9. szám március. hírmondó. Kiengedjük a szellemet a palackból! Kövessen minket a facebookon is! Kövessen minket a facebookon is!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "9. szám 2014. március. hírmondó. Kiengedjük a szellemet a palackból! Kövessen minket a facebookon is! Kövessen minket a facebookon is!"

Átírás

1 9. szám március hírmondó Kiengedjük a szellemet a palackból! Kövessen minket a facebookon is! Kövessen minket a facebookon is!

2 Kedves Partnerünk! Tartalom: Ügyvezetői köszöntő 1. oldal Talán Ön is egyetért velem abban, hogy a március várakozásokkal teli, mozgalmas hónap. Nem volt ez másképp cégünk életében sem, hiszen számos rendezvényen vettünk részt, illetve tartottunk az elmúlt hónapban, mindemellett sokat dolgoztunk és dolgozunk jövőbeli terveinken. Jelen lapszámunkban némi figyelmet szenteltünk a bor iránti szenvedélyem és az üzleti kapcsolatépítés ihlette GoodWine Borklubnak. A kéthavonta megrendezésre kerülő eseményen vendégeink különböző témában hallgathatnak meg üzleti fejlődést segítő előadásokat, melyet egy borkóstolással egybekötött beszélgetés zár majd. Hírlevelünkben nem csak jövőbeli, hanem a közelmúlt eseményeiről is beszámolunk. Március 27-én konferenciát tartottunk társasházi képviselők számára, ahol bemutattuk azon energetikai fejlesztési beruházásokat, melyek a társasházak előtt állnak nyitva, emellett szó esett a finanszírozási lehetőségeikről is. Nagy örömömre szolgál, hogy olyan kiváló szakembereket sikerült megnyerni a konferencia előadóinak, mint Nemoda Ferenc, aki a SZIE-Ybl Miklós Építéstudományi Kar- Kivitelezési Intézeténél főiskolai adjunktus és mestertanár, Schopf Márton, építészmérnök, a Magyar Passzívház Szövetség tagja, valamint Zupcsán László, az N-Alexander Kft. üzleti vezetője. Büszke vagyok rá, hogy konferenciánk nyomán a társasházi képviselők felkészülten várhatják a társasházak számára elérhető pályázati lehetőségek kiírását, illetve az alternatív finanszírozási megoldások ismeretében akár már most elkezdődhetnek a munkálatok. GoodWine Társasházi konferencia Pályázati lehetőségek önkormányzatoknak Gratulálunk! Bemutatkoznak partnereink 2. oldal 3. oldal 4. oldal 5. oldal 6. oldal Továbbá április 2-án kezdődik a Construma nemzetközi építőipari szakkiállítás, melyen cégcsoportunk is részt vesz. Azok, akik ellátogatnak az A pavilon 103/A standjához, kérhetnek tanácsadást energetikus szakmérnökeinktől, akik komoly tapasztalattal rendelkeznek a megújuló energiát hasznosító beruházások terén. A standunknál megtekinthető lesz egy napelem modul és egy hőszivattyú is, illetve azok között, akik regisztrálnak, értékes nyereményeket sorsolunk ki minden nap. Ezen kívül pályázati tanácsadóinkat is megtalálják a standunknál, akik a Horizont 2020 pályázati lehetőségeiről, valamint a Széchenyi 2020 keretprogramjáról tájékoztatják az érdeklődőket. Kedves Olvasónk, sok szeretettel várjuk Önt standunknál, találkozzunk idén is! Harsányi Gábor Ügyvezető igazgató, tulajdonos GoodWill Cégcsoport GoodWill Consulting Kft Budapest, Timur utca 74. Tel.: 06/ , Fax: 06/ Web:

