Galla Miklós. Rendezte: Graham Chapman Szereplők: John Cleese, Eric Idle, Graham Chapman Játékidő: 126 perc Felirat: magyar DVD vonalkód:

2 Kiadó: Dotkom Média Kiadás dátuma: november 25. Monty és Python A hiba nem az ön készülékében van A hiba nem az ön készülékében van abban az időben készült, amikor a Monty Python csoport leendő tagjai még két külön együttesben játszottak. A 9 epizódból álló sorozat írói és szereplői között megtaláljuk Eric Idlet, Michael Palint, Terry Jonest és Terry Gilliamet is. A hatvanas évek második felében készült fekete-fehér tévéfelvételeken most megnézhetik, hogyan növesztgetik oroszlánkörmeiket a majdani Repülő Cirkusz tagjai. A sorozat szokás szerint felirattal jelenik meg, a magyar szöveg szerzője természetesen Galla Miklós. Rendezte: Terry Gilliam Szereplők: Eric Idle, Michael Palin Játékidő: 225 perc Felirat: magyar DVD vonalkód: Kiadó: Mokép Kiadás dátuma: október vége A fény ösvényei A filmben két szál fut egymás mellett: az egyik egy sikeres modell története, a másik egy ötvösmesteré. Mindkettejük élete a szemünk láttára hullik darabokra. Történeteik hasonlóan épülnek fel, és sajátos módon hatnak egymásra. Hosszú időbe telik, míg mindketten elfogadják sorsukat. Amikor megbékélnek önmagukkal, történeteik egyesülnek: az ötvös, aki a látását, és a modell, aki a szépségét veszítette el, a film végén találkoznak. Rendezte: Mispál Attila Szereplők: Cseh Anna Mária, Cserhalmi György, Kovács Lajos Játékidő: 90perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1990 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

3 Kiadó: Mokép Kiadás dátuma: november 11. Katyn Andrzej Wajda filmje, melyet 2008-ban Oscar-díjra jelöltek, a második világháború alatt történt katyńi mészárlás történetét meséli el, amikor a szovjetek több mint tizenötezer elfogott lengyel tisztet és civilt öltek meg egy erdőben köztük a rendező édesapját is. A német hadsereg már 1943-ban felfedezte a tömegsírokat, de a szovjetek évtizedeken át tagadták bűnösségüket. A teljes igazságra csak a 90-es években végzett kutatások után derült fény. Rendezte: Andrzej Wajda Szereplők: Artur Żmijewski, Danuta Stenka, Andrzej Chyra, Maja Ostaszewska Játékidő: 117perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1990 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Mokép Kiadás dátuma: november 11. Szűcs Judith Az én slágereim Dalok: -Táncolj még! - Karolj belém! - Dididididididergek - Hozd el a holnapot! - Csak egy szépszemű csavargó - Mondd, mit tegyek, hogy érezd? - Valamikor a szívnek hinni kell! - Nincs rajtad kívül senki sem - Az én anyám - Mikor emlékül írtál egy dalt nekem - Űrdisco - Kezdjünk új életet - Hogyan tudnék élni nélküled? - Elvarázsoltál - Ha táncolsz velem - Járd el a Zorba dalát - Túlélem én. Rendezte: Balázs Anikó, Jeszenszky Ágnes Szereplők: Szűcs Judith Játékidő: 62perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1990 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

4 Kiadó: Corner Kiadás dátuma: november 15. Bársonyos bőr Pierre Lachenay, a középkorú irodalomkritikus egyik külföldi útja során megismerkedik a csinos légiutas-kísérővel, Nicole-lal. A férfit elvarázsolja a lány fiatalos szépsége, és csábítja a lehetőség, hogy kitörhet a nyomasztó hétköznapokból, a megszokásból, unalmassá vált házasságából. Kapcsolatukat persze titkolniuk kell: bujkálnak, hazudoznak. Egy vidéki előadására a férfi magával viszi a lányt, és bekövetkezik, amitől annyira tartottak: Pierre felesége tudomást szerez a viszonyról. A férfi választás elé kerül: új életet kezd Nicole-lal, vagy visszamenekül a biztonságba. Végül a nők hozzák meg a döntést... Rendezte: Francois Truffaut Szereplők: Jean Desailly, Francoise Dorleac Játékidő: 112perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1990 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Navigátor Film Kiadás dátuma: november 30. Isten haragja Több évtized telik el, mire hosszú vívódást követően Fenton Meiks feljelenti az FBI-nál testvérét, aki szerinte nem más, mint a magát Isten Kezének nevező sorozatgyilkos. Amikor még mindketten gyermekek voltak, látomások hatására egyre kiszámíthatatlanabb apjuk elhatározta, hogy megszabadítja a démonoktól a világot, amelyek hétköznapi embereket szálltak meg. Fenton próbált ellenszegülni a fejszét ragadó, elvakultan vallásos férfinak, aki öccse, Adam szemében viszont már-már hős volt. Rendezte: Bill Paxton Szereplők: Matthew McConaughey, Bill Paxton Játékidő: 87perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár:1990 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

5 Kiadó: Mokép Kiadás dátuma: október vége Hétköznapi mennyország Daniel Daréus világhírű karmester, aki kizárólag a munkájának él. Egy nap azonban szervezete felmondja a szolgálatot, képtelen folytatni megszokott életét. Hogy erőt gyűjtsön, visszatér szülővárosába, és elvállalja a helyi kórus vezetését. A férfi, akit eddig csak karrierje érdekelt, annyi szeretetet kap a hétköznapok hőseitől, hogy rádöbben, a világ egészen más is lehet, mint amilyennek eddig ismerte Rendezte: Kay Pollak Szereplők: Michael Nyqvist, Frida Hallgren Játékidő: 127perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Intersonic Kiadás dátuma: október végi Revolver Jake Green főállású szerencsejátékos, akinek csak a játékban van szerencséje, az életben már kevésbé. Jake egy, a börtönévek alatt elsajátított titkos módszer segítségével sorra fosztja ki a kaszinókat, és készen áll arra hogy bosszút álljon Dorothy Macha-n, a gengszterfőnökön. Egy privát parti erejéig asztalhoz ülhet Macha-val. A Főnököt még senki sem merte megverni, de Jaket ez hidegen hagyja. Nem csak a játékasztalnál, hanem minden további lehetséges módon megalázza a Macha-t. A bűnbanda vezére bérgyilkosokat küld Jake-re, aki bátyjával egy testvérpárnál lel menedékre. Avi és Zack persze szívesen veszi pártfogásába a Greenbratyókat, hiszen Macha kiiktatására készülnek. Rendezte: Guy Ritchie Szereplők: Jason Statham, Ray Liotta Játékidő: 101 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

6 Kiadó: Mokép Kiadás dátuma: október végi Gréti! A történetet Gréti,a büszke, okos és kedves kutyus kalandjairól szól. Hősünk számos viszontagságon megy keresztül a számára furcsa és érthetetlen nyelvet beszélő emberek világában, amíg megtalálja a gazdiját és az otthont, ahol szeretik. Rendezte: Nepp József Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 75perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Paradigma Kiadás dátuma: november 03. Királyi vér 1. Azon a földön, ahol a Mekong folyó zabolátlanul a tengerbe fut, két király vívja soha véget nem érő háborúit, Pegu ura és Ayudhaya királya. A kor legkitűnőbb katonái estek el a csatatereken. A XVI. Század alkonyán, a véres csatákból a Pegui Királyság kerül ki győztesen leigázva ezzel Ayudhaya bátor királyságát. A népet szolgasorba taszítják, az uralkodót és egész udvartartását pedig Peguba száműzik. A száműzöttek között ott van a leigázottak utolsó reménye, az ayudhayai trónörökös, Neresuan herceg is A herceg neveltetését, apja legfőbb ellensége vállalja magára. A kis száműzött engedelmes, bátor és szorgalmas fiúként csodálatot, megbecsülést vív ki magának. Rendezte: Szereplők: Játékidő: 90 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

7 Kiadó: Paradigma Kiadás dátuma: november 03. Királyi vér 2. Harcosok esküje A XVI. Században Pegu földjén, fejedelmek, hercegek és fejedelmek, hercegek és hadurak, gyilkolták egymást a királyi címért. A sok önjelölt kiskirály között volt azonban egy, aki többre volt hivatva, mint vetélytársai: Naresuan herceg megérzi, hogy eljött az idő, fegyvert ragad és népét az elnyomó pegui hadurak ellen vezeti! A herceg hű alattvalói tudják, ez az egyetlen esélyük, Naresuan herceg pedig az utolsó leszármazott, aki megváltoztathatja népe szomorú sorsát és elfoglalhatja méltó helyét az ország trónján. Rendezte: Szereplők: Játékidő: 110 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: Cinemix Kiadás dátuma: november 03. Csip-csup csodák 1. Kalán néni élete nem mindennapi, senki sem sejtené, hogy a nyakában hordott kis kanál varázserővel rendelkezik. És hogy mi Kalán néni nagy titka? A legváratlanabb pillanatokban kanál méretűre zsugorodhat! A varázslat ideje alatt különleges képességei lehetővé teszik, hogy állatokkal beszélgessen és további különleges élmények részese legyen. Epizódok: - Szívtelen a férjem; Tea bújócskával; - A botcsinálta pilóta; Milyen lesz az idő?; - Kalán néni, a postás; Léggömbvadászat Rendezte: Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 60 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

