ELBÍR HÍRLEVÉL Tisztelt Olvasó!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ELBÍR HÍRLEVÉL Tisztelt Olvasó!"

Átírás

1 - 1 - Ügyszám: 08000/ 258- /2018. ált. ELBÍR HÍRLEVÉL Tisztelt Olvasó! A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság november havi bűnmegelőzési hírlevelét olvassa. A hírlevelet az Országos Rendőr-főkapitányságon a Rend és Biztonság Közbiztonsági Program rendőrségi feladatainak végrehajtására kiadott feladatterv szerint készítjük el Önöknek minden hónapban. Ha úgy gondolja, hogy nem szeretne a későbbiekben a hírlevelünkből kapni, kérem, elektronikus formában jelezze részünkre és a címlistából törölni fogjuk. A hírlevelet a megyénkben dolgozó bűnmegelőzési munkatársaink által megküldött az adott hónapra vonatkozó tipikus bűncselekményekről szóló tájékoztatók alapján készítjük el. A leírt bűncselekmények egy bizonyos megyei településen történtek, de gyakorlatilag bárhol megtörténhettek volna. Amennyiben a hírlevél tartalmát hasznosnak ítéli a forrás megjelölésével!, bátran felhasználhatja a lakosság tájékoztatására (pl. képújság a helyi TV-ben, önkormányzati intézmények faliújságai, stb.). Reméljük ezzel is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy az Ön településének lakói minél kevesebb számban váljanak bűncselekmények áldozatává. Hírleveleinkben a hétköznapi életben gyakran előforduló, illetve aktuálisan megtörtént bűncselekményekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire hívjuk fel a figyelmet.

2 - 2 - BALESET-MEGELŐZÉSI FIGYELEMFELHÍVÁS Ősszel megváltoznak a közlekedési viszonyok. Rövidebb nappalok, esőáztatta utak, ködös szakaszok mindezek növelik a közúti balesetek kockázatát. Az őszi hónapokban a közúti közlekedési balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. A legtöbb problémát többnyire a változó tapadóképességgel rendelkező útburkolat, valamint a romló látási viszonyok okozzák. Ezért lényeges, hogy minden járművezető megfelelően felkészítse járművét a megváltozott körülményekre, s legyen önmaga is tisztában azzal, hogy az őszi közlekedési viszonyok más járművezetői magatartást követelnek. Ősszel a látási viszonyok általában rosszabbak a tavasszal és nyáron megszokottnál. Ritkábban és rövidebb ideig süt a nap, s a napsugarak egyébként is hegyesebb szögben érkeznek a földre, jobban vakítva a járművezetőket (néha még a napellenző sem véd meg a vakító sugaraktól). A hetek előrehaladtával egyre korábban sötétedik, látás útján nehezebbé válik a közlekedéshez szükséges információk megszerzése, ezért gyakrabban kell használni a gépjármű világítóberendezéseit. Nagyon fontos a világítóberendezések folyamatos tisztán tartása, az izzók cseréje és tartalékizzó beszerzése. A fényszórók tisztán tartása nem csak azért fontos, hogy azok optimális távolságot világítsanak be, hanem azért is, hogy más közlekedőket ne vakítsunk el. Sokan ugyanis nem tudják, hogy a szennyezett fényszóró felületek esetenként vakító hatást idézhetnek elő. A gépjárműveket - főleg hosszabb autóút előtt - ajánlatos alaposan átnézni, megvizsgálva minden biztonsági berendezést és tartozékot. Az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás és a fékrendszer ellenőrzése önmagában nem elég, hiszen a jól működő és csíkmentesen törlő ablaktörlő lapátok, a megfelelő ablakmosó folyadék vagy a páramentesítő egyaránt az őszi közlekedés fontos kellékei. A megváltozott látási és útviszonyok különösen esős időben, ill. ködben más járművezetői magatartást követelnek meg. Itt ki kell emelnünk az autópályán való közlekedést, ahol a nagyobb sebesség miatt sokkal nagyobb a kockázat is. Nagyobb követési távolságot kell tartani az ilyenkor igen gyakori utoléréses balesetek, azaz koccanások elkerülésére. Általában lassúbb haladás és óvatosabb, körültekintőbb közlekedés szükséges ahhoz, hogy megelőzzük a közlekedési baleseteket. Vigyázni kell az úttest mellett haladó gyalogosokra (lakott területen belül és kívül egyaránt), mindenkor biztosítani kell a gyalogosok elsőbbségét a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken és fokozott figyelemmel kell lenni a figyelmetlenül úttestre lépő gyalogosokra.

3 - 3 - A gyermekek különösen az iskolák környezetében vannak nagyobb veszélynek kitéve. Nem árt tudni, hogy esős-szeles időben a gyalogosok általában kevésbé körültekintőek, hiszen a kellemetlen időben érthető módon - mielőbb célhoz szeretnének érni. Sajnos esős időben gyakran képződnek pocsolyák az utak felszínén. Ezért esős időben fokozott figyelemmel, s amennyiben lehetséges, a víztócsák kikerülésével, továbbá a haladási sebesség csökkentésével szükséges vigyázni a gyalogosokra. Ősszel általában a munkahelyekre történő utazás időtartama is nő, ezért fontos, hogy otthonról korábban induljanak el a munkába. A késéseket soha ne próbálják meg nagyobb sebesség megválasztásával behozni, mert ezzel szükségtelenül és aránytalanul nagy veszélybe hozzák magukat, családtagjaikat, valamint más közlekedők testi épségét és életét. A közlekedés során soha ne feledjék: annyira vigyázzanak másokra, valamint mások értékeire, mint ahogy azt másoktól a maguk vonatkozásában elvárják.