3 GoodWine - Kiengedjük a szellemet a palackból A folyamatos napi rohanásból kell néha egy kis kikapcsolódás, amikor az ember meghallgat egy érdekes előadást, vagy aktuális témákról beszélget, vitázik. Ráadásul olyanokkal, akiket hasonló kérdések foglalkoztatnak, akik azonos problémákkal küzdenek. Mindezt persze egyegy jó pohár bor mellet, kötetlen hangulatban. Így született meg az üzleti borklub elindításának ötlete. Az üzleti borklub különleges hangulatú helyszíneken, gazdasági, üzleti témájú beszélgetésekkel, speciális tematikájú borkóstolóval egybekötve nyújt üzleti kapcsolatépítési lehetőséget a hazai kis- és középvállalkozások gasztronómia iránt is érdeklődő cégvezetőinek. A GoodWine Üzleti Borklub első rendezvényére május 14-én, között az Andante Borpatikában kerül sor. Az üzleti témájú kerekasztal-beszélgetés központi témájának - a hazai vállalkozások működésében elengedhetetlen innovációt választottuk. A GoodWine Üzleti borklub időpontja: május Helyszín: Andante Borpatika 1011 Budapest, Bem rakpart 2 Résztvevők és tervezett létszám: hazai kis- és középvállalkozások (kb meghívott cégvezető) A GoodWine Üzleti Borklub programja Ünnepélyes megnyitó: Harsányi Gábor a GoodWine Üzleti Borklub alapítója Innováció: lehetőség a versenyképességre Kerekasztal-beszélgetés A beszélgetés résztvevői (felkérés alatt) Farkas Zsuzsa ügyvezető tulajdonos, Cason Mérnöki Zrt., Monszpart Zsolt alelnök, Magyar Innovációs Szövetség, Harsányi Gábor ügyvezető tulajdonos, Good- Will Consulting Kft Borkóstoló Házigazda: Sebestyén Csaba borász, a szekszárdi Sebestyén Pincészet tulajdonosa

4 Konferencia - Rezsicsökkentés energetikai fejlesztéssel társasházaknak Társasházak képviselőinek rendezett cégcsoportunk konferenciát március 27-én, a budapesti Danubius Hotel Arénában. A program célja az volt, hogy a társasházak képviselőinek szakmai program keretében bemutassuk a társasházak előtt nyitva álló fejlesztési lehetőségeket, és a beruházásokra igénybe vehető finanszírozási forrásokat. A rendezvényen közel 20 társasház képviseltette magát. Az előadások meghallgatásán kívül lehetőségük volt megbeszélni a szakértőkkel konkrét fejlesztési elképzeléseiket is. A konferenciát Harsányi Gábor, cégcsoportunk tulajdonosa, ügyvezető igazgatója nyitotta meg. Amellett, hogy bemutatta a pályázatíró és energetikai cégeket, köszöntötte vendégeinket és a többi előadót. Ezután kezdődött a szakmai program. Elsőként Lakatos Imre, a GoodWill Energy Kft. szakmai vezetője mutatta be azokat az alternatív megoldásokat, amelyekkel csökkenthetőek a társasházak közüzemi költségei. Maradva a technikai megoldások témájánál, Nemoda Ferenc - a SZIE-Ybl Miklós Építéstudományi Kar- Kivitelezési Intézetének főiskolai adjunktusa - a társasházak lapostető hőszigeteléséről beszélt, bemutatva egy korszerű, környezetbarát megoldást, melyet a Webinsulation Kft. alkalmaz nagyon hatékonyan. Nemoda Ferencet Schopf Márton követte a Magyar Passzívház Szövetség Társasház képviseletében Passzívház Mintaprojekt és megoldások bemutatása című előadásával. Schopf Márton előadása után egy rövid szünet következett, mely során jutott idő a felfrissülésre és a kötetlen konzultációra is. A szünet után következtek azok a finanszírozási lehetőségek, melyek segíthetnek a korábban felsorolt fejlesztések megvalósításában. Először a GoodWill Consulting Kft. értékesítési igazgatója mondta el, hogy milyen pályázati lehetőségekre lehet számítani a közeljövőben. Őt követte Zupcsán László, az N-Alexander Kft. képviseletében, aki a lakástakarék pénztárak előnyeit részletezte.