8 Kiadó: Interdomino Kiadás dátuma: november 03. Puccini 1. Puccini és a White család eseménydús életét követhetjük nyomon, kezdve attól, hogy Puccinit teljesen magára hagyják. Történetet arról, hogy hogyan találkozik egy elbűvölő úriemberrel, aki a White házba téved, és mint kiderül nem véletlenül tévedt arra, hogyan veszik el, és hogyan válik ismét a családban elsőszámú kedvencé... Epizódok: - Elhagyatva, A Pocok, Játék, A nyekergő sajt, - A szófogadó Kölyökkutya, A karácsonyfa, - A mogyoróvajkrém, A látogató, A bolhairtó nyakörv - Kutya kerestetik, Mesés kutyaálmok, A kóbor kutya Rendezte: Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 92 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Interdomino Kiadás dátuma: november 03. Puccini 2. Puccini és a White család újabb kalandjai. Epizódok: - A farok, Albínó krokodil - Kutya bemutató - Őrült megmérettetés - A kopaszság - Kutya egy délután - Hab, A jövő kutyaháza - Eb-adta románc - Puccini bokszol - A guru, Puccini, a médium Rendezte: Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 92 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

9 Kiadó: Interdomino Kiadás dátuma: november 04. Heidi a hegyek lánya A kis Heidi elveszítette szüleit és Dete nénikéje neveli. Ő azonban sokat dolgozik, így Heidi gyakran egyedül szomorkodik. Dete néni fájó szívvel ugyan, de arra az elhatározásra jut, hogy a kislányt egy időre a nagyapja gondjaira bízza. Heidi jól érzi magát a hegyekben, megerősödik és mindig vidám. Egy igazi barátra is talál, akit Péternek hívnak. Ám Dete néni három év elteltével újra eljön a kis Heidiért, mert Frankfurtban új lehetőség nyílik a kislány számára. Rendezte: Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 90 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Interdomino Kiadás dátuma: november 04. Heidi és Clara Egy nyár a hegyekben Heidi meglátott egy képet, mely fájdalmas emlékeket ébresztett benne Sesemann úr elengedte a kislányt, hogy végre szeretett hegyei és barátai között lehessen. Az ősz beköszöntével nagyapával leköltöztek a hegyről a faluba, ahol Heidi szorgalmasan tanult az iskolában. Clarat nagy boldogság érte, meglátogathatta Heidit. Minden nap kirándultak, virágot szedtek és élvezték a nap éltető erejét. Nagyapa segítségével Clara csodák csodájára fel tudott állni, majd néhány lépést tenni. Nyár végén fájdalmas búcsút vett Heiditől, Petertől és nagyapától annak reményében, hogy jövőre ismét itt lehet velük. Rendezte: Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 90 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

10 Kiadó: Total Media Group Kiadás dátuma: november 04. Konyhashow 1. Receptek: - Fábián László Karfiol gúla - Agárdy Gábor Tojásos makaróni Agárdy-módra - Takács Kati Diós hús - Hollósi Frigyes Karfiolos makaróni - Som Lajos Húscsíkok Som-módra - Gyulai Zsolt Gyulai spagetti balhé - Trokán Péter Fogas dupla almádi-módra - Gyurkovics Tibor Dorozsmai molnárponty - Németh László és Lukács József Hirtelen sült fokhagymás pirított máj Rendezte: Szereplők: Szilágyi Tibor, Németh Zsuzsa Játékidő: 177perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Total Media Group Kiadás dátuma: november 04. Konyhashow 2. Receptek: - Stohl András Őzpörkölt - Kertész Zsuzsa Kertész-féleparadicsomsaláta - Kern András Kern-féle császármorzsa - Koncz Gábor Fácánleves - Somló Tamás Spenót bundás kenyérrel - Koltai Róbert Töltött tök - Katona Klári Pulykaszárny sütőzacskóban - Auguszt József Málna parfé - Selmeczi Tibor Kuszkusz - Bálint György Csúsztatott tészta Rendezte: Szereplők: Schlanger András Játékidő: 177perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

11 Kiadó: Total Media Group Kiadás dátuma: november 04. Konyhashow 3. Receptek: - László György Rozmaringos bárányjava - Csukás István Törpeharcsa, Túrótorta - Baksa Eszter Tökös-mákos rétes - Avar István Flekken, Rakott tészta - Jónás Judit Nógrádi cigány tepsis - Újlaki Dénes Savanyú tojásleves - Haumann Péter Kínai - Igó Éva Rakott zöldség - Kaszás Attila Tabaki csirkemell Rendezte: Szereplők: Schalnger András Játékidő: 174perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Navigátor Film Kiadás dátuma: november 06. Tökéletlenek Carlo Bartolucci a környék ura, akitől mindenki tart. Ezért vall nagy merészségre, amikor néhány férfi elrabolja őt törzshelyéről, ráadásul a nyomaték kedvéért meg is csonkítják. Az emberrablók egy számukra fontos lányt akarnak túszukért cserébe, és hogy a várakozás unalmas óráit megtörjék, kártyázni kezdenek. A játékba bevonják Bartoluccit is, azonban a férfi nemcsak a póker, hanem az emberi lélek sötét oldalának is jó ismerője. A csapat tagjai így rövidesen megtapasztalják, hogy milyen az, amikor nem a megfelelő emberrel kezdenek ki, aki ráadásul ezt nem is hagyja szó nélkül Rendezte: Peter O Fallon Szereplők: Christopher Walken, Denis Leary, Henry Thomas, Jay Mohr Játékidő: 110 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

12 Kiadó: Corner Kiadás dátuma: november 15. A legyek ura Lezuhan egy repülőgép az óceán felett. A túlélők mindnyájan iskolás fiúk egy lakatlan szigetre úsznak, ahol felnőtt felügyelet híján nekik kell gondoskodniuk magukról. A gyerekek hamarosan két táborra szakadnak: Ralph arra törekszik, hogy többé-kevésbé civilizált rendben éljenek, míg Jack vadászai minden szabályt megtagadva egyre inkább elvadulnak. Az éhség és az elszigeteltség egyre jobban kiélezi a két csapat közötti rivalizálást, amely hamarosan megdöbbentő és véres fordulatot vesz Rendezte: Peter Brook Szereplők: James Aubrey, Tom Chapin, Hugh Edwards, Roger Allan Játékidő: 92perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Leon Film Kiadás dátuma: november 15. Bosszú és becsület Mikor José őrmesterre bízzák a fiatal Carment, a férfi még egyáltalán nem sejti, hogy ezáltal egész élete felfordul. Carmen természetesen megszökik, ami miatt Josét lefokozzák, ám az őrmester mindezek ellenére halálosan beleszeret a lányba. Ennek következményeként előbb csempészeket kezd el segíteni, ezután féltékenységből megöli felettesét, és mindez még csak a kezdet Rendezte: Luigi Bazzoni Szereplők: Franco Nero, Klaus Kinski, Tina Aumont Játékidő: 90 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

13 Kiadó: Leon Film Kiadás dátuma: november 15. Rita a vadnyugat réme Rita sajátosan szolgáltat igazságot: miután az áltata elkapott bűnözőket a törvény kezére juttatja, a tőlünk elvett lopott aranyat egy barlangban rejti el. A terv egyszerű, ha megvan a kellő mennyiség, elpusztítja a pénz, mert azt tartja minden baj forrásának. Nem számol azonban Black Starral, akinek ez az öntörvényű életmód valamint a lány határozottan kedvére való Rendezte: Fernando Baldi Szereplők: Terence Hill, Rita Pavone Játékidő: 90 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: B-Roll Kft. Kiadás dátuma: november 17. Nemesi ház 1. Kelet és Nyugat ezen élettől nyüzsgő mezsgyéjén, a titkok szigetén, ahol semmi sem marad titokban, folytatódik a két hatalmas kereskedőcsalád, a Struan és a Brock, több évszázados küzdelme Ázsia legelső cégének, a Nemes Háznak a birtoklásáért. Ebben a harcban minden fondor megengedett és hiteles képet kapunk Hong Kong sajátos tőzsdei világáról, titkos kínai társaságokról, a nyugati és a keleti világ kémszervezeteinek módszereiről, szerelemről, kábítószer- és fegyverkereskedelemről, korrupcióról, bankárokról, csempészekről, szövevényes tervekről, s mindezt olyan lebilincselően, ahogy James Clavellen kívül talán senki sem tudja. Rendezte: Gary Nelson Szereplők: Pierce Brosnan Játékidő: 180 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

14 Kiadó: B-Roll Kft. Kiadás dátuma: november 17. Nemesi ház 2. Kelet és Nyugat ezen élettől nyüzsgő mezsgyéjén, a titkok szigetén, ahol semmi sem marad titokban, folytatódik a két hatalmas kereskedőcsalád, a Struan és a Brock, több évszázados küzdelme Ázsia legelső cégének, a Nemes Háznak a birtoklásáért. Ebben a harcban minden fondor megengedett és hiteles képet kapunk Hong Kong sajátos tőzsdei világáról, titkos kínai társaságokról, a nyugati és a keleti világ kémszervezeteinek módszereiről, szerelemről, kábítószer- és fegyverkereskedelemről, korrupcióról, bankárokról, csempészekről, szövevényes tervekről, s mindezt olyan lebilincselően, ahogy James Clavellen kívül talán senki sem tudja. Rendezte: Gary Nelson Szereplők: Pierce Brosnan Játékidő: 178 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: B-Roll Kft. Kiadás dátuma: november 17. Vágóhíd négy keréken Pat Quid a kamionsofőr évezi munkáját és nem ismeri a félelmet egészen addig, amíg nem fel nem veszi kamionjába a gyönyörű és titokzatos stoppost, Pamelát. Tőle hallja meg a híreket az országúton garázdálkodó sorozatgyilkosról, aki egy zöld furgonba rejti áldozatait. Amikor éjjel meglátja az út mentén a titokzatos furgont és nem találja utitársát, urrá lesz rajta félelem. Tetézi a bajt, hogy a nagy rohanásban ő kerül a rendőrség látókörébe, mint feltételezett sorozatgyilkos. Rendezte: Szereplők: Stacy Keach, Jamie Lee Curtis Játékidő: 97 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