4 - 4 - Tanulságos esetek 1. eset Nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett gyanúja miatt rendőri jelentés alapján eljárás indult ismeretlen tettes ellen, aki án és óra közötti időben a sértett tulajdonát képező családi házba teraszajtó befeszítés módszerével betört, majd onnan arany ékszereket és készpénzt tulajdonított el. A lopással okozott kár kb.: Ft. A rongálással okozott kár kb.: Ft. Annak megelőzésére, hogy Ön is lakásbetörés áldozatává váljon, felhívjuk figyelmét az alábbiakra: - Óvja, védje értékeit, szereltessen fel minősített zárakat, hevederzárat, riasztóberendezést. - Ne tartson otthon nagyobb összegű pénzt, értékpapírt, ékszereket, a betörők minden rejtekhelyet ismernek. - Az ajtókat minden esetben zárja be, még ha csak egy percre is távozik a lakásból, akár csak a kertbe, az udvarra, vagy a szomszédba megy is. - A ház kulcsát tartsa magánál, ne hagyja a tolvaj által könnyen megtalálható helyen (pl. lábtörlő alatt, szegre felakasztva, virágládában, villanyóra szekrényben). - Udvarára, házába ne engedjen be idegen személyeket! - Mielőtt távozik otthonról, zárja be az ablakokat - az emeleten is! - Ha a lépcsőházban idegenekkel találkozik, nyugodtan érdeklődjön tőlük, hogy kit keresnek, melyik cégtől, milyen ügyben jöttek?! - Igyekezzen jó kapcsolatot kialakítani szomszédaival, és a közösség erejét felhasználva közösen megvédeni saját és egymás lakását, értékeit. Amennyiben lakókörnyezetében gyalogosan, vagy járműből leskelődő, terepszemlét tartó, gyanúsan viselkedő, idegen személyekkel találkozik, kérjük ha módjában áll - az általuk használt gépkocsi rendszámát, színét, típusát jegyezze fel, és azonnal értesítse a rendőrséget az ingyenesen hívható 112-es központi segélyhívó telefonszámon keresztül. Az év vége közeledtével, és a mai rohanó világban egyre többször vásárolunk online Az internet térnyerése vásárlási szokásainkra is hatással van. A webáruházakban történő vásárlás otthonról, vagy akár a munkahelyről egyszerűen és gyorsan lebonyolítható a nap bármely órájában. Tisztában kell lenni azonban azzal, hogy az online vásárlásnak nemcsak előnyei, hanem kockázatai is vannak:

5 - 5 - Az adott webáruházban történő első vásárlás előtt célszerű elolvasni a honlapon található vásárlói bejegyzéseket. Fontos tudni, hogy az olyan üzlet, amely az elmúlt hatvan napban legalább tíz vásárlói visszajelzést kapott, és az egytől ötig terjedő értékeléseinek átlaga elérte a 4,2-et, megkapja a Megbízható Bolt címet. Az online vásárlást javasolt ilyen webáruházban lebonyolítani még akkor is, ha az árak itt kicsit magasabbak. Első alkalommal ajánlatos kisebb értékű terméket rendelni, így meggyőződhet róla, hogy a kereskedő megfelelő minőségben, a vállalt kötelezettségeinek megfelelően szállítja-e le azt. Természetesen egyetlen rendelés szerződésszerű teljesítése még nem garantálja a kereskedő megbízhatóságát. A megrendelés leadásakor mindenképpen célszerű az utánvétes, azaz a termék átvételekor történő fizetést választani. Ebben az esetben, ha nem érkezik meg az áru, nem éri Önt anyagi kár. Ha a szállításkor az derül ki, hogy a csomagban nem a megrendelt termék van, vagy a visszaigazolt árnál többe kerül, nem kell a terméket átvenni és a vételárat megfizetni. Amennyiben probléma merül fel a vásárlás során, panaszával a webáruház üzemeltetőjéhez -ben és postai úton is fordulhat, amelyre a címzett harminc napon belül írásban köteles válaszolni. Az internetes apróhirdetések esetében a vásárlás sokkal nagyobb kockázattal bír. Ezeknél a vásárlásoknál sem a hirdetőről, sem a termékről nem áll rendelkezésre pontos információ. Hacsak nem ismeri személyesen a hirdetőt, rendkívüli körültekintéssel és óvatossággal kell eljárnia! Ilyenkor még az utánvétes rendelés sem jelent garanciát, hiszen csak a fizetést követően lehet átvenni a csomagot és tartalmát csak ezt követően lehet megismerni.

6 - 6 - Gépjárműve nem SZÉF! Fogadják meg a Győr Moson Sopron Megyei Rendőr- főkapitányság Bűnmegelőzési osztálya munkatársainak tanácsait! Lehetőség szerint válasszanak őrzött parkolóhelyet, parkolóházakat! Az esti és éjszakai órákban jól megvilágított parkolóhelyen parkoljanak! Ne hagyjanak értékeket az autóban még akkor sem, ha azok a szélvédőn át nem láthatók! Az elkövetők a számunkra szinte értéktelennek számító tárgyak miatt is képesek betörni a szélvédőt, vagy feltörni a zárat, ami miatt jelentős lehet a rongálással okozott kár. Nem tanácsos a nyílt utcán, bevásárlóközpontok, plázák környékén kipakolni az autóból. A bevásárlás során két üzlet meglátogatása között ne rakodjanak be a csomagtartóba! A rutinos tolvajok kifigyelhetik Önöket! Lehetőség szerint alkalmazzanak minősített mechanikai és elektronikus vagyonvédelmi biztonsági rendszereket, eszközöket gépkocsijukban, amelyek beszerelését érdemes szakműhelyben elvégeztetni. Amennyiben gépkocsijukat feltörték vagy ellopták, hívják a rendőrség ingyenesen hívható 112-es központi segélyhívószámát!

7 - 7 -

8 - 8 -

9 - 9 -

10 Fogadják meg tanácsainkat! Előzzük meg együtt a bűncselekményeket! Győr, november 15. Tisztelettel: Kovács Sándor r. alezredes osztályvezető Lelki Elsősegély Telefonszolgálat A szolgáltatásnak köszönhetően a hívó fél egy embertársával oszthatja meg problémáit, elfogadó, nem ítélkező légkörben. A szolgáltatás lelki támaszt nyújt magányos, lelki traumát átélő vagy az öngyilkosságot fontolgató hívók számára. A lelki elsősegély telefonszolgálat elérhető bárhonnan, vezetékes és mobiltelefonról európai rövidített hívószámon díjmentesen és névtelenül éjjel-nappal Magyarország területéről.

11 - 11 -

12 - 12 -

13 - 13 -

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY ELBÍR HÍRLEVÉL

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY ELBÍR HÍRLEVÉL GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY ELBÍR HÍRLEVÉL Tisztelt Olvasó! A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. március havi bűnmegelőzési hírlevelét olvassa.

Részletesebben

ELBÍR HÍRLEVÉL Tisztelt Olvasó!

ELBÍR HÍRLEVÉL Tisztelt Olvasó! - 1 - ELBÍR HÍRLEVÉL Tisztelt Olvasó! A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. január havi bűnmegelőzési hírlevelét olvassa. A hírlevelet az Országos Rendőr-főkapitányságon a Rend és Biztonság

Részletesebben

ELBÍR HÍRLEVÉL Tisztelt Olvasó!