5 Aktuális pályázatok önkormányzatok számára Remek pályázati lehetőségeket ígér 2014 tavasza is az önkormányzatok számára. Támogatható például a testvérvárosi kapcsolatok ápolása; örökségvédelem vidéki és városi környezetben egyaránt; de akár még sportpálya építése is. Pályázat Elnyerhető támogatás összege, intenzitása Európa a polgárokért Program : Testvérvárosi találkozók - minden régióban Maximum 25 ezer /projekt Testvértelepülések polgárai találkozójának támogatása. Visegrad Fund 2014 Small Grants (Kis Pályázatok)- minden régióban A pályázat célja, hogy megkönnyítse és elősegítse a V4 országok közti szorosabb együttműködések fejlesztését a közös kulturális, tudományos és oktatási projektek, ifjúsági csereprogramok, határokon átnyúló projektek és az idegenforgalom terén. Városi épített örökség megőrzése - minden régióban, fő feletti lakosságszámú városi rangú településen A városi életforma színtereiként szolgáló leromlott állapotú országos műemléki védelem alatt álló épített kulturális örökségi értékek és kapcsolódó táji környezetük hiteles és fenntartható megújításához szükséges átalakítás, bővítés, felújítás és/vagy helyreállítás, valamint a kulturális funkcióiknak megerősítése és nagyközönség számára elérhetővé tétele. Vidéki kulturális és természeti örökség megőrzése - minden régióban A hagyományos vidéki életmódhoz, a természetközeli területhasználathoz és tájgazdálkodáshoz kapcsolódó épített örökség és táji környezetének fenntartható módon, a helyi szereplők bevonásával történő felújítása és/vagy helyreállítása valamint a kapcsolódó infrastrukturális fejlesztés, és a hagyományos vidéki életmódhoz, a természetközeli területhasználathoz és tájgazdálkodáshoz kapcsolódó örökségi értékek megőrzése és élményszerű bemutatása saját kidolgozású és/vagy külső tanácsadással kialakított tartalomfejlesztésen keresztül. Az első világháború történelmi emlékeit őrző emlékművek rendbetétele, renoválása, helyreállítása - minden régióban I. világháborús emlékművek renoválása, a helyi emlékművek helyreállítása; az I. világháborús emlékművekre a II. világháborúban elesett helyi hősök neveinek elhelyezése; az emlékmű környezetének, talapzatának helyreállítása. MLSZ Országos Pályaépítési Program A pályázat keretében a pályázó szakmai programjához kapcsolódóan sportpálya építésére igényelhető támogatás. Maximum Maximum 80% Minimum 500 ezer maximum 1 millió Maximum 95% Minimum 200 ezer Maximum 500 ezer Maximum 95% Maximum 5 millió Ft 70%

6 Komplex beruházás valósulhat meg a PannErgy Geotermikus Erőművek Zrt-nél A PannErgy Geotermikus Erőművek Zrt Ft támogatást nyert el a piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenységet támogató pályázaton a GoodWill Consulting Kft. segítségével. A projekt célja egy olyan kutatás-fejlesztési tevékenység megvalósítása, amely jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmaz, új, piacképes terméket, és technológiát, mely eredményeként 3 rendszer kifejlesztésére nyílik lehetőség, melyek az alábbiak lesznek: nyomásszabályozó rendszer fejlesztése, prediktív rendszer fejlesztése, valamint FFR rendszer fejlesztése. A projekt megvalósulásával egy a nemzetközi és világpiacokon is hasznosítható, komplex energetikai és vezérléstechnikai rendszer jön majd létre. A projekt keretében megvalósuló fejlesztések továbbá hozzájárulhatnak a cég hazai piacon történő terjeszkedéséhez, valamint lehetőség szerint a prototípus és technológia segítségével a nemzetközi- és világpiacon való megjelenéshez. A projekt nagyságát mutatja, hogy a megvalósítási ideje majdnem két évet vesz majd igénybe, és várhatóan 2015 júliusában fog befejeződni. A projekt összköltsége Ft, melynek közel felét fedezi a cég a pályázaton elnyert támogatásból. Komplex vállalati technológia-fejlesztés a Kelet-Trans 2000 Kft-nél A Kelet-Trans 2000 Kft forintot nyert a GOP /B_KKV kódjelű pályázaton a GoodWill Consulting Kft. segítségével. A cég tevékenységei közé tartozik bel- és külföldi közúti/ vasúti árufuvarozás, vámügynöki tevékenység, vasúti költség átvállalása, tárolása, valamint faipari termékek gyártása és forgalmazása. Speciális szolgáltatásai közé tartozik a konténerizálás és az ömlesztett áruk kezelése. A cég törekszik rá, hogy ügyfelei és partnerei minden igényét kiszolgálja, ezért az ömlesztett áruk csomagolására is ki kívánják terjeszteni tevékenységüket. Kapacitásuk növelése érdekében 2010-ben új raktárépületet építettek, melyben a tökéletesebb helykihasználtság végett szükségessé vált a sajátcélú vasúti pálya bővítése, valamint az áru fogadására, rakodására, megközelítésére használt terület aszfaltozása. A cég félautomata csomagológépeket kíván beszerezni annak érdekében, hogy a beérkező árut a partnereik igényei szerint tudják különböző szállítási és felhasználási módokra lehetőséget adó egységcsomagokra hozni. A beérkező és a telepről távozó áruféleségek nyilvántartásához a szervert is le kívánja cserélni a cég, ami erősebb, gyorsabb feldolgozásra képes. Ezen kívül a cég be szeretne szerezni targoncákat, valamint homlokrakodót és szennyvíztisztító gépet is. A Kelet-Trans 2000 Kft. a támogatásból fejleszti az információs technológiáját egy új telefonközponttal, szoftverek beszerzésével. A csomagológépek kiszolgálása érdekében beszerzésre kerülő rakodógépek működéséhez szükséges a meglévő telephely burkolatát megerősíteni, valamint a közvilágítási rendszert bővíteni. Korábban a cég ömlesztve tudott csak szállítani, a beruházás megvalósulásával azonban már az ömlesztett árut is csomagolni tudják majd.

