TANKÖNYVKÍNÁLAT OFI EKE, 2017

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TANKÖNYVKÍNÁLAT OFI EKE, 2017"

Átírás

1 EFOP VEKOP A köznevelés tartalmi szabályozóinak megfelelő tankönyvek, taneszközök fejlesztése és digitális tartalomfejlesztés TANKÖNYVKÍNÁLAT OFI EKE, 2017 HUMÁN MŰVELTSÉGTERÜLETEK

2 Az OFI - EKE TÖRTÉNELEM tankönyvsorozatai a 2017/18-as tanévre - általános iskola Olvasmányos történelem sorozat OFI (NT) - EKE NT Horváth Péter: Történelem 5. az általános iskolások számára (A/4, 184 oldal) NT-11675/1 Horváth Péter Hámori Péter: számára (192 oldal) Történelem 6. az általános iskolások NT Horváth Péter: Történelem 7. az általános iskolások számára (224 oldal) NT-11881/1 Horváth Péter Ispánovity Márta: Történelem 8. az általános iskolások számára (240 oldal) + Minden évfolyamon munkafüzet; témazáró feladatlap (szerzőjük: Csepela Jánosné); útmutató és tanmenetjavaslat ( normál és rugalmas változat). Változások a 8. osztályos tankönyvben 2017/2018 Néhány térkép javítása; Néhány helyen pontosítás (A migráns és a menekült közti különbség) Utalás bizonyos képek propagandisztikus jellegére.

3 TÖRTÉNELEM - négyosztályos gimnáziumok, szakközépiskolák részére Új forrásközpontú történelem sorozat OFI (NT) - EKE NT Száray Miklós: Történelem 9. a négyosztályos gimnáziumok és a szakközépiskolák számára (A/4, 236 oldal) NT-17242/1 Száray Miklós: Történelem 10. a négyosztályos gimnáziumok és a szakközépiskolák számára (252 oldal) NT Száray Miklós: Történelem 11. a négyosztályos gimnáziumok és a szakközépiskolák számára (296 oldal) NT Boronkai Szabolcs Katona András Kaposi József Száray Miklós: Történelem 12. a középiskolák számára (276 oldal) Minden évfolyamon munkafüzet; útmutató és tanmenetjavaslat ( normál és rugalmas változat). A Történelem 12. című könyv VII. és VIII. fejezetéhez tanári segédlet, amely tanácsokat ad a feldolgozáshoz és tartalmazza a tankönyvi feladatok megoldását. A Történelem 12. a tantervek azonossága miatt a hatés nyolcosztályos gimnáziumok számára is engedéllyel

4 TÖRTÉNELEM hat- és nyolcosztályos gimnáziumok számára Hat- és nyolcosztályos gimnáziumok NT Száray Miklós: Történelem 7. a hat-és nyolcosztályos gimnáziumok számára (A/4, 276 oldal) NT Száray Miklós: Történelem 8. a hat-és nyolcosztályos gimnáziumok számára (304 oldal) NT Száray Miklós: Történelem 9. a hat-és nyolcosztályos gimnáziumok számára (292 oldal) Megjelenik a 2017/2018-as tanévre: NT Száray Miklós: Történelem 10. a hat-és nyolcosztályos gimnáziumok számára (316 oldal) Minden tankönyvhöz ingyenesen letölthető az útmutató és tanmenetjavaslat az OFI honlapjáról (tankönyvkatalógus). Előkészületben a 11. évfolyamos kötet (NT-17605), amely a 2018/2019-es tanévre lesz rendelhető. OFI (NT) - EKE Társadalomismeret és állampolgári ismeretek a nyolcosztályos gimnáziumok 5. és 6. évfolyamai számára NT Boronkai Szabolcs Ispánovity Márta Lengyel Zsuzsa Liska Márton: Társadalmi, állampolgári és gazdasági ismeretek 5., a nyolcosztályos gimnáziumok számára (B/5, 164 oldal) NT Boronkai Szabolcs Ispánovity Márta Lengyel Zsuzsa Liska Márton: Társadalmi, állampolgári és gazdasági ismeretek 5., a nyolcosztályos gimnáziumok számára Mindkét tankönyvhöz ingyenesen letölthető a tanári kézikönyv, amely tananyagbeosztást, a feldolgozást segítő ötleteket és a tankönyvi feladatok megoldásait is tartalmazza. A tankönyvek módszertana a frontális tanórai munka helyett a közös, a tanulók aktív közreműködésére alapozó feldolgozást támogatják. A könyvek 7. évfolyamon kezdődő kronologikus történelemtanulást is előkészítik. A történelemtankönyvek fontos kiegészítője! NT Kaposi József Száray Miklós: Érettségi adattár a középiskolák számára (B/5, 176 oldal)

5 ÁTDOLGOZOTT = ÚJGENERÁCIÓS TÖRTÉNELEMKÖNYVEK, OFI EKE Érthetőség (élvezetes előadásmód, látványos illusztrációk, gondolkodásra ösztönző feladatok), és a tematika logikus elrendezése. - Lényeget megragadó tananyagtervezés, ( Kevés dolgot tanítsunk meg, de alaposan. ) - Tanulóközpontú oktatás (jól érthető szerkezetbe rendezze az új tartalmakat, lehetőséget adjon a reflektálásra, illetve alkalmat adjon a tanultak kiterjesztésére). A tanári vélemények alapján elvégzett módosítások A fejezetek elején megjelennek a gyerekek nyelvére lefordítva a kompetencia jellegű tanulási célok is. Változott a leckék sorrendje, illetve egyes leckék több leckére lettek bontva. Egyes leckék tartalma és szövege jelentős mértékben átdolgozásra került. Új térképek, magyarázó ábrák és látványos rekonstrukciós képek kerültek a tankönyvbe. Összefoglaló vázlatok kerültek minden lecke végére. A fejezet végére a témában tanultak átismétlését segítő csoportos feladatok kerültek.

6 ÁTDOLGOZOTT = ÚJGENERÁCIÓS TÖRTÉNELEMKÖNYVEK, OFI EKE A tanári vélemények alapján elvégzett módosítások Külön vált a 9. és 10. osztályos munkafüzet A törzsanyag és a kitekintő modul rendszerező felülvizsgálata Az összetettebb anyagrészeknél maradtak az ötoldalas leckék; ahol kell, bontás a fejezetek felépítése nem változott, de tagoltabb alfejezetek; néhol források cseréje Fogalomtár külön kiemelt lexikai elemekkel, grafikailag is elkülönülnek az új fogalmak Több új térkép, ábra, grafikonok, méretek javítása

7 A FI történelem tankönyvcsalád koncepcionális alapelvei Közműveltség kialakítása - Kompetenciafejlesztés Tanulóközpontú oktatás igényeihez való alkalmazkodás - Az érdeklődés felkeltése - A tanulói aktivitásra való törekvés a NAT által is kiemelt fejlesztési feladatokkal a.) Ismeretszerzés b.) Kritikai gondolkodás c.) Kommunikáció d.) Tájékozódás térben és időben A kipróbáló tanári vélemények alapján elvégzett átdolgozások Új, javított atlaszok

8 Erkölcstan OFI EKE FI újgenerációs tankönyvek , kísérleti 8. osztály Az egyetlen tankönyvsorozat erre az iskolai szakaszra. Jobban épül a tanulói tapasztalatokra; Dialógusra törekszik a tanulóval, dilemmák elé állítja; A leckék magukban foglalják a vendégszövegeket és a kreatív feladatokat. A projektsávban található feladatok és a szöveggyűjtemény bekapcsolható a tanórába, otthoni munkába; A leckék könyv-, film és webajánlókkal zárulnak, ezek kutatási feladatként csatlakoznak; Választható olvasmányok, könyvtárhasználat fejlesztése.

9 ETIKA középiskola 11., OFI (NT) - EKE Etika 11. FI Olvasmányok (szerk. Varga Csaba, Bartos Károly) (B/5, 88 oldal) Átdolgozása és tankönyvvé bővítése a kipróbáló tanárok véleménye alapján megkezdődött. Etika NT Lányi András Jakab György: Etika. Tankönyv a középiskolák 11. évfolyama számára (B/5, 160 oldal) A négy-, hat- és nyolcosztályos gimnáziumok és a szakközépiskolák 11. évfolyamain használható.