ELBÍR HÍRLEVÉL Tisztelt Olvasó! - 1 - Ügyszám: 08000/ 258- /2018. ált. ELBÍR HÍRLEVÉL Tisztelt Olvasó! A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. december havi bűnmegelőzési hírlevelét olvassa. A hírlevelet az Országos Rendőr-főkapitányságon

Részletesebben

Évszakváltás a közlekedésben

Évszakváltás a közlekedésben Évszakváltás a közlekedésben A közlekedésben a téli időszak tudatos felkészülést igényel. Megváltoznak az út- és látási viszonyok, amelyekhez a gyalogosoknak és a járművezetőknek egyaránt alkalmazkodniuk

Részletesebben

ELBÍR HÍRLEVÉL GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY

ELBÍR HÍRLEVÉL GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY Ügyszám: 08000/ 258- /2018. ált. ELBÍR HÍRLEVÉL Tisztelt Olvasó! A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. október havi bűnmegelőzési

Részletesebben

Legyen óvatos, ha vásárol!

Legyen óvatos, ha vásárol! Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK. Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer( ELBIR ) HÍRLEVÉL 2013. november Legyen óvatos, ha vásárol! Az ősz beköszöntével burgonyát, almát, hagymát árulók

Részletesebben

ÉV VÉGÉN IS BIZTONSÁGBAN!

ÉV VÉGÉN IS BIZTONSÁGBAN! Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK. Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer ( ELBIR ) HÍRLEVÉL 2012. december ÉV VÉGÉN IS BIZTONSÁGBAN! Közelednek az ünnepek. Advent idején megkezdődik a felkészülés

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY ELBÍR HÍRLEVÉL

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY ELBÍR HÍRLEVÉL GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY ELBÍR HÍRLEVÉL Tisztelt Olvasó! A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. februári havi bűnmegelőzési hírlevelét olvassa.

Részletesebben

Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztály

Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztály Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztály ELEKTRONIKUS LAKOSSÁGI BŰNMEGELŐZÉSI INFORMÁCIÓS RENDSZER Lakossági Hírlevél 2018. december Vigyázzon értékeire Advent időszakában is Kérjük,

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY ELBÍR HÍRLEVÉL

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY ELBÍR HÍRLEVÉL GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY Ügyszám: 08000/ 258- /2018. ált. ELBÍR HÍRLEVÉL Tisztelt Olvasó! A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. június havi bűnmegelőzési

Részletesebben

Bűnmegelőzési tanácsok. A trükkös lopások megelőzése

Bűnmegelőzési tanácsok. A trükkös lopások megelőzése Bűnmegelőzési tanácsok A trükkös lopások megelőzése Vannak bűnelkövetők, akik kihasználják azt, hogy az idősek jóindulatúak, segítőkészek, a figyelmüket könnyen el lehet terelni, és közülük sokan egyedül

Részletesebben

Bűnmegelőzési tanácsok a megemlékezés napjaira

Bűnmegelőzési tanácsok a megemlékezés napjaira Bűnmegelőzési tanácsok a megemlékezés napjaira November első napján elhunyt szeretteinkre emlékezünk. Sajnos vannak olyanok, akik ezt az alkalmat használják fel arra, hogy a temetőkben és környékükön meglopják

Részletesebben

(4-5. oldal) (2-4. oldal) (5-6. oldal)

(4-5. oldal) (2-4. oldal) (5-6. oldal) (4-5. oldal) (2-4. oldal) (5-6. oldal) 1 FŐKAPITÁNY AJÁNLÁSÁVAL Kedves Olvasó! Tisztelettel ajánlom a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által szerkesztett, 2017. január havi bűnmegelőzési

Részletesebben

műszaki ÜZEMBIZTONSÁG

műszaki ÜZEMBIZTONSÁG műszaki ÜZEMBIZTONSÁG műszaki ÜZEMBIZTONSÁG www.nkh.gov.hu KÖZLEKEDÉSI FELÜGYELŐSÉGEK A járművek felkészítése A télre Mint minden szezonváltáskor, a tél beköszönte előtt is kiemelten fontos, hogy az üzembiztonság

Részletesebben

Tárgy: ELBÍR Hírlevél Ügyintéző: Domonkos Szilveszter r. szds. Telefon: 96/ /1034. Tisztelt Polgármester Asszony/Úr!

Tárgy: ELBÍR Hírlevél Ügyintéző: Domonkos Szilveszter r. szds. Telefon: 96/ /1034. Tisztelt Polgármester Asszony/Úr! Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály Győr, Szent Imre u. 2-4 9002 Győr, Pf.: 302 (96) 520-020 BM: (03-21) 14-76 Fax: 520-000/15-69 GroupWise cím:bunmeg.gyormrfk@gyor.police.hu

Részletesebben

VESZPRÉMI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 2015. N O V E M B E R

VESZPRÉMI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 2015. N O V E M B E R VESZPRÉMI RENDŐRKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI HÍRLEVELE 2015. N O V E M B E R T A R T A L O M: 1. Gyalogos közlekedés 2. Látni és Látszani?! 1. Gyalogos közlekedés Közlekedjünk biztonságosan Az utóbbi időszakban

Részletesebben

Biztonságban az év végi ünnepek alatt is (ORFK Kommunikációs Szolgálat)

Biztonságban az év végi ünnepek alatt is (ORFK Kommunikációs Szolgálat) Biztonságban az év végi ünnepek alatt is (ORFK Kommunikációs Szolgálat) Az Országos Rendőr-főkapitányság 2014. november 25-én a polgárőrséggel tartott közös sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet az

Részletesebben

Néhány tanács a fesztiválozó fiatalok számára

Néhány tanács a fesztiválozó fiatalok számára ELBIR Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer 2019. július havi idegenforgalmi hírlevele "Tisza-tavi idegenforgalmi szezon" Fókuszban a személyi tulajdon védelme Néhány tanács a fesztiválozó

Részletesebben

Szám:08000/561-10/2013. ált. Tisztelt Olvasó!

Szám:08000/561-10/2013. ált. Tisztelt Olvasó! Szám:08000/561-10/2013. ált. Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály Győr, Szent Imre u. 2-4 9002 Győr, Pf.: 302 (96) 520-020 BM: (03-21) 14-76 Fax: 520-000/15-69

Részletesebben

ELBIR. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer - március havi hírlevele

ELBIR. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer - március havi hírlevele ELBIR A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer - március havi hírlevele Tartalom Kertészkedéskor is figyeljen az értékeire! Ne dőljön

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY Ügyszám: 08000/ 193- /2017. ált. Forrás: Csere Adrienn ELBÍR HÍRLEVÉL Tisztelt Olvasó! A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Részletesebben

ÚTMUTATÓ AUTÓSOKNAK A BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉSHEZ KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁGOK VEZETÉS- TECHNIKAI KISOKOS

ÚTMUTATÓ AUTÓSOKNAK A BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉSHEZ KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁGOK VEZETÉS- TECHNIKAI KISOKOS ÚTMUTATÓ AUTÓSOKNAK A BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉSHEZ KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁGOK VEZETÉS- TECHNIKAI KISOKOS MIELŐTT ELINDULNÁNK Ellenőrizzük a lámpák és a fékek működőképességét! A tolatólámpa, illetve a féklámpa

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY ELBÍR HÍRLEVÉL

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY ELBÍR HÍRLEVÉL GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY Ügyszám: 08000/ 258- /2018. ált. ELBÍR HÍRLEVÉL Tisztelt Olvasó! A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. július havi bűnmegelőzési

Részletesebben

TUDATOSAN VÉDEKEZIK- E ÖN A BETÖRÉS ELLEN?