7 Hatékonyságnövelés atipikus foglalkoztatással A foglalkoztatás és annak egyéb terhei képviselik a legmagasabb arányt a vállalkozások költségvetésében. Éppen ezért érdeke a vállalkozásoknak, hogy e költségeiket a lehető legalacsonyabban tartsák, ugyanakkor a felmerülő költségekkel a lehető legmagasabb eredményt érjék el. A vállalkozás akkor jár el költséghatékonyan, ha saját alkalmazottainak állományát az átlagos terhelési szint alá lövi be, így üresjáratok esetén nem kell nagyszámú munkavállalót munka nélkül eltartania. Az átlag körüli munkaterhelést pedig kölcsönzött alkalmazottakkal, a továbbiakban is munkaerővel fedezetlen kiemelkedő termelési csúcsokat pedig diák-munkavállalókkal elégítik ki. A munkaerő-kölcsönzés lényege, hogy a kölcsönzött munkavállalókat gyakorlatilag kötelezettségvállalás nélkül lehet foglalkoztatni. Ez praktikusan azt jelenti, hogy felmondási idejük akár 100%-ban ledolgoztatható. Adminisztrációs terheik is lényegesen kedvezőbbek: a kölcsönvevőt a kölcsönzött munkavállaló bejelentésén és munkaidejének nyilvántartásán kívül sem bérszámfejtési, sem egyéb adminisztrációs kötelezettség nem terheli. A munkaerő-kölcsönzésből adódó legális lehetőség az úgynevezett try and hire szolgáltatás, mely szerint a munkaadó egy-egy kulcspozíció betöltésére kiszemelt munkavállalót bizonyos ideig munkaerő-kölcsönzés keretében foglalkoztat, és csak később veszi saját állományba. Ezzel a megoldással a rendesen 3 hónapos próbaidő jelentősen meghosszabbítható. Az iskolaszövetkezeti foglalkoztatás - azaz a diákmunka - a hagyományos foglalkoztatáshoz és a munkaerő-kölcsönzéshez képest további jelentős előnyökkel és költség megtakarítással jár. Egyrészt a diákok után nem kell szociális hozzájárulási adót fizetni, így változatlan feltételek mellett foglalkoztatásuk 27%-kal olcsóbb. Ezt a kedvezményt azonban csak iskolaszövetkezeten keresztül lehet igénybe venni. A diákmunka további jelentős előnye, hogy az iskolaszövetkezeten keresztül foglalkoztatott diákok rendkívül rugalmasan vehetők igénybe, valamint számukra sem fizetett szabadság, sem betegszabadság, munkaviszonyuk végén pedig sem felmondási idő, sem végkielégítés nem jár. Mindezen előnyök és lehetőségek mellett a fent ismertetett atipikus foglalkoztatási formák közös előnye, hogy alkalmazásukkal a bérszámfejtésből és egyéb adminisztrációs kötelezettségek teljesítéséből eredő munkaügyi bírságok teljes egészében a kölcsönbeadót, illetve az iskolaszövetkezetet terhelik. Az EU-CSOPORT értékesítési vezetője, Pócs Gyula készséggel áll rendelkezésére, hogy egy munkaerő felmérés keretében tanácsot adjon a költséghatékony foglalkoztatási forma kialakításában. Személyes találkozót a Goodwill Hírmondóra hivatkozva a címen kérhet.