10 Az OFI EKE sorozatai a 2017/18-as tanévre a magyar nyelv és irodalom tantárgyhoz tantárgyhoz A 2012-es tanterveknek megfelelő tankönyvcsaládok. Teljes sorozatok az évfolyamra: az NT-OFI és a FI jelzésű kísérleti ill. (átdolgozott) újgenerációs könyvek. Csak felső tagozatra: AP-jelű (Apáczai Kiadótól átvett) tankönyvek.

11 Magyar nyelv 5-8. évfolyam Három sorozat az 5 8. évfolyam számára Antalné Szabó Ágnes Raátz Judit: Magyar nyelv és kommunikáció (NT jelű) Széplaki Erzsébet sorozata (AP jelű) Kísérleti/újgenerációs nyelvtankönyvek (FI jelű)

12 Magyar nyelv és kommunikáció NT-kódú tankönyvek, 5-8. évfolyam Tankönyv, munkafüzet, felmérő feladatlapok Kerettantervek: A és B ; hat- és nyolcosztályos gimnáziumoknak is A korábbi 8.-os kötetek es tantervek szerinti átdolgozása; raktári számok: NT (tankönyv), NT-11831/M (munkafüzet) NT-11831/F (feladatlap).

13 Magyar nyelv és kommunikáció NT-kódú tankönyvek, évfolyam Évfolyamonként tankönyv és munkafüzet Kerettantervek: négy-, hat- és nyolcosztályos gimnáziumok, szakközépiskolák részére is A korábbi 12.-es kötetek es tantervek szerinti átdolgozása; raktári számok: NT (tankönyv), NT-17437/M (munkafüzet).

14 ÁTDOLGOZOTT = ÚJGENERÁCIÓS Magyar nyelv (FI- kódú tankönyvek) Megfelelnek az A és B ált. isk kerettantervek előírásainak. Alapos átdolgozásuk a kipróbáló tanárok véleményére figyelve megtörtént. A leckéket játékosság, hatékony vizualitás, gazdag módszertani választék és differenciálásra alkalmas kompetenciafejlesztés jellemzi. A 8.-os tankönyv kipróbálása még tart.

15 Széplaki Erzsébet sorozata (AP-kódú könyvek) Általános iskola felső tagozatra ajánlott Évfolyamonként tankönyv és munkafüzet (felmérő feladatlapok mellékletként) Kerettanterv: A változat A korábbi 8.-os munkatankönyv 2012-es tantervek szerinti átdolgozással; raktári számok: AP (tankönyv), AP (munkafüzet)

16 Középiskola évfolyam magyar nyelv (tankönyv és munkafüzet) Két sorozat a évfolyam számára Antalné Szabó Ágnes Raátz Judit: Magyar nyelv és kommunikáció (MANYEK) - NT jelű OFI Tananyagfejlesztői csapatmunkában készült: Magyar nyelv Kísérleti és újgenerációs FI jelű tankönyvek A hagyományos nyelvtani tudás mellett mindkét tankönyvsorozat hasznos tudást ad a megfelelő nyelvhasználathoz, fejleszti a digitális kompetenciát és a tanulási képességet.

17 Magyar nyelv és kommunikáció Évfolyamonként tankönyv és munkafüzet Kerettantervek: négy-, hat- és nyolcosztályos gimnáziumok, szakközépiskolák A korábbi 12.-es kötetek es tantervek szerinti átdolgozása; raktári számok: NT (tankönyv), NT-17437/M (munkafüzet).

18 ÁTDOLGOZOTT = ÚJGENERÁCIÓS Magyar nyelv (FI- kódú tankönyvek) Egységes szerkezet: Egy-két ráhangoló kérdés Ismeretközlő rész Kérdések, feladatok ebben egy kommunikáció központú blokk, valamint differenciálást jelölő feladatok. Gyakorlás a témához kapcsolódó, szövegértést fejlesztő feladat Több tanulást segítő, magyarázó ábra, infografika. A munkafüzetben: Szöveggyűjtemény. A 10. osztályos munkafüzetben pl.: Készüljünk a kompetenciamérésre! címmel gyakorló feladatok.

19 Kísérleti/újgenerációs magyar nyelv tankönyvek Tankönyv és munkafüzet Kerettantervek: négyosztályos gimnáziumok és szakközépiskolák részére A 2012-es tanterveknek megfelelő 11. és 12. osztályos kísérleti könyvek; raktári számok pl.: FI (tankönyv), FI (munkafüzet) Tanári segédkönyv készül hozzájuk Az NKP támogatja a papíralapú tankönyveket.

20 Felső tagozat irodalom Három sorozat az 5 8. évfolyam számára Alföldy Jenő Valaczka András sorozata (NT jelű) Radóczné Bálint Ildikó Virág Gyuláné sorozata (AP jelű) Kísérleti 8./újgenerációs (5-6-7.) irodalomkönyvek (FI jelű)

21 Átdolgozott Irodalomkönyvek NT kódú könyvek Alföldy Jenő Valaczka András sorozata Tankönyv, munkafüzet és olvasmányok Kerettantervek: A és B és a nyolcosztályos gimnáziumokra A jelenleg forgalomban lévő 8.-os kötetek NT-11813/1 (tankönyv), NT-11813/M (munkafüzet) a es tantervek szerint készültek, nem kell lecserélni őket a 2016/17- es tanévre.

22 A 8. osztályos kísérleti könyv kipróbálása még tart. ÚJGENERÁCIÓS Irodalom évfolyam (FI- kódú tankönyvek) Az A kerettanterv és 8 évf. gimn. Letisztult, minőségi vizualitás Kiegyensúlyozott leckeszerkezet Előtérben az olvasás, befogadás Kortárs szerzők behívása Értelmezés nézőpontok szerint Módszertani kínálat a MF-ben

23 Újgenerációs tankönyvcsalád - a tanítás-tanulás új útvonalain és módszereivel

24 Középiskola irodalom Két sorozat a évfolyam számára Pethőné Nagy Csilla tankönyvcsaládja (NT jelű) Kísérleti/újgenerációs irodalomkönyvek (FI jelű)

25 Pethőné Nagy Csilla tankönyvcsaládja A szemelvényeket is tartalmazó kétkötetes tankönyv; méréshez, érettségihez szöveggyűjtemény Kerettantervek: négy-, hat- és nyolcosztályos gimnáziumok, szakközépiskolák A jelenleg forgalomban lévő NT-16420/I, NT-16420/II raktári számú 12.-es tan-könyv megfelel a 2012-es tantervnek, így nem kell lecserélni a 2016/17-es tanévre. Új kiadvány: NT (szöveggyűjtemény)

26 ÚJGENERÁCIÓS Irodalom (FI- kódú tankönyvek) Minden középiskolai (gimn. és szakközépiskolai) kerettantervnek megfelelnek Szakítás az irodalomtudományi központú megközelítéssel; A tanulói életvilághoz közelítés A művészeti ágak bekapcsolása Egységes de jól tagolt leckeszerkezet, szövegmodulok A tanulói kapacitásra mért leckeszövegek Filmek és kortárs szerzők bekapcsolása A 11. osztályos tankönyvek átdolgozása és a 12.-es kipróbálása még tart.

27 Művészet Ének-zene az általános iskola 5-8. évfolyama számára Ének-zene 5-6. NT NT Új: Emelt szintű tankönyv az általános iskola 7. osztálya számára Énekeskönyv 5-8. AP AP AP AP A könyvet 2016-ban a kerettantervnek megfelelően átdolgozta: SZABÓ KATALIN A Szabó Helga-féle Tankönyvcsalád átdolgozása a 6. osztályos kötettel az idén befejeződik.

28 EFOP VEKOP A köznevelés tartalmi szabályozóinak megfelelő tankönyvek, taneszközök fejlesztése és digitális tartalomfejlesztés KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!