15 Kiadó: Navigátor Film Kiadás dátuma: november 22. Buster Buster Edwards a nagy angliai vonatrablás egyik kitervelője és megvalósítója. Bár társaival igyekszik minden hozzájuk vezető szálat elvágni, a rendőrség mégis beazonosítja őket, és a nyomukba ered. Buster ezért kénytelen elhagyni Angliát családjával együtt, hogy Mexikóba utazva kihasználják a pénz biztosította korlátlan lehetőségeket. Az idő múlásával azonban egyre inkább felerősödik honvágyuk, így már hazatérnének - ám a rendőrség is éppen erre vár Rendezte: David Green Szereplők: Phil Collins, Julie Walters, Larry Lamb, Stephanie Lawrence Játékidő: 87 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: B-Roll Kft. Kiadás dátuma: november 25. Saganne Erőd Charles Saganne egyszerű, paraszti származású fiatalember, aki egész életében arról álmodozott, hogy a legendás francia idegenlégió tisztje lehessen. Fiatal katonaként Afrikába megy, hogy megvédjen egy eldugott erődöt a Szaharában. Itt beleszeret Madeleine De Sainte- Ilette-be, ám szenvedélyes kapcsolatukat hamarosan megzavarja a bennszülöttek elleni harcok kirobbanása. Ekkor még nem sejti, hogy milyen kalandok és tragédiák sora vár rá a felemelkedéshez vezető úton. A Szahara után a következő állomása Párizs, ahol találkozik Louise Tissottal, a híres írónővel. Ez a találkozás végleg megváltoztatja az életét. Rendezte: Alain Corneau Szereplők:Gérard Depardieu, Philippe Noiret Játékidő: 174perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

16 Kiadó: Intersonic Kiadás dátuma: november 04. Nomád - papírtokos A XVIII századi Kazahsztán kietlen táján egy új hős születik. Egy fiú, neve Mansur. Feladata, hogy egyesítse a kazahokat és győzelemre vezesse népét. Ám e nagy hőstől már születésekor rettegnek. Galdan, a Dzsungár uralkodó vérdíjat tűz ki Mansur fejére. A fiút egy távoli helyre menekíti Oraz, a híres harcos és hatalmas erők birtokosa, hogy felkészítse őt sorsa beteljesítésére. Itt találkozik Mansur örök barátájával, Eralival, akivel közösen tanulnak, harcolnak és később ugyanabba a lányba szeretnek bele. Oraz tudja, hogy az egyik barátnak fel kell áldoznia magát, hogy a másik véghez vihesse feladatát. Rendezte: Ivan Paster Szereplők: Kuno Becker, Mark Dacascos, Jason Scott Lee Játékidő: 107perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 299 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: Intersonic Kiadás dátuma: november 04. Alpha dog - papírtokos Az emberrablás könnyed viccnek indult, de végzetes következményei lettek. A film Johnny Truelove 3 napját mutatja be, Azt, hogy egy piti drogkereskedő hogyan vált egy csapásra Amerika közellenségévé, és az FBI történetének legfiatalabb körözött bűnözőjévé. Rendezte: Nick Cassavetes Szereplők: Bruce Willis, Justin Timberlake, Sharon Stone Játékidő: 112perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 299 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

17 Kiadó: InterCom Kiadás dátuma: november 12. Csingiling Gondolkoztál már valaha azon, mitől váltja színeit és fényeit a természet? Abban a kalandokkal és meglepetésekkel teli országban, ahol Csingiling és négy tündértársnője él, az ő feladatuk, hogy tavaszt varázsoljanak a télből. De még ebben a csodálatos világban sem megy minden könnyedén: ha pedig baj közelít, mi segíthet? A hit, bizalom és egy kis tündérpor! Rendezte: Bradley Raymond Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 74 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: InterCom Kiadás dátuma: november 19. Karácsonyi lidércnyomás (szinkronizált változat) Lépjünk be Halloween-város különleges világába, ahol olyan kísérteties alakok kelnek életre, mint Jack, a Csontherceg, a rémváros ura és Sally, a testrészenként összefércelt szépség! Amikor Jack véletlenül megpillantja Karácsonyváros csodálatos birodalmát, elhatározza, hogy e békés tájat átalakítja a Halloween kívánalmainak megfelelően, s ez beláthatatlan következményekkel jár... Rendezte: Tim Burton Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 73 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3490 Ft,- Hang: magyar surround DVD vonalkód:

18 Kiadó: InterCom Kiadás dátuma: november 26. Wall-E WALL E, a kíváncsi és szeretni való robot sok száz éven keresztül végzi magányos munkáját, ám egy nap találkozik ÉVA-val, a sikkes kutatórobot-lánnyal, és ez megváltoztatja az életét. Tarts te is velük és a többi fantasztikus szereplővel a világegyetem legvadabb vágtájára! Rendezte: Andrew Stanton Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 94 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Az InterCom kiadó további megjelenései novemberében: Ómen/Ómen (2006) Kiadás dátuma: november 04. DVD vonalkód: Hegedűs a háztetőn/zorba, a görög Kiadás dátuma: november 04. DVD vonalkód: Az Ördög Pradát visel/gyávák és hősök Kiadás dátuma: november 04. DVD vonalkód: A kőkemény család/a család kicsi kincse Kiadás dátuma: november 04. DVD vonalkód: Amerikai nindzsa/nagy zűr Kis-Kínában Kiadás dátuma: november 04. DVD vonalkód: és fél hét/utolsó tangó Párizsban Kiadás dátuma: november 04. DVD vonalkód:

19 Hüvelyk Panna/Ferngully, az utolsó esőerdő Kiadás dátuma: november 04. DVD vonalkód: Fargo/Tortúra Kiadás dátuma: november 04. DVD vonalkód: Alvin és a mókusok/garfield Kiadás dátuma: november 04. DVD vonalkód: Konfetti/Aquamarine Kiadás dátuma: november 04. DVD vonalkód: Vágyaim netovábbja/majd elválik Kiadás dátuma: november 04. DVD vonalkód: Hannah Montana 1. évad Kiadás dátuma: november 05. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 5500 Ft,- Hannah Montana Mindenből a legjobbat - Koncert DVD vonalkód: Kiadás dátuma: november 05. Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3490 Ft,- Reszkessetek, betörők díszdoboz Kiadás dátuma: november 05. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 5990 Ft,- Die Hard díszdoboz Kiadás dátuma: november 05. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 9990 Ft,- Alias 3. évad Kiadás dátuma: november 12. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 7990 Ft,- Télapu díszdoboz Kiadás dátuma: november 19. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 5990 Ft,- Nemzet aranya díszdoboz Kiadás dátuma: november 19. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 5990 Ft,- A pénz színe (szinkronizált) Kiadás dátuma: november 19. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3490 Ft,- Rocktábor Kiadás dátuma: november 26. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3490 Ft,- Halálhajó különleges szinkronos változat Kiadás dátuma: november 26. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3490 Ft,-

20 Kiadó: Fórum Home Kiadás dátuma: november 11. Hancock Hancock hányattatott sorsú, meg nem értett szuperhős, akinek népszerűtlenségét csak tovább fokozza gunyoros természete. Miután azonban némi vonakodás után egy idealista újságíró, Ray Embrey rábeszélésének engedve belemegy a teljes imázsváltásba, népszerűsége rohamos növekedésnek indul. Úgy tűnik, életében lassan minden jóra fordul, ám ekkor találkozik egy nővel, aki hozzá hasonló képességekkel rendelkezik és Hancock titokzatos múltját is ismeri... Rendezte: Peter Berg Szereplők: Will Smith, Charlize Theron Játékidő: 88 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: Fórum Home Kiadás dátuma: november 25. Ne szórakozz Zohannal! A vígjátékok koronázatlan királya visszatér és viccesebb, mint valaha. Ő játssza Zohant, a Moszad legtökösebb ügynökét, aki Rambókat eszik reggelire, napalmot izzad és a pillantásától behorpadnak a tankok. Mígnem elege lesz az egészből, megrendezi a halálát és New Yorkba menekül, hogy új életet kezdjen mint hajszobrász. Hamarosan kiderül róla, hogy legalább olyan ügyesen bánik az ollóval, mint a vállról indítható rakétával. Csodájára is jár hát fél Manhattan, mígnem egy palesztin taxisofőr felismeri benne a halottnak hitt ellent, így Zohan még egyszer utoljára harcba száll a szupertrendi hajkoronák nevében! Rendezte: Dennis Dugan Szereplők: Adam Sandler Játékidő: 112 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

21 A Fórum kiadó további megjelenései novemberében: Snoopy és a hálaadás Kiadás dátuma: november 04. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 1990 Ft,- Amikor minden változik Kiadás dátuma: november 04. DVD vonalkód: Pihenő a pokolban 2.- Ne nézz hátra! Kiadás dátuma: november 04 DVD vonalkód: blu-ray Kiadás dátuma: november 04. DVD vonalkód: Űrodüsszeia blu-ray Kiadás dátuma: november 04. DVD vonalkód: Acéllövedék blu-ray Kiadás dátuma: november 04. DVD vonalkód: Árnyék nélkül blu-ray Kiadás dátuma: november 04. DVD vonalkód: Boldogító talán blu-ray Kiadás dátuma: november 04. DVD vonalkód: Álmomban már láttalak blu-ray Kiadás dátuma: november 04. DVD vonalkód: Beowulf-Legendák lovagja blu-ray (rendezői változat) DVD vonalkód: Kiadás dátuma: november 04. Buli az élet blu-ray Kiadás dátuma: november 04. DVD vonalkód: Mona Lisa mosolya blu-ray Kiadás dátuma: november 04. DVD vonalkód: Casino Royale (DLX) blu-ray Kiadás dátuma: november 04. DVD vonalkód: Cirque De Soleil: A karnevál blu-ray Kiadás dátuma: november 04. DVD vonalkód:

22 I.e blu-ray Kiadás dátuma: november 04. DVD vonalkód: Legenda vagyok blu-ray Kiadás dátuma: november 04. DVD vonalkód: Szalagavató blu-ray Kiadás dátuma: november 04. DVD vonalkód: Kés/alatt 5. évad Kiadás dátuma: november 11. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 7990 Ft,- Kockázatos üzlet Kiadás dátuma: november 11. DVD vonalkód: Hancock blu-ray Kiadás dátuma: november 11. DVD vonalkód: Casablanca díszdoboz (3 lemezes) Kiadás dátuma: november 18. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: Ft,- Quo vadis? (2 lemezes változat) Kiadás dátuma: november 18. DVD vonalkód: Gyökerek (3 lemezes változat) Kiadás dátuma: november 18. DVD vonalkód: Szex és halál kezdőknek Kiadás dátuma: november 18. DVD vonalkód: Speed Racer Totál turbó Kiadás dátuma: november 18. DVD vonalkód: Tim Burton zenedoboz (5 lemezes) Kiadás dátuma: november 18. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 9990 Ft,- Harry Potter és a Bölcsek köve blu-ray Kiadás dátuma: november 18. DVD vonalkód: Harry Potter és a Titkok kamrája blu-ray Kiadás dátuma: november 18. DVD vonalkód: Harry Potter és az Azkabani fogoly bluray DVD vonalkód: Kiadás dátuma: november 18.

23 Harry Potter és a Tűz Serlege blu-ray Kiadás dátuma: november 18. DVD vonalkód: Harry Potter és a Főnix Rendje blu-ray Kiadás dátuma: november 18. DVD vonalkód: Constantine A démonvadász blu-ray Kiadás dátuma: november 18. DVD vonalkód: Speed Racer Totál turbó blu-ray Kiadás dátuma: november 18. DVD vonalkód: (különleges 3 lemezes kiadás) Kiadás dátuma: november 25. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 5990 Ft,- A gyilkolás művészete Kiadás dátuma: november 25. DVD vonalkód: Az ördög széke Kiadás dátuma: november 25. DVD vonalkód: Scoobyn Doo és a Koboldkirály Kiadás dátuma: november 25. DVD vonalkód: Maffiózók 6. évad B. kötet Kiadás dátuma: november 25. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 7990 Ft,- Dead Space Holt tér Kiadás dátuma: november 25. DVD vonalkód: Ne szórakozz Zohannal! blu-ray Kiadás dátuma: november 25. DVD vonalkód: Dead Space - Holt tér blu-ray Kiadás dátuma: november 25. DVD vonalkód: Várjuk kedves Partnereink megrendelését! Üdvözlettel: Lucskai Ágnes

SELECT VIDEO 2013. szeptemberi megjelenések. Barbie Mariposa és a Tündérhercegnő (Barbie Mariposa & the Fairy Princess) (6)

SELECT VIDEO 2013. szeptemberi megjelenések. Barbie Mariposa és a Tündérhercegnő (Barbie Mariposa & the Fairy Princess) (6) SELECT VIDEO 2013. szeptemberi megjelenések Barbie Mariposa és a Tündérhercegnő (Barbie Mariposa & the Fairy Princess) (6) Lakossági megjelenés: 2013.09.11. Ajánlott fogyasztói ár: 3.190 Ft A Barbie Mariposa

Részletesebben

2015-09-21 Hétfő 10:00 S 12 10:30 S 12. A semmi közepén VI/9. 10:55 S 12. Flörti dancing 12:35 S 12. Kettőt találhatsz 14:30 S 12.

2015-09-21 Hétfő 10:00 S 12 10:30 S 12. A semmi közepén VI/9. 10:55 S 12. Flörti dancing 12:35 S 12. Kettőt találhatsz 14:30 S 12. 20-09-21 Hétfő Fordított felállás 102 kiskutya 09:35 Mr. Peabody és Sherman kalandjai Rém rom 13:45 X-Men: Az eljövendő múlt napjai :55 17:35 Cirque du Soleil - Egy világ választ el Egy jó munka: New York-i

Részletesebben

Valentin napi könyv- és filmajánló

Valentin napi könyv- és filmajánló Valentin napi könyv- és filmajánló Az 5 legkeresettebb romantikus olvasmány és film a Békés Megyei Könyvtárban Könyvek 1. Nicholas Sparks: Vissza hozzád Nicholas Sparks (Menedék, Szerencsecsillag) legújabb

Részletesebben

ŐSZI FILMNAP 2010. Október 14. Október 7. angol film. Ideje: 95 perc Rendezte: Lone Scherfig Szereplők: Carey Mulligan, Peter Sarsgaard.

ŐSZI FILMNAP 2010. Október 14. Október 7. angol film. Ideje: 95 perc Rendezte: Lone Scherfig Szereplők: Carey Mulligan, Peter Sarsgaard. ŐSZI FILMNAP 2010 Október 7. A bombák földjén amerikai film Készült: 2008 Ideje: 131 perc Rendezte: Kathryn Bigelow Szereplők: Jeremy Renner, Christopher Sayegh, Ralph Fiennes Kathryn Bigelow A bombák

Részletesebben

Leltárkönyv egyszer. Rekordok száma: 110

Leltárkönyv egyszer. Rekordok száma: 110 Leltkönyv egyszer Lelti szám Rakti i 00425585 2013.11.05. ParaNorman / rend. Chris Butler, Sam Fell,.-Budapest : Select'86 Kft., 2013.-1 DVD (88 infotéka (fszt.) DVD 2503 min): szín., hg..- Szinkronizált

Részletesebben

SDG Bibliaismereti verseny 2014. Példabeszédek könyve

SDG Bibliaismereti verseny 2014. Példabeszédek könyve SDG Bibliaismereti verseny 2014. Példabeszédek könyve Csapat/iskola: Beadás ideje: Tudnivalók A teszt 100 kérdésből áll. Minden kérdésnél felsoroltunk 3 lehetséges választ, amelyek közül a Példabeszédek

Részletesebben

MagyarOK 1.: munkalapok 3

MagyarOK 1.: munkalapok 3 1. Mi a tárgy neve? kártyák telefon lámpa számítógép / laptop kulcs pénz igazolvány toll nyomtató asztal szék szemüveg könyv kávéfőző bögre buszjegy papír zsebkendő mobiltelefon ceruza Szita Szilvia és

Részletesebben

TESTVÉRKÖNYVTÁRAK TOP 10-ES KÖNYVEI korosztály (évf.) a könyv szerzője, címe kiadó kiadás éve könyvtár neve és a település neve 1-2.

TESTVÉRKÖNYVTÁRAK TOP 10-ES KÖNYVEI korosztály (évf.) a könyv szerzője, címe kiadó kiadás éve könyvtár neve és a település neve 1-2. TESTVÉRKÖNYVTÁRAK TOP 10-ES KÖNYVEI korosztály (évf.) a könyv szerzője, címe kiadó kiadás éve könyvtár neve és a település neve 1-2. Bartos Erika: Bogyó és Babóca karácsonya Pozsonyi Pagony 2014. Hajdúböszörményi

Részletesebben

Dániel könyve. Világtörténelem dióhéjban

Dániel könyve. Világtörténelem dióhéjban Dániel könyve Világtörténelem dióhéjban 2300 éves prófécia Kr.e. 457 Kr.u. 34 Kr.u. 1844 490 év 1810 év 70 hét Rendelet 1. rész Evangélium 2. rész 10-11 Ki Mikáél? Mózes éneke Szólt az ellenség: `Üldözöm

Részletesebben

SZKA_209_22. Maszkok tánca

SZKA_209_22. Maszkok tánca SZKA_209_22 Maszkok tánca diákmelléklet maszkok tánca 9. évfolyam 207 Diákmelléklet 22/1 AUSZTRÁLIA TOTÓ Jelöld X-szel azokat a válaszokat, amiket helyesnek tartasz! Hány millió négyzetkilométer Ausztrália

Részletesebben

Munkalap1. thriller. thriller. akció. akció. akció. thriller. akció akció. thriller. zene. zene. horror. horror. horror. horror.

Munkalap1. thriller. thriller. akció. akció. akció. thriller. akció akció. thriller. zene. zene. horror. horror. horror. horror. 15 perc hírnév 666 a gyermek 8 mérföld 9 és fél hét a 13 rendőrörs ostroma a 200 éves ember a bárányok hallgatnak a barlang a barlang (másik verzió) a bűn szine a csapda mélyén a dög a gázoló a gyüjtő

Részletesebben

A Ferences Világi Rend előtt álló kihívások a mai Európában

A Ferences Világi Rend előtt álló kihívások a mai Európában A Ferences Világi Rend előtt álló kihívások a mai Európában Európa egy földrész, ahol 50 ország vagy független állam található, amelynek a területe 10,2 millió km2, népessége 740 millió fő, több, mint

Részletesebben

Az öngyógyítás útján II.

Az öngyógyítás útján II. Az öngyógyítás útján II. Előző számunkban áttekintettük, hogy miért folytatunk életünk nagy részében (vagy mindvégig!) önvédelmi játszmákat emberi kapcsolataink megvalósításakor. Láttuk, hogy a lélek félelmei

Részletesebben

Magyar nyelvi felvételi feladatok 2008. február 22.

Magyar nyelvi felvételi feladatok 2008. február 22. Magyar nyelvi felvételi feladatok 2008. február 22. Kedves Felvételiző! Aláhúzással válaszd ki, melyik idegen nyelvet szeretnéd tanulni! angol német - A feladatlapok mindegyikére írd rá a kódszámodat!