8 Együttműködési megállapodást kötött az MKB Bank és a GoodWill Consulting A kooperációról Beöthy Pétert, az MKB Bank régióvezető-helyettesét kérdeztük. GWC: Miben látja a cégeink közötti együttműködés jelentőségét? BP: A legfontosabb, hogy létrejött egy olyan szövetség, amelynek végső haszonélvezői a kis-és középvállalatok (kkv-k). Az MKB már évekkel ezelőtt felismerte, hogy egy gazdaság fejlődésének az ebbe a kategóriába tartozó cégek a motorjai. Különösen igaz ez válságkörnyezetben, amikor a gyors reagálás, a rugalmasság még inkább előtérbe kerül. Pénzügyi termékeinkkel és szolgáltatásainkkal mi ebben hathatós segítséget tudunk nyújtani a kkv-knak. Mivel a GWC ha más eszközökkel is, de ugyanezt a stratégiai célt tűzte zászlajára, kézenfekvő volt, hogy az ügyfeleink komplexebb kiszolgálása érdekében szorosabb együttműködés alakuljon ki köztünk. GWC: Ennek mik a konkrét formái? BP: Pályázatírói tevékenysége során a GWC nagyszámú kkv-val kerül kapcsolatba, akik igen jó ötletekkel, termékeik, szolgáltatásaik iránti fizetőképes piaci igényekkel rendelkeznek. Ezért, nem kis mértékben a GWC munkatársai szakértelmének köszönhetően, nagy biztonsággal nyerik az uniós pályázatokat. Ennek ellenére átmeneti pénzügyi nehézségeik keletkeznek a pályázati források megérkezéséig. Többek között az utófinanszírozás miatti likviditási hiányt hivatottak áthidalni az MKB speciális termékei, szolgáltatásai. GWC: A teljesség igénye nélkül, hiszen az MKB honlapján minden szükséges információ megtalálható, kérjük, említsen meg néhányat az említett speciális konstrukciókból! BP: A Széchenyi program keretében nyújtott támogatás megelőlegezési hitel, ahogy a nevében is áll, a támogatás megérkezéséig finanszírozza a projektet, visszafizetése pedig a folyósított támogatásból történik. Az önerő kiegészítési hitel akkor lehet érdekes, ha a pályázó nem rendelkezik a szükséges önerővel. A vállalkozások folyamatos működésének biztosítására többféle forgóeszköz finanszírozási formát biztosítunk, akár az elnyert pályázat megvalósítása érdekében, akár attól teljesen függetlenül. Ezek közül a kkv-k körében az állami kamattámogatással rendelkező Széchenyi kártya hitel a legnépszerűbb: ez rulírozó jellegű, tehát azt, hogy a rendelkezésre tartott keretből mennyit használ a vállalkozás, szabadon eldöntheti, mindig a valós szükségleteihez igazíthatja. Kiemelném még azokat a forgóeszköz finanszírozási konstrukcióinkat, amelyek ingatlanon alapított jelzálog nélkül, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezessége mellett vehetők igénybe. GWC: Köszönjük az információkat, bízunk az együttműködés sikerességében! Közvetlen kapcsolatfelvétel és részletes tájékoztatás az elérhető finanszírozási lehetőségekről: mkb.hu ;

GoodWill Consulting Kft. 1162 Budapest, Timur utca 74. Tel.: 06/1-321-1173, Fax: 06/1-413-1461 E-mail: info@gwconsulting.hu Web: www.gwconsulting.

GoodWill Consulting Kft. 1162 Budapest, Timur utca 74. Tel.: 06/1-321-1173, Fax: 06/1-413-1461 E-mail: info@gwconsulting.hu Web: www.gwconsulting. Ügyvezetői köszöntő Kedves Partnerünk! Több olyan pillanat is volt már életem során, amikor büszke voltam vállalatom működésére, munkavállalóink hozzáállására, kitartására, és a közösen elért eredményeinkre,

Részletesebben

19. szám 2015. február hírmondó

19. szám 2015. február hírmondó 19. szám 2015. február hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Kedves Partnerünk! Tartalom: Beköszöntött a tavasz, mely megfényesíti cégünk fennállásának közelgő 11. születésnapját.

Részletesebben

11. szám 2014. május. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is!