AZ EKE OFI TANESZKÖZKÍNÁLATA

AZ EKE OFI TANESZKÖZKÍNÁLATA EFOP-3.2.2-VEKOP-15-2016-00001 A köznevelés tartalmi szabályozóinak megfelelő tankönyvek, taneszközök fejlesztése és digitális tartalomfejlesztés AZ EKE OFI TANESZKÖZKÍNÁLATA MAGYAR IRODALOMBÓL MAGYAR

Részletesebben

TANKÖNYVKÍNÁLAT TÖRTÉNELEM 2018/2019-ES TANÉV

TANKÖNYVKÍNÁLAT TÖRTÉNELEM 2018/2019-ES TANÉV EFOP-3.2.2-VEKOP-15-2016-00001 A köznevelés tartalmi szabályozóinak megfelelő tankönyvek, taneszközök fejlesztése és digitális tartalomfejlesztés TANKÖNYVKÍNÁLAT TÖRTÉNELEM 2018/2019-ES TANÉV Kísérleti

Részletesebben

MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM

MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM ÁLTALÁNOS ISKOLA, FELSŐ TAGOZAT Sorozataink a 2015/2016-os tanévre Mind a magyar nyelv, mind az irodalom tantárgyhoz színvonalas

Részletesebben

AZ EKE OFI TANKÖNYVI KÍNÁLATA

AZ EKE OFI TANKÖNYVI KÍNÁLATA EFOP-3.2.2-VEKOP-15-2016-00001 A köznevelés tartalmi szabályozóinak megfelelő tankönyvek, taneszközök fejlesztése és digitális tartalomfejlesztés AZ EKE OFI TANKÖNYVI KÍNÁLATA KÜLÖNÖS TEKINTETTEL AZ ÚJGENERÁCIÓS

Részletesebben

Az OFI kívül-belül megújult tankönyvei. Milyen tankönyveket kínál az OFI a 2016/2017. tanévre?

Az OFI kívül-belül megújult tankönyvei. Milyen tankönyveket kínál az OFI a 2016/2017. tanévre? Az OFI kívül-belül megújult tankönyvei Milyen tankönyveket kínál az OFI a 2016/2017. tanévre? Az OFI mint tankönyvkiadó 2014. október 1-jén az OFI átvette a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó Zrt. és az Apáczai

Részletesebben

A TANKÖNYVFEJLESZTÉS ÚJ MODELLJÉNEK TAPASZTALATAI ÉS EREDMÉNYEI KOJANITZ LÁSZLÓ

A TANKÖNYVFEJLESZTÉS ÚJ MODELLJÉNEK TAPASZTALATAI ÉS EREDMÉNYEI KOJANITZ LÁSZLÓ A Nemzeti Alaptantervhez illeszkedő tankönyv-, taneszköz-, és Nemzeti Közoktatási Portál fejlesztése TÁMOP-3.1.2-B/13-2013-0001 A TANKÖNYVFEJLESZTÉS ÚJ MODELLJÉNEK TAPASZTALATAI ÉS EREDMÉNYEI KOJANITZ

Részletesebben

TÖRTÉNELEM Borhegyi Péter

TÖRTÉNELEM Borhegyi Péter A Nemzeti Alaptantervhez illeszkedő tankönyv-, taneszköz-, és Nemzeti Közoktatási Portál fejlesztése TÁMOP-3.1.2-B/13-2013-0001 TÖRTÉNELEM 9-10. Borhegyi Péter Tankönyvi szerzők: Dr. Németh György (az

Részletesebben

Tankönyv, tanmenet. Kojanitz László október 12.

Tankönyv, tanmenet. Kojanitz László október 12. Tankönyv, tanmenet Kojanitz László 2016. október 12. A tartalomfejlesztés új modellje Sokoldalú és folyamatos tartalomfejlesztés: tankönyvek, digitális tananyagok NKP A tanári gyakorlat feltárása: visszajelzések,

Részletesebben

A TARTALOMFEJLESZTÉS ÚJ MODELLJE

A TARTALOMFEJLESZTÉS ÚJ MODELLJE A Nemzeti Alaptantervhez illeszkedő tankönyv-, taneszköz-, és Nemzeti Köznevelési Portál fejlesztése TÁMOP-3.1.2-B/13-2013-0001 A TARTALOMFEJLESZTÉS ÚJ MODELLJE Kojanitz László szakmai vezető A projekt

Részletesebben

AZ ÚJGENERÁCIÓS TANKÖNYVEK KOJANITZ LÁSZLÓ

AZ ÚJGENERÁCIÓS TANKÖNYVEK KOJANITZ LÁSZLÓ A köznevelés tartalmi szabályozóinak megfelelő tankönyvek, taneszközök fejlesztése és digitális tartalomfejlesztés EFOP-3.2.2-VEKOP/15 AZ ÚJGENERÁCIÓS TANKÖNYVEK KOJANITZ LÁSZLÓ Félreértések a tanulásról

Részletesebben

5. osztály. matematika AP Matematika 5. tankönyv 720 Ft 5.abc AP Matematika 5. feladatgyűjtemény 580 Ft 5.abc

5. osztály. matematika AP Matematika 5. tankönyv 720 Ft 5.abc AP Matematika 5. feladatgyűjtemény 580 Ft 5.abc 5. osztály Kiadói kód Könyv szerző és címe Ára Megjegyzés irodalom AP-050513 Radóczné Bálint Ildikó - Virágh Gyuláné: Magyar Irodalom 5. 790 Ft 5.abc AP-050514 Radóczné Bálint Ildikó - Rozsos Gábor: Irodalom

Részletesebben

Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetének fejlesztései

Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetének fejlesztései Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetének fejlesztései Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézete Tankönyvfejlesztés Tankönyvkiadás Kutatás tudásmenedzsment

Részletesebben

A KIPRÓBÁLÁSTÓL AZ ÁTDOLGOZÁSIG TÖRTÉNELEM BORHEGYI PÉTER

A KIPRÓBÁLÁSTÓL AZ ÁTDOLGOZÁSIG TÖRTÉNELEM BORHEGYI PÉTER A köznevelés tartalmi szabályozóinak megfelelő tankönyvek, taneszközök fejlesztése és digitális tartalomfejlesztés EFOP-3.2.2-VEKOP-15-2016-00001 A KIPRÓBÁLÁSTÓL AZ ÁTDOLGOZÁSIG TÖRTÉNELEM 9-10. BORHEGYI

Részletesebben

Dr. Gerőcs László - Orosz Gyula - Paróczay József - Szászné dr. Simon Judit

Dr. Gerőcs László - Orosz Gyula - Paróczay József - Szászné dr. Simon Judit 7.C matematika NT-16125/NAT Matematika. Gyakorló és érettségire felkészítő feladatgyűjtemény I. (CD melléklettel) NT-16127/NAT Matematika. Gyakorló és érettségire felkészítő feladatgyűjtemény III. (CDmelléklettel)

Részletesebben

Irodalom 9. tankönyv [14140/1] gimnázium, szakközépiskola

Irodalom 9. tankönyv [14140/1] gimnázium, szakközépiskola Cím Szerző Iskolatípus Ár Magyar irodalom, magyar nyelv Irodalmi szöveggyűjtemény a középiskolák 9. évfolyama számára [13199/SZ/1] Madocsai László gimnázium, szakközépiskola 25,4 Irodalmi szöveggyűjtemény

Részletesebben

9A angol. Kiadói kód Cím Szerző Kiadó Ár FI /1. Eszterházy Károly Egyetem. Barcza István, Basa István, Tamásné Kollár Magdolna et.

9A angol. Kiadói kód Cím Szerző Kiadó Ár FI /1. Eszterházy Károly Egyetem. Barcza István, Basa István, Tamásné Kollár Magdolna et. 9A angol 503010901/1 Matematika 9. első kötet Barcza István, Basa István, Tamásné Kollár Magdolna et.al 503010902/1 Matematika 9. második kötet Barcza István, Basa István, Tamásné Kollár Magdolna et al.