Részletesebben

Könnyek útja. Versválogatás

Könnyek útja. Versválogatás Könnyek útja Versválogatás Szerző: Nemes Kiss Kata Minden jog fenntartva Borítóterv és kivitelezés: Boris Vanessza Szerkesztette: Lélek Sándorné 2014. Előszó a Könnyek útjához: A szépség: álom. Az álom

Részletesebben

KONTROLLING MŰHELYGYAKORLAT

KONTROLLING MŰHELYGYAKORLAT KONTROLLING MŰHELYGYAKORLAT Az orrunk előtt vannak a kontrolling témák, eszközök és módszerek csak észre kell őket venni! Esettanulmány, mely bemutatja a csapatmunka szerepét a kontroller munkájában A

Részletesebben

LEGO MAGYAR NYELVŰ KÖNYVEK, MATRICÁK ÉS FOGLALKOZTATÓK

LEGO MAGYAR NYELVŰ KÖNYVEK, MATRICÁK ÉS FOGLALKOZTATÓK 1106 Budapest, Keresztúri út 8/A +36-1-264-4555 terjesztes@dunakiado.hu LEGO MAGYAR NYELVŰ KÖNYVEK, MATRICÁK ÉS FOGLALKOZTATÓK 1. Oroszlánok és sasok LEGO Legends of Chima minifigurás foglalkoztató Sok

Részletesebben

Privigyey Pál MAGYARORSZÁG NEM VOLT, HANEM LESZ

Privigyey Pál MAGYARORSZÁG NEM VOLT, HANEM LESZ Privigyey Pál MAGYARORSZÁG NEM VOLT, HANEM LESZ Privigyey Pál Magyarország nem volt, hanem lesz POLITIKO-ROMANTIKA 1887 2011 Fapadoskonyv.hu Kft. ELŐSZÓ Isten haza és a király! Ezen tárgyakról fog könyvem

Részletesebben

KERÜLETI ANGOL-NÉMET TANULMÁNYI VERSENY 2014. február 19.

KERÜLETI ANGOL-NÉMET TANULMÁNYI VERSENY 2014. február 19. KERÜLETI ANGOL-NÉMET TANULMÁNYI VERSENY 2014. február 19. A N G O L I. kategória /4-5. évfolyam alap szint Elérhető: 62 pont 1. 108 60,5 98 Szabó Benedek 4. a Kossuth 2. 107 56 90 Juhász Regina 4.b Kossuth

Részletesebben

Az iskola neve és címe: A csapat tagjai: A felkészítő tanár neve, elérhetősége:

Az iskola neve és címe: A csapat tagjai: A felkészítő tanár neve, elérhetősége: TÁMOP: Az iskola neve és címe: A csapat tagjai: A felkészítő tanár neve, elérhetősége: Elért pontszám: 1 Ismerd meg a somogyi írókat, költőket! Berzsenyi Dániel 1.forduló Beküldési határidő: 2012. február

Részletesebben

L u c a D i F u l v i o ALMOʍ ʍANDAʎA

L u c a D i F u l v i o ALMOʍ ʍANDAʎA Luca Di Fulvio ALMO ANDA A Cetta és fia, Christmas Olaszországból menekült az erőszak és a viszontagságok elől Amerikába, a remények országába. A nő egyetlen vágya, hogy a kisfia igazi amerikai legyen:

Részletesebben

Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1)

Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1) Select 86 Kft. 2009. júliusi új megjelenések UNIVERSAL PICTURES Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1) Lakossági megjelenés: 2009.07.02 Ajánlott

Részletesebben

Biblioterápiás foglalkozások témaajánlói és a. felhasználható irodalmak jegyzéke

Biblioterápiás foglalkozások témaajánlói és a. felhasználható irodalmak jegyzéke Biblioterápiás foglalkozások témaajánlói és a felhasználható irodalmak jegyzéke Apanélküliség témakör irodalma Hajléktalan témakör irodalma Halál témakör irodalma Hűség és barátság témakör irodalma Kamasz

Részletesebben

SELECT VIDEO 2015. június

SELECT VIDEO 2015. június Hazárdjáték (The Gambler) (16) Lakossági megjelenés: 2015.06.03 Ajánlott fogyasztói ár: 3.190 Ft SELECT VIDEO 2015. június epizódszereplő (Aranyoskám). Az Oscar -díjra jelölt* Mark Wahlberg karrierje legfontosabb

Részletesebben

Szerintem vannak csodák

Szerintem vannak csodák Brjeska Dóra Szerintem vannak csodák De neked is tenned kell értük 2015 Bevezetés Ajánlom ezt a könyvet valakinek, aki már egy másik, sokkal békésebb helyről vigyáz ránk és segít nekünk. Így kezdődik egy

Részletesebben

[Erdélyi Magyar Adatbank]

[Erdélyi Magyar Adatbank] KÉSEI DOLGOK [Vákát oldal] Amikor hosszú évekkel később e munka írója találkozott néhány férfiúval, kik ott bent, ám kint is meséltek neki e régi időkről, amidőn ő még nem járt a szigeten első dolga volt

Részletesebben

UNOFFICIAL Standings 26th Annual Senior Open Championship

UNOFFICIAL Standings 26th Annual Senior Open Championship Mesa Metropolitan USBC UNOFFICIAL Standings 26th Annual Senior Open Championship Sorted by Event, Division Team, Div. A, Handicapped 1 Ramblin Gamblers 1 2,838 Phoenix, AZ 2 The Old Virtue Team 12 2,723

Részletesebben

Mozgókép. Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18.

Mozgókép. Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18. Mozgókép Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18. Kedves Testvérek! Sokszor érzi az ember, hogy egy prédikációban jó tanácsokat kap, példamutatást, utat, amin járni lehet, iránymutatást,

Részletesebben

X. Megyei Erzsébet királyné Olvasópályázat 2. osztály

X. Megyei Erzsébet királyné Olvasópályázat 2. osztály X. Megyei Erzsébet királyné Olvasópályázat 2. osztály Neved: Felkészítőd: Iskolád: Osztályod: 2013. 1 Általános tudnivalók Iskolánk, a nyirádi Erzsébet királyné Általános Iskola már tízedik alkalommal

Részletesebben

Mesa Metropolitan USBC Current Standings 26th Annual Senior Open Championship Sorted by Event, Division

Mesa Metropolitan USBC Current Standings 26th Annual Senior Open Championship Sorted by Event, Division Mesa Metropolitan USBC Current Standings 26th Annual Senior Open Championship Sorted by Event, Division Team, A, Handicapped 1 Ramblin Gamblers 1 2,838 Phoenix, AZ 2 The Old Virtue Team 12 2,723 Casa Grande,

Részletesebben

KORA ÚJKOR, ÚJKOR Családi ügyek Orániai Vilmos és a Habsburgok V. Károly lemondása után

KORA ÚJKOR, ÚJKOR Családi ügyek Orániai Vilmos és a Habsburgok V. Károly lemondása után KORA ÚJKOR, ÚJKOR Családi ügyek Orániai Vilmos és a Habsburgok V. Károly lemondása után A Habsburgok és a Nassauiak, akik együttműködtek V. Károly uralkodása idején, élesen összecsaptak egymással II. Fülöp

Részletesebben

Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása

Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása Aikido-történet gyerekeknek Richard Moon és Chas Fleischman tollából Vass Anikó és Erszény Krisztián fordításában Előszó Ezt a történetet közel huszonöt

Részletesebben

NEGYEDÓRA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELÔTT

NEGYEDÓRA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELÔTT NEGYEDÓRA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELÔTT Szent Claret Mária Antal (1807 1870) gondolatai alapján Szeretett gyermekem! Látogass meg engem gyakran az Oltáriszentségben! Nem szükséges hosszasan maradnod és sokat

Részletesebben

Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet!

Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet! Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet! Mivel sem az én szüleim, sem férjem szülei nem álltak olyan jól anyagilag, hogy támogatni tudtak volna új otthonunk megteremtésében, esküvőnk után vidékre kötöztünk

Részletesebben

hang Példamondatok: hang hang hang hang Feladatok: hang

hang Példamondatok: hang hang hang hang Feladatok: hang hang A hangokat a fülünkkel érzékeljük. Nyelvtanórán a hang szónak a beszédhang jelentését használjuk. Amikor kimondunk egy betűt, az a hang. A beszédhangokat mi hozzuk létre a szánkkal és a nyelvünkkel.

Részletesebben

Családfa. Berger Adolfné (szül. Veltman Irma) Kovács Adolfné (szül. Grün Júlia)? Berger Adolf Kovács (Kohn) Adolf?