TUDATOSAN VÉDEKEZIK- E ÖN A BETÖRÉS ELLEN? TUDATOSAN VÉDEKEZIK- E ÖN A BETÖRÉS ELLEN? Ön szerint elég biztonságos-e a lakása, gépjármûve?! Tegye próbára magát tesztünk segítségével, és ha úgy érzi, valami hiányzik a megnyugtató védettségéhez, azt

Részletesebben

E L B I R. Zseblopás és alkalmi lopás elkerülésére mit tehetünk? Besurranásos lopások megelőzésére mit tehetünk?

E L B I R. Zseblopás és alkalmi lopás elkerülésére mit tehetünk? Besurranásos lopások megelőzésére mit tehetünk? E L B I R A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ELEKTRONIKUS LAKOSSÁGI BŰNMEGELŐZÉSI INFORMÁCIÓS RENDSZER - DECEMBER HAVI HÍRLEVELE - Zseblopás és alkalmi lopás elkerülésére mit tehetünk?

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY. Ügyszám: 08000/ 433-3 /2016. ált. Tisztelt Olvasó!

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY. Ügyszám: 08000/ 433-3 /2016. ált. Tisztelt Olvasó! GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY Ügyszám: 08000/ 433-3 /2016. ált. Tisztelt Olvasó! ELBÍR HÍRLEVÉL A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. áprilisi bűnmegelőzési

Részletesebben

BARANYA MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNÜGYI IGAZGATÓSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY július HÍRLEVÉL. Bársony György- As Szent Ferenc

BARANYA MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNÜGYI IGAZGATÓSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY július HÍRLEVÉL. Bársony György- As Szent Ferenc BARANYA MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNÜGYI IGAZGATÓSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY 2018. július HÍRLEVÉL E LE KTRON IKUS LAKO S S ÁG I BŰNM E GE LŐ ZÉS I IN FO RMÁC IÓ S REN DS ZER Bársony György- As Szent

Részletesebben

A Közúti Közlekedés Szabályai TERVEZET. Általános koncepció Lényeges kerékpárosokat érintő javaslatok

A Közúti Közlekedés Szabályai TERVEZET. Általános koncepció Lényeges kerékpárosokat érintő javaslatok A Közúti Közlekedés Szabályai TERVEZET Általános koncepció Lényeges kerékpárosokat érintő javaslatok Munkabizottsági anyag (Deák János, Dr. Fülöp Ágnes, Hóz Erzsébet, Dr. Major Róbert, Siska Tamás) KTI,

Részletesebben

Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer ELBIR LAKOSSÁGI HÍRLEVÉL január BUDAPEST

Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer ELBIR LAKOSSÁGI HÍRLEVÉL január BUDAPEST Tisztelt Olvasóink! Ahogy előző számainkban már olvashattak róla, 2018. áprilisától hírlevelünk hasábjain elindítottuk havonta jelentkező, tízrészes, a betöréses lopások megelőzését célzó sorozatunkat.

Részletesebben

Árubemutatással kapcsolatos bűncselekmények

Árubemutatással kapcsolatos bűncselekmények Elbir Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer 2018. április havi hírlevele Idősek sérelmére elkövetett trükkös csalások Árubemutatással kapcsolatos bűncselekmények Zsebtolvajok Az idősek

Részletesebben

A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében

A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében Kiss Csaba r. alezredes ORFK- Autópálya-felügyeletei és Balesetmegelőzési Osztály vezetője, ORFK OBB főtitkára A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében

Részletesebben

Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer E L B I R LAKOSSÁGI HÍRLEVÉL 2012. november BUDAPEST

Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer E L B I R LAKOSSÁGI HÍRLEVÉL 2012. november BUDAPEST 212. november Tisztelt Hölgyem / Uram! A novemberi hírlevelünket az előttünk álló ünnepre tekintettel, (Mindszentek) állítottuk össze, Önöknek azért, hogy semmilyen kellemetlenség ne zavarhassa meg az

Részletesebben

Felkészülés az év végi ünnepekre! (ORFK) - Érdemes megfogadni a tanácsokat 2012. november 23. péntek, 19:59

Felkészülés az év végi ünnepekre! (ORFK) - Érdemes megfogadni a tanácsokat 2012. november 23. péntek, 19:59 Sajtótájékoztatón számolt be a rendőrség az év végi ünnepek közeledtével aktuálissá váló feladatokról 2012. november 23-án az ORFK Teve utcai székházában. Németh Ágnes r. alezredes, az ORFK Bűnmegelőzési

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó RÁBAPATONA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETI ÜLÉSÉRE

B E S Z Á M O L Ó RÁBAPATONA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETI ÜLÉSÉRE GYŐRI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Szám: 08010/13103/2016.ált B E S Z Á M O L Ó RÁBAPATONA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETI ÜLÉSÉRE - 2016 - Cím: 9024 Győr, Zrínyi utca 54.; Pf.: 309. 9002 Telefon: (96)

Részletesebben

el, és polgárőr igazolvánnyal rendelkeznek.

el, és polgárőr igazolvánnyal rendelkeznek. Az év végi ünnepek közeledtével a főbb közlekedési útvonalakon valamint a bevásárló- és üzletközpontok környékén megnövekszik a személy- és gépjárműforgalom. A karácsonyi bevásárlások idején fáradtabbak,

Részletesebben

H Í R L E V É L TARTALOM:

H Í R L E V É L TARTALOM: H Í R L E V É L 2013. május KRESZ MÓDOSÍTÁSOK TARTALOM: 1. TÁMOP 5.6.1.C-11/2. pályázat hírek Áldozatvédelmi és mediációs iroda nyílt Veszprémben 2. A legfontosabb KRESZ változások 2013. május 1-től 2013.