Részletesebben

Társadalomismeret. Hogyan tanítsunk az új NAT szerint? Nemzeti Közszolgálati és Tankönyv Kiadó Zrt. Králik Tibor fejlesztő

Társadalomismeret. Hogyan tanítsunk az új NAT szerint? Nemzeti Közszolgálati és Tankönyv Kiadó Zrt. Králik Tibor fejlesztő Nem az számít, hány könyved van, hanem az, hogy milyen jók a könyvek. SENECA Hogyan tanítsunk az új NAT szerint? Társadalomismeret Nemzeti Közszolgálati és Tankönyv Kiadó Zrt. Králik Tibor fejlesztő 1

Részletesebben

Történelemtanítás Online történelemdidaktikai folyóirat

Történelemtanítás Online történelemdidaktikai folyóirat Történelemtanítás Online történelemdidaktikai folyóirat (XLVIII.) Új folyam IV. 2012. 3-4. szám www.folyoirat.tortenelemtanitas.hu Forrás: http://www.folyoirat.tortenelemtanitas.hu/2013/12/borhegyi-peter-az-apaczai-kiado-uj-kozepiskolastortenelemtankonyvei-04-03-12/

Részletesebben

A TÁMOP 3.1.2B PROJEKT

A TÁMOP 3.1.2B PROJEKT A Nemzeti Alaptantervhez illeszkedő tankönyv-, taneszköz-, és Nemzeti Közoktatási Portál fejlesztése TÁMOP-3.1.2-B/13-2013-0001 A TÁMOP 3.1.2B PROJEKT Kojanitz László szakmai vezető A projekt célja Tanulásra

Részletesebben

A Mozaik Kiadó kiadványai 4., 8. és 12. évfolyam (2018/2019) 4. ÉVFOLYAM

A Mozaik Kiadó kiadványai 4., 8. és 12. évfolyam (2018/2019) 4. ÉVFOLYAM A Mozaik Kiadó kiadványai 4., 8. és 12. évfolyam (2018/2019) A meglévő iskolai könyvtári állomány további használhatósága A 2014-ben életbe lépett jogszabályi változások miatt a 4., 8. és 12. évfolyamos

Részletesebben

A Mozaik Kiadó kiadványai 3., 7. és 11. évfolyam (2018/2019) 3. ÉVFOLYAM

A Mozaik Kiadó kiadványai 3., 7. és 11. évfolyam (2018/2019) 3. ÉVFOLYAM A Mozaik Kiadó kiadványai 3., 7. és 11. évfolyam (2018/2019) A meglévő iskolai könyvtári állomány további használhatósága A 2014-ben életbe lépett jogszabályi változások miatt a 3., 7. és 11. évfolyamos

Részletesebben

Az egyes évfolyamokon tanított tárgyak, kötelező és választható tanórai foglalkozások, ezek óraszámai, az előírt tananyag és követelmények

Az egyes évfolyamokon tanított tárgyak, kötelező és választható tanórai foglalkozások, ezek óraszámai, az előírt tananyag és követelmények HELYI TANTERV Az egyes évfolyamokon tanított tárgyak, kötelező és választható tanórai foglalkozások, ezek óraszámai, az előírt tananyag és követelmények A különböző tantervek bevezetési ütemezése Az osítása

Részletesebben

TÉRÍTÉSMENTES ÉVFOLYAM (a listában kékkel jelölt könyvek kerülnek a tanulók saját tulajdonába, a többi könyvet könyvtári kölcsönzéssel kapják)

TÉRÍTÉSMENTES ÉVFOLYAM (a listában kékkel jelölt könyvek kerülnek a tanulók saját tulajdonába, a többi könyvet könyvtári kölcsönzéssel kapják) 7.G TANKÖNYVLISTA TÉRÍTÉSMENTES ÉVFOLYAM (a listában kékkel jelölt könyvek kerülnek a tanulók saját tulajdonába, a többi könyvet könyvtári kölcsönzéssel kapják) raktári szám cím iskolai ár NT-11713/2 Irodalom

Részletesebben

ÚJ FORRÁSKÖZPONTÚ TÖRTÉNELEM

ÚJ FORRÁSKÖZPONTÚ TÖRTÉNELEM Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 ÚJ FORRÁSKÖZPONTÚ TÖRTÉNELEM GYORSÍTOTT IDŐUTAZÁS Új forrásközpontú történelem A sorozat kötetei NT-17142 Száray Miklós: Történelem 9. a négyosztályos

Részletesebben

AP A mi világunk AP A mi világunk környezetismeret munkafüzet FI /1 Ábécés olvasókönyv 1. osztályosoknak 500

AP A mi világunk AP A mi világunk környezetismeret munkafüzet FI /1 Ábécés olvasókönyv 1. osztályosoknak 500 1. évfolyam 4 680 Ft AP-010910 A mi világunk 1. 650 AP-010911 A mi világunk környezetismeret munkafüzet 1. 440 FI-501020101/1 Ábécés olvasókönyv 1. osztályosoknak 500 AP-012005 Első daloskönyvem 1. 540

Részletesebben

TANKÖNYVLISTA 2015/16-os tanév

TANKÖNYVLISTA 2015/16-os tanév TANKÖNYVLISTA 2015/16-os tanév 9.A NT-16102/F/NAT Matematika gyakorló feladatlapok 9. Czapáry Endre-Korom Pál 630 NT-16129/NAT Négyjegyű függvénytáblázatok 1350 NT-17120/I Irodalom 9.1.köt. Pethőné Nagy

Részletesebben

9.C 4 évfolyamos képzés

9.C 4 évfolyamos képzés 9.C 4 évfolyamos képzés Raktári szám Cím Á r NT-17105 Fizika 9. középiskolák számára 1290,- FI-501010901 Kísérleti - Magyar nyelv 9. Tankönyv 350,- FI-501010902 Kísérleti - Magyar nyelv 9. Munkafüzet 250,-

Részletesebben

A Győri Eötvös József Általános Iskola és Szakiskola tankönyvei a 2015/2016-os tanévben

A Győri Eötvös József Általános Iskola és Szakiskola tankönyvei a 2015/2016-os tanévben 5. osztály Kiadói kód Szerző Cím Iskolai ár AP-050305 Széplaki Erzsébet Nyelvtan 5. AP-050306 Széplaki Erzsébet Nyelvtan munkafüzet 5. 950 Ft 470 Ft német NT-56521/M/NAT Kocsány Piroska - Liksay Mária

Részletesebben

A KIPRÓBÁLÁSTÓL AZ ÁTDOLGOZÁSIG

A KIPRÓBÁLÁSTÓL AZ ÁTDOLGOZÁSIG A köznevelés tartalmi szabályozóinak megfelelő tankönyvek, taneszközök fejlesztése és digitális tartalomfejlesztés EFOP-3.2.2-VEKOP-15-2016-00001 A KIPRÓBÁLÁSTÓL AZ ÁTDOLGOZÁSIG ALSÓ TAGOZAT, 1-2. ÉVFOLYAM

Részletesebben

FV-M-119 Mezőgazdasági alapismeretek Ft. NT Magyar nyelv és kommunikáció. Tankönyv a 9. évfolyam számára 790 Ft

FV-M-119 Mezőgazdasági alapismeretek Ft. NT Magyar nyelv és kommunikáció. Tankönyv a 9. évfolyam számára 790 Ft Az alábbi táblázat a 2016/2017. tanév tankönyveinek a listáját tartalmazza. Önnek lehetősége valamelyik, a táblázatban lévő tankönyv címével, az még nem elegendő. Leendő 9./A Szakközépiskola osztály. z

Részletesebben

Részletes ismertető a Környezetismeret 3. tankönyvről és munkafüzetről

Részletes ismertető a Környezetismeret 3. tankönyvről és munkafüzetről Részletes ismertető a Környezetismeret 3. tankönyvről és munkafüzetről (FI-505010301/1, FI-505010302/1) A taneszközök tartalmi jellemzői A harmadik osztályos tankönyvben és a munkafüzetben a kerettantervi

Részletesebben

2016/2017. tanév tankönyvei Győri Eötvös József Általános Iskola és Szakiskola

2016/2017. tanév tankönyvei Győri Eötvös József Általános Iskola és Szakiskola 5. osztály iadói kód Szerző Cím Iskolai ár AP-050305 Széplaki Erzsébet Nyelvtan 5. AP-050306 Széplaki Erzsébet Nyelvtan munkafüzet 5. AP-050513 Radóczné Bálint Ildikó Virágh Gyuláné AP-051007 Horváth Miklós

Részletesebben

MAGYAR NYELV 9 11. ÉVFOLYAM

MAGYAR NYELV 9 11. ÉVFOLYAM XXI. Századi Közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz TÁMOP-3.1.1-11/1-2012-0001 MAGYAR NYELV 9 11. ÉVFOLYAM A KÍSÉRLETI TANKÖNYVEK ÉS MUNKAFÜZETEK KONCEPCIÓJÁRÓL ÉS FELÉPÍTÉSÉRŐL A tankönyvsorozat

Részletesebben

Kedves Szülők! Ezúton tájékoztatjuk Önöket a 2018/2019-es tanév tankönyvellátásáról.