Családfa. Berger Adolfné (szül. Veltman Irma) Kovács Adolfné (szül. Grün Júlia)? Berger Adolf Kovács (Kohn) Adolf? Családfa Apai nagyapa Apai nagyanya Anyai nagyapa Anyai nagyanya Kovács (Kohn) Adolf? 1914 Kovács Adolfné (szül. Grün Júlia)? 1906 Berger Adolf 1862 1939 Berger Adolfné (szül. Veltman Irma) 1874 1944 Apa

Részletesebben

A szatmári béke. Magyarország a szatmári béke idején

A szatmári béke. Magyarország a szatmári béke idején 1 A szatmári béke Magyarország a szatmári béke idején A szatmári béke megkötésének körülményeit vizsgálva vissza kell tekintenünk az azt megelőző eseményekhez. 1701-ben Rákóczi Ferenc egy nemesi mozgalmat

Részletesebben

KOLLÉGIUMI BÚCSÚZTATÓ

KOLLÉGIUMI BÚCSÚZTATÓ Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont Kollégiuma Győr KOLLÉGIUMI BÚCSÚZTATÓ VII. évfolyam 4. szám 2013. ballagási különszám 2013. május 2. "Eddig csak álmodtunk, terveztünk még, most valóra válhat minden,

Részletesebben

Thursday Seniors Handicaps

Thursday Seniors Handicaps 1 McGladrey Bob Blake 7 1 7 2 1 10 7 6 5 12 9 7 1 McGladrey Jeff Engstrom 18 18 10 17 14 18 21 19 20 1 McGladrey Bob Lee 5 4 7 10 4 1 4 10 8 7 1 McGladrey Doug Score 13 16 11 17 13 17 16 13 13 11 13 1

Részletesebben

Elmélkedés a halálról, az orvosaimról, és sorstársaimról

Elmélkedés a halálról, az orvosaimról, és sorstársaimról PAPP ZSOLT Elmélkedés a halálról, az orvosaimról, és sorstársaimról Összefoglalás A nehéz sorsú, hajléktalanszállón lakó, AIDS betegségének állandó fenyegetettségében élő szerző a halálról, félelmeiről,

Részletesebben

Nyári könyvajánló. Kertész Erzsébet: Gyönyörű nyár Budapest, Móra, 2004. Kiss Dénes: Tatár kalandjai tíz országban

Nyári könyvajánló. Kertész Erzsébet: Gyönyörű nyár Budapest, Móra, 2004. Kiss Dénes: Tatár kalandjai tíz országban Nyári könyvajánló Kertész Erzsébet: Gyönyörű nyár Budapest, Móra, 2004. A Rozgonyi Cicelle Leánygimnázium hatodik osztályosai nem éppen az összetartásról voltak híresek, irigység, féltékenység vert éket

Részletesebben

A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013.

A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013. Dezső Ilona Anna: Élet - Halál (90x70 cm, vászon, olaj) A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013. A BARÁTOK VERSLISTA KIADVÁNYA ÉLET és HALÁL Az élet a halál kistestvére. (Dobrosi Andrea) Az életre

Részletesebben

Thursday Seniors Handicaps

Thursday Seniors Handicaps McGladrey Bob Blake 7 1 7 2 1 10 7 6 5 12 9 7 4 7 McGladrey Jeff Engstrom 20 18 10 17 14 18 21 19 20 23 McGladrey Bob Lee 7 4 7 10 4 1 4 10 8 7 5 9 5 McGladrey Doug Score 12 16 11 17 13 17 16 13 13 11

Részletesebben

A CSALÁD. Következzen tehát a család:

A CSALÁD. Következzen tehát a család: A CSALÁD 2013. február. Eljutottam végre ide is - hogy összeismertessem a rokonokat. A több ezernyi kép közül majdnem mindegyik régi Aputól származik, az újak túlnyomó része pedig tőlem. Igyekeztem őket

Részletesebben

V. TOUR DE VELENCEI-TÓ 2015 VELENCEI-TÓ MINI MARATON 55 VELENCEI-TÓ MINI MARATON NŐI ABSZOLÚT

V. TOUR DE VELENCEI-TÓ 2015 VELENCEI-TÓ MINI MARATON 55 VELENCEI-TÓ MINI MARATON NŐI ABSZOLÚT VELENCEI-TÓ MINI MARATON NŐI ABSZOLÚT 1 844 Ispán Laura Felnőtt 01:39:07.1 2 942 Köllő Zsuzsanna Felnőtt 01:39:09.0 3 915 Ódor Klára Master 01:39:29.0 4 805 Bordás Eszter Master 01:45:30.6 5 802 Czeczei

Részletesebben

Csillag-csoport 10 parancsolata

Csillag-csoport 10 parancsolata Csillag-csoport 10 parancsolata 1. Nagyon jól érezd magad mindig, mert ilyen hely nem lesz több a világon. (Panka) 2. Próbálj meg normálisan viselkedni, hogy ne legyenek rád dühösek. (Vince) 3. Kitartóan

Részletesebben

Boldog születésnapot! Egy éves a Szövétnek

Boldog születésnapot! Egy éves a Szövétnek A TARJÁNI, HÉREGI ÉS BAJNAI REFORMÁTUS GYÜLEKEZETEK HÍRLEVELE II. évfolyam 11. szám 2009. november Az én lábamnak szövétneke a te igéd, és ösvényemnek világossága. Boldog születésnapot! Egy éves a Szövétnek

Részletesebben

Hanukka és Karácsony

Hanukka és Karácsony Bereczki Sándor Igehirdetések 9. Hanukka és Karácsony Mindenki Temploma Hanukka és Karácsony Igehirdetés sorozat 9. Copyright 2010 Bereczki Sándor Korrektor: Dr. Gruber Tibor Kiadványszerkesztő: Danziger

Részletesebben

Indián Amerika 2 - Kolumbusz a felfedez?

Indián Amerika 2 - Kolumbusz a felfedez? Indián Amerika 2 - Kolumbusz a felfedez? 2011 január 27. Flag Szöveg méret Mentés 0 nincs értékelve Még Mérték 1492-ben történt, hogy egy talán genovai származás, spanyol szolgálatba állt hajós, bizonyos

Részletesebben

MIT MOND A BIBLIA A HALLOWEENRŐL?

MIT MOND A BIBLIA A HALLOWEENRŐL? MIT MOND A BIBLIA A HALLOWEENRŐL? ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes (Róm

Részletesebben

GYERMEK CSAPATBAJNOKSÁG I. forduló - keleti régió Debrecen június 17.

GYERMEK CSAPATBAJNOKSÁG I. forduló - keleti régió Debrecen június 17. FIÚK EREDMÉNYEI 60 m fiú 1. Boda Ákos 96 DSC-SI 8,43 2. Répási József 96 MISI "A" 8,99 3. Nagy Zsolt 97 Békéscsabai AC 9,20 4. Esze Bence 96 NyVSC-Nyírsuli 9,30 5. Tricskó Patrik 98 MISI "B" 9,60 6. Kovács

Részletesebben

Bonifert Zoltán. Korábban már volt képviselőtestületi tag.

Bonifert Zoltán. Korábban már volt képviselőtestületi tag. Bonifert Zoltán 44 év vállalkozó 21 éve élek Tahiban, feleségem Kollár Edit. 2 lányom van, 18 és 14 évesek. 23 éve vagyok vállalkozó. Bonifert Zoltánné Kollár Edit 43 év védőnő Korábban még nem volt képviselőtestületi

Részletesebben

A kötőszók. Mindenki jól ismeri a DE szócskát, amivel ellentétet fejezünk ki. Gyakori, jól és könnyen használható:

A kötőszók. Mindenki jól ismeri a DE szócskát, amivel ellentétet fejezünk ki. Gyakori, jól és könnyen használható: A kötőszók Előhang (prelúdium): DE Mindenki jól ismeri a DE szócskát, amivel ellentétet fejezünk ki. Gyakori, jól és könnyen használható: Vera csak 2 éves, de már 100-ig tud számolni. Ez az étterem kitűnő,

Részletesebben

2015-08-31 Hétfő S 12 10:00. A visszatérés II/6. S 12 10:35. Modern család VI/21. S All 11:00. Turbó S 12 12:35. Szeretlek holtodiglan S 12 14:15

2015-08-31 Hétfő S 12 10:00. A visszatérés II/6. S 12 10:35. Modern család VI/21. S All 11:00. Turbó S 12 12:35. Szeretlek holtodiglan S 12 14:15 20-08-31 Hétfő Tini ninja teknőcök Rém rom 11:30 Teknőchatalom: A Tini nindzsa teknőcök A holnap határa 09:20 13:20 A majmok bolygója Forradalom Noé 11:30 :35 Költői szerelem 13:10 17: Ennyi 14:50 19:00

Részletesebben

Kovács Nóri Kanadai koncert turnéja 2015 képes úti beszámoló

Kovács Nóri Kanadai koncert turnéja 2015 képes úti beszámoló Kovács Nóri Kanadai koncert turnéja 2015 képes úti beszámoló Kedves Barátaim, Ismerőseim! Fantasztikus 3 hetet töltöttem a múlt év végén Kanadában. A rengeteg élményt még mindig nem sikerült teljesen feldolgoznom,

Részletesebben

31. Szilveszteri Futógála - Békéscsaba 2018

31. Szilveszteri Futógála - Békéscsaba 2018 Férfi Általános Iskolások 1 53 KARSAI Gábor 2004 00:15:20 00:15:17 9 9 Gyomaendrőd 3:18 min/km +00:00:00 2 176 ZAHORÁN Milán 2005 00:17:03 00:16:57 14 19 Békéscsaba 3:40 min/km +00:01:40 3 118 HRABOVSZKI

Részletesebben

Műszaki szerkesztés, tipográfia: Dr. Pétery Kristóf ISBN 978-963-607-615-3. Mercator Stúdió, 2009

Műszaki szerkesztés, tipográfia: Dr. Pétery Kristóf ISBN 978-963-607-615-3. Mercator Stúdió, 2009 A magyar irodalom és kultúra örökbecsű értékeinek ápolása, terjesztése érdekében az Országos Széchenyi Könyvtárral együttműködve kiadja a Mercator Stúdió. Felelős kiadó a Mercator Stúdió vezetője Műszaki

Részletesebben

2016-02-01 Hétfő S 12 10:00. Azanyját! 3. S 12 10:20. A visszatérés II/5. S 12 10:55. Vadregény. S All 13:00. Csingiling és a kalóztündér S 12 14:20

2016-02-01 Hétfő S 12 10:00. Azanyját! 3. S 12 10:20. A visszatérés II/5. S 12 10:55. Vadregény. S All 13:00. Csingiling és a kalóztündér S 12 14:20 2016-02-01 Hétfő Hangya boy A csajok bosszúja 11:50 Gabby Douglas egy tornászlány története 08:55 Szerelem a csillagok alatt II/5. Meglepetés 14:50 Azanyját! 3. Közel a karácsony 13:20 10:55 Vadregény

Részletesebben

Kheirón megtudja hogy testvére beteg. megmerevedett nézte a Nyilas kísérőbolygóit a zümmögés nem szűnt a fejében

Kheirón megtudja hogy testvére beteg. megmerevedett nézte a Nyilas kísérőbolygóit a zümmögés nem szűnt a fejében Tornai József Kheirón megtudja hogy testvére beteg A kentaur szomorú lett más lények nem tudják mi a kentaur-szomorúság nem tudják hogy négy lábba és két karba mennyivel több szomorúság fér el megmerevedett

Részletesebben

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink:

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház magyar költők költészetének és életének színházi, zenei és képzőművészeti formában való bemutatásával foglalkozik. Turek Miklós színművész

Részletesebben

Mítoszok és Legendák - Három hihetetlen történet

Mítoszok és Legendák - Három hihetetlen történet 2012 április 30. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Mítoszok értékelve és Legendák Mérték - 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 A Mítoszok és Legendák rovatban, most egy titokzatos és halálos csizma legendáját

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Berettyóújfalu,2011.márc.19.