Részletesebben

E L B I R. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer - november havi hírlevele -

E L B I R. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer - november havi hírlevele - E L B I R A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer - november havi hírlevele - "Világnapok" novemberben Az internetes vásárlás ne csak

Részletesebben

Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer ELBIR LAKOSSÁGI HÍRLEVÉL szeptember-október BUDAPEST

Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer ELBIR LAKOSSÁGI HÍRLEVÉL szeptember-október BUDAPEST Rendőrségi ajánlás a mikrocenzus, más néven népesség-összeírás időszakára A mikrocenzus egy népesség-összeírás, amely két népszámlálás között követi nyomon a társadalmi folyamatokat mintavételes felméréssel.

Részletesebben

BŐNMEGELİZÉSI HÍRLEVELE 2015. D E C E M B E R T A R T A L O M: 1. Veszélyek az ünnepek alatt

BŐNMEGELİZÉSI HÍRLEVELE 2015. D E C E M B E R T A R T A L O M: 1. Veszélyek az ünnepek alatt VESZPRÉMI RENDİRKAPITÁNYSÁG BŐNMEGELİZÉSI HÍRLEVELE 2015. D E C E M B E R T A R T A L O M: 1. Veszélyek az ünnepek alatt 2. Gépkocsi feltörés 3. Télen is óvatosan 1. Veszélyek az ünnepek alatt A karácsonyi

Részletesebben

BŐNMEGELİZÉS IDİSEK RÉSZÉRE

BŐNMEGELİZÉS IDİSEK RÉSZÉRE BŐNMEGELİZÉS IDİSEK RÉSZÉRE 1. AZ ÉN HÁZAM AZ ÉN VÁRAM DE A VÁRAT MEG IS KELL VÉDENI!!! ELSİDLEGES VÉDELM A KERÍTÉS ÉS A KAPÚ A kerítés kapuját tartsa zárva még nappal is de a kulcsot ne hagyják benne.

Részletesebben

VÁRVÉDŐ AZ OTTHONOK VÉDELMÉNEK ÚJ KORSZAKA BŰNMEGELŐZÉSI TÁJÉKOZTATÓ. Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzés

VÁRVÉDŐ AZ OTTHONOK VÉDELMÉNEK ÚJ KORSZAKA BŰNMEGELŐZÉSI TÁJÉKOZTATÓ. Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzés VÁRVÉDŐ AZ OTTHONOK VÉDELMÉNEK ÚJ KORSZAKA BŰNMEGELŐZÉSI TÁJÉKOZTATÓ Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzés Amit a betörő gondol: Igen, megnézem, hogy vannak-e a kocsibejáródon újságok. Néha még

Részletesebben

Mire kell figyelni a bérlés előtt?

Mire kell figyelni a bérlés előtt? Külföldi nyaralásaik során sokan választják azt a megoldást a helyi látnivalók és nevezetességek megtekintéséhez, hogy gépkocsit bérlenek a tömegközlekedés használata helyett. Ennek előnye, hogy kényelmesebb,

Részletesebben

1. Alapelvek a közlekedésben

1. Alapelvek a közlekedésben 1. Alapelvek a közlekedésben 1. Mit jelent a közlekedésben a bizalmi elv? a) Számíthat arra, hogy a KRESZ minden helyzetben és helyen pontosan szabályozza a közlekedésben részt vevők jogait és kötelességeit.

Részletesebben

KAPINFÓ az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztató kiadványa

KAPINFÓ az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztató kiadványa ÓZDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J E 3601 Ózd, Jászi Oszkár út 2. Pf.: 112 Tel: (48) 570-070, BM tel:(31) 52-40, Fax.: (48) 570-070/52-85 e-mail: drvargal@borsod.police.hu Tisztelt állampolgár! KAPINFÓ

Részletesebben

Bruttó vagy nettó árat kell az online shopban kínált termék vonatkozásában feltüntetni?

Bruttó vagy nettó árat kell az online shopban kínált termék vonatkozásában feltüntetni? Bruttó vagy nettó árat kell az online shopban kínált termék vonatkozásában feltüntetni? Az általános árfeltüntetési szabályoknak megfelelően a webshopban kínált termékek esetében is a fogyasztó által ténylegesen

Részletesebben

KRESZ és közútkezelés

KRESZ és közútkezelés KRESZ és közútkezelés Forgalmász napok Sopron 2013. június 12-13. Nagy Zoltán osztályvezető Magyar Közút NZRT. telefon: 819-9133 e-mail:nagy.zoltan@kozut.hu A józan paraszti ész hiánya minden területen

Részletesebben

(2-3. old.) (4. old.) (5-6. old.)

(2-3. old.) (4. old.) (5-6. old.) (2-3. old.) (4. old.) (5-6. old.) 1 FŐKAPITÁNY AJÁNLÁSÁVAL Kedves Olvasó! Tisztelettel ajánlom a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által szerkesztett, 2019. június havi bűnmegelőzési

Részletesebben

Webáruház nyitás és üzemeltetés törvényi előírások és szabályozások

Webáruház nyitás és üzemeltetés törvényi előírások és szabályozások törvényi előírások és szabályozások 2011 Ez a kiadvány szabadon másolható és terjeszthető a forrás () megjelölésével. Bevezető helyett... rögtön tisztázzunk egy tévhitet: Az e-kereskedelemben történő értékesítés

Részletesebben

Az általános szerződési feltételek ( ASZF) megtekintéséhez és letöltéséhez kattintson ide!

Az általános szerződési feltételek ( ASZF) megtekintéséhez és letöltéséhez kattintson ide! Webáruház használata, kezelési segédlet, - hasznos vásárlási, szállítási információk, módok, díjak - Általános szerződési feltételek (ASZF) - - Az áruházban feltüntetett árak bruttó árak, tehát áfával

Részletesebben

Otthonunk védelme, családunk biztonsága

Otthonunk védelme, családunk biztonsága Bűnmegelőzési Hírlevél Otthonunk védelme, családunk biztonsága A tisztességes emberek közérzetét leginkább a személyüket, családjukat érintő bűntettek besurranásos lopás, betöréses lopás - irritálják a

Részletesebben

Vigyázzunk értékeinkre nyáron is!

Vigyázzunk értékeinkre nyáron is! Vigyázzunk értékeinkre nyáron is! A tanév befejeztével aki teheti elutazik, nyári szabadságra megy. Embertársaink között azonban egyesek mások gondtalan nyaralását, pihenését kihasználva törvénysértő cselekményeket

Részletesebben

ELBÍR HÍRLEVÉL. 1. Az emlékezés vámszedői közeledik Mindenszentek Ünnepe! Az ilyen bűncselekmények megelőzésére az alábbiakat ajánljuk:

ELBÍR HÍRLEVÉL. 1. Az emlékezés vámszedői közeledik Mindenszentek Ünnepe! Az ilyen bűncselekmények megelőzésére az alábbiakat ajánljuk: Szám:08000/561-9/2013. ált. Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály Győr, Szent Imre u. 2-4 9002 Győr, Pf.: 302 (96) 520-020 BM: (03-21) 14-76 Fax: 520-000/15-69

Részletesebben

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2016.