Kedves Szülők! Ezúton tájékoztatjuk Önöket a 2018/2019-es tanév tankönyvellátásáról. Kedves Szülők! Ezúton tájékoztatjuk Önöket a 2018/2019-es tanév tankönyvellátásáról. A Kormány 1265/2017.(V.29.) határozata értelmében a 2018/2019-es tanévben is 1-9. évfolyamokon minden tanuló térítésmentesen

Részletesebben

Magyar nyelv és irodalom

Magyar nyelv és irodalom Magyar nyelv és irodalom Az OFI tankönyvkínálatából 2016 Dr. Baranyai Katalin vezető szerkesztő Az OFI sorozatai a 2016/17- es tanévre Mind a magyar nyelv, mind az irodalom tantárgyhoz a 2012-es tanterveknek

Részletesebben

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. Egyetem.

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. Egyetem. 1. évfolyam AP-010122 AP-010121 AP-010219 Első olvasókönyvem 1. Az én ábécém 1. Nagybetűs írásfüzetem 1. a nagybetűk tanításához - Olvasásfüzet 1. AP-010201 Gyöngybetűk munkafüzet 1. Szépen, helyesen!

Részletesebben

TÖRTÉNELEM 5-6. A felső tagozatos történelemtankönyv bemutatása

TÖRTÉNELEM 5-6. A felső tagozatos történelemtankönyv bemutatása A Nemzeti Alaptantervhez illeszkedő tankönyv-, taneszköz-, és Nemzeti Közoktatási Portál fejlesztése TÁMOP-3.1.2-B/13-2013-0001 TÖRTÉNELEM 5-6. A felső tagozatos történelemtankönyv bemutatása Bartos Károly

Részletesebben

Hírek Újdonságok Mintaoldalak www.olvas.hu

Hírek Újdonságok Mintaoldalak www.olvas.hu Katalógus Bı ológı ológı a Fı zı zı ka Földra z Kémı a Hogy biztos legyen... Hírek Újdonságok Mintaoldalak www.olvas.hu 1 Bán Sándor, Barta Ágnes: 8 próbaérettségi biológiából (középszint) Csiszár Imre,

Részletesebben

PEDAGÓGUSOK BEVONÁSA A FEJLESZTÉSBE

PEDAGÓGUSOK BEVONÁSA A FEJLESZTÉSBE A köznevelés tartalmi szabályozóinak megfelelő tankönyvek, taneszközök fejlesztése és digitális tartalomfejlesztés EFOP-3.2.2-VEKOP-15-2016-00001 PEDAGÓGUSOK BEVONÁSA A FEJLESZTÉSBE Digitális Oktatási

Részletesebben

1. évfolyam. 2. évfolyam

1. évfolyam. 2. évfolyam 1. évfolyam magyar nyelv és irodalom NT-11189/II Játékház. Feladatlapok II. a Képes olvasókönyvhöz az általános iskola 1. osztálya számára Meixner Ildikó NT-11189/I Játékház. Feladatlapok I. a Képes olvasókönyvhöz

Részletesebben

A tankönyvellátás aktuális kérdései, feladatai

A tankönyvellátás aktuális kérdései, feladatai A tankönyvellátás aktuális kérdései, feladatai Pálfi Erika főosztályvezető Köznevelési Tartalomfejlesztési Főosztály 2017. április 6. 1 A tartalomról az állami tankönyvfejlesztés változások a kínálatban

Részletesebben

1. ÉVFOLYAM TÉRÍTÉSMENTES KIADÓI KÓD CÍM ÉRTÉKE/FT

1. ÉVFOLYAM TÉRÍTÉSMENTES KIADÓI KÓD CÍM ÉRTÉKE/FT A 2017/18. tanévre a hatályos jogszabályok; a pedagógusok, a szülők és a tanulók véleményének figyelembevételével az alábbi tankönyveket rendeljük meg: 1. ÉVFOLYAM TÉRÍTÉSMENTES AP-010910 A mi világunk

Részletesebben

MEGRENDELŐLAP tankönyvvásárláshoz

MEGRENDELŐLAP tankönyvvásárláshoz osztálya:13.a NT-13400/3 NT-13420/SZ NT-01231/M/1 NT-14425 NT-14425/M MS- 2312 Irodalom a középiskolák 12.évf. ára 1590.- Irodalom szöveggyűjtemény a középiskolák 12.évf. 1590.- ára Antalné - Raátz:. Munkafüzet

Részletesebben

AZ ÚJGENERÁCIÓS TANKÖNYVEK FEJLESZTÉSE

AZ ÚJGENERÁCIÓS TANKÖNYVEK FEJLESZTÉSE AZ ÚJGENERÁCIÓS TANKÖNYVEK FEJLESZTÉSE A projekt célja Tanulásra és alkotásra ösztönző tanításitanulási környezet kialakítása A tanítás és tanulás hatékonyságát elősegítő módszertani újdonságok beépítése

Részletesebben

1. ÉVFOLYAM TÉRÍTÉSMENTES

1. ÉVFOLYAM TÉRÍTÉSMENTES 1. ÉVFOLYAM Kísérleti - Ábécés olvasókönyv 1/1. munkafüzet, FI-501020103 Kísérleti - Ábécés olvasókönyv 1/1., FI-501020101 Kísérleti - Ábécés olvasókönyv 1/2. munkafüzet, FI-501020104 Kísérleti - Ábécés

Részletesebben

2014/2015. tanév 1. ÉVFOLYAM

2014/2015. tanév 1. ÉVFOLYAM 1. ÉVFOLYAM Besorolás NT-11189/II Játékház. Feladatlapok II. a Képes olvasókönyvhöz az Meixner Ildikó gyűjtemény általános iskola 1. osztálya NT-11190/M/I Játékház. Betűtanítás I. az általános iskola 1.

Részletesebben

Kedves Szülők! Ez úton tájékoztatjuk Önöket a 2019/2020-as tanév tankönyvellátásáról.

Kedves Szülők! Ez úton tájékoztatjuk Önöket a 2019/2020-as tanév tankönyvellátásáról. Kedves Szülők! Ez úton tájékoztatjuk Önöket a 2019/2020-as tanév tankönyvellátásáról. A Kormány 1265/2017. (V.29.) határozata értelmében a 2019/2020-as tanévtben is az 1-9. évfolyamokon minden tanuló térítésmentesen

Részletesebben

FEJLESZTÉSEK, NEMZETISÉGI TANKÖNYVRENDELÉS 2019

FEJLESZTÉSEK, NEMZETISÉGI TANKÖNYVRENDELÉS 2019 EFOP-3.2.2-VEKOP-15-2016-00001 A köznevelés tartalmi szabályozóinak megfelelő tankönyvek, taneszközök fejlesztése és digitális tartalomfejlesztés FEJLESZTÉSEK, NEMZETISÉGI TANKÖNYVRENDELÉS 2019 ESZTERHÁZY

Részletesebben

Németh Lászlóné - Seregélyné Szabó Klára. Kuruczné Borbély Márta - Varga Lívia. Horváth Katalin - Imrehné Sebestyén Margit

Németh Lászlóné - Seregélyné Szabó Klára. Kuruczné Borbély Márta - Varga Lívia. Horváth Katalin - Imrehné Sebestyén Margit Cím Szerző Kiadó Ára AP-010121 - Az én ábécém 1. Esztergályosné Földesi Katalin Kiadó: Eszterházy Károly Egyetem 860 AP-010122 - Első olvasókönyvem 1. Estregályos Jenő Kiadó: Eszterházy Károly Egyetem

Részletesebben

Műszaki Könyvkiadó Kft. A 2014/15-ös tanév tankönyvjegyzékére kérvényezett közismereti tankönyvek listája

Műszaki Könyvkiadó Kft. A 2014/15-ös tanév tankönyvjegyzékére kérvényezett közismereti tankönyvek listája A 2014/15-ös tanév tankönyvjegyzékére kérvényezett közismereti tankönyvek listája Cikkszám Cím CA 0230 MATEMATIKA 2. TANKÖNYV, elsõ kötet CA 0231 MATEMATIKA 2. TANKÖNYV; második kötet CA 0501B-K MATEMATIKA