JEGYZŐKÖNYV Berettyóújfalu,2011.márc.19. 100m fiú gyorsúszás - 1.versenyszám 1. Molnár Bálint 2002 Debreceni Sportiskola 1:20,10 2. Sándor Benedek 2002 Debreceni Sportiskola 1:24,00 3. Szabó Róbert 2002 Herpály SE 1:31,30 4. Nagy Dávid 2002 Herpály

Részletesebben

Szabóné Tóth Judit: Ballagó diákok búcsúzója. Pöttöm kis elsősként - hátunkon nagy táska - félve és ámulva léptünk az iskolába.

Szabóné Tóth Judit: Ballagó diákok búcsúzója. Pöttöm kis elsősként - hátunkon nagy táska - félve és ámulva léptünk az iskolába. Szabóné Tóth Judit: Ballagó diákok búcsúzója Pöttöm kis elsősként - hátunkon nagy táska - félve és ámulva léptünk az iskolába. A tanító néni kedves mosolya bátorított minket, az első "o" betűnél még ő

Részletesebben

Bayer Zsolt: Kérdés. Szöveg méret. Give Bayer Zsolt: Kérdés 5/5. Közzétette: (https://www.flagmagazin.hu) 2014 február 05.

Bayer Zsolt: Kérdés. Szöveg méret. Give Bayer Zsolt: Kérdés 5/5. Közzétette:  (https://www.flagmagazin.hu) 2014 február 05. 2014 február 05. Flag Szöveg méret 90 Mentés 100 110 120 130 140 150 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Mérték Give 2/5 Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 Meghalt Jancsó Miklós. A huszadik század

Részletesebben

Megyei matematika verseny 2009.

Megyei matematika verseny 2009. 9. évfolyam 1 Pácsonyi Márton 77 Zrínyi Miklós Zalaegerszeg Kiss Zsolt, Péteri Szabolcs 2 Bubits Bence 66 Kölcsey Ferenc Zalaegerszeg Forgács Ferencné 2 Jung Dániel 66 Zrínyi Miklós Zalaegerszeg Kiss Zsolt,

Részletesebben

K Á R Á S Z I független havilap. Önkormányzati hírek. A testület június hónapban több alkalommal informális keretek között ülésezett, tanácskozott.

K Á R Á S Z I független havilap. Önkormányzati hírek. A testület június hónapban több alkalommal informális keretek között ülésezett, tanácskozott. 2015. július 3. K Á R Á S Z I független havilap XVIII. évfolyam 7. szám Önkormányzati hírek A testület június hónapban több alkalommal informális keretek között ülésezett, tanácskozott. A 20 éves testvérkapcsolat

Részletesebben

Azt akarod mondani, hogy szeretnéd, ha más szülné meg a gyerekünket? Paul elkerekedett szemmel bámult rá, de a tekintetében Teri a döbbenet mellett

Azt akarod mondani, hogy szeretnéd, ha más szülné meg a gyerekünket? Paul elkerekedett szemmel bámult rá, de a tekintetében Teri a döbbenet mellett 16 Azt akarod mondani, hogy szeretnéd, ha más szülné meg a gyerekünket? Paul elkerekedett szemmel bámult rá, de a tekintetében Teri a döbbenet mellett mást is felfedezni vélt. Dühöt, talán. Kétségbeesést.

Részletesebben

NÁCIK A DÍNÓK ELLEN. Komor Zoltán és Tépő Donát. Publio Kiadó. Minden jog fenntartva! Borítóterv, szerkesztés: Komor Zoltán. Köszönet: Nemes Z.

NÁCIK A DÍNÓK ELLEN. Komor Zoltán és Tépő Donát. Publio Kiadó. Minden jog fenntartva! Borítóterv, szerkesztés: Komor Zoltán. Köszönet: Nemes Z. NÁCIK A DÍNÓK ELLEN Komor Zoltán és Tépő Donát Publio Kiadó 2015 Minden jog fenntartva! Borítóterv, szerkesztés: Komor Zoltán Köszönet: Nemes Z. Márió www.facebook.com/mutansfile www.katapult.tk www.tepodonat.hu

Részletesebben

Feldmár András ÉLETUNALOM, ÉLETTÉR, ÉLETKEDV

Feldmár András ÉLETUNALOM, ÉLETTÉR, ÉLETKEDV Feldmár András ÉLETUNALOM, ÉLETTÉR, ÉLETKEDV A kötet gondozásában közremûködött a Feldmár Intézet. A Feldmár Intézet szellemi mûhely, amely a filozófia, az etika és az interperszonális fenomenológia eszközeivel

Részletesebben

Adolf Hitler Szupersztár

Adolf Hitler Szupersztár 2013 szeptember 09. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 Szerepelt például a South Parkban és a Doctor Whoban, öltöztették Hello Kittynek

Részletesebben

Családfa. Apa. Anya. Adler Mátyás 1897 1944. Adler Mátyásné (szül. Pollák Etel) 1895 1944. Házastárs. Testvérek. Interjúalany. Pudler János 1921 1999

Családfa. Apa. Anya. Adler Mátyás 1897 1944. Adler Mátyásné (szül. Pollák Etel) 1895 1944. Házastárs. Testvérek. Interjúalany. Pudler János 1921 1999 Családfa Apai nagyapa Apai nagyanya Anyai nagyapa Anyai nagyanya Adler? Nincs adat Pollák? Pollák?-né?? 1837 1942 (szül.?)? 1911 Apa Adler Mátyás 1897 1944 Anya Adler Mátyásné (szül. Pollák Etel) 1895

Részletesebben

Megcélozni a legszebb álmot, Komolyan venni a világot, Mindig hinni és remélni, Így érdemes a földön élni.

Megcélozni a legszebb álmot, Komolyan venni a világot, Mindig hinni és remélni, Így érdemes a földön élni. Ajánlás A családtörténet feltárása hidat épít múlt és jövõ között, összeköti a nemzedékeket oly módon, ahogyan azt más emléktárgyak nem képesek. Azok a változások, melyek korunk szinte minden társadalmában

Részletesebben

Megmenteni a világot

Megmenteni a világot Megmenteni a világot Kisfilm forgatókönyv Tartalomjegyzék Bevezetés...2 Ne lődd le a hírvivőt...2 Nem minden az, aminek elsőre látszik...2 Megmenteni a világot...3 Mi a fene???...4 A világ bajai...4 Ökológiai

Részletesebben

Generali Runner s World Run április 22. Maraton Nemenkénti és kategóriánkénti eredmények

Generali Runner s World Run április 22. Maraton Nemenkénti és kategóriánkénti eredmények Nem/Kategória: Férfi 18-24 év 1 42041 LABODA Fecó 1994 04:19:08 04:18:20 48 40 2 42100 NYAKAS Attila 1994 05:46:13 05:44:10 118 91 Nem/Kategória: Nő 18-24 év 1 42150 KAS Lisa 1994 03:35:34 03:35:28 9 1

Részletesebben

M ÁSODIK napja volt Kassa szabad s mi bent ültünk egy-két

M ÁSODIK napja volt Kassa szabad s mi bent ültünk egy-két 49 VÁGYAIM VÁROSA, KASSA Irta: Aradi Zsolt M ÁSODIK napja volt Kassa szabad s mi bent ültünk egy-két pillanatra a Schalk-házban. Odakint éppen akkor kezdődött meg a magyar hadsereg gyönyörű felvonulása

Részletesebben

A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013.

A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013. Dezső Ilona Anna: Máglya (50x40 cm, vászon, olaj zsűrizett) A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013. A BARÁTOK VERSLISTA KIADVÁNYA SZERETET és SZEX Szex nélkül lehet élni, de szeretet nélkül nem. (Dobrosi

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. 60/36. Történet.