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2016. A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 216. Rendőri eljárásban regisztrált 1 ezer lakosra jutó bűncselekmények megoszlása országtérkép A regisztrált összes bűncselekmény számának alakulása

Részletesebben

Szállításra vonatkozó információk - Üzletszabályzat

Szállításra vonatkozó információk - Üzletszabályzat Szállításra vonatkozó információk - Üzletszabályzat Általános tudnivalók: Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési

Részletesebben

Rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények számának és nyomozás-eredményességének alakulása az ENyÜBS évi adatai alapján

Rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények számának és nyomozás-eredményességének alakulása az ENyÜBS évi adatai alapján 428 785 Rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények számának és nyomozás-eredményességének alakulása az ENyÜBS 21-216. évi adatai alapján 431 935 451 51 358 81 39 394 267 628 278 263 Bűncselekmények

Részletesebben

ÁRU-, ÉS VAGYONVÉDELEM. 5.tétel

ÁRU-, ÉS VAGYONVÉDELEM. 5.tétel ÁRU-, ÉS VAGYONVÉDELEM 5.tétel Az áru és vagyonvédelem fontossága Az elmúlt évek óriási beruházásai, a bevásárló központok megjelenése, a tömeges vásárlás, az üzletek biztonságának újfajta értelmezését

Részletesebben

ELBÍR Hírlevél. 1. Internet, mint az bűncselekmény elkövetésének helye, illetve a csábító hirdetések

ELBÍR Hírlevél. 1. Internet, mint az bűncselekmény elkövetésének helye, illetve a csábító hirdetések Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály Győr, Szent Imre u. 2-4 9002 Győr, Pf.: 302 (96) 520-020 BM: (03-21) 14-76 Fax: 520-000/15-69 GroupWise cím:bunmeg.gyormrfk@gyor.police.hu

Részletesebben

(3-4. old.) (2-3. oldal) 4-5. oldal. (5-8. oldal)

(3-4. old.) (2-3. oldal) 4-5. oldal. (5-8. oldal) (2-3. oldal) (3-4. old.) 4-5. oldal (5-8. oldal) 1 FŐKAPITÁNY AJÁNLÁSÁVAL Kedves Olvasó! Tisztelettel ajánlom a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által szerkesztett, 2017. július

Részletesebben

LépcsőházŐr program a társasházak biztonságáért! Építészeti bűnmegelőzés

LépcsőházŐr program a társasházak biztonságáért! Építészeti bűnmegelőzés LépcsőházŐr program a társasházak biztonságáért! Építészeti bűnmegelőzés A társasházakban élők nagy száma és a lépcsőházakban elkövetett bűncselekmények gyakorisága miatt, a lépcsőházak védelme kiemelt

Részletesebben

Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer ELBIR LAKOSSÁGI HÍRLEVÉL április BUDAPEST

Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer ELBIR LAKOSSÁGI HÍRLEVÉL április BUDAPEST Tisztelt Olvasóink! A közelgő húsvéti ünnepeket felölelő hosszú hétvégére tekintettel áprilisi hírlevelünk szervesen kapcsolódik a baleset-megelőzés témaköréhez. A dolog apropóját az adja, hogy sajnos

Részletesebben

Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK. Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer( ELBIR ) HÍRLEVÉL 2015

Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK. Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer( ELBIR ) HÍRLEVÉL 2015 Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK. Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer( ELBIR ) HÍRLEVÉL 2015 A téli balesetek elkerülése érdekében engedje meg, hogy néhány tanáccsal szolgáljunk! A tél

Részletesebben

Gyakran Ismételt Kérdések (GY.I.K.)

Gyakran Ismételt Kérdések (GY.I.K.) Gyakran Ismételt Kérdések (GY.I.K.) 1. Termékekkel kapcsolatos kérdések... 3 1.1. Milyen termékek közül választhat?... 3 1.2. Mit jelent az esztétikai- és szépséghibás, csomagolássérült, szállítássérült

Részletesebben

SOMOGY MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer ELBIR HÍRLEVÉL szeptember

SOMOGY MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer ELBIR HÍRLEVÉL szeptember SOMOGY MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer ELBIR HÍRLEVÉL szeptember Szeptember 1-jén megnyitották kapuikat az iskolák, megkezdődött az idei tanév. Éppen

Részletesebben

13. Utasítást adó jelzőtáblák

13. Utasítást adó jelzőtáblák 13. Utasítást adó jelzőtáblák (1) 47 Az utasítást adó jelzőtáblák: a) 48 Kötelező haladási irány (17 19. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésben a táblán lévő nyíl (nyilak) által jelzett irányban

Részletesebben

VESZPRÉMI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 2012. MÁJUS

VESZPRÉMI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 2012. MÁJUS VESZPRÉMI RENDŐRKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI HÍRLEVELE 2012. MÁJUS T A R T A L O M: 1. Ajánlások az online csalások megelőzésére 2. Motorkerékpározással kapcsolatos baleset megelőzési tanácsok 1. Ajánlások

Részletesebben

ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET!

ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET! ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET! Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság 4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 2. sz. Tel. BM: (03/32) 30-00, 30-01 Városi: (06/42) 524-601 Fax. BM: (03/32) 30-02 Városi: (06/42)

Részletesebben

Ügyfelünk a mall.cz. A legjobb logisztikai szolgáltatás az ügyfél számára

Ügyfelünk a mall.cz. A legjobb logisztikai szolgáltatás az ügyfél számára Ügyfelünk a mall.cz A legjobb logisztikai szolgáltatás az ügyfél számára Rugalmas B2C logisztikai megoldás Egy nagy online webáruházban mint mint például a Mall.cz esetében minden megtalálható, amire

Részletesebben

2. sz. napirend a Képviselő-testület november 26-i ülésén BESZÁMOLÓ RÁBAPATONA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETI ÜLÉSÉRE

2. sz. napirend a Képviselő-testület november 26-i ülésén BESZÁMOLÓ RÁBAPATONA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETI ÜLÉSÉRE 2. sz. napirend a Képviselő-testület 2014. november 26-i ülésén BESZÁMOLÓ RÁBAPATONA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETI ÜLÉSÉRE - 2014 - TISZTELT KÉPVISELŐ TESTÜLET! Az alábbiakban szeretnék beszámolni

Részletesebben

(3-4. old.) (2. old.) (2. oldal) (5. old.)