Részletesebben

Tankönyvkiadók konferenciája Fizika

Tankönyvkiadók konferenciája Fizika Tankönyvkiadók konferenciája Fizika Általános iskola, felső tagozat Dr. Koreczné Kazinczi Ilona vezető szerkesztő 2014. 08. 21. Szombathely Magyar nyelv FELSŐ TAGOZAT Matematika Magyar nyelv Kalandozások

Részletesebben

1.osztályos tankönyvek:

1.osztályos tankönyvek: 1.osztályos tankönyvek: Ének-zene /nat 2012/ Nemzedékek Kiadó Az én ABÉCÉM Első olvasókönyvem Első technikakönyvem A képzelet világa Játékház: betűtanítás- írásfűzet Játékház: képes olvasókönyv / Hargitai

Részletesebben

A KÍSÉRLETI TANKÖNYV- FEJLESZTÉS EREDMÉNYEI

A KÍSÉRLETI TANKÖNYV- FEJLESZTÉS EREDMÉNYEI A Nemzeti Alaptantervhez illeszkedő tankönyv-, taneszköz-, és Nemzeti Közoktatási Portál fejlesztése TÁMOP-3.1.2-B/13-2013-0001 A KÍSÉRLETI TANKÖNYV- FEJLESZTÉS EREDMÉNYEI Kojanitz László szakmai vezető

Részletesebben

A 2012/13-ES TANÉVI TANKÖNYVJEGYZÉK

A 2012/13-ES TANÉVI TANKÖNYVJEGYZÉK A 2012/13-ES TANÉVI TANKÖNYVJEGYZÉK KÓD KÖNYVCÍM SZERZŐ ÁR AP-050806 Matematika tankönyv 5. évfolyam I. kötet AP-050807 Matematika tankönyv 5. évfolyam II. kötet FELSŐ TAGOZAT 5. OSZTÁLY Csahóczi Erzsébet

Részletesebben

Balla Mária Magdolna, Gáspár Anikó, Harisné Lingli Beáta, Hubertné Dobor Mária, Jancsula Vincéné Matematika (tananyagfejlesztők)

Balla Mária Magdolna, Gáspár Anikó, Harisné Lingli Beáta, Hubertné Dobor Mária, Jancsula Vincéné Matematika (tananyagfejlesztők) 1. osztály Raktári szám Cím Szerző Tantárgy P-010910 mi világunk 1. Dr. Mester Miklósné Környezetismeret P-010911 mi világunk környezetismeret munkafüzet 1. Dr. Mester Miklósné Környezetismeret P-012503

Részletesebben

Tankönyvjegyzék a 2014/15-ös tanévre

Tankönyvjegyzék a 2014/15-ös tanévre 9.A ; 9.B Tantágy Kiadói kód Tankönyv Szerző Matematika NT-16102/F/NAT Matematika gyakorló feladatlapok 9. Czapy Endre-Korom Pál 790 Irodalom NT-16129/NAT Négyjegyű függvénytáblázatok 1690 NT-17120/I Irodalom

Részletesebben

KUTATÁSALAPÚ FEJLESZTÉS

KUTATÁSALAPÚ FEJLESZTÉS A köznevelés tartalmi szabályozóinak megfelelő tankönyvek, taneszközök fejlesztése és digitális tartalomfejlesztés EFOP-3.2.2-VEKOP-15-2016-00001 KUTATÁSALAPÚ FEJLESZTÉS dr. Kaposi József főigazgató 2016.

Részletesebben

A Mozaik Kiadó kiadványai 3., 7. és 11. évfolyam (2016/2017) 3. ÉVFOLYAM

A Mozaik Kiadó kiadványai 3., 7. és 11. évfolyam (2016/2017) 3. ÉVFOLYAM A Mozaik Kiadó kiadványai 3., 7. és 11. évfolyam (2016/2017) A meglevő iskolai könyvtári állomány további használhatósága A 2014-ben életbe lépett jogszabályi változások miatt a 3., 7. és 11. évfolyamos

Részletesebben

TÖRTÉNELEM 5-7. A felső tagozatos történelemtankönyvek bemutatása

TÖRTÉNELEM 5-7. A felső tagozatos történelemtankönyvek bemutatása A Nemzeti Alaptantervhez illeszkedő tankönyv-, taneszköz-, és Nemzeti Közoktatási Portál fejlesztése TÁMOP-3.1.2-B/13-2013-0001 TÖRTÉNELEM 5-7. A felső tagozatos történelemtankönyvek bemutatása 2015. április

Részletesebben

9.a osztály informatika - angol

9.a osztály informatika - angol 9.a osztály informatika - angol CR-0032 Középiskolai földrajz atlasz 2Ft CR-0082 Középiskolai történelmi atlasz 3Ft MS-2309U Kosztolányi-Kovács-Pintér-Urbán-Vincze Sokszínű matematika tankönyv 9. évfolyam

Részletesebben

A tankönyvellátás aktuális kérdései, feladatai. Brassói Sándor Köznevelési elnökhelyettes Oktatási Hivatal

A tankönyvellátás aktuális kérdései, feladatai. Brassói Sándor Köznevelési elnökhelyettes Oktatási Hivatal A tankönyvellátás aktuális kérdései, feladatai Brassói Sándor Köznevelési elnökhelyettes Oktatási Hivatal 1 A tartalomról az állami tankönyvfejlesztés változások a kínálatban tankönyvjegyzék a rendelés

Részletesebben

Kedves Igazgató, Tanító, Tanár Kollégáink! Kedves Tankönyvfelelős Munkatársunk!

Kedves Igazgató, Tanító, Tanár Kollégáink! Kedves Tankönyvfelelős Munkatársunk! Kedves Igazgató, Tanító, Tan Kollégáink! Kedves Tankönyvfelelős Munkatsunk! Az Apáczai Kiadó imm 23 éve PEDAGÓGUSBARÁT kiadóként áll Kollégáink szolgálatában. Az elmúlt évtizedben iskolatámogatási szerződésekkel,

Részletesebben

A Mozaik Kiadó kiadványai 3., 7. és 11. évfolyam 3. ÉVFOLYAM

A Mozaik Kiadó kiadványai 3., 7. és 11. évfolyam 3. ÉVFOLYAM A Mozaik Kiadó kiadványai 3., 7. és 11. évfolyam A meglevő iskolai könyvtári állomány további használhatósága A 2014-ben életbe lépett jogszabályi változások miatt a 3., 7. és 11. évfolyamos tankönyvek

Részletesebben

Nemzeti tananyagfejlesztés és országos referenciaiskola hálózat kialakítása digitális kiegészítő oktatási anyagok létrehozása az új NAT hoz

Nemzeti tananyagfejlesztés és országos referenciaiskola hálózat kialakítása digitális kiegészítő oktatási anyagok létrehozása az új NAT hoz Nemzeti tananyagfejlesztés és országos referenciaiskola hálózat kialakítása digitális kiegészítő oktatási anyagok létrehozása az új NAT hoz TARTALOMFEJLESZTŐK FELADATAI Koczor Margit Budapest, 2013. 09.

Részletesebben

Mozaik tantárgykedvezmény lista

Mozaik tantárgykedvezmény lista Mozaik tantárgykedvezmény lista A 2019/2020 as tanévre a közvetlen kiadó rendelés keretében biztosított 25% tantárgykedvezmény igénybevételéhez az alábbi kiadványok rendelését vesszük alapul. Amennyiben

Részletesebben

KULTÚRÁK EGYMÁSRA HATÁSA, INTERETNIKUS VISZONYOK A KÁRPÁT- MEDENCÉBEN

KULTÚRÁK EGYMÁSRA HATÁSA, INTERETNIKUS VISZONYOK A KÁRPÁT- MEDENCÉBEN Köznevelési reformok operatív megvalósítása TÁMOP-3.1.15-14-2012-0001 KULTÚRÁK EGYMÁSRA HATÁSA, INTERETNIKUS VISZONYOK A KÁRPÁT- MEDENCÉBEN GONDA ZSUZSA A kutatás-fejlesztés közvetlen céljai Szakmai-módszertani

Részletesebben

Tájékoztató a. munkájáról. Református Tananyagfejlesztő Csoport. Pompor Zoltán. szakmai vezető