11. szám 2014. május. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is! 11. szám 2014. május hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Kedves Partnerünk! Cégvezetőként nap, mint nap tapasztalom milyen fontos az üzleti életben a diverzifikáció. Kollégáimmal rengeteget dolgozunk

Részletesebben

5. szám 2013. november. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is!

5. szám 2013. november. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is! 5. szám 2013. november hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Ügyfelünk! A Goodwill Hírmondó novemberi számában a nonprofit szervezetekre kívánunk fókuszálni. A civil szervezetek

Részletesebben

8. szám 2014. február hírmondó

8. szám 2014. február hírmondó 8. szám 2014. február hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Partnerünk! Cégünk mindig is törekedett rá, hogy a kezdeti fiatalos lendületet szem előtt tartva egy olyan csapatot

Részletesebben

HITELESFORRÁS. 2.évfolyam / 4. szám PÁLYÁZATI MAGAZIN. HITELES FORRÁS www.palyazatisajtokozlemenyek.hu. Nők a tudomány és gazdaság világából

HITELESFORRÁS. 2.évfolyam / 4. szám PÁLYÁZATI MAGAZIN. HITELES FORRÁS www.palyazatisajtokozlemenyek.hu. Nők a tudomány és gazdaság világából PÁLYÁZATI MAGAZIN 2.évfolyam / 4. szám 1 HITELESFORRÁS Eva M Szabo Photography Nők a tudomány és gazdaság világából Adósságátvállalás Győrben Varga Mihály: A magyar gazdaság erősödik Széchenyi Kártya Program

Részletesebben

2013. november. 1118 Budapest, Maléter Pál u. 4/G Tel.: +36-1/319 2707 Fax: +36-1/319 2702 e-mail: vanessia@vanessia.hu Internet: www.vanessia.

2013. november. 1118 Budapest, Maléter Pál u. 4/G Tel.: +36-1/319 2707 Fax: +36-1/319 2702 e-mail: vanessia@vanessia.hu Internet: www.vanessia. 2013. november Pályázati hírek 2013 decemberében újra élelmiszeripari pályázat! Módosítás a telephelyfejlesztés, ipartelepítés megvalósítását támogató felhívásban Több mint 13 milliárd forint falusi turizmusra

Részletesebben

FINANSZÍROZÁS ÁLLAMI ÉS UNIÓS SEGÍTSÉGGEL

FINANSZÍROZÁS ÁLLAMI ÉS UNIÓS SEGÍTSÉGGEL a sikeres újbudai kisvállalkozásokért 5. füzet FINANSZÍROZÁS ÁLLAMI ÉS UNIÓS SEGÍTSÉGGEL Finanszírozás állami és uniós segítséggel 2 Tisztelt újbudai vállalkozók! Magyarország fejlődésének talán legfontosabb

Részletesebben

2006. márciusi hírek

2006. márciusi hírek 2006. márciusi hírek Most kell pályázni komoly pénzekért Energetika Munkaügy Egészségügy Gyermek- és ifjúsági ügyek 100 millió forintos keret fedezi az art mozi-hálózat fejlesztésének támogatását Regionális

Részletesebben

2006. júniusi hírek. Többször ki kellett egészíteni (HEFOP) E-piacteret épít az unió vállalkozóknak

2006. júniusi hírek. Többször ki kellett egészíteni (HEFOP) E-piacteret épít az unió vállalkozóknak Többször ki kellett egészíteni (HEFOP) E-piacteret épít az unió vállalkozóknak 2006. júniusi hírek Pályázat a magyar találmányok külföldi bejelentésének támogatására Jól igényeltük az uniós pénzeket A

Részletesebben

heves megyei a média eger Nonprofit kft. ingyenes kiadványa 2011. január 2. évfolyam 1. szám

heves megyei a média eger Nonprofit kft. ingyenes kiadványa 2011. január 2. évfolyam 1. szám heves megyei PÉNZVILÁG a média eger Nonprofit kft. ingyenes kiadványa 2011. január 2. évfolyam 1. szám Új év A január hónap Ianus isten nevét őrzi. A kétarcú istenét, aki előre és hátra is néz, egyszerre.