(3-4. old.) (2. old.) (2. oldal) (5. old.) (3-4. old.) (2. old.) (2. oldal) (5. old.) 1 FŐKAPITÁNY AJÁNLÁSÁVAL Kedves Olvasó! Tisztelettel ajánlom a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által szerkesztett, 2019. augusztus

Részletesebben

Jelzőőri tevékenység oktatása

Jelzőőri tevékenység oktatása Jelzőőri tevékenység oktatása Szilágyi Omer r.ftzls. Pécs RK Központi Szolgálatirányító parancsnok Nagykozári Polgárőr Egyesület omer.seriff@gmail.com 2017 Jogalap 2011.évi CLXV. törvény a polgárőrségről

Részletesebben

Tehergépjármű vezetőknek szóló biztonsági ajánlások

Tehergépjármű vezetőknek szóló biztonsági ajánlások Tehergépjármű vezetőknek szóló biztonsági ajánlások Készült az EC Security Guidance for the European Commercial Road Freight Transport Sector ROADSEC Security Toolkit 3. fejezete alapján Budapest, 2019.

Részletesebben

Vigyázzunk értékeinkre nyáron is!

Vigyázzunk értékeinkre nyáron is! Vigyázzunk értékeinkre nyáron is! A tanév befejeztével aki teheti elutazik, nyári szabadságra megy. Sajnos vannak azonban olyanok is, akik mások gondtalan nyaralását, pihenését kihasználva törvénysértő

Részletesebben

Webáruház elemzés. Miért hoztuk létre ezt a szolgáltatást?

Webáruház elemzés. Miért hoztuk létre ezt a szolgáltatást? Webáruház elemzés Miért hoztuk létre ezt a szolgáltatást? Tudatos e-kereskedelem (üzleti terv tervezés profi kivitelezés / mérés tesztelés elemzés optimalizálás) Internetes vásárlás támogatása, népszerűsítése,

Részletesebben

Személyes megbeszélésünk szerint megküldöm a megbeszélt adatokat.

Személyes megbeszélésünk szerint megküldöm a megbeszélt adatokat. Budaörs Rendőrkapitányság Közrendvédelmi osztályvezető Iktatási szám: Tárgy: Közös szolgálatok Tisztelt Osztályvezető Úr! Személyes megbeszélésünk szerint megküldöm a megbeszélt adatokat. 2010. november

Részletesebben

Biztonságos vezetés rossz időjárási körülmények között

Biztonságos vezetés rossz időjárási körülmények között Biztonságos vezetés rossz időjárási körülmények között EUROPEAN INDUSTRIAL GASES ASSOCIATION AISBL AVENUE DES ARTS 3 5 B-1210 BRUSSELS PHONE +32 2 217 70 98 FAX + 32 2 219 85 14 E-mail : info@eiga.eu +

Részletesebben

Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek 1 Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni web áruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket

Részletesebben

GAZDAFI-ELECTRONIC KFT. WEBÁRUHÁZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

GAZDAFI-ELECTRONIC KFT. WEBÁRUHÁZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK GAZDAFI-ELECTRONIC KFT. WEBÁRUHÁZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK I. BEVEZETÉS 1. A gazdafielectronic.hu domain név alatt elérhető internetes webáruház a Gazdafi-Electronic Kft. (3508 Miskolc, Futó út

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Gödöllő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2019. (II.22.) önkormányzati rendelete a súlykorlátozással érintett utak engedéllyel történő használatáról Gödöllő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

5500 FT FT 1 21 PONTOS SZEZONÁLIS ÁTVIZSGÁLÁS 2900 FT 1 FUTÓMŰ KONTROLLCSOMAG MŰSZERES LENGÉS- CSILLAPÍTÓMÉRÉSSEL

5500 FT FT 1 21 PONTOS SZEZONÁLIS ÁTVIZSGÁLÁS 2900 FT 1 FUTÓMŰ KONTROLLCSOMAG MŰSZERES LENGÉS- CSILLAPÍTÓMÉRÉSSEL FUTÓMŰ KONTROLLCSOMAG MŰSZERES LENGÉS- CSILLAPÍTÓMÉRÉSSEL 5500 FT FÉK KONTROLLCSOMAG MŰSZERES FÉKHATÁSMÉRÉSSEL 5500 FT A KÉT KONTROLLCSOMAG EGYÜTT CSAK 0 000 FT A kupon két oldalas, a. oldalon található

Részletesebben

KÖSZÖNTJÜK BÉKÉS MEGYÉBEN

KÖSZÖNTJÜK BÉKÉS MEGYÉBEN KÖSZÖNTJÜK BÉKÉS MEGYÉBEN Békés megye szeretettel várja azokat a turistákat, nyaralni vágyókat, külföldieket, akik szeretnének megismerkedni megyénk nevezetességeivel, látványosságaival, vagy szeretnének

Részletesebben

Ajánlás időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzésére.

Ajánlás időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzésére. Ajánlás időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzésére. Kis tanácsadó kiadványunkat azért ajánljuk figyelmükbe, mert gondtalanabbá, lehetőség szerint veszélytelenebbé szeretnénk tenni az

Részletesebben

VÁSÁRLÁS (RENDELÉS) A Webshopból rendelés kétféle módon történhet:

VÁSÁRLÁS (RENDELÉS) A Webshopból rendelés kétféle módon történhet: Általános tájékoztató, segítség a weboldal használatához (vásárlás, szállítás). VÁSÁRLÁS (RENDELÉS) A Webshopból rendelés kétféle módon történhet: - a webes felületen (akár regisztráció nélkül is igénybevehető)

Részletesebben

Személyes megbeszélésünk szerint megküldöm a megbeszélt adatokat.

Személyes megbeszélésünk szerint megküldöm a megbeszélt adatokat. Budaörs Rendőrkapitányság Közrendvédelmi osztályvezető Iktatási szám: Tárgy: Közös szolgálatok Tisztelt Osztályvezető Úr! Személyes megbeszélésünk szerint megküldöm a megbeszélt adatokat. 2010. december

Részletesebben

Segítünk elkerülni a vitákat és a visszaterheléseket.

Segítünk elkerülni a vitákat és a visszaterheléseket. Segítünk elkerülni a vitákat és a visszaterheléseket. Néha megeshet, hogy probléma merül fel egy megrendeléssel kapcsolatban. Praktikus útmutatónkkal azonban elkerülheti a vitákat és a visszaterheléseket.