Tájékoztató a. munkájáról. Református Tananyagfejlesztő Csoport. Pompor Zoltán. szakmai vezető Tájékoztató a Református Tananyagfejlesztő Csoport munkájáról Pompor Zoltán szakmai vezető Megvan az ideje az ültetésnek (Préd 3,2) Pénz Szakember Új tartalmi keretek 21. századi tanulási környezet Létezik

Részletesebben

Németh László Gimnázium, Általános Iskola Hódmezővásárhely. 2018/2019-es tanév tankönyvei. 1. a, b, c osztály

Németh László Gimnázium, Általános Iskola Hódmezővásárhely. 2018/2019-es tanév tankönyvei. 1. a, b, c osztály 1. a, b, c osztály AP-010121 Az én ábécém 1. : hang- és betűtanítás tk. az 1. évf. sz. 860 AP-010122 Első olvasókönyvem 1. : olvasókönyv az 1. évf. sz. 860 AP-010127 Az én ábécém munkáltató mf. 1. : az

Részletesebben

A TANKÖNYVEK ÚJ GENERÁCIÓJA

A TANKÖNYVEK ÚJ GENERÁCIÓJA A NEMZETI ALAPTANTERVHEZ ILLESZKEDŐ TANKÖNYV, TANESZKÖZ ÉS NEMZETI KÖZOKTATÁSI PORTÁL FEJLESZTÉSE TÁMOP-3.1.2-B/13-2013-0001 A TANKÖNYVEK ÚJ GENERÁCIÓJA Dr. Kaposi József főigazgató Oktatáskutató és Fejlesztő

Részletesebben

Tanulmányi terület: 01

Tanulmányi terület: 01 Tanulmányi terület: 01 A tanuló neve: Jövő tanévi osztálya: 9. A New English File Pre-intermediate Student's Book New English File Pre-intermediate Munkafüzet CD melléklettel Lagune 1 Kursbuch audio-cd-vel

Részletesebben

AZ OFI KÍNÁLATA TERMÉSZETTUDOMÁNYOK

AZ OFI KÍNÁLATA TERMÉSZETTUDOMÁNYOK Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 AZ OFI KÍNÁLATA TERMÉSZETTUDOMÁNYOK MATEMATIKA FIZIKA BIOLÓGIA FÖLDRAJZ KÉMIA Az OFI kínálata - természettudományok Matematika Matematika Ajánlatunk:

Részletesebben

2.a osztályos tankönyvcsomag 2013/2014-es tanév

2.a osztályos tankönyvcsomag 2013/2014-es tanév 2.a osztályos tankönyvcsomag Cikk- szám AP 020116 Hétszínvarázs olvasókönyv 1120 AP 020118 Szövegértést fejlesztő gyakorlatok 810 AP 020119 Hétszínvarázs munkafüzet 780 AP 020304 Anyanyelvi gyakorló 940

Részletesebben

1. osztály Tömeg (g) Össztömeg (g) 2. osztály Tömeg (g) Össztömeg (g) Ének-zene az általános iskola 1. osztálya számára, NT-11167

1. osztály Tömeg (g) Össztömeg (g) 2. osztály Tömeg (g) Össztömeg (g) Ének-zene az általános iskola 1. osztálya számára, NT-11167 1. osztály Tömeg (g) Össztömeg (g) 2. osztály Tömeg (g) Össztömeg (g) Ének-zene az általános iskola 1. osztálya számára, NT-11167 150 Írás munkafüzet 2., AP-020204 171 Íráselemek gyakorlása, LG-0015 200

Részletesebben

Kaposi József Budapest, április 29.

Kaposi József Budapest, április 29. Fejlesszünk együtt! avagy a kísérleti könyvektől a tankönyvek új generációjáig Kaposi József Budapest, 2014. április 29., Az előadás témái 1. A kísérleti tankönyvek jellemzői 2. Állami tankönyvfejlesztés

Részletesebben

Tankönyvek a 2018/2019-es tanévben

Tankönyvek a 2018/2019-es tanévben Tankönyvek a 2018/2019-es tanévben A vastagon szedett könyvek már biztosan az iskolai könyvtárból kerülnek kikölcsönzésre, így az év végén azt vissza kell szolgáltatni. 1. évfolyam NT-11188 Játékház. Képes

Részletesebben

TÖRTÉNELEM 5-7. A felső tagozatos történelemtankönyv bemutatása

TÖRTÉNELEM 5-7. A felső tagozatos történelemtankönyv bemutatása A Nemzeti Alaptantervhez illeszkedő tankönyv-, taneszköz-, és Nemzeti Közoktatási Portál fejlesztése TÁMOP-3.1.2-B/13-2013-0001 TÖRTÉNELEM 5-7. A felső tagozatos történelemtankönyv bemutatása 2015. február

Részletesebben

Tankönyvlista tanév

Tankönyvlista tanév Tankönyvlista 2017-2018. tanév A tanuló neve: 5. évfolyam JELENLEGI OSZTÁLYA: 4.ab Tisztelt Szülők! A 2017/18. tanévben már minden ötödik osztályos tanuló számára is ingyen biztosítja az állam a eket.

Részletesebben

A helyi tanterv 1. számú melléklete Tatabányai SZC Géza Fejedelem Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Esztergom,

A helyi tanterv 1. számú melléklete Tatabányai SZC Géza Fejedelem Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Esztergom, A helyi tanterv 1. számú melléklete Tatabányai SZC Géza Fejedelem Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Esztergom, 2018.06.29. Közismereti óratervek: Az egyes képzések heti óraszámai tantárgyanként

Részletesebben

A 2017/2018-AS TANÉV TANKÖNYVELLÁTÁSSAL KAPCSOLATOS SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ

A 2017/2018-AS TANÉV TANKÖNYVELLÁTÁSSAL KAPCSOLATOS SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ A 2017/2018-AS TANÉV TANKÖNYVELLÁTÁSSAL KAPCSOLATOS SZÜLŐI Tisztelt Szülők! TÁJÉKOZTATÓ A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) a tankönyvellátás lebonyolításának biztosítására internetes rendelési felületet

Részletesebben

FEJLESZTÉSEK, TANKÖNYVRENDELÉS 2019

FEJLESZTÉSEK, TANKÖNYVRENDELÉS 2019 EFOP-3.2.2-VEKOP-15-2016-00001 A köznevelés tartalmi szabályozóinak megfelelő tankönyvek, taneszközök fejlesztése és digitális tartalomfejlesztés FEJLESZTÉSEK, TANKÖNYVRENDELÉS 2019 ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM

Részletesebben

Tájékoztató a 2019/2020-as tanév tankönyvrendeléséről

Tájékoztató a 2019/2020-as tanév tankönyvrendeléséről Tájékoztató a 2019/2020-as tanév tankönyvrendeléséről 1.A tankönyv rendelése A törvényi rendelkezéseknek megfelelően 1-8. évfolyamon a tankönyvek térítésmentesek, 1-2. évfolyamon a tanulók saját használatra

Részletesebben

BETŐJEL TK.SZÁMA TANKÖNYV CÍME

BETŐJEL TK.SZÁMA TANKÖNYV CÍME 9.-A.-B. /2012-2013.tanév/ MS 2309T Sokszínő matematika 9. 1580 NT 13135/1 Matematika feladatgyőjtemény I 1745 NT 15129 Négyjegyő függvénytáblázat 1200 MS 2615 Fizika 9. (Mozaik kiadó) 1490 NT 14130-230

Részletesebben

Milyen modulokat tanítsunk? Dr. Jakab-Szászi Andrea Nagy Márta Milyen modulokat tanítsunk? Márkus Gábor 45 perc

Milyen modulokat tanítsunk? Dr. Jakab-Szászi Andrea Nagy Márta Milyen modulokat tanítsunk? Márkus Gábor 45 perc Módszertan Téma Előadó Időtartam Képzés díja, melyhez útiköltség számítandó Kompetenciafejlesztés a hittanoktatásban Dr. Jakab-Szászi Andrea Moduláris tervezés a középiskolai hittanoktatásban avagy: Dr.