A Biblia gyermekeknek bemutatja. 60/36. Történet. A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus születése Írta : Edward Hughes Illusztrálta : M. Maillot Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Átírta : E. Frischbutter; Sarah S. 60/36. Történet www.m1914.org Bible

Részletesebben

Zordongó és Pillepanna barátsága

Zordongó és Pillepanna barátsága Gyarmati Viktória Zordongó és Pillepanna barátsága Hajdú Edit rajzaival 2 3 4 1 2 3 4 Egészen nagylány voltam már, amikor elôször hallottam Zordongóról, a csíkos hasú dongófiúról. Nahát, Te tényleg nem

Részletesebben

ANGOL. Vargáné dr.kiss Katalin-Göncz Hajnalka. Március 26. Igazgatási épület Baligács László angol B2 B2

ANGOL. Vargáné dr.kiss Katalin-Göncz Hajnalka. Március 26. Igazgatási épület Baligács László angol B2 B2 ANGOL Vargáné dr.kiss Katalin-Göncz Hajnalka Március 26. Igazgatási épület 312 14.45 Baligács László angol B2 B2 Ferenc Baráth Norbert angol B2 B2 Berencsik Szabolcs angol B2 B2 Bódis Tamás angol B2 B2

Részletesebben

Simon Böske, az első európai szépségkirálynő

Simon Böske, az első európai szépségkirálynő 2010 október 21. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Simon értékelve Böske, az első Mérték 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Ma már csak kevesen tudják, hogy Magyarország és egyben Európa első je Simon Böske

Részletesebben

Családfa. Anya Klein Lázárné (szül.szalpéter Adél) (1881-1944) Apa Klein Lázár (1878-1944) Házastárs Interjúalany

Családfa. Anya Klein Lázárné (szül.szalpéter Adél) (1881-1944) Apa Klein Lázár (1878-1944) Házastárs Interjúalany Családfa Apai nagyapa Klein Mendel Wolf?-? Apai nagyanya Klein Mendelné (szül.weiser Aranka)?-1909 Anyai nagyapa Szalpéter??-? Anyai nagyanya Szalpéter?-né (szül. Holder Gizella)?-1944 Apa Klein Lázár

Részletesebben

Yonex Nagydíj ranglisták a 6. forduló után

Yonex Nagydíj ranglisták a 6. forduló után Yonex Nagydíj ranglisták a 6. forduló után -35 női egyéni toll labda 1. Szuchovszky Evelyn 30 pont 2. Vida Alexandra 22 pont 3. Jung Ágnes 16 pont -35 férfi egyéni toll labda 1. Tóth Richárd 106 pont 2.

Részletesebben

Varga Levente. Nagy András. László Bence. László Bence

Varga Levente. Nagy András. László Bence. László Bence GÁRDONYI GÉZA SZÍNHÁZ Antoine de Saint-Exupéry meséje nyomán Zalán Tibor - Andorka Péter A kis herceg mesés történet sok dallal Rónay György fordításának felhasználásával mutat e b s õ Rendezô: Dávid Zsuzsa

Részletesebben

ÚGY TÉGY, AHOGY BESZÉLSZ

ÚGY TÉGY, AHOGY BESZÉLSZ 104 II. RÉSZ KORTÁRSNYOMÁS ÚGY TÉGY, AHOGY BESZÉLSZ Minden jó sportoló tisztában van vele, hogy ahhoz, hogy kiemelkedő eredményeket tudjon elérni, a testét a legjobb formában kell tartani, amihez pedig

Részletesebben

Családfa. Krämer Gyuláné (szül. Benedek Gizella)?? Neuser Lipótné (szül. Bachmann Róza) 1870 1943. Neuser Lipót Kb. 1868 1939

Családfa. Krämer Gyuláné (szül. Benedek Gizella)?? Neuser Lipótné (szül. Bachmann Róza) 1870 1943. Neuser Lipót Kb. 1868 1939 Családfa Apai nagyapa Krämer Gyula (Julius Krämer)?? Apai nagyanya Krämer Gyuláné (szül. Benedek Gizella)?? Anyai nagyapa Neuser Lipót Kb. 1868 1939 Anyai nagyanya Neuser Lipótné (szül. Bachmann Róza)

Részletesebben

A család kedvencei. Receptjeim hétköznapokra és ünnepekre

A család kedvencei. Receptjeim hétköznapokra és ünnepekre A család kedvencei Receptjeim hétköznapokra és ünnepekre A család kedvencei Receptjeim hétköznapokra és ünnepekre RACHEL ALLEN Ezt a könyvet férjemnek, Isaac-nak ajánlom akinek szere tete, támogatása

Részletesebben

KÖNYVAJÁNLÓ REJTŐ JENŐ MŰVEIBŐL

KÖNYVAJÁNLÓ REJTŐ JENŐ MŰVEIBŐL KÖNYVAJÁNLÓ REJTŐ JENŐ MŰVEIBŐL AZ ELÁTKOZOTT PART Jóérzésű ember ne menjen lopni az anyja névnapján, mert hamarosan a légióban találja magát szögezi le a tanulságot főhősünk, Csülök, már a történet elején.

Részletesebben

Sz. 1 50m Gyorsúszás Férfi 7 éves és idősebb ben születettek Nincs szintidő

Sz. 1 50m Gyorsúszás Férfi 7 éves és idősebb ben születettek Nincs szintidő Oldal 1 Sz. 1 50m Gyorsúszás Férfi 7 éves és idősebb 2006.11.25. 98-99-ben születettek Nincs szintidő 1. Atyi Ádám 98 006 37.49 2. Ujlakán Kálmán 98 006 40.89 4. Nagy Balázs 98 006 43.91 3. Varga Márton

Részletesebben

1 Tiszták, hősök, szentek. Árpád-házi Szent István Boldog Bajor Gizella Árpád-házi Szent Imre Árpád-házi Szent László Árpád-házi Szent Piroska

1 Tiszták, hősök, szentek. Árpád-házi Szent István Boldog Bajor Gizella Árpád-házi Szent Imre Árpád-házi Szent László Árpád-házi Szent Piroska 1 Tiszták, hősök, szentek Árpád-házi Szent István Boldog Bajor Gizella Árpád-házi Szent Imre Árpád-házi Szent László Árpád-házi Szent Piroska 2013 Géza fejedelem megkereszteltette fiát, aki a keresztségben

Részletesebben

I. Tanévnyitó Amatőr Úszóverseny

I. Tanévnyitó Amatőr Úszóverseny 1/11 Délelőtti végeredmény Versenyszám Futam Sáv Egyesület Név szül nev. Idő vers. idő helyezés 1 25 m fiú gyors 3 Győri Vízisport SE Török Donát vk 2004 9:99,9 0:22,3-1 25 m fiú gyors 4 Győri Vízisport

Részletesebben

1 William Dodge Neely b: 1809, Pennsylvania; d: 1893, Kansas... 2 Frank Coolidge Neely b: 1856, Iowa; d: 1940, Iowa... 3 Clyde Coolidge Neely b:

1 William Dodge Neely b: 1809, Pennsylvania; d: 1893, Kansas... 2 Frank Coolidge Neely b: 1856, Iowa; d: 1940, Iowa... 3 Clyde Coolidge Neely b: Group 1 1 Thomas Neely b: 1695, Ireland; d: 1756, Pennsylvania... 2 Samuel Neely b: 1722, Ireland; d: 1775, Pennsylvania... 3 Thomas Neely b: 1745, Pennsylvania; d: 1836, Pennsylvania... 4 Samuel Neely

Részletesebben

Szolgáló. Szabadságra születve

Szolgáló. Szabadságra születve Szabadságra születve A szabadság, mint fogalom, mint emberi érték él évezredek óta társfogalmakkal egyetemben ereinkben. A szabadság önmagában hordoz minden igaz értéket, így a békességet, szeretetet,

Részletesebben

A melléknevek képzése

A melléknevek képzése A melléknevek képzése 1 ) Helyezkedjen el kényelmesen, először mesélni fogunk... Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a magyar nyelv, benne sok szóval, kifejezéssel és szabállyal, amelyeket persze

Részletesebben

A tudatosság és a fal

A tudatosság és a fal A tudatosság és a fal Valami nem stimmel a világgal: háborúk, szenvedések, önzés vesz körül bennünket, mikor Jézus azt mondja, hogy az Isten országa közöttetek van. (Lk 17,21) Hol van ez az ország Uram?

Részletesebben

Kovács Violetta. K9 kommandó

Kovács Violetta. K9 kommandó Kovács Violetta K9 kommandó Tom Lantos szenátor emlékére, aki nagyon sokat tett az állatok védelméért, a rendőr- és katonakutyák még nagyobb megbecsüléséért. Dog Books Kft. Budapest, 2011 Felelős kiadó:

Részletesebben

A birtokos szerkezet

A birtokos szerkezet A birtokos szerkezet Ha kérdése van, használja nonstop segélyvonalunkat: www.magyarora.com/grammar/birtokos_tablazat.pdf 1 ) Lássunk munkához Kezdjük megint a novellával Húzza alá a példákban az egyes

Részletesebben

Demjén Ferenc: Felnőtt gyermekek

Demjén Ferenc: Felnőtt gyermekek Demjén Ferenc: Felnőtt gyermekek 1. Ugye voltál gyermek, Mi most is vagy Lerohantak az évek, az idő elhagy. Bámuló szemmel, újra nyíló szívvel játssz mindent át. Mit az élet kínált neked. Felnőtt lettél,

Részletesebben

06 November :00-17:00 The Sharks Athi Mtiya Catherine Fish VSL

06 November :00-17:00 The Sharks Athi Mtiya Catherine Fish VSL 06 November 2011 The Sharks 1 Athi Mtiya 074 626 4845 SL 2 Catherine Fish 083 456 0504 VSL 3 Mark Fish 083 225 4161 JLA 4 Elam Mtiya 084 825 5360 JLA 5 Ross Edwards 082 550 6189 6 Jono Roux 078 538 4222

Részletesebben

Végső dolgok - Egy végtelen világ

Végső dolgok - Egy végtelen világ Végső dolgok - Egy végtelen világ Felnőtt katekézis, 2011. november 04. Előadó: Maga László Plébános atya Miről is szólhatott volna Plébános atyánk péntek esti előadása, mint a Végső dolgokról, hiszen

Részletesebben

VIII. Villamosenergia-ipari Futótalálkozó

VIII. Villamosenergia-ipari Futótalálkozó Név Idő Különbség Női 7km 14-19 éves korig 1 Pelle Zsófia 31:15 0:00 2 Fodor Eszter 42:04 +10:49 3 Szabó Sára 44:52 +13:37 4 Szabó Zsófia 45:53 +14:38 Női 7km 20-39 éves korig 1 Kovács Edit Ernesztin 31:30

Részletesebben