Részletesebben

Garanciális igény elbírálását az alkatrész importőrének szakembere végzi. Ő dönthet;

Garanciális igény elbírálását az alkatrész importőrének szakembere végzi. Ő dönthet; Garancia: Garanciális igény benyújtásához szükséges feltételek: v - számla az alkatrészről - szakműhely számlája vagy munkalapja az alkatrész beszereléséről - forgalmi engedély fénymásolata - garanciális

Részletesebben

A sok jelzőtábla zavaró. Dr. Debreczeni Gábor előadása

A sok jelzőtábla zavaró. Dr. Debreczeni Gábor előadása A sok jelzőtábla zavaró A jelzőtáblák mérete 4/2001. (I.31.) KöVim rendelet A jellemző méret 450 mm 600 mm 750 mm 900 mm 1000 mm A közlekedő személy segítése A pálya legyen egyszerű, egységes, akadálymentes,

Részletesebben

VESZPRÉMI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 2011. ÁPRILIS

VESZPRÉMI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 2011. ÁPRILIS VESZPRÉMI RENDŐRKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI HÍRLEVELE 2011. ÁPRILIS T A R T A L O M: 1. Lakásbetörések, hétvégi ház betörések, védekezési lehetőségek 2. Ittas járművezetés veszélyei, baleset-megelőzési tanácsok

Részletesebben

ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOK A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN

ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOK A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOK SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN AZ ABLAKTÖRLŐ LAPÁT ELHASZ- NÁLÓDÁSÁRA UTALÓ JELEK Foltos szélvédő Az ablaktörlő kar nem fejt ki megfelelő nyomást. Az ablaktörlő lapát túl gyorsan emelkedik.

Részletesebben

A termékek mellett feltüntetett árak nem tartalmazzák az esetleges szállítási költséget.

A termékek mellett feltüntetett árak nem tartalmazzák az esetleges szállítási költséget. Általános Szerződési Feltételek A cég adatai: Cég neve: Major Légfék Kft. Cégjegyzékszám: 01-09-724623 Fővárosi Bíróság, mint Cégbíróság Adószám:13227724-2-43 Székhely és telephely: 1214 Budapest, II.

Részletesebben

Szám:08000/561-4/2013. ált. Tárgy: ELBÍR Hírlevél Ügyintézı: Domonkos Szilveszter r. ırgy. Telefon: 96/520-000/1034

Szám:08000/561-4/2013. ált. Tárgy: ELBÍR Hírlevél Ügyintézı: Domonkos Szilveszter r. ırgy. Telefon: 96/520-000/1034 Gyır-Moson-Sopron Megyei Rendır-fıkapitányság Bőnmegelızési Osztály Gyır, Szent Imre u. 2-4 9002 Gyır, Pf.: 302 (96) 520-020 BM: (03-21) 14-76 Fax: 520-000/15-69 GroupWise cím:bunmeg.gyormrfk@gyor.police.hu

Részletesebben

Közlekedési táblák. Mottó: "Még jó, hogy ilyen lassan haladunk, mert lehet, hogy rossz irányba megyünk."

Közlekedési táblák. Mottó: Még jó, hogy ilyen lassan haladunk, mert lehet, hogy rossz irányba megyünk. Közlekedési táblák Mottó: "Még jó, hogy ilyen lassan haladunk, mert lehet, hogy rossz irányba megyünk." 1. Képes szótár. a. Utak. Autóút Autóút vége Kerékpárút Gyalogút Autópálya Parkolóhely b. Itt valami

Részletesebben

ISM S É M T É LŐ TL Ő KÉ K R É D R É D S É E S K

ISM S É M T É LŐ TL Ő KÉ K R É D R É D S É E S K ISMÉTLŐ KÉRDÉSEK Fényjelző készülékek 1 lencsés? 2 lencsés? 3 lencsés? Gyalogos fényjelző készülék? Mi a különbség a nyíl alakú zöld és a tele zöld fény között? Rendőri jelzések Fő jelzés? Kiegészítő karjelzés?

Részletesebben

3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) /20-52, fax: 23-22

3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) /20-52, fax: 23-22 NÓGRÁD MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) 514-500/20-52, fax: 23-22 A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési

Részletesebben

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE Kiemelt célkitűzések A polgárok szubjektív biztonságérzetét befolyásoló jogsértésekkel szembeni fellépés; Időskorúak

Részletesebben

KRESZ feladatlap (TÁBLAISMERET)

KRESZ feladatlap (TÁBLAISMERET) Kor: Nem: férfi/nő Település:... Jogosítvány: Van/Nincs 1) Mi a tábla megnevezése? KRESZ feladatlap (TÁBLAISMERET) a. Egyéb veszély b. Vigyázz! Autó c. Elsőbbségadás kötelező 2) Mi a tábla megnevezése?

Részletesebben

NYILATKOZAT a baleset (sérülés) körülményeiről

NYILATKOZAT a baleset (sérülés) körülményeiről Egészségbiztosító:. címe:..... Társadalombiztosítási kifizetőhely:..... címe:.... Hivatkozási szám:... Felhívjuk a figyelmét, hogy a év.. hó nap történt balesetével (sérülésével) kapcsolatban a 217/1997.

Részletesebben

MINTALEVELEK FORMANYOMTATVÁNYOK AZ ONLINE VÁSÁRLÁS TÉMAKÖRÉBEN

MINTALEVELEK FORMANYOMTATVÁNYOK AZ ONLINE VÁSÁRLÁS TÉMAKÖRÉBEN MINTALEVELEK ÉS FORMANYOMTATVÁNYOK AZ ONLINE VÁSÁRLÁS TÉMAKÖRÉBEN Budapest, 2016. május 13. Tartalomjegyzék BEVEZETÉS... 3 HA NEM KÉRI A TERMÉKET... 4 HA NEM KÉRI A SZOLGÁLTATÁST... 5 HA ELROMLOTT/ELEVE

Részletesebben

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA

A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG RENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG Közlekedésrendészeti Főosztály A SZEMÉLYI SÉRÜLÉSES KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ALAKULÁSA 2012. I. hónap A táblázatok a Rendőrség előzetes adatait

Részletesebben

A szállítást a Magyar Posta és a Magyar Posta Logisztikai Üzletága (MPL) futárszolgálata végzi.

A szállítást a Magyar Posta és a Magyar Posta Logisztikai Üzletága (MPL) futárszolgálata végzi. BELFÖLDI szállítási díjak: A szállítást a Magyar Posta és a Magyar Posta Logisztikai Üzletága (MPL) futárszolgálata végzi. A webáruház rendszere kiszámolja a kosárba tett termékek súlya alapján a szállítási

Részletesebben

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL AZ ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOKRÓL

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL AZ ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOKRÓL SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL AZ ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOKRÓL JOBB KILÁTÁST BIZTOSÍTÓ ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOK A MÉG NAGYOBB BIZTONSÁGÉRT Az ablaktörlő lapátok négy elemből tevődnek össze: illesztő csukló

Részletesebben