Részletesebben

200913 + 002. Alaprendelés 1 465 db 149 db 1 290 db 2 904 db

200913 + 002. Alaprendelés 1 465 db 149 db 1 290 db 2 904 db Tankönyv összesítő Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagiskolája + OM 200913 + 002 Rendelt darab CR-0082 - Középiskolai történelmi atlasz Szerző(k):

Részletesebben

1. évfolyam angol. EKSmartjunior1SB_ UJ Smart Junior 1 Student's Book. EKSmartjunior1WB_ UJ Smart Junior 1 Workbook (with CDROM)

1. évfolyam angol. EKSmartjunior1SB_ UJ Smart Junior 1 Student's Book. EKSmartjunior1WB_ UJ Smart Junior 1 Workbook (with CDROM) 1. évfolyam angol EKSmartjunior1SB_ UJ Smart Junior 1 Student's Book EKSmartjunior1WB_ UJ Smart Junior 1 Workbook (with CDROM) FI 501020101 Kísérleti Ábécés olvasókönyv 1/1. FI 501020102 Kísérleti Ábécés

Részletesebben

Miért Olvasmányos történelem?

Miért Olvasmányos történelem? Miért Olvasmányos történelem? A sorozat története 1996: Horváth Péter történelemtankönyvei 2005 2009-ig: Olvasmányos történelem 2013-tól: Átalakítás az új NAT és a kerettanterv szerint - Változó korszakhatárok;

Részletesebben

MS-1635V Ének.zene 3.osztály Mozaik Kiadó

MS-1635V Ének.zene 3.osztály Mozaik Kiadó 3. évfolyam 030123/1 Hétszínvirág olvasókönyv 030124 Hétszínvirág munkafüzet 030306/1 Nyelvtan és helyesírás tk. 030307 030403 Nyelvtan és helyesírás munkafüzet Fogalmazás munkafüzet 030815 Harmadik matematikakönyvem

Részletesebben

Kapcsolódó kiadványok: AP-050803; AP-050804

Kapcsolódó kiadványok: AP-050803; AP-050804 AP-050803 Matematika tankönyv 5. évfolyam I. kötet Csahóczi Erzsébet Csatár Katalin Kovács Csongorné Apáczai Kiadó és Könyvterjesztő Morvai Éva Széplaki Györgyné Szeredi Éva Kft. Celldömölk - 2000 KHF/224/2008

Részletesebben

AZ OFI KÍNÁLATA NÉMET NYELVBŐL

AZ OFI KÍNÁLATA NÉMET NYELVBŐL Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 AZ OFI KÍNÁLATA NÉMET NYELVBŐL 1-12. ÉVFOLYAM TANKÖNYVSOROZATOK ÉRETTSÉGI FELADATGYŰJTÉMENYEK EGYÉB GYAKORLÓKÖNYVEK Sorozataink évfolyamonként Deutsch

Részletesebben

Tankönyvcsomagok 2012-2013. tanév

Tankönyvcsomagok 2012-2013. tanév 2012. augusztus 27. Tankönyvcsomagok 2012-2013. tanév 1. oldal, összesen: 20 1 a AP-010111 Arany ábécé 1.oszt. 970 Ft AP-010117 Szövegértést fejlesztő gyakorlatok 1.oszt. 780 Ft AP-012205 A képzelet világa

Részletesebben

Természetismeret. 1. A természettudományos nevelés folyamatában történő kompetenciafejlesztés lehetőségei az alsó tagozaton.

Természetismeret. 1. A természettudományos nevelés folyamatában történő kompetenciafejlesztés lehetőségei az alsó tagozaton. Természetismeret 1. A természettudományos nevelés folyamatában történő kompetenciafejlesztés lehetőségei az alsó tagozaton. 1. Tervezzen egymásra épülő tevékenységeket az élő környezet megismerésére vonatkozóan!

Részletesebben

Katalógus óvoda előkészítő osztály I-IV osztály V-VIII osztály szemléltető eszközök. Kreativ

Katalógus óvoda előkészítő osztály I-IV osztály V-VIII osztály szemléltető eszközök. Kreativ i www.editurakreativ.ro Katalógus 2013-2014 óvoda előkészítő osztály I-IV osztály V-VIII osztály szemléltető eszközök Kreativ Óvoda, 4-5 évesek 6 lej Magyar nyelv és kommunikáció Bimbó Zita Kisgyörgy Katalin

Részletesebben

angol Kód Tankönyv Ár DI-070032 Íráselőkészítő munkafüzet 1. o. (pausztbetéttel) 880

angol Kód Tankönyv Ár DI-070032 Íráselőkészítő munkafüzet 1. o. (pausztbetéttel) 880 Tankönyv-csomagok 2009/2010 Osztály: 01A DI-070032 Íráselőkészítő munkafüzet 1. o. (pausztbetéttel) 880 DI-070033/I DI-070033/II Varázsceruza I. Első írásfüzet (kisbetűs) 1. Osztály Varázsceruza II. Második

Részletesebben

Tisztelt Szülők! Az alábbiakban megtalálható a 2019/2020-as tanévben használatos tankönyvek listája.

Tisztelt Szülők! Az alábbiakban megtalálható a 2019/2020-as tanévben használatos tankönyvek listája. Tisztelt Szülők! A 2019/2020-as tanévben a tanulók minden tankönyvet térítésmentesen kapnak meg. Az első és második évfolyamon minden tankönyv saját példányuk lesz. A többi évfolyamon a tartós tankönyveket

Részletesebben

Az elemzés részletes összefoglalását táblázatban mellékeljük. Tapasztalataink alapján

Az elemzés részletes összefoglalását táblázatban mellékeljük. Tapasztalataink alapján ELEMZÉS, AJÁNLÁS OLVASÓKÖNYVEK PESTERZSÉBET ÖNKORMÁNYZ AT NEVELÉSI TAN Á C S AD Ó A Nevelési Tanácsadó munkaközössége átnézte az első osztályos olvasókönyv családokat a következő szempontok alapján: betűtípus,

Részletesebben

TANKÖNYV MEGRENDELŐLAP A 2015/16-OS TANÉVRE. Tisztelt Szülő (Gondviselő)!

TANKÖNYV MEGRENDELŐLAP A 2015/16-OS TANÉVRE. Tisztelt Szülő (Gondviselő)! A megrendelőlapot kérjük 2015. júniu 25 -ig az iskolába visszajuttatni! Az idei évben a KELLO küld díjbekérőt. A számlát az iskolában, a tanév elején lehet majd tagozatkód: 10 - emelt szintű angol vagy

Részletesebben

Maxim Könyvkiadó Kft. Megrendelőlap a 2010/2011-es tanév re

Maxim Könyvkiadó Kft. Megrendelőlap a 2010/2011-es tanév re Megrendelőlap a 2010/2011-es tanév re A listán az Általános iskolai tankönyveket követik a Középiskolai tankönyvek és végül az Idegen nyelvi tankönyvcsaládok. Megrendeléseket egész évben elfogadunk és

Részletesebben

Németh László Gimnázium, Általános Iskola Hódmezővásárhely. 2017/2018-as tanév tankönyvei. 1. a, b, c osztály. Azonosító Tankönyv címe Ár (Ft)

Németh László Gimnázium, Általános Iskola Hódmezővásárhely. 2017/2018-as tanév tankönyvei. 1. a, b, c osztály. Azonosító Tankönyv címe Ár (Ft) 1. a, b, c osztály normatíva: 9.000 Ft/tan. új AP-010121 Az én ábécém 1. : hang- és betűtanítás tk. az 1. évf. sz. 860 új AP-010122 Első olvasókönyvem 1. : olvasókönyv az 1. évf. sz. 860 új AP-010127 Az

Részletesebben

AZ OFI KÍNÁLATA NÉMET NYELVBŐL

AZ OFI KÍNÁLATA NÉMET NYELVBŐL Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 AZ OFI KÍNÁLATA NÉMET NYELVBŐL 1-12. ÉVFOLYAM TANKÖNYVSOROZATOK ÉRETTSÉGI FELADATGYŰJTÉMENYEK EGYÉB GYAKORLÓKÖNYVEK Sorozataink évfolyamonként Deutsch

Részletesebben

Didaktika 1. Tanügyi és iskolai szabályozás. 2. Tantervtípusok; NAT-ok

Didaktika 1. Tanügyi és iskolai szabályozás. 2. Tantervtípusok; NAT-ok Didaktika 1. Tanügyi és iskolai szabályozás 2. Tantervtípusok; NAT-ok TANTERV: Az iskolai műveltség foglalata, közvetítő eszköz a kultúra és az iskola, a kultúra képviselői és a tanárok között (. o (Báthory

Részletesebben