Részletesebben

2013. augusztus szeptember. Ingyenes vállalkozói tanácsadás a VOSZ-nál A Munkáért projekt keretében

2013. augusztus szeptember. Ingyenes vállalkozói tanácsadás a VOSZ-nál A Munkáért projekt keretében VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE INTERNET: WWW.VOSZ.HU 2013. AUG. SZEPT. 18. ÉVF. 5. SZÁM Ingyenes vállalkozói tanácsadás a VOSZ-nál A Munkáért projekt keretében Ülésezett a VOSZ Elnöksége

Részletesebben

VOSZ FINANSZÍROZÁS. Tartalom

VOSZ FINANSZÍROZÁS. Tartalom Tartalom I. A mikro-, kis- és középvállalati (MKKV) szektor finanszírozásának alapkérdései 4 1. A forrásszerzés két megközelítése 4 2. Mi a szerencsés kisebbség titka? 4 II. Vállalkozás-finanszírozás és

Részletesebben

2010. szeptemberi hírek

2010. szeptemberi hírek 2010. szeptemberi hírek Zárás előtt a sztárpályázat Áttörés a keretprogramnál Megkönnyítené a kormány a kkv-k részvételét az uniós Jeremie programban 100 milliót is kaphatnak Kevesebb pályázathoz több

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI KOMPETENCIÁK FELMÉRÉSE AZ ÓBUDAI EGYETEM ALBA REGIA EGYETEMI KÖZPONT VÉGZETT HALLGATÓINAK KÖRÉBEN

VÁLLALKOZÁSI KOMPETENCIÁK FELMÉRÉSE AZ ÓBUDAI EGYETEM ALBA REGIA EGYETEMI KÖZPONT VÉGZETT HALLGATÓINAK KÖRÉBEN Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központ TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI DOLGOZAT VÁLLALKOZÁSI KOMPETENCIÁK FELMÉRÉSE AZ ÓBUDAI EGYETEM ALBA REGIA EGYETEMI KÖZPONT VÉGZETT HALLGATÓINAK KÖRÉBEN Szerzők: Nagy Richárd

Részletesebben

VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE INTERNET: WWW.VOSZ.HU 2011. FEBR. MÁRC. 16. ÉVF. 2. SZÁM

VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE INTERNET: WWW.VOSZ.HU 2011. FEBR. MÁRC. 16. ÉVF. 2. SZÁM VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE INTERNET: WWW.VOSZ.HU 2011. FEBR. MÁRC. 16. ÉVF. 2. SZÁM Az Alkotmány koncepciójához fûzött VOSZ álláspont Vállalkozásvédelmi bizottság megalakítását javasolja

Részletesebben

2015. február március VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

2015. február március VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE INTERNET: WWW.VOSZ.HU WWW.FACEBOOK.HU/VOSZ.HU 2015. FEBR. MÁRC. 20. ÉVF. 2. SZÁM Népszerû a vállalkozói akadémiákat, tapasztalatcseréket és konferenciákat

Részletesebben

Nagy sikerű Latin-amerikai Fórumot tartottak Budapesten

Nagy sikerű Latin-amerikai Fórumot tartottak Budapesten IV. ÉVFOLYAM 3. SZÁM 2012/3. MEGJELENIK: NEGYEDÉVENTE Nagy segítség kisvállalkozásoknak Ingyenes és sokrétű szolgáltatással várja a cégeket a BKIK új irodája Nagy sikerű Latin-amerikai Fórumot tartottak

Részletesebben

2013. májusi hírek. Hírek. Minimálbér: igényeljék a kompenzációt!

2013. májusi hírek. Hírek. Minimálbér: igényeljék a kompenzációt! 2013. májusi hírek Hírek Minimálbér: igényeljék a kompenzációt! Akár 220 milliót is kaphat egy kkv a kockázati tőkeprogramon keresztül Új hitel a kkv-knak - egyszerűbb lesz az uniós fejlesztés Pályázati

Részletesebben

INFOSTRADA Projektgenerálás - Megalapozó Tanulmány 2012.08.31. ÉMOP-1.2.1-11-2011-0006

INFOSTRADA Projektgenerálás - Megalapozó Tanulmány 2012.08.31. ÉMOP-1.2.1-11-2011-0006 INFOSTRADA Projektgenerálás - Megalapozó Tanulmány 2012.08.31. ÉMOP-1.2.1-11-2011-0006 1 Tartalomjegyzék BEVEZETÉS... 3 1. A KLASZTER BEMUTATÁSA... 4 1.1 A KLASZTER ÁTTEKINTŐ BEMUTATÁSA... 4 1.2 A KLASZTERTAGOK

Részletesebben

Kistérségi Gyerekesély Stratégia Forrástérkép

Kistérségi Gyerekesély Stratégia Forrástérkép Kistérségi Gyerekesély Stratégia Forrástérkép TÁMOP-5.2.3-A-11/1-2011-0003 http://www.gyerekesely-delzselic.hu/ Szigetvár 2013. KISTÉRSÉGI GYEREKESÉLY STRATÉGIA - FORRÁSTÉRKÉP 2013. NOVEMBER Forrástérkép

Részletesebben

Angol magyar üzleti fórum Szegeden Csongrád Megye Gazdaságáért Díj 10 éves a Magyar Kézműves Remek cím Küldöttgyűlés előtt tagozati ülések

Angol magyar üzleti fórum Szegeden Csongrád Megye Gazdaságáért Díj 10 éves a Magyar Kézműves Remek cím Küldöttgyűlés előtt tagozati ülések XVII. évfolyam 3. szám 2011 április Angol magyar üzleti fórum Szegeden Csongrád Megye Gazdaságáért Díj 10 éves a Magyar Kézműves Remek cím Küldöttgyűlés előtt tagozati ülések Angol üzletemberek jártak

Részletesebben

Szécsi Gabriellával. 8 AIPA Kft. Vezérfonalakból szőtt színes vászon. Jó alapokra lehet építkezni

Szécsi Gabriellával. 8 AIPA Kft. Vezérfonalakból szőtt színes vászon. Jó alapokra lehet építkezni 2 HITELES FORRÁS Pályázati Magazin www.hitelesforras.hu HIRDETÉSFELVÉTEL Fax: +36.707.017.689 E-mail: iroda@palyazatisajtokozlemenyek.hu FELELŐS KIADÓ Bannerpark Kft., Cím: 6000 Kecskemét, Katona József

Részletesebben

2013. február március. VOSZ Elnökségi ülés. Magyar Érdemrend Nagykeresztje kitüntetést kapott Demján Sándor

2013. február március. VOSZ Elnökségi ülés. Magyar Érdemrend Nagykeresztje kitüntetést kapott Demján Sándor VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE INTERNET: WWW.VOSZ.HU 2013. FEBR. MÁRC. 18. ÉVF. 2. SZÁM VOSZ Elnökségi ülés Magyar Érdemrend Nagykeresztje kitüntetést kapott Demján Sándor Pályázat vizsgabizottsági

Részletesebben

2012. szeptember 3. évfolyam 9. szám

2012. szeptember 3. évfolyam 9. szám 2012. szeptember 3. évfolyam 9. szám MEGNYÍLT EGER 1552 AJÁNDÉKÜZLETE KÉZZELFOGHATÓVÁ TESSZÜK AZ EGRI TÖRTÉNETED! EGER, DOBÓ TÉR 2. EGER1552@EGERTERMAL.HU TEL.: +36 (30) 755 7757 1552.EGER.HU Napelemes

Részletesebben

A versenyképes vállalkozói tudás KKC-2008-V támogatási konstrukció

A versenyképes vállalkozói tudás KKC-2008-V támogatási konstrukció A versenyképes vállalkozói tudás KKC-2008-V támogatási konstrukció Projektgazda: Régiófókusz Kht. Szombathely, Kisfaludy S. u. 57. Telefon: 94/500-354 www.regiofokusz.hu Projekt címe: A regionális versenyképesség

Részletesebben

Ülést tartott a LOSZ Elnöksége

Ülést tartott a LOSZ Elnöksége Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetségének kiadványa XXI. évfolyam 2010. október Ülést tartott a LOSZ Elnöksége 2010. október 6-án ülést

Részletesebben

Szakképzés német módra Összefogás az építőiparban Ismét közlekedési konferencia Párbeszéd a pénzügyőrökkel

Szakképzés német módra Összefogás az építőiparban Ismét közlekedési konferencia Párbeszéd a pénzügyőrökkel XVII. évfolyam 7. szám 2011 október Szakképzés német módra Összefogás az építőiparban Ismét közlekedési konferencia Párbeszéd a pénzügyőrökkel Egy sikeres pályázatnak köszönhetően kamaránk szakképzési

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2007. JÚNIUS 27-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2007. JÚNIUS 27-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2007. JÚNIUS 27-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 1225/2007. MELLÉKLETEK: 4 DB TÁRGY: Tájékoztató a Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT II.) előkészítésének állásáról,

Részletesebben